Sreda, 06.08.2014.

19:02

Novak 'preživeo' Monfisa u Torontu

Najbolji teniser Sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rodžers kupa u Torontu, pobedom posle velike borbe u tri seta nad Gaelom Monfisom iz Francuske.

Izvor: ÐN

Novak 'preživeo' Monfisa u Torontu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

ivan petrovic crni

pre 9 godina

@Milan _PT Siguran sam da ima još igrača koji su 5-10 godina stariji od Novaka i da imaju stvaran pozitivan skor sa Novakom (dakle, veći broj pobeda od poraza), ali svaki igrač koji postane pro sa 16-17-18 "zakači" nekog ostarelog lava koji ga pobedi 2-3 puta i ode u penziju pre nego što mlađi igrač stigne da preokrene bilans. ( Milan_PT) Kad je ?oković u pitanju, taj spisak je sasvim kratak: Vann Scheppingen ( 2004 ), Dupuis ( 2005 ), koji su u jedinom međusobnom susretu dobili Noleta i Andy Roddick, ponosno se penzionisao sa 5-4 u H2H skoru. Grosjean i Malisse imaju nerešeno 1-1. Još uvek aktivni Rochus ima 3-3, Karlović 1-1, a Volandri koji je pobedio Noleta 2004. u Umagu u njegovom prvom meču na atp touru i dalje vodi, 1-0. Dodajmo sve ostale, bivše i sadašnje, pozitivni su još samo Nadal, Federer i Krajinović.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

penzionisao sa 5-4 u H2H skoru. Grosjean i Malisse imaju nerešeno 1-1. Još uvek aktivni Rochus ima 3-3, Karlović 1-1, a Volandri koji je pobedio Noleta 2004. u Umagu u njegovom prvom meču na atp touru i dalje vodi, 1-0. Dodajmo sve ostale, bivše i sadašnje, pozitivni su još samo Nadal, Federer i Krajinović.

Milan

pre 9 godina

@sasa A ovakvi komentari su najjaci, Nole igra koliko treba. Sigurno, zato igra 3 sata, jer toliko treba. A i duple greske Monfisa kod servisa za 3-1 sigurno su posledica tog Novakovog doziranja igre. Ma svi ste vi strucnjaci. Novak je imao srece, sto je sastavni deo sporta. Nije sramota to reci.. U nastavku turnira bice bolji, stize redovna musterija Conga.

Oskar

pre 9 godina

@(Milan_PT, 7. avgust 2014 08:43)
Jes iz Belgije, ali rodom je Francuz. A zaboravio sam da ga je Novak dobio u dejvis kupu, pa sad i jeste 3:3.

Milan_PT

pre 9 godina

@oskar, Olivje Rokus prvo nije Francuz već Belgijanac. Drugo, nema više pobeda protiv Đokovića, već su izjednačeni - 3:3. Prve dve pobede Belgijanac je ostvario još 2005, kad je imao 24 godine i bio na vrhuncu karijere (te godine je stigao do svog najboljeg skora na ATP - 24. mesto, sad je 269.). Od 2009 do danas igrali su 4 puta i Novak ga je dobio 3 puta. To su činjenice i istina je da Novak nije smeo da izgubi taj jedini pravi poraz (2010 Majami) od igrača Rokusovih mogućnosti (više je dubl-igrač, sa Malisom je osvojio čak i Rolan Garos, a u singl karijeri ima samo 2 turnira ATP250), ali šta je tu je. Siguran sam da ima još igrača koji su 5-10 godina stariji od Novaka i da imaju stvaran pozitivan skor sa Novakom (dakle, veći broj pobeda od poraza), ali svaki igrač koji postane pro sa 16-17-18 "zakači" nekog ostarelog lava koji ga pobedi 2-3 puta i ode u penziju pre nego što mlađi igrač stigne da preokrene bilans.

Mairon

pre 9 godina

Kada je Monfis napravio brejk i poveo sa 3:1, bilo mi je jasno da ce se Djokovic vratiti i dobiti mec. Monfis nije igrao lose, ali opet, tu nedostaje momentum i stabilnost u kljucnim trenucima. U jednom gemu je pravio brdo neiznudjenih gresaka, a jos je imao prilicno nesigurnog Djokovica u trecem setu.
Ocekivan ishod.

sasa jokic

pre 9 godina

Nije lako igrati prvi mec posle mesec ipo dana protiv Monfilsa. Mnogo toga danas nije funkcionisalo, tako da je pobeda zlata vredna. Sutramce vec biti bolje.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

@SASA Mnogo ti je glup komentar, izgubi od ovoga, pusti onoga, da li je tebi bar na trenutak jasno da šampioni nikad ne razmišljaju na taj način.

sasa jokic

pre 9 godina

Nije lako igrati prvi mec posle mesec ipo dana protiv Monfilsa. Mnogo toga danas nije funkcionisalo, tako da je pobeda zlata vredna. Sutra ce vec biti bolje.

Goran S.

pre 9 godina

Ali dakle Momfis...cudo! Ne mogu ni zamisliti da mu je Noletova glava sta bi taj covek postigao u tenisu! (Goran S., 06. avgust 2014 21:58)

Ne bi postigao puno više jer je previše defanzivan to mu je u prirodi nemoze pobeći od toga.
(Nebojša, 6. avgust 2014 23:50)

Nebojsa! Glava covece, znas li ti sta je glava, u njoj se nalazi mozak pomocu koga se misli i vrsi selekcija udaraca, malo razmisli pre nego napises nesto, a i ovi sto su ti komentar preporucili su tek biseri...
Jesi li gledao mec, sta je Momfis radio i koliko superiorno kretanje ima, toliko da Noletu posalje laku loptu sa kojom bi napravio viner protiv bilo koga sa druge strane osim Momfisa. Da ima malo vise u glavi dobijao bi sve redom sa lakocom, kakav forhend ima, lopta samo zvizdi kojom brzinom leti. Nole je mec dobio glavom!

Oskar

pre 9 godina

@Koji je ovo uzastopni Noletov trijumf protiv Francuza? Cini mi se da ih ima preko 30, a sutra sledi novi, protiv redovne musterije kojoj je upropastio karijeru, kako Jo sam izjavi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (veliki strumf, 6. avgust 2014 22:45)

Pitaj to Olivea Rohusa koji je "pozitivan" sa Djokovićem.

Neutron

pre 9 godina

Jeste da je Monfils igrao odlicno, neprepoznatljivo agresivno, ali...Noletov najopasniji i najveci neprijatelj je sam Nole. Prvo mesto gotovo zagarantovano za kraj godine, nema izazova, Nadal povredjen i tu Nole gubi inspiraciju i pada. Setimo se prosle godine. Bilo je gotovo nemoguce da mu Nadal preuzme prvu poziciju a to se je desilo. Nadam se da ce Nole uspeti da izadje iz tog mentalnog lavirinta i da nastavi da igra na visokom nivou. Samo mu motivacija nedostaje da samara sve redom. Tu je kljuc. Ali to sam treba da resi. Niko drugi za njega nece to uraditi.

tetak

pre 9 godina

Koji je ovo uzastopni Noletov trijumf protiv Francuza? Cini mi se da ih ima preko 30, a sutra sledi novi, protiv redovne musterije kojoj je upropastio karijeru, kako Jo sam izjavi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (veliki strumf, 6. avgust 2014 22:45)

29, po redu

Ako bude 30a dobija zabranu na RG .....hehehe

Doziranom igrom , sa 20 % snage i ubitacno losim bekendom dobit Monfilsa ....svaka cast

borkes

pre 9 godina

Čestitke na pobedi.
Meč sam počeo gledati od 3:1 u 3. setu. Iz viđenog bi se složio s konstatacijom Viškovića da je Novak nakon W odložio reket van vidnog polja ali bih dodao da patike definitivno nije izuvao. Novak je fizički više nego spreman. U TB 3. seta Monfis diše kao riba na suvom a Novak diše na nos! Vidi se da Novaku nedostaju takmičarski mečevi ali to je najmanji problem. Možda bi taktički bilo i bolje da ovde odigra meč-dva a onda u Cincinatiju uhvati pobednički talas za USO. Već sutra će igra biti mnoogo bolja.
Idemo dalje.

nole, nole

pre 9 godina

Sve je dobro - što se dobro svrši, ali malo ozbiljne analize ne bi škodilo.
Kao prvo, Novak je malo "zarđao", ali ne fizički, već mentalno. Uz to, "scenario" meča je bio onaj najnepovoljniji za Novaka i desilo se ovo - što se desilo. Jedna od retkih Novakovih mana je već duže vreme njegova igra nakon lako ili nadmoćno osvojenog prvog seta (tipa 6.1 ili 6:2). To je primetio čak i Vilander, koji je pre meča protiv Vavrinke u Australiji rekao da je Stenova najbolja šansa da ubedljivo izgubi prvi set i da onda on juri rezultat, a da se Novak opusti i videli smo šta je bilo. I nakon tog meča, videli smo nekoliko puta sličan scenario (Čilić na Vimbldonu recimo), da Novak odlično odigra i nadmoćno dobije prvi set, a nakon što "dokaže sebi da je bolji od protivnika", da smanji gas i da se uđe u komplikacije. To se desilo i večeras, a dodatno je bilo pojačano odmorom, svadbom, emotivnim pražnjenjem nakon Vimbldona ... U svakom slučaju nauk za izvući iz ovog meča, postoji ... ne mora ga naučiti iz svoje greške, jer se ovog puta izvukao, a za njega i Bekera i Vajdu, eto malo posla na temu "glad za pobedom, nakon lako osvojenog prvog seta". U svakom slčauju čestitke na pobedi i napred momčino !!!

Nebojša

pre 9 godina

Ali dakle Momfis...cudo! Ne mogu ni zamisliti da mu je Noletova glava sta bi taj covek postigao u tenisu! (Goran S., 06. avgust 2014 21:58)

Ne bi postigao puno više jer je previše defanzivan to mu je u prirodi nemoze pobeći od toga.

znanje-imanje

pre 9 godina

Igrati loše a pobediti je super. Ali igrati najgore i trijumfovati je super super, bravo Nole!
Novak je van kontakta i forme sa lopticom. Bekend niz liniju nigde, uzvrat servisa nikad gori.
To nema veze, pa sve i da ubrzo izgubi. Ono što ne valja je odsustvo dobre glave, koja ga je vratila na mesto 1. Kao prvo naseo je na džank-lopte i još više na provokacije Monfilsa. A neverovatno mi je da na ključne druge servise, brejk lopte, greši umesto da igra zicer blok ili slajs return. U normalnim okolnostima to je loše i daje protivniku obično lak poen. Ovde, protiv defanzivnog francuza, a još obojica šlogirani sunčanicom, to je bila prava statistička taktika.
Gael je kupovao vreme, žalio se na povredu i uopšte bolje raspolagao svojim resursima. Najpametniji je bio kada se gegao, pa se posvađao sa sudijom. Taj je odmor iskoristio, pa onda još i ono okretanje sudije i ipak dobi svoj 4. gem trećeg seta. Otad do kraja umalo da Gael, koji je sazreo u upotrebi svog šizenja, prevesla očajnog Novaka.
Set tenisa, dva sunčanice. Kada se Novak vrati tenisu biće bolje. Do tada moraćemo da gledamo još jednom "do forme kroz turnir" - što je u Wimbldonu uspelo!

Nenad

pre 9 godina

Nakon ovakvog meca,mislim da je na kraju on bio i potreban Novaku da se otrezni i da postane svestan da je "veliki odmor" prosao,jer da na ovom turniru svako naredno kolo koje bude igrao je kao "mini finale" za sebe,kao finale samog turnira,obzirom na tezinu svakog narednog protivnika.Onako dobijen drugi set je Monfilsu dao krila da "poleti" na pocetku treceg dok mu Novak nije potkresao ista i shvatio da je vrag odneo salu i da je u opasnosti da izgubi mec.Na vreme se probudio i odigrao mnogo bolje tai- break.Ovaj Monfils je pravi soumen,obozavam njegove akrobatske poteze..:-) U svakom slucaju,Novak ce u narednom kolu protiv Tsonge morati mnogo ozbiljnije da pristupi i da osvesti cinjenicu da je on sada prvi na svetu i da ce svi njega zeleti da pobede kao takvog.Pruzace najbolje partije protiv najboljeg,pa kada ako ne tada?!
Novaku zelim pored mnogo ozbiljnijeg pristupa i srecu sutra protiv jos jednog Francuza,jer ce mu biti potrebna.

Jova

pre 9 godina

Zbag ovakvih mečeva se voli i gleda tenis. Svaka čast obojici. Novak je Novak ( doduše malo zarđao posle moglo bi se reći duže pauze i prijatnih dešavanja u međuvremenu ) a Momfis pravi ludak. Pored Novaka volim da gledam našeg Tipsarevića ( dok je još igrao ), pomenutog Momfisa, Stepaneka, Bagdatisa, Gulbisa, Tsongu, Južnog i još ponekog igrača, kojeg se trenutno ne mogu sjetiti, zato što vole ovu igru, zabavljaju se a i imaju pravi arsenal udaraca te znaju na terenu stvoriti pravu čaroliju. Svi su oni jako talentovani ali im ona luda crta u karakteru ne dozvoljava da budu uspiješniji, zato što su sposobni u jedan jedini meč uložiti cijelog sebe, ne štedeći se nimalo. To na duge staze ne donosi rezultate ali pruža obilo zabave svima, učesnicima na terenu, gledaocima na stadionu a i nama pred malim ekranima.

Uglavnom, vrijedna pobijeda Novaka. Teško izbojevana ali toliko slađa. Na momente je izgledalo da Momfisa boli uvo za sve ali kraj meča je pokazao koliko je ustvari želio pobjedu danas.

Pozdrav svima

Ratko

pre 9 godina

Dobro mu dodje ovaj jaci trening. Nisam se ni oznojio gledajuci mec. Kad je zatrebalo dodao gas i zavrsio a nista ga nije htelo. Jos se zagreva za beton i protiv Conge mora to mnogo bolje. Prosto ne znam da li je bolje da odmah ispadne i da svu snagu usmeri za Cincinati koji je bitniji iz istorijskog ugla ili ako ga zreb pogleda i sreca na oba turnira da juri titulu. Samo je pitanje da li ima snage za to.

The End

pre 9 godina

I posle zašto Novak nema podršku u Parizu na RG? A redovno delje sve najbolje Francuske tenisere. Tsongu, Monfisa, Gaskea... Protiv Monfisa vodi 10:0!
Inače, jako bitna pobeda jer nije igrao dugo a protivnik kao Monfis je uvek nezgodan. I čuo sam da neće biti dubla,... Stanko se najeo krušaka dok je ''čekao'' da Nole završi svoj meč...pojeo je 7 kg Magdalene, to je zelena, letnja kruška...
I sad treće kolo opet Francuz!, Tsonga-Conga... i naravno da je žreb užasan! Ali kada si najbolji teniser sveta ne smeš da imaš izgovore...

Her Zivota

pre 9 godina

Bekend nije radio, nije se kretao najbolje, mnogo puta se uopste nije namestio na udarac kako valja ali glava radi punom parom i to je najbitnije a ovo ostalo ce vec koliko sutra biti bolje. Takav zreb ima Djole da su prakticno svih 5 meceva finala, tako da nadamo se najboljem !

veliki strumf

pre 9 godina

Koji je ovo uzastopni Noletov trijumf protiv Francuza? Cini mi se da ih ima preko 30, a sutra sledi novi, protiv redovne musterije kojoj je upropastio karijeru, kako Jo sam izjavi.

Predo

pre 9 godina

Novak pobeđuje iz navike i kad je potpuno nespreman. Vidi se da je imao snage i koncentracije za jedan set, a ovo ostalo je čista navika da se ne predaje i kada ide loše. Naravno da nije lako igrati i protiv ovog cirkusanta, jer pojma nemate da li sledi neka budalaština ili fenomenalan potez.
Izostankom Nadala smanjuje se značaj ovog turnira za Novaka, pa ga treba shvatiti samo kao pripremu za US Open, mada se ni mi, ni Novak ne bi ljutili ako dođe nova titula, ali zato mu treba igra iz prvog seta.

Mare,NS

pre 9 godina

Novak uziva da igra odlucujuci set,nebitno da li je to peti ili treci!On uziva,a mi se nerviramo!Nole brate,misli malo i na nas,skracuj malo te meceve!Ideeeeeemo!
PS.Neka neko izgugla Novakov procenat dobijenih meceva,kad se igra odlucujuci set!Mislim da je vise nego impresivan!

SASA

pre 9 godina

nesto nema Rafinih navijaca ovde? Valjda ih zabolelo koleno(;-))...


Uh, ne moj se muciti sa ovim Nole, batali kanadjane, nek nesto i Andy osvoji, ali i Roger, koji od 2012 nije osvojio master, izgubi od tsonge i bezi odatle, nije to vredno..
Sinnsinati je vredan trofej, da popunis kolekciju, postanes prvi teniser u istorjii atp, koji drzi sve master titule, pusti toronto, ne muci se sa ovim

Nole fan

pre 9 godina

Novak je jos na medenom mesecu.Jos razmislja o svadbi. Fizicki nespreman i odsutan od tenisa.Lose protiv poluigraca Monfisa. Tesko da moze da dobije

123

pre 9 godina

publika,sudija i Novak jaci od Monfilsa

Vi stvarno mislite da ce ovakav Novak da osvoji nesto....ne ume Monfils,to je problem,videcete uskoro

Dosao mu je kraj

pile glodje kosku

pre 9 godina

Po nepisanom pravilu Novak je osvajao turnire kada je imao nenormalno teske zrebove, tako da se sada nakon povlacenja RN nadam da ce ponovo da osvoji. Voleo bih da upise i taj Sinsinati koji mu je jedini preostao od Mastersa.
Vec na US-openu ce biti druga prica jer mislim da Nole ima jos manje da ga neko iznenadi jer se igra u 3 seta, tu nastupaju neki drugi kvaliteti koje poseduju samo vrhunski igraci.
Srecno Nole!

pile glodje kosku

pre 9 godina

Po nepisanom pravilu Novak je osvajao turnire kada je imao nenormalno teske zrebove, tako da se sada nakon povlacenja RN nadam da ce ponovo da osvoji. Voleo bih da upise i taj Sinsinati koji mu je jedini preostao od Mastersa.
Vec na US-openu ce biti druga prica jer mislim da Nole ima jos manje da ga neko iznenadi jer se igra u 3 seta, tu nastupaju neki drugi kvaliteti koje poseduju samo vrhunski igraci.
Srecno Nole!

Predo

pre 9 godina

Novak pobeđuje iz navike i kad je potpuno nespreman. Vidi se da je imao snage i koncentracije za jedan set, a ovo ostalo je čista navika da se ne predaje i kada ide loše. Naravno da nije lako igrati i protiv ovog cirkusanta, jer pojma nemate da li sledi neka budalaština ili fenomenalan potez.
Izostankom Nadala smanjuje se značaj ovog turnira za Novaka, pa ga treba shvatiti samo kao pripremu za US Open, mada se ni mi, ni Novak ne bi ljutili ako dođe nova titula, ali zato mu treba igra iz prvog seta.

veliki strumf

pre 9 godina

Koji je ovo uzastopni Noletov trijumf protiv Francuza? Cini mi se da ih ima preko 30, a sutra sledi novi, protiv redovne musterije kojoj je upropastio karijeru, kako Jo sam izjavi.

Mare,NS

pre 9 godina

Novak uziva da igra odlucujuci set,nebitno da li je to peti ili treci!On uziva,a mi se nerviramo!Nole brate,misli malo i na nas,skracuj malo te meceve!Ideeeeeemo!
PS.Neka neko izgugla Novakov procenat dobijenih meceva,kad se igra odlucujuci set!Mislim da je vise nego impresivan!

The End

pre 9 godina

I posle zašto Novak nema podršku u Parizu na RG? A redovno delje sve najbolje Francuske tenisere. Tsongu, Monfisa, Gaskea... Protiv Monfisa vodi 10:0!
Inače, jako bitna pobeda jer nije igrao dugo a protivnik kao Monfis je uvek nezgodan. I čuo sam da neće biti dubla,... Stanko se najeo krušaka dok je ''čekao'' da Nole završi svoj meč...pojeo je 7 kg Magdalene, to je zelena, letnja kruška...
I sad treće kolo opet Francuz!, Tsonga-Conga... i naravno da je žreb užasan! Ali kada si najbolji teniser sveta ne smeš da imaš izgovore...

nole, nole

pre 9 godina

Sve je dobro - što se dobro svrši, ali malo ozbiljne analize ne bi škodilo.
Kao prvo, Novak je malo "zarđao", ali ne fizički, već mentalno. Uz to, "scenario" meča je bio onaj najnepovoljniji za Novaka i desilo se ovo - što se desilo. Jedna od retkih Novakovih mana je već duže vreme njegova igra nakon lako ili nadmoćno osvojenog prvog seta (tipa 6.1 ili 6:2). To je primetio čak i Vilander, koji je pre meča protiv Vavrinke u Australiji rekao da je Stenova najbolja šansa da ubedljivo izgubi prvi set i da onda on juri rezultat, a da se Novak opusti i videli smo šta je bilo. I nakon tog meča, videli smo nekoliko puta sličan scenario (Čilić na Vimbldonu recimo), da Novak odlično odigra i nadmoćno dobije prvi set, a nakon što "dokaže sebi da je bolji od protivnika", da smanji gas i da se uđe u komplikacije. To se desilo i večeras, a dodatno je bilo pojačano odmorom, svadbom, emotivnim pražnjenjem nakon Vimbldona ... U svakom slučaju nauk za izvući iz ovog meča, postoji ... ne mora ga naučiti iz svoje greške, jer se ovog puta izvukao, a za njega i Bekera i Vajdu, eto malo posla na temu "glad za pobedom, nakon lako osvojenog prvog seta". U svakom slčauju čestitke na pobedi i napred momčino !!!

Jova

pre 9 godina

Zbag ovakvih mečeva se voli i gleda tenis. Svaka čast obojici. Novak je Novak ( doduše malo zarđao posle moglo bi se reći duže pauze i prijatnih dešavanja u međuvremenu ) a Momfis pravi ludak. Pored Novaka volim da gledam našeg Tipsarevića ( dok je još igrao ), pomenutog Momfisa, Stepaneka, Bagdatisa, Gulbisa, Tsongu, Južnog i još ponekog igrača, kojeg se trenutno ne mogu sjetiti, zato što vole ovu igru, zabavljaju se a i imaju pravi arsenal udaraca te znaju na terenu stvoriti pravu čaroliju. Svi su oni jako talentovani ali im ona luda crta u karakteru ne dozvoljava da budu uspiješniji, zato što su sposobni u jedan jedini meč uložiti cijelog sebe, ne štedeći se nimalo. To na duge staze ne donosi rezultate ali pruža obilo zabave svima, učesnicima na terenu, gledaocima na stadionu a i nama pred malim ekranima.

Uglavnom, vrijedna pobijeda Novaka. Teško izbojevana ali toliko slađa. Na momente je izgledalo da Momfisa boli uvo za sve ali kraj meča je pokazao koliko je ustvari želio pobjedu danas.

Pozdrav svima

Her Zivota

pre 9 godina

Bekend nije radio, nije se kretao najbolje, mnogo puta se uopste nije namestio na udarac kako valja ali glava radi punom parom i to je najbitnije a ovo ostalo ce vec koliko sutra biti bolje. Takav zreb ima Djole da su prakticno svih 5 meceva finala, tako da nadamo se najboljem !

znanje-imanje

pre 9 godina

Igrati loše a pobediti je super. Ali igrati najgore i trijumfovati je super super, bravo Nole!
Novak je van kontakta i forme sa lopticom. Bekend niz liniju nigde, uzvrat servisa nikad gori.
To nema veze, pa sve i da ubrzo izgubi. Ono što ne valja je odsustvo dobre glave, koja ga je vratila na mesto 1. Kao prvo naseo je na džank-lopte i još više na provokacije Monfilsa. A neverovatno mi je da na ključne druge servise, brejk lopte, greši umesto da igra zicer blok ili slajs return. U normalnim okolnostima to je loše i daje protivniku obično lak poen. Ovde, protiv defanzivnog francuza, a još obojica šlogirani sunčanicom, to je bila prava statistička taktika.
Gael je kupovao vreme, žalio se na povredu i uopšte bolje raspolagao svojim resursima. Najpametniji je bio kada se gegao, pa se posvađao sa sudijom. Taj je odmor iskoristio, pa onda još i ono okretanje sudije i ipak dobi svoj 4. gem trećeg seta. Otad do kraja umalo da Gael, koji je sazreo u upotrebi svog šizenja, prevesla očajnog Novaka.
Set tenisa, dva sunčanice. Kada se Novak vrati tenisu biće bolje. Do tada moraćemo da gledamo još jednom "do forme kroz turnir" - što je u Wimbldonu uspelo!

borkes

pre 9 godina

Čestitke na pobedi.
Meč sam počeo gledati od 3:1 u 3. setu. Iz viđenog bi se složio s konstatacijom Viškovića da je Novak nakon W odložio reket van vidnog polja ali bih dodao da patike definitivno nije izuvao. Novak je fizički više nego spreman. U TB 3. seta Monfis diše kao riba na suvom a Novak diše na nos! Vidi se da Novaku nedostaju takmičarski mečevi ali to je najmanji problem. Možda bi taktički bilo i bolje da ovde odigra meč-dva a onda u Cincinatiju uhvati pobednički talas za USO. Već sutra će igra biti mnoogo bolja.
Idemo dalje.

Nenad

pre 9 godina

Nakon ovakvog meca,mislim da je na kraju on bio i potreban Novaku da se otrezni i da postane svestan da je "veliki odmor" prosao,jer da na ovom turniru svako naredno kolo koje bude igrao je kao "mini finale" za sebe,kao finale samog turnira,obzirom na tezinu svakog narednog protivnika.Onako dobijen drugi set je Monfilsu dao krila da "poleti" na pocetku treceg dok mu Novak nije potkresao ista i shvatio da je vrag odneo salu i da je u opasnosti da izgubi mec.Na vreme se probudio i odigrao mnogo bolje tai- break.Ovaj Monfils je pravi soumen,obozavam njegove akrobatske poteze..:-) U svakom slucaju,Novak ce u narednom kolu protiv Tsonge morati mnogo ozbiljnije da pristupi i da osvesti cinjenicu da je on sada prvi na svetu i da ce svi njega zeleti da pobede kao takvog.Pruzace najbolje partije protiv najboljeg,pa kada ako ne tada?!
Novaku zelim pored mnogo ozbiljnijeg pristupa i srecu sutra protiv jos jednog Francuza,jer ce mu biti potrebna.

tetak

pre 9 godina

Koji je ovo uzastopni Noletov trijumf protiv Francuza? Cini mi se da ih ima preko 30, a sutra sledi novi, protiv redovne musterije kojoj je upropastio karijeru, kako Jo sam izjavi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (veliki strumf, 6. avgust 2014 22:45)

29, po redu

Ako bude 30a dobija zabranu na RG .....hehehe

Doziranom igrom , sa 20 % snage i ubitacno losim bekendom dobit Monfilsa ....svaka cast

Neutron

pre 9 godina

Jeste da je Monfils igrao odlicno, neprepoznatljivo agresivno, ali...Noletov najopasniji i najveci neprijatelj je sam Nole. Prvo mesto gotovo zagarantovano za kraj godine, nema izazova, Nadal povredjen i tu Nole gubi inspiraciju i pada. Setimo se prosle godine. Bilo je gotovo nemoguce da mu Nadal preuzme prvu poziciju a to se je desilo. Nadam se da ce Nole uspeti da izadje iz tog mentalnog lavirinta i da nastavi da igra na visokom nivou. Samo mu motivacija nedostaje da samara sve redom. Tu je kljuc. Ali to sam treba da resi. Niko drugi za njega nece to uraditi.

sasa jokic

pre 9 godina

Nije lako igrati prvi mec posle mesec ipo dana protiv Monfilsa. Mnogo toga danas nije funkcionisalo, tako da je pobeda zlata vredna. Sutramce vec biti bolje.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

@SASA Mnogo ti je glup komentar, izgubi od ovoga, pusti onoga, da li je tebi bar na trenutak jasno da šampioni nikad ne razmišljaju na taj način.

Ratko

pre 9 godina

Dobro mu dodje ovaj jaci trening. Nisam se ni oznojio gledajuci mec. Kad je zatrebalo dodao gas i zavrsio a nista ga nije htelo. Jos se zagreva za beton i protiv Conge mora to mnogo bolje. Prosto ne znam da li je bolje da odmah ispadne i da svu snagu usmeri za Cincinati koji je bitniji iz istorijskog ugla ili ako ga zreb pogleda i sreca na oba turnira da juri titulu. Samo je pitanje da li ima snage za to.

Nebojša

pre 9 godina

Ali dakle Momfis...cudo! Ne mogu ni zamisliti da mu je Noletova glava sta bi taj covek postigao u tenisu! (Goran S., 06. avgust 2014 21:58)

Ne bi postigao puno više jer je previše defanzivan to mu je u prirodi nemoze pobeći od toga.

Goran S.

pre 9 godina

Ali dakle Momfis...cudo! Ne mogu ni zamisliti da mu je Noletova glava sta bi taj covek postigao u tenisu! (Goran S., 06. avgust 2014 21:58)

Ne bi postigao puno više jer je previše defanzivan to mu je u prirodi nemoze pobeći od toga.
(Nebojša, 6. avgust 2014 23:50)

Nebojsa! Glava covece, znas li ti sta je glava, u njoj se nalazi mozak pomocu koga se misli i vrsi selekcija udaraca, malo razmisli pre nego napises nesto, a i ovi sto su ti komentar preporucili su tek biseri...
Jesi li gledao mec, sta je Momfis radio i koliko superiorno kretanje ima, toliko da Noletu posalje laku loptu sa kojom bi napravio viner protiv bilo koga sa druge strane osim Momfisa. Da ima malo vise u glavi dobijao bi sve redom sa lakocom, kakav forhend ima, lopta samo zvizdi kojom brzinom leti. Nole je mec dobio glavom!

sasa jokic

pre 9 godina

Nije lako igrati prvi mec posle mesec ipo dana protiv Monfilsa. Mnogo toga danas nije funkcionisalo, tako da je pobeda zlata vredna. Sutra ce vec biti bolje.

Nole fan

pre 9 godina

Novak je jos na medenom mesecu.Jos razmislja o svadbi. Fizicki nespreman i odsutan od tenisa.Lose protiv poluigraca Monfisa. Tesko da moze da dobije

Milan_PT

pre 9 godina

@oskar, Olivje Rokus prvo nije Francuz već Belgijanac. Drugo, nema više pobeda protiv Đokovića, već su izjednačeni - 3:3. Prve dve pobede Belgijanac je ostvario još 2005, kad je imao 24 godine i bio na vrhuncu karijere (te godine je stigao do svog najboljeg skora na ATP - 24. mesto, sad je 269.). Od 2009 do danas igrali su 4 puta i Novak ga je dobio 3 puta. To su činjenice i istina je da Novak nije smeo da izgubi taj jedini pravi poraz (2010 Majami) od igrača Rokusovih mogućnosti (više je dubl-igrač, sa Malisom je osvojio čak i Rolan Garos, a u singl karijeri ima samo 2 turnira ATP250), ali šta je tu je. Siguran sam da ima još igrača koji su 5-10 godina stariji od Novaka i da imaju stvaran pozitivan skor sa Novakom (dakle, veći broj pobeda od poraza), ali svaki igrač koji postane pro sa 16-17-18 "zakači" nekog ostarelog lava koji ga pobedi 2-3 puta i ode u penziju pre nego što mlađi igrač stigne da preokrene bilans.

SASA

pre 9 godina

nesto nema Rafinih navijaca ovde? Valjda ih zabolelo koleno(;-))...


Uh, ne moj se muciti sa ovim Nole, batali kanadjane, nek nesto i Andy osvoji, ali i Roger, koji od 2012 nije osvojio master, izgubi od tsonge i bezi odatle, nije to vredno..
Sinnsinati je vredan trofej, da popunis kolekciju, postanes prvi teniser u istorjii atp, koji drzi sve master titule, pusti toronto, ne muci se sa ovim

123

pre 9 godina

publika,sudija i Novak jaci od Monfilsa

Vi stvarno mislite da ce ovakav Novak da osvoji nesto....ne ume Monfils,to je problem,videcete uskoro

Dosao mu je kraj

Milan

pre 9 godina

@sasa A ovakvi komentari su najjaci, Nole igra koliko treba. Sigurno, zato igra 3 sata, jer toliko treba. A i duple greske Monfisa kod servisa za 3-1 sigurno su posledica tog Novakovog doziranja igre. Ma svi ste vi strucnjaci. Novak je imao srece, sto je sastavni deo sporta. Nije sramota to reci.. U nastavku turnira bice bolji, stize redovna musterija Conga.

Oskar

pre 9 godina

@Koji je ovo uzastopni Noletov trijumf protiv Francuza? Cini mi se da ih ima preko 30, a sutra sledi novi, protiv redovne musterije kojoj je upropastio karijeru, kako Jo sam izjavi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (veliki strumf, 6. avgust 2014 22:45)

Pitaj to Olivea Rohusa koji je "pozitivan" sa Djokovićem.

Mairon

pre 9 godina

Kada je Monfis napravio brejk i poveo sa 3:1, bilo mi je jasno da ce se Djokovic vratiti i dobiti mec. Monfis nije igrao lose, ali opet, tu nedostaje momentum i stabilnost u kljucnim trenucima. U jednom gemu je pravio brdo neiznudjenih gresaka, a jos je imao prilicno nesigurnog Djokovica u trecem setu.
Ocekivan ishod.

Oskar

pre 9 godina

@(Milan_PT, 7. avgust 2014 08:43)
Jes iz Belgije, ali rodom je Francuz. A zaboravio sam da ga je Novak dobio u dejvis kupu, pa sad i jeste 3:3.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

penzionisao sa 5-4 u H2H skoru. Grosjean i Malisse imaju nerešeno 1-1. Još uvek aktivni Rochus ima 3-3, Karlović 1-1, a Volandri koji je pobedio Noleta 2004. u Umagu u njegovom prvom meču na atp touru i dalje vodi, 1-0. Dodajmo sve ostale, bivše i sadašnje, pozitivni su još samo Nadal, Federer i Krajinović.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

@Milan _PT Siguran sam da ima još igrača koji su 5-10 godina stariji od Novaka i da imaju stvaran pozitivan skor sa Novakom (dakle, veći broj pobeda od poraza), ali svaki igrač koji postane pro sa 16-17-18 "zakači" nekog ostarelog lava koji ga pobedi 2-3 puta i ode u penziju pre nego što mlađi igrač stigne da preokrene bilans. ( Milan_PT) Kad je ?oković u pitanju, taj spisak je sasvim kratak: Vann Scheppingen ( 2004 ), Dupuis ( 2005 ), koji su u jedinom međusobnom susretu dobili Noleta i Andy Roddick, ponosno se penzionisao sa 5-4 u H2H skoru. Grosjean i Malisse imaju nerešeno 1-1. Još uvek aktivni Rochus ima 3-3, Karlović 1-1, a Volandri koji je pobedio Noleta 2004. u Umagu u njegovom prvom meču na atp touru i dalje vodi, 1-0. Dodajmo sve ostale, bivše i sadašnje, pozitivni su još samo Nadal, Federer i Krajinović.

Nole fan

pre 9 godina

Novak je jos na medenom mesecu.Jos razmislja o svadbi. Fizicki nespreman i odsutan od tenisa.Lose protiv poluigraca Monfisa. Tesko da moze da dobije

123

pre 9 godina

publika,sudija i Novak jaci od Monfilsa

Vi stvarno mislite da ce ovakav Novak da osvoji nesto....ne ume Monfils,to je problem,videcete uskoro

Dosao mu je kraj

Oskar

pre 9 godina

@Koji je ovo uzastopni Noletov trijumf protiv Francuza? Cini mi se da ih ima preko 30, a sutra sledi novi, protiv redovne musterije kojoj je upropastio karijeru, kako Jo sam izjavi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (veliki strumf, 6. avgust 2014 22:45)

Pitaj to Olivea Rohusa koji je "pozitivan" sa Djokovićem.

SASA

pre 9 godina

nesto nema Rafinih navijaca ovde? Valjda ih zabolelo koleno(;-))...


Uh, ne moj se muciti sa ovim Nole, batali kanadjane, nek nesto i Andy osvoji, ali i Roger, koji od 2012 nije osvojio master, izgubi od tsonge i bezi odatle, nije to vredno..
Sinnsinati je vredan trofej, da popunis kolekciju, postanes prvi teniser u istorjii atp, koji drzi sve master titule, pusti toronto, ne muci se sa ovim

Neutron

pre 9 godina

Jeste da je Monfils igrao odlicno, neprepoznatljivo agresivno, ali...Noletov najopasniji i najveci neprijatelj je sam Nole. Prvo mesto gotovo zagarantovano za kraj godine, nema izazova, Nadal povredjen i tu Nole gubi inspiraciju i pada. Setimo se prosle godine. Bilo je gotovo nemoguce da mu Nadal preuzme prvu poziciju a to se je desilo. Nadam se da ce Nole uspeti da izadje iz tog mentalnog lavirinta i da nastavi da igra na visokom nivou. Samo mu motivacija nedostaje da samara sve redom. Tu je kljuc. Ali to sam treba da resi. Niko drugi za njega nece to uraditi.

Nebojša

pre 9 godina

Ali dakle Momfis...cudo! Ne mogu ni zamisliti da mu je Noletova glava sta bi taj covek postigao u tenisu! (Goran S., 06. avgust 2014 21:58)

Ne bi postigao puno više jer je previše defanzivan to mu je u prirodi nemoze pobeći od toga.

pile glodje kosku

pre 9 godina

Po nepisanom pravilu Novak je osvajao turnire kada je imao nenormalno teske zrebove, tako da se sada nakon povlacenja RN nadam da ce ponovo da osvoji. Voleo bih da upise i taj Sinsinati koji mu je jedini preostao od Mastersa.
Vec na US-openu ce biti druga prica jer mislim da Nole ima jos manje da ga neko iznenadi jer se igra u 3 seta, tu nastupaju neki drugi kvaliteti koje poseduju samo vrhunski igraci.
Srecno Nole!

Goran S.

pre 9 godina

Ali dakle Momfis...cudo! Ne mogu ni zamisliti da mu je Noletova glava sta bi taj covek postigao u tenisu! (Goran S., 06. avgust 2014 21:58)

Ne bi postigao puno više jer je previše defanzivan to mu je u prirodi nemoze pobeći od toga.
(Nebojša, 6. avgust 2014 23:50)

Nebojsa! Glava covece, znas li ti sta je glava, u njoj se nalazi mozak pomocu koga se misli i vrsi selekcija udaraca, malo razmisli pre nego napises nesto, a i ovi sto su ti komentar preporucili su tek biseri...
Jesi li gledao mec, sta je Momfis radio i koliko superiorno kretanje ima, toliko da Noletu posalje laku loptu sa kojom bi napravio viner protiv bilo koga sa druge strane osim Momfisa. Da ima malo vise u glavi dobijao bi sve redom sa lakocom, kakav forhend ima, lopta samo zvizdi kojom brzinom leti. Nole je mec dobio glavom!

znanje-imanje

pre 9 godina

Igrati loše a pobediti je super. Ali igrati najgore i trijumfovati je super super, bravo Nole!
Novak je van kontakta i forme sa lopticom. Bekend niz liniju nigde, uzvrat servisa nikad gori.
To nema veze, pa sve i da ubrzo izgubi. Ono što ne valja je odsustvo dobre glave, koja ga je vratila na mesto 1. Kao prvo naseo je na džank-lopte i još više na provokacije Monfilsa. A neverovatno mi je da na ključne druge servise, brejk lopte, greši umesto da igra zicer blok ili slajs return. U normalnim okolnostima to je loše i daje protivniku obično lak poen. Ovde, protiv defanzivnog francuza, a još obojica šlogirani sunčanicom, to je bila prava statistička taktika.
Gael je kupovao vreme, žalio se na povredu i uopšte bolje raspolagao svojim resursima. Najpametniji je bio kada se gegao, pa se posvađao sa sudijom. Taj je odmor iskoristio, pa onda još i ono okretanje sudije i ipak dobi svoj 4. gem trećeg seta. Otad do kraja umalo da Gael, koji je sazreo u upotrebi svog šizenja, prevesla očajnog Novaka.
Set tenisa, dva sunčanice. Kada se Novak vrati tenisu biće bolje. Do tada moraćemo da gledamo još jednom "do forme kroz turnir" - što je u Wimbldonu uspelo!

veliki strumf

pre 9 godina

Koji je ovo uzastopni Noletov trijumf protiv Francuza? Cini mi se da ih ima preko 30, a sutra sledi novi, protiv redovne musterije kojoj je upropastio karijeru, kako Jo sam izjavi.

Predo

pre 9 godina

Novak pobeđuje iz navike i kad je potpuno nespreman. Vidi se da je imao snage i koncentracije za jedan set, a ovo ostalo je čista navika da se ne predaje i kada ide loše. Naravno da nije lako igrati i protiv ovog cirkusanta, jer pojma nemate da li sledi neka budalaština ili fenomenalan potez.
Izostankom Nadala smanjuje se značaj ovog turnira za Novaka, pa ga treba shvatiti samo kao pripremu za US Open, mada se ni mi, ni Novak ne bi ljutili ako dođe nova titula, ali zato mu treba igra iz prvog seta.

Jova

pre 9 godina

Zbag ovakvih mečeva se voli i gleda tenis. Svaka čast obojici. Novak je Novak ( doduše malo zarđao posle moglo bi se reći duže pauze i prijatnih dešavanja u međuvremenu ) a Momfis pravi ludak. Pored Novaka volim da gledam našeg Tipsarevića ( dok je još igrao ), pomenutog Momfisa, Stepaneka, Bagdatisa, Gulbisa, Tsongu, Južnog i još ponekog igrača, kojeg se trenutno ne mogu sjetiti, zato što vole ovu igru, zabavljaju se a i imaju pravi arsenal udaraca te znaju na terenu stvoriti pravu čaroliju. Svi su oni jako talentovani ali im ona luda crta u karakteru ne dozvoljava da budu uspiješniji, zato što su sposobni u jedan jedini meč uložiti cijelog sebe, ne štedeći se nimalo. To na duge staze ne donosi rezultate ali pruža obilo zabave svima, učesnicima na terenu, gledaocima na stadionu a i nama pred malim ekranima.

Uglavnom, vrijedna pobijeda Novaka. Teško izbojevana ali toliko slađa. Na momente je izgledalo da Momfisa boli uvo za sve ali kraj meča je pokazao koliko je ustvari želio pobjedu danas.

Pozdrav svima

Mare,NS

pre 9 godina

Novak uziva da igra odlucujuci set,nebitno da li je to peti ili treci!On uziva,a mi se nerviramo!Nole brate,misli malo i na nas,skracuj malo te meceve!Ideeeeeemo!
PS.Neka neko izgugla Novakov procenat dobijenih meceva,kad se igra odlucujuci set!Mislim da je vise nego impresivan!

Ratko

pre 9 godina

Dobro mu dodje ovaj jaci trening. Nisam se ni oznojio gledajuci mec. Kad je zatrebalo dodao gas i zavrsio a nista ga nije htelo. Jos se zagreva za beton i protiv Conge mora to mnogo bolje. Prosto ne znam da li je bolje da odmah ispadne i da svu snagu usmeri za Cincinati koji je bitniji iz istorijskog ugla ili ako ga zreb pogleda i sreca na oba turnira da juri titulu. Samo je pitanje da li ima snage za to.

The End

pre 9 godina

I posle zašto Novak nema podršku u Parizu na RG? A redovno delje sve najbolje Francuske tenisere. Tsongu, Monfisa, Gaskea... Protiv Monfisa vodi 10:0!
Inače, jako bitna pobeda jer nije igrao dugo a protivnik kao Monfis je uvek nezgodan. I čuo sam da neće biti dubla,... Stanko se najeo krušaka dok je ''čekao'' da Nole završi svoj meč...pojeo je 7 kg Magdalene, to je zelena, letnja kruška...
I sad treće kolo opet Francuz!, Tsonga-Conga... i naravno da je žreb užasan! Ali kada si najbolji teniser sveta ne smeš da imaš izgovore...

nole, nole

pre 9 godina

Sve je dobro - što se dobro svrši, ali malo ozbiljne analize ne bi škodilo.
Kao prvo, Novak je malo "zarđao", ali ne fizički, već mentalno. Uz to, "scenario" meča je bio onaj najnepovoljniji za Novaka i desilo se ovo - što se desilo. Jedna od retkih Novakovih mana je već duže vreme njegova igra nakon lako ili nadmoćno osvojenog prvog seta (tipa 6.1 ili 6:2). To je primetio čak i Vilander, koji je pre meča protiv Vavrinke u Australiji rekao da je Stenova najbolja šansa da ubedljivo izgubi prvi set i da onda on juri rezultat, a da se Novak opusti i videli smo šta je bilo. I nakon tog meča, videli smo nekoliko puta sličan scenario (Čilić na Vimbldonu recimo), da Novak odlično odigra i nadmoćno dobije prvi set, a nakon što "dokaže sebi da je bolji od protivnika", da smanji gas i da se uđe u komplikacije. To se desilo i večeras, a dodatno je bilo pojačano odmorom, svadbom, emotivnim pražnjenjem nakon Vimbldona ... U svakom slučaju nauk za izvući iz ovog meča, postoji ... ne mora ga naučiti iz svoje greške, jer se ovog puta izvukao, a za njega i Bekera i Vajdu, eto malo posla na temu "glad za pobedom, nakon lako osvojenog prvog seta". U svakom slčauju čestitke na pobedi i napred momčino !!!

Her Zivota

pre 9 godina

Bekend nije radio, nije se kretao najbolje, mnogo puta se uopste nije namestio na udarac kako valja ali glava radi punom parom i to je najbitnije a ovo ostalo ce vec koliko sutra biti bolje. Takav zreb ima Djole da su prakticno svih 5 meceva finala, tako da nadamo se najboljem !

Nenad

pre 9 godina

Nakon ovakvog meca,mislim da je na kraju on bio i potreban Novaku da se otrezni i da postane svestan da je "veliki odmor" prosao,jer da na ovom turniru svako naredno kolo koje bude igrao je kao "mini finale" za sebe,kao finale samog turnira,obzirom na tezinu svakog narednog protivnika.Onako dobijen drugi set je Monfilsu dao krila da "poleti" na pocetku treceg dok mu Novak nije potkresao ista i shvatio da je vrag odneo salu i da je u opasnosti da izgubi mec.Na vreme se probudio i odigrao mnogo bolje tai- break.Ovaj Monfils je pravi soumen,obozavam njegove akrobatske poteze..:-) U svakom slucaju,Novak ce u narednom kolu protiv Tsonge morati mnogo ozbiljnije da pristupi i da osvesti cinjenicu da je on sada prvi na svetu i da ce svi njega zeleti da pobede kao takvog.Pruzace najbolje partije protiv najboljeg,pa kada ako ne tada?!
Novaku zelim pored mnogo ozbiljnijeg pristupa i srecu sutra protiv jos jednog Francuza,jer ce mu biti potrebna.

borkes

pre 9 godina

Čestitke na pobedi.
Meč sam počeo gledati od 3:1 u 3. setu. Iz viđenog bi se složio s konstatacijom Viškovića da je Novak nakon W odložio reket van vidnog polja ali bih dodao da patike definitivno nije izuvao. Novak je fizički više nego spreman. U TB 3. seta Monfis diše kao riba na suvom a Novak diše na nos! Vidi se da Novaku nedostaju takmičarski mečevi ali to je najmanji problem. Možda bi taktički bilo i bolje da ovde odigra meč-dva a onda u Cincinatiju uhvati pobednički talas za USO. Već sutra će igra biti mnoogo bolja.
Idemo dalje.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

@SASA Mnogo ti je glup komentar, izgubi od ovoga, pusti onoga, da li je tebi bar na trenutak jasno da šampioni nikad ne razmišljaju na taj način.

tetak

pre 9 godina

Koji je ovo uzastopni Noletov trijumf protiv Francuza? Cini mi se da ih ima preko 30, a sutra sledi novi, protiv redovne musterije kojoj je upropastio karijeru, kako Jo sam izjavi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (veliki strumf, 6. avgust 2014 22:45)

29, po redu

Ako bude 30a dobija zabranu na RG .....hehehe

Doziranom igrom , sa 20 % snage i ubitacno losim bekendom dobit Monfilsa ....svaka cast

sasa jokic

pre 9 godina

Nije lako igrati prvi mec posle mesec ipo dana protiv Monfilsa. Mnogo toga danas nije funkcionisalo, tako da je pobeda zlata vredna. Sutramce vec biti bolje.

Oskar

pre 9 godina

@(Milan_PT, 7. avgust 2014 08:43)
Jes iz Belgije, ali rodom je Francuz. A zaboravio sam da ga je Novak dobio u dejvis kupu, pa sad i jeste 3:3.

sasa jokic

pre 9 godina

Nije lako igrati prvi mec posle mesec ipo dana protiv Monfilsa. Mnogo toga danas nije funkcionisalo, tako da je pobeda zlata vredna. Sutra ce vec biti bolje.

Milan_PT

pre 9 godina

@oskar, Olivje Rokus prvo nije Francuz već Belgijanac. Drugo, nema više pobeda protiv Đokovića, već su izjednačeni - 3:3. Prve dve pobede Belgijanac je ostvario još 2005, kad je imao 24 godine i bio na vrhuncu karijere (te godine je stigao do svog najboljeg skora na ATP - 24. mesto, sad je 269.). Od 2009 do danas igrali su 4 puta i Novak ga je dobio 3 puta. To su činjenice i istina je da Novak nije smeo da izgubi taj jedini pravi poraz (2010 Majami) od igrača Rokusovih mogućnosti (više je dubl-igrač, sa Malisom je osvojio čak i Rolan Garos, a u singl karijeri ima samo 2 turnira ATP250), ali šta je tu je. Siguran sam da ima još igrača koji su 5-10 godina stariji od Novaka i da imaju stvaran pozitivan skor sa Novakom (dakle, veći broj pobeda od poraza), ali svaki igrač koji postane pro sa 16-17-18 "zakači" nekog ostarelog lava koji ga pobedi 2-3 puta i ode u penziju pre nego što mlađi igrač stigne da preokrene bilans.

Milan

pre 9 godina

@sasa A ovakvi komentari su najjaci, Nole igra koliko treba. Sigurno, zato igra 3 sata, jer toliko treba. A i duple greske Monfisa kod servisa za 3-1 sigurno su posledica tog Novakovog doziranja igre. Ma svi ste vi strucnjaci. Novak je imao srece, sto je sastavni deo sporta. Nije sramota to reci.. U nastavku turnira bice bolji, stize redovna musterija Conga.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

penzionisao sa 5-4 u H2H skoru. Grosjean i Malisse imaju nerešeno 1-1. Još uvek aktivni Rochus ima 3-3, Karlović 1-1, a Volandri koji je pobedio Noleta 2004. u Umagu u njegovom prvom meču na atp touru i dalje vodi, 1-0. Dodajmo sve ostale, bivše i sadašnje, pozitivni su još samo Nadal, Federer i Krajinović.

Mairon

pre 9 godina

Kada je Monfis napravio brejk i poveo sa 3:1, bilo mi je jasno da ce se Djokovic vratiti i dobiti mec. Monfis nije igrao lose, ali opet, tu nedostaje momentum i stabilnost u kljucnim trenucima. U jednom gemu je pravio brdo neiznudjenih gresaka, a jos je imao prilicno nesigurnog Djokovica u trecem setu.
Ocekivan ishod.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

@Milan _PT Siguran sam da ima još igrača koji su 5-10 godina stariji od Novaka i da imaju stvaran pozitivan skor sa Novakom (dakle, veći broj pobeda od poraza), ali svaki igrač koji postane pro sa 16-17-18 "zakači" nekog ostarelog lava koji ga pobedi 2-3 puta i ode u penziju pre nego što mlađi igrač stigne da preokrene bilans. ( Milan_PT) Kad je ?oković u pitanju, taj spisak je sasvim kratak: Vann Scheppingen ( 2004 ), Dupuis ( 2005 ), koji su u jedinom međusobnom susretu dobili Noleta i Andy Roddick, ponosno se penzionisao sa 5-4 u H2H skoru. Grosjean i Malisse imaju nerešeno 1-1. Još uvek aktivni Rochus ima 3-3, Karlović 1-1, a Volandri koji je pobedio Noleta 2004. u Umagu u njegovom prvom meču na atp touru i dalje vodi, 1-0. Dodajmo sve ostale, bivše i sadašnje, pozitivni su još samo Nadal, Federer i Krajinović.