Ponedeljak, 08.07.2013.

14:13

Obećanje države - Pomoć KKP i FKCZ

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić odgovorila je na poziv za pomoć predsednika košarkaškog kluba Partizan i fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Izvor: B92

Obeæanje države - Pomoæ KKP i FKCZ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

ime

pre 10 godina

"Zato što je ŽKK Crvena zvezda sa svojih 39 titula od kojih je jedan iz kupa šampiona,šutnut u zadnjicu i skoro totalno uništen.ŽKK Partizan ima 13 trofeja, od kojih 4 za kratko vreme (od 2009-2013).Da 2009 je neko eto doneo odluku da se reprezentacija razvija u Partizanu i uništio 2 daleko veća i uspešnija kluba od Partizana.Takođe,uništeni su još neki za nas značajni ŽKK-i.Dalje, zašto je država ćutala kada je reč o fudbalu i Crvenoj zvezdi već od 1992 godine.Zato što je već tada Partizan imao svoj plan sa svojim ljudima.Nije važno ko za koga navija,realnost je samo pogledati ko sve sedi u savezima u raznim sportovima.Sve sami Partizanovci.Takođe,nije teško utvrditi i kakvo je stanje po tom pitanju u srpskom sportu još od 1945 pa nadalje.Kulminacija toga je počela još sada davne 1992.
(NemanjaVac8, 8. jul 2013 16:46)"

Kad smo već kod pravde nebeske, čojstva, junaštva i vazda u srpskim žalopojkama prisutnog poštenja, po kojoj se logici ulaže u VK Crvena Zvezda i VK Radnički Kragujevac (koji su, doduše, pošteno podelili reprezentaciju, da ne bude baš toliko "transparentno"), pored VK Partizana koji ima više trofeja od oba ova novokomponovana kluba zajedno?

PFC

pre 10 godina

@daj sta das gresis rezultati KK Partizan u evropi su u odnosu na ulozeno fantasticni i jedini je od velikana iz eks Juge(Cibona,Bosna,Jugoplastika) koji kako tako funkcionise a to sto trazi pare od drzave logicno je drzava je vlasnik i treba da da ili da ona obezbedi sponzore

bertans

pre 10 godina

Najvise volim kad neki Partizanovac pise istinu i daje argumente a onda ima brdo minusa od cigana jer ih istina boli. Ja kad vidim istinu kod zvezdasa koja mi se ne svidja samo preskocim komentar.Ne mogu da stavim minus na nesto sto je tacno. Previse su se razvili kompleksi kod vas

bertans

pre 10 godina

Grobari cisto da se ne brinete. Dule i Danilovic su nasli sponzore,bice mnogo vise para nego prethodnih sezona i bice odlicnih pojacanja,cilj je da se prolazak u TOP 8. Znate i sami da nikad pre avgusta nismo dovodili igrace,a Dule ce moci da dovede sve koje zeli.

Бане

pre 10 godina

Једино ако ви госпођо министарко не будете ти који ће дати тај новац из свога џепа који им је толко потребам,jер овај гладан народ одавно нема ни за себе а камоли за спорт.

Ratko

pre 10 godina

Zasto se nigde ne pominje ZKK Partizan i Marina Maljkovic. Najzad nase kosarkasice uspele do Evropskog POLUFINALA. I sada umesto u Evrlogu za koji se izborile Marina i kosarkasice Partizana na ulici, svi odjednom na ulici. Alisa i svi ostali reagujte. Srbiju najvise spasavaju SRPKINJE!
(Ratko, 8. jul 2013 16:02)
...
Zato što je ŽKK Crvena zvezda sa svojih 39 titula od kojih je jedan iz kupa šampiona,šutnut u zadnjicu i skoro totalno uništen.ŽKK Partizan ima 13 trofeja, od kojih 4 za kratko vreme (od 2009-2013).Da 2009 je neko eto doneo odluku da se reprezentacija razvija u Partizanu i uništio 2 daleko veća i uspešnija kluba od Partizana.
. . .
(NemanjaVac8, 8. jul 2013 16:46)

Taj neko koji je odlucio “da se reprezentacija ravija u Partizanu” je imao USPEHA i sa reprezentacijom i sa Partizanom.Godinama Srpske kadetkinje i juniorke donose Srbiji medalje a onda kod seniorki nista. Sada je reprezentacija u prvih cetiri u Evropi a Partizan u Evroligi! Kosarkasice dosle gde su uslovi za razvoj najbolji. A glavni razlog zbog cega su dosle se zove Marina Maljkovic. Da je Marina bila neuspesna verovatno nebi dosle.

Ima dosta klubova u Ukrajini, Madjarskoj, Belorusiji itd koji takodje zele u Evroligu. Da su nase zajedno sa Marinom otisle kod njih u kakvom stanju bi onda bila srpska zenska kosarka? Valjda onako kako je i dosada bila. Bez perpektive dok se nije pojavila Marina sa projektom i svima pokazala da je bila ozbiljna. A iza nje stoji najvaznije – REZULTATI!!

my way

pre 10 godina

Ma nemoj, a kad treba unistiti domacu ligu, a time i bazu igraca i kvantitet, igrati i u Evropi predstavljati regionalnu ligu, a srpsku kosarku i fudbal (svima im i u njemu puna usta lige bratstva i jedinstva) izbrisati sa mape onda ste na to spremni, a sad ovamo Srbiji za pomoc. Ne, nikako, vreme je da drzava objasni Zvezdi i Partizanu da nisu jedino sto postoji u srpskom sportu, ako su uopste u njemu (pre svega mislim na kosarku)!

kako drugacije

pre 10 godina

Sad sam provalio zasto Drzava vise pomaze Zvezdu nego Partizan:
"Zakon jasno kaze, da Drzava finansijski pomaze AMATERSKE klubove"!!! :D

Ivan

pre 10 godina

Citate li vi tekst ili samo naslov? NECE IZ BUDZETA NEGO CE PREPORUCITI PRIVATNICIMA DA IM POMOGNU.
(Dr.Brele, 8. jul 2013 19:44)
Читај мало између редова драги мој Др. Бреле. Ти изгледа верујеш политичарима. Шта они кажу, то је за тебе истина. А питаш ли се како ће они препоручити приватницима да помогну. Можда ће им ПОСЛАТИ ИНСПЕКЦИЈУ АКО НЕ ПОМОГНУ. Или ће им НАМЕСТИТИ ТЕНДЕР АКО ПОМОГНУ. Зато пријатељу запамти једно: док су у управама клубова политичари, грађани финансирају клубове. Труднице, пензионери, болесни, инвалиди и сви остали грађани финансирају професионалне фудбалере (да узимају стотине хиљада евра да би трчали за лоптом.)

Milan

pre 10 godina

"Tacka". Au ala ste opasni sa tim tackama. Kao vi ste autoritativni, kao nesto ste naglasili. Sef jednom kaze "tacka", a onda vi svi kao papagaji ponavljate do iznemoglosti. Kao sto su svi poltroni iz DS jedno vreme drmali glavom kao pokojni Djindjic. Mene bi bilo sramota da se bas toliko uvlacim, ili da neko ima toliki uticaj na mene pa postajem njegov klon. Sta bre "tacka" kada nisi nista rekla, bolje da si novinarima bez reci prosledila taj Zakon na koji se pozivas. "Tacka". Ma mozes misliti, ziv sam se smrzao. Pajaci.

Realno do bola

pre 10 godina

Pedja, devet titula u fudbalu?! Koliko ste vi onda imali, devetnaest?
Opet nam ne priznajete one dve titule a vase sve ciste?!
Stvarno si neverovatan.

prevara iz sluzbenog glasnika...

pre 10 godina

Jos kada bi znao nesto o stecaju bilo bi dobro. Kada bilo ko ode u stecaj ne oslobadja se placanja dugova. Sva imovina ide u stecajnu masu i od toga se namiruju poverioci. KK Crvena Zvezda u stecaju nije na listi poreskih duznika. Imas na sajtu 500 najvecih. Na 346 mestu je KK partizan.Sto KK partizan ne pronadje nekog privatnika koji ce da preuzme klub. Bojim se da takvog u Srbiji nema jer je lako bilo dvadeset godina graditi uspeh na grbaci drzave
(Samo konstatujem, 8. jul 2013 18:32)

Sva imovina ide u stecajnu masu i od toga se namiruju poverioci?? U kakvu bre stecajnu masu i odakle u toj masi pare da se namire poverioci ako su u toj masi svi pod stecajem?? Sto bi isli pod stecaj da imaju para? O cemu pricas. Poverioci ce dobiti 2.5% i kraj. To je cista drzavna prevara ne samo kada je CZ u pitanju nego bilo koja firma, preduzece ili fabrika. Nikada tih 15 ili 16 miliona nece biti vraceni, NIKADA. Pa ti pisi o stecaju...

Dokle vise ?

pre 10 godina

Grobar sam, da kazem, bivsi ozbiljni kosarkas, i ne pratim toliko fudbal, ali idem na gotovo sve utakmice Partizana. Ali zelim da vidim gde su otisle te silne pare od prodaje igraca? Ne mogu da verujem da celnici kluba nisu uspeli da unovce silno preprodavanje igraca posle par godina za duplo vecu lovu nego sto su dovedeni. Ili nisu strucni, pa neka idu, ili su se nakrali za 5 zivota. Ja trece ne vidim. O Covicu ne zelim ni da pricam, on je muvator svoje klase, ali prvo zelim cisto svoje dvoriste!

Vlada

pre 10 godina

Da li se pomaze sport ili navijacii i koga ko pomaze ili podriva? Eto, znaju se pravila o finansiranju i nema odstupanja pa ako neki sport ili klub ne usmerava dobro pare restrikcije su neminovne pa ko opstane u redu a ne poimence Partizan ili Zvezda, oni moraju da imaju odgovornost pa neka se ugase ako ne rade dobro bez obzira na imena!

kiza

pre 10 godina

(Samo konstatujem, 8. jul 2013 18:32)

Još kad bi i ti znao kako su ovi tvoji vratili pare i "platili" porez i koliko su ga platili gde bi ti bio kraj;

Milan

pre 10 godina

Srbija je jedina zemlja u Evropi u kojoj još uvek postoje državni klubovi: Zvezda i Partizan. Neko će reći da su oni udruženje građana. Formalno jesu, ali u upravama sede političari iz vladajućih stranaka i svi mi znamo da se oni pitaju za sve. Dakle, oni su faktički državni klubovi. Zamislite ligu u kojoj se takmiče dva kluba koja imaju jednog vlasnika-državu. Koliko je regularna takva liga? Koliko prostora se otvara za korupciju ako su dva kluba državna? Neka mi neko kaže ima li negde u Evropi nešto slično, da političari iz partija na vlasti sede u upravnim odborima najvećih klubova. Zato privatizujte Zvezdu i Partizan.

Realno do bola

pre 10 godina

Hell,Partizan je upravo zbog mnogo vece pomoci od drzave i ostvario dosta bolje rezultate u kosarci od 2003 godine.Drzava ne treba da pomogne Zvezdi,vec da joj vrati pare koje je uzela posle 91 godine da bi finansirala rat.Tada je samo jedan Zvezdin igrac,Pancev otisao za 30 miliona dm(sada 10 miliona eura),a prodat je ceo tim.Dakle tu se radi o barem 50 miliona eura sigurno za sve igrace,a Zvezda vec 93 godine nije imala pare.
(Nenad, 8. jul 2013 16:31)

Prvo, nije od 2003. godine vec od 2002. Drugo, Pancev je prodat za sedam miliona funti i to nikad ne bi moglo da bude 30 miliona dm, najvise 20.

koliko frustracije u narodu

pre 10 godina

Dokle vise? Narod nema hleba da jede a drzava ce iz budzeta u kome nema para za plate i penzije da pomaze klubove i igrace sa milionskim primanjima. Nema para za nauku i kulturu a ima za sport. Zasto je bitniji sport od nauke? Razmislja li neko u ovoj drzavi? Imate li obraza i stidite li se icega?
(cedo, 8. jul 2013 17:39)

Ne znam, Cedo ima li neko u ovoj zemlji ko razmislja, a ti ocigledno ne citas. U vesti lepo pise da se klubovima nece pomagati iz budzeta.

Revizor

pre 10 godina

(Nemoj te price o transparentnosti, kad su to veeelike izmisljotine i ne razumem zasto se palite na to..

Care, Finansijiski izvestaj FK Crvena Zvezda i KK Crvena Zvezda su se nalazili na klubskim sajtovima. Na svim konferencijama za stampu su primerci predati svim novinarima koji su mogli da postavljaju pitanja. Finansijske izvestaje je radila nezavisna kuca PriceWaterhouse&Cooper. Zao i je sto tebi nisu dali. Takav izvestaj do sada ova drzava nije videla od bilo kog kluba Partizana. Zastooo???? Stavi prst na celo i zapitaj se. Svakom pametnom odgovor se namece sam

Samo konstatujem

pre 10 godina

A kako je KKCZ vratio dugove i platio porez državi u totalu od 15 miliona EUR? Tako što su otišli u stečaj, promenili ime (sada je to neka "druga" Čovićeva Zvezda) i sada krenuli bez dugova (ovo se zove prevara naroda u normalnim zemljama), a država (prećutno) ostala bez para, kao i mnogi poverioci.
(Sramota)

Jos kada bi znao nesto o stecaju bilo bi dobro. Kada bilo ko ode u stecaj ne oslobadja se placanja dugova. Sva imovina ide u stecajnu masu i od toga se namiruju poverioci. KK Crvena Zvezda u stecaju nije na listi poreskih duznika. Imas na sajtu 500 najvecih. Na 346 mestu je KK partizan.Sto KK partizan ne pronadje nekog privatnika koji ce da preuzme klub. Bojim se da takvog u Srbiji nema jer je lako bilo dvadeset godina graditi uspeh na grbaci drzave

Dr.Kosarka

pre 10 godina

A gde su kk partizanu pare?Pa sve otislu u namestanje.
-superliga
-jadranska liga ( aba).
-kup R.K
ove god. nisu imali za kup , i onda sam znao da ce u bankrot!!!

Pokemon

pre 10 godina

Hell,Partizan je upravo zbog mnogo vece pomoci od drzave i ostvario dosta bolje rezultate u kosarci od 2003 godine.Drzava ne treba da pomogne Zvezdi,vec da joj vrati pare koje je uzela posle 91 godine da bi finansirala rat.Tada je samo jedan Zvezdin igrac,Pancev otisao za 30 miliona dm(sada 10 miliona eura),a prodat je ceo tim.Dakle tu se radi o barem 50 miliona eura sigurno za sve igrace,a Zvezda vec 93 godine nije imala pare. (Nenad, 08. jul 2013 16:31) A kako je to dobijao veće pare? Tako što dovede par klinaca svake sezone koji ne vrede ni 100 000€, ili je tebi promaklo da navedeš da je ugašena zvezda dovodila trenere(pešića 2 puta i sagadina) gde samo oni po sezoni koštaju oko 300 000 €, a da ne pominjem divca (2,5 mil €) za 4 utakmice, pa gurovića, rakočevića, pa nimalo jeftine amerikance i to svake sezone po 5-6 afirmisanih i skupih igrača, da li su oni igrali za šaku pirinča ili ćeš mi reći da je dug od 16 mil. € sam od sebe nastao? I šta sad niko ni ne pominje taj dug, da li je i kako je vraćen ili je država oprostila? A to što ćoki priča da je izneo sve u vezi poslovanja, jeste ali verbalno(rečima) a koliko ja znam ni jednom niko nije imao uvid u te papire i ko je sklapao ugovore, kada bude te reči sproveo u cifre na papiru (naravno i kako je saniran dug od 16 mil €)onda može da to traži i od drugih!

Đorđe

pre 10 godina

Ljudi, mi moramo da shvatimo u Srbiji postoji veoma malo privatnih firmi, spremnih da ulože ozbiljniji novac u sport. Ekonomska kriza je uzela maha i u većini preduzeća prvi troškovi koji se smanjuju su troškovi marketinga i sponzorstva, tako da nije realno očekivati da uprave klubove obezbede značajan priliv privatnog kapitala.
Da podsetim da ni Partizan ni Zvezda nisu privatni klubovi, tako da država treba da pronađe neki način da im pomogne. Ipak su to klubovi od opšteg društvenog značaja, s tim što KK Partizan na fantastičan način reprezentuje Srbiju u Evropi i svetu. Francuzi i Španci snimaju filmove o KK Partizanu, toliko igrača iz tog kluba je otišlo u NBA itd. Stvarno je glupo dozvoliti da to propadne zbog ne tako velikog duga od 2-3 miliona evra. Takođe treba imati u vidu da je vrednost Partizanovog tima svakako veća od ukupnog duga, što znači da nije potrebno mnogo da klub izađe iz krize. Ali uz pomoć, državni organi bi trebalo da detaljno pročešljaju finansije kluba, da pregledaju kompletnu dokumentaciju i da utvrdre da li je bilo nenamenskog trošenja sredstava. Ukoliko jeste, treba da uslede i krivične prijave, pa makar to bio Danilović.
Sa FK Zvezda je malo komplikovanije, jer je dug zaista ogroman, a klub zbog ranih eliminacija iz Evrope ne ostvaruje značajne prihode. I tu se pre svega moraju označiti krivci, pa onda dobro analizarati na koji način bi klub magao da se izvuče iz krize.

Laku noć

pre 10 godina

Nije problem da se dobiju ista sredstva, ali ajmo bar da nazovemo stvari pravim imenima.Fudbalski klub Crvena Zvezda dobija POMOC.Sa druge strane, kosarkaski klub Partizan dobija ZASLUZENU NAGRADU.Molio bih vas da nijedan nas klub, a pogotovo kosarkaski, ne stavljate u istu recenicu sa Crvenom Zvezdom, hvala....
(Tolle, 08. jul 2013 15:42)
Potpuno se slažem s tobom da se JSDP, sa svojim Marjanović-Tole-gepek-sudijska svlačionica lažnim rezultatima, ne može porediti sa SDCZ :D

Pedja

pre 10 godina

Na osnovu rezultata koje je KKP ostvario u odnosu na vecitog rivala u poslednih 20 god,treba da dobija 300% vise sredstava a ne 20%!
(Hell, 8. jul 2013 15:33)
Iduci tom istom logikom KKP i FKP je drzava trebala da ugasi jer su osvojili 4 odnosno 9 titula sampiona drzave do 1991god i dolaska SPS na vlast. Sto tada niste pricali tu pricu o podeli para prema uspesima? Sto Vujosevic nije pricao tu pricu do 2008 ili 2009god kada ste imali manje osvojenih titula? Na osnovu cega je Partizan dobijao istu ili cak i vecu kolicinu para od Zvezde iako je imao manje titula? Zasto je drzava branila Partizan od lopova a dozvolila im da opljackaju KK i FK Zvezdu?

Nimbex

pre 10 godina

dokle bre vise da bacamo pare na neprofitabilne stvare ma nek se zemlja vise otvori ljudi umiru treba im za goli zivot skupljamo pare preko sms-a a ovi uplacuju nebitnim sportskim drustvima pare sramota bre

cedo

pre 10 godina

Dokle vise? Narod nema hleba da jede a drzava ce iz budzeta u kome nema para za plate i penzije da pomaze klubove i igrace sa milionskim primanjima. Nema para za nauku i kulturu a ima za sport. Zasto je bitniji sport od nauke? Razmislja li neko u ovoj drzavi? Imate li obraza i stidite li se icega?

bley

pre 10 godina

@poreski obveznik

covece na kom transferu je kkp zaradio? svi stranci imaju jednogodisnje ugovore i odlaze kao slobodni.. ne zamlacujte se a svi znamo da svaki igrac mora da se isplati, da se placa zakup pionira..

Mare

pre 10 godina

Neka Alisa placa njihove dugove. Ne zelimo da poreski obveznici dotiraju raspinistvo i los menadzment u takvim klubovima. Ako je mogao Proleter iz Zrenjanina da se ugasi moze i Crvena Zvezda.

daj sta das

pre 10 godina

Najveci problem u ovoj zemlji je kako ljude nauciti da se novac zaradjuje a ne dobija. Ovima sto daju odgovara da tako ostane posto na taj nacin za sitne pare drze svoje pozicije i moc a ovi sto dobijaju znaju da sami nisu u stanju da zaradjuju ni te sitne pare te im ovo svima savrseno odgovara. Rezultat svega je to da mi nemamo ni jedan sportski klub koji u Evropi ima znacajnu ulogu. KK Partizan povremeno bljesne ali na vrhu je bio samo jednom kao i FKCZ i to pre dve decenije ali nekoj drugoj drzavi. Mislite li da Real, Barselona, Bayern, Manchester ili Olimpijakos i PAO dobijaju novac od drzave? E moji komunisti ubi vas ideologija u glavu.

Nemoj te price o transparentnosti, kad su to veeelike izmisljotine i ne razumem zasto se palite na to...

pre 10 godina

Zašto pomažete Partizanu kada oni ne žele da izađu sa finansijskim dokumentima u javnost?! Gde su silne pare od transfera i sponzora? Gde su silne pare od "dominacije"? Tek kad i ako objave i ispostavi se da ipak nisu tačne informacije da pojedinci iz KKP godinama kradu pare, tek onda im se može pomoći!
(poreski obveznik, 8. jul 2013 15:04)

Cekaj prijatelju, slazem se sa tobom, ali ajde mi dostavi ti finansijske izvestaje KK Zvezda i FK Zvezda... O cemu vi pricate? Gde ste vi videli izvestaje gde su nestali milioni i milioni koji su upumpavani u Zvezdu? Smislite neku pricu i ponavljate je uporno, bez ikakvog dokaza... Znaci, gnusna je laz da su dostavljeni finansijski izvestaji bilo koje sekcije SD Crvena Zvezda... Znaci od te transparentnosti na koju se pozivate nema nista, to je rec koju Covic koristi svaki put kada nema objasnjenja za neke stvari koje radi... Je li Danilovic rekao da se duguje za porez, i da se duguje igracima, eto ti finansijskog izvestaja, taman na nivou onog koji je Zvezda dostavila... Ni ona nije objasnjavala gde su pare preko tih petnaest miliona duga, jednostavno su rekli kome duguju... To nije finansijski izvestaj.... Daj bre vise sa tim pricama za retarde, koja je tu caka po tebi, dostavis stanje dugova i automatski ti je sve oprosteno? Tako je bar bilo u slucaju sa KK zvezda, niti je ko kriv, niti se kome vraca, niti se zna koliki je dug, niti se zna odakle pare sada, niti se zna jeste li drzavni, ili privatni klub...

Grobar 031

pre 10 godina

Nije problem da se dobiju ista sredstva, ali ajmo bar da nazovemo stvari pravim imenima.Fudbalski klub Crvena Zvezda dobija POMOC.Sa druge strane, kosarkaski klub Partizan dobija ZASLUZENU NAGRADU.Molio bih vas da nijedan nas klub, a pogotovo kosarkaski, ne stavljate u istu recenicu sa Crvenom Zvezdom, hvala....
(Tolle, 8. jul 2013 15:42)
To je to! Bravo Tolle, majstore!

Casnije je tako

pre 10 godina

Ma gasi to kosarkasko zlo
(Da, 8. jul 2013 15:35)
Bolje da se ugasi pa iz pocetka nego da na drugi klub nakace crno-bele dresove.

postenjacina

pre 10 godina

Zašto pomažete Partizanu kada oni ne žele da izađu sa finansijskim dokumentima u javnost?! Gde su silne pare od transfera i sponzora? Gde su silne pare od "dominacije"? Tek kad i ako objave i ispostavi se da ipak nisu tačne informacije da pojedinci iz KKP godinama kradu pare, tek onda im se može pomoći!
(poreski obveznik, 8. jul 2013 15:04)
A 60 miliona duga FKCZ??? Tu niko nije krao vec samo malo kraduckao?

Ratko

pre 10 godina

Zasto se nigde ne pominje ZKK Partizan i Marina Maljkovic. Najzad nase kosarkasice uspele do Evropskog POLUFINALA. I sada umesto u Evrlogu za koji se izborile Marina i kosarkasice Partizana na ulici, svi odjednom na ulici. Alisa i svi ostali reagujte. Srbiju najvise spasavaju SRPKINJE!

Privrednik

pre 10 godina

Ako drzava hoce da pomogne svim profesionalnim klubovima trebe omoguciti da se privatizuju, da se isteraju svi partijski kadrovi ( narocito one iz SPS-a) iz svih klubova, da se promeni poreski zakoni napravi onakakv kakav je u Spaniji, Francuskoj, Nemackoj gde bi privatni sektor bio oslobodjen poreza u iznosu od 7% za ulaganje u sport i kullturu, zdravstvo....Ali Mladja Dinkic hoce sve pare u budzet pa onda da se pare daju na kasicicu. Ja sam vec dao izvesnu sumu FK Crvena Zvezda ali nemam nikakvu beneficiju na kraju godine kada se obracunava porez. Moja dobra volja

sramota

pre 10 godina

A kako je KKCZ vratio dugove i platio porez državi u totalu od 15 miliona EUR? Tako što su otišli u stečaj, promenili ime (sada je to neka "druga" Čovićeva Zvezda) i sada krenuli bez dugova (ovo se zove prevara naroda u normalnim zemljama), a država (prećutno) ostala bez para, kao i mnogi poverioci.
Još nešto - zašto bi FKCZ dobila pare od države? Novac od igrača je išao u privatne džepove, menadžerima i ljudima u klubu, a sada država da pomaže? Brukaju nas (i igrači i navijači) gde god da se pojave, i država sada treba da nagrađuje neuspehe??? Pa to nije normalno!!!

Sa druge strane, u košarci para nema, od prodaje igrača ne može da se živi. Uspesi KK Partizan su neuporedivi sa rezultatima ostalih klubova u ovoj zemlji , tako da je sasvim prirodno da zaslužuje mnogo više od ostalih. Partizan osvoji 15 trofeja u domaćoj i ABA ligi, i onda dobije samo 20% više novca zbog Zvezde - i to je onda nekome normalno? Da je pameti u ovoj zemlji, nagrade od strane države (ako ih već daju) treba regulisati zakonom, i da budu u skladu sa rezultatima. Na primer, prvak zemlje u košarci - 1 milion EUR, prvak u fudbalu - 5 miliona EUR, vicešampionu takođe dati određeni iznos, itd.... Samo tako bi sve bilo čisto...Ovako, ko ima kombinacije taj naše način kako nekoga da zavrne za pare, i tako u krug...

Sit gladnom ne da da jede

pre 10 godina

U FK Zvezdu su ovih dana došli: Trener i šest skupih pojačanja a najavljuju se još dva. U KK Partizan je došao jedan anonimus iz Sarajeva i NIKO VIŠE. Jel' to stanje u kome se klubovi nalaze, jel' Zvezda duguje 60 miliona eura a Partizan, O BRUKE: NIJE PLATIO POREZ i blokiran im je račun. Pa da li ja to ne razumem stvari (neverovatno sam glup) ili sam čuo izjavu da i visoki srpski političar kaže da ni on ne razume. On je mislio na nešto drugo jer ovo inače VELIKOJ VEĆINI u Srbiji nije uopšte čudno.

NemanjaVac8

pre 10 godina

Zasto se nigde ne pominje ZKK Partizan i Marina Maljkovic. Najzad nase kosarkasice uspele do Evropskog POLUFINALA. I sada umesto u Evrlogu za koji se izborile Marina i kosarkasice Partizana na ulici, svi odjednom na ulici. Alisa i svi ostali reagujte. Srbiju najvise spasavaju SRPKINJE!
(Ratko, 8. jul 2013 16:02)
...
Zato što je ŽKK Crvena zvezda sa svojih 39 titula od kojih je jedan iz kupa šampiona,šutnut u zadnjicu i skoro totalno uništen.ŽKK Partizan ima 13 trofeja, od kojih 4 za kratko vreme (od 2009-2013).Da 2009 je neko eto doneo odluku da se reprezentacija razvija u Partizanu i uništio 2 daleko veća i uspešnija kluba od Partizana.Takođe,uništeni su još neki za nas značajni ŽKK-i.Dalje, zašto je država ćutala kada je reč o fudbalu i Crvenoj zvezdi već od 1992 godine.Zato što je već tada Partizan imao svoj plan sa svojim ljudima.Nije važno ko za koga navija,realnost je samo pogledati ko sve sedi u savezima u raznim sportovima.Sve sami Partizanovci.Takođe,nije teško utvrditi i kakvo je stanje po tom pitanju u srpskom sportu još od 1945 pa nadalje.Kulminacija toga je počela još sada davne 1992.

Znalac

pre 10 godina

Hell

Golube, vreme socuijalizma i radnickog samoupravljanje je odavno proslo. Da li drzava pomaze Real, Barsu, Bayern, CSKA, OLY, PAO, MU, Aresenal. Lepo je Ministarka rekla. Drzava pomaze amaterski sport, Olimpijski komitet itd. Zasto bui se zuta banka dala u profesinalne klubove. Ako nemaju rukovodstvo koje moze da namakne pare onda kljuc u bravu

Nenad

pre 10 godina

Hell,Partizan je upravo zbog mnogo vece pomoci od drzave i ostvario dosta bolje rezultate u kosarci od 2003 godine.Drzava ne treba da pomogne Zvezdi,vec da joj vrati pare koje je uzela posle 91 godine da bi finansirala rat.Tada je samo jedan Zvezdin igrac,Pancev otisao za 30 miliona dm(sada 10 miliona eura),a prodat je ceo tim.Dakle tu se radi o barem 50 miliona eura sigurno za sve igrace,a Zvezda vec 93 godine nije imala pare.

v

pre 10 godina

A sto ne daju pare Borcu iz Cacka? Ljudi moraju da nauce u ovoj drzavi da ne trose unapred pare koje nemaju, da ne dovode igrace za koje nemaju para da ih plate. Jednostavno Zvezda i Partizan dominiraju u sportu ne zbog njihovog rada vec zato sto im neko daje NASE pare od POREZA, a onda oni pokupuju sve talente u Srbiji koje je neko drugi stvarao i predstavljaju se kao neki znalci. Neka nauce da zaradjuju pare sami, ovako samo znaju da kukaju. Ako ne umeju da zarade pare nek se ugase. Sport je uvek bio mesto za pranje novca, ali kod nas izgleda vise ni nema sta da se opere.

mesni narezak

pre 10 godina

@marcizio

Sve bi ovo bilo u redu sto si napisao,kada bi se bavio i prethodnim godinama,ali i svojim klubom.Ovako je samo licemerno,nista vise.

dragoon

pre 10 godina

Navijač sam Zvezde, ali ne dopuštam da se moji novci od poreza daju kriminalističkim organizacijama, tj Zvezdi i Partizanu. To su postali poligoni za mešetarenje raznih krimosa, političara i sličnih pilićara. BOLJE DA IH NEMA, NEGO DA POSTOJE U OVOM OBLIKU!

Lav

pre 10 godina

Treći put čitam Alisino pismo u nadi da ću otkriti kako će se pomoći klubovima i najkonkretnija stvar koju je napisala je - "duh preporuke". Kladim se da se Džajić i Danilović češu po glavi celo jutro i zovu jedan drugog da pitaju za tumačenje.

Realan Partizanovac

pre 10 godina

Meni i dalje nije jasno. Nisam od onih Grobara, koji smaraju sa FMP i ne znam ni ja sta... Zvezda je bila ugasena, promenila je ime dodavsi jos Beograd, da bi izgubila veci deo dugova, to svi vec znaju, i njen vlasnik je PRIVATNIK Nebojsa Covic. To nije FMP, to jeste Zvezda, ali ona vise NIJE drzavni klub, vec vlasnistvo Covica. Tako da mi nikako nije jasno kako i zasto drzava moze da placa racune PRIVATNIKU? i sto je najgore, istom sumom kao drzavnom klubu! Zanemarujem naravno sve uspehe klubova u proslosti, i ko je koliko zasluzio... Inace, sve najbolje mom Partizanu i Zvezdi u Evroligi, nisam od onih Grobara koji navijaju za sve samo ne za Zvezdu.

Slaninar Zapad

pre 10 godina

Državni klubovi, bili i ostali.
Blizanci, nastavite da se raspravljate ko je tatin veći miljenik. Tebi tata kupio skuter, a meni samo bicikl...na tom ste nivou rasprave.

Molim vas da mi se jednom objavi komentar kad se kritukuju oba državna kluba, ili B92 ne dozvoljava da se čuje da su oni ustvari isti?

ZoranJ

pre 10 godina

Ne dajte im ni dinara, ni iz budžeta, ni iz javnih preduzeća. Neka svako svoje dugove plaća i naplaćuje, a ko duguje za porez - ili reprogram ili bankrot. Nisu to amaterski klubovi, svi tamo rade za platu, a za porez nemaju. Nema veze što su to KK P i FK CZV. Ako ne plate, bankrot, i obavezno odgovorna lica na robiju. Jugoslavija se raspala, JNA se urušila za mesec dana, stotine hiljada mrtvo i ranjeno, a nama što smo preživeli životi su upropašćeni. Ne vidim zašto bi Zvezda i Partizan, organizovani kao da je 1982. ostali čitavi.

betmen

pre 10 godina

ako su uspeli da upropaste klubove najpopularnijih sportova koji mogu da prave profit, nikakva drzavna pomoc im nece pomoci, vec pocinju i iz drzave da isisavaju novac.

susedi beogradskog pasaluka

pre 10 godina

Vojvodina, Spartak, Kragujevac, Cacak, Uzice, Krusevac, Sabac, Zrenjanin, Kikinda, Vranje, Loznica, Valjevo, Vrsac, Pirot, Novi Pazar, Kraljevo, Jagodina, Leskovac i ostali da li ce i oni dobiti neku crkavicu od drzave. I to su srbijanski klubovi u kojima vezba srbijanska omladina. Ministarka recite nesto mi vas slusamo.

bobbie

pre 10 godina

Нико живи ван клубова не зна ко је колико добио пара од државе.А БГ близнаци јесу добили и то се мање или више провлачи кроз медије.Ови јадници што се међусобно пљују ко је више добио пара, е па добили су сви и то наше новце.Уместо да се све приватизује а државни новац усмери у развој производње ми бацамо сваке године паре у рупе без дна.Срамота је то за ову сиромашну државу.

realno

pre 10 godina

Delije ljutite se koliko zelite na moj kom. ,ali relano ove godine partizan nije dobio ni dinar pomoci,samo ne znam ako zvezda ima 0 E(u kasi) kako moze da dovodi zvucnija imena od FKP? Sa druge strane KKP nije doveo niti jedno pojacanje? da mi neko pojasni odakle zvezdi pare ako govore da nemaju,takodje i odakle toliki novac KKCZ a nikoga ne prodaju vec samo dovode?!
(marcizio, 08. jul 2013 14:41) prijatelju, ja ne znam odakle nam pare, ali moram da te pitam: jesmo li se mi bunili kad su Marjanović, Zečević, Bjeković, Ćurković, Tole... lopatama ubacivali pare u Partizan i dovodili najbolje igrače, a Zvezda bila sveži prvak sveta? je l' tebi to logično? je li to normalno? nije, prijatelju. pročitaj razgovor Ćurkovića sa novinarom Insajdera, da vidiš te nebuloze. pozdrav

poreski obveznik

pre 10 godina

Zašto pomažete Partizanu kada oni ne žele da izađu sa finansijskim dokumentima u javnost?! Gde su silne pare od transfera i sponzora? Gde su silne pare od "dominacije"? Tek kad i ako objave i ispostavi se da ipak nisu tačne informacije da pojedinci iz KKP godinama kradu pare, tek onda im se može pomoći!

joe

pre 10 godina

„Zbog javnosti, trebalo bi da bude potpuno jasno šta je zakonski okvir. Lokalne samouprave obezbeđuju finansiranje sportskih klubova. Tačka. Država finansira granske sportske saveze, Sportski savez Srbije, Olimpijski komitet Srbije, kampove, stipendije, nagrade i priznanja sportista, pripreme reprezentativnih selekcija, organizaciju takmičenja i mnogo toga još. I sve to funkcioniše besprekorno, sa budžetom koji je manji i od toliko pominjanog budžeta za kulturu“, istakla je Marićeva.

reprezentativne selekcije u redu. one sportove koji ne mogu po trzisnim principima da obezbede sebi zaradu, u redu.
ali profesionalne sportiste najpopularnijih sportova i klubove je glupo, nek izadju na trziste i posluju po trzisnim uslovima.

Srdjan Milosevic

pre 10 godina

Nema spasa sportu u Srbiji jer se u klubove i saveze uvukao udbaski sljam.
A oni su drzava.Pa nisu oni ludi da sebe reformisu pa da izgube privilegije

backo

pre 10 godina

Slazem se da ne treba davati novac iz budzeta..Ni ja ne bih dao novac..Ono sto nas zanima ko je ostao osakacen za 16miliona duga koji je imao KKCZ..Kako je moguce da takav klub nakon jedne godine lagano kupuje igrace?? Da li je to model resavanja dugova..Drzava treba takve da nagradjuje ??

Hell

pre 10 godina

@ Vujosevic je sam u jednoj emisiji priznao da KKP dobija 20% vise od drzave za razliku od najveceg rivala.Molim vas dosta sa izmisljotinama.
(Heroes, 8. jul 2013 14:29)

Na osnovu rezultata koje je KKP ostvario u odnosu na vecitog rivala u poslednih 20 god,treba da dobija 300% vise sredstava a ne 20%!

Tolle

pre 10 godina

Nije problem da se dobiju ista sredstva, ali ajmo bar da nazovemo stvari pravim imenima.Fudbalski klub Crvena Zvezda dobija POMOC.Sa druge strane, kosarkaski klub Partizan dobija ZASLUZENU NAGRADU.Molio bih vas da nijedan nas klub, a pogotovo kosarkaski, ne stavljate u istu recenicu sa Crvenom Zvezdom, hvala....

akrobata

pre 10 godina

znači mi i dalje plaćamo bahaćenje bogatih?
lagodan je to život.
napraviš basnoslovna dugovanja,obratiš se državi za pomoć i rešiš pitanje.

a je l' možemo i mi ostali 'obični' tako? pošto je to i naša lova,a i naša je valjda država?

Deki

pre 10 godina

Zašto država ne obezbedi KK Partizan neki Gazprom, kao što je obezbedila FK Zvezda? To je barem lakše, jer se radi o mnogo manjoj sumi. U fudbalu nam ne treba pomoć, jer sami zaradjujemo novac. Mene samo zanima, kažite mi, u kom sportu bilo koj klub iz SD Zvezda se nešto zaradjuje, a ne samo troši? Navedite mi jedan!

poreski obveznik

pre 10 godina

Bravo, ništa iz budžeta, neka privatnici u ovom slučaju Zvezdaši i Partizanovci odreše kesu. To treba da važi za sve klubove u Srbiji bez obzira na ime i tradiciju!!! A ako nema para, onda druga, treća, peta liga i na kraju gašenje...nadam se da je došlo vreme da se troši onoliko koliko se ima, a ne da se stalno troši ono što se nema, uz saznanje kako će jednog dana uz kuknjavu taj dug poreski obveznici preuzeti na svoju grbaču...

Darko

pre 10 godina

Ocekujem sada ..da svi klubovi od Subotice do Vranja ..zatraze pomoc drzave ..Ukoliko Ministarka Maric ..odbije da se istim zarom i predanoscu ne posveti pomoci osltalim klubovima vec..se samo pomaze Partizanu i Zvezdi ..onda su sva takmicenja u kojima ucestvuju PZ i CZ ..neregularna i treba ih ili ukinuti ili izbaciti Zvezdu i Partizan iz takmicenja ..jer ima se pomaze da budu prvi na tabeli dok ostali krpe kraj sa krajem

marcizio

pre 10 godina

Delije ljutite se koliko zelite na moj kom. ,ali relano ove godine partizan nije dobio ni dinar pomoci,samo ne znam ako zvezda ima 0 E(u kasi) kako moze da dovodi zvucnija imena od FKP? Sa druge strane KKP nije doveo niti jedno pojacanje? da mi neko pojasni odakle zvezdi pare ako govore da nemaju,takodje i odakle toliki novac KKCZ a nikoga ne prodaju vec samo dovode?!

dr mr prof

pre 10 godina

Нека се они сами сналазе,нису они трошили паре због државе него на своје аутомобиле,куће,виле...сви су обезбедили своју ужу породицу.Нека се те паре проследе за болесну и гладну децу!!!

ilic

pre 10 godina

Srbiji nisu potrebni ni PArtizan ni Zvezda,nije potrebna ni kultura,zdravstvo i skolstvo je totalno bespotrebno,vazno da je Srbija dobila velikog vodju i samo neka je on ziv i zdrav a za ove nabrojane nije ni bitno.

poreski obveznik

pre 10 godina

Bravo, ništa iz budžeta, neka privatnici u ovom slučaju Zvezdaši i Partizanovci odreše kesu. To treba da važi za sve klubove u Srbiji bez obzira na ime i tradiciju!!! A ako nema para, onda druga, treća, peta liga i na kraju gašenje...nadam se da je došlo vreme da se troši onoliko koliko se ima, a ne da se stalno troši ono što se nema, uz saznanje kako će jednog dana uz kuknjavu taj dug poreski obveznici preuzeti na svoju grbaču...

akrobata

pre 10 godina

znači mi i dalje plaćamo bahaćenje bogatih?
lagodan je to život.
napraviš basnoslovna dugovanja,obratiš se državi za pomoć i rešiš pitanje.

a je l' možemo i mi ostali 'obični' tako? pošto je to i naša lova,a i naša je valjda država?

marcizio

pre 10 godina

Delije ljutite se koliko zelite na moj kom. ,ali relano ove godine partizan nije dobio ni dinar pomoci,samo ne znam ako zvezda ima 0 E(u kasi) kako moze da dovodi zvucnija imena od FKP? Sa druge strane KKP nije doveo niti jedno pojacanje? da mi neko pojasni odakle zvezdi pare ako govore da nemaju,takodje i odakle toliki novac KKCZ a nikoga ne prodaju vec samo dovode?!

dr mr prof

pre 10 godina

Нека се они сами сналазе,нису они трошили паре због државе него на своје аутомобиле,куће,виле...сви су обезбедили своју ужу породицу.Нека се те паре проследе за болесну и гладну децу!!!

dragoon

pre 10 godina

Navijač sam Zvezde, ali ne dopuštam da se moji novci od poreza daju kriminalističkim organizacijama, tj Zvezdi i Partizanu. To su postali poligoni za mešetarenje raznih krimosa, političara i sličnih pilićara. BOLJE DA IH NEMA, NEGO DA POSTOJE U OVOM OBLIKU!

Lav

pre 10 godina

Treći put čitam Alisino pismo u nadi da ću otkriti kako će se pomoći klubovima i najkonkretnija stvar koju je napisala je - "duh preporuke". Kladim se da se Džajić i Danilović češu po glavi celo jutro i zovu jedan drugog da pitaju za tumačenje.

susedi beogradskog pasaluka

pre 10 godina

Vojvodina, Spartak, Kragujevac, Cacak, Uzice, Krusevac, Sabac, Zrenjanin, Kikinda, Vranje, Loznica, Valjevo, Vrsac, Pirot, Novi Pazar, Kraljevo, Jagodina, Leskovac i ostali da li ce i oni dobiti neku crkavicu od drzave. I to su srbijanski klubovi u kojima vezba srbijanska omladina. Ministarka recite nesto mi vas slusamo.

backo

pre 10 godina

Slazem se da ne treba davati novac iz budzeta..Ni ja ne bih dao novac..Ono sto nas zanima ko je ostao osakacen za 16miliona duga koji je imao KKCZ..Kako je moguce da takav klub nakon jedne godine lagano kupuje igrace?? Da li je to model resavanja dugova..Drzava treba takve da nagradjuje ??

Hell

pre 10 godina

@ Vujosevic je sam u jednoj emisiji priznao da KKP dobija 20% vise od drzave za razliku od najveceg rivala.Molim vas dosta sa izmisljotinama.
(Heroes, 8. jul 2013 14:29)

Na osnovu rezultata koje je KKP ostvario u odnosu na vecitog rivala u poslednih 20 god,treba da dobija 300% vise sredstava a ne 20%!

Tolle

pre 10 godina

Nije problem da se dobiju ista sredstva, ali ajmo bar da nazovemo stvari pravim imenima.Fudbalski klub Crvena Zvezda dobija POMOC.Sa druge strane, kosarkaski klub Partizan dobija ZASLUZENU NAGRADU.Molio bih vas da nijedan nas klub, a pogotovo kosarkaski, ne stavljate u istu recenicu sa Crvenom Zvezdom, hvala....

Realan Partizanovac

pre 10 godina

Meni i dalje nije jasno. Nisam od onih Grobara, koji smaraju sa FMP i ne znam ni ja sta... Zvezda je bila ugasena, promenila je ime dodavsi jos Beograd, da bi izgubila veci deo dugova, to svi vec znaju, i njen vlasnik je PRIVATNIK Nebojsa Covic. To nije FMP, to jeste Zvezda, ali ona vise NIJE drzavni klub, vec vlasnistvo Covica. Tako da mi nikako nije jasno kako i zasto drzava moze da placa racune PRIVATNIKU? i sto je najgore, istom sumom kao drzavnom klubu! Zanemarujem naravno sve uspehe klubova u proslosti, i ko je koliko zasluzio... Inace, sve najbolje mom Partizanu i Zvezdi u Evroligi, nisam od onih Grobara koji navijaju za sve samo ne za Zvezdu.

Slaninar Zapad

pre 10 godina

Državni klubovi, bili i ostali.
Blizanci, nastavite da se raspravljate ko je tatin veći miljenik. Tebi tata kupio skuter, a meni samo bicikl...na tom ste nivou rasprave.

Molim vas da mi se jednom objavi komentar kad se kritukuju oba državna kluba, ili B92 ne dozvoljava da se čuje da su oni ustvari isti?

Darko

pre 10 godina

Ocekujem sada ..da svi klubovi od Subotice do Vranja ..zatraze pomoc drzave ..Ukoliko Ministarka Maric ..odbije da se istim zarom i predanoscu ne posveti pomoci osltalim klubovima vec..se samo pomaze Partizanu i Zvezdi ..onda su sva takmicenja u kojima ucestvuju PZ i CZ ..neregularna i treba ih ili ukinuti ili izbaciti Zvezdu i Partizan iz takmicenja ..jer ima se pomaze da budu prvi na tabeli dok ostali krpe kraj sa krajem

bobbie

pre 10 godina

Нико живи ван клубова не зна ко је колико добио пара од државе.А БГ близнаци јесу добили и то се мање или више провлачи кроз медије.Ови јадници што се међусобно пљују ко је више добио пара, е па добили су сви и то наше новце.Уместо да се све приватизује а државни новац усмери у развој производње ми бацамо сваке године паре у рупе без дна.Срамота је то за ову сиромашну државу.

ZoranJ

pre 10 godina

Ne dajte im ni dinara, ni iz budžeta, ni iz javnih preduzeća. Neka svako svoje dugove plaća i naplaćuje, a ko duguje za porez - ili reprogram ili bankrot. Nisu to amaterski klubovi, svi tamo rade za platu, a za porez nemaju. Nema veze što su to KK P i FK CZV. Ako ne plate, bankrot, i obavezno odgovorna lica na robiju. Jugoslavija se raspala, JNA se urušila za mesec dana, stotine hiljada mrtvo i ranjeno, a nama što smo preživeli životi su upropašćeni. Ne vidim zašto bi Zvezda i Partizan, organizovani kao da je 1982. ostali čitavi.

Srdjan Milosevic

pre 10 godina

Nema spasa sportu u Srbiji jer se u klubove i saveze uvukao udbaski sljam.
A oni su drzava.Pa nisu oni ludi da sebe reformisu pa da izgube privilegije

Deki

pre 10 godina

Zašto država ne obezbedi KK Partizan neki Gazprom, kao što je obezbedila FK Zvezda? To je barem lakše, jer se radi o mnogo manjoj sumi. U fudbalu nam ne treba pomoć, jer sami zaradjujemo novac. Mene samo zanima, kažite mi, u kom sportu bilo koj klub iz SD Zvezda se nešto zaradjuje, a ne samo troši? Navedite mi jedan!

Ratko

pre 10 godina

Zasto se nigde ne pominje ZKK Partizan i Marina Maljkovic. Najzad nase kosarkasice uspele do Evropskog POLUFINALA. I sada umesto u Evrlogu za koji se izborile Marina i kosarkasice Partizana na ulici, svi odjednom na ulici. Alisa i svi ostali reagujte. Srbiju najvise spasavaju SRPKINJE!

ilic

pre 10 godina

Srbiji nisu potrebni ni PArtizan ni Zvezda,nije potrebna ni kultura,zdravstvo i skolstvo je totalno bespotrebno,vazno da je Srbija dobila velikog vodju i samo neka je on ziv i zdrav a za ove nabrojane nije ni bitno.

Ivan

pre 10 godina

Citate li vi tekst ili samo naslov? NECE IZ BUDZETA NEGO CE PREPORUCITI PRIVATNICIMA DA IM POMOGNU.
(Dr.Brele, 8. jul 2013 19:44)
Читај мало између редова драги мој Др. Бреле. Ти изгледа верујеш политичарима. Шта они кажу, то је за тебе истина. А питаш ли се како ће они препоручити приватницима да помогну. Можда ће им ПОСЛАТИ ИНСПЕКЦИЈУ АКО НЕ ПОМОГНУ. Или ће им НАМЕСТИТИ ТЕНДЕР АКО ПОМОГНУ. Зато пријатељу запамти једно: док су у управама клубова политичари, грађани финансирају клубове. Труднице, пензионери, болесни, инвалиди и сви остали грађани финансирају професионалне фудбалере (да узимају стотине хиљада евра да би трчали за лоптом.)

kako drugacije

pre 10 godina

Sad sam provalio zasto Drzava vise pomaze Zvezdu nego Partizan:
"Zakon jasno kaze, da Drzava finansijski pomaze AMATERSKE klubove"!!! :D

poreski obveznik

pre 10 godina

Zašto pomažete Partizanu kada oni ne žele da izađu sa finansijskim dokumentima u javnost?! Gde su silne pare od transfera i sponzora? Gde su silne pare od "dominacije"? Tek kad i ako objave i ispostavi se da ipak nisu tačne informacije da pojedinci iz KKP godinama kradu pare, tek onda im se može pomoći!

betmen

pre 10 godina

ako su uspeli da upropaste klubove najpopularnijih sportova koji mogu da prave profit, nikakva drzavna pomoc im nece pomoci, vec pocinju i iz drzave da isisavaju novac.

Dokle vise ?

pre 10 godina

Grobar sam, da kazem, bivsi ozbiljni kosarkas, i ne pratim toliko fudbal, ali idem na gotovo sve utakmice Partizana. Ali zelim da vidim gde su otisle te silne pare od prodaje igraca? Ne mogu da verujem da celnici kluba nisu uspeli da unovce silno preprodavanje igraca posle par godina za duplo vecu lovu nego sto su dovedeni. Ili nisu strucni, pa neka idu, ili su se nakrali za 5 zivota. Ja trece ne vidim. O Covicu ne zelim ni da pricam, on je muvator svoje klase, ali prvo zelim cisto svoje dvoriste!

Milan

pre 10 godina

"Tacka". Au ala ste opasni sa tim tackama. Kao vi ste autoritativni, kao nesto ste naglasili. Sef jednom kaze "tacka", a onda vi svi kao papagaji ponavljate do iznemoglosti. Kao sto su svi poltroni iz DS jedno vreme drmali glavom kao pokojni Djindjic. Mene bi bilo sramota da se bas toliko uvlacim, ili da neko ima toliki uticaj na mene pa postajem njegov klon. Sta bre "tacka" kada nisi nista rekla, bolje da si novinarima bez reci prosledila taj Zakon na koji se pozivas. "Tacka". Ma mozes misliti, ziv sam se smrzao. Pajaci.

Znalac

pre 10 godina

Hell

Golube, vreme socuijalizma i radnickog samoupravljanje je odavno proslo. Da li drzava pomaze Real, Barsu, Bayern, CSKA, OLY, PAO, MU, Aresenal. Lepo je Ministarka rekla. Drzava pomaze amaterski sport, Olimpijski komitet itd. Zasto bui se zuta banka dala u profesinalne klubove. Ako nemaju rukovodstvo koje moze da namakne pare onda kljuc u bravu

joe

pre 10 godina

„Zbog javnosti, trebalo bi da bude potpuno jasno šta je zakonski okvir. Lokalne samouprave obezbeđuju finansiranje sportskih klubova. Tačka. Država finansira granske sportske saveze, Sportski savez Srbije, Olimpijski komitet Srbije, kampove, stipendije, nagrade i priznanja sportista, pripreme reprezentativnih selekcija, organizaciju takmičenja i mnogo toga još. I sve to funkcioniše besprekorno, sa budžetom koji je manji i od toliko pominjanog budžeta za kulturu“, istakla je Marićeva.

reprezentativne selekcije u redu. one sportove koji ne mogu po trzisnim principima da obezbede sebi zaradu, u redu.
ali profesionalne sportiste najpopularnijih sportova i klubove je glupo, nek izadju na trziste i posluju po trzisnim uslovima.

Milan

pre 10 godina

Srbija je jedina zemlja u Evropi u kojoj još uvek postoje državni klubovi: Zvezda i Partizan. Neko će reći da su oni udruženje građana. Formalno jesu, ali u upravama sede političari iz vladajućih stranaka i svi mi znamo da se oni pitaju za sve. Dakle, oni su faktički državni klubovi. Zamislite ligu u kojoj se takmiče dva kluba koja imaju jednog vlasnika-državu. Koliko je regularna takva liga? Koliko prostora se otvara za korupciju ako su dva kluba državna? Neka mi neko kaže ima li negde u Evropi nešto slično, da političari iz partija na vlasti sede u upravnim odborima najvećih klubova. Zato privatizujte Zvezdu i Partizan.

Nemoj te price o transparentnosti, kad su to veeelike izmisljotine i ne razumem zasto se palite na to...

pre 10 godina

Zašto pomažete Partizanu kada oni ne žele da izađu sa finansijskim dokumentima u javnost?! Gde su silne pare od transfera i sponzora? Gde su silne pare od "dominacije"? Tek kad i ako objave i ispostavi se da ipak nisu tačne informacije da pojedinci iz KKP godinama kradu pare, tek onda im se može pomoći!
(poreski obveznik, 8. jul 2013 15:04)

Cekaj prijatelju, slazem se sa tobom, ali ajde mi dostavi ti finansijske izvestaje KK Zvezda i FK Zvezda... O cemu vi pricate? Gde ste vi videli izvestaje gde su nestali milioni i milioni koji su upumpavani u Zvezdu? Smislite neku pricu i ponavljate je uporno, bez ikakvog dokaza... Znaci, gnusna je laz da su dostavljeni finansijski izvestaji bilo koje sekcije SD Crvena Zvezda... Znaci od te transparentnosti na koju se pozivate nema nista, to je rec koju Covic koristi svaki put kada nema objasnjenja za neke stvari koje radi... Je li Danilovic rekao da se duguje za porez, i da se duguje igracima, eto ti finansijskog izvestaja, taman na nivou onog koji je Zvezda dostavila... Ni ona nije objasnjavala gde su pare preko tih petnaest miliona duga, jednostavno su rekli kome duguju... To nije finansijski izvestaj.... Daj bre vise sa tim pricama za retarde, koja je tu caka po tebi, dostavis stanje dugova i automatski ti je sve oprosteno? Tako je bar bilo u slucaju sa KK zvezda, niti je ko kriv, niti se kome vraca, niti se zna koliki je dug, niti se zna odakle pare sada, niti se zna jeste li drzavni, ili privatni klub...

Casnije je tako

pre 10 godina

Ma gasi to kosarkasko zlo
(Da, 8. jul 2013 15:35)
Bolje da se ugasi pa iz pocetka nego da na drugi klub nakace crno-bele dresove.

Sit gladnom ne da da jede

pre 10 godina

U FK Zvezdu su ovih dana došli: Trener i šest skupih pojačanja a najavljuju se još dva. U KK Partizan je došao jedan anonimus iz Sarajeva i NIKO VIŠE. Jel' to stanje u kome se klubovi nalaze, jel' Zvezda duguje 60 miliona eura a Partizan, O BRUKE: NIJE PLATIO POREZ i blokiran im je račun. Pa da li ja to ne razumem stvari (neverovatno sam glup) ili sam čuo izjavu da i visoki srpski političar kaže da ni on ne razume. On je mislio na nešto drugo jer ovo inače VELIKOJ VEĆINI u Srbiji nije uopšte čudno.

postenjacina

pre 10 godina

Zašto pomažete Partizanu kada oni ne žele da izađu sa finansijskim dokumentima u javnost?! Gde su silne pare od transfera i sponzora? Gde su silne pare od "dominacije"? Tek kad i ako objave i ispostavi se da ipak nisu tačne informacije da pojedinci iz KKP godinama kradu pare, tek onda im se može pomoći!
(poreski obveznik, 8. jul 2013 15:04)
A 60 miliona duga FKCZ??? Tu niko nije krao vec samo malo kraduckao?

Realno do bola

pre 10 godina

Hell,Partizan je upravo zbog mnogo vece pomoci od drzave i ostvario dosta bolje rezultate u kosarci od 2003 godine.Drzava ne treba da pomogne Zvezdi,vec da joj vrati pare koje je uzela posle 91 godine da bi finansirala rat.Tada je samo jedan Zvezdin igrac,Pancev otisao za 30 miliona dm(sada 10 miliona eura),a prodat je ceo tim.Dakle tu se radi o barem 50 miliona eura sigurno za sve igrace,a Zvezda vec 93 godine nije imala pare.
(Nenad, 8. jul 2013 16:31)

Prvo, nije od 2003. godine vec od 2002. Drugo, Pancev je prodat za sedam miliona funti i to nikad ne bi moglo da bude 30 miliona dm, najvise 20.

Mare

pre 10 godina

Neka Alisa placa njihove dugove. Ne zelimo da poreski obveznici dotiraju raspinistvo i los menadzment u takvim klubovima. Ako je mogao Proleter iz Zrenjanina da se ugasi moze i Crvena Zvezda.

realno

pre 10 godina

Delije ljutite se koliko zelite na moj kom. ,ali relano ove godine partizan nije dobio ni dinar pomoci,samo ne znam ako zvezda ima 0 E(u kasi) kako moze da dovodi zvucnija imena od FKP? Sa druge strane KKP nije doveo niti jedno pojacanje? da mi neko pojasni odakle zvezdi pare ako govore da nemaju,takodje i odakle toliki novac KKCZ a nikoga ne prodaju vec samo dovode?!
(marcizio, 08. jul 2013 14:41) prijatelju, ja ne znam odakle nam pare, ali moram da te pitam: jesmo li se mi bunili kad su Marjanović, Zečević, Bjeković, Ćurković, Tole... lopatama ubacivali pare u Partizan i dovodili najbolje igrače, a Zvezda bila sveži prvak sveta? je l' tebi to logično? je li to normalno? nije, prijatelju. pročitaj razgovor Ćurkovića sa novinarom Insajdera, da vidiš te nebuloze. pozdrav

Grobar 031

pre 10 godina

Nije problem da se dobiju ista sredstva, ali ajmo bar da nazovemo stvari pravim imenima.Fudbalski klub Crvena Zvezda dobija POMOC.Sa druge strane, kosarkaski klub Partizan dobija ZASLUZENU NAGRADU.Molio bih vas da nijedan nas klub, a pogotovo kosarkaski, ne stavljate u istu recenicu sa Crvenom Zvezdom, hvala....
(Tolle, 8. jul 2013 15:42)
To je to! Bravo Tolle, majstore!

koliko frustracije u narodu

pre 10 godina

Dokle vise? Narod nema hleba da jede a drzava ce iz budzeta u kome nema para za plate i penzije da pomaze klubove i igrace sa milionskim primanjima. Nema para za nauku i kulturu a ima za sport. Zasto je bitniji sport od nauke? Razmislja li neko u ovoj drzavi? Imate li obraza i stidite li se icega?
(cedo, 8. jul 2013 17:39)

Ne znam, Cedo ima li neko u ovoj zemlji ko razmislja, a ti ocigledno ne citas. U vesti lepo pise da se klubovima nece pomagati iz budzeta.

sramota

pre 10 godina

A kako je KKCZ vratio dugove i platio porez državi u totalu od 15 miliona EUR? Tako što su otišli u stečaj, promenili ime (sada je to neka "druga" Čovićeva Zvezda) i sada krenuli bez dugova (ovo se zove prevara naroda u normalnim zemljama), a država (prećutno) ostala bez para, kao i mnogi poverioci.
Još nešto - zašto bi FKCZ dobila pare od države? Novac od igrača je išao u privatne džepove, menadžerima i ljudima u klubu, a sada država da pomaže? Brukaju nas (i igrači i navijači) gde god da se pojave, i država sada treba da nagrađuje neuspehe??? Pa to nije normalno!!!

Sa druge strane, u košarci para nema, od prodaje igrača ne može da se živi. Uspesi KK Partizan su neuporedivi sa rezultatima ostalih klubova u ovoj zemlji , tako da je sasvim prirodno da zaslužuje mnogo više od ostalih. Partizan osvoji 15 trofeja u domaćoj i ABA ligi, i onda dobije samo 20% više novca zbog Zvezde - i to je onda nekome normalno? Da je pameti u ovoj zemlji, nagrade od strane države (ako ih već daju) treba regulisati zakonom, i da budu u skladu sa rezultatima. Na primer, prvak zemlje u košarci - 1 milion EUR, prvak u fudbalu - 5 miliona EUR, vicešampionu takođe dati određeni iznos, itd.... Samo tako bi sve bilo čisto...Ovako, ko ima kombinacije taj naše način kako nekoga da zavrne za pare, i tako u krug...

prevara iz sluzbenog glasnika...

pre 10 godina

Jos kada bi znao nesto o stecaju bilo bi dobro. Kada bilo ko ode u stecaj ne oslobadja se placanja dugova. Sva imovina ide u stecajnu masu i od toga se namiruju poverioci. KK Crvena Zvezda u stecaju nije na listi poreskih duznika. Imas na sajtu 500 najvecih. Na 346 mestu je KK partizan.Sto KK partizan ne pronadje nekog privatnika koji ce da preuzme klub. Bojim se da takvog u Srbiji nema jer je lako bilo dvadeset godina graditi uspeh na grbaci drzave
(Samo konstatujem, 8. jul 2013 18:32)

Sva imovina ide u stecajnu masu i od toga se namiruju poverioci?? U kakvu bre stecajnu masu i odakle u toj masi pare da se namire poverioci ako su u toj masi svi pod stecajem?? Sto bi isli pod stecaj da imaju para? O cemu pricas. Poverioci ce dobiti 2.5% i kraj. To je cista drzavna prevara ne samo kada je CZ u pitanju nego bilo koja firma, preduzece ili fabrika. Nikada tih 15 ili 16 miliona nece biti vraceni, NIKADA. Pa ti pisi o stecaju...

Đorđe

pre 10 godina

Ljudi, mi moramo da shvatimo u Srbiji postoji veoma malo privatnih firmi, spremnih da ulože ozbiljniji novac u sport. Ekonomska kriza je uzela maha i u većini preduzeća prvi troškovi koji se smanjuju su troškovi marketinga i sponzorstva, tako da nije realno očekivati da uprave klubove obezbede značajan priliv privatnog kapitala.
Da podsetim da ni Partizan ni Zvezda nisu privatni klubovi, tako da država treba da pronađe neki način da im pomogne. Ipak su to klubovi od opšteg društvenog značaja, s tim što KK Partizan na fantastičan način reprezentuje Srbiju u Evropi i svetu. Francuzi i Španci snimaju filmove o KK Partizanu, toliko igrača iz tog kluba je otišlo u NBA itd. Stvarno je glupo dozvoliti da to propadne zbog ne tako velikog duga od 2-3 miliona evra. Takođe treba imati u vidu da je vrednost Partizanovog tima svakako veća od ukupnog duga, što znači da nije potrebno mnogo da klub izađe iz krize. Ali uz pomoć, državni organi bi trebalo da detaljno pročešljaju finansije kluba, da pregledaju kompletnu dokumentaciju i da utvrdre da li je bilo nenamenskog trošenja sredstava. Ukoliko jeste, treba da uslede i krivične prijave, pa makar to bio Danilović.
Sa FK Zvezda je malo komplikovanije, jer je dug zaista ogroman, a klub zbog ranih eliminacija iz Evrope ne ostvaruje značajne prihode. I tu se pre svega moraju označiti krivci, pa onda dobro analizarati na koji način bi klub magao da se izvuče iz krize.

my way

pre 10 godina

Ma nemoj, a kad treba unistiti domacu ligu, a time i bazu igraca i kvantitet, igrati i u Evropi predstavljati regionalnu ligu, a srpsku kosarku i fudbal (svima im i u njemu puna usta lige bratstva i jedinstva) izbrisati sa mape onda ste na to spremni, a sad ovamo Srbiji za pomoc. Ne, nikako, vreme je da drzava objasni Zvezdi i Partizanu da nisu jedino sto postoji u srpskom sportu, ako su uopste u njemu (pre svega mislim na kosarku)!

Privrednik

pre 10 godina

Ako drzava hoce da pomogne svim profesionalnim klubovima trebe omoguciti da se privatizuju, da se isteraju svi partijski kadrovi ( narocito one iz SPS-a) iz svih klubova, da se promeni poreski zakoni napravi onakakv kakav je u Spaniji, Francuskoj, Nemackoj gde bi privatni sektor bio oslobodjen poreza u iznosu od 7% za ulaganje u sport i kullturu, zdravstvo....Ali Mladja Dinkic hoce sve pare u budzet pa onda da se pare daju na kasicicu. Ja sam vec dao izvesnu sumu FK Crvena Zvezda ali nemam nikakvu beneficiju na kraju godine kada se obracunava porez. Moja dobra volja

Nimbex

pre 10 godina

dokle bre vise da bacamo pare na neprofitabilne stvare ma nek se zemlja vise otvori ljudi umiru treba im za goli zivot skupljamo pare preko sms-a a ovi uplacuju nebitnim sportskim drustvima pare sramota bre

Pokemon

pre 10 godina

Hell,Partizan je upravo zbog mnogo vece pomoci od drzave i ostvario dosta bolje rezultate u kosarci od 2003 godine.Drzava ne treba da pomogne Zvezdi,vec da joj vrati pare koje je uzela posle 91 godine da bi finansirala rat.Tada je samo jedan Zvezdin igrac,Pancev otisao za 30 miliona dm(sada 10 miliona eura),a prodat je ceo tim.Dakle tu se radi o barem 50 miliona eura sigurno za sve igrace,a Zvezda vec 93 godine nije imala pare. (Nenad, 08. jul 2013 16:31) A kako je to dobijao veće pare? Tako što dovede par klinaca svake sezone koji ne vrede ni 100 000€, ili je tebi promaklo da navedeš da je ugašena zvezda dovodila trenere(pešića 2 puta i sagadina) gde samo oni po sezoni koštaju oko 300 000 €, a da ne pominjem divca (2,5 mil €) za 4 utakmice, pa gurovića, rakočevića, pa nimalo jeftine amerikance i to svake sezone po 5-6 afirmisanih i skupih igrača, da li su oni igrali za šaku pirinča ili ćeš mi reći da je dug od 16 mil. € sam od sebe nastao? I šta sad niko ni ne pominje taj dug, da li je i kako je vraćen ili je država oprostila? A to što ćoki priča da je izneo sve u vezi poslovanja, jeste ali verbalno(rečima) a koliko ja znam ni jednom niko nije imao uvid u te papire i ko je sklapao ugovore, kada bude te reči sproveo u cifre na papiru (naravno i kako je saniran dug od 16 mil €)onda može da to traži i od drugih!

kiza

pre 10 godina

(Samo konstatujem, 8. jul 2013 18:32)

Još kad bi i ti znao kako su ovi tvoji vratili pare i "platili" porez i koliko su ga platili gde bi ti bio kraj;

Pedja

pre 10 godina

Na osnovu rezultata koje je KKP ostvario u odnosu na vecitog rivala u poslednih 20 god,treba da dobija 300% vise sredstava a ne 20%!
(Hell, 8. jul 2013 15:33)
Iduci tom istom logikom KKP i FKP je drzava trebala da ugasi jer su osvojili 4 odnosno 9 titula sampiona drzave do 1991god i dolaska SPS na vlast. Sto tada niste pricali tu pricu o podeli para prema uspesima? Sto Vujosevic nije pricao tu pricu do 2008 ili 2009god kada ste imali manje osvojenih titula? Na osnovu cega je Partizan dobijao istu ili cak i vecu kolicinu para od Zvezde iako je imao manje titula? Zasto je drzava branila Partizan od lopova a dozvolila im da opljackaju KK i FK Zvezdu?

v

pre 10 godina

A sto ne daju pare Borcu iz Cacka? Ljudi moraju da nauce u ovoj drzavi da ne trose unapred pare koje nemaju, da ne dovode igrace za koje nemaju para da ih plate. Jednostavno Zvezda i Partizan dominiraju u sportu ne zbog njihovog rada vec zato sto im neko daje NASE pare od POREZA, a onda oni pokupuju sve talente u Srbiji koje je neko drugi stvarao i predstavljaju se kao neki znalci. Neka nauce da zaradjuju pare sami, ovako samo znaju da kukaju. Ako ne umeju da zarade pare nek se ugase. Sport je uvek bio mesto za pranje novca, ali kod nas izgleda vise ni nema sta da se opere.

Dr.Kosarka

pre 10 godina

A gde su kk partizanu pare?Pa sve otislu u namestanje.
-superliga
-jadranska liga ( aba).
-kup R.K
ove god. nisu imali za kup , i onda sam znao da ce u bankrot!!!

NemanjaVac8

pre 10 godina

Zasto se nigde ne pominje ZKK Partizan i Marina Maljkovic. Najzad nase kosarkasice uspele do Evropskog POLUFINALA. I sada umesto u Evrlogu za koji se izborile Marina i kosarkasice Partizana na ulici, svi odjednom na ulici. Alisa i svi ostali reagujte. Srbiju najvise spasavaju SRPKINJE!
(Ratko, 8. jul 2013 16:02)
...
Zato što je ŽKK Crvena zvezda sa svojih 39 titula od kojih je jedan iz kupa šampiona,šutnut u zadnjicu i skoro totalno uništen.ŽKK Partizan ima 13 trofeja, od kojih 4 za kratko vreme (od 2009-2013).Da 2009 je neko eto doneo odluku da se reprezentacija razvija u Partizanu i uništio 2 daleko veća i uspešnija kluba od Partizana.Takođe,uništeni su još neki za nas značajni ŽKK-i.Dalje, zašto je država ćutala kada je reč o fudbalu i Crvenoj zvezdi već od 1992 godine.Zato što je već tada Partizan imao svoj plan sa svojim ljudima.Nije važno ko za koga navija,realnost je samo pogledati ko sve sedi u savezima u raznim sportovima.Sve sami Partizanovci.Takođe,nije teško utvrditi i kakvo je stanje po tom pitanju u srpskom sportu još od 1945 pa nadalje.Kulminacija toga je počela još sada davne 1992.

daj sta das

pre 10 godina

Najveci problem u ovoj zemlji je kako ljude nauciti da se novac zaradjuje a ne dobija. Ovima sto daju odgovara da tako ostane posto na taj nacin za sitne pare drze svoje pozicije i moc a ovi sto dobijaju znaju da sami nisu u stanju da zaradjuju ni te sitne pare te im ovo svima savrseno odgovara. Rezultat svega je to da mi nemamo ni jedan sportski klub koji u Evropi ima znacajnu ulogu. KK Partizan povremeno bljesne ali na vrhu je bio samo jednom kao i FKCZ i to pre dve decenije ali nekoj drugoj drzavi. Mislite li da Real, Barselona, Bayern, Manchester ili Olimpijakos i PAO dobijaju novac od drzave? E moji komunisti ubi vas ideologija u glavu.

bley

pre 10 godina

@poreski obveznik

covece na kom transferu je kkp zaradio? svi stranci imaju jednogodisnje ugovore i odlaze kao slobodni.. ne zamlacujte se a svi znamo da svaki igrac mora da se isplati, da se placa zakup pionira..

cedo

pre 10 godina

Dokle vise? Narod nema hleba da jede a drzava ce iz budzeta u kome nema para za plate i penzije da pomaze klubove i igrace sa milionskim primanjima. Nema para za nauku i kulturu a ima za sport. Zasto je bitniji sport od nauke? Razmislja li neko u ovoj drzavi? Imate li obraza i stidite li se icega?

Revizor

pre 10 godina

(Nemoj te price o transparentnosti, kad su to veeelike izmisljotine i ne razumem zasto se palite na to..

Care, Finansijiski izvestaj FK Crvena Zvezda i KK Crvena Zvezda su se nalazili na klubskim sajtovima. Na svim konferencijama za stampu su primerci predati svim novinarima koji su mogli da postavljaju pitanja. Finansijske izvestaje je radila nezavisna kuca PriceWaterhouse&Cooper. Zao i je sto tebi nisu dali. Takav izvestaj do sada ova drzava nije videla od bilo kog kluba Partizana. Zastooo???? Stavi prst na celo i zapitaj se. Svakom pametnom odgovor se namece sam

Laku noć

pre 10 godina

Nije problem da se dobiju ista sredstva, ali ajmo bar da nazovemo stvari pravim imenima.Fudbalski klub Crvena Zvezda dobija POMOC.Sa druge strane, kosarkaski klub Partizan dobija ZASLUZENU NAGRADU.Molio bih vas da nijedan nas klub, a pogotovo kosarkaski, ne stavljate u istu recenicu sa Crvenom Zvezdom, hvala....
(Tolle, 08. jul 2013 15:42)
Potpuno se slažem s tobom da se JSDP, sa svojim Marjanović-Tole-gepek-sudijska svlačionica lažnim rezultatima, ne može porediti sa SDCZ :D

Realno do bola

pre 10 godina

Pedja, devet titula u fudbalu?! Koliko ste vi onda imali, devetnaest?
Opet nam ne priznajete one dve titule a vase sve ciste?!
Stvarno si neverovatan.

bertans

pre 10 godina

Grobari cisto da se ne brinete. Dule i Danilovic su nasli sponzore,bice mnogo vise para nego prethodnih sezona i bice odlicnih pojacanja,cilj je da se prolazak u TOP 8. Znate i sami da nikad pre avgusta nismo dovodili igrace,a Dule ce moci da dovede sve koje zeli.

bertans

pre 10 godina

Najvise volim kad neki Partizanovac pise istinu i daje argumente a onda ima brdo minusa od cigana jer ih istina boli. Ja kad vidim istinu kod zvezdasa koja mi se ne svidja samo preskocim komentar.Ne mogu da stavim minus na nesto sto je tacno. Previse su se razvili kompleksi kod vas

Vlada

pre 10 godina

Da li se pomaze sport ili navijacii i koga ko pomaze ili podriva? Eto, znaju se pravila o finansiranju i nema odstupanja pa ako neki sport ili klub ne usmerava dobro pare restrikcije su neminovne pa ko opstane u redu a ne poimence Partizan ili Zvezda, oni moraju da imaju odgovornost pa neka se ugase ako ne rade dobro bez obzira na imena!

Ratko

pre 10 godina

Zasto se nigde ne pominje ZKK Partizan i Marina Maljkovic. Najzad nase kosarkasice uspele do Evropskog POLUFINALA. I sada umesto u Evrlogu za koji se izborile Marina i kosarkasice Partizana na ulici, svi odjednom na ulici. Alisa i svi ostali reagujte. Srbiju najvise spasavaju SRPKINJE!
(Ratko, 8. jul 2013 16:02)
...
Zato što je ŽKK Crvena zvezda sa svojih 39 titula od kojih je jedan iz kupa šampiona,šutnut u zadnjicu i skoro totalno uništen.ŽKK Partizan ima 13 trofeja, od kojih 4 za kratko vreme (od 2009-2013).Da 2009 je neko eto doneo odluku da se reprezentacija razvija u Partizanu i uništio 2 daleko veća i uspešnija kluba od Partizana.
. . .
(NemanjaVac8, 8. jul 2013 16:46)

Taj neko koji je odlucio “da se reprezentacija ravija u Partizanu” je imao USPEHA i sa reprezentacijom i sa Partizanom.Godinama Srpske kadetkinje i juniorke donose Srbiji medalje a onda kod seniorki nista. Sada je reprezentacija u prvih cetiri u Evropi a Partizan u Evroligi! Kosarkasice dosle gde su uslovi za razvoj najbolji. A glavni razlog zbog cega su dosle se zove Marina Maljkovic. Da je Marina bila neuspesna verovatno nebi dosle.

Ima dosta klubova u Ukrajini, Madjarskoj, Belorusiji itd koji takodje zele u Evroligu. Da su nase zajedno sa Marinom otisle kod njih u kakvom stanju bi onda bila srpska zenska kosarka? Valjda onako kako je i dosada bila. Bez perpektive dok se nije pojavila Marina sa projektom i svima pokazala da je bila ozbiljna. A iza nje stoji najvaznije – REZULTATI!!

Nenad

pre 10 godina

Hell,Partizan je upravo zbog mnogo vece pomoci od drzave i ostvario dosta bolje rezultate u kosarci od 2003 godine.Drzava ne treba da pomogne Zvezdi,vec da joj vrati pare koje je uzela posle 91 godine da bi finansirala rat.Tada je samo jedan Zvezdin igrac,Pancev otisao za 30 miliona dm(sada 10 miliona eura),a prodat je ceo tim.Dakle tu se radi o barem 50 miliona eura sigurno za sve igrace,a Zvezda vec 93 godine nije imala pare.

ime

pre 10 godina

"Zato što je ŽKK Crvena zvezda sa svojih 39 titula od kojih je jedan iz kupa šampiona,šutnut u zadnjicu i skoro totalno uništen.ŽKK Partizan ima 13 trofeja, od kojih 4 za kratko vreme (od 2009-2013).Da 2009 je neko eto doneo odluku da se reprezentacija razvija u Partizanu i uništio 2 daleko veća i uspešnija kluba od Partizana.Takođe,uništeni su još neki za nas značajni ŽKK-i.Dalje, zašto je država ćutala kada je reč o fudbalu i Crvenoj zvezdi već od 1992 godine.Zato što je već tada Partizan imao svoj plan sa svojim ljudima.Nije važno ko za koga navija,realnost je samo pogledati ko sve sedi u savezima u raznim sportovima.Sve sami Partizanovci.Takođe,nije teško utvrditi i kakvo je stanje po tom pitanju u srpskom sportu još od 1945 pa nadalje.Kulminacija toga je počela još sada davne 1992.
(NemanjaVac8, 8. jul 2013 16:46)"

Kad smo već kod pravde nebeske, čojstva, junaštva i vazda u srpskim žalopojkama prisutnog poštenja, po kojoj se logici ulaže u VK Crvena Zvezda i VK Radnički Kragujevac (koji su, doduše, pošteno podelili reprezentaciju, da ne bude baš toliko "transparentno"), pored VK Partizana koji ima više trofeja od oba ova novokomponovana kluba zajedno?

mesni narezak

pre 10 godina

@marcizio

Sve bi ovo bilo u redu sto si napisao,kada bi se bavio i prethodnim godinama,ali i svojim klubom.Ovako je samo licemerno,nista vise.

Samo konstatujem

pre 10 godina

A kako je KKCZ vratio dugove i platio porez državi u totalu od 15 miliona EUR? Tako što su otišli u stečaj, promenili ime (sada je to neka "druga" Čovićeva Zvezda) i sada krenuli bez dugova (ovo se zove prevara naroda u normalnim zemljama), a država (prećutno) ostala bez para, kao i mnogi poverioci.
(Sramota)

Jos kada bi znao nesto o stecaju bilo bi dobro. Kada bilo ko ode u stecaj ne oslobadja se placanja dugova. Sva imovina ide u stecajnu masu i od toga se namiruju poverioci. KK Crvena Zvezda u stecaju nije na listi poreskih duznika. Imas na sajtu 500 najvecih. Na 346 mestu je KK partizan.Sto KK partizan ne pronadje nekog privatnika koji ce da preuzme klub. Bojim se da takvog u Srbiji nema jer je lako bilo dvadeset godina graditi uspeh na grbaci drzave

Бане

pre 10 godina

Једино ако ви госпођо министарко не будете ти који ће дати тај новац из свога џепа који им је толко потребам,jер овај гладан народ одавно нема ни за себе а камоли за спорт.

PFC

pre 10 godina

@daj sta das gresis rezultati KK Partizan u evropi su u odnosu na ulozeno fantasticni i jedini je od velikana iz eks Juge(Cibona,Bosna,Jugoplastika) koji kako tako funkcionise a to sto trazi pare od drzave logicno je drzava je vlasnik i treba da da ili da ona obezbedi sponzore

marcizio

pre 10 godina

Delije ljutite se koliko zelite na moj kom. ,ali relano ove godine partizan nije dobio ni dinar pomoci,samo ne znam ako zvezda ima 0 E(u kasi) kako moze da dovodi zvucnija imena od FKP? Sa druge strane KKP nije doveo niti jedno pojacanje? da mi neko pojasni odakle zvezdi pare ako govore da nemaju,takodje i odakle toliki novac KKCZ a nikoga ne prodaju vec samo dovode?!

Tolle

pre 10 godina

Nije problem da se dobiju ista sredstva, ali ajmo bar da nazovemo stvari pravim imenima.Fudbalski klub Crvena Zvezda dobija POMOC.Sa druge strane, kosarkaski klub Partizan dobija ZASLUZENU NAGRADU.Molio bih vas da nijedan nas klub, a pogotovo kosarkaski, ne stavljate u istu recenicu sa Crvenom Zvezdom, hvala....

poreski obveznik

pre 10 godina

Zašto pomažete Partizanu kada oni ne žele da izađu sa finansijskim dokumentima u javnost?! Gde su silne pare od transfera i sponzora? Gde su silne pare od "dominacije"? Tek kad i ako objave i ispostavi se da ipak nisu tačne informacije da pojedinci iz KKP godinama kradu pare, tek onda im se može pomoći!

realno

pre 10 godina

Delije ljutite se koliko zelite na moj kom. ,ali relano ove godine partizan nije dobio ni dinar pomoci,samo ne znam ako zvezda ima 0 E(u kasi) kako moze da dovodi zvucnija imena od FKP? Sa druge strane KKP nije doveo niti jedno pojacanje? da mi neko pojasni odakle zvezdi pare ako govore da nemaju,takodje i odakle toliki novac KKCZ a nikoga ne prodaju vec samo dovode?!
(marcizio, 08. jul 2013 14:41) prijatelju, ja ne znam odakle nam pare, ali moram da te pitam: jesmo li se mi bunili kad su Marjanović, Zečević, Bjeković, Ćurković, Tole... lopatama ubacivali pare u Partizan i dovodili najbolje igrače, a Zvezda bila sveži prvak sveta? je l' tebi to logično? je li to normalno? nije, prijatelju. pročitaj razgovor Ćurkovića sa novinarom Insajdera, da vidiš te nebuloze. pozdrav

Hell

pre 10 godina

@ Vujosevic je sam u jednoj emisiji priznao da KKP dobija 20% vise od drzave za razliku od najveceg rivala.Molim vas dosta sa izmisljotinama.
(Heroes, 8. jul 2013 14:29)

Na osnovu rezultata koje je KKP ostvario u odnosu na vecitog rivala u poslednih 20 god,treba da dobija 300% vise sredstava a ne 20%!

Ratko

pre 10 godina

Zasto se nigde ne pominje ZKK Partizan i Marina Maljkovic. Najzad nase kosarkasice uspele do Evropskog POLUFINALA. I sada umesto u Evrlogu za koji se izborile Marina i kosarkasice Partizana na ulici, svi odjednom na ulici. Alisa i svi ostali reagujte. Srbiju najvise spasavaju SRPKINJE!

Dr.Kosarka

pre 10 godina

A gde su kk partizanu pare?Pa sve otislu u namestanje.
-superliga
-jadranska liga ( aba).
-kup R.K
ove god. nisu imali za kup , i onda sam znao da ce u bankrot!!!

Laku noć

pre 10 godina

Nije problem da se dobiju ista sredstva, ali ajmo bar da nazovemo stvari pravim imenima.Fudbalski klub Crvena Zvezda dobija POMOC.Sa druge strane, kosarkaski klub Partizan dobija ZASLUZENU NAGRADU.Molio bih vas da nijedan nas klub, a pogotovo kosarkaski, ne stavljate u istu recenicu sa Crvenom Zvezdom, hvala....
(Tolle, 08. jul 2013 15:42)
Potpuno se slažem s tobom da se JSDP, sa svojim Marjanović-Tole-gepek-sudijska svlačionica lažnim rezultatima, ne može porediti sa SDCZ :D

Samo konstatujem

pre 10 godina

A kako je KKCZ vratio dugove i platio porez državi u totalu od 15 miliona EUR? Tako što su otišli u stečaj, promenili ime (sada je to neka "druga" Čovićeva Zvezda) i sada krenuli bez dugova (ovo se zove prevara naroda u normalnim zemljama), a država (prećutno) ostala bez para, kao i mnogi poverioci.
(Sramota)

Jos kada bi znao nesto o stecaju bilo bi dobro. Kada bilo ko ode u stecaj ne oslobadja se placanja dugova. Sva imovina ide u stecajnu masu i od toga se namiruju poverioci. KK Crvena Zvezda u stecaju nije na listi poreskih duznika. Imas na sajtu 500 najvecih. Na 346 mestu je KK partizan.Sto KK partizan ne pronadje nekog privatnika koji ce da preuzme klub. Bojim se da takvog u Srbiji nema jer je lako bilo dvadeset godina graditi uspeh na grbaci drzave

Pedja

pre 10 godina

Na osnovu rezultata koje je KKP ostvario u odnosu na vecitog rivala u poslednih 20 god,treba da dobija 300% vise sredstava a ne 20%!
(Hell, 8. jul 2013 15:33)
Iduci tom istom logikom KKP i FKP je drzava trebala da ugasi jer su osvojili 4 odnosno 9 titula sampiona drzave do 1991god i dolaska SPS na vlast. Sto tada niste pricali tu pricu o podeli para prema uspesima? Sto Vujosevic nije pricao tu pricu do 2008 ili 2009god kada ste imali manje osvojenih titula? Na osnovu cega je Partizan dobijao istu ili cak i vecu kolicinu para od Zvezde iako je imao manje titula? Zasto je drzava branila Partizan od lopova a dozvolila im da opljackaju KK i FK Zvezdu?

poreski obveznik

pre 10 godina

Bravo, ništa iz budžeta, neka privatnici u ovom slučaju Zvezdaši i Partizanovci odreše kesu. To treba da važi za sve klubove u Srbiji bez obzira na ime i tradiciju!!! A ako nema para, onda druga, treća, peta liga i na kraju gašenje...nadam se da je došlo vreme da se troši onoliko koliko se ima, a ne da se stalno troši ono što se nema, uz saznanje kako će jednog dana uz kuknjavu taj dug poreski obveznici preuzeti na svoju grbaču...

Deki

pre 10 godina

Zašto država ne obezbedi KK Partizan neki Gazprom, kao što je obezbedila FK Zvezda? To je barem lakše, jer se radi o mnogo manjoj sumi. U fudbalu nam ne treba pomoć, jer sami zaradjujemo novac. Mene samo zanima, kažite mi, u kom sportu bilo koj klub iz SD Zvezda se nešto zaradjuje, a ne samo troši? Navedite mi jedan!

Realan Partizanovac

pre 10 godina

Meni i dalje nije jasno. Nisam od onih Grobara, koji smaraju sa FMP i ne znam ni ja sta... Zvezda je bila ugasena, promenila je ime dodavsi jos Beograd, da bi izgubila veci deo dugova, to svi vec znaju, i njen vlasnik je PRIVATNIK Nebojsa Covic. To nije FMP, to jeste Zvezda, ali ona vise NIJE drzavni klub, vec vlasnistvo Covica. Tako da mi nikako nije jasno kako i zasto drzava moze da placa racune PRIVATNIKU? i sto je najgore, istom sumom kao drzavnom klubu! Zanemarujem naravno sve uspehe klubova u proslosti, i ko je koliko zasluzio... Inace, sve najbolje mom Partizanu i Zvezdi u Evroligi, nisam od onih Grobara koji navijaju za sve samo ne za Zvezdu.

backo

pre 10 godina

Slazem se da ne treba davati novac iz budzeta..Ni ja ne bih dao novac..Ono sto nas zanima ko je ostao osakacen za 16miliona duga koji je imao KKCZ..Kako je moguce da takav klub nakon jedne godine lagano kupuje igrace?? Da li je to model resavanja dugova..Drzava treba takve da nagradjuje ??

Nenad

pre 10 godina

Hell,Partizan je upravo zbog mnogo vece pomoci od drzave i ostvario dosta bolje rezultate u kosarci od 2003 godine.Drzava ne treba da pomogne Zvezdi,vec da joj vrati pare koje je uzela posle 91 godine da bi finansirala rat.Tada je samo jedan Zvezdin igrac,Pancev otisao za 30 miliona dm(sada 10 miliona eura),a prodat je ceo tim.Dakle tu se radi o barem 50 miliona eura sigurno za sve igrace,a Zvezda vec 93 godine nije imala pare.

akrobata

pre 10 godina

znači mi i dalje plaćamo bahaćenje bogatih?
lagodan je to život.
napraviš basnoslovna dugovanja,obratiš se državi za pomoć i rešiš pitanje.

a je l' možemo i mi ostali 'obični' tako? pošto je to i naša lova,a i naša je valjda država?

NemanjaVac8

pre 10 godina

Zasto se nigde ne pominje ZKK Partizan i Marina Maljkovic. Najzad nase kosarkasice uspele do Evropskog POLUFINALA. I sada umesto u Evrlogu za koji se izborile Marina i kosarkasice Partizana na ulici, svi odjednom na ulici. Alisa i svi ostali reagujte. Srbiju najvise spasavaju SRPKINJE!
(Ratko, 8. jul 2013 16:02)
...
Zato što je ŽKK Crvena zvezda sa svojih 39 titula od kojih je jedan iz kupa šampiona,šutnut u zadnjicu i skoro totalno uništen.ŽKK Partizan ima 13 trofeja, od kojih 4 za kratko vreme (od 2009-2013).Da 2009 je neko eto doneo odluku da se reprezentacija razvija u Partizanu i uništio 2 daleko veća i uspešnija kluba od Partizana.Takođe,uništeni su još neki za nas značajni ŽKK-i.Dalje, zašto je država ćutala kada je reč o fudbalu i Crvenoj zvezdi već od 1992 godine.Zato što je već tada Partizan imao svoj plan sa svojim ljudima.Nije važno ko za koga navija,realnost je samo pogledati ko sve sedi u savezima u raznim sportovima.Sve sami Partizanovci.Takođe,nije teško utvrditi i kakvo je stanje po tom pitanju u srpskom sportu još od 1945 pa nadalje.Kulminacija toga je počela još sada davne 1992.

Revizor

pre 10 godina

(Nemoj te price o transparentnosti, kad su to veeelike izmisljotine i ne razumem zasto se palite na to..

Care, Finansijiski izvestaj FK Crvena Zvezda i KK Crvena Zvezda su se nalazili na klubskim sajtovima. Na svim konferencijama za stampu su primerci predati svim novinarima koji su mogli da postavljaju pitanja. Finansijske izvestaje je radila nezavisna kuca PriceWaterhouse&Cooper. Zao i je sto tebi nisu dali. Takav izvestaj do sada ova drzava nije videla od bilo kog kluba Partizana. Zastooo???? Stavi prst na celo i zapitaj se. Svakom pametnom odgovor se namece sam

kako drugacije

pre 10 godina

Sad sam provalio zasto Drzava vise pomaze Zvezdu nego Partizan:
"Zakon jasno kaze, da Drzava finansijski pomaze AMATERSKE klubove"!!! :D

Grobar 031

pre 10 godina

Nije problem da se dobiju ista sredstva, ali ajmo bar da nazovemo stvari pravim imenima.Fudbalski klub Crvena Zvezda dobija POMOC.Sa druge strane, kosarkaski klub Partizan dobija ZASLUZENU NAGRADU.Molio bih vas da nijedan nas klub, a pogotovo kosarkaski, ne stavljate u istu recenicu sa Crvenom Zvezdom, hvala....
(Tolle, 8. jul 2013 15:42)
To je to! Bravo Tolle, majstore!

ilic

pre 10 godina

Srbiji nisu potrebni ni PArtizan ni Zvezda,nije potrebna ni kultura,zdravstvo i skolstvo je totalno bespotrebno,vazno da je Srbija dobila velikog vodju i samo neka je on ziv i zdrav a za ove nabrojane nije ni bitno.

my way

pre 10 godina

Ma nemoj, a kad treba unistiti domacu ligu, a time i bazu igraca i kvantitet, igrati i u Evropi predstavljati regionalnu ligu, a srpsku kosarku i fudbal (svima im i u njemu puna usta lige bratstva i jedinstva) izbrisati sa mape onda ste na to spremni, a sad ovamo Srbiji za pomoc. Ne, nikako, vreme je da drzava objasni Zvezdi i Partizanu da nisu jedino sto postoji u srpskom sportu, ako su uopste u njemu (pre svega mislim na kosarku)!

susedi beogradskog pasaluka

pre 10 godina

Vojvodina, Spartak, Kragujevac, Cacak, Uzice, Krusevac, Sabac, Zrenjanin, Kikinda, Vranje, Loznica, Valjevo, Vrsac, Pirot, Novi Pazar, Kraljevo, Jagodina, Leskovac i ostali da li ce i oni dobiti neku crkavicu od drzave. I to su srbijanski klubovi u kojima vezba srbijanska omladina. Ministarka recite nesto mi vas slusamo.

postenjacina

pre 10 godina

Zašto pomažete Partizanu kada oni ne žele da izađu sa finansijskim dokumentima u javnost?! Gde su silne pare od transfera i sponzora? Gde su silne pare od "dominacije"? Tek kad i ako objave i ispostavi se da ipak nisu tačne informacije da pojedinci iz KKP godinama kradu pare, tek onda im se može pomoći!
(poreski obveznik, 8. jul 2013 15:04)
A 60 miliona duga FKCZ??? Tu niko nije krao vec samo malo kraduckao?

dr mr prof

pre 10 godina

Нека се они сами сналазе,нису они трошили паре због државе него на своје аутомобиле,куће,виле...сви су обезбедили своју ужу породицу.Нека се те паре проследе за болесну и гладну децу!!!

dragoon

pre 10 godina

Navijač sam Zvezde, ali ne dopuštam da se moji novci od poreza daju kriminalističkim organizacijama, tj Zvezdi i Partizanu. To su postali poligoni za mešetarenje raznih krimosa, političara i sličnih pilićara. BOLJE DA IH NEMA, NEGO DA POSTOJE U OVOM OBLIKU!

Dokle vise ?

pre 10 godina

Grobar sam, da kazem, bivsi ozbiljni kosarkas, i ne pratim toliko fudbal, ali idem na gotovo sve utakmice Partizana. Ali zelim da vidim gde su otisle te silne pare od prodaje igraca? Ne mogu da verujem da celnici kluba nisu uspeli da unovce silno preprodavanje igraca posle par godina za duplo vecu lovu nego sto su dovedeni. Ili nisu strucni, pa neka idu, ili su se nakrali za 5 zivota. Ja trece ne vidim. O Covicu ne zelim ni da pricam, on je muvator svoje klase, ali prvo zelim cisto svoje dvoriste!

Pokemon

pre 10 godina

Hell,Partizan je upravo zbog mnogo vece pomoci od drzave i ostvario dosta bolje rezultate u kosarci od 2003 godine.Drzava ne treba da pomogne Zvezdi,vec da joj vrati pare koje je uzela posle 91 godine da bi finansirala rat.Tada je samo jedan Zvezdin igrac,Pancev otisao za 30 miliona dm(sada 10 miliona eura),a prodat je ceo tim.Dakle tu se radi o barem 50 miliona eura sigurno za sve igrace,a Zvezda vec 93 godine nije imala pare. (Nenad, 08. jul 2013 16:31) A kako je to dobijao veće pare? Tako što dovede par klinaca svake sezone koji ne vrede ni 100 000€, ili je tebi promaklo da navedeš da je ugašena zvezda dovodila trenere(pešića 2 puta i sagadina) gde samo oni po sezoni koštaju oko 300 000 €, a da ne pominjem divca (2,5 mil €) za 4 utakmice, pa gurovića, rakočevića, pa nimalo jeftine amerikance i to svake sezone po 5-6 afirmisanih i skupih igrača, da li su oni igrali za šaku pirinča ili ćeš mi reći da je dug od 16 mil. € sam od sebe nastao? I šta sad niko ni ne pominje taj dug, da li je i kako je vraćen ili je država oprostila? A to što ćoki priča da je izneo sve u vezi poslovanja, jeste ali verbalno(rečima) a koliko ja znam ni jednom niko nije imao uvid u te papire i ko je sklapao ugovore, kada bude te reči sproveo u cifre na papiru (naravno i kako je saniran dug od 16 mil €)onda može da to traži i od drugih!

koliko frustracije u narodu

pre 10 godina

Dokle vise? Narod nema hleba da jede a drzava ce iz budzeta u kome nema para za plate i penzije da pomaze klubove i igrace sa milionskim primanjima. Nema para za nauku i kulturu a ima za sport. Zasto je bitniji sport od nauke? Razmislja li neko u ovoj drzavi? Imate li obraza i stidite li se icega?
(cedo, 8. jul 2013 17:39)

Ne znam, Cedo ima li neko u ovoj zemlji ko razmislja, a ti ocigledno ne citas. U vesti lepo pise da se klubovima nece pomagati iz budzeta.

Sit gladnom ne da da jede

pre 10 godina

U FK Zvezdu su ovih dana došli: Trener i šest skupih pojačanja a najavljuju se još dva. U KK Partizan je došao jedan anonimus iz Sarajeva i NIKO VIŠE. Jel' to stanje u kome se klubovi nalaze, jel' Zvezda duguje 60 miliona eura a Partizan, O BRUKE: NIJE PLATIO POREZ i blokiran im je račun. Pa da li ja to ne razumem stvari (neverovatno sam glup) ili sam čuo izjavu da i visoki srpski političar kaže da ni on ne razume. On je mislio na nešto drugo jer ovo inače VELIKOJ VEĆINI u Srbiji nije uopšte čudno.

Đorđe

pre 10 godina

Ljudi, mi moramo da shvatimo u Srbiji postoji veoma malo privatnih firmi, spremnih da ulože ozbiljniji novac u sport. Ekonomska kriza je uzela maha i u većini preduzeća prvi troškovi koji se smanjuju su troškovi marketinga i sponzorstva, tako da nije realno očekivati da uprave klubove obezbede značajan priliv privatnog kapitala.
Da podsetim da ni Partizan ni Zvezda nisu privatni klubovi, tako da država treba da pronađe neki način da im pomogne. Ipak su to klubovi od opšteg društvenog značaja, s tim što KK Partizan na fantastičan način reprezentuje Srbiju u Evropi i svetu. Francuzi i Španci snimaju filmove o KK Partizanu, toliko igrača iz tog kluba je otišlo u NBA itd. Stvarno je glupo dozvoliti da to propadne zbog ne tako velikog duga od 2-3 miliona evra. Takođe treba imati u vidu da je vrednost Partizanovog tima svakako veća od ukupnog duga, što znači da nije potrebno mnogo da klub izađe iz krize. Ali uz pomoć, državni organi bi trebalo da detaljno pročešljaju finansije kluba, da pregledaju kompletnu dokumentaciju i da utvrdre da li je bilo nenamenskog trošenja sredstava. Ukoliko jeste, treba da uslede i krivične prijave, pa makar to bio Danilović.
Sa FK Zvezda je malo komplikovanije, jer je dug zaista ogroman, a klub zbog ranih eliminacija iz Evrope ne ostvaruje značajne prihode. I tu se pre svega moraju označiti krivci, pa onda dobro analizarati na koji način bi klub magao da se izvuče iz krize.

cedo

pre 10 godina

Dokle vise? Narod nema hleba da jede a drzava ce iz budzeta u kome nema para za plate i penzije da pomaze klubove i igrace sa milionskim primanjima. Nema para za nauku i kulturu a ima za sport. Zasto je bitniji sport od nauke? Razmislja li neko u ovoj drzavi? Imate li obraza i stidite li se icega?

Casnije je tako

pre 10 godina

Ma gasi to kosarkasko zlo
(Da, 8. jul 2013 15:35)
Bolje da se ugasi pa iz pocetka nego da na drugi klub nakace crno-bele dresove.

sramota

pre 10 godina

A kako je KKCZ vratio dugove i platio porez državi u totalu od 15 miliona EUR? Tako što su otišli u stečaj, promenili ime (sada je to neka "druga" Čovićeva Zvezda) i sada krenuli bez dugova (ovo se zove prevara naroda u normalnim zemljama), a država (prećutno) ostala bez para, kao i mnogi poverioci.
Još nešto - zašto bi FKCZ dobila pare od države? Novac od igrača je išao u privatne džepove, menadžerima i ljudima u klubu, a sada država da pomaže? Brukaju nas (i igrači i navijači) gde god da se pojave, i država sada treba da nagrađuje neuspehe??? Pa to nije normalno!!!

Sa druge strane, u košarci para nema, od prodaje igrača ne može da se živi. Uspesi KK Partizan su neuporedivi sa rezultatima ostalih klubova u ovoj zemlji , tako da je sasvim prirodno da zaslužuje mnogo više od ostalih. Partizan osvoji 15 trofeja u domaćoj i ABA ligi, i onda dobije samo 20% više novca zbog Zvezde - i to je onda nekome normalno? Da je pameti u ovoj zemlji, nagrade od strane države (ako ih već daju) treba regulisati zakonom, i da budu u skladu sa rezultatima. Na primer, prvak zemlje u košarci - 1 milion EUR, prvak u fudbalu - 5 miliona EUR, vicešampionu takođe dati određeni iznos, itd.... Samo tako bi sve bilo čisto...Ovako, ko ima kombinacije taj naše način kako nekoga da zavrne za pare, i tako u krug...

Nemoj te price o transparentnosti, kad su to veeelike izmisljotine i ne razumem zasto se palite na to...

pre 10 godina

Zašto pomažete Partizanu kada oni ne žele da izađu sa finansijskim dokumentima u javnost?! Gde su silne pare od transfera i sponzora? Gde su silne pare od "dominacije"? Tek kad i ako objave i ispostavi se da ipak nisu tačne informacije da pojedinci iz KKP godinama kradu pare, tek onda im se može pomoći!
(poreski obveznik, 8. jul 2013 15:04)

Cekaj prijatelju, slazem se sa tobom, ali ajde mi dostavi ti finansijske izvestaje KK Zvezda i FK Zvezda... O cemu vi pricate? Gde ste vi videli izvestaje gde su nestali milioni i milioni koji su upumpavani u Zvezdu? Smislite neku pricu i ponavljate je uporno, bez ikakvog dokaza... Znaci, gnusna je laz da su dostavljeni finansijski izvestaji bilo koje sekcije SD Crvena Zvezda... Znaci od te transparentnosti na koju se pozivate nema nista, to je rec koju Covic koristi svaki put kada nema objasnjenja za neke stvari koje radi... Je li Danilovic rekao da se duguje za porez, i da se duguje igracima, eto ti finansijskog izvestaja, taman na nivou onog koji je Zvezda dostavila... Ni ona nije objasnjavala gde su pare preko tih petnaest miliona duga, jednostavno su rekli kome duguju... To nije finansijski izvestaj.... Daj bre vise sa tim pricama za retarde, koja je tu caka po tebi, dostavis stanje dugova i automatski ti je sve oprosteno? Tako je bar bilo u slucaju sa KK zvezda, niti je ko kriv, niti se kome vraca, niti se zna koliki je dug, niti se zna odakle pare sada, niti se zna jeste li drzavni, ili privatni klub...

Darko

pre 10 godina

Ocekujem sada ..da svi klubovi od Subotice do Vranja ..zatraze pomoc drzave ..Ukoliko Ministarka Maric ..odbije da se istim zarom i predanoscu ne posveti pomoci osltalim klubovima vec..se samo pomaze Partizanu i Zvezdi ..onda su sva takmicenja u kojima ucestvuju PZ i CZ ..neregularna i treba ih ili ukinuti ili izbaciti Zvezdu i Partizan iz takmicenja ..jer ima se pomaze da budu prvi na tabeli dok ostali krpe kraj sa krajem

ZoranJ

pre 10 godina

Ne dajte im ni dinara, ni iz budžeta, ni iz javnih preduzeća. Neka svako svoje dugove plaća i naplaćuje, a ko duguje za porez - ili reprogram ili bankrot. Nisu to amaterski klubovi, svi tamo rade za platu, a za porez nemaju. Nema veze što su to KK P i FK CZV. Ako ne plate, bankrot, i obavezno odgovorna lica na robiju. Jugoslavija se raspala, JNA se urušila za mesec dana, stotine hiljada mrtvo i ranjeno, a nama što smo preživeli životi su upropašćeni. Ne vidim zašto bi Zvezda i Partizan, organizovani kao da je 1982. ostali čitavi.

Znalac

pre 10 godina

Hell

Golube, vreme socuijalizma i radnickog samoupravljanje je odavno proslo. Da li drzava pomaze Real, Barsu, Bayern, CSKA, OLY, PAO, MU, Aresenal. Lepo je Ministarka rekla. Drzava pomaze amaterski sport, Olimpijski komitet itd. Zasto bui se zuta banka dala u profesinalne klubove. Ako nemaju rukovodstvo koje moze da namakne pare onda kljuc u bravu

bley

pre 10 godina

@poreski obveznik

covece na kom transferu je kkp zaradio? svi stranci imaju jednogodisnje ugovore i odlaze kao slobodni.. ne zamlacujte se a svi znamo da svaki igrac mora da se isplati, da se placa zakup pionira..

Realno do bola

pre 10 godina

Hell,Partizan je upravo zbog mnogo vece pomoci od drzave i ostvario dosta bolje rezultate u kosarci od 2003 godine.Drzava ne treba da pomogne Zvezdi,vec da joj vrati pare koje je uzela posle 91 godine da bi finansirala rat.Tada je samo jedan Zvezdin igrac,Pancev otisao za 30 miliona dm(sada 10 miliona eura),a prodat je ceo tim.Dakle tu se radi o barem 50 miliona eura sigurno za sve igrace,a Zvezda vec 93 godine nije imala pare.
(Nenad, 8. jul 2013 16:31)

Prvo, nije od 2003. godine vec od 2002. Drugo, Pancev je prodat za sedam miliona funti i to nikad ne bi moglo da bude 30 miliona dm, najvise 20.

Slaninar Zapad

pre 10 godina

Državni klubovi, bili i ostali.
Blizanci, nastavite da se raspravljate ko je tatin veći miljenik. Tebi tata kupio skuter, a meni samo bicikl...na tom ste nivou rasprave.

Molim vas da mi se jednom objavi komentar kad se kritukuju oba državna kluba, ili B92 ne dozvoljava da se čuje da su oni ustvari isti?

mesni narezak

pre 10 godina

@marcizio

Sve bi ovo bilo u redu sto si napisao,kada bi se bavio i prethodnim godinama,ali i svojim klubom.Ovako je samo licemerno,nista vise.

Nimbex

pre 10 godina

dokle bre vise da bacamo pare na neprofitabilne stvare ma nek se zemlja vise otvori ljudi umiru treba im za goli zivot skupljamo pare preko sms-a a ovi uplacuju nebitnim sportskim drustvima pare sramota bre

Milan

pre 10 godina

Srbija je jedina zemlja u Evropi u kojoj još uvek postoje državni klubovi: Zvezda i Partizan. Neko će reći da su oni udruženje građana. Formalno jesu, ali u upravama sede političari iz vladajućih stranaka i svi mi znamo da se oni pitaju za sve. Dakle, oni su faktički državni klubovi. Zamislite ligu u kojoj se takmiče dva kluba koja imaju jednog vlasnika-državu. Koliko je regularna takva liga? Koliko prostora se otvara za korupciju ako su dva kluba državna? Neka mi neko kaže ima li negde u Evropi nešto slično, da političari iz partija na vlasti sede u upravnim odborima najvećih klubova. Zato privatizujte Zvezdu i Partizan.

Ratko

pre 10 godina

Zasto se nigde ne pominje ZKK Partizan i Marina Maljkovic. Najzad nase kosarkasice uspele do Evropskog POLUFINALA. I sada umesto u Evrlogu za koji se izborile Marina i kosarkasice Partizana na ulici, svi odjednom na ulici. Alisa i svi ostali reagujte. Srbiju najvise spasavaju SRPKINJE!
(Ratko, 8. jul 2013 16:02)
...
Zato što je ŽKK Crvena zvezda sa svojih 39 titula od kojih je jedan iz kupa šampiona,šutnut u zadnjicu i skoro totalno uništen.ŽKK Partizan ima 13 trofeja, od kojih 4 za kratko vreme (od 2009-2013).Da 2009 je neko eto doneo odluku da se reprezentacija razvija u Partizanu i uništio 2 daleko veća i uspešnija kluba od Partizana.
. . .
(NemanjaVac8, 8. jul 2013 16:46)

Taj neko koji je odlucio “da se reprezentacija ravija u Partizanu” je imao USPEHA i sa reprezentacijom i sa Partizanom.Godinama Srpske kadetkinje i juniorke donose Srbiji medalje a onda kod seniorki nista. Sada je reprezentacija u prvih cetiri u Evropi a Partizan u Evroligi! Kosarkasice dosle gde su uslovi za razvoj najbolji. A glavni razlog zbog cega su dosle se zove Marina Maljkovic. Da je Marina bila neuspesna verovatno nebi dosle.

Ima dosta klubova u Ukrajini, Madjarskoj, Belorusiji itd koji takodje zele u Evroligu. Da su nase zajedno sa Marinom otisle kod njih u kakvom stanju bi onda bila srpska zenska kosarka? Valjda onako kako je i dosada bila. Bez perpektive dok se nije pojavila Marina sa projektom i svima pokazala da je bila ozbiljna. A iza nje stoji najvaznije – REZULTATI!!

Srdjan Milosevic

pre 10 godina

Nema spasa sportu u Srbiji jer se u klubove i saveze uvukao udbaski sljam.
A oni su drzava.Pa nisu oni ludi da sebe reformisu pa da izgube privilegije

v

pre 10 godina

A sto ne daju pare Borcu iz Cacka? Ljudi moraju da nauce u ovoj drzavi da ne trose unapred pare koje nemaju, da ne dovode igrace za koje nemaju para da ih plate. Jednostavno Zvezda i Partizan dominiraju u sportu ne zbog njihovog rada vec zato sto im neko daje NASE pare od POREZA, a onda oni pokupuju sve talente u Srbiji koje je neko drugi stvarao i predstavljaju se kao neki znalci. Neka nauce da zaradjuju pare sami, ovako samo znaju da kukaju. Ako ne umeju da zarade pare nek se ugase. Sport je uvek bio mesto za pranje novca, ali kod nas izgleda vise ni nema sta da se opere.

Mare

pre 10 godina

Neka Alisa placa njihove dugove. Ne zelimo da poreski obveznici dotiraju raspinistvo i los menadzment u takvim klubovima. Ako je mogao Proleter iz Zrenjanina da se ugasi moze i Crvena Zvezda.

daj sta das

pre 10 godina

Najveci problem u ovoj zemlji je kako ljude nauciti da se novac zaradjuje a ne dobija. Ovima sto daju odgovara da tako ostane posto na taj nacin za sitne pare drze svoje pozicije i moc a ovi sto dobijaju znaju da sami nisu u stanju da zaradjuju ni te sitne pare te im ovo svima savrseno odgovara. Rezultat svega je to da mi nemamo ni jedan sportski klub koji u Evropi ima znacajnu ulogu. KK Partizan povremeno bljesne ali na vrhu je bio samo jednom kao i FKCZ i to pre dve decenije ali nekoj drugoj drzavi. Mislite li da Real, Barselona, Bayern, Manchester ili Olimpijakos i PAO dobijaju novac od drzave? E moji komunisti ubi vas ideologija u glavu.

prevara iz sluzbenog glasnika...

pre 10 godina

Jos kada bi znao nesto o stecaju bilo bi dobro. Kada bilo ko ode u stecaj ne oslobadja se placanja dugova. Sva imovina ide u stecajnu masu i od toga se namiruju poverioci. KK Crvena Zvezda u stecaju nije na listi poreskih duznika. Imas na sajtu 500 najvecih. Na 346 mestu je KK partizan.Sto KK partizan ne pronadje nekog privatnika koji ce da preuzme klub. Bojim se da takvog u Srbiji nema jer je lako bilo dvadeset godina graditi uspeh na grbaci drzave
(Samo konstatujem, 8. jul 2013 18:32)

Sva imovina ide u stecajnu masu i od toga se namiruju poverioci?? U kakvu bre stecajnu masu i odakle u toj masi pare da se namire poverioci ako su u toj masi svi pod stecajem?? Sto bi isli pod stecaj da imaju para? O cemu pricas. Poverioci ce dobiti 2.5% i kraj. To je cista drzavna prevara ne samo kada je CZ u pitanju nego bilo koja firma, preduzece ili fabrika. Nikada tih 15 ili 16 miliona nece biti vraceni, NIKADA. Pa ti pisi o stecaju...

Ivan

pre 10 godina

Citate li vi tekst ili samo naslov? NECE IZ BUDZETA NEGO CE PREPORUCITI PRIVATNICIMA DA IM POMOGNU.
(Dr.Brele, 8. jul 2013 19:44)
Читај мало између редова драги мој Др. Бреле. Ти изгледа верујеш политичарима. Шта они кажу, то је за тебе истина. А питаш ли се како ће они препоручити приватницима да помогну. Можда ће им ПОСЛАТИ ИНСПЕКЦИЈУ АКО НЕ ПОМОГНУ. Или ће им НАМЕСТИТИ ТЕНДЕР АКО ПОМОГНУ. Зато пријатељу запамти једно: док су у управама клубова политичари, грађани финансирају клубове. Труднице, пензионери, болесни, инвалиди и сви остали грађани финансирају професионалне фудбалере (да узимају стотине хиљада евра да би трчали за лоптом.)

joe

pre 10 godina

„Zbog javnosti, trebalo bi da bude potpuno jasno šta je zakonski okvir. Lokalne samouprave obezbeđuju finansiranje sportskih klubova. Tačka. Država finansira granske sportske saveze, Sportski savez Srbije, Olimpijski komitet Srbije, kampove, stipendije, nagrade i priznanja sportista, pripreme reprezentativnih selekcija, organizaciju takmičenja i mnogo toga još. I sve to funkcioniše besprekorno, sa budžetom koji je manji i od toliko pominjanog budžeta za kulturu“, istakla je Marićeva.

reprezentativne selekcije u redu. one sportove koji ne mogu po trzisnim principima da obezbede sebi zaradu, u redu.
ali profesionalne sportiste najpopularnijih sportova i klubove je glupo, nek izadju na trziste i posluju po trzisnim uslovima.

Lav

pre 10 godina

Treći put čitam Alisino pismo u nadi da ću otkriti kako će se pomoći klubovima i najkonkretnija stvar koju je napisala je - "duh preporuke". Kladim se da se Džajić i Danilović češu po glavi celo jutro i zovu jedan drugog da pitaju za tumačenje.

bobbie

pre 10 godina

Нико живи ван клубова не зна ко је колико добио пара од државе.А БГ близнаци јесу добили и то се мање или више провлачи кроз медије.Ови јадници што се међусобно пљују ко је више добио пара, е па добили су сви и то наше новце.Уместо да се све приватизује а државни новац усмери у развој производње ми бацамо сваке године паре у рупе без дна.Срамота је то за ову сиромашну државу.

kiza

pre 10 godina

(Samo konstatujem, 8. jul 2013 18:32)

Još kad bi i ti znao kako su ovi tvoji vratili pare i "platili" porez i koliko su ga platili gde bi ti bio kraj;

bertans

pre 10 godina

Grobari cisto da se ne brinete. Dule i Danilovic su nasli sponzore,bice mnogo vise para nego prethodnih sezona i bice odlicnih pojacanja,cilj je da se prolazak u TOP 8. Znate i sami da nikad pre avgusta nismo dovodili igrace,a Dule ce moci da dovede sve koje zeli.

bertans

pre 10 godina

Najvise volim kad neki Partizanovac pise istinu i daje argumente a onda ima brdo minusa od cigana jer ih istina boli. Ja kad vidim istinu kod zvezdasa koja mi se ne svidja samo preskocim komentar.Ne mogu da stavim minus na nesto sto je tacno. Previse su se razvili kompleksi kod vas

betmen

pre 10 godina

ako su uspeli da upropaste klubove najpopularnijih sportova koji mogu da prave profit, nikakva drzavna pomoc im nece pomoci, vec pocinju i iz drzave da isisavaju novac.

Privrednik

pre 10 godina

Ako drzava hoce da pomogne svim profesionalnim klubovima trebe omoguciti da se privatizuju, da se isteraju svi partijski kadrovi ( narocito one iz SPS-a) iz svih klubova, da se promeni poreski zakoni napravi onakakv kakav je u Spaniji, Francuskoj, Nemackoj gde bi privatni sektor bio oslobodjen poreza u iznosu od 7% za ulaganje u sport i kullturu, zdravstvo....Ali Mladja Dinkic hoce sve pare u budzet pa onda da se pare daju na kasicicu. Ja sam vec dao izvesnu sumu FK Crvena Zvezda ali nemam nikakvu beneficiju na kraju godine kada se obracunava porez. Moja dobra volja

Vlada

pre 10 godina

Da li se pomaze sport ili navijacii i koga ko pomaze ili podriva? Eto, znaju se pravila o finansiranju i nema odstupanja pa ako neki sport ili klub ne usmerava dobro pare restrikcije su neminovne pa ko opstane u redu a ne poimence Partizan ili Zvezda, oni moraju da imaju odgovornost pa neka se ugase ako ne rade dobro bez obzira na imena!

Realno do bola

pre 10 godina

Pedja, devet titula u fudbalu?! Koliko ste vi onda imali, devetnaest?
Opet nam ne priznajete one dve titule a vase sve ciste?!
Stvarno si neverovatan.

Milan

pre 10 godina

"Tacka". Au ala ste opasni sa tim tackama. Kao vi ste autoritativni, kao nesto ste naglasili. Sef jednom kaze "tacka", a onda vi svi kao papagaji ponavljate do iznemoglosti. Kao sto su svi poltroni iz DS jedno vreme drmali glavom kao pokojni Djindjic. Mene bi bilo sramota da se bas toliko uvlacim, ili da neko ima toliki uticaj na mene pa postajem njegov klon. Sta bre "tacka" kada nisi nista rekla, bolje da si novinarima bez reci prosledila taj Zakon na koji se pozivas. "Tacka". Ma mozes misliti, ziv sam se smrzao. Pajaci.

Бане

pre 10 godina

Једино ако ви госпођо министарко не будете ти који ће дати тај новац из свога џепа који им је толко потребам,jер овај гладан народ одавно нема ни за себе а камоли за спорт.

PFC

pre 10 godina

@daj sta das gresis rezultati KK Partizan u evropi su u odnosu na ulozeno fantasticni i jedini je od velikana iz eks Juge(Cibona,Bosna,Jugoplastika) koji kako tako funkcionise a to sto trazi pare od drzave logicno je drzava je vlasnik i treba da da ili da ona obezbedi sponzore

ime

pre 10 godina

"Zato što je ŽKK Crvena zvezda sa svojih 39 titula od kojih je jedan iz kupa šampiona,šutnut u zadnjicu i skoro totalno uništen.ŽKK Partizan ima 13 trofeja, od kojih 4 za kratko vreme (od 2009-2013).Da 2009 je neko eto doneo odluku da se reprezentacija razvija u Partizanu i uništio 2 daleko veća i uspešnija kluba od Partizana.Takođe,uništeni su još neki za nas značajni ŽKK-i.Dalje, zašto je država ćutala kada je reč o fudbalu i Crvenoj zvezdi već od 1992 godine.Zato što je već tada Partizan imao svoj plan sa svojim ljudima.Nije važno ko za koga navija,realnost je samo pogledati ko sve sedi u savezima u raznim sportovima.Sve sami Partizanovci.Takođe,nije teško utvrditi i kakvo je stanje po tom pitanju u srpskom sportu još od 1945 pa nadalje.Kulminacija toga je počela još sada davne 1992.
(NemanjaVac8, 8. jul 2013 16:46)"

Kad smo već kod pravde nebeske, čojstva, junaštva i vazda u srpskim žalopojkama prisutnog poštenja, po kojoj se logici ulaže u VK Crvena Zvezda i VK Radnički Kragujevac (koji su, doduše, pošteno podelili reprezentaciju, da ne bude baš toliko "transparentno"), pored VK Partizana koji ima više trofeja od oba ova novokomponovana kluba zajedno?