"Treba nam pomoć saveza i klubova"

Ministarka omladine i sporta u Vladi Srbije Alisa Marić smatra da je srpski sport u krizi i da treba preurediti ambijent za investiranje.

SV Izvor: B92, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Alisa Marić je vrhunski šahist, ali nula od ministra, jer ne zna ni da objasni kako i da li treba da medalje Jugoslavije pripadnu Srbiji i da dozvoljava da je Olivera Kovačević provocira po tom povodu.
  (Dragi, 11. jul 2013 20:25)

  # Link komentara

 2. PROFESORKA Alisa, upravo pridosla s Megatrenda, i ona je dakle profesor, a ne samo neki lekari i sudije, jelte, valjda joj se zavrsio ispitni rok tamo, zaradila platicu, pa se setila da je i Ministarka i da ce, gle cuda, izgleda da je smene uskoro. Jer NISTA nije uradila godinu dana! Ama bas nista! I sad, pred smenu, se setila da je sport u krizi! Onde gde je ona ministar. I da NEKO treba da pomogne... Neko...

  Smesno, stvarno...
  (dz, 11. jul 2013 19:22)

  # Link komentara

 3. Samo vi sedite po panelima, penama, lepenkama, nemoj da je neko nesto uradio slucajno.
   (Milan, 11. jul 2013 18:12)

  # Link komentara

 4. Pa preuredite ambijent?????,od koga očekujete ta to uradi.Definišite reč
  "država".Pitanje?Šta bi ste uradili kad bi vam neko vezao ruke tokom partije šaha uključen je sat a vi ste nemoćni a vučete figure,normalno ni sudija ni protivnik to neće da urade umesto vas.Razmislite,ja znam šta bih i ne bih se postideo.
  (JORDAN, 11. jul 2013 16:19)

  # Link komentara

 5. Sve vec postoji reguliano u mnogim zemljama. Treba primeniti dobre primere, ne otkrivati toplu vodu. Mi vec zaostajemo minimum 30 godina sa uredjenjem i infrastrukturom za modernim tekovinama civilizacije i tehnologije.
  Alisa Maric svakako nije neko ko to moze da uradi, stvar je volje drzave da presece i regulise domaci sport, ili ce profesionalni sport nestati ovde, osim fudbalau kome i ima nekih para.
  (Bice nam zao, 11. jul 2013 16:01)

  # Link komentara

 6. Je li ovo sve krenulo od one Daniloviceve kuknjave? Znam da je poslje toga i Dzaja trazio pomoc, ali to je vise bila kontra Partizanu nego li stvarna kuknjava. Klubovi moraju sami sebi da nalaze sponzore i novac jer je drzava ionako u krizi i znamo koliko nezapolesnih i gladnih ima u istoj. Ok je pomagati sport ali to sto Danilovic i Vujosevic zele da im kompletan budzet obezbijedi drzava, nece da moze.
  (Stefan, 11. jul 2013 15:59)

  # Link komentara

 7. Ukoliko bi KKP i KKCZ igrali u Areni,mogli bi da odigraju u tri takmićenja oko 70 utakmica. Pun kapacitet bio 1,4 miliona ljudi po sezoni.Ako uzmemo u obzir broj prodatih godišnjih karata,broj prodatih pojedinačnih karata,kao i to da svaki Beograđanin potroši neki dinar za sok,vodu,grickalice i prevoz a svaki navijač iz unutrašnjosti potroši bar 2000 dinara za prevoz i klopu doćićemo veoma lako do obrta od 25-30 miliona evra na teritoriji republike.Država bi na ime poreza inkasirala 5-6 miliona.Znači da ladno taj novac može da da KKP i KKCZ na godišnjem nivou i da skoro ništa ne izgubi.
  Ako se i ne napravi taj obrt razliku do 6 miliona bi nadoknadili iz budzeta,ali bi bar znali gde svaki dinar ide.
  Jedan sponzorski pul za oba tima.Javni tender za sponzora kako bi sponzor bio stvarno zainteresovan za reklamu a ne za pranje love.Zakonskim rešenjem i istim budžetom bi se sprečio uticaj političara,pranje para i ne bi više imalo značaja koji političar navija za koga.Ko je bolji bi bila stvar prestiža i razlog da se zeza komšija a ne stvar opstanka klubova i razlog da se ubijamo.Struka,rad i lopta bi odlučivali a o dolasku talenata ne bi odlučivao novac već odnos klubova prema igračima i mogućnost napredovanja.
  Menadžmenti klubova ne bi radili u grču nego bi se posvetili formiranju fan klubova,plasmanom dresova itd a sami klubovi bi se posvetili radu jer bi imali uslove.Posle tek prodati.
  Gospođo Marić,Neron je zapalio Rim ali Koloseum narodu nije dirao.Sami sebi ste dali šah.
  (Komša, 11. jul 2013 15:52)

  # Link komentara

 8. Naslov kao da je sa njuz-a.
  (U.T., 11. jul 2013 15:48)

  # Link komentara

 9. svima treba pomoc :D
   (Dovla, 11. jul 2013 15:47)

  # Link komentara