Sreda, 28.05.2014.

08:15

Vestbruk i KD razbili Sparse za 2-2

Košarkaši Oklahome pobedili su San Antonio sa 105:92 i izjednačili na 2-2 u finalu zapadne konferencije u NBA ligi.

Izvor: B92

Vestbruk i KD razbili Sparse za 2-2 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

the_unexplained

pre 9 godina

Slazem se da Vestbruk ume da pretera, stalno se zalece na ulaze, uzima teske suteve i ume da bude sebican, ali pogledajte njegove fizikalije i atletske sposobnosti, logicno je da tako igra. Onakva brzina, prodornost i kontrola lopte, skocnost i korigovanje suta u vazduhu zaista nemaju premca, jedino D-Rouz moze da mu parira. Jos ako bi mu sut postao konstantniji, bio bi skoro nezaustavljiv. Jedva cekam njihov duel kada se Rouz oporavi. Ne navijam ni za jednu ekipu, ali OKC je fizicki dominantniji tim na skoro svakoj poziciji i to moze biti kljucno.

Zg-boy

pre 9 godina

Gledao sam danas reprizu cijele utakmice i vidio nešto što nisam nikad vidio od Brooksa.Cijelih 48 min utakmice na poziciji centra su odigrali samo Perkins ili Adams,Ibaka ni sekunde a pogotovo ne Collison.Durant nešto kratko na četvorki,a veliku većinu vremena svi ključni igrači na svojim prirodnim pozicijama.Kad tako postavi momčad,Brooks može očekivat
i agresiju u obrani i puno učinkovitiji i raznovrsniji napad.Poanta svega je ne mijenjati najboljim igračima prirodne pozicije i ne izmišljati toplu vodu.West je pg,Durant sf,a Ibaka pf i tu su najjači u ligi.Ostale pozicije moraju krpat kako znaju,ovaj trio se ne dira.

Milance

pre 9 godina

SAS je jedna od najuspesnijih kosarkaskih institucija dugi niz godina.DŽTosu dokazali sa nekoliko titula.Imaju raznovrstan napad,gaje lep stil kosarke.O njihovoj timskoj igri se govori kao o necim nevidjenim,o rotaciji,protoku lopte,anonimnim kosarkasima koji igraju fantasticno.bla-bla.Svako ko je uspesan u centru je paznje i komentari su pozitivni.Ali!,kad pobedjuju nagrade ne idu tim igracima,radnicima.G.Nealu koji je pretproslih godina bio joker SAS,cim je doslo vreme za nagradu u vidu boljeg ugovora,odmah je skartiran.On je brzo zaboravljen kao i njegove odlicne partije.Niko o njemu vise ne govori,niti recimo o Grinu iz Olimpije koji je u seriji protiv Miamija bio glavni igrac SAS i pravio razliku.Svi pricaju o Parkeru,Ginobiliju,Dankanu.Oni se velicaju isto kao i Lebron,Wade,Durant...nema nikakve razlike.Mediji bruje o njima,o Popovicu koji glumi nekog duhovitog i zanimljivog matorog frajera,a mi treba da ga obozavamo jer je delom srbin.Srbin je i legenda Divac pa ga mrze navijaci i zvezde i partizana zbog glupavog i bolesnog rivalstva.Zbog mnogo cega mi je SAS antipaticna ekipa.Dankan je cesto znao da da komentar "Ja,Manu,i Toni",to dovoljno govori o toj njihovoj harmoniji,timu od 12 igraca.
R.Horry nekadasnji igrac SAS osvojio je u karijeri 7 prstena,i bio je jedan od najboljih timskih igraca ikada.Mislite da se neko njega seca od navijaca SAS.Admiral i Fundamental ce u istoriju,a Horry,Grin su samo posluzili svrsi.Zato molim Vas,nemojte pricati bajke navijaci SAS.

Melo

pre 9 godina

Ne znam kako nekome moze da bude dosadna igra San Antonia. To je kosarkaska simfonija, i to sa igracima koji imaju po 5,6 kg viska, koji su igrali u Olimpiju, itd... Ne navijam za njih, ali to je milina gledati.

Terenac

pre 9 godina

Koje paljenje mrzitelja Sparsa, neverovatno. Nikad mi neće biti jasno kako ljudi u Srbiji mogu da mrze Sparse i našega "ludog Srbina" Grega Popoviča koji već 16 godina zaredom ulazi u plej-of i postavlja standarde i rekorde u NBA ligi na temu pravljenja tima od gomile prosečnih igrača i timske igre. Još gore da navijaju za sivonju Vestbruka koji više voli loptu od 'leba.
Sad će vam Popovič očitati lekciju još jednom, samo gledajte.

Nolan

pre 9 godina

(Milan, 28. maj 2014 11:06)

Oklahoma bolji tim od Sparsa???
Smehotresno. Ovo treba u udžbenike staviti. Ukucaj na jutjubu "San Antonio Spurs tribute" da naučiš šta je timska igra.
Džabe se nadate, počistiće ovo Sparsi bez većih problema.
Finale MIA-SAS.

florida

pre 9 godina

Gde su sada oni koji su posle prvih meceva najvljivali finale Indijana-San Antonio,i to kao pobedu kosarke? A gde su oni koji su rekli da Ibaka ne pravi nikakvu razliku? I gde su oni koji su im dali gomilu pluseva?
Metiljavi Dankan i dosadni San Antonio nemaju resenje kad eksplodiraju super-zvezde iz Oklahome (ili Majamija)
U Americi se San Antonio gleda samo kao prepreka, de se vidi od cega su Durent-Vestbruk,i Lebron-Vejd napravljeni
Svi zele veliko finale Majami-Oklahoma i duele najboljih igraca danasnjice, osim naravno Lebronovih hejtera, koji kao tobos navijajau za SAS, a u stvari zele samo da Lebron ne osvoji jos jedan prsten, da se ne priblizi njihovim superherojima iz detnjstva-Dzordanu,Kobiju itd., pa sad kao tobos navijaju za timsku kosarku i Spurse.

Влада

pre 9 godina

Што волим кад напишете шансе су 50:50...на основу чега? Тога што Сан Антонио не може да присмрди комплетној Оклахоми већ 3 сезоне? Једноставно колико год добар баскет да играју не могу физички не да парирају него да приђу близу Оклахоми. Чему вреди проток лопте кад ови размакну руке и покрију цео терен. Од 13 изгубљених лопти (што није много), 12 украдених. Сан Антонио шутира из рекета, шутирају тројке једноставно шутеви не улазе јер је сваки пут неко из ОКЦ на шуту. Не игра Сан Антонио лоше, него немају шта да траже овде.

Ernesto

pre 9 godina

Odlicna serija, uzivanje za gledati. A ovamo na istoku celu 4tu cetvrtinu gledam igrace Indiane koji ne mogu da se pomire da gube pa samo sibaju.

markoni

pre 9 godina

SA ide dalje, iako ne bih volio. Msm da ce ovo Popovic da izvuce, previse je on dobar trener. Dunkan 25 min, Djinobili 11, Parker 20-25. covjek posle loseg prvog poluvremena jednosyavno iskulirao, vidio da ne moze I ostavio rezerviste. Na drugoj strani Vestrbruk 46 min, Durent oko 40. Ako tunderi misle da dobiju ovu seriju ovaj dvojac mora ovako da igra u kontinuitetu, a cisto sumnjam da Vestbruk moze to da iznese. Volio bih da grijesim. Vidjecemo!

Oi

pre 9 godina

Pa kad je car, prvi put je imao više prostora za igru od Duranta i naravno da je iskoristio. 40 poena SA Spurs-u uopšte nije malo, a plus asistencije i ukradene lopte. Westbrook MVP!

Miloš

pre 9 godina

Vestbruk krade loptu Parkeru dok stoji sa obe noge u autu, gospodja koja je komentarisala highlightse u toku usporenog snimka gde se sve lepo vidi hvali njegovu odbranu. Pa ko koga tu z...?

Milan

pre 9 godina

Russell zver Westbrook.Bilo je milina gledati konacno pravu igru Oklahome,koja je kao sto sam dosada pisao puno puta ,mnogo bolji tim od San Antonia.
Price kako samo San Antonio moze da parira Miami-ju su smesne.Miami jeste lako pobedio Oklahomu u finalu NBA vec jednom,ali isto tako je pobedio i SAS.Oklahoma je izbacila SAS 2012,pa po kojoj logici onda pojedini strucnjaci ovde govore kako SAS jedini mogu da pobede Miami.Sto ih nisu pobedili prosle godine kad su imali sansu.Sa druge strane Oklahoma jeste izgubila to finale od Miami-ja ali su do finala dosli najtezim mogucim putem i u finalu su delovali umorno,pogotovu Westbrook koji je tad razocarao.Danas stvari su drugacije.Nema potrosivaca lopti Hardena,KD i Westbrook su zreliji,ali veliki problem prestavlja povreda Ibake koji je jos rovit.Drugi problem je i pad forme Duranta koji uopste ne igra na svom nivou.Sledeca utakmica je mozda odlucujuca i to je pravi ispit za njega:da li zeli biti pukovnik ili pokojnik.Vreme je za Duranta da opravda poredjenje sa Jordanom.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Interesantna stvar kada sam pre pocetka ove serije najavio da ce Vestbruk da unisti Parkera izazvao sam erupciju omalovazavanja od strane vajnih "poznavaoca" kosarke. Tvrdio sam na pocetku serije, tvrdio sam na 0-2 da Oklahoma ima vece sanse za prolaz. Medjutim u Srbiji je formirana sekta Sanantonista i svaka izjava koja je u suprotnosti sa da je San Antonio ultimativna kosarkaska ekipa koja igra najlepsu i najatraktivniju kosarku od nastanka univerzuma izaziva bes i napade ove veoma agresivne sekte. Preporuka je da ni slucajno ne dirate u sveto trojstvo Dankan-Parker-Djinobili, a pogotovo da napisete da je moguce da jedan sarlatan i divljak Vestbruk dobije Parkera. Bravo za Oklahomu, ali ne brinite sanantinisti, kreator univerzuma Greg Popovic je za sledecu utakmicu spremio zamku za Vestbruka...

plavi

pre 9 godina

Jedan zakljucak se namece: ako ste amerikanac i imate status superstara mozete se zabijati u reket i u centre svaki napad i dobice te slobodna

bley

pre 9 godina

nteresantna stvar kada sam pre pocetka ove serije najavio da ce Vestbruk da unisti Parkera izazvao sam erupciju omalovazavanja od strane vajnih "poznavaoca" kosarke. Tvrdio sam na pocetku serije, tvrdio sam na 0-2 da Oklahoma ima vece sanse za prolaz. Medjutim u Srbiji je formirana sekta Sanantonista i svaka izjava koja je u suprotnosti sa da je San Antonio ultimativna kosarkaska ekipa koja igra najlepsu i najatraktivniju kosarku od nastanka univerzuma izaziva bes i napade ove veoma agresivne sekte. Preporuka je da ni slucajno ne dirate u sveto trojstvo Dankan-Parker-Djinobili, a pogotovo da napisete da je moguce da jedan sarlatan i divljak Vestbruk dobije Parkera. Bravo za Oklahomu, ali ne brinite sanantinisti, kreator univerzuma Greg Popovic je za sledecu utakmicu spremio zamku za Vestbruka...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Novosadjanin., 28. maj 2014 10:06)

Sve sto si rekao boldirao bih, i ne znam odakle ta ljubav prema SA, OKC ima individualno sve igrace jace, pogledajte Dankana covek ne moze da prodje do kosa od Ibake, jednostavno godine su ucinile svoje, Vestbruka da ne pominjem, terorise lik

shazam

pre 9 godina

Navijam za Sparse, ali odavno je jasno da je Oklahoma ubedljivo najtalentovaniji tim u NBA uz Majami, ako se gleda igracki kadar. Kako plejof napreduje tako umor igra sve vecu ulogu kod svih ekipa, ali posebno kod Sparsa, gde su 3 najbolja igraca u godinama (ili 3 od 4 najbolja, ako uracunamo i Lenarda). Prosle godine je simbol njihovog umora bilo ono promaseno polaganje za izjednacenje preiskusnog Dankana u zadnjem minutu 7. utakmice Finala protiv Majamija, ali se videlo jos od 6. tekme. Sada su imali dosta laksi posao protiv Portlanda nego OKC protiv Klipersa, i to se videlo u prve 2 utakmice, ali sada na 2-2 protivnik deluje ne samo snaznije i odmornije (i mladje, sto i jeste), nego ima i veliku psiholosku prednost, obzirom da je pre 2 godine upravo ovako Oklahoma dosla do svog prvog finala - dosavsi od 0-2 protiv Sparsa do 4-2 i pobede. Mislim da Popovic mora nesto krupno da menja, jer ova visoka postava Sparsa biva vec drugu utakmicu zaredom unistena od strane OKC kada Durant predje na 4ku. Sparsi igraju sa tromim i visokim Spliterom i Dankanom (Dijaoom), a OKC ih sa nizom postavom nadskace. U cemu je onda poenta visoke postave? Pritom tako visoki gube lopte na kilo jer Pop insistira na brzom napadu, sledi kontra (cini mi se 19-0 odnos u poenima iz kontre na poluvremenu)... Bolje da uvedu Djinobilija umesto Splitera kada OKC predje na nisku postavu, i da Lenard igra 4ku i ostane na Durantu. Mada, matori (i uspesni) treneri poput Pop-a znaju da budu i tvrdoglavi. Videcemo

millwall fc

pre 9 godina

zato i volim nba...zbog ovakvih superstarova, njihovih ludila, ali i grešaka...oke to timska igra, timski duh, al ja nemam akcije tamo , pa ću kao zaraditi ako tim pobedi...ne, od nba očekujem, luda zakucavanja, "gleda kupus vadi meso" asistencije, smeč rampe...spektakl, a ne radnu akciju u kojo će svi učestvovati, i staro i mlado...

skr

pre 9 godina

Nazalost Majami ovo gleda kako ce da se otegne do 7. utakmice i zadovoljno trlja ruke. Nek pobedi bolji pa sta bude u finalu, mada mislim da majami opet uzima nazalost. Ne mogu se uporediti Sarlot, Bruklin i Indijana (ova iz plejofa) sa timovima koje su zapadni finalisti moraju da dobiju da bi dosli do finala

Jeremija

pre 9 godina

Vestbruk je odigrao kao da je sipao kerozin u sebe prem meca. Iako ne volim njegovo često nerezonsko ispucavanje, mora se priznati da je čovek munja od igrača. Nisam još video pleja sa takvim fizikalijama, mislim da mu je potrebno 2-3 sekunde da se sa centra terena spusti na ulaz. Neverovatno. Komentator meca je pomenuo da bi problem za Tandere mogao biti to što su i Durent i Vestbruk igrali gotovo 45 minuta, ali oni mi izgledaju tako spremni da bi mogli danas odigrati novi meč i opet 45 minuta. Šanse za prolaz su pola-pola iako navijam da Oklahoma prođe. To bi bio spektakl u finalu i sudar Durent/Vestbruk/Ibaka VS Džejms/Vejd/Boš...

Fox Molder

pre 9 godina

Gre‘ota za San Antonio... Volim taj tim ali oni nemaju resenja, ne mogu da igraju protiv ovakve Oklahome. U celom plej ofu nijedna ekipa nije igrala onakvu odbranu kao sinoc OKC prvom poluvremenu. SAS nije znao gde ce, sta ce sa loptom. Westbruk je jednom recju ZVER. Gde su sad ti koji su pricali bice ciscenja, ne zna nista OKC, i sa Ibakom ce ih ubiti SAS. Jedno je navijati za klub a drugo posmatrati objektivno stvari. Pojesce ih Oklahoma i u sledece dve utakmice!

Zorz

pre 9 godina

Ne znam zasto je Popovic odlucio da toliko odmara startere. Izbacio ih je na pola 3Q. Jesu gubili dosta, ali mogao je barem u 4Q da pokusa da stigne. Ipak je ovo finale konferencije.

Mika Guster iz Ritopeka

pre 9 godina

Lako je sad Raselu da se iživljava nad nejakim matorim Parkerom. Kad ga je Junior dominirao u prvoj rundi nije se video, trpeo je Mikailovu magiju i čekao da mu sudije pomognu da prođe dalje!!! Sad je kao faca postiže po 40 poena, samo kad ga opet Mikailo dovati i istrese iz gađa

Corleone

pre 9 godina

Oxoxo, a ja očekivao jednu metlicu posle laganih i ubedljivih 2:0 Sparsa. U svakom slučaju prolazi San Antonio, i u svakom slučaju na kraju, šampionski pehar ide (ostaje) Majamiju.

Neznalica

pre 9 godina

Koliko drugačije sada izgleda cela serija. Očigledno je da San Antonio može da dobije Oklahomu samo kada Parker igra bar na nivou Vestbruka ako ne i bolje. Mislim da će se upravo na poziciji pleja odlučiti ko će u veliko finale.

Dakle sada su šanse 50:50. Očigledno je da koliko San Antonio ima prednost domaćeg terena (do sada nije bilo brejka) toliko sada psihološka prednost prelazi na Oklahomu koja je od strane mnogih već bila otpisana.

Na kraju samo da ponovo napomenem da je Vestbruk neverovatan igrač i da mi nikako nisu jasni oni koji ga neprestano osporavaju. Kada ga ide, bukvalno je nezaustavljiv pošto su mu atletske sposobnosti apsolutno superiorne i odnosu na sve potencijalne rivale.

Milan

pre 9 godina

Oh, thunderstruck
Yeah

Now we're shaking at the knees
Could I come again please?

Thunderstruck, thunderstruck
Yeah yeah yeah, thunderstruck
Thunderstruck, yeah, yeah, yeah

Said yeah, it's alright
We're doing fine
Yeah, it's alright
We're doing fine
So fine

Thunderstruck, yeah, yeah, yeah
Tunderstruck, thunderstruck, thunderstruck
Whoa baby, baby, thunderstruck
You've been thunderstruck, thunderstruck
Thunderstruck, thunderstruck
You've been thunderstruck

дурантула окц

pre 9 godina

kakva igra najboljeg tandema u NBA, kidaju. Vestbruk je mnogo forsirao na kraju, kao da je baš hteo da stigne dzordana. Durant odlično igrao, ali promašio zadnjih 5 šuteva, ibaka dominirao u odbrani. Nije mi žao što nisam spavao, ne bi me čudilo da oklahoma dobije ovo u 6. Popović ostaje legenda, David Oldridz ga pita: How did your team play in the first quarter? Popović: ( ćuti i gleda ga). Oldridz: We are on the live TV, you have to say something. hahaha

Fiki

pre 9 godina

Zato sam ja navijac Thundera,ljudi igraju sa takvom energijom da je to neverovatno a posebno Westbrook!!Ja i dalje kazem da su sanse 50-50 i ponovo pominjem koliko je Ibaka vazan za ovu seriju....THUNDER UP!!

дурантула окц

pre 9 godina

kakva igra najboljeg tandema u NBA, kidaju. Vestbruk je mnogo forsirao na kraju, kao da je baš hteo da stigne dzordana. Durant odlično igrao, ali promašio zadnjih 5 šuteva, ibaka dominirao u odbrani. Nije mi žao što nisam spavao, ne bi me čudilo da oklahoma dobije ovo u 6. Popović ostaje legenda, David Oldridz ga pita: How did your team play in the first quarter? Popović: ( ćuti i gleda ga). Oldridz: We are on the live TV, you have to say something. hahaha

Neznalica

pre 9 godina

Koliko drugačije sada izgleda cela serija. Očigledno je da San Antonio može da dobije Oklahomu samo kada Parker igra bar na nivou Vestbruka ako ne i bolje. Mislim da će se upravo na poziciji pleja odlučiti ko će u veliko finale.

Dakle sada su šanse 50:50. Očigledno je da koliko San Antonio ima prednost domaćeg terena (do sada nije bilo brejka) toliko sada psihološka prednost prelazi na Oklahomu koja je od strane mnogih već bila otpisana.

Na kraju samo da ponovo napomenem da je Vestbruk neverovatan igrač i da mi nikako nisu jasni oni koji ga neprestano osporavaju. Kada ga ide, bukvalno je nezaustavljiv pošto su mu atletske sposobnosti apsolutno superiorne i odnosu na sve potencijalne rivale.

Jeremija

pre 9 godina

Vestbruk je odigrao kao da je sipao kerozin u sebe prem meca. Iako ne volim njegovo često nerezonsko ispucavanje, mora se priznati da je čovek munja od igrača. Nisam još video pleja sa takvim fizikalijama, mislim da mu je potrebno 2-3 sekunde da se sa centra terena spusti na ulaz. Neverovatno. Komentator meca je pomenuo da bi problem za Tandere mogao biti to što su i Durent i Vestbruk igrali gotovo 45 minuta, ali oni mi izgledaju tako spremni da bi mogli danas odigrati novi meč i opet 45 minuta. Šanse za prolaz su pola-pola iako navijam da Oklahoma prođe. To bi bio spektakl u finalu i sudar Durent/Vestbruk/Ibaka VS Džejms/Vejd/Boš...

Fiki

pre 9 godina

Zato sam ja navijac Thundera,ljudi igraju sa takvom energijom da je to neverovatno a posebno Westbrook!!Ja i dalje kazem da su sanse 50-50 i ponovo pominjem koliko je Ibaka vazan za ovu seriju....THUNDER UP!!

Miloš

pre 9 godina

Vestbruk krade loptu Parkeru dok stoji sa obe noge u autu, gospodja koja je komentarisala highlightse u toku usporenog snimka gde se sve lepo vidi hvali njegovu odbranu. Pa ko koga tu z...?

Zorz

pre 9 godina

Ne znam zasto je Popovic odlucio da toliko odmara startere. Izbacio ih je na pola 3Q. Jesu gubili dosta, ali mogao je barem u 4Q da pokusa da stigne. Ipak je ovo finale konferencije.

Terenac

pre 9 godina

Koje paljenje mrzitelja Sparsa, neverovatno. Nikad mi neće biti jasno kako ljudi u Srbiji mogu da mrze Sparse i našega "ludog Srbina" Grega Popoviča koji već 16 godina zaredom ulazi u plej-of i postavlja standarde i rekorde u NBA ligi na temu pravljenja tima od gomile prosečnih igrača i timske igre. Još gore da navijaju za sivonju Vestbruka koji više voli loptu od 'leba.
Sad će vam Popovič očitati lekciju još jednom, samo gledajte.

skr

pre 9 godina

Nazalost Majami ovo gleda kako ce da se otegne do 7. utakmice i zadovoljno trlja ruke. Nek pobedi bolji pa sta bude u finalu, mada mislim da majami opet uzima nazalost. Ne mogu se uporediti Sarlot, Bruklin i Indijana (ova iz plejofa) sa timovima koje su zapadni finalisti moraju da dobiju da bi dosli do finala

Novosadjanin.

pre 9 godina

Interesantna stvar kada sam pre pocetka ove serije najavio da ce Vestbruk da unisti Parkera izazvao sam erupciju omalovazavanja od strane vajnih "poznavaoca" kosarke. Tvrdio sam na pocetku serije, tvrdio sam na 0-2 da Oklahoma ima vece sanse za prolaz. Medjutim u Srbiji je formirana sekta Sanantonista i svaka izjava koja je u suprotnosti sa da je San Antonio ultimativna kosarkaska ekipa koja igra najlepsu i najatraktivniju kosarku od nastanka univerzuma izaziva bes i napade ove veoma agresivne sekte. Preporuka je da ni slucajno ne dirate u sveto trojstvo Dankan-Parker-Djinobili, a pogotovo da napisete da je moguce da jedan sarlatan i divljak Vestbruk dobije Parkera. Bravo za Oklahomu, ali ne brinite sanantinisti, kreator univerzuma Greg Popovic je za sledecu utakmicu spremio zamku za Vestbruka...

millwall fc

pre 9 godina

zato i volim nba...zbog ovakvih superstarova, njihovih ludila, ali i grešaka...oke to timska igra, timski duh, al ja nemam akcije tamo , pa ću kao zaraditi ako tim pobedi...ne, od nba očekujem, luda zakucavanja, "gleda kupus vadi meso" asistencije, smeč rampe...spektakl, a ne radnu akciju u kojo će svi učestvovati, i staro i mlado...

Ernesto

pre 9 godina

Odlicna serija, uzivanje za gledati. A ovamo na istoku celu 4tu cetvrtinu gledam igrace Indiane koji ne mogu da se pomire da gube pa samo sibaju.

Corleone

pre 9 godina

Oxoxo, a ja očekivao jednu metlicu posle laganih i ubedljivih 2:0 Sparsa. U svakom slučaju prolazi San Antonio, i u svakom slučaju na kraju, šampionski pehar ide (ostaje) Majamiju.

Mika Guster iz Ritopeka

pre 9 godina

Lako je sad Raselu da se iživljava nad nejakim matorim Parkerom. Kad ga je Junior dominirao u prvoj rundi nije se video, trpeo je Mikailovu magiju i čekao da mu sudije pomognu da prođe dalje!!! Sad je kao faca postiže po 40 poena, samo kad ga opet Mikailo dovati i istrese iz gađa

shazam

pre 9 godina

Navijam za Sparse, ali odavno je jasno da je Oklahoma ubedljivo najtalentovaniji tim u NBA uz Majami, ako se gleda igracki kadar. Kako plejof napreduje tako umor igra sve vecu ulogu kod svih ekipa, ali posebno kod Sparsa, gde su 3 najbolja igraca u godinama (ili 3 od 4 najbolja, ako uracunamo i Lenarda). Prosle godine je simbol njihovog umora bilo ono promaseno polaganje za izjednacenje preiskusnog Dankana u zadnjem minutu 7. utakmice Finala protiv Majamija, ali se videlo jos od 6. tekme. Sada su imali dosta laksi posao protiv Portlanda nego OKC protiv Klipersa, i to se videlo u prve 2 utakmice, ali sada na 2-2 protivnik deluje ne samo snaznije i odmornije (i mladje, sto i jeste), nego ima i veliku psiholosku prednost, obzirom da je pre 2 godine upravo ovako Oklahoma dosla do svog prvog finala - dosavsi od 0-2 protiv Sparsa do 4-2 i pobede. Mislim da Popovic mora nesto krupno da menja, jer ova visoka postava Sparsa biva vec drugu utakmicu zaredom unistena od strane OKC kada Durant predje na 4ku. Sparsi igraju sa tromim i visokim Spliterom i Dankanom (Dijaoom), a OKC ih sa nizom postavom nadskace. U cemu je onda poenta visoke postave? Pritom tako visoki gube lopte na kilo jer Pop insistira na brzom napadu, sledi kontra (cini mi se 19-0 odnos u poenima iz kontre na poluvremenu)... Bolje da uvedu Djinobilija umesto Splitera kada OKC predje na nisku postavu, i da Lenard igra 4ku i ostane na Durantu. Mada, matori (i uspesni) treneri poput Pop-a znaju da budu i tvrdoglavi. Videcemo

Fox Molder

pre 9 godina

Gre‘ota za San Antonio... Volim taj tim ali oni nemaju resenja, ne mogu da igraju protiv ovakve Oklahome. U celom plej ofu nijedna ekipa nije igrala onakvu odbranu kao sinoc OKC prvom poluvremenu. SAS nije znao gde ce, sta ce sa loptom. Westbruk je jednom recju ZVER. Gde su sad ti koji su pricali bice ciscenja, ne zna nista OKC, i sa Ibakom ce ih ubiti SAS. Jedno je navijati za klub a drugo posmatrati objektivno stvari. Pojesce ih Oklahoma i u sledece dve utakmice!

bley

pre 9 godina

nteresantna stvar kada sam pre pocetka ove serije najavio da ce Vestbruk da unisti Parkera izazvao sam erupciju omalovazavanja od strane vajnih "poznavaoca" kosarke. Tvrdio sam na pocetku serije, tvrdio sam na 0-2 da Oklahoma ima vece sanse za prolaz. Medjutim u Srbiji je formirana sekta Sanantonista i svaka izjava koja je u suprotnosti sa da je San Antonio ultimativna kosarkaska ekipa koja igra najlepsu i najatraktivniju kosarku od nastanka univerzuma izaziva bes i napade ove veoma agresivne sekte. Preporuka je da ni slucajno ne dirate u sveto trojstvo Dankan-Parker-Djinobili, a pogotovo da napisete da je moguce da jedan sarlatan i divljak Vestbruk dobije Parkera. Bravo za Oklahomu, ali ne brinite sanantinisti, kreator univerzuma Greg Popovic je za sledecu utakmicu spremio zamku za Vestbruka...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Novosadjanin., 28. maj 2014 10:06)

Sve sto si rekao boldirao bih, i ne znam odakle ta ljubav prema SA, OKC ima individualno sve igrace jace, pogledajte Dankana covek ne moze da prodje do kosa od Ibake, jednostavno godine su ucinile svoje, Vestbruka da ne pominjem, terorise lik

florida

pre 9 godina

Gde su sada oni koji su posle prvih meceva najvljivali finale Indijana-San Antonio,i to kao pobedu kosarke? A gde su oni koji su rekli da Ibaka ne pravi nikakvu razliku? I gde su oni koji su im dali gomilu pluseva?
Metiljavi Dankan i dosadni San Antonio nemaju resenje kad eksplodiraju super-zvezde iz Oklahome (ili Majamija)
U Americi se San Antonio gleda samo kao prepreka, de se vidi od cega su Durent-Vestbruk,i Lebron-Vejd napravljeni
Svi zele veliko finale Majami-Oklahoma i duele najboljih igraca danasnjice, osim naravno Lebronovih hejtera, koji kao tobos navijajau za SAS, a u stvari zele samo da Lebron ne osvoji jos jedan prsten, da se ne priblizi njihovim superherojima iz detnjstva-Dzordanu,Kobiju itd., pa sad kao tobos navijaju za timsku kosarku i Spurse.

Nolan

pre 9 godina

(Milan, 28. maj 2014 11:06)

Oklahoma bolji tim od Sparsa???
Smehotresno. Ovo treba u udžbenike staviti. Ukucaj na jutjubu "San Antonio Spurs tribute" da naučiš šta je timska igra.
Džabe se nadate, počistiće ovo Sparsi bez većih problema.
Finale MIA-SAS.

Milan

pre 9 godina

Russell zver Westbrook.Bilo je milina gledati konacno pravu igru Oklahome,koja je kao sto sam dosada pisao puno puta ,mnogo bolji tim od San Antonia.
Price kako samo San Antonio moze da parira Miami-ju su smesne.Miami jeste lako pobedio Oklahomu u finalu NBA vec jednom,ali isto tako je pobedio i SAS.Oklahoma je izbacila SAS 2012,pa po kojoj logici onda pojedini strucnjaci ovde govore kako SAS jedini mogu da pobede Miami.Sto ih nisu pobedili prosle godine kad su imali sansu.Sa druge strane Oklahoma jeste izgubila to finale od Miami-ja ali su do finala dosli najtezim mogucim putem i u finalu su delovali umorno,pogotovu Westbrook koji je tad razocarao.Danas stvari su drugacije.Nema potrosivaca lopti Hardena,KD i Westbrook su zreliji,ali veliki problem prestavlja povreda Ibake koji je jos rovit.Drugi problem je i pad forme Duranta koji uopste ne igra na svom nivou.Sledeca utakmica je mozda odlucujuca i to je pravi ispit za njega:da li zeli biti pukovnik ili pokojnik.Vreme je za Duranta da opravda poredjenje sa Jordanom.

plavi

pre 9 godina

Jedan zakljucak se namece: ako ste amerikanac i imate status superstara mozete se zabijati u reket i u centre svaki napad i dobice te slobodna

Melo

pre 9 godina

Ne znam kako nekome moze da bude dosadna igra San Antonia. To je kosarkaska simfonija, i to sa igracima koji imaju po 5,6 kg viska, koji su igrali u Olimpiju, itd... Ne navijam za njih, ali to je milina gledati.

Oi

pre 9 godina

Pa kad je car, prvi put je imao više prostora za igru od Duranta i naravno da je iskoristio. 40 poena SA Spurs-u uopšte nije malo, a plus asistencije i ukradene lopte. Westbrook MVP!

Milan

pre 9 godina

Oh, thunderstruck
Yeah

Now we're shaking at the knees
Could I come again please?

Thunderstruck, thunderstruck
Yeah yeah yeah, thunderstruck
Thunderstruck, yeah, yeah, yeah

Said yeah, it's alright
We're doing fine
Yeah, it's alright
We're doing fine
So fine

Thunderstruck, yeah, yeah, yeah
Tunderstruck, thunderstruck, thunderstruck
Whoa baby, baby, thunderstruck
You've been thunderstruck, thunderstruck
Thunderstruck, thunderstruck
You've been thunderstruck

Влада

pre 9 godina

Што волим кад напишете шансе су 50:50...на основу чега? Тога што Сан Антонио не може да присмрди комплетној Оклахоми већ 3 сезоне? Једноставно колико год добар баскет да играју не могу физички не да парирају него да приђу близу Оклахоми. Чему вреди проток лопте кад ови размакну руке и покрију цео терен. Од 13 изгубљених лопти (што није много), 12 украдених. Сан Антонио шутира из рекета, шутирају тројке једноставно шутеви не улазе јер је сваки пут неко из ОКЦ на шуту. Не игра Сан Антонио лоше, него немају шта да траже овде.

Milance

pre 9 godina

SAS je jedna od najuspesnijih kosarkaskih institucija dugi niz godina.DŽTosu dokazali sa nekoliko titula.Imaju raznovrstan napad,gaje lep stil kosarke.O njihovoj timskoj igri se govori kao o necim nevidjenim,o rotaciji,protoku lopte,anonimnim kosarkasima koji igraju fantasticno.bla-bla.Svako ko je uspesan u centru je paznje i komentari su pozitivni.Ali!,kad pobedjuju nagrade ne idu tim igracima,radnicima.G.Nealu koji je pretproslih godina bio joker SAS,cim je doslo vreme za nagradu u vidu boljeg ugovora,odmah je skartiran.On je brzo zaboravljen kao i njegove odlicne partije.Niko o njemu vise ne govori,niti recimo o Grinu iz Olimpije koji je u seriji protiv Miamija bio glavni igrac SAS i pravio razliku.Svi pricaju o Parkeru,Ginobiliju,Dankanu.Oni se velicaju isto kao i Lebron,Wade,Durant...nema nikakve razlike.Mediji bruje o njima,o Popovicu koji glumi nekog duhovitog i zanimljivog matorog frajera,a mi treba da ga obozavamo jer je delom srbin.Srbin je i legenda Divac pa ga mrze navijaci i zvezde i partizana zbog glupavog i bolesnog rivalstva.Zbog mnogo cega mi je SAS antipaticna ekipa.Dankan je cesto znao da da komentar "Ja,Manu,i Toni",to dovoljno govori o toj njihovoj harmoniji,timu od 12 igraca.
R.Horry nekadasnji igrac SAS osvojio je u karijeri 7 prstena,i bio je jedan od najboljih timskih igraca ikada.Mislite da se neko njega seca od navijaca SAS.Admiral i Fundamental ce u istoriju,a Horry,Grin su samo posluzili svrsi.Zato molim Vas,nemojte pricati bajke navijaci SAS.

markoni

pre 9 godina

SA ide dalje, iako ne bih volio. Msm da ce ovo Popovic da izvuce, previse je on dobar trener. Dunkan 25 min, Djinobili 11, Parker 20-25. covjek posle loseg prvog poluvremena jednosyavno iskulirao, vidio da ne moze I ostavio rezerviste. Na drugoj strani Vestrbruk 46 min, Durent oko 40. Ako tunderi misle da dobiju ovu seriju ovaj dvojac mora ovako da igra u kontinuitetu, a cisto sumnjam da Vestbruk moze to da iznese. Volio bih da grijesim. Vidjecemo!

Zg-boy

pre 9 godina

Gledao sam danas reprizu cijele utakmice i vidio nešto što nisam nikad vidio od Brooksa.Cijelih 48 min utakmice na poziciji centra su odigrali samo Perkins ili Adams,Ibaka ni sekunde a pogotovo ne Collison.Durant nešto kratko na četvorki,a veliku većinu vremena svi ključni igrači na svojim prirodnim pozicijama.Kad tako postavi momčad,Brooks može očekivat
i agresiju u obrani i puno učinkovitiji i raznovrsniji napad.Poanta svega je ne mijenjati najboljim igračima prirodne pozicije i ne izmišljati toplu vodu.West je pg,Durant sf,a Ibaka pf i tu su najjači u ligi.Ostale pozicije moraju krpat kako znaju,ovaj trio se ne dira.

the_unexplained

pre 9 godina

Slazem se da Vestbruk ume da pretera, stalno se zalece na ulaze, uzima teske suteve i ume da bude sebican, ali pogledajte njegove fizikalije i atletske sposobnosti, logicno je da tako igra. Onakva brzina, prodornost i kontrola lopte, skocnost i korigovanje suta u vazduhu zaista nemaju premca, jedino D-Rouz moze da mu parira. Jos ako bi mu sut postao konstantniji, bio bi skoro nezaustavljiv. Jedva cekam njihov duel kada se Rouz oporavi. Ne navijam ni za jednu ekipu, ali OKC je fizicki dominantniji tim na skoro svakoj poziciji i to moze biti kljucno.

Mika Guster iz Ritopeka

pre 9 godina

Lako je sad Raselu da se iživljava nad nejakim matorim Parkerom. Kad ga je Junior dominirao u prvoj rundi nije se video, trpeo je Mikailovu magiju i čekao da mu sudije pomognu da prođe dalje!!! Sad je kao faca postiže po 40 poena, samo kad ga opet Mikailo dovati i istrese iz gađa

Milan

pre 9 godina

Oh, thunderstruck
Yeah

Now we're shaking at the knees
Could I come again please?

Thunderstruck, thunderstruck
Yeah yeah yeah, thunderstruck
Thunderstruck, yeah, yeah, yeah

Said yeah, it's alright
We're doing fine
Yeah, it's alright
We're doing fine
So fine

Thunderstruck, yeah, yeah, yeah
Tunderstruck, thunderstruck, thunderstruck
Whoa baby, baby, thunderstruck
You've been thunderstruck, thunderstruck
Thunderstruck, thunderstruck
You've been thunderstruck

Corleone

pre 9 godina

Oxoxo, a ja očekivao jednu metlicu posle laganih i ubedljivih 2:0 Sparsa. U svakom slučaju prolazi San Antonio, i u svakom slučaju na kraju, šampionski pehar ide (ostaje) Majamiju.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Interesantna stvar kada sam pre pocetka ove serije najavio da ce Vestbruk da unisti Parkera izazvao sam erupciju omalovazavanja od strane vajnih "poznavaoca" kosarke. Tvrdio sam na pocetku serije, tvrdio sam na 0-2 da Oklahoma ima vece sanse za prolaz. Medjutim u Srbiji je formirana sekta Sanantonista i svaka izjava koja je u suprotnosti sa da je San Antonio ultimativna kosarkaska ekipa koja igra najlepsu i najatraktivniju kosarku od nastanka univerzuma izaziva bes i napade ove veoma agresivne sekte. Preporuka je da ni slucajno ne dirate u sveto trojstvo Dankan-Parker-Djinobili, a pogotovo da napisete da je moguce da jedan sarlatan i divljak Vestbruk dobije Parkera. Bravo za Oklahomu, ali ne brinite sanantinisti, kreator univerzuma Greg Popovic je za sledecu utakmicu spremio zamku za Vestbruka...

plavi

pre 9 godina

Jedan zakljucak se namece: ako ste amerikanac i imate status superstara mozete se zabijati u reket i u centre svaki napad i dobice te slobodna

Fox Molder

pre 9 godina

Gre‘ota za San Antonio... Volim taj tim ali oni nemaju resenja, ne mogu da igraju protiv ovakve Oklahome. U celom plej ofu nijedna ekipa nije igrala onakvu odbranu kao sinoc OKC prvom poluvremenu. SAS nije znao gde ce, sta ce sa loptom. Westbruk je jednom recju ZVER. Gde su sad ti koji su pricali bice ciscenja, ne zna nista OKC, i sa Ibakom ce ih ubiti SAS. Jedno je navijati za klub a drugo posmatrati objektivno stvari. Pojesce ih Oklahoma i u sledece dve utakmice!

Milan

pre 9 godina

Russell zver Westbrook.Bilo je milina gledati konacno pravu igru Oklahome,koja je kao sto sam dosada pisao puno puta ,mnogo bolji tim od San Antonia.
Price kako samo San Antonio moze da parira Miami-ju su smesne.Miami jeste lako pobedio Oklahomu u finalu NBA vec jednom,ali isto tako je pobedio i SAS.Oklahoma je izbacila SAS 2012,pa po kojoj logici onda pojedini strucnjaci ovde govore kako SAS jedini mogu da pobede Miami.Sto ih nisu pobedili prosle godine kad su imali sansu.Sa druge strane Oklahoma jeste izgubila to finale od Miami-ja ali su do finala dosli najtezim mogucim putem i u finalu su delovali umorno,pogotovu Westbrook koji je tad razocarao.Danas stvari su drugacije.Nema potrosivaca lopti Hardena,KD i Westbrook su zreliji,ali veliki problem prestavlja povreda Ibake koji je jos rovit.Drugi problem je i pad forme Duranta koji uopste ne igra na svom nivou.Sledeca utakmica je mozda odlucujuca i to je pravi ispit za njega:da li zeli biti pukovnik ili pokojnik.Vreme je za Duranta da opravda poredjenje sa Jordanom.

florida

pre 9 godina

Gde su sada oni koji su posle prvih meceva najvljivali finale Indijana-San Antonio,i to kao pobedu kosarke? A gde su oni koji su rekli da Ibaka ne pravi nikakvu razliku? I gde su oni koji su im dali gomilu pluseva?
Metiljavi Dankan i dosadni San Antonio nemaju resenje kad eksplodiraju super-zvezde iz Oklahome (ili Majamija)
U Americi se San Antonio gleda samo kao prepreka, de se vidi od cega su Durent-Vestbruk,i Lebron-Vejd napravljeni
Svi zele veliko finale Majami-Oklahoma i duele najboljih igraca danasnjice, osim naravno Lebronovih hejtera, koji kao tobos navijajau za SAS, a u stvari zele samo da Lebron ne osvoji jos jedan prsten, da se ne priblizi njihovim superherojima iz detnjstva-Dzordanu,Kobiju itd., pa sad kao tobos navijaju za timsku kosarku i Spurse.

Terenac

pre 9 godina

Koje paljenje mrzitelja Sparsa, neverovatno. Nikad mi neće biti jasno kako ljudi u Srbiji mogu da mrze Sparse i našega "ludog Srbina" Grega Popoviča koji već 16 godina zaredom ulazi u plej-of i postavlja standarde i rekorde u NBA ligi na temu pravljenja tima od gomile prosečnih igrača i timske igre. Još gore da navijaju za sivonju Vestbruka koji više voli loptu od 'leba.
Sad će vam Popovič očitati lekciju još jednom, samo gledajte.

Влада

pre 9 godina

Што волим кад напишете шансе су 50:50...на основу чега? Тога што Сан Антонио не може да присмрди комплетној Оклахоми већ 3 сезоне? Једноставно колико год добар баскет да играју не могу физички не да парирају него да приђу близу Оклахоми. Чему вреди проток лопте кад ови размакну руке и покрију цео терен. Од 13 изгубљених лопти (што није много), 12 украдених. Сан Антонио шутира из рекета, шутирају тројке једноставно шутеви не улазе јер је сваки пут неко из ОКЦ на шуту. Не игра Сан Антонио лоше, него немају шта да траже овде.

Nolan

pre 9 godina

(Milan, 28. maj 2014 11:06)

Oklahoma bolji tim od Sparsa???
Smehotresno. Ovo treba u udžbenike staviti. Ukucaj na jutjubu "San Antonio Spurs tribute" da naučiš šta je timska igra.
Džabe se nadate, počistiće ovo Sparsi bez većih problema.
Finale MIA-SAS.

Fiki

pre 9 godina

Zato sam ja navijac Thundera,ljudi igraju sa takvom energijom da je to neverovatno a posebno Westbrook!!Ja i dalje kazem da su sanse 50-50 i ponovo pominjem koliko je Ibaka vazan za ovu seriju....THUNDER UP!!

millwall fc

pre 9 godina

zato i volim nba...zbog ovakvih superstarova, njihovih ludila, ali i grešaka...oke to timska igra, timski duh, al ja nemam akcije tamo , pa ću kao zaraditi ako tim pobedi...ne, od nba očekujem, luda zakucavanja, "gleda kupus vadi meso" asistencije, smeč rampe...spektakl, a ne radnu akciju u kojo će svi učestvovati, i staro i mlado...

дурантула окц

pre 9 godina

kakva igra najboljeg tandema u NBA, kidaju. Vestbruk je mnogo forsirao na kraju, kao da je baš hteo da stigne dzordana. Durant odlično igrao, ali promašio zadnjih 5 šuteva, ibaka dominirao u odbrani. Nije mi žao što nisam spavao, ne bi me čudilo da oklahoma dobije ovo u 6. Popović ostaje legenda, David Oldridz ga pita: How did your team play in the first quarter? Popović: ( ćuti i gleda ga). Oldridz: We are on the live TV, you have to say something. hahaha

bley

pre 9 godina

nteresantna stvar kada sam pre pocetka ove serije najavio da ce Vestbruk da unisti Parkera izazvao sam erupciju omalovazavanja od strane vajnih "poznavaoca" kosarke. Tvrdio sam na pocetku serije, tvrdio sam na 0-2 da Oklahoma ima vece sanse za prolaz. Medjutim u Srbiji je formirana sekta Sanantonista i svaka izjava koja je u suprotnosti sa da je San Antonio ultimativna kosarkaska ekipa koja igra najlepsu i najatraktivniju kosarku od nastanka univerzuma izaziva bes i napade ove veoma agresivne sekte. Preporuka je da ni slucajno ne dirate u sveto trojstvo Dankan-Parker-Djinobili, a pogotovo da napisete da je moguce da jedan sarlatan i divljak Vestbruk dobije Parkera. Bravo za Oklahomu, ali ne brinite sanantinisti, kreator univerzuma Greg Popovic je za sledecu utakmicu spremio zamku za Vestbruka...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Novosadjanin., 28. maj 2014 10:06)

Sve sto si rekao boldirao bih, i ne znam odakle ta ljubav prema SA, OKC ima individualno sve igrace jace, pogledajte Dankana covek ne moze da prodje do kosa od Ibake, jednostavno godine su ucinile svoje, Vestbruka da ne pominjem, terorise lik

Milance

pre 9 godina

SAS je jedna od najuspesnijih kosarkaskih institucija dugi niz godina.DŽTosu dokazali sa nekoliko titula.Imaju raznovrstan napad,gaje lep stil kosarke.O njihovoj timskoj igri se govori kao o necim nevidjenim,o rotaciji,protoku lopte,anonimnim kosarkasima koji igraju fantasticno.bla-bla.Svako ko je uspesan u centru je paznje i komentari su pozitivni.Ali!,kad pobedjuju nagrade ne idu tim igracima,radnicima.G.Nealu koji je pretproslih godina bio joker SAS,cim je doslo vreme za nagradu u vidu boljeg ugovora,odmah je skartiran.On je brzo zaboravljen kao i njegove odlicne partije.Niko o njemu vise ne govori,niti recimo o Grinu iz Olimpije koji je u seriji protiv Miamija bio glavni igrac SAS i pravio razliku.Svi pricaju o Parkeru,Ginobiliju,Dankanu.Oni se velicaju isto kao i Lebron,Wade,Durant...nema nikakve razlike.Mediji bruje o njima,o Popovicu koji glumi nekog duhovitog i zanimljivog matorog frajera,a mi treba da ga obozavamo jer je delom srbin.Srbin je i legenda Divac pa ga mrze navijaci i zvezde i partizana zbog glupavog i bolesnog rivalstva.Zbog mnogo cega mi je SAS antipaticna ekipa.Dankan je cesto znao da da komentar "Ja,Manu,i Toni",to dovoljno govori o toj njihovoj harmoniji,timu od 12 igraca.
R.Horry nekadasnji igrac SAS osvojio je u karijeri 7 prstena,i bio je jedan od najboljih timskih igraca ikada.Mislite da se neko njega seca od navijaca SAS.Admiral i Fundamental ce u istoriju,a Horry,Grin su samo posluzili svrsi.Zato molim Vas,nemojte pricati bajke navijaci SAS.

Zorz

pre 9 godina

Ne znam zasto je Popovic odlucio da toliko odmara startere. Izbacio ih je na pola 3Q. Jesu gubili dosta, ali mogao je barem u 4Q da pokusa da stigne. Ipak je ovo finale konferencije.

skr

pre 9 godina

Nazalost Majami ovo gleda kako ce da se otegne do 7. utakmice i zadovoljno trlja ruke. Nek pobedi bolji pa sta bude u finalu, mada mislim da majami opet uzima nazalost. Ne mogu se uporediti Sarlot, Bruklin i Indijana (ova iz plejofa) sa timovima koje su zapadni finalisti moraju da dobiju da bi dosli do finala

Oi

pre 9 godina

Pa kad je car, prvi put je imao više prostora za igru od Duranta i naravno da je iskoristio. 40 poena SA Spurs-u uopšte nije malo, a plus asistencije i ukradene lopte. Westbrook MVP!

Neznalica

pre 9 godina

Koliko drugačije sada izgleda cela serija. Očigledno je da San Antonio može da dobije Oklahomu samo kada Parker igra bar na nivou Vestbruka ako ne i bolje. Mislim da će se upravo na poziciji pleja odlučiti ko će u veliko finale.

Dakle sada su šanse 50:50. Očigledno je da koliko San Antonio ima prednost domaćeg terena (do sada nije bilo brejka) toliko sada psihološka prednost prelazi na Oklahomu koja je od strane mnogih već bila otpisana.

Na kraju samo da ponovo napomenem da je Vestbruk neverovatan igrač i da mi nikako nisu jasni oni koji ga neprestano osporavaju. Kada ga ide, bukvalno je nezaustavljiv pošto su mu atletske sposobnosti apsolutno superiorne i odnosu na sve potencijalne rivale.

Jeremija

pre 9 godina

Vestbruk je odigrao kao da je sipao kerozin u sebe prem meca. Iako ne volim njegovo često nerezonsko ispucavanje, mora se priznati da je čovek munja od igrača. Nisam još video pleja sa takvim fizikalijama, mislim da mu je potrebno 2-3 sekunde da se sa centra terena spusti na ulaz. Neverovatno. Komentator meca je pomenuo da bi problem za Tandere mogao biti to što su i Durent i Vestbruk igrali gotovo 45 minuta, ali oni mi izgledaju tako spremni da bi mogli danas odigrati novi meč i opet 45 minuta. Šanse za prolaz su pola-pola iako navijam da Oklahoma prođe. To bi bio spektakl u finalu i sudar Durent/Vestbruk/Ibaka VS Džejms/Vejd/Boš...

markoni

pre 9 godina

SA ide dalje, iako ne bih volio. Msm da ce ovo Popovic da izvuce, previse je on dobar trener. Dunkan 25 min, Djinobili 11, Parker 20-25. covjek posle loseg prvog poluvremena jednosyavno iskulirao, vidio da ne moze I ostavio rezerviste. Na drugoj strani Vestrbruk 46 min, Durent oko 40. Ako tunderi misle da dobiju ovu seriju ovaj dvojac mora ovako da igra u kontinuitetu, a cisto sumnjam da Vestbruk moze to da iznese. Volio bih da grijesim. Vidjecemo!

shazam

pre 9 godina

Navijam za Sparse, ali odavno je jasno da je Oklahoma ubedljivo najtalentovaniji tim u NBA uz Majami, ako se gleda igracki kadar. Kako plejof napreduje tako umor igra sve vecu ulogu kod svih ekipa, ali posebno kod Sparsa, gde su 3 najbolja igraca u godinama (ili 3 od 4 najbolja, ako uracunamo i Lenarda). Prosle godine je simbol njihovog umora bilo ono promaseno polaganje za izjednacenje preiskusnog Dankana u zadnjem minutu 7. utakmice Finala protiv Majamija, ali se videlo jos od 6. tekme. Sada su imali dosta laksi posao protiv Portlanda nego OKC protiv Klipersa, i to se videlo u prve 2 utakmice, ali sada na 2-2 protivnik deluje ne samo snaznije i odmornije (i mladje, sto i jeste), nego ima i veliku psiholosku prednost, obzirom da je pre 2 godine upravo ovako Oklahoma dosla do svog prvog finala - dosavsi od 0-2 protiv Sparsa do 4-2 i pobede. Mislim da Popovic mora nesto krupno da menja, jer ova visoka postava Sparsa biva vec drugu utakmicu zaredom unistena od strane OKC kada Durant predje na 4ku. Sparsi igraju sa tromim i visokim Spliterom i Dankanom (Dijaoom), a OKC ih sa nizom postavom nadskace. U cemu je onda poenta visoke postave? Pritom tako visoki gube lopte na kilo jer Pop insistira na brzom napadu, sledi kontra (cini mi se 19-0 odnos u poenima iz kontre na poluvremenu)... Bolje da uvedu Djinobilija umesto Splitera kada OKC predje na nisku postavu, i da Lenard igra 4ku i ostane na Durantu. Mada, matori (i uspesni) treneri poput Pop-a znaju da budu i tvrdoglavi. Videcemo

Miloš

pre 9 godina

Vestbruk krade loptu Parkeru dok stoji sa obe noge u autu, gospodja koja je komentarisala highlightse u toku usporenog snimka gde se sve lepo vidi hvali njegovu odbranu. Pa ko koga tu z...?

Melo

pre 9 godina

Ne znam kako nekome moze da bude dosadna igra San Antonia. To je kosarkaska simfonija, i to sa igracima koji imaju po 5,6 kg viska, koji su igrali u Olimpiju, itd... Ne navijam za njih, ali to je milina gledati.

Ernesto

pre 9 godina

Odlicna serija, uzivanje za gledati. A ovamo na istoku celu 4tu cetvrtinu gledam igrace Indiane koji ne mogu da se pomire da gube pa samo sibaju.

Zg-boy

pre 9 godina

Gledao sam danas reprizu cijele utakmice i vidio nešto što nisam nikad vidio od Brooksa.Cijelih 48 min utakmice na poziciji centra su odigrali samo Perkins ili Adams,Ibaka ni sekunde a pogotovo ne Collison.Durant nešto kratko na četvorki,a veliku većinu vremena svi ključni igrači na svojim prirodnim pozicijama.Kad tako postavi momčad,Brooks može očekivat
i agresiju u obrani i puno učinkovitiji i raznovrsniji napad.Poanta svega je ne mijenjati najboljim igračima prirodne pozicije i ne izmišljati toplu vodu.West je pg,Durant sf,a Ibaka pf i tu su najjači u ligi.Ostale pozicije moraju krpat kako znaju,ovaj trio se ne dira.

the_unexplained

pre 9 godina

Slazem se da Vestbruk ume da pretera, stalno se zalece na ulaze, uzima teske suteve i ume da bude sebican, ali pogledajte njegove fizikalije i atletske sposobnosti, logicno je da tako igra. Onakva brzina, prodornost i kontrola lopte, skocnost i korigovanje suta u vazduhu zaista nemaju premca, jedino D-Rouz moze da mu parira. Jos ako bi mu sut postao konstantniji, bio bi skoro nezaustavljiv. Jedva cekam njihov duel kada se Rouz oporavi. Ne navijam ni za jednu ekipu, ali OKC je fizicki dominantniji tim na skoro svakoj poziciji i to moze biti kljucno.