Petak, 27.06.2014.

18:33

Lisac: Nismo mogli ništa da uradimo

Generalni menadžer ABA lige Roman Lisac rekao je da su čelnici regionalnog takmičenja urgirali da Partizan dobije ‘vajld kartu’ za kvalifikacije za Evroligu.

Izvor: JT

Lisac: Nismo mogli ništa da uradimo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Sumika

pre 9 godina

nex@o kakvim bre ti povredama i osvajanju aba lige pricas.Da nije bilo tih povreda vi bi imali losiju ekipu.Doveli ste igrace koji su bolji i skuplji od igraca koji su se povredili.

Slipknot

pre 9 godina

Podrzavam zelju Cibone da se resetuje,sto isto zelim i mom Partizanu...bolje jedna godina bez povreda,da se srede finansije i da iznedrimo jos dva tri klinca...Siena je posle sedam godina dominacije ovo jutro docekala u beton ligi...pametnom dosta...

Huan Pablo Don Fernando

pre 9 godina

cirkus liga i nista drugo,u toku takmicenja se menjaju pravila, ulazi i izlazi ko god i kada hoce, da bi punili hale u skoplju, ljubljani, sirokom brijegu, zagrebu... zapostavili smo sopstveno prvenstvo, ugasilo se kraljevo, ugasio se leskovac, ugasio se nis,novi sad... jos se jedva drzi borac iz cacka, a pitanje je do kada ce i oni. treba napustiti jadransku ligu, pa neka im idu madjari i bugari u kvalifikacije,a mi da se vratimo nasoj ligi pa da nase hale budu pune i eventualno crnogorci i igokea da se takmice u prvenstvu i bog da nas vidi...

Goran012

pre 9 godina

bratski klubovi partizana, Igokea i Cibona su svojom neozbiljnoscu ugrozili svoju Bg filijalu i sad zbog njih partizan mora da igra ovaj kup Silvije Saint...

nex

pre 9 godina

Ajmo hronoloski. Sad vec davne 2002., dva nasa kluba, FMP i original CZ odlaze u Jadransku ligu kako bi usred totalne nemoci u domacem prvenstvu, uspeli da osvoje neki trofej u odsustvu Partizana. To je doduse i uspelo FMP-u jednom, dok CZ evo vec 12 godina nikako da to ostvari (doduse zamrznuti su pre 3 godine). Sve ovo vreme vrsili su pritisak da se kroz tu ligu obezbedjuje plasman u Evro kupove, jer nesrecnici do Evrolige nikad ne bi stigli kroz domace prvenstvo. Apsolutno nema veze sto je degradirana domaca kosarka, bitna je samovolja onih koji su naucili da dobijaju ono sto zele, ne birajuci sredstva. I sta se desilo? Tom Jadranskom ligom dominira Partizan, a te 2013. su konacno uspeo je FMP i da zaigra Evroligu (iako je Igokea bila ta koja je plasmanom zasluzila). Nema potrebe da ocajavamo, napravicemo pauzu od godinu dana, a onda se stvari vracaju na svoje mesto (nece se vise desiti ovakve povrede, mada i desetkovani bi uzeli regionalni prsten lagano da nije bilo malerozne trojke). Nikako da shvate da postoji samo jedna kosarkaska akademija na ovim prostorima i da je ovaj scenario samo statisticka greska.

sever 4ever

pre 9 godina

Ostaje samo nejasno zašto je Crvenoj Zvezdi uopšte dodeljivan vajld kard, kada je regularnim putem osvojila pravo nastupa u Evroligi (kroz kvalifikacije)..
(Cvijo, 27. jun 2014 18:59)

Da bi se ti pitao.

miki

pre 9 godina

trebao je Partizan da ide umesto cibone a zvezda da ostane u kvalifikacijama, jer smo mi ove sezone bili bolji tim od njih i ponovo osvojili titulu u direktnom duelu...

PV

pre 9 godina

HAHAHAHA
ULEB poziva klubove sa dobrom finansijskom osnovom i na kraju pozvali Zvezdu, najvećeg gubitaša na svetu koji se bavio košarkom ili fudbalom.

gile

pre 9 godina

Meni kao Grobaru najvise smeta to sto iz Partizana stalno napominju kako su drugi krivi sto nece igrati Evroligu.E pa gospodo draga zasto niste pobijedili Cedevitu pa izborili tu Evroligu nego svaljujete krivicu na druge.Zvezda je imala srecu sto je Cibona odustala i to je to.

Michael Scofield

pre 9 godina

Onaj Fernandez iz Evrolige je fino objasnio šta je njima bila namera... Partizan je mogao da se prijavi za wild card koji košta pola miliona evra kao što se prijavila Zvezda Telekom, ali je pravilo Evrolige da ne mogu dva kluba iz iste zemlje dobiti wild card.

U prevodu, oni su znali da Partizan nema pola miliona evra kao Zvezda da plati, tako da su mogli da se prijave, ali bi wild card dobio klub koji to može da plati, u ovom slučaju Zvezda Telekom.

Takođe, u tom saopštenju je čovek iz Evrolige rekao da je Partizan mogao da aplicira za kvalifikacije... Opet u prevodu, oni su znali da Partizan nema pola miliona evra, ali su znali da sigurno ima 50 hiljada evra koliko se plaća pozivnica za kvalifikacije.

Kvalifikacije naravno ne bi ni pod razno sada bile organizovane u Beogradu, pošto Grad ne stoji iza Partizana onako kako bi stao iza Zvezde da je učesnik kvalifikacija i jasno je odmah da Partizan ne bi imao ni promil šanse da osvoji kvalifikacioni turnir u Kazanju gde će verovatno biti jer Evroliga želi prebogati kao učesnika.

Znači od Partizana se tražilo samo 50 hiljada evra da baci jer Evroligi je to najbitnije.

dzukac

pre 9 godina

@cvijo
Zato što kad neki klub odustane od takmičenja licenca se ne vraća ligi iz koje je klub došao nego ULEB-u i oni odlučuju šta će da rade sa tom licencom da li će da je daju nekom klubu iz iste lige (kao što su dobili Zvezda i Kantu) ili nekom sasvim trećem.

@prekoOkeanskeDelije
Mesto Igokee, čak i da je vraćeno ABA ligi nije moglo biti ponuđeno Radničkom jer po propisima ABA ne može jedna zemlja dati više od dva predstavnika u EL, a Srbija je već imala Partizan i Zvezdu. Dakle tu je oštećena Budućnost kao sledeća po plasmanu.

bratanac

pre 9 godina

Iako je rukovodstvo ABA lige dobro premazano, ipak njihovo objasnjenje ima daleko vise smisla nego trabunjanje DV. Te Dacic, te Covic, te Vucic... Poredjenje sa proslom sezonom kad je Igokea izvisila, ali to mesto nije dobio Radnicki je pravo u centar. Tad se niste bunili, o veliki Srbi i borci za pravdu ?!?
(prekoOkeanskeDelije, 27. jun 2014 19:26)

Prošle godine uslove za Evroligu pored Igokee nisu ispunjavali ni Radnički, ni Budućnost, tako da bi bilo previše da 6. ekipa u plasmanu ide u kvalifikacije za Evroligu. Ove sezone je rukovodstvo ABA lige svesno žrtvovalo Partizan, kako bi preko se preko Igokee,Krke, Mege i MZT-a mesto u Evrokupu zauzela Olimpija (10. na tabeli), koja nije ni šampion Slovenije.
Jednostavno, Partizan je ovog puta bio žrtva simbioze čelnika Evro i ABA liga, koja je iskoristila priliku da naplati račune iz prethodnog perioda. Koliko su tome kumovali politički pritisci (stopiranje transfera novca od sponzora, promena pravilnika o nagrađivanju u toku sezone, pozivanje i odvođenje privatnih sponzora) pokazaće istorija.

rocky

pre 9 godina

U ABA ligi se vec drugu godinu za redom pravila menjaju i ne znaju do samog kraja. Pod hitno rasturiti ovu privatnu ligu i vratiti se nasoj. Partizan ce dve godine da stagnira a i Zvezda ce uskoro na pauzu kad istekne Covicevih 5 godina a nista se povodom duga ne promeni. Ovo je idealan trenutak.

Kos bez koske

pre 9 godina

Sustina je da na listi za EL Partizana nije ni bilo! Zvezda je bila na listi i samim tim je pomerena za jedno mesto. Partizan je mogao samo da se nada pozivnici za kvalifikacije koja se inace placa za sve one koji to nisu ispunili kroz takmicenje. Objasnjenje je potpuno jasno, a zasto ULEB nije hteo da posalje pozivnicu Partizanu mozemo videti u finansijama drugih klubova koji ucestvuju u kvalifikacijama. Tu nazalost Partizan ne moze da parira.

Neznalica

pre 9 godina

Partizan je ostvario svoj cilj i osvojio prvenstvo države. Ha, ha! Kada je bilo najpotrebnije nije bio dovoljno dobar. Drugi timovi, koji su ostvarili svoje ambicije kroz ABA ligu su kasnije pale u formi. Ne zaslužuje Partizan da bude u EL i gotovo. Bili su tek treći u ABA ligi. I to je činjenica.

Sledeće godine neka Dule Vujošević bolje tempira formu i neka tim dostigne svoj vrhunac u takmičenju koje jedino vredi na ovim prostorima, znači ABA ligi. Dok je to osvajao Partizan je redovno igrao EL.

Prioriteti su vrlo važni. Pogledajte Real Madrid i Barselonu. Real sve stavio na osvajanje EL, u polufinalu ponizio Barsu, a onda, dva meseca kasnije, ta kilava Barsa osvaja prvenstvo Španije. Da li iko normalan misli da je Barsa ove godine bila bolja od Reala? Da li iko normalan smatra da je Partizan ove godine bio bolji od Zvezde ili Cedevite? Prosto ko pasulj, samo treba malo razmišljati. Dva mesta u EL su puna kapa za ovakvu ABA ligu.

Onda se kritikuje davanje vajld karda Hapoelu. Pa zar osvajanje EL od strane Makabija, Izraelu ne bi trebalo da donese bar šansu da još neko igra EL? O čemu ljudi ovde razmišljaju? Vide Partizan u rangu Panatenaikosa i Reala. Kakva paranoja od strane zagriženih partizanovaca.

Uros

pre 9 godina

"Nisu nam uzimali Cibonino mesto, niti Cedevitino, niti Zvezdino u kvalifikacijama. Ali, kada je Cibona odustala, sve se pomerilo. Cedeviti je ostalo mesto, Zvezda je zauzela Cibonino, a mesto u kvalifikacijama vraćeno je ULEB"

Ako sam ga dobro razumeo, Zvezda je dobila mesto u kvalifikacijama samo zato sto je bila prva u ligaskom delu, a nije usla u finale? Dakle, da je Zvezda dobila Cibonu, opet niko ne bi dobio to mesto u kvalifikacijama? Mnogo Romane oni vas tu nesto muvaju, a i vi se mnogo ne opirete, bitno samo da se pare okrecu, ko jos brine za pobede, tabele, bodove, sport...

Kezman

pre 9 godina

Ma sta nam naprica? Ovo je propast, ko to ne vidi taj je slep kod zdravih ociju...Zvezdasi sada likuju i srecni su jer oni igraju, cak im je drago sto Partizan ne igra, ali te ljude iz EL briga i za Srbiju i za Zvezdu i za Aba ligu, polako ali sigurno ce nas smaknuti iz te iste El, odnosno dati samo jedno mesto...Zvezdi puno srece na zrebu najpre, ali siguran sam da ce i oni doci u kup Dragana Torbice jer im ostaje Radonja, toliko..

Dragoslav

pre 9 godina

Ova izjava g-dina Lisca se donekle slaze sa ijavom kancelarije Evro lige dato " Sport Klubu".Nadam se samo da ce vremenom isplivati na povrsinu saznanje kome to nije odgovaralo da Partizan ucestvuje u Kvalifikacijama.Gore glavu grobari, jedna godina ne znaci nista naspram svih uspeha i radosti u pslednjih 20 godina.

prekoOkeanskeDelije

pre 9 godina

Iako je rukovodstvo ABA lige dobro premazano, ipak njihovo objasnjenje ima daleko vise smisla nego trabunjanje DV. Te Dacic, te Covic, te Vucic... Poredjenje sa proslom sezonom kad je Igokea izvisila, ali to mesto nije dobio Radnicki je pravo u centar. Tad se niste bunili, o veliki Srbi i borci za pravdu ?!?

Cvijo

pre 9 godina

Ostaje samo nejasno zašto je Crvenoj Zvezdi uopšte dodeljivan vajld kard, kada je regularnim putem osvojila pravo nastupa u Evroligi (kroz kvalifikacije)..

dzukac

pre 9 godina

Naravno da nisu ništa mogli konkretno da urade.
Ono što se prećutkuje je da je postignut načelni dogovor da se ukinu sva garantovana mesta za nacionalne šampionate a time i za ABA ligu koja kod ULEB-a ima status nacionalnog šampionata (od sezone 2015/2016). Taj predlog će biti iznet na sledećem sastanku deoničara i ako prođe biće to najveći korak ka formiranju zatvorene jedinstvene evropske lige po ugledu na NBA.

Big Ron

pre 9 godina

Partizan treba da istupi iz ABA lige. Ako Lisac i ostali celni ljudi nisu sposobni da izdejstvuju ono sto vec pripada ABA ligi, onda to takmicenje gubi svaki kredibilitet. Mada i Evroliga vrsi monopol.

prekoOkeanskeDelije

pre 9 godina

Iako je rukovodstvo ABA lige dobro premazano, ipak njihovo objasnjenje ima daleko vise smisla nego trabunjanje DV. Te Dacic, te Covic, te Vucic... Poredjenje sa proslom sezonom kad je Igokea izvisila, ali to mesto nije dobio Radnicki je pravo u centar. Tad se niste bunili, o veliki Srbi i borci za pravdu ?!?

Big Ron

pre 9 godina

Partizan treba da istupi iz ABA lige. Ako Lisac i ostali celni ljudi nisu sposobni da izdejstvuju ono sto vec pripada ABA ligi, onda to takmicenje gubi svaki kredibilitet. Mada i Evroliga vrsi monopol.

Dragoslav

pre 9 godina

Ova izjava g-dina Lisca se donekle slaze sa ijavom kancelarije Evro lige dato " Sport Klubu".Nadam se samo da ce vremenom isplivati na povrsinu saznanje kome to nije odgovaralo da Partizan ucestvuje u Kvalifikacijama.Gore glavu grobari, jedna godina ne znaci nista naspram svih uspeha i radosti u pslednjih 20 godina.

dzukac

pre 9 godina

Naravno da nisu ništa mogli konkretno da urade.
Ono što se prećutkuje je da je postignut načelni dogovor da se ukinu sva garantovana mesta za nacionalne šampionate a time i za ABA ligu koja kod ULEB-a ima status nacionalnog šampionata (od sezone 2015/2016). Taj predlog će biti iznet na sledećem sastanku deoničara i ako prođe biće to najveći korak ka formiranju zatvorene jedinstvene evropske lige po ugledu na NBA.

nex

pre 9 godina

Ajmo hronoloski. Sad vec davne 2002., dva nasa kluba, FMP i original CZ odlaze u Jadransku ligu kako bi usred totalne nemoci u domacem prvenstvu, uspeli da osvoje neki trofej u odsustvu Partizana. To je doduse i uspelo FMP-u jednom, dok CZ evo vec 12 godina nikako da to ostvari (doduse zamrznuti su pre 3 godine). Sve ovo vreme vrsili su pritisak da se kroz tu ligu obezbedjuje plasman u Evro kupove, jer nesrecnici do Evrolige nikad ne bi stigli kroz domace prvenstvo. Apsolutno nema veze sto je degradirana domaca kosarka, bitna je samovolja onih koji su naucili da dobijaju ono sto zele, ne birajuci sredstva. I sta se desilo? Tom Jadranskom ligom dominira Partizan, a te 2013. su konacno uspeo je FMP i da zaigra Evroligu (iako je Igokea bila ta koja je plasmanom zasluzila). Nema potrebe da ocajavamo, napravicemo pauzu od godinu dana, a onda se stvari vracaju na svoje mesto (nece se vise desiti ovakve povrede, mada i desetkovani bi uzeli regionalni prsten lagano da nije bilo malerozne trojke). Nikako da shvate da postoji samo jedna kosarkaska akademija na ovim prostorima i da je ovaj scenario samo statisticka greska.

bratanac

pre 9 godina

Iako je rukovodstvo ABA lige dobro premazano, ipak njihovo objasnjenje ima daleko vise smisla nego trabunjanje DV. Te Dacic, te Covic, te Vucic... Poredjenje sa proslom sezonom kad je Igokea izvisila, ali to mesto nije dobio Radnicki je pravo u centar. Tad se niste bunili, o veliki Srbi i borci za pravdu ?!?
(prekoOkeanskeDelije, 27. jun 2014 19:26)

Prošle godine uslove za Evroligu pored Igokee nisu ispunjavali ni Radnički, ni Budućnost, tako da bi bilo previše da 6. ekipa u plasmanu ide u kvalifikacije za Evroligu. Ove sezone je rukovodstvo ABA lige svesno žrtvovalo Partizan, kako bi preko se preko Igokee,Krke, Mege i MZT-a mesto u Evrokupu zauzela Olimpija (10. na tabeli), koja nije ni šampion Slovenije.
Jednostavno, Partizan je ovog puta bio žrtva simbioze čelnika Evro i ABA liga, koja je iskoristila priliku da naplati račune iz prethodnog perioda. Koliko su tome kumovali politički pritisci (stopiranje transfera novca od sponzora, promena pravilnika o nagrađivanju u toku sezone, pozivanje i odvođenje privatnih sponzora) pokazaće istorija.

PV

pre 9 godina

HAHAHAHA
ULEB poziva klubove sa dobrom finansijskom osnovom i na kraju pozvali Zvezdu, najvećeg gubitaša na svetu koji se bavio košarkom ili fudbalom.

Michael Scofield

pre 9 godina

Onaj Fernandez iz Evrolige je fino objasnio šta je njima bila namera... Partizan je mogao da se prijavi za wild card koji košta pola miliona evra kao što se prijavila Zvezda Telekom, ali je pravilo Evrolige da ne mogu dva kluba iz iste zemlje dobiti wild card.

U prevodu, oni su znali da Partizan nema pola miliona evra kao Zvezda da plati, tako da su mogli da se prijave, ali bi wild card dobio klub koji to može da plati, u ovom slučaju Zvezda Telekom.

Takođe, u tom saopštenju je čovek iz Evrolige rekao da je Partizan mogao da aplicira za kvalifikacije... Opet u prevodu, oni su znali da Partizan nema pola miliona evra, ali su znali da sigurno ima 50 hiljada evra koliko se plaća pozivnica za kvalifikacije.

Kvalifikacije naravno ne bi ni pod razno sada bile organizovane u Beogradu, pošto Grad ne stoji iza Partizana onako kako bi stao iza Zvezde da je učesnik kvalifikacija i jasno je odmah da Partizan ne bi imao ni promil šanse da osvoji kvalifikacioni turnir u Kazanju gde će verovatno biti jer Evroliga želi prebogati kao učesnika.

Znači od Partizana se tražilo samo 50 hiljada evra da baci jer Evroligi je to najbitnije.

miki

pre 9 godina

trebao je Partizan da ide umesto cibone a zvezda da ostane u kvalifikacijama, jer smo mi ove sezone bili bolji tim od njih i ponovo osvojili titulu u direktnom duelu...

gile

pre 9 godina

Meni kao Grobaru najvise smeta to sto iz Partizana stalno napominju kako su drugi krivi sto nece igrati Evroligu.E pa gospodo draga zasto niste pobijedili Cedevitu pa izborili tu Evroligu nego svaljujete krivicu na druge.Zvezda je imala srecu sto je Cibona odustala i to je to.

Cvijo

pre 9 godina

Ostaje samo nejasno zašto je Crvenoj Zvezdi uopšte dodeljivan vajld kard, kada je regularnim putem osvojila pravo nastupa u Evroligi (kroz kvalifikacije)..

Uros

pre 9 godina

"Nisu nam uzimali Cibonino mesto, niti Cedevitino, niti Zvezdino u kvalifikacijama. Ali, kada je Cibona odustala, sve se pomerilo. Cedeviti je ostalo mesto, Zvezda je zauzela Cibonino, a mesto u kvalifikacijama vraćeno je ULEB"

Ako sam ga dobro razumeo, Zvezda je dobila mesto u kvalifikacijama samo zato sto je bila prva u ligaskom delu, a nije usla u finale? Dakle, da je Zvezda dobila Cibonu, opet niko ne bi dobio to mesto u kvalifikacijama? Mnogo Romane oni vas tu nesto muvaju, a i vi se mnogo ne opirete, bitno samo da se pare okrecu, ko jos brine za pobede, tabele, bodove, sport...

rocky

pre 9 godina

U ABA ligi se vec drugu godinu za redom pravila menjaju i ne znaju do samog kraja. Pod hitno rasturiti ovu privatnu ligu i vratiti se nasoj. Partizan ce dve godine da stagnira a i Zvezda ce uskoro na pauzu kad istekne Covicevih 5 godina a nista se povodom duga ne promeni. Ovo je idealan trenutak.

sever 4ever

pre 9 godina

Ostaje samo nejasno zašto je Crvenoj Zvezdi uopšte dodeljivan vajld kard, kada je regularnim putem osvojila pravo nastupa u Evroligi (kroz kvalifikacije)..
(Cvijo, 27. jun 2014 18:59)

Da bi se ti pitao.

Kezman

pre 9 godina

Ma sta nam naprica? Ovo je propast, ko to ne vidi taj je slep kod zdravih ociju...Zvezdasi sada likuju i srecni su jer oni igraju, cak im je drago sto Partizan ne igra, ali te ljude iz EL briga i za Srbiju i za Zvezdu i za Aba ligu, polako ali sigurno ce nas smaknuti iz te iste El, odnosno dati samo jedno mesto...Zvezdi puno srece na zrebu najpre, ali siguran sam da ce i oni doci u kup Dragana Torbice jer im ostaje Radonja, toliko..

dzukac

pre 9 godina

@cvijo
Zato što kad neki klub odustane od takmičenja licenca se ne vraća ligi iz koje je klub došao nego ULEB-u i oni odlučuju šta će da rade sa tom licencom da li će da je daju nekom klubu iz iste lige (kao što su dobili Zvezda i Kantu) ili nekom sasvim trećem.

@prekoOkeanskeDelije
Mesto Igokee, čak i da je vraćeno ABA ligi nije moglo biti ponuđeno Radničkom jer po propisima ABA ne može jedna zemlja dati više od dva predstavnika u EL, a Srbija je već imala Partizan i Zvezdu. Dakle tu je oštećena Budućnost kao sledeća po plasmanu.

Neznalica

pre 9 godina

Partizan je ostvario svoj cilj i osvojio prvenstvo države. Ha, ha! Kada je bilo najpotrebnije nije bio dovoljno dobar. Drugi timovi, koji su ostvarili svoje ambicije kroz ABA ligu su kasnije pale u formi. Ne zaslužuje Partizan da bude u EL i gotovo. Bili su tek treći u ABA ligi. I to je činjenica.

Sledeće godine neka Dule Vujošević bolje tempira formu i neka tim dostigne svoj vrhunac u takmičenju koje jedino vredi na ovim prostorima, znači ABA ligi. Dok je to osvajao Partizan je redovno igrao EL.

Prioriteti su vrlo važni. Pogledajte Real Madrid i Barselonu. Real sve stavio na osvajanje EL, u polufinalu ponizio Barsu, a onda, dva meseca kasnije, ta kilava Barsa osvaja prvenstvo Španije. Da li iko normalan misli da je Barsa ove godine bila bolja od Reala? Da li iko normalan smatra da je Partizan ove godine bio bolji od Zvezde ili Cedevite? Prosto ko pasulj, samo treba malo razmišljati. Dva mesta u EL su puna kapa za ovakvu ABA ligu.

Onda se kritikuje davanje vajld karda Hapoelu. Pa zar osvajanje EL od strane Makabija, Izraelu ne bi trebalo da donese bar šansu da još neko igra EL? O čemu ljudi ovde razmišljaju? Vide Partizan u rangu Panatenaikosa i Reala. Kakva paranoja od strane zagriženih partizanovaca.

Kos bez koske

pre 9 godina

Sustina je da na listi za EL Partizana nije ni bilo! Zvezda je bila na listi i samim tim je pomerena za jedno mesto. Partizan je mogao samo da se nada pozivnici za kvalifikacije koja se inace placa za sve one koji to nisu ispunili kroz takmicenje. Objasnjenje je potpuno jasno, a zasto ULEB nije hteo da posalje pozivnicu Partizanu mozemo videti u finansijama drugih klubova koji ucestvuju u kvalifikacijama. Tu nazalost Partizan ne moze da parira.

Huan Pablo Don Fernando

pre 9 godina

cirkus liga i nista drugo,u toku takmicenja se menjaju pravila, ulazi i izlazi ko god i kada hoce, da bi punili hale u skoplju, ljubljani, sirokom brijegu, zagrebu... zapostavili smo sopstveno prvenstvo, ugasilo se kraljevo, ugasio se leskovac, ugasio se nis,novi sad... jos se jedva drzi borac iz cacka, a pitanje je do kada ce i oni. treba napustiti jadransku ligu, pa neka im idu madjari i bugari u kvalifikacije,a mi da se vratimo nasoj ligi pa da nase hale budu pune i eventualno crnogorci i igokea da se takmice u prvenstvu i bog da nas vidi...

Slipknot

pre 9 godina

Podrzavam zelju Cibone da se resetuje,sto isto zelim i mom Partizanu...bolje jedna godina bez povreda,da se srede finansije i da iznedrimo jos dva tri klinca...Siena je posle sedam godina dominacije ovo jutro docekala u beton ligi...pametnom dosta...

Sumika

pre 9 godina

nex@o kakvim bre ti povredama i osvajanju aba lige pricas.Da nije bilo tih povreda vi bi imali losiju ekipu.Doveli ste igrace koji su bolji i skuplji od igraca koji su se povredili.

Goran012

pre 9 godina

bratski klubovi partizana, Igokea i Cibona su svojom neozbiljnoscu ugrozili svoju Bg filijalu i sad zbog njih partizan mora da igra ovaj kup Silvije Saint...

prekoOkeanskeDelije

pre 9 godina

Iako je rukovodstvo ABA lige dobro premazano, ipak njihovo objasnjenje ima daleko vise smisla nego trabunjanje DV. Te Dacic, te Covic, te Vucic... Poredjenje sa proslom sezonom kad je Igokea izvisila, ali to mesto nije dobio Radnicki je pravo u centar. Tad se niste bunili, o veliki Srbi i borci za pravdu ?!?

Cvijo

pre 9 godina

Ostaje samo nejasno zašto je Crvenoj Zvezdi uopšte dodeljivan vajld kard, kada je regularnim putem osvojila pravo nastupa u Evroligi (kroz kvalifikacije)..

Big Ron

pre 9 godina

Partizan treba da istupi iz ABA lige. Ako Lisac i ostali celni ljudi nisu sposobni da izdejstvuju ono sto vec pripada ABA ligi, onda to takmicenje gubi svaki kredibilitet. Mada i Evroliga vrsi monopol.

Dragoslav

pre 9 godina

Ova izjava g-dina Lisca se donekle slaze sa ijavom kancelarije Evro lige dato " Sport Klubu".Nadam se samo da ce vremenom isplivati na povrsinu saznanje kome to nije odgovaralo da Partizan ucestvuje u Kvalifikacijama.Gore glavu grobari, jedna godina ne znaci nista naspram svih uspeha i radosti u pslednjih 20 godina.

miki

pre 9 godina

trebao je Partizan da ide umesto cibone a zvezda da ostane u kvalifikacijama, jer smo mi ove sezone bili bolji tim od njih i ponovo osvojili titulu u direktnom duelu...

Neznalica

pre 9 godina

Partizan je ostvario svoj cilj i osvojio prvenstvo države. Ha, ha! Kada je bilo najpotrebnije nije bio dovoljno dobar. Drugi timovi, koji su ostvarili svoje ambicije kroz ABA ligu su kasnije pale u formi. Ne zaslužuje Partizan da bude u EL i gotovo. Bili su tek treći u ABA ligi. I to je činjenica.

Sledeće godine neka Dule Vujošević bolje tempira formu i neka tim dostigne svoj vrhunac u takmičenju koje jedino vredi na ovim prostorima, znači ABA ligi. Dok je to osvajao Partizan je redovno igrao EL.

Prioriteti su vrlo važni. Pogledajte Real Madrid i Barselonu. Real sve stavio na osvajanje EL, u polufinalu ponizio Barsu, a onda, dva meseca kasnije, ta kilava Barsa osvaja prvenstvo Španije. Da li iko normalan misli da je Barsa ove godine bila bolja od Reala? Da li iko normalan smatra da je Partizan ove godine bio bolji od Zvezde ili Cedevite? Prosto ko pasulj, samo treba malo razmišljati. Dva mesta u EL su puna kapa za ovakvu ABA ligu.

Onda se kritikuje davanje vajld karda Hapoelu. Pa zar osvajanje EL od strane Makabija, Izraelu ne bi trebalo da donese bar šansu da još neko igra EL? O čemu ljudi ovde razmišljaju? Vide Partizan u rangu Panatenaikosa i Reala. Kakva paranoja od strane zagriženih partizanovaca.

sever 4ever

pre 9 godina

Ostaje samo nejasno zašto je Crvenoj Zvezdi uopšte dodeljivan vajld kard, kada je regularnim putem osvojila pravo nastupa u Evroligi (kroz kvalifikacije)..
(Cvijo, 27. jun 2014 18:59)

Da bi se ti pitao.

nex

pre 9 godina

Ajmo hronoloski. Sad vec davne 2002., dva nasa kluba, FMP i original CZ odlaze u Jadransku ligu kako bi usred totalne nemoci u domacem prvenstvu, uspeli da osvoje neki trofej u odsustvu Partizana. To je doduse i uspelo FMP-u jednom, dok CZ evo vec 12 godina nikako da to ostvari (doduse zamrznuti su pre 3 godine). Sve ovo vreme vrsili su pritisak da se kroz tu ligu obezbedjuje plasman u Evro kupove, jer nesrecnici do Evrolige nikad ne bi stigli kroz domace prvenstvo. Apsolutno nema veze sto je degradirana domaca kosarka, bitna je samovolja onih koji su naucili da dobijaju ono sto zele, ne birajuci sredstva. I sta se desilo? Tom Jadranskom ligom dominira Partizan, a te 2013. su konacno uspeo je FMP i da zaigra Evroligu (iako je Igokea bila ta koja je plasmanom zasluzila). Nema potrebe da ocajavamo, napravicemo pauzu od godinu dana, a onda se stvari vracaju na svoje mesto (nece se vise desiti ovakve povrede, mada i desetkovani bi uzeli regionalni prsten lagano da nije bilo malerozne trojke). Nikako da shvate da postoji samo jedna kosarkaska akademija na ovim prostorima i da je ovaj scenario samo statisticka greska.

PV

pre 9 godina

HAHAHAHA
ULEB poziva klubove sa dobrom finansijskom osnovom i na kraju pozvali Zvezdu, najvećeg gubitaša na svetu koji se bavio košarkom ili fudbalom.

Michael Scofield

pre 9 godina

Onaj Fernandez iz Evrolige je fino objasnio šta je njima bila namera... Partizan je mogao da se prijavi za wild card koji košta pola miliona evra kao što se prijavila Zvezda Telekom, ali je pravilo Evrolige da ne mogu dva kluba iz iste zemlje dobiti wild card.

U prevodu, oni su znali da Partizan nema pola miliona evra kao Zvezda da plati, tako da su mogli da se prijave, ali bi wild card dobio klub koji to može da plati, u ovom slučaju Zvezda Telekom.

Takođe, u tom saopštenju je čovek iz Evrolige rekao da je Partizan mogao da aplicira za kvalifikacije... Opet u prevodu, oni su znali da Partizan nema pola miliona evra, ali su znali da sigurno ima 50 hiljada evra koliko se plaća pozivnica za kvalifikacije.

Kvalifikacije naravno ne bi ni pod razno sada bile organizovane u Beogradu, pošto Grad ne stoji iza Partizana onako kako bi stao iza Zvezde da je učesnik kvalifikacija i jasno je odmah da Partizan ne bi imao ni promil šanse da osvoji kvalifikacioni turnir u Kazanju gde će verovatno biti jer Evroliga želi prebogati kao učesnika.

Znači od Partizana se tražilo samo 50 hiljada evra da baci jer Evroligi je to najbitnije.

bratanac

pre 9 godina

Iako je rukovodstvo ABA lige dobro premazano, ipak njihovo objasnjenje ima daleko vise smisla nego trabunjanje DV. Te Dacic, te Covic, te Vucic... Poredjenje sa proslom sezonom kad je Igokea izvisila, ali to mesto nije dobio Radnicki je pravo u centar. Tad se niste bunili, o veliki Srbi i borci za pravdu ?!?
(prekoOkeanskeDelije, 27. jun 2014 19:26)

Prošle godine uslove za Evroligu pored Igokee nisu ispunjavali ni Radnički, ni Budućnost, tako da bi bilo previše da 6. ekipa u plasmanu ide u kvalifikacije za Evroligu. Ove sezone je rukovodstvo ABA lige svesno žrtvovalo Partizan, kako bi preko se preko Igokee,Krke, Mege i MZT-a mesto u Evrokupu zauzela Olimpija (10. na tabeli), koja nije ni šampion Slovenije.
Jednostavno, Partizan je ovog puta bio žrtva simbioze čelnika Evro i ABA liga, koja je iskoristila priliku da naplati račune iz prethodnog perioda. Koliko su tome kumovali politički pritisci (stopiranje transfera novca od sponzora, promena pravilnika o nagrađivanju u toku sezone, pozivanje i odvođenje privatnih sponzora) pokazaće istorija.

rocky

pre 9 godina

U ABA ligi se vec drugu godinu za redom pravila menjaju i ne znaju do samog kraja. Pod hitno rasturiti ovu privatnu ligu i vratiti se nasoj. Partizan ce dve godine da stagnira a i Zvezda ce uskoro na pauzu kad istekne Covicevih 5 godina a nista se povodom duga ne promeni. Ovo je idealan trenutak.

dzukac

pre 9 godina

Naravno da nisu ništa mogli konkretno da urade.
Ono što se prećutkuje je da je postignut načelni dogovor da se ukinu sva garantovana mesta za nacionalne šampionate a time i za ABA ligu koja kod ULEB-a ima status nacionalnog šampionata (od sezone 2015/2016). Taj predlog će biti iznet na sledećem sastanku deoničara i ako prođe biće to najveći korak ka formiranju zatvorene jedinstvene evropske lige po ugledu na NBA.

Sumika

pre 9 godina

nex@o kakvim bre ti povredama i osvajanju aba lige pricas.Da nije bilo tih povreda vi bi imali losiju ekipu.Doveli ste igrace koji su bolji i skuplji od igraca koji su se povredili.

Kezman

pre 9 godina

Ma sta nam naprica? Ovo je propast, ko to ne vidi taj je slep kod zdravih ociju...Zvezdasi sada likuju i srecni su jer oni igraju, cak im je drago sto Partizan ne igra, ali te ljude iz EL briga i za Srbiju i za Zvezdu i za Aba ligu, polako ali sigurno ce nas smaknuti iz te iste El, odnosno dati samo jedno mesto...Zvezdi puno srece na zrebu najpre, ali siguran sam da ce i oni doci u kup Dragana Torbice jer im ostaje Radonja, toliko..

gile

pre 9 godina

Meni kao Grobaru najvise smeta to sto iz Partizana stalno napominju kako su drugi krivi sto nece igrati Evroligu.E pa gospodo draga zasto niste pobijedili Cedevitu pa izborili tu Evroligu nego svaljujete krivicu na druge.Zvezda je imala srecu sto je Cibona odustala i to je to.

Kos bez koske

pre 9 godina

Sustina je da na listi za EL Partizana nije ni bilo! Zvezda je bila na listi i samim tim je pomerena za jedno mesto. Partizan je mogao samo da se nada pozivnici za kvalifikacije koja se inace placa za sve one koji to nisu ispunili kroz takmicenje. Objasnjenje je potpuno jasno, a zasto ULEB nije hteo da posalje pozivnicu Partizanu mozemo videti u finansijama drugih klubova koji ucestvuju u kvalifikacijama. Tu nazalost Partizan ne moze da parira.

Goran012

pre 9 godina

bratski klubovi partizana, Igokea i Cibona su svojom neozbiljnoscu ugrozili svoju Bg filijalu i sad zbog njih partizan mora da igra ovaj kup Silvije Saint...

Uros

pre 9 godina

"Nisu nam uzimali Cibonino mesto, niti Cedevitino, niti Zvezdino u kvalifikacijama. Ali, kada je Cibona odustala, sve se pomerilo. Cedeviti je ostalo mesto, Zvezda je zauzela Cibonino, a mesto u kvalifikacijama vraćeno je ULEB"

Ako sam ga dobro razumeo, Zvezda je dobila mesto u kvalifikacijama samo zato sto je bila prva u ligaskom delu, a nije usla u finale? Dakle, da je Zvezda dobila Cibonu, opet niko ne bi dobio to mesto u kvalifikacijama? Mnogo Romane oni vas tu nesto muvaju, a i vi se mnogo ne opirete, bitno samo da se pare okrecu, ko jos brine za pobede, tabele, bodove, sport...

dzukac

pre 9 godina

@cvijo
Zato što kad neki klub odustane od takmičenja licenca se ne vraća ligi iz koje je klub došao nego ULEB-u i oni odlučuju šta će da rade sa tom licencom da li će da je daju nekom klubu iz iste lige (kao što su dobili Zvezda i Kantu) ili nekom sasvim trećem.

@prekoOkeanskeDelije
Mesto Igokee, čak i da je vraćeno ABA ligi nije moglo biti ponuđeno Radničkom jer po propisima ABA ne može jedna zemlja dati više od dva predstavnika u EL, a Srbija je već imala Partizan i Zvezdu. Dakle tu je oštećena Budućnost kao sledeća po plasmanu.

Huan Pablo Don Fernando

pre 9 godina

cirkus liga i nista drugo,u toku takmicenja se menjaju pravila, ulazi i izlazi ko god i kada hoce, da bi punili hale u skoplju, ljubljani, sirokom brijegu, zagrebu... zapostavili smo sopstveno prvenstvo, ugasilo se kraljevo, ugasio se leskovac, ugasio se nis,novi sad... jos se jedva drzi borac iz cacka, a pitanje je do kada ce i oni. treba napustiti jadransku ligu, pa neka im idu madjari i bugari u kvalifikacije,a mi da se vratimo nasoj ligi pa da nase hale budu pune i eventualno crnogorci i igokea da se takmice u prvenstvu i bog da nas vidi...

Slipknot

pre 9 godina

Podrzavam zelju Cibone da se resetuje,sto isto zelim i mom Partizanu...bolje jedna godina bez povreda,da se srede finansije i da iznedrimo jos dva tri klinca...Siena je posle sedam godina dominacije ovo jutro docekala u beton ligi...pametnom dosta...