Sreda, 06.08.2014.

17:42

Lebron najspremniji, Ronaldo drugi

Američki košarkaš Lebron Džejms najspremniji je sportista na svetu, tvrdi magazin “Sports Ilustrejted”.

Izvor: JT

Lebron najspremniji, Ronaldo drugi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

Almighty

pre 9 godina

Nije me mrzelo da procitam sve kom. i prosto je neverovatno da je samo jedan covek skontao sustinu, a to je da je ovo najkova lista, tj. sportista koji imaju ugovaor s najkom i naravno da najvise potenciraju svoje sportiste...
Pre nekih 7-8 god. bila je neka nezavisna studija i tu je utvrdjeno da je Sumaher najsavrsenij sportista na svetu. Covek je imao idealan odnos visina/tezina sa samo 3 procenta masti i oko 50 procenta misica u telu?! Inace, vozacima F1 je zagrevanje pred trening trcanje od 10 km. Sto se snage tice jaci su u proseku za oko 30-40 procenta od prosecnog coveka.
I da, Dzordan je bio drugi, dok je Nadal treci.
I tako... :)

srb

pre 9 godina

Jednom recju glupost!
Ne zato sto ne volim Lebrona ili zato sto nema Djokovica... vec zato sto ne moze maksimalan broj bodova biti 10, a onda i LBJ i Bolt imaju 10... ispada da su isti po brzini, a na drugoj strani je Bolt slabiji i tu mu se oduzimaju bodovi...ukratko: nema smisla praviti ovakve liste i ovakva poredjenja :)

Bezveze lista

pre 9 godina

Ipak su bazicni sportovi kao atletika i plivanje najtezi od njih sve polazi,a desetoboj je mozda i najteze takmicenje u svetu sporta ,oni za dva dana trce ,preskacu prepone skacu u dalj bacaju kuglu , oni bi trebali da budu prvi kada bi se pravila neka malo objektivnija lista .

Đole Bojović

pre 9 godina

Mislim da se jabolje videlo koliko je fizički spreman u prvoj utakmici Finala Playoffa protiv San Antonia kada su ga iznosili sa terena toliko iscrpljenog da nije mogao da hoda, a deda Wade i pradeda Ray Alen su i dalje trčali.
Toliko o LeBronu.
Kobe forever.

zvezdas

pre 9 godina

a da li je uzeto u obzir to, da u NBA ligi ne postoji doping kontrola? Te nadljudske sposobnosti vecine tamosnjih igraca, proizvod su nedozvoljenih supstanci...

AcA

pre 9 godina

Potpuno se slazem da je sto se tice najpopularnijih sportova najspremniji Lebron...covek sa 203cm i oko 115 kg je masina,trenira verovatno vise od vecine igraca u Nba...atleta je i prirodno.Pomenuo bih od kosarkasa i Dvajta Hauarda koji je prejak za sve ali nije tako kompletan kao Lebron,uz to sam gledao klip gde se sa jos nekim sportistima i sprinterima nadmece..Hauard je bio maltene ravnopravan sa 211cm i +120kg sa cini mi se Morisom Grinom u trcanju na 100 metra...

Her Zivota

pre 9 godina

Bas me zanima, da su kojim slucajem i dalje aktivni Aleksandar Karelin ili Jonah Lomu da li bi bili na ovom spisku ?? Cisto sumnjam....

pratim sport i reprezentacije , i sam igram amaterski

pre 9 godina

U neku ruku Dzejms i Ronaldo spadaju u najspremnije ali ne znam dal je baš lista top 50 pravilno rangirana,uostalom težko je uporediti sportove u smislu ko je više spremniji,brži,jači,itd.Trebalo bi za svaki sport posebno izabrati najboljeg.Ako gledamo od 2011.onda, da u tenisu je to Novak Djoković, a ne Nadal a sigurno ne Federer.Verovatno Nadal ima največu snagu ali u svim ostalim atributima prednjači Nole.
Opet kažem nezahvalno je uporediti sve sportove zajedno.Drugačija kretanja,upotreba snage,dužine,brzine,eksplozivnosti.

Zoran

pre 9 godina

Pa ne mogu Bolt i Lebron da budu spremniji i izdrzliviji( mozda brzi,jaci,eksplozivniji) od Nibalija, Nadala i Djokovica. Ako Novak osvoji USO promenice oni listu.

76erPhillaInHeart

pre 9 godina

Ja i dalje tvrdim da su biciklisti najspremniji, aj izvezite vi klasik od 200 i jace kilometara, daj molim te, to su zivotinje, a ne ovi sto pretrce 10 km po utakmici. Takodje i maratonci su zivotinje, ali dobro onis su ovde gledali sve kategorije, ali snaga nije jednako spremnost.

nenad

pre 9 godina

(po, 6. avgust 2014 19:56)

o ti i svi ostali koji pljujeto po tenisu i novaku shvatite da nijedan od prvih pedeset osim iz drugih sportova nebi izdrzao pet ipo sati da odigra i to onim intezitetom kojim su nole i rafa odigrali ono finale na australijan openu a nesto nisam primet5io bicikliste na listi a realno najtezi sport od svih na listi

Svete

pre 9 godina

Ronaldo koji pretrci 5 kilometra na mecu, shetka se, nekad i 2 puta primi loptu tokom utakmice spremniji od Djokovica???
(Rade89, 06. avgust 2014 19:24)
A Djokovic tih 5 kilometara ne pretrci ni na 2 mastersa ( na Vimbldonu gde se igra na 3 dobijena seta pretrcao 8 km), tapka lopticu po 20 puta pre servisa, ima pauzu posle svakog poena, pauzu od nekoliko minuta posle svaka 3 gema i vece pauze posle seta, uz mogucnost da u bilo kom trenutku zatrazi medicinsku ili pauzu za toalet.
Naravno da je Ronaldo spremniji od njega.
(po, 6. avgust 2014 19:56)

Proveri ti to opet koliko Djokovic pretrci na jednom Wimbledonu, Ronaldo ali Kristijano balerina koji 10 puta po mecu u proseku padne bez kontakta, njega poredis sa Djokovicem, naravno da je Djokovic spremniji od njega. Djokovic ima pravo da zatrazi pauzu za toalet ali samo jednom u mecu, fudbaler moze u svakom trenutku da izadje sa terena i da trazi pomoc, u tenisu si sam sa sobom iako se sam ne izboris nista neces uraditi u fudbalu imas jos 10 saigraca pored tebe, da je Ronaldo ali Kristijano balerina kojim slucajem teniser sa svojom glavom i ponasanjem u bitnim utakmicama i igrama pod pritiskom bio bi negde u rangu evo ovog Monfilsa koji je malopre izgubio od Djokovica, nista vise od njega !!!

Her Zivota

pre 9 godina

Federer ima vecu snagu od Nadala ?? Majka Ricards?? Hulk?? Majkl Felps ?? Rej Alen ?? Sergio Ramos ?? Dijego Forlan ?? Kristofer Frum ?? Djokovica nema medju 50 ?? Jeli ovo neka skrivena kamera ????

aleksandar

pre 9 godina

Danas sam procitao na Yahoo-u da King James drzi dijetu zbog viska kilograma. Jak jeste sigurno, skocan takodje, eksplozivan, izdrzljiv - sve stoji.
Dileme ce sigurno uvek postojati, jer su i sportovi u kojima se ovi ljudi takmice totalno razliciti. Ako je recimo Ronaldo najspremniji (u sta je tesko posumnjati kada se vidi kako trci, skace, sutira) da li to znaci da bi mogao da izveze jedan GP kao recimo Alonso ili Fetel ? (za ciji je sport takodje potrebna dobra fizicka sprema)
Moje je misljenje da je Jon Jones sigurno medju najspremnijima (ko ga je ikad gledao zna o cemu pricam), ali porediti njega i Bolta u brzini nije na mestu, kao i njega i recimo Felpsa u bazenu.
Generalno, po meni jos jedna bespotrebna (americka) lista.

Zalosnasova

pre 9 godina

Listu je neko pravio uz kaficu lupajuci ocene kako mu se cefne. Pa na njoj se NPR nalazi DIego FOrlan, koji iako ogroman majstor nije ni medju 1000 najspremnijih fudbalera a ne sportista. Federer(koji u off sezoni ima stomacic) je npr navodno jak kao profesionalni dizac tegova a jaci za celu ocenu ipo od Nadala :D Da ne pominjemo izostanak Novaka koji je sraman.

anbeast

pre 9 godina

Ih, ovakve liste uvek na kraju ispadnu smesne. Tesko je napraviti testove koji ce realno oceniti pojedine kategorije i uzeti specificnosti odredjenih sportova. Slabo pratim fudbal, ali bih rekao da Ronaldu, u fudbalskim okvirima i u odnosu na poziciju snage nikako ne manjka. Svakako je slabiji od Dzejmsa, ali Dzejms ima 120kg i 205cm... Teniseri igraju meceve po 5 sati, a kosarkasi dobijaju grceve posle dva produzetka. Bokseri imaju kondicije na pretek... Ne znam, neozbiljna lista....

PRAVDA ZA NOVAKA

pre 9 godina

slicna tema je vec bila na B92,secam se da je tenis bio negde 7 ili 8 mesto a medju teniserima je naravno najspremniji bio Nadal(sto i jeste istina)

Od tenisera su sigurno spremniji sportisti iz sledecih sportova

NBA,NFL,NHL,fudbal,boks,vaterpolo,atletika(ne sva),F1,Moto GP,biciklizam,veslanje
Kad pogledate kako izgleda LBJ,CR7 ili recimo bilo koji vaterpolista ili bokser,sve vam je jasno

Ako se gleda odnos snage sa izdrzljivoscu,ubedljivo prvi je boks,onda vaterpolo,biciklizam pa ostali

Brzina-trcanje 100,200(ostalo) ,fudbal,kosarka...
snaga-boks,vaterpolo,dizaci,veslanje,NHL,NFL...
agilnost-fudbal,kosarka,odbojka,rukomet,golf,tenis
izdrzljivost-boks,F1,moto GP,biciklizam,vaterpolo

U nijednoj kategoriji tenis sigurno nije medju prva tri sporta,ne samo po mom misljenu nego i realno



Ali opet,ovo je verovatno neka zavera,posto nema Novaka(ne samo sto nije prvi, nego ga nema ni u top 50)
Zamislite Federer je spremniji od Novaka,cak se strane sile i sprdaju sa nama(po ko zna koji put)

PRAVDA ZA NOVAKA-NAJBOLJEG,NAJVECEG,NAJSPREMNIJEG,SVE NAJ NAJ NAJ TENISERA U ISTORIJI TENISA
NAJVECEG SRBINA I PRAVOSLAVCA,NAJVECEG HUMANISTU,BEOGRADJANINA
Sve naj naj naj
ahahahahah

Cc

pre 9 godina

@NS#1
Aha, ajde sada se seti kada se Federer zadnji put povredio, kada je predao mec, kada je odsustvovao sa terena zbog povrede, premora isl?
A kada Novak?
Kako Novak moze da se meri sa fizicki najspremnijim teniserima kada redovno ima probleme sa povredama (izdrzljivost, snaga), uvek ima problema sa premorom, disanjem itd.... Prema tome, logicno je da nije medju najspremnijim sportistima.

.

pre 9 godina

@simke
Kosarka i fudbal su mnogo naporniji sportovi od tenisa.
Ronaldo u jednoj utakmici pretrci vise nego sto su Federer i Novak pretrcali na celom Vimbldonu.
NBA kosarkasi igraju svaka 2 dana, trce tokom celog meca, potrebna im je ogromna snaga da bi izdrzali sve duele.
Uz to, u kosarci i fudbalu ima dosta kontakta, sudara, udaraca, povreda.... u tenisu toga nema.

Kljajo PFC

pre 9 godina

Samo Dvajt Hauard 36 xaxaxa, dje je tu koji vaterpolista, recimo Filipovic, Madaras, Pjetlovic, ali oni ne trce, oni samo plivaju, bitno je da je felps tu, dje je Ibraka, Runi, dje su biciklisti, odbojkas Simon, dje je Asapa Pauel itd, itd, da ne pominjem Novaka.

ja

pre 9 godina

pa Bolt i Lebron nikako ne mogu da imaju istu ocenu za brzinu a kamoli da Dzejms ima vecu ocenu za agilnost, ovo ni sam Lebron ne bi sastavio.

MJ11

pre 9 godina

Zalosno je sto su se mnogi sportovi (pogotovo ekipni) pretvorili u atletiku i izgubili svoju lepotu.Sada je bitno ko moze brize ili duze da trci,vise da skoci ili ko je od koga jaci nema vise elegancije samo fizikalije.

Nislija

pre 9 godina

Da li ste normalni, pa fudbaleri i bilo koji drugi sportisti ne bi mogli da izdrze teniski mec u 4 seta kamo li da urade ono sto su uradili Nadal i Djokovic u Australiji pre par godina, kakav Dzejms...

koko

pre 9 godina

Mnogo ste dosadni s djovakom. Opasno konkurisete sns botovima. Mislim ok, nash je, prvi je, identifikujete se, svaka cast...al lakse to malo. Ukratko lebron vrhunski igra sve pozicije u svom sportu, u odbrani i napadu. tome niko ne moze da primirise. zamislite ronalda kao spica, beka, halfa...sve protiv najboljih na svetu, svaka dva dana, u svakom mecu po potrebi

ja

pre 9 godina

@Cazorla sam
Pa snazniji od Nadala jeste, pogledaj brzinu servisa Federera i Nadala npr, ili prosecnu brzinu udaraca.
Nadal je mnogo izdrzljiviji, ali snazniji ne.

po

pre 9 godina

Ronaldo koji pretrci 5 kilometra na mecu, shetka se, nekad i 2 puta primi loptu tokom utakmice spremniji od Djokovica???
(Rade89, 06. avgust 2014 19:24)
A Djokovic tih 5 kilometara ne pretrci ni na 2 mastersa ( na Vimbldonu gde se igra na 3 dobijena seta pretrcao 8 km), tapka lopticu po 20 puta pre servisa, ima pauzu posle svakog poena, pauzu od nekoliko minuta posle svaka 3 gema i vece pauze posle seta, uz mogucnost da u bilo kom trenutku zatrazi medicinsku ili pauzu za toalet.
Naravno da je Ronaldo spremniji od njega.

Totti

pre 9 godina

Ahahahahhaha... neka mi objasne ovo... brzina, Bolt 10, Dzejms 10 i CR 10, pa LBJ ne moze istrcati 100m ni za 12 sekundi i kako onda moze da dobije 10, ako se gleda brzina samo u matičnom sportu, onda CR dobija za snagu 10 opušteno. Federer snaga veca od Nadalove, ma dajte molim vas. Američka propaganda!

marko

pre 9 godina

Novak je sigurno u top 5 ! on nema masti u telu ! Budale , i Ronaldo snazniji od Nadala , kakva budalastina kome nije jasno on neprati sport . stavili su sve maksimalo LeBronu zato što je on omiljeni sportista u Americi , i Rodzer ispred Novaka .

sovuljaga

pre 9 godina

Nikola...a koliko Rej Alen ima godina?27 kao Djokovic?kaze spored svih reklama i pauza,da li se samo meni cini ili Novak tapka lopticu po 20 puta,Rafa cese zadnjicu,posle SVAKOG poena traze peskir,pauza ismedju setova,pauza ova,pauza ona...teren dosta manji nego kosarkaski a kretnje ne uvek velike(nije svaki poen setanje sa kraja na kraj i sprintevi).pa servisi,pa drugi servisi...Rej Alen ima 40 banki i igra NBA kosarku...znaci ne Evropsku sa dva meca nedeljno nego NBA sa 4,5 a po nekad i 6 utakmica nedeljno!!!

Saša

pre 9 godina

Amerikanci su to, NBA, NFL i NHL dominiraju po njihovim kriterijumima. Mark Markes je najdominantniji i najspremniji sportista na svetu u ovom trenutku. Toliko je dominantan da se pitanje pobednika u MotoGP šampionatu, u bilo kojoj trci, ne dovodi u pitanje.

/

pre 9 godina

Zasto je cudno to sto Novaka nema na listi?
Federer i Nadal su medju 50, sto je po meni previse jer teniseri po fizickim sposobnostima nisu ni blizu kosarkasima, bokserima, americkim fudbalerima itd. Samo ih pogledajte i sve ce vam biti jasno.
Sto se Novaka tice, cesto ima probleme sa povredama, tako da bi za snagu i fizicku izdrzljivost realno morao dobiti izuzetno niske ocene, pa je zato i logicno da ga nema u vrhu liste.

Petar

pre 9 godina

Potpuno ocekivano. To je fizicki verovatno najkompletniji sportista svih vremena. Sa 203cm i 113kg ima odraz oko 105cm i trci 100m ispod 11 sekundi. To su stvarno neverovatne brojke za coveka te velicine.

Buki

pre 9 godina

Danasnji sport sve sami steroidi neka prica ko sta hoce ali to je tako naravno svi oni vredno treniraju ali to nije sve prirodno ko to nevidi taj neyna nista o sportu i ljudskom telu.

King James

pre 9 godina

Na Lebrona i Ronalda, na stranu ko ih voli, a ko ne, trebaju svi sportisti da se ugledaju... Bez obzira sto su ostvarili sve i zauvek ce ostati upisani zlatnim slovima u istoriji sporta, oni su najspremniji godinama i maksimalno posveceni sportu, za razliku od nekih koji cim osete malo love misle da su osvojili ceo svet... E zbog toga ih cenim, jer su veliki ljudi, a ne sminkeri i sekaperse... Rad, rad i samo rad dovodi do uspeha...

BojanNS

pre 9 godina

Ja bih samo podsetio na AO finale Djokovic - Nadal gde su obojica posle 5 sati trcali sprint sa jednog na drugi kraj terena, malo ko od svih sportista bi to mogao da izdrzi.

xp

pre 9 godina

Da li ste sigurni? Meni je Kawhi Leonard delovao mnogo spremniji. Sta radi americki kapitalizam, mora da ozivi kosarkaski mrtvog coveka koji im se na kraju nije isplatio. Sad ga lazno ozivljavaju, price o njegovom prelasku, kao da je to bitno. Samo da malo para vrate od propale investicije. Ne da nije blizu Dzordanu, nije ni blizu Dankanu ni Ginobliju. Solidan igrac, ali to je sve. Kawhi Leonard ga je napravio budalom.

123

pre 9 godina

Mogu samo da kažem hahahahahahahaha igrač možda i na steroidima je prvi a u top 50 ima mesta za Federera ali nema i za Novaka tu je sve rečeno.

Đokovica nema među 50? Glupo je čak i komentarisati..

Fazon Rej Alen spremniji od Novaka Djokovica? Rej Alen? Rej Alen, lik koji ne moze da odigra cetvrtinu u kontinuitetu (sa svim reklamama i pauzama), naspram Djokovica koji igra mrceve po 5 sati.


Opet se ponavlja ono nase nabedjivanje

Tenis-evo vam primer
Finale AO 2012-Novak-Rafa
mec je trajao 353 minuta ili 5 sati i 53 minuta
Nadal je servirao 271 a Novak 234 x
Nadal je koristio u proseku 31 sekundu a Novak 28 za 1 servis
Racunicom dolazis to toga da je samo na servis otpalo 249 minuta,tj 4 sata i 9 minuta
Kad na sve to dodas,pauze izmedju brejkova i setova,ostaje nekih sat vremena ciste igre,mozda i manje

E sad sto su Amerikanci zaboravili na vaterpoliste,bicikliste(samo 1 u 50),odbojkase,veslace to je generalni problem
Amerikance razumem,ti sportovi nisu popularni kod njih,ali vas ne

Da stavite sve tenisere u bazen, da pice vaterpolo,ja vam garantujem da taj Nadal i Novak ne bi izdrzali ni 2/4 tj 14 minuta

Kako ste uopste u stanju da poredite jednog James-a ili CR7 sa Novakom,pa jel vi vidite kako oni fizicki izgledaju,taj Lebron je duplo veci od Novaka
Da ne zaboravim ,F1 i moto GP,ciji su voazci i jahaci spremniji od tenisera,tenis vam je u rangu golfa,polo-a,saha(sahiste se jako psihicki umaraju)

simke

pre 9 godina

Ovo je besmisleno...Lebron i Ronaldo jesu u samom vrhu,ali nista manje za njima ne zaostaju Rafael Nadal i Novak Djokovic...Tenis je postao surova igra,pogotovu Novak i Rafa su gladijatori....Tako da su oni po meni medju prvima....A Federer je elegancija,igra prefinjeno,bez mnogo trosenja,tako da on ne bi trebao ni da je medju 50..

alen

pre 9 godina

Kao difovac i bivši bokser mogu reći da je majveder bokser spremniji od Lebrona tri puta ja vam kažem jer sam trenirao u americi i dolazili su u klub profi košarkaši da sparinguju ne mogu ni 3runde da izdrze sparing i to sparing da se nazove sparing.

veslac jede sve

pre 9 godina

Da li su oni ikada culi za sportove kao veslanje, vaterpolo, judo, bacanje kugle... Jedini segment po kojem su ovi "mali" sportovi "losiji" je koliko para zaradjuju u odnosu na kosarkase, fudbalere...

Totti

pre 9 godina

Ahahahahhaha... neka mi objasne ovo... brzina, Bolt 10, Dzejms 10 i CR 10, pa LBJ ne moze istrcati 100m ni za 12 sekundi i kako onda moze da dobije 10, ako se gleda brzina samo u matičnom sportu, onda CR dobija za snagu 10 opušteno. Federer snaga veca od Nadalove, ma dajte molim vas. Američka propaganda!

krompiric

pre 9 godina

koga ne mrzi neka pogleda ko je Rich Froning... sport kojim se bavi (crossfit) nije toliko popularan kao kosarka ili fudbal, ali ako se analiziraju svi aspekti fizicke spreme, sportisti sa ove liste mogu da mu pljunu kroz prozor... njemu i bar desetak njegovih konkurenata

Nikola

pre 9 godina

Fazon Rej Alen spremniji od Novaka Djokovica? Rej Alen? Rej Alen, lik koji ne moze da odigra cetvrtinu u kontinuitetu (sa svim reklamama i pauzama), naspram Djokovica koji igra mrceve po 5 sati.

Nebojša

pre 9 godina

Mogu samo da kažem hahahahahahahaha igrač možda i na steroidima je prvi a u top 50 ima mesta za Federera ali nema i za Novaka tu je sve rečeno.

NS#1

pre 9 godina

Pa 'de će lik iz Srbije da bude na ovakvoj listi. Ne znam po kojoj je to logici Federer agilniji, izdržljiviji, snažniji i brži od Đokovića? To je smešno uopšte i porediti. Na stranu tenisko umeće, da mi se ne nakače obožavatelji lika i dela Rodžera Federera. Elem, nole je za njega tata, u sve četiri navedene kategorije. :)

Nikola

pre 9 godina

hmm... po kojoj to logici imaju istu ocenu za brzinu bolt i ovi ostali?
sto se tice agilnosti ronaldo i james nikako ne mogu istu ocenu da dobiju...
naravno sto se tice snage ... kako se moze porediti james sa nekim bokserom ili sta vec...

Nikola

pre 9 godina

Fazon Rej Alen spremniji od Novaka Djokovica? Rej Alen? Rej Alen, lik koji ne moze da odigra cetvrtinu u kontinuitetu (sa svim reklamama i pauzama), naspram Djokovica koji igra mrceve po 5 sati.

NS#1

pre 9 godina

Pa 'de će lik iz Srbije da bude na ovakvoj listi. Ne znam po kojoj je to logici Federer agilniji, izdržljiviji, snažniji i brži od Đokovića? To je smešno uopšte i porediti. Na stranu tenisko umeće, da mi se ne nakače obožavatelji lika i dela Rodžera Federera. Elem, nole je za njega tata, u sve četiri navedene kategorije. :)

veslac jede sve

pre 9 godina

Da li su oni ikada culi za sportove kao veslanje, vaterpolo, judo, bacanje kugle... Jedini segment po kojem su ovi "mali" sportovi "losiji" je koliko para zaradjuju u odnosu na kosarkase, fudbalere...

Nebojša

pre 9 godina

Mogu samo da kažem hahahahahahahaha igrač možda i na steroidima je prvi a u top 50 ima mesta za Federera ali nema i za Novaka tu je sve rečeno.

Nikola

pre 9 godina

hmm... po kojoj to logici imaju istu ocenu za brzinu bolt i ovi ostali?
sto se tice agilnosti ronaldo i james nikako ne mogu istu ocenu da dobiju...
naravno sto se tice snage ... kako se moze porediti james sa nekim bokserom ili sta vec...

simke

pre 9 godina

Ovo je besmisleno...Lebron i Ronaldo jesu u samom vrhu,ali nista manje za njima ne zaostaju Rafael Nadal i Novak Djokovic...Tenis je postao surova igra,pogotovu Novak i Rafa su gladijatori....Tako da su oni po meni medju prvima....A Federer je elegancija,igra prefinjeno,bez mnogo trosenja,tako da on ne bi trebao ni da je medju 50..

aleksandar

pre 9 godina

Danas sam procitao na Yahoo-u da King James drzi dijetu zbog viska kilograma. Jak jeste sigurno, skocan takodje, eksplozivan, izdrzljiv - sve stoji.
Dileme ce sigurno uvek postojati, jer su i sportovi u kojima se ovi ljudi takmice totalno razliciti. Ako je recimo Ronaldo najspremniji (u sta je tesko posumnjati kada se vidi kako trci, skace, sutira) da li to znaci da bi mogao da izveze jedan GP kao recimo Alonso ili Fetel ? (za ciji je sport takodje potrebna dobra fizicka sprema)
Moje je misljenje da je Jon Jones sigurno medju najspremnijima (ko ga je ikad gledao zna o cemu pricam), ali porediti njega i Bolta u brzini nije na mestu, kao i njega i recimo Felpsa u bazenu.
Generalno, po meni jos jedna bespotrebna (americka) lista.

Petar

pre 9 godina

Potpuno ocekivano. To je fizicki verovatno najkompletniji sportista svih vremena. Sa 203cm i 113kg ima odraz oko 105cm i trci 100m ispod 11 sekundi. To su stvarno neverovatne brojke za coveka te velicine.

Her Zivota

pre 9 godina

Federer ima vecu snagu od Nadala ?? Majka Ricards?? Hulk?? Majkl Felps ?? Rej Alen ?? Sergio Ramos ?? Dijego Forlan ?? Kristofer Frum ?? Djokovica nema medju 50 ?? Jeli ovo neka skrivena kamera ????

King James

pre 9 godina

Na Lebrona i Ronalda, na stranu ko ih voli, a ko ne, trebaju svi sportisti da se ugledaju... Bez obzira sto su ostvarili sve i zauvek ce ostati upisani zlatnim slovima u istoriji sporta, oni su najspremniji godinama i maksimalno posveceni sportu, za razliku od nekih koji cim osete malo love misle da su osvojili ceo svet... E zbog toga ih cenim, jer su veliki ljudi, a ne sminkeri i sekaperse... Rad, rad i samo rad dovodi do uspeha...

Saša

pre 9 godina

Amerikanci su to, NBA, NFL i NHL dominiraju po njihovim kriterijumima. Mark Markes je najdominantniji i najspremniji sportista na svetu u ovom trenutku. Toliko je dominantan da se pitanje pobednika u MotoGP šampionatu, u bilo kojoj trci, ne dovodi u pitanje.

Zalosnasova

pre 9 godina

Listu je neko pravio uz kaficu lupajuci ocene kako mu se cefne. Pa na njoj se NPR nalazi DIego FOrlan, koji iako ogroman majstor nije ni medju 1000 najspremnijih fudbalera a ne sportista. Federer(koji u off sezoni ima stomacic) je npr navodno jak kao profesionalni dizac tegova a jaci za celu ocenu ipo od Nadala :D Da ne pominjemo izostanak Novaka koji je sraman.

.

pre 9 godina

@simke
Kosarka i fudbal su mnogo naporniji sportovi od tenisa.
Ronaldo u jednoj utakmici pretrci vise nego sto su Federer i Novak pretrcali na celom Vimbldonu.
NBA kosarkasi igraju svaka 2 dana, trce tokom celog meca, potrebna im je ogromna snaga da bi izdrzali sve duele.
Uz to, u kosarci i fudbalu ima dosta kontakta, sudara, udaraca, povreda.... u tenisu toga nema.

marko

pre 9 godina

Novak je sigurno u top 5 ! on nema masti u telu ! Budale , i Ronaldo snazniji od Nadala , kakva budalastina kome nije jasno on neprati sport . stavili su sve maksimalo LeBronu zato što je on omiljeni sportista u Americi , i Rodzer ispred Novaka .

Totti

pre 9 godina

Ahahahahhaha... neka mi objasne ovo... brzina, Bolt 10, Dzejms 10 i CR 10, pa LBJ ne moze istrcati 100m ni za 12 sekundi i kako onda moze da dobije 10, ako se gleda brzina samo u matičnom sportu, onda CR dobija za snagu 10 opušteno. Federer snaga veca od Nadalove, ma dajte molim vas. Američka propaganda!

123

pre 9 godina

Mogu samo da kažem hahahahahahahaha igrač možda i na steroidima je prvi a u top 50 ima mesta za Federera ali nema i za Novaka tu je sve rečeno.

Đokovica nema među 50? Glupo je čak i komentarisati..

Fazon Rej Alen spremniji od Novaka Djokovica? Rej Alen? Rej Alen, lik koji ne moze da odigra cetvrtinu u kontinuitetu (sa svim reklamama i pauzama), naspram Djokovica koji igra mrceve po 5 sati.


Opet se ponavlja ono nase nabedjivanje

Tenis-evo vam primer
Finale AO 2012-Novak-Rafa
mec je trajao 353 minuta ili 5 sati i 53 minuta
Nadal je servirao 271 a Novak 234 x
Nadal je koristio u proseku 31 sekundu a Novak 28 za 1 servis
Racunicom dolazis to toga da je samo na servis otpalo 249 minuta,tj 4 sata i 9 minuta
Kad na sve to dodas,pauze izmedju brejkova i setova,ostaje nekih sat vremena ciste igre,mozda i manje

E sad sto su Amerikanci zaboravili na vaterpoliste,bicikliste(samo 1 u 50),odbojkase,veslace to je generalni problem
Amerikance razumem,ti sportovi nisu popularni kod njih,ali vas ne

Da stavite sve tenisere u bazen, da pice vaterpolo,ja vam garantujem da taj Nadal i Novak ne bi izdrzali ni 2/4 tj 14 minuta

Kako ste uopste u stanju da poredite jednog James-a ili CR7 sa Novakom,pa jel vi vidite kako oni fizicki izgledaju,taj Lebron je duplo veci od Novaka
Da ne zaboravim ,F1 i moto GP,ciji su voazci i jahaci spremniji od tenisera,tenis vam je u rangu golfa,polo-a,saha(sahiste se jako psihicki umaraju)

anbeast

pre 9 godina

Ih, ovakve liste uvek na kraju ispadnu smesne. Tesko je napraviti testove koji ce realno oceniti pojedine kategorije i uzeti specificnosti odredjenih sportova. Slabo pratim fudbal, ali bih rekao da Ronaldu, u fudbalskim okvirima i u odnosu na poziciju snage nikako ne manjka. Svakako je slabiji od Dzejmsa, ali Dzejms ima 120kg i 205cm... Teniseri igraju meceve po 5 sati, a kosarkasi dobijaju grceve posle dva produzetka. Bokseri imaju kondicije na pretek... Ne znam, neozbiljna lista....

MJ11

pre 9 godina

Zalosno je sto su se mnogi sportovi (pogotovo ekipni) pretvorili u atletiku i izgubili svoju lepotu.Sada je bitno ko moze brize ili duze da trci,vise da skoci ili ko je od koga jaci nema vise elegancije samo fizikalije.

krompiric

pre 9 godina

koga ne mrzi neka pogleda ko je Rich Froning... sport kojim se bavi (crossfit) nije toliko popularan kao kosarka ili fudbal, ali ako se analiziraju svi aspekti fizicke spreme, sportisti sa ove liste mogu da mu pljunu kroz prozor... njemu i bar desetak njegovih konkurenata

ja

pre 9 godina

pa Bolt i Lebron nikako ne mogu da imaju istu ocenu za brzinu a kamoli da Dzejms ima vecu ocenu za agilnost, ovo ni sam Lebron ne bi sastavio.

po

pre 9 godina

Ronaldo koji pretrci 5 kilometra na mecu, shetka se, nekad i 2 puta primi loptu tokom utakmice spremniji od Djokovica???
(Rade89, 06. avgust 2014 19:24)
A Djokovic tih 5 kilometara ne pretrci ni na 2 mastersa ( na Vimbldonu gde se igra na 3 dobijena seta pretrcao 8 km), tapka lopticu po 20 puta pre servisa, ima pauzu posle svakog poena, pauzu od nekoliko minuta posle svaka 3 gema i vece pauze posle seta, uz mogucnost da u bilo kom trenutku zatrazi medicinsku ili pauzu za toalet.
Naravno da je Ronaldo spremniji od njega.

76erPhillaInHeart

pre 9 godina

Ja i dalje tvrdim da su biciklisti najspremniji, aj izvezite vi klasik od 200 i jace kilometara, daj molim te, to su zivotinje, a ne ovi sto pretrce 10 km po utakmici. Takodje i maratonci su zivotinje, ali dobro onis su ovde gledali sve kategorije, ali snaga nije jednako spremnost.

Nislija

pre 9 godina

Da li ste normalni, pa fudbaleri i bilo koji drugi sportisti ne bi mogli da izdrze teniski mec u 4 seta kamo li da urade ono sto su uradili Nadal i Djokovic u Australiji pre par godina, kakav Dzejms...

alen

pre 9 godina

Kao difovac i bivši bokser mogu reći da je majveder bokser spremniji od Lebrona tri puta ja vam kažem jer sam trenirao u americi i dolazili su u klub profi košarkaši da sparinguju ne mogu ni 3runde da izdrze sparing i to sparing da se nazove sparing.

koko

pre 9 godina

Mnogo ste dosadni s djovakom. Opasno konkurisete sns botovima. Mislim ok, nash je, prvi je, identifikujete se, svaka cast...al lakse to malo. Ukratko lebron vrhunski igra sve pozicije u svom sportu, u odbrani i napadu. tome niko ne moze da primirise. zamislite ronalda kao spica, beka, halfa...sve protiv najboljih na svetu, svaka dva dana, u svakom mecu po potrebi

Totti

pre 9 godina

Ahahahahhaha... neka mi objasne ovo... brzina, Bolt 10, Dzejms 10 i CR 10, pa LBJ ne moze istrcati 100m ni za 12 sekundi i kako onda moze da dobije 10, ako se gleda brzina samo u matičnom sportu, onda CR dobija za snagu 10 opušteno. Federer snaga veca od Nadalove, ma dajte molim vas. Američka propaganda!

xp

pre 9 godina

Da li ste sigurni? Meni je Kawhi Leonard delovao mnogo spremniji. Sta radi americki kapitalizam, mora da ozivi kosarkaski mrtvog coveka koji im se na kraju nije isplatio. Sad ga lazno ozivljavaju, price o njegovom prelasku, kao da je to bitno. Samo da malo para vrate od propale investicije. Ne da nije blizu Dzordanu, nije ni blizu Dankanu ni Ginobliju. Solidan igrac, ali to je sve. Kawhi Leonard ga je napravio budalom.

sovuljaga

pre 9 godina

Nikola...a koliko Rej Alen ima godina?27 kao Djokovic?kaze spored svih reklama i pauza,da li se samo meni cini ili Novak tapka lopticu po 20 puta,Rafa cese zadnjicu,posle SVAKOG poena traze peskir,pauza ismedju setova,pauza ova,pauza ona...teren dosta manji nego kosarkaski a kretnje ne uvek velike(nije svaki poen setanje sa kraja na kraj i sprintevi).pa servisi,pa drugi servisi...Rej Alen ima 40 banki i igra NBA kosarku...znaci ne Evropsku sa dva meca nedeljno nego NBA sa 4,5 a po nekad i 6 utakmica nedeljno!!!

Kljajo PFC

pre 9 godina

Samo Dvajt Hauard 36 xaxaxa, dje je tu koji vaterpolista, recimo Filipovic, Madaras, Pjetlovic, ali oni ne trce, oni samo plivaju, bitno je da je felps tu, dje je Ibraka, Runi, dje su biciklisti, odbojkas Simon, dje je Asapa Pauel itd, itd, da ne pominjem Novaka.

Đole Bojović

pre 9 godina

Mislim da se jabolje videlo koliko je fizički spreman u prvoj utakmici Finala Playoffa protiv San Antonia kada su ga iznosili sa terena toliko iscrpljenog da nije mogao da hoda, a deda Wade i pradeda Ray Alen su i dalje trčali.
Toliko o LeBronu.
Kobe forever.

nenad

pre 9 godina

(po, 6. avgust 2014 19:56)

o ti i svi ostali koji pljujeto po tenisu i novaku shvatite da nijedan od prvih pedeset osim iz drugih sportova nebi izdrzao pet ipo sati da odigra i to onim intezitetom kojim su nole i rafa odigrali ono finale na australijan openu a nesto nisam primet5io bicikliste na listi a realno najtezi sport od svih na listi

srb

pre 9 godina

Jednom recju glupost!
Ne zato sto ne volim Lebrona ili zato sto nema Djokovica... vec zato sto ne moze maksimalan broj bodova biti 10, a onda i LBJ i Bolt imaju 10... ispada da su isti po brzini, a na drugoj strani je Bolt slabiji i tu mu se oduzimaju bodovi...ukratko: nema smisla praviti ovakve liste i ovakva poredjenja :)

PRAVDA ZA NOVAKA

pre 9 godina

slicna tema je vec bila na B92,secam se da je tenis bio negde 7 ili 8 mesto a medju teniserima je naravno najspremniji bio Nadal(sto i jeste istina)

Od tenisera su sigurno spremniji sportisti iz sledecih sportova

NBA,NFL,NHL,fudbal,boks,vaterpolo,atletika(ne sva),F1,Moto GP,biciklizam,veslanje
Kad pogledate kako izgleda LBJ,CR7 ili recimo bilo koji vaterpolista ili bokser,sve vam je jasno

Ako se gleda odnos snage sa izdrzljivoscu,ubedljivo prvi je boks,onda vaterpolo,biciklizam pa ostali

Brzina-trcanje 100,200(ostalo) ,fudbal,kosarka...
snaga-boks,vaterpolo,dizaci,veslanje,NHL,NFL...
agilnost-fudbal,kosarka,odbojka,rukomet,golf,tenis
izdrzljivost-boks,F1,moto GP,biciklizam,vaterpolo

U nijednoj kategoriji tenis sigurno nije medju prva tri sporta,ne samo po mom misljenu nego i realno



Ali opet,ovo je verovatno neka zavera,posto nema Novaka(ne samo sto nije prvi, nego ga nema ni u top 50)
Zamislite Federer je spremniji od Novaka,cak se strane sile i sprdaju sa nama(po ko zna koji put)

PRAVDA ZA NOVAKA-NAJBOLJEG,NAJVECEG,NAJSPREMNIJEG,SVE NAJ NAJ NAJ TENISERA U ISTORIJI TENISA
NAJVECEG SRBINA I PRAVOSLAVCA,NAJVECEG HUMANISTU,BEOGRADJANINA
Sve naj naj naj
ahahahahah

Buki

pre 9 godina

Danasnji sport sve sami steroidi neka prica ko sta hoce ali to je tako naravno svi oni vredno treniraju ali to nije sve prirodno ko to nevidi taj neyna nista o sportu i ljudskom telu.

/

pre 9 godina

Zasto je cudno to sto Novaka nema na listi?
Federer i Nadal su medju 50, sto je po meni previse jer teniseri po fizickim sposobnostima nisu ni blizu kosarkasima, bokserima, americkim fudbalerima itd. Samo ih pogledajte i sve ce vam biti jasno.
Sto se Novaka tice, cesto ima probleme sa povredama, tako da bi za snagu i fizicku izdrzljivost realno morao dobiti izuzetno niske ocene, pa je zato i logicno da ga nema u vrhu liste.

Svete

pre 9 godina

Ronaldo koji pretrci 5 kilometra na mecu, shetka se, nekad i 2 puta primi loptu tokom utakmice spremniji od Djokovica???
(Rade89, 06. avgust 2014 19:24)
A Djokovic tih 5 kilometara ne pretrci ni na 2 mastersa ( na Vimbldonu gde se igra na 3 dobijena seta pretrcao 8 km), tapka lopticu po 20 puta pre servisa, ima pauzu posle svakog poena, pauzu od nekoliko minuta posle svaka 3 gema i vece pauze posle seta, uz mogucnost da u bilo kom trenutku zatrazi medicinsku ili pauzu za toalet.
Naravno da je Ronaldo spremniji od njega.
(po, 6. avgust 2014 19:56)

Proveri ti to opet koliko Djokovic pretrci na jednom Wimbledonu, Ronaldo ali Kristijano balerina koji 10 puta po mecu u proseku padne bez kontakta, njega poredis sa Djokovicem, naravno da je Djokovic spremniji od njega. Djokovic ima pravo da zatrazi pauzu za toalet ali samo jednom u mecu, fudbaler moze u svakom trenutku da izadje sa terena i da trazi pomoc, u tenisu si sam sa sobom iako se sam ne izboris nista neces uraditi u fudbalu imas jos 10 saigraca pored tebe, da je Ronaldo ali Kristijano balerina kojim slucajem teniser sa svojom glavom i ponasanjem u bitnim utakmicama i igrama pod pritiskom bio bi negde u rangu evo ovog Monfilsa koji je malopre izgubio od Djokovica, nista vise od njega !!!

Zoran

pre 9 godina

Pa ne mogu Bolt i Lebron da budu spremniji i izdrzliviji( mozda brzi,jaci,eksplozivniji) od Nibalija, Nadala i Djokovica. Ako Novak osvoji USO promenice oni listu.

BojanNS

pre 9 godina

Ja bih samo podsetio na AO finale Djokovic - Nadal gde su obojica posle 5 sati trcali sprint sa jednog na drugi kraj terena, malo ko od svih sportista bi to mogao da izdrzi.

Cc

pre 9 godina

@NS#1
Aha, ajde sada se seti kada se Federer zadnji put povredio, kada je predao mec, kada je odsustvovao sa terena zbog povrede, premora isl?
A kada Novak?
Kako Novak moze da se meri sa fizicki najspremnijim teniserima kada redovno ima probleme sa povredama (izdrzljivost, snaga), uvek ima problema sa premorom, disanjem itd.... Prema tome, logicno je da nije medju najspremnijim sportistima.

pratim sport i reprezentacije , i sam igram amaterski

pre 9 godina

U neku ruku Dzejms i Ronaldo spadaju u najspremnije ali ne znam dal je baš lista top 50 pravilno rangirana,uostalom težko je uporediti sportove u smislu ko je više spremniji,brži,jači,itd.Trebalo bi za svaki sport posebno izabrati najboljeg.Ako gledamo od 2011.onda, da u tenisu je to Novak Djoković, a ne Nadal a sigurno ne Federer.Verovatno Nadal ima največu snagu ali u svim ostalim atributima prednjači Nole.
Opet kažem nezahvalno je uporediti sve sportove zajedno.Drugačija kretanja,upotreba snage,dužine,brzine,eksplozivnosti.

AcA

pre 9 godina

Potpuno se slazem da je sto se tice najpopularnijih sportova najspremniji Lebron...covek sa 203cm i oko 115 kg je masina,trenira verovatno vise od vecine igraca u Nba...atleta je i prirodno.Pomenuo bih od kosarkasa i Dvajta Hauarda koji je prejak za sve ali nije tako kompletan kao Lebron,uz to sam gledao klip gde se sa jos nekim sportistima i sprinterima nadmece..Hauard je bio maltene ravnopravan sa 211cm i +120kg sa cini mi se Morisom Grinom u trcanju na 100 metra...

zvezdas

pre 9 godina

a da li je uzeto u obzir to, da u NBA ligi ne postoji doping kontrola? Te nadljudske sposobnosti vecine tamosnjih igraca, proizvod su nedozvoljenih supstanci...

ja

pre 9 godina

@Cazorla sam
Pa snazniji od Nadala jeste, pogledaj brzinu servisa Federera i Nadala npr, ili prosecnu brzinu udaraca.
Nadal je mnogo izdrzljiviji, ali snazniji ne.

Her Zivota

pre 9 godina

Bas me zanima, da su kojim slucajem i dalje aktivni Aleksandar Karelin ili Jonah Lomu da li bi bili na ovom spisku ?? Cisto sumnjam....

Bezveze lista

pre 9 godina

Ipak su bazicni sportovi kao atletika i plivanje najtezi od njih sve polazi,a desetoboj je mozda i najteze takmicenje u svetu sporta ,oni za dva dana trce ,preskacu prepone skacu u dalj bacaju kuglu , oni bi trebali da budu prvi kada bi se pravila neka malo objektivnija lista .

Almighty

pre 9 godina

Nije me mrzelo da procitam sve kom. i prosto je neverovatno da je samo jedan covek skontao sustinu, a to je da je ovo najkova lista, tj. sportista koji imaju ugovaor s najkom i naravno da najvise potenciraju svoje sportiste...
Pre nekih 7-8 god. bila je neka nezavisna studija i tu je utvrdjeno da je Sumaher najsavrsenij sportista na svetu. Covek je imao idealan odnos visina/tezina sa samo 3 procenta masti i oko 50 procenta misica u telu?! Inace, vozacima F1 je zagrevanje pred trening trcanje od 10 km. Sto se snage tice jaci su u proseku za oko 30-40 procenta od prosecnog coveka.
I da, Dzordan je bio drugi, dok je Nadal treci.
I tako... :)

marko

pre 9 godina

Novak je sigurno u top 5 ! on nema masti u telu ! Budale , i Ronaldo snazniji od Nadala , kakva budalastina kome nije jasno on neprati sport . stavili su sve maksimalo LeBronu zato što je on omiljeni sportista u Americi , i Rodzer ispred Novaka .

Nislija

pre 9 godina

Da li ste normalni, pa fudbaleri i bilo koji drugi sportisti ne bi mogli da izdrze teniski mec u 4 seta kamo li da urade ono sto su uradili Nadal i Djokovic u Australiji pre par godina, kakav Dzejms...

Nikola

pre 9 godina

Fazon Rej Alen spremniji od Novaka Djokovica? Rej Alen? Rej Alen, lik koji ne moze da odigra cetvrtinu u kontinuitetu (sa svim reklamama i pauzama), naspram Djokovica koji igra mrceve po 5 sati.

Nebojša

pre 9 godina

Mogu samo da kažem hahahahahahahaha igrač možda i na steroidima je prvi a u top 50 ima mesta za Federera ali nema i za Novaka tu je sve rečeno.

NS#1

pre 9 godina

Pa 'de će lik iz Srbije da bude na ovakvoj listi. Ne znam po kojoj je to logici Federer agilniji, izdržljiviji, snažniji i brži od Đokovića? To je smešno uopšte i porediti. Na stranu tenisko umeće, da mi se ne nakače obožavatelji lika i dela Rodžera Federera. Elem, nole je za njega tata, u sve četiri navedene kategorije. :)

Petar

pre 9 godina

Potpuno ocekivano. To je fizicki verovatno najkompletniji sportista svih vremena. Sa 203cm i 113kg ima odraz oko 105cm i trci 100m ispod 11 sekundi. To su stvarno neverovatne brojke za coveka te velicine.

PRAVDA ZA NOVAKA

pre 9 godina

slicna tema je vec bila na B92,secam se da je tenis bio negde 7 ili 8 mesto a medju teniserima je naravno najspremniji bio Nadal(sto i jeste istina)

Od tenisera su sigurno spremniji sportisti iz sledecih sportova

NBA,NFL,NHL,fudbal,boks,vaterpolo,atletika(ne sva),F1,Moto GP,biciklizam,veslanje
Kad pogledate kako izgleda LBJ,CR7 ili recimo bilo koji vaterpolista ili bokser,sve vam je jasno

Ako se gleda odnos snage sa izdrzljivoscu,ubedljivo prvi je boks,onda vaterpolo,biciklizam pa ostali

Brzina-trcanje 100,200(ostalo) ,fudbal,kosarka...
snaga-boks,vaterpolo,dizaci,veslanje,NHL,NFL...
agilnost-fudbal,kosarka,odbojka,rukomet,golf,tenis
izdrzljivost-boks,F1,moto GP,biciklizam,vaterpolo

U nijednoj kategoriji tenis sigurno nije medju prva tri sporta,ne samo po mom misljenu nego i realno



Ali opet,ovo je verovatno neka zavera,posto nema Novaka(ne samo sto nije prvi, nego ga nema ni u top 50)
Zamislite Federer je spremniji od Novaka,cak se strane sile i sprdaju sa nama(po ko zna koji put)

PRAVDA ZA NOVAKA-NAJBOLJEG,NAJVECEG,NAJSPREMNIJEG,SVE NAJ NAJ NAJ TENISERA U ISTORIJI TENISA
NAJVECEG SRBINA I PRAVOSLAVCA,NAJVECEG HUMANISTU,BEOGRADJANINA
Sve naj naj naj
ahahahahah

Svete

pre 9 godina

Ronaldo koji pretrci 5 kilometra na mecu, shetka se, nekad i 2 puta primi loptu tokom utakmice spremniji od Djokovica???
(Rade89, 06. avgust 2014 19:24)
A Djokovic tih 5 kilometara ne pretrci ni na 2 mastersa ( na Vimbldonu gde se igra na 3 dobijena seta pretrcao 8 km), tapka lopticu po 20 puta pre servisa, ima pauzu posle svakog poena, pauzu od nekoliko minuta posle svaka 3 gema i vece pauze posle seta, uz mogucnost da u bilo kom trenutku zatrazi medicinsku ili pauzu za toalet.
Naravno da je Ronaldo spremniji od njega.
(po, 6. avgust 2014 19:56)

Proveri ti to opet koliko Djokovic pretrci na jednom Wimbledonu, Ronaldo ali Kristijano balerina koji 10 puta po mecu u proseku padne bez kontakta, njega poredis sa Djokovicem, naravno da je Djokovic spremniji od njega. Djokovic ima pravo da zatrazi pauzu za toalet ali samo jednom u mecu, fudbaler moze u svakom trenutku da izadje sa terena i da trazi pomoc, u tenisu si sam sa sobom iako se sam ne izboris nista neces uraditi u fudbalu imas jos 10 saigraca pored tebe, da je Ronaldo ali Kristijano balerina kojim slucajem teniser sa svojom glavom i ponasanjem u bitnim utakmicama i igrama pod pritiskom bio bi negde u rangu evo ovog Monfilsa koji je malopre izgubio od Djokovica, nista vise od njega !!!

123

pre 9 godina

Mogu samo da kažem hahahahahahahaha igrač možda i na steroidima je prvi a u top 50 ima mesta za Federera ali nema i za Novaka tu je sve rečeno.

Đokovica nema među 50? Glupo je čak i komentarisati..

Fazon Rej Alen spremniji od Novaka Djokovica? Rej Alen? Rej Alen, lik koji ne moze da odigra cetvrtinu u kontinuitetu (sa svim reklamama i pauzama), naspram Djokovica koji igra mrceve po 5 sati.


Opet se ponavlja ono nase nabedjivanje

Tenis-evo vam primer
Finale AO 2012-Novak-Rafa
mec je trajao 353 minuta ili 5 sati i 53 minuta
Nadal je servirao 271 a Novak 234 x
Nadal je koristio u proseku 31 sekundu a Novak 28 za 1 servis
Racunicom dolazis to toga da je samo na servis otpalo 249 minuta,tj 4 sata i 9 minuta
Kad na sve to dodas,pauze izmedju brejkova i setova,ostaje nekih sat vremena ciste igre,mozda i manje

E sad sto su Amerikanci zaboravili na vaterpoliste,bicikliste(samo 1 u 50),odbojkase,veslace to je generalni problem
Amerikance razumem,ti sportovi nisu popularni kod njih,ali vas ne

Da stavite sve tenisere u bazen, da pice vaterpolo,ja vam garantujem da taj Nadal i Novak ne bi izdrzali ni 2/4 tj 14 minuta

Kako ste uopste u stanju da poredite jednog James-a ili CR7 sa Novakom,pa jel vi vidite kako oni fizicki izgledaju,taj Lebron je duplo veci od Novaka
Da ne zaboravim ,F1 i moto GP,ciji su voazci i jahaci spremniji od tenisera,tenis vam je u rangu golfa,polo-a,saha(sahiste se jako psihicki umaraju)

simke

pre 9 godina

Ovo je besmisleno...Lebron i Ronaldo jesu u samom vrhu,ali nista manje za njima ne zaostaju Rafael Nadal i Novak Djokovic...Tenis je postao surova igra,pogotovu Novak i Rafa su gladijatori....Tako da su oni po meni medju prvima....A Federer je elegancija,igra prefinjeno,bez mnogo trosenja,tako da on ne bi trebao ni da je medju 50..

ja

pre 9 godina

@Cazorla sam
Pa snazniji od Nadala jeste, pogledaj brzinu servisa Federera i Nadala npr, ili prosecnu brzinu udaraca.
Nadal je mnogo izdrzljiviji, ali snazniji ne.

Zoran

pre 9 godina

Pa ne mogu Bolt i Lebron da budu spremniji i izdrzliviji( mozda brzi,jaci,eksplozivniji) od Nibalija, Nadala i Djokovica. Ako Novak osvoji USO promenice oni listu.

.

pre 9 godina

@simke
Kosarka i fudbal su mnogo naporniji sportovi od tenisa.
Ronaldo u jednoj utakmici pretrci vise nego sto su Federer i Novak pretrcali na celom Vimbldonu.
NBA kosarkasi igraju svaka 2 dana, trce tokom celog meca, potrebna im je ogromna snaga da bi izdrzali sve duele.
Uz to, u kosarci i fudbalu ima dosta kontakta, sudara, udaraca, povreda.... u tenisu toga nema.

Cc

pre 9 godina

@NS#1
Aha, ajde sada se seti kada se Federer zadnji put povredio, kada je predao mec, kada je odsustvovao sa terena zbog povrede, premora isl?
A kada Novak?
Kako Novak moze da se meri sa fizicki najspremnijim teniserima kada redovno ima probleme sa povredama (izdrzljivost, snaga), uvek ima problema sa premorom, disanjem itd.... Prema tome, logicno je da nije medju najspremnijim sportistima.

Saša

pre 9 godina

Amerikanci su to, NBA, NFL i NHL dominiraju po njihovim kriterijumima. Mark Markes je najdominantniji i najspremniji sportista na svetu u ovom trenutku. Toliko je dominantan da se pitanje pobednika u MotoGP šampionatu, u bilo kojoj trci, ne dovodi u pitanje.

po

pre 9 godina

Ronaldo koji pretrci 5 kilometra na mecu, shetka se, nekad i 2 puta primi loptu tokom utakmice spremniji od Djokovica???
(Rade89, 06. avgust 2014 19:24)
A Djokovic tih 5 kilometara ne pretrci ni na 2 mastersa ( na Vimbldonu gde se igra na 3 dobijena seta pretrcao 8 km), tapka lopticu po 20 puta pre servisa, ima pauzu posle svakog poena, pauzu od nekoliko minuta posle svaka 3 gema i vece pauze posle seta, uz mogucnost da u bilo kom trenutku zatrazi medicinsku ili pauzu za toalet.
Naravno da je Ronaldo spremniji od njega.

BojanNS

pre 9 godina

Ja bih samo podsetio na AO finale Djokovic - Nadal gde su obojica posle 5 sati trcali sprint sa jednog na drugi kraj terena, malo ko od svih sportista bi to mogao da izdrzi.

Her Zivota

pre 9 godina

Federer ima vecu snagu od Nadala ?? Majka Ricards?? Hulk?? Majkl Felps ?? Rej Alen ?? Sergio Ramos ?? Dijego Forlan ?? Kristofer Frum ?? Djokovica nema medju 50 ?? Jeli ovo neka skrivena kamera ????

King James

pre 9 godina

Na Lebrona i Ronalda, na stranu ko ih voli, a ko ne, trebaju svi sportisti da se ugledaju... Bez obzira sto su ostvarili sve i zauvek ce ostati upisani zlatnim slovima u istoriji sporta, oni su najspremniji godinama i maksimalno posveceni sportu, za razliku od nekih koji cim osete malo love misle da su osvojili ceo svet... E zbog toga ih cenim, jer su veliki ljudi, a ne sminkeri i sekaperse... Rad, rad i samo rad dovodi do uspeha...

/

pre 9 godina

Zasto je cudno to sto Novaka nema na listi?
Federer i Nadal su medju 50, sto je po meni previse jer teniseri po fizickim sposobnostima nisu ni blizu kosarkasima, bokserima, americkim fudbalerima itd. Samo ih pogledajte i sve ce vam biti jasno.
Sto se Novaka tice, cesto ima probleme sa povredama, tako da bi za snagu i fizicku izdrzljivost realno morao dobiti izuzetno niske ocene, pa je zato i logicno da ga nema u vrhu liste.

xp

pre 9 godina

Da li ste sigurni? Meni je Kawhi Leonard delovao mnogo spremniji. Sta radi americki kapitalizam, mora da ozivi kosarkaski mrtvog coveka koji im se na kraju nije isplatio. Sad ga lazno ozivljavaju, price o njegovom prelasku, kao da je to bitno. Samo da malo para vrate od propale investicije. Ne da nije blizu Dzordanu, nije ni blizu Dankanu ni Ginobliju. Solidan igrac, ali to je sve. Kawhi Leonard ga je napravio budalom.

veslac jede sve

pre 9 godina

Da li su oni ikada culi za sportove kao veslanje, vaterpolo, judo, bacanje kugle... Jedini segment po kojem su ovi "mali" sportovi "losiji" je koliko para zaradjuju u odnosu na kosarkase, fudbalere...

alen

pre 9 godina

Kao difovac i bivši bokser mogu reći da je majveder bokser spremniji od Lebrona tri puta ja vam kažem jer sam trenirao u americi i dolazili su u klub profi košarkaši da sparinguju ne mogu ni 3runde da izdrze sparing i to sparing da se nazove sparing.

Totti

pre 9 godina

Ahahahahhaha... neka mi objasne ovo... brzina, Bolt 10, Dzejms 10 i CR 10, pa LBJ ne moze istrcati 100m ni za 12 sekundi i kako onda moze da dobije 10, ako se gleda brzina samo u matičnom sportu, onda CR dobija za snagu 10 opušteno. Federer snaga veca od Nadalove, ma dajte molim vas. Američka propaganda!

koko

pre 9 godina

Mnogo ste dosadni s djovakom. Opasno konkurisete sns botovima. Mislim ok, nash je, prvi je, identifikujete se, svaka cast...al lakse to malo. Ukratko lebron vrhunski igra sve pozicije u svom sportu, u odbrani i napadu. tome niko ne moze da primirise. zamislite ronalda kao spica, beka, halfa...sve protiv najboljih na svetu, svaka dva dana, u svakom mecu po potrebi

nenad

pre 9 godina

(po, 6. avgust 2014 19:56)

o ti i svi ostali koji pljujeto po tenisu i novaku shvatite da nijedan od prvih pedeset osim iz drugih sportova nebi izdrzao pet ipo sati da odigra i to onim intezitetom kojim su nole i rafa odigrali ono finale na australijan openu a nesto nisam primet5io bicikliste na listi a realno najtezi sport od svih na listi

Nikola

pre 9 godina

hmm... po kojoj to logici imaju istu ocenu za brzinu bolt i ovi ostali?
sto se tice agilnosti ronaldo i james nikako ne mogu istu ocenu da dobiju...
naravno sto se tice snage ... kako se moze porediti james sa nekim bokserom ili sta vec...

sovuljaga

pre 9 godina

Nikola...a koliko Rej Alen ima godina?27 kao Djokovic?kaze spored svih reklama i pauza,da li se samo meni cini ili Novak tapka lopticu po 20 puta,Rafa cese zadnjicu,posle SVAKOG poena traze peskir,pauza ismedju setova,pauza ova,pauza ona...teren dosta manji nego kosarkaski a kretnje ne uvek velike(nije svaki poen setanje sa kraja na kraj i sprintevi).pa servisi,pa drugi servisi...Rej Alen ima 40 banki i igra NBA kosarku...znaci ne Evropsku sa dva meca nedeljno nego NBA sa 4,5 a po nekad i 6 utakmica nedeljno!!!

76erPhillaInHeart

pre 9 godina

Ja i dalje tvrdim da su biciklisti najspremniji, aj izvezite vi klasik od 200 i jace kilometara, daj molim te, to su zivotinje, a ne ovi sto pretrce 10 km po utakmici. Takodje i maratonci su zivotinje, ali dobro onis su ovde gledali sve kategorije, ali snaga nije jednako spremnost.

MJ11

pre 9 godina

Zalosno je sto su se mnogi sportovi (pogotovo ekipni) pretvorili u atletiku i izgubili svoju lepotu.Sada je bitno ko moze brize ili duze da trci,vise da skoci ili ko je od koga jaci nema vise elegancije samo fizikalije.

ja

pre 9 godina

pa Bolt i Lebron nikako ne mogu da imaju istu ocenu za brzinu a kamoli da Dzejms ima vecu ocenu za agilnost, ovo ni sam Lebron ne bi sastavio.

Totti

pre 9 godina

Ahahahahhaha... neka mi objasne ovo... brzina, Bolt 10, Dzejms 10 i CR 10, pa LBJ ne moze istrcati 100m ni za 12 sekundi i kako onda moze da dobije 10, ako se gleda brzina samo u matičnom sportu, onda CR dobija za snagu 10 opušteno. Federer snaga veca od Nadalove, ma dajte molim vas. Američka propaganda!

krompiric

pre 9 godina

koga ne mrzi neka pogleda ko je Rich Froning... sport kojim se bavi (crossfit) nije toliko popularan kao kosarka ili fudbal, ali ako se analiziraju svi aspekti fizicke spreme, sportisti sa ove liste mogu da mu pljunu kroz prozor... njemu i bar desetak njegovih konkurenata

anbeast

pre 9 godina

Ih, ovakve liste uvek na kraju ispadnu smesne. Tesko je napraviti testove koji ce realno oceniti pojedine kategorije i uzeti specificnosti odredjenih sportova. Slabo pratim fudbal, ali bih rekao da Ronaldu, u fudbalskim okvirima i u odnosu na poziciju snage nikako ne manjka. Svakako je slabiji od Dzejmsa, ali Dzejms ima 120kg i 205cm... Teniseri igraju meceve po 5 sati, a kosarkasi dobijaju grceve posle dva produzetka. Bokseri imaju kondicije na pretek... Ne znam, neozbiljna lista....

Zalosnasova

pre 9 godina

Listu je neko pravio uz kaficu lupajuci ocene kako mu se cefne. Pa na njoj se NPR nalazi DIego FOrlan, koji iako ogroman majstor nije ni medju 1000 najspremnijih fudbalera a ne sportista. Federer(koji u off sezoni ima stomacic) je npr navodno jak kao profesionalni dizac tegova a jaci za celu ocenu ipo od Nadala :D Da ne pominjemo izostanak Novaka koji je sraman.

AcA

pre 9 godina

Potpuno se slazem da je sto se tice najpopularnijih sportova najspremniji Lebron...covek sa 203cm i oko 115 kg je masina,trenira verovatno vise od vecine igraca u Nba...atleta je i prirodno.Pomenuo bih od kosarkasa i Dvajta Hauarda koji je prejak za sve ali nije tako kompletan kao Lebron,uz to sam gledao klip gde se sa jos nekim sportistima i sprinterima nadmece..Hauard je bio maltene ravnopravan sa 211cm i +120kg sa cini mi se Morisom Grinom u trcanju na 100 metra...

zvezdas

pre 9 godina

a da li je uzeto u obzir to, da u NBA ligi ne postoji doping kontrola? Te nadljudske sposobnosti vecine tamosnjih igraca, proizvod su nedozvoljenih supstanci...

Đole Bojović

pre 9 godina

Mislim da se jabolje videlo koliko je fizički spreman u prvoj utakmici Finala Playoffa protiv San Antonia kada su ga iznosili sa terena toliko iscrpljenog da nije mogao da hoda, a deda Wade i pradeda Ray Alen su i dalje trčali.
Toliko o LeBronu.
Kobe forever.

Kljajo PFC

pre 9 godina

Samo Dvajt Hauard 36 xaxaxa, dje je tu koji vaterpolista, recimo Filipovic, Madaras, Pjetlovic, ali oni ne trce, oni samo plivaju, bitno je da je felps tu, dje je Ibraka, Runi, dje su biciklisti, odbojkas Simon, dje je Asapa Pauel itd, itd, da ne pominjem Novaka.

Buki

pre 9 godina

Danasnji sport sve sami steroidi neka prica ko sta hoce ali to je tako naravno svi oni vredno treniraju ali to nije sve prirodno ko to nevidi taj neyna nista o sportu i ljudskom telu.

aleksandar

pre 9 godina

Danas sam procitao na Yahoo-u da King James drzi dijetu zbog viska kilograma. Jak jeste sigurno, skocan takodje, eksplozivan, izdrzljiv - sve stoji.
Dileme ce sigurno uvek postojati, jer su i sportovi u kojima se ovi ljudi takmice totalno razliciti. Ako je recimo Ronaldo najspremniji (u sta je tesko posumnjati kada se vidi kako trci, skace, sutira) da li to znaci da bi mogao da izveze jedan GP kao recimo Alonso ili Fetel ? (za ciji je sport takodje potrebna dobra fizicka sprema)
Moje je misljenje da je Jon Jones sigurno medju najspremnijima (ko ga je ikad gledao zna o cemu pricam), ali porediti njega i Bolta u brzini nije na mestu, kao i njega i recimo Felpsa u bazenu.
Generalno, po meni jos jedna bespotrebna (americka) lista.

pratim sport i reprezentacije , i sam igram amaterski

pre 9 godina

U neku ruku Dzejms i Ronaldo spadaju u najspremnije ali ne znam dal je baš lista top 50 pravilno rangirana,uostalom težko je uporediti sportove u smislu ko je više spremniji,brži,jači,itd.Trebalo bi za svaki sport posebno izabrati najboljeg.Ako gledamo od 2011.onda, da u tenisu je to Novak Djoković, a ne Nadal a sigurno ne Federer.Verovatno Nadal ima največu snagu ali u svim ostalim atributima prednjači Nole.
Opet kažem nezahvalno je uporediti sve sportove zajedno.Drugačija kretanja,upotreba snage,dužine,brzine,eksplozivnosti.

Her Zivota

pre 9 godina

Bas me zanima, da su kojim slucajem i dalje aktivni Aleksandar Karelin ili Jonah Lomu da li bi bili na ovom spisku ?? Cisto sumnjam....

srb

pre 9 godina

Jednom recju glupost!
Ne zato sto ne volim Lebrona ili zato sto nema Djokovica... vec zato sto ne moze maksimalan broj bodova biti 10, a onda i LBJ i Bolt imaju 10... ispada da su isti po brzini, a na drugoj strani je Bolt slabiji i tu mu se oduzimaju bodovi...ukratko: nema smisla praviti ovakve liste i ovakva poredjenja :)

Almighty

pre 9 godina

Nije me mrzelo da procitam sve kom. i prosto je neverovatno da je samo jedan covek skontao sustinu, a to je da je ovo najkova lista, tj. sportista koji imaju ugovaor s najkom i naravno da najvise potenciraju svoje sportiste...
Pre nekih 7-8 god. bila je neka nezavisna studija i tu je utvrdjeno da je Sumaher najsavrsenij sportista na svetu. Covek je imao idealan odnos visina/tezina sa samo 3 procenta masti i oko 50 procenta misica u telu?! Inace, vozacima F1 je zagrevanje pred trening trcanje od 10 km. Sto se snage tice jaci su u proseku za oko 30-40 procenta od prosecnog coveka.
I da, Dzordan je bio drugi, dok je Nadal treci.
I tako... :)

Bezveze lista

pre 9 godina

Ipak su bazicni sportovi kao atletika i plivanje najtezi od njih sve polazi,a desetoboj je mozda i najteze takmicenje u svetu sporta ,oni za dva dana trce ,preskacu prepone skacu u dalj bacaju kuglu , oni bi trebali da budu prvi kada bi se pravila neka malo objektivnija lista .