Utorak, 24.09.2013.

12:53

Ivković odlazi: Vreme je za mlađe

Dušan Ivković saopštio je da se povlači sa mesta selektora Srbije, nakon što je sa reprezentacijom ostvario cilj i plasirao se na Svetsko prvenstvo 2014.

Izvor: AK

Ivkoviæ odlazi: Vreme je za mlaðe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

253 Komentari

Sortiraj po:

Vladimir Stojanovic

pre 10 godina

Svak cast Dudi na svemu, nema sumnje da je za svakog igraca cast raditi sa njim! Ali, ne moze se reci, da je on na ovom prvenstvu napravio kostur reprezentacije! Godine rada su pred njima, pitanje je kako ce njihov razvitak da tece, hoce li postati pravi igraci ili izgubiti se kao vecina onih momaka iz Poljske 2009g.. Ako se ovi momci oforme, svaki selektor koji dodje, sa njima za 3-4 godine, harace Evropom. Jer Spanija posle Gasola i ekipe vise nece biti ista, kao ni Francuzi posle Parkera.. Znaci, ima mesta da se vratimo u vrh.. Samo sa pravilnim konceptom i radom. Ali, ako ovi momci krenu da stagniraju, opet nas cekaju izgubljena takmicenja na kojima cemo podmladjivati ekipu. Duda je pokusao da primeni model od pre 25 godina, kada je mlade okupio, afirmisao i omogucio nam da terorisemo sve redom, narednih 10 godina.. Na zalost, takvih talenata vise nema, negde njihov napredak zapne kada dodju do 23 godine i izgube se.. Iskreno, voleo bih da iz ove selekcije bude bar njih 6-7 koji ce u Riju doneti medalju.. Ako tako ne bude, dzabe smo krecili ovo leto u Sloveniji :)

Ludi Milojko

pre 10 godina

@ Bora, 24. septembar 2013 18:57
Auuu bre Boro, pa što ga toliko braniš. Sad mi posle tvog pisanija čovek ispade ko da je kriv nešto mnogo.

spurs19

pre 10 godina

Koliko god da je grešio (a jeste!) hvala majstor Dudi na svemu učinjenom.
Najbolje ili Vlada Vukoičić ili Duško Ivanović...Pešić je zauzet a Kokoškov takođe, trenira Gruziju...Maljković Sloveniju...
Ili Vukoičić ili Ivanović!

Bora

pre 10 godina

Znaš šta ' Crvena Zvezdo 1991',ti si ponešto načuo o ovom sportu,ali iskrivljenost tvojih stavova je u domenu patologije! Ja ću ti reći o 'tom treneru'! 1) Ko kaže,i gde piše da ijedan trener,bilo kojeg kluba,ima obavezu da 'napravi' pleja!!? Da li Država,baš to finansira? Možda mu je koncept i vizija ekipe,da plej ne bude dominantan igrač,nego neumorni,uporni 'sluga'? To je bre njegovo pravo kao trenera,a rezultati kluba su JEDINO merilo!! 2) Šta bilo kog trenera briga,kako je njegov igrač igrati kad napusti klub,i zaigra u toj tzv.'Evropi!?? Pa to je valjda obaveza i problem,njegovog novog trenera. Pa jel' 'taj trener' kriv,što su u Italiji (reče Sale Djordjević svojevremeno),pripreme i treninzi,sprdnja i cirkus,u odnosu na surovost u Srbiji! I koncept u Španiji,osim ako trener nije Srbin,je potpuno neprilagodjen našim igračima! 3) Jednom za svagda.Peković je odabrao C.Goru,na naredbu (molbu) oca,da mu porodica ne bi imala probleme(vidi intervju),i DOSTA više te laži!! Toliko.

anbeast

pre 10 godina

Hvala mu na tome sto je prihvatio mesto selektora kada to niko drugi nije hteo. Bilo bi lepo da je jos mozda 2009. uzeo nekog mladjeg trenera (Kokoskov, Dzikic, Djordjevic, Vukoicic....) u strucni stab pa da ovaj sada samo preuzme kormilo, a Duda da bude nekakav savetnik (slicno kao sto je to bilo sa Obradovicem).... Definitivno bi trebalo da se savez ozbiljno pozabavi brojnim problemima. Zasto vise nemamo jakih individualaca? Zasto se brojni igraci ne odazivaju? Mozda ima jos nekoga ali jedino Bogdanovic izgleda kao da ima i talenta, i drskosti, i atleticizma da bude kompletan igrac. Nemoguce je da nikako da izbacimo kompletnog igraca. Ako je brz i skocan - onda je drvo ili nizak, ako je talentovan - onda je u atletskom smislu morski krastavac, ako je i talentovan i atleta - onda nema radnu etiku.... Nesto ne stima sa procesom selekcije....

crnobeli delija

pre 10 godina

Hvala gospodine Ivkovicu!

Sto se tice naslednika, sigurno ne bih voleo da to budu Vujosevic ili Obradovic, i jedan i drugi su pokusali i oba puta je bio fijasko (da sad ne ulazim u razloge, bilo i proslo).

Svidja mi se ideja da dodje na to mesto neko mladji, zeljan dokazivanja i rada, Kokoskov, Dzikic, pa i Milojevic.

Mislim da je mnogo veci problem u (ne)motivisanih 15-20 kvalitetnih igraca, nama se pred svako veliko takmicenje naprasno porazboljeva 5-6 jakih igraca koji onda pravim cudom ozdrave pred pocetak klubske sezone :/

U svakom slucaju, Dudi hvala jos jednom, igracima kapa dole, mozda je moglo da bude za par mesta bolje, ali kad si ispod 3. mesta, bitno je samo da si obezbedio SP, niko te ne pita da li si bio 4. ili 7.

CrvenaZvezda1991

pre 10 godina

Hvala Dr. Dusanu Ivkovicu na svemu sto je uradio u svojoj karijeri i na svim radostima koje nam je podario. Zasluzio je da mnoge ulice u Srbiji nose njegovo ime i nosice jer je osvojio:
Zlato na EP: 1989, 1991, 1995; Srebro na EP: 2009;
Zlato na SP: 1990;
Srebro na OI: 1988;
Zlato na Univerzijadi: 1987

@ (Srdjan, 24. septembar 2013 13:22)
Ne sramoti se momce. Ti jednostavno ne razumes ovaj sport cim igru Teosodsica nazivas divljanjem. I nije tacno da Labovic nece da igra za Dudu. Duda nece da zove Labovica, koji je prosecan igrac i koji bi momntalno prihvatio Dudin poziv koji nikad nije dobio jer je prosecan igrac.
Srbija NEMA NBA igraca u ovom trenutku. 2005 na EP u Beogradu selektor je bio Obradovic, igrali su nam svi "najbolji" u tom trenutku. Epilog je bio poznat. Moka Slavnic je 2007 vodio fakticki isti tim koji je Duda vodio 2009. Razlika u struci je bila ocigledna. Kazes da je Duda unistio dobre sutere tipa Keselj, Tripkovic, Andjusic ... ??!! Ta konstatacija cak i ne zasluzuje bilo kakav odgovor.
Kad vec pricas o trenerima imam jedno pitanje za tebe. Koji trener nije razvio ni jednog srpskog pleja poslednjih 10 godina ? Koji trener je zasluzan sto NIJEDAN srpski igrac ze vreme njega nije uradio nista u Evropi kad je otisao iz Srbije. Koji trener je zasluzan sto Pekovic ne igra za Srbiju. Koji trener je zasluzan sto Kalinic i Micic nece igrati Euroligu za razliku od Lovrenja i Vestermana ...
Kad pricas o GOSPODINU Dudi Ivkovicu biraj reci i ne sramoti se !

hvala Dudo

pre 10 godina

Svi koji prozivaju Dudu zbog Milicica treba da se dobro zamisle... Milicic je zvanicno jedna od najgorih NBA investicija ikada, dok je Duda jedan od najboljih evropskih trenera ikada.
Ja Milicica ne bih zvao cak ni kada ne bismo imali ni jednog drugog centra. Zbog Milicica, Jarica itt i njihovog ponasanja 2004-2005 nasu reprezentaciju je napustio ZEljko Obradovic. Covek koga su bespogovorno slusale zvezde poput Divca, Djordjevica, Danilovica, Bodiroge, Dijamatidisa, itt itt, bio je docekao da ne moze da izadje na kraj sa "naprskanim" NBA zvezdama koje su tamo stigle samo zahvaljujuci uspehu prethodnih generacija... pratim kosarku od ranih 70-tih i ta generacija (tih nekoliko igraca iz sredine 2000-tih) mi je ostalo u apsolutno najgorem secanju.

dibidus

pre 10 godina

svaka cast dudi ivkovicu za sve postignuto u karijeri i za sve zasluge za nasu drzavu i majku srbiju.ipak sam misljenja da treba biti realan,srbija nije vise ono sto je bila ,drzave i repke kao grcka su daleko ispred nas ,dal mi navijaci to namerno zelimo da zaboravimo ili ne nije tolko bitno.vidim da niko ne spominje bogdana tanjevica ,srpskog cara splita? zbog cega je to tako? ja bih zelio da on preuzme reprezentaciju i da ga srbi napokon cene jer on pripada najvecim srpskim trenerima ikada..

pozz
(Vladimir_natal_Petkovic, 24. septembar 2013 16:07)

Тањевић није никакав српски тренер, већ један од већих србомрзаца и за мене би било неприхватљиво да нам он буде селектор. Старе успехе не треба рачунати. Уосталом шта је он са Турском урадио као селектор за скоро 10 г. и много НБА играча, једно сребро после крађе на домаћем терену. Шта је унапредио код њих и ове године је доживео дебакл.

Batistuta

pre 10 godina

Dudi svaka čast za sve što je uradio u reprezentaciji prethodnih 25 godina, od Olimpijade u Seulu do danas. Autoritet i uspeh bez konkurencije, jugoslovenska/srpska košarka mu duguje večnu zahvalnost. Samo se ovde pojavljuje jedna kontradikcija. Posladnja dva meseca je pričao kako ne zna gde je Mačvan, da mu ne odgovara na pozive i ne zna zašto nije u timu. Sad je odjednom on jedini koji se odjavio na vreme. Čudno...

Mirko

pre 10 godina

Steta i dalje mislim da je jedini koji moze sa ovim klinacima da napravi rezultat.Ako ce njegov odlazak znaciti i povratak najboljih u tim onda moze i Zmago sagadin da ih vodi ali ako ne onda bez Obradovica ili eventualno Pesica nemamo sta da trazimo na SP-u.

Nadam se da cemo kompletni(sa najboljim igracima) na SP uz komandu Obradovica.

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

svaka cast dudi ivkovicu za sve postignuto u karijeri i za sve zasluge za nasu drzavu i majku srbiju.ipak sam misljenja da treba biti realan,srbija nije vise ono sto je bila ,drzave i repke kao grcka su daleko ispred nas ,dal mi navijaci to namerno zelimo da zaboravimo ili ne nije tolko bitno.vidim da niko ne spominje bogdana tanjevica ,srpskog cara splita? zbog cega je to tako? ja bih zelio da on preuzme reprezentaciju i da ga srbi napokon cene jer on pripada najvecim srpskim trenerima ikada..

pozz

Srki

pre 10 godina

Ja bih voleo da NE bude Dusko Vujosevic. Da se razumemo, navijam za Partizan, i mislim da on ima dovoljno i znanja i iskustva da vodi drzavni tim, ali jednostavno isuvise dobro radi u Partizanu da bi sada rizikovao... Srbija ima jos dobrih strucnjaka koji odlicno poznaju kosarku. Takodje ne bih voleo da to bude stranac.
Ja sledece trenere zaista cenim, ali bi bilo glupo da sad odmah vode tim, pa da ih izgubimo kad budu mnogo iskusniji (kao sto smo izgubili Djukica u fudbalu): Aleksandar Djordjevic, Sasa Obradovic, Aleksandar Kesar, Aleksandar Dzikic, Aleksandar Trifunovic, Vlade Jovanovic, Vlada Vukojicic. Ove trenere treba jos sacekati.
Mozda su najbolji kandidati sledeci treneri: Zeljko Obradovic, Dusko Ivanovic, Svetislav Pesic i Miroslav Nikolic.
Evo jos par imena koji su po meni u pojedinim trenucima u karijeri radili zaista dobro, ali kod njih je problem konstantnost: Vlade Djurovic, Zoran Slavnic, Zeljko Lukajic, Bosko Djokic...
Sledeci su poznati, ali ja nikad nisam video da bilo koji njihov tim igra dobru kosarku: Bozidar Maljkovic, Dragan Sakota

Mikeli

pre 10 godina

Pesic bi bio odlicno resenje. Najdominatnije i najzesce smo igrali sa njim, mada cenim da on nece hteti.Od mladjih Sale Djordjevic ima potencijal, harizmu i postovanje svih da bi bio selektor.Mada moj prvi pik je Kokoskov.Prosto covek odaje utisak profesionalca. Uneo je taj Nba sistem u svoj tim. Ima nekih 5 asistenata na terenu koji su zaduzeni za skautig i Gruzija je igrala zaista dobru kosarku.

koleee

pre 10 godina

igor kokoskov definitvno treba da preuzme nasu reprezentaciju..mlad trener velikih mogucnosti,sa ogromnim iskustvom.mislim da ima tu petlju da napravi dobar tim kao nas ivkovic

Petronius

pre 10 godina

Duda Ivkovic ne samo da je jedan od najvećih srpskih stručnjaka, već je jedan od najvećih stručnjaka sveta. To govori o njegovoj trofejnosti, o velikim pobeda i uspesima kako sa reprezentacijama tako i sa klubovima koje je vodio. Ko će biti selektor, veliko je pitanje, ima dosta imena, ali svakako, ko god da bude, trebalo bi da mentor reprezentacije ostane naš Duda Ivković, ipak je on kompententniji od svakog sledećeg selektora koji dolazi na njegovo mesto. I naravno trebalo bi da bude pitam prilikom izbora, jer je ipak njegova stručnost i njegovo mišljenje bitnije i veće od svih ostalih u Savezu. Ja bih predložio Vladu Đurovića kao jednog velikog stručnjaka. Sve u svemu, hvala ti Dudo što si vratio našu košarku u sam vrh Evrope i sveta i što si nas naučio da samo kolektiv može napraviti uspeh, a ne pojedinci,koji su samo deo tog istog tima koji jure da ostvare cilj. Hvala ti još jednom!!!!! ;)

Razocarani Srbin

pre 10 godina

Tuzan dan za sprsku kosarku. Nadao sam se da ce ovaj covek i dalje ostti tu gde je i bio.
Voleo bih da me naredne godine razuvere,ali osim njega i Zeljka, ne vidim ko bi sa istim zarom radio sa ovim momcima. Lako je bilo kom treneru da vodi ekipu kao sto je spanska,gde imas vrhunske kosakrase,ali ovim mladim momcima treba neko ko je proveren trener, neko ko je prosao i sito i reseto. Zaista mi nije jasno kako neko moze da za Saleta Djordjevica kaze da je jedini pavi naslednik. Covek je bio vrhunski igrac, ponos Srbije i hvala mu do nema na tom,ali kao trener, ne znam sta je to postigao i na osnvu cega neko njega stavlja na mesto trenera...Pa zar nije logincnije da ako pricamo o toj generaciji neko kaze da je Sasa Obradovic perspektivniji od njega. Zasto Dzikic nije bolji od Djrdjevica?! Mislim da cemo imati jako puno problema, pre svega jer mlad trener tesko da ce moci da obuzda pojedine nase zvezde...a Duda je uspeo, ne pozivajuci ih u reprezentaciju, i zbog toga je trpeo veliki pritisak. Zanima me ko bi jos to smeo od mladjih da uradi...Jos ne verujem da je Duda zaista otisao, molim Boga da se predomisli...Turci Tanjevica u nebo su dizali godinama, Maljkovic se prodao odlicno Slovencima, samo mi trenera, za koga sam siguran da ne postoji drzava koja bi trkla da ga ne bi prihvatila,olako pustamo niz vodu. Tuzno... Neka ostane i za Spaniju, uzme nekog trenera za koga on misli da ce biti dobar, pa neka uradi ono sto je i 1995. godine uradio...

igor

pre 10 godina

Sad je vreme i za promenama u KSS. Dati sansu nekim bivsim kosarkasima, sigurno medju njima ime onih koji bi hteli i mogli dobro da vode KSS.
A onda tako novoizabrana garnitura da sredi stanje u kosarci, jer mnoge stvari skripe, i da predlozi kandidate za novog selektora. Drzava bi trebala da podrzi KSS u svakom smislu, jer sport je jedna od retkih stvari koja jos uvek vredi u ovoj zemlji, i zbog mladih narastaja je bitno da se ulaze u sport.

beograd

pre 10 godina

kakav crni moka slavnic, covek je uradio nesto sto nije niko pre njega, a nadam se i niko posle njega, zavrsio je takmicenje sa svim porazima, 3 meca, 3 poraza, zar je moguce da njega zelite

Клошаркаш

pre 10 godina

ДУДА легенда је постигао са нашим просечни играчима невероватне резултате, и то нико други не би успео. Хвала на свему!!! Марину Маљковић за наследника!

ja

pre 10 godina

Gospodine Dusane Dudo Ivkovicu hvala vam za sve sto ste ucinili za Srpsku kosarku i za radosti koje ste nam donosili. Nadam se da nam sad nece uvaliti nekog neznalicu da upropasti ovo sto se gradilo ovih godina za vreme Dude. Licno bi najvise zeleo Zeljka Obradovica ali covek je rekao da ne zeli vise da vodi reprezentaciju ali ako ne on onda dati sansu nekim malo mladjim strucnjacima kao sto je npr Igor Kokoskov ili Aleksandar Dzikic. To su verovatno dva nasa najtalentovanija trenera i treba im da se oprobaju u vodjenju jedne vrhunske ekipe kakva sigurno jeste reprezentacija Srbije.

Djole

pre 10 godina

(StivDzi, 24. septembar 2013 14:21)

Slazem se. Ima autoritet,ima znanje,ima iskustvo. Ali,tek je potpisao za Fenerbahce,ne verujem da ce on biti selektor. Ali mogli bi da pokrenemo nesto,da ga zamolimo ljudski :).

P.S. Procitao sam blog sa onog linka,decko ocigledno ima neke probleme,pa se lepo istresao. Dok neki hoce da pomognu (ne trenerski,jer je to posao trenera,mi mozemo da navijamo),on pljuje sve redom, Srbenda i po!

rp

pre 10 godina

boze citam ovo i placem...i imam utisak da ne mogu,koliko god pokusavam da sastavim ne postoji ta rec kojom bih ja izrazila zahvalnost prema gospodinu Dusanu Ivkovicu i kroz suzu samo zelim da u zivotu sretnem tog coveka stisnem mu ruku i kazem mu HVALA!!!

Vetro-polo fan

pre 10 godina

Prvo zahvalnica Ivkovicu za sve sto je ucinio za srpsku reprezentativnu kosarku. Kao neko ko pamti svaki detalj sa najcuvenijeg i najkvalitetnijeg Eurobasketa svih vremena, 1995. u Atini, ne bi mi palo na pamet da kazem ista ruzno i neprimereno na racun tog coveka. Pamtim i Seul i Zagreb i Aires i Rim, i ono sklapanje krnje reprezentacije pred Barselonu, ali Atina je nesto neponovljivo u srpskom sportu, sportski dogadjaj koji je nadmasio sve uspehe i kosarkaske i u drugim sportovima kod nas, iz danasnje perspektive nesto nerealno, bajkovito. Ivkovic je jedan od glavnih protagonista te sportske legende i nikada necu shvatiti ljude koji imaju obraza i casti pogovoriti nesto Ivkovicu, pocevsi od promasenog kosarkasa Labovica, pa do navijaca. Srecan sam sto sam doziveo "Atinu '95".
Sto se tice ovog drugog 6-godisnjeg mandata, gledajuci iz sire vremenske perspektive, napravio je rezultat cije vaznosti nismo jos svesni - ocuvao je kontinuitet nastupa na velikim takmicenjima i izvukao maksimum iz trenutno skromnog potencijala cime raspolaze srpska reprezentativna kosarka poslednju deceniju. Vrhunac je bio Turska 2010, gde iako nije osvojena medalja, prikazana je najzrelija igra. Da nije bilo cuvene kradje u reziji FIBA, ne garantujem da bi dobili Amerikance, ali bi sigurno jedini igrali s njima egal-utakmicu. S bilo kojim trenerom osim Ivkovicem bi to bilo tesko izvodivo.
Gospodine Dusane Ivkovicu - hvala Vam za sve! Zelim vam dobro zdravlje i manje stresa u godinama koje dolaze.

Spavac

pre 10 godina

Veliko hvala velikom čoveku! Mogao bi to da proba i Dejan Bodiroga i Sale Djordjevic ali bi najviše voleo da vidim ponovo Željka Obradovića na tom mestu. Kakvi su to ljudi, ti kumovi, Duda i Željko!!!

Nebojsa- Delija

pre 10 godina

Ne treba zuriti sa izborom selektora i dobro razmisliti koga postaviti za selektora jer po meni imamo strasnu generaciju .
Ako treba da predlozim neko ime za naslednika Ivkovica to je Zeljko Obradovic i da ti mu vremena da razmisli jer mi trenutno boljeg trenera za ovu generaciju nemamo .

N.A.

pre 10 godina

Moka Slavnic... Ali pod uslovom da pusti Bogdana, Gagica, Lucica i jos par igraca, da za vreme priprema dodju na neku tekmu Partizana, pa svi u kop i na sipku da nam vode navijanje... To obavezno u ugovoru da stoji!!!
Pa mi sa tim covekom nismo ni grupu prosli...

Scarface

pre 10 godina

Veliki sam zvezdaš, ali mi nije nikakav problem da kažem da je najbolje rešenje Vujošević. Na stranu njegovu partizansku ostrašćenost. Možda grešim, ali: to je čovek koji je svojim radom, tj. rezultatima, dokazao da je odličan strateg, taktičar i motivator. Ima autoritet. Od svojih igrača je napravio bolje ličnosti i igrače, naučio ih je da razmišljaju. Takođe, pokazalo se da jako dobro procenjuje mogućnosti igrača. Dakle, kompletan trener. Jedino pitanje je kako bi se snašao u reprezentaciji. Muta Nikolić je, možda, solidno rešenje, a Đorđević ima pamet, ali nema iskustvo, verovatno ne bi mogao odmah da donese rezultat.

Ludi Milojko

pre 10 godina

@ Srdjan, 24. septembar 2013 13:22
Iako se slažem sa pojedinim stvarima koje si rekao u svoja dva komentara, ipak ne mogu da se otrgnem utisku određene netrpeljivosti i potrebe za pljuvanjem po Ivkoviću.
O kojim se to NBA igračima sa kojima nije u kontaktu radi?
Koga mi to imamo poslednjih nekoliko godina u NBA?
Da li su oni već dobijali do sada šansu i kako su se pokazivali (vidi Radmanović 2002 ili Miličić 2007)?
Da li je Dudina krivica što mi kao Srbija već 15tak godina nismo napravili ni pola igrača ekstra klase?
Da li je njegova krivica što svako ko zaigra jednu sezonu u evroligi i jedno takmičenje u reprezentaciji ode sledeće sezone da greje klupu u nekom npr Španskom ili Grčkom klubu?
Pročitaj imena igrača koje si napisao da neće da igraju za Dudu, to su po tebi neki igrači, nosioci igre u svojim klubovima?
Kako i da napravi nešto od ovog skupa poluigrača koje je vodio na ovo prvenstvo (plus i svi ti tvoji poluigrači koje nabrajaš) ako ih ne vodi mesec i po dana na pripreme?
Po kom šablonu ti uspeh na U20 prvenstvu prevodi na uspeh na seniorskom prvenstvu.
Pa bolje da smo umesto svih medalja na U20 prvenstvima dobili jednog igrača tipa Toni Parkera i pola igrača tipa Rudi Fernandesa, pa da možda i pričamo o Dudinoj krivici.
Mogu i ja ovako dva dana, ali ne nema veze...

¸MM

pre 10 godina

Dudo, hvala. Voleo bih, da vidim Sašu Đorđevića, kao selektora
i Dudu Ivkovića, kao savetnika. Mislim, da bi to bilo dobro
rešenje.

savest

pre 10 godina

Zeljko Obradovic, Svetislav Pesic, Igor Kokoskov, Sale Nacionale ... ponuditi ovim redom. Red je ipak prvo ponuditi najbolje pa onda mlade lavove. Eventualno Trifunovic i Obradovic S. Ako niko od njih ne pristane bice tesko. Ugovor do 2016. godine pod obavezno! Ako budu Kokoskov i Djordjevic obavezno zamoliti Dudu Ivkovica da im bude mentor u vreme trajanja ugovora.

dex

pre 10 godina

@retko normalan covek

Salis se kada uporedjujes Ivkovica i Vujosevica? Pa Vujosevic je vodio CSKA i imao za kosarkaske uslove neogranicen budzet. Da li treba da te podsecam na rezultat njegovog tromsecenog bistvovanja sa CSKA? Znas li kakav je uspeh Vujosevic zabelezio u Italiji?

glas razuma

pre 10 godina

Vise-manje to bi bilo to, ali vas molim da mediokritetski prestanete i sami da se blamirate sa navodjenjem i licitiranjem mogucih selektora, navijate za onog ili ovog, koji bi mogli da ga zamene.. Jedan npr. Sale Djordjevic nam je svima ostao u dragom secanju, ali smatram da covek trenutno nema taj autoritet da dostojno vodi nac. selekciju.. Nije ispekao zanat, bez iskustva i nisam bas siguran da ima potreban kvalitet da bi dosegao do tog potrebnog nivoa. Mislim da je bolje jos da ostane na mestu na kojem je sad nego da se izblamira, kao sto je npr. i jedan S.Mihajlovic ucinio sa fud. timom. etc, etc..

Sve mi se cini da se u KSS-u uveliko lose radi, i baze obzira na sve prethodne zamerke i ovaj konacni uspeh, plasman na SP, da smo ga sad ipak ugasili posle Dudinog odlaska ("pravicemo ga od blata!").. Sve pocinje da lici na stanje u FSS-u i tako da ce nam jos jedan kolektivni sport silom prilika odumreti, kao sto uostalom i sama igracka baza, rad sa najmladjima, u sirom smislu nacija, ubrzano odumire..
(uzimajuci u obzir danas i nedostupnost ovog sporta svima, kao sto je to bio slucaj u vremenima bivse drzave i onom drustvenog sistemu kad nam je najveci deo toga bio besplatno na usluzi-danas se sve privatizuje i placa, pa tako i skole kosarke i letnji kampovi-gube se dakle talenti, na kraju i zainteresovanost klinaca za sam ovaj sport, jer uspesi na medjunarodnom planu na osnovu svega izostaju)

Toliko!

Bane NS

pre 10 godina

Pa nema tu neke mudrosti, imate adekvatnu zamenu, subtitut i zaokret. Adekvatna zamena je Željko Obradović, substitut Svetislav Pešić, zaokret Kokošov i Džikić. Mada ja sam protiv Obradovića jer smo mi malo čudna nacija i mislim da on ne bi imao živaca to da iznese kao Duda recimo što se borio sa medijima i ostalim. Pešić mi se tu više sviđa. Kokošov i Džikić bi bili dobri da se napravi taj neki zaokret u igri da idemo na modernu košarku kakvu igra sve više reprezentacija danas koje se lagano sve više probijaju i baš zato što smo mlad tim koji se lako oblikuje bilo bi dobro da krenemo sa tim. Kako god, imamo mi i drugih dobrih trenera ali sada nam treba malo više od toga.

Novinar

pre 10 godina

Preuzeli ste nas kada smo tovarili u podrumu kosarkaske Evrope, za dve godine smo se popeli odmah na vrh, a godinu dana kasnije smo dosli skoro i na krov sveta. HVALA VAM DUDO!!!! ISKRENO I OD SRCA

max

pre 10 godina

ka ne mogu da verujem da ste se svi uhvatili za Kokoskova! koga je samostalno trenirao,osim Gruzije? sta je osvojio? nije bio ni vrhunski igrac koji je u karijeri radio sa vrhunskim trenerima...dajte sagledajmo realno...ako Zeljko nece,jedina tri imena koja mogu,a da bi i hteli i zasluzuju da budu na tom mestu su Sasa Obradovic,Sale Djordjevic ili Svetislav Pesic! Maljkovic je trener Slovenije,Ivanovic mislim da ne bi hteo,Vujosevic bi podelio navijace,Dzikic,Kokoskov,Trifunovic ili Vukoicic nisu jos dorasli...znam,pitacete kako onda Djordjevic?pa on je velicina i autoritet koji je na startu u prednosti,a i radio je sa vrhunskim trenerima...

glas razuma

pre 10 godina

Veoma postujem ovog coveka, na kraju i uspeh koji je osvtario na ovom EP-u plasirajuci se na SP. ali evo odmah na prvu loptu nekoliko nesumnjivih zamerki i propusta koje je napravio:

1) ako je vec ipak u sebi "znao" da ce da nas napusti, zasto nije blagovremeno nasao mladjeg adekvatnog saradnika koji bi ga pratio na prvenstvu, pekao zanat i najzad zamenio na mestu selektora!? Medjutim ipak, koliko je ovaj propust njegov, toliko je i samog KSS-a, jer ne odaju sliku da rade u kontinuitetu i odrzivosti nase kosarke, znaci rade lose..!

2) Poruka da bi igraci trebalo prvo da se pitaju da li zele da igraju za nac. tim, pa tek onda da se objavljuje konacni spisak je malo odocnela, izlisna u ovom momentu, zar ne.. Zasto to odmah nije ucinio letos da ne upadamo u neprilike kakve jesmo, a putovao je jos i u Moskvu, i u Istanbul, i u Spaniju i razgovarao sa mnogim igracima koji su mu potom otkazali!?

3)Spanije ne da nije htela da nas samelje, ona nas je samlela, i Dudina nebriga ili nemar da motivise igrace da im se koliko-toliko suprotstave i izadju borbeniji na teren, kao i pritiv Slovenije, je ipak za osudu! Ono je bilo nacisto "skidanje gaca".. Lose i za njega da se na taj nacin oprosti od reprezentacije, bez obzira na pobedu na kraju protiv Italije i zacrtani plan, tj. plasman na SP naredne godine.

4)I jedna manja zamerka, propust zbog nepozivanja jednog Dragana Milosavljevica

fabman

pre 10 godina

Jedina dva trenera koja su avangarda evropske košarke su pokojni Ćosić i Moka Slavnić.Glasam za to da Moka bude selektor,jer on jedini zna sa mladim igračima.Potrebno je priključiti još nekoliko mladih igrača i napraviti selekciju za narednih 10 godina.Duda je napravio temelj i hvala mu na tome.

Miks

pre 10 godina

SAmo da podsetim one koji zazivaju povratak Željka Obradovića. Jeste li zaboravili debakle na EP u Srbiji, na OI itd. Čovek je 90-tih nasledio od Ivkovića najbolju generaciju u istoriji, pa je i sa njima imao kiks 1999. (treće mesto, neuspeh za tu generaciju), pri svemu forsirajući najdekadentiju košarku, iako je u timu imao velemajstore tipa Danilovića, Bodiroge i Stojakovića. Posle njega tada dolazi Pešić i superiorno osvaja EP i SP, sa još umornijim timom. Jeste li zaboravili njegovo svaljivanje krivice za neuspeh 2005. na igrače i na naziv države? I sve ovo kažem kao strastveni navijač Partizana, koji će Ž. Obradoviću zauvek ostati zahvalan za Istanbul 1992. (i uopšte, svaka mu čast na klupskim rezultatima, mada je uvek vodio najjače i najbogatije timove), ali koji s druge strane ne može očima da ga vidi zbog njegovog rada u reprezentaciji. Ako hoćete da dođe, pozdravite se s perspektivom da ćemo u narednih bar 10 godina gledati dobru košarku. Ja glasam za Sašu Đorđevića, a ako ne on, može i Kokoškov, i naravno Pešić, ako želi.
PS. Dudo, hvala ti za sve, legendo!

queen

pre 10 godina

po meni steta jer je veliki trener,osta nam jos obradovic i pesic,po mom misljenju sto je obradovic i ivkovic za kosarku to je José Mourinho i Alex Ferguson za fudbal,treba to postovati,ako nista ova zemlja treba da se dici kakve je sve igrace i trenere imala u kosarci(sto je fudbal za brazil to smo mi u kosarci,velika nacija,u svetskim razmerama),kosarka i vaterpolo su nacionalni sportovi a ne fudbal koji mi kao nacija ne znamo da igramo

Banja Luka

pre 10 godina

Covjek koji nam je donio toliko uspeha i radosti dobrovoljno odlazi, iako svi zelimo da ostane. A onaj koji nije ucinio nista, koji nas je srozao do najnizih granica, ucinio da omrznemo vlastitu reprezentaciju se grcevito bori da ostane na klupi...Toliko o obrazu...

Grobar 87

pre 10 godina

1.Zeljko Obradovic(u ovom momentu tesko da ce prihvatiti zbog ugovora i 2005)
2.Svetisalv Pesic (slicno kao i Zeljko-ugovor)
3.Dusko Vujosevic (malo verovatno zbog Paartizana a i Zvezde)
4.Igor Kokoskov/Sasa obradovic/Sasa Djordjevic/Aca Trifunovic/Aca Dziklic

Jovan

pre 10 godina

Bosko Djokic, jedini od nasih trenera koji je smeker, intelektualac, hrabar, vodja, i zna kako da prevazidje svoju sujetu, sto je neophodno za titulu bilo koje vrste.

p.s. Vujosevic ima mnogo neprijatelja za taj posao.

pedja_71

pre 10 godina

Poštujem lik i delo Dude Ivkovića, a mislim da se malo ogrešio o Štimca ovom izjavom da je mnogo grešio.
Mislim da je imao ekstra učinak u odnosu na minutažu.

wer

pre 10 godina

Da rascistimo, na klupi nemaju sta da traze: Muta Nikolic, smesni Slavnic, demagog Djurovic, Zeravica i slicna bulumenta polu ostvarenih spodoba, cija bi se analogija lako pronasla u fudbalu (Bata Djora, Alkosan & Ziva)

Obradovic je rekao da je zavrsio sa reprezentacijom, i potpuno ga razumemo posle 2005 i one konferencije za stampu.. Jednostavno, babuni kojima su sujeta, arogancija i nevaspitanje i splavarenje osnovne odlike, neka se teraju u ....

Vujosevic je vec imao prilike, muka mi je bila da i gledam... samo kad se setim Djure Ostjica !&@**#

PESIC, KOKOSKOV ILI SALE DJORDJEVIC...

htc

pre 10 godina

U situaciji u kojoj smo bili pred EP ,kvalifikacije,otkazi igraca i ostalo,skoro sam siguran da retko koji trener,ne samo nas,bi uspeo da sastavi tim i plasira se na SP

estiar

pre 10 godina

Nerealno: Željko Obradović, Svetislav Pešić ili Bogdan Tanjević. Realno: Sale Đorđević, Kokoškov, Džikić ili Vlade Đurović.

Rampi

pre 10 godina

Po mom misljenju no.1 je Dzikic,pa za njim u istoj ravni Trifa,Kokoskov i Sasa Obradovic.Mada,nije mi fer sto Muta nije bas nikada dobio sansu...Ovom sastavu za svetsko prvenstvo dodati Tea,Lucica,Gagija,Bircevica i Bobija,i napadati medalju,nista manje.

Ivan Drago

pre 10 godina

Za ovog Srdjana sto pametuje...samo proguglaj i vidi tim tadasnje SCG iz 2005,plus domacini,sa koliko NBA zvezda smo igrali,ko nam je selektor bio(za one kratkog pamcenja Zeljko Obradovic) i kako smo prosli...samo par imena, Milicic,Krstic,Tomasevic,Rebraca,Bodiroga,Scepanovic,Jaric,Rakocevic,Radmanovic...itd...ajde sad da te cujem?Kad vec Dudu prozivas da je imao Dream Team te 1989,1990 itd.Pogledaj ovaj tim?

retko normalan covek danas u Srbiji

pre 10 godina

Dule Vujosevic ima vece uspehe, srazmerno igracima kojima je tokom karijere raspolagao od Ivkovica, a narod ga mrzi i lupa minuseve, zato sto je covek molio vladu da ne ugasi Partizan, a Ivkovic koji je vise puta lagao za povrede ima bezbroj pristalica.

Nikola

pre 10 godina

Nemoj Dudo da nam napustis reprezentaciju,ostani jos jednu-dve sezone... Ili nam posalji nekog poput tebe da nas vodi... Dobra je ideja za Obradovica,on je sledeci trener sa najvecim iskustvom posle VELIKOG DUDE !!!!

StivDzi

pre 10 godina

Ајмо акција "Један евро за повратак на кров света". Примарни циљ намолити, накумити Жељка Обрадовића да води репрезентацију док је жив. Они који кажу да је Жељко неславно завршио последњи пут кад је водио нашу селекцију, очигледно ни мало не прате кошарку, јер да су пратили, знали би добро о чему се радило и ко је крив за то, а ко не... И преклињем их да не лупају такве глупости, стварно ме срамота њихове срамоте. Људи, то је најуспешнији тренер свих времена, свих спортова, свих универзума. Мало само поштовања за такву величину, бар мало...

hajde da

pre 10 godina

Ajde sad da se setimo svih nasih trenera koji postoje. Mlad je Lale Lucic, Boza Maljkovic treba da predje na zensku kosarku jer lici na onu od pre 20 godina kad je harao Evropom. Ranko Zeravica je najbolje resenje :-D

crni_redstar

pre 10 godina

a nedovica nije ni spomenuo-svakka cast bogdanu stvarno je odusevio,ali nedovic je bar mogao biti spomenut. jos nesto je pocelo da me nervira,a to je kako ne igra uvek na nivou-pa bogu fala kad je jos klinac,al nema veze,decko je tamo gde mu je mesto-u nba i bice vec za 2 god nas najbolji igrac. teo,markovic,bogdanovic i nedovic bekovi koje nema ni jedna reprezentacija.

Marko

pre 10 godina

Samo da ne dodje neko koga Duda predlozi. Dosta nam je bilo Beobasketa, Dudine i Miskove menadzerske agencije koja koristi reprezentaciju Srbije kao promotivnu kampanju. Onaj koga Duda predlozi bice njegov pulen.

Ko nije procitao sta ovaj covek pise na blogu, vreme je da to uradi: http://reprezentacija-srbije.blogspot.com/

Dule

pre 10 godina

Hvala ti legendo za sve, najbolji si svih vremena! ja sam ipak za malo iskusnije selektore, svaka cast Saletu i Saletu ali jos treba da uce o ovom poslu! Za Obradovica nisam siguran da ce se vracati s obzirom kako se zavrsio njegov poslednji mandat a Kari pa u Czv je sve pokazao! Ja sam za Bozu Tanjevica ili Bozu Maljkovica!

kobe bryant

pre 10 godina

Hvala velikom čoveku i velikom gospodinu na svemu što je do sada uradio! Lično mislim da Duda još nije rekao poslednju reč kad je u pitanju njegov trenerski poziv, i ne smatram da ima zastarele metode. Ali velika je hajka bila na njega i momke, pa što bi čovek kidao svoje nerve? Povukao se da ga ne bi drugi smenjivali. A mi kao narod uvek nezasiti, uvek nam sve malo, i da smo osvojili bronzu mi bi kukali što nije zlato! Eto takvi smo. Kamo sreće da se na Dudu ugleda i selektor fudbalske reprezentacije!

Rikošet

pre 10 godina

Deda je svoje odradio i hvala mu na svemu. Generacije koje su gledale njegove reprezentacije i radovale se sa njima znaju koliko je to veliki košarkaški mag i koliko je sreće, zajedno sa našim zlatnim košarkašima naravno, donosio svih ovih godina u naše domove. To ko će ga naslijediti je manje bitno od činjenice da nam djece danas sve manje vole Srbiju, zemlju za koju su nekada pod drugim grbom, himnom i zastavom "ginule" košarkaške gromade poput Divca, Đorđevića, Danilovića, Bodiroge, Paspalja, Rebrače... Šta se promijenilo od tada, da nije Ivković? Mislim da nije, on je i tada, i sada sjedio na klupi i dijelio iste savjete...

Vlada

pre 10 godina

Vreme je za Saleta Djordjevica. Ako neko misli da postoji opasnost da prearno bude "potrosen", onda je u pravu. Ali nema rezona da zbog toga dodje neko koga nam ne bi bilo zao da ga "potrosimo". Od cele Djordjeviceve generacije, samo je Sasa Obradovic aktivan trener, ali je i Djordjevic bio trener.
Divac, Paspalj, Savic, Danilovic, nisu zainteresovani, a ni Bodiroga koliko vidim, pa je Sasa Djordjevic jedini pravi velikan mladje generacije kandidat za selektora.

Paor

pre 10 godina

Vama , g.Ivkovicu ,
sve najlepse od srca zelim !
Reci hvale i komplimenti su nista sta ste Vi uradili za sport i zemlju Srbiju .
Na najlepsi nacin ste nam pokazali sta je moral , covekoljublje i patriotizam .
Daj boze da se nove generacije ugledaju na Vas .

Džigi Bau

pre 10 godina

Ovo je odlična vest...nadam se da ćemo uz nekog mlađeg početi da igramo moderniju i raznovrsniju košarku.
Naravno,veliko hvala Dudi za sve trofeje i medalje koje je doneo.

bp3

pre 10 godina

Ja verujem da bi Igor Kokoskov zasluzio da bude Dudin naslednik! Verovatno nas najbolji mladi strucnjak. A sumnjam da ce neko od stare garde hteti da preuzme reprezentaciju,pa je Igor prirodni naslednik. Ali nasi iz saveza treba da budu pametni i da se konsoliduju sa Dudom Ivkovicem,on zna ko je najbolji izbor

oklagija

pre 10 godina

Ocekivano, hvala Dudo na svemu. Voleo bih da vidim Kokoskova na klupi, ima NBA i reprezentativno iskustvo. Moderan trener sa autoritetom.

Гале

pre 10 godina

Да погађамо ко ће да буде нови селекторр? Саша Обрадовић, клијент Беобаскета односно Мишка Ражнатовића. Гласам за Игора Кокошкова (сем ако и он није њихов клијент).

hvala ti...

pre 10 godina

Mnogo hvala...Stvarno poseban trener,covjek...Mnogi su ga kritikovali,imao je i on svojih gresaka ali je najvise dao,dao je sebe za nasu kosarku..POSEBAN...

Gidra

pre 10 godina

Dudo majstore, hvala ti na svemu, nek ti je sa srecom sta god planiras sledece. Za razliku od mnogih trenera pre tebe, ostavljas jednu dobru atomsferu sledecem treneru, koji ce otprilike znati ko je od igraca gde sto se kvaliteta tice, i uz par novih/starih imena, mislim da cemo biti jos jaci na svetskom. Nadam se da ces ostati oko reprezentacije barem u nekoj savetodavnoj/konsultantskoj ulozi

urmas

pre 10 godina

Posle završenog EP, osim plasmana na SP, najveći kvalitet je što je svako od igrača (njih 20-ak) posle priprema i takmičenja bolji nego što je bio pre tri meseca. Od toga će korist da imaju klubovi već sada i reprezentacija u budućnosti.

Dajem glas kandidatima: Pešić, Maljković, Muta, Željko Obradović, Saša Obradović, D.Ivanović
Protiv sam kandidata: Sale Đorđević, A.Trifunović, D.Vujošević, Z.Slavnić, I.Kokoškov, V.Đurović

David

pre 10 godina

Hvala vam gospodine Ivkovicu za sve sto ste uradili za nasu reprezentaciju! Ako sledeci selektor bude barem u pola tako dobar selektor kao sto ste vi bili ja cu biti zadovoljan.

SaleBG

pre 10 godina

Hvala Dudi za sve sto je uradio za nasu kosarku. Ostvario je cilj, plasman na svetsko prvenstvo 2014. Za neke je to mozda i neuspeh jer su ocekivali mnogo vise. Medjutim, svi problemi sa kojima se srela reprezentacija nisu dozvolili da se napravi nesto vise. Bice interesantno videti ko ce biti naslednik.

http://www.worldofbasketball.org

123

pre 10 godina

Dudo majstore hvala ti za sve. Hvala ti sto si preuzeo reprezentaciju kada je bilo najteze, nakon debakla 2005. na EP. i neprolaska grupe 2007. na EP. Hvala ti za zlato u Atini, hvala ti za srebro u Poljskoj, a hvala i za cetvrto mjesto u Turskoj, gdje ste nas ucinili ponosnim, jer je jedna mala zemlja naocigled cijelog svijeta, zbog pritiska svjetskih mocnika i interesnih krugova morala da izgubi, iako je bila bolja na terenu, iako ste srce ostavili na parketu.
Hvala ti za sve gospodine Dudo Ivkovicu i sve najbolje u zivotu ti zelim!

rumenko

pre 10 godina

molim vas vratite pesica. platite mu koliko trazi za naredne 3 god.. nemojte se kockati sa reprezentacijom i pustati neke balavce da se praksiraju na istoj. duda je udario temelj, vreme je da nas pesic vrati gde smo bili pre 10 god

alex99

pre 10 godina

Pošteno od Ivkovića ! Treba čoveku zahvaliti za sve što je postigao u sportskoj karijeri, ali sad je vreme za mlađe snage.
Ova izjava da je Španija mogla da nas samelje je u najmanju ruku čudna. Pa zar nas nije rasturila ? Valjda je mislio da su mogli da naprave 50 koševa razlike.

doktor

pre 10 godina

HVALA na svemu,ali mislim da je ovo dobra vest! Rezultati na poslednja 3.takmicenja nisu dobri,previse otkaza i oscilacija tokom turnira.Sad pametno izabrati-Djordjevic,Vujosevic.....

Delija UE

pre 10 godina

Zeljko Obradovic je mladji. :-) Ali stvarno, neslavno je zavrsio poslednji mandat, pa je ovo prilika da preuzme perspektivan tim. Koliko mi se cini bio je redovan gledalac nasih utakmica u Sloveniji. Ako ne on onda Sale Djordjevic, a moze i Sasa Obradovic.

Petar

pre 10 godina

Samo nemojte ponovo o Moki Slavnicu. Odlicno se secamo kakvu je travestiju od reprezentacije vodio. Vrhunske košarkaše je pretvorio u zatupasti prosek. Ne znam da li su lošije igrali ili lupetali budalastine u izjavama.
Vreme je za nekog potpuno novog.

filipinho

pre 10 godina

Ne vidim mnogo kvalitetnih strucnjaka. Po meni se izdvajaju 3 imena: Aleksandar Trifunovic, Igor Kokoskov i neizbezni Miroslav muta Nikolic!!!

nebojsa

pre 10 godina

Ja bih voleo da Dudu zameni Obradovic ali ne verujem da bi pristao.Problem je i u tome sto se mnogi asovi i ne odazivaju na poziv selektora, sto nije slucaj sa ostalim sportovima. Mislim da je evropska kosarka u ozbiljnoj moralnoj krizi,jer na ovom prvenstvu nije bilo mnogih kosarkasa koji bi uozbiljili svoje reprezentacije.Nije bilo publike,nije bilo zvezda a FIBA nista...bas ih briga. Postace basket novimw2up vaterpolo.

dragan

pre 10 godina

Zavisi sta hocemo. Ako hocemo ime i iskustvo, onda Svetislav Pesic. Jer Željko Obradovic nece. Maljkovic nije hteo ni kada mu je nudjeno, a Vujosevic bi bio dobar izbor, ali bi ga pola drzave nazalost docekalo na noz. Od mlađih, drugi Obradovic, Dzikic, Kokoskov ili Aleksandar Đorđević. Lično bih volio da vidim i nekoga poput Vlade Đurovica, ali se bojim da je to nerealno.

Dakle: Pesic, Vujosevic, Obradovic (ne Zeljko), Dzikic, Kokoskov, Đorđević, Đurović.

Ivkoviću hvala za sve.

iv13

pre 10 godina

Hvala sto si mi vratio veru u nasu kosarku.
Hvala sto si i za mene, imao ulogu trenera/selektora/cega god, ne samo kosarkasima koje si vodio.
Hvala za sve sto si uradio.
Hvala sto si napravio pravu uzivanciju gledati nasu reprezentaciju.
Hvala Dudo, sto si nas, sto si covek, i sto si bio tu kad je bilo najpotrebnije.

Barcaboy

pre 10 godina

Svaka cast Dudi za sve u ovim godinama da dodje i da pomogne kolko god je mogao!!! Imamo MNOGO dobrih strucnjaka tako da koga god da uzmemo necemo mnogo pogresiti !

ivana

pre 10 godina

Posle EP 2005, Obradović NE SME biti selektor, NE SME.
Za sve koji su zaboravili, to EP je najveća bruka košarke.
Nije problem, nije strašno, nije smak sveta da se izgubi utakmica, ako se ne ide dalje posle prvog kruga ALI ono što je on uradio, šta je dozvolio sa tadašnjim timom... to ponašanje, taj bezobrazluk, počev od priprema pa so kraja prvenstva i posle toga, pred domaćom publikom....
Isto mislim i za sve igrače koji su tada, nažalost "predstavljali" Srbiju, za njih NE SME da bude mesta u reprezentaciji, na bilo kojoj poziciji.

Kako je moguće da ljudi imaju tako kratko pamćenje ???

sakis

pre 10 godina

Hvala kralju,sad ostaje da se reprezentacija ponudi Obradovicu i(li) Pesicu a ako oni odbiju jedini koji ostaje i ima kredibilitet je Muta Nikolic!

Somi

pre 10 godina

dusko ivanovic? boza maljkovic? Mada bih ja voleo da vidim i Laleta Lucica na toj poziciji... Mozda i Sasu Obradovica? Svakako je jos rano za Saleta Djordjevica, nadam se da se ipak ne lobira za njega...

Zmaj

pre 10 godina

Veliki znaju kad su dali maksimum i kad treba da se povuku. Hvala Dudo za sve! Odlazis uspravne glave, bez ijedna mrlje i zauvek ćeš ostati legenda naše košarke!

Srdjan

pre 10 godina

Najlepsa vest za nasu kosarku!!! Bilo bi jos lepse da ne bude uopste prisutan u njoj!
-za 4 godine od 2008, kada je preuzeo tim nije ostvario svoj cilj, a to je plasman na OI. Pod njim smo pretrpeli u tom ciklusu nekoliko sramnih poraza, spomenucu samo sramotno vodjenje protiv Grcke (utakmica kljucna za kvalif. na OI)
-nije podneo izvestaj o tom neuspehu, svejedno nastavio je da bude selektor, pod njim se NISMO plasirali na EP2013, vec smo usli kao 21. posle prosirenja! Izgubili smo u kvalifikacijama od ispodprosecnih timova.
-U odnosu prema igracima se ponasa nadmeno, dernja se i urla na njih, ruseci im sampouzdanje! Tako je uspeo da od 5 godista koji su bili sampioni U20 napravi nesigurne igrace. Gde su igraci koje je stvorio, ili izveo na put od 2008? Nabrojte mi barem jednog? Gde je Keselj, koga je odveo u Oli?
-Zivi od starih zasluga i kiti se perjem koje je osvojio sa 2 EU Dream Teama 1988-91 i 1995!
-Stalno nesto filozofira i od jednostavne igre pravi komplikovanu, otuda i posprdan nadimak "the wise one", vodi igrace na pripreme od 80dana, selektuje ispodprosecne igrace, vodi uvek 2 igraca koji nece igrati, da bi se kasnije zalio kad krenu povrede (samo smo mi uvek povredjeni), kako mu je klupa kratka.

nemanja

pre 10 godina

Kako obozavam ovog covjeka! Zao mi je sto odlazi, stigle su ga godine, hoce covjek da se odmori sad i da uziva.
A najidealnije bi bilo kada bi ga naslijedili Pesic ili Obradovic, mada to nije realno jer su obojica na celu evroligaskih klubova a i Obradovic ne vjerujem da ce ikada vise sjesti na celo nacionalnog tima poslije onog 2005.
Niko osim njih dvojice mi se ne cini kao dovoljan autoritet, jer na celu bilo koje reprezentacije mora da bude neko autoritativan, jer drugacije , cini mi se, kod nas ne moze.

Shearer

pre 10 godina

Za Svetsko prvenstvo činjenice su takve da će Ameri, Španci, Rusi uzeti medealje. Argentina, Grčka(dobiće sigurno uz Ruse vajld kartu), Brazil, Australija će biti ojačane tako da teško možemo da računamo na nešto više od 1/4 finala. Zbog toga šansu treba pružiti nekom kao što je Saša Obradović, Luka Pavićević, Vlada Vukojičić eventualno DŽikić ili Kokoškov.

Dr Ex

pre 10 godina

Dule Vujošević, Saša Đorđević i Muta Nikolić, ne vidim da bi ostali doprineli nekoj modernijoj igri niti kultu reprezentacije. Eventualno Džikić.

kuma lija

pre 10 godina

1 svetislav pešić 2 dule vujošević 3 duško ivanović 4 žele obradović

pozdrav legendi, svaki bi častan čovek volio zadužiti svoju zemlju na način kako si ti uradio

Nebojsa

pre 10 godina

Steta! Duda je bez ikakve sumnje najbolji evropski trener. Bilo ko da sada dodje, mediji ce brujati "zasto je pozvao ovog, a ne onog". Duda je jedini ko ima autoritet da se oko njegovih odluka ne gundja po medijima i od strane tzv. "znalaca" (mislim da besposlene trenere i na komentatore po forumima).

Hajde ovako

pre 10 godina

Lično ne vidim ni jedan stručni razlog za Ivkovićev odlazak, ali smatram da je pametno što se sam povukao, pre nego što počnu razni Čovići i slični da prežvakavaju njegovo ime u kontekstu krivca za "neuspeh" na EP (neka se javi prva osoba koja je pre EP mislila da sa bezmalo B-timom možemo više od ovoga).
Mislim da je Ivković udario dobru osnovu, i nadam se da će ga naslediti stručna, ali smirena osoba, koja može da očuva i unapredi timski duh u reprezentaciji.

bos

pre 10 godina

to je to srpska košarko.
nekad si nešto značila u evropskim i svetskim razmerama a sa odlaskom ovog čoveka i nepostojanja dostojne i dostupne zamene, teški dani nam predstoje.

Obradovici

pre 10 godina

Vama G-dine Ivkovicu hvala. Moji kandidati sa jedan od dva Obradovica zavisno od toga da li hocemo mladog ili iskusnog selektora.

Srdjan

pre 10 godina

-Stalno se istice kako niko ne bi nista uradio sa ovakvim timom (ex U20 sampioni), a Dzikic napravio cudo sa Gruzijom 2011,sada Ukrajina, Makedonija proslo...
-Sa NBA igracima nikada nije ni bio u kontaktu,sada je u sukobu i sa svojim "podmlatkom", lagao o otkazima ili nepozivanju za: Vujanica, Rakocevica, Milicica...
-Za njega ne zele da igraju: Macvan, Labovic, Rakovic, Erceg...
-Svakog sutera koji je imao potencijal je unazadio: Keselj, Rasic, Andjusic, Tripkovic
-Za 5 godina nije smislio jos jednu akciju pored "spusti na Krleta", ne igamo picNroll, ne znamo da branimo pickNroll...
-ima sulude izmene, gde pojedine igrace kaznjava za najmanju gresku, a neke drzi u igri nerazumno dugo!
-Pod njim smo videli najvece divljanje pleja u istoriji kosarke (Teodosic)
-Krenuo je na ovo EP bez igraca na poziciji 4, otkazali su mu: Savanovic, Macvan, Erceg!
-Stalno se vadi na to da su nam igraci povredjeni i to bas oni sa kojima bi bili neuporedivo bolji! Tako mu je u kvalifikacijama falio Lucic, koji mu i sada fali, na proslom EP2011 su Rasic, Tepic i Keselj, tj. njihove povrede bili alibi za neuspeh, sad ih nije ni zvao.
-ma mogu da pisem jos 2 dana!! steta samo sto nije dobio otkaz, nego sam odlucuje o povlacenju!

rax gravedigger

pre 10 godina

Osim velike cetvorke:Zeljko, Duda, Dule i Kari, trenutno nemamo trenere vrhunskog kvaliteta sa dovoljno harizme i autoriteta. Ja bih npr razmislio i o Dejvidu Blatu. Sale Djordjevic je neiskusan, Moka se pokazao 2007. Eventualno mozda jos i Kokoskov dolazi u obzir.

Divos

pre 10 godina

Сваки наш селектор (у било којем колективном спорту), који бележи добре резултате и успехе, посвећен је својој професији, и привржен овој нашј Србији бива прозиван, блаћен, обезвређиван, налази се безброј замерки, те само је оно крив за пораз у финалу или 1/2Ф, јави се безброј самозваних стручњака, а злурадим и пакосним порукама никад краја.
Госдподин Ивковић је донео одлуку, какву је донео, била је некако очекивана, превише је било притисака, нереалних (и злурадо наметнутих) амбиција, у таквим околностима је било ужасно тешко радити. У ових 5 година доста је урадио, истина само једна медаља на ЕП и 1/2Ф СП, али после суноврата на ЕП 2007-е вратио је Србију у европски врх.
Људи морају схватити неке ствари. Правити поређења са бившим временима је сулудо, 70-их су биле (буквално) 4 озбиљне кошаркашек нације, 90-их још 5-6, данас имате већ 15-ак изузетно јаких репрезентација које много улажу у кошарку, темељито раде, и све је теже, и биће још теже бити у европском врху.
Ко ће наследити Ивковића? Са одлуком ваља сачекати, добро проценити, извагати, имамо одличних стручњака, а тренд форсирања ових младих играча (уз неке који су због повреда пропустили ово ЕП) се мора наставити.
Дуди једно велико хвала за све шта је урадио за српску кошарку, а ко год да буде изабран, треба и мора добити подршку љубитеља кошарке, нама остаје да се радујемо (успесима) и тугујемо (у неуспесима), бићемо страсно уз наше кошаркаше и ову нашу Србију, каква је, таква је, наша је.

branimirbjelica

pre 10 godina

Legenda,tesko ponovljiv,inteligentan,iskusan,treba upijati sve sto kaze,ko dodje treba traziti savjete od njega,veliko hvala!!!!

branimirbjelica

pre 10 godina

Legenda,tesko ponovljiv,inteligentan,iskusan,treba upijati sve sto kaze,ko dodje treba traziti savjete od njega,veliko hvala!!!!

Rale

pre 10 godina

Gospodin covek ispunio plan i odlazi uzdignute glave.I sad pogledas onaj dvojac iz fudbalskog saveza sve ti bude jasno.Na pola kvalifikacija izgubili sanse da se plasiraju na najznacajnije SP u Brazilu,posvadjao se sa svim igracima,i na kraju produzicemo Mihi ugovor.

Danijel

pre 10 godina

Svo postovanje prema ovome coveku i svemu sta je uradio za nasu kosarku ,vecno sam mu zahvalan i veliki je gubitak sto nam vise nece biti selektor.

bergues

pre 10 godina

Treba neko ko neće uvesti klubaštvo u reprezentaciju , a ujedno neko ko će nastaviti sa podmlađivanjem i davanjem šansi Kaliniću , Bogdanoviću i sličnima. Kokoškov mi izgleda kao opcija br 1 (nevezano za njegov ugovor sa Gruzijom) , Džikić ili Vukoičić još uvijek nisu za reprezentaciju , ali ih treba imati u vidu u budućnosti...

Иван

pre 10 godina

Колико пута сам написао коментар: Дуда одлази уколико Ђилас пукне. То је било толико јасно.

srbija

pre 10 godina

Pravo rešenje bi bilo da se postati Moka Slavnić. Ali znam da to nije realno, jer se kod nas gledaju lični i partijski interesi. Pešić je zauzet, tako da je Moka jedino logično rešenje. Ne znam kako bi bilo da Sale Đorđević preuzme kormilo, možda i to nije loše.

IQ174

pre 10 godina

Sada je svejedno ko bude jer nema sta da izbori Osim zlatne medalje, jedino treba sacuvati ovu mladu generaciju.M_oje misljenje je da je najbolje resenje onaj koji ih trenirao kao mlada rep i osvoji vec zlatnu medalju u tom uzrastu prosle godine.Poznaje ih vec.Neznam kako se zove,nisam pratio mlade,samo sam procitao da su bili zlatni.

Sasha

pre 10 godina

Pametno, ovo je najbolje po reprezentaciju. Naš cilj ne može biti SP u Španiji, već Olimpijada. Duda ne može (niti treba) da nas vodi do 2016, a novom treneru treba dati vremena da postavi stvari na svoje.

Svetsko naredne godine je odlično za uhodavanje, realno nemamo kvalitet za medalju a ništa ne možemo da izgubimo lošim plasmanom.

RaleZi

pre 10 godina

Nije dovoljno samo postaviti novog selektrora, već i novi sistem, bolji skauting i selektiranje igrača. Nekog sa vizijom, sa planom. Potrebno je da savez brine o svojim igračima, ne namerno su to prepustili menadžerima. Odnos savez-igrač-selektror bi trebao da funkcioniše bolje. Kandidati za buduće selektore neka predstave svoj plan i neka najbolji zameni Dudu. Nije dovoljno da je samo mladji! Iskreno, ne vidim ko bi mogao da preuzme odgovornost kada je najteže, a da već nije selektor.

sofronije

pre 10 godina

I posle Dude, Duda. Eventualno Zeljko od stare garde, inace niko drugi od starijih ni slucajno. Vreme je da neko mladji preuzme to mesto.

dejavu

pre 10 godina

Ivkovicu je tesko zahvaliti recima na svemu sto je uradio u karijeri i za srpsku kosarku.Sada je pravi trenutak pogurati Saleta Djordjevica .Mislim da je Duda vec trebao pozvati Saleta da mu bude pomocnik na EP.Ivkovic ce svakako biti tu da mu pomogne na svaki nacin kao sto i sam govori,a sama pojava i energija Djordjevica na klupi ce nasim mladim igracima biti ogroman pozitivan podsticaj.Znam da je jedan od ozbiljnih kandidata Sasa Obradovic,ali je po meni veci zalog za buducnost forsiranje Djordjevica.Jos jednom hvala zivoj legendi nase kosarke Dusanu Ivkovicu.

stevan

pre 10 godina

Pre svega, nemojte mesati SFRJ I SRJ. Ionako nam Fiba ne priznaje te rezultate, a bezobrazno navode kako je ista Jugoslavija osvojila medalje 95, 97, 98, 2001, 2002 koristeci istu zastavu bez zvezde. Pesic je tu jedino sigurno resenje, ostali su cista kocka. Ruku na srce mi nemamo vise trenera svetskog kalibra ako izostavimo Zeljka Obradovica. Ima tu dosta mladih, ali cisto sumnjam da bi izesli iz grupe da su vodili ovaj tim na ovom EP. Nama je tu jedino resenje da nam se vrate igraci tipa Teodosica, Velickovica (zdravog) Lucica I (normalnog) Milicica jer smo tanki na centrima. To bi olaksao posao buducem selektoru.

123

pre 10 godina

Legendo ja ne mogu da opisem neizmjernu zahvalnost i divljenje prema tebi i tvom radu, prema tvom autoritetu, nacinu razmisljanja i prezentovanja Srbije u svijetu. Maltene sve si osvojio u svojoj karijeri i predvodio nacionalni tim do velikih uspjeha. Neka ti je vjecna slava Dusane Ivkovicu, i dok si ziv a i poslije smrti! Legende zive vjecno!

nz

pre 10 godina

Zar nije vec najavljeno da ce Sasa Obradovic biti selektor nakon Ivkovica. Ako ne on ili neko od stare garde, tipa Ivanovic onda mozda Dzikic.

Nislija

pre 10 godina

Dudo hvala ti do neba! A za novog selektora predlazem bivseg trenera taukeramike Dusana Ivanovica ili Aleksandra Sasu Obradovica koji radi u Nemackoj ili moze Sale Djordjevic.

nashud

pre 10 godina

@ (Srdjan, 24. septembar 2013 13:16)
apsolutno se slazem. samo da dodam, da su pre pocetka priprema novine (i to strane) objavile ko nece da igra, a duda je to demantovao... ispalo je da oni znaju bolje od selektora.
porediti ucinak katica i stimca je, u najmanju ruku bruka.
mali krstic po meni nije ni trebalo da ide, a igre andjusica su smesne.
bilo bi dobro dovesti na mesto selektora nekog kome klubovi i menadzeri nece sastavljati tim, ali pretpostavljam da je to nemoguce.

Zmaj

pre 10 godina

Veliki znaju kad su dali maksimum i kad treba da se povuku. Hvala Dudo za sve! Odlazis uspravne glave, bez ijedna mrlje i zauvek ćeš ostati legenda naše košarke!

123

pre 10 godina

Dudo majstore hvala ti za sve. Hvala ti sto si preuzeo reprezentaciju kada je bilo najteze, nakon debakla 2005. na EP. i neprolaska grupe 2007. na EP. Hvala ti za zlato u Atini, hvala ti za srebro u Poljskoj, a hvala i za cetvrto mjesto u Turskoj, gdje ste nas ucinili ponosnim, jer je jedna mala zemlja naocigled cijelog svijeta, zbog pritiska svjetskih mocnika i interesnih krugova morala da izgubi, iako je bila bolja na terenu, iako ste srce ostavili na parketu.
Hvala ti za sve gospodine Dudo Ivkovicu i sve najbolje u zivotu ti zelim!

Гале

pre 10 godina

Да погађамо ко ће да буде нови селекторр? Саша Обрадовић, клијент Беобаскета односно Мишка Ражнатовића. Гласам за Игора Кокошкова (сем ако и он није њихов клијент).

oklagija

pre 10 godina

Ocekivano, hvala Dudo na svemu. Voleo bih da vidim Kokoskova na klupi, ima NBA i reprezentativno iskustvo. Moderan trener sa autoritetom.

Novinar

pre 10 godina

Preuzeli ste nas kada smo tovarili u podrumu kosarkaske Evrope, za dve godine smo se popeli odmah na vrh, a godinu dana kasnije smo dosli skoro i na krov sveta. HVALA VAM DUDO!!!! ISKRENO I OD SRCA

rumenko

pre 10 godina

molim vas vratite pesica. platite mu koliko trazi za naredne 3 god.. nemojte se kockati sa reprezentacijom i pustati neke balavce da se praksiraju na istoj. duda je udario temelj, vreme je da nas pesic vrati gde smo bili pre 10 god

Vetro-polo fan

pre 10 godina

Prvo zahvalnica Ivkovicu za sve sto je ucinio za srpsku reprezentativnu kosarku. Kao neko ko pamti svaki detalj sa najcuvenijeg i najkvalitetnijeg Eurobasketa svih vremena, 1995. u Atini, ne bi mi palo na pamet da kazem ista ruzno i neprimereno na racun tog coveka. Pamtim i Seul i Zagreb i Aires i Rim, i ono sklapanje krnje reprezentacije pred Barselonu, ali Atina je nesto neponovljivo u srpskom sportu, sportski dogadjaj koji je nadmasio sve uspehe i kosarkaske i u drugim sportovima kod nas, iz danasnje perspektive nesto nerealno, bajkovito. Ivkovic je jedan od glavnih protagonista te sportske legende i nikada necu shvatiti ljude koji imaju obraza i casti pogovoriti nesto Ivkovicu, pocevsi od promasenog kosarkasa Labovica, pa do navijaca. Srecan sam sto sam doziveo "Atinu '95".
Sto se tice ovog drugog 6-godisnjeg mandata, gledajuci iz sire vremenske perspektive, napravio je rezultat cije vaznosti nismo jos svesni - ocuvao je kontinuitet nastupa na velikim takmicenjima i izvukao maksimum iz trenutno skromnog potencijala cime raspolaze srpska reprezentativna kosarka poslednju deceniju. Vrhunac je bio Turska 2010, gde iako nije osvojena medalja, prikazana je najzrelija igra. Da nije bilo cuvene kradje u reziji FIBA, ne garantujem da bi dobili Amerikance, ali bi sigurno jedini igrali s njima egal-utakmicu. S bilo kojim trenerom osim Ivkovicem bi to bilo tesko izvodivo.
Gospodine Dusane Ivkovicu - hvala Vam za sve! Zelim vam dobro zdravlje i manje stresa u godinama koje dolaze.

Paor

pre 10 godina

Vama , g.Ivkovicu ,
sve najlepse od srca zelim !
Reci hvale i komplimenti su nista sta ste Vi uradili za sport i zemlju Srbiju .
Na najlepsi nacin ste nam pokazali sta je moral , covekoljublje i patriotizam .
Daj boze da se nove generacije ugledaju na Vas .

Delija UE

pre 10 godina

Zeljko Obradovic je mladji. :-) Ali stvarno, neslavno je zavrsio poslednji mandat, pa je ovo prilika da preuzme perspektivan tim. Koliko mi se cini bio je redovan gledalac nasih utakmica u Sloveniji. Ako ne on onda Sale Djordjevic, a moze i Sasa Obradovic.

Nebojsa

pre 10 godina

Steta! Duda je bez ikakve sumnje najbolji evropski trener. Bilo ko da sada dodje, mediji ce brujati "zasto je pozvao ovog, a ne onog". Duda je jedini ko ima autoritet da se oko njegovih odluka ne gundja po medijima i od strane tzv. "znalaca" (mislim da besposlene trenere i na komentatore po forumima).

Srdjan

pre 10 godina

-Stalno se istice kako niko ne bi nista uradio sa ovakvim timom (ex U20 sampioni), a Dzikic napravio cudo sa Gruzijom 2011,sada Ukrajina, Makedonija proslo...
-Sa NBA igracima nikada nije ni bio u kontaktu,sada je u sukobu i sa svojim "podmlatkom", lagao o otkazima ili nepozivanju za: Vujanica, Rakocevica, Milicica...
-Za njega ne zele da igraju: Macvan, Labovic, Rakovic, Erceg...
-Svakog sutera koji je imao potencijal je unazadio: Keselj, Rasic, Andjusic, Tripkovic
-Za 5 godina nije smislio jos jednu akciju pored "spusti na Krleta", ne igamo picNroll, ne znamo da branimo pickNroll...
-ima sulude izmene, gde pojedine igrace kaznjava za najmanju gresku, a neke drzi u igri nerazumno dugo!
-Pod njim smo videli najvece divljanje pleja u istoriji kosarke (Teodosic)
-Krenuo je na ovo EP bez igraca na poziciji 4, otkazali su mu: Savanovic, Macvan, Erceg!
-Stalno se vadi na to da su nam igraci povredjeni i to bas oni sa kojima bi bili neuporedivo bolji! Tako mu je u kvalifikacijama falio Lucic, koji mu i sada fali, na proslom EP2011 su Rasic, Tepic i Keselj, tj. njihove povrede bili alibi za neuspeh, sad ih nije ni zvao.
-ma mogu da pisem jos 2 dana!! steta samo sto nije dobio otkaz, nego sam odlucuje o povlacenju!

bp3

pre 10 godina

Ja verujem da bi Igor Kokoskov zasluzio da bude Dudin naslednik! Verovatno nas najbolji mladi strucnjak. A sumnjam da ce neko od stare garde hteti da preuzme reprezentaciju,pa je Igor prirodni naslednik. Ali nasi iz saveza treba da budu pametni i da se konsoliduju sa Dudom Ivkovicem,on zna ko je najbolji izbor

Srdjan

pre 10 godina

Najlepsa vest za nasu kosarku!!! Bilo bi jos lepse da ne bude uopste prisutan u njoj!
-za 4 godine od 2008, kada je preuzeo tim nije ostvario svoj cilj, a to je plasman na OI. Pod njim smo pretrpeli u tom ciklusu nekoliko sramnih poraza, spomenucu samo sramotno vodjenje protiv Grcke (utakmica kljucna za kvalif. na OI)
-nije podneo izvestaj o tom neuspehu, svejedno nastavio je da bude selektor, pod njim se NISMO plasirali na EP2013, vec smo usli kao 21. posle prosirenja! Izgubili smo u kvalifikacijama od ispodprosecnih timova.
-U odnosu prema igracima se ponasa nadmeno, dernja se i urla na njih, ruseci im sampouzdanje! Tako je uspeo da od 5 godista koji su bili sampioni U20 napravi nesigurne igrace. Gde su igraci koje je stvorio, ili izveo na put od 2008? Nabrojte mi barem jednog? Gde je Keselj, koga je odveo u Oli?
-Zivi od starih zasluga i kiti se perjem koje je osvojio sa 2 EU Dream Teama 1988-91 i 1995!
-Stalno nesto filozofira i od jednostavne igre pravi komplikovanu, otuda i posprdan nadimak "the wise one", vodi igrace na pripreme od 80dana, selektuje ispodprosecne igrace, vodi uvek 2 igraca koji nece igrati, da bi se kasnije zalio kad krenu povrede (samo smo mi uvek povredjeni), kako mu je klupa kratka.

iv13

pre 10 godina

Hvala sto si mi vratio veru u nasu kosarku.
Hvala sto si i za mene, imao ulogu trenera/selektora/cega god, ne samo kosarkasima koje si vodio.
Hvala za sve sto si uradio.
Hvala sto si napravio pravu uzivanciju gledati nasu reprezentaciju.
Hvala Dudo, sto si nas, sto si covek, i sto si bio tu kad je bilo najpotrebnije.

Divos

pre 10 godina

Сваки наш селектор (у било којем колективном спорту), који бележи добре резултате и успехе, посвећен је својој професији, и привржен овој нашј Србији бива прозиван, блаћен, обезвређиван, налази се безброј замерки, те само је оно крив за пораз у финалу или 1/2Ф, јави се безброј самозваних стручњака, а злурадим и пакосним порукама никад краја.
Госдподин Ивковић је донео одлуку, какву је донео, била је некако очекивана, превише је било притисака, нереалних (и злурадо наметнутих) амбиција, у таквим околностима је било ужасно тешко радити. У ових 5 година доста је урадио, истина само једна медаља на ЕП и 1/2Ф СП, али после суноврата на ЕП 2007-е вратио је Србију у европски врх.
Људи морају схватити неке ствари. Правити поређења са бившим временима је сулудо, 70-их су биле (буквално) 4 озбиљне кошаркашек нације, 90-их још 5-6, данас имате већ 15-ак изузетно јаких репрезентација које много улажу у кошарку, темељито раде, и све је теже, и биће још теже бити у европском врху.
Ко ће наследити Ивковића? Са одлуком ваља сачекати, добро проценити, извагати, имамо одличних стручњака, а тренд форсирања ових младих играча (уз неке који су због повреда пропустили ово ЕП) се мора наставити.
Дуди једно велико хвала за све шта је урадио за српску кошарку, а ко год да буде изабран, треба и мора добити подршку љубитеља кошарке, нама остаје да се радујемо (успесима) и тугујемо (у неуспесима), бићемо страсно уз наше кошаркаше и ову нашу Србију, каква је, таква је, наша је.

SaleBG

pre 10 godina

Hvala Dudi za sve sto je uradio za nasu kosarku. Ostvario je cilj, plasman na svetsko prvenstvo 2014. Za neke je to mozda i neuspeh jer su ocekivali mnogo vise. Medjutim, svi problemi sa kojima se srela reprezentacija nisu dozvolili da se napravi nesto vise. Bice interesantno videti ko ce biti naslednik.

http://www.worldofbasketball.org

Sasha

pre 10 godina

Pametno, ovo je najbolje po reprezentaciju. Naš cilj ne može biti SP u Španiji, već Olimpijada. Duda ne može (niti treba) da nas vodi do 2016, a novom treneru treba dati vremena da postavi stvari na svoje.

Svetsko naredne godine je odlično za uhodavanje, realno nemamo kvalitet za medalju a ništa ne možemo da izgubimo lošim plasmanom.

Иван

pre 10 godina

Колико пута сам написао коментар: Дуда одлази уколико Ђилас пукне. То је било толико јасно.

hvala ti...

pre 10 godina

Mnogo hvala...Stvarno poseban trener,covjek...Mnogi su ga kritikovali,imao je i on svojih gresaka ali je najvise dao,dao je sebe za nasu kosarku..POSEBAN...

hvala Dudo

pre 10 godina

Svi koji prozivaju Dudu zbog Milicica treba da se dobro zamisle... Milicic je zvanicno jedna od najgorih NBA investicija ikada, dok je Duda jedan od najboljih evropskih trenera ikada.
Ja Milicica ne bih zvao cak ni kada ne bismo imali ni jednog drugog centra. Zbog Milicica, Jarica itt i njihovog ponasanja 2004-2005 nasu reprezentaciju je napustio ZEljko Obradovic. Covek koga su bespogovorno slusale zvezde poput Divca, Djordjevica, Danilovica, Bodiroge, Dijamatidisa, itt itt, bio je docekao da ne moze da izadje na kraj sa "naprskanim" NBA zvezdama koje su tamo stigle samo zahvaljujuci uspehu prethodnih generacija... pratim kosarku od ranih 70-tih i ta generacija (tih nekoliko igraca iz sredine 2000-tih) mi je ostalo u apsolutno najgorem secanju.

sofronije

pre 10 godina

I posle Dude, Duda. Eventualno Zeljko od stare garde, inace niko drugi od starijih ni slucajno. Vreme je da neko mladji preuzme to mesto.

bergues

pre 10 godina

Treba neko ko neće uvesti klubaštvo u reprezentaciju , a ujedno neko ko će nastaviti sa podmlađivanjem i davanjem šansi Kaliniću , Bogdanoviću i sličnima. Kokoškov mi izgleda kao opcija br 1 (nevezano za njegov ugovor sa Gruzijom) , Džikić ili Vukoičić još uvijek nisu za reprezentaciju , ali ih treba imati u vidu u budućnosti...

dragan

pre 10 godina

Zavisi sta hocemo. Ako hocemo ime i iskustvo, onda Svetislav Pesic. Jer Željko Obradovic nece. Maljkovic nije hteo ni kada mu je nudjeno, a Vujosevic bi bio dobar izbor, ali bi ga pola drzave nazalost docekalo na noz. Od mlađih, drugi Obradovic, Dzikic, Kokoskov ili Aleksandar Đorđević. Lično bih volio da vidim i nekoga poput Vlade Đurovica, ali se bojim da je to nerealno.

Dakle: Pesic, Vujosevic, Obradovic (ne Zeljko), Dzikic, Kokoskov, Đorđević, Đurović.

Ivkoviću hvala za sve.

estiar

pre 10 godina

Nerealno: Željko Obradović, Svetislav Pešić ili Bogdan Tanjević. Realno: Sale Đorđević, Kokoškov, Džikić ili Vlade Đurović.

Obradovici

pre 10 godina

Vama G-dine Ivkovicu hvala. Moji kandidati sa jedan od dva Obradovica zavisno od toga da li hocemo mladog ili iskusnog selektora.

branimirbjelica

pre 10 godina

Legenda,tesko ponovljiv,inteligentan,iskusan,treba upijati sve sto kaze,ko dodje treba traziti savjete od njega,veliko hvala!!!!

Rale

pre 10 godina

Gospodin covek ispunio plan i odlazi uzdignute glave.I sad pogledas onaj dvojac iz fudbalskog saveza sve ti bude jasno.Na pola kvalifikacija izgubili sanse da se plasiraju na najznacajnije SP u Brazilu,posvadjao se sa svim igracima,i na kraju produzicemo Mihi ugovor.

Danijel

pre 10 godina

Svo postovanje prema ovome coveku i svemu sta je uradio za nasu kosarku ,vecno sam mu zahvalan i veliki je gubitak sto nam vise nece biti selektor.

Rikošet

pre 10 godina

Deda je svoje odradio i hvala mu na svemu. Generacije koje su gledale njegove reprezentacije i radovale se sa njima znaju koliko je to veliki košarkaški mag i koliko je sreće, zajedno sa našim zlatnim košarkašima naravno, donosio svih ovih godina u naše domove. To ko će ga naslijediti je manje bitno od činjenice da nam djece danas sve manje vole Srbiju, zemlju za koju su nekada pod drugim grbom, himnom i zastavom "ginule" košarkaške gromade poput Divca, Đorđevića, Danilovića, Bodiroge, Paspalja, Rebrače... Šta se promijenilo od tada, da nije Ivković? Mislim da nije, on je i tada, i sada sjedio na klupi i dijelio iste savjete...

dejavu

pre 10 godina

Ivkovicu je tesko zahvaliti recima na svemu sto je uradio u karijeri i za srpsku kosarku.Sada je pravi trenutak pogurati Saleta Djordjevica .Mislim da je Duda vec trebao pozvati Saleta da mu bude pomocnik na EP.Ivkovic ce svakako biti tu da mu pomogne na svaki nacin kao sto i sam govori,a sama pojava i energija Djordjevica na klupi ce nasim mladim igracima biti ogroman pozitivan podsticaj.Znam da je jedan od ozbiljnih kandidata Sasa Obradovic,ali je po meni veci zalog za buducnost forsiranje Djordjevica.Jos jednom hvala zivoj legendi nase kosarke Dusanu Ivkovicu.

123

pre 10 godina

Legendo ja ne mogu da opisem neizmjernu zahvalnost i divljenje prema tebi i tvom radu, prema tvom autoritetu, nacinu razmisljanja i prezentovanja Srbije u svijetu. Maltene sve si osvojio u svojoj karijeri i predvodio nacionalni tim do velikih uspjeha. Neka ti je vjecna slava Dusane Ivkovicu, i dok si ziv a i poslije smrti! Legende zive vjecno!

savest

pre 10 godina

Zeljko Obradovic, Svetislav Pesic, Igor Kokoskov, Sale Nacionale ... ponuditi ovim redom. Red je ipak prvo ponuditi najbolje pa onda mlade lavove. Eventualno Trifunovic i Obradovic S. Ako niko od njih ne pristane bice tesko. Ugovor do 2016. godine pod obavezno! Ako budu Kokoskov i Djordjevic obavezno zamoliti Dudu Ivkovica da im bude mentor u vreme trajanja ugovora.

pedja_71

pre 10 godina

Poštujem lik i delo Dude Ivkovića, a mislim da se malo ogrešio o Štimca ovom izjavom da je mnogo grešio.
Mislim da je imao ekstra učinak u odnosu na minutažu.

nemanja

pre 10 godina

Kako obozavam ovog covjeka! Zao mi je sto odlazi, stigle su ga godine, hoce covjek da se odmori sad i da uziva.
A najidealnije bi bilo kada bi ga naslijedili Pesic ili Obradovic, mada to nije realno jer su obojica na celu evroligaskih klubova a i Obradovic ne vjerujem da ce ikada vise sjesti na celo nacionalnog tima poslije onog 2005.
Niko osim njih dvojice mi se ne cini kao dovoljan autoritet, jer na celu bilo koje reprezentacije mora da bude neko autoritativan, jer drugacije , cini mi se, kod nas ne moze.

Banja Luka

pre 10 godina

Covjek koji nam je donio toliko uspeha i radosti dobrovoljno odlazi, iako svi zelimo da ostane. A onaj koji nije ucinio nista, koji nas je srozao do najnizih granica, ucinio da omrznemo vlastitu reprezentaciju se grcevito bori da ostane na klupi...Toliko o obrazu...

StivDzi

pre 10 godina

Ајмо акција "Један евро за повратак на кров света". Примарни циљ намолити, накумити Жељка Обрадовића да води репрезентацију док је жив. Они који кажу да је Жељко неславно завршио последњи пут кад је водио нашу селекцију, очигледно ни мало не прате кошарку, јер да су пратили, знали би добро о чему се радило и ко је крив за то, а ко не... И преклињем их да не лупају такве глупости, стварно ме срамота њихове срамоте. Људи, то је најуспешнији тренер свих времена, свих спортова, свих универзума. Мало само поштовања за такву величину, бар мало...

bos

pre 10 godina

to je to srpska košarko.
nekad si nešto značila u evropskim i svetskim razmerama a sa odlaskom ovog čoveka i nepostojanja dostojne i dostupne zamene, teški dani nam predstoje.

doktor

pre 10 godina

HVALA na svemu,ali mislim da je ovo dobra vest! Rezultati na poslednja 3.takmicenja nisu dobri,previse otkaza i oscilacija tokom turnira.Sad pametno izabrati-Djordjevic,Vujosevic.....

Gidra

pre 10 godina

Dudo majstore, hvala ti na svemu, nek ti je sa srecom sta god planiras sledece. Za razliku od mnogih trenera pre tebe, ostavljas jednu dobru atomsferu sledecem treneru, koji ce otprilike znati ko je od igraca gde sto se kvaliteta tice, i uz par novih/starih imena, mislim da cemo biti jos jaci na svetskom. Nadam se da ces ostati oko reprezentacije barem u nekoj savetodavnoj/konsultantskoj ulozi

David

pre 10 godina

Hvala vam gospodine Ivkovicu za sve sto ste uradili za nasu reprezentaciju! Ako sledeci selektor bude barem u pola tako dobar selektor kao sto ste vi bili ja cu biti zadovoljan.

Nislija

pre 10 godina

Dudo hvala ti do neba! A za novog selektora predlazem bivseg trenera taukeramike Dusana Ivanovica ili Aleksandra Sasu Obradovica koji radi u Nemackoj ili moze Sale Djordjevic.

htc

pre 10 godina

U situaciji u kojoj smo bili pred EP ,kvalifikacije,otkazi igraca i ostalo,skoro sam siguran da retko koji trener,ne samo nas,bi uspeo da sastavi tim i plasira se na SP

beograd

pre 10 godina

kakav crni moka slavnic, covek je uradio nesto sto nije niko pre njega, a nadam se i niko posle njega, zavrsio je takmicenje sa svim porazima, 3 meca, 3 poraza, zar je moguce da njega zelite

branimirbjelica

pre 10 godina

Legenda,tesko ponovljiv,inteligentan,iskusan,treba upijati sve sto kaze,ko dodje treba traziti savjete od njega,veliko hvala!!!!

wer

pre 10 godina

Da rascistimo, na klupi nemaju sta da traze: Muta Nikolic, smesni Slavnic, demagog Djurovic, Zeravica i slicna bulumenta polu ostvarenih spodoba, cija bi se analogija lako pronasla u fudbalu (Bata Djora, Alkosan & Ziva)

Obradovic je rekao da je zavrsio sa reprezentacijom, i potpuno ga razumemo posle 2005 i one konferencije za stampu.. Jednostavno, babuni kojima su sujeta, arogancija i nevaspitanje i splavarenje osnovne odlike, neka se teraju u ....

Vujosevic je vec imao prilike, muka mi je bila da i gledam... samo kad se setim Djure Ostjica !&@**#

PESIC, KOKOSKOV ILI SALE DJORDJEVIC...

kuma lija

pre 10 godina

1 svetislav pešić 2 dule vujošević 3 duško ivanović 4 žele obradović

pozdrav legendi, svaki bi častan čovek volio zadužiti svoju zemlju na način kako si ti uradio

kobe bryant

pre 10 godina

Hvala velikom čoveku i velikom gospodinu na svemu što je do sada uradio! Lično mislim da Duda još nije rekao poslednju reč kad je u pitanju njegov trenerski poziv, i ne smatram da ima zastarele metode. Ali velika je hajka bila na njega i momke, pa što bi čovek kidao svoje nerve? Povukao se da ga ne bi drugi smenjivali. A mi kao narod uvek nezasiti, uvek nam sve malo, i da smo osvojili bronzu mi bi kukali što nije zlato! Eto takvi smo. Kamo sreće da se na Dudu ugleda i selektor fudbalske reprezentacije!

Ivan Drago

pre 10 godina

Za ovog Srdjana sto pametuje...samo proguglaj i vidi tim tadasnje SCG iz 2005,plus domacini,sa koliko NBA zvezda smo igrali,ko nam je selektor bio(za one kratkog pamcenja Zeljko Obradovic) i kako smo prosli...samo par imena, Milicic,Krstic,Tomasevic,Rebraca,Bodiroga,Scepanovic,Jaric,Rakocevic,Radmanovic...itd...ajde sad da te cujem?Kad vec Dudu prozivas da je imao Dream Team te 1989,1990 itd.Pogledaj ovaj tim?

stevan

pre 10 godina

Pre svega, nemojte mesati SFRJ I SRJ. Ionako nam Fiba ne priznaje te rezultate, a bezobrazno navode kako je ista Jugoslavija osvojila medalje 95, 97, 98, 2001, 2002 koristeci istu zastavu bez zvezde. Pesic je tu jedino sigurno resenje, ostali su cista kocka. Ruku na srce mi nemamo vise trenera svetskog kalibra ako izostavimo Zeljka Obradovica. Ima tu dosta mladih, ali cisto sumnjam da bi izesli iz grupe da su vodili ovaj tim na ovom EP. Nama je tu jedino resenje da nam se vrate igraci tipa Teodosica, Velickovica (zdravog) Lucica I (normalnog) Milicica jer smo tanki na centrima. To bi olaksao posao buducem selektoru.

ivana

pre 10 godina

Posle EP 2005, Obradović NE SME biti selektor, NE SME.
Za sve koji su zaboravili, to EP je najveća bruka košarke.
Nije problem, nije strašno, nije smak sveta da se izgubi utakmica, ako se ne ide dalje posle prvog kruga ALI ono što je on uradio, šta je dozvolio sa tadašnjim timom... to ponašanje, taj bezobrazluk, počev od priprema pa so kraja prvenstva i posle toga, pred domaćom publikom....
Isto mislim i za sve igrače koji su tada, nažalost "predstavljali" Srbiju, za njih NE SME da bude mesta u reprezentaciji, na bilo kojoj poziciji.

Kako je moguće da ljudi imaju tako kratko pamćenje ???

Grobar 87

pre 10 godina

1.Zeljko Obradovic(u ovom momentu tesko da ce prihvatiti zbog ugovora i 2005)
2.Svetisalv Pesic (slicno kao i Zeljko-ugovor)
3.Dusko Vujosevic (malo verovatno zbog Paartizana a i Zvezde)
4.Igor Kokoskov/Sasa obradovic/Sasa Djordjevic/Aca Trifunovic/Aca Dziklic

anbeast

pre 10 godina

Hvala mu na tome sto je prihvatio mesto selektora kada to niko drugi nije hteo. Bilo bi lepo da je jos mozda 2009. uzeo nekog mladjeg trenera (Kokoskov, Dzikic, Djordjevic, Vukoicic....) u strucni stab pa da ovaj sada samo preuzme kormilo, a Duda da bude nekakav savetnik (slicno kao sto je to bilo sa Obradovicem).... Definitivno bi trebalo da se savez ozbiljno pozabavi brojnim problemima. Zasto vise nemamo jakih individualaca? Zasto se brojni igraci ne odazivaju? Mozda ima jos nekoga ali jedino Bogdanovic izgleda kao da ima i talenta, i drskosti, i atleticizma da bude kompletan igrac. Nemoguce je da nikako da izbacimo kompletnog igraca. Ako je brz i skocan - onda je drvo ili nizak, ako je talentovan - onda je u atletskom smislu morski krastavac, ako je i talentovan i atleta - onda nema radnu etiku.... Nesto ne stima sa procesom selekcije....

rax gravedigger

pre 10 godina

Osim velike cetvorke:Zeljko, Duda, Dule i Kari, trenutno nemamo trenere vrhunskog kvaliteta sa dovoljno harizme i autoriteta. Ja bih npr razmislio i o Dejvidu Blatu. Sale Djordjevic je neiskusan, Moka se pokazao 2007. Eventualno mozda jos i Kokoskov dolazi u obzir.

ja

pre 10 godina

Gospodine Dusane Dudo Ivkovicu hvala vam za sve sto ste ucinili za Srpsku kosarku i za radosti koje ste nam donosili. Nadam se da nam sad nece uvaliti nekog neznalicu da upropasti ovo sto se gradilo ovih godina za vreme Dude. Licno bi najvise zeleo Zeljka Obradovica ali covek je rekao da ne zeli vise da vodi reprezentaciju ali ako ne on onda dati sansu nekim malo mladjim strucnjacima kao sto je npr Igor Kokoskov ili Aleksandar Dzikic. To su verovatno dva nasa najtalentovanija trenera i treba im da se oprobaju u vodjenju jedne vrhunske ekipe kakva sigurno jeste reprezentacija Srbije.

Shearer

pre 10 godina

Za Svetsko prvenstvo činjenice su takve da će Ameri, Španci, Rusi uzeti medealje. Argentina, Grčka(dobiće sigurno uz Ruse vajld kartu), Brazil, Australija će biti ojačane tako da teško možemo da računamo na nešto više od 1/4 finala. Zbog toga šansu treba pružiti nekom kao što je Saša Obradović, Luka Pavićević, Vlada Vukojičić eventualno DŽikić ili Kokoškov.

nz

pre 10 godina

Zar nije vec najavljeno da ce Sasa Obradovic biti selektor nakon Ivkovica. Ako ne on ili neko od stare garde, tipa Ivanovic onda mozda Dzikic.

Ludi Milojko

pre 10 godina

@ Srdjan, 24. septembar 2013 13:22
Iako se slažem sa pojedinim stvarima koje si rekao u svoja dva komentara, ipak ne mogu da se otrgnem utisku određene netrpeljivosti i potrebe za pljuvanjem po Ivkoviću.
O kojim se to NBA igračima sa kojima nije u kontaktu radi?
Koga mi to imamo poslednjih nekoliko godina u NBA?
Da li su oni već dobijali do sada šansu i kako su se pokazivali (vidi Radmanović 2002 ili Miličić 2007)?
Da li je Dudina krivica što mi kao Srbija već 15tak godina nismo napravili ni pola igrača ekstra klase?
Da li je njegova krivica što svako ko zaigra jednu sezonu u evroligi i jedno takmičenje u reprezentaciji ode sledeće sezone da greje klupu u nekom npr Španskom ili Grčkom klubu?
Pročitaj imena igrača koje si napisao da neće da igraju za Dudu, to su po tebi neki igrači, nosioci igre u svojim klubovima?
Kako i da napravi nešto od ovog skupa poluigrača koje je vodio na ovo prvenstvo (plus i svi ti tvoji poluigrači koje nabrajaš) ako ih ne vodi mesec i po dana na pripreme?
Po kom šablonu ti uspeh na U20 prvenstvu prevodi na uspeh na seniorskom prvenstvu.
Pa bolje da smo umesto svih medalja na U20 prvenstvima dobili jednog igrača tipa Toni Parkera i pola igrača tipa Rudi Fernandesa, pa da možda i pričamo o Dudinoj krivici.
Mogu i ja ovako dva dana, ali ne nema veze...

Petar

pre 10 godina

Samo nemojte ponovo o Moki Slavnicu. Odlicno se secamo kakvu je travestiju od reprezentacije vodio. Vrhunske košarkaše je pretvorio u zatupasti prosek. Ne znam da li su lošije igrali ili lupetali budalastine u izjavama.
Vreme je za nekog potpuno novog.

CrvenaZvezda1991

pre 10 godina

Hvala Dr. Dusanu Ivkovicu na svemu sto je uradio u svojoj karijeri i na svim radostima koje nam je podario. Zasluzio je da mnoge ulice u Srbiji nose njegovo ime i nosice jer je osvojio:
Zlato na EP: 1989, 1991, 1995; Srebro na EP: 2009;
Zlato na SP: 1990;
Srebro na OI: 1988;
Zlato na Univerzijadi: 1987

@ (Srdjan, 24. septembar 2013 13:22)
Ne sramoti se momce. Ti jednostavno ne razumes ovaj sport cim igru Teosodsica nazivas divljanjem. I nije tacno da Labovic nece da igra za Dudu. Duda nece da zove Labovica, koji je prosecan igrac i koji bi momntalno prihvatio Dudin poziv koji nikad nije dobio jer je prosecan igrac.
Srbija NEMA NBA igraca u ovom trenutku. 2005 na EP u Beogradu selektor je bio Obradovic, igrali su nam svi "najbolji" u tom trenutku. Epilog je bio poznat. Moka Slavnic je 2007 vodio fakticki isti tim koji je Duda vodio 2009. Razlika u struci je bila ocigledna. Kazes da je Duda unistio dobre sutere tipa Keselj, Tripkovic, Andjusic ... ??!! Ta konstatacija cak i ne zasluzuje bilo kakav odgovor.
Kad vec pricas o trenerima imam jedno pitanje za tebe. Koji trener nije razvio ni jednog srpskog pleja poslednjih 10 godina ? Koji trener je zasluzan sto NIJEDAN srpski igrac ze vreme njega nije uradio nista u Evropi kad je otisao iz Srbije. Koji trener je zasluzan sto Pekovic ne igra za Srbiju. Koji trener je zasluzan sto Kalinic i Micic nece igrati Euroligu za razliku od Lovrenja i Vestermana ...
Kad pricas o GOSPODINU Dudi Ivkovicu biraj reci i ne sramoti se !

Bora

pre 10 godina

Znaš šta ' Crvena Zvezdo 1991',ti si ponešto načuo o ovom sportu,ali iskrivljenost tvojih stavova je u domenu patologije! Ja ću ti reći o 'tom treneru'! 1) Ko kaže,i gde piše da ijedan trener,bilo kojeg kluba,ima obavezu da 'napravi' pleja!!? Da li Država,baš to finansira? Možda mu je koncept i vizija ekipe,da plej ne bude dominantan igrač,nego neumorni,uporni 'sluga'? To je bre njegovo pravo kao trenera,a rezultati kluba su JEDINO merilo!! 2) Šta bilo kog trenera briga,kako je njegov igrač igrati kad napusti klub,i zaigra u toj tzv.'Evropi!?? Pa to je valjda obaveza i problem,njegovog novog trenera. Pa jel' 'taj trener' kriv,što su u Italiji (reče Sale Djordjević svojevremeno),pripreme i treninzi,sprdnja i cirkus,u odnosu na surovost u Srbiji! I koncept u Španiji,osim ako trener nije Srbin,je potpuno neprilagodjen našim igračima! 3) Jednom za svagda.Peković je odabrao C.Goru,na naredbu (molbu) oca,da mu porodica ne bi imala probleme(vidi intervju),i DOSTA više te laži!! Toliko.

Hajde ovako

pre 10 godina

Lično ne vidim ni jedan stručni razlog za Ivkovićev odlazak, ali smatram da je pametno što se sam povukao, pre nego što počnu razni Čovići i slični da prežvakavaju njegovo ime u kontekstu krivca za "neuspeh" na EP (neka se javi prva osoba koja je pre EP mislila da sa bezmalo B-timom možemo više od ovoga).
Mislim da je Ivković udario dobru osnovu, i nadam se da će ga naslediti stručna, ali smirena osoba, koja može da očuva i unapredi timski duh u reprezentaciji.

Nikola

pre 10 godina

Nemoj Dudo da nam napustis reprezentaciju,ostani jos jednu-dve sezone... Ili nam posalji nekog poput tebe da nas vodi... Dobra je ideja za Obradovica,on je sledeci trener sa najvecim iskustvom posle VELIKOG DUDE !!!!

koleee

pre 10 godina

igor kokoskov definitvno treba da preuzme nasu reprezentaciju..mlad trener velikih mogucnosti,sa ogromnim iskustvom.mislim da ima tu petlju da napravi dobar tim kao nas ivkovic

dibidus

pre 10 godina

svaka cast dudi ivkovicu za sve postignuto u karijeri i za sve zasluge za nasu drzavu i majku srbiju.ipak sam misljenja da treba biti realan,srbija nije vise ono sto je bila ,drzave i repke kao grcka su daleko ispred nas ,dal mi navijaci to namerno zelimo da zaboravimo ili ne nije tolko bitno.vidim da niko ne spominje bogdana tanjevica ,srpskog cara splita? zbog cega je to tako? ja bih zelio da on preuzme reprezentaciju i da ga srbi napokon cene jer on pripada najvecim srpskim trenerima ikada..

pozz
(Vladimir_natal_Petkovic, 24. septembar 2013 16:07)

Тањевић није никакав српски тренер, већ један од већих србомрзаца и за мене би било неприхватљиво да нам он буде селектор. Старе успехе не треба рачунати. Уосталом шта је он са Турском урадио као селектор за скоро 10 г. и много НБА играча, једно сребро после крађе на домаћем терену. Шта је унапредио код њих и ове године је доживео дебакл.

retko normalan covek danas u Srbiji

pre 10 godina

Dule Vujosevic ima vece uspehe, srazmerno igracima kojima je tokom karijere raspolagao od Ivkovica, a narod ga mrzi i lupa minuseve, zato sto je covek molio vladu da ne ugasi Partizan, a Ivkovic koji je vise puta lagao za povrede ima bezbroj pristalica.

Rampi

pre 10 godina

Po mom misljenju no.1 je Dzikic,pa za njim u istoj ravni Trifa,Kokoskov i Sasa Obradovic.Mada,nije mi fer sto Muta nije bas nikada dobio sansu...Ovom sastavu za svetsko prvenstvo dodati Tea,Lucica,Gagija,Bircevica i Bobija,i napadati medalju,nista manje.

Batistuta

pre 10 godina

Dudi svaka čast za sve što je uradio u reprezentaciji prethodnih 25 godina, od Olimpijade u Seulu do danas. Autoritet i uspeh bez konkurencije, jugoslovenska/srpska košarka mu duguje večnu zahvalnost. Samo se ovde pojavljuje jedna kontradikcija. Posladnja dva meseca je pričao kako ne zna gde je Mačvan, da mu ne odgovara na pozive i ne zna zašto nije u timu. Sad je odjednom on jedini koji se odjavio na vreme. Čudno...

queen

pre 10 godina

po meni steta jer je veliki trener,osta nam jos obradovic i pesic,po mom misljenju sto je obradovic i ivkovic za kosarku to je José Mourinho i Alex Ferguson za fudbal,treba to postovati,ako nista ova zemlja treba da se dici kakve je sve igrace i trenere imala u kosarci(sto je fudbal za brazil to smo mi u kosarci,velika nacija,u svetskim razmerama),kosarka i vaterpolo su nacionalni sportovi a ne fudbal koji mi kao nacija ne znamo da igramo

Vladimir Stojanovic

pre 10 godina

Svak cast Dudi na svemu, nema sumnje da je za svakog igraca cast raditi sa njim! Ali, ne moze se reci, da je on na ovom prvenstvu napravio kostur reprezentacije! Godine rada su pred njima, pitanje je kako ce njihov razvitak da tece, hoce li postati pravi igraci ili izgubiti se kao vecina onih momaka iz Poljske 2009g.. Ako se ovi momci oforme, svaki selektor koji dodje, sa njima za 3-4 godine, harace Evropom. Jer Spanija posle Gasola i ekipe vise nece biti ista, kao ni Francuzi posle Parkera.. Znaci, ima mesta da se vratimo u vrh.. Samo sa pravilnim konceptom i radom. Ali, ako ovi momci krenu da stagniraju, opet nas cekaju izgubljena takmicenja na kojima cemo podmladjivati ekipu. Duda je pokusao da primeni model od pre 25 godina, kada je mlade okupio, afirmisao i omogucio nam da terorisemo sve redom, narednih 10 godina.. Na zalost, takvih talenata vise nema, negde njihov napredak zapne kada dodju do 23 godine i izgube se.. Iskreno, voleo bih da iz ove selekcije bude bar njih 6-7 koji ce u Riju doneti medalju.. Ako tako ne bude, dzabe smo krecili ovo leto u Sloveniji :)

crni_redstar

pre 10 godina

a nedovica nije ni spomenuo-svakka cast bogdanu stvarno je odusevio,ali nedovic je bar mogao biti spomenut. jos nesto je pocelo da me nervira,a to je kako ne igra uvek na nivou-pa bogu fala kad je jos klinac,al nema veze,decko je tamo gde mu je mesto-u nba i bice vec za 2 god nas najbolji igrac. teo,markovic,bogdanovic i nedovic bekovi koje nema ni jedna reprezentacija.

¸MM

pre 10 godina

Dudo, hvala. Voleo bih, da vidim Sašu Đorđevića, kao selektora
i Dudu Ivkovića, kao savetnika. Mislim, da bi to bilo dobro
rešenje.

crnobeli delija

pre 10 godina

Hvala gospodine Ivkovicu!

Sto se tice naslednika, sigurno ne bih voleo da to budu Vujosevic ili Obradovic, i jedan i drugi su pokusali i oba puta je bio fijasko (da sad ne ulazim u razloge, bilo i proslo).

Svidja mi se ideja da dodje na to mesto neko mladji, zeljan dokazivanja i rada, Kokoskov, Dzikic, pa i Milojevic.

Mislim da je mnogo veci problem u (ne)motivisanih 15-20 kvalitetnih igraca, nama se pred svako veliko takmicenje naprasno porazboljeva 5-6 jakih igraca koji onda pravim cudom ozdrave pred pocetak klubske sezone :/

U svakom slucaju, Dudi hvala jos jednom, igracima kapa dole, mozda je moglo da bude za par mesta bolje, ali kad si ispod 3. mesta, bitno je samo da si obezbedio SP, niko te ne pita da li si bio 4. ili 7.

nashud

pre 10 godina

@ (Srdjan, 24. septembar 2013 13:16)
apsolutno se slazem. samo da dodam, da su pre pocetka priprema novine (i to strane) objavile ko nece da igra, a duda je to demantovao... ispalo je da oni znaju bolje od selektora.
porediti ucinak katica i stimca je, u najmanju ruku bruka.
mali krstic po meni nije ni trebalo da ide, a igre andjusica su smesne.
bilo bi dobro dovesti na mesto selektora nekog kome klubovi i menadzeri nece sastavljati tim, ali pretpostavljam da je to nemoguce.

nebojsa

pre 10 godina

Ja bih voleo da Dudu zameni Obradovic ali ne verujem da bi pristao.Problem je i u tome sto se mnogi asovi i ne odazivaju na poziv selektora, sto nije slucaj sa ostalim sportovima. Mislim da je evropska kosarka u ozbiljnoj moralnoj krizi,jer na ovom prvenstvu nije bilo mnogih kosarkasa koji bi uozbiljili svoje reprezentacije.Nije bilo publike,nije bilo zvezda a FIBA nista...bas ih briga. Postace basket novimw2up vaterpolo.

Vlada

pre 10 godina

Vreme je za Saleta Djordjevica. Ako neko misli da postoji opasnost da prearno bude "potrosen", onda je u pravu. Ali nema rezona da zbog toga dodje neko koga nam ne bi bilo zao da ga "potrosimo". Od cele Djordjeviceve generacije, samo je Sasa Obradovic aktivan trener, ali je i Djordjevic bio trener.
Divac, Paspalj, Savic, Danilovic, nisu zainteresovani, a ni Bodiroga koliko vidim, pa je Sasa Djordjevic jedini pravi velikan mladje generacije kandidat za selektora.

Marko

pre 10 godina

Samo da ne dodje neko koga Duda predlozi. Dosta nam je bilo Beobasketa, Dudine i Miskove menadzerske agencije koja koristi reprezentaciju Srbije kao promotivnu kampanju. Onaj koga Duda predlozi bice njegov pulen.

Ko nije procitao sta ovaj covek pise na blogu, vreme je da to uradi: http://reprezentacija-srbije.blogspot.com/

filipinho

pre 10 godina

Ne vidim mnogo kvalitetnih strucnjaka. Po meni se izdvajaju 3 imena: Aleksandar Trifunovic, Igor Kokoskov i neizbezni Miroslav muta Nikolic!!!

alex99

pre 10 godina

Pošteno od Ivkovića ! Treba čoveku zahvaliti za sve što je postigao u sportskoj karijeri, ali sad je vreme za mlađe snage.
Ova izjava da je Španija mogla da nas samelje je u najmanju ruku čudna. Pa zar nas nije rasturila ? Valjda je mislio da su mogli da naprave 50 koševa razlike.

fabman

pre 10 godina

Jedina dva trenera koja su avangarda evropske košarke su pokojni Ćosić i Moka Slavnić.Glasam za to da Moka bude selektor,jer on jedini zna sa mladim igračima.Potrebno je priključiti još nekoliko mladih igrača i napraviti selekciju za narednih 10 godina.Duda je napravio temelj i hvala mu na tome.

Barcaboy

pre 10 godina

Svaka cast Dudi za sve u ovim godinama da dodje i da pomogne kolko god je mogao!!! Imamo MNOGO dobrih strucnjaka tako da koga god da uzmemo necemo mnogo pogresiti !

RaleZi

pre 10 godina

Nije dovoljno samo postaviti novog selektrora, već i novi sistem, bolji skauting i selektiranje igrača. Nekog sa vizijom, sa planom. Potrebno je da savez brine o svojim igračima, ne namerno su to prepustili menadžerima. Odnos savez-igrač-selektror bi trebao da funkcioniše bolje. Kandidati za buduće selektore neka predstave svoj plan i neka najbolji zameni Dudu. Nije dovoljno da je samo mladji! Iskreno, ne vidim ko bi mogao da preuzme odgovornost kada je najteže, a da već nije selektor.

Mikeli

pre 10 godina

Pesic bi bio odlicno resenje. Najdominatnije i najzesce smo igrali sa njim, mada cenim da on nece hteti.Od mladjih Sale Djordjevic ima potencijal, harizmu i postovanje svih da bi bio selektor.Mada moj prvi pik je Kokoskov.Prosto covek odaje utisak profesionalca. Uneo je taj Nba sistem u svoj tim. Ima nekih 5 asistenata na terenu koji su zaduzeni za skautig i Gruzija je igrala zaista dobru kosarku.

Petronius

pre 10 godina

Duda Ivkovic ne samo da je jedan od najvećih srpskih stručnjaka, već je jedan od najvećih stručnjaka sveta. To govori o njegovoj trofejnosti, o velikim pobeda i uspesima kako sa reprezentacijama tako i sa klubovima koje je vodio. Ko će biti selektor, veliko je pitanje, ima dosta imena, ali svakako, ko god da bude, trebalo bi da mentor reprezentacije ostane naš Duda Ivković, ipak je on kompententniji od svakog sledećeg selektora koji dolazi na njegovo mesto. I naravno trebalo bi da bude pitam prilikom izbora, jer je ipak njegova stručnost i njegovo mišljenje bitnije i veće od svih ostalih u Savezu. Ja bih predložio Vladu Đurovića kao jednog velikog stručnjaka. Sve u svemu, hvala ti Dudo što si vratio našu košarku u sam vrh Evrope i sveta i što si nas naučio da samo kolektiv može napraviti uspeh, a ne pojedinci,koji su samo deo tog istog tima koji jure da ostvare cilj. Hvala ti još jednom!!!!! ;)

Dule

pre 10 godina

Hvala ti legendo za sve, najbolji si svih vremena! ja sam ipak za malo iskusnije selektore, svaka cast Saletu i Saletu ali jos treba da uce o ovom poslu! Za Obradovica nisam siguran da ce se vracati s obzirom kako se zavrsio njegov poslednji mandat a Kari pa u Czv je sve pokazao! Ja sam za Bozu Tanjevica ili Bozu Maljkovica!

hajde da

pre 10 godina

Ajde sad da se setimo svih nasih trenera koji postoje. Mlad je Lale Lucic, Boza Maljkovic treba da predje na zensku kosarku jer lici na onu od pre 20 godina kad je harao Evropom. Ranko Zeravica je najbolje resenje :-D

Spavac

pre 10 godina

Veliko hvala velikom čoveku! Mogao bi to da proba i Dejan Bodiroga i Sale Djordjevic ali bi najviše voleo da vidim ponovo Željka Obradovića na tom mestu. Kakvi su to ljudi, ti kumovi, Duda i Željko!!!

Miks

pre 10 godina

SAmo da podsetim one koji zazivaju povratak Željka Obradovića. Jeste li zaboravili debakle na EP u Srbiji, na OI itd. Čovek je 90-tih nasledio od Ivkovića najbolju generaciju u istoriji, pa je i sa njima imao kiks 1999. (treće mesto, neuspeh za tu generaciju), pri svemu forsirajući najdekadentiju košarku, iako je u timu imao velemajstore tipa Danilovića, Bodiroge i Stojakovića. Posle njega tada dolazi Pešić i superiorno osvaja EP i SP, sa još umornijim timom. Jeste li zaboravili njegovo svaljivanje krivice za neuspeh 2005. na igrače i na naziv države? I sve ovo kažem kao strastveni navijač Partizana, koji će Ž. Obradoviću zauvek ostati zahvalan za Istanbul 1992. (i uopšte, svaka mu čast na klupskim rezultatima, mada je uvek vodio najjače i najbogatije timove), ali koji s druge strane ne može očima da ga vidi zbog njegovog rada u reprezentaciji. Ako hoćete da dođe, pozdravite se s perspektivom da ćemo u narednih bar 10 godina gledati dobru košarku. Ja glasam za Sašu Đorđevića, a ako ne on, može i Kokoškov, i naravno Pešić, ako želi.
PS. Dudo, hvala ti za sve, legendo!

sakis

pre 10 godina

Hvala kralju,sad ostaje da se reprezentacija ponudi Obradovicu i(li) Pesicu a ako oni odbiju jedini koji ostaje i ima kredibilitet je Muta Nikolic!

Jovan

pre 10 godina

Bosko Djokic, jedini od nasih trenera koji je smeker, intelektualac, hrabar, vodja, i zna kako da prevazidje svoju sujetu, sto je neophodno za titulu bilo koje vrste.

p.s. Vujosevic ima mnogo neprijatelja za taj posao.

spurs19

pre 10 godina

Koliko god da je grešio (a jeste!) hvala majstor Dudi na svemu učinjenom.
Najbolje ili Vlada Vukoičić ili Duško Ivanović...Pešić je zauzet a Kokoškov takođe, trenira Gruziju...Maljković Sloveniju...
Ili Vukoičić ili Ivanović!

IQ174

pre 10 godina

Sada je svejedno ko bude jer nema sta da izbori Osim zlatne medalje, jedino treba sacuvati ovu mladu generaciju.M_oje misljenje je da je najbolje resenje onaj koji ih trenirao kao mlada rep i osvoji vec zlatnu medalju u tom uzrastu prosle godine.Poznaje ih vec.Neznam kako se zove,nisam pratio mlade,samo sam procitao da su bili zlatni.

igor

pre 10 godina

Sad je vreme i za promenama u KSS. Dati sansu nekim bivsim kosarkasima, sigurno medju njima ime onih koji bi hteli i mogli dobro da vode KSS.
A onda tako novoizabrana garnitura da sredi stanje u kosarci, jer mnoge stvari skripe, i da predlozi kandidate za novog selektora. Drzava bi trebala da podrzi KSS u svakom smislu, jer sport je jedna od retkih stvari koja jos uvek vredi u ovoj zemlji, i zbog mladih narastaja je bitno da se ulaze u sport.

Клошаркаш

pre 10 godina

ДУДА легенда је постигао са нашим просечни играчима невероватне резултате, и то нико други не би успео. Хвала на свему!!! Марину Маљковић за наследника!

Srki

pre 10 godina

Ja bih voleo da NE bude Dusko Vujosevic. Da se razumemo, navijam za Partizan, i mislim da on ima dovoljno i znanja i iskustva da vodi drzavni tim, ali jednostavno isuvise dobro radi u Partizanu da bi sada rizikovao... Srbija ima jos dobrih strucnjaka koji odlicno poznaju kosarku. Takodje ne bih voleo da to bude stranac.
Ja sledece trenere zaista cenim, ali bi bilo glupo da sad odmah vode tim, pa da ih izgubimo kad budu mnogo iskusniji (kao sto smo izgubili Djukica u fudbalu): Aleksandar Djordjevic, Sasa Obradovic, Aleksandar Kesar, Aleksandar Dzikic, Aleksandar Trifunovic, Vlade Jovanovic, Vlada Vukojicic. Ove trenere treba jos sacekati.
Mozda su najbolji kandidati sledeci treneri: Zeljko Obradovic, Dusko Ivanovic, Svetislav Pesic i Miroslav Nikolic.
Evo jos par imena koji su po meni u pojedinim trenucima u karijeri radili zaista dobro, ali kod njih je problem konstantnost: Vlade Djurovic, Zoran Slavnic, Zeljko Lukajic, Bosko Djokic...
Sledeci su poznati, ali ja nikad nisam video da bilo koji njihov tim igra dobru kosarku: Bozidar Maljkovic, Dragan Sakota

Mirko

pre 10 godina

Steta i dalje mislim da je jedini koji moze sa ovim klinacima da napravi rezultat.Ako ce njegov odlazak znaciti i povratak najboljih u tim onda moze i Zmago sagadin da ih vodi ali ako ne onda bez Obradovica ili eventualno Pesica nemamo sta da trazimo na SP-u.

Nadam se da cemo kompletni(sa najboljim igracima) na SP uz komandu Obradovica.

Ludi Milojko

pre 10 godina

@ Bora, 24. septembar 2013 18:57
Auuu bre Boro, pa što ga toliko braniš. Sad mi posle tvog pisanija čovek ispade ko da je kriv nešto mnogo.

srbija

pre 10 godina

Pravo rešenje bi bilo da se postati Moka Slavnić. Ali znam da to nije realno, jer se kod nas gledaju lični i partijski interesi. Pešić je zauzet, tako da je Moka jedino logično rešenje. Ne znam kako bi bilo da Sale Đorđević preuzme kormilo, možda i to nije loše.

dex

pre 10 godina

@retko normalan covek

Salis se kada uporedjujes Ivkovica i Vujosevica? Pa Vujosevic je vodio CSKA i imao za kosarkaske uslove neogranicen budzet. Da li treba da te podsecam na rezultat njegovog tromsecenog bistvovanja sa CSKA? Znas li kakav je uspeh Vujosevic zabelezio u Italiji?

rp

pre 10 godina

boze citam ovo i placem...i imam utisak da ne mogu,koliko god pokusavam da sastavim ne postoji ta rec kojom bih ja izrazila zahvalnost prema gospodinu Dusanu Ivkovicu i kroz suzu samo zelim da u zivotu sretnem tog coveka stisnem mu ruku i kazem mu HVALA!!!

Razocarani Srbin

pre 10 godina

Tuzan dan za sprsku kosarku. Nadao sam se da ce ovaj covek i dalje ostti tu gde je i bio.
Voleo bih da me naredne godine razuvere,ali osim njega i Zeljka, ne vidim ko bi sa istim zarom radio sa ovim momcima. Lako je bilo kom treneru da vodi ekipu kao sto je spanska,gde imas vrhunske kosakrase,ali ovim mladim momcima treba neko ko je proveren trener, neko ko je prosao i sito i reseto. Zaista mi nije jasno kako neko moze da za Saleta Djordjevica kaze da je jedini pavi naslednik. Covek je bio vrhunski igrac, ponos Srbije i hvala mu do nema na tom,ali kao trener, ne znam sta je to postigao i na osnvu cega neko njega stavlja na mesto trenera...Pa zar nije logincnije da ako pricamo o toj generaciji neko kaze da je Sasa Obradovic perspektivniji od njega. Zasto Dzikic nije bolji od Djrdjevica?! Mislim da cemo imati jako puno problema, pre svega jer mlad trener tesko da ce moci da obuzda pojedine nase zvezde...a Duda je uspeo, ne pozivajuci ih u reprezentaciju, i zbog toga je trpeo veliki pritisak. Zanima me ko bi jos to smeo od mladjih da uradi...Jos ne verujem da je Duda zaista otisao, molim Boga da se predomisli...Turci Tanjevica u nebo su dizali godinama, Maljkovic se prodao odlicno Slovencima, samo mi trenera, za koga sam siguran da ne postoji drzava koja bi trkla da ga ne bi prihvatila,olako pustamo niz vodu. Tuzno... Neka ostane i za Spaniju, uzme nekog trenera za koga on misli da ce biti dobar, pa neka uradi ono sto je i 1995. godine uradio...

Somi

pre 10 godina

dusko ivanovic? boza maljkovic? Mada bih ja voleo da vidim i Laleta Lucica na toj poziciji... Mozda i Sasu Obradovica? Svakako je jos rano za Saleta Djordjevica, nadam se da se ipak ne lobira za njega...

urmas

pre 10 godina

Posle završenog EP, osim plasmana na SP, najveći kvalitet je što je svako od igrača (njih 20-ak) posle priprema i takmičenja bolji nego što je bio pre tri meseca. Od toga će korist da imaju klubovi već sada i reprezentacija u budućnosti.

Dajem glas kandidatima: Pešić, Maljković, Muta, Željko Obradović, Saša Obradović, D.Ivanović
Protiv sam kandidata: Sale Đorđević, A.Trifunović, D.Vujošević, Z.Slavnić, I.Kokoškov, V.Đurović

Nebojsa- Delija

pre 10 godina

Ne treba zuriti sa izborom selektora i dobro razmisliti koga postaviti za selektora jer po meni imamo strasnu generaciju .
Ako treba da predlozim neko ime za naslednika Ivkovica to je Zeljko Obradovic i da ti mu vremena da razmisli jer mi trenutno boljeg trenera za ovu generaciju nemamo .

Scarface

pre 10 godina

Veliki sam zvezdaš, ali mi nije nikakav problem da kažem da je najbolje rešenje Vujošević. Na stranu njegovu partizansku ostrašćenost. Možda grešim, ali: to je čovek koji je svojim radom, tj. rezultatima, dokazao da je odličan strateg, taktičar i motivator. Ima autoritet. Od svojih igrača je napravio bolje ličnosti i igrače, naučio ih je da razmišljaju. Takođe, pokazalo se da jako dobro procenjuje mogućnosti igrača. Dakle, kompletan trener. Jedino pitanje je kako bi se snašao u reprezentaciji. Muta Nikolić je, možda, solidno rešenje, a Đorđević ima pamet, ali nema iskustvo, verovatno ne bi mogao odmah da donese rezultat.

N.A.

pre 10 godina

Moka Slavnic... Ali pod uslovom da pusti Bogdana, Gagica, Lucica i jos par igraca, da za vreme priprema dodju na neku tekmu Partizana, pa svi u kop i na sipku da nam vode navijanje... To obavezno u ugovoru da stoji!!!
Pa mi sa tim covekom nismo ni grupu prosli...

Djole

pre 10 godina

(StivDzi, 24. septembar 2013 14:21)

Slazem se. Ima autoritet,ima znanje,ima iskustvo. Ali,tek je potpisao za Fenerbahce,ne verujem da ce on biti selektor. Ali mogli bi da pokrenemo nesto,da ga zamolimo ljudski :).

P.S. Procitao sam blog sa onog linka,decko ocigledno ima neke probleme,pa se lepo istresao. Dok neki hoce da pomognu (ne trenerski,jer je to posao trenera,mi mozemo da navijamo),on pljuje sve redom, Srbenda i po!

Džigi Bau

pre 10 godina

Ovo je odlična vest...nadam se da ćemo uz nekog mlađeg početi da igramo moderniju i raznovrsniju košarku.
Naravno,veliko hvala Dudi za sve trofeje i medalje koje je doneo.

glas razuma

pre 10 godina

Vise-manje to bi bilo to, ali vas molim da mediokritetski prestanete i sami da se blamirate sa navodjenjem i licitiranjem mogucih selektora, navijate za onog ili ovog, koji bi mogli da ga zamene.. Jedan npr. Sale Djordjevic nam je svima ostao u dragom secanju, ali smatram da covek trenutno nema taj autoritet da dostojno vodi nac. selekciju.. Nije ispekao zanat, bez iskustva i nisam bas siguran da ima potreban kvalitet da bi dosegao do tog potrebnog nivoa. Mislim da je bolje jos da ostane na mestu na kojem je sad nego da se izblamira, kao sto je npr. i jedan S.Mihajlovic ucinio sa fud. timom. etc, etc..

Sve mi se cini da se u KSS-u uveliko lose radi, i baze obzira na sve prethodne zamerke i ovaj konacni uspeh, plasman na SP, da smo ga sad ipak ugasili posle Dudinog odlaska ("pravicemo ga od blata!").. Sve pocinje da lici na stanje u FSS-u i tako da ce nam jos jedan kolektivni sport silom prilika odumreti, kao sto uostalom i sama igracka baza, rad sa najmladjima, u sirom smislu nacija, ubrzano odumire..
(uzimajuci u obzir danas i nedostupnost ovog sporta svima, kao sto je to bio slucaj u vremenima bivse drzave i onom drustvenog sistemu kad nam je najveci deo toga bio besplatno na usluzi-danas se sve privatizuje i placa, pa tako i skole kosarke i letnji kampovi-gube se dakle talenti, na kraju i zainteresovanost klinaca za sam ovaj sport, jer uspesi na medjunarodnom planu na osnovu svega izostaju)

Toliko!

glas razuma

pre 10 godina

Veoma postujem ovog coveka, na kraju i uspeh koji je osvtario na ovom EP-u plasirajuci se na SP. ali evo odmah na prvu loptu nekoliko nesumnjivih zamerki i propusta koje je napravio:

1) ako je vec ipak u sebi "znao" da ce da nas napusti, zasto nije blagovremeno nasao mladjeg adekvatnog saradnika koji bi ga pratio na prvenstvu, pekao zanat i najzad zamenio na mestu selektora!? Medjutim ipak, koliko je ovaj propust njegov, toliko je i samog KSS-a, jer ne odaju sliku da rade u kontinuitetu i odrzivosti nase kosarke, znaci rade lose..!

2) Poruka da bi igraci trebalo prvo da se pitaju da li zele da igraju za nac. tim, pa tek onda da se objavljuje konacni spisak je malo odocnela, izlisna u ovom momentu, zar ne.. Zasto to odmah nije ucinio letos da ne upadamo u neprilike kakve jesmo, a putovao je jos i u Moskvu, i u Istanbul, i u Spaniju i razgovarao sa mnogim igracima koji su mu potom otkazali!?

3)Spanije ne da nije htela da nas samelje, ona nas je samlela, i Dudina nebriga ili nemar da motivise igrace da im se koliko-toliko suprotstave i izadju borbeniji na teren, kao i pritiv Slovenije, je ipak za osudu! Ono je bilo nacisto "skidanje gaca".. Lose i za njega da se na taj nacin oprosti od reprezentacije, bez obzira na pobedu na kraju protiv Italije i zacrtani plan, tj. plasman na SP naredne godine.

4)I jedna manja zamerka, propust zbog nepozivanja jednog Dragana Milosavljevica

Dr Ex

pre 10 godina

Dule Vujošević, Saša Đorđević i Muta Nikolić, ne vidim da bi ostali doprineli nekoj modernijoj igri niti kultu reprezentacije. Eventualno Džikić.

max

pre 10 godina

ka ne mogu da verujem da ste se svi uhvatili za Kokoskova! koga je samostalno trenirao,osim Gruzije? sta je osvojio? nije bio ni vrhunski igrac koji je u karijeri radio sa vrhunskim trenerima...dajte sagledajmo realno...ako Zeljko nece,jedina tri imena koja mogu,a da bi i hteli i zasluzuju da budu na tom mestu su Sasa Obradovic,Sale Djordjevic ili Svetislav Pesic! Maljkovic je trener Slovenije,Ivanovic mislim da ne bi hteo,Vujosevic bi podelio navijace,Dzikic,Kokoskov,Trifunovic ili Vukoicic nisu jos dorasli...znam,pitacete kako onda Djordjevic?pa on je velicina i autoritet koji je na startu u prednosti,a i radio je sa vrhunskim trenerima...

Bane NS

pre 10 godina

Pa nema tu neke mudrosti, imate adekvatnu zamenu, subtitut i zaokret. Adekvatna zamena je Željko Obradović, substitut Svetislav Pešić, zaokret Kokošov i Džikić. Mada ja sam protiv Obradovića jer smo mi malo čudna nacija i mislim da on ne bi imao živaca to da iznese kao Duda recimo što se borio sa medijima i ostalim. Pešić mi se tu više sviđa. Kokošov i Džikić bi bili dobri da se napravi taj neki zaokret u igri da idemo na modernu košarku kakvu igra sve više reprezentacija danas koje se lagano sve više probijaju i baš zato što smo mlad tim koji se lako oblikuje bilo bi dobro da krenemo sa tim. Kako god, imamo mi i drugih dobrih trenera ali sada nam treba malo više od toga.

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

svaka cast dudi ivkovicu za sve postignuto u karijeri i za sve zasluge za nasu drzavu i majku srbiju.ipak sam misljenja da treba biti realan,srbija nije vise ono sto je bila ,drzave i repke kao grcka su daleko ispred nas ,dal mi navijaci to namerno zelimo da zaboravimo ili ne nije tolko bitno.vidim da niko ne spominje bogdana tanjevica ,srpskog cara splita? zbog cega je to tako? ja bih zelio da on preuzme reprezentaciju i da ga srbi napokon cene jer on pripada najvecim srpskim trenerima ikada..

pozz

Srdjan

pre 10 godina

-Stalno se istice kako niko ne bi nista uradio sa ovakvim timom (ex U20 sampioni), a Dzikic napravio cudo sa Gruzijom 2011,sada Ukrajina, Makedonija proslo...
-Sa NBA igracima nikada nije ni bio u kontaktu,sada je u sukobu i sa svojim "podmlatkom", lagao o otkazima ili nepozivanju za: Vujanica, Rakocevica, Milicica...
-Za njega ne zele da igraju: Macvan, Labovic, Rakovic, Erceg...
-Svakog sutera koji je imao potencijal je unazadio: Keselj, Rasic, Andjusic, Tripkovic
-Za 5 godina nije smislio jos jednu akciju pored "spusti na Krleta", ne igamo picNroll, ne znamo da branimo pickNroll...
-ima sulude izmene, gde pojedine igrace kaznjava za najmanju gresku, a neke drzi u igri nerazumno dugo!
-Pod njim smo videli najvece divljanje pleja u istoriji kosarke (Teodosic)
-Krenuo je na ovo EP bez igraca na poziciji 4, otkazali su mu: Savanovic, Macvan, Erceg!
-Stalno se vadi na to da su nam igraci povredjeni i to bas oni sa kojima bi bili neuporedivo bolji! Tako mu je u kvalifikacijama falio Lucic, koji mu i sada fali, na proslom EP2011 su Rasic, Tepic i Keselj, tj. njihove povrede bili alibi za neuspeh, sad ih nije ni zvao.
-ma mogu da pisem jos 2 dana!! steta samo sto nije dobio otkaz, nego sam odlucuje o povlacenju!

Srdjan

pre 10 godina

Najlepsa vest za nasu kosarku!!! Bilo bi jos lepse da ne bude uopste prisutan u njoj!
-za 4 godine od 2008, kada je preuzeo tim nije ostvario svoj cilj, a to je plasman na OI. Pod njim smo pretrpeli u tom ciklusu nekoliko sramnih poraza, spomenucu samo sramotno vodjenje protiv Grcke (utakmica kljucna za kvalif. na OI)
-nije podneo izvestaj o tom neuspehu, svejedno nastavio je da bude selektor, pod njim se NISMO plasirali na EP2013, vec smo usli kao 21. posle prosirenja! Izgubili smo u kvalifikacijama od ispodprosecnih timova.
-U odnosu prema igracima se ponasa nadmeno, dernja se i urla na njih, ruseci im sampouzdanje! Tako je uspeo da od 5 godista koji su bili sampioni U20 napravi nesigurne igrace. Gde su igraci koje je stvorio, ili izveo na put od 2008? Nabrojte mi barem jednog? Gde je Keselj, koga je odveo u Oli?
-Zivi od starih zasluga i kiti se perjem koje je osvojio sa 2 EU Dream Teama 1988-91 i 1995!
-Stalno nesto filozofira i od jednostavne igre pravi komplikovanu, otuda i posprdan nadimak "the wise one", vodi igrace na pripreme od 80dana, selektuje ispodprosecne igrace, vodi uvek 2 igraca koji nece igrati, da bi se kasnije zalio kad krenu povrede (samo smo mi uvek povredjeni), kako mu je klupa kratka.

fabman

pre 10 godina

Jedina dva trenera koja su avangarda evropske košarke su pokojni Ćosić i Moka Slavnić.Glasam za to da Moka bude selektor,jer on jedini zna sa mladim igračima.Potrebno je priključiti još nekoliko mladih igrača i napraviti selekciju za narednih 10 godina.Duda je napravio temelj i hvala mu na tome.

doktor

pre 10 godina

HVALA na svemu,ali mislim da je ovo dobra vest! Rezultati na poslednja 3.takmicenja nisu dobri,previse otkaza i oscilacija tokom turnira.Sad pametno izabrati-Djordjevic,Vujosevic.....

retko normalan covek danas u Srbiji

pre 10 godina

Dule Vujosevic ima vece uspehe, srazmerno igracima kojima je tokom karijere raspolagao od Ivkovica, a narod ga mrzi i lupa minuseve, zato sto je covek molio vladu da ne ugasi Partizan, a Ivkovic koji je vise puta lagao za povrede ima bezbroj pristalica.

srbija

pre 10 godina

Pravo rešenje bi bilo da se postati Moka Slavnić. Ali znam da to nije realno, jer se kod nas gledaju lični i partijski interesi. Pešić je zauzet, tako da je Moka jedino logično rešenje. Ne znam kako bi bilo da Sale Đorđević preuzme kormilo, možda i to nije loše.

Shearer

pre 10 godina

Za Svetsko prvenstvo činjenice su takve da će Ameri, Španci, Rusi uzeti medealje. Argentina, Grčka(dobiće sigurno uz Ruse vajld kartu), Brazil, Australija će biti ojačane tako da teško možemo da računamo na nešto više od 1/4 finala. Zbog toga šansu treba pružiti nekom kao što je Saša Obradović, Luka Pavićević, Vlada Vukojičić eventualno DŽikić ili Kokoškov.

rumenko

pre 10 godina

molim vas vratite pesica. platite mu koliko trazi za naredne 3 god.. nemojte se kockati sa reprezentacijom i pustati neke balavce da se praksiraju na istoj. duda je udario temelj, vreme je da nas pesic vrati gde smo bili pre 10 god

filipinho

pre 10 godina

Ne vidim mnogo kvalitetnih strucnjaka. Po meni se izdvajaju 3 imena: Aleksandar Trifunovic, Igor Kokoskov i neizbezni Miroslav muta Nikolic!!!

kuma lija

pre 10 godina

1 svetislav pešić 2 dule vujošević 3 duško ivanović 4 žele obradović

pozdrav legendi, svaki bi častan čovek volio zadužiti svoju zemlju na način kako si ti uradio

rax gravedigger

pre 10 godina

Osim velike cetvorke:Zeljko, Duda, Dule i Kari, trenutno nemamo trenere vrhunskog kvaliteta sa dovoljno harizme i autoriteta. Ja bih npr razmislio i o Dejvidu Blatu. Sale Djordjevic je neiskusan, Moka se pokazao 2007. Eventualno mozda jos i Kokoskov dolazi u obzir.

Marko

pre 10 godina

Samo da ne dodje neko koga Duda predlozi. Dosta nam je bilo Beobasketa, Dudine i Miskove menadzerske agencije koja koristi reprezentaciju Srbije kao promotivnu kampanju. Onaj koga Duda predlozi bice njegov pulen.

Ko nije procitao sta ovaj covek pise na blogu, vreme je da to uradi: http://reprezentacija-srbije.blogspot.com/

sakis

pre 10 godina

Hvala kralju,sad ostaje da se reprezentacija ponudi Obradovicu i(li) Pesicu a ako oni odbiju jedini koji ostaje i ima kredibilitet je Muta Nikolic!

Иван

pre 10 godina

Колико пута сам написао коментар: Дуда одлази уколико Ђилас пукне. То је било толико јасно.

crni_redstar

pre 10 godina

a nedovica nije ni spomenuo-svakka cast bogdanu stvarno je odusevio,ali nedovic je bar mogao biti spomenut. jos nesto je pocelo da me nervira,a to je kako ne igra uvek na nivou-pa bogu fala kad je jos klinac,al nema veze,decko je tamo gde mu je mesto-u nba i bice vec za 2 god nas najbolji igrac. teo,markovic,bogdanovic i nedovic bekovi koje nema ni jedna reprezentacija.

ivana

pre 10 godina

Posle EP 2005, Obradović NE SME biti selektor, NE SME.
Za sve koji su zaboravili, to EP je najveća bruka košarke.
Nije problem, nije strašno, nije smak sveta da se izgubi utakmica, ako se ne ide dalje posle prvog kruga ALI ono što je on uradio, šta je dozvolio sa tadašnjim timom... to ponašanje, taj bezobrazluk, počev od priprema pa so kraja prvenstva i posle toga, pred domaćom publikom....
Isto mislim i za sve igrače koji su tada, nažalost "predstavljali" Srbiju, za njih NE SME da bude mesta u reprezentaciji, na bilo kojoj poziciji.

Kako je moguće da ljudi imaju tako kratko pamćenje ???

Zmaj

pre 10 godina

Veliki znaju kad su dali maksimum i kad treba da se povuku. Hvala Dudo za sve! Odlazis uspravne glave, bez ijedna mrlje i zauvek ćeš ostati legenda naše košarke!

Гале

pre 10 godina

Да погађамо ко ће да буде нови селекторр? Саша Обрадовић, клијент Беобаскета односно Мишка Ражнатовића. Гласам за Игора Кокошкова (сем ако и он није њихов клијент).

Džigi Bau

pre 10 godina

Ovo je odlična vest...nadam se da ćemo uz nekog mlađeg početi da igramo moderniju i raznovrsniju košarku.
Naravno,veliko hvala Dudi za sve trofeje i medalje koje je doneo.

Somi

pre 10 godina

dusko ivanovic? boza maljkovic? Mada bih ja voleo da vidim i Laleta Lucica na toj poziciji... Mozda i Sasu Obradovica? Svakako je jos rano za Saleta Djordjevica, nadam se da se ipak ne lobira za njega...

hajde da

pre 10 godina

Ajde sad da se setimo svih nasih trenera koji postoje. Mlad je Lale Lucic, Boza Maljkovic treba da predje na zensku kosarku jer lici na onu od pre 20 godina kad je harao Evropom. Ranko Zeravica je najbolje resenje :-D

Delija UE

pre 10 godina

Zeljko Obradovic je mladji. :-) Ali stvarno, neslavno je zavrsio poslednji mandat, pa je ovo prilika da preuzme perspektivan tim. Koliko mi se cini bio je redovan gledalac nasih utakmica u Sloveniji. Ako ne on onda Sale Djordjevic, a moze i Sasa Obradovic.

Dule

pre 10 godina

Hvala ti legendo za sve, najbolji si svih vremena! ja sam ipak za malo iskusnije selektore, svaka cast Saletu i Saletu ali jos treba da uce o ovom poslu! Za Obradovica nisam siguran da ce se vracati s obzirom kako se zavrsio njegov poslednji mandat a Kari pa u Czv je sve pokazao! Ja sam za Bozu Tanjevica ili Bozu Maljkovica!

sofronije

pre 10 godina

I posle Dude, Duda. Eventualno Zeljko od stare garde, inace niko drugi od starijih ni slucajno. Vreme je da neko mladji preuzme to mesto.

dragan

pre 10 godina

Zavisi sta hocemo. Ako hocemo ime i iskustvo, onda Svetislav Pesic. Jer Željko Obradovic nece. Maljkovic nije hteo ni kada mu je nudjeno, a Vujosevic bi bio dobar izbor, ali bi ga pola drzave nazalost docekalo na noz. Od mlađih, drugi Obradovic, Dzikic, Kokoskov ili Aleksandar Đorđević. Lično bih volio da vidim i nekoga poput Vlade Đurovica, ali se bojim da je to nerealno.

Dakle: Pesic, Vujosevic, Obradovic (ne Zeljko), Dzikic, Kokoskov, Đorđević, Đurović.

Ivkoviću hvala za sve.

Dr Ex

pre 10 godina

Dule Vujošević, Saša Đorđević i Muta Nikolić, ne vidim da bi ostali doprineli nekoj modernijoj igri niti kultu reprezentacije. Eventualno Džikić.

Jovan

pre 10 godina

Bosko Djokic, jedini od nasih trenera koji je smeker, intelektualac, hrabar, vodja, i zna kako da prevazidje svoju sujetu, sto je neophodno za titulu bilo koje vrste.

p.s. Vujosevic ima mnogo neprijatelja za taj posao.

bos

pre 10 godina

to je to srpska košarko.
nekad si nešto značila u evropskim i svetskim razmerama a sa odlaskom ovog čoveka i nepostojanja dostojne i dostupne zamene, teški dani nam predstoje.

nashud

pre 10 godina

@ (Srdjan, 24. septembar 2013 13:16)
apsolutno se slazem. samo da dodam, da su pre pocetka priprema novine (i to strane) objavile ko nece da igra, a duda je to demantovao... ispalo je da oni znaju bolje od selektora.
porediti ucinak katica i stimca je, u najmanju ruku bruka.
mali krstic po meni nije ni trebalo da ide, a igre andjusica su smesne.
bilo bi dobro dovesti na mesto selektora nekog kome klubovi i menadzeri nece sastavljati tim, ali pretpostavljam da je to nemoguce.

urmas

pre 10 godina

Posle završenog EP, osim plasmana na SP, najveći kvalitet je što je svako od igrača (njih 20-ak) posle priprema i takmičenja bolji nego što je bio pre tri meseca. Od toga će korist da imaju klubovi već sada i reprezentacija u budućnosti.

Dajem glas kandidatima: Pešić, Maljković, Muta, Željko Obradović, Saša Obradović, D.Ivanović
Protiv sam kandidata: Sale Đorđević, A.Trifunović, D.Vujošević, Z.Slavnić, I.Kokoškov, V.Đurović

123

pre 10 godina

Dudo majstore hvala ti za sve. Hvala ti sto si preuzeo reprezentaciju kada je bilo najteze, nakon debakla 2005. na EP. i neprolaska grupe 2007. na EP. Hvala ti za zlato u Atini, hvala ti za srebro u Poljskoj, a hvala i za cetvrto mjesto u Turskoj, gdje ste nas ucinili ponosnim, jer je jedna mala zemlja naocigled cijelog svijeta, zbog pritiska svjetskih mocnika i interesnih krugova morala da izgubi, iako je bila bolja na terenu, iako ste srce ostavili na parketu.
Hvala ti za sve gospodine Dudo Ivkovicu i sve najbolje u zivotu ti zelim!

IQ174

pre 10 godina

Sada je svejedno ko bude jer nema sta da izbori Osim zlatne medalje, jedino treba sacuvati ovu mladu generaciju.M_oje misljenje je da je najbolje resenje onaj koji ih trenirao kao mlada rep i osvoji vec zlatnu medalju u tom uzrastu prosle godine.Poznaje ih vec.Neznam kako se zove,nisam pratio mlade,samo sam procitao da su bili zlatni.

CrvenaZvezda1991

pre 10 godina

Hvala Dr. Dusanu Ivkovicu na svemu sto je uradio u svojoj karijeri i na svim radostima koje nam je podario. Zasluzio je da mnoge ulice u Srbiji nose njegovo ime i nosice jer je osvojio:
Zlato na EP: 1989, 1991, 1995; Srebro na EP: 2009;
Zlato na SP: 1990;
Srebro na OI: 1988;
Zlato na Univerzijadi: 1987

@ (Srdjan, 24. septembar 2013 13:22)
Ne sramoti se momce. Ti jednostavno ne razumes ovaj sport cim igru Teosodsica nazivas divljanjem. I nije tacno da Labovic nece da igra za Dudu. Duda nece da zove Labovica, koji je prosecan igrac i koji bi momntalno prihvatio Dudin poziv koji nikad nije dobio jer je prosecan igrac.
Srbija NEMA NBA igraca u ovom trenutku. 2005 na EP u Beogradu selektor je bio Obradovic, igrali su nam svi "najbolji" u tom trenutku. Epilog je bio poznat. Moka Slavnic je 2007 vodio fakticki isti tim koji je Duda vodio 2009. Razlika u struci je bila ocigledna. Kazes da je Duda unistio dobre sutere tipa Keselj, Tripkovic, Andjusic ... ??!! Ta konstatacija cak i ne zasluzuje bilo kakav odgovor.
Kad vec pricas o trenerima imam jedno pitanje za tebe. Koji trener nije razvio ni jednog srpskog pleja poslednjih 10 godina ? Koji trener je zasluzan sto NIJEDAN srpski igrac ze vreme njega nije uradio nista u Evropi kad je otisao iz Srbije. Koji trener je zasluzan sto Pekovic ne igra za Srbiju. Koji trener je zasluzan sto Kalinic i Micic nece igrati Euroligu za razliku od Lovrenja i Vestermana ...
Kad pricas o GOSPODINU Dudi Ivkovicu biraj reci i ne sramoti se !

SaleBG

pre 10 godina

Hvala Dudi za sve sto je uradio za nasu kosarku. Ostvario je cilj, plasman na svetsko prvenstvo 2014. Za neke je to mozda i neuspeh jer su ocekivali mnogo vise. Medjutim, svi problemi sa kojima se srela reprezentacija nisu dozvolili da se napravi nesto vise. Bice interesantno videti ko ce biti naslednik.

http://www.worldofbasketball.org

alex99

pre 10 godina

Pošteno od Ivkovića ! Treba čoveku zahvaliti za sve što je postigao u sportskoj karijeri, ali sad je vreme za mlađe snage.
Ova izjava da je Španija mogla da nas samelje je u najmanju ruku čudna. Pa zar nas nije rasturila ? Valjda je mislio da su mogli da naprave 50 koševa razlike.

Rampi

pre 10 godina

Po mom misljenju no.1 je Dzikic,pa za njim u istoj ravni Trifa,Kokoskov i Sasa Obradovic.Mada,nije mi fer sto Muta nije bas nikada dobio sansu...Ovom sastavu za svetsko prvenstvo dodati Tea,Lucica,Gagija,Bircevica i Bobija,i napadati medalju,nista manje.

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

svaka cast dudi ivkovicu za sve postignuto u karijeri i za sve zasluge za nasu drzavu i majku srbiju.ipak sam misljenja da treba biti realan,srbija nije vise ono sto je bila ,drzave i repke kao grcka su daleko ispred nas ,dal mi navijaci to namerno zelimo da zaboravimo ili ne nije tolko bitno.vidim da niko ne spominje bogdana tanjevica ,srpskog cara splita? zbog cega je to tako? ja bih zelio da on preuzme reprezentaciju i da ga srbi napokon cene jer on pripada najvecim srpskim trenerima ikada..

pozz

bp3

pre 10 godina

Ja verujem da bi Igor Kokoskov zasluzio da bude Dudin naslednik! Verovatno nas najbolji mladi strucnjak. A sumnjam da ce neko od stare garde hteti da preuzme reprezentaciju,pa je Igor prirodni naslednik. Ali nasi iz saveza treba da budu pametni i da se konsoliduju sa Dudom Ivkovicem,on zna ko je najbolji izbor

stevan

pre 10 godina

Pre svega, nemojte mesati SFRJ I SRJ. Ionako nam Fiba ne priznaje te rezultate, a bezobrazno navode kako je ista Jugoslavija osvojila medalje 95, 97, 98, 2001, 2002 koristeci istu zastavu bez zvezde. Pesic je tu jedino sigurno resenje, ostali su cista kocka. Ruku na srce mi nemamo vise trenera svetskog kalibra ako izostavimo Zeljka Obradovica. Ima tu dosta mladih, ali cisto sumnjam da bi izesli iz grupe da su vodili ovaj tim na ovom EP. Nama je tu jedino resenje da nam se vrate igraci tipa Teodosica, Velickovica (zdravog) Lucica I (normalnog) Milicica jer smo tanki na centrima. To bi olaksao posao buducem selektoru.

wer

pre 10 godina

Da rascistimo, na klupi nemaju sta da traze: Muta Nikolic, smesni Slavnic, demagog Djurovic, Zeravica i slicna bulumenta polu ostvarenih spodoba, cija bi se analogija lako pronasla u fudbalu (Bata Djora, Alkosan & Ziva)

Obradovic je rekao da je zavrsio sa reprezentacijom, i potpuno ga razumemo posle 2005 i one konferencije za stampu.. Jednostavno, babuni kojima su sujeta, arogancija i nevaspitanje i splavarenje osnovne odlike, neka se teraju u ....

Vujosevic je vec imao prilike, muka mi je bila da i gledam... samo kad se setim Djure Ostjica !&@**#

PESIC, KOKOSKOV ILI SALE DJORDJEVIC...

pedja_71

pre 10 godina

Poštujem lik i delo Dude Ivkovića, a mislim da se malo ogrešio o Štimca ovom izjavom da je mnogo grešio.
Mislim da je imao ekstra učinak u odnosu na minutažu.

Obradovici

pre 10 godina

Vama G-dine Ivkovicu hvala. Moji kandidati sa jedan od dva Obradovica zavisno od toga da li hocemo mladog ili iskusnog selektora.

Nebojsa

pre 10 godina

Steta! Duda je bez ikakve sumnje najbolji evropski trener. Bilo ko da sada dodje, mediji ce brujati "zasto je pozvao ovog, a ne onog". Duda je jedini ko ima autoritet da se oko njegovih odluka ne gundja po medijima i od strane tzv. "znalaca" (mislim da besposlene trenere i na komentatore po forumima).

nz

pre 10 godina

Zar nije vec najavljeno da ce Sasa Obradovic biti selektor nakon Ivkovica. Ako ne on ili neko od stare garde, tipa Ivanovic onda mozda Dzikic.

estiar

pre 10 godina

Nerealno: Željko Obradović, Svetislav Pešić ili Bogdan Tanjević. Realno: Sale Đorđević, Kokoškov, Džikić ili Vlade Đurović.

glas razuma

pre 10 godina

Veoma postujem ovog coveka, na kraju i uspeh koji je osvtario na ovom EP-u plasirajuci se na SP. ali evo odmah na prvu loptu nekoliko nesumnjivih zamerki i propusta koje je napravio:

1) ako je vec ipak u sebi "znao" da ce da nas napusti, zasto nije blagovremeno nasao mladjeg adekvatnog saradnika koji bi ga pratio na prvenstvu, pekao zanat i najzad zamenio na mestu selektora!? Medjutim ipak, koliko je ovaj propust njegov, toliko je i samog KSS-a, jer ne odaju sliku da rade u kontinuitetu i odrzivosti nase kosarke, znaci rade lose..!

2) Poruka da bi igraci trebalo prvo da se pitaju da li zele da igraju za nac. tim, pa tek onda da se objavljuje konacni spisak je malo odocnela, izlisna u ovom momentu, zar ne.. Zasto to odmah nije ucinio letos da ne upadamo u neprilike kakve jesmo, a putovao je jos i u Moskvu, i u Istanbul, i u Spaniju i razgovarao sa mnogim igracima koji su mu potom otkazali!?

3)Spanije ne da nije htela da nas samelje, ona nas je samlela, i Dudina nebriga ili nemar da motivise igrace da im se koliko-toliko suprotstave i izadju borbeniji na teren, kao i pritiv Slovenije, je ipak za osudu! Ono je bilo nacisto "skidanje gaca".. Lose i za njega da se na taj nacin oprosti od reprezentacije, bez obzira na pobedu na kraju protiv Italije i zacrtani plan, tj. plasman na SP naredne godine.

4)I jedna manja zamerka, propust zbog nepozivanja jednog Dragana Milosavljevica

Sasha

pre 10 godina

Pametno, ovo je najbolje po reprezentaciju. Naš cilj ne može biti SP u Španiji, već Olimpijada. Duda ne može (niti treba) da nas vodi do 2016, a novom treneru treba dati vremena da postavi stvari na svoje.

Svetsko naredne godine je odlično za uhodavanje, realno nemamo kvalitet za medalju a ništa ne možemo da izgubimo lošim plasmanom.

Ivan Drago

pre 10 godina

Za ovog Srdjana sto pametuje...samo proguglaj i vidi tim tadasnje SCG iz 2005,plus domacini,sa koliko NBA zvezda smo igrali,ko nam je selektor bio(za one kratkog pamcenja Zeljko Obradovic) i kako smo prosli...samo par imena, Milicic,Krstic,Tomasevic,Rebraca,Bodiroga,Scepanovic,Jaric,Rakocevic,Radmanovic...itd...ajde sad da te cujem?Kad vec Dudu prozivas da je imao Dream Team te 1989,1990 itd.Pogledaj ovaj tim?

savest

pre 10 godina

Zeljko Obradovic, Svetislav Pesic, Igor Kokoskov, Sale Nacionale ... ponuditi ovim redom. Red je ipak prvo ponuditi najbolje pa onda mlade lavove. Eventualno Trifunovic i Obradovic S. Ako niko od njih ne pristane bice tesko. Ugovor do 2016. godine pod obavezno! Ako budu Kokoskov i Djordjevic obavezno zamoliti Dudu Ivkovica da im bude mentor u vreme trajanja ugovora.

N.A.

pre 10 godina

Moka Slavnic... Ali pod uslovom da pusti Bogdana, Gagica, Lucica i jos par igraca, da za vreme priprema dodju na neku tekmu Partizana, pa svi u kop i na sipku da nam vode navijanje... To obavezno u ugovoru da stoji!!!
Pa mi sa tim covekom nismo ni grupu prosli...

hvala Dudo

pre 10 godina

Svi koji prozivaju Dudu zbog Milicica treba da se dobro zamisle... Milicic je zvanicno jedna od najgorih NBA investicija ikada, dok je Duda jedan od najboljih evropskih trenera ikada.
Ja Milicica ne bih zvao cak ni kada ne bismo imali ni jednog drugog centra. Zbog Milicica, Jarica itt i njihovog ponasanja 2004-2005 nasu reprezentaciju je napustio ZEljko Obradovic. Covek koga su bespogovorno slusale zvezde poput Divca, Djordjevica, Danilovica, Bodiroge, Dijamatidisa, itt itt, bio je docekao da ne moze da izadje na kraj sa "naprskanim" NBA zvezdama koje su tamo stigle samo zahvaljujuci uspehu prethodnih generacija... pratim kosarku od ranih 70-tih i ta generacija (tih nekoliko igraca iz sredine 2000-tih) mi je ostalo u apsolutno najgorem secanju.

spurs19

pre 10 godina

Koliko god da je grešio (a jeste!) hvala majstor Dudi na svemu učinjenom.
Najbolje ili Vlada Vukoičić ili Duško Ivanović...Pešić je zauzet a Kokoškov takođe, trenira Gruziju...Maljković Sloveniju...
Ili Vukoičić ili Ivanović!

bergues

pre 10 godina

Treba neko ko neće uvesti klubaštvo u reprezentaciju , a ujedno neko ko će nastaviti sa podmlađivanjem i davanjem šansi Kaliniću , Bogdanoviću i sličnima. Kokoškov mi izgleda kao opcija br 1 (nevezano za njegov ugovor sa Gruzijom) , Džikić ili Vukoičić još uvijek nisu za reprezentaciju , ali ih treba imati u vidu u budućnosti...

StivDzi

pre 10 godina

Ајмо акција "Један евро за повратак на кров света". Примарни циљ намолити, накумити Жељка Обрадовића да води репрезентацију док је жив. Они који кажу да је Жељко неславно завршио последњи пут кад је водио нашу селекцију, очигледно ни мало не прате кошарку, јер да су пратили, знали би добро о чему се радило и ко је крив за то, а ко не... И преклињем их да не лупају такве глупости, стварно ме срамота њихове срамоте. Људи, то је најуспешнији тренер свих времена, свих спортова, свих универзума. Мало само поштовања за такву величину, бар мало...

Miks

pre 10 godina

SAmo da podsetim one koji zazivaju povratak Željka Obradovića. Jeste li zaboravili debakle na EP u Srbiji, na OI itd. Čovek je 90-tih nasledio od Ivkovića najbolju generaciju u istoriji, pa je i sa njima imao kiks 1999. (treće mesto, neuspeh za tu generaciju), pri svemu forsirajući najdekadentiju košarku, iako je u timu imao velemajstore tipa Danilovića, Bodiroge i Stojakovića. Posle njega tada dolazi Pešić i superiorno osvaja EP i SP, sa još umornijim timom. Jeste li zaboravili njegovo svaljivanje krivice za neuspeh 2005. na igrače i na naziv države? I sve ovo kažem kao strastveni navijač Partizana, koji će Ž. Obradoviću zauvek ostati zahvalan za Istanbul 1992. (i uopšte, svaka mu čast na klupskim rezultatima, mada je uvek vodio najjače i najbogatije timove), ali koji s druge strane ne može očima da ga vidi zbog njegovog rada u reprezentaciji. Ako hoćete da dođe, pozdravite se s perspektivom da ćemo u narednih bar 10 godina gledati dobru košarku. Ja glasam za Sašu Đorđevića, a ako ne on, može i Kokoškov, i naravno Pešić, ako želi.
PS. Dudo, hvala ti za sve, legendo!

123

pre 10 godina

Legendo ja ne mogu da opisem neizmjernu zahvalnost i divljenje prema tebi i tvom radu, prema tvom autoritetu, nacinu razmisljanja i prezentovanja Srbije u svijetu. Maltene sve si osvojio u svojoj karijeri i predvodio nacionalni tim do velikih uspjeha. Neka ti je vjecna slava Dusane Ivkovicu, i dok si ziv a i poslije smrti! Legende zive vjecno!

Nislija

pre 10 godina

Dudo hvala ti do neba! A za novog selektora predlazem bivseg trenera taukeramike Dusana Ivanovica ili Aleksandra Sasu Obradovica koji radi u Nemackoj ili moze Sale Djordjevic.

iv13

pre 10 godina

Hvala sto si mi vratio veru u nasu kosarku.
Hvala sto si i za mene, imao ulogu trenera/selektora/cega god, ne samo kosarkasima koje si vodio.
Hvala za sve sto si uradio.
Hvala sto si napravio pravu uzivanciju gledati nasu reprezentaciju.
Hvala Dudo, sto si nas, sto si covek, i sto si bio tu kad je bilo najpotrebnije.

Divos

pre 10 godina

Сваки наш селектор (у било којем колективном спорту), који бележи добре резултате и успехе, посвећен је својој професији, и привржен овој нашј Србији бива прозиван, блаћен, обезвређиван, налази се безброј замерки, те само је оно крив за пораз у финалу или 1/2Ф, јави се безброј самозваних стручњака, а злурадим и пакосним порукама никад краја.
Госдподин Ивковић је донео одлуку, какву је донео, била је некако очекивана, превише је било притисака, нереалних (и злурадо наметнутих) амбиција, у таквим околностима је било ужасно тешко радити. У ових 5 година доста је урадио, истина само једна медаља на ЕП и 1/2Ф СП, али после суноврата на ЕП 2007-е вратио је Србију у европски врх.
Људи морају схватити неке ствари. Правити поређења са бившим временима је сулудо, 70-их су биле (буквално) 4 озбиљне кошаркашек нације, 90-их још 5-6, данас имате већ 15-ак изузетно јаких репрезентација које много улажу у кошарку, темељито раде, и све је теже, и биће још теже бити у европском врху.
Ко ће наследити Ивковића? Са одлуком ваља сачекати, добро проценити, извагати, имамо одличних стручњака, а тренд форсирања ових младих играча (уз неке који су због повреда пропустили ово ЕП) се мора наставити.
Дуди једно велико хвала за све шта је урадио за српску кошарку, а ко год да буде изабран, треба и мора добити подршку љубитеља кошарке, нама остаје да се радујемо (успесима) и тугујемо (у неуспесима), бићемо страсно уз наше кошаркаше и ову нашу Србију, каква је, таква је, наша је.

Paor

pre 10 godina

Vama , g.Ivkovicu ,
sve najlepse od srca zelim !
Reci hvale i komplimenti su nista sta ste Vi uradili za sport i zemlju Srbiju .
Na najlepsi nacin ste nam pokazali sta je moral , covekoljublje i patriotizam .
Daj boze da se nove generacije ugledaju na Vas .

Grobar 87

pre 10 godina

1.Zeljko Obradovic(u ovom momentu tesko da ce prihvatiti zbog ugovora i 2005)
2.Svetisalv Pesic (slicno kao i Zeljko-ugovor)
3.Dusko Vujosevic (malo verovatno zbog Paartizana a i Zvezde)
4.Igor Kokoskov/Sasa obradovic/Sasa Djordjevic/Aca Trifunovic/Aca Dziklic

Vetro-polo fan

pre 10 godina

Prvo zahvalnica Ivkovicu za sve sto je ucinio za srpsku reprezentativnu kosarku. Kao neko ko pamti svaki detalj sa najcuvenijeg i najkvalitetnijeg Eurobasketa svih vremena, 1995. u Atini, ne bi mi palo na pamet da kazem ista ruzno i neprimereno na racun tog coveka. Pamtim i Seul i Zagreb i Aires i Rim, i ono sklapanje krnje reprezentacije pred Barselonu, ali Atina je nesto neponovljivo u srpskom sportu, sportski dogadjaj koji je nadmasio sve uspehe i kosarkaske i u drugim sportovima kod nas, iz danasnje perspektive nesto nerealno, bajkovito. Ivkovic je jedan od glavnih protagonista te sportske legende i nikada necu shvatiti ljude koji imaju obraza i casti pogovoriti nesto Ivkovicu, pocevsi od promasenog kosarkasa Labovica, pa do navijaca. Srecan sam sto sam doziveo "Atinu '95".
Sto se tice ovog drugog 6-godisnjeg mandata, gledajuci iz sire vremenske perspektive, napravio je rezultat cije vaznosti nismo jos svesni - ocuvao je kontinuitet nastupa na velikim takmicenjima i izvukao maksimum iz trenutno skromnog potencijala cime raspolaze srpska reprezentativna kosarka poslednju deceniju. Vrhunac je bio Turska 2010, gde iako nije osvojena medalja, prikazana je najzrelija igra. Da nije bilo cuvene kradje u reziji FIBA, ne garantujem da bi dobili Amerikance, ali bi sigurno jedini igrali s njima egal-utakmicu. S bilo kojim trenerom osim Ivkovicem bi to bilo tesko izvodivo.
Gospodine Dusane Ivkovicu - hvala Vam za sve! Zelim vam dobro zdravlje i manje stresa u godinama koje dolaze.

Novinar

pre 10 godina

Preuzeli ste nas kada smo tovarili u podrumu kosarkaske Evrope, za dve godine smo se popeli odmah na vrh, a godinu dana kasnije smo dosli skoro i na krov sveta. HVALA VAM DUDO!!!! ISKRENO I OD SRCA

Scarface

pre 10 godina

Veliki sam zvezdaš, ali mi nije nikakav problem da kažem da je najbolje rešenje Vujošević. Na stranu njegovu partizansku ostrašćenost. Možda grešim, ali: to je čovek koji je svojim radom, tj. rezultatima, dokazao da je odličan strateg, taktičar i motivator. Ima autoritet. Od svojih igrača je napravio bolje ličnosti i igrače, naučio ih je da razmišljaju. Takođe, pokazalo se da jako dobro procenjuje mogućnosti igrača. Dakle, kompletan trener. Jedino pitanje je kako bi se snašao u reprezentaciji. Muta Nikolić je, možda, solidno rešenje, a Đorđević ima pamet, ali nema iskustvo, verovatno ne bi mogao odmah da donese rezultat.

Клошаркаш

pre 10 godina

ДУДА легенда је постигао са нашим просечни играчима невероватне резултате, и то нико други не би успео. Хвала на свему!!! Марину Маљковић за наследника!

beograd

pre 10 godina

kakav crni moka slavnic, covek je uradio nesto sto nije niko pre njega, a nadam se i niko posle njega, zavrsio je takmicenje sa svim porazima, 3 meca, 3 poraza, zar je moguce da njega zelite

hvala ti...

pre 10 godina

Mnogo hvala...Stvarno poseban trener,covjek...Mnogi su ga kritikovali,imao je i on svojih gresaka ali je najvise dao,dao je sebe za nasu kosarku..POSEBAN...

branimirbjelica

pre 10 godina

Legenda,tesko ponovljiv,inteligentan,iskusan,treba upijati sve sto kaze,ko dodje treba traziti savjete od njega,veliko hvala!!!!

David

pre 10 godina

Hvala vam gospodine Ivkovicu za sve sto ste uradili za nasu reprezentaciju! Ako sledeci selektor bude barem u pola tako dobar selektor kao sto ste vi bili ja cu biti zadovoljan.

Banja Luka

pre 10 godina

Covjek koji nam je donio toliko uspeha i radosti dobrovoljno odlazi, iako svi zelimo da ostane. A onaj koji nije ucinio nista, koji nas je srozao do najnizih granica, ucinio da omrznemo vlastitu reprezentaciju se grcevito bori da ostane na klupi...Toliko o obrazu...

rp

pre 10 godina

boze citam ovo i placem...i imam utisak da ne mogu,koliko god pokusavam da sastavim ne postoji ta rec kojom bih ja izrazila zahvalnost prema gospodinu Dusanu Ivkovicu i kroz suzu samo zelim da u zivotu sretnem tog coveka stisnem mu ruku i kazem mu HVALA!!!

Razocarani Srbin

pre 10 godina

Tuzan dan za sprsku kosarku. Nadao sam se da ce ovaj covek i dalje ostti tu gde je i bio.
Voleo bih da me naredne godine razuvere,ali osim njega i Zeljka, ne vidim ko bi sa istim zarom radio sa ovim momcima. Lako je bilo kom treneru da vodi ekipu kao sto je spanska,gde imas vrhunske kosakrase,ali ovim mladim momcima treba neko ko je proveren trener, neko ko je prosao i sito i reseto. Zaista mi nije jasno kako neko moze da za Saleta Djordjevica kaze da je jedini pavi naslednik. Covek je bio vrhunski igrac, ponos Srbije i hvala mu do nema na tom,ali kao trener, ne znam sta je to postigao i na osnvu cega neko njega stavlja na mesto trenera...Pa zar nije logincnije da ako pricamo o toj generaciji neko kaze da je Sasa Obradovic perspektivniji od njega. Zasto Dzikic nije bolji od Djrdjevica?! Mislim da cemo imati jako puno problema, pre svega jer mlad trener tesko da ce moci da obuzda pojedine nase zvezde...a Duda je uspeo, ne pozivajuci ih u reprezentaciju, i zbog toga je trpeo veliki pritisak. Zanima me ko bi jos to smeo od mladjih da uradi...Jos ne verujem da je Duda zaista otisao, molim Boga da se predomisli...Turci Tanjevica u nebo su dizali godinama, Maljkovic se prodao odlicno Slovencima, samo mi trenera, za koga sam siguran da ne postoji drzava koja bi trkla da ga ne bi prihvatila,olako pustamo niz vodu. Tuzno... Neka ostane i za Spaniju, uzme nekog trenera za koga on misli da ce biti dobar, pa neka uradi ono sto je i 1995. godine uradio...

Mirko

pre 10 godina

Steta i dalje mislim da je jedini koji moze sa ovim klinacima da napravi rezultat.Ako ce njegov odlazak znaciti i povratak najboljih u tim onda moze i Zmago sagadin da ih vodi ali ako ne onda bez Obradovica ili eventualno Pesica nemamo sta da trazimo na SP-u.

Nadam se da cemo kompletni(sa najboljim igracima) na SP uz komandu Obradovica.

nemanja

pre 10 godina

Kako obozavam ovog covjeka! Zao mi je sto odlazi, stigle su ga godine, hoce covjek da se odmori sad i da uziva.
A najidealnije bi bilo kada bi ga naslijedili Pesic ili Obradovic, mada to nije realno jer su obojica na celu evroligaskih klubova a i Obradovic ne vjerujem da ce ikada vise sjesti na celo nacionalnog tima poslije onog 2005.
Niko osim njih dvojice mi se ne cini kao dovoljan autoritet, jer na celu bilo koje reprezentacije mora da bude neko autoritativan, jer drugacije , cini mi se, kod nas ne moze.

Danijel

pre 10 godina

Svo postovanje prema ovome coveku i svemu sta je uradio za nasu kosarku ,vecno sam mu zahvalan i veliki je gubitak sto nam vise nece biti selektor.

max

pre 10 godina

ka ne mogu da verujem da ste se svi uhvatili za Kokoskova! koga je samostalno trenirao,osim Gruzije? sta je osvojio? nije bio ni vrhunski igrac koji je u karijeri radio sa vrhunskim trenerima...dajte sagledajmo realno...ako Zeljko nece,jedina tri imena koja mogu,a da bi i hteli i zasluzuju da budu na tom mestu su Sasa Obradovic,Sale Djordjevic ili Svetislav Pesic! Maljkovic je trener Slovenije,Ivanovic mislim da ne bi hteo,Vujosevic bi podelio navijace,Dzikic,Kokoskov,Trifunovic ili Vukoicic nisu jos dorasli...znam,pitacete kako onda Djordjevic?pa on je velicina i autoritet koji je na startu u prednosti,a i radio je sa vrhunskim trenerima...

ja

pre 10 godina

Gospodine Dusane Dudo Ivkovicu hvala vam za sve sto ste ucinili za Srpsku kosarku i za radosti koje ste nam donosili. Nadam se da nam sad nece uvaliti nekog neznalicu da upropasti ovo sto se gradilo ovih godina za vreme Dude. Licno bi najvise zeleo Zeljka Obradovica ali covek je rekao da ne zeli vise da vodi reprezentaciju ali ako ne on onda dati sansu nekim malo mladjim strucnjacima kao sto je npr Igor Kokoskov ili Aleksandar Dzikic. To su verovatno dva nasa najtalentovanija trenera i treba im da se oprobaju u vodjenju jedne vrhunske ekipe kakva sigurno jeste reprezentacija Srbije.

dibidus

pre 10 godina

svaka cast dudi ivkovicu za sve postignuto u karijeri i za sve zasluge za nasu drzavu i majku srbiju.ipak sam misljenja da treba biti realan,srbija nije vise ono sto je bila ,drzave i repke kao grcka su daleko ispred nas ,dal mi navijaci to namerno zelimo da zaboravimo ili ne nije tolko bitno.vidim da niko ne spominje bogdana tanjevica ,srpskog cara splita? zbog cega je to tako? ja bih zelio da on preuzme reprezentaciju i da ga srbi napokon cene jer on pripada najvecim srpskim trenerima ikada..

pozz
(Vladimir_natal_Petkovic, 24. septembar 2013 16:07)

Тањевић није никакав српски тренер, већ један од већих србомрзаца и за мене би било неприхватљиво да нам он буде селектор. Старе успехе не треба рачунати. Уосталом шта је он са Турском урадио као селектор за скоро 10 г. и много НБА играча, једно сребро после крађе на домаћем терену. Шта је унапредио код њих и ове године је доживео дебакл.

oklagija

pre 10 godina

Ocekivano, hvala Dudo na svemu. Voleo bih da vidim Kokoskova na klupi, ima NBA i reprezentativno iskustvo. Moderan trener sa autoritetom.

Gidra

pre 10 godina

Dudo majstore, hvala ti na svemu, nek ti je sa srecom sta god planiras sledece. Za razliku od mnogih trenera pre tebe, ostavljas jednu dobru atomsferu sledecem treneru, koji ce otprilike znati ko je od igraca gde sto se kvaliteta tice, i uz par novih/starih imena, mislim da cemo biti jos jaci na svetskom. Nadam se da ces ostati oko reprezentacije barem u nekoj savetodavnoj/konsultantskoj ulozi

Petar

pre 10 godina

Samo nemojte ponovo o Moki Slavnicu. Odlicno se secamo kakvu je travestiju od reprezentacije vodio. Vrhunske košarkaše je pretvorio u zatupasti prosek. Ne znam da li su lošije igrali ili lupetali budalastine u izjavama.
Vreme je za nekog potpuno novog.

Nikola

pre 10 godina

Nemoj Dudo da nam napustis reprezentaciju,ostani jos jednu-dve sezone... Ili nam posalji nekog poput tebe da nas vodi... Dobra je ideja za Obradovica,on je sledeci trener sa najvecim iskustvom posle VELIKOG DUDE !!!!

glas razuma

pre 10 godina

Vise-manje to bi bilo to, ali vas molim da mediokritetski prestanete i sami da se blamirate sa navodjenjem i licitiranjem mogucih selektora, navijate za onog ili ovog, koji bi mogli da ga zamene.. Jedan npr. Sale Djordjevic nam je svima ostao u dragom secanju, ali smatram da covek trenutno nema taj autoritet da dostojno vodi nac. selekciju.. Nije ispekao zanat, bez iskustva i nisam bas siguran da ima potreban kvalitet da bi dosegao do tog potrebnog nivoa. Mislim da je bolje jos da ostane na mestu na kojem je sad nego da se izblamira, kao sto je npr. i jedan S.Mihajlovic ucinio sa fud. timom. etc, etc..

Sve mi se cini da se u KSS-u uveliko lose radi, i baze obzira na sve prethodne zamerke i ovaj konacni uspeh, plasman na SP, da smo ga sad ipak ugasili posle Dudinog odlaska ("pravicemo ga od blata!").. Sve pocinje da lici na stanje u FSS-u i tako da ce nam jos jedan kolektivni sport silom prilika odumreti, kao sto uostalom i sama igracka baza, rad sa najmladjima, u sirom smislu nacija, ubrzano odumire..
(uzimajuci u obzir danas i nedostupnost ovog sporta svima, kao sto je to bio slucaj u vremenima bivse drzave i onom drustvenog sistemu kad nam je najveci deo toga bio besplatno na usluzi-danas se sve privatizuje i placa, pa tako i skole kosarke i letnji kampovi-gube se dakle talenti, na kraju i zainteresovanost klinaca za sam ovaj sport, jer uspesi na medjunarodnom planu na osnovu svega izostaju)

Toliko!

dex

pre 10 godina

@retko normalan covek

Salis se kada uporedjujes Ivkovica i Vujosevica? Pa Vujosevic je vodio CSKA i imao za kosarkaske uslove neogranicen budzet. Da li treba da te podsecam na rezultat njegovog tromsecenog bistvovanja sa CSKA? Znas li kakav je uspeh Vujosevic zabelezio u Italiji?

Spavac

pre 10 godina

Veliko hvala velikom čoveku! Mogao bi to da proba i Dejan Bodiroga i Sale Djordjevic ali bi najviše voleo da vidim ponovo Željka Obradovića na tom mestu. Kakvi su to ljudi, ti kumovi, Duda i Željko!!!

Ludi Milojko

pre 10 godina

@ Srdjan, 24. septembar 2013 13:22
Iako se slažem sa pojedinim stvarima koje si rekao u svoja dva komentara, ipak ne mogu da se otrgnem utisku određene netrpeljivosti i potrebe za pljuvanjem po Ivkoviću.
O kojim se to NBA igračima sa kojima nije u kontaktu radi?
Koga mi to imamo poslednjih nekoliko godina u NBA?
Da li su oni već dobijali do sada šansu i kako su se pokazivali (vidi Radmanović 2002 ili Miličić 2007)?
Da li je Dudina krivica što mi kao Srbija već 15tak godina nismo napravili ni pola igrača ekstra klase?
Da li je njegova krivica što svako ko zaigra jednu sezonu u evroligi i jedno takmičenje u reprezentaciji ode sledeće sezone da greje klupu u nekom npr Španskom ili Grčkom klubu?
Pročitaj imena igrača koje si napisao da neće da igraju za Dudu, to su po tebi neki igrači, nosioci igre u svojim klubovima?
Kako i da napravi nešto od ovog skupa poluigrača koje je vodio na ovo prvenstvo (plus i svi ti tvoji poluigrači koje nabrajaš) ako ih ne vodi mesec i po dana na pripreme?
Po kom šablonu ti uspeh na U20 prvenstvu prevodi na uspeh na seniorskom prvenstvu.
Pa bolje da smo umesto svih medalja na U20 prvenstvima dobili jednog igrača tipa Toni Parkera i pola igrača tipa Rudi Fernandesa, pa da možda i pričamo o Dudinoj krivici.
Mogu i ja ovako dva dana, ali ne nema veze...

Srki

pre 10 godina

Ja bih voleo da NE bude Dusko Vujosevic. Da se razumemo, navijam za Partizan, i mislim da on ima dovoljno i znanja i iskustva da vodi drzavni tim, ali jednostavno isuvise dobro radi u Partizanu da bi sada rizikovao... Srbija ima jos dobrih strucnjaka koji odlicno poznaju kosarku. Takodje ne bih voleo da to bude stranac.
Ja sledece trenere zaista cenim, ali bi bilo glupo da sad odmah vode tim, pa da ih izgubimo kad budu mnogo iskusniji (kao sto smo izgubili Djukica u fudbalu): Aleksandar Djordjevic, Sasa Obradovic, Aleksandar Kesar, Aleksandar Dzikic, Aleksandar Trifunovic, Vlade Jovanovic, Vlada Vukojicic. Ove trenere treba jos sacekati.
Mozda su najbolji kandidati sledeci treneri: Zeljko Obradovic, Dusko Ivanovic, Svetislav Pesic i Miroslav Nikolic.
Evo jos par imena koji su po meni u pojedinim trenucima u karijeri radili zaista dobro, ali kod njih je problem konstantnost: Vlade Djurovic, Zoran Slavnic, Zeljko Lukajic, Bosko Djokic...
Sledeci su poznati, ali ja nikad nisam video da bilo koji njihov tim igra dobru kosarku: Bozidar Maljkovic, Dragan Sakota

Batistuta

pre 10 godina

Dudi svaka čast za sve što je uradio u reprezentaciji prethodnih 25 godina, od Olimpijade u Seulu do danas. Autoritet i uspeh bez konkurencije, jugoslovenska/srpska košarka mu duguje večnu zahvalnost. Samo se ovde pojavljuje jedna kontradikcija. Posladnja dva meseca je pričao kako ne zna gde je Mačvan, da mu ne odgovara na pozive i ne zna zašto nije u timu. Sad je odjednom on jedini koji se odjavio na vreme. Čudno...

branimirbjelica

pre 10 godina

Legenda,tesko ponovljiv,inteligentan,iskusan,treba upijati sve sto kaze,ko dodje treba traziti savjete od njega,veliko hvala!!!!

Rale

pre 10 godina

Gospodin covek ispunio plan i odlazi uzdignute glave.I sad pogledas onaj dvojac iz fudbalskog saveza sve ti bude jasno.Na pola kvalifikacija izgubili sanse da se plasiraju na najznacajnije SP u Brazilu,posvadjao se sa svim igracima,i na kraju produzicemo Mihi ugovor.

dejavu

pre 10 godina

Ivkovicu je tesko zahvaliti recima na svemu sto je uradio u karijeri i za srpsku kosarku.Sada je pravi trenutak pogurati Saleta Djordjevica .Mislim da je Duda vec trebao pozvati Saleta da mu bude pomocnik na EP.Ivkovic ce svakako biti tu da mu pomogne na svaki nacin kao sto i sam govori,a sama pojava i energija Djordjevica na klupi ce nasim mladim igracima biti ogroman pozitivan podsticaj.Znam da je jedan od ozbiljnih kandidata Sasa Obradovic,ali je po meni veci zalog za buducnost forsiranje Djordjevica.Jos jednom hvala zivoj legendi nase kosarke Dusanu Ivkovicu.

nebojsa

pre 10 godina

Ja bih voleo da Dudu zameni Obradovic ali ne verujem da bi pristao.Problem je i u tome sto se mnogi asovi i ne odazivaju na poziv selektora, sto nije slucaj sa ostalim sportovima. Mislim da je evropska kosarka u ozbiljnoj moralnoj krizi,jer na ovom prvenstvu nije bilo mnogih kosarkasa koji bi uozbiljili svoje reprezentacije.Nije bilo publike,nije bilo zvezda a FIBA nista...bas ih briga. Postace basket novimw2up vaterpolo.

queen

pre 10 godina

po meni steta jer je veliki trener,osta nam jos obradovic i pesic,po mom misljenju sto je obradovic i ivkovic za kosarku to je José Mourinho i Alex Ferguson za fudbal,treba to postovati,ako nista ova zemlja treba da se dici kakve je sve igrace i trenere imala u kosarci(sto je fudbal za brazil to smo mi u kosarci,velika nacija,u svetskim razmerama),kosarka i vaterpolo su nacionalni sportovi a ne fudbal koji mi kao nacija ne znamo da igramo

Vlada

pre 10 godina

Vreme je za Saleta Djordjevica. Ako neko misli da postoji opasnost da prearno bude "potrosen", onda je u pravu. Ali nema rezona da zbog toga dodje neko koga nam ne bi bilo zao da ga "potrosimo". Od cele Djordjeviceve generacije, samo je Sasa Obradovic aktivan trener, ali je i Djordjevic bio trener.
Divac, Paspalj, Savic, Danilovic, nisu zainteresovani, a ni Bodiroga koliko vidim, pa je Sasa Djordjevic jedini pravi velikan mladje generacije kandidat za selektora.

Rikošet

pre 10 godina

Deda je svoje odradio i hvala mu na svemu. Generacije koje su gledale njegove reprezentacije i radovale se sa njima znaju koliko je to veliki košarkaški mag i koliko je sreće, zajedno sa našim zlatnim košarkašima naravno, donosio svih ovih godina u naše domove. To ko će ga naslijediti je manje bitno od činjenice da nam djece danas sve manje vole Srbiju, zemlju za koju su nekada pod drugim grbom, himnom i zastavom "ginule" košarkaške gromade poput Divca, Đorđevića, Danilovića, Bodiroge, Paspalja, Rebrače... Šta se promijenilo od tada, da nije Ivković? Mislim da nije, on je i tada, i sada sjedio na klupi i dijelio iste savjete...

Hajde ovako

pre 10 godina

Lično ne vidim ni jedan stručni razlog za Ivkovićev odlazak, ali smatram da je pametno što se sam povukao, pre nego što počnu razni Čovići i slični da prežvakavaju njegovo ime u kontekstu krivca za "neuspeh" na EP (neka se javi prva osoba koja je pre EP mislila da sa bezmalo B-timom možemo više od ovoga).
Mislim da je Ivković udario dobru osnovu, i nadam se da će ga naslediti stručna, ali smirena osoba, koja može da očuva i unapredi timski duh u reprezentaciji.

RaleZi

pre 10 godina

Nije dovoljno samo postaviti novog selektrora, već i novi sistem, bolji skauting i selektiranje igrača. Nekog sa vizijom, sa planom. Potrebno je da savez brine o svojim igračima, ne namerno su to prepustili menadžerima. Odnos savez-igrač-selektror bi trebao da funkcioniše bolje. Kandidati za buduće selektore neka predstave svoj plan i neka najbolji zameni Dudu. Nije dovoljno da je samo mladji! Iskreno, ne vidim ko bi mogao da preuzme odgovornost kada je najteže, a da već nije selektor.

Barcaboy

pre 10 godina

Svaka cast Dudi za sve u ovim godinama da dodje i da pomogne kolko god je mogao!!! Imamo MNOGO dobrih strucnjaka tako da koga god da uzmemo necemo mnogo pogresiti !

htc

pre 10 godina

U situaciji u kojoj smo bili pred EP ,kvalifikacije,otkazi igraca i ostalo,skoro sam siguran da retko koji trener,ne samo nas,bi uspeo da sastavi tim i plasira se na SP

kobe bryant

pre 10 godina

Hvala velikom čoveku i velikom gospodinu na svemu što je do sada uradio! Lično mislim da Duda još nije rekao poslednju reč kad je u pitanju njegov trenerski poziv, i ne smatram da ima zastarele metode. Ali velika je hajka bila na njega i momke, pa što bi čovek kidao svoje nerve? Povukao se da ga ne bi drugi smenjivali. A mi kao narod uvek nezasiti, uvek nam sve malo, i da smo osvojili bronzu mi bi kukali što nije zlato! Eto takvi smo. Kamo sreće da se na Dudu ugleda i selektor fudbalske reprezentacije!

Bane NS

pre 10 godina

Pa nema tu neke mudrosti, imate adekvatnu zamenu, subtitut i zaokret. Adekvatna zamena je Željko Obradović, substitut Svetislav Pešić, zaokret Kokošov i Džikić. Mada ja sam protiv Obradovića jer smo mi malo čudna nacija i mislim da on ne bi imao živaca to da iznese kao Duda recimo što se borio sa medijima i ostalim. Pešić mi se tu više sviđa. Kokošov i Džikić bi bili dobri da se napravi taj neki zaokret u igri da idemo na modernu košarku kakvu igra sve više reprezentacija danas koje se lagano sve više probijaju i baš zato što smo mlad tim koji se lako oblikuje bilo bi dobro da krenemo sa tim. Kako god, imamo mi i drugih dobrih trenera ali sada nam treba malo više od toga.

¸MM

pre 10 godina

Dudo, hvala. Voleo bih, da vidim Sašu Đorđevića, kao selektora
i Dudu Ivkovića, kao savetnika. Mislim, da bi to bilo dobro
rešenje.

Mikeli

pre 10 godina

Pesic bi bio odlicno resenje. Najdominatnije i najzesce smo igrali sa njim, mada cenim da on nece hteti.Od mladjih Sale Djordjevic ima potencijal, harizmu i postovanje svih da bi bio selektor.Mada moj prvi pik je Kokoskov.Prosto covek odaje utisak profesionalca. Uneo je taj Nba sistem u svoj tim. Ima nekih 5 asistenata na terenu koji su zaduzeni za skautig i Gruzija je igrala zaista dobru kosarku.

Djole

pre 10 godina

(StivDzi, 24. septembar 2013 14:21)

Slazem se. Ima autoritet,ima znanje,ima iskustvo. Ali,tek je potpisao za Fenerbahce,ne verujem da ce on biti selektor. Ali mogli bi da pokrenemo nesto,da ga zamolimo ljudski :).

P.S. Procitao sam blog sa onog linka,decko ocigledno ima neke probleme,pa se lepo istresao. Dok neki hoce da pomognu (ne trenerski,jer je to posao trenera,mi mozemo da navijamo),on pljuje sve redom, Srbenda i po!

Petronius

pre 10 godina

Duda Ivkovic ne samo da je jedan od najvećih srpskih stručnjaka, već je jedan od najvećih stručnjaka sveta. To govori o njegovoj trofejnosti, o velikim pobeda i uspesima kako sa reprezentacijama tako i sa klubovima koje je vodio. Ko će biti selektor, veliko je pitanje, ima dosta imena, ali svakako, ko god da bude, trebalo bi da mentor reprezentacije ostane naš Duda Ivković, ipak je on kompententniji od svakog sledećeg selektora koji dolazi na njegovo mesto. I naravno trebalo bi da bude pitam prilikom izbora, jer je ipak njegova stručnost i njegovo mišljenje bitnije i veće od svih ostalih u Savezu. Ja bih predložio Vladu Đurovića kao jednog velikog stručnjaka. Sve u svemu, hvala ti Dudo što si vratio našu košarku u sam vrh Evrope i sveta i što si nas naučio da samo kolektiv može napraviti uspeh, a ne pojedinci,koji su samo deo tog istog tima koji jure da ostvare cilj. Hvala ti još jednom!!!!! ;)

koleee

pre 10 godina

igor kokoskov definitvno treba da preuzme nasu reprezentaciju..mlad trener velikih mogucnosti,sa ogromnim iskustvom.mislim da ima tu petlju da napravi dobar tim kao nas ivkovic

crnobeli delija

pre 10 godina

Hvala gospodine Ivkovicu!

Sto se tice naslednika, sigurno ne bih voleo da to budu Vujosevic ili Obradovic, i jedan i drugi su pokusali i oba puta je bio fijasko (da sad ne ulazim u razloge, bilo i proslo).

Svidja mi se ideja da dodje na to mesto neko mladji, zeljan dokazivanja i rada, Kokoskov, Dzikic, pa i Milojevic.

Mislim da je mnogo veci problem u (ne)motivisanih 15-20 kvalitetnih igraca, nama se pred svako veliko takmicenje naprasno porazboljeva 5-6 jakih igraca koji onda pravim cudom ozdrave pred pocetak klubske sezone :/

U svakom slucaju, Dudi hvala jos jednom, igracima kapa dole, mozda je moglo da bude za par mesta bolje, ali kad si ispod 3. mesta, bitno je samo da si obezbedio SP, niko te ne pita da li si bio 4. ili 7.

Bora

pre 10 godina

Znaš šta ' Crvena Zvezdo 1991',ti si ponešto načuo o ovom sportu,ali iskrivljenost tvojih stavova je u domenu patologije! Ja ću ti reći o 'tom treneru'! 1) Ko kaže,i gde piše da ijedan trener,bilo kojeg kluba,ima obavezu da 'napravi' pleja!!? Da li Država,baš to finansira? Možda mu je koncept i vizija ekipe,da plej ne bude dominantan igrač,nego neumorni,uporni 'sluga'? To je bre njegovo pravo kao trenera,a rezultati kluba su JEDINO merilo!! 2) Šta bilo kog trenera briga,kako je njegov igrač igrati kad napusti klub,i zaigra u toj tzv.'Evropi!?? Pa to je valjda obaveza i problem,njegovog novog trenera. Pa jel' 'taj trener' kriv,što su u Italiji (reče Sale Djordjević svojevremeno),pripreme i treninzi,sprdnja i cirkus,u odnosu na surovost u Srbiji! I koncept u Španiji,osim ako trener nije Srbin,je potpuno neprilagodjen našim igračima! 3) Jednom za svagda.Peković je odabrao C.Goru,na naredbu (molbu) oca,da mu porodica ne bi imala probleme(vidi intervju),i DOSTA više te laži!! Toliko.

Ludi Milojko

pre 10 godina

@ Bora, 24. septembar 2013 18:57
Auuu bre Boro, pa što ga toliko braniš. Sad mi posle tvog pisanija čovek ispade ko da je kriv nešto mnogo.

Vladimir Stojanovic

pre 10 godina

Svak cast Dudi na svemu, nema sumnje da je za svakog igraca cast raditi sa njim! Ali, ne moze se reci, da je on na ovom prvenstvu napravio kostur reprezentacije! Godine rada su pred njima, pitanje je kako ce njihov razvitak da tece, hoce li postati pravi igraci ili izgubiti se kao vecina onih momaka iz Poljske 2009g.. Ako se ovi momci oforme, svaki selektor koji dodje, sa njima za 3-4 godine, harace Evropom. Jer Spanija posle Gasola i ekipe vise nece biti ista, kao ni Francuzi posle Parkera.. Znaci, ima mesta da se vratimo u vrh.. Samo sa pravilnim konceptom i radom. Ali, ako ovi momci krenu da stagniraju, opet nas cekaju izgubljena takmicenja na kojima cemo podmladjivati ekipu. Duda je pokusao da primeni model od pre 25 godina, kada je mlade okupio, afirmisao i omogucio nam da terorisemo sve redom, narednih 10 godina.. Na zalost, takvih talenata vise nema, negde njihov napredak zapne kada dodju do 23 godine i izgube se.. Iskreno, voleo bih da iz ove selekcije bude bar njih 6-7 koji ce u Riju doneti medalju.. Ako tako ne bude, dzabe smo krecili ovo leto u Sloveniji :)

Nebojsa- Delija

pre 10 godina

Ne treba zuriti sa izborom selektora i dobro razmisliti koga postaviti za selektora jer po meni imamo strasnu generaciju .
Ako treba da predlozim neko ime za naslednika Ivkovica to je Zeljko Obradovic i da ti mu vremena da razmisli jer mi trenutno boljeg trenera za ovu generaciju nemamo .

igor

pre 10 godina

Sad je vreme i za promenama u KSS. Dati sansu nekim bivsim kosarkasima, sigurno medju njima ime onih koji bi hteli i mogli dobro da vode KSS.
A onda tako novoizabrana garnitura da sredi stanje u kosarci, jer mnoge stvari skripe, i da predlozi kandidate za novog selektora. Drzava bi trebala da podrzi KSS u svakom smislu, jer sport je jedna od retkih stvari koja jos uvek vredi u ovoj zemlji, i zbog mladih narastaja je bitno da se ulaze u sport.

anbeast

pre 10 godina

Hvala mu na tome sto je prihvatio mesto selektora kada to niko drugi nije hteo. Bilo bi lepo da je jos mozda 2009. uzeo nekog mladjeg trenera (Kokoskov, Dzikic, Djordjevic, Vukoicic....) u strucni stab pa da ovaj sada samo preuzme kormilo, a Duda da bude nekakav savetnik (slicno kao sto je to bilo sa Obradovicem).... Definitivno bi trebalo da se savez ozbiljno pozabavi brojnim problemima. Zasto vise nemamo jakih individualaca? Zasto se brojni igraci ne odazivaju? Mozda ima jos nekoga ali jedino Bogdanovic izgleda kao da ima i talenta, i drskosti, i atleticizma da bude kompletan igrac. Nemoguce je da nikako da izbacimo kompletnog igraca. Ako je brz i skocan - onda je drvo ili nizak, ako je talentovan - onda je u atletskom smislu morski krastavac, ako je i talentovan i atleta - onda nema radnu etiku.... Nesto ne stima sa procesom selekcije....