Nedelja, 24.11.2013.

18:40

Nova istorijska pobeda Fetela

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel na najlepši mogući način završio je sezonu, devetom uzastopnom pobedom.

Izvor: SO

Nova istorijska pobeda Fetela IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

Александар 3105

pre 10 godina

Тата показао како се вози... Рекорди падају као киша. За коју годиницу сви рекорди ће бити у власништву тате Фетела. Браво, браво, браво!

the end

pre 10 godina

Hvala Bogu kraj jedne nezanimljive ere. Najbolje trke svih vremena su bile kada se nisu menjale gume niti dolivalo gorivo kao i kada su voženi V12 motori. Nadam se da će turbo motori uneti veću zanimljivost kao u vreme Prosta, Sene, Arnua i Vilneva...

V10

pre 10 godina

U F1 60% posla uradi auto 40% vozac, RB je najbolji auto danas a dobrih vozaca ima dosta samo nemaju svi tu srecu da upravljaju najbolji auto. u RB timu ima dva vozaca isto kao i u svakom drugom, jedan je tezi od drugog barem 15 kg, raspitajte se malo koliko to utice u voznji ako se uzima u obzir da u svakih 8 kg tezine, auto je za sekundu sporiji.

Veberoni

pre 10 godina

Najbolje trke su bile u vreme kada su se gume menjale u skladu sa taktikom tima i kada se dolivalo gorivo. Treninzi su bili deset puta zanimljiviji. Uvek smo nagađali ko koliko ima goriva, kada će menjati gume, dokle će stići sa tim gorivom, da li će gume izdržati i još mnogo toga. Pored tima i vozači su učestvovali u donošenju odluka šta da rade u toku trke. To su bila vremena, želeo bih da se ponovo vrate. Ovim slepcima iz FIA samo su pare na prvom mestu. Ako ovako nastave, mogu da ugase takmičenje, niko više neće gledati ovakve trivijale...

Slavnic

pre 10 godina

U generalnom plasmanu Veber treci prosto se namece da je tim i bolid apsolutno vrhunski. Sa bilo kojim drugim timom ne bi bio u top 10. Sledece godine definitivno njegov naslednik mora biti drugi.

Sef

pre 10 godina

Red bulu vazno izjednacavanje rekorda ok.kakva bi samo ljudina fetel ispao da se oglusio o naredjenja da je vaznije da on pobedi i da je propustio vebera.ako je mogao u maleziji sto ne i danas..sta uradise od f1 u drugim delu sezone bruka,neznam sta je fetel vozio i da li ima reguralan bolid ali je sigurno da se razlikuje od weberovog u trci kad su optereceni..

Montoya

pre 10 godina

Mogu da se kladim da ce kad tad biti dokazano da RedBul ima nelegalan bolid, sto posto neki oblik traction control system-a, koji se simulira samim upravljanjem motorom ( mapiranje ) i to ne istovetno za oba vozaca. Mogli su se videti cudni tragovi guma u pojedinim situacijama, (proguglajte malo) koji podsecaju na delovanje tog sistema.
Ne verujem ja njima nista, i sto bi ih neko uopste voleo.
Nema leba bez motike, kad zasluze - bice postovani, dotle nista. Ko je uopste taj Vetel?

Djox

pre 10 godina

Interesantno je da se Alonso (koga mnogi ovde optuzuju da je los covek i kolega) srdacno oprostio od Vebera kao i od Mase i da pomenuta dvojica imaju samo reci postovanja prema Fernandu.
Fetela pak, ne voli niko?

Nemke

pre 10 godina

Koliko su stare staze bolje od ovih novih na Bliskom Istoku! Danas gledam Brazil I tacno se vidi koliko je bolja staza od novih! Tuga sta radi onaj starac sa formulom. Bitan mu je samo profit!

UrkeGP

pre 10 godina

@Humska BG
Malo objektivnosti nije na odmet. Pusti te teorije zavere nije sve tako crno. Masina kazna bi bila nepravedna da se rukovodstvo trke i vozaci nisu dogovorili pre trke da se ne koristi precica na ciljnoj ravnini. Hamilton je ocigledno izazvao udes i s pravom je kaznjen. Da li se to desilo sa nekim ko zaostaje ceo krug ili ne nema nikakve veze.

savio

pre 10 godina

Red bul je najjaci tim i tu nema sta da se prica! Svi ostali su za nijansu slabiji ili dosta slabiji! Zbog toga je Fetel prvak! Nadam se da ce se Ferari sledece sezone napraviti konkurentniji bolid kao i Mercedes, meclaren, Lotus..i da bude malo uzbudljivija sezona! Fan sam Kimija Raikonena i voleo bih da on osvoji sampionat!

bobo mk

pre 10 godina

Fakt je da je Fetel najbolji vozač današnjice ali velika potreba je da FIA učini nešto u smislu promene faktičkog stanje i time učini šampionat neizvesnijim i interesantnijim. Kada su mogli da menjaju pravila u doba Šumahera, mogu i sada. Ipak neizvesna sezona je najbolja sezona pa makar Fetel opet pobedio.

Mikron

pre 10 godina

Trka oprastanja: oprostili smo se od Marka Vebera sjajnog vozaca kojem je uvek falilo malo da bi bio najbolji bar jednu sezonu, oprostili smo se od Felipea Mase u Ferariju, Masa je bio partner trojici svetskih sampiona dok je vozio za Ferari i to je retko dostignuce u danasnjoj formuli 1 i iskreno se nadam da se oprastamo od monopola Redbula i Fetela na pobede i titule, jer ako naredna sezona ne izmesa dobrano karte, cak i najzagrizeniji ljubitelji formule nece imati interesovanja za istu.

Humska BG

pre 10 godina

Čestitke Fetelu, zbogom Mark, ono bez kacige je bilo ludilo gledati :) FIA momentalno da se ugasi i da prestane da postoji.Da mi je znati koga postavljaju za sudije da izriču onako bezobrazne kazne.Ajde da kaznimo Masu čisto da bi nekog kaznili.I još da mu to urade danas na oproštaju od Ferarija, pred njegovim navijačima, čisto iživljavanje.A u slučaju Hamiltona sam prvi put u životu video da vozač obilazi nekoga za ceo krug i u sudaru ne bude kažnjen ovaj koji zaostaje i koji mu smeta već onaj koji obilazi.Stvarno jadno.Sad će posle trke opet pljuštati kazne, možda suspenduju Grožana za sledeću sezonu jer je vozio manje od tri kruga, ne znam kako mu je samo palo na pamet da to sme da radi :O Ili diskvalifikuju Vebera za propagiranje nacionalizma zato što je razvio zastavu Australije na podijumu, stvarno se ne bih iznenadio da i to vidim.Kiša naravno NIJE pala, jedino bi ona malo začinila stvari ali kao u inat u ovako dosadnoj sezoni da ne padne nijednom.Zato će se to verovatno nadoknaditi sledeće sezone, ima da pada i više nego što treba.Ko će dočekati mart :))) Ko zna šta nas čeka, ali ako će mi nešto nedostajati ubuduće to je onaj zvuk na startu trke kad zanjišti dvadeset agregata i napravi zaglušujuću buku... V6 motori zvuče kao kosilice za travu, bar po onome što smo do sada imali prilike da čujemo.Kad bi se samo smilovali da vrate V10 motore u pravila, ali da je samo to...

drs vs kers

pre 10 godina

Bravo, ali... Navijam za Fetela ali nisu u zivotu vazni samo rekordi, pobedu je trebao da pokloni Veberu kome je ovo bila poslednja trka f1 i da vrati dug za Maleziju.

gavrosaurus

pre 10 godina

Сезона се завршила без узбуђења и без неизвесности, остало је да се још мало "препакује" у смислу ко ће где возити догодине али то је све. Сезона је окончана "сензациналним" рекордима Фетела за које више никог није брига, ништа не значе, постигнути су без енергије и борбе на стази, негде далеко од очију и срца, сезона рекорда и "контроверзи" око гума је завршена "not with a bang but a whimper". Надам се макар мало узбудљивијој сезони 2014. и видимо се у марту. :)

123

pre 10 godina

Poprilično dosadna trka znajući da se radi o Brazilu i da se tu dešavaju neke od najzanimljivijih trka.Čestitke momcima na postolju,žao mi je što su kaznili Masu bilo bi lepo da je zatvorio svoju eru u ferariju nekim 3 ili 4 mestom.Kovalainen? Ipak je imao veoma malo vremena da se navikne na bolid lotusa i očito nije uspeo…Napokon je završila sezona koje ću se secati samo po aferi sa gumama,prvih nekoliko trka je mnogo obećavala a na kraju uz dominaciju Fetela sve je bilo nezanimljivo.Nadajmo se da ćemo naredne sezone gledati nešto sasvim drugo u poređenu sa ovogodišnjim sampionatom F1!Šta da kažem o mom Mcl. Perez dobar a Baton je doneo najbolji rezultat za Mcl u 2013.God.Na pola sezone su prestali sa razvojem ovogodišnjeg modela I počeli bolid za sledeći šampionat. Mcl ne želim vise ovakvu sezonu. Od Magnusena očekujem dosta.
POZ za sve bilo mi je zadovoljstvo komentarisati sa vama u ovoj sezoni I kuckamo se sledeće godine. Možda je rano ...ali...Srećna vam svima Nova Godina...I jedva čekamo turbo motore
POZ

doVla

pre 10 godina

Ova trka je donela nešto više dinamike od prethodnih, ali mi ostaje nepromenjen osećaj vrlo mlake sezone, koju ću pamtiti samo po neverovatnoj dominaciji Fetela i RB. Bilo je ovakvih godina i ranije, ali i tada je bilo nekih neponovljivih duela i situacija, koji daju smisao praćenja ovog sporta. Na žalost F1 sve više guše sa bezbednosnim pravilima. Imam osećaj da trku regulišu saobraćajci. Nedostaju samo kazneni poeni i oduzimanje vozačke. Fetel je zasluženo pobedio i RB jeste razbio konkurente. Verujem da to niko ne spori, ali takođe verujem da je u ovakvoj sezoni mogao da uživa samo moj osmogodišnji sin, koji naravno navija za ovu ekipu. Ne krivim ga, jer sam se i ja na sličan način zalepio za Vilijams krajem 80-tih. Nekako sam ubeđenja da su ljudi koji kreiraju ovaj sport svesni da ovakve sezone odbijaju gledaoce kao teniskim reketom, pa će naredna sezona ipak doneti preko potrebne svežine. Naravno da sam protivnik daljeg ušminkavanja ovog sporta, jer i danas pamtim sirove obračune tipa Sena-Prost,pa se nadam da turbo sezona neće doprineti daljem urušavanju ovog sporta. Svim ljubiteljima F1 želim brzi dolazak neizvesnije sezone.U protivnom, ovde će biti mnogo manje komentara

wlado

pre 10 godina

slazem se sa "drs vs kers"

kako bi samo smekerski bilo da ga je propustio, samo da je napravio jedan krug kroz box...to bi bilo dovoljno da webber prodje ispred ali ne i alonso.

ovako ce ostati papak

a webber je najgotivniji lik F1.

Milan

pre 10 godina

Iskrene cestitke za celu sezonu Red Bull-a,ali se nadam da ce sl.sezone biti drugacije i da ce Ledeni(Kimi) da napravi cudo u ferariju :)

drs vs kers

pre 10 godina

Bravo, ali... Navijam za Fetela ali nisu u zivotu vazni samo rekordi, pobedu je trebao da pokloni Veberu kome je ovo bila poslednja trka f1 i da vrati dug za Maleziju.

Mikron

pre 10 godina

Trka oprastanja: oprostili smo se od Marka Vebera sjajnog vozaca kojem je uvek falilo malo da bi bio najbolji bar jednu sezonu, oprostili smo se od Felipea Mase u Ferariju, Masa je bio partner trojici svetskih sampiona dok je vozio za Ferari i to je retko dostignuce u danasnjoj formuli 1 i iskreno se nadam da se oprastamo od monopola Redbula i Fetela na pobede i titule, jer ako naredna sezona ne izmesa dobrano karte, cak i najzagrizeniji ljubitelji formule nece imati interesovanja za istu.

Milan

pre 10 godina

Iskrene cestitke za celu sezonu Red Bull-a,ali se nadam da ce sl.sezone biti drugacije i da ce Ledeni(Kimi) da napravi cudo u ferariju :)

doVla

pre 10 godina

Ova trka je donela nešto više dinamike od prethodnih, ali mi ostaje nepromenjen osećaj vrlo mlake sezone, koju ću pamtiti samo po neverovatnoj dominaciji Fetela i RB. Bilo je ovakvih godina i ranije, ali i tada je bilo nekih neponovljivih duela i situacija, koji daju smisao praćenja ovog sporta. Na žalost F1 sve više guše sa bezbednosnim pravilima. Imam osećaj da trku regulišu saobraćajci. Nedostaju samo kazneni poeni i oduzimanje vozačke. Fetel je zasluženo pobedio i RB jeste razbio konkurente. Verujem da to niko ne spori, ali takođe verujem da je u ovakvoj sezoni mogao da uživa samo moj osmogodišnji sin, koji naravno navija za ovu ekipu. Ne krivim ga, jer sam se i ja na sličan način zalepio za Vilijams krajem 80-tih. Nekako sam ubeđenja da su ljudi koji kreiraju ovaj sport svesni da ovakve sezone odbijaju gledaoce kao teniskim reketom, pa će naredna sezona ipak doneti preko potrebne svežine. Naravno da sam protivnik daljeg ušminkavanja ovog sporta, jer i danas pamtim sirove obračune tipa Sena-Prost,pa se nadam da turbo sezona neće doprineti daljem urušavanju ovog sporta. Svim ljubiteljima F1 želim brzi dolazak neizvesnije sezone.U protivnom, ovde će biti mnogo manje komentara

123

pre 10 godina

Poprilično dosadna trka znajući da se radi o Brazilu i da se tu dešavaju neke od najzanimljivijih trka.Čestitke momcima na postolju,žao mi je što su kaznili Masu bilo bi lepo da je zatvorio svoju eru u ferariju nekim 3 ili 4 mestom.Kovalainen? Ipak je imao veoma malo vremena da se navikne na bolid lotusa i očito nije uspeo…Napokon je završila sezona koje ću se secati samo po aferi sa gumama,prvih nekoliko trka je mnogo obećavala a na kraju uz dominaciju Fetela sve je bilo nezanimljivo.Nadajmo se da ćemo naredne sezone gledati nešto sasvim drugo u poređenu sa ovogodišnjim sampionatom F1!Šta da kažem o mom Mcl. Perez dobar a Baton je doneo najbolji rezultat za Mcl u 2013.God.Na pola sezone su prestali sa razvojem ovogodišnjeg modela I počeli bolid za sledeći šampionat. Mcl ne želim vise ovakvu sezonu. Od Magnusena očekujem dosta.
POZ za sve bilo mi je zadovoljstvo komentarisati sa vama u ovoj sezoni I kuckamo se sledeće godine. Možda je rano ...ali...Srećna vam svima Nova Godina...I jedva čekamo turbo motore
POZ

gavrosaurus

pre 10 godina

Сезона се завршила без узбуђења и без неизвесности, остало је да се још мало "препакује" у смислу ко ће где возити догодине али то је све. Сезона је окончана "сензациналним" рекордима Фетела за које више никог није брига, ништа не значе, постигнути су без енергије и борбе на стази, негде далеко од очију и срца, сезона рекорда и "контроверзи" око гума је завршена "not with a bang but a whimper". Надам се макар мало узбудљивијој сезони 2014. и видимо се у марту. :)

Veberoni

pre 10 godina

Najbolje trke su bile u vreme kada su se gume menjale u skladu sa taktikom tima i kada se dolivalo gorivo. Treninzi su bili deset puta zanimljiviji. Uvek smo nagađali ko koliko ima goriva, kada će menjati gume, dokle će stići sa tim gorivom, da li će gume izdržati i još mnogo toga. Pored tima i vozači su učestvovali u donošenju odluka šta da rade u toku trke. To su bila vremena, želeo bih da se ponovo vrate. Ovim slepcima iz FIA samo su pare na prvom mestu. Ako ovako nastave, mogu da ugase takmičenje, niko više neće gledati ovakve trivijale...

wlado

pre 10 godina

slazem se sa "drs vs kers"

kako bi samo smekerski bilo da ga je propustio, samo da je napravio jedan krug kroz box...to bi bilo dovoljno da webber prodje ispred ali ne i alonso.

ovako ce ostati papak

a webber je najgotivniji lik F1.

Humska BG

pre 10 godina

Čestitke Fetelu, zbogom Mark, ono bez kacige je bilo ludilo gledati :) FIA momentalno da se ugasi i da prestane da postoji.Da mi je znati koga postavljaju za sudije da izriču onako bezobrazne kazne.Ajde da kaznimo Masu čisto da bi nekog kaznili.I još da mu to urade danas na oproštaju od Ferarija, pred njegovim navijačima, čisto iživljavanje.A u slučaju Hamiltona sam prvi put u životu video da vozač obilazi nekoga za ceo krug i u sudaru ne bude kažnjen ovaj koji zaostaje i koji mu smeta već onaj koji obilazi.Stvarno jadno.Sad će posle trke opet pljuštati kazne, možda suspenduju Grožana za sledeću sezonu jer je vozio manje od tri kruga, ne znam kako mu je samo palo na pamet da to sme da radi :O Ili diskvalifikuju Vebera za propagiranje nacionalizma zato što je razvio zastavu Australije na podijumu, stvarno se ne bih iznenadio da i to vidim.Kiša naravno NIJE pala, jedino bi ona malo začinila stvari ali kao u inat u ovako dosadnoj sezoni da ne padne nijednom.Zato će se to verovatno nadoknaditi sledeće sezone, ima da pada i više nego što treba.Ko će dočekati mart :))) Ko zna šta nas čeka, ali ako će mi nešto nedostajati ubuduće to je onaj zvuk na startu trke kad zanjišti dvadeset agregata i napravi zaglušujuću buku... V6 motori zvuče kao kosilice za travu, bar po onome što smo do sada imali prilike da čujemo.Kad bi se samo smilovali da vrate V10 motore u pravila, ali da je samo to...

Djox

pre 10 godina

Interesantno je da se Alonso (koga mnogi ovde optuzuju da je los covek i kolega) srdacno oprostio od Vebera kao i od Mase i da pomenuta dvojica imaju samo reci postovanja prema Fernandu.
Fetela pak, ne voli niko?

savio

pre 10 godina

Red bul je najjaci tim i tu nema sta da se prica! Svi ostali su za nijansu slabiji ili dosta slabiji! Zbog toga je Fetel prvak! Nadam se da ce se Ferari sledece sezone napraviti konkurentniji bolid kao i Mercedes, meclaren, Lotus..i da bude malo uzbudljivija sezona! Fan sam Kimija Raikonena i voleo bih da on osvoji sampionat!

Nemke

pre 10 godina

Koliko su stare staze bolje od ovih novih na Bliskom Istoku! Danas gledam Brazil I tacno se vidi koliko je bolja staza od novih! Tuga sta radi onaj starac sa formulom. Bitan mu je samo profit!

UrkeGP

pre 10 godina

@Humska BG
Malo objektivnosti nije na odmet. Pusti te teorije zavere nije sve tako crno. Masina kazna bi bila nepravedna da se rukovodstvo trke i vozaci nisu dogovorili pre trke da se ne koristi precica na ciljnoj ravnini. Hamilton je ocigledno izazvao udes i s pravom je kaznjen. Da li se to desilo sa nekim ko zaostaje ceo krug ili ne nema nikakve veze.

Sef

pre 10 godina

Red bulu vazno izjednacavanje rekorda ok.kakva bi samo ljudina fetel ispao da se oglusio o naredjenja da je vaznije da on pobedi i da je propustio vebera.ako je mogao u maleziji sto ne i danas..sta uradise od f1 u drugim delu sezone bruka,neznam sta je fetel vozio i da li ima reguralan bolid ali je sigurno da se razlikuje od weberovog u trci kad su optereceni..

bobo mk

pre 10 godina

Fakt je da je Fetel najbolji vozač današnjice ali velika potreba je da FIA učini nešto u smislu promene faktičkog stanje i time učini šampionat neizvesnijim i interesantnijim. Kada su mogli da menjaju pravila u doba Šumahera, mogu i sada. Ipak neizvesna sezona je najbolja sezona pa makar Fetel opet pobedio.

Montoya

pre 10 godina

Mogu da se kladim da ce kad tad biti dokazano da RedBul ima nelegalan bolid, sto posto neki oblik traction control system-a, koji se simulira samim upravljanjem motorom ( mapiranje ) i to ne istovetno za oba vozaca. Mogli su se videti cudni tragovi guma u pojedinim situacijama, (proguglajte malo) koji podsecaju na delovanje tog sistema.
Ne verujem ja njima nista, i sto bi ih neko uopste voleo.
Nema leba bez motike, kad zasluze - bice postovani, dotle nista. Ko je uopste taj Vetel?

the end

pre 10 godina

Hvala Bogu kraj jedne nezanimljive ere. Najbolje trke svih vremena su bile kada se nisu menjale gume niti dolivalo gorivo kao i kada su voženi V12 motori. Nadam se da će turbo motori uneti veću zanimljivost kao u vreme Prosta, Sene, Arnua i Vilneva...

Александар 3105

pre 10 godina

Тата показао како се вози... Рекорди падају као киша. За коју годиницу сви рекорди ће бити у власништву тате Фетела. Браво, браво, браво!

Slavnic

pre 10 godina

U generalnom plasmanu Veber treci prosto se namece da je tim i bolid apsolutno vrhunski. Sa bilo kojim drugim timom ne bi bio u top 10. Sledece godine definitivno njegov naslednik mora biti drugi.

V10

pre 10 godina

U F1 60% posla uradi auto 40% vozac, RB je najbolji auto danas a dobrih vozaca ima dosta samo nemaju svi tu srecu da upravljaju najbolji auto. u RB timu ima dva vozaca isto kao i u svakom drugom, jedan je tezi od drugog barem 15 kg, raspitajte se malo koliko to utice u voznji ako se uzima u obzir da u svakih 8 kg tezine, auto je za sekundu sporiji.

bobo mk

pre 10 godina

Fakt je da je Fetel najbolji vozač današnjice ali velika potreba je da FIA učini nešto u smislu promene faktičkog stanje i time učini šampionat neizvesnijim i interesantnijim. Kada su mogli da menjaju pravila u doba Šumahera, mogu i sada. Ipak neizvesna sezona je najbolja sezona pa makar Fetel opet pobedio.

Montoya

pre 10 godina

Mogu da se kladim da ce kad tad biti dokazano da RedBul ima nelegalan bolid, sto posto neki oblik traction control system-a, koji se simulira samim upravljanjem motorom ( mapiranje ) i to ne istovetno za oba vozaca. Mogli su se videti cudni tragovi guma u pojedinim situacijama, (proguglajte malo) koji podsecaju na delovanje tog sistema.
Ne verujem ja njima nista, i sto bi ih neko uopste voleo.
Nema leba bez motike, kad zasluze - bice postovani, dotle nista. Ko je uopste taj Vetel?

Александар 3105

pre 10 godina

Тата показао како се вози... Рекорди падају као киша. За коју годиницу сви рекорди ће бити у власништву тате Фетела. Браво, браво, браво!

Djox

pre 10 godina

Interesantno je da se Alonso (koga mnogi ovde optuzuju da je los covek i kolega) srdacno oprostio od Vebera kao i od Mase i da pomenuta dvojica imaju samo reci postovanja prema Fernandu.
Fetela pak, ne voli niko?

UrkeGP

pre 10 godina

@Humska BG
Malo objektivnosti nije na odmet. Pusti te teorije zavere nije sve tako crno. Masina kazna bi bila nepravedna da se rukovodstvo trke i vozaci nisu dogovorili pre trke da se ne koristi precica na ciljnoj ravnini. Hamilton je ocigledno izazvao udes i s pravom je kaznjen. Da li se to desilo sa nekim ko zaostaje ceo krug ili ne nema nikakve veze.

Milan

pre 10 godina

Iskrene cestitke za celu sezonu Red Bull-a,ali se nadam da ce sl.sezone biti drugacije i da ce Ledeni(Kimi) da napravi cudo u ferariju :)

drs vs kers

pre 10 godina

Bravo, ali... Navijam za Fetela ali nisu u zivotu vazni samo rekordi, pobedu je trebao da pokloni Veberu kome je ovo bila poslednja trka f1 i da vrati dug za Maleziju.

wlado

pre 10 godina

slazem se sa "drs vs kers"

kako bi samo smekerski bilo da ga je propustio, samo da je napravio jedan krug kroz box...to bi bilo dovoljno da webber prodje ispred ali ne i alonso.

ovako ce ostati papak

a webber je najgotivniji lik F1.

Sef

pre 10 godina

Red bulu vazno izjednacavanje rekorda ok.kakva bi samo ljudina fetel ispao da se oglusio o naredjenja da je vaznije da on pobedi i da je propustio vebera.ako je mogao u maleziji sto ne i danas..sta uradise od f1 u drugim delu sezone bruka,neznam sta je fetel vozio i da li ima reguralan bolid ali je sigurno da se razlikuje od weberovog u trci kad su optereceni..

gavrosaurus

pre 10 godina

Сезона се завршила без узбуђења и без неизвесности, остало је да се још мало "препакује" у смислу ко ће где возити догодине али то је све. Сезона је окончана "сензациналним" рекордима Фетела за које више никог није брига, ништа не значе, постигнути су без енергије и борбе на стази, негде далеко од очију и срца, сезона рекорда и "контроверзи" око гума је завршена "not with a bang but a whimper". Надам се макар мало узбудљивијој сезони 2014. и видимо се у марту. :)

savio

pre 10 godina

Red bul je najjaci tim i tu nema sta da se prica! Svi ostali su za nijansu slabiji ili dosta slabiji! Zbog toga je Fetel prvak! Nadam se da ce se Ferari sledece sezone napraviti konkurentniji bolid kao i Mercedes, meclaren, Lotus..i da bude malo uzbudljivija sezona! Fan sam Kimija Raikonena i voleo bih da on osvoji sampionat!

V10

pre 10 godina

U F1 60% posla uradi auto 40% vozac, RB je najbolji auto danas a dobrih vozaca ima dosta samo nemaju svi tu srecu da upravljaju najbolji auto. u RB timu ima dva vozaca isto kao i u svakom drugom, jedan je tezi od drugog barem 15 kg, raspitajte se malo koliko to utice u voznji ako se uzima u obzir da u svakih 8 kg tezine, auto je za sekundu sporiji.

the end

pre 10 godina

Hvala Bogu kraj jedne nezanimljive ere. Najbolje trke svih vremena su bile kada se nisu menjale gume niti dolivalo gorivo kao i kada su voženi V12 motori. Nadam se da će turbo motori uneti veću zanimljivost kao u vreme Prosta, Sene, Arnua i Vilneva...

Slavnic

pre 10 godina

U generalnom plasmanu Veber treci prosto se namece da je tim i bolid apsolutno vrhunski. Sa bilo kojim drugim timom ne bi bio u top 10. Sledece godine definitivno njegov naslednik mora biti drugi.

Mikron

pre 10 godina

Trka oprastanja: oprostili smo se od Marka Vebera sjajnog vozaca kojem je uvek falilo malo da bi bio najbolji bar jednu sezonu, oprostili smo se od Felipea Mase u Ferariju, Masa je bio partner trojici svetskih sampiona dok je vozio za Ferari i to je retko dostignuce u danasnjoj formuli 1 i iskreno se nadam da se oprastamo od monopola Redbula i Fetela na pobede i titule, jer ako naredna sezona ne izmesa dobrano karte, cak i najzagrizeniji ljubitelji formule nece imati interesovanja za istu.

Humska BG

pre 10 godina

Čestitke Fetelu, zbogom Mark, ono bez kacige je bilo ludilo gledati :) FIA momentalno da se ugasi i da prestane da postoji.Da mi je znati koga postavljaju za sudije da izriču onako bezobrazne kazne.Ajde da kaznimo Masu čisto da bi nekog kaznili.I još da mu to urade danas na oproštaju od Ferarija, pred njegovim navijačima, čisto iživljavanje.A u slučaju Hamiltona sam prvi put u životu video da vozač obilazi nekoga za ceo krug i u sudaru ne bude kažnjen ovaj koji zaostaje i koji mu smeta već onaj koji obilazi.Stvarno jadno.Sad će posle trke opet pljuštati kazne, možda suspenduju Grožana za sledeću sezonu jer je vozio manje od tri kruga, ne znam kako mu je samo palo na pamet da to sme da radi :O Ili diskvalifikuju Vebera za propagiranje nacionalizma zato što je razvio zastavu Australije na podijumu, stvarno se ne bih iznenadio da i to vidim.Kiša naravno NIJE pala, jedino bi ona malo začinila stvari ali kao u inat u ovako dosadnoj sezoni da ne padne nijednom.Zato će se to verovatno nadoknaditi sledeće sezone, ima da pada i više nego što treba.Ko će dočekati mart :))) Ko zna šta nas čeka, ali ako će mi nešto nedostajati ubuduće to je onaj zvuk na startu trke kad zanjišti dvadeset agregata i napravi zaglušujuću buku... V6 motori zvuče kao kosilice za travu, bar po onome što smo do sada imali prilike da čujemo.Kad bi se samo smilovali da vrate V10 motore u pravila, ali da je samo to...

Veberoni

pre 10 godina

Najbolje trke su bile u vreme kada su se gume menjale u skladu sa taktikom tima i kada se dolivalo gorivo. Treninzi su bili deset puta zanimljiviji. Uvek smo nagađali ko koliko ima goriva, kada će menjati gume, dokle će stići sa tim gorivom, da li će gume izdržati i još mnogo toga. Pored tima i vozači su učestvovali u donošenju odluka šta da rade u toku trke. To su bila vremena, želeo bih da se ponovo vrate. Ovim slepcima iz FIA samo su pare na prvom mestu. Ako ovako nastave, mogu da ugase takmičenje, niko više neće gledati ovakve trivijale...

Nemke

pre 10 godina

Koliko su stare staze bolje od ovih novih na Bliskom Istoku! Danas gledam Brazil I tacno se vidi koliko je bolja staza od novih! Tuga sta radi onaj starac sa formulom. Bitan mu je samo profit!

doVla

pre 10 godina

Ova trka je donela nešto više dinamike od prethodnih, ali mi ostaje nepromenjen osećaj vrlo mlake sezone, koju ću pamtiti samo po neverovatnoj dominaciji Fetela i RB. Bilo je ovakvih godina i ranije, ali i tada je bilo nekih neponovljivih duela i situacija, koji daju smisao praćenja ovog sporta. Na žalost F1 sve više guše sa bezbednosnim pravilima. Imam osećaj da trku regulišu saobraćajci. Nedostaju samo kazneni poeni i oduzimanje vozačke. Fetel je zasluženo pobedio i RB jeste razbio konkurente. Verujem da to niko ne spori, ali takođe verujem da je u ovakvoj sezoni mogao da uživa samo moj osmogodišnji sin, koji naravno navija za ovu ekipu. Ne krivim ga, jer sam se i ja na sličan način zalepio za Vilijams krajem 80-tih. Nekako sam ubeđenja da su ljudi koji kreiraju ovaj sport svesni da ovakve sezone odbijaju gledaoce kao teniskim reketom, pa će naredna sezona ipak doneti preko potrebne svežine. Naravno da sam protivnik daljeg ušminkavanja ovog sporta, jer i danas pamtim sirove obračune tipa Sena-Prost,pa se nadam da turbo sezona neće doprineti daljem urušavanju ovog sporta. Svim ljubiteljima F1 želim brzi dolazak neizvesnije sezone.U protivnom, ovde će biti mnogo manje komentara

123

pre 10 godina

Poprilično dosadna trka znajući da se radi o Brazilu i da se tu dešavaju neke od najzanimljivijih trka.Čestitke momcima na postolju,žao mi je što su kaznili Masu bilo bi lepo da je zatvorio svoju eru u ferariju nekim 3 ili 4 mestom.Kovalainen? Ipak je imao veoma malo vremena da se navikne na bolid lotusa i očito nije uspeo…Napokon je završila sezona koje ću se secati samo po aferi sa gumama,prvih nekoliko trka je mnogo obećavala a na kraju uz dominaciju Fetela sve je bilo nezanimljivo.Nadajmo se da ćemo naredne sezone gledati nešto sasvim drugo u poređenu sa ovogodišnjim sampionatom F1!Šta da kažem o mom Mcl. Perez dobar a Baton je doneo najbolji rezultat za Mcl u 2013.God.Na pola sezone su prestali sa razvojem ovogodišnjeg modela I počeli bolid za sledeći šampionat. Mcl ne želim vise ovakvu sezonu. Od Magnusena očekujem dosta.
POZ za sve bilo mi je zadovoljstvo komentarisati sa vama u ovoj sezoni I kuckamo se sledeće godine. Možda je rano ...ali...Srećna vam svima Nova Godina...I jedva čekamo turbo motore
POZ