Petak, 02.08.2013.

09:53

Na radaru: Zvezda u Odesi

Fudbaleri Crvene zvezde imaće težak zadatak u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa Černomorecom.

Izvor: B92

Na radaru: Zvezda u Odesi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

Činjenica znalac - ne zna iskopat' šanac!

pre 10 godina

Autor ovog teksta ne da nezna fudbal,ovaj macku s'praga u zivotu nije sutnuo a kamoli loptu!Promeni momak profesiju,smesan si.Analiza je ocajna,SVE si promasio!Redakcijo,reaguj i ne brisite ovu poruku nego je pustite ako vec stojite cvrsto iza tekstova svojih "strucnjaka"!
(čile, 2. avgust 2013 17:24)

Već tvoja prva rečenica zavređuje da se pusti voda. Dva puta. Za svaki slučaj.

Krle Bgd

pre 10 godina

@Cir Milos
Nisi razumeo care. "Najtrofejniji klub" koji u OVOM veku nije nista uradio, a ne "najtrofejniji klub u ovom veku" koji nista nije uradio.

LondonCalling

pre 10 godina

Grobar sam od rodjenja i ne secam se da sam ikada nesto dobro pozeleo Zvezdi, mom najomrazenijem klubu...ALI, zarad Srbije i naseg fudbala, prvi put u zivotu vam najiskrenije, ali zaista, iz sveg srca, zelim da dobijete ove ukrajince i ne samo njih, zelim vam da udjete u grupnu fazu i prodjete jos dalje... Posto to isto zelim i mom Partizanu, nadam se da ce i jedni i drugi (pa i Vojvodina) na neki volseban nacin to i uspeti, pa da se na prolece nastavimo prepucavati ko je bolji i ko je vise ostvario.. A onda mozemo i da se borimo za nasu "beton liga" titulu, do zadnje kapi krvi..(ozbiljno racunam tu i na Vosu..)
Jedino na taj nacin, kakvim, takvim uspehom nasih klubova u Evropi, mozemo i nasu ligu uciniti interesantnijom..ovako je mnoooogo dosadno i besmisleno...
Pozdrav iz tudjine..

Fudbalinjo

pre 10 godina

čile, Rondon... Sve je to isti trol koji se krije iza razlicitih nickova i negira bilo sta vredno sto se ovde pojavi. Kakve sve isprazne komentare totalno promasenih likova smo primorani da citamo ovde, boze me sacuvaj. Redakcijo, nemojte pustati ove budalastine, kumim vas! Znam da komentarisanje trolova daje istima satisfakciju, ali ovaj je stvarno ekstremni nihilista.

Objavili ste odlican tekst. Posledicno i komentari su iznad standarda kvaliteta na fudbalske teme. Na ovakav tekst se i pametni ljudi ohrabre da izloze svoje misljenje. Bravo za redakciju B92, samo odstranite trolove koji zagadjuju okolinu i bicete bez premca na ovim prostorima.
(vec jeste, ali bez ovih bicete jos bolji!)

BOBA DELIJA

pre 10 godina

Najdrasticnije odstupanje od stvarnog stanja sa jucerasnje utakmice je analiza igre cuvenog nam kapitena Milijasa. Ne da nije vladao loptom nego je bombardovao gde je stizao, kao minobacacem da je salje ali vise nepreciznim nego preciznim. Prespor je ali dobro to i ptice znaju, nema kondcije (nikad je nije ni imao) a i to znaju... jednostavno nekoristan u utakmici u kojoj se mora trcati u oba smera.
A opet o toj njegovoj levici... pa on ima nebrojano centarsuteva i suteva i jako retko koja lopta ugrozava gol protivnika ili ide ka saigracu prilikom centarsuta.

banjaluka

pre 10 godina

Nije ni blizu igra iz najboljih dana iz doba prosineckog!?! Ne razumijem pisca ovog teksta. Najbolji dani prosineckog kada pricamo o evropi su nevidjena blamaza i najgora zvezda u istoriji evro takmicenja sa francuskim Renom i igra macke i misa. Ako vec vrsite poredjenja, upotrijebite argumente zasnovane na cinjenicama. Trener ima viziju i to se vidi ali moramo da budemo strpljivi i realni. Igra je barem 30,% bolja nego prosle godine.

Александар

pre 10 godina

Када сви ми схватимо да су Звезда и Парризан реално само прошлост европског фудбала, биће лакше коментарисати утакмице. А када у Партизану и Звезди схвате да су им навијачи цењенији у Европи од њих...онда можда крене на боље. Овако, сваке године иста прича.

Srbin

pre 10 godina

Vrlo dobro znamo da je problem od starta centarfor i sta sad ajde Dzajicu pametnice gde je, sledece ko je od vas dao Milijasu platu 260 hiljada evra mesecno on ne zasluzuje 200 evra mesecno kako igra neintereseju me sto se vratio najgori i najsporiji igrac u Zvezdi a vi oterali Kadua zbog njega, pitanje broj tri zasto niste doveli Jankovica Lukovica Mrdju i da ne idem dalje ali je bitno da njagori igrac u Zvezdi prima skoro 300 hiljade evra, o golmanu ne zelim da trosim reci som kapitalac koji ima vise srece nego pameti eto toliko o upravi koja ce doneti titulu Zvezda ne samo sto je nece osvojiti nego je imala srece da ne ispadne u drugom kolu mod amatera sa islanda sve u svemu bicemo mi isto onio sto je Hajduk u Hrvatskoj a to je nazalost neminovnost.......

Humanoid

pre 10 godina

Autor ovog teksta ne da nezna fudbal,ovaj macku s'praga u zivotu nije sutnuo a kamoli loptu!Promeni momak profesiju,smesan si.Analiza je ocajna,SVE si promasio!Redakcijo,reaguj i ne brisite ovu poruku nego je pustite ako vec stojite cvrsto iza tekstova svojih "strucnjaka"!
(čile, 2. avgust 2013 17:24)

Zato tvoj komenetar ulazi u najuži krug za Trofej Bilde 2013!

Srdjan

pre 10 godina

Sastav koji mozda moze da obezbedi Zvezdi prolaz dalje:
- Bajkovic, Arauho ili Lazic (desni bek), Krneta i Martinovic (stoperi), Mladenovic (levi bek), Kovacevic (zadnji vezni), Ninkovic (ofanzivni vezni), Vesovic (desno krilo), Savicevic (levo krilo), Kasalica (poluspic), Dauda (spic). Dakle formacija: 4-4-2, ili 4-1-3-2. Ali mora tako, sve ostalo je bez veze. Milijas je lose odigrao, Pecnik katastrofa, Vesovic kriv za sva tri gola, (uz krivicu i Mijailovica kod prvog gola), ali neduzan jer nije na svojoj prirodnoj poziciji. Krneta je vadio loptu iz gola, i izvadio je kako-tako, pitanje je da li je isla u gol ili ne, ali je Mijailovic stojao kao ukopan, umesto da zagradi strelca gola Rieru. Milijas pasivan, spor, samo jedan dobar pas. Ne moze vise da se igra fudbal sporo, cak i Huan Mata koji vazi za sporog igraca je tri puta brzi od Milijasa. Moze da udje Milijas da sacuva loptu, kad se vec napravi rezultat. Ostali da sede na klupi i da budu srecni sto su tu, jer nisu kvalitet za Crvenu Zvezdu (mislim pre svega na Pecnika, a mladi jos uvek treba da uce). Oterati Pecnika pod hitno i uvesti u prvih 16 malog Cikica, koji je brz, mastovit i slican igrac Lazaru Markovicu, ali mu je potrebno da se veruje u njega. Uradite to sto pre dok ga nije ukrao Stojic ili neko njemu slican. Pozdrav!

Миле

pre 10 godina

Не претерујте са Нинковићем, зна направити фини потез са лоптом, атрактиван за око, али некористан за екипу. Још увек је Милијашева лопта кориснија од његове.
Крнета је неспретно интервенисао код гола, а остало није одиграо лоше.
Пенал је чист као суза, па залетео се у њега као тенк, без обзира што је лопта била даље. Оно над Касалицом није био пенал, али није било ни за жути, јер га је ипак дохватио у трку.

my way

pre 10 godina

my way , ti veze sa fudbalom nemas , ok za stopere i zene se slazu ali VESOVICA prozivas a ASAMOU prizivas , nemojte da pisete ako ne znate sta pisete !!!
(Sergej, 2. avgust 2013 14:30)

Ja govorim o odstranjivanju Vesovica iz odbrane i stojim iza toga. Uostalom, procitaj lepo u ovom tekstu njegove reakcije kod sva 3 gola. A ti mu, posto si znalac, objasni razliku izmedju gradjenja i obaranja igraca, jer ovo nije americki fudbal, a osim penala koji jeste prilicno strogo dosudjen imao je jos jednu takvu situaciju na utakmici. Za Asamou ne znam ni da li si ga ikad gledao, jer je covek za nase uslove sasvim dobro igrao. Da ne govorim da je dosao kao novi igrac, a malo je prilike dobio. A mozda ti je kao strucnjaku promakla bleda partija i nedovoljna pripremljenost Pecnika, kao i to da je bilo nesporazuma oko toga da li Kasalica zbog zutih kartona u revansu protiv IBV-a i sada moze da igra sledecu utakmicu? Cak je i SOS kanal objavio da ne moze, ali nije tacno, jer u kvalifikacijama mora da veze 3 kartona.

Sasa

pre 10 godina

Krneta,hahhahha,Krneta,hahhahha,Krneta je li moguce vise da Zvezda trpi i pusta u igru takvog igraca? Hahhahha,Krneta carrrrr,hahhhahha.....

čile

pre 10 godina

Autor ovog teksta ne da nezna fudbal,ovaj macku s'praga u zivotu nije sutnuo a kamoli loptu!Promeni momak profesiju,smesan si.Analiza je ocajna,SVE si promasio!Redakcijo,reaguj i ne brisite ovu poruku nego je pustite ako vec stojite cvrsto iza tekstova svojih "strucnjaka"!

hersascha

pre 10 godina

Mene ipak interesuje nesto drugo, zasto nije bio Partizan na radaru posle dvomeca sa Sirakom?
Ipak moramo biti realni i prihvatiti da je Ukrajinska liga previse jaka za nasu ligu i nije cudo sto su nas porazili ali nema razloga za tugovanje jer je Zvezdi sviran nepostojeci penal a i imali su vise sansi u odnosu na na Ukrajince sto je pozitivno, e sada neka mi neko opet odgovori zasto ne stavljate sampiona na radar pa oni imaju i pare i moc u FSS-u i opet nas brukaju protiv tamo nekih koji ne mogu ni 10000 navijaca da skupe!

Jovan

pre 10 godina

Po meni,Ninkovic je odigrao sjajno,Zvezda zadnjih godina nije imala igraca koji je mogao da izbaci cetvoricu protivnickih igraca kao sto je to sinoc uradio Ninkovic.Pohvalio bih i Kovacevica,Daudu,i Mladenovica koji su pokazali da imaju kvalitet i uneli su zivost u igru.Savicevic odlican.I jos nesto,setite se Dinama iz Tbilisija,izgubili smo u gostima 2-0,kod nas je bilo 5-2 za Zvezdu.

Evropo, srami se

pre 10 godina

Najgore je bilo gledati ono objektivno sudjenje na koje nismo naviknuti.
Kad se lepo vratimo u nas JSL zabran gde tradicionalno imamo osigurano deljenje nepravde u nasu korist, tad cemo moci na miru da uzivamo u vrhunskim rezultatima, i staroj dobroj krilatici da najbolji pobedjuju i kad im ne ide.
Ovako, ne vidim smisao ovog takmicenja u kome smo ravnopravni sa ostalima bez naseg 12. igraca na terenu.

Vale

pre 10 godina

Slazem se, ali ne u potpunosti. Po meni stoperi nisu bili losi,mnogo su gori bili igraci iz veznog reda, a i bekovi. Mijailovic nije juce nista u napadu uradio, a Mladenovic je bio solidan. Milijas i Pecnik zajedno osmica ili naocare, a pojedinacno 2 nule na terenu. Ostali nisu bili losi, a daleko od toga da je neko briljirao. Milijas vise ne moze da igra ni u 3 ligi, a kamoli u Zvezdi.

A?

pre 10 godina

@Cir Milos...Mada nije pisalo kako si procitao, evo, ja cu pojasniti. Nije najtrofejniji srpski klub u ovom veku, vec najtrofejniji srpski klub U ISTORIJI! Jel ti sad lakse?

доста реално

pre 10 godina

А ко је радио ову анализу, мислим да знамо о ком новинару је реч?

Davids

pre 10 godina

Moze neka rec o nasim kosarkasima koji danas igraju prvu pripremnu utakmicu za EP u Sloveniji ? Hvala
(Davids, 2. avgust 2013 12:57)

Mnogo si promašio Davide, da bi odavde mogao da skreneš. Moraš da se vratiš na sam početak, izračunaš putanju i sve ostalo a onda obavezno pitaj nekoga za put jer sam da pogodiš, nije za očekivati. Ako imaš sreće da uvek pitaš one srbe koji neće da te zeznu i pošalju naopako, srećan put i piši kad stigneš. Javi i za košarkaše, nije zgoreg.
(IGO ili GOOGLE MAPS, 2. avgust 2013 13:25)

Obratio sam se redakciji a ne tebi zato sto postavljaju vec petu vest na temu sinocne utakmice a ni jednu u vezi kosarkasa pa se pitam dokle.

Nemoj da brines za mene, znam ja dobro sta radim i kuda idem a ti nemoj da si toliko nervozan, pobedice Zvezda jednog dana onog dana kad ne bude Partizana.

marko_pantelic

pre 10 godina

miljas i ninkovic 0 sinoc!!!krneta je odigro OK golovi sigurno nisu njegova krivica kako se to ovde obavljuje.ukrajinci nisu imali previse gol sansi uglavnom su tukli po bokovima (na vesovicevu stranu).mladenovic je dobar igrac ,uneo je svezinu u drugom poluvremenu i mnogo akcije su se gradile od njega .zbog cega autor o njemu pise da decko ima problem u glavi je vec za neku dublju analizu jer stice se utisak da je autor bivsi jaran od igraca pa da moze tako nesto da napise!?!"cuo ,reko " nije novinarstvo.sve u svemu ukrajinci su kvalitetnija ekipa i zasluzeno su pobedili.prosle godine smo imali sta zaliti ove godine je drugacije.dolazi revans sve je moguce pa i 2-0 za najveci srpski klub!!

Sergej

pre 10 godina

my way , ti veze sa fudbalom nemas , ok za stopere i zene se slazu ali VESOVICA prozivas a ASAMOU prizivas , nemojte da pisete ako ne znate sta pisete !!!

politicari,komisije,fudbal?!

pre 10 godina

(Nebojsa- Delija, 2. avgust 2013 13:14)

slazem se,
da li da dodam kako je trener doveden?!

ps. a gde se izgubiste vi pravi navijaci sto vas je briga za klub i rezultate?
....ili su ostali samo ovi klinci sto vicu ale ale i sve im dobro?

A?

pre 10 godina

Tekst je donekle realan. Samo, ja imam primedbu. Filip Kasalica! Dajte coveku istu platu, NEKA SAKUPLJA LOPTE IZA GOLA! Rupa! Bezveznjak! Promasaj veka! Ako je umislio da je neko, pozivam ga da ja i on odigramo na male golice! Dobio bih ga, jer on ne moze da pogodi ni one velike...

Gajetano

pre 10 godina

@Cir Milos, PIVKE

Procitajte ponovo sta je pisac napisao. A napisao je "najtrofejniji srpski klub nije u ovom veku...", a ne "najtrofejniji srpski klub u ovom veku nije..."

Ko ne razume razliku funkcionalno je nepismen, a po statistikama (nasazolst) takvih je preko 50% u nasoj zemlji.

Inace sjajna analiza. Ne sumnjam da je autor teksta Vladimir Novakovic koji, uz Sasu Ozma, pretstavlja perjanicu aktuelnog srpskog sportskog novinarstva.

Pozdrav,

Fiziolog

pre 10 godina

Inače Kasalica igra u revanšu,jer po pravilima Lige Evrope,igrač se suspenduje jednom utakmicom ne igranja ukoliko veže 3 žuta kartona(po jedan na svakoj utakmici)I ovo pravilo važi isključivo za kvalifikacije.

Dragavej

pre 10 godina

Najzad realan komentar...samo bi još dodao jednu stvar,npr Nenad Milijaš ima mesečnu platu od 30.000 E,ima li neko živ koji će da mi kaže zašto mu je plata tolika i da li iko misli da on zaslužuje i četvrtinu te plate?Mislim da bi novinari MORALI da se upuste u takve tekstove pa da vidimo na osnovu čega je ugovor toliki i ko stoji kao posrednik izmedju dragog nam kapitena i FKCZvezda?Neke stvari smo počeli da isterujemo na čistac,isterajmo ih do kraja...sramota me je kako čovek igra

ivankv

pre 10 godina

dokle vise da mi se znoje dlanovi od nervoze, dokle? Kad sam gledao revans na Islandu bio sam zabezeknut neigrom Zvezde. Najgore od svega je to sto je sve to susta realnost....

PUNA MARAKANA..:)))

pre 10 godina

Lako je kritikovati, i ne treba koplje da se slomi na Krneti i Lazicu...Oni su mladi igraci i dobri su igraci...Po meni , a to su cinjenice ni za prvi ni za drugi primljen gol nisu krivi stoperi...Kod prvog gola, Krneta je pokusao da izbije loptu, gde je Mijailovic da isprati igraca? Prosao mu igrac iza ledja, dok ovaj stoji i gleda ga... Kod drugog gola Mijailovic dva mestra iza nasih stopera, naravno da nema ofsajda...Sta su krivi Mijailovic i Lazic sto se Vesovic zaleteo kao ''konjina'' (mada mozda i nije bio penal), sta su oni krivi sto Kasalica sa dva metra promai gol, sto Pecnik ne odigra povratnu, sto niko normalan ne zna da centrira, sto Milijas sutira sa 50 metara covek, sto Kovacevic 5 lopti ako je presekao, sem Ninkovica majstora fudbala, niko ti nije pokazao neki kvalitet, ali opet nista kvalitetan nije ovaj Cernomorec...Sve u svemu, puna MARAKANA, pa da pokusamo..:)

Varilont

pre 10 godina

Fenomenalan tekst. Sjajna dijagnoza, potpisujem svaku rec.
Ne shvatam bujicu napada i negativnih komentara o Daudi medju navijacima. Sjajan igrac. Plasim se da bi mogao da postane novi Barkos ili Molina. Jos jedna zrtva hronicnog haosa u nasem klubu.
(marko, 2. avgust 2013 11:36)

Apsolutno si u pravu. Naši novi anvijački naraštaju nemaju pojma u fudbalu. Ne kapšitaju da 'pla-station' ili 'football-managare' nisu fudbal, već igrica. Dauda čak i liči na fudbalera, za razliku od mnogih drugih. Da nije ušao u igru, ne bi nikad dali gol jer bi naš napadač u njegovoj situaciji, krajnjim naporom dotakao onu loptu (primirio za protivnika), a ne preskočio.
Uostalom, akd neznalice drže slovo...pa vidimo gdje nam je država, akd se tako nešto dešava već 20 godina, šta se čudimo onda.

Lannister

pre 10 godina

Realna analiza, kao sto rekoh onima koji krive trenera, uprava je zakazala sa stoperima, trener je imao i igru i strategiju. Rezultat krajnje nerealan, penal ne sporim ako je i nad Kasalicom bio penal sto u oba slucaja sudiju cini magarcem. Pozdrav, i da ih namunjimo na Marakani!

Neko

pre 10 godina

Pozdrav svima
Cestitam na odlicnom tekstu i zelim da se nadovezem na ovu temu o mecu sa Ukrajincima
Delija sam od kad znam za sebe,pratim redovno sve utakmice Zvezde,ali i Srbije i ponekad Partizana (nisam od tipova koji mrze Grobare,navijam za srpski fudbal u Evropi i nas zajednicki uspeh). Mislim da su trenutno,a Boga i u zadnjih 10ak godina,ako ne i vise gospodin Milijas i gospodin Scepovic jedni od najgorih fudbalera u srpskom fudbalu,o njima je dovoljno receno da se ja ne ponavljam. Moje pitanja za sve glase
1.Svi moderni klubovi ne mogu da opstanu bez inostranih igraca,moze li mi neko reci zasto je broj stranaca u nasoj ligi ogranicen samo na 4? u Hrvatskoj,Bosni moze igrati cini mi se 7,8. Da li je to gosn Karadzic ogranicio kako bi mogao lapati novac od kojekakvih menadzera ili...
2.Da li je jedino resenje za izlazak iz ovakve situacije privatizacija ili nesto slicno, nesto slicno sto je uradio Atletik Bilbao (srusen stadion star 110 godina kako bi se napravilo stambeno naselje i napravljen novi stadion nekoliko kilometara ka periferiji grada i zaradjen novac)?
nisam pametan,ali znam samo da ako ovako nastavimo uskoro ce nam lekcije iz fudbala drzati Maltezani,Jermenci,Islandjani i slicni njima
Hvala i pozdrav

Nebojsa- Delija

pre 10 godina

Ova utakmica je prava slika UO FK. CRVENA ZVEZDA koji su celo leto bombardovali srpsku javnost o imenima koji treba da dodju sto na poziciji stopera sto na poziciji napadaca dok su se ekipe formirale navreme i usle u kvalifikacije sa formiranim timom ljudi iz UO su se preglasavali na sednicama ciji ce igrac biti doveden kao da FK. CRVENA ZVEZDA nema sportskog direktora i formira se sportska komisija od clanova UO i gle cuda da se postavljaju ljudi koji nisu bili fudbaleri.
E zato mi nemozemo da imamo ekipu jer svugde u svetu se zna da sportski direktor zajedno sa trenerom rade na formiranju tima a UO je da pomogne oko finasija radi dovodjenja igraca .
U slucaju da se promasi igrac zna se ko odgovara sportski direktor i on ce biti smenjen,za rezultate odgovaraju trener i direktor kluba .
Sad da kukamo kako nas je sudija ostetio za penal koji je svirao nebi ja rekao da nije penal , to sto mi imamo katastrofalnu i neuigranu odbranu
i gde imamo igraca na poziciji desnog beka koji je krivac za sva tri gola
i neznam zasto se on stavlja na to mesto da igra kad je los pogotovo u defanzivi i ostavlja veliki prostor po toj strani .
Zasto CRVENA ZVEZDA nemoze da igra Ligu Evrope ?
Pa zato sto mora da ima formiran tim najkasnije posle prve utakmice 1.kola kvalifikacuja za Ligu Evrope a ne 3.kolo kvalifikacija pocelo a oni jos prave tim e pa gospodo tako se ne ulazi u Ligu Evrope.

IGO ili GOOGLE MAPS

pre 10 godina

Moze neka rec o nasim kosarkasima koji danas igraju prvu pripremnu utakmicu za EP u Sloveniji ? Hvala
(Davids, 2. avgust 2013 12:57)

Mnogo si promašio Davide, da bi odavde mogao da skreneš. Moraš da se vratiš na sam početak, izračunaš putanju i sve ostalo a onda obavezno pitaj nekoga za put jer sam da pogodiš, nije za očekivati. Ako imaš sreće da uvek pitaš one srbe koji neće da te zeznu i pošalju naopako, srećan put i piši kad stigneš. Javi i za košarkaše, nije zgoreg.

Bravar

pre 10 godina

Ne zaboravite da Bajko nije kiksnuo citav mec,a znamo da nije za ocekivati da sastavi dve tekme bez kiksa.U prevodu neefikasna ekipa CZ primice gol na svom terenu.Dzaja je izjavio da je titula prioritet.Pametnom je dovoljno.

veljko

pre 10 godina

uglavnom se slazem, s par primedbi:

Ne trebaju Milijasu bolji saigraci, i utrcavanja u prazan prostor, Zvezdi treba tim bez njega! Ocajan je, lopte su mu tragicne, svi ga prolaze, nema vise ni snage (za kondiciju se odavno zna)
Svaka duga lopta zavrsila je na glavi igraca Cernomoreca, pa ne vidim nikakav doprinos. Ne sporim da ima talenta, ali je kao igrac propao, a da talenat nije iskoristio..

Voleo bih da znam da li je istinita prica da on ugovorom obavezuje trenera da mora da igra svih 90min. Da li kao novinari to mozete da ispitate, posto pola grada o tome prica, ali niko u medijima da to pokrene? Mozda treba zamoliti Brankicu da ispita pricu :)

Kako god bilo, Zvezda je uz ogromne greske odbrane kod sva tri gola, bila bolji tim. Imali su bolje akcije, bolje sanse, lepse igrali za oko, pa mislim da nisu u pravu ljudi koji ih ovde kritikuju kao da su dotakli dno fudbala.
Sa samo malo promena, da umesto Milijasa igra neki klinac (kao npr. ona cetvroka iz mlade reprezentacije, ili Ahcin ili Peruanac), da Mihajlovic i Ozegovic igraju napad, Martinovic drzi odbranu, Lazic ode na beka i nadjemo rezervu na levom beku, eto i solidne Zvezde. I naravno, oterati Bajkovica. Bukvalno bi svako drugi bio bolji. On opstaje zahvaljujuci neumerenom slihtanju navijacima i menadzeru koji ne moze da ga proda.

Ima tu kvaliteta, Ninkovic, Savicevic, Lazic, Mihajlovic, Ozegovic, solidni Kovacevic, Mijailovic, ako pretekne :), Martinovic i sigurno je da dobrih klinaca ima jos...

N

pre 10 godina

Vukanu Savicevicu svaka cast za borbenost i sve ucinjeno!!
Iskreno, ne znam otkud Vesovic crna ovca, kada znamo koliko se trudi i zamislite da je na njegovom mestu bio Mikic...mada nije trud opravdanje za greske...
Kasalica je klasican padavicar i voleo bih da to promeni... a Mladenovicu je ovo prvi dobar centarsuut (kod gola) u poslednjih 10 utakmica i decko stvarno ima problema....
Sto se najboljeg beka nakon Lukovica tice to je bez ikakve sumnje Tosic!

jagodinac

pre 10 godina

"Daleko je još to ne samo od dobre igre, nego i od najboljih dana iz doba Prosinečkog, ali se bar vidi šta je ideja." To ono kad osvojili titulu? HAHAHAHAHA

veljko

pre 10 godina

uglavnom se slazem, s par primedbi:

Ne trebaju Milijasu bolji saigraci, i utrcavanja u prazan prostor, Zvezdi treba tim bez njega! Ocajan je, lopte su mu tragicne, svi ga prolaze, nema vise ni snage (za kondiciju se odavno zna)!
Svaka duga lopta zavrsila je na glavi igraca Cernomoreca, pa ne vidim nikakav doprinos. Ne sporim da ima talenta, ali je kao igrac propao, a da talenat nije iskoristio.

Voleo bih da znam da li je istinita prica da on ugovorom obavezuje trenera da mora da igra svih 90min. Da li kao novinari to mozete da ispitate, posto pola grada o tome prica, ali niko u medijima da to pokrene? Mozda treba zamoliti Brankicu da ispita pricu :)

Kako god bilo, Zvezda je uz ogromne greske odbrane kod sva tri gola, bila bolji tim. Imali su bolje akcije, bolje sanse, lepse igrali za oko, pa mislim da nisu u pravu ljudi koji ih ovde kritikuju kao da su dotakli dno fudbala.
Sa samo malo promena, da umesto Milijasa igra neki klinac (kao npr. ona cetvroka iz mlade reprezentacije, ili Ahcin ili Peruanac), da Mihajlovic i Ozegovic igraju napad, Martinovic drzi odbranu, Lazic ode na beka i nadjemo rezervu na levom beku, eto i solidne Zvezde. I naravno, oterati Bajkovica. Bukvalno bi svako drugi bio bolji. On opstaje zahvaljujuci neumerenom slihtanju navijacima i menadzeru koji ne moze da ga proda.

Ima tu kvaliteta, Ninkovic, Savicevic, Lazic, Mihajlovic, Ozegovic, solidni Kovacevic, Mijailovic, ako pretekne :), Martinovic i sigurno je da dobrih klinaca ima jos...

konfučije

pre 10 godina

Analiza za pohvalu, svako iz svog ugla bi imao nešto dodati ili oduzeti, no vrlo profesionalno napisan tekst. Ja bih se osvrnuo na upravu..kad se pojavila mogućnost angažovanja Babovića (ne ulazeći u ocenu da li je ili nije trebao biti angažovan) transfer propada zato što je njegov tata nekad ošamario člana Zvezdine uprave. Mislim da je svaki naredni komentar o stručnosti izlišan.

Gargamel

pre 10 godina

Tekst je manje, vise u redu, ali autor masi osnovnu poentu. U fudbalu analizirati pojedinacan ucinak treba da radi trener posle utakmice zbog toga da igrac bude svestan na cemu treba da radi. U fudbalu se postavlja timska igra i svaki igrac je deo te slagalice, pa je stoga samo bitno kako ekipa izgleda na terenu. Svako izgubi duel, promasi izglednu sansu, posalje centarsut iza gola, ali ono sto je bitno je ako on izgleda na terenu i da je svakom momentu svestan sta treba da uradi. Svi nam se nude, a mi to ne znamo da iskoristimo. Vise je razloga za to , ali glavni je postavka igre. Kako ti na gostovanju kod objektivno bolje ekipe igras. Tako sto pored suplje odbrane igras sa dva ofanzivna vezna, koji su spori i ne vracaju se nazad?! Sreca sto su oni malo jaci paceri, inace smo bili zreli za 5 komada. Trebalo je igrati kao Prosinecki prosle godine na Kipru. Cvrsto u odbrani, na nulu, za 7 dana imas revans na Marakani.

Dejan

pre 10 godina

Nasi u evrokupovima!!!
Definitivno najvise je pokazala Vojvodina i Jagodina pa tek onda Partizan i Zvezda, razlog tome je najvise do kriterijuma koji Partizan i Zvezda imaju u domacem prvenstvu, 70 posto prekrsaja u domacem prvenstvu ne budu adekvatno sankcionisani (dosta im se gleda kroz prste), zbog toga i ovakva igra u evropi, Partizan i Zvezda su zajedno odneli neverovatno mnogo kartona to je onih 70 posto prekrsaja za koje im se kod nas progleda kroz prste, e ovde se ne gleda kroz prste ovde su kriterijumi za sve isti pomalo naklonjeni bogatijim klubovima ali ne nesto drasticno.

Ovu konstataciju dokazuje i cinjenica Da Jagodina i Vojvodina igraju sa vise zelje i truda pre svega zbog cinjenice da im se u domacem prvenstvu ne gleda kroz prste pa moraju radom i trudom da se dokazuju!!!

Ryber Palunko

pre 10 godina

Odavno nisam pročitao bolju,a pri tom tako jednostavnu analizu i začudo, bez ikakve zajedljivosti (što je kod nas ravno čudu). Puna mi je kapa zagrobničkih ili euforičnih analiza/komentara. Realnosti nam nedostaje. Evo jedne male.

igraj i bori se

pre 10 godina

Svaka cast, mada ste bili dosta blagi prema upravi! Onaj ko je dozvolio da se u sezonu udje sa stoperskim parom Krneta - Lazic nema znanja i pameti da vodi zonsku ekipu. Poslije se gine da se po svaku cijenu dovede iskusan stoper, pa makar on stigao i iz fenjerasa kineske lige, ceka se licenca za njega sa nadom kao da je Belodedic iz najboljih dana, a kada se sve to obavi on hladno presjedi citav mec a mi se po milioniti put uvjerimo koji su dometi nesretnog Krnete! Imbecilno!

Ronin

pre 10 godina

Molim B92, tj. sportsku redakciju, da nam češće udovoljava ovakvim analizama, jer mi je stvarno muka više da čitam komentare nekompetentnih čitalaca sa fondom od 24 reči, koji kao po diktatu prepisuju uvek iste kritike. Osveženje za Vaš sajt posle nekog vremena kada ste počeli malo da lutate, po mom mišljenju.

Hvala.

Vaš verni čitalac,

nesho_cg

pre 10 godina

Možemo koliko god voljeti naš klub, ali moramo priznati da sve što je rečeno u tekstu je živa istina. A istibi treba pogledati u oči, jer se nijednog momenta ne smijemo zavaravati. Ne smeta meni ni ispadanje iz Evrope ni da ni ove god ne osvojimo titulu, ali ljudi moji ja od dolaska ove garniture koja vodi klub nisam vidio spremnost da se riješi ono najbitnije, a to je transparentnost, revizija, dugovanja. To je najbitnija stvar u našem slučaju, dzaba nam i dupla kruna ove sozone ako se ovo ne riješi. Nama treba jedan ustaljeni sistem rada koji će da se poštuje ma ko bio u ekipi. A kad vidim da nam dolaze slovenci, ninkovic, jovanovic, par stranaca, kap me pogodi....to će morati neko da plati, a plaši me da ne dodje na naplati kad naša dugovanja dostignu vrijednost i imovine i brenda pa će se ona morati isplatiti, ali prinudnom naplatom uvodjenja stečaja od strane suda.

marko

pre 10 godina

Fenomenalan tekst. Sjajna dijagnoza, potpisujem svaku rec.
Ne shvatam bujicu napada i negativnih komentara o Daudi medju navijacima. Sjajan igrac. Plasim se da bi mogao da postane novi Barkos ili Molina. Jos jedna zrtva hronicnog haosa u nasem klubu.

mica

pre 10 godina

О каквој пуној Маракани се овде прича, ми треба сада да стрепимо каква ће нам бити дата казна због синоћних нереда, можда одлуче да се игра меч без публике. Врло добра анализа, ал зато изјаве Звездиних играча су нереалне да ме мука хвата. Једино је Нинковић рекао реално стање без коментарисања суђења. Доста ми је више оправдања "сви данас играју фудбал" јер Украјинци нису никаква екипа за дивљење што се видело. Ми мало озбиљније играмо, види се идеја тренера (код Пинта или Јанковића тога није било), али наши играчи су једноставно без фудбалске интелигенције и стално физички инфериорни (то они сами признају а посао им је да буду врхунски спремни). И као и увек никад играчи нису криви за пораз, увек нађу неки изговор.

danilo

pre 10 godina

Odličan tekst koji je putokaz za druge novinare kako se to radi: pismeno, analitično,znalački.
P.S. I komentari čitalaca su daleko najbolji na B92 jer ima dosta sveta koji poznaje sport. Kada ih poredim sa hrvatskim Indexom, gde svi psuju kao kočijaši i vredjaju se po svakakvim osnovama, ovo je mala sportska akademija!

Raša

pre 10 godina

Ovo je prava slika o našem fudbalu i CZ koja je ustvari tim u formiranju. Iz raznih razloga nisu postojale pretpostavke da se tim iskompletira pa sada šuplja odbrana i neuigranost. Ovakva CZ je bolja nego prošle godine ali su i mnogi klubovi takođe bolji pa neće biti jednoostavno. Istovremeno naše suđenje se razlikuje od onog u Evropi pa i o tom treba misliti ubuduće!

konačan ishod

pre 10 godina

E, lepo ste sve to napisali. I, šta sad ? Šta će biti u revanšu ?

Prvo, konačan zaključak o ovom timu Zvezde je, da je, realno, nesposoban i nedorastao ovom takmičenju. Oni neće proći dalje u bilo kom od mogućih scenarija. Zato što je ovaj tim sposoban za najneverovatnije tokove utakmice, sa uvek istim konačnim ishodom - ispadanje.

Da li će biti 0:0, ili će biti 3:0 za Mornare, ili će biti 1:0 za Zvezdu uz 5 pogođenih stativa, ili će voditi sa 3:0 pa primiti gol u zadnjem minutu, ili će voditi 5:0 pa primiti dva gola u zadnjih 15 minuta, ili će ih "sudija uništiti", ili neće imati sreće, ili će odigrati fenomenalno "a naivno" primiti golove . . . kako god bilo . . . konačan ishod je izvestan. Na stadion se može doći samo da se vidi - kako !

Uostalom isto to važi zadnjih 10-ak godina. Setite se Bordoa. Zar to nije isto bio jedan od najneverovatnijih raspleta, sa istim konačnim ishodom. Kad si seljačka, neinteligentna ekipa - ti jednostavno, N E M O Ž E Š.

veljko

pre 10 godina

uglavnom se slazem, s par primedbi:

Ne trebaju Milijasu bolji saigraci, i utrcavanja u prazan prostor, Zvezdi treba tim bez njega! Ocajan je, lopte su mu tragicne, svi ga prolaze, nema vise ni snage (za kondiciju se odavno zna).
Svaka duga lopta zavrsila je na glavi igraca Cernomoreca, pa ne vidim nikakav doprinos. Ne sporim da ima talenta, ali je kao igrac propao, a da talenat nije iskoristio.

Voleo bih da znam da li je istinita prica da on ugovorom obavezuje trenera da mora da igra svih 90min. Da li kao novinari to mozete da ispitate, posto pola grada o tome prica, ali niko u medijima da to pokrene? Mozda treba zamoliti Brankicu da ispita pricu :)

Kako god bilo, Zvezda je uz ogromne greske odbrane kod sva tri gola, bila bolji tim. Imali su bolje akcije, bolje sanse, lepse igrali za oko, pa mislim da nisu u pravu ljudi koji ih ovde kritikuju kao da su dotakli dno fudbala.
Sa samo malo promena, da umesto Milijasa igra neki klinac (kao npr. ona cetvroka iz mlade reprezentacije, ili Ahcin ili Peruanac), da Mihajlovic i Ozegovic igraju napad, Martinovic drzi odbranu, Lazic ode na beka i nadjemo rezervu na levom beku, eto i solidne Zvezde. I naravno, oterati Bajkovica. Bukvalno bi svako drugi bio bolji. On opstaje zahvaljujuci neumerenom slihtanju navijacima i menadzeru koji ne moze da ga proda.

Ima tu kvaliteta, Ninkovic, Savicevic, Lazic, Mihajlovic, Ozegovic, solidni Kovacevic, Mijailovic, ako pretekne :), Martinovic i sigurno je da dobrih klinaca ima jos...

Bravo za članak

pre 10 godina

Mediji generalno u Srbiji čine veliku štetu Crvenoj zvezdi. Svi novinari su spremni da ih brane i opravdavaju u svemu a niko ne misli na posledice. Zato BRAVO za ovakav članak, mada i ovde ima elemenata predhodnog. To je razumljivo jer teško je biti objektivan navijač, to valjda ne postoji a ako postoji to nisu srbi. Pored emocija treba malo razmišljati, rezoni su jasniji a na greškama se uči. Naši navijači uglavnom razmišljaju o glavnom rivalu, kako ga zezati, poniziti i u zadnje vreme - zatvoriti. U tome im pomažu novinari-štetočine kojima je uvek na pameti njihov glavni adut kad su primljeni na posao. Zato su i primljeni a ne da razmišljaju. Nadam se da je ovaj članak početak zdravijeg odnosa medija i klubova u Srbiji.

Delija

pre 10 godina

Vesovic glavni krivac za poraz kod prva dva gola njegov igrac mu bezi treci gol bezpotreban penal... Uz Vesovica opet Krneta pokazuje da nije za Zvezdu ... Uz Martinovica, Aruha i Omegu mi smo neuporedljivo jaci tim sa mnogo jacom odbranom, ogroman minus za upravu sto je pomemute igrace dovela kasno jer da su ti momci dosli ranije mi bi u Ukrajni lagano odigrali nereseno ovako smo primili smense golove !!!

branko

pre 10 godina

Већ годинама сам редовни посетилац и активни ''писац'' на овом форуму. Волео бих , ако се већ није потписао да се на неки начин огласи аутор овог коментара јер је ово најбољи спортски коментар којег је икад написао неко из спортске редакције б92. Овај човек све види и што је ређи случај, СВЕ РАЗУМЕ. Савршено, све од Бајковића до навијача! Посебно ми се допада део о судији и управи ЦЗ. Судија је оличење ''европских вредности'' а управа је трговачко предузеће на велико и мало и ту квалитет играча који се продају а нарочито купују не игра велику улогу већ царује девиза ''колико пара толико музике'' што се може разумети, али је теже разумети да се решењем тог проблема сматра то да активни менаџер буде спортски директор клуба, премда се нису баш прославили ни његови претходници на том месту. Што се тиче играча додао бих само једну ситницу: колико знам Микић није био скуп играч а био је много боље решење од Вешовића, који није лош играч али он ипак није бек и сад кад уђу у тим ови новокупљени треба и на позицији бека потражити бољу солуцију при чему не мислим на нову куповину (можда је то Лазић).

Pedja J7

pre 10 godina

Surov ali realan tekst.
Samo jedna stvar, Vesovic prednjaci u fizickoj spremi - recimo da to nije bas tako.
Fizicka sprema nije samo trcanje. Vesovic ne moze da dobije nijedan duel. Dzabe je brz kad je slab ko devojcica. Gurne loptu gde treba, ali kad treba da pretrci igraca to je nemoguca misija.
Citam sada na ovom portalu, pricu o klincima U19, prvacima Evrope.
Jedini igrac bez ugovora i bez kluba, a medju najzasluznijima za titulu, je mali Maksimovic - januara isteran iz Crvene Zvezde!
Dok god nam razni Stojadinovici, Adzici...dovode Garida, Lukasa...i slicne, a teraju bisere iz kluba OVAKO NAM I TREBA!!!

Iberzokna

pre 10 godina

Doista malo sta za dodati svaka cast. Moram samo reci da sam izgubio 30-35% dlaka ... na glavi gledajuci Vesovica a I jos poneke kako u presingu protivnika premestaju loptu sa leve na desnu stranu 30tak sekundi trazeci da odigraju kombinaciju ?!?! iako je ocigledan nedostatak (hvala autoru teksta) fudbalske inteligencije, onda dzoknu u aut ili pravo u noge protivniku. Zakljucak: Zaista ne razumem poentu gubljenja vremena u nekom razmisljanju koje im nije jaca strana I na kraju greske. Kritike Milijasu ako se sagleda gore navedeno su neumesne ... on i tako spor bar zna da doda na kraju. Ninkovic je vec poceo da zali sto je dosao. On je Zinedin Zidan Crvene Zvezde okruzen ,vecniski ekvivalentnim, rezervnim igracima Dinama iz Stalaca ... izvinjavam se potencijalnim navijacima ovog moravskog kluba ako su ovo poredjenje doziveli kao uvredu.

student

pre 10 godina

Smatram da dokle god naši mediji budu stavljali naslove kao ovih dana: "Nesrećan poraz Partizana", "Dobru Zvezdu oštetio sudija" itd. naš fudbal neće krenuti u pravom smeru

djemba djemba

pre 10 godina

kao prvo revansa nece ni biti jer ce Zvezda biti izbacena iz LE,setite se kako je Partizan izbacen zbog nereda navijaca protiv Zrinjskog.

Stefan

pre 10 godina

Ja i dalje ne mogu da dodjem sebi da uprava za mjesec dana nije mogla da dovede jednog krstenog stopera i napadaca?! Ulazimo u Evropu sa Krnetom koji je na pocetku prosle sezone pokazao kakav je (ne)kvalitet i nije igrao citave sezone, a sad odjednom starter protiv Ukrajinaca?! Pa to samo kod nas ima, treba napuniti Marakanu do zadnjeg i svim silama rastjerati i upravu i onog kvazi trenera sto drzi Martinovica na klupi!

zvezdas

pre 10 godina

ovo se može smatrati velikim uspehom Zvezde bar će igrati 4evro utakmice ,za dve do tri godine kad nas budu izvlačili iz iz zadnjeg sesira onda ćemo se sa setom sećati kako smo nekad igrali 4evro utakmice ,smejurija od ekipe

Filippo

pre 10 godina

Dobra analiza pojedinacnog ucinka, osim sto je mozda prestrogo prema Mladenovicu. Decko je probio po strani i dao odlicnu loptu Daudi kod prvog gola.

Cir Milos

pre 10 godina

"...a najtrofejniji srpski klub u ovom veku nije pokazao naviku da pobeđuje bolje rangirane od sebe, naprotiv..."
Dajte malo ozbiljnosti... Zvezda najtrofejniji srpski klub u ovom veku ???
Zvezda je u ovom veku osvojila 10 trofeja (4 sampionata i 6 kupova)... Partizan je u istom periodu osvojio 13 trofeja (9 sampionata i 4 kupa)...

my way

pre 10 godina

Steta, lako je kritikovati, ali nije Zvezda zasluzila ovakav poraz, koji je mnogo gori od njene igre i odnosa snaga na terenu. Direktan razlog za to je penal, kakav videli smo svi, ali i ko ga je i kako smisleno "napravio". Po meni, u odbranu Martinovic i Omega, Lazic na svoju prirodnu poziciju desnog beka. Dobija se veci kvalitet i iskustvo na stoperu (zaista, mali Krneta jednostavno nije jos igrac za utakmice ovog nivoa, svaka vam cast na tom opisu situacije) i odstranjuje se Vesovic. Znam da sa Asamoom ima nekih problema, sta se tu desava i kakve su tu sve igrarije ne znam, ali ono sto je pokazivao dok je igrao je sasvim dobro.

student

pre 10 godina

Smatram da dokle god naši mediji budu stavljali naslove kao ovih dana: "Nesrećan poraz Partizana", "Dobru Zvezdu oštetio sudija" itd. naš fudbal neće krenuti u pravom smeru

Pedja J7

pre 10 godina

Surov ali realan tekst.
Samo jedna stvar, Vesovic prednjaci u fizickoj spremi - recimo da to nije bas tako.
Fizicka sprema nije samo trcanje. Vesovic ne moze da dobije nijedan duel. Dzabe je brz kad je slab ko devojcica. Gurne loptu gde treba, ali kad treba da pretrci igraca to je nemoguca misija.
Citam sada na ovom portalu, pricu o klincima U19, prvacima Evrope.
Jedini igrac bez ugovora i bez kluba, a medju najzasluznijima za titulu, je mali Maksimovic - januara isteran iz Crvene Zvezde!
Dok god nam razni Stojadinovici, Adzici...dovode Garida, Lukasa...i slicne, a teraju bisere iz kluba OVAKO NAM I TREBA!!!

konačan ishod

pre 10 godina

E, lepo ste sve to napisali. I, šta sad ? Šta će biti u revanšu ?

Prvo, konačan zaključak o ovom timu Zvezde je, da je, realno, nesposoban i nedorastao ovom takmičenju. Oni neće proći dalje u bilo kom od mogućih scenarija. Zato što je ovaj tim sposoban za najneverovatnije tokove utakmice, sa uvek istim konačnim ishodom - ispadanje.

Da li će biti 0:0, ili će biti 3:0 za Mornare, ili će biti 1:0 za Zvezdu uz 5 pogođenih stativa, ili će voditi sa 3:0 pa primiti gol u zadnjem minutu, ili će voditi 5:0 pa primiti dva gola u zadnjih 15 minuta, ili će ih "sudija uništiti", ili neće imati sreće, ili će odigrati fenomenalno "a naivno" primiti golove . . . kako god bilo . . . konačan ishod je izvestan. Na stadion se može doći samo da se vidi - kako !

Uostalom isto to važi zadnjih 10-ak godina. Setite se Bordoa. Zar to nije isto bio jedan od najneverovatnijih raspleta, sa istim konačnim ishodom. Kad si seljačka, neinteligentna ekipa - ti jednostavno, N E M O Ž E Š.

Iberzokna

pre 10 godina

Doista malo sta za dodati svaka cast. Moram samo reci da sam izgubio 30-35% dlaka ... na glavi gledajuci Vesovica a I jos poneke kako u presingu protivnika premestaju loptu sa leve na desnu stranu 30tak sekundi trazeci da odigraju kombinaciju ?!?! iako je ocigledan nedostatak (hvala autoru teksta) fudbalske inteligencije, onda dzoknu u aut ili pravo u noge protivniku. Zakljucak: Zaista ne razumem poentu gubljenja vremena u nekom razmisljanju koje im nije jaca strana I na kraju greske. Kritike Milijasu ako se sagleda gore navedeno su neumesne ... on i tako spor bar zna da doda na kraju. Ninkovic je vec poceo da zali sto je dosao. On je Zinedin Zidan Crvene Zvezde okruzen ,vecniski ekvivalentnim, rezervnim igracima Dinama iz Stalaca ... izvinjavam se potencijalnim navijacima ovog moravskog kluba ako su ovo poredjenje doziveli kao uvredu.

zvezdas

pre 10 godina

ovo se može smatrati velikim uspehom Zvezde bar će igrati 4evro utakmice ,za dve do tri godine kad nas budu izvlačili iz iz zadnjeg sesira onda ćemo se sa setom sećati kako smo nekad igrali 4evro utakmice ,smejurija od ekipe

Cir Milos

pre 10 godina

"...a najtrofejniji srpski klub u ovom veku nije pokazao naviku da pobeđuje bolje rangirane od sebe, naprotiv..."
Dajte malo ozbiljnosti... Zvezda najtrofejniji srpski klub u ovom veku ???
Zvezda je u ovom veku osvojila 10 trofeja (4 sampionata i 6 kupova)... Partizan je u istom periodu osvojio 13 trofeja (9 sampionata i 4 kupa)...

igraj i bori se

pre 10 godina

Svaka cast, mada ste bili dosta blagi prema upravi! Onaj ko je dozvolio da se u sezonu udje sa stoperskim parom Krneta - Lazic nema znanja i pameti da vodi zonsku ekipu. Poslije se gine da se po svaku cijenu dovede iskusan stoper, pa makar on stigao i iz fenjerasa kineske lige, ceka se licenca za njega sa nadom kao da je Belodedic iz najboljih dana, a kada se sve to obavi on hladno presjedi citav mec a mi se po milioniti put uvjerimo koji su dometi nesretnog Krnete! Imbecilno!

Ronin

pre 10 godina

Molim B92, tj. sportsku redakciju, da nam češće udovoljava ovakvim analizama, jer mi je stvarno muka više da čitam komentare nekompetentnih čitalaca sa fondom od 24 reči, koji kao po diktatu prepisuju uvek iste kritike. Osveženje za Vaš sajt posle nekog vremena kada ste počeli malo da lutate, po mom mišljenju.

Hvala.

Vaš verni čitalac,

Ryber Palunko

pre 10 godina

Odavno nisam pročitao bolju,a pri tom tako jednostavnu analizu i začudo, bez ikakve zajedljivosti (što je kod nas ravno čudu). Puna mi je kapa zagrobničkih ili euforičnih analiza/komentara. Realnosti nam nedostaje. Evo jedne male.

mica

pre 10 godina

О каквој пуној Маракани се овде прича, ми треба сада да стрепимо каква ће нам бити дата казна због синоћних нереда, можда одлуче да се игра меч без публике. Врло добра анализа, ал зато изјаве Звездиних играча су нереалне да ме мука хвата. Једино је Нинковић рекао реално стање без коментарисања суђења. Доста ми је више оправдања "сви данас играју фудбал" јер Украјинци нису никаква екипа за дивљење што се видело. Ми мало озбиљније играмо, види се идеја тренера (код Пинта или Јанковића тога није било), али наши играчи су једноставно без фудбалске интелигенције и стално физички инфериорни (то они сами признају а посао им је да буду врхунски спремни). И као и увек никад играчи нису криви за пораз, увек нађу неки изговор.

Dejan

pre 10 godina

Nasi u evrokupovima!!!
Definitivno najvise je pokazala Vojvodina i Jagodina pa tek onda Partizan i Zvezda, razlog tome je najvise do kriterijuma koji Partizan i Zvezda imaju u domacem prvenstvu, 70 posto prekrsaja u domacem prvenstvu ne budu adekvatno sankcionisani (dosta im se gleda kroz prste), zbog toga i ovakva igra u evropi, Partizan i Zvezda su zajedno odneli neverovatno mnogo kartona to je onih 70 posto prekrsaja za koje im se kod nas progleda kroz prste, e ovde se ne gleda kroz prste ovde su kriterijumi za sve isti pomalo naklonjeni bogatijim klubovima ali ne nesto drasticno.

Ovu konstataciju dokazuje i cinjenica Da Jagodina i Vojvodina igraju sa vise zelje i truda pre svega zbog cinjenice da im se u domacem prvenstvu ne gleda kroz prste pa moraju radom i trudom da se dokazuju!!!

marko

pre 10 godina

Fenomenalan tekst. Sjajna dijagnoza, potpisujem svaku rec.
Ne shvatam bujicu napada i negativnih komentara o Daudi medju navijacima. Sjajan igrac. Plasim se da bi mogao da postane novi Barkos ili Molina. Jos jedna zrtva hronicnog haosa u nasem klubu.

danilo

pre 10 godina

Odličan tekst koji je putokaz za druge novinare kako se to radi: pismeno, analitično,znalački.
P.S. I komentari čitalaca su daleko najbolji na B92 jer ima dosta sveta koji poznaje sport. Kada ih poredim sa hrvatskim Indexom, gde svi psuju kao kočijaši i vredjaju se po svakakvim osnovama, ovo je mala sportska akademija!

Dragavej

pre 10 godina

Najzad realan komentar...samo bi još dodao jednu stvar,npr Nenad Milijaš ima mesečnu platu od 30.000 E,ima li neko živ koji će da mi kaže zašto mu je plata tolika i da li iko misli da on zaslužuje i četvrtinu te plate?Mislim da bi novinari MORALI da se upuste u takve tekstove pa da vidimo na osnovu čega je ugovor toliki i ko stoji kao posrednik izmedju dragog nam kapitena i FKCZvezda?Neke stvari smo počeli da isterujemo na čistac,isterajmo ih do kraja...sramota me je kako čovek igra

Nebojsa- Delija

pre 10 godina

Ova utakmica je prava slika UO FK. CRVENA ZVEZDA koji su celo leto bombardovali srpsku javnost o imenima koji treba da dodju sto na poziciji stopera sto na poziciji napadaca dok su se ekipe formirale navreme i usle u kvalifikacije sa formiranim timom ljudi iz UO su se preglasavali na sednicama ciji ce igrac biti doveden kao da FK. CRVENA ZVEZDA nema sportskog direktora i formira se sportska komisija od clanova UO i gle cuda da se postavljaju ljudi koji nisu bili fudbaleri.
E zato mi nemozemo da imamo ekipu jer svugde u svetu se zna da sportski direktor zajedno sa trenerom rade na formiranju tima a UO je da pomogne oko finasija radi dovodjenja igraca .
U slucaju da se promasi igrac zna se ko odgovara sportski direktor i on ce biti smenjen,za rezultate odgovaraju trener i direktor kluba .
Sad da kukamo kako nas je sudija ostetio za penal koji je svirao nebi ja rekao da nije penal , to sto mi imamo katastrofalnu i neuigranu odbranu
i gde imamo igraca na poziciji desnog beka koji je krivac za sva tri gola
i neznam zasto se on stavlja na to mesto da igra kad je los pogotovo u defanzivi i ostavlja veliki prostor po toj strani .
Zasto CRVENA ZVEZDA nemoze da igra Ligu Evrope ?
Pa zato sto mora da ima formiran tim najkasnije posle prve utakmice 1.kola kvalifikacuja za Ligu Evrope a ne 3.kolo kvalifikacija pocelo a oni jos prave tim e pa gospodo tako se ne ulazi u Ligu Evrope.

djemba djemba

pre 10 godina

kao prvo revansa nece ni biti jer ce Zvezda biti izbacena iz LE,setite se kako je Partizan izbacen zbog nereda navijaca protiv Zrinjskog.

veljko

pre 10 godina

uglavnom se slazem, s par primedbi:

Ne trebaju Milijasu bolji saigraci, i utrcavanja u prazan prostor, Zvezdi treba tim bez njega! Ocajan je, lopte su mu tragicne, svi ga prolaze, nema vise ni snage (za kondiciju se odavno zna).
Svaka duga lopta zavrsila je na glavi igraca Cernomoreca, pa ne vidim nikakav doprinos. Ne sporim da ima talenta, ali je kao igrac propao, a da talenat nije iskoristio.

Voleo bih da znam da li je istinita prica da on ugovorom obavezuje trenera da mora da igra svih 90min. Da li kao novinari to mozete da ispitate, posto pola grada o tome prica, ali niko u medijima da to pokrene? Mozda treba zamoliti Brankicu da ispita pricu :)

Kako god bilo, Zvezda je uz ogromne greske odbrane kod sva tri gola, bila bolji tim. Imali su bolje akcije, bolje sanse, lepse igrali za oko, pa mislim da nisu u pravu ljudi koji ih ovde kritikuju kao da su dotakli dno fudbala.
Sa samo malo promena, da umesto Milijasa igra neki klinac (kao npr. ona cetvroka iz mlade reprezentacije, ili Ahcin ili Peruanac), da Mihajlovic i Ozegovic igraju napad, Martinovic drzi odbranu, Lazic ode na beka i nadjemo rezervu na levom beku, eto i solidne Zvezde. I naravno, oterati Bajkovica. Bukvalno bi svako drugi bio bolji. On opstaje zahvaljujuci neumerenom slihtanju navijacima i menadzeru koji ne moze da ga proda.

Ima tu kvaliteta, Ninkovic, Savicevic, Lazic, Mihajlovic, Ozegovic, solidni Kovacevic, Mijailovic, ako pretekne :), Martinovic i sigurno je da dobrih klinaca ima jos...

Bravo za članak

pre 10 godina

Mediji generalno u Srbiji čine veliku štetu Crvenoj zvezdi. Svi novinari su spremni da ih brane i opravdavaju u svemu a niko ne misli na posledice. Zato BRAVO za ovakav članak, mada i ovde ima elemenata predhodnog. To je razumljivo jer teško je biti objektivan navijač, to valjda ne postoji a ako postoji to nisu srbi. Pored emocija treba malo razmišljati, rezoni su jasniji a na greškama se uči. Naši navijači uglavnom razmišljaju o glavnom rivalu, kako ga zezati, poniziti i u zadnje vreme - zatvoriti. U tome im pomažu novinari-štetočine kojima je uvek na pameti njihov glavni adut kad su primljeni na posao. Zato su i primljeni a ne da razmišljaju. Nadam se da je ovaj članak početak zdravijeg odnosa medija i klubova u Srbiji.

branko

pre 10 godina

Већ годинама сам редовни посетилац и активни ''писац'' на овом форуму. Волео бих , ако се већ није потписао да се на неки начин огласи аутор овог коментара јер је ово најбољи спортски коментар којег је икад написао неко из спортске редакције б92. Овај човек све види и што је ређи случај, СВЕ РАЗУМЕ. Савршено, све од Бајковића до навијача! Посебно ми се допада део о судији и управи ЦЗ. Судија је оличење ''европских вредности'' а управа је трговачко предузеће на велико и мало и ту квалитет играча који се продају а нарочито купују не игра велику улогу већ царује девиза ''колико пара толико музике'' што се може разумети, али је теже разумети да се решењем тог проблема сматра то да активни менаџер буде спортски директор клуба, премда се нису баш прославили ни његови претходници на том месту. Што се тиче играча додао бих само једну ситницу: колико знам Микић није био скуп играч а био је много боље решење од Вешовића, који није лош играч али он ипак није бек и сад кад уђу у тим ови новокупљени треба и на позицији бека потражити бољу солуцију при чему не мислим на нову куповину (можда је то Лазић).

Evropo, srami se

pre 10 godina

Najgore je bilo gledati ono objektivno sudjenje na koje nismo naviknuti.
Kad se lepo vratimo u nas JSL zabran gde tradicionalno imamo osigurano deljenje nepravde u nasu korist, tad cemo moci na miru da uzivamo u vrhunskim rezultatima, i staroj dobroj krilatici da najbolji pobedjuju i kad im ne ide.
Ovako, ne vidim smisao ovog takmicenja u kome smo ravnopravni sa ostalima bez naseg 12. igraca na terenu.

konfučije

pre 10 godina

Analiza za pohvalu, svako iz svog ugla bi imao nešto dodati ili oduzeti, no vrlo profesionalno napisan tekst. Ja bih se osvrnuo na upravu..kad se pojavila mogućnost angažovanja Babovića (ne ulazeći u ocenu da li je ili nije trebao biti angažovan) transfer propada zato što je njegov tata nekad ošamario člana Zvezdine uprave. Mislim da je svaki naredni komentar o stručnosti izlišan.

Gajetano

pre 10 godina

@Cir Milos, PIVKE

Procitajte ponovo sta je pisac napisao. A napisao je "najtrofejniji srpski klub nije u ovom veku...", a ne "najtrofejniji srpski klub u ovom veku nije..."

Ko ne razume razliku funkcionalno je nepismen, a po statistikama (nasazolst) takvih je preko 50% u nasoj zemlji.

Inace sjajna analiza. Ne sumnjam da je autor teksta Vladimir Novakovic koji, uz Sasu Ozma, pretstavlja perjanicu aktuelnog srpskog sportskog novinarstva.

Pozdrav,

my way

pre 10 godina

Steta, lako je kritikovati, ali nije Zvezda zasluzila ovakav poraz, koji je mnogo gori od njene igre i odnosa snaga na terenu. Direktan razlog za to je penal, kakav videli smo svi, ali i ko ga je i kako smisleno "napravio". Po meni, u odbranu Martinovic i Omega, Lazic na svoju prirodnu poziciju desnog beka. Dobija se veci kvalitet i iskustvo na stoperu (zaista, mali Krneta jednostavno nije jos igrac za utakmice ovog nivoa, svaka vam cast na tom opisu situacije) i odstranjuje se Vesovic. Znam da sa Asamoom ima nekih problema, sta se tu desava i kakve su tu sve igrarije ne znam, ali ono sto je pokazivao dok je igrao je sasvim dobro.

N

pre 10 godina

Vukanu Savicevicu svaka cast za borbenost i sve ucinjeno!!
Iskreno, ne znam otkud Vesovic crna ovca, kada znamo koliko se trudi i zamislite da je na njegovom mestu bio Mikic...mada nije trud opravdanje za greske...
Kasalica je klasican padavicar i voleo bih da to promeni... a Mladenovicu je ovo prvi dobar centarsuut (kod gola) u poslednjih 10 utakmica i decko stvarno ima problema....
Sto se najboljeg beka nakon Lukovica tice to je bez ikakve sumnje Tosic!

Raša

pre 10 godina

Ovo je prava slika o našem fudbalu i CZ koja je ustvari tim u formiranju. Iz raznih razloga nisu postojale pretpostavke da se tim iskompletira pa sada šuplja odbrana i neuigranost. Ovakva CZ je bolja nego prošle godine ali su i mnogi klubovi takođe bolji pa neće biti jednoostavno. Istovremeno naše suđenje se razlikuje od onog u Evropi pa i o tom treba misliti ubuduće!

Varilont

pre 10 godina

Fenomenalan tekst. Sjajna dijagnoza, potpisujem svaku rec.
Ne shvatam bujicu napada i negativnih komentara o Daudi medju navijacima. Sjajan igrac. Plasim se da bi mogao da postane novi Barkos ili Molina. Jos jedna zrtva hronicnog haosa u nasem klubu.
(marko, 2. avgust 2013 11:36)

Apsolutno si u pravu. Naši novi anvijački naraštaju nemaju pojma u fudbalu. Ne kapšitaju da 'pla-station' ili 'football-managare' nisu fudbal, već igrica. Dauda čak i liči na fudbalera, za razliku od mnogih drugih. Da nije ušao u igru, ne bi nikad dali gol jer bi naš napadač u njegovoj situaciji, krajnjim naporom dotakao onu loptu (primirio za protivnika), a ne preskočio.
Uostalom, akd neznalice drže slovo...pa vidimo gdje nam je država, akd se tako nešto dešava već 20 godina, šta se čudimo onda.

Gargamel

pre 10 godina

Tekst je manje, vise u redu, ali autor masi osnovnu poentu. U fudbalu analizirati pojedinacan ucinak treba da radi trener posle utakmice zbog toga da igrac bude svestan na cemu treba da radi. U fudbalu se postavlja timska igra i svaki igrac je deo te slagalice, pa je stoga samo bitno kako ekipa izgleda na terenu. Svako izgubi duel, promasi izglednu sansu, posalje centarsut iza gola, ali ono sto je bitno je ako on izgleda na terenu i da je svakom momentu svestan sta treba da uradi. Svi nam se nude, a mi to ne znamo da iskoristimo. Vise je razloga za to , ali glavni je postavka igre. Kako ti na gostovanju kod objektivno bolje ekipe igras. Tako sto pored suplje odbrane igras sa dva ofanzivna vezna, koji su spori i ne vracaju se nazad?! Sreca sto su oni malo jaci paceri, inace smo bili zreli za 5 komada. Trebalo je igrati kao Prosinecki prosle godine na Kipru. Cvrsto u odbrani, na nulu, za 7 dana imas revans na Marakani.

Filippo

pre 10 godina

Dobra analiza pojedinacnog ucinka, osim sto je mozda prestrogo prema Mladenovicu. Decko je probio po strani i dao odlicnu loptu Daudi kod prvog gola.

Davids

pre 10 godina

Moze neka rec o nasim kosarkasima koji danas igraju prvu pripremnu utakmicu za EP u Sloveniji ? Hvala
(Davids, 2. avgust 2013 12:57)

Mnogo si promašio Davide, da bi odavde mogao da skreneš. Moraš da se vratiš na sam početak, izračunaš putanju i sve ostalo a onda obavezno pitaj nekoga za put jer sam da pogodiš, nije za očekivati. Ako imaš sreće da uvek pitaš one srbe koji neće da te zeznu i pošalju naopako, srećan put i piši kad stigneš. Javi i za košarkaše, nije zgoreg.
(IGO ili GOOGLE MAPS, 2. avgust 2013 13:25)

Obratio sam se redakciji a ne tebi zato sto postavljaju vec petu vest na temu sinocne utakmice a ni jednu u vezi kosarkasa pa se pitam dokle.

Nemoj da brines za mene, znam ja dobro sta radim i kuda idem a ti nemoj da si toliko nervozan, pobedice Zvezda jednog dana onog dana kad ne bude Partizana.

Lannister

pre 10 godina

Realna analiza, kao sto rekoh onima koji krive trenera, uprava je zakazala sa stoperima, trener je imao i igru i strategiju. Rezultat krajnje nerealan, penal ne sporim ako je i nad Kasalicom bio penal sto u oba slucaja sudiju cini magarcem. Pozdrav, i da ih namunjimo na Marakani!

PUNA MARAKANA..:)))

pre 10 godina

Lako je kritikovati, i ne treba koplje da se slomi na Krneti i Lazicu...Oni su mladi igraci i dobri su igraci...Po meni , a to su cinjenice ni za prvi ni za drugi primljen gol nisu krivi stoperi...Kod prvog gola, Krneta je pokusao da izbije loptu, gde je Mijailovic da isprati igraca? Prosao mu igrac iza ledja, dok ovaj stoji i gleda ga... Kod drugog gola Mijailovic dva mestra iza nasih stopera, naravno da nema ofsajda...Sta su krivi Mijailovic i Lazic sto se Vesovic zaleteo kao ''konjina'' (mada mozda i nije bio penal), sta su oni krivi sto Kasalica sa dva metra promai gol, sto Pecnik ne odigra povratnu, sto niko normalan ne zna da centrira, sto Milijas sutira sa 50 metara covek, sto Kovacevic 5 lopti ako je presekao, sem Ninkovica majstora fudbala, niko ti nije pokazao neki kvalitet, ali opet nista kvalitetan nije ovaj Cernomorec...Sve u svemu, puna MARAKANA, pa da pokusamo..:)

Stefan

pre 10 godina

Ja i dalje ne mogu da dodjem sebi da uprava za mjesec dana nije mogla da dovede jednog krstenog stopera i napadaca?! Ulazimo u Evropu sa Krnetom koji je na pocetku prosle sezone pokazao kakav je (ne)kvalitet i nije igrao citave sezone, a sad odjednom starter protiv Ukrajinaca?! Pa to samo kod nas ima, treba napuniti Marakanu do zadnjeg i svim silama rastjerati i upravu i onog kvazi trenera sto drzi Martinovica na klupi!

A?

pre 10 godina

Tekst je donekle realan. Samo, ja imam primedbu. Filip Kasalica! Dajte coveku istu platu, NEKA SAKUPLJA LOPTE IZA GOLA! Rupa! Bezveznjak! Promasaj veka! Ako je umislio da je neko, pozivam ga da ja i on odigramo na male golice! Dobio bih ga, jer on ne moze da pogodi ni one velike...

Bravar

pre 10 godina

Ne zaboravite da Bajko nije kiksnuo citav mec,a znamo da nije za ocekivati da sastavi dve tekme bez kiksa.U prevodu neefikasna ekipa CZ primice gol na svom terenu.Dzaja je izjavio da je titula prioritet.Pametnom je dovoljno.

доста реално

pre 10 godina

А ко је радио ову анализу, мислим да знамо о ком новинару је реч?

Sasa

pre 10 godina

Krneta,hahhahha,Krneta,hahhahha,Krneta je li moguce vise da Zvezda trpi i pusta u igru takvog igraca? Hahhahha,Krneta carrrrr,hahhhahha.....

Fiziolog

pre 10 godina

Inače Kasalica igra u revanšu,jer po pravilima Lige Evrope,igrač se suspenduje jednom utakmicom ne igranja ukoliko veže 3 žuta kartona(po jedan na svakoj utakmici)I ovo pravilo važi isključivo za kvalifikacije.

Neko

pre 10 godina

Pozdrav svima
Cestitam na odlicnom tekstu i zelim da se nadovezem na ovu temu o mecu sa Ukrajincima
Delija sam od kad znam za sebe,pratim redovno sve utakmice Zvezde,ali i Srbije i ponekad Partizana (nisam od tipova koji mrze Grobare,navijam za srpski fudbal u Evropi i nas zajednicki uspeh). Mislim da su trenutno,a Boga i u zadnjih 10ak godina,ako ne i vise gospodin Milijas i gospodin Scepovic jedni od najgorih fudbalera u srpskom fudbalu,o njima je dovoljno receno da se ja ne ponavljam. Moje pitanja za sve glase
1.Svi moderni klubovi ne mogu da opstanu bez inostranih igraca,moze li mi neko reci zasto je broj stranaca u nasoj ligi ogranicen samo na 4? u Hrvatskoj,Bosni moze igrati cini mi se 7,8. Da li je to gosn Karadzic ogranicio kako bi mogao lapati novac od kojekakvih menadzera ili...
2.Da li je jedino resenje za izlazak iz ovakve situacije privatizacija ili nesto slicno, nesto slicno sto je uradio Atletik Bilbao (srusen stadion star 110 godina kako bi se napravilo stambeno naselje i napravljen novi stadion nekoliko kilometara ka periferiji grada i zaradjen novac)?
nisam pametan,ali znam samo da ako ovako nastavimo uskoro ce nam lekcije iz fudbala drzati Maltezani,Jermenci,Islandjani i slicni njima
Hvala i pozdrav

Delija

pre 10 godina

Vesovic glavni krivac za poraz kod prva dva gola njegov igrac mu bezi treci gol bezpotreban penal... Uz Vesovica opet Krneta pokazuje da nije za Zvezdu ... Uz Martinovica, Aruha i Omegu mi smo neuporedljivo jaci tim sa mnogo jacom odbranom, ogroman minus za upravu sto je pomemute igrace dovela kasno jer da su ti momci dosli ranije mi bi u Ukrajni lagano odigrali nereseno ovako smo primili smense golove !!!

ivankv

pre 10 godina

dokle vise da mi se znoje dlanovi od nervoze, dokle? Kad sam gledao revans na Islandu bio sam zabezeknut neigrom Zvezde. Najgore od svega je to sto je sve to susta realnost....

nesho_cg

pre 10 godina

Možemo koliko god voljeti naš klub, ali moramo priznati da sve što je rečeno u tekstu je živa istina. A istibi treba pogledati u oči, jer se nijednog momenta ne smijemo zavaravati. Ne smeta meni ni ispadanje iz Evrope ni da ni ove god ne osvojimo titulu, ali ljudi moji ja od dolaska ove garniture koja vodi klub nisam vidio spremnost da se riješi ono najbitnije, a to je transparentnost, revizija, dugovanja. To je najbitnija stvar u našem slučaju, dzaba nam i dupla kruna ove sozone ako se ovo ne riješi. Nama treba jedan ustaljeni sistem rada koji će da se poštuje ma ko bio u ekipi. A kad vidim da nam dolaze slovenci, ninkovic, jovanovic, par stranaca, kap me pogodi....to će morati neko da plati, a plaši me da ne dodje na naplati kad naša dugovanja dostignu vrijednost i imovine i brenda pa će se ona morati isplatiti, ali prinudnom naplatom uvodjenja stečaja od strane suda.

Činjenica znalac - ne zna iskopat' šanac!

pre 10 godina

Autor ovog teksta ne da nezna fudbal,ovaj macku s'praga u zivotu nije sutnuo a kamoli loptu!Promeni momak profesiju,smesan si.Analiza je ocajna,SVE si promasio!Redakcijo,reaguj i ne brisite ovu poruku nego je pustite ako vec stojite cvrsto iza tekstova svojih "strucnjaka"!
(čile, 2. avgust 2013 17:24)

Već tvoja prva rečenica zavređuje da se pusti voda. Dva puta. Za svaki slučaj.

veljko

pre 10 godina

uglavnom se slazem, s par primedbi:

Ne trebaju Milijasu bolji saigraci, i utrcavanja u prazan prostor, Zvezdi treba tim bez njega! Ocajan je, lopte su mu tragicne, svi ga prolaze, nema vise ni snage (za kondiciju se odavno zna)
Svaka duga lopta zavrsila je na glavi igraca Cernomoreca, pa ne vidim nikakav doprinos. Ne sporim da ima talenta, ali je kao igrac propao, a da talenat nije iskoristio..

Voleo bih da znam da li je istinita prica da on ugovorom obavezuje trenera da mora da igra svih 90min. Da li kao novinari to mozete da ispitate, posto pola grada o tome prica, ali niko u medijima da to pokrene? Mozda treba zamoliti Brankicu da ispita pricu :)

Kako god bilo, Zvezda je uz ogromne greske odbrane kod sva tri gola, bila bolji tim. Imali su bolje akcije, bolje sanse, lepse igrali za oko, pa mislim da nisu u pravu ljudi koji ih ovde kritikuju kao da su dotakli dno fudbala.
Sa samo malo promena, da umesto Milijasa igra neki klinac (kao npr. ona cetvroka iz mlade reprezentacije, ili Ahcin ili Peruanac), da Mihajlovic i Ozegovic igraju napad, Martinovic drzi odbranu, Lazic ode na beka i nadjemo rezervu na levom beku, eto i solidne Zvezde. I naravno, oterati Bajkovica. Bukvalno bi svako drugi bio bolji. On opstaje zahvaljujuci neumerenom slihtanju navijacima i menadzeru koji ne moze da ga proda.

Ima tu kvaliteta, Ninkovic, Savicevic, Lazic, Mihajlovic, Ozegovic, solidni Kovacevic, Mijailovic, ako pretekne :), Martinovic i sigurno je da dobrih klinaca ima jos...

veljko

pre 10 godina

uglavnom se slazem, s par primedbi:

Ne trebaju Milijasu bolji saigraci, i utrcavanja u prazan prostor, Zvezdi treba tim bez njega! Ocajan je, lopte su mu tragicne, svi ga prolaze, nema vise ni snage (za kondiciju se odavno zna)!
Svaka duga lopta zavrsila je na glavi igraca Cernomoreca, pa ne vidim nikakav doprinos. Ne sporim da ima talenta, ali je kao igrac propao, a da talenat nije iskoristio.

Voleo bih da znam da li je istinita prica da on ugovorom obavezuje trenera da mora da igra svih 90min. Da li kao novinari to mozete da ispitate, posto pola grada o tome prica, ali niko u medijima da to pokrene? Mozda treba zamoliti Brankicu da ispita pricu :)

Kako god bilo, Zvezda je uz ogromne greske odbrane kod sva tri gola, bila bolji tim. Imali su bolje akcije, bolje sanse, lepse igrali za oko, pa mislim da nisu u pravu ljudi koji ih ovde kritikuju kao da su dotakli dno fudbala.
Sa samo malo promena, da umesto Milijasa igra neki klinac (kao npr. ona cetvroka iz mlade reprezentacije, ili Ahcin ili Peruanac), da Mihajlovic i Ozegovic igraju napad, Martinovic drzi odbranu, Lazic ode na beka i nadjemo rezervu na levom beku, eto i solidne Zvezde. I naravno, oterati Bajkovica. Bukvalno bi svako drugi bio bolji. On opstaje zahvaljujuci neumerenom slihtanju navijacima i menadzeru koji ne moze da ga proda.

Ima tu kvaliteta, Ninkovic, Savicevic, Lazic, Mihajlovic, Ozegovic, solidni Kovacevic, Mijailovic, ako pretekne :), Martinovic i sigurno je da dobrih klinaca ima jos...

hersascha

pre 10 godina

Mene ipak interesuje nesto drugo, zasto nije bio Partizan na radaru posle dvomeca sa Sirakom?
Ipak moramo biti realni i prihvatiti da je Ukrajinska liga previse jaka za nasu ligu i nije cudo sto su nas porazili ali nema razloga za tugovanje jer je Zvezdi sviran nepostojeci penal a i imali su vise sansi u odnosu na na Ukrajince sto je pozitivno, e sada neka mi neko opet odgovori zasto ne stavljate sampiona na radar pa oni imaju i pare i moc u FSS-u i opet nas brukaju protiv tamo nekih koji ne mogu ni 10000 navijaca da skupe!

Vale

pre 10 godina

Slazem se, ali ne u potpunosti. Po meni stoperi nisu bili losi,mnogo su gori bili igraci iz veznog reda, a i bekovi. Mijailovic nije juce nista u napadu uradio, a Mladenovic je bio solidan. Milijas i Pecnik zajedno osmica ili naocare, a pojedinacno 2 nule na terenu. Ostali nisu bili losi, a daleko od toga da je neko briljirao. Milijas vise ne moze da igra ni u 3 ligi, a kamoli u Zvezdi.

Jovan

pre 10 godina

Po meni,Ninkovic je odigrao sjajno,Zvezda zadnjih godina nije imala igraca koji je mogao da izbaci cetvoricu protivnickih igraca kao sto je to sinoc uradio Ninkovic.Pohvalio bih i Kovacevica,Daudu,i Mladenovica koji su pokazali da imaju kvalitet i uneli su zivost u igru.Savicevic odlican.I jos nesto,setite se Dinama iz Tbilisija,izgubili smo u gostima 2-0,kod nas je bilo 5-2 za Zvezdu.

BOBA DELIJA

pre 10 godina

Najdrasticnije odstupanje od stvarnog stanja sa jucerasnje utakmice je analiza igre cuvenog nam kapitena Milijasa. Ne da nije vladao loptom nego je bombardovao gde je stizao, kao minobacacem da je salje ali vise nepreciznim nego preciznim. Prespor je ali dobro to i ptice znaju, nema kondcije (nikad je nije ni imao) a i to znaju... jednostavno nekoristan u utakmici u kojoj se mora trcati u oba smera.
A opet o toj njegovoj levici... pa on ima nebrojano centarsuteva i suteva i jako retko koja lopta ugrozava gol protivnika ili ide ka saigracu prilikom centarsuta.

politicari,komisije,fudbal?!

pre 10 godina

(Nebojsa- Delija, 2. avgust 2013 13:14)

slazem se,
da li da dodam kako je trener doveden?!

ps. a gde se izgubiste vi pravi navijaci sto vas je briga za klub i rezultate?
....ili su ostali samo ovi klinci sto vicu ale ale i sve im dobro?

Sergej

pre 10 godina

my way , ti veze sa fudbalom nemas , ok za stopere i zene se slazu ali VESOVICA prozivas a ASAMOU prizivas , nemojte da pisete ako ne znate sta pisete !!!

jagodinac

pre 10 godina

"Daleko je još to ne samo od dobre igre, nego i od najboljih dana iz doba Prosinečkog, ali se bar vidi šta je ideja." To ono kad osvojili titulu? HAHAHAHAHA

marko_pantelic

pre 10 godina

miljas i ninkovic 0 sinoc!!!krneta je odigro OK golovi sigurno nisu njegova krivica kako se to ovde obavljuje.ukrajinci nisu imali previse gol sansi uglavnom su tukli po bokovima (na vesovicevu stranu).mladenovic je dobar igrac ,uneo je svezinu u drugom poluvremenu i mnogo akcije su se gradile od njega .zbog cega autor o njemu pise da decko ima problem u glavi je vec za neku dublju analizu jer stice se utisak da je autor bivsi jaran od igraca pa da moze tako nesto da napise!?!"cuo ,reko " nije novinarstvo.sve u svemu ukrajinci su kvalitetnija ekipa i zasluzeno su pobedili.prosle godine smo imali sta zaliti ove godine je drugacije.dolazi revans sve je moguce pa i 2-0 za najveci srpski klub!!

Миле

pre 10 godina

Не претерујте са Нинковићем, зна направити фини потез са лоптом, атрактиван за око, али некористан за екипу. Још увек је Милијашева лопта кориснија од његове.
Крнета је неспретно интервенисао код гола, а остало није одиграо лоше.
Пенал је чист као суза, па залетео се у њега као тенк, без обзира што је лопта била даље. Оно над Касалицом није био пенал, али није било ни за жути, јер га је ипак дохватио у трку.

banjaluka

pre 10 godina

Nije ni blizu igra iz najboljih dana iz doba prosineckog!?! Ne razumijem pisca ovog teksta. Najbolji dani prosineckog kada pricamo o evropi su nevidjena blamaza i najgora zvezda u istoriji evro takmicenja sa francuskim Renom i igra macke i misa. Ako vec vrsite poredjenja, upotrijebite argumente zasnovane na cinjenicama. Trener ima viziju i to se vidi ali moramo da budemo strpljivi i realni. Igra je barem 30,% bolja nego prosle godine.

IGO ili GOOGLE MAPS

pre 10 godina

Moze neka rec o nasim kosarkasima koji danas igraju prvu pripremnu utakmicu za EP u Sloveniji ? Hvala
(Davids, 2. avgust 2013 12:57)

Mnogo si promašio Davide, da bi odavde mogao da skreneš. Moraš da se vratiš na sam početak, izračunaš putanju i sve ostalo a onda obavezno pitaj nekoga za put jer sam da pogodiš, nije za očekivati. Ako imaš sreće da uvek pitaš one srbe koji neće da te zeznu i pošalju naopako, srećan put i piši kad stigneš. Javi i za košarkaše, nije zgoreg.

LondonCalling

pre 10 godina

Grobar sam od rodjenja i ne secam se da sam ikada nesto dobro pozeleo Zvezdi, mom najomrazenijem klubu...ALI, zarad Srbije i naseg fudbala, prvi put u zivotu vam najiskrenije, ali zaista, iz sveg srca, zelim da dobijete ove ukrajince i ne samo njih, zelim vam da udjete u grupnu fazu i prodjete jos dalje... Posto to isto zelim i mom Partizanu, nadam se da ce i jedni i drugi (pa i Vojvodina) na neki volseban nacin to i uspeti, pa da se na prolece nastavimo prepucavati ko je bolji i ko je vise ostvario.. A onda mozemo i da se borimo za nasu "beton liga" titulu, do zadnje kapi krvi..(ozbiljno racunam tu i na Vosu..)
Jedino na taj nacin, kakvim, takvim uspehom nasih klubova u Evropi, mozemo i nasu ligu uciniti interesantnijom..ovako je mnoooogo dosadno i besmisleno...
Pozdrav iz tudjine..

A?

pre 10 godina

@Cir Milos...Mada nije pisalo kako si procitao, evo, ja cu pojasniti. Nije najtrofejniji srpski klub u ovom veku, vec najtrofejniji srpski klub U ISTORIJI! Jel ti sad lakse?

my way

pre 10 godina

my way , ti veze sa fudbalom nemas , ok za stopere i zene se slazu ali VESOVICA prozivas a ASAMOU prizivas , nemojte da pisete ako ne znate sta pisete !!!
(Sergej, 2. avgust 2013 14:30)

Ja govorim o odstranjivanju Vesovica iz odbrane i stojim iza toga. Uostalom, procitaj lepo u ovom tekstu njegove reakcije kod sva 3 gola. A ti mu, posto si znalac, objasni razliku izmedju gradjenja i obaranja igraca, jer ovo nije americki fudbal, a osim penala koji jeste prilicno strogo dosudjen imao je jos jednu takvu situaciju na utakmici. Za Asamou ne znam ni da li si ga ikad gledao, jer je covek za nase uslove sasvim dobro igrao. Da ne govorim da je dosao kao novi igrac, a malo je prilike dobio. A mozda ti je kao strucnjaku promakla bleda partija i nedovoljna pripremljenost Pecnika, kao i to da je bilo nesporazuma oko toga da li Kasalica zbog zutih kartona u revansu protiv IBV-a i sada moze da igra sledecu utakmicu? Cak je i SOS kanal objavio da ne moze, ali nije tacno, jer u kvalifikacijama mora da veze 3 kartona.

čile

pre 10 godina

Autor ovog teksta ne da nezna fudbal,ovaj macku s'praga u zivotu nije sutnuo a kamoli loptu!Promeni momak profesiju,smesan si.Analiza je ocajna,SVE si promasio!Redakcijo,reaguj i ne brisite ovu poruku nego je pustite ako vec stojite cvrsto iza tekstova svojih "strucnjaka"!

Александар

pre 10 godina

Када сви ми схватимо да су Звезда и Парризан реално само прошлост европског фудбала, биће лакше коментарисати утакмице. А када у Партизану и Звезди схвате да су им навијачи цењенији у Европи од њих...онда можда крене на боље. Овако, сваке године иста прича.

Humanoid

pre 10 godina

Autor ovog teksta ne da nezna fudbal,ovaj macku s'praga u zivotu nije sutnuo a kamoli loptu!Promeni momak profesiju,smesan si.Analiza je ocajna,SVE si promasio!Redakcijo,reaguj i ne brisite ovu poruku nego je pustite ako vec stojite cvrsto iza tekstova svojih "strucnjaka"!
(čile, 2. avgust 2013 17:24)

Zato tvoj komenetar ulazi u najuži krug za Trofej Bilde 2013!

Fudbalinjo

pre 10 godina

čile, Rondon... Sve je to isti trol koji se krije iza razlicitih nickova i negira bilo sta vredno sto se ovde pojavi. Kakve sve isprazne komentare totalno promasenih likova smo primorani da citamo ovde, boze me sacuvaj. Redakcijo, nemojte pustati ove budalastine, kumim vas! Znam da komentarisanje trolova daje istima satisfakciju, ali ovaj je stvarno ekstremni nihilista.

Objavili ste odlican tekst. Posledicno i komentari su iznad standarda kvaliteta na fudbalske teme. Na ovakav tekst se i pametni ljudi ohrabre da izloze svoje misljenje. Bravo za redakciju B92, samo odstranite trolove koji zagadjuju okolinu i bicete bez premca na ovim prostorima.
(vec jeste, ali bez ovih bicete jos bolji!)

Krle Bgd

pre 10 godina

@Cir Milos
Nisi razumeo care. "Najtrofejniji klub" koji u OVOM veku nije nista uradio, a ne "najtrofejniji klub u ovom veku" koji nista nije uradio.

Srdjan

pre 10 godina

Sastav koji mozda moze da obezbedi Zvezdi prolaz dalje:
- Bajkovic, Arauho ili Lazic (desni bek), Krneta i Martinovic (stoperi), Mladenovic (levi bek), Kovacevic (zadnji vezni), Ninkovic (ofanzivni vezni), Vesovic (desno krilo), Savicevic (levo krilo), Kasalica (poluspic), Dauda (spic). Dakle formacija: 4-4-2, ili 4-1-3-2. Ali mora tako, sve ostalo je bez veze. Milijas je lose odigrao, Pecnik katastrofa, Vesovic kriv za sva tri gola, (uz krivicu i Mijailovica kod prvog gola), ali neduzan jer nije na svojoj prirodnoj poziciji. Krneta je vadio loptu iz gola, i izvadio je kako-tako, pitanje je da li je isla u gol ili ne, ali je Mijailovic stojao kao ukopan, umesto da zagradi strelca gola Rieru. Milijas pasivan, spor, samo jedan dobar pas. Ne moze vise da se igra fudbal sporo, cak i Huan Mata koji vazi za sporog igraca je tri puta brzi od Milijasa. Moze da udje Milijas da sacuva loptu, kad se vec napravi rezultat. Ostali da sede na klupi i da budu srecni sto su tu, jer nisu kvalitet za Crvenu Zvezdu (mislim pre svega na Pecnika, a mladi jos uvek treba da uce). Oterati Pecnika pod hitno i uvesti u prvih 16 malog Cikica, koji je brz, mastovit i slican igrac Lazaru Markovicu, ali mu je potrebno da se veruje u njega. Uradite to sto pre dok ga nije ukrao Stojic ili neko njemu slican. Pozdrav!

Srbin

pre 10 godina

Vrlo dobro znamo da je problem od starta centarfor i sta sad ajde Dzajicu pametnice gde je, sledece ko je od vas dao Milijasu platu 260 hiljada evra mesecno on ne zasluzuje 200 evra mesecno kako igra neintereseju me sto se vratio najgori i najsporiji igrac u Zvezdi a vi oterali Kadua zbog njega, pitanje broj tri zasto niste doveli Jankovica Lukovica Mrdju i da ne idem dalje ali je bitno da njagori igrac u Zvezdi prima skoro 300 hiljade evra, o golmanu ne zelim da trosim reci som kapitalac koji ima vise srece nego pameti eto toliko o upravi koja ce doneti titulu Zvezda ne samo sto je nece osvojiti nego je imala srece da ne ispadne u drugom kolu mod amatera sa islanda sve u svemu bicemo mi isto onio sto je Hajduk u Hrvatskoj a to je nazalost neminovnost.......

Cir Milos

pre 10 godina

"...a najtrofejniji srpski klub u ovom veku nije pokazao naviku da pobeđuje bolje rangirane od sebe, naprotiv..."
Dajte malo ozbiljnosti... Zvezda najtrofejniji srpski klub u ovom veku ???
Zvezda je u ovom veku osvojila 10 trofeja (4 sampionata i 6 kupova)... Partizan je u istom periodu osvojio 13 trofeja (9 sampionata i 4 kupa)...

djemba djemba

pre 10 godina

kao prvo revansa nece ni biti jer ce Zvezda biti izbacena iz LE,setite se kako je Partizan izbacen zbog nereda navijaca protiv Zrinjskog.

Filippo

pre 10 godina

Dobra analiza pojedinacnog ucinka, osim sto je mozda prestrogo prema Mladenovicu. Decko je probio po strani i dao odlicnu loptu Daudi kod prvog gola.

my way

pre 10 godina

Steta, lako je kritikovati, ali nije Zvezda zasluzila ovakav poraz, koji je mnogo gori od njene igre i odnosa snaga na terenu. Direktan razlog za to je penal, kakav videli smo svi, ali i ko ga je i kako smisleno "napravio". Po meni, u odbranu Martinovic i Omega, Lazic na svoju prirodnu poziciju desnog beka. Dobija se veci kvalitet i iskustvo na stoperu (zaista, mali Krneta jednostavno nije jos igrac za utakmice ovog nivoa, svaka vam cast na tom opisu situacije) i odstranjuje se Vesovic. Znam da sa Asamoom ima nekih problema, sta se tu desava i kakve su tu sve igrarije ne znam, ali ono sto je pokazivao dok je igrao je sasvim dobro.

IGO ili GOOGLE MAPS

pre 10 godina

Moze neka rec o nasim kosarkasima koji danas igraju prvu pripremnu utakmicu za EP u Sloveniji ? Hvala
(Davids, 2. avgust 2013 12:57)

Mnogo si promašio Davide, da bi odavde mogao da skreneš. Moraš da se vratiš na sam početak, izračunaš putanju i sve ostalo a onda obavezno pitaj nekoga za put jer sam da pogodiš, nije za očekivati. Ako imaš sreće da uvek pitaš one srbe koji neće da te zeznu i pošalju naopako, srećan put i piši kad stigneš. Javi i za košarkaše, nije zgoreg.

student

pre 10 godina

Smatram da dokle god naši mediji budu stavljali naslove kao ovih dana: "Nesrećan poraz Partizana", "Dobru Zvezdu oštetio sudija" itd. naš fudbal neće krenuti u pravom smeru

marko_pantelic

pre 10 godina

miljas i ninkovic 0 sinoc!!!krneta je odigro OK golovi sigurno nisu njegova krivica kako se to ovde obavljuje.ukrajinci nisu imali previse gol sansi uglavnom su tukli po bokovima (na vesovicevu stranu).mladenovic je dobar igrac ,uneo je svezinu u drugom poluvremenu i mnogo akcije su se gradile od njega .zbog cega autor o njemu pise da decko ima problem u glavi je vec za neku dublju analizu jer stice se utisak da je autor bivsi jaran od igraca pa da moze tako nesto da napise!?!"cuo ,reko " nije novinarstvo.sve u svemu ukrajinci su kvalitetnija ekipa i zasluzeno su pobedili.prosle godine smo imali sta zaliti ove godine je drugacije.dolazi revans sve je moguce pa i 2-0 za najveci srpski klub!!

čile

pre 10 godina

Autor ovog teksta ne da nezna fudbal,ovaj macku s'praga u zivotu nije sutnuo a kamoli loptu!Promeni momak profesiju,smesan si.Analiza je ocajna,SVE si promasio!Redakcijo,reaguj i ne brisite ovu poruku nego je pustite ako vec stojite cvrsto iza tekstova svojih "strucnjaka"!

zvezdas

pre 10 godina

ovo se može smatrati velikim uspehom Zvezde bar će igrati 4evro utakmice ,za dve do tri godine kad nas budu izvlačili iz iz zadnjeg sesira onda ćemo se sa setom sećati kako smo nekad igrali 4evro utakmice ,smejurija od ekipe

hersascha

pre 10 godina

Mene ipak interesuje nesto drugo, zasto nije bio Partizan na radaru posle dvomeca sa Sirakom?
Ipak moramo biti realni i prihvatiti da je Ukrajinska liga previse jaka za nasu ligu i nije cudo sto su nas porazili ali nema razloga za tugovanje jer je Zvezdi sviran nepostojeci penal a i imali su vise sansi u odnosu na na Ukrajince sto je pozitivno, e sada neka mi neko opet odgovori zasto ne stavljate sampiona na radar pa oni imaju i pare i moc u FSS-u i opet nas brukaju protiv tamo nekih koji ne mogu ni 10000 navijaca da skupe!

Миле

pre 10 godina

Не претерујте са Нинковићем, зна направити фини потез са лоптом, атрактиван за око, али некористан за екипу. Још увек је Милијашева лопта кориснија од његове.
Крнета је неспретно интервенисао код гола, а остало није одиграо лоше.
Пенал је чист као суза, па залетео се у њега као тенк, без обзира што је лопта била даље. Оно над Касалицом није био пенал, али није било ни за жути, јер га је ипак дохватио у трку.

konačan ishod

pre 10 godina

E, lepo ste sve to napisali. I, šta sad ? Šta će biti u revanšu ?

Prvo, konačan zaključak o ovom timu Zvezde je, da je, realno, nesposoban i nedorastao ovom takmičenju. Oni neće proći dalje u bilo kom od mogućih scenarija. Zato što je ovaj tim sposoban za najneverovatnije tokove utakmice, sa uvek istim konačnim ishodom - ispadanje.

Da li će biti 0:0, ili će biti 3:0 za Mornare, ili će biti 1:0 za Zvezdu uz 5 pogođenih stativa, ili će voditi sa 3:0 pa primiti gol u zadnjem minutu, ili će voditi 5:0 pa primiti dva gola u zadnjih 15 minuta, ili će ih "sudija uništiti", ili neće imati sreće, ili će odigrati fenomenalno "a naivno" primiti golove . . . kako god bilo . . . konačan ishod je izvestan. Na stadion se može doći samo da se vidi - kako !

Uostalom isto to važi zadnjih 10-ak godina. Setite se Bordoa. Zar to nije isto bio jedan od najneverovatnijih raspleta, sa istim konačnim ishodom. Kad si seljačka, neinteligentna ekipa - ti jednostavno, N E M O Ž E Š.

jagodinac

pre 10 godina

"Daleko je još to ne samo od dobre igre, nego i od najboljih dana iz doba Prosinečkog, ali se bar vidi šta je ideja." To ono kad osvojili titulu? HAHAHAHAHA

Davids

pre 10 godina

Moze neka rec o nasim kosarkasima koji danas igraju prvu pripremnu utakmicu za EP u Sloveniji ? Hvala
(Davids, 2. avgust 2013 12:57)

Mnogo si promašio Davide, da bi odavde mogao da skreneš. Moraš da se vratiš na sam početak, izračunaš putanju i sve ostalo a onda obavezno pitaj nekoga za put jer sam da pogodiš, nije za očekivati. Ako imaš sreće da uvek pitaš one srbe koji neće da te zeznu i pošalju naopako, srećan put i piši kad stigneš. Javi i za košarkaše, nije zgoreg.
(IGO ili GOOGLE MAPS, 2. avgust 2013 13:25)

Obratio sam se redakciji a ne tebi zato sto postavljaju vec petu vest na temu sinocne utakmice a ni jednu u vezi kosarkasa pa se pitam dokle.

Nemoj da brines za mene, znam ja dobro sta radim i kuda idem a ti nemoj da si toliko nervozan, pobedice Zvezda jednog dana onog dana kad ne bude Partizana.

Stefan

pre 10 godina

Ja i dalje ne mogu da dodjem sebi da uprava za mjesec dana nije mogla da dovede jednog krstenog stopera i napadaca?! Ulazimo u Evropu sa Krnetom koji je na pocetku prosle sezone pokazao kakav je (ne)kvalitet i nije igrao citave sezone, a sad odjednom starter protiv Ukrajinaca?! Pa to samo kod nas ima, treba napuniti Marakanu do zadnjeg i svim silama rastjerati i upravu i onog kvazi trenera sto drzi Martinovica na klupi!

Pedja J7

pre 10 godina

Surov ali realan tekst.
Samo jedna stvar, Vesovic prednjaci u fizickoj spremi - recimo da to nije bas tako.
Fizicka sprema nije samo trcanje. Vesovic ne moze da dobije nijedan duel. Dzabe je brz kad je slab ko devojcica. Gurne loptu gde treba, ali kad treba da pretrci igraca to je nemoguca misija.
Citam sada na ovom portalu, pricu o klincima U19, prvacima Evrope.
Jedini igrac bez ugovora i bez kluba, a medju najzasluznijima za titulu, je mali Maksimovic - januara isteran iz Crvene Zvezde!
Dok god nam razni Stojadinovici, Adzici...dovode Garida, Lukasa...i slicne, a teraju bisere iz kluba OVAKO NAM I TREBA!!!

A?

pre 10 godina

@Cir Milos...Mada nije pisalo kako si procitao, evo, ja cu pojasniti. Nije najtrofejniji srpski klub u ovom veku, vec najtrofejniji srpski klub U ISTORIJI! Jel ti sad lakse?

Dejan

pre 10 godina

Nasi u evrokupovima!!!
Definitivno najvise je pokazala Vojvodina i Jagodina pa tek onda Partizan i Zvezda, razlog tome je najvise do kriterijuma koji Partizan i Zvezda imaju u domacem prvenstvu, 70 posto prekrsaja u domacem prvenstvu ne budu adekvatno sankcionisani (dosta im se gleda kroz prste), zbog toga i ovakva igra u evropi, Partizan i Zvezda su zajedno odneli neverovatno mnogo kartona to je onih 70 posto prekrsaja za koje im se kod nas progleda kroz prste, e ovde se ne gleda kroz prste ovde su kriterijumi za sve isti pomalo naklonjeni bogatijim klubovima ali ne nesto drasticno.

Ovu konstataciju dokazuje i cinjenica Da Jagodina i Vojvodina igraju sa vise zelje i truda pre svega zbog cinjenice da im se u domacem prvenstvu ne gleda kroz prste pa moraju radom i trudom da se dokazuju!!!

Ronin

pre 10 godina

Molim B92, tj. sportsku redakciju, da nam češće udovoljava ovakvim analizama, jer mi je stvarno muka više da čitam komentare nekompetentnih čitalaca sa fondom od 24 reči, koji kao po diktatu prepisuju uvek iste kritike. Osveženje za Vaš sajt posle nekog vremena kada ste počeli malo da lutate, po mom mišljenju.

Hvala.

Vaš verni čitalac,

Iberzokna

pre 10 godina

Doista malo sta za dodati svaka cast. Moram samo reci da sam izgubio 30-35% dlaka ... na glavi gledajuci Vesovica a I jos poneke kako u presingu protivnika premestaju loptu sa leve na desnu stranu 30tak sekundi trazeci da odigraju kombinaciju ?!?! iako je ocigledan nedostatak (hvala autoru teksta) fudbalske inteligencije, onda dzoknu u aut ili pravo u noge protivniku. Zakljucak: Zaista ne razumem poentu gubljenja vremena u nekom razmisljanju koje im nije jaca strana I na kraju greske. Kritike Milijasu ako se sagleda gore navedeno su neumesne ... on i tako spor bar zna da doda na kraju. Ninkovic je vec poceo da zali sto je dosao. On je Zinedin Zidan Crvene Zvezde okruzen ,vecniski ekvivalentnim, rezervnim igracima Dinama iz Stalaca ... izvinjavam se potencijalnim navijacima ovog moravskog kluba ako su ovo poredjenje doziveli kao uvredu.

branko

pre 10 godina

Већ годинама сам редовни посетилац и активни ''писац'' на овом форуму. Волео бих , ако се већ није потписао да се на неки начин огласи аутор овог коментара јер је ово најбољи спортски коментар којег је икад написао неко из спортске редакције б92. Овај човек све види и што је ређи случај, СВЕ РАЗУМЕ. Савршено, све од Бајковића до навијача! Посебно ми се допада део о судији и управи ЦЗ. Судија је оличење ''европских вредности'' а управа је трговачко предузеће на велико и мало и ту квалитет играча који се продају а нарочито купују не игра велику улогу већ царује девиза ''колико пара толико музике'' што се може разумети, али је теже разумети да се решењем тог проблема сматра то да активни менаџер буде спортски директор клуба, премда се нису баш прославили ни његови претходници на том месту. Што се тиче играча додао бих само једну ситницу: колико знам Микић није био скуп играч а био је много боље решење од Вешовића, који није лош играч али он ипак није бек и сад кад уђу у тим ови новокупљени треба и на позицији бека потражити бољу солуцију при чему не мислим на нову куповину (можда је то Лазић).

nesho_cg

pre 10 godina

Možemo koliko god voljeti naš klub, ali moramo priznati da sve što je rečeno u tekstu je živa istina. A istibi treba pogledati u oči, jer se nijednog momenta ne smijemo zavaravati. Ne smeta meni ni ispadanje iz Evrope ni da ni ove god ne osvojimo titulu, ali ljudi moji ja od dolaska ove garniture koja vodi klub nisam vidio spremnost da se riješi ono najbitnije, a to je transparentnost, revizija, dugovanja. To je najbitnija stvar u našem slučaju, dzaba nam i dupla kruna ove sozone ako se ovo ne riješi. Nama treba jedan ustaljeni sistem rada koji će da se poštuje ma ko bio u ekipi. A kad vidim da nam dolaze slovenci, ninkovic, jovanovic, par stranaca, kap me pogodi....to će morati neko da plati, a plaši me da ne dodje na naplati kad naša dugovanja dostignu vrijednost i imovine i brenda pa će se ona morati isplatiti, ali prinudnom naplatom uvodjenja stečaja od strane suda.

veljko

pre 10 godina

uglavnom se slazem, s par primedbi:

Ne trebaju Milijasu bolji saigraci, i utrcavanja u prazan prostor, Zvezdi treba tim bez njega! Ocajan je, lopte su mu tragicne, svi ga prolaze, nema vise ni snage (za kondiciju se odavno zna).
Svaka duga lopta zavrsila je na glavi igraca Cernomoreca, pa ne vidim nikakav doprinos. Ne sporim da ima talenta, ali je kao igrac propao, a da talenat nije iskoristio.

Voleo bih da znam da li je istinita prica da on ugovorom obavezuje trenera da mora da igra svih 90min. Da li kao novinari to mozete da ispitate, posto pola grada o tome prica, ali niko u medijima da to pokrene? Mozda treba zamoliti Brankicu da ispita pricu :)

Kako god bilo, Zvezda je uz ogromne greske odbrane kod sva tri gola, bila bolji tim. Imali su bolje akcije, bolje sanse, lepse igrali za oko, pa mislim da nisu u pravu ljudi koji ih ovde kritikuju kao da su dotakli dno fudbala.
Sa samo malo promena, da umesto Milijasa igra neki klinac (kao npr. ona cetvroka iz mlade reprezentacije, ili Ahcin ili Peruanac), da Mihajlovic i Ozegovic igraju napad, Martinovic drzi odbranu, Lazic ode na beka i nadjemo rezervu na levom beku, eto i solidne Zvezde. I naravno, oterati Bajkovica. Bukvalno bi svako drugi bio bolji. On opstaje zahvaljujuci neumerenom slihtanju navijacima i menadzeru koji ne moze da ga proda.

Ima tu kvaliteta, Ninkovic, Savicevic, Lazic, Mihajlovic, Ozegovic, solidni Kovacevic, Mijailovic, ako pretekne :), Martinovic i sigurno je da dobrih klinaca ima jos...

marko

pre 10 godina

Fenomenalan tekst. Sjajna dijagnoza, potpisujem svaku rec.
Ne shvatam bujicu napada i negativnih komentara o Daudi medju navijacima. Sjajan igrac. Plasim se da bi mogao da postane novi Barkos ili Molina. Jos jedna zrtva hronicnog haosa u nasem klubu.

Ryber Palunko

pre 10 godina

Odavno nisam pročitao bolju,a pri tom tako jednostavnu analizu i začudo, bez ikakve zajedljivosti (što je kod nas ravno čudu). Puna mi je kapa zagrobničkih ili euforičnih analiza/komentara. Realnosti nam nedostaje. Evo jedne male.

Sergej

pre 10 godina

my way , ti veze sa fudbalom nemas , ok za stopere i zene se slazu ali VESOVICA prozivas a ASAMOU prizivas , nemojte da pisete ako ne znate sta pisete !!!

Jovan

pre 10 godina

Po meni,Ninkovic je odigrao sjajno,Zvezda zadnjih godina nije imala igraca koji je mogao da izbaci cetvoricu protivnickih igraca kao sto je to sinoc uradio Ninkovic.Pohvalio bih i Kovacevica,Daudu,i Mladenovica koji su pokazali da imaju kvalitet i uneli su zivost u igru.Savicevic odlican.I jos nesto,setite se Dinama iz Tbilisija,izgubili smo u gostima 2-0,kod nas je bilo 5-2 za Zvezdu.

Evropo, srami se

pre 10 godina

Najgore je bilo gledati ono objektivno sudjenje na koje nismo naviknuti.
Kad se lepo vratimo u nas JSL zabran gde tradicionalno imamo osigurano deljenje nepravde u nasu korist, tad cemo moci na miru da uzivamo u vrhunskim rezultatima, i staroj dobroj krilatici da najbolji pobedjuju i kad im ne ide.
Ovako, ne vidim smisao ovog takmicenja u kome smo ravnopravni sa ostalima bez naseg 12. igraca na terenu.

A?

pre 10 godina

Tekst je donekle realan. Samo, ja imam primedbu. Filip Kasalica! Dajte coveku istu platu, NEKA SAKUPLJA LOPTE IZA GOLA! Rupa! Bezveznjak! Promasaj veka! Ako je umislio da je neko, pozivam ga da ja i on odigramo na male golice! Dobio bih ga, jer on ne moze da pogodi ni one velike...

Sasa

pre 10 godina

Krneta,hahhahha,Krneta,hahhahha,Krneta je li moguce vise da Zvezda trpi i pusta u igru takvog igraca? Hahhahha,Krneta carrrrr,hahhhahha.....

veljko

pre 10 godina

uglavnom se slazem, s par primedbi:

Ne trebaju Milijasu bolji saigraci, i utrcavanja u prazan prostor, Zvezdi treba tim bez njega! Ocajan je, lopte su mu tragicne, svi ga prolaze, nema vise ni snage (za kondiciju se odavno zna)!
Svaka duga lopta zavrsila je na glavi igraca Cernomoreca, pa ne vidim nikakav doprinos. Ne sporim da ima talenta, ali je kao igrac propao, a da talenat nije iskoristio.

Voleo bih da znam da li je istinita prica da on ugovorom obavezuje trenera da mora da igra svih 90min. Da li kao novinari to mozete da ispitate, posto pola grada o tome prica, ali niko u medijima da to pokrene? Mozda treba zamoliti Brankicu da ispita pricu :)

Kako god bilo, Zvezda je uz ogromne greske odbrane kod sva tri gola, bila bolji tim. Imali su bolje akcije, bolje sanse, lepse igrali za oko, pa mislim da nisu u pravu ljudi koji ih ovde kritikuju kao da su dotakli dno fudbala.
Sa samo malo promena, da umesto Milijasa igra neki klinac (kao npr. ona cetvroka iz mlade reprezentacije, ili Ahcin ili Peruanac), da Mihajlovic i Ozegovic igraju napad, Martinovic drzi odbranu, Lazic ode na beka i nadjemo rezervu na levom beku, eto i solidne Zvezde. I naravno, oterati Bajkovica. Bukvalno bi svako drugi bio bolji. On opstaje zahvaljujuci neumerenom slihtanju navijacima i menadzeru koji ne moze da ga proda.

Ima tu kvaliteta, Ninkovic, Savicevic, Lazic, Mihajlovic, Ozegovic, solidni Kovacevic, Mijailovic, ako pretekne :), Martinovic i sigurno je da dobrih klinaca ima jos...

Lannister

pre 10 godina

Realna analiza, kao sto rekoh onima koji krive trenera, uprava je zakazala sa stoperima, trener je imao i igru i strategiju. Rezultat krajnje nerealan, penal ne sporim ako je i nad Kasalicom bio penal sto u oba slucaja sudiju cini magarcem. Pozdrav, i da ih namunjimo na Marakani!

Neko

pre 10 godina

Pozdrav svima
Cestitam na odlicnom tekstu i zelim da se nadovezem na ovu temu o mecu sa Ukrajincima
Delija sam od kad znam za sebe,pratim redovno sve utakmice Zvezde,ali i Srbije i ponekad Partizana (nisam od tipova koji mrze Grobare,navijam za srpski fudbal u Evropi i nas zajednicki uspeh). Mislim da su trenutno,a Boga i u zadnjih 10ak godina,ako ne i vise gospodin Milijas i gospodin Scepovic jedni od najgorih fudbalera u srpskom fudbalu,o njima je dovoljno receno da se ja ne ponavljam. Moje pitanja za sve glase
1.Svi moderni klubovi ne mogu da opstanu bez inostranih igraca,moze li mi neko reci zasto je broj stranaca u nasoj ligi ogranicen samo na 4? u Hrvatskoj,Bosni moze igrati cini mi se 7,8. Da li je to gosn Karadzic ogranicio kako bi mogao lapati novac od kojekakvih menadzera ili...
2.Da li je jedino resenje za izlazak iz ovakve situacije privatizacija ili nesto slicno, nesto slicno sto je uradio Atletik Bilbao (srusen stadion star 110 godina kako bi se napravilo stambeno naselje i napravljen novi stadion nekoliko kilometara ka periferiji grada i zaradjen novac)?
nisam pametan,ali znam samo da ako ovako nastavimo uskoro ce nam lekcije iz fudbala drzati Maltezani,Jermenci,Islandjani i slicni njima
Hvala i pozdrav

PUNA MARAKANA..:)))

pre 10 godina

Lako je kritikovati, i ne treba koplje da se slomi na Krneti i Lazicu...Oni su mladi igraci i dobri su igraci...Po meni , a to su cinjenice ni za prvi ni za drugi primljen gol nisu krivi stoperi...Kod prvog gola, Krneta je pokusao da izbije loptu, gde je Mijailovic da isprati igraca? Prosao mu igrac iza ledja, dok ovaj stoji i gleda ga... Kod drugog gola Mijailovic dva mestra iza nasih stopera, naravno da nema ofsajda...Sta su krivi Mijailovic i Lazic sto se Vesovic zaleteo kao ''konjina'' (mada mozda i nije bio penal), sta su oni krivi sto Kasalica sa dva metra promai gol, sto Pecnik ne odigra povratnu, sto niko normalan ne zna da centrira, sto Milijas sutira sa 50 metara covek, sto Kovacevic 5 lopti ako je presekao, sem Ninkovica majstora fudbala, niko ti nije pokazao neki kvalitet, ali opet nista kvalitetan nije ovaj Cernomorec...Sve u svemu, puna MARAKANA, pa da pokusamo..:)

Varilont

pre 10 godina

Fenomenalan tekst. Sjajna dijagnoza, potpisujem svaku rec.
Ne shvatam bujicu napada i negativnih komentara o Daudi medju navijacima. Sjajan igrac. Plasim se da bi mogao da postane novi Barkos ili Molina. Jos jedna zrtva hronicnog haosa u nasem klubu.
(marko, 2. avgust 2013 11:36)

Apsolutno si u pravu. Naši novi anvijački naraštaju nemaju pojma u fudbalu. Ne kapšitaju da 'pla-station' ili 'football-managare' nisu fudbal, već igrica. Dauda čak i liči na fudbalera, za razliku od mnogih drugih. Da nije ušao u igru, ne bi nikad dali gol jer bi naš napadač u njegovoj situaciji, krajnjim naporom dotakao onu loptu (primirio za protivnika), a ne preskočio.
Uostalom, akd neznalice drže slovo...pa vidimo gdje nam je država, akd se tako nešto dešava već 20 godina, šta se čudimo onda.

Vale

pre 10 godina

Slazem se, ali ne u potpunosti. Po meni stoperi nisu bili losi,mnogo su gori bili igraci iz veznog reda, a i bekovi. Mijailovic nije juce nista u napadu uradio, a Mladenovic je bio solidan. Milijas i Pecnik zajedno osmica ili naocare, a pojedinacno 2 nule na terenu. Ostali nisu bili losi, a daleko od toga da je neko briljirao. Milijas vise ne moze da igra ni u 3 ligi, a kamoli u Zvezdi.

Srbin

pre 10 godina

Vrlo dobro znamo da je problem od starta centarfor i sta sad ajde Dzajicu pametnice gde je, sledece ko je od vas dao Milijasu platu 260 hiljada evra mesecno on ne zasluzuje 200 evra mesecno kako igra neintereseju me sto se vratio najgori i najsporiji igrac u Zvezdi a vi oterali Kadua zbog njega, pitanje broj tri zasto niste doveli Jankovica Lukovica Mrdju i da ne idem dalje ali je bitno da njagori igrac u Zvezdi prima skoro 300 hiljade evra, o golmanu ne zelim da trosim reci som kapitalac koji ima vise srece nego pameti eto toliko o upravi koja ce doneti titulu Zvezda ne samo sto je nece osvojiti nego je imala srece da ne ispadne u drugom kolu mod amatera sa islanda sve u svemu bicemo mi isto onio sto je Hajduk u Hrvatskoj a to je nazalost neminovnost.......

danilo

pre 10 godina

Odličan tekst koji je putokaz za druge novinare kako se to radi: pismeno, analitično,znalački.
P.S. I komentari čitalaca su daleko najbolji na B92 jer ima dosta sveta koji poznaje sport. Kada ih poredim sa hrvatskim Indexom, gde svi psuju kao kočijaši i vredjaju se po svakakvim osnovama, ovo je mala sportska akademija!

Delija

pre 10 godina

Vesovic glavni krivac za poraz kod prva dva gola njegov igrac mu bezi treci gol bezpotreban penal... Uz Vesovica opet Krneta pokazuje da nije za Zvezdu ... Uz Martinovica, Aruha i Omegu mi smo neuporedljivo jaci tim sa mnogo jacom odbranom, ogroman minus za upravu sto je pomemute igrace dovela kasno jer da su ti momci dosli ranije mi bi u Ukrajni lagano odigrali nereseno ovako smo primili smense golove !!!

Gargamel

pre 10 godina

Tekst je manje, vise u redu, ali autor masi osnovnu poentu. U fudbalu analizirati pojedinacan ucinak treba da radi trener posle utakmice zbog toga da igrac bude svestan na cemu treba da radi. U fudbalu se postavlja timska igra i svaki igrac je deo te slagalice, pa je stoga samo bitno kako ekipa izgleda na terenu. Svako izgubi duel, promasi izglednu sansu, posalje centarsut iza gola, ali ono sto je bitno je ako on izgleda na terenu i da je svakom momentu svestan sta treba da uradi. Svi nam se nude, a mi to ne znamo da iskoristimo. Vise je razloga za to , ali glavni je postavka igre. Kako ti na gostovanju kod objektivno bolje ekipe igras. Tako sto pored suplje odbrane igras sa dva ofanzivna vezna, koji su spori i ne vracaju se nazad?! Sreca sto su oni malo jaci paceri, inace smo bili zreli za 5 komada. Trebalo je igrati kao Prosinecki prosle godine na Kipru. Cvrsto u odbrani, na nulu, za 7 dana imas revans na Marakani.

Bravar

pre 10 godina

Ne zaboravite da Bajko nije kiksnuo citav mec,a znamo da nije za ocekivati da sastavi dve tekme bez kiksa.U prevodu neefikasna ekipa CZ primice gol na svom terenu.Dzaja je izjavio da je titula prioritet.Pametnom je dovoljno.

veljko

pre 10 godina

uglavnom se slazem, s par primedbi:

Ne trebaju Milijasu bolji saigraci, i utrcavanja u prazan prostor, Zvezdi treba tim bez njega! Ocajan je, lopte su mu tragicne, svi ga prolaze, nema vise ni snage (za kondiciju se odavno zna)
Svaka duga lopta zavrsila je na glavi igraca Cernomoreca, pa ne vidim nikakav doprinos. Ne sporim da ima talenta, ali je kao igrac propao, a da talenat nije iskoristio..

Voleo bih da znam da li je istinita prica da on ugovorom obavezuje trenera da mora da igra svih 90min. Da li kao novinari to mozete da ispitate, posto pola grada o tome prica, ali niko u medijima da to pokrene? Mozda treba zamoliti Brankicu da ispita pricu :)

Kako god bilo, Zvezda je uz ogromne greske odbrane kod sva tri gola, bila bolji tim. Imali su bolje akcije, bolje sanse, lepse igrali za oko, pa mislim da nisu u pravu ljudi koji ih ovde kritikuju kao da su dotakli dno fudbala.
Sa samo malo promena, da umesto Milijasa igra neki klinac (kao npr. ona cetvroka iz mlade reprezentacije, ili Ahcin ili Peruanac), da Mihajlovic i Ozegovic igraju napad, Martinovic drzi odbranu, Lazic ode na beka i nadjemo rezervu na levom beku, eto i solidne Zvezde. I naravno, oterati Bajkovica. Bukvalno bi svako drugi bio bolji. On opstaje zahvaljujuci neumerenom slihtanju navijacima i menadzeru koji ne moze da ga proda.

Ima tu kvaliteta, Ninkovic, Savicevic, Lazic, Mihajlovic, Ozegovic, solidni Kovacevic, Mijailovic, ako pretekne :), Martinovic i sigurno je da dobrih klinaca ima jos...

Gajetano

pre 10 godina

@Cir Milos, PIVKE

Procitajte ponovo sta je pisac napisao. A napisao je "najtrofejniji srpski klub nije u ovom veku...", a ne "najtrofejniji srpski klub u ovom veku nije..."

Ko ne razume razliku funkcionalno je nepismen, a po statistikama (nasazolst) takvih je preko 50% u nasoj zemlji.

Inace sjajna analiza. Ne sumnjam da je autor teksta Vladimir Novakovic koji, uz Sasu Ozma, pretstavlja perjanicu aktuelnog srpskog sportskog novinarstva.

Pozdrav,

Fiziolog

pre 10 godina

Inače Kasalica igra u revanšu,jer po pravilima Lige Evrope,igrač se suspenduje jednom utakmicom ne igranja ukoliko veže 3 žuta kartona(po jedan na svakoj utakmici)I ovo pravilo važi isključivo za kvalifikacije.

Srdjan

pre 10 godina

Sastav koji mozda moze da obezbedi Zvezdi prolaz dalje:
- Bajkovic, Arauho ili Lazic (desni bek), Krneta i Martinovic (stoperi), Mladenovic (levi bek), Kovacevic (zadnji vezni), Ninkovic (ofanzivni vezni), Vesovic (desno krilo), Savicevic (levo krilo), Kasalica (poluspic), Dauda (spic). Dakle formacija: 4-4-2, ili 4-1-3-2. Ali mora tako, sve ostalo je bez veze. Milijas je lose odigrao, Pecnik katastrofa, Vesovic kriv za sva tri gola, (uz krivicu i Mijailovica kod prvog gola), ali neduzan jer nije na svojoj prirodnoj poziciji. Krneta je vadio loptu iz gola, i izvadio je kako-tako, pitanje je da li je isla u gol ili ne, ali je Mijailovic stojao kao ukopan, umesto da zagradi strelca gola Rieru. Milijas pasivan, spor, samo jedan dobar pas. Ne moze vise da se igra fudbal sporo, cak i Huan Mata koji vazi za sporog igraca je tri puta brzi od Milijasa. Moze da udje Milijas da sacuva loptu, kad se vec napravi rezultat. Ostali da sede na klupi i da budu srecni sto su tu, jer nisu kvalitet za Crvenu Zvezdu (mislim pre svega na Pecnika, a mladi jos uvek treba da uce). Oterati Pecnika pod hitno i uvesti u prvih 16 malog Cikica, koji je brz, mastovit i slican igrac Lazaru Markovicu, ali mu je potrebno da se veruje u njega. Uradite to sto pre dok ga nije ukrao Stojic ili neko njemu slican. Pozdrav!

Činjenica znalac - ne zna iskopat' šanac!

pre 10 godina

Autor ovog teksta ne da nezna fudbal,ovaj macku s'praga u zivotu nije sutnuo a kamoli loptu!Promeni momak profesiju,smesan si.Analiza je ocajna,SVE si promasio!Redakcijo,reaguj i ne brisite ovu poruku nego je pustite ako vec stojite cvrsto iza tekstova svojih "strucnjaka"!
(čile, 2. avgust 2013 17:24)

Već tvoja prva rečenica zavređuje da se pusti voda. Dva puta. Za svaki slučaj.

LondonCalling

pre 10 godina

Grobar sam od rodjenja i ne secam se da sam ikada nesto dobro pozeleo Zvezdi, mom najomrazenijem klubu...ALI, zarad Srbije i naseg fudbala, prvi put u zivotu vam najiskrenije, ali zaista, iz sveg srca, zelim da dobijete ove ukrajince i ne samo njih, zelim vam da udjete u grupnu fazu i prodjete jos dalje... Posto to isto zelim i mom Partizanu, nadam se da ce i jedni i drugi (pa i Vojvodina) na neki volseban nacin to i uspeti, pa da se na prolece nastavimo prepucavati ko je bolji i ko je vise ostvario.. A onda mozemo i da se borimo za nasu "beton liga" titulu, do zadnje kapi krvi..(ozbiljno racunam tu i na Vosu..)
Jedino na taj nacin, kakvim, takvim uspehom nasih klubova u Evropi, mozemo i nasu ligu uciniti interesantnijom..ovako je mnoooogo dosadno i besmisleno...
Pozdrav iz tudjine..

Krle Bgd

pre 10 godina

@Cir Milos
Nisi razumeo care. "Najtrofejniji klub" koji u OVOM veku nije nista uradio, a ne "najtrofejniji klub u ovom veku" koji nista nije uradio.

Raša

pre 10 godina

Ovo je prava slika o našem fudbalu i CZ koja je ustvari tim u formiranju. Iz raznih razloga nisu postojale pretpostavke da se tim iskompletira pa sada šuplja odbrana i neuigranost. Ovakva CZ je bolja nego prošle godine ali su i mnogi klubovi takođe bolji pa neće biti jednoostavno. Istovremeno naše suđenje se razlikuje od onog u Evropi pa i o tom treba misliti ubuduće!

mica

pre 10 godina

О каквој пуној Маракани се овде прича, ми треба сада да стрепимо каква ће нам бити дата казна због синоћних нереда, можда одлуче да се игра меч без публике. Врло добра анализа, ал зато изјаве Звездиних играча су нереалне да ме мука хвата. Једино је Нинковић рекао реално стање без коментарисања суђења. Доста ми је више оправдања "сви данас играју фудбал" јер Украјинци нису никаква екипа за дивљење што се видело. Ми мало озбиљније играмо, види се идеја тренера (код Пинта или Јанковића тога није било), али наши играчи су једноставно без фудбалске интелигенције и стално физички инфериорни (то они сами признају а посао им је да буду врхунски спремни). И као и увек никад играчи нису криви за пораз, увек нађу неки изговор.

Bravo za članak

pre 10 godina

Mediji generalno u Srbiji čine veliku štetu Crvenoj zvezdi. Svi novinari su spremni da ih brane i opravdavaju u svemu a niko ne misli na posledice. Zato BRAVO za ovakav članak, mada i ovde ima elemenata predhodnog. To je razumljivo jer teško je biti objektivan navijač, to valjda ne postoji a ako postoji to nisu srbi. Pored emocija treba malo razmišljati, rezoni su jasniji a na greškama se uči. Naši navijači uglavnom razmišljaju o glavnom rivalu, kako ga zezati, poniziti i u zadnje vreme - zatvoriti. U tome im pomažu novinari-štetočine kojima je uvek na pameti njihov glavni adut kad su primljeni na posao. Zato su i primljeni a ne da razmišljaju. Nadam se da je ovaj članak početak zdravijeg odnosa medija i klubova u Srbiji.

Dragavej

pre 10 godina

Najzad realan komentar...samo bi još dodao jednu stvar,npr Nenad Milijaš ima mesečnu platu od 30.000 E,ima li neko živ koji će da mi kaže zašto mu je plata tolika i da li iko misli da on zaslužuje i četvrtinu te plate?Mislim da bi novinari MORALI da se upuste u takve tekstove pa da vidimo na osnovu čega je ugovor toliki i ko stoji kao posrednik izmedju dragog nam kapitena i FKCZvezda?Neke stvari smo počeli da isterujemo na čistac,isterajmo ih do kraja...sramota me je kako čovek igra

доста реално

pre 10 godina

А ко је радио ову анализу, мислим да знамо о ком новинару је реч?

Александар

pre 10 godina

Када сви ми схватимо да су Звезда и Парризан реално само прошлост европског фудбала, биће лакше коментарисати утакмице. А када у Партизану и Звезди схвате да су им навијачи цењенији у Европи од њих...онда можда крене на боље. Овако, сваке године иста прича.

BOBA DELIJA

pre 10 godina

Najdrasticnije odstupanje od stvarnog stanja sa jucerasnje utakmice je analiza igre cuvenog nam kapitena Milijasa. Ne da nije vladao loptom nego je bombardovao gde je stizao, kao minobacacem da je salje ali vise nepreciznim nego preciznim. Prespor je ali dobro to i ptice znaju, nema kondcije (nikad je nije ni imao) a i to znaju... jednostavno nekoristan u utakmici u kojoj se mora trcati u oba smera.
A opet o toj njegovoj levici... pa on ima nebrojano centarsuteva i suteva i jako retko koja lopta ugrozava gol protivnika ili ide ka saigracu prilikom centarsuta.

igraj i bori se

pre 10 godina

Svaka cast, mada ste bili dosta blagi prema upravi! Onaj ko je dozvolio da se u sezonu udje sa stoperskim parom Krneta - Lazic nema znanja i pameti da vodi zonsku ekipu. Poslije se gine da se po svaku cijenu dovede iskusan stoper, pa makar on stigao i iz fenjerasa kineske lige, ceka se licenca za njega sa nadom kao da je Belodedic iz najboljih dana, a kada se sve to obavi on hladno presjedi citav mec a mi se po milioniti put uvjerimo koji su dometi nesretnog Krnete! Imbecilno!

N

pre 10 godina

Vukanu Savicevicu svaka cast za borbenost i sve ucinjeno!!
Iskreno, ne znam otkud Vesovic crna ovca, kada znamo koliko se trudi i zamislite da je na njegovom mestu bio Mikic...mada nije trud opravdanje za greske...
Kasalica je klasican padavicar i voleo bih da to promeni... a Mladenovicu je ovo prvi dobar centarsuut (kod gola) u poslednjih 10 utakmica i decko stvarno ima problema....
Sto se najboljeg beka nakon Lukovica tice to je bez ikakve sumnje Tosic!

konfučije

pre 10 godina

Analiza za pohvalu, svako iz svog ugla bi imao nešto dodati ili oduzeti, no vrlo profesionalno napisan tekst. Ja bih se osvrnuo na upravu..kad se pojavila mogućnost angažovanja Babovića (ne ulazeći u ocenu da li je ili nije trebao biti angažovan) transfer propada zato što je njegov tata nekad ošamario člana Zvezdine uprave. Mislim da je svaki naredni komentar o stručnosti izlišan.

Nebojsa- Delija

pre 10 godina

Ova utakmica je prava slika UO FK. CRVENA ZVEZDA koji su celo leto bombardovali srpsku javnost o imenima koji treba da dodju sto na poziciji stopera sto na poziciji napadaca dok su se ekipe formirale navreme i usle u kvalifikacije sa formiranim timom ljudi iz UO su se preglasavali na sednicama ciji ce igrac biti doveden kao da FK. CRVENA ZVEZDA nema sportskog direktora i formira se sportska komisija od clanova UO i gle cuda da se postavljaju ljudi koji nisu bili fudbaleri.
E zato mi nemozemo da imamo ekipu jer svugde u svetu se zna da sportski direktor zajedno sa trenerom rade na formiranju tima a UO je da pomogne oko finasija radi dovodjenja igraca .
U slucaju da se promasi igrac zna se ko odgovara sportski direktor i on ce biti smenjen,za rezultate odgovaraju trener i direktor kluba .
Sad da kukamo kako nas je sudija ostetio za penal koji je svirao nebi ja rekao da nije penal , to sto mi imamo katastrofalnu i neuigranu odbranu
i gde imamo igraca na poziciji desnog beka koji je krivac za sva tri gola
i neznam zasto se on stavlja na to mesto da igra kad je los pogotovo u defanzivi i ostavlja veliki prostor po toj strani .
Zasto CRVENA ZVEZDA nemoze da igra Ligu Evrope ?
Pa zato sto mora da ima formiran tim najkasnije posle prve utakmice 1.kola kvalifikacuja za Ligu Evrope a ne 3.kolo kvalifikacija pocelo a oni jos prave tim e pa gospodo tako se ne ulazi u Ligu Evrope.

ivankv

pre 10 godina

dokle vise da mi se znoje dlanovi od nervoze, dokle? Kad sam gledao revans na Islandu bio sam zabezeknut neigrom Zvezde. Najgore od svega je to sto je sve to susta realnost....

politicari,komisije,fudbal?!

pre 10 godina

(Nebojsa- Delija, 2. avgust 2013 13:14)

slazem se,
da li da dodam kako je trener doveden?!

ps. a gde se izgubiste vi pravi navijaci sto vas je briga za klub i rezultate?
....ili su ostali samo ovi klinci sto vicu ale ale i sve im dobro?

my way

pre 10 godina

my way , ti veze sa fudbalom nemas , ok za stopere i zene se slazu ali VESOVICA prozivas a ASAMOU prizivas , nemojte da pisete ako ne znate sta pisete !!!
(Sergej, 2. avgust 2013 14:30)

Ja govorim o odstranjivanju Vesovica iz odbrane i stojim iza toga. Uostalom, procitaj lepo u ovom tekstu njegove reakcije kod sva 3 gola. A ti mu, posto si znalac, objasni razliku izmedju gradjenja i obaranja igraca, jer ovo nije americki fudbal, a osim penala koji jeste prilicno strogo dosudjen imao je jos jednu takvu situaciju na utakmici. Za Asamou ne znam ni da li si ga ikad gledao, jer je covek za nase uslove sasvim dobro igrao. Da ne govorim da je dosao kao novi igrac, a malo je prilike dobio. A mozda ti je kao strucnjaku promakla bleda partija i nedovoljna pripremljenost Pecnika, kao i to da je bilo nesporazuma oko toga da li Kasalica zbog zutih kartona u revansu protiv IBV-a i sada moze da igra sledecu utakmicu? Cak je i SOS kanal objavio da ne moze, ali nije tacno, jer u kvalifikacijama mora da veze 3 kartona.

Humanoid

pre 10 godina

Autor ovog teksta ne da nezna fudbal,ovaj macku s'praga u zivotu nije sutnuo a kamoli loptu!Promeni momak profesiju,smesan si.Analiza je ocajna,SVE si promasio!Redakcijo,reaguj i ne brisite ovu poruku nego je pustite ako vec stojite cvrsto iza tekstova svojih "strucnjaka"!
(čile, 2. avgust 2013 17:24)

Zato tvoj komenetar ulazi u najuži krug za Trofej Bilde 2013!

Fudbalinjo

pre 10 godina

čile, Rondon... Sve je to isti trol koji se krije iza razlicitih nickova i negira bilo sta vredno sto se ovde pojavi. Kakve sve isprazne komentare totalno promasenih likova smo primorani da citamo ovde, boze me sacuvaj. Redakcijo, nemojte pustati ove budalastine, kumim vas! Znam da komentarisanje trolova daje istima satisfakciju, ali ovaj je stvarno ekstremni nihilista.

Objavili ste odlican tekst. Posledicno i komentari su iznad standarda kvaliteta na fudbalske teme. Na ovakav tekst se i pametni ljudi ohrabre da izloze svoje misljenje. Bravo za redakciju B92, samo odstranite trolove koji zagadjuju okolinu i bicete bez premca na ovim prostorima.
(vec jeste, ali bez ovih bicete jos bolji!)

banjaluka

pre 10 godina

Nije ni blizu igra iz najboljih dana iz doba prosineckog!?! Ne razumijem pisca ovog teksta. Najbolji dani prosineckog kada pricamo o evropi su nevidjena blamaza i najgora zvezda u istoriji evro takmicenja sa francuskim Renom i igra macke i misa. Ako vec vrsite poredjenja, upotrijebite argumente zasnovane na cinjenicama. Trener ima viziju i to se vidi ali moramo da budemo strpljivi i realni. Igra je barem 30,% bolja nego prosle godine.