Subota, 06.07.2013.

18:04

Juniori Srbije u finalu SP

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Australiju sa 63:58 u polufinalu Svetskog prvenstva u Pragu.

Izvor: SO

Juniori Srbije u finalu SP IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

pedja

pre 10 godina

za tebe davore.sada cak spominjes kako crna gora ima vise zasluge za osvojene medalja od 1995-2006 a zapravo je jedan crnogorac svega u tome periodu igrao za rep.svaka cast scapanovicu bio je dobar kosarkas,ali da se ne lazemo nije on nikada bio na nivou bodiroge,stojakovica,divca,djodjevica,danilovica itd.a ako ste vi hrvati toliko talentovani u kosarci,zasto vama igraju stranci u rep.kao ona dva amerikanca ili kao nekada onaj mulaomerovic.mulaomoerivic niti je rodjen u hrvatskoj,niti je hrvat.

pedja

pre 10 godina

davore pricas kako mi srbima prisvajamo sebi neke uspehe.a da te podsetim kako vi hrvati prisvajte nikolu teslu i andrica sebi.tako da je bolje da cutis o tome,jer se samo brukas:)

Ilija

pre 10 godina

Nije mi jasno ko je pustio Nikolu iz Zvezde? Velika greska Covica, Jankovic je bio, cini mi se, MVP kvalifikacione grupe EL prosle godine sa Zvezdom, posle toga je odmah prodat...

paja patak

pre 10 godina

A sad ce Ameri lepo da ih razbiju :) Go USA
(paja patak, 6. jul 2013 21:52)

Koliko znam kod vas nije Paja nego PAŠKO Patak? A nećaci Dinko, Vinko i Hinko?
(ccc, 7. jul 2013 00:54)

Gde kod nas ? Rodjen i zivim u srbiji ;)

Davor

pre 10 godina

Sofronije, pa jer ti znas citati? Ja sam rekao za nase katolike. Znaci rekao sam za ljude koji zive u Americi i da su katolici. Kako vidis nisam rekao za protestante. A za tvoju provjeru! Dolazkom latinos ta mjera je dostignulka 65 miljuna katolika, ali nema veze. Bitno je da ti hoces da pokazes neku vecinu, koju ja uopce nisam spomenuo. Znaci ovak: rekao sam, za nase katolike...ima li katolika u Americi? Ima, sta je tu onda problem? A EU je koliko da vidim vas san:):)

Davor

pre 10 godina

@Pedja! Pa nigdje nisam hvalio HR senoirsku kosarku. Znam da nam je zadnja medalja 95 osvojena na seniorskom planu. Gdje sam ja to hvalio HR kosarku. Rekao sam da juniorska zadnjih godina dominira, a Srbija bas i ne. Hvalite se sa vasom kosarkom, kao da je nesto fenomenalno. Da ste 5x svjetski prvaci i 6 europski prvaci postali nakon 2002(generacija Divac) ok, ali ovako? Imate uspjeh 4 od 2010 i jednu bronzu(to sam zaboravio) i to je to. Vi ste stalno nekako govorili: Crna Gora uopce nema tu nisa...sve ste prisvojili sebi( u tome ste dobri, sjecam se onih vasih 100 medalja na Olimpijadi haha, a i te 40 posto osvojili Hrvati) trebali ste vise spominjati vasu bracu, jer koliko vidim nekako kidaju. Prosle godine su vas glatko dobili za EP(gdje ste se jedva plasirali) a Pekovic, Mirotic and co su opasni za medalju;)

PFC

pre 10 godina

Moze tvoj Kukoc da ima odlicja koliko hoce on je mali covek kad je pobego sa postolja 1995 a tvoj Drazen ne bi video zlata da nije igrao za Jugoslaviju aj zdravo

Coa

pre 10 godina

Hmm. Mala zanimljivost, isti final four kao na Olimpjiadi u Atlanti 1996-e (te polufinale: Srbija (tada SRJ) protiv Litvanije, a SAD protiv Australije). U svakom slucaju, cestitam momcima! Udrite te amere/kengure u finale! :)

sofronije III

pre 10 godina

@davor
posto vi hrvati za sramotu ne znate
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Religions_of_the_United_States.png

Religions of the United States:

protestant 51,3%
roman catholic 23,9%
evo malo da vas prosvetlimo, da nam ne idete u jevropu nepismeni
ipak ste vi "nasi"
misim... decko nema blama...

pedja

pre 10 godina

davore zar ne vidis koliko se brukas ovde? napisao si da srbija nema vec godinama uspeh u mladjim kategorijama.eto ovde ti je jedan napisao cak i godine u mladjim kategorijama sta je sve srbija osvajala.a sada tvrdis kako srbija vec 12 godina nema uspeh u kosarci.pa vi nemate vec 20 godina uspeh u kosarci:) a da te podsetim samo 2009 je srbija uzela srebrenu medelja za ep-a.je si to zaboravio mozda? a je si zaboravio da smo bili 4 na sp-u 2010 godine? tada nam je sudija ukrao srebrenu medalju.a kada ste vi to bili u polufinalu zadnji put?:)je si ti tada vec bio rodjen kada ste zadnji put bili u polufinalu?:)

Dado

pre 10 godina

Davore momce iskompleksirani, 12 godina bez uspeha? 2009 drugi u Evropi i 2010 cetvrti u svetu (uz nevidjenu kradju protiv domacina u 1/2 finalu). Ove godine zenske cetvrte u Evropi, evo sad i juniori minimum drugi u svetu a ima jos da se igra kada u julu krenu evropska prvenstva under 16, 18 i 20. A gde ste u toj prici vi? Da ne pricam o tome da nas u seniorskoj selekciji niste nikad pobedili u zvanicnim utakmicama (ne racunam prijateljske). Jedino moram priznati da moras imati veoma jak zeludac, da dan posle poraza od Srbije, dolazis na b92 i prodajes mudrosti o toboze nekakvoj vasoj dominaciji u kosarci, koju samo vi vidite. A kad je Crna Gora tako jaka (vau pobedila nas u KVALIFIKACIJAMA...pobijedjivala nas je i Finska pa smo godinu dana kasnije bili drugi u Evropi) gde su jim rezultati u klubskoj kosarci, seniorima, juniorima??? Vas Hrvate izgleda zanelo kad je u nedelju navece, neka ministrica iz Litve spomenula da ste "vi kao i oni, zemlja kosarske"...sta ces zena pobrkala loncice a vi se primili...

Davor

pre 10 godina

A kako ste smijesni govori cinjenice da su svi uspjesni Hrvati, kao fol Srbi: Petrovic, jucer jedan spomeni i Kukoca:):) padao sam od smijeha. Znam da smo dominantni sto se tice skoro svih individualnih sportova, ali ovo stvarno nema smisla. Koliko smo dominantni govori cinjenica da na svim Olimpijadama( 96 Atlanta, 2000 Sydney, 2004 Athena, 2008 Beijing I 2012 London) imamo stalno vise medalja od vas. Da o zimskim niti ne govorim. Jedna Janica Kostelic ima vise medalja, odlicja i zlatnih nego sto ce svi srpski individualci to negdje za 50 godina dostignuti:):). Ona se upravo zvala Jelena Kalabogdan, samo smo mi promenuli ime u: Janica Kostelic:):) znam da Toni Kukoc ima odlicja, naslova, uspjeha vise nego svi srpski kosarkasi skupa, ali nema veze, zar ne? Da Petrovica ne spomenem. Mislim kad bih on igrao 1-5 da bi vam utrpao nekih 40 koseva. Kakva steta da je tragicno poginuo, nabivao bih vam i tamo komplekse. Prvo EU, pa svim individualnim sportovima vas kidamo, a kolektivnim: jedan rukomet imamo vise medalja nego svi srpski ekipni sportovi skupa:):) vama priznajem Novaka i odbojku, I to je to!:):)

Tottenham

pre 10 godina

kao sto sam i rekao,prvo sam rekao dobijamo mocne Hrvate,pa sam onda rekao da dobijamo Australiju,a sada kazem da dobijamo Ameriku

ponosni SRBIN crnogorac

pre 10 godina

Davor, 6. jul 2013 23:35)
decko ti si u ozbiljnoj zabludi,u ozbiljnom problemu...problemi srpske kosarke su poceli 2003 dok smo jos bili sa crnogorcima,a crnogorci su se 2006 odvojili...na seniorskom planu nismo dobri,mada imamo srebro 2009,sto je za nas nedovoljno,1 medalja za deset godina,vi bi verovatno bili prezadovoljni...a sto se tice juniora,ne budi smesan, godinu dana nakon odvajanja crne gore ,srbija je imala rezultat za ginisa,2007 smo uzeli sva zlata na juniorskim takmicenjima,sva,SVA! a i ove godine ocekujem dobre rezultate u juniorskim kategorijama,vec smo sjajno poceli...

ccc

pre 10 godina

A sad ce Ameri lepo da ih razbiju :) Go USA
(paja patak, 6. jul 2013 21:52)

Koliko znam kod vas nije Paja nego PAŠKO Patak? A nećaci Dinko, Vinko i Hinko?

gnevni gradjanin

pre 10 godina

Davore... sećaš se vaše bežanije sa postolja 1995god.? :D
Ćuti i pokrij se ušima, kad ne možeš ovo prihvatiti ko pravi muškarac.
Ali to je već standardno za vas Hrvate.

Kubrick79

pre 10 godina

Upravo se vratio iz O2 Arene sa odgledanih polufinala. Cestitke nasim momcima na ulasku u finale, ali mnoooogo je danas skripalo. Bojazljivo smo usliu mec, bez suta, kontranapada, dominaciju u visini nismo iskorirstili (najvisi igrac AUS 204cm... Finale je doneo, po meni bez dileme V.Micic. 75% svih nasih postignutih poena na danasnjoj utakmici zasluga su njegova. Kljukao je nase centre, probijao, poentirao, borio se, vukao ekipu... Naravno imao je i gresaka, ali je danas bio pravi lider... Neshvatljivo je sta se sve izdesavalo u ovoj utakmici, a posebno je bio komican poslednji minut, sa nekoliko neobjasnjivih gresaka na obe strane... Na kraju su promasena bacanja najboljeg igraca AUS prelomila mec... Pot i Jankovic su dali pun doprinos... Cestitke momci, pamtice se dugo vas rezultat u Pragu.
Australija, simpaticna i borbena selekcija, koju cine samo 5 igraca 1994. godiste. Ostatak ekipe je 1995. godiste, a ova generacija ima 2. mesto sa svetskog prvenstva 2012. za igrace do 17 godina. Uz sve pohvale ovoj reprezentaciji, misljenja sam da smo od ove ekipe jaci za 20 razlike.

Americka selekcija, nestvarno fizicki dominantna ekipa, demolirala je Litvaniju. Presing i jurnjava po celom terenu, nadnadmoc u skoku i snazi, bezbroj kontranapada, hokejaske izmene, ali ipak problem im je los sut, pozicioni napad...

Momci izginite sutra za zlato!

zvezdan

pre 10 godina

Kako su ovi hrvati juce na svojim portalima velicali Djokovica kao svog igraca zato sto je usao u finale,cudi me da neki hrvat nije spomenuo da mozda neko od ovih mladih kosarkasa ima hrvatsko poreklo

my way

pre 10 godina

Svaka cast, momci! Tesko je bilo igrati pod pritiskom cinjenice da si bolji i da si vec dobio protivnika preko 20 razlike, a moras drugi put na istom prvenstvu i to ulog finale sa Amerima i cinjenica da si sve ostale ostavio iza sebe. Sad zaista nemate sta da izgubite, jer je uloga obrnuta, rival mocan i premocan u odnosu na konkurenciju i mozete opusteno da im se suprotstavite, u prvoj utakmici ste dokazali da ste jedini koji to mozete.
PS. Negde u senci ovog sjajnog uspeha ostala je nova pobeda mladih kosarkasica na EP protiv Ukrajine.

Stari znalac

pre 10 godina

@Davor

Braca katolici?!! Proveri statistiku - SAD je protestantska zemlja. Ima dosta katolika, ali daleko od toga da je katolicka zemlja.

Davor

pre 10 godina

@Realnost...gdje si ti vidio da sam ja rekao da Hrvatska ima vise medalja na juniorskom planu? Rekao sam: Hrvatska zadnjih godina(2009-2013) dominira(Saric i co) nikad u pitanje nije dosla cinjenica da Srbija i Crna Gora imaju hrpu medalja u juniorskom planu:):) samo kao samostalna zemlja vam nekako raspolozenja u uspjesima nije dobro. U zadnjih 10 godina imate samo jedno 4 mjesto, ai ai ai....a velika ste sila. Mi makar znamo da u seniorskom planu od generacije: Drazen, Rada, Kukoc nismo nesto, ali vi se hvalite, kao da ste od 2003 bili 5 svjetski prvaci i 4 puta europski. A reprezentacija vam je u losem stanju. Jedva se plasirali na ovo EP, a i tamo vam vidim kolaps. Igraci su vam solidni, niti jednog igraca u NBA, a braca Crno Gorci ce vas izdominirati sa teskasem na 5 Pekovicem i ubojitog Mirotica. Za ove ostale: naravno da ima protestante u SAD, ali i katolika(velika vecina) ja govorim o braci rimo katholicima, a protestante uopce nisam niti spomenuo.

pedja

pre 10 godina

e davore,koliko titula imaju vase mlade rep.a koliko nase? a kada si vec doso da provociras,da te pitam kada je zadnji put vasa seniorska rep.osvojila neku medalju? a da bilo je to davne 95 godine.je si ti tada vec bio rodjen ili si o tome citao u knjiga? a evo sta je sve srpska seniorska rep.osvojala: evropski prvaci 95,97,01 godine.bronzana medalja na ep-u 99 godine.svetski prvaci 98,02.srebrena medelja 09.a imali bi i srebrenu medalju na sp-u 10 godineu turskoj da nam sudija nije pokrao.tako da ti nemozes nikako da uporedjujes srpsku i hrvatsku kosarku.

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Milutinov na leto prošle godine izgubio oko 10 kg zbog virusa, manite se priče o njegovoj kilaže ako ne znate kakav je dečko imao problem.

Srba

pre 10 godina

Cestitka Srbiji na konacno nekom finalu kosarke. Pogotovo sto se tice juniorske kosarke. Kad je bio zadnji put? Mi ih imamo dosta zadnjih godina, pa sad se i vi malo mozete radovati. Vec sad vam mogu cestitati na osvojenom srebru, jer protiv brace katolika USA nemate sanse:)
(Davor, 06. jul 2013 21:54) aj ne lupaj ovde. bolje procitaj neku knjigu, koristiće ti.

Realnost

pre 10 godina

@(Davor, 6. jul 2013 21:54)

- FIBA Under-19 World Championship : Srbija zlato 2007. i srebro 2011., Hrvatska dve brozne (1995,2003)
- FIBA Europe Under-20 Championship : Srbija zlato 1998. 2006. 2007. 2008., Hrvatska 0 medalja
- FIBA Europe Under-18 Championship : Srbija zlato 2005. 2007. 2009., srebro 2011., brozna 1996. 2012. Hrvatska zlato 2012. 2002. 1996., srebro 2000. 1998. 1994., brozna 2008.
- FIBA Europe Under-16 Championship : Srbija zlato 1997. 1999. 2001. 2003. 2007. bronza 2012. 2009. 2006., Hrvatska zlato 2011. 2010. 1995.

Dakle, kao sto svako moze proveriti, Srbija ima vise medalja od Hrvatske u mladjim kategorijama. A o seniorima bolje da ne govorim.

Jerez

pre 10 godina

Kako bih voleo da vidim Jankovica i Micica u Partizanu. Sa njima dvojicom i cehovskim na trojci, bila bi to monstruozna ekipa, neverovatno perspektivna, sa neverovatnim prostorom za napredak. I da mozemo da zadrzimo tu ekipu dve godine, kidali bi!!!

aca

pre 10 godina

au koliko ovi Hrvati na sajtu ne prate mladje kategorije, istina je da Srbija u zadnje 3 godine nije uzela nijednu titulu, ali od 2004. do 2009. smo uzeli sve moguce, mislim da smo U-17 uzimali 4 puta za redom, i u muskoj i u zenskoj konkurenciji, generacije '87, '88, '89 su uzele sve...odmah da kazem Saric je potencijal, ali mislim da je vreme da mu odrede jednu poziciju, ovako divlje moze da igra samo u mladjim selekcijama...sto se nase ekipe tice, Micic i Jankovic veliki potencijali, fali nam suter, i Hrvatska jeste prosle godine osvojild EP ali mi smo igrali bez Micica...

muamua

pre 10 godina

a sta je falilo fucki?? secate li se rebrace kako je izgledao 90ih??? tako da ja mislim da ce milutinov biti jaci i jaci za razliku od onog besovica

nz

pre 10 godina

Cestitka Srbiji na konacno nekom finalu kosarke. Pogotovo sto se tice juniorske kosarke. Kad je bio zadnji put? Mi ih imamo dosta zadnjih godina, pa sad se i vi malo mozete radovati. Vec sad vam mogu cestitati na osvojenom srebru, jer protiv brace katolika USA nemate sanse:)
(Davor, 6. jul 2013 21:54)

kojih to finala, u čemu, u košarci sigurno ne. I Ameri su velikim delom protestanti.

Srbin do koske

pre 10 godina

LS u vaterpolu Zvezda gubi od juga u grupi,dobija finale.Evropsko prvenstvo u rukometu dobijamo dance u grupi,gubimo u finalu.Evropsko prvenstvo u vaterpolu 2011 gubimo od crne gore u grupi,dobijamo finale. Ne sudjeno pravilo je da ako nekog pobedis u grupi gubis u sledecem mecu ako se susretnete ili obrnuto.Mi smo od Amerikanaca izgubili u grupi tako de cemo se sutra radovati zlatu.

Davor

pre 10 godina

Djordjevic? Mislis li onaj sto je cistio tenisice Petrovicu? A za anonimusa Kecmana nisam nikad cuo:)! Kako to da je kosarka vas nacionalni sport, a vec 12 godina nemate nikakav uspjeh? Ok, ABA ligu dominirate, ali na reprezentativnoj razini jedno veliko NISTA! Nekako vam lose ide kako ste se rastali sa Crnom Gorom. A sjecam se one vase: ma Crna Gora je i tako imali mali dio tog uspjeha, nisu nista itd. A ono prije godinu dana sam gledao kako su vas razvalili da 2 puta! Znaci ni ta fora vise ne prolazi. Hrvatska ovako jadna u kosarci(kako vi kazete) je dominirala u16, u18 pa i u19(do ovog turnira, a igrali smo bez Bundovica, Zganeca, Bendera i pogotovo HEZONJE) kako to onda?:)

MANE

pre 10 godina

Kolko me nerviraju ovi zvezdasi ovde na komentarima... Pa vas utakmica ne bi ni zanimala (iako igra Srbija), kada ne bi imali razloga da pljujete... U svakom sportu kada je reprezentacija u pitanju to radite... Znaci, ne navija se za Srbiju, nego se navija protiv Partizanovih igraca... Bolesno prijatelji... Inace, sto se tice nase reprezentacije mislim da je najveci problem sto nemamo ekstra talentovanog igraca, svi su tu negde, jedino sto smo takticki jaci od svih na ovom prvenstvu (mislim da ako prodjemo to nije dovoljno za SAD)... I ne razumem kada vec nece sut zasto se vise ne koristi Andric, koji ocigledno jedini moze da pogodi nesto, nego ispucava Micic deset napada i onaj Novak koji ni tablu ne moze da pogodi...
(Opustite se, najgori su iz Partizana, ukapirali smo... Vasi su dobri samo sto nisu dosli na prvenstvo...., 6. jul 2013 19:51)

Prvo nisam Zvezdas
Drugo imam pravo da kazem ono sto vidim a vidim da je Milutinov precenje i isforsiran igrac.Ima on visinu i dobro je iskolovan /skolski/ u Vrscu, ali nije toliki potencijal koliko se pricalo.Nema on bas neki veliki kosarkaski IQ tako da ovu igru bas najbolje ne razume,cesto je izgubljen na terenu kao da ne shvata na trenutke sta se oko njega desava.Na stranu nedostatak mase i borbenosti.Daj boze da u buducnosti dominira mada su za to male sanse.

Fika

pre 10 godina

samo da ne bude ono nepisano pravilo da se jedna reprezentacija ne moze pobediti 2 puta na turniru.

IDEMO ! ! !
(PATRICK, 6. jul 2013 18:20)
NAdam se da ce biti u finalu :D

skolarac

pre 10 godina

Ma sto jedan napisa Jankovic Silni i bas tako i izgleda njegova igra, opet ga neki kritikuju a on sve bolji i bolji , decko igra sa Srbiju sa ozbiljnom povredom iznad oka. Negde sam procitao da je pauzirao tri meseca posle operacije i da se vratio na parket kad je poceo pripreme sa reprezentacijom .CESTITKA SVIMA IGRACIMA I STRUCNOM TIMU NA POBEDI !!

Mile

pre 10 godina

@StefanBU
sta mislis zasto vise nema dobrih sutera,nekad igraca nisi morao da teras nego su se sami zatvarali kao veliki Drazen Petrovic i do besvesti sutirali na kos ovi danasnji nece ni da cuju za to,zato ponekad pomislim da bacaju kamen a ne loptu na kos

navijac iz Praga

pre 10 godina

Momci, hvala vam sto ste dosli posle utakmice ispred tribine da proslavite i pozdravite sa nama. Sutra se vidimo na istom mestu.

PFC

pre 10 godina

dobar je trener kari al covek jednostavno nema njuh za mladog igraca sto se kaze ne zna da ga oseti svaka cast za Bjelicu ali retki su primeri

Davor

pre 10 godina

Cestitka Srbiji na konacno nekom finalu kosarke. Pogotovo sto se tice juniorske kosarke. Kad je bio zadnji put? Mi ih imamo dosta zadnjih godina, pa sad se i vi malo mozete radovati. Vec sad vam mogu cestitati na osvojenom srebru, jer protiv brace katolika USA nemate sanse:)

smeker

pre 10 godina

Podsetio bih strucnjake koji pominju Nikolu Milutinova da je on veliko bogatstvo nase kosarke.Kao da ponovo gledam Rebracu iz njegovih dana ,zvali smo ga pracka.Isti stil,gradja,naoko lenj ali kada prodje kroz skolu profesora Dula ,NBA mu negine.Uostalo dajte gospodo iz predgradja igraca za reprezentaciju pa da onda uporedimo.

Milan

pre 10 godina

Veliki rezultat! Ja sam pratio rezultate ovih momaka, nisam gledao utakmice ali nisam ni bio svjestan da je SP, i onda sad pomislim "U jbt, pa to je svjetsko prvenstvo" :) Svaka cast momci, samo hrabro protiv Amera u finalu! SRBIJA!

Goxi

pre 10 godina

Meni nije jasno kako neki pojedinci ovde mogu da lupetaju protiv ovih nasih zaista divnih momaka , SVI STE BILI ODLICNI ,a Jankovic Silni svima bode oci i stalno ga neki "pametnjakovici" kritikuju . Nego da mi njega vratimo za Srbiju tu mu je mesto uz dobre trenere , odlican u skoku , snazan inteligentno igra .BRAVO ZA CEO TIM NA CELU SA DJOLIJEM !!!

Dzole

pre 10 godina

Micic mesavina Teodosica i Bodiroge,naravno samo po stilu za sada,nikako po rezultatima koje je za sada ostvario da se razumemo,Milutinov neka promeni sport ukoliko ne nauci da igra odbranu,Pot ima nesto od Danilovicevih pokreta ali mu je temperament suvise blag za poziciju na kojoj igra ukoliko zeli da bude zapamcen kao igrac,Andric kao Gurovic ali isto fali pobednicki i igracki temperament,Jankovic pusten u Belgiju na 5 godina a moglo je da se radi sa deckom da bude nasa najjaca cetvorka,mada protiv Australije i nije neko merilo jer nije imao cuvara,videcemo protiv nekog jaceg igraca koliko ce da mu ugura poena zato sto je spor u noge sto se kaze,Salic nepotrebno presedeo na klupi ali i ovo nije bila ekipa za njega,pokazace snagu protiv jace ekipe u finalu.

StefanBU

pre 10 godina

Da sam trener nekog kluba u kojem igraju nasi bekovi, suteri zatvorio bi ih u sali za treninge i po ceo dan bi mi trenirali samo sut. Neverovatno kako lose sutiraju na kos, sreca pa imamo Jankovica pod kosem...

igor

pre 10 godina

kako neke nije sramota da komentarisu kosarku ?! pa ljudi zvezda je uvek imala skup kvalitetnijih igraca od partizana pa na kraju dzaba sve, sta prozivate Djoku mali je dosao u instituciju radice sa doktorom. Svaka cast mladim igracima an ostvarenom uspehu!

Dada

pre 10 godina

nisam znao da je ovaj Šalić ovako dobar, 2 faula u 2 akcije. a grobari se naložili, mislio sam da je Džordan došao.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dobrodošao u "instituciju", 6. jul 2013 18:59)

Da nisi mislio na Silba, ili Sliba, stvarno ne znam kako se preziva, prvi put sam cuo za ovu "IGRACINU" pre mesec dana...

Miki

pre 10 godina

Vidim mnogi pominju Šalića, a ja bih samo da dodam da ovo nije njegovo godište. On je godinu dana mlađi, a za narednih godinu dana rada sa Duletom stiće i ove što su godinu dana stariji.

I dodao bih da Duletov Partizan ne dovodi gotove igrače, pogotovo što se tiče centarskih pozicija, već ih stvara. Stvorio je na taj način Krstića, Perovića, Pekovića, na taj način stvara Milutinova, stvara će i Šarića. Dodao bih na listu stvorenih centara i Marića koji je za godinu dana od igrača koji je imao 5 minuta po utakmici u timu sa dna tabele ACB lige postao najkorisniji centar na čijim leđima se i otišlo na F4 EL.

Doduđe neće svi projekti uspeti, kao što svojevremeno nije uspeo projekat Samardžiski, ili što zbog Pekovića nije bilo prostora da se razvijaju Erden i Raković u Partizanu, ali će i dalje stvarati igrače pod koševima koji će praviti velike karijere, makar dok je Dule tu.

veliki strumf

pre 10 godina

Vasa Micic je novi Tepic. Tokom meca i nekako, nesto ubaci, napravi pokoji sjajan potez, poneku loptu izgubi, petlja, ali kad je gusto - skroz se pogubi. Protiv Hrvata je pri kraju meca izgubio par lopti, promasio 2 bacanja, a evo i protiv Australije na minut i po do kraja prodaje dve ciste lopte i uvodi nas u velike probleme. A i resenje koje je nasao kod asistencije Novaku - dao je loptu igracu koji najredje sutira u postavi i koji i nije bio opcija za sut. Sreca sto je Novak pogodio. Pa opet ubaci samo jedno bacanje. Sreca su oni promasili, pa se sa ova dva iscupao. Dobro je, ali mogli smo o bez ovolikih muka.

Go Tipsa

pre 10 godina

Protiv Hrvatske nisam gledao. Ali za ovu utakmicu mogu reci da su nasa deca skolovanija i intelekturalno sposobnija od protivnika.Timska igra i timski duh od pocetka kad se gubilo do kraja kad je bilo tesno.

Bravo za momke, iako se vidi da mogu i mnogo bolje. Bravo za trenera!

Divos

pre 10 godina

Браво и све честитке момцима. Јако тешка утакмица, у 1.четвртини наши клинци били су у контраритму, заправо нису били главом у мечу, касније се то променило, водили су 30 минута, али су се Аустралци тројкама враћали.
Од Аустралије су наши бољи, дефинитивно, у првом мечу +21, данас +5, али тешко је ово СП, игра се дан за дан, клинци су то, и осцилације су и разумљиве и неминовне, радује што смо поновно доминантни у скоку (18 више од Аустралије), али превише изг.лопти (15), тројка није ишла, али можда и боље, ићи ће у финалу, и требаће нам против САД (мислим да их Литванци не могу изненадити).
За ове младиће биће то и тренутак истине, већ су доказали да вреде много, и да изван САД најбољу кошарку у овом узрасту играју момци у Србији, сутра ће се видети и где су у односу на ову изузетну генерацију САД.
Сигуран сам, биће то одлично финале.

Delija UE

pre 10 godina

Jankovica Zvezda pusti, toboze nema mesta, a covek je genijalan igrac, i jos moze mnogo da napreduje. Micic i Jankovic ce biti vrhunski igraci. Svaka cast momci, a sutra protiv SAD rastereceno, pa sta Bog da i junacka sreca. Verujem da cete biti svetski prvaci.

Delija UE

pre 10 godina

Meni se licno mnogo vise svidja Salic od Milutinova. Mislim da moze da nadogradi misicnu masu jos dosta, a da se ne uspori. Od Milutinova, ako bude igrac slican Plajsu, da budemo srecni.

Kari 2

pre 10 godina

Stvarno strucnjak ,mada mu je to jedna od retko losih procena , mislim da je problem bio u tome sto mu nije dao sansu u prvom timu , trebalo je da se nadje resenje i da se to momku pruzi veca sansa ovako i on gubi vreme u Belgiji ,no nije jos kasno da se Jankovic vrati nazad. Cestitke i samo reci hvale za ceo strucni tim i nase mlade kosarkase ,

Serdar

pre 10 godina

Nadam se da ce Ameri u finalu,da im se osvetimo za onaj poraz u grupi.A ne zaboravite ono staro sportsko pravilo, da je vrlo tesko pobediti jednu ekipu dva puta na istom takmicenju.

NBA i Agroživ dve najjače lige planete

pre 10 godina

Da daaa, stvari dolaze na svoje mesto, sutra se naši momci bore za titulu prvaka sveta sa najvećom košarkaškom silom sveta, na jesen u euroligi imamo i c. zvezdu i partizan, vraća se zlatni sport srbije tamo gde mu je i mesto.

Opustite se, najgori su iz Partizana, ukapirali smo... Vasi su dobri samo sto nisu dosli na prvenstvo....

pre 10 godina

Kolko me nerviraju ovi zvezdasi ovde na komentarima... Pa vas utakmica ne bi ni zanimala (iako igra Srbija), kada ne bi imali razloga da pljujete... U svakom sportu kada je reprezentacija u pitanju to radite... Znaci, ne navija se za Srbiju, nego se navija protiv Partizanovih igraca... Bolesno prijatelji... Inace, sto se tice nase reprezentacije mislim da je najveci problem sto nemamo ekstra talentovanog igraca, svi su tu negde, jedino sto smo takticki jaci od svih na ovom prvenstvu (mislim da ako prodjemo to nije dovoljno za SAD)... I ne razumem kada vec nece sut zasto se vise ne koristi Andric, koji ocigledno jedini moze da pogodi nesto, nego ispucava Micic deset napada i onaj Novak koji ni tablu ne moze da pogodi...

...

pre 10 godina

Ne znam kakvu ulogu Partizan ima za Nikolu u sljedecoj sezoni, ali on pod hitno mora da radi na misicnoj masi i snazi. Inace nema sta da trazi u modernoj kosarci. Ja bih prije doveo Jankovica ili bacio Salica u vatru..
(Stefan, 6. jul 2013 19:32)
Odbaciti decka od 18 godina zato sto nema masu bio bi cist debilizam.

realno

pre 10 godina

Malom Milutinovu treba 10 ak kila misicne mase inace ce da bude novi Besovic. Micic je prevazisao ovaj nivo i on ce u ABA pokazati da li je stvarno toliki talenat kao sto se prica. Mali Pot je zanimljiv igrac, steta sto je pauzirao, ako bude marljivo radio moze biti jako dobar igrac. Sve u svemu, bicu zadovoljan ako iz ove generacije izvucemo makar 2 vrhunska igraca. Zna li neko sta je sa Risticem iz Zvezde, on je po meni daleko najveci talenat srpske kosarke.

Zlaja

pre 10 godina

Имаш линк на Stream Hunteru. Наши воде десетак разлике.

http://lsh.streamhunter.eu/static/popups/158056874343730.html

ja

pre 10 godina

Micic isti Teodosic, odlican igrac ali kad dodje kraj utakmice kao da hoce da se proslavi i sve na silu ide, gubi lopte, promasuje bacanja, strasno sta covek radi.

Stefan

pre 10 godina

Ne znam kakvu ulogu Partizan ima za Nikolu u sljedecoj sezoni, ali on pod hitno mora da radi na misicnoj masi i snazi. Inace nema sta da trazi u modernoj kosarci. Ja bih prije doveo Jankovica ili bacio Salica u vatru..

crno_beli_panter_sa_kalemegdana

pre 10 godina

Kakav je ovaj Mijatovic cetnik samo on peva " .. srpskog kralja ..." :)
A Sarenac kralj .. prosli bi kod Mihajlovica :) Momci ... GAZIIIII DO FINALA a onda I tamo !!!

vs

pre 10 godina

Au, opasan ovaj Djoko Salic oko koga se grobari ovde da ne kazem sta od srece. Ni na jednoj utakmici nista nije odigrao, i to protiv decaka svog uzrasta. Sta bi onda radio protiv iskusnih azdaja... Iz velikog kluba dolazi - Stars sto igraju neki turnir tamo.

dobrodošao u "instituciju"

pre 10 godina

nisam znao da je ovaj Šalić ovako dobar, 2 faula u 2 akcije. a grobari se naložili, mislio sam da je Džordan došao.

crno_beli_panter_sa_kalemegdana

pre 10 godina

Kakav je ovaj Mijatovic cetnik samo on peva " .. srpskog kralja ..." :)
A Sarenac kralj .. prosli bi kod Mihajlovica :) Momci ... GAZIIIII DO FINALA a onda I tamo !!!

Stefan

pre 10 godina

Ne znam kakvu ulogu Partizan ima za Nikolu u sljedecoj sezoni, ali on pod hitno mora da radi na misicnoj masi i snazi. Inace nema sta da trazi u modernoj kosarci. Ja bih prije doveo Jankovica ili bacio Salica u vatru..

realno

pre 10 godina

Malom Milutinovu treba 10 ak kila misicne mase inace ce da bude novi Besovic. Micic je prevazisao ovaj nivo i on ce u ABA pokazati da li je stvarno toliki talenat kao sto se prica. Mali Pot je zanimljiv igrac, steta sto je pauzirao, ako bude marljivo radio moze biti jako dobar igrac. Sve u svemu, bicu zadovoljan ako iz ove generacije izvucemo makar 2 vrhunska igraca. Zna li neko sta je sa Risticem iz Zvezde, on je po meni daleko najveci talenat srpske kosarke.

ja

pre 10 godina

Micic isti Teodosic, odlican igrac ali kad dodje kraj utakmice kao da hoce da se proslavi i sve na silu ide, gubi lopte, promasuje bacanja, strasno sta covek radi.

...

pre 10 godina

Ne znam kakvu ulogu Partizan ima za Nikolu u sljedecoj sezoni, ali on pod hitno mora da radi na misicnoj masi i snazi. Inace nema sta da trazi u modernoj kosarci. Ja bih prije doveo Jankovica ili bacio Salica u vatru..
(Stefan, 6. jul 2013 19:32)
Odbaciti decka od 18 godina zato sto nema masu bio bi cist debilizam.

Realnost

pre 10 godina

@(Davor, 6. jul 2013 21:54)

- FIBA Under-19 World Championship : Srbija zlato 2007. i srebro 2011., Hrvatska dve brozne (1995,2003)
- FIBA Europe Under-20 Championship : Srbija zlato 1998. 2006. 2007. 2008., Hrvatska 0 medalja
- FIBA Europe Under-18 Championship : Srbija zlato 2005. 2007. 2009., srebro 2011., brozna 1996. 2012. Hrvatska zlato 2012. 2002. 1996., srebro 2000. 1998. 1994., brozna 2008.
- FIBA Europe Under-16 Championship : Srbija zlato 1997. 1999. 2001. 2003. 2007. bronza 2012. 2009. 2006., Hrvatska zlato 2011. 2010. 1995.

Dakle, kao sto svako moze proveriti, Srbija ima vise medalja od Hrvatske u mladjim kategorijama. A o seniorima bolje da ne govorim.

navijac iz Praga

pre 10 godina

Momci, hvala vam sto ste dosli posle utakmice ispred tribine da proslavite i pozdravite sa nama. Sutra se vidimo na istom mestu.

gnevni gradjanin

pre 10 godina

Davore... sećaš se vaše bežanije sa postolja 1995god.? :D
Ćuti i pokrij se ušima, kad ne možeš ovo prihvatiti ko pravi muškarac.
Ali to je već standardno za vas Hrvate.

Divos

pre 10 godina

Браво и све честитке момцима. Јако тешка утакмица, у 1.четвртини наши клинци били су у контраритму, заправо нису били главом у мечу, касније се то променило, водили су 30 минута, али су се Аустралци тројкама враћали.
Од Аустралије су наши бољи, дефинитивно, у првом мечу +21, данас +5, али тешко је ово СП, игра се дан за дан, клинци су то, и осцилације су и разумљиве и неминовне, радује што смо поновно доминантни у скоку (18 више од Аустралије), али превише изг.лопти (15), тројка није ишла, али можда и боље, ићи ће у финалу, и требаће нам против САД (мислим да их Литванци не могу изненадити).
За ове младиће биће то и тренутак истине, већ су доказали да вреде много, и да изван САД најбољу кошарку у овом узрасту играју момци у Србији, сутра ће се видети и где су у односу на ову изузетну генерацију САД.
Сигуран сам, биће то одлично финале.

Miki

pre 10 godina

Vidim mnogi pominju Šalića, a ja bih samo da dodam da ovo nije njegovo godište. On je godinu dana mlađi, a za narednih godinu dana rada sa Duletom stiće i ove što su godinu dana stariji.

I dodao bih da Duletov Partizan ne dovodi gotove igrače, pogotovo što se tiče centarskih pozicija, već ih stvara. Stvorio je na taj način Krstića, Perovića, Pekovića, na taj način stvara Milutinova, stvara će i Šarića. Dodao bih na listu stvorenih centara i Marića koji je za godinu dana od igrača koji je imao 5 minuta po utakmici u timu sa dna tabele ACB lige postao najkorisniji centar na čijim leđima se i otišlo na F4 EL.

Doduđe neće svi projekti uspeti, kao što svojevremeno nije uspeo projekat Samardžiski, ili što zbog Pekovića nije bilo prostora da se razvijaju Erden i Raković u Partizanu, ali će i dalje stvarati igrače pod koševima koji će praviti velike karijere, makar dok je Dule tu.

Goxi

pre 10 godina

Meni nije jasno kako neki pojedinci ovde mogu da lupetaju protiv ovih nasih zaista divnih momaka , SVI STE BILI ODLICNI ,a Jankovic Silni svima bode oci i stalno ga neki "pametnjakovici" kritikuju . Nego da mi njega vratimo za Srbiju tu mu je mesto uz dobre trenere , odlican u skoku , snazan inteligentno igra .BRAVO ZA CEO TIM NA CELU SA DJOLIJEM !!!

Stari znalac

pre 10 godina

@Davor

Braca katolici?!! Proveri statistiku - SAD je protestantska zemlja. Ima dosta katolika, ali daleko od toga da je katolicka zemlja.

dobrodošao u "instituciju"

pre 10 godina

nisam znao da je ovaj Šalić ovako dobar, 2 faula u 2 akcije. a grobari se naložili, mislio sam da je Džordan došao.

Opustite se, najgori su iz Partizana, ukapirali smo... Vasi su dobri samo sto nisu dosli na prvenstvo....

pre 10 godina

Kolko me nerviraju ovi zvezdasi ovde na komentarima... Pa vas utakmica ne bi ni zanimala (iako igra Srbija), kada ne bi imali razloga da pljujete... U svakom sportu kada je reprezentacija u pitanju to radite... Znaci, ne navija se za Srbiju, nego se navija protiv Partizanovih igraca... Bolesno prijatelji... Inace, sto se tice nase reprezentacije mislim da je najveci problem sto nemamo ekstra talentovanog igraca, svi su tu negde, jedino sto smo takticki jaci od svih na ovom prvenstvu (mislim da ako prodjemo to nije dovoljno za SAD)... I ne razumem kada vec nece sut zasto se vise ne koristi Andric, koji ocigledno jedini moze da pogodi nesto, nego ispucava Micic deset napada i onaj Novak koji ni tablu ne moze da pogodi...

skolarac

pre 10 godina

Ma sto jedan napisa Jankovic Silni i bas tako i izgleda njegova igra, opet ga neki kritikuju a on sve bolji i bolji , decko igra sa Srbiju sa ozbiljnom povredom iznad oka. Negde sam procitao da je pauzirao tri meseca posle operacije i da se vratio na parket kad je poceo pripreme sa reprezentacijom .CESTITKA SVIMA IGRACIMA I STRUCNOM TIMU NA POBEDI !!

smeker

pre 10 godina

Podsetio bih strucnjake koji pominju Nikolu Milutinova da je on veliko bogatstvo nase kosarke.Kao da ponovo gledam Rebracu iz njegovih dana ,zvali smo ga pracka.Isti stil,gradja,naoko lenj ali kada prodje kroz skolu profesora Dula ,NBA mu negine.Uostalo dajte gospodo iz predgradja igraca za reprezentaciju pa da onda uporedimo.

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Milutinov na leto prošle godine izgubio oko 10 kg zbog virusa, manite se priče o njegovoj kilaže ako ne znate kakav je dečko imao problem.

StefanBU

pre 10 godina

Da sam trener nekog kluba u kojem igraju nasi bekovi, suteri zatvorio bi ih u sali za treninge i po ceo dan bi mi trenirali samo sut. Neverovatno kako lose sutiraju na kos, sreca pa imamo Jankovica pod kosem...

Go Tipsa

pre 10 godina

Protiv Hrvatske nisam gledao. Ali za ovu utakmicu mogu reci da su nasa deca skolovanija i intelekturalno sposobnija od protivnika.Timska igra i timski duh od pocetka kad se gubilo do kraja kad je bilo tesno.

Bravo za momke, iako se vidi da mogu i mnogo bolje. Bravo za trenera!

zvezdan

pre 10 godina

Kako su ovi hrvati juce na svojim portalima velicali Djokovica kao svog igraca zato sto je usao u finale,cudi me da neki hrvat nije spomenuo da mozda neko od ovih mladih kosarkasa ima hrvatsko poreklo

nz

pre 10 godina

Cestitka Srbiji na konacno nekom finalu kosarke. Pogotovo sto se tice juniorske kosarke. Kad je bio zadnji put? Mi ih imamo dosta zadnjih godina, pa sad se i vi malo mozete radovati. Vec sad vam mogu cestitati na osvojenom srebru, jer protiv brace katolika USA nemate sanse:)
(Davor, 6. jul 2013 21:54)

kojih to finala, u čemu, u košarci sigurno ne. I Ameri su velikim delom protestanti.

ccc

pre 10 godina

A sad ce Ameri lepo da ih razbiju :) Go USA
(paja patak, 6. jul 2013 21:52)

Koliko znam kod vas nije Paja nego PAŠKO Patak? A nećaci Dinko, Vinko i Hinko?

Kubrick79

pre 10 godina

Upravo se vratio iz O2 Arene sa odgledanih polufinala. Cestitke nasim momcima na ulasku u finale, ali mnoooogo je danas skripalo. Bojazljivo smo usliu mec, bez suta, kontranapada, dominaciju u visini nismo iskorirstili (najvisi igrac AUS 204cm... Finale je doneo, po meni bez dileme V.Micic. 75% svih nasih postignutih poena na danasnjoj utakmici zasluga su njegova. Kljukao je nase centre, probijao, poentirao, borio se, vukao ekipu... Naravno imao je i gresaka, ali je danas bio pravi lider... Neshvatljivo je sta se sve izdesavalo u ovoj utakmici, a posebno je bio komican poslednji minut, sa nekoliko neobjasnjivih gresaka na obe strane... Na kraju su promasena bacanja najboljeg igraca AUS prelomila mec... Pot i Jankovic su dali pun doprinos... Cestitke momci, pamtice se dugo vas rezultat u Pragu.
Australija, simpaticna i borbena selekcija, koju cine samo 5 igraca 1994. godiste. Ostatak ekipe je 1995. godiste, a ova generacija ima 2. mesto sa svetskog prvenstva 2012. za igrace do 17 godina. Uz sve pohvale ovoj reprezentaciji, misljenja sam da smo od ove ekipe jaci za 20 razlike.

Americka selekcija, nestvarno fizicki dominantna ekipa, demolirala je Litvaniju. Presing i jurnjava po celom terenu, nadnadmoc u skoku i snazi, bezbroj kontranapada, hokejaske izmene, ali ipak problem im je los sut, pozicioni napad...

Momci izginite sutra za zlato!

Delija UE

pre 10 godina

Jankovica Zvezda pusti, toboze nema mesta, a covek je genijalan igrac, i jos moze mnogo da napreduje. Micic i Jankovic ce biti vrhunski igraci. Svaka cast momci, a sutra protiv SAD rastereceno, pa sta Bog da i junacka sreca. Verujem da cete biti svetski prvaci.

Milan

pre 10 godina

Veliki rezultat! Ja sam pratio rezultate ovih momaka, nisam gledao utakmice ali nisam ni bio svjestan da je SP, i onda sad pomislim "U jbt, pa to je svjetsko prvenstvo" :) Svaka cast momci, samo hrabro protiv Amera u finalu! SRBIJA!

NBA i Agroživ dve najjače lige planete

pre 10 godina

Da daaa, stvari dolaze na svoje mesto, sutra se naši momci bore za titulu prvaka sveta sa najvećom košarkaškom silom sveta, na jesen u euroligi imamo i c. zvezdu i partizan, vraća se zlatni sport srbije tamo gde mu je i mesto.

muamua

pre 10 godina

a sta je falilo fucki?? secate li se rebrace kako je izgledao 90ih??? tako da ja mislim da ce milutinov biti jaci i jaci za razliku od onog besovica

igor

pre 10 godina

kako neke nije sramota da komentarisu kosarku ?! pa ljudi zvezda je uvek imala skup kvalitetnijih igraca od partizana pa na kraju dzaba sve, sta prozivate Djoku mali je dosao u instituciju radice sa doktorom. Svaka cast mladim igracima an ostvarenom uspehu!

Fika

pre 10 godina

samo da ne bude ono nepisano pravilo da se jedna reprezentacija ne moze pobediti 2 puta na turniru.

IDEMO ! ! !
(PATRICK, 6. jul 2013 18:20)
NAdam se da ce biti u finalu :D

vs

pre 10 godina

Au, opasan ovaj Djoko Salic oko koga se grobari ovde da ne kazem sta od srece. Ni na jednoj utakmici nista nije odigrao, i to protiv decaka svog uzrasta. Sta bi onda radio protiv iskusnih azdaja... Iz velikog kluba dolazi - Stars sto igraju neki turnir tamo.

Dada

pre 10 godina

nisam znao da je ovaj Šalić ovako dobar, 2 faula u 2 akcije. a grobari se naložili, mislio sam da je Džordan došao.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dobrodošao u "instituciju", 6. jul 2013 18:59)

Da nisi mislio na Silba, ili Sliba, stvarno ne znam kako se preziva, prvi put sam cuo za ovu "IGRACINU" pre mesec dana...

my way

pre 10 godina

Svaka cast, momci! Tesko je bilo igrati pod pritiskom cinjenice da si bolji i da si vec dobio protivnika preko 20 razlike, a moras drugi put na istom prvenstvu i to ulog finale sa Amerima i cinjenica da si sve ostale ostavio iza sebe. Sad zaista nemate sta da izgubite, jer je uloga obrnuta, rival mocan i premocan u odnosu na konkurenciju i mozete opusteno da im se suprotstavite, u prvoj utakmici ste dokazali da ste jedini koji to mozete.
PS. Negde u senci ovog sjajnog uspeha ostala je nova pobeda mladih kosarkasica na EP protiv Ukrajine.

Serdar

pre 10 godina

Nadam se da ce Ameri u finalu,da im se osvetimo za onaj poraz u grupi.A ne zaboravite ono staro sportsko pravilo, da je vrlo tesko pobediti jednu ekipu dva puta na istom takmicenju.

pedja

pre 10 godina

e davore,koliko titula imaju vase mlade rep.a koliko nase? a kada si vec doso da provociras,da te pitam kada je zadnji put vasa seniorska rep.osvojila neku medalju? a da bilo je to davne 95 godine.je si ti tada vec bio rodjen ili si o tome citao u knjiga? a evo sta je sve srpska seniorska rep.osvojala: evropski prvaci 95,97,01 godine.bronzana medalja na ep-u 99 godine.svetski prvaci 98,02.srebrena medelja 09.a imali bi i srebrenu medalju na sp-u 10 godineu turskoj da nam sudija nije pokrao.tako da ti nemozes nikako da uporedjujes srpsku i hrvatsku kosarku.

Tottenham

pre 10 godina

kao sto sam i rekao,prvo sam rekao dobijamo mocne Hrvate,pa sam onda rekao da dobijamo Australiju,a sada kazem da dobijamo Ameriku

Srbin do koske

pre 10 godina

LS u vaterpolu Zvezda gubi od juga u grupi,dobija finale.Evropsko prvenstvo u rukometu dobijamo dance u grupi,gubimo u finalu.Evropsko prvenstvo u vaterpolu 2011 gubimo od crne gore u grupi,dobijamo finale. Ne sudjeno pravilo je da ako nekog pobedis u grupi gubis u sledecem mecu ako se susretnete ili obrnuto.Mi smo od Amerikanaca izgubili u grupi tako de cemo se sutra radovati zlatu.

pedja

pre 10 godina

davore zar ne vidis koliko se brukas ovde? napisao si da srbija nema vec godinama uspeh u mladjim kategorijama.eto ovde ti je jedan napisao cak i godine u mladjim kategorijama sta je sve srbija osvajala.a sada tvrdis kako srbija vec 12 godina nema uspeh u kosarci.pa vi nemate vec 20 godina uspeh u kosarci:) a da te podsetim samo 2009 je srbija uzela srebrenu medelja za ep-a.je si to zaboravio mozda? a je si zaboravio da smo bili 4 na sp-u 2010 godine? tada nam je sudija ukrao srebrenu medalju.a kada ste vi to bili u polufinalu zadnji put?:)je si ti tada vec bio rodjen kada ste zadnji put bili u polufinalu?:)

Dado

pre 10 godina

Davore momce iskompleksirani, 12 godina bez uspeha? 2009 drugi u Evropi i 2010 cetvrti u svetu (uz nevidjenu kradju protiv domacina u 1/2 finalu). Ove godine zenske cetvrte u Evropi, evo sad i juniori minimum drugi u svetu a ima jos da se igra kada u julu krenu evropska prvenstva under 16, 18 i 20. A gde ste u toj prici vi? Da ne pricam o tome da nas u seniorskoj selekciji niste nikad pobedili u zvanicnim utakmicama (ne racunam prijateljske). Jedino moram priznati da moras imati veoma jak zeludac, da dan posle poraza od Srbije, dolazis na b92 i prodajes mudrosti o toboze nekakvoj vasoj dominaciji u kosarci, koju samo vi vidite. A kad je Crna Gora tako jaka (vau pobedila nas u KVALIFIKACIJAMA...pobijedjivala nas je i Finska pa smo godinu dana kasnije bili drugi u Evropi) gde su jim rezultati u klubskoj kosarci, seniorima, juniorima??? Vas Hrvate izgleda zanelo kad je u nedelju navece, neka ministrica iz Litve spomenula da ste "vi kao i oni, zemlja kosarske"...sta ces zena pobrkala loncice a vi se primili...

sofronije III

pre 10 godina

@davor
posto vi hrvati za sramotu ne znate
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Religions_of_the_United_States.png

Religions of the United States:

protestant 51,3%
roman catholic 23,9%
evo malo da vas prosvetlimo, da nam ne idete u jevropu nepismeni
ipak ste vi "nasi"
misim... decko nema blama...

Mile

pre 10 godina

@StefanBU
sta mislis zasto vise nema dobrih sutera,nekad igraca nisi morao da teras nego su se sami zatvarali kao veliki Drazen Petrovic i do besvesti sutirali na kos ovi danasnji nece ni da cuju za to,zato ponekad pomislim da bacaju kamen a ne loptu na kos

Kari 2

pre 10 godina

Stvarno strucnjak ,mada mu je to jedna od retko losih procena , mislim da je problem bio u tome sto mu nije dao sansu u prvom timu , trebalo je da se nadje resenje i da se to momku pruzi veca sansa ovako i on gubi vreme u Belgiji ,no nije jos kasno da se Jankovic vrati nazad. Cestitke i samo reci hvale za ceo strucni tim i nase mlade kosarkase ,

Zlaja

pre 10 godina

Имаш линк на Stream Hunteru. Наши воде десетак разлике.

http://lsh.streamhunter.eu/static/popups/158056874343730.html

Srba

pre 10 godina

Cestitka Srbiji na konacno nekom finalu kosarke. Pogotovo sto se tice juniorske kosarke. Kad je bio zadnji put? Mi ih imamo dosta zadnjih godina, pa sad se i vi malo mozete radovati. Vec sad vam mogu cestitati na osvojenom srebru, jer protiv brace katolika USA nemate sanse:)
(Davor, 06. jul 2013 21:54) aj ne lupaj ovde. bolje procitaj neku knjigu, koristiće ti.

aca

pre 10 godina

au koliko ovi Hrvati na sajtu ne prate mladje kategorije, istina je da Srbija u zadnje 3 godine nije uzela nijednu titulu, ali od 2004. do 2009. smo uzeli sve moguce, mislim da smo U-17 uzimali 4 puta za redom, i u muskoj i u zenskoj konkurenciji, generacije '87, '88, '89 su uzele sve...odmah da kazem Saric je potencijal, ali mislim da je vreme da mu odrede jednu poziciju, ovako divlje moze da igra samo u mladjim selekcijama...sto se nase ekipe tice, Micic i Jankovic veliki potencijali, fali nam suter, i Hrvatska jeste prosle godine osvojild EP ali mi smo igrali bez Micica...

veliki strumf

pre 10 godina

Vasa Micic je novi Tepic. Tokom meca i nekako, nesto ubaci, napravi pokoji sjajan potez, poneku loptu izgubi, petlja, ali kad je gusto - skroz se pogubi. Protiv Hrvata je pri kraju meca izgubio par lopti, promasio 2 bacanja, a evo i protiv Australije na minut i po do kraja prodaje dve ciste lopte i uvodi nas u velike probleme. A i resenje koje je nasao kod asistencije Novaku - dao je loptu igracu koji najredje sutira u postavi i koji i nije bio opcija za sut. Sreca sto je Novak pogodio. Pa opet ubaci samo jedno bacanje. Sreca su oni promasili, pa se sa ova dva iscupao. Dobro je, ali mogli smo o bez ovolikih muka.

Delija UE

pre 10 godina

Meni se licno mnogo vise svidja Salic od Milutinova. Mislim da moze da nadogradi misicnu masu jos dosta, a da se ne uspori. Od Milutinova, ako bude igrac slican Plajsu, da budemo srecni.

ponosni SRBIN crnogorac

pre 10 godina

Davor, 6. jul 2013 23:35)
decko ti si u ozbiljnoj zabludi,u ozbiljnom problemu...problemi srpske kosarke su poceli 2003 dok smo jos bili sa crnogorcima,a crnogorci su se 2006 odvojili...na seniorskom planu nismo dobri,mada imamo srebro 2009,sto je za nas nedovoljno,1 medalja za deset godina,vi bi verovatno bili prezadovoljni...a sto se tice juniora,ne budi smesan, godinu dana nakon odvajanja crne gore ,srbija je imala rezultat za ginisa,2007 smo uzeli sva zlata na juniorskim takmicenjima,sva,SVA! a i ove godine ocekujem dobre rezultate u juniorskim kategorijama,vec smo sjajno poceli...

Jerez

pre 10 godina

Kako bih voleo da vidim Jankovica i Micica u Partizanu. Sa njima dvojicom i cehovskim na trojci, bila bi to monstruozna ekipa, neverovatno perspektivna, sa neverovatnim prostorom za napredak. I da mozemo da zadrzimo tu ekipu dve godine, kidali bi!!!

PFC

pre 10 godina

dobar je trener kari al covek jednostavno nema njuh za mladog igraca sto se kaze ne zna da ga oseti svaka cast za Bjelicu ali retki su primeri

Dzole

pre 10 godina

Micic mesavina Teodosica i Bodiroge,naravno samo po stilu za sada,nikako po rezultatima koje je za sada ostvario da se razumemo,Milutinov neka promeni sport ukoliko ne nauci da igra odbranu,Pot ima nesto od Danilovicevih pokreta ali mu je temperament suvise blag za poziciju na kojoj igra ukoliko zeli da bude zapamcen kao igrac,Andric kao Gurovic ali isto fali pobednicki i igracki temperament,Jankovic pusten u Belgiju na 5 godina a moglo je da se radi sa deckom da bude nasa najjaca cetvorka,mada protiv Australije i nije neko merilo jer nije imao cuvara,videcemo protiv nekog jaceg igraca koliko ce da mu ugura poena zato sto je spor u noge sto se kaze,Salic nepotrebno presedeo na klupi ali i ovo nije bila ekipa za njega,pokazace snagu protiv jace ekipe u finalu.

PFC

pre 10 godina

Moze tvoj Kukoc da ima odlicja koliko hoce on je mali covek kad je pobego sa postolja 1995 a tvoj Drazen ne bi video zlata da nije igrao za Jugoslaviju aj zdravo

pedja

pre 10 godina

davore pricas kako mi srbima prisvajamo sebi neke uspehe.a da te podsetim kako vi hrvati prisvajte nikolu teslu i andrica sebi.tako da je bolje da cutis o tome,jer se samo brukas:)

pedja

pre 10 godina

za tebe davore.sada cak spominjes kako crna gora ima vise zasluge za osvojene medalja od 1995-2006 a zapravo je jedan crnogorac svega u tome periodu igrao za rep.svaka cast scapanovicu bio je dobar kosarkas,ali da se ne lazemo nije on nikada bio na nivou bodiroge,stojakovica,divca,djodjevica,danilovica itd.a ako ste vi hrvati toliko talentovani u kosarci,zasto vama igraju stranci u rep.kao ona dva amerikanca ili kao nekada onaj mulaomerovic.mulaomoerivic niti je rodjen u hrvatskoj,niti je hrvat.

MANE

pre 10 godina

Kolko me nerviraju ovi zvezdasi ovde na komentarima... Pa vas utakmica ne bi ni zanimala (iako igra Srbija), kada ne bi imali razloga da pljujete... U svakom sportu kada je reprezentacija u pitanju to radite... Znaci, ne navija se za Srbiju, nego se navija protiv Partizanovih igraca... Bolesno prijatelji... Inace, sto se tice nase reprezentacije mislim da je najveci problem sto nemamo ekstra talentovanog igraca, svi su tu negde, jedino sto smo takticki jaci od svih na ovom prvenstvu (mislim da ako prodjemo to nije dovoljno za SAD)... I ne razumem kada vec nece sut zasto se vise ne koristi Andric, koji ocigledno jedini moze da pogodi nesto, nego ispucava Micic deset napada i onaj Novak koji ni tablu ne moze da pogodi...
(Opustite se, najgori su iz Partizana, ukapirali smo... Vasi su dobri samo sto nisu dosli na prvenstvo...., 6. jul 2013 19:51)

Prvo nisam Zvezdas
Drugo imam pravo da kazem ono sto vidim a vidim da je Milutinov precenje i isforsiran igrac.Ima on visinu i dobro je iskolovan /skolski/ u Vrscu, ali nije toliki potencijal koliko se pricalo.Nema on bas neki veliki kosarkaski IQ tako da ovu igru bas najbolje ne razume,cesto je izgubljen na terenu kao da ne shvata na trenutke sta se oko njega desava.Na stranu nedostatak mase i borbenosti.Daj boze da u buducnosti dominira mada su za to male sanse.

Coa

pre 10 godina

Hmm. Mala zanimljivost, isti final four kao na Olimpjiadi u Atlanti 1996-e (te polufinale: Srbija (tada SRJ) protiv Litvanije, a SAD protiv Australije). U svakom slucaju, cestitam momcima! Udrite te amere/kengure u finale! :)

paja patak

pre 10 godina

A sad ce Ameri lepo da ih razbiju :) Go USA
(paja patak, 6. jul 2013 21:52)

Koliko znam kod vas nije Paja nego PAŠKO Patak? A nećaci Dinko, Vinko i Hinko?
(ccc, 7. jul 2013 00:54)

Gde kod nas ? Rodjen i zivim u srbiji ;)

Davor

pre 10 godina

Cestitka Srbiji na konacno nekom finalu kosarke. Pogotovo sto se tice juniorske kosarke. Kad je bio zadnji put? Mi ih imamo dosta zadnjih godina, pa sad se i vi malo mozete radovati. Vec sad vam mogu cestitati na osvojenom srebru, jer protiv brace katolika USA nemate sanse:)

Davor

pre 10 godina

Djordjevic? Mislis li onaj sto je cistio tenisice Petrovicu? A za anonimusa Kecmana nisam nikad cuo:)! Kako to da je kosarka vas nacionalni sport, a vec 12 godina nemate nikakav uspjeh? Ok, ABA ligu dominirate, ali na reprezentativnoj razini jedno veliko NISTA! Nekako vam lose ide kako ste se rastali sa Crnom Gorom. A sjecam se one vase: ma Crna Gora je i tako imali mali dio tog uspjeha, nisu nista itd. A ono prije godinu dana sam gledao kako su vas razvalili da 2 puta! Znaci ni ta fora vise ne prolazi. Hrvatska ovako jadna u kosarci(kako vi kazete) je dominirala u16, u18 pa i u19(do ovog turnira, a igrali smo bez Bundovica, Zganeca, Bendera i pogotovo HEZONJE) kako to onda?:)

Davor

pre 10 godina

@Realnost...gdje si ti vidio da sam ja rekao da Hrvatska ima vise medalja na juniorskom planu? Rekao sam: Hrvatska zadnjih godina(2009-2013) dominira(Saric i co) nikad u pitanje nije dosla cinjenica da Srbija i Crna Gora imaju hrpu medalja u juniorskom planu:):) samo kao samostalna zemlja vam nekako raspolozenja u uspjesima nije dobro. U zadnjih 10 godina imate samo jedno 4 mjesto, ai ai ai....a velika ste sila. Mi makar znamo da u seniorskom planu od generacije: Drazen, Rada, Kukoc nismo nesto, ali vi se hvalite, kao da ste od 2003 bili 5 svjetski prvaci i 4 puta europski. A reprezentacija vam je u losem stanju. Jedva se plasirali na ovo EP, a i tamo vam vidim kolaps. Igraci su vam solidni, niti jednog igraca u NBA, a braca Crno Gorci ce vas izdominirati sa teskasem na 5 Pekovicem i ubojitog Mirotica. Za ove ostale: naravno da ima protestante u SAD, ali i katolika(velika vecina) ja govorim o braci rimo katholicima, a protestante uopce nisam niti spomenuo.

Davor

pre 10 godina

A kako ste smijesni govori cinjenice da su svi uspjesni Hrvati, kao fol Srbi: Petrovic, jucer jedan spomeni i Kukoca:):) padao sam od smijeha. Znam da smo dominantni sto se tice skoro svih individualnih sportova, ali ovo stvarno nema smisla. Koliko smo dominantni govori cinjenica da na svim Olimpijadama( 96 Atlanta, 2000 Sydney, 2004 Athena, 2008 Beijing I 2012 London) imamo stalno vise medalja od vas. Da o zimskim niti ne govorim. Jedna Janica Kostelic ima vise medalja, odlicja i zlatnih nego sto ce svi srpski individualci to negdje za 50 godina dostignuti:):). Ona se upravo zvala Jelena Kalabogdan, samo smo mi promenuli ime u: Janica Kostelic:):) znam da Toni Kukoc ima odlicja, naslova, uspjeha vise nego svi srpski kosarkasi skupa, ali nema veze, zar ne? Da Petrovica ne spomenem. Mislim kad bih on igrao 1-5 da bi vam utrpao nekih 40 koseva. Kakva steta da je tragicno poginuo, nabivao bih vam i tamo komplekse. Prvo EU, pa svim individualnim sportovima vas kidamo, a kolektivnim: jedan rukomet imamo vise medalja nego svi srpski ekipni sportovi skupa:):) vama priznajem Novaka i odbojku, I to je to!:):)

Ilija

pre 10 godina

Nije mi jasno ko je pustio Nikolu iz Zvezde? Velika greska Covica, Jankovic je bio, cini mi se, MVP kvalifikacione grupe EL prosle godine sa Zvezdom, posle toga je odmah prodat...

Davor

pre 10 godina

Sofronije, pa jer ti znas citati? Ja sam rekao za nase katolike. Znaci rekao sam za ljude koji zive u Americi i da su katolici. Kako vidis nisam rekao za protestante. A za tvoju provjeru! Dolazkom latinos ta mjera je dostignulka 65 miljuna katolika, ali nema veze. Bitno je da ti hoces da pokazes neku vecinu, koju ja uopce nisam spomenuo. Znaci ovak: rekao sam, za nase katolike...ima li katolika u Americi? Ima, sta je tu onda problem? A EU je koliko da vidim vas san:):)

Davor

pre 10 godina

@Pedja! Pa nigdje nisam hvalio HR senoirsku kosarku. Znam da nam je zadnja medalja 95 osvojena na seniorskom planu. Gdje sam ja to hvalio HR kosarku. Rekao sam da juniorska zadnjih godina dominira, a Srbija bas i ne. Hvalite se sa vasom kosarkom, kao da je nesto fenomenalno. Da ste 5x svjetski prvaci i 6 europski prvaci postali nakon 2002(generacija Divac) ok, ali ovako? Imate uspjeh 4 od 2010 i jednu bronzu(to sam zaboravio) i to je to. Vi ste stalno nekako govorili: Crna Gora uopce nema tu nisa...sve ste prisvojili sebi( u tome ste dobri, sjecam se onih vasih 100 medalja na Olimpijadi haha, a i te 40 posto osvojili Hrvati) trebali ste vise spominjati vasu bracu, jer koliko vidim nekako kidaju. Prosle godine su vas glatko dobili za EP(gdje ste se jedva plasirali) a Pekovic, Mirotic and co su opasni za medalju;)

dobrodošao u "instituciju"

pre 10 godina

nisam znao da je ovaj Šalić ovako dobar, 2 faula u 2 akcije. a grobari se naložili, mislio sam da je Džordan došao.

Davor

pre 10 godina

Cestitka Srbiji na konacno nekom finalu kosarke. Pogotovo sto se tice juniorske kosarke. Kad je bio zadnji put? Mi ih imamo dosta zadnjih godina, pa sad se i vi malo mozete radovati. Vec sad vam mogu cestitati na osvojenom srebru, jer protiv brace katolika USA nemate sanse:)

vs

pre 10 godina

Au, opasan ovaj Djoko Salic oko koga se grobari ovde da ne kazem sta od srece. Ni na jednoj utakmici nista nije odigrao, i to protiv decaka svog uzrasta. Sta bi onda radio protiv iskusnih azdaja... Iz velikog kluba dolazi - Stars sto igraju neki turnir tamo.

Davor

pre 10 godina

Djordjevic? Mislis li onaj sto je cistio tenisice Petrovicu? A za anonimusa Kecmana nisam nikad cuo:)! Kako to da je kosarka vas nacionalni sport, a vec 12 godina nemate nikakav uspjeh? Ok, ABA ligu dominirate, ali na reprezentativnoj razini jedno veliko NISTA! Nekako vam lose ide kako ste se rastali sa Crnom Gorom. A sjecam se one vase: ma Crna Gora je i tako imali mali dio tog uspjeha, nisu nista itd. A ono prije godinu dana sam gledao kako su vas razvalili da 2 puta! Znaci ni ta fora vise ne prolazi. Hrvatska ovako jadna u kosarci(kako vi kazete) je dominirala u16, u18 pa i u19(do ovog turnira, a igrali smo bez Bundovica, Zganeca, Bendera i pogotovo HEZONJE) kako to onda?:)

Davor

pre 10 godina

@Realnost...gdje si ti vidio da sam ja rekao da Hrvatska ima vise medalja na juniorskom planu? Rekao sam: Hrvatska zadnjih godina(2009-2013) dominira(Saric i co) nikad u pitanje nije dosla cinjenica da Srbija i Crna Gora imaju hrpu medalja u juniorskom planu:):) samo kao samostalna zemlja vam nekako raspolozenja u uspjesima nije dobro. U zadnjih 10 godina imate samo jedno 4 mjesto, ai ai ai....a velika ste sila. Mi makar znamo da u seniorskom planu od generacije: Drazen, Rada, Kukoc nismo nesto, ali vi se hvalite, kao da ste od 2003 bili 5 svjetski prvaci i 4 puta europski. A reprezentacija vam je u losem stanju. Jedva se plasirali na ovo EP, a i tamo vam vidim kolaps. Igraci su vam solidni, niti jednog igraca u NBA, a braca Crno Gorci ce vas izdominirati sa teskasem na 5 Pekovicem i ubojitog Mirotica. Za ove ostale: naravno da ima protestante u SAD, ali i katolika(velika vecina) ja govorim o braci rimo katholicima, a protestante uopce nisam niti spomenuo.

Davor

pre 10 godina

A kako ste smijesni govori cinjenice da su svi uspjesni Hrvati, kao fol Srbi: Petrovic, jucer jedan spomeni i Kukoca:):) padao sam od smijeha. Znam da smo dominantni sto se tice skoro svih individualnih sportova, ali ovo stvarno nema smisla. Koliko smo dominantni govori cinjenica da na svim Olimpijadama( 96 Atlanta, 2000 Sydney, 2004 Athena, 2008 Beijing I 2012 London) imamo stalno vise medalja od vas. Da o zimskim niti ne govorim. Jedna Janica Kostelic ima vise medalja, odlicja i zlatnih nego sto ce svi srpski individualci to negdje za 50 godina dostignuti:):). Ona se upravo zvala Jelena Kalabogdan, samo smo mi promenuli ime u: Janica Kostelic:):) znam da Toni Kukoc ima odlicja, naslova, uspjeha vise nego svi srpski kosarkasi skupa, ali nema veze, zar ne? Da Petrovica ne spomenem. Mislim kad bih on igrao 1-5 da bi vam utrpao nekih 40 koseva. Kakva steta da je tragicno poginuo, nabivao bih vam i tamo komplekse. Prvo EU, pa svim individualnim sportovima vas kidamo, a kolektivnim: jedan rukomet imamo vise medalja nego svi srpski ekipni sportovi skupa:):) vama priznajem Novaka i odbojku, I to je to!:):)

veliki strumf

pre 10 godina

Vasa Micic je novi Tepic. Tokom meca i nekako, nesto ubaci, napravi pokoji sjajan potez, poneku loptu izgubi, petlja, ali kad je gusto - skroz se pogubi. Protiv Hrvata je pri kraju meca izgubio par lopti, promasio 2 bacanja, a evo i protiv Australije na minut i po do kraja prodaje dve ciste lopte i uvodi nas u velike probleme. A i resenje koje je nasao kod asistencije Novaku - dao je loptu igracu koji najredje sutira u postavi i koji i nije bio opcija za sut. Sreca sto je Novak pogodio. Pa opet ubaci samo jedno bacanje. Sreca su oni promasili, pa se sa ova dva iscupao. Dobro je, ali mogli smo o bez ovolikih muka.

MANE

pre 10 godina

Kolko me nerviraju ovi zvezdasi ovde na komentarima... Pa vas utakmica ne bi ni zanimala (iako igra Srbija), kada ne bi imali razloga da pljujete... U svakom sportu kada je reprezentacija u pitanju to radite... Znaci, ne navija se za Srbiju, nego se navija protiv Partizanovih igraca... Bolesno prijatelji... Inace, sto se tice nase reprezentacije mislim da je najveci problem sto nemamo ekstra talentovanog igraca, svi su tu negde, jedino sto smo takticki jaci od svih na ovom prvenstvu (mislim da ako prodjemo to nije dovoljno za SAD)... I ne razumem kada vec nece sut zasto se vise ne koristi Andric, koji ocigledno jedini moze da pogodi nesto, nego ispucava Micic deset napada i onaj Novak koji ni tablu ne moze da pogodi...
(Opustite se, najgori su iz Partizana, ukapirali smo... Vasi su dobri samo sto nisu dosli na prvenstvo...., 6. jul 2013 19:51)

Prvo nisam Zvezdas
Drugo imam pravo da kazem ono sto vidim a vidim da je Milutinov precenje i isforsiran igrac.Ima on visinu i dobro je iskolovan /skolski/ u Vrscu, ali nije toliki potencijal koliko se pricalo.Nema on bas neki veliki kosarkaski IQ tako da ovu igru bas najbolje ne razume,cesto je izgubljen na terenu kao da ne shvata na trenutke sta se oko njega desava.Na stranu nedostatak mase i borbenosti.Daj boze da u buducnosti dominira mada su za to male sanse.

ja

pre 10 godina

Micic isti Teodosic, odlican igrac ali kad dodje kraj utakmice kao da hoce da se proslavi i sve na silu ide, gubi lopte, promasuje bacanja, strasno sta covek radi.

realno

pre 10 godina

Malom Milutinovu treba 10 ak kila misicne mase inace ce da bude novi Besovic. Micic je prevazisao ovaj nivo i on ce u ABA pokazati da li je stvarno toliki talenat kao sto se prica. Mali Pot je zanimljiv igrac, steta sto je pauzirao, ako bude marljivo radio moze biti jako dobar igrac. Sve u svemu, bicu zadovoljan ako iz ove generacije izvucemo makar 2 vrhunska igraca. Zna li neko sta je sa Risticem iz Zvezde, on je po meni daleko najveci talenat srpske kosarke.

Stefan

pre 10 godina

Ne znam kakvu ulogu Partizan ima za Nikolu u sljedecoj sezoni, ali on pod hitno mora da radi na misicnoj masi i snazi. Inace nema sta da trazi u modernoj kosarci. Ja bih prije doveo Jankovica ili bacio Salica u vatru..

igor

pre 10 godina

kako neke nije sramota da komentarisu kosarku ?! pa ljudi zvezda je uvek imala skup kvalitetnijih igraca od partizana pa na kraju dzaba sve, sta prozivate Djoku mali je dosao u instituciju radice sa doktorom. Svaka cast mladim igracima an ostvarenom uspehu!

smeker

pre 10 godina

Podsetio bih strucnjake koji pominju Nikolu Milutinova da je on veliko bogatstvo nase kosarke.Kao da ponovo gledam Rebracu iz njegovih dana ,zvali smo ga pracka.Isti stil,gradja,naoko lenj ali kada prodje kroz skolu profesora Dula ,NBA mu negine.Uostalo dajte gospodo iz predgradja igraca za reprezentaciju pa da onda uporedimo.

Dzole

pre 10 godina

Micic mesavina Teodosica i Bodiroge,naravno samo po stilu za sada,nikako po rezultatima koje je za sada ostvario da se razumemo,Milutinov neka promeni sport ukoliko ne nauci da igra odbranu,Pot ima nesto od Danilovicevih pokreta ali mu je temperament suvise blag za poziciju na kojoj igra ukoliko zeli da bude zapamcen kao igrac,Andric kao Gurovic ali isto fali pobednicki i igracki temperament,Jankovic pusten u Belgiju na 5 godina a moglo je da se radi sa deckom da bude nasa najjaca cetvorka,mada protiv Australije i nije neko merilo jer nije imao cuvara,videcemo protiv nekog jaceg igraca koliko ce da mu ugura poena zato sto je spor u noge sto se kaze,Salic nepotrebno presedeo na klupi ali i ovo nije bila ekipa za njega,pokazace snagu protiv jace ekipe u finalu.

Opustite se, najgori su iz Partizana, ukapirali smo... Vasi su dobri samo sto nisu dosli na prvenstvo....

pre 10 godina

Kolko me nerviraju ovi zvezdasi ovde na komentarima... Pa vas utakmica ne bi ni zanimala (iako igra Srbija), kada ne bi imali razloga da pljujete... U svakom sportu kada je reprezentacija u pitanju to radite... Znaci, ne navija se za Srbiju, nego se navija protiv Partizanovih igraca... Bolesno prijatelji... Inace, sto se tice nase reprezentacije mislim da je najveci problem sto nemamo ekstra talentovanog igraca, svi su tu negde, jedino sto smo takticki jaci od svih na ovom prvenstvu (mislim da ako prodjemo to nije dovoljno za SAD)... I ne razumem kada vec nece sut zasto se vise ne koristi Andric, koji ocigledno jedini moze da pogodi nesto, nego ispucava Micic deset napada i onaj Novak koji ni tablu ne moze da pogodi...

crno_beli_panter_sa_kalemegdana

pre 10 godina

Kakav je ovaj Mijatovic cetnik samo on peva " .. srpskog kralja ..." :)
A Sarenac kralj .. prosli bi kod Mihajlovica :) Momci ... GAZIIIII DO FINALA a onda I tamo !!!

Miki

pre 10 godina

Vidim mnogi pominju Šalića, a ja bih samo da dodam da ovo nije njegovo godište. On je godinu dana mlađi, a za narednih godinu dana rada sa Duletom stiće i ove što su godinu dana stariji.

I dodao bih da Duletov Partizan ne dovodi gotove igrače, pogotovo što se tiče centarskih pozicija, već ih stvara. Stvorio je na taj način Krstića, Perovića, Pekovića, na taj način stvara Milutinova, stvara će i Šarića. Dodao bih na listu stvorenih centara i Marića koji je za godinu dana od igrača koji je imao 5 minuta po utakmici u timu sa dna tabele ACB lige postao najkorisniji centar na čijim leđima se i otišlo na F4 EL.

Doduđe neće svi projekti uspeti, kao što svojevremeno nije uspeo projekat Samardžiski, ili što zbog Pekovića nije bilo prostora da se razvijaju Erden i Raković u Partizanu, ali će i dalje stvarati igrače pod koševima koji će praviti velike karijere, makar dok je Dule tu.

Davor

pre 10 godina

@Pedja! Pa nigdje nisam hvalio HR senoirsku kosarku. Znam da nam je zadnja medalja 95 osvojena na seniorskom planu. Gdje sam ja to hvalio HR kosarku. Rekao sam da juniorska zadnjih godina dominira, a Srbija bas i ne. Hvalite se sa vasom kosarkom, kao da je nesto fenomenalno. Da ste 5x svjetski prvaci i 6 europski prvaci postali nakon 2002(generacija Divac) ok, ali ovako? Imate uspjeh 4 od 2010 i jednu bronzu(to sam zaboravio) i to je to. Vi ste stalno nekako govorili: Crna Gora uopce nema tu nisa...sve ste prisvojili sebi( u tome ste dobri, sjecam se onih vasih 100 medalja na Olimpijadi haha, a i te 40 posto osvojili Hrvati) trebali ste vise spominjati vasu bracu, jer koliko vidim nekako kidaju. Prosle godine su vas glatko dobili za EP(gdje ste se jedva plasirali) a Pekovic, Mirotic and co su opasni za medalju;)

PFC

pre 10 godina

dobar je trener kari al covek jednostavno nema njuh za mladog igraca sto se kaze ne zna da ga oseti svaka cast za Bjelicu ali retki su primeri

Davor

pre 10 godina

Sofronije, pa jer ti znas citati? Ja sam rekao za nase katolike. Znaci rekao sam za ljude koji zive u Americi i da su katolici. Kako vidis nisam rekao za protestante. A za tvoju provjeru! Dolazkom latinos ta mjera je dostignulka 65 miljuna katolika, ali nema veze. Bitno je da ti hoces da pokazes neku vecinu, koju ja uopce nisam spomenuo. Znaci ovak: rekao sam, za nase katolike...ima li katolika u Americi? Ima, sta je tu onda problem? A EU je koliko da vidim vas san:):)

Jerez

pre 10 godina

Kako bih voleo da vidim Jankovica i Micica u Partizanu. Sa njima dvojicom i cehovskim na trojci, bila bi to monstruozna ekipa, neverovatno perspektivna, sa neverovatnim prostorom za napredak. I da mozemo da zadrzimo tu ekipu dve godine, kidali bi!!!

paja patak

pre 10 godina

A sad ce Ameri lepo da ih razbiju :) Go USA
(paja patak, 6. jul 2013 21:52)

Koliko znam kod vas nije Paja nego PAŠKO Patak? A nećaci Dinko, Vinko i Hinko?
(ccc, 7. jul 2013 00:54)

Gde kod nas ? Rodjen i zivim u srbiji ;)

Dada

pre 10 godina

nisam znao da je ovaj Šalić ovako dobar, 2 faula u 2 akcije. a grobari se naložili, mislio sam da je Džordan došao.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dobrodošao u "instituciju", 6. jul 2013 18:59)

Da nisi mislio na Silba, ili Sliba, stvarno ne znam kako se preziva, prvi put sam cuo za ovu "IGRACINU" pre mesec dana...

Delija UE

pre 10 godina

Meni se licno mnogo vise svidja Salic od Milutinova. Mislim da moze da nadogradi misicnu masu jos dosta, a da se ne uspori. Od Milutinova, ako bude igrac slican Plajsu, da budemo srecni.

Srba

pre 10 godina

Cestitka Srbiji na konacno nekom finalu kosarke. Pogotovo sto se tice juniorske kosarke. Kad je bio zadnji put? Mi ih imamo dosta zadnjih godina, pa sad se i vi malo mozete radovati. Vec sad vam mogu cestitati na osvojenom srebru, jer protiv brace katolika USA nemate sanse:)
(Davor, 06. jul 2013 21:54) aj ne lupaj ovde. bolje procitaj neku knjigu, koristiće ti.

...

pre 10 godina

Ne znam kakvu ulogu Partizan ima za Nikolu u sljedecoj sezoni, ali on pod hitno mora da radi na misicnoj masi i snazi. Inace nema sta da trazi u modernoj kosarci. Ja bih prije doveo Jankovica ili bacio Salica u vatru..
(Stefan, 6. jul 2013 19:32)
Odbaciti decka od 18 godina zato sto nema masu bio bi cist debilizam.

gnevni gradjanin

pre 10 godina

Davore... sećaš se vaše bežanije sa postolja 1995god.? :D
Ćuti i pokrij se ušima, kad ne možeš ovo prihvatiti ko pravi muškarac.
Ali to je već standardno za vas Hrvate.

Delija UE

pre 10 godina

Jankovica Zvezda pusti, toboze nema mesta, a covek je genijalan igrac, i jos moze mnogo da napreduje. Micic i Jankovic ce biti vrhunski igraci. Svaka cast momci, a sutra protiv SAD rastereceno, pa sta Bog da i junacka sreca. Verujem da cete biti svetski prvaci.

StefanBU

pre 10 godina

Da sam trener nekog kluba u kojem igraju nasi bekovi, suteri zatvorio bi ih u sali za treninge i po ceo dan bi mi trenirali samo sut. Neverovatno kako lose sutiraju na kos, sreca pa imamo Jankovica pod kosem...

muamua

pre 10 godina

a sta je falilo fucki?? secate li se rebrace kako je izgledao 90ih??? tako da ja mislim da ce milutinov biti jaci i jaci za razliku od onog besovica

Stari znalac

pre 10 godina

@Davor

Braca katolici?!! Proveri statistiku - SAD je protestantska zemlja. Ima dosta katolika, ali daleko od toga da je katolicka zemlja.

Zlaja

pre 10 godina

Имаш линк на Stream Hunteru. Наши воде десетак разлике.

http://lsh.streamhunter.eu/static/popups/158056874343730.html

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Milutinov na leto prošle godine izgubio oko 10 kg zbog virusa, manite se priče o njegovoj kilaže ako ne znate kakav je dečko imao problem.

ccc

pre 10 godina

A sad ce Ameri lepo da ih razbiju :) Go USA
(paja patak, 6. jul 2013 21:52)

Koliko znam kod vas nije Paja nego PAŠKO Patak? A nećaci Dinko, Vinko i Hinko?

sofronije III

pre 10 godina

@davor
posto vi hrvati za sramotu ne znate
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Religions_of_the_United_States.png

Religions of the United States:

protestant 51,3%
roman catholic 23,9%
evo malo da vas prosvetlimo, da nam ne idete u jevropu nepismeni
ipak ste vi "nasi"
misim... decko nema blama...

PFC

pre 10 godina

Moze tvoj Kukoc da ima odlicja koliko hoce on je mali covek kad je pobego sa postolja 1995 a tvoj Drazen ne bi video zlata da nije igrao za Jugoslaviju aj zdravo

NBA i Agroživ dve najjače lige planete

pre 10 godina

Da daaa, stvari dolaze na svoje mesto, sutra se naši momci bore za titulu prvaka sveta sa najvećom košarkaškom silom sveta, na jesen u euroligi imamo i c. zvezdu i partizan, vraća se zlatni sport srbije tamo gde mu je i mesto.

Serdar

pre 10 godina

Nadam se da ce Ameri u finalu,da im se osvetimo za onaj poraz u grupi.A ne zaboravite ono staro sportsko pravilo, da je vrlo tesko pobediti jednu ekipu dva puta na istom takmicenju.

pedja

pre 10 godina

e davore,koliko titula imaju vase mlade rep.a koliko nase? a kada si vec doso da provociras,da te pitam kada je zadnji put vasa seniorska rep.osvojila neku medalju? a da bilo je to davne 95 godine.je si ti tada vec bio rodjen ili si o tome citao u knjiga? a evo sta je sve srpska seniorska rep.osvojala: evropski prvaci 95,97,01 godine.bronzana medalja na ep-u 99 godine.svetski prvaci 98,02.srebrena medelja 09.a imali bi i srebrenu medalju na sp-u 10 godineu turskoj da nam sudija nije pokrao.tako da ti nemozes nikako da uporedjujes srpsku i hrvatsku kosarku.

zvezdan

pre 10 godina

Kako su ovi hrvati juce na svojim portalima velicali Djokovica kao svog igraca zato sto je usao u finale,cudi me da neki hrvat nije spomenuo da mozda neko od ovih mladih kosarkasa ima hrvatsko poreklo

Kubrick79

pre 10 godina

Upravo se vratio iz O2 Arene sa odgledanih polufinala. Cestitke nasim momcima na ulasku u finale, ali mnoooogo je danas skripalo. Bojazljivo smo usliu mec, bez suta, kontranapada, dominaciju u visini nismo iskorirstili (najvisi igrac AUS 204cm... Finale je doneo, po meni bez dileme V.Micic. 75% svih nasih postignutih poena na danasnjoj utakmici zasluga su njegova. Kljukao je nase centre, probijao, poentirao, borio se, vukao ekipu... Naravno imao je i gresaka, ali je danas bio pravi lider... Neshvatljivo je sta se sve izdesavalo u ovoj utakmici, a posebno je bio komican poslednji minut, sa nekoliko neobjasnjivih gresaka na obe strane... Na kraju su promasena bacanja najboljeg igraca AUS prelomila mec... Pot i Jankovic su dali pun doprinos... Cestitke momci, pamtice se dugo vas rezultat u Pragu.
Australija, simpaticna i borbena selekcija, koju cine samo 5 igraca 1994. godiste. Ostatak ekipe je 1995. godiste, a ova generacija ima 2. mesto sa svetskog prvenstva 2012. za igrace do 17 godina. Uz sve pohvale ovoj reprezentaciji, misljenja sam da smo od ove ekipe jaci za 20 razlike.

Americka selekcija, nestvarno fizicki dominantna ekipa, demolirala je Litvaniju. Presing i jurnjava po celom terenu, nadnadmoc u skoku i snazi, bezbroj kontranapada, hokejaske izmene, ali ipak problem im je los sut, pozicioni napad...

Momci izginite sutra za zlato!

Kari 2

pre 10 godina

Stvarno strucnjak ,mada mu je to jedna od retko losih procena , mislim da je problem bio u tome sto mu nije dao sansu u prvom timu , trebalo je da se nadje resenje i da se to momku pruzi veca sansa ovako i on gubi vreme u Belgiji ,no nije jos kasno da se Jankovic vrati nazad. Cestitke i samo reci hvale za ceo strucni tim i nase mlade kosarkase ,

Divos

pre 10 godina

Браво и све честитке момцима. Јако тешка утакмица, у 1.четвртини наши клинци били су у контраритму, заправо нису били главом у мечу, касније се то променило, водили су 30 минута, али су се Аустралци тројкама враћали.
Од Аустралије су наши бољи, дефинитивно, у првом мечу +21, данас +5, али тешко је ово СП, игра се дан за дан, клинци су то, и осцилације су и разумљиве и неминовне, радује што смо поновно доминантни у скоку (18 више од Аустралије), али превише изг.лопти (15), тројка није ишла, али можда и боље, ићи ће у финалу, и требаће нам против САД (мислим да их Литванци не могу изненадити).
За ове младиће биће то и тренутак истине, већ су доказали да вреде много, и да изван САД најбољу кошарку у овом узрасту играју момци у Србији, сутра ће се видети и где су у односу на ову изузетну генерацију САД.
Сигуран сам, биће то одлично финале.

Mile

pre 10 godina

@StefanBU
sta mislis zasto vise nema dobrih sutera,nekad igraca nisi morao da teras nego su se sami zatvarali kao veliki Drazen Petrovic i do besvesti sutirali na kos ovi danasnji nece ni da cuju za to,zato ponekad pomislim da bacaju kamen a ne loptu na kos

Milan

pre 10 godina

Veliki rezultat! Ja sam pratio rezultate ovih momaka, nisam gledao utakmice ali nisam ni bio svjestan da je SP, i onda sad pomislim "U jbt, pa to je svjetsko prvenstvo" :) Svaka cast momci, samo hrabro protiv Amera u finalu! SRBIJA!

skolarac

pre 10 godina

Ma sto jedan napisa Jankovic Silni i bas tako i izgleda njegova igra, opet ga neki kritikuju a on sve bolji i bolji , decko igra sa Srbiju sa ozbiljnom povredom iznad oka. Negde sam procitao da je pauzirao tri meseca posle operacije i da se vratio na parket kad je poceo pripreme sa reprezentacijom .CESTITKA SVIMA IGRACIMA I STRUCNOM TIMU NA POBEDI !!

Fika

pre 10 godina

samo da ne bude ono nepisano pravilo da se jedna reprezentacija ne moze pobediti 2 puta na turniru.

IDEMO ! ! !
(PATRICK, 6. jul 2013 18:20)
NAdam se da ce biti u finalu :D

aca

pre 10 godina

au koliko ovi Hrvati na sajtu ne prate mladje kategorije, istina je da Srbija u zadnje 3 godine nije uzela nijednu titulu, ali od 2004. do 2009. smo uzeli sve moguce, mislim da smo U-17 uzimali 4 puta za redom, i u muskoj i u zenskoj konkurenciji, generacije '87, '88, '89 su uzele sve...odmah da kazem Saric je potencijal, ali mislim da je vreme da mu odrede jednu poziciju, ovako divlje moze da igra samo u mladjim selekcijama...sto se nase ekipe tice, Micic i Jankovic veliki potencijali, fali nam suter, i Hrvatska jeste prosle godine osvojild EP ali mi smo igrali bez Micica...

nz

pre 10 godina

Cestitka Srbiji na konacno nekom finalu kosarke. Pogotovo sto se tice juniorske kosarke. Kad je bio zadnji put? Mi ih imamo dosta zadnjih godina, pa sad se i vi malo mozete radovati. Vec sad vam mogu cestitati na osvojenom srebru, jer protiv brace katolika USA nemate sanse:)
(Davor, 6. jul 2013 21:54)

kojih to finala, u čemu, u košarci sigurno ne. I Ameri su velikim delom protestanti.

Realnost

pre 10 godina

@(Davor, 6. jul 2013 21:54)

- FIBA Under-19 World Championship : Srbija zlato 2007. i srebro 2011., Hrvatska dve brozne (1995,2003)
- FIBA Europe Under-20 Championship : Srbija zlato 1998. 2006. 2007. 2008., Hrvatska 0 medalja
- FIBA Europe Under-18 Championship : Srbija zlato 2005. 2007. 2009., srebro 2011., brozna 1996. 2012. Hrvatska zlato 2012. 2002. 1996., srebro 2000. 1998. 1994., brozna 2008.
- FIBA Europe Under-16 Championship : Srbija zlato 1997. 1999. 2001. 2003. 2007. bronza 2012. 2009. 2006., Hrvatska zlato 2011. 2010. 1995.

Dakle, kao sto svako moze proveriti, Srbija ima vise medalja od Hrvatske u mladjim kategorijama. A o seniorima bolje da ne govorim.

Dado

pre 10 godina

Davore momce iskompleksirani, 12 godina bez uspeha? 2009 drugi u Evropi i 2010 cetvrti u svetu (uz nevidjenu kradju protiv domacina u 1/2 finalu). Ove godine zenske cetvrte u Evropi, evo sad i juniori minimum drugi u svetu a ima jos da se igra kada u julu krenu evropska prvenstva under 16, 18 i 20. A gde ste u toj prici vi? Da ne pricam o tome da nas u seniorskoj selekciji niste nikad pobedili u zvanicnim utakmicama (ne racunam prijateljske). Jedino moram priznati da moras imati veoma jak zeludac, da dan posle poraza od Srbije, dolazis na b92 i prodajes mudrosti o toboze nekakvoj vasoj dominaciji u kosarci, koju samo vi vidite. A kad je Crna Gora tako jaka (vau pobedila nas u KVALIFIKACIJAMA...pobijedjivala nas je i Finska pa smo godinu dana kasnije bili drugi u Evropi) gde su jim rezultati u klubskoj kosarci, seniorima, juniorima??? Vas Hrvate izgleda zanelo kad je u nedelju navece, neka ministrica iz Litve spomenula da ste "vi kao i oni, zemlja kosarske"...sta ces zena pobrkala loncice a vi se primili...

ponosni SRBIN crnogorac

pre 10 godina

Davor, 6. jul 2013 23:35)
decko ti si u ozbiljnoj zabludi,u ozbiljnom problemu...problemi srpske kosarke su poceli 2003 dok smo jos bili sa crnogorcima,a crnogorci su se 2006 odvojili...na seniorskom planu nismo dobri,mada imamo srebro 2009,sto je za nas nedovoljno,1 medalja za deset godina,vi bi verovatno bili prezadovoljni...a sto se tice juniora,ne budi smesan, godinu dana nakon odvajanja crne gore ,srbija je imala rezultat za ginisa,2007 smo uzeli sva zlata na juniorskim takmicenjima,sva,SVA! a i ove godine ocekujem dobre rezultate u juniorskim kategorijama,vec smo sjajno poceli...

pedja

pre 10 godina

davore zar ne vidis koliko se brukas ovde? napisao si da srbija nema vec godinama uspeh u mladjim kategorijama.eto ovde ti je jedan napisao cak i godine u mladjim kategorijama sta je sve srbija osvajala.a sada tvrdis kako srbija vec 12 godina nema uspeh u kosarci.pa vi nemate vec 20 godina uspeh u kosarci:) a da te podsetim samo 2009 je srbija uzela srebrenu medelja za ep-a.je si to zaboravio mozda? a je si zaboravio da smo bili 4 na sp-u 2010 godine? tada nam je sudija ukrao srebrenu medalju.a kada ste vi to bili u polufinalu zadnji put?:)je si ti tada vec bio rodjen kada ste zadnji put bili u polufinalu?:)

pedja

pre 10 godina

davore pricas kako mi srbima prisvajamo sebi neke uspehe.a da te podsetim kako vi hrvati prisvajte nikolu teslu i andrica sebi.tako da je bolje da cutis o tome,jer se samo brukas:)

Go Tipsa

pre 10 godina

Protiv Hrvatske nisam gledao. Ali za ovu utakmicu mogu reci da su nasa deca skolovanija i intelekturalno sposobnija od protivnika.Timska igra i timski duh od pocetka kad se gubilo do kraja kad je bilo tesno.

Bravo za momke, iako se vidi da mogu i mnogo bolje. Bravo za trenera!

Goxi

pre 10 godina

Meni nije jasno kako neki pojedinci ovde mogu da lupetaju protiv ovih nasih zaista divnih momaka , SVI STE BILI ODLICNI ,a Jankovic Silni svima bode oci i stalno ga neki "pametnjakovici" kritikuju . Nego da mi njega vratimo za Srbiju tu mu je mesto uz dobre trenere , odlican u skoku , snazan inteligentno igra .BRAVO ZA CEO TIM NA CELU SA DJOLIJEM !!!

navijac iz Praga

pre 10 godina

Momci, hvala vam sto ste dosli posle utakmice ispred tribine da proslavite i pozdravite sa nama. Sutra se vidimo na istom mestu.

Srbin do koske

pre 10 godina

LS u vaterpolu Zvezda gubi od juga u grupi,dobija finale.Evropsko prvenstvo u rukometu dobijamo dance u grupi,gubimo u finalu.Evropsko prvenstvo u vaterpolu 2011 gubimo od crne gore u grupi,dobijamo finale. Ne sudjeno pravilo je da ako nekog pobedis u grupi gubis u sledecem mecu ako se susretnete ili obrnuto.Mi smo od Amerikanaca izgubili u grupi tako de cemo se sutra radovati zlatu.

my way

pre 10 godina

Svaka cast, momci! Tesko je bilo igrati pod pritiskom cinjenice da si bolji i da si vec dobio protivnika preko 20 razlike, a moras drugi put na istom prvenstvu i to ulog finale sa Amerima i cinjenica da si sve ostale ostavio iza sebe. Sad zaista nemate sta da izgubite, jer je uloga obrnuta, rival mocan i premocan u odnosu na konkurenciju i mozete opusteno da im se suprotstavite, u prvoj utakmici ste dokazali da ste jedini koji to mozete.
PS. Negde u senci ovog sjajnog uspeha ostala je nova pobeda mladih kosarkasica na EP protiv Ukrajine.

Tottenham

pre 10 godina

kao sto sam i rekao,prvo sam rekao dobijamo mocne Hrvate,pa sam onda rekao da dobijamo Australiju,a sada kazem da dobijamo Ameriku

Coa

pre 10 godina

Hmm. Mala zanimljivost, isti final four kao na Olimpjiadi u Atlanti 1996-e (te polufinale: Srbija (tada SRJ) protiv Litvanije, a SAD protiv Australije). U svakom slucaju, cestitam momcima! Udrite te amere/kengure u finale! :)

pedja

pre 10 godina

za tebe davore.sada cak spominjes kako crna gora ima vise zasluge za osvojene medalja od 1995-2006 a zapravo je jedan crnogorac svega u tome periodu igrao za rep.svaka cast scapanovicu bio je dobar kosarkas,ali da se ne lazemo nije on nikada bio na nivou bodiroge,stojakovica,divca,djodjevica,danilovica itd.a ako ste vi hrvati toliko talentovani u kosarci,zasto vama igraju stranci u rep.kao ona dva amerikanca ili kao nekada onaj mulaomerovic.mulaomoerivic niti je rodjen u hrvatskoj,niti je hrvat.

Ilija

pre 10 godina

Nije mi jasno ko je pustio Nikolu iz Zvezde? Velika greska Covica, Jankovic je bio, cini mi se, MVP kvalifikacione grupe EL prosle godine sa Zvezdom, posle toga je odmah prodat...