Petak, 16.05.2014.

08:06

OKC na Sparse, Indijana vs Majami

Košarkaši Indijana Pejsersa i Oklahoma Siti Tandera plasirali se u noći između četvrtka i petka u finale svojih konferencija.

Izvor: ÐN

OKC na Sparse, Indijana vs Majami IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Marko

pre 9 godina

Koji maler za Oklahomu povreda Ibake.Stvarno nemaju srece.Prosle godine Westbrook ove Ibaka.Pusti San Antonio provucice se do finala,i neko ce posle reci jak zapad.Dallas,Portland i nisu neke ozbiljne ekipe,a Oklahoma osim Ibake nema nekog kosarkasa pod kosem da iole vredi.Tako ce San Antonio ni kriv ni duzan u finale,a igraju odvratnu kosarku.

Bojan

pre 9 godina

@narsil
kolega novosadjanin je apsolutno u pravu, bolje Dvejnovo stanje se vidi i po njegovim igrama u ovom plejofu.
nisam siguran koliko moze da zatrpa protivnika, odavno nije dao 30 poena na mecu u plejofu, a 40+ da i ne govorim.
Majami ce ici dokle ih LBJ odvuce, a u pravu je covek da deluje pun samopouzdanja.

petarlfc

pre 9 godina

Ja rece OKC dobija naredna dva meca a vi navalili po minusima, eto vam vasi Klipersi, toliko su iritantne te njuske, nesto neverovatno! Uhh kako mi je drago, ajmo sad na mamuze pa do velikog finala! OKC!

Novosadjanin.

pre 9 godina

(Narsil, 16. maj 2014 19:08)

Da Vejdova kolena su u ovom trenutku u boljem stanju, nego prosle u ovo doba, to ne kazem ja nego strucnjaci koji se ozbiljnije bave sa tim a ja eto procitam sta napisu.
Drugo, Majami jeste za koplje ispred SA koji ima manje sanse da se nadje u finalu.

Aki

pre 9 godina

IND-MAM 4-3 SAS-OKC 3-4 IND-OKC 2-4 premda bih vise voleo sas u finalu mislim da oni nemogu sacuvati Durenta i Westrbruka ti igraci su u stanju da kombinovano daju 60-80 poena premda nevolim nacin na koji igra okc a imace i protekciju sudija a Indijana mislim da cele godine ceka duel sa Majamijem a igraju strasnu odbranu posebno protiv njih i vole dase nadigravaju sa njima i mogu fizicki daim pariraju cak mislim dasu tu i u prednosti ali gube od okc jer nece imati prednost domaceg terena i naravno sudije ce biti na strani okc toje ocigledno kroz celi plej of.

Dr

pre 9 godina

Neko rece OKC igra sa dva igraca? Pa i igra, jer u prve 3 cetvrtine se "ta dva" ne vracaju u odbranu. Jutros je utakmicu dobio momak sa Novog Zelanda (Adams cini mi se). Jordan i Perkins kao da su se dogovorili da ne igraju ovu seriju uopste. A da je ovakve kradje bilo u ABA ligi ili u KLS, pa ne bi samo flase uletale u teren kao sinoc nego bi neredi poceli. Ne volim kliperse, ali da ti sudis faul jer se westbrook saplice o svoju nogu ne jednom, nego dva puta... A ono u game 5 je bilo jednako onom sto su nama turci uradili u Istanbulu.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Svi pričaju da su Sparsi najstarija ekipa, a to nije tačno. Najstariji je Majami, jedini u ligi imaju prosek preko 30 godina. A kada se gleda 8 igrača koji igraju najviše, i tu su prvi, sa preko 32 godine proseka. SA je u toj kategoriji peti. Jesu Dankan i Đinobili veterani, ali ih je Greg Popović štedeo a i njih dvojica ne igraju toliko fizičku košarku. Parker nije baš tako star, brži je od većine plejeva u ligi. Ostatak ekipe je prilično mlad. Meni više deluje da se Majami fizički raspada i zato su želeli da sve serije što pre završe. Rej Alen jeste bio moćan igrač, ali je fizički totalno pao, u odbrani ne može nikoga da drži. Nemaju centra, pa Lebron mora da igra često na postu kako bi otvarao šuteve drugima, a to dodatno uzima snagu. Vejd zbog kolena ne može da igra konstantno. Boš jedini uz Lebrona deluje fit. Ostali su vodonoše čiji učinak zavisi od toga koliko će imati prostora zbog udvajanja Lebrona. U finalu bi i Oklahoma i SA bili svežiji od Majamija, možda i favoriti. Indijana nije igrala protiv ozbiljne ekipe u PO, a opet su se mučili. Mada, leži im Majami, posebno Hibertu. Biće zanimljivo.

PFC

pre 9 godina

@Novosadjanin glavni problem Sparsa je umor koji ih je stigao u velikom finalu prosle godine,inače su ekipa koja najvise"zna" kosarku i njihovi kosarkasi su inteligentniji od sve ostale tri ekipe zajedno

hawkeye

pre 9 godina

Realno 4 najbolja tima su u finalima svojih konferencija.Mislim da su svi pravi ljubitelji NBA košarke to i priželjkivali,pa neka odmere snage,smatram da nijedna serija neće da završi prije 6,moj favorit SAS iz više razloga,oni predstavljaju ono što košarka jest,i da legendarni Tim Dankan ode sa prstenom u mirovinu.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Ako cemo realno, Majami ce ove godine nesto lakse uzeti titulu nego prosle. Vise je razloga za to. Ja kao prvi stavljam Dvejna Vejda. Ove sezone su njegova kolena ne deluju previse istrosena kao prosle i u stanju je da zatrpa protivnika sa kosevima. Drugi razlog je LBJ koji je konacno prelezao decije bolesti i sada konacno deluje zrelo (bilo je i vreme ima 30 god). Iz nekih njegovih intervjua (uporedjujuci ih sa onim iz 2011 posebno) zakljucujem da je mentalno 70% jaci. U ovom finalu ne mogu da zamislim da nece smeti da se spusti na niski post kao protiv JJ Baree 2011. Jos jedna stvar je govor tela. On puno otkriva, narocito u poslednjim minutama kao u proslom mecu. Deluje smireno, pun samopouzdanja, a to je za one koji prate njegovu karijeru malo detaljnije kljucna stvar. Treca stvar je sastav Majamija koji je bez konkurencije za koplje ispred ostalih. Sta reci o Reju Alenu, Krisu Bosu, Batijeru. Mnogi ne znaju da po programu ''Sinergija'' Batijer ima monstrumski +/- rejting. Dakle sve ekipe sa njim igraju mnogo mnogo bolje.
Prognoziram da ce Oklahoma da igra veliko finale. Po osecaju. Ne mogu sada da dam puno razloga, ali mi se cini da Oklahoma ne lezi gernatoloskom domu iz Texasa. Kljucna stvar u tom dvoboju je Kavai Lenard i njegova sposobnost da se nosi sa Durantulom. Mala jeres-nekako mislim da ce Vestbruk da unisti Tonija Parkera. Toni je imao uvek dosta problema sa njim. Indijanu ne vidim kao nekog ko ozbiljno moze da naudi Majamiju.
P.S. Malo je 1500 karaktera.

дурантула окц

pre 9 godina

@nemahna Durantuli je sve jedno ko ga čuva, ako je njegov dan, niko ne može da ga zaustavi. setite se kako je uništio iguadalu sa 54 poena

petarczv

pre 9 godina

Nba2k14 je jos pre mesec dana predvideo finale okc-ind :-)

A ja bi licno voleo sas-ind igraju timski i uvek neko drugi iskoci ne zavise od jednog coveka

Almighty

pre 9 godina

Ovo su projektovana finala, 4 najbolje ekipe.
Realno, samo su se Sparsi prosetali i to u 2. kolu, dok je u 1. bilo cupavo.
Hit je imao opasno teske duele koji su bili na jednu loptu, o Oklahomi da i ne govorim.
Indijana je realno morala jos lakse da dobije, ali eto i pored predvidjanja strucnjaka, u finalu su.
U Sparsima imamo Lenarda, fantasticnog defanzivca koji ce sada morati da polaze marurski protiv Durenta, a ako prodju dalje i dip. protiv Dzejmsa, ili Dzordza. :p
Sa druge strane, mislim da je cela Indijana zivela za ovo jos od prosle sezone i sada cemo videti koliko im se igra stvarno, jer protiv Vasingtona su delovali kao da igraju, jer moraju..!
Sve u svemu, ja ponovo ne spavam nocu, a vi..? :)

bley

pre 9 godina

Durantula grandiozan 39-16-5,5-8 trojke,10-10 penali,ako Vestbruk smanji utiske i shvati ko je glavni mogu u finale,u protivnom teško,Majami sad da pokaže kakav je tim,konačno neki dostojan protivnik.
(MVP, 16. maj 2014 11:51)

Zasto kritikujete Westbrooka? Da nije njega bilo 99% ne bi mogli proci Memfis, zna on da je KD MVP i glavna zvezda, ali jedino zajedno funkcionisu perfektno. Russ 3 3doublla u plejofu, pre 2 utakmice falio mu skok za 4ti. Ostali igraci perfektni Redzi, Adams, svi obavljaju vrhunski posao. Idemo po titulu OKC!!

Bojan

pre 9 godina

izgleda da se KD ukljucuje tek kada dodje 6. mec u seriji.
Rekoh nakon proslog meca da mi se cini da nije na nivou iz regularne sezone, ali je ovaj odigrao skoro savrseno. Osim loseg pocetka i prve cetvrtine, skoro sve je dao, bio je nezaustavljiv.
RW sada podbacio, ali je ipak KD uspeo da izvuce.
Sudjenje, opet bilo dosta nekih ociglednih gresaka, kompenzacija i slicnih stvari koje nerviraju ljude... ali ipak, cini se da je OKC za dlaku bio bolji od LACa.
LAC, opet ceka narednu sezonu, imaju 3 godine solidnu ekipu vec, vrh lige, ali vise od polufinala konferencije u plejofu nisu uradili. Grifin je postao sjajan igrac, ali nesto tu ne stima da bi napali titulu.

stefan

pre 9 godina

SAS-OKC ... Ne znam da li bih vise voleo da trojka Spursa ode u legendu sa titulom ili da Durent napadne Lebrona u finalu i tako zapocne novo rivalstvo.
Majami-Indijana... Pejsersi bi bili osvezenje jer imaju kompletan tim ali se sve svodi na to hoce li Lebron da poludi dovoljno da im razbije odbranu. Mislim da ce Vejd da se ukljuci. Bice strasan duel.
Sva 4 tima su opravdano u finalima konferencija.
Klipersima fali igrac kao Pol Pirs.
Memfisu vrhunski suter.
Ovo je najbolje sto liga ima da ponudi.
Moja prognoza: Majami - Indijana 4-2
San Antonio - OKC 4 -3.

velikipoznavalac

pre 9 godina

Najjaca 4 tima su ostala.

Oklahoma kao i Miami zavisi od pojedinaca, ali razlika je u tome sto u Oklahomi ti pojedinci zavise od procenta svog suta, a u Majamiju ako pojedinca nece on ce uvek moci da razigra saigrace koji ce pogadjati ili da ne sutira sa distance vec da ide snazno na kos.
SAS neverovatan, ono sto oni igraju proteklih godina je sjajno, prava kosarka. Kod njih se nikad ne zna kad ce neko (kao npr. Lenard) da istupi i odigra sjajnu partiju.
Parker najbolji plej lige koji ima neverovatnu tehniku, a Dunkan iako po meni ono sto on radi nije lepo na oko on ipak pogadja.
Indiana sa druge strane nema konstantnost, iako su sad u usponu forme mislim da nece proci dalje.

Stoga ocekujem reprizu proslogodisnjeg finala, gde je sve otvoreno.

Jovan

pre 9 godina

Ispade Memfis treci po jacini klub na zapadu, posle OKC i SAS koliko vidim jedino te tri ekipe mogu medjusobno da se ugrozavaju naravno kad su sve 3 u punom sastavu, ocekujem zanimljivu seriju OKC-SAS tesko je reci ko ce dalje, mislim da SAS ima neophodnu dubinu klupe. Pozz

Petko

pre 9 godina

@(shomika, 16. maj 2014 10:08)

Da ali prošle godine nisu bile 4 najbolje po tabeli a ni po kvalitetu, bio je Memphis - San Antonio i Miami - Indiana, nekako mi je tu autsajder Memphis, a ni Indiana nije bila 2. u regularnom dijelu nego je bio New York, zato kažem da je ove godine sve tip-top :)

GO SPURS! :)

MVP

pre 9 godina

Durantula grandiozan 39-16-5,5-8 trojke,10-10 penali,ako Vestbruk smanji utiske i shvati ko je glavni mogu u finale,u protivnom teško,Majami sad da pokaže kakav je tim,konačno neki dostojan protivnik.

дурантула окц

pre 9 godina

odlična igra KD-a, vestbruk se probudio tek pred kraj, a ibaka se povredio na početku drugog poluvremena. Koliko sam pratio, bile su dve greške više u korist okc, znači 4 poena manje razlike, to je opet pobeda oklahome. OKC idemo do pobede protiv sas (kladio sam se u pljeskavicu). nisam planirao sa gledam finale istoka, ali što da ne kad već igraju u pola 10

Bricine Makaze i Munje nebeske

pre 9 godina

Finale Mamuze vs Vrelina. Nadam se da ce Indiana bar da posteno izmuci LeBrona i ekipu. Steta za Makaze, mogli su vise, ali uz malo doterivanja ekipe, mogu da se nadaju vecem uspehu sl. godine. Munje lagano gube od Mamuza koje su penicilin za silovatelje individualne kosarke iz Oklahome.
Mamuze do titule!
(Heterogena-smesa, 16. maj 2014 10:03)

Dete, ko su ti te MAKAZE? Clipper je vrsta jedrenjaka. A ko su ti "Munje"? U NBA ne postoji tim koji se zove Oklahoma Lightning, već samo Thunder (Grom). Inače, naravno da će Durant i Westbrook osvojiti, jer je bilo koja druga kombinacija nerealna. SAS i Heat su tu već bili.

eastie beastie teeny vinnie

pre 9 godina

Žao mi je što su Vizardsi ispali, ali kako su se odvijale stvari u ovoj seriji, to je bilo očekivano. Za razliku od njih, Pejsersi imaju plej-of iskustvo, ponajviše Vest, koji je i uzeo stvari u svoje ruke u ovoj poslednjoj utakmici. Stefenson je takođe u ovoj utakmici konačno imao veći učinak u seriji. Pejsersi su specifičan tim. Izgubili su dve utakmice na svom terenu, a dobili sve tri na gostovanju. Imaju problem kad su favoriti, a kad je protivnik u toj situaciji ( kao domaaćin ), uspevaju da ga nadigraju. Vizardsi su ostali bez šuta spolja, Ariza i Vol posebno, što je najverovatnije presudilo. Sve u svemu, favoriti "kolo vode", iznenađenja su prestala, i ostale su samo najjače ekipe.

Heterogena-smesa

pre 9 godina

Finale Mamuze vs Vrelina. Nadam se da ce Indiana bar da posteno izmuci LeBrona i ekipu. Steta za Makaze, mogli su vise, ali uz malo doterivanja ekipe, mogu da se nadaju vecem uspehu sl. godine. Munje lagano gube od Mamuza koje su penicilin za silovatelje individualne kosarke iz Oklahome.
Mamuze do titule!

Kobe sucks

pre 9 godina

Iz duela OKC-LAC dalje nije otišao bolji. Svaka čast Durentu na impresivnim brojkama, ali ne može se postati šampion ako tim igra sa dva igrača. Po meni, LAC su mnogo organizovaniji kao tim, samo što nemaju ovako dobre individualce koji trpaju svaki meč 35+ poena. Sve u svemu biće ovo veoma spektakularno polufinale. Pošto sam do sada navijao za LAC (pre svega zbog Doka i DeAndrea) naravno da ću sada navijati protiv OKC. Znači najviše bih voleo kada bi sada ispali, a to je veoma moguće. Opet kažem zbog čega: SAS igra sa pet, a OKC sa dva igrača. Treba samo pustiti da stvari dodju na svoje, i naravno uživati u fantastičnoj košarci. :)

Fleu

pre 9 godina

Nemojte porediti ko je lakse prosao i ne mozete porediti Kliperse I Portland ili Washington i Bruklin jer je ocigledno koliko je neka ekipa jaca, nadam se velikom finalu i imacemo najbolju mogucu seriju mada bih voleo titula da ode u oklAhoma siti

Rade Futog

pre 9 godina

Bice ovo interesantna finala konferencija. Indijana, tim koji ima jaku klupu, poslednja dva meseca nije na pravom nivou, psihicki su pod tenzijom, jer su bili favoriti, mada imam utisak da jedva cekaju Majami, posebno Hibert, koji tada najbolje igra i Pol Dzordz, koji ce se meriti sa Lebronom. Ocekujem sedam meceva i pobedu Lebrona.
Na zapadu nista novo. Bice opasan okrsaj, dva vrhunska individualca, protiv prave ekipe, koja ima svaku utakmicu 6-7 dvocifrenih igraca, u kojoj je trener, bas trener i koja je ovde favorit. Ako Durant podigne sut na 60%, jedino tako moze odvesti OKC u veliko finale.

Konzervativac

pre 9 godina

Mislim da Indijana moze da pobedi Majami ukoliko uspeju da postavi odbranu na nivo koje oni umeju.Pozicija Majamija je precenjena, prosli su Bruklin mnogo teze nego sto se vidi po rezultatu koji je mnogo vise zasluga Bruklina nego Majamija. Igra samo Lebron Dzejms i to genijalno,ali nisam siguran da je to dovoljno. Po meni najvece sanse ima San Antonio. Dobar tim koji je u odlicnoj formi dobar trener koji zna sta radi. Konkurencija nije nesto jaka i osim ako Lebron ne poludi svako vece, malo ko ima sanse da ih ugrozi.

Konzervativac

pre 9 godina

Mislim da Indijana moze da pobedi Majami ukoliko uspeju da postavi odbranu na nivo koje oni umeju.Pozicija Majamija je precenjena, prosli su Bruklin mnogo teze nego sto se vidi po rezultatu koji je mnogo vise zasluga Bruklina nego Majamija. Igra samo Lebron Dzejms i to genijalno,ali nisam siguran da je to dovoljno. Po meni najvece sanse ima San Antonio. Dobar tim koji je u odlicnoj formi dobar trener koji zna sta radi. Konkurencija nije nesto jaka i osim ako Lebron ne poludi svako vece, malo ko ima sanse da ih ugrozi.

Konzervativac

pre 9 godina

Mislim da Indijana moze da pobedi Majami ukoliko uspeju da postavi odbranu na nivo koje oni umeju.Pozicija Majamija je precenjena, prosli su Bruklin mnogo teze nego sto se vidi po rezultatu koji je mnogo vise zasluga Bruklina nego Majamija. Igra samo Lebron Dzejms i to genijalno,ali nisam siguran da je to dovoljno. Po meni najvece sanse ima San Antonio. Dobar tim koji je u odlicnoj formi dobar trener koji zna sta radi. Konkurencija nije nesto jaka i osim ako Lebron ne poludi svako vece, malo ko ima sanse da ih ugrozi.

nemanha

pre 9 godina

LAC nisu imali igraca koji moze da cuva Duranta, to je najveci razlog poraza. Npr SAS imaju Lenarda, koji je vrhunski odbrambeni igrac.

google

pre 9 godina

Ocajno sudjenje u petoj i sestoj utakmici, ali kao sto Barkli rece, potrebno je napokon malo vise krivice pripisati i samim igracima. Da se peta utakmica serije izgubi na onakav nacin nakon fenomenalne timske igre zaista moras da napravis idiotske greske, a CP, 29ogodisnji iskusni plej, se istinski potrudio da se potpise kao tragicar.

shomika

pre 9 godina

(Petko, 16. maj 2014 09:06)
Isto ko prosle godine.

Inace simpatisem sve timove osim Majamija, tako da postoji sansa da ce bas Majami da osvoji,jer sam inace baksuz.
Najvise bi voleo da San Antonio osvoji,ipak imaju najlepsu igru iako nemaju bas najbolje igrace....
Durent neverovatno lako i sa toliko osecaja sutira da je to nenormalno.

Jeremija

pre 9 godina

Okreni obrni u finalu NBA su četiri najbolje ekipe iz regularnog dela sezone. Odgledao sam drugo poluvreme Oklahoma-Klipersi i sasvim zaslužena pobeda Tandera uprkos tome što je bilo pritužbi na suđenje. Durent je odigrao odličan meč, sipao je trojke kao lud i navijaću za njega da prođe u finale pa da gledamo njegov i Lebronov okršaj u velikom finalu. Indijana je potpuna nepoznanica, mogu da iznenade Majami ali sa druge strane ne bi me čudilo da ih Hit počisti ili dozvoli eventualno jednu pobedu.
Jel neko zna kada počinju finala i koliko mečeva će SK prenositi?

zec

pre 9 godina

napokon pocinje pravi dio, 4 najbolje ekipe i posteno da se pobiju za titulu. sas i indy dvije jako dobro popunjene ekipe na svim pozicijama, jako cvrste ekipe. mia i okc nose po dva igraca, ali po dva kakva igraca. tesko je reci ko ce do titule, sve 4 ekipe dugo igraju zajedno i dugo su u vrhu, u nba nema preko noci nista (izuzetak celtici sa velikom trojkom)ne znam sto je sportklub ofalio sa prenosima, valjda ce sada biti bolje, za ovo stvarno vrijedi ustajati ujutru. ko god da osvoji od ova 4 tima je zasluzeno. postoji klasa razlike izmedju ovih i ostalih timova. rekao bih da clippersi po imenima i po treneru imaju sta traziti, ali jednostavno cp3 ne moze odvesti ekipu do titule

Styx river

pre 9 godina

Ocekivano, prvi i drugi iz obe konferencije u finalima, mada su Oklahoma i Indijana teze prosli nego SAS i Miami. Sudeci po ovim mecevima Miami nece imati puno problema sa pacerima, dok ce se prava borba voditi na zapadu gde Oklahoma mora jos vise da podigne nivo igre da bi imali nesto da traze protiv SAS-a(iako je Tony povredjen, ali najverovatnije ce igrati). Spursi do titule!

Stefan

pre 9 godina

Navijam za Tander, ali tesko ce proci San Antonio. SAS je uigran tim do tancina i svi igraju, a u OKC igraju dva ipo igraca koji nose celu ekipu. Mada stoji i to da je Sparsima najnezgodnije kad igraju protiv OkC-a, tako da se nadam zanimljivoj seriji, po mogucstvu u 7 utakmica.
P. S. Mali Stiven Adams ce biti paklen igrac...

Jocika

pre 9 godina

San Antonio igra ubedljivo najbolju kosarku (i) ovog playoff-a i trebalo bi da dodju do titule.

Al ako poludi ona sestica iz Miami-a.........

Fox Molder

pre 9 godina

Bravo Kevine, odlicna partija. I kao sto sam na pocetku prognozirao, bice to najbolja moguca finala konferencija. Indijana i Majami ce mozda i u sedam meceva. Sa druge strane koliko god voleo i obozavao da gledam Spurse, proci ce ih Oklahoma. Pre dve godine su ih dobili u plej ofu cetiri za redom, prosle su bili bolji u medjusobnom skoru a ove vec je 4-0 za OKC. Jednostavno ne mogu nista Durantu. Ali to su stari lisci, sve je otvoreno!

aca

pre 9 godina

kad bi mi neko objasnio faul Krisa Pola na 3 i nesto do kraja, kada je u prodoru asistirao Dzordanu i malo zakacio nekog baju iz OKC, ovaj pao kao valjak da ga pregazio, a sudija svirao faul u napadu?...

Jocika

pre 9 godina

San Antonio igra ubedljivo najbolju kosarku (i) ovog playoff-a i trebalo bi da dodju do titule.

Al ako poludi ona sestica iz Miami-a.........

aca

pre 9 godina

kad bi mi neko objasnio faul Krisa Pola na 3 i nesto do kraja, kada je u prodoru asistirao Dzordanu i malo zakacio nekog baju iz OKC, ovaj pao kao valjak da ga pregazio, a sudija svirao faul u napadu?...

Styx river

pre 9 godina

Ocekivano, prvi i drugi iz obe konferencije u finalima, mada su Oklahoma i Indijana teze prosli nego SAS i Miami. Sudeci po ovim mecevima Miami nece imati puno problema sa pacerima, dok ce se prava borba voditi na zapadu gde Oklahoma mora jos vise da podigne nivo igre da bi imali nesto da traze protiv SAS-a(iako je Tony povredjen, ali najverovatnije ce igrati). Spursi do titule!

Stefan

pre 9 godina

Navijam za Tander, ali tesko ce proci San Antonio. SAS je uigran tim do tancina i svi igraju, a u OKC igraju dva ipo igraca koji nose celu ekipu. Mada stoji i to da je Sparsima najnezgodnije kad igraju protiv OkC-a, tako da se nadam zanimljivoj seriji, po mogucstvu u 7 utakmica.
P. S. Mali Stiven Adams ce biti paklen igrac...

Jeremija

pre 9 godina

Okreni obrni u finalu NBA su četiri najbolje ekipe iz regularnog dela sezone. Odgledao sam drugo poluvreme Oklahoma-Klipersi i sasvim zaslužena pobeda Tandera uprkos tome što je bilo pritužbi na suđenje. Durent je odigrao odličan meč, sipao je trojke kao lud i navijaću za njega da prođe u finale pa da gledamo njegov i Lebronov okršaj u velikom finalu. Indijana je potpuna nepoznanica, mogu da iznenade Majami ali sa druge strane ne bi me čudilo da ih Hit počisti ili dozvoli eventualno jednu pobedu.
Jel neko zna kada počinju finala i koliko mečeva će SK prenositi?

zec

pre 9 godina

napokon pocinje pravi dio, 4 najbolje ekipe i posteno da se pobiju za titulu. sas i indy dvije jako dobro popunjene ekipe na svim pozicijama, jako cvrste ekipe. mia i okc nose po dva igraca, ali po dva kakva igraca. tesko je reci ko ce do titule, sve 4 ekipe dugo igraju zajedno i dugo su u vrhu, u nba nema preko noci nista (izuzetak celtici sa velikom trojkom)ne znam sto je sportklub ofalio sa prenosima, valjda ce sada biti bolje, za ovo stvarno vrijedi ustajati ujutru. ko god da osvoji od ova 4 tima je zasluzeno. postoji klasa razlike izmedju ovih i ostalih timova. rekao bih da clippersi po imenima i po treneru imaju sta traziti, ali jednostavno cp3 ne moze odvesti ekipu do titule

google

pre 9 godina

Ocajno sudjenje u petoj i sestoj utakmici, ali kao sto Barkli rece, potrebno je napokon malo vise krivice pripisati i samim igracima. Da se peta utakmica serije izgubi na onakav nacin nakon fenomenalne timske igre zaista moras da napravis idiotske greske, a CP, 29ogodisnji iskusni plej, se istinski potrudio da se potpise kao tragicar.

Kobe sucks

pre 9 godina

Iz duela OKC-LAC dalje nije otišao bolji. Svaka čast Durentu na impresivnim brojkama, ali ne može se postati šampion ako tim igra sa dva igrača. Po meni, LAC su mnogo organizovaniji kao tim, samo što nemaju ovako dobre individualce koji trpaju svaki meč 35+ poena. Sve u svemu biće ovo veoma spektakularno polufinale. Pošto sam do sada navijao za LAC (pre svega zbog Doka i DeAndrea) naravno da ću sada navijati protiv OKC. Znači najviše bih voleo kada bi sada ispali, a to je veoma moguće. Opet kažem zbog čega: SAS igra sa pet, a OKC sa dva igrača. Treba samo pustiti da stvari dodju na svoje, i naravno uživati u fantastičnoj košarci. :)

Bricine Makaze i Munje nebeske

pre 9 godina

Finale Mamuze vs Vrelina. Nadam se da ce Indiana bar da posteno izmuci LeBrona i ekipu. Steta za Makaze, mogli su vise, ali uz malo doterivanja ekipe, mogu da se nadaju vecem uspehu sl. godine. Munje lagano gube od Mamuza koje su penicilin za silovatelje individualne kosarke iz Oklahome.
Mamuze do titule!
(Heterogena-smesa, 16. maj 2014 10:03)

Dete, ko su ti te MAKAZE? Clipper je vrsta jedrenjaka. A ko su ti "Munje"? U NBA ne postoji tim koji se zove Oklahoma Lightning, već samo Thunder (Grom). Inače, naravno da će Durant i Westbrook osvojiti, jer je bilo koja druga kombinacija nerealna. SAS i Heat su tu već bili.

nemanha

pre 9 godina

LAC nisu imali igraca koji moze da cuva Duranta, to je najveci razlog poraza. Npr SAS imaju Lenarda, koji je vrhunski odbrambeni igrac.

Fox Molder

pre 9 godina

Bravo Kevine, odlicna partija. I kao sto sam na pocetku prognozirao, bice to najbolja moguca finala konferencija. Indijana i Majami ce mozda i u sedam meceva. Sa druge strane koliko god voleo i obozavao da gledam Spurse, proci ce ih Oklahoma. Pre dve godine su ih dobili u plej ofu cetiri za redom, prosle su bili bolji u medjusobnom skoru a ove vec je 4-0 za OKC. Jednostavno ne mogu nista Durantu. Ali to su stari lisci, sve je otvoreno!

Almighty

pre 9 godina

Ovo su projektovana finala, 4 najbolje ekipe.
Realno, samo su se Sparsi prosetali i to u 2. kolu, dok je u 1. bilo cupavo.
Hit je imao opasno teske duele koji su bili na jednu loptu, o Oklahomi da i ne govorim.
Indijana je realno morala jos lakse da dobije, ali eto i pored predvidjanja strucnjaka, u finalu su.
U Sparsima imamo Lenarda, fantasticnog defanzivca koji ce sada morati da polaze marurski protiv Durenta, a ako prodju dalje i dip. protiv Dzejmsa, ili Dzordza. :p
Sa druge strane, mislim da je cela Indijana zivela za ovo jos od prosle sezone i sada cemo videti koliko im se igra stvarno, jer protiv Vasingtona su delovali kao da igraju, jer moraju..!
Sve u svemu, ja ponovo ne spavam nocu, a vi..? :)

Jovan

pre 9 godina

Ispade Memfis treci po jacini klub na zapadu, posle OKC i SAS koliko vidim jedino te tri ekipe mogu medjusobno da se ugrozavaju naravno kad su sve 3 u punom sastavu, ocekujem zanimljivu seriju OKC-SAS tesko je reci ko ce dalje, mislim da SAS ima neophodnu dubinu klupe. Pozz

Rade Futog

pre 9 godina

Bice ovo interesantna finala konferencija. Indijana, tim koji ima jaku klupu, poslednja dva meseca nije na pravom nivou, psihicki su pod tenzijom, jer su bili favoriti, mada imam utisak da jedva cekaju Majami, posebno Hibert, koji tada najbolje igra i Pol Dzordz, koji ce se meriti sa Lebronom. Ocekujem sedam meceva i pobedu Lebrona.
Na zapadu nista novo. Bice opasan okrsaj, dva vrhunska individualca, protiv prave ekipe, koja ima svaku utakmicu 6-7 dvocifrenih igraca, u kojoj je trener, bas trener i koja je ovde favorit. Ako Durant podigne sut na 60%, jedino tako moze odvesti OKC u veliko finale.

velikipoznavalac

pre 9 godina

Najjaca 4 tima su ostala.

Oklahoma kao i Miami zavisi od pojedinaca, ali razlika je u tome sto u Oklahomi ti pojedinci zavise od procenta svog suta, a u Majamiju ako pojedinca nece on ce uvek moci da razigra saigrace koji ce pogadjati ili da ne sutira sa distance vec da ide snazno na kos.
SAS neverovatan, ono sto oni igraju proteklih godina je sjajno, prava kosarka. Kod njih se nikad ne zna kad ce neko (kao npr. Lenard) da istupi i odigra sjajnu partiju.
Parker najbolji plej lige koji ima neverovatnu tehniku, a Dunkan iako po meni ono sto on radi nije lepo na oko on ipak pogadja.
Indiana sa druge strane nema konstantnost, iako su sad u usponu forme mislim da nece proci dalje.

Stoga ocekujem reprizu proslogodisnjeg finala, gde je sve otvoreno.

eastie beastie teeny vinnie

pre 9 godina

Žao mi je što su Vizardsi ispali, ali kako su se odvijale stvari u ovoj seriji, to je bilo očekivano. Za razliku od njih, Pejsersi imaju plej-of iskustvo, ponajviše Vest, koji je i uzeo stvari u svoje ruke u ovoj poslednjoj utakmici. Stefenson je takođe u ovoj utakmici konačno imao veći učinak u seriji. Pejsersi su specifičan tim. Izgubili su dve utakmice na svom terenu, a dobili sve tri na gostovanju. Imaju problem kad su favoriti, a kad je protivnik u toj situaciji ( kao domaaćin ), uspevaju da ga nadigraju. Vizardsi su ostali bez šuta spolja, Ariza i Vol posebno, što je najverovatnije presudilo. Sve u svemu, favoriti "kolo vode", iznenađenja su prestala, i ostale su samo najjače ekipe.

shomika

pre 9 godina

(Petko, 16. maj 2014 09:06)
Isto ko prosle godine.

Inace simpatisem sve timove osim Majamija, tako da postoji sansa da ce bas Majami da osvoji,jer sam inace baksuz.
Najvise bi voleo da San Antonio osvoji,ipak imaju najlepsu igru iako nemaju bas najbolje igrace....
Durent neverovatno lako i sa toliko osecaja sutira da je to nenormalno.

Konzervativac

pre 9 godina

Mislim da Indijana moze da pobedi Majami ukoliko uspeju da postavi odbranu na nivo koje oni umeju.Pozicija Majamija je precenjena, prosli su Bruklin mnogo teze nego sto se vidi po rezultatu koji je mnogo vise zasluga Bruklina nego Majamija. Igra samo Lebron Dzejms i to genijalno,ali nisam siguran da je to dovoljno. Po meni najvece sanse ima San Antonio. Dobar tim koji je u odlicnoj formi dobar trener koji zna sta radi. Konkurencija nije nesto jaka i osim ako Lebron ne poludi svako vece, malo ko ima sanse da ih ugrozi.

Konzervativac

pre 9 godina

Mislim da Indijana moze da pobedi Majami ukoliko uspeju da postavi odbranu na nivo koje oni umeju.Pozicija Majamija je precenjena, prosli su Bruklin mnogo teze nego sto se vidi po rezultatu koji je mnogo vise zasluga Bruklina nego Majamija. Igra samo Lebron Dzejms i to genijalno,ali nisam siguran da je to dovoljno. Po meni najvece sanse ima San Antonio. Dobar tim koji je u odlicnoj formi dobar trener koji zna sta radi. Konkurencija nije nesto jaka i osim ako Lebron ne poludi svako vece, malo ko ima sanse da ih ugrozi.

bley

pre 9 godina

Durantula grandiozan 39-16-5,5-8 trojke,10-10 penali,ako Vestbruk smanji utiske i shvati ko je glavni mogu u finale,u protivnom teško,Majami sad da pokaže kakav je tim,konačno neki dostojan protivnik.
(MVP, 16. maj 2014 11:51)

Zasto kritikujete Westbrooka? Da nije njega bilo 99% ne bi mogli proci Memfis, zna on da je KD MVP i glavna zvezda, ali jedino zajedno funkcionisu perfektno. Russ 3 3doublla u plejofu, pre 2 utakmice falio mu skok za 4ti. Ostali igraci perfektni Redzi, Adams, svi obavljaju vrhunski posao. Idemo po titulu OKC!!

stefan

pre 9 godina

SAS-OKC ... Ne znam da li bih vise voleo da trojka Spursa ode u legendu sa titulom ili da Durent napadne Lebrona u finalu i tako zapocne novo rivalstvo.
Majami-Indijana... Pejsersi bi bili osvezenje jer imaju kompletan tim ali se sve svodi na to hoce li Lebron da poludi dovoljno da im razbije odbranu. Mislim da ce Vejd da se ukljuci. Bice strasan duel.
Sva 4 tima su opravdano u finalima konferencija.
Klipersima fali igrac kao Pol Pirs.
Memfisu vrhunski suter.
Ovo je najbolje sto liga ima da ponudi.
Moja prognoza: Majami - Indijana 4-2
San Antonio - OKC 4 -3.

Petko

pre 9 godina

@(shomika, 16. maj 2014 10:08)

Da ali prošle godine nisu bile 4 najbolje po tabeli a ni po kvalitetu, bio je Memphis - San Antonio i Miami - Indiana, nekako mi je tu autsajder Memphis, a ni Indiana nije bila 2. u regularnom dijelu nego je bio New York, zato kažem da je ove godine sve tip-top :)

GO SPURS! :)

MVP

pre 9 godina

Durantula grandiozan 39-16-5,5-8 trojke,10-10 penali,ako Vestbruk smanji utiske i shvati ko je glavni mogu u finale,u protivnom teško,Majami sad da pokaže kakav je tim,konačno neki dostojan protivnik.

Bojan

pre 9 godina

izgleda da se KD ukljucuje tek kada dodje 6. mec u seriji.
Rekoh nakon proslog meca da mi se cini da nije na nivou iz regularne sezone, ali je ovaj odigrao skoro savrseno. Osim loseg pocetka i prve cetvrtine, skoro sve je dao, bio je nezaustavljiv.
RW sada podbacio, ali je ipak KD uspeo da izvuce.
Sudjenje, opet bilo dosta nekih ociglednih gresaka, kompenzacija i slicnih stvari koje nerviraju ljude... ali ipak, cini se da je OKC za dlaku bio bolji od LACa.
LAC, opet ceka narednu sezonu, imaju 3 godine solidnu ekipu vec, vrh lige, ali vise od polufinala konferencije u plejofu nisu uradili. Grifin je postao sjajan igrac, ali nesto tu ne stima da bi napali titulu.

Fleu

pre 9 godina

Nemojte porediti ko je lakse prosao i ne mozete porediti Kliperse I Portland ili Washington i Bruklin jer je ocigledno koliko je neka ekipa jaca, nadam se velikom finalu i imacemo najbolju mogucu seriju mada bih voleo titula da ode u oklAhoma siti

Konzervativac

pre 9 godina

Mislim da Indijana moze da pobedi Majami ukoliko uspeju da postavi odbranu na nivo koje oni umeju.Pozicija Majamija je precenjena, prosli su Bruklin mnogo teze nego sto se vidi po rezultatu koji je mnogo vise zasluga Bruklina nego Majamija. Igra samo Lebron Dzejms i to genijalno,ali nisam siguran da je to dovoljno. Po meni najvece sanse ima San Antonio. Dobar tim koji je u odlicnoj formi dobar trener koji zna sta radi. Konkurencija nije nesto jaka i osim ako Lebron ne poludi svako vece, malo ko ima sanse da ih ugrozi.

PFC

pre 9 godina

@Novosadjanin glavni problem Sparsa je umor koji ih je stigao u velikom finalu prosle godine,inače su ekipa koja najvise"zna" kosarku i njihovi kosarkasi su inteligentniji od sve ostale tri ekipe zajedno

petarczv

pre 9 godina

Nba2k14 je jos pre mesec dana predvideo finale okc-ind :-)

A ja bi licno voleo sas-ind igraju timski i uvek neko drugi iskoci ne zavise od jednog coveka

дурантула окц

pre 9 godina

@nemahna Durantuli je sve jedno ko ga čuva, ako je njegov dan, niko ne može da ga zaustavi. setite se kako je uništio iguadalu sa 54 poena

hawkeye

pre 9 godina

Realno 4 najbolja tima su u finalima svojih konferencija.Mislim da su svi pravi ljubitelji NBA košarke to i priželjkivali,pa neka odmere snage,smatram da nijedna serija neće da završi prije 6,moj favorit SAS iz više razloga,oni predstavljaju ono što košarka jest,i da legendarni Tim Dankan ode sa prstenom u mirovinu.

дурантула окц

pre 9 godina

odlična igra KD-a, vestbruk se probudio tek pred kraj, a ibaka se povredio na početku drugog poluvremena. Koliko sam pratio, bile su dve greške više u korist okc, znači 4 poena manje razlike, to je opet pobeda oklahome. OKC idemo do pobede protiv sas (kladio sam se u pljeskavicu). nisam planirao sa gledam finale istoka, ali što da ne kad već igraju u pola 10

Heterogena-smesa

pre 9 godina

Finale Mamuze vs Vrelina. Nadam se da ce Indiana bar da posteno izmuci LeBrona i ekipu. Steta za Makaze, mogli su vise, ali uz malo doterivanja ekipe, mogu da se nadaju vecem uspehu sl. godine. Munje lagano gube od Mamuza koje su penicilin za silovatelje individualne kosarke iz Oklahome.
Mamuze do titule!

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Svi pričaju da su Sparsi najstarija ekipa, a to nije tačno. Najstariji je Majami, jedini u ligi imaju prosek preko 30 godina. A kada se gleda 8 igrača koji igraju najviše, i tu su prvi, sa preko 32 godine proseka. SA je u toj kategoriji peti. Jesu Dankan i Đinobili veterani, ali ih je Greg Popović štedeo a i njih dvojica ne igraju toliko fizičku košarku. Parker nije baš tako star, brži je od većine plejeva u ligi. Ostatak ekipe je prilično mlad. Meni više deluje da se Majami fizički raspada i zato su želeli da sve serije što pre završe. Rej Alen jeste bio moćan igrač, ali je fizički totalno pao, u odbrani ne može nikoga da drži. Nemaju centra, pa Lebron mora da igra često na postu kako bi otvarao šuteve drugima, a to dodatno uzima snagu. Vejd zbog kolena ne može da igra konstantno. Boš jedini uz Lebrona deluje fit. Ostali su vodonoše čiji učinak zavisi od toga koliko će imati prostora zbog udvajanja Lebrona. U finalu bi i Oklahoma i SA bili svežiji od Majamija, možda i favoriti. Indijana nije igrala protiv ozbiljne ekipe u PO, a opet su se mučili. Mada, leži im Majami, posebno Hibertu. Biće zanimljivo.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Ako cemo realno, Majami ce ove godine nesto lakse uzeti titulu nego prosle. Vise je razloga za to. Ja kao prvi stavljam Dvejna Vejda. Ove sezone su njegova kolena ne deluju previse istrosena kao prosle i u stanju je da zatrpa protivnika sa kosevima. Drugi razlog je LBJ koji je konacno prelezao decije bolesti i sada konacno deluje zrelo (bilo je i vreme ima 30 god). Iz nekih njegovih intervjua (uporedjujuci ih sa onim iz 2011 posebno) zakljucujem da je mentalno 70% jaci. U ovom finalu ne mogu da zamislim da nece smeti da se spusti na niski post kao protiv JJ Baree 2011. Jos jedna stvar je govor tela. On puno otkriva, narocito u poslednjim minutama kao u proslom mecu. Deluje smireno, pun samopouzdanja, a to je za one koji prate njegovu karijeru malo detaljnije kljucna stvar. Treca stvar je sastav Majamija koji je bez konkurencije za koplje ispred ostalih. Sta reci o Reju Alenu, Krisu Bosu, Batijeru. Mnogi ne znaju da po programu ''Sinergija'' Batijer ima monstrumski +/- rejting. Dakle sve ekipe sa njim igraju mnogo mnogo bolje.
Prognoziram da ce Oklahoma da igra veliko finale. Po osecaju. Ne mogu sada da dam puno razloga, ali mi se cini da Oklahoma ne lezi gernatoloskom domu iz Texasa. Kljucna stvar u tom dvoboju je Kavai Lenard i njegova sposobnost da se nosi sa Durantulom. Mala jeres-nekako mislim da ce Vestbruk da unisti Tonija Parkera. Toni je imao uvek dosta problema sa njim. Indijanu ne vidim kao nekog ko ozbiljno moze da naudi Majamiju.
P.S. Malo je 1500 karaktera.

Dr

pre 9 godina

Neko rece OKC igra sa dva igraca? Pa i igra, jer u prve 3 cetvrtine se "ta dva" ne vracaju u odbranu. Jutros je utakmicu dobio momak sa Novog Zelanda (Adams cini mi se). Jordan i Perkins kao da su se dogovorili da ne igraju ovu seriju uopste. A da je ovakve kradje bilo u ABA ligi ili u KLS, pa ne bi samo flase uletale u teren kao sinoc nego bi neredi poceli. Ne volim kliperse, ali da ti sudis faul jer se westbrook saplice o svoju nogu ne jednom, nego dva puta... A ono u game 5 je bilo jednako onom sto su nama turci uradili u Istanbulu.

Novosadjanin.

pre 9 godina

(Narsil, 16. maj 2014 19:08)

Da Vejdova kolena su u ovom trenutku u boljem stanju, nego prosle u ovo doba, to ne kazem ja nego strucnjaci koji se ozbiljnije bave sa tim a ja eto procitam sta napisu.
Drugo, Majami jeste za koplje ispred SA koji ima manje sanse da se nadje u finalu.

Aki

pre 9 godina

IND-MAM 4-3 SAS-OKC 3-4 IND-OKC 2-4 premda bih vise voleo sas u finalu mislim da oni nemogu sacuvati Durenta i Westrbruka ti igraci su u stanju da kombinovano daju 60-80 poena premda nevolim nacin na koji igra okc a imace i protekciju sudija a Indijana mislim da cele godine ceka duel sa Majamijem a igraju strasnu odbranu posebno protiv njih i vole dase nadigravaju sa njima i mogu fizicki daim pariraju cak mislim dasu tu i u prednosti ali gube od okc jer nece imati prednost domaceg terena i naravno sudije ce biti na strani okc toje ocigledno kroz celi plej of.

Bojan

pre 9 godina

@narsil
kolega novosadjanin je apsolutno u pravu, bolje Dvejnovo stanje se vidi i po njegovim igrama u ovom plejofu.
nisam siguran koliko moze da zatrpa protivnika, odavno nije dao 30 poena na mecu u plejofu, a 40+ da i ne govorim.
Majami ce ici dokle ih LBJ odvuce, a u pravu je covek da deluje pun samopouzdanja.

petarlfc

pre 9 godina

Ja rece OKC dobija naredna dva meca a vi navalili po minusima, eto vam vasi Klipersi, toliko su iritantne te njuske, nesto neverovatno! Uhh kako mi je drago, ajmo sad na mamuze pa do velikog finala! OKC!

Marko

pre 9 godina

Koji maler za Oklahomu povreda Ibake.Stvarno nemaju srece.Prosle godine Westbrook ove Ibaka.Pusti San Antonio provucice se do finala,i neko ce posle reci jak zapad.Dallas,Portland i nisu neke ozbiljne ekipe,a Oklahoma osim Ibake nema nekog kosarkasa pod kosem da iole vredi.Tako ce San Antonio ni kriv ni duzan u finale,a igraju odvratnu kosarku.

Kobe sucks

pre 9 godina

Iz duela OKC-LAC dalje nije otišao bolji. Svaka čast Durentu na impresivnim brojkama, ali ne može se postati šampion ako tim igra sa dva igrača. Po meni, LAC su mnogo organizovaniji kao tim, samo što nemaju ovako dobre individualce koji trpaju svaki meč 35+ poena. Sve u svemu biće ovo veoma spektakularno polufinale. Pošto sam do sada navijao za LAC (pre svega zbog Doka i DeAndrea) naravno da ću sada navijati protiv OKC. Znači najviše bih voleo kada bi sada ispali, a to je veoma moguće. Opet kažem zbog čega: SAS igra sa pet, a OKC sa dva igrača. Treba samo pustiti da stvari dodju na svoje, i naravno uživati u fantastičnoj košarci. :)

Heterogena-smesa

pre 9 godina

Finale Mamuze vs Vrelina. Nadam se da ce Indiana bar da posteno izmuci LeBrona i ekipu. Steta za Makaze, mogli su vise, ali uz malo doterivanja ekipe, mogu da se nadaju vecem uspehu sl. godine. Munje lagano gube od Mamuza koje su penicilin za silovatelje individualne kosarke iz Oklahome.
Mamuze do titule!

Bricine Makaze i Munje nebeske

pre 9 godina

Finale Mamuze vs Vrelina. Nadam se da ce Indiana bar da posteno izmuci LeBrona i ekipu. Steta za Makaze, mogli su vise, ali uz malo doterivanja ekipe, mogu da se nadaju vecem uspehu sl. godine. Munje lagano gube od Mamuza koje su penicilin za silovatelje individualne kosarke iz Oklahome.
Mamuze do titule!
(Heterogena-smesa, 16. maj 2014 10:03)

Dete, ko su ti te MAKAZE? Clipper je vrsta jedrenjaka. A ko su ti "Munje"? U NBA ne postoji tim koji se zove Oklahoma Lightning, već samo Thunder (Grom). Inače, naravno da će Durant i Westbrook osvojiti, jer je bilo koja druga kombinacija nerealna. SAS i Heat su tu već bili.

Fox Molder

pre 9 godina

Bravo Kevine, odlicna partija. I kao sto sam na pocetku prognozirao, bice to najbolja moguca finala konferencija. Indijana i Majami ce mozda i u sedam meceva. Sa druge strane koliko god voleo i obozavao da gledam Spurse, proci ce ih Oklahoma. Pre dve godine su ih dobili u plej ofu cetiri za redom, prosle su bili bolji u medjusobnom skoru a ove vec je 4-0 za OKC. Jednostavno ne mogu nista Durantu. Ali to su stari lisci, sve je otvoreno!

Novosadjanin.

pre 9 godina

Ako cemo realno, Majami ce ove godine nesto lakse uzeti titulu nego prosle. Vise je razloga za to. Ja kao prvi stavljam Dvejna Vejda. Ove sezone su njegova kolena ne deluju previse istrosena kao prosle i u stanju je da zatrpa protivnika sa kosevima. Drugi razlog je LBJ koji je konacno prelezao decije bolesti i sada konacno deluje zrelo (bilo je i vreme ima 30 god). Iz nekih njegovih intervjua (uporedjujuci ih sa onim iz 2011 posebno) zakljucujem da je mentalno 70% jaci. U ovom finalu ne mogu da zamislim da nece smeti da se spusti na niski post kao protiv JJ Baree 2011. Jos jedna stvar je govor tela. On puno otkriva, narocito u poslednjim minutama kao u proslom mecu. Deluje smireno, pun samopouzdanja, a to je za one koji prate njegovu karijeru malo detaljnije kljucna stvar. Treca stvar je sastav Majamija koji je bez konkurencije za koplje ispred ostalih. Sta reci o Reju Alenu, Krisu Bosu, Batijeru. Mnogi ne znaju da po programu ''Sinergija'' Batijer ima monstrumski +/- rejting. Dakle sve ekipe sa njim igraju mnogo mnogo bolje.
Prognoziram da ce Oklahoma da igra veliko finale. Po osecaju. Ne mogu sada da dam puno razloga, ali mi se cini da Oklahoma ne lezi gernatoloskom domu iz Texasa. Kljucna stvar u tom dvoboju je Kavai Lenard i njegova sposobnost da se nosi sa Durantulom. Mala jeres-nekako mislim da ce Vestbruk da unisti Tonija Parkera. Toni je imao uvek dosta problema sa njim. Indijanu ne vidim kao nekog ko ozbiljno moze da naudi Majamiju.
P.S. Malo je 1500 karaktera.

Jocika

pre 9 godina

San Antonio igra ubedljivo najbolju kosarku (i) ovog playoff-a i trebalo bi da dodju do titule.

Al ako poludi ona sestica iz Miami-a.........

Jeremija

pre 9 godina

Okreni obrni u finalu NBA su četiri najbolje ekipe iz regularnog dela sezone. Odgledao sam drugo poluvreme Oklahoma-Klipersi i sasvim zaslužena pobeda Tandera uprkos tome što je bilo pritužbi na suđenje. Durent je odigrao odličan meč, sipao je trojke kao lud i navijaću za njega da prođe u finale pa da gledamo njegov i Lebronov okršaj u velikom finalu. Indijana je potpuna nepoznanica, mogu da iznenade Majami ali sa druge strane ne bi me čudilo da ih Hit počisti ili dozvoli eventualno jednu pobedu.
Jel neko zna kada počinju finala i koliko mečeva će SK prenositi?

MVP

pre 9 godina

Durantula grandiozan 39-16-5,5-8 trojke,10-10 penali,ako Vestbruk smanji utiske i shvati ko je glavni mogu u finale,u protivnom teško,Majami sad da pokaže kakav je tim,konačno neki dostojan protivnik.

Aki

pre 9 godina

IND-MAM 4-3 SAS-OKC 3-4 IND-OKC 2-4 premda bih vise voleo sas u finalu mislim da oni nemogu sacuvati Durenta i Westrbruka ti igraci su u stanju da kombinovano daju 60-80 poena premda nevolim nacin na koji igra okc a imace i protekciju sudija a Indijana mislim da cele godine ceka duel sa Majamijem a igraju strasnu odbranu posebno protiv njih i vole dase nadigravaju sa njima i mogu fizicki daim pariraju cak mislim dasu tu i u prednosti ali gube od okc jer nece imati prednost domaceg terena i naravno sudije ce biti na strani okc toje ocigledno kroz celi plej of.

Styx river

pre 9 godina

Ocekivano, prvi i drugi iz obe konferencije u finalima, mada su Oklahoma i Indijana teze prosli nego SAS i Miami. Sudeci po ovim mecevima Miami nece imati puno problema sa pacerima, dok ce se prava borba voditi na zapadu gde Oklahoma mora jos vise da podigne nivo igre da bi imali nesto da traze protiv SAS-a(iako je Tony povredjen, ali najverovatnije ce igrati). Spursi do titule!

Stefan

pre 9 godina

Navijam za Tander, ali tesko ce proci San Antonio. SAS je uigran tim do tancina i svi igraju, a u OKC igraju dva ipo igraca koji nose celu ekipu. Mada stoji i to da je Sparsima najnezgodnije kad igraju protiv OkC-a, tako da se nadam zanimljivoj seriji, po mogucstvu u 7 utakmica.
P. S. Mali Stiven Adams ce biti paklen igrac...

дурантула окц

pre 9 godina

odlična igra KD-a, vestbruk se probudio tek pred kraj, a ibaka se povredio na početku drugog poluvremena. Koliko sam pratio, bile su dve greške više u korist okc, znači 4 poena manje razlike, to je opet pobeda oklahome. OKC idemo do pobede protiv sas (kladio sam se u pljeskavicu). nisam planirao sa gledam finale istoka, ali što da ne kad već igraju u pola 10

Konzervativac

pre 9 godina

Mislim da Indijana moze da pobedi Majami ukoliko uspeju da postavi odbranu na nivo koje oni umeju.Pozicija Majamija je precenjena, prosli su Bruklin mnogo teze nego sto se vidi po rezultatu koji je mnogo vise zasluga Bruklina nego Majamija. Igra samo Lebron Dzejms i to genijalno,ali nisam siguran da je to dovoljno. Po meni najvece sanse ima San Antonio. Dobar tim koji je u odlicnoj formi dobar trener koji zna sta radi. Konkurencija nije nesto jaka i osim ako Lebron ne poludi svako vece, malo ko ima sanse da ih ugrozi.

bley

pre 9 godina

Durantula grandiozan 39-16-5,5-8 trojke,10-10 penali,ako Vestbruk smanji utiske i shvati ko je glavni mogu u finale,u protivnom teško,Majami sad da pokaže kakav je tim,konačno neki dostojan protivnik.
(MVP, 16. maj 2014 11:51)

Zasto kritikujete Westbrooka? Da nije njega bilo 99% ne bi mogli proci Memfis, zna on da je KD MVP i glavna zvezda, ali jedino zajedno funkcionisu perfektno. Russ 3 3doublla u plejofu, pre 2 utakmice falio mu skok za 4ti. Ostali igraci perfektni Redzi, Adams, svi obavljaju vrhunski posao. Idemo po titulu OKC!!

Konzervativac

pre 9 godina

Mislim da Indijana moze da pobedi Majami ukoliko uspeju da postavi odbranu na nivo koje oni umeju.Pozicija Majamija je precenjena, prosli su Bruklin mnogo teze nego sto se vidi po rezultatu koji je mnogo vise zasluga Bruklina nego Majamija. Igra samo Lebron Dzejms i to genijalno,ali nisam siguran da je to dovoljno. Po meni najvece sanse ima San Antonio. Dobar tim koji je u odlicnoj formi dobar trener koji zna sta radi. Konkurencija nije nesto jaka i osim ako Lebron ne poludi svako vece, malo ko ima sanse da ih ugrozi.

zec

pre 9 godina

napokon pocinje pravi dio, 4 najbolje ekipe i posteno da se pobiju za titulu. sas i indy dvije jako dobro popunjene ekipe na svim pozicijama, jako cvrste ekipe. mia i okc nose po dva igraca, ali po dva kakva igraca. tesko je reci ko ce do titule, sve 4 ekipe dugo igraju zajedno i dugo su u vrhu, u nba nema preko noci nista (izuzetak celtici sa velikom trojkom)ne znam sto je sportklub ofalio sa prenosima, valjda ce sada biti bolje, za ovo stvarno vrijedi ustajati ujutru. ko god da osvoji od ova 4 tima je zasluzeno. postoji klasa razlike izmedju ovih i ostalih timova. rekao bih da clippersi po imenima i po treneru imaju sta traziti, ali jednostavno cp3 ne moze odvesti ekipu do titule

Jovan

pre 9 godina

Ispade Memfis treci po jacini klub na zapadu, posle OKC i SAS koliko vidim jedino te tri ekipe mogu medjusobno da se ugrozavaju naravno kad su sve 3 u punom sastavu, ocekujem zanimljivu seriju OKC-SAS tesko je reci ko ce dalje, mislim da SAS ima neophodnu dubinu klupe. Pozz

Fleu

pre 9 godina

Nemojte porediti ko je lakse prosao i ne mozete porediti Kliperse I Portland ili Washington i Bruklin jer je ocigledno koliko je neka ekipa jaca, nadam se velikom finalu i imacemo najbolju mogucu seriju mada bih voleo titula da ode u oklAhoma siti

shomika

pre 9 godina

(Petko, 16. maj 2014 09:06)
Isto ko prosle godine.

Inace simpatisem sve timove osim Majamija, tako da postoji sansa da ce bas Majami da osvoji,jer sam inace baksuz.
Najvise bi voleo da San Antonio osvoji,ipak imaju najlepsu igru iako nemaju bas najbolje igrace....
Durent neverovatno lako i sa toliko osecaja sutira da je to nenormalno.

velikipoznavalac

pre 9 godina

Najjaca 4 tima su ostala.

Oklahoma kao i Miami zavisi od pojedinaca, ali razlika je u tome sto u Oklahomi ti pojedinci zavise od procenta svog suta, a u Majamiju ako pojedinca nece on ce uvek moci da razigra saigrace koji ce pogadjati ili da ne sutira sa distance vec da ide snazno na kos.
SAS neverovatan, ono sto oni igraju proteklih godina je sjajno, prava kosarka. Kod njih se nikad ne zna kad ce neko (kao npr. Lenard) da istupi i odigra sjajnu partiju.
Parker najbolji plej lige koji ima neverovatnu tehniku, a Dunkan iako po meni ono sto on radi nije lepo na oko on ipak pogadja.
Indiana sa druge strane nema konstantnost, iako su sad u usponu forme mislim da nece proci dalje.

Stoga ocekujem reprizu proslogodisnjeg finala, gde je sve otvoreno.

aca

pre 9 godina

kad bi mi neko objasnio faul Krisa Pola na 3 i nesto do kraja, kada je u prodoru asistirao Dzordanu i malo zakacio nekog baju iz OKC, ovaj pao kao valjak da ga pregazio, a sudija svirao faul u napadu?...

Konzervativac

pre 9 godina

Mislim da Indijana moze da pobedi Majami ukoliko uspeju da postavi odbranu na nivo koje oni umeju.Pozicija Majamija je precenjena, prosli su Bruklin mnogo teze nego sto se vidi po rezultatu koji je mnogo vise zasluga Bruklina nego Majamija. Igra samo Lebron Dzejms i to genijalno,ali nisam siguran da je to dovoljno. Po meni najvece sanse ima San Antonio. Dobar tim koji je u odlicnoj formi dobar trener koji zna sta radi. Konkurencija nije nesto jaka i osim ako Lebron ne poludi svako vece, malo ko ima sanse da ih ugrozi.

Petko

pre 9 godina

@(shomika, 16. maj 2014 10:08)

Da ali prošle godine nisu bile 4 najbolje po tabeli a ni po kvalitetu, bio je Memphis - San Antonio i Miami - Indiana, nekako mi je tu autsajder Memphis, a ni Indiana nije bila 2. u regularnom dijelu nego je bio New York, zato kažem da je ove godine sve tip-top :)

GO SPURS! :)

Bojan

pre 9 godina

izgleda da se KD ukljucuje tek kada dodje 6. mec u seriji.
Rekoh nakon proslog meca da mi se cini da nije na nivou iz regularne sezone, ali je ovaj odigrao skoro savrseno. Osim loseg pocetka i prve cetvrtine, skoro sve je dao, bio je nezaustavljiv.
RW sada podbacio, ali je ipak KD uspeo da izvuce.
Sudjenje, opet bilo dosta nekih ociglednih gresaka, kompenzacija i slicnih stvari koje nerviraju ljude... ali ipak, cini se da je OKC za dlaku bio bolji od LACa.
LAC, opet ceka narednu sezonu, imaju 3 godine solidnu ekipu vec, vrh lige, ali vise od polufinala konferencije u plejofu nisu uradili. Grifin je postao sjajan igrac, ali nesto tu ne stima da bi napali titulu.

stefan

pre 9 godina

SAS-OKC ... Ne znam da li bih vise voleo da trojka Spursa ode u legendu sa titulom ili da Durent napadne Lebrona u finalu i tako zapocne novo rivalstvo.
Majami-Indijana... Pejsersi bi bili osvezenje jer imaju kompletan tim ali se sve svodi na to hoce li Lebron da poludi dovoljno da im razbije odbranu. Mislim da ce Vejd da se ukljuci. Bice strasan duel.
Sva 4 tima su opravdano u finalima konferencija.
Klipersima fali igrac kao Pol Pirs.
Memfisu vrhunski suter.
Ovo je najbolje sto liga ima da ponudi.
Moja prognoza: Majami - Indijana 4-2
San Antonio - OKC 4 -3.

PFC

pre 9 godina

@Novosadjanin glavni problem Sparsa je umor koji ih je stigao u velikom finalu prosle godine,inače su ekipa koja najvise"zna" kosarku i njihovi kosarkasi su inteligentniji od sve ostale tri ekipe zajedno

hawkeye

pre 9 godina

Realno 4 najbolja tima su u finalima svojih konferencija.Mislim da su svi pravi ljubitelji NBA košarke to i priželjkivali,pa neka odmere snage,smatram da nijedna serija neće da završi prije 6,moj favorit SAS iz više razloga,oni predstavljaju ono što košarka jest,i da legendarni Tim Dankan ode sa prstenom u mirovinu.

Dr

pre 9 godina

Neko rece OKC igra sa dva igraca? Pa i igra, jer u prve 3 cetvrtine se "ta dva" ne vracaju u odbranu. Jutros je utakmicu dobio momak sa Novog Zelanda (Adams cini mi se). Jordan i Perkins kao da su se dogovorili da ne igraju ovu seriju uopste. A da je ovakve kradje bilo u ABA ligi ili u KLS, pa ne bi samo flase uletale u teren kao sinoc nego bi neredi poceli. Ne volim kliperse, ali da ti sudis faul jer se westbrook saplice o svoju nogu ne jednom, nego dva puta... A ono u game 5 je bilo jednako onom sto su nama turci uradili u Istanbulu.

Marko

pre 9 godina

Koji maler za Oklahomu povreda Ibake.Stvarno nemaju srece.Prosle godine Westbrook ove Ibaka.Pusti San Antonio provucice se do finala,i neko ce posle reci jak zapad.Dallas,Portland i nisu neke ozbiljne ekipe,a Oklahoma osim Ibake nema nekog kosarkasa pod kosem da iole vredi.Tako ce San Antonio ni kriv ni duzan u finale,a igraju odvratnu kosarku.

nemanha

pre 9 godina

LAC nisu imali igraca koji moze da cuva Duranta, to je najveci razlog poraza. Npr SAS imaju Lenarda, koji je vrhunski odbrambeni igrac.

Novosadjanin.

pre 9 godina

(Narsil, 16. maj 2014 19:08)

Da Vejdova kolena su u ovom trenutku u boljem stanju, nego prosle u ovo doba, to ne kazem ja nego strucnjaci koji se ozbiljnije bave sa tim a ja eto procitam sta napisu.
Drugo, Majami jeste za koplje ispred SA koji ima manje sanse da se nadje u finalu.

Almighty

pre 9 godina

Ovo su projektovana finala, 4 najbolje ekipe.
Realno, samo su se Sparsi prosetali i to u 2. kolu, dok je u 1. bilo cupavo.
Hit je imao opasno teske duele koji su bili na jednu loptu, o Oklahomi da i ne govorim.
Indijana je realno morala jos lakse da dobije, ali eto i pored predvidjanja strucnjaka, u finalu su.
U Sparsima imamo Lenarda, fantasticnog defanzivca koji ce sada morati da polaze marurski protiv Durenta, a ako prodju dalje i dip. protiv Dzejmsa, ili Dzordza. :p
Sa druge strane, mislim da je cela Indijana zivela za ovo jos od prosle sezone i sada cemo videti koliko im se igra stvarno, jer protiv Vasingtona su delovali kao da igraju, jer moraju..!
Sve u svemu, ja ponovo ne spavam nocu, a vi..? :)

petarczv

pre 9 godina

Nba2k14 je jos pre mesec dana predvideo finale okc-ind :-)

A ja bi licno voleo sas-ind igraju timski i uvek neko drugi iskoci ne zavise od jednog coveka

дурантула окц

pre 9 godina

@nemahna Durantuli je sve jedno ko ga čuva, ako je njegov dan, niko ne može da ga zaustavi. setite se kako je uništio iguadalu sa 54 poena

petarlfc

pre 9 godina

Ja rece OKC dobija naredna dva meca a vi navalili po minusima, eto vam vasi Klipersi, toliko su iritantne te njuske, nesto neverovatno! Uhh kako mi je drago, ajmo sad na mamuze pa do velikog finala! OKC!

Rade Futog

pre 9 godina

Bice ovo interesantna finala konferencija. Indijana, tim koji ima jaku klupu, poslednja dva meseca nije na pravom nivou, psihicki su pod tenzijom, jer su bili favoriti, mada imam utisak da jedva cekaju Majami, posebno Hibert, koji tada najbolje igra i Pol Dzordz, koji ce se meriti sa Lebronom. Ocekujem sedam meceva i pobedu Lebrona.
Na zapadu nista novo. Bice opasan okrsaj, dva vrhunska individualca, protiv prave ekipe, koja ima svaku utakmicu 6-7 dvocifrenih igraca, u kojoj je trener, bas trener i koja je ovde favorit. Ako Durant podigne sut na 60%, jedino tako moze odvesti OKC u veliko finale.

eastie beastie teeny vinnie

pre 9 godina

Žao mi je što su Vizardsi ispali, ali kako su se odvijale stvari u ovoj seriji, to je bilo očekivano. Za razliku od njih, Pejsersi imaju plej-of iskustvo, ponajviše Vest, koji je i uzeo stvari u svoje ruke u ovoj poslednjoj utakmici. Stefenson je takođe u ovoj utakmici konačno imao veći učinak u seriji. Pejsersi su specifičan tim. Izgubili su dve utakmice na svom terenu, a dobili sve tri na gostovanju. Imaju problem kad su favoriti, a kad je protivnik u toj situaciji ( kao domaaćin ), uspevaju da ga nadigraju. Vizardsi su ostali bez šuta spolja, Ariza i Vol posebno, što je najverovatnije presudilo. Sve u svemu, favoriti "kolo vode", iznenađenja su prestala, i ostale su samo najjače ekipe.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Svi pričaju da su Sparsi najstarija ekipa, a to nije tačno. Najstariji je Majami, jedini u ligi imaju prosek preko 30 godina. A kada se gleda 8 igrača koji igraju najviše, i tu su prvi, sa preko 32 godine proseka. SA je u toj kategoriji peti. Jesu Dankan i Đinobili veterani, ali ih je Greg Popović štedeo a i njih dvojica ne igraju toliko fizičku košarku. Parker nije baš tako star, brži je od većine plejeva u ligi. Ostatak ekipe je prilično mlad. Meni više deluje da se Majami fizički raspada i zato su želeli da sve serije što pre završe. Rej Alen jeste bio moćan igrač, ali je fizički totalno pao, u odbrani ne može nikoga da drži. Nemaju centra, pa Lebron mora da igra često na postu kako bi otvarao šuteve drugima, a to dodatno uzima snagu. Vejd zbog kolena ne može da igra konstantno. Boš jedini uz Lebrona deluje fit. Ostali su vodonoše čiji učinak zavisi od toga koliko će imati prostora zbog udvajanja Lebrona. U finalu bi i Oklahoma i SA bili svežiji od Majamija, možda i favoriti. Indijana nije igrala protiv ozbiljne ekipe u PO, a opet su se mučili. Mada, leži im Majami, posebno Hibertu. Biće zanimljivo.

Bojan

pre 9 godina

@narsil
kolega novosadjanin je apsolutno u pravu, bolje Dvejnovo stanje se vidi i po njegovim igrama u ovom plejofu.
nisam siguran koliko moze da zatrpa protivnika, odavno nije dao 30 poena na mecu u plejofu, a 40+ da i ne govorim.
Majami ce ici dokle ih LBJ odvuce, a u pravu je covek da deluje pun samopouzdanja.

google

pre 9 godina

Ocajno sudjenje u petoj i sestoj utakmici, ali kao sto Barkli rece, potrebno je napokon malo vise krivice pripisati i samim igracima. Da se peta utakmica serije izgubi na onakav nacin nakon fenomenalne timske igre zaista moras da napravis idiotske greske, a CP, 29ogodisnji iskusni plej, se istinski potrudio da se potpise kao tragicar.