Subota, 06.07.2013.

07:50

Dvajt Hauard izabrao Hjuston!

Najbolji centar NBA lige Dvajt Hauard odlučio je da napusti Los Anđeles i postane igrač Hjuston Rokitsa!

Izvor: A. Kovaèeviæ

Dvajt Hauard izabrao Hjuston! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

LeMi

pre 10 godina

LaL pod hitno mora da odpusti trenera,izgubili su howarda zbog njega.ja ne mogu da verujem da on forsira stil igre koji im nikako ne odgovara.

Patrick Ewing

pre 10 godina

Čitam komentare i ne verujem šta vi pišete.

1. @sparta,@ miris
Juta se nije raspala i prsla, već je oslobodila mesto za Kantera i Favorsa. Takođe uzimajući tri ugovora u zadnjoj godini (Jefferson, biedrins i Rush) oni sledeće godine opet imaju mesta u salery capu za 2 ili 3 odlična igrača. Da ne pominjem to što će verovatno ove godine ½tankovati½ da bi uzeli Wigginsa, Randala, J.Parkera ili M.Smarta na draftu koji je mnogo jači od ovog.

2. @LFC, @NBAfan
Nisam baš toliko siguran da je ovo dobar potez za GS! Zverska ekipa sa igračima koji ne igraju za njih! Da bi doveli Iguadalu, dali su dali Juti tri igrača, ali takođe su dali i pikove budućih draftova. A da bi napravili mesta u salery capu morali su da se odreknu takođe Jacka i Landryja. Iguadala će uzimati minute Thompsonu i Barnesu što nije dobro za mlade igrače.

3. Howard je otišao u Hjuston zbog para! Država teksas nema neku taksu koju kalifornija ima, saberi oduzmi Howars će dobijati skoro istu sumu u Hjustonu koju bi dobio u LA! Naravno biće prvi igrač i igra će se graditi ok njega!

akrobata

pre 10 godina

Jeret Jack potpisao za Cavalirse

što znači da ima prostora za Nedovića,plus treniraće ga Mark Jackson koji je jedne sezone bio najbolji dodavač lige isjajan je u radu sa spoljnim igračima/pogledajte samo kako je Steph Curry eksplodirao.

ovo sad izgleda kao da je Nedovića ubola prava stvar,ali sve je do njega

Almighty

pre 10 godina

Dajte ljudi, ne pricajte svasta... Jeste razmazen kao princeza, ali je najbolji centar lige. Sa povredom ramena i ledja, covek lagano najbolji skakac lige i jedan od najboljih poentera medju centrima.
Licno, vise volim tata Tima, ali Dvajt je 10 god. mladji i tek dolazi u najbolje kosarkaske god.
Jesam fan L.A.-a, ali ga apsolutno razumem sto je napustio onog retarda od trenera...

jorgovan

pre 10 godina

Pravi potez za Dvajta!
Coveku je karijera bila o koncu zbog povrede diska(cak je bilo prica i da moze ostati invalid),i pre potpisivanja za Lejkerse je imao operaciju i celo leto mirovao,tako da se nije ni pripremio za proslu sezonu kako treba a opet je bio najbolji skakac lige i imao solidnu sezonu.Zablistace on u Hjustonu u tandemu sa Hardenom!

mikeli HN

pre 10 godina

warriorsi napravili vrhunski trade,osim nespornog ubitačnog napada sada imaju vrhunskog univerzalca i defanzivca Iguadalu-defence is the to win,go warriors !!!

tracy lamar mcgrady

pre 10 godina

Ko je bolji centar od Dwighta?Ima 37 godina,nosi srebrno crni dres,igrao je zverski u velikom finalu.
Prosle godine bolji Hibbert i Noah ali Howard moze dosta da nauci od McHalea i Hakeema samo je pitanje koliko zeli.

tarzan

pre 10 godina

@ Karl Malone the mailman,
Ne verujem da ce Smit u Lejkerse posle posterizovanja od strane Kobija na kraju regularnog dela sezone :P

Mirko

pre 10 godina

Još bolje bi bilo da je otiš'o u Woriorse, ali nije loše ni Hjuston.
Želim mu sreću i da se više ne muči kao u Lejkersima.
A pare, pare su manje, ali uzevši taj porez možda i nije 30 miliona razlike.
Priznaćete ipak, da ako se neko odrekne 30 miliona dolara, ne može da se kaže da "igra SAMO za pare". To je jadno.

Mirko

pre 10 godina

Još bolje bi bilo da je otiš'o u Woriorse, ali nije loše ni Hjuston.
Želim mu sreću i da se više ne muči kao u Lejkersima.
A pare, pare su manje, ali uzevši taj porez možda i nije 30 miliona razlike.
Priznaćete ipak, da ako se neko odrekne 30 miliona dolara, ne može da se kaže da "igra SAMO za pare". To je jadno.

Mirko

pre 10 godina

Još bolje bi bilo da je otiš'o u Woriorse, ali nije loše ni Hjuston.
Želim mu sreću i da se više ne muči kao u Lejkersima.
A pare, pare su manje, ali uzevši taj porez možda i nije 30 miliona razlike.
Priznaćete ipak, da ako se neko odrekne 30 miliona dolara, ne može da se kaže da "igra SAMO za pare". To je jadno.

sparta

pre 10 godina

Mislite da ce Juta imati bolje rezultate bez Big Ala i Milsapa?Svaka cast sto ciste seleri kep i sto pikiraju bolje pikove sledece godine ali ce ove biti slabiji nego prethodne 2.Hejvard ne moze sve sam.Da,Juta se raspala ove sezone,a sta ce se desavati u buducnosti i kakve ce ambicije imati i koliko ce trajati stvaranje plejof tima ko to zna...

Sole

pre 10 godina

Meni se sviđa to što je prešao u Hjuston. Ako već ne može da nađe zajednički jezik sa trenerom , bolje da ide , nego da se i on i trener muče bez potrebe , a i u Lejkersima su bezuspešno pokušali da naprave veliku četvorku (Brajant , Neš , Hauard i Gasol). Biće zanimljivo videti kako će se upariti sa Džejmsom Hardenom i Džeremi Linom. Ako im to uspe , u budućnosti vrlo lako možemo da ih gledamo kao ozbiljan tim koji konkuriše sa prsten.
Po meni su greške napravili i Oklahoma i Njujork , pustivši svoja dva najbolja rezervna igrača. Nakon sezone kada je Oklahoma igrala NBA finale , i proglašenja Hardena za najboljeg šestog igrača , tim nije hteo da mu da više para , te su ga trejdovali. Svi znamo kako je dalje prošla Oklahoma u play off - u. Lin je zablistao u trenutku kada su se dve najveće zvezde Njujorka povredile , postavši jedan od najkorisnijih igrača tima , za šta je bio nagrađen , najpre klupom (po povratku povređenih zvezda) , a potom trejdom.

Zeljko

pre 10 godina

Sasvim logican potez.

Lejkersi su rekli da trenera nece menjati, stil igre koji ne odgovara Dvajtu svakako nije nebitna stvar. Dalje, Kobi je trebalo da igra do '14, ali posle ove povrede prica o jos 3-4 godine, tj Dvajt treba da mu bude potrcko jos 3-4 godine, sto normalno on nece. Hjuston ima dobar marketing u Aziji zbog Minga i Lina i sigurno da Dvajt moze tamo da manje vise zaradi isto novca od reklama i sl. koliko bi zaradio u Holivudu. U Teksasu je manji porez, ali nije to nista bitno, jer oni stalno putuju, a za svaki dan u nekoj drugoj drzavi on ce placati porez (oko 2.9m izadje to sto ce ustedeti).
Mislim da je od pocetka bilo pitanje Hjuston ili LA, jer Dalas je bio samo losija LA opcija. Golden State je morao trejdom sto je prakticno bilo nemoguce.

Vidim neki pisu kako on nije najbolji centar lige, ali interesantno da niko nije napisao neko ime tih koji su bolji...
Mislim da je Dvajt deneo pravu odluku iz svoje perspektive i da je Hjuston sada sampionski kandidat.

Pozdrav

ild school

pre 10 godina

@nikks

Ne pratis ti dovoljno to. Doveli su Dzrua Holideja za Nerlensa Noela. On i Gordon ce biti starteri na kecu i dvojci, Evans ce verovatno biti ili 6. igrac ili ce pokusati da se snadje na krilu. Robin Lopez je otisao u Portland tako da im je sad potreban klasican centar, ili ce obrva Dejvis morati da ojaca. Sto se tice Hauarda ocekivan potez, mada sam razocaran njegovim mentalitetom u poslednjih nekoliko sezona, postavlja se pitanje kako ce odreagovati ako ovde ne bude islo kako je zamisljeno, a s obzirom da Hjuston nema nekog pleja (Lin je ispod proseka) a ni krilnog centra, nece to bas ici tecno.

David Stern

pre 10 godina

Drago mi je da nije ostao u Lakersima, za koje navijam, pre svega jer donosi ne bas stabilno zdravlje i psihu. Tek, reci da je Hibert bolji od njega je smesno. Tokom sezone Howard je sa povredom ledja imao vise skokova po mecu nego Hibbert poena(!), a i u playoffu je imao bolju statistiku po mecu, i po poenima i po skokovima, a Hibbert je odigrao najbolje u zivotu. Howard pada, to je cinjenica, ali je i dalje najbolji centar lige, ma koliko mi bilo tuzno da to kazem sa secanjem na Shaqa i Hakeema i Ewinga, izmedju ostalih.

Dzoni

pre 10 godina

Ja stvarno ne znam ko daje toliko pluseva ljudima koji pricaju da je Juta "propala". Sto se tice Milsapa i Ala, shvatili su da nema svrhe da ih zadrze, posto s njima nisu ni usli u plejof prosle godine, a pretprosle su bili osmi ako se ne varam, i San Antonio ih je pocistio 4-0. Doveli su Ricarda Dzefersona i Biendrinsa samo da bi ocistili salary cap sledece sezone, posto su obojica u poslednjoj godini svojih ugovora, plus veci broj dobrih igraca ce biti slobodni agente naredne godine. Takodje, imaju mnogo pikova u prvoj rundi sledece godine, draft koji vazi za najjaci od 2003-e godine. Dalje, vecu sansu za dokazivanje i napredak ce konacno dobiti sjajni taletni poput Treja Burka, Aleka Burksa, Gordona Hejvarda, Derika Fejvorsa i Enesa Kantera. Ocigledno je da grade tim za buducnosti, umesto tima koji je bio osudjen na godine mediokriteta.

ime

pre 10 godina

E sada cemo,opet, videti pravog Dwighta..ovo je prava ekipa za njega i vreme da pokaze ko je br.1 centar, kao u Orlandu kada niko nije mogo da ga zaustavi

Red Auerbach

pre 10 godina

Dobar potez za Voriorse, tj odlican potez. Na klupi ostaju Barns i Dzek, bice to super tim. Hauard ce svakako da se raspadne, pazite sta vam kazem, Juta je osta izgubila i dobila krseve, Pelikanse se fino pojacase. Bice zanimljivo...
(LFC, 6. jul 2013 10:23)

Jack nece ostati u GSW (tj tesko da ce ostati), morali su da se odreknu prava na njega da bi imali prostor za Iguadalu. Prica se da je Nedovic blizu potpisivanja ugovora sa Warriorsima.

A nije mi jasno zasto svi pljuju Utah? Oni su sebe doveli u odlicnu poziviju. Napravili su prostor za mlade igrace (Burke, Burks, Gordon, Kanter, Favors) koji ce sigurno jos napredovati sad kad dobiju povecanu minutazu. A pored toga ce biti i kandidati za visok pick na sledecem draftu koji ce prema prvim prognozama biti izuzetno jak.

spree 15

pre 10 godina

Prica se o trejdu Pelikana i Pejsersa gde bi Pelikani dobili Grejndzera za Gordona,to bi bila jos jedna opasna ekipa na zapadu.Sto se tice Lejkersa mislim da ispadaju iz plej of price posle dugog niza godina a ako ce novi komesar da bude lihvar kao Stern ne bi me cudilo da cudnim spletom okolnosti sledece godine uzmu Viginsa sa prve pozicije.

Fedor

pre 10 godina

Znam da je tesko biti saigrac Kobija Brajanta ali pobogu gde ces bolje sanse za titulu nego u Lejkersima ljudi znaju kako se osvaja titula .
Dvajt je zauvek ukaljao svoje ime. Koja kukavica . Kad malo bolje i razmislis i ne treba im takav covek u ekipi.
Jedan je Pau Gasol !

Nikks

pre 10 godina

@Red Auerbach Znam tek sam se posle setio trejda kad je bilo draftovanje. Tacno sam znao da ce da se pojacaju enormno a i taj trejd za Asika uopste nije losa ideja. A najbolje je to sto svi imaju vise od 3 godine ugovora i sto su svi mladi. Mozda nece odmah da krenu da igraju dobro ali imam osecaj da ce izboriti PO.

goblin

pre 10 godina

Voleo bih da cujem strucnjake koji je to centar u NBA bolji od zdravog Hauarda?
Dobra odluka za njega, em sto nijednom centru ne treba pozeleti da igra kod D'Antonija, em sto je u Hjustonu vise nego dobra podrska, mlad tim koji raste, sa - jako bitno - ozbiljnim covekom na mestu generalnog menadzera, sto garantuje da nece biti problem nalaziti adekvatne komplemente Hardenu i Hauardu.

pumpa

pre 10 godina

Jesu li uveli za predstojecu sezonu ono pravilo o hack-a-shaq taktici kako bi to sprecili i umanjili?Ako jesu,Hauard automatski postaje mnogo korisniji jer nece masiti po 10+ bacanja po utakmici.

pajas

pre 10 godina

Vec par godina navijam za Lakerse i bas sam bio srecan kad je prosle godine Howard potpisao za njih...Medjutim nije se snasao, a i realno gledano trener Lakersa je prava budala...Sada ce biti pod velikim pritiskom , ali ne verujem da moze da osvoji NBA titulu,pre svega zato sto nije zreo igrac
P.S. Samo jos da im vrati pare za sve one bilborde sto su stavili po Los Angelesu

poznavalac NBA-a

pre 10 godina

Bolje je sto je otisao, kad je dosao u LA, ja sam bio srecan, zato sto ce LA biti mnogo jaci sa njim, ali otakko je dosao, slabo je belezio nastupe, uglavnom bivao je povredjen, te ledja, te rame, itd.. Kad je on dosao LA je mnogo poceo da gubi utakmice, cak ni u playoff-u nisu uspeli da izbore, tako da je slab igrac, ima i boljih od njega

novosadjanin

pre 10 godina

Intersantna stvar je ta kako se stalno mogu procitati u komentarima stvari poput ''amerima su samo pare vazne, ne titula...'' a onda se covek odrekne 30 miliona dolara!!! Dakle ko zna sta se moze desiti sa njim za 2-3 sezone, moze se povrediti tako da je D12 stavio na kocku 30 miliona. Svaka cast.

Ovde u Evropi smo svedoci da jedan Dejan Stankovic koji je zaradio preko 30 miliona evra u karijeri sada zeli u 35. god zivota da zaradi jos 800-900 hiljada evra i umesto da zavrsi karijeru u timu koji ga je stvorio, u gradu gde je rodjen, u klubu koji mu je najdrazi, bira najverovatnije klupu Fiorentine za neku mizeriju od plate.

Da, da...Ameri samo misle na pare, a mi samo razmisljamo o titulama, trofejima. Isto tako najbolji igrac trenutno Lebron igra za smesnu platu u odnosu na neke NBA ''zvezde''.

Miki26

pre 10 godina

Dobar izbor cirkusanta, Hjuston je prava ekipa za njega ali ono sto je najbolje jeste da narednih 4 godine necemo gledati ovaj cirkus oko njega koji je trajao zadnjih 2-3 sezone! Mnogi navijaci Lejkersa se nece sloziti sa mnom ali mislim da ce Lejkersima biti bolje bez njega u buducnosti jer Hauard za mene nije taj tip zvijezde oko koje bi se gradio sampionski tim u LA a dalo bi mu se previse novca da tako ne bude ... Ove sezone ih ocekuje grcevita borba za plejof ali vec za sezonu 2014/15 itekako ocekujem da budu konkurentni! Za tu sezonu ima samo Nes potpisan a ne bi se iznenadio i kada bi se i on povukao tako da ostaju prazne knjige a te godine slobodni igraci su Dzejms, Entoni i jos neki pa ograniceno slobodni Irving, Dzordz, Kazins itd.

Nerazumni

pre 10 godina

Pa ljudi Juta nije uzela Bidrinsa i Dzefersona da bi jusirala na titulu, oni ni u Golden Stejtu nisu igrali. A zajedno vuku 20 miliona (Bidrins 9 i Dzeferson 11) i ovo im je poslednja godina ugovora.

MK

pre 10 godina

Ma voli on Lakerse (obožava ih, ma dečački san), ali manji porez (čitaj PARE) su ipak prioritet. Iskreno, meni je drago što neće igrati u LA-u. Non-stop mu nešto fali: te tim nema hemije, te nedobija dovoljno lopti, te su mu saigrači ovakvi-onakvi, nijedan trener mu ne odgovara,... Svi su problem samo je on sjajan, a realno, igra mu je iz godine u godinu u padu. Druga je stvar što poslednjih godina NBA liga hronično pati od nedostatka centara i jakih visokih krila, pa je u takvoj sakatoj konkurenciji on najbolji. Uporedite ga sa centrima iz ere Hakeema i Ewinga, pa, realno u to vreme on ne bi bio ni u prvih pet visokih igrača lige...

Red Auerbach

pre 10 godina

Ali zato Pelicansi ijao kakav tim imaju. Sada mogu da igraju Evansa na 2 stim sto ce Gordon na 1 ili Evans na 3 a Gordon na 2. Imaju i Entonija "Obrvu" Dejvisa na 4 sad im treba centar, plej ili 3. Tim za respekt svaka cast za upravu!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nikks, 6. jul 2013 09:14)

Pa doveli su pleja - Jrue Holiday
A prica se i da ce uskoro stici i Centar. Navodno pregovaraju sa Rocketsima o trejdu Asik - Ryan Anderson.

LFC

pre 10 godina

Dobar potez za Voriorse, tj odlican potez. Na klupi ostaju Barns i Dzek, bice to super tim. Hauard ce svakako da se raspadne, pazite sta vam kazem, Juta je osta izgubila i dobila krseve, Pelikanse se fino pojacase. Bice zanimljivo...

MC

pre 10 godina

@nikks: Slažem se, možda ne mogu da se bore za PO ali će Pelikansi bar na papiru biti solidna ekipa. PG Holidej, SG Gordon, SF Evans, PF Dejvis. Ostaje upražnjeno mesto centra, ali svakako zanimljiva ekipa. Mislim da će narednih godina Benson, vlasnik Pelikansa, uložiti dosta truda i novca kako bi povratio podršku navijača. Promenili su ime u Pelicans, zaštitni znak Luizijane, promenili boje kluba i sad jedino preostaje dugotrajan rad.

jezeras

pre 10 godina

prošao je njegov zenit. lejkersi su imali sreće što se ovo nije ostvarilo nisu svesni koliko. jako rizičan potez je uzeti njega kao glavnog igrača u 9 sezoni. sledeće sezone lejkersi loši, ali one tamo će biti toliko prostora da će krenutii na lebrona SIGURNO

Nikks

pre 10 godina

Ali zato Pelicansi ijao kakav tim imaju. Sada mogu da igraju Evansa na 2 stim sto ce Gordon na 1 ili Evans na 3 a Gordon na 2. Imaju i Entonija "Obrvu" Dejvisa na 4 sad im treba centar, plej ili 3. Tim za respekt svaka cast za upravu!

NBAfan

pre 10 godina

Mozda je mogao da nastavi karijeru i u GSW ali i u Roketsima ce mu biti super a i Voriorsi su odlicno prosli dovodjenjem Iguodale. I ostale ekipe su napravile nekoliko vrlo dobrih poteza.

Ralemvp

pre 10 godina

Znao sam cim su uzeli velikog trenera da ih vodi umesto Fila Dzeksona da Dvajt nece ostati.Dzim Bas je unistio fransizu glupim potezima,dovodi trenera koji prilagodjava igru coveku od 40 godina a imas najboljeg centra lige kojem jedva dajes loptu.Naravno da ce covek da ode,mislim da ni sledece godine nece dovesti nikog od zvucnih imena.Vlasnik ih je zakopao.

Corleone

pre 10 godina

Totalno sam se razočarao u njega... Ne zato što 20. god navijam za lakerse nego zato što godinama priča kako mu je san el-ej i godinama se radilo na transferu iz magica... Da bi posle jedne jedine sezone (?!) dečko otišao u rocketse. Čudak.

Ralemvp

pre 10 godina

Znao sam cim su uzeli velikog trenera da ih vodi umesto Fila Dzeksona da Dvajt nece ostati.Dzim Bas je unistio fransizu glupim potezima,dovodi trenera koji prilagodjava igru coveku od 40 godina a imas najboljeg centra lige kojem jedva dajes loptu.Naravno da ce covek da ode,mislim da ni sledece godine nece dovesti nikog od zvucnih imena.Vlasnik ih je zakopao.

novosadjanin

pre 10 godina

Intersantna stvar je ta kako se stalno mogu procitati u komentarima stvari poput ''amerima su samo pare vazne, ne titula...'' a onda se covek odrekne 30 miliona dolara!!! Dakle ko zna sta se moze desiti sa njim za 2-3 sezone, moze se povrediti tako da je D12 stavio na kocku 30 miliona. Svaka cast.

Ovde u Evropi smo svedoci da jedan Dejan Stankovic koji je zaradio preko 30 miliona evra u karijeri sada zeli u 35. god zivota da zaradi jos 800-900 hiljada evra i umesto da zavrsi karijeru u timu koji ga je stvorio, u gradu gde je rodjen, u klubu koji mu je najdrazi, bira najverovatnije klupu Fiorentine za neku mizeriju od plate.

Da, da...Ameri samo misle na pare, a mi samo razmisljamo o titulama, trofejima. Isto tako najbolji igrac trenutno Lebron igra za smesnu platu u odnosu na neke NBA ''zvezde''.

Nikks

pre 10 godina

Ali zato Pelicansi ijao kakav tim imaju. Sada mogu da igraju Evansa na 2 stim sto ce Gordon na 1 ili Evans na 3 a Gordon na 2. Imaju i Entonija "Obrvu" Dejvisa na 4 sad im treba centar, plej ili 3. Tim za respekt svaka cast za upravu!

Dzoni

pre 10 godina

Ja stvarno ne znam ko daje toliko pluseva ljudima koji pricaju da je Juta "propala". Sto se tice Milsapa i Ala, shvatili su da nema svrhe da ih zadrze, posto s njima nisu ni usli u plejof prosle godine, a pretprosle su bili osmi ako se ne varam, i San Antonio ih je pocistio 4-0. Doveli su Ricarda Dzefersona i Biendrinsa samo da bi ocistili salary cap sledece sezone, posto su obojica u poslednjoj godini svojih ugovora, plus veci broj dobrih igraca ce biti slobodni agente naredne godine. Takodje, imaju mnogo pikova u prvoj rundi sledece godine, draft koji vazi za najjaci od 2003-e godine. Dalje, vecu sansu za dokazivanje i napredak ce konacno dobiti sjajni taletni poput Treja Burka, Aleka Burksa, Gordona Hejvarda, Derika Fejvorsa i Enesa Kantera. Ocigledno je da grade tim za buducnosti, umesto tima koji je bio osudjen na godine mediokriteta.

goblin

pre 10 godina

Voleo bih da cujem strucnjake koji je to centar u NBA bolji od zdravog Hauarda?
Dobra odluka za njega, em sto nijednom centru ne treba pozeleti da igra kod D'Antonija, em sto je u Hjustonu vise nego dobra podrska, mlad tim koji raste, sa - jako bitno - ozbiljnim covekom na mestu generalnog menadzera, sto garantuje da nece biti problem nalaziti adekvatne komplemente Hardenu i Hauardu.

NBAfan

pre 10 godina

Mozda je mogao da nastavi karijeru i u GSW ali i u Roketsima ce mu biti super a i Voriorsi su odlicno prosli dovodjenjem Iguodale. I ostale ekipe su napravile nekoliko vrlo dobrih poteza.

MC

pre 10 godina

@nikks: Slažem se, možda ne mogu da se bore za PO ali će Pelikansi bar na papiru biti solidna ekipa. PG Holidej, SG Gordon, SF Evans, PF Dejvis. Ostaje upražnjeno mesto centra, ali svakako zanimljiva ekipa. Mislim da će narednih godina Benson, vlasnik Pelikansa, uložiti dosta truda i novca kako bi povratio podršku navijača. Promenili su ime u Pelicans, zaštitni znak Luizijane, promenili boje kluba i sad jedino preostaje dugotrajan rad.

Nerazumni

pre 10 godina

Pa ljudi Juta nije uzela Bidrinsa i Dzefersona da bi jusirala na titulu, oni ni u Golden Stejtu nisu igrali. A zajedno vuku 20 miliona (Bidrins 9 i Dzeferson 11) i ovo im je poslednja godina ugovora.

Sole

pre 10 godina

Meni se sviđa to što je prešao u Hjuston. Ako već ne može da nađe zajednički jezik sa trenerom , bolje da ide , nego da se i on i trener muče bez potrebe , a i u Lejkersima su bezuspešno pokušali da naprave veliku četvorku (Brajant , Neš , Hauard i Gasol). Biće zanimljivo videti kako će se upariti sa Džejmsom Hardenom i Džeremi Linom. Ako im to uspe , u budućnosti vrlo lako možemo da ih gledamo kao ozbiljan tim koji konkuriše sa prsten.
Po meni su greške napravili i Oklahoma i Njujork , pustivši svoja dva najbolja rezervna igrača. Nakon sezone kada je Oklahoma igrala NBA finale , i proglašenja Hardena za najboljeg šestog igrača , tim nije hteo da mu da više para , te su ga trejdovali. Svi znamo kako je dalje prošla Oklahoma u play off - u. Lin je zablistao u trenutku kada su se dve najveće zvezde Njujorka povredile , postavši jedan od najkorisnijih igrača tima , za šta je bio nagrađen , najpre klupom (po povratku povređenih zvezda) , a potom trejdom.

tracy lamar mcgrady

pre 10 godina

Ko je bolji centar od Dwighta?Ima 37 godina,nosi srebrno crni dres,igrao je zverski u velikom finalu.
Prosle godine bolji Hibbert i Noah ali Howard moze dosta da nauci od McHalea i Hakeema samo je pitanje koliko zeli.

MK

pre 10 godina

Ma voli on Lakerse (obožava ih, ma dečački san), ali manji porez (čitaj PARE) su ipak prioritet. Iskreno, meni je drago što neće igrati u LA-u. Non-stop mu nešto fali: te tim nema hemije, te nedobija dovoljno lopti, te su mu saigrači ovakvi-onakvi, nijedan trener mu ne odgovara,... Svi su problem samo je on sjajan, a realno, igra mu je iz godine u godinu u padu. Druga je stvar što poslednjih godina NBA liga hronično pati od nedostatka centara i jakih visokih krila, pa je u takvoj sakatoj konkurenciji on najbolji. Uporedite ga sa centrima iz ere Hakeema i Ewinga, pa, realno u to vreme on ne bi bio ni u prvih pet visokih igrača lige...

LFC

pre 10 godina

Dobar potez za Voriorse, tj odlican potez. Na klupi ostaju Barns i Dzek, bice to super tim. Hauard ce svakako da se raspadne, pazite sta vam kazem, Juta je osta izgubila i dobila krseve, Pelikanse se fino pojacase. Bice zanimljivo...

Corleone

pre 10 godina

Totalno sam se razočarao u njega... Ne zato što 20. god navijam za lakerse nego zato što godinama priča kako mu je san el-ej i godinama se radilo na transferu iz magica... Da bi posle jedne jedine sezone (?!) dečko otišao u rocketse. Čudak.

Fedor

pre 10 godina

Znam da je tesko biti saigrac Kobija Brajanta ali pobogu gde ces bolje sanse za titulu nego u Lejkersima ljudi znaju kako se osvaja titula .
Dvajt je zauvek ukaljao svoje ime. Koja kukavica . Kad malo bolje i razmislis i ne treba im takav covek u ekipi.
Jedan je Pau Gasol !

Mirko

pre 10 godina

Još bolje bi bilo da je otiš'o u Woriorse, ali nije loše ni Hjuston.
Želim mu sreću i da se više ne muči kao u Lejkersima.
A pare, pare su manje, ali uzevši taj porez možda i nije 30 miliona razlike.
Priznaćete ipak, da ako se neko odrekne 30 miliona dolara, ne može da se kaže da "igra SAMO za pare". To je jadno.

Miki26

pre 10 godina

Dobar izbor cirkusanta, Hjuston je prava ekipa za njega ali ono sto je najbolje jeste da narednih 4 godine necemo gledati ovaj cirkus oko njega koji je trajao zadnjih 2-3 sezone! Mnogi navijaci Lejkersa se nece sloziti sa mnom ali mislim da ce Lejkersima biti bolje bez njega u buducnosti jer Hauard za mene nije taj tip zvijezde oko koje bi se gradio sampionski tim u LA a dalo bi mu se previse novca da tako ne bude ... Ove sezone ih ocekuje grcevita borba za plejof ali vec za sezonu 2014/15 itekako ocekujem da budu konkurentni! Za tu sezonu ima samo Nes potpisan a ne bi se iznenadio i kada bi se i on povukao tako da ostaju prazne knjige a te godine slobodni igraci su Dzejms, Entoni i jos neki pa ograniceno slobodni Irving, Dzordz, Kazins itd.

Zeljko

pre 10 godina

Sasvim logican potez.

Lejkersi su rekli da trenera nece menjati, stil igre koji ne odgovara Dvajtu svakako nije nebitna stvar. Dalje, Kobi je trebalo da igra do '14, ali posle ove povrede prica o jos 3-4 godine, tj Dvajt treba da mu bude potrcko jos 3-4 godine, sto normalno on nece. Hjuston ima dobar marketing u Aziji zbog Minga i Lina i sigurno da Dvajt moze tamo da manje vise zaradi isto novca od reklama i sl. koliko bi zaradio u Holivudu. U Teksasu je manji porez, ali nije to nista bitno, jer oni stalno putuju, a za svaki dan u nekoj drugoj drzavi on ce placati porez (oko 2.9m izadje to sto ce ustedeti).
Mislim da je od pocetka bilo pitanje Hjuston ili LA, jer Dalas je bio samo losija LA opcija. Golden State je morao trejdom sto je prakticno bilo nemoguce.

Vidim neki pisu kako on nije najbolji centar lige, ali interesantno da niko nije napisao neko ime tih koji su bolji...
Mislim da je Dvajt deneo pravu odluku iz svoje perspektive i da je Hjuston sada sampionski kandidat.

Pozdrav

jorgovan

pre 10 godina

Pravi potez za Dvajta!
Coveku je karijera bila o koncu zbog povrede diska(cak je bilo prica i da moze ostati invalid),i pre potpisivanja za Lejkerse je imao operaciju i celo leto mirovao,tako da se nije ni pripremio za proslu sezonu kako treba a opet je bio najbolji skakac lige i imao solidnu sezonu.Zablistace on u Hjustonu u tandemu sa Hardenom!

David Stern

pre 10 godina

Drago mi je da nije ostao u Lakersima, za koje navijam, pre svega jer donosi ne bas stabilno zdravlje i psihu. Tek, reci da je Hibert bolji od njega je smesno. Tokom sezone Howard je sa povredom ledja imao vise skokova po mecu nego Hibbert poena(!), a i u playoffu je imao bolju statistiku po mecu, i po poenima i po skokovima, a Hibbert je odigrao najbolje u zivotu. Howard pada, to je cinjenica, ali je i dalje najbolji centar lige, ma koliko mi bilo tuzno da to kazem sa secanjem na Shaqa i Hakeema i Ewinga, izmedju ostalih.

Almighty

pre 10 godina

Dajte ljudi, ne pricajte svasta... Jeste razmazen kao princeza, ali je najbolji centar lige. Sa povredom ramena i ledja, covek lagano najbolji skakac lige i jedan od najboljih poentera medju centrima.
Licno, vise volim tata Tima, ali Dvajt je 10 god. mladji i tek dolazi u najbolje kosarkaske god.
Jesam fan L.A.-a, ali ga apsolutno razumem sto je napustio onog retarda od trenera...

ime

pre 10 godina

E sada cemo,opet, videti pravog Dwighta..ovo je prava ekipa za njega i vreme da pokaze ko je br.1 centar, kao u Orlandu kada niko nije mogo da ga zaustavi

mikeli HN

pre 10 godina

warriorsi napravili vrhunski trade,osim nespornog ubitačnog napada sada imaju vrhunskog univerzalca i defanzivca Iguadalu-defence is the to win,go warriors !!!

Red Auerbach

pre 10 godina

Dobar potez za Voriorse, tj odlican potez. Na klupi ostaju Barns i Dzek, bice to super tim. Hauard ce svakako da se raspadne, pazite sta vam kazem, Juta je osta izgubila i dobila krseve, Pelikanse se fino pojacase. Bice zanimljivo...
(LFC, 6. jul 2013 10:23)

Jack nece ostati u GSW (tj tesko da ce ostati), morali su da se odreknu prava na njega da bi imali prostor za Iguadalu. Prica se da je Nedovic blizu potpisivanja ugovora sa Warriorsima.

A nije mi jasno zasto svi pljuju Utah? Oni su sebe doveli u odlicnu poziviju. Napravili su prostor za mlade igrace (Burke, Burks, Gordon, Kanter, Favors) koji ce sigurno jos napredovati sad kad dobiju povecanu minutazu. A pored toga ce biti i kandidati za visok pick na sledecem draftu koji ce prema prvim prognozama biti izuzetno jak.

pajas

pre 10 godina

Vec par godina navijam za Lakerse i bas sam bio srecan kad je prosle godine Howard potpisao za njih...Medjutim nije se snasao, a i realno gledano trener Lakersa je prava budala...Sada ce biti pod velikim pritiskom , ali ne verujem da moze da osvoji NBA titulu,pre svega zato sto nije zreo igrac
P.S. Samo jos da im vrati pare za sve one bilborde sto su stavili po Los Angelesu

Red Auerbach

pre 10 godina

Ali zato Pelicansi ijao kakav tim imaju. Sada mogu da igraju Evansa na 2 stim sto ce Gordon na 1 ili Evans na 3 a Gordon na 2. Imaju i Entonija "Obrvu" Dejvisa na 4 sad im treba centar, plej ili 3. Tim za respekt svaka cast za upravu!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nikks, 6. jul 2013 09:14)

Pa doveli su pleja - Jrue Holiday
A prica se i da ce uskoro stici i Centar. Navodno pregovaraju sa Rocketsima o trejdu Asik - Ryan Anderson.

spree 15

pre 10 godina

Prica se o trejdu Pelikana i Pejsersa gde bi Pelikani dobili Grejndzera za Gordona,to bi bila jos jedna opasna ekipa na zapadu.Sto se tice Lejkersa mislim da ispadaju iz plej of price posle dugog niza godina a ako ce novi komesar da bude lihvar kao Stern ne bi me cudilo da cudnim spletom okolnosti sledece godine uzmu Viginsa sa prve pozicije.

akrobata

pre 10 godina

Jeret Jack potpisao za Cavalirse

što znači da ima prostora za Nedovića,plus treniraće ga Mark Jackson koji je jedne sezone bio najbolji dodavač lige isjajan je u radu sa spoljnim igračima/pogledajte samo kako je Steph Curry eksplodirao.

ovo sad izgleda kao da je Nedovića ubola prava stvar,ali sve je do njega

sparta

pre 10 godina

Mislite da ce Juta imati bolje rezultate bez Big Ala i Milsapa?Svaka cast sto ciste seleri kep i sto pikiraju bolje pikove sledece godine ali ce ove biti slabiji nego prethodne 2.Hejvard ne moze sve sam.Da,Juta se raspala ove sezone,a sta ce se desavati u buducnosti i kakve ce ambicije imati i koliko ce trajati stvaranje plejof tima ko to zna...

jezeras

pre 10 godina

prošao je njegov zenit. lejkersi su imali sreće što se ovo nije ostvarilo nisu svesni koliko. jako rizičan potez je uzeti njega kao glavnog igrača u 9 sezoni. sledeće sezone lejkersi loši, ali one tamo će biti toliko prostora da će krenutii na lebrona SIGURNO

pumpa

pre 10 godina

Jesu li uveli za predstojecu sezonu ono pravilo o hack-a-shaq taktici kako bi to sprecili i umanjili?Ako jesu,Hauard automatski postaje mnogo korisniji jer nece masiti po 10+ bacanja po utakmici.

Mirko

pre 10 godina

Još bolje bi bilo da je otiš'o u Woriorse, ali nije loše ni Hjuston.
Želim mu sreću i da se više ne muči kao u Lejkersima.
A pare, pare su manje, ali uzevši taj porez možda i nije 30 miliona razlike.
Priznaćete ipak, da ako se neko odrekne 30 miliona dolara, ne može da se kaže da "igra SAMO za pare". To je jadno.

Mirko

pre 10 godina

Još bolje bi bilo da je otiš'o u Woriorse, ali nije loše ni Hjuston.
Želim mu sreću i da se više ne muči kao u Lejkersima.
A pare, pare su manje, ali uzevši taj porez možda i nije 30 miliona razlike.
Priznaćete ipak, da ako se neko odrekne 30 miliona dolara, ne može da se kaže da "igra SAMO za pare". To je jadno.

Patrick Ewing

pre 10 godina

Čitam komentare i ne verujem šta vi pišete.

1. @sparta,@ miris
Juta se nije raspala i prsla, već je oslobodila mesto za Kantera i Favorsa. Takođe uzimajući tri ugovora u zadnjoj godini (Jefferson, biedrins i Rush) oni sledeće godine opet imaju mesta u salery capu za 2 ili 3 odlična igrača. Da ne pominjem to što će verovatno ove godine ½tankovati½ da bi uzeli Wigginsa, Randala, J.Parkera ili M.Smarta na draftu koji je mnogo jači od ovog.

2. @LFC, @NBAfan
Nisam baš toliko siguran da je ovo dobar potez za GS! Zverska ekipa sa igračima koji ne igraju za njih! Da bi doveli Iguadalu, dali su dali Juti tri igrača, ali takođe su dali i pikove budućih draftova. A da bi napravili mesta u salery capu morali su da se odreknu takođe Jacka i Landryja. Iguadala će uzimati minute Thompsonu i Barnesu što nije dobro za mlade igrače.

3. Howard je otišao u Hjuston zbog para! Država teksas nema neku taksu koju kalifornija ima, saberi oduzmi Howars će dobijati skoro istu sumu u Hjustonu koju bi dobio u LA! Naravno biće prvi igrač i igra će se graditi ok njega!

ild school

pre 10 godina

@nikks

Ne pratis ti dovoljno to. Doveli su Dzrua Holideja za Nerlensa Noela. On i Gordon ce biti starteri na kecu i dvojci, Evans ce verovatno biti ili 6. igrac ili ce pokusati da se snadje na krilu. Robin Lopez je otisao u Portland tako da im je sad potreban klasican centar, ili ce obrva Dejvis morati da ojaca. Sto se tice Hauarda ocekivan potez, mada sam razocaran njegovim mentalitetom u poslednjih nekoliko sezona, postavlja se pitanje kako ce odreagovati ako ovde ne bude islo kako je zamisljeno, a s obzirom da Hjuston nema nekog pleja (Lin je ispod proseka) a ni krilnog centra, nece to bas ici tecno.

Nikks

pre 10 godina

@Red Auerbach Znam tek sam se posle setio trejda kad je bilo draftovanje. Tacno sam znao da ce da se pojacaju enormno a i taj trejd za Asika uopste nije losa ideja. A najbolje je to sto svi imaju vise od 3 godine ugovora i sto su svi mladi. Mozda nece odmah da krenu da igraju dobro ali imam osecaj da ce izboriti PO.

poznavalac NBA-a

pre 10 godina

Bolje je sto je otisao, kad je dosao u LA, ja sam bio srecan, zato sto ce LA biti mnogo jaci sa njim, ali otakko je dosao, slabo je belezio nastupe, uglavnom bivao je povredjen, te ledja, te rame, itd.. Kad je on dosao LA je mnogo poceo da gubi utakmice, cak ni u playoff-u nisu uspeli da izbore, tako da je slab igrac, ima i boljih od njega

LeMi

pre 10 godina

LaL pod hitno mora da odpusti trenera,izgubili su howarda zbog njega.ja ne mogu da verujem da on forsira stil igre koji im nikako ne odgovara.

tarzan

pre 10 godina

@ Karl Malone the mailman,
Ne verujem da ce Smit u Lejkerse posle posterizovanja od strane Kobija na kraju regularnog dela sezone :P

Corleone

pre 10 godina

Totalno sam se razočarao u njega... Ne zato što 20. god navijam za lakerse nego zato što godinama priča kako mu je san el-ej i godinama se radilo na transferu iz magica... Da bi posle jedne jedine sezone (?!) dečko otišao u rocketse. Čudak.

jezeras

pre 10 godina

prošao je njegov zenit. lejkersi su imali sreće što se ovo nije ostvarilo nisu svesni koliko. jako rizičan potez je uzeti njega kao glavnog igrača u 9 sezoni. sledeće sezone lejkersi loši, ali one tamo će biti toliko prostora da će krenutii na lebrona SIGURNO

poznavalac NBA-a

pre 10 godina

Bolje je sto je otisao, kad je dosao u LA, ja sam bio srecan, zato sto ce LA biti mnogo jaci sa njim, ali otakko je dosao, slabo je belezio nastupe, uglavnom bivao je povredjen, te ledja, te rame, itd.. Kad je on dosao LA je mnogo poceo da gubi utakmice, cak ni u playoff-u nisu uspeli da izbore, tako da je slab igrac, ima i boljih od njega

Fedor

pre 10 godina

Znam da je tesko biti saigrac Kobija Brajanta ali pobogu gde ces bolje sanse za titulu nego u Lejkersima ljudi znaju kako se osvaja titula .
Dvajt je zauvek ukaljao svoje ime. Koja kukavica . Kad malo bolje i razmislis i ne treba im takav covek u ekipi.
Jedan je Pau Gasol !

tarzan

pre 10 godina

@ Karl Malone the mailman,
Ne verujem da ce Smit u Lejkerse posle posterizovanja od strane Kobija na kraju regularnog dela sezone :P

Nikks

pre 10 godina

Ali zato Pelicansi ijao kakav tim imaju. Sada mogu da igraju Evansa na 2 stim sto ce Gordon na 1 ili Evans na 3 a Gordon na 2. Imaju i Entonija "Obrvu" Dejvisa na 4 sad im treba centar, plej ili 3. Tim za respekt svaka cast za upravu!

Ralemvp

pre 10 godina

Znao sam cim su uzeli velikog trenera da ih vodi umesto Fila Dzeksona da Dvajt nece ostati.Dzim Bas je unistio fransizu glupim potezima,dovodi trenera koji prilagodjava igru coveku od 40 godina a imas najboljeg centra lige kojem jedva dajes loptu.Naravno da ce covek da ode,mislim da ni sledece godine nece dovesti nikog od zvucnih imena.Vlasnik ih je zakopao.

LFC

pre 10 godina

Dobar potez za Voriorse, tj odlican potez. Na klupi ostaju Barns i Dzek, bice to super tim. Hauard ce svakako da se raspadne, pazite sta vam kazem, Juta je osta izgubila i dobila krseve, Pelikanse se fino pojacase. Bice zanimljivo...

MK

pre 10 godina

Ma voli on Lakerse (obožava ih, ma dečački san), ali manji porez (čitaj PARE) su ipak prioritet. Iskreno, meni je drago što neće igrati u LA-u. Non-stop mu nešto fali: te tim nema hemije, te nedobija dovoljno lopti, te su mu saigrači ovakvi-onakvi, nijedan trener mu ne odgovara,... Svi su problem samo je on sjajan, a realno, igra mu je iz godine u godinu u padu. Druga je stvar što poslednjih godina NBA liga hronično pati od nedostatka centara i jakih visokih krila, pa je u takvoj sakatoj konkurenciji on najbolji. Uporedite ga sa centrima iz ere Hakeema i Ewinga, pa, realno u to vreme on ne bi bio ni u prvih pet visokih igrača lige...

Zeljko

pre 10 godina

Sasvim logican potez.

Lejkersi su rekli da trenera nece menjati, stil igre koji ne odgovara Dvajtu svakako nije nebitna stvar. Dalje, Kobi je trebalo da igra do '14, ali posle ove povrede prica o jos 3-4 godine, tj Dvajt treba da mu bude potrcko jos 3-4 godine, sto normalno on nece. Hjuston ima dobar marketing u Aziji zbog Minga i Lina i sigurno da Dvajt moze tamo da manje vise zaradi isto novca od reklama i sl. koliko bi zaradio u Holivudu. U Teksasu je manji porez, ali nije to nista bitno, jer oni stalno putuju, a za svaki dan u nekoj drugoj drzavi on ce placati porez (oko 2.9m izadje to sto ce ustedeti).
Mislim da je od pocetka bilo pitanje Hjuston ili LA, jer Dalas je bio samo losija LA opcija. Golden State je morao trejdom sto je prakticno bilo nemoguce.

Vidim neki pisu kako on nije najbolji centar lige, ali interesantno da niko nije napisao neko ime tih koji su bolji...
Mislim da je Dvajt deneo pravu odluku iz svoje perspektive i da je Hjuston sada sampionski kandidat.

Pozdrav

novosadjanin

pre 10 godina

Intersantna stvar je ta kako se stalno mogu procitati u komentarima stvari poput ''amerima su samo pare vazne, ne titula...'' a onda se covek odrekne 30 miliona dolara!!! Dakle ko zna sta se moze desiti sa njim za 2-3 sezone, moze se povrediti tako da je D12 stavio na kocku 30 miliona. Svaka cast.

Ovde u Evropi smo svedoci da jedan Dejan Stankovic koji je zaradio preko 30 miliona evra u karijeri sada zeli u 35. god zivota da zaradi jos 800-900 hiljada evra i umesto da zavrsi karijeru u timu koji ga je stvorio, u gradu gde je rodjen, u klubu koji mu je najdrazi, bira najverovatnije klupu Fiorentine za neku mizeriju od plate.

Da, da...Ameri samo misle na pare, a mi samo razmisljamo o titulama, trofejima. Isto tako najbolji igrac trenutno Lebron igra za smesnu platu u odnosu na neke NBA ''zvezde''.

goblin

pre 10 godina

Voleo bih da cujem strucnjake koji je to centar u NBA bolji od zdravog Hauarda?
Dobra odluka za njega, em sto nijednom centru ne treba pozeleti da igra kod D'Antonija, em sto je u Hjustonu vise nego dobra podrska, mlad tim koji raste, sa - jako bitno - ozbiljnim covekom na mestu generalnog menadzera, sto garantuje da nece biti problem nalaziti adekvatne komplemente Hardenu i Hauardu.

ime

pre 10 godina

E sada cemo,opet, videti pravog Dwighta..ovo je prava ekipa za njega i vreme da pokaze ko je br.1 centar, kao u Orlandu kada niko nije mogo da ga zaustavi

David Stern

pre 10 godina

Drago mi je da nije ostao u Lakersima, za koje navijam, pre svega jer donosi ne bas stabilno zdravlje i psihu. Tek, reci da je Hibert bolji od njega je smesno. Tokom sezone Howard je sa povredom ledja imao vise skokova po mecu nego Hibbert poena(!), a i u playoffu je imao bolju statistiku po mecu, i po poenima i po skokovima, a Hibbert je odigrao najbolje u zivotu. Howard pada, to je cinjenica, ali je i dalje najbolji centar lige, ma koliko mi bilo tuzno da to kazem sa secanjem na Shaqa i Hakeema i Ewinga, izmedju ostalih.

Sole

pre 10 godina

Meni se sviđa to što je prešao u Hjuston. Ako već ne može da nađe zajednički jezik sa trenerom , bolje da ide , nego da se i on i trener muče bez potrebe , a i u Lejkersima su bezuspešno pokušali da naprave veliku četvorku (Brajant , Neš , Hauard i Gasol). Biće zanimljivo videti kako će se upariti sa Džejmsom Hardenom i Džeremi Linom. Ako im to uspe , u budućnosti vrlo lako možemo da ih gledamo kao ozbiljan tim koji konkuriše sa prsten.
Po meni su greške napravili i Oklahoma i Njujork , pustivši svoja dva najbolja rezervna igrača. Nakon sezone kada je Oklahoma igrala NBA finale , i proglašenja Hardena za najboljeg šestog igrača , tim nije hteo da mu da više para , te su ga trejdovali. Svi znamo kako je dalje prošla Oklahoma u play off - u. Lin je zablistao u trenutku kada su se dve najveće zvezde Njujorka povredile , postavši jedan od najkorisnijih igrača tima , za šta je bio nagrađen , najpre klupom (po povratku povređenih zvezda) , a potom trejdom.

Miki26

pre 10 godina

Dobar izbor cirkusanta, Hjuston je prava ekipa za njega ali ono sto je najbolje jeste da narednih 4 godine necemo gledati ovaj cirkus oko njega koji je trajao zadnjih 2-3 sezone! Mnogi navijaci Lejkersa se nece sloziti sa mnom ali mislim da ce Lejkersima biti bolje bez njega u buducnosti jer Hauard za mene nije taj tip zvijezde oko koje bi se gradio sampionski tim u LA a dalo bi mu se previse novca da tako ne bude ... Ove sezone ih ocekuje grcevita borba za plejof ali vec za sezonu 2014/15 itekako ocekujem da budu konkurentni! Za tu sezonu ima samo Nes potpisan a ne bi se iznenadio i kada bi se i on povukao tako da ostaju prazne knjige a te godine slobodni igraci su Dzejms, Entoni i jos neki pa ograniceno slobodni Irving, Dzordz, Kazins itd.

tracy lamar mcgrady

pre 10 godina

Ko je bolji centar od Dwighta?Ima 37 godina,nosi srebrno crni dres,igrao je zverski u velikom finalu.
Prosle godine bolji Hibbert i Noah ali Howard moze dosta da nauci od McHalea i Hakeema samo je pitanje koliko zeli.

Patrick Ewing

pre 10 godina

Čitam komentare i ne verujem šta vi pišete.

1. @sparta,@ miris
Juta se nije raspala i prsla, već je oslobodila mesto za Kantera i Favorsa. Takođe uzimajući tri ugovora u zadnjoj godini (Jefferson, biedrins i Rush) oni sledeće godine opet imaju mesta u salery capu za 2 ili 3 odlična igrača. Da ne pominjem to što će verovatno ove godine ½tankovati½ da bi uzeli Wigginsa, Randala, J.Parkera ili M.Smarta na draftu koji je mnogo jači od ovog.

2. @LFC, @NBAfan
Nisam baš toliko siguran da je ovo dobar potez za GS! Zverska ekipa sa igračima koji ne igraju za njih! Da bi doveli Iguadalu, dali su dali Juti tri igrača, ali takođe su dali i pikove budućih draftova. A da bi napravili mesta u salery capu morali su da se odreknu takođe Jacka i Landryja. Iguadala će uzimati minute Thompsonu i Barnesu što nije dobro za mlade igrače.

3. Howard je otišao u Hjuston zbog para! Država teksas nema neku taksu koju kalifornija ima, saberi oduzmi Howars će dobijati skoro istu sumu u Hjustonu koju bi dobio u LA! Naravno biće prvi igrač i igra će se graditi ok njega!

MC

pre 10 godina

@nikks: Slažem se, možda ne mogu da se bore za PO ali će Pelikansi bar na papiru biti solidna ekipa. PG Holidej, SG Gordon, SF Evans, PF Dejvis. Ostaje upražnjeno mesto centra, ali svakako zanimljiva ekipa. Mislim da će narednih godina Benson, vlasnik Pelikansa, uložiti dosta truda i novca kako bi povratio podršku navijača. Promenili su ime u Pelicans, zaštitni znak Luizijane, promenili boje kluba i sad jedino preostaje dugotrajan rad.

Red Auerbach

pre 10 godina

Ali zato Pelicansi ijao kakav tim imaju. Sada mogu da igraju Evansa na 2 stim sto ce Gordon na 1 ili Evans na 3 a Gordon na 2. Imaju i Entonija "Obrvu" Dejvisa na 4 sad im treba centar, plej ili 3. Tim za respekt svaka cast za upravu!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nikks, 6. jul 2013 09:14)

Pa doveli su pleja - Jrue Holiday
A prica se i da ce uskoro stici i Centar. Navodno pregovaraju sa Rocketsima o trejdu Asik - Ryan Anderson.

ild school

pre 10 godina

@nikks

Ne pratis ti dovoljno to. Doveli su Dzrua Holideja za Nerlensa Noela. On i Gordon ce biti starteri na kecu i dvojci, Evans ce verovatno biti ili 6. igrac ili ce pokusati da se snadje na krilu. Robin Lopez je otisao u Portland tako da im je sad potreban klasican centar, ili ce obrva Dejvis morati da ojaca. Sto se tice Hauarda ocekivan potez, mada sam razocaran njegovim mentalitetom u poslednjih nekoliko sezona, postavlja se pitanje kako ce odreagovati ako ovde ne bude islo kako je zamisljeno, a s obzirom da Hjuston nema nekog pleja (Lin je ispod proseka) a ni krilnog centra, nece to bas ici tecno.

jorgovan

pre 10 godina

Pravi potez za Dvajta!
Coveku je karijera bila o koncu zbog povrede diska(cak je bilo prica i da moze ostati invalid),i pre potpisivanja za Lejkerse je imao operaciju i celo leto mirovao,tako da se nije ni pripremio za proslu sezonu kako treba a opet je bio najbolji skakac lige i imao solidnu sezonu.Zablistace on u Hjustonu u tandemu sa Hardenom!

Almighty

pre 10 godina

Dajte ljudi, ne pricajte svasta... Jeste razmazen kao princeza, ali je najbolji centar lige. Sa povredom ramena i ledja, covek lagano najbolji skakac lige i jedan od najboljih poentera medju centrima.
Licno, vise volim tata Tima, ali Dvajt je 10 god. mladji i tek dolazi u najbolje kosarkaske god.
Jesam fan L.A.-a, ali ga apsolutno razumem sto je napustio onog retarda od trenera...

pajas

pre 10 godina

Vec par godina navijam za Lakerse i bas sam bio srecan kad je prosle godine Howard potpisao za njih...Medjutim nije se snasao, a i realno gledano trener Lakersa je prava budala...Sada ce biti pod velikim pritiskom , ali ne verujem da moze da osvoji NBA titulu,pre svega zato sto nije zreo igrac
P.S. Samo jos da im vrati pare za sve one bilborde sto su stavili po Los Angelesu

spree 15

pre 10 godina

Prica se o trejdu Pelikana i Pejsersa gde bi Pelikani dobili Grejndzera za Gordona,to bi bila jos jedna opasna ekipa na zapadu.Sto se tice Lejkersa mislim da ispadaju iz plej of price posle dugog niza godina a ako ce novi komesar da bude lihvar kao Stern ne bi me cudilo da cudnim spletom okolnosti sledece godine uzmu Viginsa sa prve pozicije.

Mirko

pre 10 godina

Još bolje bi bilo da je otiš'o u Woriorse, ali nije loše ni Hjuston.
Želim mu sreću i da se više ne muči kao u Lejkersima.
A pare, pare su manje, ali uzevši taj porez možda i nije 30 miliona razlike.
Priznaćete ipak, da ako se neko odrekne 30 miliona dolara, ne može da se kaže da "igra SAMO za pare". To je jadno.

Mirko

pre 10 godina

Još bolje bi bilo da je otiš'o u Woriorse, ali nije loše ni Hjuston.
Želim mu sreću i da se više ne muči kao u Lejkersima.
A pare, pare su manje, ali uzevši taj porez možda i nije 30 miliona razlike.
Priznaćete ipak, da ako se neko odrekne 30 miliona dolara, ne može da se kaže da "igra SAMO za pare". To je jadno.

Mirko

pre 10 godina

Još bolje bi bilo da je otiš'o u Woriorse, ali nije loše ni Hjuston.
Želim mu sreću i da se više ne muči kao u Lejkersima.
A pare, pare su manje, ali uzevši taj porez možda i nije 30 miliona razlike.
Priznaćete ipak, da ako se neko odrekne 30 miliona dolara, ne može da se kaže da "igra SAMO za pare". To je jadno.

pumpa

pre 10 godina

Jesu li uveli za predstojecu sezonu ono pravilo o hack-a-shaq taktici kako bi to sprecili i umanjili?Ako jesu,Hauard automatski postaje mnogo korisniji jer nece masiti po 10+ bacanja po utakmici.

Red Auerbach

pre 10 godina

Dobar potez za Voriorse, tj odlican potez. Na klupi ostaju Barns i Dzek, bice to super tim. Hauard ce svakako da se raspadne, pazite sta vam kazem, Juta je osta izgubila i dobila krseve, Pelikanse se fino pojacase. Bice zanimljivo...
(LFC, 6. jul 2013 10:23)

Jack nece ostati u GSW (tj tesko da ce ostati), morali su da se odreknu prava na njega da bi imali prostor za Iguadalu. Prica se da je Nedovic blizu potpisivanja ugovora sa Warriorsima.

A nije mi jasno zasto svi pljuju Utah? Oni su sebe doveli u odlicnu poziviju. Napravili su prostor za mlade igrace (Burke, Burks, Gordon, Kanter, Favors) koji ce sigurno jos napredovati sad kad dobiju povecanu minutazu. A pored toga ce biti i kandidati za visok pick na sledecem draftu koji ce prema prvim prognozama biti izuzetno jak.

Dzoni

pre 10 godina

Ja stvarno ne znam ko daje toliko pluseva ljudima koji pricaju da je Juta "propala". Sto se tice Milsapa i Ala, shvatili su da nema svrhe da ih zadrze, posto s njima nisu ni usli u plejof prosle godine, a pretprosle su bili osmi ako se ne varam, i San Antonio ih je pocistio 4-0. Doveli su Ricarda Dzefersona i Biendrinsa samo da bi ocistili salary cap sledece sezone, posto su obojica u poslednjoj godini svojih ugovora, plus veci broj dobrih igraca ce biti slobodni agente naredne godine. Takodje, imaju mnogo pikova u prvoj rundi sledece godine, draft koji vazi za najjaci od 2003-e godine. Dalje, vecu sansu za dokazivanje i napredak ce konacno dobiti sjajni taletni poput Treja Burka, Aleka Burksa, Gordona Hejvarda, Derika Fejvorsa i Enesa Kantera. Ocigledno je da grade tim za buducnosti, umesto tima koji je bio osudjen na godine mediokriteta.

Nikks

pre 10 godina

@Red Auerbach Znam tek sam se posle setio trejda kad je bilo draftovanje. Tacno sam znao da ce da se pojacaju enormno a i taj trejd za Asika uopste nije losa ideja. A najbolje je to sto svi imaju vise od 3 godine ugovora i sto su svi mladi. Mozda nece odmah da krenu da igraju dobro ali imam osecaj da ce izboriti PO.

sparta

pre 10 godina

Mislite da ce Juta imati bolje rezultate bez Big Ala i Milsapa?Svaka cast sto ciste seleri kep i sto pikiraju bolje pikove sledece godine ali ce ove biti slabiji nego prethodne 2.Hejvard ne moze sve sam.Da,Juta se raspala ove sezone,a sta ce se desavati u buducnosti i kakve ce ambicije imati i koliko ce trajati stvaranje plejof tima ko to zna...

NBAfan

pre 10 godina

Mozda je mogao da nastavi karijeru i u GSW ali i u Roketsima ce mu biti super a i Voriorsi su odlicno prosli dovodjenjem Iguodale. I ostale ekipe su napravile nekoliko vrlo dobrih poteza.

Nerazumni

pre 10 godina

Pa ljudi Juta nije uzela Bidrinsa i Dzefersona da bi jusirala na titulu, oni ni u Golden Stejtu nisu igrali. A zajedno vuku 20 miliona (Bidrins 9 i Dzeferson 11) i ovo im je poslednja godina ugovora.

mikeli HN

pre 10 godina

warriorsi napravili vrhunski trade,osim nespornog ubitačnog napada sada imaju vrhunskog univerzalca i defanzivca Iguadalu-defence is the to win,go warriors !!!

akrobata

pre 10 godina

Jeret Jack potpisao za Cavalirse

što znači da ima prostora za Nedovića,plus treniraće ga Mark Jackson koji je jedne sezone bio najbolji dodavač lige isjajan je u radu sa spoljnim igračima/pogledajte samo kako je Steph Curry eksplodirao.

ovo sad izgleda kao da je Nedovića ubola prava stvar,ali sve je do njega

LeMi

pre 10 godina

LaL pod hitno mora da odpusti trenera,izgubili su howarda zbog njega.ja ne mogu da verujem da on forsira stil igre koji im nikako ne odgovara.