Nedelja, 27.10.2013.

12:07

F1: Titule za Fetela i Red Bul!

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel osvojio je četvrtu uzastopnu titulu šampiona Formule jedan, i to pobedom na Velikoj nagradi Indije.

Izvor: SO

F1: Titule za Fetela i Red Bul! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

gledalac

pre 10 godina

Ima ovde jedan tim koji živi od stare slave i kuka kako ga sudije mrze isto tako Ferari živi od stare slave i ne vole ga sudije (čuj) a ti mali šta se praviš važan sa četiri titule uzastopno takođe ima jedan tim ovde koji ima pet puta za redom kada ti budeš to ostvario možda i dođeš u goste.A ako budeš 11 puta za redom onda dolaziš obavezno.

VOĆNI JOGURT

pre 10 godina

Posle današnje svinjarije da sam na Weberovom mestu oterao bih sve iz Red Bula u tri PM i ne bih vozio zadnje tri trke baš kao što je Kimi odbrusio ovim moronima iz Lotusa što su mu upropastili još jednu trku.

doVla

pre 10 godina

Svi mi koji ne navijamo za RB možemo da pišemo otrcane komentare kako je F1 nezanimljiva, ko još ovo prati i sl. Da pobedi vozač za kojeg navijamo sigurno bi izostali komentari o dominaciji i sigurno bi to bilo pripisano kvalitetu i talentu vozača. Ako vam se ne sviđa; nemojte ni gledati ni komentarisati.Osporavanje nečijeg uspeha je na žalost postalo obeležje našeg naroda. Treba biti realan. Čovek je sa 26 godina osvojio 4 titule! To nikome do sada u ovim godinama nije uspelo. Ne može se praviti poređenje sa šampionima od pre dve ili više decenija, jer su promene u F1 od tada bezbrojne.Bolid jeste najbolji, ali nije sam krstario stazama svih ovih godina. Definitivno je lider ove generacije vozača, sviđalo se to nekom ili ne. Na kraju krajeva rezultati o tome govore. Da li će budućnost doneti nešto novo, reći će nam naredne sezone. Danas su Fetel i RB u prvom planu. Kao što se on poklonio svom bolidu na kraju trke, jer je svestan ko stoji iza njegovih rezultata, tako bi i svi mi trebali da mu čestitamo na uspehu o kojem sanja svaki vozač F1.

humska bg

pre 10 godina

Sve čestitke najboljima.Danas su samo pokazali da mogu i sa nesvakidašnjom strategijom na pobede.Demonstracija sile.Jedino ne razumem kako se Veberu uvek kvare motor,menjač,alternator,ultimatum xD i ostale za.ebancije a kod Fetela sve funkcioniše kao sat.I kako to da strategija baš svaki put ide Fetelu u korist.Ali nije mnogo ni bitno, zna se ko je broj jedan u Red Bulu i ko je bolji vozač.Lovorike da pokupi i Lotus, sa taktikama su stvarno briljantni, Kimija i Grožana nema nigde posle kvalifikacija,celu trku su neprimetni i na kraju jedan od njih uvek završi na podijumu.Kako ljudi,KAKO? :) Ne govorim samo za danas već i za neke prethodne trke.A Mercedes kontra priča mada je Rozberg izvukao danas dobar plasman, za razliku od začuđujuće bledog i pasivnog Hamija.Masa iznenađujuće dobar, Alonsu upropašćena trka u prvoj krivini - red je bio da i njega potera neki maler.Perez danas dobar ali nema nagoveštaja da će Meklaren stići do podijuma do kraja sezone.Drago mi je za Snagu Indije, bilo je vreme da osvoje bodove, a Hulk oduševljava iz trke u trku briljantnim vožnjama(posebno u defanzivi) u duelu sa vedetama ovog sporta.Jo Vilijams da kljucne koji poen do kraja, bilo bi fino.Još da odam priznanje Maksu Šiltonu koji kantu od Marusije opet uspeva da dovede do cilja - s obzirom šta vozi i da je debitant, jedini završiti sve trke u sezoni je za pohvalu.Ne toliko brz vozač ali pouzdan, ne prži gume i motor već vozi u skladu sa mogućnostima bolida.Nije presudno ali je važno za vozača.

nemac

pre 10 godina

@real-no, zar jedan ferari upoređuješ sa puntićem, osim toga da li neko brani Ferariju,Mercedesu, MacLarenu, Lotusu Wilijamsu (sve velika imena F1 cirkusa) da naprave konkurentan bolid?Jedog dana da ali sada ne.I ja sam bio veliki navijać Ferarija i kada im nije išlo (Tambej Alezi i dr) ali posle "drugih" igara ne navijam za njih ali volim formulu pratim je skoro 50 godina.Drago mi je zbog ovih minusa što sam dobio na komentaru, znači da sam na pravom putu (imam i dosta pluseva) ali sve,sve bez nemca ništa.

Nemecki

pre 10 godina

Nemac, u pravu si, Kimijeva titula je lažna, udešena je zato da Ferari ne bi gonio po sudu Meklaren zbog krađe dokumentacije. Inače, Šumaher i Fetel nisu nikakvi vozači, to se ovde redovno piše, a Kimi je legenda. Naši navijači spadaju u posebna stvorenja ove planete.

wlado

pre 10 godina

@Fetel ne zna ko je Vetel

upravo je to glavni problem sto ovo vise nije sport vredan pracenja

nekada su vozaci f1 bili svesni cime se bave i bili spremni da po cenu slave daju svoj zivot.

danas su to momci koji zele da voznja na stazi bude sto slicnija voznji u simulatoru,da sve bude sigurno, fia deli kazne u slucaju da promenis pravac i pokusas da odbijes preticanje...onda nek ih stave sve na sine pa neka se trkaju ko ima jaci motor.. pobeda u trci F1 danas predstavlja vaznost kao da ja pobedim druga u igrici.

vetel je predvodnik tih high tech vozaca.

Beli

pre 10 godina

Kao sto rekoh u nekim starim komentarima Renault, a ne Fetel, Alonso, Kimi, Hamilton pravi razliku. Najbolji motor, oko kojega se najbolje upasuje sasija sa svim aerodinamickim sklopovima...Nema spora oko Fetela. Da je dobar dobar je, kao Alonso u Renou i Sumaher u Ferariju sa renoovim inzenjerima. Setite se Vilijams Renoa, dok je reno bio tu Ferari i Sumi nisu postojali. Kad se Reno povukao Sumi u Ferari dovede renoove inzenjere i napravise mu jos 6 titula. Toliko...

Navijac Ferarija

pre 10 godina

Nije mi jasno kakav smo mi to narod?! Toliko smo sposobni da omalovazavamo necije neverovatno dostignuce. Cinjenica da su se Red bul I Fetel neverovatno usaglasili, ali toliko da osporavate uspeh ovog neverovatnog Nemca. Pratim Formulu 1 20 godina I redovno posecujem trke, tako da znam celu karijeru Seba, a ocigledno da takvih ovde nema. Jos od prve njegove trke 2007 kada je menjao Kubicu u tadasnjem BMW Zauber-u I zauzeo 8 mesto (Velika nagrada USA), sledece godine osvaja prvo mesto na Velikoj nagradi Italije (kisni uslovi) u prosecnom bolidu Toro Roso-a kao najmladji pobednik neke trke Formule 1, znalo se da ce biti sampion. Pre toga bio evropski prvak karting serije I nemacke Formule BMW serje, oborio sve moguce rekorde vezano za ono najmladji. Svakako da ima izuzetnih vozaca u danasnjem najbrzem cirkusu, ali je cinjenica da je trenutno Sebastijan najbolji. Sve cestitke njemu I Red bull-u!

beli

pre 10 godina

Nema vise onih starih dobrih trka kao sto je bilo krajem osamdesetih izmedju Prosta i Sene pa posle krajem 90-ih izmedju Sumija i Hakinena,ovo danas je samo bleda kopija!!!

wlado

pre 10 godina

Niki Lauda: We never knew if we'd live one day to the next.

upravo o tome pricam, danas ako se neko u bolidu prevrne odma svi skacu kao jadan, pa kako je doslo do toga...f1 je nekada bila staza(putanja) koja je pratila ivicu zivota.

Dimidzin

pre 10 godina

Formulu ne pratim od odlaskaH.O.Montoje u Nascar, i inam osjecaj da je bi oko mene niko ne gleda. Kao da je ovaj sport izgubio na popularnosti u zadnjih 5,6 godina.

Fetel ne zna ko je Vetel

pre 10 godina

Momak koji se zove wlado i koji Fetela zove vetel ovde deli savete... i veliča "lude do smrti", kao da je smrt na stazi nešto čemu bi ovaj sport trebalo da teži. Glupost je opasnija i od smrti na stazi.

nemac

pre 10 godina

Odavno sam rekao da je Ferari prošlost (kao i cz, žive od stare slave)i ne znam šta znači ono 1571 kod Alonsa valjda da uplaše Fetela.A vi pljuvači ako ste pratili F1 malo duže treba da znate da je formula odavno mehanika a vrlo malo vozač.Kao Šumaher uzme auto iz garaže izveze trku nigde mehaničara inženjera konstruktora a pre svega para.Kimijeva titula je pod znakom pitanja (šta su sve radili zadnje tri trke Hamiltonu), prisetite se malo, a osim toga niko vas ne tera da gledate trke F1 a što se tiče komentara pišite šta hoćete, da promenite ne možete a ovo je i slobodna demokratska zemlja u kojoj može da se pljuje i po ulici.Sve, sve al ništa bez nemca.

real-no

pre 10 godina

zamisliti trku u kojoj se trkaju recimo jedan bmw i ostalo puntići. ko li će pobediti ? :) A onda neko veliča vozača bmw-a.
smešno

Forza Ferrari !

pre 10 godina

Cestitke Fetelu na 4. uzastopnoj tituli,ali koliko god da su Red Bul i Fetel dominantni,ja cu uvek voleti Ferari,pa makar i bili zadnji.

Stefann

pre 10 godina

Dzabe mu sve titule kad Nando, Kimi i Luis su za dve klase bolji vozaci a imaju isti broj titula zajedno kao on sam.Covek ima za 30% bolji bolid od svih pa ovo onda nije nimalo cudno.A najvise me nervira RB-lovi isti automobili, zadnje 4 trke Veber kvar na 3 i za**bali ga u Japanu.

wlado

pre 10 godina

najdosadniji vozac u istoriji f1

ovo su bili vozaci
http://www.youtube.com/watch?v=9SmrV-FFC1w

ludi do smrti.

ovde kada vetel napravi krug na stazi i izadje da baci rukavice navijacima predstave kao da je woow, pogledajte ga, kako je opasan, ovo nije po pravilu FIA, sigurno ce dobiti kaznu...to je najuzbudljiviji deo trke...sto nije parkirao formulu kako pravila nalazu...pa onda voze se poslednji krugovi sad u indiji, komentator sky-a smrtno smoren, vetel prelazi cilj, od jednom se pocne derati i evo ga, vetel je svetski sampiooon....sve je usiljeno do te mere da se u meni desava onaj mirror blam...on nema za sta da slavi titulu, bedno.

BALTY

pre 10 godina

Najmladji prvak sveta u istoriji formule-1 i to jos 4 puta zaredom ! Svaka cast, nadmasice ladno i Sumahera ! Jedino kao navijac Feraria, bi voleo da odrese kesu i dovedu ga !

mikron

pre 10 godina

Vec je mucno gledati kako se samo Veberu dogadjaju pehovi sa bolidom, kao sa Sumijem i sa Sebom su dosadne trke, hvala bogu sto se sledece sezone uvode novine sa motorem.
Fetel je toliko opterecen rekordima, da ne shvata da mu ni 10 titula nece doneti popularnost koju ima Kimi sa jednom, ipak nije sve u brojkama.

iceman

pre 10 godina

Svaka cast Vettelu,ocitao je lekciju nesposobnjakovicima tokom cele godine,jedva cekam sledecu sezonu sa turbo motorima...a weberu opet losiji bolid,kako je samo vettelov uvek bezgresan.I sledece sezone ce zeleni ricardo da bude opitni centar red bulla,odnosno vettela,ali ipak sve to ne umanjuje njegova dostignuca.

mikron

pre 10 godina

Vec je mucno gledati kako se samo Veberu dogadjaju pehovi sa bolidom, kao sa Sumijem i sa Sebom su dosadne trke, hvala bogu sto se sledece sezone uvode novine sa motorem.
Fetel je toliko opterecen rekordima, da ne shvata da mu ni 10 titula nece doneti popularnost koju ima Kimi sa jednom, ipak nije sve u brojkama.

Stefann

pre 10 godina

Dzabe mu sve titule kad Nando, Kimi i Luis su za dve klase bolji vozaci a imaju isti broj titula zajedno kao on sam.Covek ima za 30% bolji bolid od svih pa ovo onda nije nimalo cudno.A najvise me nervira RB-lovi isti automobili, zadnje 4 trke Veber kvar na 3 i za**bali ga u Japanu.

Forza Ferrari !

pre 10 godina

Cestitke Fetelu na 4. uzastopnoj tituli,ali koliko god da su Red Bul i Fetel dominantni,ja cu uvek voleti Ferari,pa makar i bili zadnji.

BALTY

pre 10 godina

Najmladji prvak sveta u istoriji formule-1 i to jos 4 puta zaredom ! Svaka cast, nadmasice ladno i Sumahera ! Jedino kao navijac Feraria, bi voleo da odrese kesu i dovedu ga !

Fetel ne zna ko je Vetel

pre 10 godina

Momak koji se zove wlado i koji Fetela zove vetel ovde deli savete... i veliča "lude do smrti", kao da je smrt na stazi nešto čemu bi ovaj sport trebalo da teži. Glupost je opasnija i od smrti na stazi.

iceman

pre 10 godina

Svaka cast Vettelu,ocitao je lekciju nesposobnjakovicima tokom cele godine,jedva cekam sledecu sezonu sa turbo motorima...a weberu opet losiji bolid,kako je samo vettelov uvek bezgresan.I sledece sezone ce zeleni ricardo da bude opitni centar red bulla,odnosno vettela,ali ipak sve to ne umanjuje njegova dostignuca.

wlado

pre 10 godina

najdosadniji vozac u istoriji f1

ovo su bili vozaci
http://www.youtube.com/watch?v=9SmrV-FFC1w

ludi do smrti.

ovde kada vetel napravi krug na stazi i izadje da baci rukavice navijacima predstave kao da je woow, pogledajte ga, kako je opasan, ovo nije po pravilu FIA, sigurno ce dobiti kaznu...to je najuzbudljiviji deo trke...sto nije parkirao formulu kako pravila nalazu...pa onda voze se poslednji krugovi sad u indiji, komentator sky-a smrtno smoren, vetel prelazi cilj, od jednom se pocne derati i evo ga, vetel je svetski sampiooon....sve je usiljeno do te mere da se u meni desava onaj mirror blam...on nema za sta da slavi titulu, bedno.

real-no

pre 10 godina

zamisliti trku u kojoj se trkaju recimo jedan bmw i ostalo puntići. ko li će pobediti ? :) A onda neko veliča vozača bmw-a.
smešno

Dimidzin

pre 10 godina

Formulu ne pratim od odlaskaH.O.Montoje u Nascar, i inam osjecaj da je bi oko mene niko ne gleda. Kao da je ovaj sport izgubio na popularnosti u zadnjih 5,6 godina.

doVla

pre 10 godina

Svi mi koji ne navijamo za RB možemo da pišemo otrcane komentare kako je F1 nezanimljiva, ko još ovo prati i sl. Da pobedi vozač za kojeg navijamo sigurno bi izostali komentari o dominaciji i sigurno bi to bilo pripisano kvalitetu i talentu vozača. Ako vam se ne sviđa; nemojte ni gledati ni komentarisati.Osporavanje nečijeg uspeha je na žalost postalo obeležje našeg naroda. Treba biti realan. Čovek je sa 26 godina osvojio 4 titule! To nikome do sada u ovim godinama nije uspelo. Ne može se praviti poređenje sa šampionima od pre dve ili više decenija, jer su promene u F1 od tada bezbrojne.Bolid jeste najbolji, ali nije sam krstario stazama svih ovih godina. Definitivno je lider ove generacije vozača, sviđalo se to nekom ili ne. Na kraju krajeva rezultati o tome govore. Da li će budućnost doneti nešto novo, reći će nam naredne sezone. Danas su Fetel i RB u prvom planu. Kao što se on poklonio svom bolidu na kraju trke, jer je svestan ko stoji iza njegovih rezultata, tako bi i svi mi trebali da mu čestitamo na uspehu o kojem sanja svaki vozač F1.

Nemecki

pre 10 godina

Nemac, u pravu si, Kimijeva titula je lažna, udešena je zato da Ferari ne bi gonio po sudu Meklaren zbog krađe dokumentacije. Inače, Šumaher i Fetel nisu nikakvi vozači, to se ovde redovno piše, a Kimi je legenda. Naši navijači spadaju u posebna stvorenja ove planete.

Navijac Ferarija

pre 10 godina

Nije mi jasno kakav smo mi to narod?! Toliko smo sposobni da omalovazavamo necije neverovatno dostignuce. Cinjenica da su se Red bul I Fetel neverovatno usaglasili, ali toliko da osporavate uspeh ovog neverovatnog Nemca. Pratim Formulu 1 20 godina I redovno posecujem trke, tako da znam celu karijeru Seba, a ocigledno da takvih ovde nema. Jos od prve njegove trke 2007 kada je menjao Kubicu u tadasnjem BMW Zauber-u I zauzeo 8 mesto (Velika nagrada USA), sledece godine osvaja prvo mesto na Velikoj nagradi Italije (kisni uslovi) u prosecnom bolidu Toro Roso-a kao najmladji pobednik neke trke Formule 1, znalo se da ce biti sampion. Pre toga bio evropski prvak karting serije I nemacke Formule BMW serje, oborio sve moguce rekorde vezano za ono najmladji. Svakako da ima izuzetnih vozaca u danasnjem najbrzem cirkusu, ali je cinjenica da je trenutno Sebastijan najbolji. Sve cestitke njemu I Red bull-u!

nemac

pre 10 godina

Odavno sam rekao da je Ferari prošlost (kao i cz, žive od stare slave)i ne znam šta znači ono 1571 kod Alonsa valjda da uplaše Fetela.A vi pljuvači ako ste pratili F1 malo duže treba da znate da je formula odavno mehanika a vrlo malo vozač.Kao Šumaher uzme auto iz garaže izveze trku nigde mehaničara inženjera konstruktora a pre svega para.Kimijeva titula je pod znakom pitanja (šta su sve radili zadnje tri trke Hamiltonu), prisetite se malo, a osim toga niko vas ne tera da gledate trke F1 a što se tiče komentara pišite šta hoćete, da promenite ne možete a ovo je i slobodna demokratska zemlja u kojoj može da se pljuje i po ulici.Sve, sve al ništa bez nemca.

beli

pre 10 godina

Nema vise onih starih dobrih trka kao sto je bilo krajem osamdesetih izmedju Prosta i Sene pa posle krajem 90-ih izmedju Sumija i Hakinena,ovo danas je samo bleda kopija!!!

wlado

pre 10 godina

@Fetel ne zna ko je Vetel

upravo je to glavni problem sto ovo vise nije sport vredan pracenja

nekada su vozaci f1 bili svesni cime se bave i bili spremni da po cenu slave daju svoj zivot.

danas su to momci koji zele da voznja na stazi bude sto slicnija voznji u simulatoru,da sve bude sigurno, fia deli kazne u slucaju da promenis pravac i pokusas da odbijes preticanje...onda nek ih stave sve na sine pa neka se trkaju ko ima jaci motor.. pobeda u trci F1 danas predstavlja vaznost kao da ja pobedim druga u igrici.

vetel je predvodnik tih high tech vozaca.

humska bg

pre 10 godina

Sve čestitke najboljima.Danas su samo pokazali da mogu i sa nesvakidašnjom strategijom na pobede.Demonstracija sile.Jedino ne razumem kako se Veberu uvek kvare motor,menjač,alternator,ultimatum xD i ostale za.ebancije a kod Fetela sve funkcioniše kao sat.I kako to da strategija baš svaki put ide Fetelu u korist.Ali nije mnogo ni bitno, zna se ko je broj jedan u Red Bulu i ko je bolji vozač.Lovorike da pokupi i Lotus, sa taktikama su stvarno briljantni, Kimija i Grožana nema nigde posle kvalifikacija,celu trku su neprimetni i na kraju jedan od njih uvek završi na podijumu.Kako ljudi,KAKO? :) Ne govorim samo za danas već i za neke prethodne trke.A Mercedes kontra priča mada je Rozberg izvukao danas dobar plasman, za razliku od začuđujuće bledog i pasivnog Hamija.Masa iznenađujuće dobar, Alonsu upropašćena trka u prvoj krivini - red je bio da i njega potera neki maler.Perez danas dobar ali nema nagoveštaja da će Meklaren stići do podijuma do kraja sezone.Drago mi je za Snagu Indije, bilo je vreme da osvoje bodove, a Hulk oduševljava iz trke u trku briljantnim vožnjama(posebno u defanzivi) u duelu sa vedetama ovog sporta.Jo Vilijams da kljucne koji poen do kraja, bilo bi fino.Još da odam priznanje Maksu Šiltonu koji kantu od Marusije opet uspeva da dovede do cilja - s obzirom šta vozi i da je debitant, jedini završiti sve trke u sezoni je za pohvalu.Ne toliko brz vozač ali pouzdan, ne prži gume i motor već vozi u skladu sa mogućnostima bolida.Nije presudno ali je važno za vozača.

gledalac

pre 10 godina

Ima ovde jedan tim koji živi od stare slave i kuka kako ga sudije mrze isto tako Ferari živi od stare slave i ne vole ga sudije (čuj) a ti mali šta se praviš važan sa četiri titule uzastopno takođe ima jedan tim ovde koji ima pet puta za redom kada ti budeš to ostvario možda i dođeš u goste.A ako budeš 11 puta za redom onda dolaziš obavezno.

nemac

pre 10 godina

@real-no, zar jedan ferari upoređuješ sa puntićem, osim toga da li neko brani Ferariju,Mercedesu, MacLarenu, Lotusu Wilijamsu (sve velika imena F1 cirkusa) da naprave konkurentan bolid?Jedog dana da ali sada ne.I ja sam bio veliki navijać Ferarija i kada im nije išlo (Tambej Alezi i dr) ali posle "drugih" igara ne navijam za njih ali volim formulu pratim je skoro 50 godina.Drago mi je zbog ovih minusa što sam dobio na komentaru, znači da sam na pravom putu (imam i dosta pluseva) ali sve,sve bez nemca ništa.

Beli

pre 10 godina

Kao sto rekoh u nekim starim komentarima Renault, a ne Fetel, Alonso, Kimi, Hamilton pravi razliku. Najbolji motor, oko kojega se najbolje upasuje sasija sa svim aerodinamickim sklopovima...Nema spora oko Fetela. Da je dobar dobar je, kao Alonso u Renou i Sumaher u Ferariju sa renoovim inzenjerima. Setite se Vilijams Renoa, dok je reno bio tu Ferari i Sumi nisu postojali. Kad se Reno povukao Sumi u Ferari dovede renoove inzenjere i napravise mu jos 6 titula. Toliko...

wlado

pre 10 godina

Niki Lauda: We never knew if we'd live one day to the next.

upravo o tome pricam, danas ako se neko u bolidu prevrne odma svi skacu kao jadan, pa kako je doslo do toga...f1 je nekada bila staza(putanja) koja je pratila ivicu zivota.

VOĆNI JOGURT

pre 10 godina

Posle današnje svinjarije da sam na Weberovom mestu oterao bih sve iz Red Bula u tri PM i ne bih vozio zadnje tri trke baš kao što je Kimi odbrusio ovim moronima iz Lotusa što su mu upropastili još jednu trku.

wlado

pre 10 godina

najdosadniji vozac u istoriji f1

ovo su bili vozaci
http://www.youtube.com/watch?v=9SmrV-FFC1w

ludi do smrti.

ovde kada vetel napravi krug na stazi i izadje da baci rukavice navijacima predstave kao da je woow, pogledajte ga, kako je opasan, ovo nije po pravilu FIA, sigurno ce dobiti kaznu...to je najuzbudljiviji deo trke...sto nije parkirao formulu kako pravila nalazu...pa onda voze se poslednji krugovi sad u indiji, komentator sky-a smrtno smoren, vetel prelazi cilj, od jednom se pocne derati i evo ga, vetel je svetski sampiooon....sve je usiljeno do te mere da se u meni desava onaj mirror blam...on nema za sta da slavi titulu, bedno.

BALTY

pre 10 godina

Najmladji prvak sveta u istoriji formule-1 i to jos 4 puta zaredom ! Svaka cast, nadmasice ladno i Sumahera ! Jedino kao navijac Feraria, bi voleo da odrese kesu i dovedu ga !

mikron

pre 10 godina

Vec je mucno gledati kako se samo Veberu dogadjaju pehovi sa bolidom, kao sa Sumijem i sa Sebom su dosadne trke, hvala bogu sto se sledece sezone uvode novine sa motorem.
Fetel je toliko opterecen rekordima, da ne shvata da mu ni 10 titula nece doneti popularnost koju ima Kimi sa jednom, ipak nije sve u brojkama.

Stefann

pre 10 godina

Dzabe mu sve titule kad Nando, Kimi i Luis su za dve klase bolji vozaci a imaju isti broj titula zajedno kao on sam.Covek ima za 30% bolji bolid od svih pa ovo onda nije nimalo cudno.A najvise me nervira RB-lovi isti automobili, zadnje 4 trke Veber kvar na 3 i za**bali ga u Japanu.

nemac

pre 10 godina

Odavno sam rekao da je Ferari prošlost (kao i cz, žive od stare slave)i ne znam šta znači ono 1571 kod Alonsa valjda da uplaše Fetela.A vi pljuvači ako ste pratili F1 malo duže treba da znate da je formula odavno mehanika a vrlo malo vozač.Kao Šumaher uzme auto iz garaže izveze trku nigde mehaničara inženjera konstruktora a pre svega para.Kimijeva titula je pod znakom pitanja (šta su sve radili zadnje tri trke Hamiltonu), prisetite se malo, a osim toga niko vas ne tera da gledate trke F1 a što se tiče komentara pišite šta hoćete, da promenite ne možete a ovo je i slobodna demokratska zemlja u kojoj može da se pljuje i po ulici.Sve, sve al ništa bez nemca.

real-no

pre 10 godina

zamisliti trku u kojoj se trkaju recimo jedan bmw i ostalo puntići. ko li će pobediti ? :) A onda neko veliča vozača bmw-a.
smešno

Dimidzin

pre 10 godina

Formulu ne pratim od odlaskaH.O.Montoje u Nascar, i inam osjecaj da je bi oko mene niko ne gleda. Kao da je ovaj sport izgubio na popularnosti u zadnjih 5,6 godina.

iceman

pre 10 godina

Svaka cast Vettelu,ocitao je lekciju nesposobnjakovicima tokom cele godine,jedva cekam sledecu sezonu sa turbo motorima...a weberu opet losiji bolid,kako je samo vettelov uvek bezgresan.I sledece sezone ce zeleni ricardo da bude opitni centar red bulla,odnosno vettela,ali ipak sve to ne umanjuje njegova dostignuca.

VOĆNI JOGURT

pre 10 godina

Posle današnje svinjarije da sam na Weberovom mestu oterao bih sve iz Red Bula u tri PM i ne bih vozio zadnje tri trke baš kao što je Kimi odbrusio ovim moronima iz Lotusa što su mu upropastili još jednu trku.

wlado

pre 10 godina

Niki Lauda: We never knew if we'd live one day to the next.

upravo o tome pricam, danas ako se neko u bolidu prevrne odma svi skacu kao jadan, pa kako je doslo do toga...f1 je nekada bila staza(putanja) koja je pratila ivicu zivota.

Fetel ne zna ko je Vetel

pre 10 godina

Momak koji se zove wlado i koji Fetela zove vetel ovde deli savete... i veliča "lude do smrti", kao da je smrt na stazi nešto čemu bi ovaj sport trebalo da teži. Glupost je opasnija i od smrti na stazi.

beli

pre 10 godina

Nema vise onih starih dobrih trka kao sto je bilo krajem osamdesetih izmedju Prosta i Sene pa posle krajem 90-ih izmedju Sumija i Hakinena,ovo danas je samo bleda kopija!!!

Beli

pre 10 godina

Kao sto rekoh u nekim starim komentarima Renault, a ne Fetel, Alonso, Kimi, Hamilton pravi razliku. Najbolji motor, oko kojega se najbolje upasuje sasija sa svim aerodinamickim sklopovima...Nema spora oko Fetela. Da je dobar dobar je, kao Alonso u Renou i Sumaher u Ferariju sa renoovim inzenjerima. Setite se Vilijams Renoa, dok je reno bio tu Ferari i Sumi nisu postojali. Kad se Reno povukao Sumi u Ferari dovede renoove inzenjere i napravise mu jos 6 titula. Toliko...

Nemecki

pre 10 godina

Nemac, u pravu si, Kimijeva titula je lažna, udešena je zato da Ferari ne bi gonio po sudu Meklaren zbog krađe dokumentacije. Inače, Šumaher i Fetel nisu nikakvi vozači, to se ovde redovno piše, a Kimi je legenda. Naši navijači spadaju u posebna stvorenja ove planete.

Forza Ferrari !

pre 10 godina

Cestitke Fetelu na 4. uzastopnoj tituli,ali koliko god da su Red Bul i Fetel dominantni,ja cu uvek voleti Ferari,pa makar i bili zadnji.

wlado

pre 10 godina

@Fetel ne zna ko je Vetel

upravo je to glavni problem sto ovo vise nije sport vredan pracenja

nekada su vozaci f1 bili svesni cime se bave i bili spremni da po cenu slave daju svoj zivot.

danas su to momci koji zele da voznja na stazi bude sto slicnija voznji u simulatoru,da sve bude sigurno, fia deli kazne u slucaju da promenis pravac i pokusas da odbijes preticanje...onda nek ih stave sve na sine pa neka se trkaju ko ima jaci motor.. pobeda u trci F1 danas predstavlja vaznost kao da ja pobedim druga u igrici.

vetel je predvodnik tih high tech vozaca.

Navijac Ferarija

pre 10 godina

Nije mi jasno kakav smo mi to narod?! Toliko smo sposobni da omalovazavamo necije neverovatno dostignuce. Cinjenica da su se Red bul I Fetel neverovatno usaglasili, ali toliko da osporavate uspeh ovog neverovatnog Nemca. Pratim Formulu 1 20 godina I redovno posecujem trke, tako da znam celu karijeru Seba, a ocigledno da takvih ovde nema. Jos od prve njegove trke 2007 kada je menjao Kubicu u tadasnjem BMW Zauber-u I zauzeo 8 mesto (Velika nagrada USA), sledece godine osvaja prvo mesto na Velikoj nagradi Italije (kisni uslovi) u prosecnom bolidu Toro Roso-a kao najmladji pobednik neke trke Formule 1, znalo se da ce biti sampion. Pre toga bio evropski prvak karting serije I nemacke Formule BMW serje, oborio sve moguce rekorde vezano za ono najmladji. Svakako da ima izuzetnih vozaca u danasnjem najbrzem cirkusu, ali je cinjenica da je trenutno Sebastijan najbolji. Sve cestitke njemu I Red bull-u!

gledalac

pre 10 godina

Ima ovde jedan tim koji živi od stare slave i kuka kako ga sudije mrze isto tako Ferari živi od stare slave i ne vole ga sudije (čuj) a ti mali šta se praviš važan sa četiri titule uzastopno takođe ima jedan tim ovde koji ima pet puta za redom kada ti budeš to ostvario možda i dođeš u goste.A ako budeš 11 puta za redom onda dolaziš obavezno.

humska bg

pre 10 godina

Sve čestitke najboljima.Danas su samo pokazali da mogu i sa nesvakidašnjom strategijom na pobede.Demonstracija sile.Jedino ne razumem kako se Veberu uvek kvare motor,menjač,alternator,ultimatum xD i ostale za.ebancije a kod Fetela sve funkcioniše kao sat.I kako to da strategija baš svaki put ide Fetelu u korist.Ali nije mnogo ni bitno, zna se ko je broj jedan u Red Bulu i ko je bolji vozač.Lovorike da pokupi i Lotus, sa taktikama su stvarno briljantni, Kimija i Grožana nema nigde posle kvalifikacija,celu trku su neprimetni i na kraju jedan od njih uvek završi na podijumu.Kako ljudi,KAKO? :) Ne govorim samo za danas već i za neke prethodne trke.A Mercedes kontra priča mada je Rozberg izvukao danas dobar plasman, za razliku od začuđujuće bledog i pasivnog Hamija.Masa iznenađujuće dobar, Alonsu upropašćena trka u prvoj krivini - red je bio da i njega potera neki maler.Perez danas dobar ali nema nagoveštaja da će Meklaren stići do podijuma do kraja sezone.Drago mi je za Snagu Indije, bilo je vreme da osvoje bodove, a Hulk oduševljava iz trke u trku briljantnim vožnjama(posebno u defanzivi) u duelu sa vedetama ovog sporta.Jo Vilijams da kljucne koji poen do kraja, bilo bi fino.Još da odam priznanje Maksu Šiltonu koji kantu od Marusije opet uspeva da dovede do cilja - s obzirom šta vozi i da je debitant, jedini završiti sve trke u sezoni je za pohvalu.Ne toliko brz vozač ali pouzdan, ne prži gume i motor već vozi u skladu sa mogućnostima bolida.Nije presudno ali je važno za vozača.

nemac

pre 10 godina

@real-no, zar jedan ferari upoređuješ sa puntićem, osim toga da li neko brani Ferariju,Mercedesu, MacLarenu, Lotusu Wilijamsu (sve velika imena F1 cirkusa) da naprave konkurentan bolid?Jedog dana da ali sada ne.I ja sam bio veliki navijać Ferarija i kada im nije išlo (Tambej Alezi i dr) ali posle "drugih" igara ne navijam za njih ali volim formulu pratim je skoro 50 godina.Drago mi je zbog ovih minusa što sam dobio na komentaru, znači da sam na pravom putu (imam i dosta pluseva) ali sve,sve bez nemca ništa.

doVla

pre 10 godina

Svi mi koji ne navijamo za RB možemo da pišemo otrcane komentare kako je F1 nezanimljiva, ko još ovo prati i sl. Da pobedi vozač za kojeg navijamo sigurno bi izostali komentari o dominaciji i sigurno bi to bilo pripisano kvalitetu i talentu vozača. Ako vam se ne sviđa; nemojte ni gledati ni komentarisati.Osporavanje nečijeg uspeha je na žalost postalo obeležje našeg naroda. Treba biti realan. Čovek je sa 26 godina osvojio 4 titule! To nikome do sada u ovim godinama nije uspelo. Ne može se praviti poređenje sa šampionima od pre dve ili više decenija, jer su promene u F1 od tada bezbrojne.Bolid jeste najbolji, ali nije sam krstario stazama svih ovih godina. Definitivno je lider ove generacije vozača, sviđalo se to nekom ili ne. Na kraju krajeva rezultati o tome govore. Da li će budućnost doneti nešto novo, reći će nam naredne sezone. Danas su Fetel i RB u prvom planu. Kao što se on poklonio svom bolidu na kraju trke, jer je svestan ko stoji iza njegovih rezultata, tako bi i svi mi trebali da mu čestitamo na uspehu o kojem sanja svaki vozač F1.