Nedelja, 18.08.2013.

16:52

Jusein Bolt ispred Karla Luisa!

Jusein Bolt osvojio je treću zlatnu medalju na SP u Moskvi, ukupno osmu u svojoj karijeri i uz dva srebra postao najtrofejniji atletičar u istoriji.

Izvor: AK

Jusein Bolt ispred Karla Luisa! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

mujcinovic salih

pre 10 godina

Sta reci o Koracu,vise voli Rusiju od mame kao i vecina ovdasnjih komentatora!Jamajcani trce bore se i to je to.Postoji jedna cinjenica koja im ne ide u prilog,broj stanovnika.Mali narod,toliko velikih trkaca,bode oci.Nesto slicno je bilo i sa Ist.Nemackom.Bili su fantasticni atleticari sada kad imaju kudikamo bolje uslove ne postizu neke rezultate.

stollepg

pre 10 godina

Odavno nisam pratio veceg sampiona, a da je ujedno veliki covjek i veliki sportista. Dajte ljudi, manite se teorija zavjere, i ko je kako, sta, dje.. Mnogo jaci i uticajniji odlucuju o svemu tome. Moj predlog vam je da vracate trku, slobodno vise 15-20 puta, da gledate ono mrcvarenje u prve 3 izmjene i onakvu ujednacenost, i onda zadnja promjena kao da ga je neko iz topa ispalio.. Ja nmg da vjerujem ovo.. Stvarno smo privilegovani, sto zivimo u vremenu jednog velikog sampiona , ako ne i najveceg u istoriji sporta, jer ovo sto on radi i postize, mislim da nece niko, nikad! :-)

Pocket#Rocket

pre 10 godina

@miki-ceka covek $$$dijamantsku ligu$$$...poluge su poluge;-) ...najavio je bio obaranje rekorda ali zbog svega sto se desilo ispalo je kako je ispalo...inace duboko verujem da nema govora o dopigu jesnostavno covek je toliko fizicki dominantan da je to nestvarno...ppgledajte samo koja naprezanja pravi Getlin na samom kraju trke koji je realno prava zver... a Jusa bez nekog forsiranja...Ludnica !!!

Bojan

pre 10 godina

(Mikael Hansen, 18. avgust 2013 22:59)
rangiranje je uvek po broju zlatnih medalja, pa zatim po broju srebrnih pa po broju bronzanih.
http://en.wikipedia.org/wiki/2013_World_Championships_in_Athletics#Medal_table
http://en.wikipedia.org/wiki/2008_Summer_Olympics_medal_table#Medal_table
http://en.wikipedia.org/wiki/2012_Summer_Olympics_medal_table#Medal_table
ali te tabele su vise revijalne prirode i ne bi trebale da se dozivljavaju kao neko poredjenje zemalja.

ccc

pre 10 godina

Jeli bre!! A kad su vam Ameri nabili takav komplex? Cim cujete rec USA, vi se izgubite?! Auu, opasna bolest!
(NY-City, 18. avgust 2013 20:12)

Rado bih ti dao "ne preporučujem" al' se bojim da ovi tvoji ne dođu po mene.

Erdoglija Kingdom

pre 10 godina

@Paz... zato što u dijamantskoj ligi i ostalim mitinzima uzima dobru kintu ako obori rekord. Na svetskim prvenstvima i olimpijadama se trči za slavu.

Bojan

pre 10 godina

(amaterski sport, 18. avgust 2013 23:55)
ima dva srebra iz Osake 2007. tada je imao tek 20 godina. Osvojio je medalje u stafeti i na trci u 200m iza americke stafete i tajsona geja na 100m nije ucestvovao.
(Tibor, 18. avgust 2013 22:06)
Karl jeste imao skok u dalj, ali po dominaciji u trcanju mu definitivno nije ravan. Od 2008 na svakom svetskom i olimpijskom prvenstvu bolt ima zlato na 100, 200 i 4x100m sem jednom kada je diskvalifikovan, i uz to, svaki put bukvalno oduva konkurenciju. Dakle, uzeo je 14 od 15 mogucih zlatnih medalja. Luis ukupno ima 17 zlata od toga 6 sa skokom u dalj.
Realno je da su obojica izvrsni atleticari koji su oborili svoju eru

Pocket#Rocket

pre 10 godina

Veliki sam navijac Bolta i stvarno mu skidam kapu ali me je Frejzer-Prajs potpuno odusevila...totalna dominacija Jamajke svaka cast !!! Iskacem malo iz teme ali me zanima gde se u bg-u moze naci atlet majca Jamajke...znam da je ranije bilo na terazijama u prolazu kod doma sindikata tih stvari...ako neko zna...

Marko

pre 10 godina

Koja dominacija! Svaka im cast na trudu koji su ulozili da bi postigli tako nesto i pored toga sto su siromasna zemlja po medaljama su na 3. mestu. Respect

Tibor

pre 10 godina

Bolt samo trči a Carl Lewis je skakao i u dalj. Kakav je Carl bio takav se neće dugo roditi. Obojici svaka čast na medaljama, ali ipak,.... Carl!

Mikael Hansen

pre 10 godina

Usein Bolt će dostići Karla Luisa tek onda kada i on bude gostovao kod Ivana Ivanovića ...

I slažem se sa g-dinom Koraćem da su Rusi po medaljama ispred Amera zbog više zlata. Verujem da bi se Duško složio i da je Hrvatska uspešnija od Srbije zbog zlata Perkovićeve ...

pravila

pre 10 godina

Iako sam mislio da je opet neka teorija zavere od strane Amerike, pogledao sam pravilo pod oznakom "163.4(b)" . Evo i link za sve nas neverne Tome http://www.iaaf.org/about-iaaf/documents/rules-regulations tu imate PDF pa protumacite.

Bond, James Woods

pre 10 godina

Pre su bila SP svake cetri godine a sada svake dve, tako da je Lewis ipak malo ispred Bolta.. Ali pitanje je vremena kad ce ovaj nabildovani Bolt priznati sta je sve uzimao! Za Srbe je svaki amerikanac dopingovan, a nisu im sumnjivi rezultati Bolta..? Hehe, to je sve trening i priroda je tako braco?

Taja

pre 10 godina

Ne bi trebalo zaboraviti da je u doba Karla Luisa Svetsko prvenstvo organizovano svake četiri godine, pa ja on zlata uzimao od 1983. do 1991. Uz sadašnji dvogodišnji ritam takmičenja, verovatno bi imao još šest zlatnih medalja.

Hoces Iskreno ?

pre 10 godina

Kolko su neki bolesni to je strasno.
Vise paznje posvecuju tome sto je neki klipan napravio korak u Boltovoj traci,umesto na fenomenalno Boltovo trcanje !
Bolt je istrcao svoju deonicu neverovatnom brzinom .
Defitnivino najbolji sprinter kojeg sam ikada gledao. Zver !
P.S. da se razumemo,nit sam ljubitelj amera , niti mislim da pre Bolta nije bilo velikih sprintera.
Jednostavno Bolt je najbolji sprinter ikada.

bre

pre 10 godina

Ma ja ne verujem kakva dominacija zenske stafete Jamajke na 4x100 ono je bilo smesno ja nisam mogao da verujem da je onolika razlika moguca kao da su trcali 400 m a ne 100 prosto svaka cast i normalno svaka cast nasim reprezentativcima na osvojenim medaljama

sinbad

pre 10 godina

@4x100 a sta treba da ih volimo zbog "Milosrdnog" andjela? ako ti se nesvidja komentator imas dugme mute(a imas i eurosport).prelazak u drugu stazu je prekrsaj za diskvalifikaciju.najuspesnija zemlja je ona koja ima najvise zlatnih medalja neznam sta ti tu nije jasno.sportski pozz

Max

pre 10 godina

@4x100
Za komentatora se apsolutno slazem. Covek je totalno prolupao.
To sto je naglasavao "najuspesniju naciju" je ipak tacno -
Nema merenja - 3, 4, 5 srebrnih > 1 zlatne.
Prva kolona je najbitnija.

Боки

pre 10 godina

@4x100
Потписујем све што си написао. Коментатор Ди-Кеј је једини разлог зашто не навијам за Болта. Иначе, ја сам трку морао да погледам на ХРТ2 јер нисам могао да слушам тираде Ди-Кеја. То да су Руси најуспешнији је неспорно јер се увек гледају прво златне медаље па онда све остало. Да је Јамајка имала још једно злато била би испред САД, и поред знатно мањег броја медаља. Још само да додам да су Амери и на овом такмичењу као и на претходним освојили отприлике исти број медаља 25, само знатно маље златних.

Marijana

pre 10 godina

Hmm..Drago mi je da je Bolt prestigao Karla Luisa, drago mi je da je Jamajka ponovo bila ispred SAD-a, drago mi je da sam svedok svega toga! Pa ne znam šta je za čuđenje da je toliko mržnje upućeno američkim atletičarima, i to konkretno u ovoj štafeti, kad već svi znaju kakvim se sve sredstvima već unazad decenijama služe da bi došli do rezultata ti američki "sportisti"! sasvim je prirodno osećati gnev prema takvima, ali šta vredi jediti se na na jednu takvu silu? Ko zna, možda i nije više takva sila, definitivno ne u sprinterskim disciplinama zahvaljujući Boltu i ekipi koju je predvodio! A ko zna, možda je Gatlin namerno ušao u Boltovu stazu da bi sabotirao obaranje svetskog rekorda koji upravo drže Jamajčani? Sve je moguće, ali da pravde ima, e pa toga odveć nema, moj Koraću!

danilo

pre 10 godina

Ne daju se porediti ova dvojica jer Luis koji jeste dugo trajao i bio veliko ime, nije ipak pomerao granice a Bolt ih je pomerio toliko da je pitanje može li više...
O dopingu, politici i svemu ostalom, ko ima energije...

4x100

pre 10 godina

Svaka cast Boltu! Ovim svetskim prvenstvom je definitivno dokazao da je ubedljivo najbolji sprinter svih vremena. Medjutim zeleo bih da istaknem dva vrlo snazna utiska koja sam stekao za vreme trke:

1. Da li je moguce da Amerikanci vec 20 godina ne umeju da predaju stafetu kako treba? Ili im ispadne, ili budu diskfalifikovani, ili jednostavno izgube sekundu-dve na promenama...

2. Komentator na javnom servisu (necu mu navoditi ime, svi znaju o kome je rec) je jednostavno neverovatan! Toliko mrznje prema Americi nisam u zivotu video. Ni jednom nije spomenuo da su u momentu greske bili ubedljivo ispred Jamajke, ali je nekoliko puta rekao da bi Jamajka NESUMNJIVO oborila svetski rekord da Getlin nije zasmetao Boltu (na snimku deluje da mu nije smetao, makar meni). Nakon toga kaze da ce Amerika biti diskfalifikovana ako ima "bozje pravde"?!? Sta to uopste znaci? I na kraju nekoliko puta istice kako je Rusija najuspesnija zemlja svetskog prvenstva sa 7z, 4s i 6b medalja, uspesnija od Amerike koja ima 6z, 13s i 6b medalja. Pa nisu valjda samo zlatne medalje merilo uspeha... Sve u svemu zaista mi nije jasno kako je moguce da takva jedna "licnost" vec dugi niz godina prenosi jedan takav fantastican sport poput atletike.
Sportski Pozdrav!

ja

pre 10 godina

4*100-stoji da Korać pretjeruje,ali mislim da bi svaki normalan Srbin isto uradio,logično je da se navija za Ruse,Jamajčane,Kenijce,Etiopljane(a Korać upravo to i radi),a ne za nabeđene Amere.Uvijek se prvo računaju zlatne medalje,pa onda sve ostale,tako da su Rusi najuspješnija nacija(ništa Korać nije izmislio).Srce mi je puno,što ameri nisu najuspješnija nacija(Rusi prvi),što je Bolt prestigao Luisa i što su Jamajčani toliko dominantni u sprintu,da Ameri ne mogu da osvoje niti jedni zlato.

Боки

pre 10 godina

Да сте слушали Мориса Грина онда бисте чули да САД нису дисквалификоване јер Јамајка није уложила жалбу на то што је Гетлин прешао у њихову стазу али ви одмах о заверама. Шта бисте ви мрзитељи САД радили да није Болта? Како ћете када он престане да се такмичи? Да ли ћете и онда гледати атлетику?

Nikica

pre 10 godina

Bez namere da osporavam uspeh Bolta, koji je moj omiljeni atletičar, ali mislim da ste morali da proverite da je Luis uzeo tri zlata više na OI od Bolta. Jeste, 4 zlata su osvojene u skoku u dalj, ali to je i dalje atletska disciplina zbog čega Luis ipak (bar do narednih OI) ostaje najuspešniji atletičar svih vremena.

SKIDS

pre 10 godina

@(4x100, 18. avgust 2013 18:08)

Korać je najveći kralj na TV-u i nezamislivo je gledati atletska takmičenja bez njegovih komentara.
Što se tiče medalja o kojima govoriš, da si ikada u životu malo ozbiljnije pratio atletiku ili se njome bavio, znao bi da se na rangiranju uspešnosti na takmičenjima gledaju prvo zlatne medalje. Odnosno, jedna reprezentacija može da ima 2 zlata, a druga 34 bronze - prva je uspešnija.
Getlin je Boltu itekako smetao! Čak i gaženje linije se kažnjava, a ne nekoliko koraka u tuđoj stazi. Ali Amerikancima je sve dozvoljeno, osim zlata koja osvajaju samo ZMAJEVI SA JAMAJKE!
Amerikanci i njihovo ponašanje na svim sportskim borilištima, ne samo atletskim, se pravim ljubiteljima sporta i poštenim ljudima, gadi.

Atleticar

pre 10 godina

A diskvalifikacija jadne americke stafete?
Da su Srbi zgazili liniju odmah bi leteli a ovima se sve gleda kroz prste.

Sramota za Svetsku atletsku federaciju i za Kanadau i Veliku Britaniju koje nisu smele da uloze protest !

Zasto nasa atletska federacija nije ulozila protest ?!

Jel moguce da svi zmurite i plasite se reakcije amerike? Pa oni bi se prvi bunili da se to bilo kom drugom desilo.

Jusa Bolt

pre 10 godina

Sto se tice trke, Velika Britanija je diskvalifikovana. Ceka se da vidimo da li ce Amerika biti isto diskvalifikovana.
Pogledajte prestup Getlina u drugu stazu http://www.youtube.com/watch?v=yYGmbjjBesE&feature=youtu.be&t=1m15s

Bojan

pre 10 godina

realno, mislim da nije bio pokusaj ometanja i greska nije uticala na konacan rezultat, tj prelaz je bio u spoljnu liniju, tako da Getlin nije skratio putanju i stekao nefer prednost u odnosu na ostale, a Bolt je pobedio te nije bio problem sto ga je Getlin koliko toliko omeo, ali pravila su pravila, nekoliko koraka je napravljeno u tudjoj liniji sto mora da znaci diskvalifikaciju (bar koliko sam ja upoznat sa pravilima).

za kraj, svaka cast Boltu, osvojice on jos 3-4 zlata sigurno i postaviti verovatno nedostizan rekord, steta sto nije uzeo i pre 2 godine zlato na 100m, to bi bilo 3 puta uzastopni hat-trick na svetskim uz dva puta na olimpijadama.
ukoliko nista ne koristi, stvarno mu svkaa cast

twister

pre 10 godina

smesno ceo svet video prestup samo sudije nisu , pa naravno da nisu kada su Amerikanci prestupili , i posle neka mi neko kaze da je kod njih sve cisto i legarno i kako njihovi sportisti idu redovno na doping kontrole

twister

pre 10 godina

smesno ceo svet video prestup samo sudije nisu , pa naravno da nisu kada su Amerikanci prestupili , i posle neka mi neko kaze da je kod njih sve cisto i legarno i kako njihovi sportisti idu redovno na doping kontrole

Jusa Bolt

pre 10 godina

Sto se tice trke, Velika Britanija je diskvalifikovana. Ceka se da vidimo da li ce Amerika biti isto diskvalifikovana.
Pogledajte prestup Getlina u drugu stazu http://www.youtube.com/watch?v=yYGmbjjBesE&feature=youtu.be&t=1m15s

Atleticar

pre 10 godina

A diskvalifikacija jadne americke stafete?
Da su Srbi zgazili liniju odmah bi leteli a ovima se sve gleda kroz prste.

Sramota za Svetsku atletsku federaciju i za Kanadau i Veliku Britaniju koje nisu smele da uloze protest !

Zasto nasa atletska federacija nije ulozila protest ?!

Jel moguce da svi zmurite i plasite se reakcije amerike? Pa oni bi se prvi bunili da se to bilo kom drugom desilo.

Bojan

pre 10 godina

realno, mislim da nije bio pokusaj ometanja i greska nije uticala na konacan rezultat, tj prelaz je bio u spoljnu liniju, tako da Getlin nije skratio putanju i stekao nefer prednost u odnosu na ostale, a Bolt je pobedio te nije bio problem sto ga je Getlin koliko toliko omeo, ali pravila su pravila, nekoliko koraka je napravljeno u tudjoj liniji sto mora da znaci diskvalifikaciju (bar koliko sam ja upoznat sa pravilima).

za kraj, svaka cast Boltu, osvojice on jos 3-4 zlata sigurno i postaviti verovatno nedostizan rekord, steta sto nije uzeo i pre 2 godine zlato na 100m, to bi bilo 3 puta uzastopni hat-trick na svetskim uz dva puta na olimpijadama.
ukoliko nista ne koristi, stvarno mu svkaa cast

SKIDS

pre 10 godina

@(4x100, 18. avgust 2013 18:08)

Korać je najveći kralj na TV-u i nezamislivo je gledati atletska takmičenja bez njegovih komentara.
Što se tiče medalja o kojima govoriš, da si ikada u životu malo ozbiljnije pratio atletiku ili se njome bavio, znao bi da se na rangiranju uspešnosti na takmičenjima gledaju prvo zlatne medalje. Odnosno, jedna reprezentacija može da ima 2 zlata, a druga 34 bronze - prva je uspešnija.
Getlin je Boltu itekako smetao! Čak i gaženje linije se kažnjava, a ne nekoliko koraka u tuđoj stazi. Ali Amerikancima je sve dozvoljeno, osim zlata koja osvajaju samo ZMAJEVI SA JAMAJKE!
Amerikanci i njihovo ponašanje na svim sportskim borilištima, ne samo atletskim, se pravim ljubiteljima sporta i poštenim ljudima, gadi.

ja

pre 10 godina

4*100-stoji da Korać pretjeruje,ali mislim da bi svaki normalan Srbin isto uradio,logično je da se navija za Ruse,Jamajčane,Kenijce,Etiopljane(a Korać upravo to i radi),a ne za nabeđene Amere.Uvijek se prvo računaju zlatne medalje,pa onda sve ostale,tako da su Rusi najuspješnija nacija(ništa Korać nije izmislio).Srce mi je puno,što ameri nisu najuspješnija nacija(Rusi prvi),što je Bolt prestigao Luisa i što su Jamajčani toliko dominantni u sprintu,da Ameri ne mogu da osvoje niti jedni zlato.

sinbad

pre 10 godina

@4x100 a sta treba da ih volimo zbog "Milosrdnog" andjela? ako ti se nesvidja komentator imas dugme mute(a imas i eurosport).prelazak u drugu stazu je prekrsaj za diskvalifikaciju.najuspesnija zemlja je ona koja ima najvise zlatnih medalja neznam sta ti tu nije jasno.sportski pozz

Hoces Iskreno ?

pre 10 godina

Kolko su neki bolesni to je strasno.
Vise paznje posvecuju tome sto je neki klipan napravio korak u Boltovoj traci,umesto na fenomenalno Boltovo trcanje !
Bolt je istrcao svoju deonicu neverovatnom brzinom .
Defitnivino najbolji sprinter kojeg sam ikada gledao. Zver !
P.S. da se razumemo,nit sam ljubitelj amera , niti mislim da pre Bolta nije bilo velikih sprintera.
Jednostavno Bolt je najbolji sprinter ikada.

4x100

pre 10 godina

Svaka cast Boltu! Ovim svetskim prvenstvom je definitivno dokazao da je ubedljivo najbolji sprinter svih vremena. Medjutim zeleo bih da istaknem dva vrlo snazna utiska koja sam stekao za vreme trke:

1. Da li je moguce da Amerikanci vec 20 godina ne umeju da predaju stafetu kako treba? Ili im ispadne, ili budu diskfalifikovani, ili jednostavno izgube sekundu-dve na promenama...

2. Komentator na javnom servisu (necu mu navoditi ime, svi znaju o kome je rec) je jednostavno neverovatan! Toliko mrznje prema Americi nisam u zivotu video. Ni jednom nije spomenuo da su u momentu greske bili ubedljivo ispred Jamajke, ali je nekoliko puta rekao da bi Jamajka NESUMNJIVO oborila svetski rekord da Getlin nije zasmetao Boltu (na snimku deluje da mu nije smetao, makar meni). Nakon toga kaze da ce Amerika biti diskfalifikovana ako ima "bozje pravde"?!? Sta to uopste znaci? I na kraju nekoliko puta istice kako je Rusija najuspesnija zemlja svetskog prvenstva sa 7z, 4s i 6b medalja, uspesnija od Amerike koja ima 6z, 13s i 6b medalja. Pa nisu valjda samo zlatne medalje merilo uspeha... Sve u svemu zaista mi nije jasno kako je moguce da takva jedna "licnost" vec dugi niz godina prenosi jedan takav fantastican sport poput atletike.
Sportski Pozdrav!

Taja

pre 10 godina

Ne bi trebalo zaboraviti da je u doba Karla Luisa Svetsko prvenstvo organizovano svake četiri godine, pa ja on zlata uzimao od 1983. do 1991. Uz sadašnji dvogodišnji ritam takmičenja, verovatno bi imao još šest zlatnih medalja.

danilo

pre 10 godina

Ne daju se porediti ova dvojica jer Luis koji jeste dugo trajao i bio veliko ime, nije ipak pomerao granice a Bolt ih je pomerio toliko da je pitanje može li više...
O dopingu, politici i svemu ostalom, ko ima energije...

bre

pre 10 godina

Ma ja ne verujem kakva dominacija zenske stafete Jamajke na 4x100 ono je bilo smesno ja nisam mogao da verujem da je onolika razlika moguca kao da su trcali 400 m a ne 100 prosto svaka cast i normalno svaka cast nasim reprezentativcima na osvojenim medaljama

Marijana

pre 10 godina

Hmm..Drago mi je da je Bolt prestigao Karla Luisa, drago mi je da je Jamajka ponovo bila ispred SAD-a, drago mi je da sam svedok svega toga! Pa ne znam šta je za čuđenje da je toliko mržnje upućeno američkim atletičarima, i to konkretno u ovoj štafeti, kad već svi znaju kakvim se sve sredstvima već unazad decenijama služe da bi došli do rezultata ti američki "sportisti"! sasvim je prirodno osećati gnev prema takvima, ali šta vredi jediti se na na jednu takvu silu? Ko zna, možda i nije više takva sila, definitivno ne u sprinterskim disciplinama zahvaljujući Boltu i ekipi koju je predvodio! A ko zna, možda je Gatlin namerno ušao u Boltovu stazu da bi sabotirao obaranje svetskog rekorda koji upravo drže Jamajčani? Sve je moguće, ali da pravde ima, e pa toga odveć nema, moj Koraću!

Nikica

pre 10 godina

Bez namere da osporavam uspeh Bolta, koji je moj omiljeni atletičar, ali mislim da ste morali da proverite da je Luis uzeo tri zlata više na OI od Bolta. Jeste, 4 zlata su osvojene u skoku u dalj, ali to je i dalje atletska disciplina zbog čega Luis ipak (bar do narednih OI) ostaje najuspešniji atletičar svih vremena.

Marko

pre 10 godina

Koja dominacija! Svaka im cast na trudu koji su ulozili da bi postigli tako nesto i pored toga sto su siromasna zemlja po medaljama su na 3. mestu. Respect

Max

pre 10 godina

@4x100
Za komentatora se apsolutno slazem. Covek je totalno prolupao.
To sto je naglasavao "najuspesniju naciju" je ipak tacno -
Nema merenja - 3, 4, 5 srebrnih > 1 zlatne.
Prva kolona je najbitnija.

Pocket#Rocket

pre 10 godina

Veliki sam navijac Bolta i stvarno mu skidam kapu ali me je Frejzer-Prajs potpuno odusevila...totalna dominacija Jamajke svaka cast !!! Iskacem malo iz teme ali me zanima gde se u bg-u moze naci atlet majca Jamajke...znam da je ranije bilo na terazijama u prolazu kod doma sindikata tih stvari...ako neko zna...

Боки

pre 10 godina

@4x100
Потписујем све што си написао. Коментатор Ди-Кеј је једини разлог зашто не навијам за Болта. Иначе, ја сам трку морао да погледам на ХРТ2 јер нисам могао да слушам тираде Ди-Кеја. То да су Руси најуспешнији је неспорно јер се увек гледају прво златне медаље па онда све остало. Да је Јамајка имала још једно злато била би испред САД, и поред знатно мањег броја медаља. Још само да додам да су Амери и на овом такмичењу као и на претходним освојили отприлике исти број медаља 25, само знатно маље златних.

Bond, James Woods

pre 10 godina

Pre su bila SP svake cetri godine a sada svake dve, tako da je Lewis ipak malo ispred Bolta.. Ali pitanje je vremena kad ce ovaj nabildovani Bolt priznati sta je sve uzimao! Za Srbe je svaki amerikanac dopingovan, a nisu im sumnjivi rezultati Bolta..? Hehe, to je sve trening i priroda je tako braco?

Mikael Hansen

pre 10 godina

Usein Bolt će dostići Karla Luisa tek onda kada i on bude gostovao kod Ivana Ivanovića ...

I slažem se sa g-dinom Koraćem da su Rusi po medaljama ispred Amera zbog više zlata. Verujem da bi se Duško složio i da je Hrvatska uspešnija od Srbije zbog zlata Perkovićeve ...

Боки

pre 10 godina

Да сте слушали Мориса Грина онда бисте чули да САД нису дисквалификоване јер Јамајка није уложила жалбу на то што је Гетлин прешао у њихову стазу али ви одмах о заверама. Шта бисте ви мрзитељи САД радили да није Болта? Како ћете када он престане да се такмичи? Да ли ћете и онда гледати атлетику?

Tibor

pre 10 godina

Bolt samo trči a Carl Lewis je skakao i u dalj. Kakav je Carl bio takav se neće dugo roditi. Obojici svaka čast na medaljama, ali ipak,.... Carl!

pravila

pre 10 godina

Iako sam mislio da je opet neka teorija zavere od strane Amerike, pogledao sam pravilo pod oznakom "163.4(b)" . Evo i link za sve nas neverne Tome http://www.iaaf.org/about-iaaf/documents/rules-regulations tu imate PDF pa protumacite.

stollepg

pre 10 godina

Odavno nisam pratio veceg sampiona, a da je ujedno veliki covjek i veliki sportista. Dajte ljudi, manite se teorija zavjere, i ko je kako, sta, dje.. Mnogo jaci i uticajniji odlucuju o svemu tome. Moj predlog vam je da vracate trku, slobodno vise 15-20 puta, da gledate ono mrcvarenje u prve 3 izmjene i onakvu ujednacenost, i onda zadnja promjena kao da ga je neko iz topa ispalio.. Ja nmg da vjerujem ovo.. Stvarno smo privilegovani, sto zivimo u vremenu jednog velikog sampiona , ako ne i najveceg u istoriji sporta, jer ovo sto on radi i postize, mislim da nece niko, nikad! :-)

Pocket#Rocket

pre 10 godina

@miki-ceka covek $$$dijamantsku ligu$$$...poluge su poluge;-) ...najavio je bio obaranje rekorda ali zbog svega sto se desilo ispalo je kako je ispalo...inace duboko verujem da nema govora o dopigu jesnostavno covek je toliko fizicki dominantan da je to nestvarno...ppgledajte samo koja naprezanja pravi Getlin na samom kraju trke koji je realno prava zver... a Jusa bez nekog forsiranja...Ludnica !!!

ccc

pre 10 godina

Jeli bre!! A kad su vam Ameri nabili takav komplex? Cim cujete rec USA, vi se izgubite?! Auu, opasna bolest!
(NY-City, 18. avgust 2013 20:12)

Rado bih ti dao "ne preporučujem" al' se bojim da ovi tvoji ne dođu po mene.

Bojan

pre 10 godina

(amaterski sport, 18. avgust 2013 23:55)
ima dva srebra iz Osake 2007. tada je imao tek 20 godina. Osvojio je medalje u stafeti i na trci u 200m iza americke stafete i tajsona geja na 100m nije ucestvovao.
(Tibor, 18. avgust 2013 22:06)
Karl jeste imao skok u dalj, ali po dominaciji u trcanju mu definitivno nije ravan. Od 2008 na svakom svetskom i olimpijskom prvenstvu bolt ima zlato na 100, 200 i 4x100m sem jednom kada je diskvalifikovan, i uz to, svaki put bukvalno oduva konkurenciju. Dakle, uzeo je 14 od 15 mogucih zlatnih medalja. Luis ukupno ima 17 zlata od toga 6 sa skokom u dalj.
Realno je da su obojica izvrsni atleticari koji su oborili svoju eru

Erdoglija Kingdom

pre 10 godina

@Paz... zato što u dijamantskoj ligi i ostalim mitinzima uzima dobru kintu ako obori rekord. Na svetskim prvenstvima i olimpijadama se trči za slavu.

mujcinovic salih

pre 10 godina

Sta reci o Koracu,vise voli Rusiju od mame kao i vecina ovdasnjih komentatora!Jamajcani trce bore se i to je to.Postoji jedna cinjenica koja im ne ide u prilog,broj stanovnika.Mali narod,toliko velikih trkaca,bode oci.Nesto slicno je bilo i sa Ist.Nemackom.Bili su fantasticni atleticari sada kad imaju kudikamo bolje uslove ne postizu neke rezultate.

Bojan

pre 10 godina

(Mikael Hansen, 18. avgust 2013 22:59)
rangiranje je uvek po broju zlatnih medalja, pa zatim po broju srebrnih pa po broju bronzanih.
http://en.wikipedia.org/wiki/2013_World_Championships_in_Athletics#Medal_table
http://en.wikipedia.org/wiki/2008_Summer_Olympics_medal_table#Medal_table
http://en.wikipedia.org/wiki/2012_Summer_Olympics_medal_table#Medal_table
ali te tabele su vise revijalne prirode i ne bi trebale da se dozivljavaju kao neko poredjenje zemalja.

4x100

pre 10 godina

Svaka cast Boltu! Ovim svetskim prvenstvom je definitivno dokazao da je ubedljivo najbolji sprinter svih vremena. Medjutim zeleo bih da istaknem dva vrlo snazna utiska koja sam stekao za vreme trke:

1. Da li je moguce da Amerikanci vec 20 godina ne umeju da predaju stafetu kako treba? Ili im ispadne, ili budu diskfalifikovani, ili jednostavno izgube sekundu-dve na promenama...

2. Komentator na javnom servisu (necu mu navoditi ime, svi znaju o kome je rec) je jednostavno neverovatan! Toliko mrznje prema Americi nisam u zivotu video. Ni jednom nije spomenuo da su u momentu greske bili ubedljivo ispred Jamajke, ali je nekoliko puta rekao da bi Jamajka NESUMNJIVO oborila svetski rekord da Getlin nije zasmetao Boltu (na snimku deluje da mu nije smetao, makar meni). Nakon toga kaze da ce Amerika biti diskfalifikovana ako ima "bozje pravde"?!? Sta to uopste znaci? I na kraju nekoliko puta istice kako je Rusija najuspesnija zemlja svetskog prvenstva sa 7z, 4s i 6b medalja, uspesnija od Amerike koja ima 6z, 13s i 6b medalja. Pa nisu valjda samo zlatne medalje merilo uspeha... Sve u svemu zaista mi nije jasno kako je moguce da takva jedna "licnost" vec dugi niz godina prenosi jedan takav fantastican sport poput atletike.
Sportski Pozdrav!

Bond, James Woods

pre 10 godina

Pre su bila SP svake cetri godine a sada svake dve, tako da je Lewis ipak malo ispred Bolta.. Ali pitanje je vremena kad ce ovaj nabildovani Bolt priznati sta je sve uzimao! Za Srbe je svaki amerikanac dopingovan, a nisu im sumnjivi rezultati Bolta..? Hehe, to je sve trening i priroda je tako braco?

Боки

pre 10 godina

Да сте слушали Мориса Грина онда бисте чули да САД нису дисквалификоване јер Јамајка није уложила жалбу на то што је Гетлин прешао у њихову стазу али ви одмах о заверама. Шта бисте ви мрзитељи САД радили да није Болта? Како ћете када он престане да се такмичи? Да ли ћете и онда гледати атлетику?

Боки

pre 10 godina

@4x100
Потписујем све што си написао. Коментатор Ди-Кеј је једини разлог зашто не навијам за Болта. Иначе, ја сам трку морао да погледам на ХРТ2 јер нисам могао да слушам тираде Ди-Кеја. То да су Руси најуспешнији је неспорно јер се увек гледају прво златне медаље па онда све остало. Да је Јамајка имала још једно злато била би испред САД, и поред знатно мањег броја медаља. Још само да додам да су Амери и на овом такмичењу као и на претходним освојили отприлике исти број медаља 25, само знатно маље златних.

Tibor

pre 10 godina

Bolt samo trči a Carl Lewis je skakao i u dalj. Kakav je Carl bio takav se neće dugo roditi. Obojici svaka čast na medaljama, ali ipak,.... Carl!

sinbad

pre 10 godina

@4x100 a sta treba da ih volimo zbog "Milosrdnog" andjela? ako ti se nesvidja komentator imas dugme mute(a imas i eurosport).prelazak u drugu stazu je prekrsaj za diskvalifikaciju.najuspesnija zemlja je ona koja ima najvise zlatnih medalja neznam sta ti tu nije jasno.sportski pozz

Atleticar

pre 10 godina

A diskvalifikacija jadne americke stafete?
Da su Srbi zgazili liniju odmah bi leteli a ovima se sve gleda kroz prste.

Sramota za Svetsku atletsku federaciju i za Kanadau i Veliku Britaniju koje nisu smele da uloze protest !

Zasto nasa atletska federacija nije ulozila protest ?!

Jel moguce da svi zmurite i plasite se reakcije amerike? Pa oni bi se prvi bunili da se to bilo kom drugom desilo.

ja

pre 10 godina

4*100-stoji da Korać pretjeruje,ali mislim da bi svaki normalan Srbin isto uradio,logično je da se navija za Ruse,Jamajčane,Kenijce,Etiopljane(a Korać upravo to i radi),a ne za nabeđene Amere.Uvijek se prvo računaju zlatne medalje,pa onda sve ostale,tako da su Rusi najuspješnija nacija(ništa Korać nije izmislio).Srce mi je puno,što ameri nisu najuspješnija nacija(Rusi prvi),što je Bolt prestigao Luisa i što su Jamajčani toliko dominantni u sprintu,da Ameri ne mogu da osvoje niti jedni zlato.

Max

pre 10 godina

@4x100
Za komentatora se apsolutno slazem. Covek je totalno prolupao.
To sto je naglasavao "najuspesniju naciju" je ipak tacno -
Nema merenja - 3, 4, 5 srebrnih > 1 zlatne.
Prva kolona je najbitnija.

SKIDS

pre 10 godina

@(4x100, 18. avgust 2013 18:08)

Korać je najveći kralj na TV-u i nezamislivo je gledati atletska takmičenja bez njegovih komentara.
Što se tiče medalja o kojima govoriš, da si ikada u životu malo ozbiljnije pratio atletiku ili se njome bavio, znao bi da se na rangiranju uspešnosti na takmičenjima gledaju prvo zlatne medalje. Odnosno, jedna reprezentacija može da ima 2 zlata, a druga 34 bronze - prva je uspešnija.
Getlin je Boltu itekako smetao! Čak i gaženje linije se kažnjava, a ne nekoliko koraka u tuđoj stazi. Ali Amerikancima je sve dozvoljeno, osim zlata koja osvajaju samo ZMAJEVI SA JAMAJKE!
Amerikanci i njihovo ponašanje na svim sportskim borilištima, ne samo atletskim, se pravim ljubiteljima sporta i poštenim ljudima, gadi.

Taja

pre 10 godina

Ne bi trebalo zaboraviti da je u doba Karla Luisa Svetsko prvenstvo organizovano svake četiri godine, pa ja on zlata uzimao od 1983. do 1991. Uz sadašnji dvogodišnji ritam takmičenja, verovatno bi imao još šest zlatnih medalja.

Marijana

pre 10 godina

Hmm..Drago mi je da je Bolt prestigao Karla Luisa, drago mi je da je Jamajka ponovo bila ispred SAD-a, drago mi je da sam svedok svega toga! Pa ne znam šta je za čuđenje da je toliko mržnje upućeno američkim atletičarima, i to konkretno u ovoj štafeti, kad već svi znaju kakvim se sve sredstvima već unazad decenijama služe da bi došli do rezultata ti američki "sportisti"! sasvim je prirodno osećati gnev prema takvima, ali šta vredi jediti se na na jednu takvu silu? Ko zna, možda i nije više takva sila, definitivno ne u sprinterskim disciplinama zahvaljujući Boltu i ekipi koju je predvodio! A ko zna, možda je Gatlin namerno ušao u Boltovu stazu da bi sabotirao obaranje svetskog rekorda koji upravo drže Jamajčani? Sve je moguće, ali da pravde ima, e pa toga odveć nema, moj Koraću!

Nikica

pre 10 godina

Bez namere da osporavam uspeh Bolta, koji je moj omiljeni atletičar, ali mislim da ste morali da proverite da je Luis uzeo tri zlata više na OI od Bolta. Jeste, 4 zlata su osvojene u skoku u dalj, ali to je i dalje atletska disciplina zbog čega Luis ipak (bar do narednih OI) ostaje najuspešniji atletičar svih vremena.

twister

pre 10 godina

smesno ceo svet video prestup samo sudije nisu , pa naravno da nisu kada su Amerikanci prestupili , i posle neka mi neko kaze da je kod njih sve cisto i legarno i kako njihovi sportisti idu redovno na doping kontrole

mujcinovic salih

pre 10 godina

Sta reci o Koracu,vise voli Rusiju od mame kao i vecina ovdasnjih komentatora!Jamajcani trce bore se i to je to.Postoji jedna cinjenica koja im ne ide u prilog,broj stanovnika.Mali narod,toliko velikih trkaca,bode oci.Nesto slicno je bilo i sa Ist.Nemackom.Bili su fantasticni atleticari sada kad imaju kudikamo bolje uslove ne postizu neke rezultate.

danilo

pre 10 godina

Ne daju se porediti ova dvojica jer Luis koji jeste dugo trajao i bio veliko ime, nije ipak pomerao granice a Bolt ih je pomerio toliko da je pitanje može li više...
O dopingu, politici i svemu ostalom, ko ima energije...

Mikael Hansen

pre 10 godina

Usein Bolt će dostići Karla Luisa tek onda kada i on bude gostovao kod Ivana Ivanovića ...

I slažem se sa g-dinom Koraćem da su Rusi po medaljama ispred Amera zbog više zlata. Verujem da bi se Duško složio i da je Hrvatska uspešnija od Srbije zbog zlata Perkovićeve ...

Hoces Iskreno ?

pre 10 godina

Kolko su neki bolesni to je strasno.
Vise paznje posvecuju tome sto je neki klipan napravio korak u Boltovoj traci,umesto na fenomenalno Boltovo trcanje !
Bolt je istrcao svoju deonicu neverovatnom brzinom .
Defitnivino najbolji sprinter kojeg sam ikada gledao. Zver !
P.S. da se razumemo,nit sam ljubitelj amera , niti mislim da pre Bolta nije bilo velikih sprintera.
Jednostavno Bolt je najbolji sprinter ikada.

bre

pre 10 godina

Ma ja ne verujem kakva dominacija zenske stafete Jamajke na 4x100 ono je bilo smesno ja nisam mogao da verujem da je onolika razlika moguca kao da su trcali 400 m a ne 100 prosto svaka cast i normalno svaka cast nasim reprezentativcima na osvojenim medaljama

pravila

pre 10 godina

Iako sam mislio da je opet neka teorija zavere od strane Amerike, pogledao sam pravilo pod oznakom "163.4(b)" . Evo i link za sve nas neverne Tome http://www.iaaf.org/about-iaaf/documents/rules-regulations tu imate PDF pa protumacite.

Bojan

pre 10 godina

realno, mislim da nije bio pokusaj ometanja i greska nije uticala na konacan rezultat, tj prelaz je bio u spoljnu liniju, tako da Getlin nije skratio putanju i stekao nefer prednost u odnosu na ostale, a Bolt je pobedio te nije bio problem sto ga je Getlin koliko toliko omeo, ali pravila su pravila, nekoliko koraka je napravljeno u tudjoj liniji sto mora da znaci diskvalifikaciju (bar koliko sam ja upoznat sa pravilima).

za kraj, svaka cast Boltu, osvojice on jos 3-4 zlata sigurno i postaviti verovatno nedostizan rekord, steta sto nije uzeo i pre 2 godine zlato na 100m, to bi bilo 3 puta uzastopni hat-trick na svetskim uz dva puta na olimpijadama.
ukoliko nista ne koristi, stvarno mu svkaa cast

Jusa Bolt

pre 10 godina

Sto se tice trke, Velika Britanija je diskvalifikovana. Ceka se da vidimo da li ce Amerika biti isto diskvalifikovana.
Pogledajte prestup Getlina u drugu stazu http://www.youtube.com/watch?v=yYGmbjjBesE&feature=youtu.be&t=1m15s

ccc

pre 10 godina

Jeli bre!! A kad su vam Ameri nabili takav komplex? Cim cujete rec USA, vi se izgubite?! Auu, opasna bolest!
(NY-City, 18. avgust 2013 20:12)

Rado bih ti dao "ne preporučujem" al' se bojim da ovi tvoji ne dođu po mene.

Bojan

pre 10 godina

(amaterski sport, 18. avgust 2013 23:55)
ima dva srebra iz Osake 2007. tada je imao tek 20 godina. Osvojio je medalje u stafeti i na trci u 200m iza americke stafete i tajsona geja na 100m nije ucestvovao.
(Tibor, 18. avgust 2013 22:06)
Karl jeste imao skok u dalj, ali po dominaciji u trcanju mu definitivno nije ravan. Od 2008 na svakom svetskom i olimpijskom prvenstvu bolt ima zlato na 100, 200 i 4x100m sem jednom kada je diskvalifikovan, i uz to, svaki put bukvalno oduva konkurenciju. Dakle, uzeo je 14 od 15 mogucih zlatnih medalja. Luis ukupno ima 17 zlata od toga 6 sa skokom u dalj.
Realno je da su obojica izvrsni atleticari koji su oborili svoju eru

Pocket#Rocket

pre 10 godina

@miki-ceka covek $$$dijamantsku ligu$$$...poluge su poluge;-) ...najavio je bio obaranje rekorda ali zbog svega sto se desilo ispalo je kako je ispalo...inace duboko verujem da nema govora o dopigu jesnostavno covek je toliko fizicki dominantan da je to nestvarno...ppgledajte samo koja naprezanja pravi Getlin na samom kraju trke koji je realno prava zver... a Jusa bez nekog forsiranja...Ludnica !!!

stollepg

pre 10 godina

Odavno nisam pratio veceg sampiona, a da je ujedno veliki covjek i veliki sportista. Dajte ljudi, manite se teorija zavjere, i ko je kako, sta, dje.. Mnogo jaci i uticajniji odlucuju o svemu tome. Moj predlog vam je da vracate trku, slobodno vise 15-20 puta, da gledate ono mrcvarenje u prve 3 izmjene i onakvu ujednacenost, i onda zadnja promjena kao da ga je neko iz topa ispalio.. Ja nmg da vjerujem ovo.. Stvarno smo privilegovani, sto zivimo u vremenu jednog velikog sampiona , ako ne i najveceg u istoriji sporta, jer ovo sto on radi i postize, mislim da nece niko, nikad! :-)

Pocket#Rocket

pre 10 godina

Veliki sam navijac Bolta i stvarno mu skidam kapu ali me je Frejzer-Prajs potpuno odusevila...totalna dominacija Jamajke svaka cast !!! Iskacem malo iz teme ali me zanima gde se u bg-u moze naci atlet majca Jamajke...znam da je ranije bilo na terazijama u prolazu kod doma sindikata tih stvari...ako neko zna...

Marko

pre 10 godina

Koja dominacija! Svaka im cast na trudu koji su ulozili da bi postigli tako nesto i pored toga sto su siromasna zemlja po medaljama su na 3. mestu. Respect

Erdoglija Kingdom

pre 10 godina

@Paz... zato što u dijamantskoj ligi i ostalim mitinzima uzima dobru kintu ako obori rekord. Na svetskim prvenstvima i olimpijadama se trči za slavu.

Bojan

pre 10 godina

(Mikael Hansen, 18. avgust 2013 22:59)
rangiranje je uvek po broju zlatnih medalja, pa zatim po broju srebrnih pa po broju bronzanih.
http://en.wikipedia.org/wiki/2013_World_Championships_in_Athletics#Medal_table
http://en.wikipedia.org/wiki/2008_Summer_Olympics_medal_table#Medal_table
http://en.wikipedia.org/wiki/2012_Summer_Olympics_medal_table#Medal_table
ali te tabele su vise revijalne prirode i ne bi trebale da se dozivljavaju kao neko poredjenje zemalja.