Subota, 08.03.2014.

09:24

SAD traži od FIFA kaznu za Rusiju

Dvojica senatora iz Sjedinjenih država zatražili su od FIFA da suspenduje Rusiju sa predstojećeg Mundijala u Brazilu zbog situacije u Ukrajini.

Izvor: SV

SAD traži od FIFA kaznu za Rusiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

160 Komentari

Sortiraj po:

nikola

pre 10 godina

A kako bese onaj osnovni postulat "sport i politiku ne treba mesati",drasticne kazne pljuste ako neki sportista izadje sa politickom parolom na majici ili da neku politicku izjavu jer,zaboga, "politici nije mesto u sportu", ali onda zbog te "politike kojoj nije mesto u sportu" udaris zabranu jednoj sportskoj ekipi da ucestvuje na nekom takmicenju?! Ovde ovaj spominje neki diskriminatorski cin koji povlaci kazne,ja ne znam o kakvoj je diskriminaciji rec u Ukrajini,jedino sto su Ukrajinci zabranili koriscenje ruskog jezika.

.

pre 10 godina

Molio bih da mi neko od napaljenih rusofila odgovori : zasto na tlu vama omrazene drzave trenutno zivi i radi oko 1,1 milion Srba (wikipedia) sto je najveci broj Srba van matice ?
Zasto svi oni nisu otisli u Rusiju da zive ?
Molio bih odgovor .
(pera, 8. mart 2014 16:54)

Kakve veze to ima sa agresivnom i brutalnom politikom politikom koju vode po svetu? Ja protiv same amerike nemam nista,voleo bih da je posetim,da osetim taj njihov zivot koji gledam na fillmovima,vidim neka zanimljiva mesta,previse sam nostalgican da bih ostao tamo,ali i ta pomisao nije losa,mnogi idu tamo,lepe su zarade,lep zivot itd.(mada je i Rusija vec duze vreme u ekspanziji i njihov standard je veoma blizu zapadnom).Ne smatram sebe ni nekim rusofilom,ali ne mogu da zmurim na nepravdu i zlo koje nanose svetu.Stalno pricaju o medjunarodnom pravu koje je neko prekrsio,a oni ga krse konstantno decenijama.Menjaju rezime finansirajuci opoziciju i prave nemire po celom svetu,a onda ulecu bombama i tenkovima da uvode demokratiju i usput stacioniraju svoje baze i crpe resurse.Poslednjih 10 godine su okupirali sve zemlje koje imaju bogate izvore nafte,slucajnost?

Милорад - Ловац на Ботове®

pre 10 godina

Еј бре...па ја који сам крајње западно оријентисан и не волим Русе ово морам да назовем спрдачином. Напали су и окупирали суверене државе (небитно каква је тамо била власт) и они трабуњају ово. Страшно.

Dreniks

pre 10 godina

I umesto Rusije da zovu Kosovo jel? Doći će i vama sudnji dan uskoro!
(Goran, 08. mart 2014 09:52)To bi bio demokratsko i posteno,zasto ne.

Brane sa Korane

pre 10 godina

Kladim se da vecina domacih rusofila vozi ruska kola i stedi u ruskim rubljama .
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nidza, 8. mart 2014 19:0

A vi sto ste protiv Rusa verovatno vozite ukrajinska kola i stedite u ukrajinskim grivnama hehehe.
Koji je stepen inteligencije ljudi koji se ovde javljaju i prozivaju one koji osudjuju americku licemernost i politiku dvostrukih arsina najbolje pokazuju njihovi komentari koje ostavljaju ovde.

mrmlj

pre 10 godina

to sto je jugoslavija dobila i sportske sankcije ne znaci da je to bilo ispravno i da treba i rusija da ih dobije. ne treba mesati politiku i sport.

eee

pre 10 godina

Kladim se da vecina domacih rusofila vozi ruska kola i stedi u ruskim rubljama .
(nidza, 8. mart 2014 19:00)
- Vidim ja da je nekome 99' bila lepa godina!

srbin

pre 10 godina

Molio bih da mi neko od napaljenih rusofila odgovori : zasto na tlu vama omrazene drzave trenutno zivi i radi oko 1,1 milion Srba (wikipedia) sto je najveci broj Srba van matice ?Zasto svi oni nisu otisli u Rusiju da zive ?Molio bih odgovor .
Ajde ti mrni objasni kakve to veze ima sa americkom politikom. Bombardocanje Iraka, Avganistana, Jugoslavije, spinovanja informacija, lazne propagande, ubijanja neduznih, podupiranja terorista u Libiji, Siriji, pokusajima ubistva Kastra... Jel to demokratija ili licemerje? Nisu ni Rusi cvecke, ali Ameri su najvece zlo koje neku zemlju moze da zadesi.

777

pre 10 godina

Molio bih da mi neko od napaljenih rusofila odgovori : zasto na tlu vama omrazene drzave trenutno zivi i radi oko 1,1 milion Srba (wikipedia) sto je najveci broj Srba van matice ?
Zasto svi oni nisu otisli u Rusiju da zive ?
Molio bih odgovor .
(pera, 8. mart 2014 16:54)

Kakve ima to veze ko gde zivi?? Srba ili Rusa ima svuda po svetu, od Evrope do Australije? Na kraju, današnja Rusija je nesto sasvim drugo u odnosu na vreme, Lenjina, Hrušcova, Brežnjeva ili Gorbačova koji je razbio SSSR i ujedinio nacističku Nemačku? Danas je Rusija zemlja sa bogatasima i sa kapitalom i velikim novcanim rezervama.Ovde se radi o tome da niko nije zahtevao da americki sportisti ne ucestvuju na takmicenjima jer njihova drzava bombarduje po celom svetu i sprovodi "mirovne" akcije gde im padne napamet. Ne postuju odluke UN sto je bio slucaj i sa nasom zemljom. Licemerna politika Amerike. Zele da se preko Ukrajine potpuno vojno "zalepe" uz Rusiju, koriste opoziciju koja u njih gleda ko mlad majmun a sa druge strane ista ta Ukrajina je ruskoj drzavi duzna milijarde i milijarde za gas koji gotovo ne placa? Mislis da ce Rus da gleda kako si mu dužan do grla i da ti greje zemlju a ona da se okrece Americi i jos da ugrožavaju svoju bezbednos tolikim priblizavanjem uz samu rusku granicu?? Nece Bacuška to da dozvoli, to ne bi dozvolio ni tvoj komsija da si mu toliko dužan . Na kraju ja nisam Rusofil nego samo "čitam" izmedju redova. Eto sine u sportskoj vesti ja sam ti odgovorio.

sasa pg

pre 10 godina

Jugoslavija je početkom 90-ih branila svoj teritorijalni integritet, koji su oni razbijali, i jos su nas kaznjavali za to.

A ovi što su našli utočište u SAD sami znaju koliko su srećni, poznajem ja dosta takvih koji dolaze na odmor ovdje da se k..če, a kad popiju po par piva, isplaču mi se i iskukaju kao mala đeca

Puna podrška za Rusiju i Putina

Makarido

pre 10 godina

Kako je jak gej lobi. Samo mi nije jasno zasto se nekad predstavljate kao LGBT, nekad kao Amerofili, nekad ovako, nekad onako...imate li svoje ja, svoj stav ili ste tu samo za pare da pisete negativne komentare protiv svega dobrog?

Maxim-Liverpool

pre 10 godina

svetska populacija,koja broji 6milijadi, ima mnogo bolje mišljenje o Srbima i Rusima nego o Amerikancima

Haha, pazi ovog.. Bas o nama, ma covece ni jedan komsija nema lepo misljenje o nama a kamoli populacija sveta. Cak ni Srbi nemaju lepo misljenje o Srbima.. Lazes sebe, valjda ti lakse onda. Kao da ti je Vucic neki rod. Drugo, promasio si broj populacije za citavu milijardu.

Hoću 150 pluseva

pre 10 godina

A onima što ponavljaju da ne treba mešati politiku i sport, odgovor je: sport nikada neće biti odvojen od politike.

Naši sportisti nisu mogli da se takmiče na međunarodnoj sceni u prvoj polovini 90-tih, tako da sportske sankcije Rusiji ne bi bile nešto novo ...

miki

pre 10 godina

Sreca za ove rusofile da Srbija u proslom veku nije bila u sastavu Warsavskog pakta (pod ruskom cizmom), nego je bila Slobodna zemlja, inace nebi Rusiju spomenuli ni u najruznijem snu!

nikolajn

pre 10 godina

Jedni vole Ruse drugi Amere.Niko da brine za Srbiju. Zapitajte se sta ste rusofili i vi americke ulizice uradili za sebe u zivotu pa onda za svoju zemlju. Ili jos uvek cekate da "ona" ucini nesto za vas?

nnidza

pre 10 godina

@pera
Amerika profitira od ratova u svetu.Njena najveća zarada dolazi od vojne industrije. Zato i ratuje svake tri-četiri godine. Svom stanovništvu pruža blagodeti laganog života (nastao na patnjama drugih) a i onim ljudima koji beže od tog istog lošeg života (koji su Ameri proizveli). Potrebno je da budes protivnik vlasti svoje zemlje da bi mogao tamo. Zauzvrat ti zabranjuju povratak od 10 god u svoju zemlju. Taman da te mnogi rođaci napuste (odu gore, na nebo). Rusi troše i prodaju gas a sada lagano kreću i sa oružjem. Tamo nema života u blagodeti ali je daleko od lošeg, daleko bolje nego ovde (nema ropstva i američke čizme). Nadam se da će neko, nekada Amerima zatvoriti granice a oni će sami sebe da unište za dobrobit čovečanstva. Evropa je nešto drugo samo pod lošim uticajem Amerike i Nemačke. Eto odgovorih. I da, nisam rusofil a ni "demokrata"

mkg

pre 10 godina

Kakva sreca da sam pobegao iz one nedodjije . Zao mi je samo zivota koji sam proveo tamo dok nisam pobegao .

Толико ти је лепо тамо где си да не силазиш са вести из забити из које си збрисао. Уживај и не губи време са нама заосталим лузерима.

pedja

pre 10 godina

Sta je bilo, Ameri, niste mu oprostili velicanstveni Soci, najspektakularnije Olimpijske igre ikada?Ili mozda to sto je Putin br. 1 u svetu?(marija, 08. mart 2014 15:11)

Salis se zar ne ?
Ove igre zaista jesu po necemu prve a to je po broju povreda skijasa kojih je maltene bilo kao na svim igrama do sada .

pera

pre 10 godina

Molio bih da mi neko od napaljenih rusofila odgovori : zasto na tlu vama omrazene drzave trenutno zivi i radi oko 1,1 milion Srba (wikipedia) sto je najveci broj Srba van matice ?
Zasto svi oni nisu otisli u Rusiju da zive ?
Molio bih odgovor .

don Pablo

pre 10 godina

Ukoliko Blater ne ispuni zahtev Ameri bi trebali iz protesta da ne odu na svetsko prvenstvo.A time će doprineti kvalitetu takmičenja.Jeste da se u Brazilu proizvode banane,ali nisu banana država.Pogotovo posle prisluškivanja njihove predsednice od strane Američkih službi su im odnosi zahladneli.

Čukotka

pre 10 godina

Srbi i Rusi mrze citav svet .
Citav svet mrzi Srbe i Ruse .
(milan, 08. mart 2014 14:56)Ako je po tebi ceo svet Amerika,Nemačka i Hrvatska onda si u pravu.Ali mislim da svetska populacija,koja broji 6milijadi, ima mnogo bolje mišljenje o Srbima i Rusima nego o Amerikancima,a pogotovo o njihovim političarima.A tako je i u zemlji koja organizatuje svetsko prvenstvo.

gruja

pre 10 godina

Da li cenjeni i postovani rusofili znaju da u Americi zivi oko 4,5 miliona Rusa .
Zasto bas tamo ?
U toj zloj drzavi toliko Rusa da zivi , cudno .

Brane sa Korane

pre 10 godina

hehe.. jesu se rusofili naostrili protiv USA, a da im se ukaze prilika za zivot u USA, uradili bi to istog momenta bez razmisljanja!!
(brzo, 8. mart 2014 14:35)

Nikad ne bih isao tamo da zivim ali sam cuo vise puta slicne rekcije poput tvoje.Kao vidi ih mrze Ameriku a vole sve sto dolazi od tamo.Lepo je to rekao Kusturica problem sa Amerikom je u tome sto ona proizvodi sve najbolje i sve najgore u svetu.Niko od nas nema problem sa pozitivnim stvarima koje dolaze iz Amerike i ja volim Americke filmove,muziku,garderobu... ali zar me to hendikepira da stvari nazovem pravim imenom da lopovu kazem da je lopov,da kriminalcu kazem da je kriminalac,da imperijalisti kazem da je imperijalista,da prezirem americku spoljnu politiku koja radi sve ono sto drugima zamera,koja krade otima pljacka svuda po svetu.Jednostavno ja organski osecam gadjenje prema Americkoj hegemonistickoj i kaubojskoj politici i to nema nikakve veze sa svima onima iz Amerike koji su ucinili toliko toga pozitivnog za covecanstvo.

Dalmatinac

pre 10 godina

U Kragujevcu sto za jednoga ,1999-g sedamnajest na jednga .Dvadesetosam na jednoga 2014-g.Srecom "gresnik" iz 2014-te nije srbija,vec mnogo jaci igrac na kome su mnogi lomili zube.Na kraju sve ce se svesti na lajanje na zvezde.

Denis

pre 10 godina

Mene samo interesuje kakav to mentalni sklop moze da podrzava ameriku. Kako onda njih kazniti za Hirosimu i Nagasaki, za Vijetnam, Irak, Siriju, Libiju, SFRJ.... i mnoge druge

marija

pre 10 godina

Sta je bilo, Ameri, niste mu oprostili velicanstveni Soci, najspektakularnije Olimpijske igre ikada?
Ili mozda to sto je Putin br. 1 u svetu?

ipak srpska sveznalica

pre 10 godina

mnogo su bitna misljenja amera... pa cak i u fudbalu.
pa zar srbija mora vojno da napadne ukrajinu da bi nam zabranili pikanje lopte na ovim prostorima i oterali lepog Toleta.

alen10

pre 10 godina

Srpske novine uvijek skrate; Senatori su se pozvali na odluku da se bivšoj Jugoslaviji zbog agresije na Hrvatsku i BiH zabrane nastupi na Euru 1992. i SP-u 1994. godine, te traže da se isto sada primijeni i na Rusiju zbog njezina djelovanja na ukrajinskom poluotoku Krimu. ''Budući da je Rusija na sličan način kao i Jugoslavija pokazala nepoštovanje prema temeljnim načelima FIFA-e i međunarodnog prava, nadamo se da ćete se složiti da ne zaslužuje čast organiziranja ili sudjelovanja na SP-u'', stoji u pismu dvojice senatora.

antirusofil

pre 10 godina

Uopste me ne cude komentari domacih rusofila .
Njihovo razmisljanje je takvo da im je dva plus dva uvek jednako pet , dok im je Zemlja ravna povrsina .

johny

pre 10 godina

Kada ova dvaenatora nauce fudbalska pravila igre neka se jave. Ja sam siguran da su oni mislili na Americki fudbal, ma skroz su zbunjeni ovi Amerikanci.

superhans

pre 10 godina

ako fifa zaista kazni rusiju, i zabrani joj nastup na svetskom prvenstvu, srbija u znak protesta treba da se povuce sa ovog takmicenja... oh, wait!

Indigo

pre 10 godina

Evropo, seti se Černobilja. Bila si zatrovana radioaktivnim česticama godinama. Rusija ima deset puta više nuklearki od Ukrajine. Kada bi ih napali i kada bi bili blizu poraza dovoljno je da oni sami izazovu havariju u svojim nuklearkama i BUM. Zbogom planeto, zbogom novi svetski poretku.

Homo politicus

pre 10 godina

Ovde pojedinci mesaju SAD kao politicki i geografski pojam. Vacina slobodnomislecih ljudi je protiv politike SAD a ne protiv americkih gradjana. Nekada je iz SAD dolazila dobra muzika, kultura a danas bombe, pretnje, ucene i smrt.

doktor

pre 10 godina

Krivo mi je sto mi ne bi objavili komentar zbog kolicine psovki koje bih sasvim opravdano uputio ovom dancetu ljudskog drustva koji sebi daje za pravo da se igra boga... a olicenje je djavola.

Hell

pre 10 godina

Avganistan,Vijetnam,Srbija,Irak,Libija... Oni ce nesto da prigovaraju,oni koji seju patnju,smrt i diktaturu gde god stignu! Bruka i sramota

milos

pre 10 godina

Kada budete igrali fudbal, tada pricajte. Vas glas u FIFI vredi 0 nula.
(Jovan Mitrović, 8. mart 2014 10:36) 

Pa sad, valja se zamisliti nad ovakvim komentarom. Naime USA je prema Fifa rankingu 11. reprezentacija svijeta i sudionik je završnice Svjetskog prvenstva. Da se netko ne bi uvrijedio nećemo pisati koje su reprezentacije iza USA, a koje od njih ne nastupaju na SP.
(Hrvat, 08. mart 2014 11:41)

Necemo pisati ni koji su sve narodi sa Balkana nastali od Srba, samo su pokatoliceni !

pablo

pre 10 godina

SAD....da li moze nesto da me iznenadi,sto se tice ove,takozvane drzave. Kad pogledam unazad kroz istoriju. Sve je jasno,sila Boga ne moli. Jedva cekam,da im se suprostavi neka drzava,u nerednim godinama. Ali, tesko,nazalost. Inace,to je drzava,koja se drzi medjunarodnih prava i razno raznih konvencija!!! UDRI MILICIJO:-))

Milena

pre 10 godina

Ovi zapadnjacki lesinari ne biraju sredstva. Naravno, jer njima ide u prilog da sve zemlje oko Rusije pozavade s Rusijom da bi Rusiju mogli da stave pod noge i preuzmu komandu nad njenima bogatstvom.
Samo mi u Srbiji znamo kako je i Ukrajincima i Rusima i ne dao Bog da se namere zapadnjaka ostvare, vec da Ukrajina i Rusija nadju zajednicki jezik i pored nacinjene stete koju su podstakli ovi strvinari.

Ali, i pored njihovog nezasitosti, oni su i kreteni i nemaju cime da razmisle o mogucim posledicama po ceo svet.

švica

pre 10 godina

Ja predlažem da se rusija zameni u svim turnirima i kvalifikacijama sa kosovom. A u slučaju da kosovo mora da igra protiv države koja je "još nije?!?!" priznala, kosovo automatski dobija utakmicu sa 3:0
Mislim kad vec ser...mo onda do kraja!

Era

pre 10 godina

Da, ista ta Fifa dozvolila je banana drzavi Kosovu* da igra medjunarodne utakmice.
Shodno tome moze se ocekivati da za koju godinu to dozvoli i Krimu... A da, nije to isto, nisu Krim okupirali Americke demokrate.

dejan

pre 10 godina

kakav bezobrazluk.Kada bi mogli nas i ruse da izbrisu sa karte sveta bilo bi im svima mnogo lakse.Situacija u Ukrajni nije ni priblizna onoj kakva je bila u ex Jugoslaviji.

Hrvat

pre 10 godina

Kada budete igrali fudbal, tada pricajte. Vas glas u FIFI vredi 0 nula.
(Jovan Mitrović, 8. mart 2014 10:36)

Pa sad, valja se zamisliti nad ovakvim komentarom. Naime USA je prema Fifa rankingu 11. reprezentacija svijeta i sudionik je završnice Svjetskog prvenstva. Da se netko ne bi uvrijedio nećemo pisati koje su reprezentacije iza USA, a koje od njih ne nastupaju na SP.

Dax

pre 10 godina

Haha, senatori? Koji patetični paćenici.
(dvds, 8. mart 2014 10:33)
Ne pacenici vec placenici...Ne postoji senator za bankovnim racun isod dar nula...

otkacheni

pre 10 godina

Izgleda da samo ameri mogu da okupiraju druge zemlje. A i komentar za Jugoslaviju je na nivou ostatka izjave. Srbi okupirali, pa se povukli u koloni u junackoj domobranskoj akciji Oluja...

ima li koga?

pre 10 godina

pozvajuci se na član tri statuta FIFA , tražim od vas da razmislite o suspenziji fudbalske reprezentacije sjedinjenih americkih drzava iz svih predstojećih takmičenja pod pokroviteljstvom FIFA, a takodje zbog loseg primera koji daju mladim generacijama - licemernim ponasanjem i svetskim terorom“ navodi se u izjavi visokog predstavnika treceg sveta I dobrog poznavaoca milosrdnog andjela terora I smrti.

zarkesrb

pre 10 godina

Ameriku pod hitno izbaciti iz svih sportskih takmicenja zbog okupacije ili pokusaja okupacije(Vijetnam) pola sveta,kao i agresije na mnoge zemlje!

LJUBA SLOG

pre 10 godina

Hahaha...duhoviti ovi Ameri!Pa ako bi isli po ovoj logici,njihovu reprezentaciju bi trebalo suspendovati u narednih 50 godina sa svih takmicenja...

la haine

pre 10 godina

Boze me sacuvaj sta citam, pitam se je l' moguce? Je l' ima neko Amerikancima da u lice kaze, da se tim kriterijumima vodimo oni ne bi ucestvovali ni na jednom takmicenju u bilo kom sportu od pedeset i neke...

zikaprof

pre 10 godina

Po toj logici Amerika ne bi trebalo nikada da učestvuje ni na jednom takmičenju.Toliko su zla naneli svetu da bi im trebalo izreći stalnu zabranu.

Sale@

pre 10 godina

ŠTa je rođaci, toliku nemoć pokazujete da je to za gađenje...
Čuj, isključenje sa SP u fudbalu?!? Ma sada Rusi neće moći da spavaju zbog toga, hulje proklete i licemerne.
Sve će vam se vratiti kao bumerang što ste radili. Vaš novi svetski poredak je od Boga osuđen na propast, a vi ćete goreti u paklu doveka.

blah

pre 10 godina

Sport treba da funkcionise nezavisno od politike, bez obzira na to ko je u pravu sto se tice situacije u Ukrajini glupo je kaznjavati sportiste zbog politicara ili zbog bilo cega drugog sta nema direktne veze sa sportom.

wlado

pre 10 godina

Potpisujem, ali sad ce uleteti rusofili i poceti da brane rusiju vise nego svoju zemlju 92-94... Mi bi na najboljem mundijalu u istoriji sveta 1994 isli daleko.

Boris NS

pre 10 godina

Pored toga što su i nas na pravdi boga kaznili sankcijama, situacija nema sličnosti sa 1992-om. Naime, Jugoslavija je tada dobila međunarodne sankcije, a Rusija nema šanse da dobije međunarodne sankcije. Bombardovanjem Jugoslavije 1999, NATO je otvorio Pandorinu kutiju. Sada se svet opet vratio na stari sistem koji je vladao do 1945 i pravo jačeg.

dante

pre 10 godina

Baš su jadni ovi Ameri, čim se sve služe u pokušaju nametanja svoje političke volje i dominacije. Na njihovu žalost naišli su na tvrd orah.

sofronije sovra

pre 10 godina

Au, senatori moji, pa vasa drzava je onda u istoriji trebalo da bude suspendovana sa većine takmičenja. Dvostruki arsini, kako vas nije sramota!

Brane sa Korane

pre 10 godina

Uh ima li nezavisne zemlje koju vi niste okupirali direktno ili indirektno i ugrozili njen suverenitet? More mrs bre licemeri svetski.

Шумадинац

pre 10 godina

Да је свет тако кажњавао земље које су правиле хаос у свету,САД и Британија не би организовали ни трку конобара а камоли нешто озбиљније.мислим да би Русија могла да размисли о враћању ракета на Кубу,колко мало да им врате притисак...

Шумадинац

pre 10 godina

Да је свет тако кажњавао земље које су правиле хаос у свету,САД и Британија не би организовали ни трку конобара а камоли нешто озбиљније.мислим да би Русија могла да размисли о враћању ракета на Кубу,колко мало да им врате притисак...

zarkesrb

pre 10 godina

Ameriku pod hitno izbaciti iz svih sportskih takmicenja zbog okupacije ili pokusaja okupacije(Vijetnam) pola sveta,kao i agresije na mnoge zemlje!

Brane sa Korane

pre 10 godina

Uh ima li nezavisne zemlje koju vi niste okupirali direktno ili indirektno i ugrozili njen suverenitet? More mrs bre licemeri svetski.

ima li koga?

pre 10 godina

pozvajuci se na član tri statuta FIFA , tražim od vas da razmislite o suspenziji fudbalske reprezentacije sjedinjenih americkih drzava iz svih predstojećih takmičenja pod pokroviteljstvom FIFA, a takodje zbog loseg primera koji daju mladim generacijama - licemernim ponasanjem i svetskim terorom“ navodi se u izjavi visokog predstavnika treceg sveta I dobrog poznavaoca milosrdnog andjela terora I smrti.

dante

pre 10 godina

Baš su jadni ovi Ameri, čim se sve služe u pokušaju nametanja svoje političke volje i dominacije. Na njihovu žalost naišli su na tvrd orah.

otkacheni

pre 10 godina

Izgleda da samo ameri mogu da okupiraju druge zemlje. A i komentar za Jugoslaviju je na nivou ostatka izjave. Srbi okupirali, pa se povukli u koloni u junackoj domobranskoj akciji Oluja...

zikaprof

pre 10 godina

Po toj logici Amerika ne bi trebalo nikada da učestvuje ni na jednom takmičenju.Toliko su zla naneli svetu da bi im trebalo izreći stalnu zabranu.

LJUBA SLOG

pre 10 godina

Hahaha...duhoviti ovi Ameri!Pa ako bi isli po ovoj logici,njihovu reprezentaciju bi trebalo suspendovati u narednih 50 godina sa svih takmicenja...

Sale@

pre 10 godina

ŠTa je rođaci, toliku nemoć pokazujete da je to za gađenje...
Čuj, isključenje sa SP u fudbalu?!? Ma sada Rusi neće moći da spavaju zbog toga, hulje proklete i licemerne.
Sve će vam se vratiti kao bumerang što ste radili. Vaš novi svetski poredak je od Boga osuđen na propast, a vi ćete goreti u paklu doveka.

la haine

pre 10 godina

Boze me sacuvaj sta citam, pitam se je l' moguce? Je l' ima neko Amerikancima da u lice kaze, da se tim kriterijumima vodimo oni ne bi ucestvovali ni na jednom takmicenju u bilo kom sportu od pedeset i neke...

Boris NS

pre 10 godina

Pored toga što su i nas na pravdi boga kaznili sankcijama, situacija nema sličnosti sa 1992-om. Naime, Jugoslavija je tada dobila međunarodne sankcije, a Rusija nema šanse da dobije međunarodne sankcije. Bombardovanjem Jugoslavije 1999, NATO je otvorio Pandorinu kutiju. Sada se svet opet vratio na stari sistem koji je vladao do 1945 i pravo jačeg.

sofronije sovra

pre 10 godina

Au, senatori moji, pa vasa drzava je onda u istoriji trebalo da bude suspendovana sa većine takmičenja. Dvostruki arsini, kako vas nije sramota!

Era

pre 10 godina

Da, ista ta Fifa dozvolila je banana drzavi Kosovu* da igra medjunarodne utakmice.
Shodno tome moze se ocekivati da za koju godinu to dozvoli i Krimu... A da, nije to isto, nisu Krim okupirali Americke demokrate.

blah

pre 10 godina

Sport treba da funkcionise nezavisno od politike, bez obzira na to ko je u pravu sto se tice situacije u Ukrajini glupo je kaznjavati sportiste zbog politicara ili zbog bilo cega drugog sta nema direktne veze sa sportom.

Milena

pre 10 godina

Ovi zapadnjacki lesinari ne biraju sredstva. Naravno, jer njima ide u prilog da sve zemlje oko Rusije pozavade s Rusijom da bi Rusiju mogli da stave pod noge i preuzmu komandu nad njenima bogatstvom.
Samo mi u Srbiji znamo kako je i Ukrajincima i Rusima i ne dao Bog da se namere zapadnjaka ostvare, vec da Ukrajina i Rusija nadju zajednicki jezik i pored nacinjene stete koju su podstakli ovi strvinari.

Ali, i pored njihovog nezasitosti, oni su i kreteni i nemaju cime da razmisle o mogucim posledicama po ceo svet.

Dax

pre 10 godina

Haha, senatori? Koji patetični paćenici.
(dvds, 8. mart 2014 10:33)
Ne pacenici vec placenici...Ne postoji senator za bankovnim racun isod dar nula...

Brane sa Korane

pre 10 godina

hehe.. jesu se rusofili naostrili protiv USA, a da im se ukaze prilika za zivot u USA, uradili bi to istog momenta bez razmisljanja!!
(brzo, 8. mart 2014 14:35)

Nikad ne bih isao tamo da zivim ali sam cuo vise puta slicne rekcije poput tvoje.Kao vidi ih mrze Ameriku a vole sve sto dolazi od tamo.Lepo je to rekao Kusturica problem sa Amerikom je u tome sto ona proizvodi sve najbolje i sve najgore u svetu.Niko od nas nema problem sa pozitivnim stvarima koje dolaze iz Amerike i ja volim Americke filmove,muziku,garderobu... ali zar me to hendikepira da stvari nazovem pravim imenom da lopovu kazem da je lopov,da kriminalcu kazem da je kriminalac,da imperijalisti kazem da je imperijalista,da prezirem americku spoljnu politiku koja radi sve ono sto drugima zamera,koja krade otima pljacka svuda po svetu.Jednostavno ja organski osecam gadjenje prema Americkoj hegemonistickoj i kaubojskoj politici i to nema nikakve veze sa svima onima iz Amerike koji su ucinili toliko toga pozitivnog za covecanstvo.

marija

pre 10 godina

Sta je bilo, Ameri, niste mu oprostili velicanstveni Soci, najspektakularnije Olimpijske igre ikada?
Ili mozda to sto je Putin br. 1 u svetu?

Čukotka

pre 10 godina

Srbi i Rusi mrze citav svet .
Citav svet mrzi Srbe i Ruse .
(milan, 08. mart 2014 14:56)Ako je po tebi ceo svet Amerika,Nemačka i Hrvatska onda si u pravu.Ali mislim da svetska populacija,koja broji 6milijadi, ima mnogo bolje mišljenje o Srbima i Rusima nego o Amerikancima,a pogotovo o njihovim političarima.A tako je i u zemlji koja organizatuje svetsko prvenstvo.

pablo

pre 10 godina

SAD....da li moze nesto da me iznenadi,sto se tice ove,takozvane drzave. Kad pogledam unazad kroz istoriju. Sve je jasno,sila Boga ne moli. Jedva cekam,da im se suprostavi neka drzava,u nerednim godinama. Ali, tesko,nazalost. Inace,to je drzava,koja se drzi medjunarodnih prava i razno raznih konvencija!!! UDRI MILICIJO:-))

milos

pre 10 godina

Kada budete igrali fudbal, tada pricajte. Vas glas u FIFI vredi 0 nula.
(Jovan Mitrović, 8. mart 2014 10:36) 

Pa sad, valja se zamisliti nad ovakvim komentarom. Naime USA je prema Fifa rankingu 11. reprezentacija svijeta i sudionik je završnice Svjetskog prvenstva. Da se netko ne bi uvrijedio nećemo pisati koje su reprezentacije iza USA, a koje od njih ne nastupaju na SP.
(Hrvat, 08. mart 2014 11:41)

Necemo pisati ni koji su sve narodi sa Balkana nastali od Srba, samo su pokatoliceni !

Hrvat

pre 10 godina

Kada budete igrali fudbal, tada pricajte. Vas glas u FIFI vredi 0 nula.
(Jovan Mitrović, 8. mart 2014 10:36)

Pa sad, valja se zamisliti nad ovakvim komentarom. Naime USA je prema Fifa rankingu 11. reprezentacija svijeta i sudionik je završnice Svjetskog prvenstva. Da se netko ne bi uvrijedio nećemo pisati koje su reprezentacije iza USA, a koje od njih ne nastupaju na SP.

Denis

pre 10 godina

Mene samo interesuje kakav to mentalni sklop moze da podrzava ameriku. Kako onda njih kazniti za Hirosimu i Nagasaki, za Vijetnam, Irak, Siriju, Libiju, SFRJ.... i mnoge druge

Homo politicus

pre 10 godina

Ovde pojedinci mesaju SAD kao politicki i geografski pojam. Vacina slobodnomislecih ljudi je protiv politike SAD a ne protiv americkih gradjana. Nekada je iz SAD dolazila dobra muzika, kultura a danas bombe, pretnje, ucene i smrt.

doktor

pre 10 godina

Krivo mi je sto mi ne bi objavili komentar zbog kolicine psovki koje bih sasvim opravdano uputio ovom dancetu ljudskog drustva koji sebi daje za pravo da se igra boga... a olicenje je djavola.

švica

pre 10 godina

Ja predlažem da se rusija zameni u svim turnirima i kvalifikacijama sa kosovom. A u slučaju da kosovo mora da igra protiv države koja je "još nije?!?!" priznala, kosovo automatski dobija utakmicu sa 3:0
Mislim kad vec ser...mo onda do kraja!

Hell

pre 10 godina

Avganistan,Vijetnam,Srbija,Irak,Libija... Oni ce nesto da prigovaraju,oni koji seju patnju,smrt i diktaturu gde god stignu! Bruka i sramota

don Pablo

pre 10 godina

Ukoliko Blater ne ispuni zahtev Ameri bi trebali iz protesta da ne odu na svetsko prvenstvo.A time će doprineti kvalitetu takmičenja.Jeste da se u Brazilu proizvode banane,ali nisu banana država.Pogotovo posle prisluškivanja njihove predsednice od strane Američkih službi su im odnosi zahladneli.

johny

pre 10 godina

Kada ova dvaenatora nauce fudbalska pravila igre neka se jave. Ja sam siguran da su oni mislili na Americki fudbal, ma skroz su zbunjeni ovi Amerikanci.

mkg

pre 10 godina

Kakva sreca da sam pobegao iz one nedodjije . Zao mi je samo zivota koji sam proveo tamo dok nisam pobegao .

Толико ти је лепо тамо где си да не силазиш са вести из забити из које си збрисао. Уживај и не губи време са нама заосталим лузерима.

Dalmatinac

pre 10 godina

U Kragujevcu sto za jednoga ,1999-g sedamnajest na jednga .Dvadesetosam na jednoga 2014-g.Srecom "gresnik" iz 2014-te nije srbija,vec mnogo jaci igrac na kome su mnogi lomili zube.Na kraju sve ce se svesti na lajanje na zvezde.

wlado

pre 10 godina

Potpisujem, ali sad ce uleteti rusofili i poceti da brane rusiju vise nego svoju zemlju 92-94... Mi bi na najboljem mundijalu u istoriji sveta 1994 isli daleko.

dejan

pre 10 godina

kakav bezobrazluk.Kada bi mogli nas i ruse da izbrisu sa karte sveta bilo bi im svima mnogo lakse.Situacija u Ukrajni nije ni priblizna onoj kakva je bila u ex Jugoslaviji.

Indigo

pre 10 godina

Evropo, seti se Černobilja. Bila si zatrovana radioaktivnim česticama godinama. Rusija ima deset puta više nuklearki od Ukrajine. Kada bi ih napali i kada bi bili blizu poraza dovoljno je da oni sami izazovu havariju u svojim nuklearkama i BUM. Zbogom planeto, zbogom novi svetski poretku.

777

pre 10 godina

Molio bih da mi neko od napaljenih rusofila odgovori : zasto na tlu vama omrazene drzave trenutno zivi i radi oko 1,1 milion Srba (wikipedia) sto je najveci broj Srba van matice ?
Zasto svi oni nisu otisli u Rusiju da zive ?
Molio bih odgovor .
(pera, 8. mart 2014 16:54)

Kakve ima to veze ko gde zivi?? Srba ili Rusa ima svuda po svetu, od Evrope do Australije? Na kraju, današnja Rusija je nesto sasvim drugo u odnosu na vreme, Lenjina, Hrušcova, Brežnjeva ili Gorbačova koji je razbio SSSR i ujedinio nacističku Nemačku? Danas je Rusija zemlja sa bogatasima i sa kapitalom i velikim novcanim rezervama.Ovde se radi o tome da niko nije zahtevao da americki sportisti ne ucestvuju na takmicenjima jer njihova drzava bombarduje po celom svetu i sprovodi "mirovne" akcije gde im padne napamet. Ne postuju odluke UN sto je bio slucaj i sa nasom zemljom. Licemerna politika Amerike. Zele da se preko Ukrajine potpuno vojno "zalepe" uz Rusiju, koriste opoziciju koja u njih gleda ko mlad majmun a sa druge strane ista ta Ukrajina je ruskoj drzavi duzna milijarde i milijarde za gas koji gotovo ne placa? Mislis da ce Rus da gleda kako si mu dužan do grla i da ti greje zemlju a ona da se okrece Americi i jos da ugrožavaju svoju bezbednos tolikim priblizavanjem uz samu rusku granicu?? Nece Bacuška to da dozvoli, to ne bi dozvolio ni tvoj komsija da si mu toliko dužan . Na kraju ja nisam Rusofil nego samo "čitam" izmedju redova. Eto sine u sportskoj vesti ja sam ti odgovorio.

superhans

pre 10 godina

ako fifa zaista kazni rusiju, i zabrani joj nastup na svetskom prvenstvu, srbija u znak protesta treba da se povuce sa ovog takmicenja... oh, wait!

sasa pg

pre 10 godina

Jugoslavija je početkom 90-ih branila svoj teritorijalni integritet, koji su oni razbijali, i jos su nas kaznjavali za to.

A ovi što su našli utočište u SAD sami znaju koliko su srećni, poznajem ja dosta takvih koji dolaze na odmor ovdje da se k..če, a kad popiju po par piva, isplaču mi se i iskukaju kao mala đeca

Puna podrška za Rusiju i Putina

nnidza

pre 10 godina

@pera
Amerika profitira od ratova u svetu.Njena najveća zarada dolazi od vojne industrije. Zato i ratuje svake tri-četiri godine. Svom stanovništvu pruža blagodeti laganog života (nastao na patnjama drugih) a i onim ljudima koji beže od tog istog lošeg života (koji su Ameri proizveli). Potrebno je da budes protivnik vlasti svoje zemlje da bi mogao tamo. Zauzvrat ti zabranjuju povratak od 10 god u svoju zemlju. Taman da te mnogi rođaci napuste (odu gore, na nebo). Rusi troše i prodaju gas a sada lagano kreću i sa oružjem. Tamo nema života u blagodeti ali je daleko od lošeg, daleko bolje nego ovde (nema ropstva i američke čizme). Nadam se da će neko, nekada Amerima zatvoriti granice a oni će sami sebe da unište za dobrobit čovečanstva. Evropa je nešto drugo samo pod lošim uticajem Amerike i Nemačke. Eto odgovorih. I da, nisam rusofil a ni "demokrata"

gruja

pre 10 godina

Da li cenjeni i postovani rusofili znaju da u Americi zivi oko 4,5 miliona Rusa .
Zasto bas tamo ?
U toj zloj drzavi toliko Rusa da zivi , cudno .

srbin

pre 10 godina

Molio bih da mi neko od napaljenih rusofila odgovori : zasto na tlu vama omrazene drzave trenutno zivi i radi oko 1,1 milion Srba (wikipedia) sto je najveci broj Srba van matice ?Zasto svi oni nisu otisli u Rusiju da zive ?Molio bih odgovor .
Ajde ti mrni objasni kakve to veze ima sa americkom politikom. Bombardocanje Iraka, Avganistana, Jugoslavije, spinovanja informacija, lazne propagande, ubijanja neduznih, podupiranja terorista u Libiji, Siriji, pokusajima ubistva Kastra... Jel to demokratija ili licemerje? Nisu ni Rusi cvecke, ali Ameri su najvece zlo koje neku zemlju moze da zadesi.

.

pre 10 godina

Molio bih da mi neko od napaljenih rusofila odgovori : zasto na tlu vama omrazene drzave trenutno zivi i radi oko 1,1 milion Srba (wikipedia) sto je najveci broj Srba van matice ?
Zasto svi oni nisu otisli u Rusiju da zive ?
Molio bih odgovor .
(pera, 8. mart 2014 16:54)

Kakve veze to ima sa agresivnom i brutalnom politikom politikom koju vode po svetu? Ja protiv same amerike nemam nista,voleo bih da je posetim,da osetim taj njihov zivot koji gledam na fillmovima,vidim neka zanimljiva mesta,previse sam nostalgican da bih ostao tamo,ali i ta pomisao nije losa,mnogi idu tamo,lepe su zarade,lep zivot itd.(mada je i Rusija vec duze vreme u ekspanziji i njihov standard je veoma blizu zapadnom).Ne smatram sebe ni nekim rusofilom,ali ne mogu da zmurim na nepravdu i zlo koje nanose svetu.Stalno pricaju o medjunarodnom pravu koje je neko prekrsio,a oni ga krse konstantno decenijama.Menjaju rezime finansirajuci opoziciju i prave nemire po celom svetu,a onda ulecu bombama i tenkovima da uvode demokratiju i usput stacioniraju svoje baze i crpe resurse.Poslednjih 10 godine su okupirali sve zemlje koje imaju bogate izvore nafte,slucajnost?

ipak srpska sveznalica

pre 10 godina

mnogo su bitna misljenja amera... pa cak i u fudbalu.
pa zar srbija mora vojno da napadne ukrajinu da bi nam zabranili pikanje lopte na ovim prostorima i oterali lepog Toleta.

alen10

pre 10 godina

Srpske novine uvijek skrate; Senatori su se pozvali na odluku da se bivšoj Jugoslaviji zbog agresije na Hrvatsku i BiH zabrane nastupi na Euru 1992. i SP-u 1994. godine, te traže da se isto sada primijeni i na Rusiju zbog njezina djelovanja na ukrajinskom poluotoku Krimu. ''Budući da je Rusija na sličan način kao i Jugoslavija pokazala nepoštovanje prema temeljnim načelima FIFA-e i međunarodnog prava, nadamo se da ćete se složiti da ne zaslužuje čast organiziranja ili sudjelovanja na SP-u'', stoji u pismu dvojice senatora.

pera

pre 10 godina

Molio bih da mi neko od napaljenih rusofila odgovori : zasto na tlu vama omrazene drzave trenutno zivi i radi oko 1,1 milion Srba (wikipedia) sto je najveci broj Srba van matice ?
Zasto svi oni nisu otisli u Rusiju da zive ?
Molio bih odgovor .

mrmlj

pre 10 godina

to sto je jugoslavija dobila i sportske sankcije ne znaci da je to bilo ispravno i da treba i rusija da ih dobije. ne treba mesati politiku i sport.

Brane sa Korane

pre 10 godina

Kladim se da vecina domacih rusofila vozi ruska kola i stedi u ruskim rubljama .
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nidza, 8. mart 2014 19:0

A vi sto ste protiv Rusa verovatno vozite ukrajinska kola i stedite u ukrajinskim grivnama hehehe.
Koji je stepen inteligencije ljudi koji se ovde javljaju i prozivaju one koji osudjuju americku licemernost i politiku dvostrukih arsina najbolje pokazuju njihovi komentari koje ostavljaju ovde.

pedja

pre 10 godina

Sta je bilo, Ameri, niste mu oprostili velicanstveni Soci, najspektakularnije Olimpijske igre ikada?Ili mozda to sto je Putin br. 1 u svetu?(marija, 08. mart 2014 15:11)

Salis se zar ne ?
Ove igre zaista jesu po necemu prve a to je po broju povreda skijasa kojih je maltene bilo kao na svim igrama do sada .

eee

pre 10 godina

Kladim se da vecina domacih rusofila vozi ruska kola i stedi u ruskim rubljama .
(nidza, 8. mart 2014 19:00)
- Vidim ja da je nekome 99' bila lepa godina!

antirusofil

pre 10 godina

Uopste me ne cude komentari domacih rusofila .
Njihovo razmisljanje je takvo da im je dva plus dva uvek jednako pet , dok im je Zemlja ravna povrsina .

miki

pre 10 godina

Sreca za ove rusofile da Srbija u proslom veku nije bila u sastavu Warsavskog pakta (pod ruskom cizmom), nego je bila Slobodna zemlja, inace nebi Rusiju spomenuli ni u najruznijem snu!

Милорад - Ловац на Ботове®

pre 10 godina

Еј бре...па ја који сам крајње западно оријентисан и не волим Русе ово морам да назовем спрдачином. Напали су и окупирали суверене државе (небитно каква је тамо била власт) и они трабуњају ово. Страшно.

Maxim-Liverpool

pre 10 godina

svetska populacija,koja broji 6milijadi, ima mnogo bolje mišljenje o Srbima i Rusima nego o Amerikancima

Haha, pazi ovog.. Bas o nama, ma covece ni jedan komsija nema lepo misljenje o nama a kamoli populacija sveta. Cak ni Srbi nemaju lepo misljenje o Srbima.. Lazes sebe, valjda ti lakse onda. Kao da ti je Vucic neki rod. Drugo, promasio si broj populacije za citavu milijardu.

Makarido

pre 10 godina

Kako je jak gej lobi. Samo mi nije jasno zasto se nekad predstavljate kao LGBT, nekad kao Amerofili, nekad ovako, nekad onako...imate li svoje ja, svoj stav ili ste tu samo za pare da pisete negativne komentare protiv svega dobrog?

nikola

pre 10 godina

A kako bese onaj osnovni postulat "sport i politiku ne treba mesati",drasticne kazne pljuste ako neki sportista izadje sa politickom parolom na majici ili da neku politicku izjavu jer,zaboga, "politici nije mesto u sportu", ali onda zbog te "politike kojoj nije mesto u sportu" udaris zabranu jednoj sportskoj ekipi da ucestvuje na nekom takmicenju?! Ovde ovaj spominje neki diskriminatorski cin koji povlaci kazne,ja ne znam o kakvoj je diskriminaciji rec u Ukrajini,jedino sto su Ukrajinci zabranili koriscenje ruskog jezika.

nikolajn

pre 10 godina

Jedni vole Ruse drugi Amere.Niko da brine za Srbiju. Zapitajte se sta ste rusofili i vi americke ulizice uradili za sebe u zivotu pa onda za svoju zemlju. Ili jos uvek cekate da "ona" ucini nesto za vas?

Hoću 150 pluseva

pre 10 godina

A onima što ponavljaju da ne treba mešati politiku i sport, odgovor je: sport nikada neće biti odvojen od politike.

Naši sportisti nisu mogli da se takmiče na međunarodnoj sceni u prvoj polovini 90-tih, tako da sportske sankcije Rusiji ne bi bile nešto novo ...

Dreniks

pre 10 godina

I umesto Rusije da zovu Kosovo jel? Doći će i vama sudnji dan uskoro!
(Goran, 08. mart 2014 09:52)To bi bio demokratsko i posteno,zasto ne.

wlado

pre 10 godina

Potpisujem, ali sad ce uleteti rusofili i poceti da brane rusiju vise nego svoju zemlju 92-94... Mi bi na najboljem mundijalu u istoriji sveta 1994 isli daleko.

Hrvat

pre 10 godina

Kada budete igrali fudbal, tada pricajte. Vas glas u FIFI vredi 0 nula.
(Jovan Mitrović, 8. mart 2014 10:36)

Pa sad, valja se zamisliti nad ovakvim komentarom. Naime USA je prema Fifa rankingu 11. reprezentacija svijeta i sudionik je završnice Svjetskog prvenstva. Da se netko ne bi uvrijedio nećemo pisati koje su reprezentacije iza USA, a koje od njih ne nastupaju na SP.

antirusofil

pre 10 godina

Uopste me ne cude komentari domacih rusofila .
Njihovo razmisljanje je takvo da im je dva plus dva uvek jednako pet , dok im je Zemlja ravna povrsina .

alen10

pre 10 godina

Srpske novine uvijek skrate; Senatori su se pozvali na odluku da se bivšoj Jugoslaviji zbog agresije na Hrvatsku i BiH zabrane nastupi na Euru 1992. i SP-u 1994. godine, te traže da se isto sada primijeni i na Rusiju zbog njezina djelovanja na ukrajinskom poluotoku Krimu. ''Budući da je Rusija na sličan način kao i Jugoslavija pokazala nepoštovanje prema temeljnim načelima FIFA-e i međunarodnog prava, nadamo se da ćete se složiti da ne zaslužuje čast organiziranja ili sudjelovanja na SP-u'', stoji u pismu dvojice senatora.

gruja

pre 10 godina

Da li cenjeni i postovani rusofili znaju da u Americi zivi oko 4,5 miliona Rusa .
Zasto bas tamo ?
U toj zloj drzavi toliko Rusa da zivi , cudno .

pedja

pre 10 godina

Sta je bilo, Ameri, niste mu oprostili velicanstveni Soci, najspektakularnije Olimpijske igre ikada?Ili mozda to sto je Putin br. 1 u svetu?(marija, 08. mart 2014 15:11)

Salis se zar ne ?
Ove igre zaista jesu po necemu prve a to je po broju povreda skijasa kojih je maltene bilo kao na svim igrama do sada .

pera

pre 10 godina

Molio bih da mi neko od napaljenih rusofila odgovori : zasto na tlu vama omrazene drzave trenutno zivi i radi oko 1,1 milion Srba (wikipedia) sto je najveci broj Srba van matice ?
Zasto svi oni nisu otisli u Rusiju da zive ?
Molio bih odgovor .

superhans

pre 10 godina

ako fifa zaista kazni rusiju, i zabrani joj nastup na svetskom prvenstvu, srbija u znak protesta treba da se povuce sa ovog takmicenja... oh, wait!

Шумадинац

pre 10 godina

Да је свет тако кажњавао земље које су правиле хаос у свету,САД и Британија не би организовали ни трку конобара а камоли нешто озбиљније.мислим да би Русија могла да размисли о враћању ракета на Кубу,колко мало да им врате притисак...

ima li koga?

pre 10 godina

pozvajuci se na član tri statuta FIFA , tražim od vas da razmislite o suspenziji fudbalske reprezentacije sjedinjenih americkih drzava iz svih predstojećih takmičenja pod pokroviteljstvom FIFA, a takodje zbog loseg primera koji daju mladim generacijama - licemernim ponasanjem i svetskim terorom“ navodi se u izjavi visokog predstavnika treceg sveta I dobrog poznavaoca milosrdnog andjela terora I smrti.

milos

pre 10 godina

Kada budete igrali fudbal, tada pricajte. Vas glas u FIFI vredi 0 nula.
(Jovan Mitrović, 8. mart 2014 10:36) 

Pa sad, valja se zamisliti nad ovakvim komentarom. Naime USA je prema Fifa rankingu 11. reprezentacija svijeta i sudionik je završnice Svjetskog prvenstva. Da se netko ne bi uvrijedio nećemo pisati koje su reprezentacije iza USA, a koje od njih ne nastupaju na SP.
(Hrvat, 08. mart 2014 11:41)

Necemo pisati ni koji su sve narodi sa Balkana nastali od Srba, samo su pokatoliceni !

dante

pre 10 godina

Baš su jadni ovi Ameri, čim se sve služe u pokušaju nametanja svoje političke volje i dominacije. Na njihovu žalost naišli su na tvrd orah.

otkacheni

pre 10 godina

Izgleda da samo ameri mogu da okupiraju druge zemlje. A i komentar za Jugoslaviju je na nivou ostatka izjave. Srbi okupirali, pa se povukli u koloni u junackoj domobranskoj akciji Oluja...

Sale@

pre 10 godina

ŠTa je rođaci, toliku nemoć pokazujete da je to za gađenje...
Čuj, isključenje sa SP u fudbalu?!? Ma sada Rusi neće moći da spavaju zbog toga, hulje proklete i licemerne.
Sve će vam se vratiti kao bumerang što ste radili. Vaš novi svetski poredak je od Boga osuđen na propast, a vi ćete goreti u paklu doveka.

zarkesrb

pre 10 godina

Ameriku pod hitno izbaciti iz svih sportskih takmicenja zbog okupacije ili pokusaja okupacije(Vijetnam) pola sveta,kao i agresije na mnoge zemlje!

Era

pre 10 godina

Da, ista ta Fifa dozvolila je banana drzavi Kosovu* da igra medjunarodne utakmice.
Shodno tome moze se ocekivati da za koju godinu to dozvoli i Krimu... A da, nije to isto, nisu Krim okupirali Americke demokrate.

Milena

pre 10 godina

Ovi zapadnjacki lesinari ne biraju sredstva. Naravno, jer njima ide u prilog da sve zemlje oko Rusije pozavade s Rusijom da bi Rusiju mogli da stave pod noge i preuzmu komandu nad njenima bogatstvom.
Samo mi u Srbiji znamo kako je i Ukrajincima i Rusima i ne dao Bog da se namere zapadnjaka ostvare, vec da Ukrajina i Rusija nadju zajednicki jezik i pored nacinjene stete koju su podstakli ovi strvinari.

Ali, i pored njihovog nezasitosti, oni su i kreteni i nemaju cime da razmisle o mogucim posledicama po ceo svet.

pablo

pre 10 godina

SAD....da li moze nesto da me iznenadi,sto se tice ove,takozvane drzave. Kad pogledam unazad kroz istoriju. Sve je jasno,sila Boga ne moli. Jedva cekam,da im se suprostavi neka drzava,u nerednim godinama. Ali, tesko,nazalost. Inace,to je drzava,koja se drzi medjunarodnih prava i razno raznih konvencija!!! UDRI MILICIJO:-))

Indigo

pre 10 godina

Evropo, seti se Černobilja. Bila si zatrovana radioaktivnim česticama godinama. Rusija ima deset puta više nuklearki od Ukrajine. Kada bi ih napali i kada bi bili blizu poraza dovoljno je da oni sami izazovu havariju u svojim nuklearkama i BUM. Zbogom planeto, zbogom novi svetski poretku.

Brane sa Korane

pre 10 godina

Uh ima li nezavisne zemlje koju vi niste okupirali direktno ili indirektno i ugrozili njen suverenitet? More mrs bre licemeri svetski.

Boris NS

pre 10 godina

Pored toga što su i nas na pravdi boga kaznili sankcijama, situacija nema sličnosti sa 1992-om. Naime, Jugoslavija je tada dobila međunarodne sankcije, a Rusija nema šanse da dobije međunarodne sankcije. Bombardovanjem Jugoslavije 1999, NATO je otvorio Pandorinu kutiju. Sada se svet opet vratio na stari sistem koji je vladao do 1945 i pravo jačeg.

švica

pre 10 godina

Ja predlažem da se rusija zameni u svim turnirima i kvalifikacijama sa kosovom. A u slučaju da kosovo mora da igra protiv države koja je "još nije?!?!" priznala, kosovo automatski dobija utakmicu sa 3:0
Mislim kad vec ser...mo onda do kraja!

Denis

pre 10 godina

Mene samo interesuje kakav to mentalni sklop moze da podrzava ameriku. Kako onda njih kazniti za Hirosimu i Nagasaki, za Vijetnam, Irak, Siriju, Libiju, SFRJ.... i mnoge druge

sofronije sovra

pre 10 godina

Au, senatori moji, pa vasa drzava je onda u istoriji trebalo da bude suspendovana sa većine takmičenja. Dvostruki arsini, kako vas nije sramota!

marija

pre 10 godina

Sta je bilo, Ameri, niste mu oprostili velicanstveni Soci, najspektakularnije Olimpijske igre ikada?
Ili mozda to sto je Putin br. 1 u svetu?

mkg

pre 10 godina

Kakva sreca da sam pobegao iz one nedodjije . Zao mi je samo zivota koji sam proveo tamo dok nisam pobegao .

Толико ти је лепо тамо где си да не силазиш са вести из забити из које си збрисао. Уживај и не губи време са нама заосталим лузерима.

Čukotka

pre 10 godina

Srbi i Rusi mrze citav svet .
Citav svet mrzi Srbe i Ruse .
(milan, 08. mart 2014 14:56)Ako je po tebi ceo svet Amerika,Nemačka i Hrvatska onda si u pravu.Ali mislim da svetska populacija,koja broji 6milijadi, ima mnogo bolje mišljenje o Srbima i Rusima nego o Amerikancima,a pogotovo o njihovim političarima.A tako je i u zemlji koja organizatuje svetsko prvenstvo.

sasa pg

pre 10 godina

Jugoslavija je početkom 90-ih branila svoj teritorijalni integritet, koji su oni razbijali, i jos su nas kaznjavali za to.

A ovi što su našli utočište u SAD sami znaju koliko su srećni, poznajem ja dosta takvih koji dolaze na odmor ovdje da se k..če, a kad popiju po par piva, isplaču mi se i iskukaju kao mala đeca

Puna podrška za Rusiju i Putina

miki

pre 10 godina

Sreca za ove rusofile da Srbija u proslom veku nije bila u sastavu Warsavskog pakta (pod ruskom cizmom), nego je bila Slobodna zemlja, inace nebi Rusiju spomenuli ni u najruznijem snu!

Maxim-Liverpool

pre 10 godina

svetska populacija,koja broji 6milijadi, ima mnogo bolje mišljenje o Srbima i Rusima nego o Amerikancima

Haha, pazi ovog.. Bas o nama, ma covece ni jedan komsija nema lepo misljenje o nama a kamoli populacija sveta. Cak ni Srbi nemaju lepo misljenje o Srbima.. Lazes sebe, valjda ti lakse onda. Kao da ti je Vucic neki rod. Drugo, promasio si broj populacije za citavu milijardu.

Dax

pre 10 godina

Haha, senatori? Koji patetični paćenici.
(dvds, 8. mart 2014 10:33)
Ne pacenici vec placenici...Ne postoji senator za bankovnim racun isod dar nula...

doktor

pre 10 godina

Krivo mi je sto mi ne bi objavili komentar zbog kolicine psovki koje bih sasvim opravdano uputio ovom dancetu ljudskog drustva koji sebi daje za pravo da se igra boga... a olicenje je djavola.

blah

pre 10 godina

Sport treba da funkcionise nezavisno od politike, bez obzira na to ko je u pravu sto se tice situacije u Ukrajini glupo je kaznjavati sportiste zbog politicara ili zbog bilo cega drugog sta nema direktne veze sa sportom.

la haine

pre 10 godina

Boze me sacuvaj sta citam, pitam se je l' moguce? Je l' ima neko Amerikancima da u lice kaze, da se tim kriterijumima vodimo oni ne bi ucestvovali ni na jednom takmicenju u bilo kom sportu od pedeset i neke...

LJUBA SLOG

pre 10 godina

Hahaha...duhoviti ovi Ameri!Pa ako bi isli po ovoj logici,njihovu reprezentaciju bi trebalo suspendovati u narednih 50 godina sa svih takmicenja...

Hell

pre 10 godina

Avganistan,Vijetnam,Srbija,Irak,Libija... Oni ce nesto da prigovaraju,oni koji seju patnju,smrt i diktaturu gde god stignu! Bruka i sramota

ipak srpska sveznalica

pre 10 godina

mnogo su bitna misljenja amera... pa cak i u fudbalu.
pa zar srbija mora vojno da napadne ukrajinu da bi nam zabranili pikanje lopte na ovim prostorima i oterali lepog Toleta.

Brane sa Korane

pre 10 godina

hehe.. jesu se rusofili naostrili protiv USA, a da im se ukaze prilika za zivot u USA, uradili bi to istog momenta bez razmisljanja!!
(brzo, 8. mart 2014 14:35)

Nikad ne bih isao tamo da zivim ali sam cuo vise puta slicne rekcije poput tvoje.Kao vidi ih mrze Ameriku a vole sve sto dolazi od tamo.Lepo je to rekao Kusturica problem sa Amerikom je u tome sto ona proizvodi sve najbolje i sve najgore u svetu.Niko od nas nema problem sa pozitivnim stvarima koje dolaze iz Amerike i ja volim Americke filmove,muziku,garderobu... ali zar me to hendikepira da stvari nazovem pravim imenom da lopovu kazem da je lopov,da kriminalcu kazem da je kriminalac,da imperijalisti kazem da je imperijalista,da prezirem americku spoljnu politiku koja radi sve ono sto drugima zamera,koja krade otima pljacka svuda po svetu.Jednostavno ja organski osecam gadjenje prema Americkoj hegemonistickoj i kaubojskoj politici i to nema nikakve veze sa svima onima iz Amerike koji su ucinili toliko toga pozitivnog za covecanstvo.

777

pre 10 godina

Molio bih da mi neko od napaljenih rusofila odgovori : zasto na tlu vama omrazene drzave trenutno zivi i radi oko 1,1 milion Srba (wikipedia) sto je najveci broj Srba van matice ?
Zasto svi oni nisu otisli u Rusiju da zive ?
Molio bih odgovor .
(pera, 8. mart 2014 16:54)

Kakve ima to veze ko gde zivi?? Srba ili Rusa ima svuda po svetu, od Evrope do Australije? Na kraju, današnja Rusija je nesto sasvim drugo u odnosu na vreme, Lenjina, Hrušcova, Brežnjeva ili Gorbačova koji je razbio SSSR i ujedinio nacističku Nemačku? Danas je Rusija zemlja sa bogatasima i sa kapitalom i velikim novcanim rezervama.Ovde se radi o tome da niko nije zahtevao da americki sportisti ne ucestvuju na takmicenjima jer njihova drzava bombarduje po celom svetu i sprovodi "mirovne" akcije gde im padne napamet. Ne postuju odluke UN sto je bio slucaj i sa nasom zemljom. Licemerna politika Amerike. Zele da se preko Ukrajine potpuno vojno "zalepe" uz Rusiju, koriste opoziciju koja u njih gleda ko mlad majmun a sa druge strane ista ta Ukrajina je ruskoj drzavi duzna milijarde i milijarde za gas koji gotovo ne placa? Mislis da ce Rus da gleda kako si mu dužan do grla i da ti greje zemlju a ona da se okrece Americi i jos da ugrožavaju svoju bezbednos tolikim priblizavanjem uz samu rusku granicu?? Nece Bacuška to da dozvoli, to ne bi dozvolio ni tvoj komsija da si mu toliko dužan . Na kraju ja nisam Rusofil nego samo "čitam" izmedju redova. Eto sine u sportskoj vesti ja sam ti odgovorio.

Dreniks

pre 10 godina

I umesto Rusije da zovu Kosovo jel? Doći će i vama sudnji dan uskoro!
(Goran, 08. mart 2014 09:52)To bi bio demokratsko i posteno,zasto ne.

zikaprof

pre 10 godina

Po toj logici Amerika ne bi trebalo nikada da učestvuje ni na jednom takmičenju.Toliko su zla naneli svetu da bi im trebalo izreći stalnu zabranu.

Homo politicus

pre 10 godina

Ovde pojedinci mesaju SAD kao politicki i geografski pojam. Vacina slobodnomislecih ljudi je protiv politike SAD a ne protiv americkih gradjana. Nekada je iz SAD dolazila dobra muzika, kultura a danas bombe, pretnje, ucene i smrt.

Makarido

pre 10 godina

Kako je jak gej lobi. Samo mi nije jasno zasto se nekad predstavljate kao LGBT, nekad kao Amerofili, nekad ovako, nekad onako...imate li svoje ja, svoj stav ili ste tu samo za pare da pisete negativne komentare protiv svega dobrog?

eee

pre 10 godina

Kladim se da vecina domacih rusofila vozi ruska kola i stedi u ruskim rubljama .
(nidza, 8. mart 2014 19:00)
- Vidim ja da je nekome 99' bila lepa godina!

Brane sa Korane

pre 10 godina

Kladim se da vecina domacih rusofila vozi ruska kola i stedi u ruskim rubljama .
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nidza, 8. mart 2014 19:0

A vi sto ste protiv Rusa verovatno vozite ukrajinska kola i stedite u ukrajinskim grivnama hehehe.
Koji je stepen inteligencije ljudi koji se ovde javljaju i prozivaju one koji osudjuju americku licemernost i politiku dvostrukih arsina najbolje pokazuju njihovi komentari koje ostavljaju ovde.

Dalmatinac

pre 10 godina

U Kragujevcu sto za jednoga ,1999-g sedamnajest na jednga .Dvadesetosam na jednoga 2014-g.Srecom "gresnik" iz 2014-te nije srbija,vec mnogo jaci igrac na kome su mnogi lomili zube.Na kraju sve ce se svesti na lajanje na zvezde.

don Pablo

pre 10 godina

Ukoliko Blater ne ispuni zahtev Ameri bi trebali iz protesta da ne odu na svetsko prvenstvo.A time će doprineti kvalitetu takmičenja.Jeste da se u Brazilu proizvode banane,ali nisu banana država.Pogotovo posle prisluškivanja njihove predsednice od strane Američkih službi su im odnosi zahladneli.

srbin

pre 10 godina

Molio bih da mi neko od napaljenih rusofila odgovori : zasto na tlu vama omrazene drzave trenutno zivi i radi oko 1,1 milion Srba (wikipedia) sto je najveci broj Srba van matice ?Zasto svi oni nisu otisli u Rusiju da zive ?Molio bih odgovor .
Ajde ti mrni objasni kakve to veze ima sa americkom politikom. Bombardocanje Iraka, Avganistana, Jugoslavije, spinovanja informacija, lazne propagande, ubijanja neduznih, podupiranja terorista u Libiji, Siriji, pokusajima ubistva Kastra... Jel to demokratija ili licemerje? Nisu ni Rusi cvecke, ali Ameri su najvece zlo koje neku zemlju moze da zadesi.

dejan

pre 10 godina

kakav bezobrazluk.Kada bi mogli nas i ruse da izbrisu sa karte sveta bilo bi im svima mnogo lakse.Situacija u Ukrajni nije ni priblizna onoj kakva je bila u ex Jugoslaviji.

nnidza

pre 10 godina

@pera
Amerika profitira od ratova u svetu.Njena najveća zarada dolazi od vojne industrije. Zato i ratuje svake tri-četiri godine. Svom stanovništvu pruža blagodeti laganog života (nastao na patnjama drugih) a i onim ljudima koji beže od tog istog lošeg života (koji su Ameri proizveli). Potrebno je da budes protivnik vlasti svoje zemlje da bi mogao tamo. Zauzvrat ti zabranjuju povratak od 10 god u svoju zemlju. Taman da te mnogi rođaci napuste (odu gore, na nebo). Rusi troše i prodaju gas a sada lagano kreću i sa oružjem. Tamo nema života u blagodeti ali je daleko od lošeg, daleko bolje nego ovde (nema ropstva i američke čizme). Nadam se da će neko, nekada Amerima zatvoriti granice a oni će sami sebe da unište za dobrobit čovečanstva. Evropa je nešto drugo samo pod lošim uticajem Amerike i Nemačke. Eto odgovorih. I da, nisam rusofil a ni "demokrata"

.

pre 10 godina

Molio bih da mi neko od napaljenih rusofila odgovori : zasto na tlu vama omrazene drzave trenutno zivi i radi oko 1,1 milion Srba (wikipedia) sto je najveci broj Srba van matice ?
Zasto svi oni nisu otisli u Rusiju da zive ?
Molio bih odgovor .
(pera, 8. mart 2014 16:54)

Kakve veze to ima sa agresivnom i brutalnom politikom politikom koju vode po svetu? Ja protiv same amerike nemam nista,voleo bih da je posetim,da osetim taj njihov zivot koji gledam na fillmovima,vidim neka zanimljiva mesta,previse sam nostalgican da bih ostao tamo,ali i ta pomisao nije losa,mnogi idu tamo,lepe su zarade,lep zivot itd.(mada je i Rusija vec duze vreme u ekspanziji i njihov standard je veoma blizu zapadnom).Ne smatram sebe ni nekim rusofilom,ali ne mogu da zmurim na nepravdu i zlo koje nanose svetu.Stalno pricaju o medjunarodnom pravu koje je neko prekrsio,a oni ga krse konstantno decenijama.Menjaju rezime finansirajuci opoziciju i prave nemire po celom svetu,a onda ulecu bombama i tenkovima da uvode demokratiju i usput stacioniraju svoje baze i crpe resurse.Poslednjih 10 godine su okupirali sve zemlje koje imaju bogate izvore nafte,slucajnost?

johny

pre 10 godina

Kada ova dvaenatora nauce fudbalska pravila igre neka se jave. Ja sam siguran da su oni mislili na Americki fudbal, ma skroz su zbunjeni ovi Amerikanci.

nikolajn

pre 10 godina

Jedni vole Ruse drugi Amere.Niko da brine za Srbiju. Zapitajte se sta ste rusofili i vi americke ulizice uradili za sebe u zivotu pa onda za svoju zemlju. Ili jos uvek cekate da "ona" ucini nesto za vas?

Hoću 150 pluseva

pre 10 godina

A onima što ponavljaju da ne treba mešati politiku i sport, odgovor je: sport nikada neće biti odvojen od politike.

Naši sportisti nisu mogli da se takmiče na međunarodnoj sceni u prvoj polovini 90-tih, tako da sportske sankcije Rusiji ne bi bile nešto novo ...

mrmlj

pre 10 godina

to sto je jugoslavija dobila i sportske sankcije ne znaci da je to bilo ispravno i da treba i rusija da ih dobije. ne treba mesati politiku i sport.

Милорад - Ловац на Ботове®

pre 10 godina

Еј бре...па ја који сам крајње западно оријентисан и не волим Русе ово морам да назовем спрдачином. Напали су и окупирали суверене државе (небитно каква је тамо била власт) и они трабуњају ово. Страшно.

nikola

pre 10 godina

A kako bese onaj osnovni postulat "sport i politiku ne treba mesati",drasticne kazne pljuste ako neki sportista izadje sa politickom parolom na majici ili da neku politicku izjavu jer,zaboga, "politici nije mesto u sportu", ali onda zbog te "politike kojoj nije mesto u sportu" udaris zabranu jednoj sportskoj ekipi da ucestvuje na nekom takmicenju?! Ovde ovaj spominje neki diskriminatorski cin koji povlaci kazne,ja ne znam o kakvoj je diskriminaciji rec u Ukrajini,jedino sto su Ukrajinci zabranili koriscenje ruskog jezika.