Ponedeljak, 19.05.2014.

11:21

Novak najveći rival Rafi na šljaci

Novak Đoković je u nedelju još jednom potvrdio da je jedini teniser koji u duele sa Rafaelom Nadalom na šljaci ne ulazi kao autsajder.

Izvor: B92

Novak najveæi rival Rafi na šljaci IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

ali

pre 9 godina

@goran Malo je smesno govoriti o kompleksu Nadala od Djokovica.Pre ove Novakove serije Nadal je imao gotovo istu seriju pobeda nad Novakom, cak i ubedljiviju, od 7 njihovih duela pobedio je cak 6 puta. Na poslednja 3 gren slem susreta pobedio je Nadal sva tri puta. Smesno je i pomisliti da Nadal nece pokazati zube u Parizu, po meni je i dalje prvi favorit. Njegov ucinak na sljaci je "monstruozan". I svakako morace da bljesne u nekom delu sezone, ne moze cele godine igrati lose. Vec u Rimu je pokazao znatno bolju igru nego prethodnih meseci. Tvoja konstatacija je da je Novak lako dobio jer je svoje setove resio sa po 6-3. Tako je to kad se ne gleda mec, vec samo rezultat. U oba seta Nadal je sve imao u svojim rukama. U drugom je kod rezultata 3-2 servirao za izjednacenje i napravio cak 3 greske u nizu ukljucujuci i duplu. U trecem je servirao za 4-3, Novak je odigrao dva dobra poena, a onda mu je Rafa poklonio jos dva. Nije to bilo bas tako glatko. Cak i ovakav Nadal daleko od forme je na zemlji opasan

ali

pre 9 godina

@City girl Ma nisi nepristrasna uopste. A kad je Nadal u formi? Jer ono nije bilo ni 50 posto pravog Rafe. Nadal je prvi set dobio jer je igrao odlicno u tom delu igre, do sredine drugog seta. Servirao je izuzetno, udarao duboko, forhend ga je sluzio, bekhend takodje. Ali stigao ga je umor i udarci su postali slabiji, servis sporiji. Novak je u mec usao znatno odmorniji, Nadal je imao tezak turnir, pre toga turnire u Madridu, Barseloni. Novak se odmarao.

City Girl

pre 9 godina

Ono sto se juce videlo je da Noleta niko ne moze da pobedi kada igra kako ume. Nadal je dobio prvi set samo zato sto Nole nije igrao dobro. U drugom i trecem setu Nole je podigao nivo igre, dok je Nadal ostao na nivou iz prvog seta i pritom uopste nije igrao lose. Jedan komentator na Sky Sports je rekao da je mec odlucen u prvom setu kada je bilo 4-1 za Nadala i kada se Nole probudio. Ima u tome istine.

Filip

pre 9 godina

Ljudi pricate razne stvari a niko nije pomenuo raspored mislim da je kljuc uspeha raspored andy u polufinalu pokazao zube i one je jedan od favorita psiholoska strana je na Novaka ali sacekajmo raspored ima jos 4-5 imena koje znaju da oduzmu snagu ako ne pobedu znaju da budu kao pijavice sto manje pijavica(Ferer,Nisikori,Verdasko)taj dobija Nole pokazao kad je ramnopravan po snazi dobija Nadala kako hoce...
Samo nas Nole da se odmori i malo poradi na prvi servis jer kad servira tiptop tu Nadal gubi glatko ko u IndianWells tako da ima dosta stvari na koje mora da se racuna i preracuna ali ova godina je Novakova pokazao do sad i znam da je tako samo zdravje zivi bili pa videli :)) poz iz Makedonije

robin hud

pre 9 godina

(FO, 19. maj 2014 18:17)
Tvoj komentar i ima smisla, sećam se da je Novak tražio i kvašenje terena prošle godine na RG ali je Rafa odbio.

sasa

pre 9 godina

Prosto sam ubeđen da Rafa neće osvojiti R.G., iz više razloga, možda neće ni Novak, ali Rafa 100% nema nikakve šanse, toliko je destabilizovan, da ako dođe do polufinala to je uspeh, ide silaznom putanjom, više me plaše Federer, Vavrinka i Marej, živi bili...

FO

pre 9 godina

Finale u Madridu 2011, večernji termin
Finale u Rimu 2011, večernji termin
Finale u Monte Karlu 2013, oblačno vreme
Finale u Rimu 2014, nije bilo oblačno ali ni sunčano, početak posle 16h.
Zauvek će mi u glavi biti finale RG 2012.. Svi znamo kako je Novak igrao prvog dana finala.. Sateran u ćošak, pustio je ruku i osvojio 8 gemova u nizu.. Ali je i bilo oblačno i padala je kiša.. Sutra, drugog dana, granulo je sunce i bio je prelep sunčan dan. A kad je očajni Nadal krenuo da "šamara" one njegove spinove i loptica da odskače i po 2m u vis neverovatnom brzinom, znao sam da Novak nema šanse..
Finale RG počinje, mislim, dva sata ranije u odnosu na Rim, oko 14h.. Tad je sunce još visoko i ako bude sunčano, bojim se da Nole ne bude mogao da se nosi sa tim spinovima.. Jer sunčano vreme i suva šljaka itekako pogoduju Nadalovom stilu igre, loptica dosta više odskače u odnosu na to kad je oblačno ili kad je večernji termin (mislim da je Nadal u Madridu i Rimu i imao problema sa protivnicima upravo zato što su njegove mečeve gurali u večernje termine).
U slučaju da akteri Rimskog finala budu i akteri finala RG, nadam se da će Novak biti mnogo koncentrisaniji u svojim servis gemovima, da će mu proraditi konačno prvi servis u tako važnom meču.. Možemo da se molimo da bude oblačno ali na to Novak, a ni mi, ne može da utiče..
Mada bi stvarno bilo dobro kad bi bilo oblačno i paduckala (jedva!) neka kišica, u finalu ove godine! :D

Goran

pre 9 godina

Novak je pokazao da je trenutno bolji od Nadala. Cetvrta uzastopna pobeda, to svakako govori da se Rafin kompleks prema Novaku obnovio. Ovo je najlaksa Novakova pobeda nad Nadalom na sljaci. Oba seta je dobio ubedljivo 6-3. Nadal ce biti pod ogromnim pritiskom na Rolan Garosu jer ce u igri biti nekoliko stvari: 1) on nikada nije izgubio nijedan mec na Golan Garosu; 2) ako izgubi od Novaka izgubice prvo mesto koje ce tesko povratiti do kraja leta jer brani titule na US openu i Indijan Velsu; 3) ako izgubi od Novaka na Golan Garosu to ce biti 5. uzastopni poraz od Novaka. Poslednje sto zelite ako ste 1. na svetu je da 5. puta uzastopno izgubite od 2. na svetu.

Oskar

pre 9 godina

Moze li neko da mi kaze koliko je meceva Nadal dobio protiv Novaka odkako je pretrpeo prvi poraz od njega na bilo kojoj podlozi?
(DELCE, 19. maj 2014 14:04)

Do prije 2011. bilo je 16 : 7 za Nadala, pa onda Novak 16 : 14. Pa Nadal 19 : 14. Pa onda nakon 2013. 22 : 17, p'a sad 22 :19.
Znači 12 : 6 za Novaka od 2011. na ovamo.

Oskar

pre 9 godina

Mislim da je Rafa i dalje prvi favorit na RG,pogotovo sto najavljuju suncano i toplo vreme tokom celog turnira,nesto sto nije bio slucaj tokom evropske turneje,a sto pogoduje Rafinim ubitacnim spinovima.
(Werewolf, 19. maj 2014 14:16)

Vremenska prognoza nikada nije riješila ni jedan meč u istoriji tenisa, pa neće ni taj. Pogledaj kakvo je bilo vrijeme u finalu Rima- sunčano bez oblaka. A ti što se tiče vremenske prognoze u Parizu, nisi dobro obavješten. Najavljuje se žestoka kiša i to od početka do kraja turnira. To možeš pratit na y.r.no.

Goran S.

pre 9 godina

Nadala je izazov pobediti na bilo kojoj podlozi, po statistici on nista nije losiji na ostalim podlogama, jer srazmerno broju turnira na odredjenim podlogama on gotovo jednak broj meceva gubi na svim podlogama.
Ipak broj osvojenih turnira neuporedivo je veci na sljaci gledajuci tu istu srazmeru. Nadal vrlo malo stvari menja u svojoj igri od podloge do podloge, ali na sljaci dolaze do izrazaja njegove odbrambene sposobnosti zahvaljujuci usporavanju loptice prilikom odskoka i vecoj mogucnosti da stigne iste u odnosu na brze. Sto se tice spinovanih loptica na sljaci koje on salje, one koliko daju efekta, toliko i kontraefekta, znaci prednost ima samo u defanzivi. To je ono sto mu Nole uskracuje dubokim loptama koje salje u njegov teren i to je osnovni razlog Noletovog uspeha ili gubitka meca kada te lopte za malo izlaze van terena kada mu nisanske sprave ne funkcionisu.

Werewolf

pre 9 godina

Napisao sam komentar uz jedan drugi clanak,ali ajde i ovde.To je istina,da ga je Nole najvise puta pobedio na sljaci,ali jos uvek ni jednom u mecu na 3 dobijena seta,kao ni Federer.
Federer ga je pobedio 2 puta,i imao jednom mec loptu na sljaci u mecu na 3 dobijena(bas u Rimu,2006)ali to je bilo sve od njega.
24 poraza na sljaci ima Rafa,ali samo jedan u mecevima na 3 dobijena seta.Soderling ga je dobio povredjenog 2009,i to je to.
U mecevima na 3 dobijena,na sljaci,Rafa ima skor 63-1.59 pobeda je ostvario na RG,i jos 4 u periodu 2005-06 kada su se finala Mastersa igrala na 3 dobijena seta.
Tako da Noletov skor daje malo pogresnu sliku o realnom stanju stvari.Bio je prosle godine jako blizu,ali jos nije stigao do mec lopte.Igrati sa Rafom mec na 2 i mec na 3 dobijena seta je kao nebo i zemlja.
Mislim da je Rafa i dalje prvi favorit na RG,pogotovo sto najavljuju suncano i toplo vreme tokom celog turnira,nesto sto nije bio slucaj tokom evropske turneje,a sto pogoduje Rafinim ubitacnim spinovima.

Adi

pre 9 godina

Nema sumnje da je Novak mnogo bolji od Nadala i kompetniji al mene u uopste ne brine Nadal na Roland Garosu koji bi mogao i od Ferera ispast a i od Nisikorija do finala jer uopste nije u staroj formi kao ni Novak a Novak opet dere sve, jedino Novaka moze zaustaviti Federer jer Novaku Roger ne lezi kao Rogeru Rafa to je jasno dakle treba samo do finala izbjeci Rogera koji ce svakako bit ja mislim u Rafinom dijelu zrijeba zbog 5 mjesta na Atp listi.

CZV

pre 9 godina

Slazem se sa tobom da je drugacije kada se igra na 3 dobijena seta.Ali da se juce igralo na 3 dobijena seta,Novak bi ga dobio 3-1,100 % sam siguran!!

Chisho

pre 9 godina

Šljaka je raj za smarače kakav je i Nadal.Za defanzivce do bola. Rafa svojim fantastičnim trčanjem i spinovima može da vraća loptu do besvesti.Šljaka zbog velikog zrenja još više zar otuda lopticu pri odskoku.Loptica ide i po nekoliko metara iznad mreže i pada pod velikim uglom a odskače pod manjim.Teniseri na kraju gube strpljenje i odsluženju loptu u aut.Nole ga pobjednik na strpljenje uz znanje.I Nole je odličan defanzivac ali pogledajte statistika svakog meča i videćete odnos bibera i izlazaka na mrežu je gotovo uvjek veći od rivala.Protiv Nadala je statistika napada uvjek na Mirovnoj strani.Posebno raduje Miletića popravljena igra na mreži i bolji ssmeč.

Dzoni

pre 9 godina

Pa naravno da su pobedjivali kad je ovaj bio klinac sa 16, 17 god... Novak ga pobedjuje sad dok je ovaj u punoj snazi i najboljim godinama.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

@ aca Umc Rafa u finalima na sljaci ima skor 44-7. Ima 6 poraza u finalima mastersa, cetiri od Novaka ( Madrid, Rim 2011, Monte Carlo 2013, Rim 2014 ) i dva od Federera ( Hamburg 2007, Madrid 2009 ). Sedmi poraz je Vinja del mar ( atp 250 ) 2013. Horasio Sebaljos.

da da da

pre 9 godina

RG je potpuno druga stvar u odnosu na masterse na sljaci....na 3 dobijena seta....Novak je 5 puta gubio od Nadala na RG ..u 5 meceva uzeo je svega 3 seta....a vi sad zamisljate da on u jednom uzme tri...nikad se nije vracao posle 2:0 u setovima....masters je mnogo lakse uzeti...izgubis set...pa se vratis...ali ovde igras 2 sata...gubis 2:0 u setovima...e to je posao vratiti se.....ja cenim da ce se ponoviti 2008....sve je skroz isto...copy/paste...znaju Fedexovci...6:1,6:3,6:0

ja

pre 9 godina

Ne samo da ga je Novak pobedio 4 puta, nego je od 2011 kada ga je prvi put pobedio pa do sada iz 8 meceva ostvario 4 pobede dakle u poslednjih 8 meceva skor je neresen.
Sem toga sve je pocelo u poslednjem mecu pre tih 8 kada je Novak u onom cuvenom polufinalu Madrida propustio i mec loptu u tai brejku treceg seta.
Secam se da je posle tog izgubljenog meca i sam Novak prokomentarisao da ne zna sta jos treba da uradi da bi pobedio Nadala na sljaci.
Ipak to ga nije pokolebalo i u sledeci mec je usao jos jaci i napokon poceo da ga dobija i na toj podlozi.

milan

pre 9 godina

Stvarno neverovatan skor za istoriju. Ako ne racunamo poraze koje je imao kao 18-godisnjak i poraz of Fererro-a 2008 u finalu Rima kada je osvojio samo par gemova zbog krvarenja na stopalima a nije hteo da preda, covek je porazen samo 12 puta na skoro 300 meceva. Za neverovati... Ali mislim da ce Nole da mu spusti prosek narednih godina pocev, nadam se of Roland Garrosa

777

pre 9 godina

Vise se plasim samog Novaka na RG do finala, a u finalu i da mu protivnik bude Rafa sa tim nemam problem. Verujem u Novakovu pobedu jer je dokazao da može da dobije Rafu. Ali da sacekamo, svasta može da se desi u doku RG, ko zna, loše vreme, vetar, kiša, odlaganje meceva. Sve su to stvari koje mogu mnogo da uticu na igraca. Prognoze su teske i sve je moguce ali se nadam svemu najj kada je Novak u pitanju. Polako, mec po mec do finala...

aca Umc

pre 9 godina

a koliko su ga puta dobijali u finalu na sljaci? Definitivno najvece rivalstvo u istoriji tenisa. Oni malo ozbiljniji mecevi izmedju Nadala i Federera vec godinama unazad su sve samo nisu uzbudljivi.

Lazar

pre 9 godina

Nadalovi protivnici od straha gube. On nije u formi. Noletova koncentracija je ključ uspeha. Ako zadrži ovaj nivo koncentracije kao u Rimu, Nole 100% pobedjuje na Roland Garosu. Majstore, kompletiraj Grand slemove, srećno.

Lazar

pre 9 godina

Nadalovi protivnici od straha gube. On nije u formi. Noletova koncentracija je ključ uspeha. Ako zadrži ovaj nivo koncentracije kao u Rimu, Nole 100% pobedjuje na Roland Garosu. Majstore, kompletiraj Grand slemove, srećno.

777

pre 9 godina

Vise se plasim samog Novaka na RG do finala, a u finalu i da mu protivnik bude Rafa sa tim nemam problem. Verujem u Novakovu pobedu jer je dokazao da može da dobije Rafu. Ali da sacekamo, svasta može da se desi u doku RG, ko zna, loše vreme, vetar, kiša, odlaganje meceva. Sve su to stvari koje mogu mnogo da uticu na igraca. Prognoze su teske i sve je moguce ali se nadam svemu najj kada je Novak u pitanju. Polako, mec po mec do finala...

aca Umc

pre 9 godina

a koliko su ga puta dobijali u finalu na sljaci? Definitivno najvece rivalstvo u istoriji tenisa. Oni malo ozbiljniji mecevi izmedju Nadala i Federera vec godinama unazad su sve samo nisu uzbudljivi.

milan

pre 9 godina

Stvarno neverovatan skor za istoriju. Ako ne racunamo poraze koje je imao kao 18-godisnjak i poraz of Fererro-a 2008 u finalu Rima kada je osvojio samo par gemova zbog krvarenja na stopalima a nije hteo da preda, covek je porazen samo 12 puta na skoro 300 meceva. Za neverovati... Ali mislim da ce Nole da mu spusti prosek narednih godina pocev, nadam se of Roland Garrosa

ja

pre 9 godina

Ne samo da ga je Novak pobedio 4 puta, nego je od 2011 kada ga je prvi put pobedio pa do sada iz 8 meceva ostvario 4 pobede dakle u poslednjih 8 meceva skor je neresen.
Sem toga sve je pocelo u poslednjem mecu pre tih 8 kada je Novak u onom cuvenom polufinalu Madrida propustio i mec loptu u tai brejku treceg seta.
Secam se da je posle tog izgubljenog meca i sam Novak prokomentarisao da ne zna sta jos treba da uradi da bi pobedio Nadala na sljaci.
Ipak to ga nije pokolebalo i u sledeci mec je usao jos jaci i napokon poceo da ga dobija i na toj podlozi.

Dzoni

pre 9 godina

Pa naravno da su pobedjivali kad je ovaj bio klinac sa 16, 17 god... Novak ga pobedjuje sad dok je ovaj u punoj snazi i najboljim godinama.

Oskar

pre 9 godina

Moze li neko da mi kaze koliko je meceva Nadal dobio protiv Novaka odkako je pretrpeo prvi poraz od njega na bilo kojoj podlozi?
(DELCE, 19. maj 2014 14:04)

Do prije 2011. bilo je 16 : 7 za Nadala, pa onda Novak 16 : 14. Pa Nadal 19 : 14. Pa onda nakon 2013. 22 : 17, p'a sad 22 :19.
Znači 12 : 6 za Novaka od 2011. na ovamo.

Goran S.

pre 9 godina

Nadala je izazov pobediti na bilo kojoj podlozi, po statistici on nista nije losiji na ostalim podlogama, jer srazmerno broju turnira na odredjenim podlogama on gotovo jednak broj meceva gubi na svim podlogama.
Ipak broj osvojenih turnira neuporedivo je veci na sljaci gledajuci tu istu srazmeru. Nadal vrlo malo stvari menja u svojoj igri od podloge do podloge, ali na sljaci dolaze do izrazaja njegove odbrambene sposobnosti zahvaljujuci usporavanju loptice prilikom odskoka i vecoj mogucnosti da stigne iste u odnosu na brze. Sto se tice spinovanih loptica na sljaci koje on salje, one koliko daju efekta, toliko i kontraefekta, znaci prednost ima samo u defanzivi. To je ono sto mu Nole uskracuje dubokim loptama koje salje u njegov teren i to je osnovni razlog Noletovog uspeha ili gubitka meca kada te lopte za malo izlaze van terena kada mu nisanske sprave ne funkcionisu.

CZV

pre 9 godina

Slazem se sa tobom da je drugacije kada se igra na 3 dobijena seta.Ali da se juce igralo na 3 dobijena seta,Novak bi ga dobio 3-1,100 % sam siguran!!

ivan petrovic crni

pre 9 godina

@ aca Umc Rafa u finalima na sljaci ima skor 44-7. Ima 6 poraza u finalima mastersa, cetiri od Novaka ( Madrid, Rim 2011, Monte Carlo 2013, Rim 2014 ) i dva od Federera ( Hamburg 2007, Madrid 2009 ). Sedmi poraz je Vinja del mar ( atp 250 ) 2013. Horasio Sebaljos.

Oskar

pre 9 godina

Mislim da je Rafa i dalje prvi favorit na RG,pogotovo sto najavljuju suncano i toplo vreme tokom celog turnira,nesto sto nije bio slucaj tokom evropske turneje,a sto pogoduje Rafinim ubitacnim spinovima.
(Werewolf, 19. maj 2014 14:16)

Vremenska prognoza nikada nije riješila ni jedan meč u istoriji tenisa, pa neće ni taj. Pogledaj kakvo je bilo vrijeme u finalu Rima- sunčano bez oblaka. A ti što se tiče vremenske prognoze u Parizu, nisi dobro obavješten. Najavljuje se žestoka kiša i to od početka do kraja turnira. To možeš pratit na y.r.no.

Adi

pre 9 godina

Nema sumnje da je Novak mnogo bolji od Nadala i kompetniji al mene u uopste ne brine Nadal na Roland Garosu koji bi mogao i od Ferera ispast a i od Nisikorija do finala jer uopste nije u staroj formi kao ni Novak a Novak opet dere sve, jedino Novaka moze zaustaviti Federer jer Novaku Roger ne lezi kao Rogeru Rafa to je jasno dakle treba samo do finala izbjeci Rogera koji ce svakako bit ja mislim u Rafinom dijelu zrijeba zbog 5 mjesta na Atp listi.

Werewolf

pre 9 godina

Napisao sam komentar uz jedan drugi clanak,ali ajde i ovde.To je istina,da ga je Nole najvise puta pobedio na sljaci,ali jos uvek ni jednom u mecu na 3 dobijena seta,kao ni Federer.
Federer ga je pobedio 2 puta,i imao jednom mec loptu na sljaci u mecu na 3 dobijena(bas u Rimu,2006)ali to je bilo sve od njega.
24 poraza na sljaci ima Rafa,ali samo jedan u mecevima na 3 dobijena seta.Soderling ga je dobio povredjenog 2009,i to je to.
U mecevima na 3 dobijena,na sljaci,Rafa ima skor 63-1.59 pobeda je ostvario na RG,i jos 4 u periodu 2005-06 kada su se finala Mastersa igrala na 3 dobijena seta.
Tako da Noletov skor daje malo pogresnu sliku o realnom stanju stvari.Bio je prosle godine jako blizu,ali jos nije stigao do mec lopte.Igrati sa Rafom mec na 2 i mec na 3 dobijena seta je kao nebo i zemlja.
Mislim da je Rafa i dalje prvi favorit na RG,pogotovo sto najavljuju suncano i toplo vreme tokom celog turnira,nesto sto nije bio slucaj tokom evropske turneje,a sto pogoduje Rafinim ubitacnim spinovima.

Goran

pre 9 godina

Novak je pokazao da je trenutno bolji od Nadala. Cetvrta uzastopna pobeda, to svakako govori da se Rafin kompleks prema Novaku obnovio. Ovo je najlaksa Novakova pobeda nad Nadalom na sljaci. Oba seta je dobio ubedljivo 6-3. Nadal ce biti pod ogromnim pritiskom na Rolan Garosu jer ce u igri biti nekoliko stvari: 1) on nikada nije izgubio nijedan mec na Golan Garosu; 2) ako izgubi od Novaka izgubice prvo mesto koje ce tesko povratiti do kraja leta jer brani titule na US openu i Indijan Velsu; 3) ako izgubi od Novaka na Golan Garosu to ce biti 5. uzastopni poraz od Novaka. Poslednje sto zelite ako ste 1. na svetu je da 5. puta uzastopno izgubite od 2. na svetu.

FO

pre 9 godina

Finale u Madridu 2011, večernji termin
Finale u Rimu 2011, večernji termin
Finale u Monte Karlu 2013, oblačno vreme
Finale u Rimu 2014, nije bilo oblačno ali ni sunčano, početak posle 16h.
Zauvek će mi u glavi biti finale RG 2012.. Svi znamo kako je Novak igrao prvog dana finala.. Sateran u ćošak, pustio je ruku i osvojio 8 gemova u nizu.. Ali je i bilo oblačno i padala je kiša.. Sutra, drugog dana, granulo je sunce i bio je prelep sunčan dan. A kad je očajni Nadal krenuo da "šamara" one njegove spinove i loptica da odskače i po 2m u vis neverovatnom brzinom, znao sam da Novak nema šanse..
Finale RG počinje, mislim, dva sata ranije u odnosu na Rim, oko 14h.. Tad je sunce još visoko i ako bude sunčano, bojim se da Nole ne bude mogao da se nosi sa tim spinovima.. Jer sunčano vreme i suva šljaka itekako pogoduju Nadalovom stilu igre, loptica dosta više odskače u odnosu na to kad je oblačno ili kad je večernji termin (mislim da je Nadal u Madridu i Rimu i imao problema sa protivnicima upravo zato što su njegove mečeve gurali u večernje termine).
U slučaju da akteri Rimskog finala budu i akteri finala RG, nadam se da će Novak biti mnogo koncentrisaniji u svojim servis gemovima, da će mu proraditi konačno prvi servis u tako važnom meču.. Možemo da se molimo da bude oblačno ali na to Novak, a ni mi, ne može da utiče..
Mada bi stvarno bilo dobro kad bi bilo oblačno i paduckala (jedva!) neka kišica, u finalu ove godine! :D

City Girl

pre 9 godina

Ono sto se juce videlo je da Noleta niko ne moze da pobedi kada igra kako ume. Nadal je dobio prvi set samo zato sto Nole nije igrao dobro. U drugom i trecem setu Nole je podigao nivo igre, dok je Nadal ostao na nivou iz prvog seta i pritom uopste nije igrao lose. Jedan komentator na Sky Sports je rekao da je mec odlucen u prvom setu kada je bilo 4-1 za Nadala i kada se Nole probudio. Ima u tome istine.

sasa

pre 9 godina

Prosto sam ubeđen da Rafa neće osvojiti R.G., iz više razloga, možda neće ni Novak, ali Rafa 100% nema nikakve šanse, toliko je destabilizovan, da ako dođe do polufinala to je uspeh, ide silaznom putanjom, više me plaše Federer, Vavrinka i Marej, živi bili...

Filip

pre 9 godina

Ljudi pricate razne stvari a niko nije pomenuo raspored mislim da je kljuc uspeha raspored andy u polufinalu pokazao zube i one je jedan od favorita psiholoska strana je na Novaka ali sacekajmo raspored ima jos 4-5 imena koje znaju da oduzmu snagu ako ne pobedu znaju da budu kao pijavice sto manje pijavica(Ferer,Nisikori,Verdasko)taj dobija Nole pokazao kad je ramnopravan po snazi dobija Nadala kako hoce...
Samo nas Nole da se odmori i malo poradi na prvi servis jer kad servira tiptop tu Nadal gubi glatko ko u IndianWells tako da ima dosta stvari na koje mora da se racuna i preracuna ali ova godina je Novakova pokazao do sad i znam da je tako samo zdravje zivi bili pa videli :)) poz iz Makedonije

Chisho

pre 9 godina

Šljaka je raj za smarače kakav je i Nadal.Za defanzivce do bola. Rafa svojim fantastičnim trčanjem i spinovima može da vraća loptu do besvesti.Šljaka zbog velikog zrenja još više zar otuda lopticu pri odskoku.Loptica ide i po nekoliko metara iznad mreže i pada pod velikim uglom a odskače pod manjim.Teniseri na kraju gube strpljenje i odsluženju loptu u aut.Nole ga pobjednik na strpljenje uz znanje.I Nole je odličan defanzivac ali pogledajte statistika svakog meča i videćete odnos bibera i izlazaka na mrežu je gotovo uvjek veći od rivala.Protiv Nadala je statistika napada uvjek na Mirovnoj strani.Posebno raduje Miletića popravljena igra na mreži i bolji ssmeč.

robin hud

pre 9 godina

(FO, 19. maj 2014 18:17)
Tvoj komentar i ima smisla, sećam se da je Novak tražio i kvašenje terena prošle godine na RG ali je Rafa odbio.

da da da

pre 9 godina

RG je potpuno druga stvar u odnosu na masterse na sljaci....na 3 dobijena seta....Novak je 5 puta gubio od Nadala na RG ..u 5 meceva uzeo je svega 3 seta....a vi sad zamisljate da on u jednom uzme tri...nikad se nije vracao posle 2:0 u setovima....masters je mnogo lakse uzeti...izgubis set...pa se vratis...ali ovde igras 2 sata...gubis 2:0 u setovima...e to je posao vratiti se.....ja cenim da ce se ponoviti 2008....sve je skroz isto...copy/paste...znaju Fedexovci...6:1,6:3,6:0

ali

pre 9 godina

@goran Malo je smesno govoriti o kompleksu Nadala od Djokovica.Pre ove Novakove serije Nadal je imao gotovo istu seriju pobeda nad Novakom, cak i ubedljiviju, od 7 njihovih duela pobedio je cak 6 puta. Na poslednja 3 gren slem susreta pobedio je Nadal sva tri puta. Smesno je i pomisliti da Nadal nece pokazati zube u Parizu, po meni je i dalje prvi favorit. Njegov ucinak na sljaci je "monstruozan". I svakako morace da bljesne u nekom delu sezone, ne moze cele godine igrati lose. Vec u Rimu je pokazao znatno bolju igru nego prethodnih meseci. Tvoja konstatacija je da je Novak lako dobio jer je svoje setove resio sa po 6-3. Tako je to kad se ne gleda mec, vec samo rezultat. U oba seta Nadal je sve imao u svojim rukama. U drugom je kod rezultata 3-2 servirao za izjednacenje i napravio cak 3 greske u nizu ukljucujuci i duplu. U trecem je servirao za 4-3, Novak je odigrao dva dobra poena, a onda mu je Rafa poklonio jos dva. Nije to bilo bas tako glatko. Cak i ovakav Nadal daleko od forme je na zemlji opasan

ali

pre 9 godina

@City girl Ma nisi nepristrasna uopste. A kad je Nadal u formi? Jer ono nije bilo ni 50 posto pravog Rafe. Nadal je prvi set dobio jer je igrao odlicno u tom delu igre, do sredine drugog seta. Servirao je izuzetno, udarao duboko, forhend ga je sluzio, bekhend takodje. Ali stigao ga je umor i udarci su postali slabiji, servis sporiji. Novak je u mec usao znatno odmorniji, Nadal je imao tezak turnir, pre toga turnire u Madridu, Barseloni. Novak se odmarao.

da da da

pre 9 godina

RG je potpuno druga stvar u odnosu na masterse na sljaci....na 3 dobijena seta....Novak je 5 puta gubio od Nadala na RG ..u 5 meceva uzeo je svega 3 seta....a vi sad zamisljate da on u jednom uzme tri...nikad se nije vracao posle 2:0 u setovima....masters je mnogo lakse uzeti...izgubis set...pa se vratis...ali ovde igras 2 sata...gubis 2:0 u setovima...e to je posao vratiti se.....ja cenim da ce se ponoviti 2008....sve je skroz isto...copy/paste...znaju Fedexovci...6:1,6:3,6:0

Werewolf

pre 9 godina

Napisao sam komentar uz jedan drugi clanak,ali ajde i ovde.To je istina,da ga je Nole najvise puta pobedio na sljaci,ali jos uvek ni jednom u mecu na 3 dobijena seta,kao ni Federer.
Federer ga je pobedio 2 puta,i imao jednom mec loptu na sljaci u mecu na 3 dobijena(bas u Rimu,2006)ali to je bilo sve od njega.
24 poraza na sljaci ima Rafa,ali samo jedan u mecevima na 3 dobijena seta.Soderling ga je dobio povredjenog 2009,i to je to.
U mecevima na 3 dobijena,na sljaci,Rafa ima skor 63-1.59 pobeda je ostvario na RG,i jos 4 u periodu 2005-06 kada su se finala Mastersa igrala na 3 dobijena seta.
Tako da Noletov skor daje malo pogresnu sliku o realnom stanju stvari.Bio je prosle godine jako blizu,ali jos nije stigao do mec lopte.Igrati sa Rafom mec na 2 i mec na 3 dobijena seta je kao nebo i zemlja.
Mislim da je Rafa i dalje prvi favorit na RG,pogotovo sto najavljuju suncano i toplo vreme tokom celog turnira,nesto sto nije bio slucaj tokom evropske turneje,a sto pogoduje Rafinim ubitacnim spinovima.

Chisho

pre 9 godina

Šljaka je raj za smarače kakav je i Nadal.Za defanzivce do bola. Rafa svojim fantastičnim trčanjem i spinovima može da vraća loptu do besvesti.Šljaka zbog velikog zrenja još više zar otuda lopticu pri odskoku.Loptica ide i po nekoliko metara iznad mreže i pada pod velikim uglom a odskače pod manjim.Teniseri na kraju gube strpljenje i odsluženju loptu u aut.Nole ga pobjednik na strpljenje uz znanje.I Nole je odličan defanzivac ali pogledajte statistika svakog meča i videćete odnos bibera i izlazaka na mrežu je gotovo uvjek veći od rivala.Protiv Nadala je statistika napada uvjek na Mirovnoj strani.Posebno raduje Miletića popravljena igra na mreži i bolji ssmeč.

ali

pre 9 godina

@City girl Ma nisi nepristrasna uopste. A kad je Nadal u formi? Jer ono nije bilo ni 50 posto pravog Rafe. Nadal je prvi set dobio jer je igrao odlicno u tom delu igre, do sredine drugog seta. Servirao je izuzetno, udarao duboko, forhend ga je sluzio, bekhend takodje. Ali stigao ga je umor i udarci su postali slabiji, servis sporiji. Novak je u mec usao znatno odmorniji, Nadal je imao tezak turnir, pre toga turnire u Madridu, Barseloni. Novak se odmarao.

Lazar

pre 9 godina

Nadalovi protivnici od straha gube. On nije u formi. Noletova koncentracija je ključ uspeha. Ako zadrži ovaj nivo koncentracije kao u Rimu, Nole 100% pobedjuje na Roland Garosu. Majstore, kompletiraj Grand slemove, srećno.

Goran

pre 9 godina

Novak je pokazao da je trenutno bolji od Nadala. Cetvrta uzastopna pobeda, to svakako govori da se Rafin kompleks prema Novaku obnovio. Ovo je najlaksa Novakova pobeda nad Nadalom na sljaci. Oba seta je dobio ubedljivo 6-3. Nadal ce biti pod ogromnim pritiskom na Rolan Garosu jer ce u igri biti nekoliko stvari: 1) on nikada nije izgubio nijedan mec na Golan Garosu; 2) ako izgubi od Novaka izgubice prvo mesto koje ce tesko povratiti do kraja leta jer brani titule na US openu i Indijan Velsu; 3) ako izgubi od Novaka na Golan Garosu to ce biti 5. uzastopni poraz od Novaka. Poslednje sto zelite ako ste 1. na svetu je da 5. puta uzastopno izgubite od 2. na svetu.

aca Umc

pre 9 godina

a koliko su ga puta dobijali u finalu na sljaci? Definitivno najvece rivalstvo u istoriji tenisa. Oni malo ozbiljniji mecevi izmedju Nadala i Federera vec godinama unazad su sve samo nisu uzbudljivi.

sasa

pre 9 godina

Prosto sam ubeđen da Rafa neće osvojiti R.G., iz više razloga, možda neće ni Novak, ali Rafa 100% nema nikakve šanse, toliko je destabilizovan, da ako dođe do polufinala to je uspeh, ide silaznom putanjom, više me plaše Federer, Vavrinka i Marej, živi bili...

Adi

pre 9 godina

Nema sumnje da je Novak mnogo bolji od Nadala i kompetniji al mene u uopste ne brine Nadal na Roland Garosu koji bi mogao i od Ferera ispast a i od Nisikorija do finala jer uopste nije u staroj formi kao ni Novak a Novak opet dere sve, jedino Novaka moze zaustaviti Federer jer Novaku Roger ne lezi kao Rogeru Rafa to je jasno dakle treba samo do finala izbjeci Rogera koji ce svakako bit ja mislim u Rafinom dijelu zrijeba zbog 5 mjesta na Atp listi.

Dzoni

pre 9 godina

Pa naravno da su pobedjivali kad je ovaj bio klinac sa 16, 17 god... Novak ga pobedjuje sad dok je ovaj u punoj snazi i najboljim godinama.

FO

pre 9 godina

Finale u Madridu 2011, večernji termin
Finale u Rimu 2011, večernji termin
Finale u Monte Karlu 2013, oblačno vreme
Finale u Rimu 2014, nije bilo oblačno ali ni sunčano, početak posle 16h.
Zauvek će mi u glavi biti finale RG 2012.. Svi znamo kako je Novak igrao prvog dana finala.. Sateran u ćošak, pustio je ruku i osvojio 8 gemova u nizu.. Ali je i bilo oblačno i padala je kiša.. Sutra, drugog dana, granulo je sunce i bio je prelep sunčan dan. A kad je očajni Nadal krenuo da "šamara" one njegove spinove i loptica da odskače i po 2m u vis neverovatnom brzinom, znao sam da Novak nema šanse..
Finale RG počinje, mislim, dva sata ranije u odnosu na Rim, oko 14h.. Tad je sunce još visoko i ako bude sunčano, bojim se da Nole ne bude mogao da se nosi sa tim spinovima.. Jer sunčano vreme i suva šljaka itekako pogoduju Nadalovom stilu igre, loptica dosta više odskače u odnosu na to kad je oblačno ili kad je večernji termin (mislim da je Nadal u Madridu i Rimu i imao problema sa protivnicima upravo zato što su njegove mečeve gurali u večernje termine).
U slučaju da akteri Rimskog finala budu i akteri finala RG, nadam se da će Novak biti mnogo koncentrisaniji u svojim servis gemovima, da će mu proraditi konačno prvi servis u tako važnom meču.. Možemo da se molimo da bude oblačno ali na to Novak, a ni mi, ne može da utiče..
Mada bi stvarno bilo dobro kad bi bilo oblačno i paduckala (jedva!) neka kišica, u finalu ove godine! :D

777

pre 9 godina

Vise se plasim samog Novaka na RG do finala, a u finalu i da mu protivnik bude Rafa sa tim nemam problem. Verujem u Novakovu pobedu jer je dokazao da može da dobije Rafu. Ali da sacekamo, svasta može da se desi u doku RG, ko zna, loše vreme, vetar, kiša, odlaganje meceva. Sve su to stvari koje mogu mnogo da uticu na igraca. Prognoze su teske i sve je moguce ali se nadam svemu najj kada je Novak u pitanju. Polako, mec po mec do finala...

milan

pre 9 godina

Stvarno neverovatan skor za istoriju. Ako ne racunamo poraze koje je imao kao 18-godisnjak i poraz of Fererro-a 2008 u finalu Rima kada je osvojio samo par gemova zbog krvarenja na stopalima a nije hteo da preda, covek je porazen samo 12 puta na skoro 300 meceva. Za neverovati... Ali mislim da ce Nole da mu spusti prosek narednih godina pocev, nadam se of Roland Garrosa

ali

pre 9 godina

@goran Malo je smesno govoriti o kompleksu Nadala od Djokovica.Pre ove Novakove serije Nadal je imao gotovo istu seriju pobeda nad Novakom, cak i ubedljiviju, od 7 njihovih duela pobedio je cak 6 puta. Na poslednja 3 gren slem susreta pobedio je Nadal sva tri puta. Smesno je i pomisliti da Nadal nece pokazati zube u Parizu, po meni je i dalje prvi favorit. Njegov ucinak na sljaci je "monstruozan". I svakako morace da bljesne u nekom delu sezone, ne moze cele godine igrati lose. Vec u Rimu je pokazao znatno bolju igru nego prethodnih meseci. Tvoja konstatacija je da je Novak lako dobio jer je svoje setove resio sa po 6-3. Tako je to kad se ne gleda mec, vec samo rezultat. U oba seta Nadal je sve imao u svojim rukama. U drugom je kod rezultata 3-2 servirao za izjednacenje i napravio cak 3 greske u nizu ukljucujuci i duplu. U trecem je servirao za 4-3, Novak je odigrao dva dobra poena, a onda mu je Rafa poklonio jos dva. Nije to bilo bas tako glatko. Cak i ovakav Nadal daleko od forme je na zemlji opasan

CZV

pre 9 godina

Slazem se sa tobom da je drugacije kada se igra na 3 dobijena seta.Ali da se juce igralo na 3 dobijena seta,Novak bi ga dobio 3-1,100 % sam siguran!!

ja

pre 9 godina

Ne samo da ga je Novak pobedio 4 puta, nego je od 2011 kada ga je prvi put pobedio pa do sada iz 8 meceva ostvario 4 pobede dakle u poslednjih 8 meceva skor je neresen.
Sem toga sve je pocelo u poslednjem mecu pre tih 8 kada je Novak u onom cuvenom polufinalu Madrida propustio i mec loptu u tai brejku treceg seta.
Secam se da je posle tog izgubljenog meca i sam Novak prokomentarisao da ne zna sta jos treba da uradi da bi pobedio Nadala na sljaci.
Ipak to ga nije pokolebalo i u sledeci mec je usao jos jaci i napokon poceo da ga dobija i na toj podlozi.

Oskar

pre 9 godina

Mislim da je Rafa i dalje prvi favorit na RG,pogotovo sto najavljuju suncano i toplo vreme tokom celog turnira,nesto sto nije bio slucaj tokom evropske turneje,a sto pogoduje Rafinim ubitacnim spinovima.
(Werewolf, 19. maj 2014 14:16)

Vremenska prognoza nikada nije riješila ni jedan meč u istoriji tenisa, pa neće ni taj. Pogledaj kakvo je bilo vrijeme u finalu Rima- sunčano bez oblaka. A ti što se tiče vremenske prognoze u Parizu, nisi dobro obavješten. Najavljuje se žestoka kiša i to od početka do kraja turnira. To možeš pratit na y.r.no.

City Girl

pre 9 godina

Ono sto se juce videlo je da Noleta niko ne moze da pobedi kada igra kako ume. Nadal je dobio prvi set samo zato sto Nole nije igrao dobro. U drugom i trecem setu Nole je podigao nivo igre, dok je Nadal ostao na nivou iz prvog seta i pritom uopste nije igrao lose. Jedan komentator na Sky Sports je rekao da je mec odlucen u prvom setu kada je bilo 4-1 za Nadala i kada se Nole probudio. Ima u tome istine.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

@ aca Umc Rafa u finalima na sljaci ima skor 44-7. Ima 6 poraza u finalima mastersa, cetiri od Novaka ( Madrid, Rim 2011, Monte Carlo 2013, Rim 2014 ) i dva od Federera ( Hamburg 2007, Madrid 2009 ). Sedmi poraz je Vinja del mar ( atp 250 ) 2013. Horasio Sebaljos.

Oskar

pre 9 godina

Moze li neko da mi kaze koliko je meceva Nadal dobio protiv Novaka odkako je pretrpeo prvi poraz od njega na bilo kojoj podlozi?
(DELCE, 19. maj 2014 14:04)

Do prije 2011. bilo je 16 : 7 za Nadala, pa onda Novak 16 : 14. Pa Nadal 19 : 14. Pa onda nakon 2013. 22 : 17, p'a sad 22 :19.
Znači 12 : 6 za Novaka od 2011. na ovamo.

Goran S.

pre 9 godina

Nadala je izazov pobediti na bilo kojoj podlozi, po statistici on nista nije losiji na ostalim podlogama, jer srazmerno broju turnira na odredjenim podlogama on gotovo jednak broj meceva gubi na svim podlogama.
Ipak broj osvojenih turnira neuporedivo je veci na sljaci gledajuci tu istu srazmeru. Nadal vrlo malo stvari menja u svojoj igri od podloge do podloge, ali na sljaci dolaze do izrazaja njegove odbrambene sposobnosti zahvaljujuci usporavanju loptice prilikom odskoka i vecoj mogucnosti da stigne iste u odnosu na brze. Sto se tice spinovanih loptica na sljaci koje on salje, one koliko daju efekta, toliko i kontraefekta, znaci prednost ima samo u defanzivi. To je ono sto mu Nole uskracuje dubokim loptama koje salje u njegov teren i to je osnovni razlog Noletovog uspeha ili gubitka meca kada te lopte za malo izlaze van terena kada mu nisanske sprave ne funkcionisu.

Filip

pre 9 godina

Ljudi pricate razne stvari a niko nije pomenuo raspored mislim da je kljuc uspeha raspored andy u polufinalu pokazao zube i one je jedan od favorita psiholoska strana je na Novaka ali sacekajmo raspored ima jos 4-5 imena koje znaju da oduzmu snagu ako ne pobedu znaju da budu kao pijavice sto manje pijavica(Ferer,Nisikori,Verdasko)taj dobija Nole pokazao kad je ramnopravan po snazi dobija Nadala kako hoce...
Samo nas Nole da se odmori i malo poradi na prvi servis jer kad servira tiptop tu Nadal gubi glatko ko u IndianWells tako da ima dosta stvari na koje mora da se racuna i preracuna ali ova godina je Novakova pokazao do sad i znam da je tako samo zdravje zivi bili pa videli :)) poz iz Makedonije

robin hud

pre 9 godina

(FO, 19. maj 2014 18:17)
Tvoj komentar i ima smisla, sećam se da je Novak tražio i kvašenje terena prošle godine na RG ali je Rafa odbio.