Četvrtak, 15.08.2013.

20:53

Srbija pala posle produžetka

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Francuske sa 78:74 posle produžetka u prvom meču na turniru u Antibu.

Izvor: JT

Srbija pala posle produžetka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

120 Komentari

Sortiraj po:

Nenad

pre 10 godina

Sasvim solidan mec s obzirom na odustajanja i trenutni sastav ekipe. Za ozbiljnija dela bi nam trebao zdravi Teo, jos vise cetvorka i petica. Ajde petica bi nam trebala jos jedna, ali cetvorke nemamo ni jedne. Bjelica niti je bio niti moze biti cetvorka, cak smo tu i oslabili trojku, gde bi sa Lucicem sigurno imali najbolji evropski tandem. Bjelica je preslab za iole ozbiljniju cetvorku, poceo je da bude pomalo neodgovoran, previse se izvlaci visoko van reketa, mulja, gubi lopte. Valjda ce to Duda uvideti i vratiti ga tamo gde moze najvise dati.

novkkkkk

pre 10 godina

svi pricaju nervozno, kako izgubimo ovako bezveze, kako promasi 2 penala, svima kazem bolje sada da promasi i da izgubimo sada nego na prvenstvu...

Pitanje

pre 10 godina

Markovic jeste koristan ali uliva nesigurnost i sustinski je bezopasan po kos protivnika, narocito u pozicionim napadima kakvi su vecina u sporoj evropksoj kosarci. Mislim da bi trebalo da bude prodorna i "sporedna" dvojka, uvek u društvu kreativnog pejmejkera (Teodosić, Micić, Nedović). Njegova minutaža ne bi trebalo da prelazi 10-15 minuta (kada je potrebno neutralisati nekog beka za koji Duda proceni da je opasan za našu odbranu). Veoma je reaktivan i ratnički nastrojen u odbrani ali se u napadu pretvara u "malu macu" a ne zaboravimo da se košarka igra za koš više a ne za koš manje. On ima neprijatno (za igru) loš šut za ulogu koju ima u timu. Imam veliki respekt prema njegovom učinku i značaju za čvrstinu i dinamiku naše igre ali njegova neefikasnost i nesigurnost (gubi puno lopti) vrlo često anuliraju skoro sve što pozitivno uradi. Greške te vrste naša igra i rezultat skupo plaćaju. Da li je bolje da kada je već u igri ima što manje loptu u posedu? Mislim da je mnogo korisniji u igri bez lopte. Micić je veliki potencijal, čini mi si da je njegovo prisustvo veliko rasterećenje za Teodosića....bilo bi mi zanimljivo da vidim kakva bi nam igra sa njima dvojcom kao bekovskim parom, makar u pojedinim fazama utakmice, nije isključeno da bismo u napadu bili ono što naša publika očekuje - nepredvidivi i nečitljivi za odbranu makar 5 minuta). Duda ima vremena da i tu hazardnu varijantu isproba. Ne zaboravimo da su nama slabosti u napadu, a oni razaraju odbrane svojom lucidnošću.

Sasa KG

pre 10 godina

Nažalost nisam gledao utakmicu, ali se ovom prilikom zahvaljujem objektivnim i stručnim komentatorima koji su ostavili svoje komentare i omogućili mi da stvorim dobru sliku kako je to sinoć izgledalo. Vidim, da je postojalo nekoliko problema (slobodna bacanja, zagrađivanje igrača u odbrani – drugi i treći napad i organizacija u drugoj četvrtini). Očigledno, sve ovo može da se obrazloži padom koncentracije, a to opet mladošću i neiskustvom. Jeste ovo pripremna utakmica, ali vidim po komentarima da se igralo „ozbiljno“. Protiv glavnih kandidata za zlato, na njihovom terenu, sa 3. i 4. izborom na mestu pleja?! Pa zar to nije razlog za zadovoljstvo? Ali da nije ovih „komentatora“ koji pljuju po svakome, još bi bilo bolje. Ovako je malo tužno. Valjda bi "oni" sve to drugačije i bolje odradili. ccc. Nadam se da će ova ekipa dati sve od sebe da odigra najbolje što može, pa i ako to ne bude dovoljno da se prođe i grupa, ja ću biti zadovoljan. Ponavljam svoje mišljenje od pre nekoliko dana. Ovo su momci dostojni da me reprezentuju i iz tog razloga imaju moju podršku bez obzira na rezultat koji ostvare. Pa makar bili i poslednji na prvenstvu. Bravo momci!!!

Djole

pre 10 godina

Billy piton, 16. avgust 2013 00:25)

Pa ona jedna mu je stvarno bila niotkuda! Pusti ti NBA i te fazone. Nije sve bilo jasno kao dan cim je on usao jer je bilo gusto i igrali su se produzeci (kojih ne bi ni bilo da Bjelica nije omasio bacanja,sta bi im tad vredeo Parker?). Na kraju je imao sut iz igre 6-17 a u Srbiji se Teo pljuje zbog toga. Ok,oni i dalje jesu favoriti na EP,ali mozemo da se nosimo sa njima bez obzira na Parkera. Oni igraju divljacku kosarku jer su to sve crnci koji su vrhunske atlete,inace ne zaostajemo mnogo za njima.

Кривокапић

pre 10 godina

Дуда је ипак цар тренерски. Крпи екипу која успева да се носи са Французима. Свака част.

ja

pre 10 godina

@Verovatno najveci krivac za posrtanje srpske kosarke je Dusko Vujosevic! On kroz svoj rad vec godinama forsira strane reprezentativce na ustrb srpskih mladih talenata! Jos jedan primer je ovaj Lovernj, da nije tog strucnjaka Lovernj ne bi ni privirio ovako jakoj reprezentaciji kao sto je Francuska, on ga je na silu isforsirao, iako nema mnogo talenta, i evo sta je rezultat
(Luka, 15. avgust 2013 21:16)
Ako je sve u forsiranju sto vi ne isforsirate malo Luku Mitrovica nego decko mase peskirima celu sezonu, a to je jedini mladi igrac u vasem timu. Vi forsirate Skota, Almonda, Brauna, Nelson koji je tu i ove sezone Silba, Blazica, Dzenkinsa, Savovica (koji nema pravo nastupa za nas) i docice vam koliko vidim jos koji stranac. Od domacih igraca forsirali ste samo Covica juniora i to znamo zasto dok je Nemanja Nedovic grejao klupu, sreca pa je pametan Nemanja pa je na vreme pobegao pa sad za godinu dana eto njega u NBA a Covica u nekom malom Grckom klubu. Mi smo forsirali i mnogo nasih mladih igraca od kojih su u ovoj reprezentaciji Andjusic koji je ipa posle pola sezone otpao ali da bi se dala veca minutaza Bogdanu koji je isto u reprezentaciji i Milosavljevicu koji je takodje kandidat i nije mi jasno sto nije pozvan mada verujem da Duda zna sta radi. Tu je i Lucic, Gagic i Musli je do skoro bio sa reprezentacijom, a koliko njih je iz Zvezde, samo vremesni Katic a i on je ozbiljnu kosarku naucio da igra u Partizanu pa sad kod vas primenjuje steceno znanje.

Whiplash

pre 10 godina

Ako mi sa ovakvim timom protiv jedne Francuske izborimo produzetak onda imamo cemu da se nadamo na EPu. A cak i da se to ne desi Dudi svaka cast sto je bez "zvezda" uspeo da napravi funkcionalan tim

Billy piton

pre 10 godina

Са Стефаном Марковићем наш напад је тотално безопасан. Није кошарка фудбал па да само можеш као дефанзивац да играш и одбрани а да не знаш да шутнеш лопту на гол. (г4, 15. avgust 2013 23:10) Grčka 2004.

Srđan

pre 10 godina

Braćo, dobro je. A biće i bolje. Verujem u Srbe, koliko god ih svi omalovažavali. Najbolji kad je najteže. Najlošiji kad je najlakše. Srbi su najbolji narod na svetu, najdostojanstveniji, najnormalniji, odgovorno tvrdim. Veliki pozdrav za svu braću Srbe! Poštujte se i volite. Pomažite se i branite. Ne volite nikoga!!! nikog osim Srba, ali ne potcenjujte druge narode. I pobeda će doći.

snowman

pre 10 godina

@(NemanjaVac8, 15. avgust 2013 23:12)
Za ekipu u kojoj su Micic i Lucic tek izasli iz povrede,u kojoj je Bogdanovic debelo rezervisan,u kojoj se ocekuje povratak Teodosica u kojoj na ovoj utakmici nije igrao mozda nas najbolji igrac u priprenom periodu Nedovic.....jol ti na tu ekipu mislis,kad kazes da je dostigla svoj maksumum na ovoj utakmici!?
A jos pises uveren kako si objektivan i kao nama subjektivnima i pristrasnima hoces nesto da objasnis...jaooooo zemljo...
Mozda nemamo trenutno najjacu reprezentaciju u evropi,ali definitivno imamo najperspektivniju!

fergi

pre 10 godina

(Djole, 15. avgust 2013 23:10)

Nije Parker dao 2 trojke niotkuda , kako kazes, nego je to kvalitet, znanje, majstorstvo. Mislis da on to ne radi u NBA?? Pa takva igra mu je kao dobar dan! Mi smo igrali odlicno, ali protiv Francuza kada krene takmicenje, bice jako, jako tesko. Ovo je i za njih pripremna utakmica a stigli smo prednost i poveli dok je Parker sedeo na klupi! Cim je bilo gusto, njihov trener ga uveo i sve je bilo jasno do kraja. Toliko iskusno igra, mirno, zna sta radi u svakom trenutku. Ne ulece pod kos da se kliza ili gubi lopte kao 2 puta Markovic u produzetku. E to je razlika i zato smo izgubili. U bitnim trenucima mnogo se igra na brzaka, bez smisljene organizacije i zavrsnice. Ali to je to, mi nemamo igraca takvog kvaliteta i to pravi razliku u najvaznijim trenucima meca. U svakom slucaju, odlicna igra nasih i ima prostora za napredovanje. Da se isprave greske i jos vise uigra. Videcemo kako ce biti u Sloveniji ali u svakom slucaju sve najbolje nasima. Vidi se napredak.

kiza

pre 10 godina

Citam komentare i ne mogu da kazem da svi,ali velika vecina su ,ipak,samo navijaci.Kao prvo,momci su pokazali karakter da se vrate sa minus 15.Dalje,utakmica je posluzila da se polako u formu uvode Lucoc i Micic i mislim da je to uspelo,a to je jako vazno u ovom momentu.neki kazu da je Krstic bio los...E ,pa gospodo prvo morate da se zapitate da li je isto igrati kad se odbrana skuplja,a Markovic ostaje na povratnom pasu ili kad je tu ,recimo Teo.Takodje,pogledajte koliko je faulova napravljeno na kapitenu i kako smo kaznjavali skupljanje na njemu i kako je Andjusic torpedovao kos francuza tada.Danas je Duda isprobavao neke kombinacije sa Gagicem na 4-ci,i to je imalo svoju svrhu.Rasko i Krle su igrali manje u paru...Sve u svemu ovo su pripremne tekme i ima jos stvari za doraditi,ali smo pokazali da cemo imati respektabilan sastav kojem ce faliti iskustva,ali sta je tu je...

CrvenaZvezda1991

pre 10 godina

@ (NemanjaVac8, 15. avgust 2013 23:12)

Pa nemoj da kritikujes ukoliko se ne razumes, a ne razumes se.

Sve selekcije svih nasih drzava od 1970 pa do sad su imale iste bazicne i takmicarske pripreme. Nase takmicarske pripreme su pocele pre 10 dana kad i Francuzima. Francuzi su pre 4 dana dobili Hrvatsku sa 92-60. Mi i dalje probamo raznorazne varijante sa raznoraznim postavama, sto logicnim sto nelogicnim (zar neko stvarno misli da Duda Ivkovic ne zna kako se brani PnR protiv tima koji ima dominantnog play-a).

Ne kazem da treba sad da ocekujemo odmah finale, ali kazem da ne trebamo da kritikujemo nase na pripremnim utakmicama jer im samo stvaramo vecu presiju.

Ja razumem da su mnogi od vas otpisali reprezentaciju posle objave spiska (ne bih sad da googlam komentare od pre 3 meseca) i da im je sad tesko da priznaju da su mozda pogresili, medjutim to nije razlog da kritikujes kad nije vreme za to. Vreme za potencijalnu kritiku je posle EP-a.

ognjen

pre 10 godina

Pratiti ove komentare je smejurija..Kako se rezultat krece takvi su komentari..Mlada se ekipa se uplasila na kraju i ovo je ok...Da li vi znate ko su ovi igraci francuske?? Parker,Diaw,Batum,De colo,Zelabal,Pietrus...Sa nasim punim sastavom pojedinacno gledano su solidno jaci...Bez Teodosica,Nedovica,otkazima Savanovica,Velickovica,Ercega,Macvana..Lucic koji nije ni blizu kako moze...Ovo je jako dobro.Ja sam optimista za EP.Imacemo problem sa zavrsnicom zbog mladih igraca,ali mozemo da se svrstamo u jace ekipe i da se nosimo sa svima pod uslovom da se Teo vrati...

Arsen

pre 10 godina

@Verovatno najveci krivac za posrtanje srpske kosarke je Dusko Vujosevic! On kroz svoj rad vec godinama forsira strane reprezentativce na ustrb srpskih mladih talenata! Jos jedan primer je ovaj Lovernj, da nije tog strucnjaka Lovernj ne bi ni privirio ovako jakoj reprezentaciji kao sto je Francuska, on ga je na silu isforsirao, iako nema mnogo talenta, i evo sta je rezultat
(Luka, 15. avgust 2013 21:16)

Da li ti stvarno verujes u ovo sti si napisao? Mene samo to zanima, sve ostalo je "ok"

Macak

pre 10 godina

Zdravo Sasa, neki dan smo se kacili nesto oko teme Stojakovic/Teodosic, ali zavrsilo se pomirenjem, zadnji komemtar kasno napisah pa nije ni okacen..bilo kako bilo imas pozdrav od mene i vidje li ti ovo veceras?

Pa ovi momci fakat solidno odigrase, ja bih rekao da su se Francuzi upinjali a bogami Dudina ekipa fino drzi situaciju, nisu se pretrgli a imali su stvar pod kontrolom..obecava interesantan septembar!!

milan

pre 10 godina

Ocajni Nemanja Bjelica. Zapucao j sva slobodna bacanja u drugom poluvremenu. Sebican kada ima loptu, ili suta ili sam zavrsava akcije. Idolentan igrac, bar u reprezentaciji. Moze se reci da je sam prokockao skoro dobijenu utakmicu. Takodje, nema cetvorki.To se vidi iz aviona. Francuzi - borbeni i jaki u samom reketu, ali nisu tim koji ide do medalje. Nazalost, za ovu srpsku reprezentaciju su tesko pobedivi.

Djole

pre 10 godina

E,ljudi,vi sto kukate na poluvremenu sa tim "cim naidje jaci tim mi pucamo" upamtite jedno: igra se 40 MINUTA,NE 20! Gledao sam ceo mec,igrali smo sasvim dobru odbranu,u 2. cetvrtini smo imali problem sa izgubljenim loptama,zato su i napravili razliku. Andjusic je bio odlican u 2. poluvremenu,u prvom ga nije bilo,Bogdanovic obrnuto. Primetio sam da Bjelica preuzima odgovornost (ako ne Krle). Tokom cele utakmice su malo skripala bacanja zato smo izgubili. Na 7,7 sekundi do kraja bilo je nereseno i Bjelica je promasio 2 bacanja. Da je dao jedno,dobili bi jer smo imali jos jedan faul za bonus i napravili ga 2s pre kraja i oni nisu iskoristili napad pa se igrao produzetak. Nemam sta da im zamerim,Parker je pred kraj dao 2 trojke niotkuda. Bili smo odlicni,samo mi nije Markovic jasan. Pa Krle kao centar je bolje izvodio bacanja,a jos i to sto ne sme da sutne trojku kad je sam! E,zato nam fali Teo. I da malo bolje organizuje napad jer smo mnogo spustali na centre. Lucic je malo igrao zbog povrede. Teo i Nedovic bi mnogo znacili zbog suta i da rasterete Bjelicu. Imajuci u vidu ko sve nije igrao (Lucic tek neki minut,Krle pola tekme),bilo je odlicno! Njima su svi igrali(Parker,Dijao,Zelabal,Batum,De Kolo...) plus napaljena publika,ja sam zadovoljan. Katic standardan,Andjusicu krenuo sut,Bjelica najvise smeo u prodor igru,Micic je hrabar,ali mora malo pametnije,Bogdanovic ok,ali Markovic mora da pocne da sutira!

г4

pre 10 godina

Са Стефаном Марковићем наш напад је тотално безопасан. Није кошарка фудбал па да само можеш као дефанзивац да играш и одбрани а да не знаш да шутнеш лопту на гол.

Ratko

pre 10 godina

Au ljudi kako igramo dobro. Ako ovako nastave mislim da cemo imati lepu epizodu u Sloveniji. Gledao sam mec na Canal Sport i ova ekipa sa Teodosicem i Nedovicem mogla bi da bude cak i favorit za zlato. U Francuskoj Parker i Lovrenj dva najbolja igraca, nekako se sve vrti oko njih. Kod nas su svi odigrali sa izuzetkom Katic, Krstic koji jednostavno kidaju. I pored poraza ja sam prezadovoljan prikazanom igrom a Francuzi nam nece moci nista na neutralnom terenu kad budemo kompletni.

avidemux

pre 10 godina

tvrdim da je krstic najprecenjeniji centar u evropi trenutno. on ne moze da ugura u reket nikoga, bukvalno nikoga. njegova igra se svodi na pokusaj zidanja i onda izvlacenje i fadeaway. on je u beogradu protiv slovenije od 16 poena 14 dao van reketa. klasican izgovor od centra.
(boiii, 15. avgust 2013 21:30)

Eto vidis i veceras je najbolji strelac Srbije sa 14 koseva. Kako je ovaj centar dao te koseve..ti verovatno pojma nemas ali je dao..NEMOJ OMALOVAZAVATI IGRACA KOJI JE IGRAO U NBA..nemoj. Malo postovanja..

Svetozar

pre 10 godina

Polovina komentatora je ostrascena, navijacki raspolozena i neobjektivna. Ova ekipa, koja je preko noci ostala bez svih, sem 3 igraca sa prvenstva u Poljskoj kada smo osvojili Srebro, i dobila potpuno mladi kadar od 7 debitanata ( plus Katic), je pokazala i vise nego solidan nivo kosarke. Danas nismo imali Nedovica, ali igra nije bila nista manje brza, brzi protok lopte, vise dodavanja, nema sebicluka, dosta ukradenih i presecenih lopti, dobra realizacija za 3 poena, ali i nesto losiji procenat slobodnjaka. Momci su zasluzili svako postovanje i uvazavanje, kao i Duda Ivkovic koji igraca koji su mu bili na raspolaganju, oformio ekipu koja nije beznacajna i koju ne treba potcenjivati i unizavati. Po svemu prikazanom do sada uz pruzanje celog sebe na prvenstvu Srbija ima cvrste sanse najmanje za 1/4 finala i to kazem bez ikakvog uzdrzavanja. Znamo svi da se tim ne pravi za 2 meseca priprema, ali srce cini cuda, a tehnicki smo na mestu. Dakle, napred ORLOVI i cestitke za sve do sada!

NemanjaVac8

pre 10 godina

Gledam utakmicu i zadovoljan sam...nije bitno hocemo li dobiti ili ne, bitno je da mozemo i sa jakim Francuzima...dosta je ovih sto pljuju po svemu i svima!!!
(Aleksa, 15. avgust 2013 22:10)
...
Prvo gotovo niko ne pljuje već kritikuje. Svi žele da Srbija bude najbolja na svetu i kritike dolaze iz te želje a ne mržnje. Što se tiče toga da možemo da se nosimo sa jakim ekipama, mislim sledeće; Izgubiti od Francuza sa 4 razlike na njihovom terenu je super pod uslovom da smo mi tek počeli pripreme, a da oni igraju desetu pripremnu utakmicu. Na Evropskom prvenstvu od konkretno Francuza gubimo 10-15 razlike. Mi sada igramo na za nas jako visokom nivou i teško je nivo igre podići sa ovim igračima. Naši igrači prosto rade sve kako treba i nema im se šta zameriti - od šuta, skoka, organizacije, napada, odbrane ... sve je to gotovo na maksimumu. Što se tiče Francuza oni mogu mnogo više. Dakle, mislim da nema šane da na EP dobijemo ekipe kao što su: Francuska,Španija,Litvanija,Grčka,Turska,Rusija. Ne mislim da Rusi recimo mogu da nas dobiju 15 razlike, ali jednocifrena razlika je realnost. Dalje Nemci,Italijani i Crna Gora su veoma neugodni rivali za našu reprezentaciju zbog načina igre. Iskreno mislim da od medalje nema ništa, a bogami ni od visokog plasmana. Voleo bih da grešim, ali sa ovim igračima realno je očekivati prolazak grupu i to je to.

doktor

pre 10 godina

Promasio slobodna na prijateljskoj i odmah pada u zaborav sve dobro sto je napravio od sada na pripremnim utakmicama,odmah bi ga terali napolje. To nas nece nigde dovesti! ZADOVOLJAN SAM!

NEDJA

pre 10 godina

Uf,al sam se iznervirao.Izgubili smo dobijen mec,isto kao pre dve godine kad je Savan promasio zicer u zadnjoj sekundi.Imali smo 67-60 minut i po pre kraja,onda bezveze udvajamo i De Kolo ostaje sam i pogadja trojku,lose odigramo u napadu a zatim Parker pogadja trojku iz teske pozicije za 67-66,pogadja Krstic za 69-66,ostaje do kraja nekih 27-28 sekundi,Zalabal promasuje trojku ali hvataju Francuzi loptu i promasuju zicer ali opet hvataju i vracaju povratnu Parkeru koji pogadja trojku za 69-69,fauliraju Bjelicu 5 sekundi pre kraja,on oba promasuje,umalo u zadnjoj sekundi da Parker pogodi trojku sa osam metara.U produzecima gubimo 5-6 razlike,vratimo se u igru zadnji minut,imamo kontru na 40 sekundi do kraja na -2,i promasismo otvorenu trojku i tu je bilo gotovo.Da poludis.Lovernj odlican.

777

pre 10 godina

Veoma sam zadovoljan igrom Srbije. Velika je steta sto imamo problem zavrsnice i samo smo zato izgubili. Plej ne moze da u poslednjim minutima srlja u reket i gubi lopte vec da gradi timsku akciju. Veceras sam gledao najboljeg pleja Evrope, Parkera , kao i mnogo puta do sada a mozda i najboljeg na svetu. Ja bih zeleo da je drugacije ali to je tako, kome se svidja, kome ne..Covek ladno baci trojku i izjednaci rezultat ali je bitnije kako se krece po terenu, asistira a na kraju i sutira. Lovernj je odlican. Generalno odlicna nasa igra ali pogazili smo veliki trud glupostima u produzetku. Bravo momci ima nade, jer vec sada igramo neuporedivi bolje i vidi se veliki napredak. Samo igrati pametno, bez srljanja kada je najpotrebnije. Na kraju ne zelim da umanjim kvalitet nase igre, ali rezultat smo stigli i poveli kada su na klupi bili Parker i Zalabal. Cim su usli oni su poveli i to je to. I moram da pomenem da ta dva njihova NBA igraca igraju za svoju zemlju a za Srbiju??

Петар

pre 10 godina

Никада од Бјелице вођа тима... Да ли би Бодирога или Даниловић промашили два одлучујућа пенала?

dario88888

pre 10 godina

Drugari, pobedili 30 razlike ili izgubili 30,to apsolutno nema veze. Potpuno druga priča je Evropsko.. tako da iskulirajte i popijte pivo ;-)

Divos

pre 10 godina

Припремне утакмице су припремне, тако их и треба схватити, основна сврха је да се тим што боље уигра. Наравно имају оне и важност, а за нас су посебно важне имајући у виду велики број изузетно младих (и неискусних) играча, добрим партијама и победама добијају на самопоуздању.
Наши у овој фази припрема изгледају боље него сам очекивао, играју јако добро. Вечерас против изузетно јаке екипе у доброј партији ипак пораз у продужетку, једини разлог пад концетрације и промашено много сл.бацања, ништа страшно, биће то боље.
Они искуснији добри, Марковић, Бјелица (додуше лоша сл.бацања, али поправиће то Немања на ЕП), Рашко и Крле. У рекету је тешко ишло, али против Француза под кошем ником није лако, увек је то атлетски доминантна момчад. Од оних који су ровити, Мицић се потпуно вратио, одиграо је добро, биће Васа све бољи, на Лучића је одсуство оставило траг, споро се враћа, требаће нам прави Лучић у Словенији. Зато је ту Калинић, из меча у меч све бољи, добар и у нападу, и у одбрани, такође и у скоку, Богдановић је све важнији, али мора бити активнији у нападу, Анђушић погађа увек отворене шутеве за 3, могао би бити користан, наравно ако се избори за место у тиму.
Французи су јаки, изузетниа атлетска момчад, и знају играти кошарку. За мене изненађење Ажинка, биће јако опасан на ЕП, и бољи је играч од Петроа (којем сам пре овог меча давао предност).
Све у свему, добра провера могућности наших кошаркаша против одличног противника.

Ivan NK

pre 10 godina

Momci igraju odlicno-2 min. prije kraja su vodili 7 razlike, ali su Parker i Dekolo sa dvije trojke smanjili na -1.
Kako god da zavrsi imamo puno razloga za zadovoljstvo-samo da ovako nastave!!!
Pa Francuska je prosle nedelje pospremila Hrvatsku sa 40-50 razlike...

Borky

pre 10 godina

Sve ok al da Lovrenj razbija Krstica ko beba zvecku ne ide mi u glavu.
Dobro je ovo.Imati bacanja za pobedu protiv prejakih Francuza i to jos u Francuskoj je velika stvar.Jos da je bio Nedovic i Teo uff.

kosarka u srcu

pre 10 godina

odlicna igra..bravo!Nema veze za poraz,bolje sad da se gubi nego u Sloveniji!Trebala nam je jedna ovako jaka utakmica!Bravo jos jednom!

SASA

pre 10 godina

Sjajna tekma Srbije, i Bjelica promasi pobedu sa penala, promasi oba, inace je promasio sva 4 slobodna koja je imao...
Tu smo u stvari i izgubili tekmu, sa nekih 10 promasenih slobodnih....
ALi uh, sto smo odigrali dobro... Ivkovic je sjajnu podelio i minutazu, i mali Micic je na terenu proveo nekih 10-15 minuta, protiv Parkera!!
hehhe....
Super Srbija, bez Nedovica i Teodosica, stvarno je tesko... Lucic se nije video, ali ok, ovo mu je prva tekma..
Dosta sretni Francuzi na kraju, ali ok...
Dok su sudije tolerisale ono krljanje pod kosom, igrali su super, cim je u drugom poluvremenu to stalo, a ocigledno je da je neko pricao snjima jer da bas onoliko promenu tretmaan sami od sebe, tesko za ocekivati...'
Sjajna Srbija,a i odlicna tekma.. Bjelica umesto heroja ispade tragicar, ali hej, bolje da mu se sad to desi, nego na prvenstvo...
Bravo Orlovi!!

podgorica

pre 10 godina

Evo gledam Parker igra za Francusku,umjesto da je zasluzeno na Havajima,jer je prolivao krv i znoj do kraja juna protiv Lebrona i Majamija u finalu NBA, dok Pekovic odmara od aprila, i ne moze da se prikljuci reprezentaciji CG, e ne bi ga vise nikad ni zvao. Ako je Srbin, neka igra za Srbiju, nemam nista protiv, ali neka vise ne laze sebe i druge. Sto nisu Divac i Danilovic 1995 cekali ugovore,nego su ginuli za SRJ? E moj Pekovicu...

zoran

pre 10 godina

Slobodna bacanja katastrofa 63%. Nedopustiv procenat, slaba organizacija u napadu u poslednjih 5+5min. Ovo smo mogli da dobijemo i to raduje

rajina

pre 10 godina

Prvo poluvreme za zaborav, i odlično drugo poluvreme. Francuzi napaljeni, Parker ko u najboljim danima, a mi bez Nedovića i Teodosića... Ispalo je super! Sveli smo ih na oko 70 poena, što je odlično s obzirom da je u pitanju ekipa koja će svakom trpati po 80-90 poena. Imali smo ih u finišu, ali šta da se radi, malo tvrdi obruči, malo nekoncentrisanosti, ništa strašno za pripreme.

Sasha

pre 10 godina

Luka znam da boli ovih 12 godina ali pokušaj bar malo da budeš realan - tim vam je legija stranaca već godinama, nikog niste izbacili u reprezentaciju. I nemoj da se hvataš za Nedovića jer je kod vas predremao na klupi.

gabriel

pre 10 godina

Ovde se videlo ko koliko moze... Nemamo zamenu za Bjelicu na cetvorci. Sa nedovicem,Lucicem i Teodosicem delovacemo bolje spolja i u situacijama kad treba da se resi akcija.Sve u svemu nije lose

Napred Dudo

pre 10 godina

Imali još neko ko misli da Duda nije taktičar No. 1?
Link u slucaju da nekome stream prestane da radi: http://lsh.streamhunter.eu/static/popups/164430872349450.html
Uzivajte u utakmici.

zoran

pre 10 godina

Kako nismo znali da zatvorimo utakmicu, Bjelic bacanja 0/4 . Gubimo u produzetku. Ako Anjdzusic nastavi da gadja trojke ali tesko evo smo na -3.

ja

pre 10 godina

Dobra igra u drugom poluvremenu ali nas je kostalo lose izvodjenje slobodnih bacanja, Bjelica 7 sekundi pre kraja pri neesenom rezultatu promasuje dva bacanja.

Opustite se malo

pre 10 godina

Odigrali smo sasvim solidno drugo poluvreme. Igramo produzetke trenutno. Vi ljudi stvarno imate problema, kad od jedne pripremne utakmice koju igramo bez pola tima pravite diskusiju o "posrtanju" srpske kosarke, Vujosevicu i Covicu!

skeptik

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da Duda brani poslednji napad Francuza kad imamo 3 poena razlike. Bruka i sramota. Pa svako ko se iole razume u kosarku zna da se pravi faul cim protivnik predje centar. Ovaj poraz ide njemu na dusu.

Aleksa

pre 10 godina

Gledam utakmicu i zadovoljan sam...nije bitno hocemo li dobiti ili ne, bitno je da mozemo i sa jakim Francuzima...dosta je ovih sto pljuju po svemu i svima!!!

Djordje

pre 10 godina

Gledao sam utakmicu...
Mislim da imamo vise nego dobar tim,pogotovo ce to biti za 2-3 godine!
Bjelica je izgubio utakmicu,nedopustivo je da onakav tip igraca promasi oba bacanja 7 sec prije kraja za pobjedu!Ali dobro,u svakom slucaju ima tu materijala za bas dobar tim!
Vasilije Micic mi se uzasno svidja,tako mlad a ima petlju i ima super razmisljanje!
Andjusic odlican,centri dobri jos kad bi teo mogao igrati i kad se vrati Nedovic,mislim da imamo velike sanse na EP!!!
Pozdrav

CrvenaZvezda1991

pre 10 godina

Slobodna bacanja:

Srbija 18-28
Francuska 15-17


Odlicna pripremna utakmica, volim sto smo izgubili u neivesnoj zavrsnici nasom krivicom (uveren sam da ce to klincima biti za nauk a ne kompleks da gube svaku u zavrsnici)

Lovrenj odlican. Dusko Vujosevic zasluzan i za njega i za Andjusica (koliko ima mekan sut, neverovatno) sto sedi na klupi u Virtusu. Ako budu igrali i Nedovic i Teodosic mozemo da se nadamo svetskom prvenstvu.

Najveci nam je problem sto Rasko Katic mora da igra cetvorku (zbog silnih povreda) tako da fakticki nemamo pristojnu zamenu na mestu centra. Znam da ce sad svi da spomenu Marjanovica, ali ko nas je gledao zna da Marjanovic ne moze da igra odbranu kakvu Duda forsira.

Sve u svemu, jedva cekam EP da navijam i da se nadam cudu.

Napred Srbija !

realan

pre 10 godina

Daj bre budimo jednom uz reprezentaciju, kad gubimo prvo poluvreme svi pljujemo igrace a kad vodimo svi hvalimo! Aloo ljudi, ova cela repka je nova, daj da ih podrzimo, niste valjda svi bolji strucnjaci od Dude.. Ako mislite da jeste ne gubite vreme, svi u trenerske vode!

hound

pre 10 godina

Ja sam zadovoljan.
Neke stvari stoje:
- Gledao sam stream canal + i niti jednom nisam video snimanje naseg tajma
- Gledao sam stream!
- Anjdjusiceve patike su hit
- Anjdjusiceve trojke i njihovo odsustvo u odsudnim trenucima (naravno da bez njegove 4 trojke ne bi ni bilo onakvog kraja)
- Bjelicina slobodna bacanja
- Nas 17/27 sut sa slobodnih
- KATASTROFALNA igra Markovica i Gagica
- Micic ce biti super, mali ima odlicne kretnje po izlasku iz naseg pika, dodavanja na strane, ostali da ga prate, i samo malo da se opusti i da stekne iskustvo i da cepa skok sut po izlasku iz pika.

Jos Lucic i Nedovic pa mozda i Teo i bice ok, super povratak posle prvog poluvremena, samo napred.

Macak

pre 10 godina

Zavrsilo se ali nisam nezadovoljan... Francuzi su se bas zategli da pobijede a Duda pusti drugu liniju pa parira kad oni uvedu Parkera, ali ne mamuza momke..fino su igrali, ima tu ekipe, nevjerovatan trener, uvijek sastavi ekipu..
A Rasko bogami da se sve ovo desavalo prije par godina sad bi on imao ugovor sa Pistonsima i par miliona dolara u dzepu... Zvuci kao sala ali bogami nije daleko od istine. Svaka cast na zalaganju!

sale

pre 10 godina

Ne gledam utakmicu ali obzirom da silom prilika da igramo bez oba playa mislim da Duda ovu utakmicu koristi za uigravanje centarskih pozicija i igre pod obrucima sto nije bilo u prvom planu u dosadasnjim mecevima. A da ne pominjem da Lucic tek igra prvi put u ovim pripremama. Bitno je da ova ekipa igra dobru odbranu,ostalo ce doci kada se sve kockice sloze ... i da nas zaobidju povrede! Ja verujem u ove momke.

el_darinjo

pre 10 godina

Bas steta, igrali smo odlicno osim u 2/4. Ipak, nismo smeli da izgubimo jer smo na 2 min pred kraj vodili sa 67-60. Ali tu je dosao do iuzrazaja kvalitet Francuza koji su nam u preostaloom vremenu ubacili 3 trojke ( Parker 2 i De Colo 1 ). Bjelica na 7 sek. do kraja masi oba bacanja, mi imamo 3 timska faula i mogli smo da napravimo jos jedan "mali" faul sto znaci da bi verovatno pobedili. Ali nema veze, ovo su sve pripremne utakmice, nije lose ni izgubiti cisto da se ne poleti previse. U ovakvom sastavu igrati egal utakmicu sa Francuskom koja ima Parkera, Batuma, Diaja, DeColoa, Ertela... ne mogu nista drugo reci nego svaka cast momci, svaka cast gospodine Ivkovicu !!!

тренинг и концентрација

pre 10 godina

Слободна бацања 18 од 28. И онда се питамо како смо изгубили.

drmr

pre 10 godina

Kakva MAESTRALNA igra u drugom poluvremenu razbili smo Francuze.Bravo momci pise dok je 61-56 valjda cemo pobediti.Da je tu Nedovic barem bilo bi drugacije.Mucili smo se u prvom poluvremenu nismo mogli da org napad u drugoj cetvrtini.Poz bice ovo dobra ekipa jedva cekam 4 septembar i pocetak EP.

Dejan

pre 10 godina

Kako glup poraz... I kad bi nekako našoj reprezentaciji moglo da se ukine šutiranje slobodnih bacanja...
Bili ili nebili u punom sastavu, ovakve stvari su nam se stalno dešavale i dešavaće se...
Generalno, falio nam je Nedović, pa i Teodosić, a naročito treći solidan centar koga nemamo...

bozidar

pre 10 godina

Ivković je kriv za poraz! Šta se uči na prvom času košarke, kada vodiš sa tri poena razlike ( bilo 69:66 za Srbiju) u zadnjih 30 sekundi? Pravi se faul, naravno! A ne, Ivković je naredio da se koš brani i naravno Toni Parker ubacuje trojku sa 9 metara! Kraj se zna, kao i obično, posle takve taktičke greške obično se izgubi!

dusan

pre 10 godina

Igrali smo veoma dobro,ipak su ovo pripremne utakmice i ne zna se kako ce to biti na EP ali za sada je extra.Izgubili smo od Francuza zbog toga sto su nas ubila slobodna bacanja.Ocekujem neku medalju na EP!!!

MANE

pre 10 godina

Na zalost Krstic vise nije za ozbiljnu kosarku kada se igra cvrsto i agresivno on nemoze da se otvori kako treba i loptu primi,a o necemu vise u reketu uglupo je i pomisliti.Nadam se da se nece pokazati da je bila greska zadrzati Stimca a pogotovo Gagica a otpustiti Muslija.

Predo

pre 10 godina

Nema šta, odlična utakmica, borbena kao da je finale EP. Rezultat kao nije važan, ali očigledno je važno dobiti psihološku prednost pred prvenstvo. Odlučila slobodna bacanja i to što nemamo vođe ne terenu, a Francuzi imaju Parkera. Bjelica to nije i ne može biti, kao ni Marković. Jedino je Anđušić u jednom trenutku "divljao" trojkama i zamalo zavio Francuze u crno

EUFORIJA

pre 10 godina

Napravice Duda sa ovim momcima uspeh na evropskom prvenstvu.Francuzi sa prvim timom i sa Parkerom,a mi bez Tea i Nedovica i jos na njihovom parketu.Za dlaku nam je izmakla pobeda ali vidi se da mozemo daleko u dezeli.

lafayette

pre 10 godina

Ok...oslabljeni smo ne igra Nedovic ...ali i bez njega jasno se vidi da fizicki dominantna ekipa kao Francuska nam pravi velike probleme na skoku !Naravno daleko smo jos od prave igre...Duda je dobar ali nije madjionicar ,fali centar visokoprofilni uz Krstica i tu ce svi da nas kidaju...jasno ko dan !

Mirko

pre 10 godina

Nepovezano i nesigurno, bez volje, ideje i energije igramo. I kad imamo otvoren šut nema sigurnosti da se šutira i pogodi.
Klasična naša boljka. Užas.

miloš novi sad

pre 10 godina

Šta se dešava sa ekipom? Opet boljke iz kvalifikacija: niko ne sme da šutne kad je sam, sve se lopte trpaju dole Krstiću i Katiću koje crnci udvoje dok si rekao keks. Oni izbace napolje, opet sam igrač ne sme da šuta, opet se spušta lopta i tako ukrug.

Francuzi trenutno vode +12 ne zato što su bolji (iako jesu sjajna ekipa) već zato što mi opet sami sebe pobeđujemo.

boiii

pre 10 godina

tvrdim da je krstic najprecenjeniji centar u evropi trenutno. on ne moze da ugura u reket nikoga, bukvalno nikoga. njegova igra se svodi na pokusaj zidanja i onda izvlacenje i fadeaway. on je u beogradu protiv slovenije od 16 poena 14 dao van reketa. klasican izgovor od centra.

gregpopovic

pre 10 godina

Znao sam, cim ozbiljnija ekipa naleti mi veze nemamo! Uz to Parker i drugovi nas uopste ne uzimaju za ozbiljno. Sve ispod 10 razlike je uspeh veceras! Neki cak predvideli medalju nakon Ukrajine i Rusije! Tuga.. http://www.sportcategory.com/a-0/14/2/a-140333.html

Luka

pre 10 godina

Verovatno najveci krivac za posrtanje srpske kosarke je Dusko Vujosevic! On kroz svoj rad vec godinama forsira strane reprezentativce na ustrb srpskih mladih talenata! Jos jedan primer je ovaj Lovernj, da nije tog strucnjaka Lovernj ne bi ni privirio ovako jakoj reprezentaciji kao sto je Francuska, on ga je na silu isforsirao, iako nema mnogo talenta, i evo sta je rezultat

miloš novi sad

pre 10 godina

Šta se dešava sa ekipom? Opet boljke iz kvalifikacija: niko ne sme da šutne kad je sam, sve se lopte trpaju dole Krstiću i Katiću koje crnci udvoje dok si rekao keks. Oni izbace napolje, opet sam igrač ne sme da šuta, opet se spušta lopta i tako ukrug.

Francuzi trenutno vode +12 ne zato što su bolji (iako jesu sjajna ekipa) već zato što mi opet sami sebe pobeđujemo.
(miloš novi sad, 15. avgust 2013 21:14)

Pojeo sam šta sam rekao. Mnogo bolja i raznovrsnija igra u napadu u 3Q, i odmah hvatamo Francuze u raskoraku!

Tolle

pre 10 godina

@Verovatno najveci krivac za posrtanje srpske kosarke je Dusko Vujosevic! On kroz svoj rad vec godinama forsira strane reprezentativce na ustrb srpskih mladih talenata! Jos jedan primer je ovaj Lovernj, da nije tog strucnjaka Lovernj ne bi ni privirio ovako jakoj reprezentaciji kao sto je Francuska, on ga je na silu isforsirao, iako nema mnogo talenta, i evo sta je rezultat
(Luka, 15. avgust 2013 21:16)



Koje strane reprezentativce?Koji strani igrac, osim Lovernja, je dosao do reprezentacije svoje zemlje, a da je u pitanju jaka poput Francuske?Sta, ako izgubimo od nekakve Ceske, kriv je Vujosevic sto je stvorio Veselog?A o talentima koje Vujosevic ne forsira, to pitaj Djordjevica i Danilovica.Suvise davno?Nema problema, onda gledaj najboljeg centra Evrope Nenada Krstica i seti se ko ga je stvorio.Gledaj malo sastave mladjih kategorija nase reprezentacije koje redovno sve osvajaju i pogledaj odakle su igraci.Prednjace klinci iz Partizana i FMP-a, a ti sam odaberi da li je tvoj klub neki od ova dva, posto ja najiskrenije vise ne znam.Vi ste ti koji saljete svoje klince na klupu ili na kaljenje.Sto je Cvetkovic grejao klupu Nelsonu?Sto je jedan Nemanja Nedovic grejao klupu Filipu Covicu?Sa druge strane, Partizanovi talenti imaju iza sebe sezonu punu velikih utakmica i trofeja.Nije problem u tome sto si zaslepljen mrznjom i sto stvarno mislis to sto pricas, problem je u tome sto ja cvrsto verujem da ce tebi zaista da bude krivo ako neki Partizanov igrac resi neku utakmicu.

Martinez

pre 10 godina

Kalinic je igrac kojeg bi svaki trener zeleo u timu. Koristan je i u napadu i u odbrani, sigurno je najprijatnije iznenadjenje u ovim pripremnim utakmicama. Samo da ovako nastavi i u Sloveniji.

bole

pre 10 godina

Ima na sportlemon prenos sa francuske televizije!

Utisci iz prve četvrtine: sjajna odbrana, nekoliko puta smo naterali Francuze da uđu u nerezonsko divljanje, ali anemičnost u napadu u prvih 5 minuta nas je sprečilo da povedemo. Centri nam nisu u elementu. Sa obzirom da igramo bez faktički dva prva pleja, igra je okej, budući da gostujemo jednoj od jačih ekipa na turniru, publika je zdravo živahna.

Aleksa

pre 10 godina

Gledam utakmicu i zadovoljan sam...nije bitno hocemo li dobiti ili ne, bitno je da mozemo i sa jakim Francuzima...dosta je ovih sto pljuju po svemu i svima!!!

Martinez

pre 10 godina

Kalinic je igrac kojeg bi svaki trener zeleo u timu. Koristan je i u napadu i u odbrani, sigurno je najprijatnije iznenadjenje u ovim pripremnim utakmicama. Samo da ovako nastavi i u Sloveniji.

drmr

pre 10 godina

Kakva MAESTRALNA igra u drugom poluvremenu razbili smo Francuze.Bravo momci pise dok je 61-56 valjda cemo pobediti.Da je tu Nedovic barem bilo bi drugacije.Mucili smo se u prvom poluvremenu nismo mogli da org napad u drugoj cetvrtini.Poz bice ovo dobra ekipa jedva cekam 4 septembar i pocetak EP.

Tolle

pre 10 godina

@Verovatno najveci krivac za posrtanje srpske kosarke je Dusko Vujosevic! On kroz svoj rad vec godinama forsira strane reprezentativce na ustrb srpskih mladih talenata! Jos jedan primer je ovaj Lovernj, da nije tog strucnjaka Lovernj ne bi ni privirio ovako jakoj reprezentaciji kao sto je Francuska, on ga je na silu isforsirao, iako nema mnogo talenta, i evo sta je rezultat
(Luka, 15. avgust 2013 21:16)



Koje strane reprezentativce?Koji strani igrac, osim Lovernja, je dosao do reprezentacije svoje zemlje, a da je u pitanju jaka poput Francuske?Sta, ako izgubimo od nekakve Ceske, kriv je Vujosevic sto je stvorio Veselog?A o talentima koje Vujosevic ne forsira, to pitaj Djordjevica i Danilovica.Suvise davno?Nema problema, onda gledaj najboljeg centra Evrope Nenada Krstica i seti se ko ga je stvorio.Gledaj malo sastave mladjih kategorija nase reprezentacije koje redovno sve osvajaju i pogledaj odakle su igraci.Prednjace klinci iz Partizana i FMP-a, a ti sam odaberi da li je tvoj klub neki od ova dva, posto ja najiskrenije vise ne znam.Vi ste ti koji saljete svoje klince na klupu ili na kaljenje.Sto je Cvetkovic grejao klupu Nelsonu?Sto je jedan Nemanja Nedovic grejao klupu Filipu Covicu?Sa druge strane, Partizanovi talenti imaju iza sebe sezonu punu velikih utakmica i trofeja.Nije problem u tome sto si zaslepljen mrznjom i sto stvarno mislis to sto pricas, problem je u tome sto ja cvrsto verujem da ce tebi zaista da bude krivo ako neki Partizanov igrac resi neku utakmicu.

avidemux

pre 10 godina

tvrdim da je krstic najprecenjeniji centar u evropi trenutno. on ne moze da ugura u reket nikoga, bukvalno nikoga. njegova igra se svodi na pokusaj zidanja i onda izvlacenje i fadeaway. on je u beogradu protiv slovenije od 16 poena 14 dao van reketa. klasican izgovor od centra.
(boiii, 15. avgust 2013 21:30)

Eto vidis i veceras je najbolji strelac Srbije sa 14 koseva. Kako je ovaj centar dao te koseve..ti verovatno pojma nemas ali je dao..NEMOJ OMALOVAZAVATI IGRACA KOJI JE IGRAO U NBA..nemoj. Malo postovanja..

sale

pre 10 godina

Ne gledam utakmicu ali obzirom da silom prilika da igramo bez oba playa mislim da Duda ovu utakmicu koristi za uigravanje centarskih pozicija i igre pod obrucima sto nije bilo u prvom planu u dosadasnjim mecevima. A da ne pominjem da Lucic tek igra prvi put u ovim pripremama. Bitno je da ova ekipa igra dobru odbranu,ostalo ce doci kada se sve kockice sloze ... i da nas zaobidju povrede! Ja verujem u ove momke.

Ratko

pre 10 godina

Au ljudi kako igramo dobro. Ako ovako nastave mislim da cemo imati lepu epizodu u Sloveniji. Gledao sam mec na Canal Sport i ova ekipa sa Teodosicem i Nedovicem mogla bi da bude cak i favorit za zlato. U Francuskoj Parker i Lovrenj dva najbolja igraca, nekako se sve vrti oko njih. Kod nas su svi odigrali sa izuzetkom Katic, Krstic koji jednostavno kidaju. I pored poraza ja sam prezadovoljan prikazanom igrom a Francuzi nam nece moci nista na neutralnom terenu kad budemo kompletni.

Кривокапић

pre 10 godina

Дуда је ипак цар тренерски. Крпи екипу која успева да се носи са Французима. Свака част.

Napred Dudo

pre 10 godina

Imali još neko ko misli da Duda nije taktičar No. 1?
Link u slucaju da nekome stream prestane da radi: http://lsh.streamhunter.eu/static/popups/164430872349450.html
Uzivajte u utakmici.

doktor

pre 10 godina

Promasio slobodna na prijateljskoj i odmah pada u zaborav sve dobro sto je napravio od sada na pripremnim utakmicama,odmah bi ga terali napolje. To nas nece nigde dovesti! ZADOVOLJAN SAM!

ja

pre 10 godina

@Verovatno najveci krivac za posrtanje srpske kosarke je Dusko Vujosevic! On kroz svoj rad vec godinama forsira strane reprezentativce na ustrb srpskih mladih talenata! Jos jedan primer je ovaj Lovernj, da nije tog strucnjaka Lovernj ne bi ni privirio ovako jakoj reprezentaciji kao sto je Francuska, on ga je na silu isforsirao, iako nema mnogo talenta, i evo sta je rezultat
(Luka, 15. avgust 2013 21:16)
Ako je sve u forsiranju sto vi ne isforsirate malo Luku Mitrovica nego decko mase peskirima celu sezonu, a to je jedini mladi igrac u vasem timu. Vi forsirate Skota, Almonda, Brauna, Nelson koji je tu i ove sezone Silba, Blazica, Dzenkinsa, Savovica (koji nema pravo nastupa za nas) i docice vam koliko vidim jos koji stranac. Od domacih igraca forsirali ste samo Covica juniora i to znamo zasto dok je Nemanja Nedovic grejao klupu, sreca pa je pametan Nemanja pa je na vreme pobegao pa sad za godinu dana eto njega u NBA a Covica u nekom malom Grckom klubu. Mi smo forsirali i mnogo nasih mladih igraca od kojih su u ovoj reprezentaciji Andjusic koji je ipa posle pola sezone otpao ali da bi se dala veca minutaza Bogdanu koji je isto u reprezentaciji i Milosavljevicu koji je takodje kandidat i nije mi jasno sto nije pozvan mada verujem da Duda zna sta radi. Tu je i Lucic, Gagic i Musli je do skoro bio sa reprezentacijom, a koliko njih je iz Zvezde, samo vremesni Katic a i on je ozbiljnu kosarku naucio da igra u Partizanu pa sad kod vas primenjuje steceno znanje.

Whiplash

pre 10 godina

Ako mi sa ovakvim timom protiv jedne Francuske izborimo produzetak onda imamo cemu da se nadamo na EPu. A cak i da se to ne desi Dudi svaka cast sto je bez "zvezda" uspeo da napravi funkcionalan tim

Sasha

pre 10 godina

Luka znam da boli ovih 12 godina ali pokušaj bar malo da budeš realan - tim vam je legija stranaca već godinama, nikog niste izbacili u reprezentaciju. I nemoj da se hvataš za Nedovića jer je kod vas predremao na klupi.

miloš novi sad

pre 10 godina

Šta se dešava sa ekipom? Opet boljke iz kvalifikacija: niko ne sme da šutne kad je sam, sve se lopte trpaju dole Krstiću i Katiću koje crnci udvoje dok si rekao keks. Oni izbace napolje, opet sam igrač ne sme da šuta, opet se spušta lopta i tako ukrug.

Francuzi trenutno vode +12 ne zato što su bolji (iako jesu sjajna ekipa) već zato što mi opet sami sebe pobeđujemo.
(miloš novi sad, 15. avgust 2013 21:14)

Pojeo sam šta sam rekao. Mnogo bolja i raznovrsnija igra u napadu u 3Q, i odmah hvatamo Francuze u raskoraku!

Djole

pre 10 godina

E,ljudi,vi sto kukate na poluvremenu sa tim "cim naidje jaci tim mi pucamo" upamtite jedno: igra se 40 MINUTA,NE 20! Gledao sam ceo mec,igrali smo sasvim dobru odbranu,u 2. cetvrtini smo imali problem sa izgubljenim loptama,zato su i napravili razliku. Andjusic je bio odlican u 2. poluvremenu,u prvom ga nije bilo,Bogdanovic obrnuto. Primetio sam da Bjelica preuzima odgovornost (ako ne Krle). Tokom cele utakmice su malo skripala bacanja zato smo izgubili. Na 7,7 sekundi do kraja bilo je nereseno i Bjelica je promasio 2 bacanja. Da je dao jedno,dobili bi jer smo imali jos jedan faul za bonus i napravili ga 2s pre kraja i oni nisu iskoristili napad pa se igrao produzetak. Nemam sta da im zamerim,Parker je pred kraj dao 2 trojke niotkuda. Bili smo odlicni,samo mi nije Markovic jasan. Pa Krle kao centar je bolje izvodio bacanja,a jos i to sto ne sme da sutne trojku kad je sam! E,zato nam fali Teo. I da malo bolje organizuje napad jer smo mnogo spustali na centre. Lucic je malo igrao zbog povrede. Teo i Nedovic bi mnogo znacili zbog suta i da rasterete Bjelicu. Imajuci u vidu ko sve nije igrao (Lucic tek neki minut,Krle pola tekme),bilo je odlicno! Njima su svi igrali(Parker,Dijao,Zelabal,Batum,De Kolo...) plus napaljena publika,ja sam zadovoljan. Katic standardan,Andjusicu krenuo sut,Bjelica najvise smeo u prodor igru,Micic je hrabar,ali mora malo pametnije,Bogdanovic ok,ali Markovic mora da pocne da sutira!

Svetozar

pre 10 godina

Polovina komentatora je ostrascena, navijacki raspolozena i neobjektivna. Ova ekipa, koja je preko noci ostala bez svih, sem 3 igraca sa prvenstva u Poljskoj kada smo osvojili Srebro, i dobila potpuno mladi kadar od 7 debitanata ( plus Katic), je pokazala i vise nego solidan nivo kosarke. Danas nismo imali Nedovica, ali igra nije bila nista manje brza, brzi protok lopte, vise dodavanja, nema sebicluka, dosta ukradenih i presecenih lopti, dobra realizacija za 3 poena, ali i nesto losiji procenat slobodnjaka. Momci su zasluzili svako postovanje i uvazavanje, kao i Duda Ivkovic koji igraca koji su mu bili na raspolaganju, oformio ekipu koja nije beznacajna i koju ne treba potcenjivati i unizavati. Po svemu prikazanom do sada uz pruzanje celog sebe na prvenstvu Srbija ima cvrste sanse najmanje za 1/4 finala i to kazem bez ikakvog uzdrzavanja. Znamo svi da se tim ne pravi za 2 meseca priprema, ali srce cini cuda, a tehnicki smo na mestu. Dakle, napred ORLOVI i cestitke za sve do sada!

CrvenaZvezda1991

pre 10 godina

@ (NemanjaVac8, 15. avgust 2013 23:12)

Pa nemoj da kritikujes ukoliko se ne razumes, a ne razumes se.

Sve selekcije svih nasih drzava od 1970 pa do sad su imale iste bazicne i takmicarske pripreme. Nase takmicarske pripreme su pocele pre 10 dana kad i Francuzima. Francuzi su pre 4 dana dobili Hrvatsku sa 92-60. Mi i dalje probamo raznorazne varijante sa raznoraznim postavama, sto logicnim sto nelogicnim (zar neko stvarno misli da Duda Ivkovic ne zna kako se brani PnR protiv tima koji ima dominantnog play-a).

Ne kazem da treba sad da ocekujemo odmah finale, ali kazem da ne trebamo da kritikujemo nase na pripremnim utakmicama jer im samo stvaramo vecu presiju.

Ja razumem da su mnogi od vas otpisali reprezentaciju posle objave spiska (ne bih sad da googlam komentare od pre 3 meseca) i da im je sad tesko da priznaju da su mozda pogresili, medjutim to nije razlog da kritikujes kad nije vreme za to. Vreme za potencijalnu kritiku je posle EP-a.

snowman

pre 10 godina

@(NemanjaVac8, 15. avgust 2013 23:12)
Za ekipu u kojoj su Micic i Lucic tek izasli iz povrede,u kojoj je Bogdanovic debelo rezervisan,u kojoj se ocekuje povratak Teodosica u kojoj na ovoj utakmici nije igrao mozda nas najbolji igrac u priprenom periodu Nedovic.....jol ti na tu ekipu mislis,kad kazes da je dostigla svoj maksumum na ovoj utakmici!?
A jos pises uveren kako si objektivan i kao nama subjektivnima i pristrasnima hoces nesto da objasnis...jaooooo zemljo...
Mozda nemamo trenutno najjacu reprezentaciju u evropi,ali definitivno imamo najperspektivniju!

Djole

pre 10 godina

Billy piton, 16. avgust 2013 00:25)

Pa ona jedna mu je stvarno bila niotkuda! Pusti ti NBA i te fazone. Nije sve bilo jasno kao dan cim je on usao jer je bilo gusto i igrali su se produzeci (kojih ne bi ni bilo da Bjelica nije omasio bacanja,sta bi im tad vredeo Parker?). Na kraju je imao sut iz igre 6-17 a u Srbiji se Teo pljuje zbog toga. Ok,oni i dalje jesu favoriti na EP,ali mozemo da se nosimo sa njima bez obzira na Parkera. Oni igraju divljacku kosarku jer su to sve crnci koji su vrhunske atlete,inace ne zaostajemo mnogo za njima.

Luka

pre 10 godina

Verovatno najveci krivac za posrtanje srpske kosarke je Dusko Vujosevic! On kroz svoj rad vec godinama forsira strane reprezentativce na ustrb srpskih mladih talenata! Jos jedan primer je ovaj Lovernj, da nije tog strucnjaka Lovernj ne bi ni privirio ovako jakoj reprezentaciji kao sto je Francuska, on ga je na silu isforsirao, iako nema mnogo talenta, i evo sta je rezultat

ognjen

pre 10 godina

Pratiti ove komentare je smejurija..Kako se rezultat krece takvi su komentari..Mlada se ekipa se uplasila na kraju i ovo je ok...Da li vi znate ko su ovi igraci francuske?? Parker,Diaw,Batum,De colo,Zelabal,Pietrus...Sa nasim punim sastavom pojedinacno gledano su solidno jaci...Bez Teodosica,Nedovica,otkazima Savanovica,Velickovica,Ercega,Macvana..Lucic koji nije ni blizu kako moze...Ovo je jako dobro.Ja sam optimista za EP.Imacemo problem sa zavrsnicom zbog mladih igraca,ali mozemo da se svrstamo u jace ekipe i da se nosimo sa svima pod uslovom da se Teo vrati...

bole

pre 10 godina

Ima na sportlemon prenos sa francuske televizije!

Utisci iz prve četvrtine: sjajna odbrana, nekoliko puta smo naterali Francuze da uđu u nerezonsko divljanje, ali anemičnost u napadu u prvih 5 minuta nas je sprečilo da povedemo. Centri nam nisu u elementu. Sa obzirom da igramo bez faktički dva prva pleja, igra je okej, budući da gostujemo jednoj od jačih ekipa na turniru, publika je zdravo živahna.

Arsen

pre 10 godina

@Verovatno najveci krivac za posrtanje srpske kosarke je Dusko Vujosevic! On kroz svoj rad vec godinama forsira strane reprezentativce na ustrb srpskih mladih talenata! Jos jedan primer je ovaj Lovernj, da nije tog strucnjaka Lovernj ne bi ni privirio ovako jakoj reprezentaciji kao sto je Francuska, on ga je na silu isforsirao, iako nema mnogo talenta, i evo sta je rezultat
(Luka, 15. avgust 2013 21:16)

Da li ti stvarno verujes u ovo sti si napisao? Mene samo to zanima, sve ostalo je "ok"

Divos

pre 10 godina

Припремне утакмице су припремне, тако их и треба схватити, основна сврха је да се тим што боље уигра. Наравно имају оне и важност, а за нас су посебно важне имајући у виду велики број изузетно младих (и неискусних) играча, добрим партијама и победама добијају на самопоуздању.
Наши у овој фази припрема изгледају боље него сам очекивао, играју јако добро. Вечерас против изузетно јаке екипе у доброј партији ипак пораз у продужетку, једини разлог пад концетрације и промашено много сл.бацања, ништа страшно, биће то боље.
Они искуснији добри, Марковић, Бјелица (додуше лоша сл.бацања, али поправиће то Немања на ЕП), Рашко и Крле. У рекету је тешко ишло, али против Француза под кошем ником није лако, увек је то атлетски доминантна момчад. Од оних који су ровити, Мицић се потпуно вратио, одиграо је добро, биће Васа све бољи, на Лучића је одсуство оставило траг, споро се враћа, требаће нам прави Лучић у Словенији. Зато је ту Калинић, из меча у меч све бољи, добар и у нападу, и у одбрани, такође и у скоку, Богдановић је све важнији, али мора бити активнији у нападу, Анђушић погађа увек отворене шутеве за 3, могао би бити користан, наравно ако се избори за место у тиму.
Французи су јаки, изузетниа атлетска момчад, и знају играти кошарку. За мене изненађење Ажинка, биће јако опасан на ЕП, и бољи је играч од Петроа (којем сам пре овог меча давао предност).
Све у свему, добра провера могућности наших кошаркаша против одличног противника.

Macak

pre 10 godina

Zdravo Sasa, neki dan smo se kacili nesto oko teme Stojakovic/Teodosic, ali zavrsilo se pomirenjem, zadnji komemtar kasno napisah pa nije ni okacen..bilo kako bilo imas pozdrav od mene i vidje li ti ovo veceras?

Pa ovi momci fakat solidno odigrase, ja bih rekao da su se Francuzi upinjali a bogami Dudina ekipa fino drzi situaciju, nisu se pretrgli a imali su stvar pod kontrolom..obecava interesantan septembar!!

г4

pre 10 godina

Са Стефаном Марковићем наш напад је тотално безопасан. Није кошарка фудбал па да само можеш као дефанзивац да играш и одбрани а да не знаш да шутнеш лопту на гол.

Billy piton

pre 10 godina

Са Стефаном Марковићем наш напад је тотално безопасан. Није кошарка фудбал па да само можеш као дефанзивац да играш и одбрани а да не знаш да шутнеш лопту на гол. (г4, 15. avgust 2013 23:10) Grčka 2004.

podgorica

pre 10 godina

Evo gledam Parker igra za Francusku,umjesto da je zasluzeno na Havajima,jer je prolivao krv i znoj do kraja juna protiv Lebrona i Majamija u finalu NBA, dok Pekovic odmara od aprila, i ne moze da se prikljuci reprezentaciji CG, e ne bi ga vise nikad ni zvao. Ako je Srbin, neka igra za Srbiju, nemam nista protiv, ali neka vise ne laze sebe i druge. Sto nisu Divac i Danilovic 1995 cekali ugovore,nego su ginuli za SRJ? E moj Pekovicu...

Macak

pre 10 godina

Zavrsilo se ali nisam nezadovoljan... Francuzi su se bas zategli da pobijede a Duda pusti drugu liniju pa parira kad oni uvedu Parkera, ali ne mamuza momke..fino su igrali, ima tu ekipe, nevjerovatan trener, uvijek sastavi ekipu..
A Rasko bogami da se sve ovo desavalo prije par godina sad bi on imao ugovor sa Pistonsima i par miliona dolara u dzepu... Zvuci kao sala ali bogami nije daleko od istine. Svaka cast na zalaganju!

Srđan

pre 10 godina

Braćo, dobro je. A biće i bolje. Verujem u Srbe, koliko god ih svi omalovažavali. Najbolji kad je najteže. Najlošiji kad je najlakše. Srbi su najbolji narod na svetu, najdostojanstveniji, najnormalniji, odgovorno tvrdim. Veliki pozdrav za svu braću Srbe! Poštujte se i volite. Pomažite se i branite. Ne volite nikoga!!! nikog osim Srba, ali ne potcenjujte druge narode. I pobeda će doći.

CrvenaZvezda1991

pre 10 godina

Slobodna bacanja:

Srbija 18-28
Francuska 15-17


Odlicna pripremna utakmica, volim sto smo izgubili u neivesnoj zavrsnici nasom krivicom (uveren sam da ce to klincima biti za nauk a ne kompleks da gube svaku u zavrsnici)

Lovrenj odlican. Dusko Vujosevic zasluzan i za njega i za Andjusica (koliko ima mekan sut, neverovatno) sto sedi na klupi u Virtusu. Ako budu igrali i Nedovic i Teodosic mozemo da se nadamo svetskom prvenstvu.

Najveci nam je problem sto Rasko Katic mora da igra cetvorku (zbog silnih povreda) tako da fakticki nemamo pristojnu zamenu na mestu centra. Znam da ce sad svi da spomenu Marjanovica, ali ko nas je gledao zna da Marjanovic ne moze da igra odbranu kakvu Duda forsira.

Sve u svemu, jedva cekam EP da navijam i da se nadam cudu.

Napred Srbija !

Opustite se malo

pre 10 godina

Odigrali smo sasvim solidno drugo poluvreme. Igramo produzetke trenutno. Vi ljudi stvarno imate problema, kad od jedne pripremne utakmice koju igramo bez pola tima pravite diskusiju o "posrtanju" srpske kosarke, Vujosevicu i Covicu!

hound

pre 10 godina

Ja sam zadovoljan.
Neke stvari stoje:
- Gledao sam stream canal + i niti jednom nisam video snimanje naseg tajma
- Gledao sam stream!
- Anjdjusiceve patike su hit
- Anjdjusiceve trojke i njihovo odsustvo u odsudnim trenucima (naravno da bez njegove 4 trojke ne bi ni bilo onakvog kraja)
- Bjelicina slobodna bacanja
- Nas 17/27 sut sa slobodnih
- KATASTROFALNA igra Markovica i Gagica
- Micic ce biti super, mali ima odlicne kretnje po izlasku iz naseg pika, dodavanja na strane, ostali da ga prate, i samo malo da se opusti i da stekne iskustvo i da cepa skok sut po izlasku iz pika.

Jos Lucic i Nedovic pa mozda i Teo i bice ok, super povratak posle prvog poluvremena, samo napred.

dario88888

pre 10 godina

Drugari, pobedili 30 razlike ili izgubili 30,to apsolutno nema veze. Potpuno druga priča je Evropsko.. tako da iskulirajte i popijte pivo ;-)

Sasa KG

pre 10 godina

Nažalost nisam gledao utakmicu, ali se ovom prilikom zahvaljujem objektivnim i stručnim komentatorima koji su ostavili svoje komentare i omogućili mi da stvorim dobru sliku kako je to sinoć izgledalo. Vidim, da je postojalo nekoliko problema (slobodna bacanja, zagrađivanje igrača u odbrani – drugi i treći napad i organizacija u drugoj četvrtini). Očigledno, sve ovo može da se obrazloži padom koncentracije, a to opet mladošću i neiskustvom. Jeste ovo pripremna utakmica, ali vidim po komentarima da se igralo „ozbiljno“. Protiv glavnih kandidata za zlato, na njihovom terenu, sa 3. i 4. izborom na mestu pleja?! Pa zar to nije razlog za zadovoljstvo? Ali da nije ovih „komentatora“ koji pljuju po svakome, još bi bilo bolje. Ovako je malo tužno. Valjda bi "oni" sve to drugačije i bolje odradili. ccc. Nadam se da će ova ekipa dati sve od sebe da odigra najbolje što može, pa i ako to ne bude dovoljno da se prođe i grupa, ja ću biti zadovoljan. Ponavljam svoje mišljenje od pre nekoliko dana. Ovo su momci dostojni da me reprezentuju i iz tog razloga imaju moju podršku bez obzira na rezultat koji ostvare. Pa makar bili i poslednji na prvenstvu. Bravo momci!!!

miloš novi sad

pre 10 godina

Šta se dešava sa ekipom? Opet boljke iz kvalifikacija: niko ne sme da šutne kad je sam, sve se lopte trpaju dole Krstiću i Katiću koje crnci udvoje dok si rekao keks. Oni izbace napolje, opet sam igrač ne sme da šuta, opet se spušta lopta i tako ukrug.

Francuzi trenutno vode +12 ne zato što su bolji (iako jesu sjajna ekipa) već zato što mi opet sami sebe pobeđujemo.

Петар

pre 10 godina

Никада од Бјелице вођа тима... Да ли би Бодирога или Даниловић промашили два одлучујућа пенала?

realan

pre 10 godina

Daj bre budimo jednom uz reprezentaciju, kad gubimo prvo poluvreme svi pljujemo igrace a kad vodimo svi hvalimo! Aloo ljudi, ova cela repka je nova, daj da ih podrzimo, niste valjda svi bolji strucnjaci od Dude.. Ako mislite da jeste ne gubite vreme, svi u trenerske vode!

SASA

pre 10 godina

Sjajna tekma Srbije, i Bjelica promasi pobedu sa penala, promasi oba, inace je promasio sva 4 slobodna koja je imao...
Tu smo u stvari i izgubili tekmu, sa nekih 10 promasenih slobodnih....
ALi uh, sto smo odigrali dobro... Ivkovic je sjajnu podelio i minutazu, i mali Micic je na terenu proveo nekih 10-15 minuta, protiv Parkera!!
hehhe....
Super Srbija, bez Nedovica i Teodosica, stvarno je tesko... Lucic se nije video, ali ok, ovo mu je prva tekma..
Dosta sretni Francuzi na kraju, ali ok...
Dok su sudije tolerisale ono krljanje pod kosom, igrali su super, cim je u drugom poluvremenu to stalo, a ocigledno je da je neko pricao snjima jer da bas onoliko promenu tretmaan sami od sebe, tesko za ocekivati...'
Sjajna Srbija,a i odlicna tekma.. Bjelica umesto heroja ispade tragicar, ali hej, bolje da mu se sad to desi, nego na prvenstvo...
Bravo Orlovi!!

kiza

pre 10 godina

Citam komentare i ne mogu da kazem da svi,ali velika vecina su ,ipak,samo navijaci.Kao prvo,momci su pokazali karakter da se vrate sa minus 15.Dalje,utakmica je posluzila da se polako u formu uvode Lucoc i Micic i mislim da je to uspelo,a to je jako vazno u ovom momentu.neki kazu da je Krstic bio los...E ,pa gospodo prvo morate da se zapitate da li je isto igrati kad se odbrana skuplja,a Markovic ostaje na povratnom pasu ili kad je tu ,recimo Teo.Takodje,pogledajte koliko je faulova napravljeno na kapitenu i kako smo kaznjavali skupljanje na njemu i kako je Andjusic torpedovao kos francuza tada.Danas je Duda isprobavao neke kombinacije sa Gagicem na 4-ci,i to je imalo svoju svrhu.Rasko i Krle su igrali manje u paru...Sve u svemu ovo su pripremne tekme i ima jos stvari za doraditi,ali smo pokazali da cemo imati respektabilan sastav kojem ce faliti iskustva,ali sta je tu je...

Ivan NK

pre 10 godina

Momci igraju odlicno-2 min. prije kraja su vodili 7 razlike, ali su Parker i Dekolo sa dvije trojke smanjili na -1.
Kako god da zavrsi imamo puno razloga za zadovoljstvo-samo da ovako nastave!!!
Pa Francuska je prosle nedelje pospremila Hrvatsku sa 40-50 razlike...

kosarka u srcu

pre 10 godina

odlicna igra..bravo!Nema veze za poraz,bolje sad da se gubi nego u Sloveniji!Trebala nam je jedna ovako jaka utakmica!Bravo jos jednom!

Borky

pre 10 godina

Sve ok al da Lovrenj razbija Krstica ko beba zvecku ne ide mi u glavu.
Dobro je ovo.Imati bacanja za pobedu protiv prejakih Francuza i to jos u Francuskoj je velika stvar.Jos da je bio Nedovic i Teo uff.

novkkkkk

pre 10 godina

svi pricaju nervozno, kako izgubimo ovako bezveze, kako promasi 2 penala, svima kazem bolje sada da promasi i da izgubimo sada nego na prvenstvu...

777

pre 10 godina

Veoma sam zadovoljan igrom Srbije. Velika je steta sto imamo problem zavrsnice i samo smo zato izgubili. Plej ne moze da u poslednjim minutima srlja u reket i gubi lopte vec da gradi timsku akciju. Veceras sam gledao najboljeg pleja Evrope, Parkera , kao i mnogo puta do sada a mozda i najboljeg na svetu. Ja bih zeleo da je drugacije ali to je tako, kome se svidja, kome ne..Covek ladno baci trojku i izjednaci rezultat ali je bitnije kako se krece po terenu, asistira a na kraju i sutira. Lovernj je odlican. Generalno odlicna nasa igra ali pogazili smo veliki trud glupostima u produzetku. Bravo momci ima nade, jer vec sada igramo neuporedivi bolje i vidi se veliki napredak. Samo igrati pametno, bez srljanja kada je najpotrebnije. Na kraju ne zelim da umanjim kvalitet nase igre, ali rezultat smo stigli i poveli kada su na klupi bili Parker i Zalabal. Cim su usli oni su poveli i to je to. I moram da pomenem da ta dva njihova NBA igraca igraju za svoju zemlju a za Srbiju??

EUFORIJA

pre 10 godina

Napravice Duda sa ovim momcima uspeh na evropskom prvenstvu.Francuzi sa prvim timom i sa Parkerom,a mi bez Tea i Nedovica i jos na njihovom parketu.Za dlaku nam je izmakla pobeda ali vidi se da mozemo daleko u dezeli.

el_darinjo

pre 10 godina

Bas steta, igrali smo odlicno osim u 2/4. Ipak, nismo smeli da izgubimo jer smo na 2 min pred kraj vodili sa 67-60. Ali tu je dosao do iuzrazaja kvalitet Francuza koji su nam u preostaloom vremenu ubacili 3 trojke ( Parker 2 i De Colo 1 ). Bjelica na 7 sek. do kraja masi oba bacanja, mi imamo 3 timska faula i mogli smo da napravimo jos jedan "mali" faul sto znaci da bi verovatno pobedili. Ali nema veze, ovo su sve pripremne utakmice, nije lose ni izgubiti cisto da se ne poleti previse. U ovakvom sastavu igrati egal utakmicu sa Francuskom koja ima Parkera, Batuma, Diaja, DeColoa, Ertela... ne mogu nista drugo reci nego svaka cast momci, svaka cast gospodine Ivkovicu !!!

gabriel

pre 10 godina

Ovde se videlo ko koliko moze... Nemamo zamenu za Bjelicu na cetvorci. Sa nedovicem,Lucicem i Teodosicem delovacemo bolje spolja i u situacijama kad treba da se resi akcija.Sve u svemu nije lose

ja

pre 10 godina

Dobra igra u drugom poluvremenu ali nas je kostalo lose izvodjenje slobodnih bacanja, Bjelica 7 sekundi pre kraja pri neesenom rezultatu promasuje dva bacanja.

zoran

pre 10 godina

Slobodna bacanja katastrofa 63%. Nedopustiv procenat, slaba organizacija u napadu u poslednjih 5+5min. Ovo smo mogli da dobijemo i to raduje

fergi

pre 10 godina

(Djole, 15. avgust 2013 23:10)

Nije Parker dao 2 trojke niotkuda , kako kazes, nego je to kvalitet, znanje, majstorstvo. Mislis da on to ne radi u NBA?? Pa takva igra mu je kao dobar dan! Mi smo igrali odlicno, ali protiv Francuza kada krene takmicenje, bice jako, jako tesko. Ovo je i za njih pripremna utakmica a stigli smo prednost i poveli dok je Parker sedeo na klupi! Cim je bilo gusto, njihov trener ga uveo i sve je bilo jasno do kraja. Toliko iskusno igra, mirno, zna sta radi u svakom trenutku. Ne ulece pod kos da se kliza ili gubi lopte kao 2 puta Markovic u produzetku. E to je razlika i zato smo izgubili. U bitnim trenucima mnogo se igra na brzaka, bez smisljene organizacije i zavrsnice. Ali to je to, mi nemamo igraca takvog kvaliteta i to pravi razliku u najvaznijim trenucima meca. U svakom slucaju, odlicna igra nasih i ima prostora za napredovanje. Da se isprave greske i jos vise uigra. Videcemo kako ce biti u Sloveniji ali u svakom slucaju sve najbolje nasima. Vidi se napredak.

Djordje

pre 10 godina

Gledao sam utakmicu...
Mislim da imamo vise nego dobar tim,pogotovo ce to biti za 2-3 godine!
Bjelica je izgubio utakmicu,nedopustivo je da onakav tip igraca promasi oba bacanja 7 sec prije kraja za pobjedu!Ali dobro,u svakom slucaju ima tu materijala za bas dobar tim!
Vasilije Micic mi se uzasno svidja,tako mlad a ima petlju i ima super razmisljanje!
Andjusic odlican,centri dobri jos kad bi teo mogao igrati i kad se vrati Nedovic,mislim da imamo velike sanse na EP!!!
Pozdrav

NEDJA

pre 10 godina

Uf,al sam se iznervirao.Izgubili smo dobijen mec,isto kao pre dve godine kad je Savan promasio zicer u zadnjoj sekundi.Imali smo 67-60 minut i po pre kraja,onda bezveze udvajamo i De Kolo ostaje sam i pogadja trojku,lose odigramo u napadu a zatim Parker pogadja trojku iz teske pozicije za 67-66,pogadja Krstic za 69-66,ostaje do kraja nekih 27-28 sekundi,Zalabal promasuje trojku ali hvataju Francuzi loptu i promasuju zicer ali opet hvataju i vracaju povratnu Parkeru koji pogadja trojku za 69-69,fauliraju Bjelicu 5 sekundi pre kraja,on oba promasuje,umalo u zadnjoj sekundi da Parker pogodi trojku sa osam metara.U produzecima gubimo 5-6 razlike,vratimo se u igru zadnji minut,imamo kontru na 40 sekundi do kraja na -2,i promasismo otvorenu trojku i tu je bilo gotovo.Da poludis.Lovernj odlican.

rajina

pre 10 godina

Prvo poluvreme za zaborav, i odlično drugo poluvreme. Francuzi napaljeni, Parker ko u najboljim danima, a mi bez Nedovića i Teodosića... Ispalo je super! Sveli smo ih na oko 70 poena, što je odlično s obzirom da je u pitanju ekipa koja će svakom trpati po 80-90 poena. Imali smo ih u finišu, ali šta da se radi, malo tvrdi obruči, malo nekoncentrisanosti, ništa strašno za pripreme.

bozidar

pre 10 godina

Ivković je kriv za poraz! Šta se uči na prvom času košarke, kada vodiš sa tri poena razlike ( bilo 69:66 za Srbiju) u zadnjih 30 sekundi? Pravi se faul, naravno! A ne, Ivković je naredio da se koš brani i naravno Toni Parker ubacuje trojku sa 9 metara! Kraj se zna, kao i obično, posle takve taktičke greške obično se izgubi!

boiii

pre 10 godina

tvrdim da je krstic najprecenjeniji centar u evropi trenutno. on ne moze da ugura u reket nikoga, bukvalno nikoga. njegova igra se svodi na pokusaj zidanja i onda izvlacenje i fadeaway. on je u beogradu protiv slovenije od 16 poena 14 dao van reketa. klasican izgovor od centra.

zoran

pre 10 godina

Kako nismo znali da zatvorimo utakmicu, Bjelic bacanja 0/4 . Gubimo u produzetku. Ako Anjdzusic nastavi da gadja trojke ali tesko evo smo na -3.

Predo

pre 10 godina

Nema šta, odlična utakmica, borbena kao da je finale EP. Rezultat kao nije važan, ali očigledno je važno dobiti psihološku prednost pred prvenstvo. Odlučila slobodna bacanja i to što nemamo vođe ne terenu, a Francuzi imaju Parkera. Bjelica to nije i ne može biti, kao ni Marković. Jedino je Anđušić u jednom trenutku "divljao" trojkama i zamalo zavio Francuze u crno

Pitanje

pre 10 godina

Markovic jeste koristan ali uliva nesigurnost i sustinski je bezopasan po kos protivnika, narocito u pozicionim napadima kakvi su vecina u sporoj evropksoj kosarci. Mislim da bi trebalo da bude prodorna i "sporedna" dvojka, uvek u društvu kreativnog pejmejkera (Teodosić, Micić, Nedović). Njegova minutaža ne bi trebalo da prelazi 10-15 minuta (kada je potrebno neutralisati nekog beka za koji Duda proceni da je opasan za našu odbranu). Veoma je reaktivan i ratnički nastrojen u odbrani ali se u napadu pretvara u "malu macu" a ne zaboravimo da se košarka igra za koš više a ne za koš manje. On ima neprijatno (za igru) loš šut za ulogu koju ima u timu. Imam veliki respekt prema njegovom učinku i značaju za čvrstinu i dinamiku naše igre ali njegova neefikasnost i nesigurnost (gubi puno lopti) vrlo često anuliraju skoro sve što pozitivno uradi. Greške te vrste naša igra i rezultat skupo plaćaju. Da li je bolje da kada je već u igri ima što manje loptu u posedu? Mislim da je mnogo korisniji u igri bez lopte. Micić je veliki potencijal, čini mi si da je njegovo prisustvo veliko rasterećenje za Teodosića....bilo bi mi zanimljivo da vidim kakva bi nam igra sa njima dvojcom kao bekovskim parom, makar u pojedinim fazama utakmice, nije isključeno da bismo u napadu bili ono što naša publika očekuje - nepredvidivi i nečitljivi za odbranu makar 5 minuta). Duda ima vremena da i tu hazardnu varijantu isproba. Ne zaboravimo da su nama slabosti u napadu, a oni razaraju odbrane svojom lucidnošću.

skeptik

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da Duda brani poslednji napad Francuza kad imamo 3 poena razlike. Bruka i sramota. Pa svako ko se iole razume u kosarku zna da se pravi faul cim protivnik predje centar. Ovaj poraz ide njemu na dusu.

тренинг и концентрација

pre 10 godina

Слободна бацања 18 од 28. И онда се питамо како смо изгубили.

NemanjaVac8

pre 10 godina

Gledam utakmicu i zadovoljan sam...nije bitno hocemo li dobiti ili ne, bitno je da mozemo i sa jakim Francuzima...dosta je ovih sto pljuju po svemu i svima!!!
(Aleksa, 15. avgust 2013 22:10)
...
Prvo gotovo niko ne pljuje već kritikuje. Svi žele da Srbija bude najbolja na svetu i kritike dolaze iz te želje a ne mržnje. Što se tiče toga da možemo da se nosimo sa jakim ekipama, mislim sledeće; Izgubiti od Francuza sa 4 razlike na njihovom terenu je super pod uslovom da smo mi tek počeli pripreme, a da oni igraju desetu pripremnu utakmicu. Na Evropskom prvenstvu od konkretno Francuza gubimo 10-15 razlike. Mi sada igramo na za nas jako visokom nivou i teško je nivo igre podići sa ovim igračima. Naši igrači prosto rade sve kako treba i nema im se šta zameriti - od šuta, skoka, organizacije, napada, odbrane ... sve je to gotovo na maksimumu. Što se tiče Francuza oni mogu mnogo više. Dakle, mislim da nema šane da na EP dobijemo ekipe kao što su: Francuska,Španija,Litvanija,Grčka,Turska,Rusija. Ne mislim da Rusi recimo mogu da nas dobiju 15 razlike, ali jednocifrena razlika je realnost. Dalje Nemci,Italijani i Crna Gora su veoma neugodni rivali za našu reprezentaciju zbog načina igre. Iskreno mislim da od medalje nema ništa, a bogami ni od visokog plasmana. Voleo bih da grešim, ali sa ovim igračima realno je očekivati prolazak grupu i to je to.

lafayette

pre 10 godina

Ok...oslabljeni smo ne igra Nedovic ...ali i bez njega jasno se vidi da fizicki dominantna ekipa kao Francuska nam pravi velike probleme na skoku !Naravno daleko smo jos od prave igre...Duda je dobar ali nije madjionicar ,fali centar visokoprofilni uz Krstica i tu ce svi da nas kidaju...jasno ko dan !

dusan

pre 10 godina

Igrali smo veoma dobro,ipak su ovo pripremne utakmice i ne zna se kako ce to biti na EP ali za sada je extra.Izgubili smo od Francuza zbog toga sto su nas ubila slobodna bacanja.Ocekujem neku medalju na EP!!!

milan

pre 10 godina

Ocajni Nemanja Bjelica. Zapucao j sva slobodna bacanja u drugom poluvremenu. Sebican kada ima loptu, ili suta ili sam zavrsava akcije. Idolentan igrac, bar u reprezentaciji. Moze se reci da je sam prokockao skoro dobijenu utakmicu. Takodje, nema cetvorki.To se vidi iz aviona. Francuzi - borbeni i jaki u samom reketu, ali nisu tim koji ide do medalje. Nazalost, za ovu srpsku reprezentaciju su tesko pobedivi.

MANE

pre 10 godina

Na zalost Krstic vise nije za ozbiljnu kosarku kada se igra cvrsto i agresivno on nemoze da se otvori kako treba i loptu primi,a o necemu vise u reketu uglupo je i pomisliti.Nadam se da se nece pokazati da je bila greska zadrzati Stimca a pogotovo Gagica a otpustiti Muslija.

Dejan

pre 10 godina

Kako glup poraz... I kad bi nekako našoj reprezentaciji moglo da se ukine šutiranje slobodnih bacanja...
Bili ili nebili u punom sastavu, ovakve stvari su nam se stalno dešavale i dešavaće se...
Generalno, falio nam je Nedović, pa i Teodosić, a naročito treći solidan centar koga nemamo...

Nenad

pre 10 godina

Sasvim solidan mec s obzirom na odustajanja i trenutni sastav ekipe. Za ozbiljnija dela bi nam trebao zdravi Teo, jos vise cetvorka i petica. Ajde petica bi nam trebala jos jedna, ali cetvorke nemamo ni jedne. Bjelica niti je bio niti moze biti cetvorka, cak smo tu i oslabili trojku, gde bi sa Lucicem sigurno imali najbolji evropski tandem. Bjelica je preslab za iole ozbiljniju cetvorku, poceo je da bude pomalo neodgovoran, previse se izvlaci visoko van reketa, mulja, gubi lopte. Valjda ce to Duda uvideti i vratiti ga tamo gde moze najvise dati.

Mirko

pre 10 godina

Nepovezano i nesigurno, bez volje, ideje i energije igramo. I kad imamo otvoren šut nema sigurnosti da se šutira i pogodi.
Klasična naša boljka. Užas.

gregpopovic

pre 10 godina

Znao sam, cim ozbiljnija ekipa naleti mi veze nemamo! Uz to Parker i drugovi nas uopste ne uzimaju za ozbiljno. Sve ispod 10 razlike je uspeh veceras! Neki cak predvideli medalju nakon Ukrajine i Rusije! Tuga.. http://www.sportcategory.com/a-0/14/2/a-140333.html

Luka

pre 10 godina

Verovatno najveci krivac za posrtanje srpske kosarke je Dusko Vujosevic! On kroz svoj rad vec godinama forsira strane reprezentativce na ustrb srpskih mladih talenata! Jos jedan primer je ovaj Lovernj, da nije tog strucnjaka Lovernj ne bi ni privirio ovako jakoj reprezentaciji kao sto je Francuska, on ga je na silu isforsirao, iako nema mnogo talenta, i evo sta je rezultat

NemanjaVac8

pre 10 godina

Gledam utakmicu i zadovoljan sam...nije bitno hocemo li dobiti ili ne, bitno je da mozemo i sa jakim Francuzima...dosta je ovih sto pljuju po svemu i svima!!!
(Aleksa, 15. avgust 2013 22:10)
...
Prvo gotovo niko ne pljuje već kritikuje. Svi žele da Srbija bude najbolja na svetu i kritike dolaze iz te želje a ne mržnje. Što se tiče toga da možemo da se nosimo sa jakim ekipama, mislim sledeće; Izgubiti od Francuza sa 4 razlike na njihovom terenu je super pod uslovom da smo mi tek počeli pripreme, a da oni igraju desetu pripremnu utakmicu. Na Evropskom prvenstvu od konkretno Francuza gubimo 10-15 razlike. Mi sada igramo na za nas jako visokom nivou i teško je nivo igre podići sa ovim igračima. Naši igrači prosto rade sve kako treba i nema im se šta zameriti - od šuta, skoka, organizacije, napada, odbrane ... sve je to gotovo na maksimumu. Što se tiče Francuza oni mogu mnogo više. Dakle, mislim da nema šane da na EP dobijemo ekipe kao što su: Francuska,Španija,Litvanija,Grčka,Turska,Rusija. Ne mislim da Rusi recimo mogu da nas dobiju 15 razlike, ali jednocifrena razlika je realnost. Dalje Nemci,Italijani i Crna Gora su veoma neugodni rivali za našu reprezentaciju zbog načina igre. Iskreno mislim da od medalje nema ništa, a bogami ni od visokog plasmana. Voleo bih da grešim, ali sa ovim igračima realno je očekivati prolazak grupu i to je to.

boiii

pre 10 godina

tvrdim da je krstic najprecenjeniji centar u evropi trenutno. on ne moze da ugura u reket nikoga, bukvalno nikoga. njegova igra se svodi na pokusaj zidanja i onda izvlacenje i fadeaway. on je u beogradu protiv slovenije od 16 poena 14 dao van reketa. klasican izgovor od centra.

gregpopovic

pre 10 godina

Znao sam, cim ozbiljnija ekipa naleti mi veze nemamo! Uz to Parker i drugovi nas uopste ne uzimaju za ozbiljno. Sve ispod 10 razlike je uspeh veceras! Neki cak predvideli medalju nakon Ukrajine i Rusije! Tuga.. http://www.sportcategory.com/a-0/14/2/a-140333.html

Sasha

pre 10 godina

Luka znam da boli ovih 12 godina ali pokušaj bar malo da budeš realan - tim vam je legija stranaca već godinama, nikog niste izbacili u reprezentaciju. I nemoj da se hvataš za Nedovića jer je kod vas predremao na klupi.

bozidar

pre 10 godina

Ivković je kriv za poraz! Šta se uči na prvom času košarke, kada vodiš sa tri poena razlike ( bilo 69:66 za Srbiju) u zadnjih 30 sekundi? Pravi se faul, naravno! A ne, Ivković je naredio da se koš brani i naravno Toni Parker ubacuje trojku sa 9 metara! Kraj se zna, kao i obično, posle takve taktičke greške obično se izgubi!

milan

pre 10 godina

Ocajni Nemanja Bjelica. Zapucao j sva slobodna bacanja u drugom poluvremenu. Sebican kada ima loptu, ili suta ili sam zavrsava akcije. Idolentan igrac, bar u reprezentaciji. Moze se reci da je sam prokockao skoro dobijenu utakmicu. Takodje, nema cetvorki.To se vidi iz aviona. Francuzi - borbeni i jaki u samom reketu, ali nisu tim koji ide do medalje. Nazalost, za ovu srpsku reprezentaciju su tesko pobedivi.

Tolle

pre 10 godina

@Verovatno najveci krivac za posrtanje srpske kosarke je Dusko Vujosevic! On kroz svoj rad vec godinama forsira strane reprezentativce na ustrb srpskih mladih talenata! Jos jedan primer je ovaj Lovernj, da nije tog strucnjaka Lovernj ne bi ni privirio ovako jakoj reprezentaciji kao sto je Francuska, on ga je na silu isforsirao, iako nema mnogo talenta, i evo sta je rezultat
(Luka, 15. avgust 2013 21:16)



Koje strane reprezentativce?Koji strani igrac, osim Lovernja, je dosao do reprezentacije svoje zemlje, a da je u pitanju jaka poput Francuske?Sta, ako izgubimo od nekakve Ceske, kriv je Vujosevic sto je stvorio Veselog?A o talentima koje Vujosevic ne forsira, to pitaj Djordjevica i Danilovica.Suvise davno?Nema problema, onda gledaj najboljeg centra Evrope Nenada Krstica i seti se ko ga je stvorio.Gledaj malo sastave mladjih kategorija nase reprezentacije koje redovno sve osvajaju i pogledaj odakle su igraci.Prednjace klinci iz Partizana i FMP-a, a ti sam odaberi da li je tvoj klub neki od ova dva, posto ja najiskrenije vise ne znam.Vi ste ti koji saljete svoje klince na klupu ili na kaljenje.Sto je Cvetkovic grejao klupu Nelsonu?Sto je jedan Nemanja Nedovic grejao klupu Filipu Covicu?Sa druge strane, Partizanovi talenti imaju iza sebe sezonu punu velikih utakmica i trofeja.Nije problem u tome sto si zaslepljen mrznjom i sto stvarno mislis to sto pricas, problem je u tome sto ja cvrsto verujem da ce tebi zaista da bude krivo ako neki Partizanov igrac resi neku utakmicu.

skeptik

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da Duda brani poslednji napad Francuza kad imamo 3 poena razlike. Bruka i sramota. Pa svako ko se iole razume u kosarku zna da se pravi faul cim protivnik predje centar. Ovaj poraz ide njemu na dusu.

MANE

pre 10 godina

Na zalost Krstic vise nije za ozbiljnu kosarku kada se igra cvrsto i agresivno on nemoze da se otvori kako treba i loptu primi,a o necemu vise u reketu uglupo je i pomisliti.Nadam se da se nece pokazati da je bila greska zadrzati Stimca a pogotovo Gagica a otpustiti Muslija.

Mirko

pre 10 godina

Nepovezano i nesigurno, bez volje, ideje i energije igramo. I kad imamo otvoren šut nema sigurnosti da se šutira i pogodi.
Klasična naša boljka. Užas.

Петар

pre 10 godina

Никада од Бјелице вођа тима... Да ли би Бодирога или Даниловић промашили два одлучујућа пенала?

Srđan

pre 10 godina

Braćo, dobro je. A biće i bolje. Verujem u Srbe, koliko god ih svi omalovažavali. Najbolji kad je najteže. Najlošiji kad je najlakše. Srbi su najbolji narod na svetu, najdostojanstveniji, najnormalniji, odgovorno tvrdim. Veliki pozdrav za svu braću Srbe! Poštujte se i volite. Pomažite se i branite. Ne volite nikoga!!! nikog osim Srba, ali ne potcenjujte druge narode. I pobeda će doći.

ja

pre 10 godina

@Verovatno najveci krivac za posrtanje srpske kosarke je Dusko Vujosevic! On kroz svoj rad vec godinama forsira strane reprezentativce na ustrb srpskih mladih talenata! Jos jedan primer je ovaj Lovernj, da nije tog strucnjaka Lovernj ne bi ni privirio ovako jakoj reprezentaciji kao sto je Francuska, on ga je na silu isforsirao, iako nema mnogo talenta, i evo sta je rezultat
(Luka, 15. avgust 2013 21:16)
Ako je sve u forsiranju sto vi ne isforsirate malo Luku Mitrovica nego decko mase peskirima celu sezonu, a to je jedini mladi igrac u vasem timu. Vi forsirate Skota, Almonda, Brauna, Nelson koji je tu i ove sezone Silba, Blazica, Dzenkinsa, Savovica (koji nema pravo nastupa za nas) i docice vam koliko vidim jos koji stranac. Od domacih igraca forsirali ste samo Covica juniora i to znamo zasto dok je Nemanja Nedovic grejao klupu, sreca pa je pametan Nemanja pa je na vreme pobegao pa sad za godinu dana eto njega u NBA a Covica u nekom malom Grckom klubu. Mi smo forsirali i mnogo nasih mladih igraca od kojih su u ovoj reprezentaciji Andjusic koji je ipa posle pola sezone otpao ali da bi se dala veca minutaza Bogdanu koji je isto u reprezentaciji i Milosavljevicu koji je takodje kandidat i nije mi jasno sto nije pozvan mada verujem da Duda zna sta radi. Tu je i Lucic, Gagic i Musli je do skoro bio sa reprezentacijom, a koliko njih je iz Zvezde, samo vremesni Katic a i on je ozbiljnu kosarku naucio da igra u Partizanu pa sad kod vas primenjuje steceno znanje.

miloš novi sad

pre 10 godina

Šta se dešava sa ekipom? Opet boljke iz kvalifikacija: niko ne sme da šutne kad je sam, sve se lopte trpaju dole Krstiću i Katiću koje crnci udvoje dok si rekao keks. Oni izbace napolje, opet sam igrač ne sme da šuta, opet se spušta lopta i tako ukrug.

Francuzi trenutno vode +12 ne zato što su bolji (iako jesu sjajna ekipa) već zato što mi opet sami sebe pobeđujemo.

lafayette

pre 10 godina

Ok...oslabljeni smo ne igra Nedovic ...ali i bez njega jasno se vidi da fizicki dominantna ekipa kao Francuska nam pravi velike probleme na skoku !Naravno daleko smo jos od prave igre...Duda je dobar ali nije madjionicar ,fali centar visokoprofilni uz Krstica i tu ce svi da nas kidaju...jasno ko dan !

г4

pre 10 godina

Са Стефаном Марковићем наш напад је тотално безопасан. Није кошарка фудбал па да само можеш као дефанзивац да играш и одбрани а да не знаш да шутнеш лопту на гол.

podgorica

pre 10 godina

Evo gledam Parker igra za Francusku,umjesto da je zasluzeno na Havajima,jer je prolivao krv i znoj do kraja juna protiv Lebrona i Majamija u finalu NBA, dok Pekovic odmara od aprila, i ne moze da se prikljuci reprezentaciji CG, e ne bi ga vise nikad ni zvao. Ako je Srbin, neka igra za Srbiju, nemam nista protiv, ali neka vise ne laze sebe i druge. Sto nisu Divac i Danilovic 1995 cekali ugovore,nego su ginuli za SRJ? E moj Pekovicu...

Arsen

pre 10 godina

@Verovatno najveci krivac za posrtanje srpske kosarke je Dusko Vujosevic! On kroz svoj rad vec godinama forsira strane reprezentativce na ustrb srpskih mladih talenata! Jos jedan primer je ovaj Lovernj, da nije tog strucnjaka Lovernj ne bi ni privirio ovako jakoj reprezentaciji kao sto je Francuska, on ga je na silu isforsirao, iako nema mnogo talenta, i evo sta je rezultat
(Luka, 15. avgust 2013 21:16)

Da li ti stvarno verujes u ovo sti si napisao? Mene samo to zanima, sve ostalo je "ok"

miloš novi sad

pre 10 godina

Šta se dešava sa ekipom? Opet boljke iz kvalifikacija: niko ne sme da šutne kad je sam, sve se lopte trpaju dole Krstiću i Katiću koje crnci udvoje dok si rekao keks. Oni izbace napolje, opet sam igrač ne sme da šuta, opet se spušta lopta i tako ukrug.

Francuzi trenutno vode +12 ne zato što su bolji (iako jesu sjajna ekipa) već zato što mi opet sami sebe pobeđujemo.
(miloš novi sad, 15. avgust 2013 21:14)

Pojeo sam šta sam rekao. Mnogo bolja i raznovrsnija igra u napadu u 3Q, i odmah hvatamo Francuze u raskoraku!

avidemux

pre 10 godina

tvrdim da je krstic najprecenjeniji centar u evropi trenutno. on ne moze da ugura u reket nikoga, bukvalno nikoga. njegova igra se svodi na pokusaj zidanja i onda izvlacenje i fadeaway. on je u beogradu protiv slovenije od 16 poena 14 dao van reketa. klasican izgovor od centra.
(boiii, 15. avgust 2013 21:30)

Eto vidis i veceras je najbolji strelac Srbije sa 14 koseva. Kako je ovaj centar dao te koseve..ti verovatno pojma nemas ali je dao..NEMOJ OMALOVAZAVATI IGRACA KOJI JE IGRAO U NBA..nemoj. Malo postovanja..

fergi

pre 10 godina

(Djole, 15. avgust 2013 23:10)

Nije Parker dao 2 trojke niotkuda , kako kazes, nego je to kvalitet, znanje, majstorstvo. Mislis da on to ne radi u NBA?? Pa takva igra mu je kao dobar dan! Mi smo igrali odlicno, ali protiv Francuza kada krene takmicenje, bice jako, jako tesko. Ovo je i za njih pripremna utakmica a stigli smo prednost i poveli dok je Parker sedeo na klupi! Cim je bilo gusto, njihov trener ga uveo i sve je bilo jasno do kraja. Toliko iskusno igra, mirno, zna sta radi u svakom trenutku. Ne ulece pod kos da se kliza ili gubi lopte kao 2 puta Markovic u produzetku. E to je razlika i zato smo izgubili. U bitnim trenucima mnogo se igra na brzaka, bez smisljene organizacije i zavrsnice. Ali to je to, mi nemamo igraca takvog kvaliteta i to pravi razliku u najvaznijim trenucima meca. U svakom slucaju, odlicna igra nasih i ima prostora za napredovanje. Da se isprave greske i jos vise uigra. Videcemo kako ce biti u Sloveniji ali u svakom slucaju sve najbolje nasima. Vidi se napredak.

Dejan

pre 10 godina

Kako glup poraz... I kad bi nekako našoj reprezentaciji moglo da se ukine šutiranje slobodnih bacanja...
Bili ili nebili u punom sastavu, ovakve stvari su nam se stalno dešavale i dešavaće se...
Generalno, falio nam je Nedović, pa i Teodosić, a naročito treći solidan centar koga nemamo...

CrvenaZvezda1991

pre 10 godina

Slobodna bacanja:

Srbija 18-28
Francuska 15-17


Odlicna pripremna utakmica, volim sto smo izgubili u neivesnoj zavrsnici nasom krivicom (uveren sam da ce to klincima biti za nauk a ne kompleks da gube svaku u zavrsnici)

Lovrenj odlican. Dusko Vujosevic zasluzan i za njega i za Andjusica (koliko ima mekan sut, neverovatno) sto sedi na klupi u Virtusu. Ako budu igrali i Nedovic i Teodosic mozemo da se nadamo svetskom prvenstvu.

Najveci nam je problem sto Rasko Katic mora da igra cetvorku (zbog silnih povreda) tako da fakticki nemamo pristojnu zamenu na mestu centra. Znam da ce sad svi da spomenu Marjanovica, ali ko nas je gledao zna da Marjanovic ne moze da igra odbranu kakvu Duda forsira.

Sve u svemu, jedva cekam EP da navijam i da se nadam cudu.

Napred Srbija !

Ratko

pre 10 godina

Au ljudi kako igramo dobro. Ako ovako nastave mislim da cemo imati lepu epizodu u Sloveniji. Gledao sam mec na Canal Sport i ova ekipa sa Teodosicem i Nedovicem mogla bi da bude cak i favorit za zlato. U Francuskoj Parker i Lovrenj dva najbolja igraca, nekako se sve vrti oko njih. Kod nas su svi odigrali sa izuzetkom Katic, Krstic koji jednostavno kidaju. I pored poraza ja sam prezadovoljan prikazanom igrom a Francuzi nam nece moci nista na neutralnom terenu kad budemo kompletni.

sale

pre 10 godina

Ne gledam utakmicu ali obzirom da silom prilika da igramo bez oba playa mislim da Duda ovu utakmicu koristi za uigravanje centarskih pozicija i igre pod obrucima sto nije bilo u prvom planu u dosadasnjim mecevima. A da ne pominjem da Lucic tek igra prvi put u ovim pripremama. Bitno je da ova ekipa igra dobru odbranu,ostalo ce doci kada se sve kockice sloze ... i da nas zaobidju povrede! Ja verujem u ove momke.

Aleksa

pre 10 godina

Gledam utakmicu i zadovoljan sam...nije bitno hocemo li dobiti ili ne, bitno je da mozemo i sa jakim Francuzima...dosta je ovih sto pljuju po svemu i svima!!!

Djordje

pre 10 godina

Gledao sam utakmicu...
Mislim da imamo vise nego dobar tim,pogotovo ce to biti za 2-3 godine!
Bjelica je izgubio utakmicu,nedopustivo je da onakav tip igraca promasi oba bacanja 7 sec prije kraja za pobjedu!Ali dobro,u svakom slucaju ima tu materijala za bas dobar tim!
Vasilije Micic mi se uzasno svidja,tako mlad a ima petlju i ima super razmisljanje!
Andjusic odlican,centri dobri jos kad bi teo mogao igrati i kad se vrati Nedovic,mislim da imamo velike sanse na EP!!!
Pozdrav

Martinez

pre 10 godina

Kalinic je igrac kojeg bi svaki trener zeleo u timu. Koristan je i u napadu i u odbrani, sigurno je najprijatnije iznenadjenje u ovim pripremnim utakmicama. Samo da ovako nastavi i u Sloveniji.

drmr

pre 10 godina

Kakva MAESTRALNA igra u drugom poluvremenu razbili smo Francuze.Bravo momci pise dok je 61-56 valjda cemo pobediti.Da je tu Nedovic barem bilo bi drugacije.Mucili smo se u prvom poluvremenu nismo mogli da org napad u drugoj cetvrtini.Poz bice ovo dobra ekipa jedva cekam 4 septembar i pocetak EP.

realan

pre 10 godina

Daj bre budimo jednom uz reprezentaciju, kad gubimo prvo poluvreme svi pljujemo igrace a kad vodimo svi hvalimo! Aloo ljudi, ova cela repka je nova, daj da ih podrzimo, niste valjda svi bolji strucnjaci od Dude.. Ako mislite da jeste ne gubite vreme, svi u trenerske vode!

Divos

pre 10 godina

Припремне утакмице су припремне, тако их и треба схватити, основна сврха је да се тим што боље уигра. Наравно имају оне и важност, а за нас су посебно важне имајући у виду велики број изузетно младих (и неискусних) играча, добрим партијама и победама добијају на самопоуздању.
Наши у овој фази припрема изгледају боље него сам очекивао, играју јако добро. Вечерас против изузетно јаке екипе у доброј партији ипак пораз у продужетку, једини разлог пад концетрације и промашено много сл.бацања, ништа страшно, биће то боље.
Они искуснији добри, Марковић, Бјелица (додуше лоша сл.бацања, али поправиће то Немања на ЕП), Рашко и Крле. У рекету је тешко ишло, али против Француза под кошем ником није лако, увек је то атлетски доминантна момчад. Од оних који су ровити, Мицић се потпуно вратио, одиграо је добро, биће Васа све бољи, на Лучића је одсуство оставило траг, споро се враћа, требаће нам прави Лучић у Словенији. Зато је ту Калинић, из меча у меч све бољи, добар и у нападу, и у одбрани, такође и у скоку, Богдановић је све важнији, али мора бити активнији у нападу, Анђушић погађа увек отворене шутеве за 3, могао би бити користан, наравно ако се избори за место у тиму.
Французи су јаки, изузетниа атлетска момчад, и знају играти кошарку. За мене изненађење Ажинка, биће јако опасан на ЕП, и бољи је играч од Петроа (којем сам пре овог меча давао предност).
Све у свему, добра провера могућности наших кошаркаша против одличног противника.

Macak

pre 10 godina

Zdravo Sasa, neki dan smo se kacili nesto oko teme Stojakovic/Teodosic, ali zavrsilo se pomirenjem, zadnji komemtar kasno napisah pa nije ni okacen..bilo kako bilo imas pozdrav od mene i vidje li ti ovo veceras?

Pa ovi momci fakat solidno odigrase, ja bih rekao da su se Francuzi upinjali a bogami Dudina ekipa fino drzi situaciju, nisu se pretrgli a imali su stvar pod kontrolom..obecava interesantan septembar!!

doktor

pre 10 godina

Promasio slobodna na prijateljskoj i odmah pada u zaborav sve dobro sto je napravio od sada na pripremnim utakmicama,odmah bi ga terali napolje. To nas nece nigde dovesti! ZADOVOLJAN SAM!

bole

pre 10 godina

Ima na sportlemon prenos sa francuske televizije!

Utisci iz prve četvrtine: sjajna odbrana, nekoliko puta smo naterali Francuze da uđu u nerezonsko divljanje, ali anemičnost u napadu u prvih 5 minuta nas je sprečilo da povedemo. Centri nam nisu u elementu. Sa obzirom da igramo bez faktički dva prva pleja, igra je okej, budući da gostujemo jednoj od jačih ekipa na turniru, publika je zdravo živahna.

Napred Dudo

pre 10 godina

Imali još neko ko misli da Duda nije taktičar No. 1?
Link u slucaju da nekome stream prestane da radi: http://lsh.streamhunter.eu/static/popups/164430872349450.html
Uzivajte u utakmici.

Borky

pre 10 godina

Sve ok al da Lovrenj razbija Krstica ko beba zvecku ne ide mi u glavu.
Dobro je ovo.Imati bacanja za pobedu protiv prejakih Francuza i to jos u Francuskoj je velika stvar.Jos da je bio Nedovic i Teo uff.

hound

pre 10 godina

Ja sam zadovoljan.
Neke stvari stoje:
- Gledao sam stream canal + i niti jednom nisam video snimanje naseg tajma
- Gledao sam stream!
- Anjdjusiceve patike su hit
- Anjdjusiceve trojke i njihovo odsustvo u odsudnim trenucima (naravno da bez njegove 4 trojke ne bi ni bilo onakvog kraja)
- Bjelicina slobodna bacanja
- Nas 17/27 sut sa slobodnih
- KATASTROFALNA igra Markovica i Gagica
- Micic ce biti super, mali ima odlicne kretnje po izlasku iz naseg pika, dodavanja na strane, ostali da ga prate, i samo malo da se opusti i da stekne iskustvo i da cepa skok sut po izlasku iz pika.

Jos Lucic i Nedovic pa mozda i Teo i bice ok, super povratak posle prvog poluvremena, samo napred.

gabriel

pre 10 godina

Ovde se videlo ko koliko moze... Nemamo zamenu za Bjelicu na cetvorci. Sa nedovicem,Lucicem i Teodosicem delovacemo bolje spolja i u situacijama kad treba da se resi akcija.Sve u svemu nije lose

Svetozar

pre 10 godina

Polovina komentatora je ostrascena, navijacki raspolozena i neobjektivna. Ova ekipa, koja je preko noci ostala bez svih, sem 3 igraca sa prvenstva u Poljskoj kada smo osvojili Srebro, i dobila potpuno mladi kadar od 7 debitanata ( plus Katic), je pokazala i vise nego solidan nivo kosarke. Danas nismo imali Nedovica, ali igra nije bila nista manje brza, brzi protok lopte, vise dodavanja, nema sebicluka, dosta ukradenih i presecenih lopti, dobra realizacija za 3 poena, ali i nesto losiji procenat slobodnjaka. Momci su zasluzili svako postovanje i uvazavanje, kao i Duda Ivkovic koji igraca koji su mu bili na raspolaganju, oformio ekipu koja nije beznacajna i koju ne treba potcenjivati i unizavati. Po svemu prikazanom do sada uz pruzanje celog sebe na prvenstvu Srbija ima cvrste sanse najmanje za 1/4 finala i to kazem bez ikakvog uzdrzavanja. Znamo svi da se tim ne pravi za 2 meseca priprema, ali srce cini cuda, a tehnicki smo na mestu. Dakle, napred ORLOVI i cestitke za sve do sada!

Billy piton

pre 10 godina

Са Стефаном Марковићем наш напад је тотално безопасан. Није кошарка фудбал па да само можеш као дефанзивац да играш и одбрани а да не знаш да шутнеш лопту на гол. (г4, 15. avgust 2013 23:10) Grčka 2004.

Djole

pre 10 godina

Billy piton, 16. avgust 2013 00:25)

Pa ona jedna mu je stvarno bila niotkuda! Pusti ti NBA i te fazone. Nije sve bilo jasno kao dan cim je on usao jer je bilo gusto i igrali su se produzeci (kojih ne bi ni bilo da Bjelica nije omasio bacanja,sta bi im tad vredeo Parker?). Na kraju je imao sut iz igre 6-17 a u Srbiji se Teo pljuje zbog toga. Ok,oni i dalje jesu favoriti na EP,ali mozemo da se nosimo sa njima bez obzira na Parkera. Oni igraju divljacku kosarku jer su to sve crnci koji su vrhunske atlete,inace ne zaostajemo mnogo za njima.

novkkkkk

pre 10 godina

svi pricaju nervozno, kako izgubimo ovako bezveze, kako promasi 2 penala, svima kazem bolje sada da promasi i da izgubimo sada nego na prvenstvu...

dario88888

pre 10 godina

Drugari, pobedili 30 razlike ili izgubili 30,to apsolutno nema veze. Potpuno druga priča je Evropsko.. tako da iskulirajte i popijte pivo ;-)

ja

pre 10 godina

Dobra igra u drugom poluvremenu ali nas je kostalo lose izvodjenje slobodnih bacanja, Bjelica 7 sekundi pre kraja pri neesenom rezultatu promasuje dva bacanja.

rajina

pre 10 godina

Prvo poluvreme za zaborav, i odlično drugo poluvreme. Francuzi napaljeni, Parker ko u najboljim danima, a mi bez Nedovića i Teodosića... Ispalo je super! Sveli smo ih na oko 70 poena, što je odlično s obzirom da je u pitanju ekipa koja će svakom trpati po 80-90 poena. Imali smo ih u finišu, ali šta da se radi, malo tvrdi obruči, malo nekoncentrisanosti, ništa strašno za pripreme.

тренинг и концентрација

pre 10 godina

Слободна бацања 18 од 28. И онда се питамо како смо изгубили.

dusan

pre 10 godina

Igrali smo veoma dobro,ipak su ovo pripremne utakmice i ne zna se kako ce to biti na EP ali za sada je extra.Izgubili smo od Francuza zbog toga sto su nas ubila slobodna bacanja.Ocekujem neku medalju na EP!!!

777

pre 10 godina

Veoma sam zadovoljan igrom Srbije. Velika je steta sto imamo problem zavrsnice i samo smo zato izgubili. Plej ne moze da u poslednjim minutima srlja u reket i gubi lopte vec da gradi timsku akciju. Veceras sam gledao najboljeg pleja Evrope, Parkera , kao i mnogo puta do sada a mozda i najboljeg na svetu. Ja bih zeleo da je drugacije ali to je tako, kome se svidja, kome ne..Covek ladno baci trojku i izjednaci rezultat ali je bitnije kako se krece po terenu, asistira a na kraju i sutira. Lovernj je odlican. Generalno odlicna nasa igra ali pogazili smo veliki trud glupostima u produzetku. Bravo momci ima nade, jer vec sada igramo neuporedivi bolje i vidi se veliki napredak. Samo igrati pametno, bez srljanja kada je najpotrebnije. Na kraju ne zelim da umanjim kvalitet nase igre, ali rezultat smo stigli i poveli kada su na klupi bili Parker i Zalabal. Cim su usli oni su poveli i to je to. I moram da pomenem da ta dva njihova NBA igraca igraju za svoju zemlju a za Srbiju??

ognjen

pre 10 godina

Pratiti ove komentare je smejurija..Kako se rezultat krece takvi su komentari..Mlada se ekipa se uplasila na kraju i ovo je ok...Da li vi znate ko su ovi igraci francuske?? Parker,Diaw,Batum,De colo,Zelabal,Pietrus...Sa nasim punim sastavom pojedinacno gledano su solidno jaci...Bez Teodosica,Nedovica,otkazima Savanovica,Velickovica,Ercega,Macvana..Lucic koji nije ni blizu kako moze...Ovo je jako dobro.Ja sam optimista za EP.Imacemo problem sa zavrsnicom zbog mladih igraca,ali mozemo da se svrstamo u jace ekipe i da se nosimo sa svima pod uslovom da se Teo vrati...

snowman

pre 10 godina

@(NemanjaVac8, 15. avgust 2013 23:12)
Za ekipu u kojoj su Micic i Lucic tek izasli iz povrede,u kojoj je Bogdanovic debelo rezervisan,u kojoj se ocekuje povratak Teodosica u kojoj na ovoj utakmici nije igrao mozda nas najbolji igrac u priprenom periodu Nedovic.....jol ti na tu ekipu mislis,kad kazes da je dostigla svoj maksumum na ovoj utakmici!?
A jos pises uveren kako si objektivan i kao nama subjektivnima i pristrasnima hoces nesto da objasnis...jaooooo zemljo...
Mozda nemamo trenutno najjacu reprezentaciju u evropi,ali definitivno imamo najperspektivniju!

Кривокапић

pre 10 godina

Дуда је ипак цар тренерски. Крпи екипу која успева да се носи са Французима. Свака част.

Nenad

pre 10 godina

Sasvim solidan mec s obzirom na odustajanja i trenutni sastav ekipe. Za ozbiljnija dela bi nam trebao zdravi Teo, jos vise cetvorka i petica. Ajde petica bi nam trebala jos jedna, ali cetvorke nemamo ni jedne. Bjelica niti je bio niti moze biti cetvorka, cak smo tu i oslabili trojku, gde bi sa Lucicem sigurno imali najbolji evropski tandem. Bjelica je preslab za iole ozbiljniju cetvorku, poceo je da bude pomalo neodgovoran, previse se izvlaci visoko van reketa, mulja, gubi lopte. Valjda ce to Duda uvideti i vratiti ga tamo gde moze najvise dati.

Opustite se malo

pre 10 godina

Odigrali smo sasvim solidno drugo poluvreme. Igramo produzetke trenutno. Vi ljudi stvarno imate problema, kad od jedne pripremne utakmice koju igramo bez pola tima pravite diskusiju o "posrtanju" srpske kosarke, Vujosevicu i Covicu!

Macak

pre 10 godina

Zavrsilo se ali nisam nezadovoljan... Francuzi su se bas zategli da pobijede a Duda pusti drugu liniju pa parira kad oni uvedu Parkera, ali ne mamuza momke..fino su igrali, ima tu ekipe, nevjerovatan trener, uvijek sastavi ekipu..
A Rasko bogami da se sve ovo desavalo prije par godina sad bi on imao ugovor sa Pistonsima i par miliona dolara u dzepu... Zvuci kao sala ali bogami nije daleko od istine. Svaka cast na zalaganju!

zoran

pre 10 godina

Slobodna bacanja katastrofa 63%. Nedopustiv procenat, slaba organizacija u napadu u poslednjih 5+5min. Ovo smo mogli da dobijemo i to raduje

EUFORIJA

pre 10 godina

Napravice Duda sa ovim momcima uspeh na evropskom prvenstvu.Francuzi sa prvim timom i sa Parkerom,a mi bez Tea i Nedovica i jos na njihovom parketu.Za dlaku nam je izmakla pobeda ali vidi se da mozemo daleko u dezeli.

NEDJA

pre 10 godina

Uf,al sam se iznervirao.Izgubili smo dobijen mec,isto kao pre dve godine kad je Savan promasio zicer u zadnjoj sekundi.Imali smo 67-60 minut i po pre kraja,onda bezveze udvajamo i De Kolo ostaje sam i pogadja trojku,lose odigramo u napadu a zatim Parker pogadja trojku iz teske pozicije za 67-66,pogadja Krstic za 69-66,ostaje do kraja nekih 27-28 sekundi,Zalabal promasuje trojku ali hvataju Francuzi loptu i promasuju zicer ali opet hvataju i vracaju povratnu Parkeru koji pogadja trojku za 69-69,fauliraju Bjelicu 5 sekundi pre kraja,on oba promasuje,umalo u zadnjoj sekundi da Parker pogodi trojku sa osam metara.U produzecima gubimo 5-6 razlike,vratimo se u igru zadnji minut,imamo kontru na 40 sekundi do kraja na -2,i promasismo otvorenu trojku i tu je bilo gotovo.Da poludis.Lovernj odlican.

Djole

pre 10 godina

E,ljudi,vi sto kukate na poluvremenu sa tim "cim naidje jaci tim mi pucamo" upamtite jedno: igra se 40 MINUTA,NE 20! Gledao sam ceo mec,igrali smo sasvim dobru odbranu,u 2. cetvrtini smo imali problem sa izgubljenim loptama,zato su i napravili razliku. Andjusic je bio odlican u 2. poluvremenu,u prvom ga nije bilo,Bogdanovic obrnuto. Primetio sam da Bjelica preuzima odgovornost (ako ne Krle). Tokom cele utakmice su malo skripala bacanja zato smo izgubili. Na 7,7 sekundi do kraja bilo je nereseno i Bjelica je promasio 2 bacanja. Da je dao jedno,dobili bi jer smo imali jos jedan faul za bonus i napravili ga 2s pre kraja i oni nisu iskoristili napad pa se igrao produzetak. Nemam sta da im zamerim,Parker je pred kraj dao 2 trojke niotkuda. Bili smo odlicni,samo mi nije Markovic jasan. Pa Krle kao centar je bolje izvodio bacanja,a jos i to sto ne sme da sutne trojku kad je sam! E,zato nam fali Teo. I da malo bolje organizuje napad jer smo mnogo spustali na centre. Lucic je malo igrao zbog povrede. Teo i Nedovic bi mnogo znacili zbog suta i da rasterete Bjelicu. Imajuci u vidu ko sve nije igrao (Lucic tek neki minut,Krle pola tekme),bilo je odlicno! Njima su svi igrali(Parker,Dijao,Zelabal,Batum,De Kolo...) plus napaljena publika,ja sam zadovoljan. Katic standardan,Andjusicu krenuo sut,Bjelica najvise smeo u prodor igru,Micic je hrabar,ali mora malo pametnije,Bogdanovic ok,ali Markovic mora da pocne da sutira!

CrvenaZvezda1991

pre 10 godina

@ (NemanjaVac8, 15. avgust 2013 23:12)

Pa nemoj da kritikujes ukoliko se ne razumes, a ne razumes se.

Sve selekcije svih nasih drzava od 1970 pa do sad su imale iste bazicne i takmicarske pripreme. Nase takmicarske pripreme su pocele pre 10 dana kad i Francuzima. Francuzi su pre 4 dana dobili Hrvatsku sa 92-60. Mi i dalje probamo raznorazne varijante sa raznoraznim postavama, sto logicnim sto nelogicnim (zar neko stvarno misli da Duda Ivkovic ne zna kako se brani PnR protiv tima koji ima dominantnog play-a).

Ne kazem da treba sad da ocekujemo odmah finale, ali kazem da ne trebamo da kritikujemo nase na pripremnim utakmicama jer im samo stvaramo vecu presiju.

Ja razumem da su mnogi od vas otpisali reprezentaciju posle objave spiska (ne bih sad da googlam komentare od pre 3 meseca) i da im je sad tesko da priznaju da su mozda pogresili, medjutim to nije razlog da kritikujes kad nije vreme za to. Vreme za potencijalnu kritiku je posle EP-a.

kiza

pre 10 godina

Citam komentare i ne mogu da kazem da svi,ali velika vecina su ,ipak,samo navijaci.Kao prvo,momci su pokazali karakter da se vrate sa minus 15.Dalje,utakmica je posluzila da se polako u formu uvode Lucoc i Micic i mislim da je to uspelo,a to je jako vazno u ovom momentu.neki kazu da je Krstic bio los...E ,pa gospodo prvo morate da se zapitate da li je isto igrati kad se odbrana skuplja,a Markovic ostaje na povratnom pasu ili kad je tu ,recimo Teo.Takodje,pogledajte koliko je faulova napravljeno na kapitenu i kako smo kaznjavali skupljanje na njemu i kako je Andjusic torpedovao kos francuza tada.Danas je Duda isprobavao neke kombinacije sa Gagicem na 4-ci,i to je imalo svoju svrhu.Rasko i Krle su igrali manje u paru...Sve u svemu ovo su pripremne tekme i ima jos stvari za doraditi,ali smo pokazali da cemo imati respektabilan sastav kojem ce faliti iskustva,ali sta je tu je...

Whiplash

pre 10 godina

Ako mi sa ovakvim timom protiv jedne Francuske izborimo produzetak onda imamo cemu da se nadamo na EPu. A cak i da se to ne desi Dudi svaka cast sto je bez "zvezda" uspeo da napravi funkcionalan tim

Pitanje

pre 10 godina

Markovic jeste koristan ali uliva nesigurnost i sustinski je bezopasan po kos protivnika, narocito u pozicionim napadima kakvi su vecina u sporoj evropksoj kosarci. Mislim da bi trebalo da bude prodorna i "sporedna" dvojka, uvek u društvu kreativnog pejmejkera (Teodosić, Micić, Nedović). Njegova minutaža ne bi trebalo da prelazi 10-15 minuta (kada je potrebno neutralisati nekog beka za koji Duda proceni da je opasan za našu odbranu). Veoma je reaktivan i ratnički nastrojen u odbrani ali se u napadu pretvara u "malu macu" a ne zaboravimo da se košarka igra za koš više a ne za koš manje. On ima neprijatno (za igru) loš šut za ulogu koju ima u timu. Imam veliki respekt prema njegovom učinku i značaju za čvrstinu i dinamiku naše igre ali njegova neefikasnost i nesigurnost (gubi puno lopti) vrlo često anuliraju skoro sve što pozitivno uradi. Greške te vrste naša igra i rezultat skupo plaćaju. Da li je bolje da kada je već u igri ima što manje loptu u posedu? Mislim da je mnogo korisniji u igri bez lopte. Micić je veliki potencijal, čini mi si da je njegovo prisustvo veliko rasterećenje za Teodosića....bilo bi mi zanimljivo da vidim kakva bi nam igra sa njima dvojcom kao bekovskim parom, makar u pojedinim fazama utakmice, nije isključeno da bismo u napadu bili ono što naša publika očekuje - nepredvidivi i nečitljivi za odbranu makar 5 minuta). Duda ima vremena da i tu hazardnu varijantu isproba. Ne zaboravimo da su nama slabosti u napadu, a oni razaraju odbrane svojom lucidnošću.

Sasa KG

pre 10 godina

Nažalost nisam gledao utakmicu, ali se ovom prilikom zahvaljujem objektivnim i stručnim komentatorima koji su ostavili svoje komentare i omogućili mi da stvorim dobru sliku kako je to sinoć izgledalo. Vidim, da je postojalo nekoliko problema (slobodna bacanja, zagrađivanje igrača u odbrani – drugi i treći napad i organizacija u drugoj četvrtini). Očigledno, sve ovo može da se obrazloži padom koncentracije, a to opet mladošću i neiskustvom. Jeste ovo pripremna utakmica, ali vidim po komentarima da se igralo „ozbiljno“. Protiv glavnih kandidata za zlato, na njihovom terenu, sa 3. i 4. izborom na mestu pleja?! Pa zar to nije razlog za zadovoljstvo? Ali da nije ovih „komentatora“ koji pljuju po svakome, još bi bilo bolje. Ovako je malo tužno. Valjda bi "oni" sve to drugačije i bolje odradili. ccc. Nadam se da će ova ekipa dati sve od sebe da odigra najbolje što može, pa i ako to ne bude dovoljno da se prođe i grupa, ja ću biti zadovoljan. Ponavljam svoje mišljenje od pre nekoliko dana. Ovo su momci dostojni da me reprezentuju i iz tog razloga imaju moju podršku bez obzira na rezultat koji ostvare. Pa makar bili i poslednji na prvenstvu. Bravo momci!!!

Ivan NK

pre 10 godina

Momci igraju odlicno-2 min. prije kraja su vodili 7 razlike, ali su Parker i Dekolo sa dvije trojke smanjili na -1.
Kako god da zavrsi imamo puno razloga za zadovoljstvo-samo da ovako nastave!!!
Pa Francuska je prosle nedelje pospremila Hrvatsku sa 40-50 razlike...

zoran

pre 10 godina

Kako nismo znali da zatvorimo utakmicu, Bjelic bacanja 0/4 . Gubimo u produzetku. Ako Anjdzusic nastavi da gadja trojke ali tesko evo smo na -3.

kosarka u srcu

pre 10 godina

odlicna igra..bravo!Nema veze za poraz,bolje sad da se gubi nego u Sloveniji!Trebala nam je jedna ovako jaka utakmica!Bravo jos jednom!

SASA

pre 10 godina

Sjajna tekma Srbije, i Bjelica promasi pobedu sa penala, promasi oba, inace je promasio sva 4 slobodna koja je imao...
Tu smo u stvari i izgubili tekmu, sa nekih 10 promasenih slobodnih....
ALi uh, sto smo odigrali dobro... Ivkovic je sjajnu podelio i minutazu, i mali Micic je na terenu proveo nekih 10-15 minuta, protiv Parkera!!
hehhe....
Super Srbija, bez Nedovica i Teodosica, stvarno je tesko... Lucic se nije video, ali ok, ovo mu je prva tekma..
Dosta sretni Francuzi na kraju, ali ok...
Dok su sudije tolerisale ono krljanje pod kosom, igrali su super, cim je u drugom poluvremenu to stalo, a ocigledno je da je neko pricao snjima jer da bas onoliko promenu tretmaan sami od sebe, tesko za ocekivati...'
Sjajna Srbija,a i odlicna tekma.. Bjelica umesto heroja ispade tragicar, ali hej, bolje da mu se sad to desi, nego na prvenstvo...
Bravo Orlovi!!

el_darinjo

pre 10 godina

Bas steta, igrali smo odlicno osim u 2/4. Ipak, nismo smeli da izgubimo jer smo na 2 min pred kraj vodili sa 67-60. Ali tu je dosao do iuzrazaja kvalitet Francuza koji su nam u preostaloom vremenu ubacili 3 trojke ( Parker 2 i De Colo 1 ). Bjelica na 7 sek. do kraja masi oba bacanja, mi imamo 3 timska faula i mogli smo da napravimo jos jedan "mali" faul sto znaci da bi verovatno pobedili. Ali nema veze, ovo su sve pripremne utakmice, nije lose ni izgubiti cisto da se ne poleti previse. U ovakvom sastavu igrati egal utakmicu sa Francuskom koja ima Parkera, Batuma, Diaja, DeColoa, Ertela... ne mogu nista drugo reci nego svaka cast momci, svaka cast gospodine Ivkovicu !!!

Predo

pre 10 godina

Nema šta, odlična utakmica, borbena kao da je finale EP. Rezultat kao nije važan, ali očigledno je važno dobiti psihološku prednost pred prvenstvo. Odlučila slobodna bacanja i to što nemamo vođe ne terenu, a Francuzi imaju Parkera. Bjelica to nije i ne može biti, kao ni Marković. Jedino je Anđušić u jednom trenutku "divljao" trojkama i zamalo zavio Francuze u crno