Utorak, 27.05.2014.

08:21

Majami na korak od novog finala

Košarkaši Majamija pobedili su Indijanu kod kuće sa 102:90 u četvrtoj utakmici finala Istočne konferencije plej-ofa NBA lige.

Izvor: B92

Majami na korak od novog finala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Heterogena-smesa

pre 9 godina

Што волим кад Мајами победи па "навијачи" Мајамија излазе из рупе а кад изгубе нигде их нема...

Bojan

pre 9 godina

(xy, 27. maj 2014 17:08)
ajd kad poredimo (opet), naidjoh pre par dana na ovaj clanak
http://bleacherreport.com/articles/1821640-lebron-james-why-he-cant-be-compared-to-michael-jordan
zanimljiv pristup, kao sto autor kaze, jedino po cemu su slicni je dominacija kosarkaskim svetom, ali to rade na potpuno drugacije nacine.

xy

pre 9 godina

Lebron igra strasno ima odlicnu statistiku ali nema lepote u njegovoj igri ni elegancije i zbog toga ce fanovi uvek vise da vole MJ i KB posto ova dvojica su umirali u lepoti poteza i savrsenstvu tehnike jednostavno njihova igra je lepa za gledanje nasuprot LEBRONA ali to ne umanjuje daje LEBRON vec sada jedan od petnajst najboljih svih vremena videcemo sto ce jos uraditi do kraja karijere.

Fox Molder

pre 9 godina

Bravo za Majami, ali treba postaviti pitanje da li je u pitanju tolika snaga Majamija ili tolika slabost ostalih ekipa sa istoka... Kad je jedna ovakva ekipa Indijane bila najbolja na istoku, pripadne mi muka. Ubedjen sam da je Bruklin bio kompletan sa najboljim centrom lige Brukom Lopezom, islo bi to u sedam. A da je Majami na zapadu, to bi tek bio pravi test snage za njih. Ne kazem da ne bi prosli ali u dve serije bi se namucili sto posto bar u sedam utakmica. Ali to je sad nebitno, vec Vogel treba da ubaci pokretljiviju petorku, bez Hiberta. To je jedna sekvoja koja podseca na Marjanovica, ako je pod kos i stigne lopta do njega to je to. U bilo kojoj drugoj soluciji ide lopta u aut.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Sve sto sam napisao o finalima konferencija se obistinilo. Ranije sam naveo da LeBron igra dosta dosta zrelije nego prethodnih sezona i da je psihicki jaci 70% u odnosu na finale sa Dalasom. Njegova konstantnost u brojkama je neverovatna. Gotovo da mozete staviti kucu da ce imati ucinak + 25,5,5 svaku utakmicu u kojoj treba. Po tome se gotovo izjednacio sa Jordanom. Druga stvar koju sam naveo je Vejd i njegova kolena. Isplatilo se to sto se stedeo u toku sezone. Predvideo sam da ce uspevati da zatrpava kos u visokim procentima i dobio gomilu minusa.
Treca stvar koju sam naveo kao prednost majamija je najjaci igracki kadar. Ne postoji ekipa koja ima takve kalibre kao sto su Lebron, Vejd, Bos, Alen. Jeste SA jak ali to ne moze da se poredi. I ono gde sam dobio najvise neslaganja jeste moja tvrdnja da ce Majami ove godine dosta lakse proci Indijanu, i na kraju lakse doci i do titule.
Takodje sam sa malom dozom opreznosti tvrdio da ce Vestbruk da dobije duel sa Parkerom, sto ce se na kraju i desiti. Malo hrabro, ali prognoziram finale Oklahoma-Majami.

Bojan

pre 9 godina

(dzemonja, 27. maj 2014 13:27)
izvor?
brojevi mi se nekako ne uklapaju
(Debeli Gmaz, 27. maj 2014 12:38)
polako stize Lebron Majkla manje vise u svemu
vec ima daleko vise skokova, uskoro ce asistencija i procenat suta, a zatim idu blokade, a za poene ce malko da potraje, realno jos 3 sezone, ipak je MJ sutirao 25 puta po mecu, a LBJ to radi 20 puta.

darko

pre 9 godina

ne seri da majami nije bolji zasto onda vodi 3. 1 u pobjedama bolji su sto puta u mali dzep su ih stavili dzejms the king sve ih unistava

NBA

pre 9 godina

@dzemonja Kakvo iznošenje neistinitih podataka, a još čudniji su ovi što ti dadoše plus. Hoćeš da kažeš da taj sudija nije sudio Majamiju u samo 59 mečeva a ostale jeste? A sudio im je u 76? Za koji vremenski period?

eto

pre 9 godina

svi vi instant navijači što pišete komentare tipa "pita se i SAS nešto","dobiće ih Spursi u finalu" blablabla...da znate da nećete gledati taj duel uopšte ove sezone!

Иван

pre 9 godina

Заправо је тешко рећи колико је Мајами јак, јер гледам синоћ утакмицу, па бар десет пута сам помислио за играче Индијане: "Не, не може се бити тако глуп!" Знају они добро да одиграју одбрану, али Хиберт је бескорисно дрво с јаким уговором, Џорџ напада Реја Алена, нижег и слабијег од себе, бежећи од коша и шутирајући из најнеповољније позиције, Хил тапка до истека напада и завлачи се у ћошкове у којима нема никакав преглед игре, онај Маинми ни не зна који спорт игра, Стивенсон као фол иза леђа додаје између једног Леброна и једног Вејда - у финалу Конференције!?... Толико јефтино изгубљених лопти, чуди ме да је Лери Бирд направио такве грешке у процени карактера играча, бар је он био кликераш.

spree15

pre 9 godina

Sinoc je presudio Bosh,jeste Lebron bio fenomenalan ali je Bosh usao agresivno u utakmicu,dao neke poene i sto je jos vaznije poslao Hibberta na klupu a cela igra Indiane protiv Heata se svodila na koriscenje prednosti pod kosem,cak je Heat zbog toga angazovao Odena na pocetku sezone.
Lebron pustio Stephensona da laje,davi loptu i ne radi nista,Lance je trebao da poslusa Sir Charlesa i da umukne.
Ova serija je gotova,na zapadu je veceras kljucna utakmica za Spurse,ako pobede to je prilicno to,ako izgube moze da se desi i da se igra 7 utakmica,8 utakmica bez pobede u OKCu je najduzi negativni rekord Spursa.

Debeli Gmaz

pre 9 godina

Lebron je prestigao Dzordana u jos jednoj kategoriji, najvise utakmica u plej ofu sa 25 poena, 5 sk, 5 as! Dzordan jeste najbolji, ali mislim da oni mogu da se porede, doslo je vreme, nema sta...

slevin

pre 9 godina

E ljudi, je l' jos nekom gotivan Kol kao sto je meni? Decko razbija, treba mu dati malo vise prostora. Kapiram da ce eksplodirati sledece sezone..

velikipoznavalac

pre 9 godina

A kad je Indiana povela sa 1-0 svi govorili da ce da prodju lagano.
Da li ste vi uopste svesni kakav je Miami tim.
To je tim pun zvezda savrseno ukombinovanih u jednu nezaustavljivu masinu na celu sa najboljim igracem na svetu.
Spursi su na istom nivou igre kao i prosle godine, a Heat je jos bolji nego prosle sezone.
Tako da :
Sve osim Three-Peat-a bi bilo iznenadjenje.

stefan

pre 9 godina

Ekipa Indijane je na papiru najkompletnija u ligi.
Tarner i Hil.
Stivenson i Dzordz.
Vest i Skola.
Hibert i Bajnam.
To je 8 vrhunskih kosarkasa koji mogu biti starteri u bilo kojem klubu.
Sledeće godine od ovih osam ostaće mozda trojica jer nesto ne stima.

petarczv

pre 9 godina

Za poraz indijane je kriv iskljucivo trener vogel!

Drzi celu utakmicu hiberta koji ne moze vola da ubode umesto da igra sa westom na pet a sa sinoc odlicnim skolom na cetvorci... (andersen nije igrao) ,stivenson isto rani problem sa licnim greskama on ne ubacuje turnera nego butlera koji je defanzivno velika rupa! Nikakva igra totalni raspad... Vidim ovde neki uporedjuju LBJ sa MJ?! Ako ste klinci imate you tube pa malo pogledajte snimke kakve poteze je pravio najhveci igrac svih vremena i to protiv kakve konkurencije...Koliko puta odlucujuci kosevi iz nemogicih situacija

velikipoznavalac

pre 9 godina

Pogledo sam konferenciju za štampu
Najbolji je Paul George koji kaze kako su oni nadigrali Miami, i da su izgubili zbog slobodnih bacanja
Onda pitaju LeBrona sta misli o tome, a on pogleda u statistiku i kaze imali smo samo 5 izgubljenih lopti, 7 ukradenih lopti i dali smo 20 poena posle njihovih izgubljenih lopti
Mislim da mu je Tata LeBron objasnio ko je ovde glavni.

petarczv

pre 9 godina

Neosporno je da LBJ daje koseve i ima dobru statistiku ali njegova igra je mnogo ruzna za gledanje sve se svodi na fizicku dominaciju u nekim trenucima izgleda kao da igra protiv koledz igraca... Nema tu neke elegancije poteza sve na silu i na guranje nema lepotu igre... A uporedjivati ga sa MJ je smesno svako ko ima preko 30 god zna o cemu pricam a vi napaljeni klinci imate you tube pa odgledajte malo pravog i jedinog kralja ove igre koji ima 6 prstena!!!

blinkibil

pre 9 godina

Majami nije jaci od Indijane ali ima boljeg trenera, Vogel citav plej of pravi ocajne odluke u toku utakmice i ima los roster.Indijana treba da dobije Majami na centarskim pozicijama i u skoku,tu su dominantni, dozvolili su Boshu da ubaci 25 poena, gde je ona odbrana iz regularnog dela sezone.Skola moze igrati sa Boshom odlicno, ima sut sa distance i odlicno se krece u piku ali ga trener drzi na klupi, daj uozbiljite se

Čukarac

pre 9 godina

Dominacija klasična. Jedino mi krivo što u finalu vrv moraju preko san antonija koji mi je takođe mnogo drag ali navijam za što više prstenova na LeBron-ovoj ruci.

Zorz

pre 9 godina

@genije325235
Al ga isprognozirah
Sad se vidi koliko je Heat prejak. Kad ne ide Dzejmsu, eksplodira Vejd, kad ne ide Vejdu, Alen veze 4 trojke. Ne bi me cudilo da sledecu Bos da 25 poena. Majami moze za kratko vreme da napravi veliku razliku i tako prelomi utakmicu.
(Zorz, 25. maj 2014 11:31)
To je to od Indijane. Eventualno mogu da dobiju jos 1 kuci, pa ispadaju.

Miloš

pre 9 godina

Navijao sam za Indijanu, ali kad ostavljas Alena samog na sutu, pustas Bosa da veze 8 poena na utakmici dok se navodno trudis da zaustavis Dzejmsa, neka su izgubili i uskoro ce i ispasti. Majami da bi se izbacio, moras da neutralises sve ostale igrace, pusti Dzejmsa i Vejda neka igraju 1 na 1 uz mogucnost da se oslanjaju na sut, nikakva pomoc od igraca koji cuvaju ove izuzetne sutere ne dolazi u obzir.

na

pre 9 godina

Demonstracija kosarkaske sile, Majami je svakako favorit, onaj durantula ce morati jos dugo da uci od kinga jamesa kako se osvajaju titule.

Jeremija

pre 9 godina

Gledao sam meč od drugog poluvremena, Majami ih je razmontirao i pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Boš je napokon odigrao partiju dostojnu njegovog renomea a ovu seriju treba što pre završiti kako bi odmorni dočekali finale. Inače evo jednog zanimljivog podatka koji se pojavio tokom prenosa. Lebron je noćas postao igrač sa najviše utakmica u plej ofu sa učinkom od bar 25 poena, 5 skokova i 5 asistencija! Iza njega su takve legende kao što su Džordan, Brajant, Džeri Vest, a čovek još nije napunio 30 godina...

Propaganda i dezinformacija

pre 9 godina

Obratite pažnju na slobodna bacanja. Sa druge strane "bare" je neprirodno kada se promaši sa linije, a ne kao kod nas.

Nadao sam se prolasku Indijane, ali ne vredi.. Majami je prejak.

Zverogušter

pre 9 godina

Od 4 tima u borbi za titulu, navijam za OKC ali čini mi se da su Spurs-i jedini sposobni da se bore sa ovakvim Majamijem u svakom pogledu.. Nisam ljubitelj Lebrona ali je stvarno dominantan već par sezona i pored toliko dobrih i mladih igrača. Go Thunder , go Durantula !

ilija J.

pre 9 godina

Dominiraju, dokle je god James igra, Miami je najmanje u finalu. Znam da mnogi ne vole Jamesa, ali pogledajte samo statistiku i sve ce vam biti jasno.

elmer

pre 9 godina

Surova dominacija Lebrona.
Kada Bosh proigra kao nocas uz standardne Lebrona i Vejda realno mogu odmah da im daju titulu.
Ono sto ja primecujem je da James toliko malo gubi lopti da je to fantasticno.
Napomenite da je i Hibert bio sjajan sa nula poena kao da je Musli.

Nedovic

pre 9 godina

Lebron je sinoc pretekao Dzordana po broju plejof utakmica sa 25+ poena, 5+ asistencija i 5+ skokova...a tek mu je 29godina. King James!
Inace Bosh razbio,u prvoj cetvrtini pogotovo,gledam i ne verujem :D

Neznalica

pre 9 godina

Dakle smeši se četvrto veliko NBA finale. Indijana definitivno ne može da dobije seriju protiv Majamija. Ukoliko još serija San Antonija i Oklahome bude daleko duža nego što se očekivalo nakon prve dve utakmice, na primer ode u sedmu utakmicu, Majami će biti još veći favorit da zadrži titulu bez obzira što će prednost domaćeg terena imati ekipa sa zapada.

Sa tri osvojene uzastopne titule Majami bi postao dinastija NBA, a takvih je izuzetno malo u istoriji. Uspeh će biti još veći kada se ima u vidu da su izuzetno mlada franšiza koja je nastala pre nekih 20 i kusur godina. Više titula od njih bi tada imali samo Bulsi, Lejkersi i Seltiksi, timovi sa daleko dužom istorijom.

leandro

pre 9 godina

Skola odigra sjajno pet minuta u drugoj četvrtini i ovaj ga vadi iz igre, igraju mu očajni Hibert i Mahinmi, a nijednog trena mu ne pada na pamet da igra sa dve lažne petice istovremeno (Vest i Skola). Majami ionako nema klasičnog centra, plus nije igrao Andersen, ne razumem potrebu da igra sa dva troma centra koja su ceo meč neupotrebljivi i odsečeni u napadu. Umesto da koristi Skolu i Vesta kao odlične šutere sa posta i kao odlične igrače za pik en rol - sve mu se opet svelo na igru 1 na 1. Stivenson nestao, Džordž i Hil mlaki, Vest nervozan, Hibert katastrofa, a s druge strane timska igra predvođena napaljenim Džejmsom, smirenim Vejdom i Bošom koji je pokidao prvo poluvreme. Ne može spori Hibert da ga čuva spolja kad ga onako ide šut. Vogel uvodi Skolu na minus 20 u zadnjoj četvrtini, ovaj odmah daje koš...tad se napokon setio da baci Vesta na centra a Skolu na četvorku, ali, naravno, kasno. Ta kombinacija mu je trajala svega dva minuta. Odmah vadi Skolu naravno i uvodi hladnog Kouplenda da na 6 minuta do kraja i na minus 20 pomogne timu. Sa čime??? Spolstra mi se u početku nije dopadao, ali je dokazao da je izrastao u odličnog trenera. Ova serija je gotova. Razočarao sam se u Indijanu. CJ Watson da ubode 25 poena u zadnjih pet minuta - opet će Džordž da ima poslednji šut iz neizgrađene pozicije. Vogelova greška pre svega što nije ukomponovao roster.

elmer

pre 9 godina

Surova dominacija Lebrona.
Kada Bosh proigra kao nocas uz standardne Lebrona i Vejda realno mogu odmah da im daju titulu.
Ono sto ja primecujem je da James toliko malo gubi lopti da je to fantasticno.
Napomenite da je i Hibert bio sjajan sa nula poena kao da je Musli.

Jeremija

pre 9 godina

Gledao sam meč od drugog poluvremena, Majami ih je razmontirao i pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Boš je napokon odigrao partiju dostojnu njegovog renomea a ovu seriju treba što pre završiti kako bi odmorni dočekali finale. Inače evo jednog zanimljivog podatka koji se pojavio tokom prenosa. Lebron je noćas postao igrač sa najviše utakmica u plej ofu sa učinkom od bar 25 poena, 5 skokova i 5 asistencija! Iza njega su takve legende kao što su Džordan, Brajant, Džeri Vest, a čovek još nije napunio 30 godina...

Zorz

pre 9 godina

@genije325235
Al ga isprognozirah
Sad se vidi koliko je Heat prejak. Kad ne ide Dzejmsu, eksplodira Vejd, kad ne ide Vejdu, Alen veze 4 trojke. Ne bi me cudilo da sledecu Bos da 25 poena. Majami moze za kratko vreme da napravi veliku razliku i tako prelomi utakmicu.
(Zorz, 25. maj 2014 11:31)
To je to od Indijane. Eventualno mogu da dobiju jos 1 kuci, pa ispadaju.

leandro

pre 9 godina

Skola odigra sjajno pet minuta u drugoj četvrtini i ovaj ga vadi iz igre, igraju mu očajni Hibert i Mahinmi, a nijednog trena mu ne pada na pamet da igra sa dve lažne petice istovremeno (Vest i Skola). Majami ionako nema klasičnog centra, plus nije igrao Andersen, ne razumem potrebu da igra sa dva troma centra koja su ceo meč neupotrebljivi i odsečeni u napadu. Umesto da koristi Skolu i Vesta kao odlične šutere sa posta i kao odlične igrače za pik en rol - sve mu se opet svelo na igru 1 na 1. Stivenson nestao, Džordž i Hil mlaki, Vest nervozan, Hibert katastrofa, a s druge strane timska igra predvođena napaljenim Džejmsom, smirenim Vejdom i Bošom koji je pokidao prvo poluvreme. Ne može spori Hibert da ga čuva spolja kad ga onako ide šut. Vogel uvodi Skolu na minus 20 u zadnjoj četvrtini, ovaj odmah daje koš...tad se napokon setio da baci Vesta na centra a Skolu na četvorku, ali, naravno, kasno. Ta kombinacija mu je trajala svega dva minuta. Odmah vadi Skolu naravno i uvodi hladnog Kouplenda da na 6 minuta do kraja i na minus 20 pomogne timu. Sa čime??? Spolstra mi se u početku nije dopadao, ali je dokazao da je izrastao u odličnog trenera. Ova serija je gotova. Razočarao sam se u Indijanu. CJ Watson da ubode 25 poena u zadnjih pet minuta - opet će Džordž da ima poslednji šut iz neizgrađene pozicije. Vogelova greška pre svega što nije ukomponovao roster.

Propaganda i dezinformacija

pre 9 godina

Obratite pažnju na slobodna bacanja. Sa druge strane "bare" je neprirodno kada se promaši sa linije, a ne kao kod nas.

Nadao sam se prolasku Indijane, ali ne vredi.. Majami je prejak.

Čukarac

pre 9 godina

Dominacija klasična. Jedino mi krivo što u finalu vrv moraju preko san antonija koji mi je takođe mnogo drag ali navijam za što više prstenova na LeBron-ovoj ruci.

Nedovic

pre 9 godina

Lebron je sinoc pretekao Dzordana po broju plejof utakmica sa 25+ poena, 5+ asistencija i 5+ skokova...a tek mu je 29godina. King James!
Inace Bosh razbio,u prvoj cetvrtini pogotovo,gledam i ne verujem :D

ilija J.

pre 9 godina

Dominiraju, dokle je god James igra, Miami je najmanje u finalu. Znam da mnogi ne vole Jamesa, ali pogledajte samo statistiku i sve ce vam biti jasno.

Neznalica

pre 9 godina

Dakle smeši se četvrto veliko NBA finale. Indijana definitivno ne može da dobije seriju protiv Majamija. Ukoliko još serija San Antonija i Oklahome bude daleko duža nego što se očekivalo nakon prve dve utakmice, na primer ode u sedmu utakmicu, Majami će biti još veći favorit da zadrži titulu bez obzira što će prednost domaćeg terena imati ekipa sa zapada.

Sa tri osvojene uzastopne titule Majami bi postao dinastija NBA, a takvih je izuzetno malo u istoriji. Uspeh će biti još veći kada se ima u vidu da su izuzetno mlada franšiza koja je nastala pre nekih 20 i kusur godina. Više titula od njih bi tada imali samo Bulsi, Lejkersi i Seltiksi, timovi sa daleko dužom istorijom.

Zverogušter

pre 9 godina

Od 4 tima u borbi za titulu, navijam za OKC ali čini mi se da su Spurs-i jedini sposobni da se bore sa ovakvim Majamijem u svakom pogledu.. Nisam ljubitelj Lebrona ali je stvarno dominantan već par sezona i pored toliko dobrih i mladih igrača. Go Thunder , go Durantula !

Miloš

pre 9 godina

Navijao sam za Indijanu, ali kad ostavljas Alena samog na sutu, pustas Bosa da veze 8 poena na utakmici dok se navodno trudis da zaustavis Dzejmsa, neka su izgubili i uskoro ce i ispasti. Majami da bi se izbacio, moras da neutralises sve ostale igrace, pusti Dzejmsa i Vejda neka igraju 1 na 1 uz mogucnost da se oslanjaju na sut, nikakva pomoc od igraca koji cuvaju ove izuzetne sutere ne dolazi u obzir.

velikipoznavalac

pre 9 godina

Pogledo sam konferenciju za štampu
Najbolji je Paul George koji kaze kako su oni nadigrali Miami, i da su izgubili zbog slobodnih bacanja
Onda pitaju LeBrona sta misli o tome, a on pogleda u statistiku i kaze imali smo samo 5 izgubljenih lopti, 7 ukradenih lopti i dali smo 20 poena posle njihovih izgubljenih lopti
Mislim da mu je Tata LeBron objasnio ko je ovde glavni.

Иван

pre 9 godina

Заправо је тешко рећи колико је Мајами јак, јер гледам синоћ утакмицу, па бар десет пута сам помислио за играче Индијане: "Не, не може се бити тако глуп!" Знају они добро да одиграју одбрану, али Хиберт је бескорисно дрво с јаким уговором, Џорџ напада Реја Алена, нижег и слабијег од себе, бежећи од коша и шутирајући из најнеповољније позиције, Хил тапка до истека напада и завлачи се у ћошкове у којима нема никакав преглед игре, онај Маинми ни не зна који спорт игра, Стивенсон као фол иза леђа додаје између једног Леброна и једног Вејда - у финалу Конференције!?... Толико јефтино изгубљених лопти, чуди ме да је Лери Бирд направио такве грешке у процени карактера играча, бар је он био кликераш.

slevin

pre 9 godina

E ljudi, je l' jos nekom gotivan Kol kao sto je meni? Decko razbija, treba mu dati malo vise prostora. Kapiram da ce eksplodirati sledece sezone..

velikipoznavalac

pre 9 godina

A kad je Indiana povela sa 1-0 svi govorili da ce da prodju lagano.
Da li ste vi uopste svesni kakav je Miami tim.
To je tim pun zvezda savrseno ukombinovanih u jednu nezaustavljivu masinu na celu sa najboljim igracem na svetu.
Spursi su na istom nivou igre kao i prosle godine, a Heat je jos bolji nego prosle sezone.
Tako da :
Sve osim Three-Peat-a bi bilo iznenadjenje.

Debeli Gmaz

pre 9 godina

Lebron je prestigao Dzordana u jos jednoj kategoriji, najvise utakmica u plej ofu sa 25 poena, 5 sk, 5 as! Dzordan jeste najbolji, ali mislim da oni mogu da se porede, doslo je vreme, nema sta...

spree15

pre 9 godina

Sinoc je presudio Bosh,jeste Lebron bio fenomenalan ali je Bosh usao agresivno u utakmicu,dao neke poene i sto je jos vaznije poslao Hibberta na klupu a cela igra Indiane protiv Heata se svodila na koriscenje prednosti pod kosem,cak je Heat zbog toga angazovao Odena na pocetku sezone.
Lebron pustio Stephensona da laje,davi loptu i ne radi nista,Lance je trebao da poslusa Sir Charlesa i da umukne.
Ova serija je gotova,na zapadu je veceras kljucna utakmica za Spurse,ako pobede to je prilicno to,ako izgube moze da se desi i da se igra 7 utakmica,8 utakmica bez pobede u OKCu je najduzi negativni rekord Spursa.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Sve sto sam napisao o finalima konferencija se obistinilo. Ranije sam naveo da LeBron igra dosta dosta zrelije nego prethodnih sezona i da je psihicki jaci 70% u odnosu na finale sa Dalasom. Njegova konstantnost u brojkama je neverovatna. Gotovo da mozete staviti kucu da ce imati ucinak + 25,5,5 svaku utakmicu u kojoj treba. Po tome se gotovo izjednacio sa Jordanom. Druga stvar koju sam naveo je Vejd i njegova kolena. Isplatilo se to sto se stedeo u toku sezone. Predvideo sam da ce uspevati da zatrpava kos u visokim procentima i dobio gomilu minusa.
Treca stvar koju sam naveo kao prednost majamija je najjaci igracki kadar. Ne postoji ekipa koja ima takve kalibre kao sto su Lebron, Vejd, Bos, Alen. Jeste SA jak ali to ne moze da se poredi. I ono gde sam dobio najvise neslaganja jeste moja tvrdnja da ce Majami ove godine dosta lakse proci Indijanu, i na kraju lakse doci i do titule.
Takodje sam sa malom dozom opreznosti tvrdio da ce Vestbruk da dobije duel sa Parkerom, sto ce se na kraju i desiti. Malo hrabro, ali prognoziram finale Oklahoma-Majami.

darko

pre 9 godina

ne seri da majami nije bolji zasto onda vodi 3. 1 u pobjedama bolji su sto puta u mali dzep su ih stavili dzejms the king sve ih unistava

blinkibil

pre 9 godina

Majami nije jaci od Indijane ali ima boljeg trenera, Vogel citav plej of pravi ocajne odluke u toku utakmice i ima los roster.Indijana treba da dobije Majami na centarskim pozicijama i u skoku,tu su dominantni, dozvolili su Boshu da ubaci 25 poena, gde je ona odbrana iz regularnog dela sezone.Skola moze igrati sa Boshom odlicno, ima sut sa distance i odlicno se krece u piku ali ga trener drzi na klupi, daj uozbiljite se

stefan

pre 9 godina

Ekipa Indijane je na papiru najkompletnija u ligi.
Tarner i Hil.
Stivenson i Dzordz.
Vest i Skola.
Hibert i Bajnam.
To je 8 vrhunskih kosarkasa koji mogu biti starteri u bilo kojem klubu.
Sledeće godine od ovih osam ostaće mozda trojica jer nesto ne stima.

na

pre 9 godina

Demonstracija kosarkaske sile, Majami je svakako favorit, onaj durantula ce morati jos dugo da uci od kinga jamesa kako se osvajaju titule.

Fox Molder

pre 9 godina

Bravo za Majami, ali treba postaviti pitanje da li je u pitanju tolika snaga Majamija ili tolika slabost ostalih ekipa sa istoka... Kad je jedna ovakva ekipa Indijane bila najbolja na istoku, pripadne mi muka. Ubedjen sam da je Bruklin bio kompletan sa najboljim centrom lige Brukom Lopezom, islo bi to u sedam. A da je Majami na zapadu, to bi tek bio pravi test snage za njih. Ne kazem da ne bi prosli ali u dve serije bi se namucili sto posto bar u sedam utakmica. Ali to je sad nebitno, vec Vogel treba da ubaci pokretljiviju petorku, bez Hiberta. To je jedna sekvoja koja podseca na Marjanovica, ako je pod kos i stigne lopta do njega to je to. U bilo kojoj drugoj soluciji ide lopta u aut.

NBA

pre 9 godina

@dzemonja Kakvo iznošenje neistinitih podataka, a još čudniji su ovi što ti dadoše plus. Hoćeš da kažeš da taj sudija nije sudio Majamiju u samo 59 mečeva a ostale jeste? A sudio im je u 76? Za koji vremenski period?

Bojan

pre 9 godina

(dzemonja, 27. maj 2014 13:27)
izvor?
brojevi mi se nekako ne uklapaju
(Debeli Gmaz, 27. maj 2014 12:38)
polako stize Lebron Majkla manje vise u svemu
vec ima daleko vise skokova, uskoro ce asistencija i procenat suta, a zatim idu blokade, a za poene ce malko da potraje, realno jos 3 sezone, ipak je MJ sutirao 25 puta po mecu, a LBJ to radi 20 puta.

petarczv

pre 9 godina

Neosporno je da LBJ daje koseve i ima dobru statistiku ali njegova igra je mnogo ruzna za gledanje sve se svodi na fizicku dominaciju u nekim trenucima izgleda kao da igra protiv koledz igraca... Nema tu neke elegancije poteza sve na silu i na guranje nema lepotu igre... A uporedjivati ga sa MJ je smesno svako ko ima preko 30 god zna o cemu pricam a vi napaljeni klinci imate you tube pa odgledajte malo pravog i jedinog kralja ove igre koji ima 6 prstena!!!

petarczv

pre 9 godina

Za poraz indijane je kriv iskljucivo trener vogel!

Drzi celu utakmicu hiberta koji ne moze vola da ubode umesto da igra sa westom na pet a sa sinoc odlicnim skolom na cetvorci... (andersen nije igrao) ,stivenson isto rani problem sa licnim greskama on ne ubacuje turnera nego butlera koji je defanzivno velika rupa! Nikakva igra totalni raspad... Vidim ovde neki uporedjuju LBJ sa MJ?! Ako ste klinci imate you tube pa malo pogledajte snimke kakve poteze je pravio najhveci igrac svih vremena i to protiv kakve konkurencije...Koliko puta odlucujuci kosevi iz nemogicih situacija

xy

pre 9 godina

Lebron igra strasno ima odlicnu statistiku ali nema lepote u njegovoj igri ni elegancije i zbog toga ce fanovi uvek vise da vole MJ i KB posto ova dvojica su umirali u lepoti poteza i savrsenstvu tehnike jednostavno njihova igra je lepa za gledanje nasuprot LEBRONA ali to ne umanjuje daje LEBRON vec sada jedan od petnajst najboljih svih vremena videcemo sto ce jos uraditi do kraja karijere.

Bojan

pre 9 godina

(xy, 27. maj 2014 17:08)
ajd kad poredimo (opet), naidjoh pre par dana na ovaj clanak
http://bleacherreport.com/articles/1821640-lebron-james-why-he-cant-be-compared-to-michael-jordan
zanimljiv pristup, kao sto autor kaze, jedino po cemu su slicni je dominacija kosarkaskim svetom, ali to rade na potpuno drugacije nacine.

eto

pre 9 godina

svi vi instant navijači što pišete komentare tipa "pita se i SAS nešto","dobiće ih Spursi u finalu" blablabla...da znate da nećete gledati taj duel uopšte ove sezone!

Heterogena-smesa

pre 9 godina

Што волим кад Мајами победи па "навијачи" Мајамија излазе из рупе а кад изгубе нигде их нема...

petarczv

pre 9 godina

Neosporno je da LBJ daje koseve i ima dobru statistiku ali njegova igra je mnogo ruzna za gledanje sve se svodi na fizicku dominaciju u nekim trenucima izgleda kao da igra protiv koledz igraca... Nema tu neke elegancije poteza sve na silu i na guranje nema lepotu igre... A uporedjivati ga sa MJ je smesno svako ko ima preko 30 god zna o cemu pricam a vi napaljeni klinci imate you tube pa odgledajte malo pravog i jedinog kralja ove igre koji ima 6 prstena!!!

petarczv

pre 9 godina

Za poraz indijane je kriv iskljucivo trener vogel!

Drzi celu utakmicu hiberta koji ne moze vola da ubode umesto da igra sa westom na pet a sa sinoc odlicnim skolom na cetvorci... (andersen nije igrao) ,stivenson isto rani problem sa licnim greskama on ne ubacuje turnera nego butlera koji je defanzivno velika rupa! Nikakva igra totalni raspad... Vidim ovde neki uporedjuju LBJ sa MJ?! Ako ste klinci imate you tube pa malo pogledajte snimke kakve poteze je pravio najhveci igrac svih vremena i to protiv kakve konkurencije...Koliko puta odlucujuci kosevi iz nemogicih situacija

xy

pre 9 godina

Lebron igra strasno ima odlicnu statistiku ali nema lepote u njegovoj igri ni elegancije i zbog toga ce fanovi uvek vise da vole MJ i KB posto ova dvojica su umirali u lepoti poteza i savrsenstvu tehnike jednostavno njihova igra je lepa za gledanje nasuprot LEBRONA ali to ne umanjuje daje LEBRON vec sada jedan od petnajst najboljih svih vremena videcemo sto ce jos uraditi do kraja karijere.

Čukarac

pre 9 godina

Dominacija klasična. Jedino mi krivo što u finalu vrv moraju preko san antonija koji mi je takođe mnogo drag ali navijam za što više prstenova na LeBron-ovoj ruci.

eto

pre 9 godina

svi vi instant navijači što pišete komentare tipa "pita se i SAS nešto","dobiće ih Spursi u finalu" blablabla...da znate da nećete gledati taj duel uopšte ove sezone!

Nedovic

pre 9 godina

Lebron je sinoc pretekao Dzordana po broju plejof utakmica sa 25+ poena, 5+ asistencija i 5+ skokova...a tek mu je 29godina. King James!
Inace Bosh razbio,u prvoj cetvrtini pogotovo,gledam i ne verujem :D

Jeremija

pre 9 godina

Gledao sam meč od drugog poluvremena, Majami ih je razmontirao i pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Boš je napokon odigrao partiju dostojnu njegovog renomea a ovu seriju treba što pre završiti kako bi odmorni dočekali finale. Inače evo jednog zanimljivog podatka koji se pojavio tokom prenosa. Lebron je noćas postao igrač sa najviše utakmica u plej ofu sa učinkom od bar 25 poena, 5 skokova i 5 asistencija! Iza njega su takve legende kao što su Džordan, Brajant, Džeri Vest, a čovek još nije napunio 30 godina...

stefan

pre 9 godina

Ekipa Indijane je na papiru najkompletnija u ligi.
Tarner i Hil.
Stivenson i Dzordz.
Vest i Skola.
Hibert i Bajnam.
To je 8 vrhunskih kosarkasa koji mogu biti starteri u bilo kojem klubu.
Sledeće godine od ovih osam ostaće mozda trojica jer nesto ne stima.

Debeli Gmaz

pre 9 godina

Lebron je prestigao Dzordana u jos jednoj kategoriji, najvise utakmica u plej ofu sa 25 poena, 5 sk, 5 as! Dzordan jeste najbolji, ali mislim da oni mogu da se porede, doslo je vreme, nema sta...

darko

pre 9 godina

ne seri da majami nije bolji zasto onda vodi 3. 1 u pobjedama bolji su sto puta u mali dzep su ih stavili dzejms the king sve ih unistava

Novosadjanin.

pre 9 godina

Sve sto sam napisao o finalima konferencija se obistinilo. Ranije sam naveo da LeBron igra dosta dosta zrelije nego prethodnih sezona i da je psihicki jaci 70% u odnosu na finale sa Dalasom. Njegova konstantnost u brojkama je neverovatna. Gotovo da mozete staviti kucu da ce imati ucinak + 25,5,5 svaku utakmicu u kojoj treba. Po tome se gotovo izjednacio sa Jordanom. Druga stvar koju sam naveo je Vejd i njegova kolena. Isplatilo se to sto se stedeo u toku sezone. Predvideo sam da ce uspevati da zatrpava kos u visokim procentima i dobio gomilu minusa.
Treca stvar koju sam naveo kao prednost majamija je najjaci igracki kadar. Ne postoji ekipa koja ima takve kalibre kao sto su Lebron, Vejd, Bos, Alen. Jeste SA jak ali to ne moze da se poredi. I ono gde sam dobio najvise neslaganja jeste moja tvrdnja da ce Majami ove godine dosta lakse proci Indijanu, i na kraju lakse doci i do titule.
Takodje sam sa malom dozom opreznosti tvrdio da ce Vestbruk da dobije duel sa Parkerom, sto ce se na kraju i desiti. Malo hrabro, ali prognoziram finale Oklahoma-Majami.

ilija J.

pre 9 godina

Dominiraju, dokle je god James igra, Miami je najmanje u finalu. Znam da mnogi ne vole Jamesa, ali pogledajte samo statistiku i sve ce vam biti jasno.

Bojan

pre 9 godina

(dzemonja, 27. maj 2014 13:27)
izvor?
brojevi mi se nekako ne uklapaju
(Debeli Gmaz, 27. maj 2014 12:38)
polako stize Lebron Majkla manje vise u svemu
vec ima daleko vise skokova, uskoro ce asistencija i procenat suta, a zatim idu blokade, a za poene ce malko da potraje, realno jos 3 sezone, ipak je MJ sutirao 25 puta po mecu, a LBJ to radi 20 puta.

elmer

pre 9 godina

Surova dominacija Lebrona.
Kada Bosh proigra kao nocas uz standardne Lebrona i Vejda realno mogu odmah da im daju titulu.
Ono sto ja primecujem je da James toliko malo gubi lopti da je to fantasticno.
Napomenite da je i Hibert bio sjajan sa nula poena kao da je Musli.

velikipoznavalac

pre 9 godina

A kad je Indiana povela sa 1-0 svi govorili da ce da prodju lagano.
Da li ste vi uopste svesni kakav je Miami tim.
To je tim pun zvezda savrseno ukombinovanih u jednu nezaustavljivu masinu na celu sa najboljim igracem na svetu.
Spursi su na istom nivou igre kao i prosle godine, a Heat je jos bolji nego prosle sezone.
Tako da :
Sve osim Three-Peat-a bi bilo iznenadjenje.

Neznalica

pre 9 godina

Dakle smeši se četvrto veliko NBA finale. Indijana definitivno ne može da dobije seriju protiv Majamija. Ukoliko još serija San Antonija i Oklahome bude daleko duža nego što se očekivalo nakon prve dve utakmice, na primer ode u sedmu utakmicu, Majami će biti još veći favorit da zadrži titulu bez obzira što će prednost domaćeg terena imati ekipa sa zapada.

Sa tri osvojene uzastopne titule Majami bi postao dinastija NBA, a takvih je izuzetno malo u istoriji. Uspeh će biti još veći kada se ima u vidu da su izuzetno mlada franšiza koja je nastala pre nekih 20 i kusur godina. Više titula od njih bi tada imali samo Bulsi, Lejkersi i Seltiksi, timovi sa daleko dužom istorijom.

Zverogušter

pre 9 godina

Od 4 tima u borbi za titulu, navijam za OKC ali čini mi se da su Spurs-i jedini sposobni da se bore sa ovakvim Majamijem u svakom pogledu.. Nisam ljubitelj Lebrona ali je stvarno dominantan već par sezona i pored toliko dobrih i mladih igrača. Go Thunder , go Durantula !

Miloš

pre 9 godina

Navijao sam za Indijanu, ali kad ostavljas Alena samog na sutu, pustas Bosa da veze 8 poena na utakmici dok se navodno trudis da zaustavis Dzejmsa, neka su izgubili i uskoro ce i ispasti. Majami da bi se izbacio, moras da neutralises sve ostale igrace, pusti Dzejmsa i Vejda neka igraju 1 na 1 uz mogucnost da se oslanjaju na sut, nikakva pomoc od igraca koji cuvaju ove izuzetne sutere ne dolazi u obzir.

na

pre 9 godina

Demonstracija kosarkaske sile, Majami je svakako favorit, onaj durantula ce morati jos dugo da uci od kinga jamesa kako se osvajaju titule.

leandro

pre 9 godina

Skola odigra sjajno pet minuta u drugoj četvrtini i ovaj ga vadi iz igre, igraju mu očajni Hibert i Mahinmi, a nijednog trena mu ne pada na pamet da igra sa dve lažne petice istovremeno (Vest i Skola). Majami ionako nema klasičnog centra, plus nije igrao Andersen, ne razumem potrebu da igra sa dva troma centra koja su ceo meč neupotrebljivi i odsečeni u napadu. Umesto da koristi Skolu i Vesta kao odlične šutere sa posta i kao odlične igrače za pik en rol - sve mu se opet svelo na igru 1 na 1. Stivenson nestao, Džordž i Hil mlaki, Vest nervozan, Hibert katastrofa, a s druge strane timska igra predvođena napaljenim Džejmsom, smirenim Vejdom i Bošom koji je pokidao prvo poluvreme. Ne može spori Hibert da ga čuva spolja kad ga onako ide šut. Vogel uvodi Skolu na minus 20 u zadnjoj četvrtini, ovaj odmah daje koš...tad se napokon setio da baci Vesta na centra a Skolu na četvorku, ali, naravno, kasno. Ta kombinacija mu je trajala svega dva minuta. Odmah vadi Skolu naravno i uvodi hladnog Kouplenda da na 6 minuta do kraja i na minus 20 pomogne timu. Sa čime??? Spolstra mi se u početku nije dopadao, ali je dokazao da je izrastao u odličnog trenera. Ova serija je gotova. Razočarao sam se u Indijanu. CJ Watson da ubode 25 poena u zadnjih pet minuta - opet će Džordž da ima poslednji šut iz neizgrađene pozicije. Vogelova greška pre svega što nije ukomponovao roster.

blinkibil

pre 9 godina

Majami nije jaci od Indijane ali ima boljeg trenera, Vogel citav plej of pravi ocajne odluke u toku utakmice i ima los roster.Indijana treba da dobije Majami na centarskim pozicijama i u skoku,tu su dominantni, dozvolili su Boshu da ubaci 25 poena, gde je ona odbrana iz regularnog dela sezone.Skola moze igrati sa Boshom odlicno, ima sut sa distance i odlicno se krece u piku ali ga trener drzi na klupi, daj uozbiljite se

slevin

pre 9 godina

E ljudi, je l' jos nekom gotivan Kol kao sto je meni? Decko razbija, treba mu dati malo vise prostora. Kapiram da ce eksplodirati sledece sezone..

Иван

pre 9 godina

Заправо је тешко рећи колико је Мајами јак, јер гледам синоћ утакмицу, па бар десет пута сам помислио за играче Индијане: "Не, не може се бити тако глуп!" Знају они добро да одиграју одбрану, али Хиберт је бескорисно дрво с јаким уговором, Џорџ напада Реја Алена, нижег и слабијег од себе, бежећи од коша и шутирајући из најнеповољније позиције, Хил тапка до истека напада и завлачи се у ћошкове у којима нема никакав преглед игре, онај Маинми ни не зна који спорт игра, Стивенсон као фол иза леђа додаје између једног Леброна и једног Вејда - у финалу Конференције!?... Толико јефтино изгубљених лопти, чуди ме да је Лери Бирд направио такве грешке у процени карактера играча, бар је он био кликераш.

NBA

pre 9 godina

@dzemonja Kakvo iznošenje neistinitih podataka, a još čudniji su ovi što ti dadoše plus. Hoćeš da kažeš da taj sudija nije sudio Majamiju u samo 59 mečeva a ostale jeste? A sudio im je u 76? Za koji vremenski period?

Fox Molder

pre 9 godina

Bravo za Majami, ali treba postaviti pitanje da li je u pitanju tolika snaga Majamija ili tolika slabost ostalih ekipa sa istoka... Kad je jedna ovakva ekipa Indijane bila najbolja na istoku, pripadne mi muka. Ubedjen sam da je Bruklin bio kompletan sa najboljim centrom lige Brukom Lopezom, islo bi to u sedam. A da je Majami na zapadu, to bi tek bio pravi test snage za njih. Ne kazem da ne bi prosli ali u dve serije bi se namucili sto posto bar u sedam utakmica. Ali to je sad nebitno, vec Vogel treba da ubaci pokretljiviju petorku, bez Hiberta. To je jedna sekvoja koja podseca na Marjanovica, ako je pod kos i stigne lopta do njega to je to. U bilo kojoj drugoj soluciji ide lopta u aut.

Zorz

pre 9 godina

@genije325235
Al ga isprognozirah
Sad se vidi koliko je Heat prejak. Kad ne ide Dzejmsu, eksplodira Vejd, kad ne ide Vejdu, Alen veze 4 trojke. Ne bi me cudilo da sledecu Bos da 25 poena. Majami moze za kratko vreme da napravi veliku razliku i tako prelomi utakmicu.
(Zorz, 25. maj 2014 11:31)
To je to od Indijane. Eventualno mogu da dobiju jos 1 kuci, pa ispadaju.

Propaganda i dezinformacija

pre 9 godina

Obratite pažnju na slobodna bacanja. Sa druge strane "bare" je neprirodno kada se promaši sa linije, a ne kao kod nas.

Nadao sam se prolasku Indijane, ali ne vredi.. Majami je prejak.

velikipoznavalac

pre 9 godina

Pogledo sam konferenciju za štampu
Najbolji je Paul George koji kaze kako su oni nadigrali Miami, i da su izgubili zbog slobodnih bacanja
Onda pitaju LeBrona sta misli o tome, a on pogleda u statistiku i kaze imali smo samo 5 izgubljenih lopti, 7 ukradenih lopti i dali smo 20 poena posle njihovih izgubljenih lopti
Mislim da mu je Tata LeBron objasnio ko je ovde glavni.

Bojan

pre 9 godina

(xy, 27. maj 2014 17:08)
ajd kad poredimo (opet), naidjoh pre par dana na ovaj clanak
http://bleacherreport.com/articles/1821640-lebron-james-why-he-cant-be-compared-to-michael-jordan
zanimljiv pristup, kao sto autor kaze, jedino po cemu su slicni je dominacija kosarkaskim svetom, ali to rade na potpuno drugacije nacine.

Heterogena-smesa

pre 9 godina

Што волим кад Мајами победи па "навијачи" Мајамија излазе из рупе а кад изгубе нигде их нема...

spree15

pre 9 godina

Sinoc je presudio Bosh,jeste Lebron bio fenomenalan ali je Bosh usao agresivno u utakmicu,dao neke poene i sto je jos vaznije poslao Hibberta na klupu a cela igra Indiane protiv Heata se svodila na koriscenje prednosti pod kosem,cak je Heat zbog toga angazovao Odena na pocetku sezone.
Lebron pustio Stephensona da laje,davi loptu i ne radi nista,Lance je trebao da poslusa Sir Charlesa i da umukne.
Ova serija je gotova,na zapadu je veceras kljucna utakmica za Spurse,ako pobede to je prilicno to,ako izgube moze da se desi i da se igra 7 utakmica,8 utakmica bez pobede u OKCu je najduzi negativni rekord Spursa.