Petak, 05.07.2013.

18:21

Srbija preko Hrvatske do polufinala

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Češkoj pobedom nad Hrvatskom 73:66 (24:17, 14:18, 21:16 , 14:15).

Izvor: MN

Srbija preko Hrvatske do polufinala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

Saricev rođak poriklom iz Sibenskog zaledja, a danas izbeglica u BGD

pre 10 godina

"Bio na utakmici, hvala klincima sto su posle meca dosli kod navijaca i ispozdravljali se sa svima. Jedan iz publike je celo vreme kido Sarica, -"Saricu srbine", ovaj na kraju popi.deo i poceo da psuje."
(ja, 5. jul 2013 20:42)

Zasto je popizdeo pa on jeste Srbin (drzavljanin Hrvatske srpske nacionalnosti), osim naravno ako su Predrag i Veselinka stara hrvatska imena i ako Hrvati imaju obicaj da slave krsnu slavu (Sveti Nikola u ovom slucaju).

drago

pre 10 godina

Koja bi to ekipa bila kad bi igrali Mavra, Micic, Hezonja, Saric i Milutinov. Bilo bi lijepo vidjet te majstore u istom timu.
Ova zadnja trojica ce sigurno postati igracine a ovu prvu dvojicu treba forsirati jer su pravi igraci ali ipak nisu taj kalibar, niti igracki niti karakterno da kazes, da ce biti sigurno pravi.
Ako nekog treba iz ova dva tima forsirati (uzevsi u obzir da ce Saric, Hezonja i Milutinov postati pravi igraci) to je play Donimik Mavra. Momak je hladan ko spricer a sut mu je B-O-L-E-S-T-A-N!!!
Cevrti je strijelac tima (63 kosa, i kod vas bi bio 4-ti) a sut za dva mu je 73.3, za 3 je to 44.4 a slobodna 89.5!!!! Ukupan je 57.6 (bolji sut kod nas ima samo jedan centar Bender koji je dosta zabio, kod vas su to Milutinov i takodjer visoki Jokic koji imaju samo malo bolji sut ali to su sve momci koji zabijaju iz reketa).
Od nasih mu samo Brzoja parira na trici i vec spomenuti Bender. Od vasih samo Micic na trici. Svi ostali su daleko iza. Ovog sam momka jos lani zapazio. Trebam li reci da je momak zadarska skola.

Ali zahvaljujuci nasem "pametnom" treneru je on igrao samo 16 minuta jucer, Gabric (202) je cuvao Milutinova (212) dok su na klupi sjedili Maric (210, 17 minuta) i Bender (200, nije ni ulazio u igru) a Saric je ocito umoran (jer ga je bezveze forsirao protiv Irana i Argentine) odigrao, vjerovali ili ne, svih 40 minuta.

Кривокапић

pre 10 godina

Ово се очекивало, неги изненађење је то што је Шпанија изгубила. Мислим да имамо шансе против Аустралије, а после шта буде против А ера. Иако смо тесно изгубили од њих, ипск имају јак тим.
Добро је питање, зашто у сениорској конкуренцији нисмо у прве 4 екипе.

Kubrick79

pre 10 godina

Doputovao sam u iz Srbije u Prag samo zbog ove utakmice. Raduje pobeda, iako je moralo da bude ubedljivije. Greskama smo vracali Hrvatsku u zivot, vise puta im se neocekivano nudili, ali su i oni svojim brzopletostima i glupostima upropastili sansu za potpuni preokret. Saric je klasa, dominira, ali ne moze sam... Kod nas sjajno je sutirao Andric, par puta je bljesnuo Micic i N. Jankovic. Mnogo jos prostora za napredak.
Danasnjim utakmicama prisustvovao je, izmedju ostalih, i Zeljko Obradovic. Ukoliko ne bude opustanja Australiju cemo ubedljivo savladati. Imaju 3 dobra igraca. Jedan od njih Dante Exum nestvarno je odigrao protiv Spanaca i bukvalno ih sam pobedio (33 poena, asistencije, bacao i leteo je decko po terenu). Australija je vodila i 24 razlike u 3 cetvrtini, borili su i pogaddjali su gotvo sve, ali ubedjen sam da finale igraju nasi momci. Pozdrav iz Praga.

Tottenham

pre 10 godina

kao sto i rece pre 2 dana pobedjujemo,isto tako mislim da dobijamo i Australiju,a onda u finalu da izginemo sa Amerima,toliko o toj jakoj Hrvatskoj

Vladimr Stojanovic

pre 10 godina

Bravo momci!
Steta samo, sto i dalje dominiramo, kao nekad u m ladjim kategorijama, ali se ti momci, posle negde izgube, pa se mucimo i sa Islandom.. Kao da nemamo vise, karakter sampiona..

ACA SD

pre 10 godina

Pozdav s Brača ode mi iz đepa 120 eura al nije mi žao ostvit če mi beograđani 1500 eura za apartmane!
(Hrvat, 5. jul 2013 21:11) Neće tebra, svi Beograđani su svuda sem na hrvatskom primorju!

Dw3

pre 10 godina

Jedno je pitanje važno.Tko će od svih ovih igrača što su danas igrali biri faktor u seniorskoj košarci,uvijek je lijepo kad se osvajaju medalje u mlađim kategorijama,ali meni je važnije da od svih igrača na terenu jedan odskače od svih ostalih,Šarić nije LeBron niti Magic ali sljedećih 15 godina Hrvatska je dobila igrača od kojeg zna što će dobiti u obrani i napadu,20p +10sk uz par blokada i to je dobra baza za budućnost.

Realno, TRPAJ BRE

pre 10 godina

Ovo nije u duhu Evropskih vrednosti. Klinci, zar se tako ponasa prema nasim Evropskim prijateljima? Ocekujemo protestnu notu zbog neigranja Kez...ovaj Hezonje.

SRB

pre 10 godina

Gde ode onaj Hrvat sto nas je isprozivao juce i najavio laku pobedu svog tima.Lepa takma uzbudljivo kao i uvek sa komsijama sa predvidljivim krajem
(joca, 5. jul 2013 20:06)

Verovatno na index.hr
Eno ih tamo svi placu kolektivno,sanjajuci da je Djokovic hrvat... :-D
Mislim da ce biti masovnih samoubistava danas u ljepoj njihovoj... :-D

Winston Smith

pre 10 godina

Yo' maniak, izvini, slucajno sam ti dao minus dok sam citao komentare na telefonu.
I jos da kazem, srpska kosarka ima buducnost.

crush

pre 10 godina

cestitke na pobjedi... bili ste bolji ovu utakmicu i zasluzeno slavili... sretno dalje do medalje... a za svoje samo mogu reci da sam ocekivao vise...

zvezdaš

pre 10 godina

Nemogu ni da zamislim kakva bi bila dominacija nad kockastima u košarci da im od samostalnosti nisu uvek Srbi najbolji igrači(Dražen Petrović,Stojko Vranković,Arijan Komazec,Toni Kukoč,Marko Popović,Marko Banić,Dario Šarić za koje se zna poreklo)oni su ih i držali tu negde u sredini evropske košarke,a da njih nije bilo ili ih još uvek ima bili bi ispod nivoa Albanije kao što smo mi u fudbalu.

Stiven Džerard

pre 10 godina

A kad se setim šta su pričali Hrvati pre nekoliko sati a tek sad vide ko je klasa, njihovi se potrovili, skok ne postoji, pre svega naši su mnogo fizički dominantniji, a za ove što pominju razne Hezonje itd,da poručim da jedan ili dva igrača(izvikana talenta) ne čine ceo tim a mi imamo strašan tim i štrašne pojedince što će se videti.

Realni

pre 10 godina

Na mene je najveci utisak ostavilo kad su se na kraju skupili na centru da proslace pa su svi umesto 3 rasirena prsta, ta 3 prsta su spojili kao sto pravi Srbi treba da urade... Zivela Srbija!!!

nex

pre 10 godina

Hrvati jos nisu svesni da ce od one pobede 2-0 u fudbalu ziveti narednih 10 godina dok nas opet ne pobede u necemu.. (cinjenica, 05. jul 2013 19:39)

Nece druze moj. I ovakvo kakvi smo dobijamo ih u septembru glat :)))

Stiven Džerard

pre 10 godina

A kad se setim šta su pričali Hrvati pre nekoliko sati a tek sad vide ko je klasa, njihovi se potrovili, skok ne postoji, pre svega naši su mnogo fizički dominantniji, a za ove što pominju razne Hezonje itd,da poručim da jedan ili dva igrača(izvikana talenta) ne čine ceo tim a mi imamo strašan tim i štrašne pojedince što će se videti.

dovlica

pre 10 godina

Dobra utakmica.Saric je odlicno odigrao protiv nas.Mislim da smo imali preveliki broj suteva za distance za tri poena.Trebali smo vise da se fokusiramo na igru u reketu.Po meni mislim da je Micic dobio prevelika ovlascenja u ekipi.Sut sa slobodnih bacanja je ocajan.za 3 poena 1-4, previse izgubljenih lopti.Sve u svemu katastrofa, pod hitno na klupu i da ne mrda.

joca

pre 10 godina

Gde ode onaj Hrvat sto nas je isprozivao juce i najavio laku pobedu svog tima.Lepa takma uzbudljivo kao i uvek sa komsijama sa predvidljivim krajem

Aloha

pre 10 godina

Dragi Hrvati,
Naucite da kosarka nije individualni sport..kad kod vas nebi bilo Sarica vi biste se osramotili da boli glava..kod nas se igra timski i zrtvuje zbog dresa a ovaj Saric srbenda pokazuje da igra samo za sebe pa pomislih da mozda i za prave svoje - Srbe.
Pozdrav prwma "pravim" Hrvatima a ne kompleksasima.

Ale

pre 10 godina

A gde su sad ti talenti??? Samo moze Saric nesto da uradi pa cak to u mladjim kategorijama..

sacekajte nas
u kosarci iamte samo teodosica i krstica cije vrijeme prolazi a mi tomica (najboljeg igraca u Evropi) i Bogdanovica (najboljeg sutera Evrope) cije vrijeme tek dolazi.
Dario Saric je kao sto i sam znas najveci talent u Evropi od, gle cuda, opet Hrvata Tonija Kukoca. Tad su u reprezentaciji Jugoslavije glavni igraci bili Kukoc, Drazen i Radja. Uvijek su se najveci talenti radjali u Hrvatskoj. I to govorim u svim sportovima. Zato i imamo duplo vise medalja na Olimpijadama.
(drago, 5. jul 2013 17:03)

Bićete deklasirani danas, susjedi. Dario Sarić i druzba će vas poslati doma, a isto to će i Delpo da uradi Noletu. Pozdrav.
(Marin, 5. jul 2013 09:22)
# Link komentara

Naravno da pobjedjuje Hrvatska. Bolji smo u nogometu, rukometu, vaterpolu, danas dokazujemo da smo i u kosarci. Za utjehu vam ostaje odbojka, tu ste bolji, mada ste i tu sve slabiji.
(FeboZg, 5. jul 2013 09:39)
# Link komentara

Ova nasa selekcija je daleko bolja od srpske. Fale nam jos i Bundovic, Zganec, Bender i HEZONJA. Sa njih 4 bih to bilo rapsodija. Sad sa onakvim izbornikom Brajkovicem(koji nema pojma) i soliranje Sarica 1 protiv 5 ce biti druga prica.
(Davor, 5. jul 2013 10:55)
# Link komentara

ja

pre 10 godina

Bio na utakmici, hvala klincima sto su posle meca dosli kod navijaca i ispozdravljali se sa svima.
Jedan iz publike je celo vreme kido Sarica, -"Saricu srbine", ovaj na kraju popi.deo i poceo da psuje.

stecky

pre 10 godina

Imamo dobru reprezentaciju, što još jednom pokazuje da rad sa decom nije problem, već njihovo pretvaranje u zrele igrače. Tu su na želost roditeljske ambicije i menadžerska glad, ali to je druga tema. Bravo momci, samo napred do zlata uz konstataciju da je prava šteta što Šarić ne igra za pravu mu zemlju, sa njim bi bili nenadmašni!

ja

pre 10 godina

Eto cisto da ne lupamo glavu oko zamene Vladimiru Lucicu. Andric pokazao sav svoj talenat i odigrao fenomenalnu utakmicu. Cestitke nasim momcima na odlicnoj timskoj igri i zasluzenoj pobedi, a sad ponovo na Australiju pa da se u finalu revansiramo Amerima za onaj poraz u drugoj fazu.

Samo naprijed

pre 10 godina

Svaka cast deckima iz Srbije.I vise nego zasluzeno ste nas pobjedili.Ima tu mnogo klinaca koji ce nepraviti veliku karijeru.Bravo i jedni i drugi.

iberzokna

pre 10 godina

Ovo je realnih +15 za nas od ovog Sarica bolje igrace sam vidjao po blokovima na NBGD-u dok cekaju prazan teren ... da odu oni pravi basketasi :)

El_darinjo

pre 10 godina

@Marin.... samo da pozdravimo komsiju Marina.....Marine,gde si Marine,sto si se sakrio...znam da si imao tezak dan,prvo Novak pa sad i juniori,ali javi se da sredimo utiske...:))))))))

Dragan

pre 10 godina

Ali Saric... Pa Hezonja koji nije igrao!!! Pa njihova dominantnost u svemu od heklanja do tenisa!!! Ih, niko nije obevestio nase klince o tome... Bravo klinci!

levak

pre 10 godina

Kako ruzne dresove imamo!? Ovo kineski neki? Niti imena da se ispusu, jos pokrili/zalepili nesto na ledjima. Uzas, kako se brukamo. Inace svaka cast na pobedi!

maximus

pre 10 godina

Da li je realno da je Australija usla u polufinale :) Izgleda da ce biti prilike za revans ... jedinoj ekipi koja moze ovde da nas dobije .... USA-ma

alter

pre 10 godina

Svaka čast momci! Sudije već sada štite Šarića kao da je Novicki, mada ruku na srce, vidi se da će biti dobar igrač, tj ima šansu, sve predispozicije su za sada tu.

Sadam

pre 10 godina

Pobeda, bolji su nashi bili chitav mech, zasluzeno. Igra kao lud ovaj njihov Sharic, bice klasa igrac ako mu se ne desi veseli menadzer.
Chestitke nashima na pobedi i Hrvatima na fer igri, pozdrav

ja

pre 10 godina

Sudija malo nateze za Srbiju.. Cista blokada Sarica sviran faul, plus ova silazna putanja na kraju... X ko kuca, ovako je jos plus 3 za vas :)
(mile, 5. jul 2013 18:44)
Pa nije tu sporno blokada Sarica vec je igrac koji je bio iza naseg igraca napravio faul.

Mi smo ta ekipa

pre 10 godina

Najjace je kad kazu nema Hezonje .. oslabljeni I sl. pa I mi nemamo Radicevica Iz Kahasola decko je ubica ove generacije a ne znam kako ga se niko ne seca to sto je on odstranjen zbog ponasanja je drugi padez.

mile

pre 10 godina

Sudija malo nateze za Srbiju.. Cista blokada Sarica sviran faul, plus ova silazna putanja na kraju... X ko kuca, ovako je jos plus 3 za vas :)

mile

pre 10 godina

Najmilije je mi je od svega sto je Spanjolska vec ispala. Ovome se sigurno nisu nadali... I u ovom uzrastu se bave kalkulacijama (u zadnjem kolu odigraju sa Litvom tako da Hr zavrsi 3. s jednim porazom i da onda idemo jedni na druge, otpada jedan kandidat za medalju). Dzaba im i africka djeca u timu

Samo naprijed

pre 10 godina

Svaka cast deckima iz Srbije.I vise nego zasluzeno ste nas pobjedili.Ima tu mnogo klinaca koji ce nepraviti veliku karijeru.Bravo i jedni i drugi.

joca

pre 10 godina

Gde ode onaj Hrvat sto nas je isprozivao juce i najavio laku pobedu svog tima.Lepa takma uzbudljivo kao i uvek sa komsijama sa predvidljivim krajem

Sadam

pre 10 godina

Pobeda, bolji su nashi bili chitav mech, zasluzeno. Igra kao lud ovaj njihov Sharic, bice klasa igrac ako mu se ne desi veseli menadzer.
Chestitke nashima na pobedi i Hrvatima na fer igri, pozdrav

ja

pre 10 godina

Sudija malo nateze za Srbiju.. Cista blokada Sarica sviran faul, plus ova silazna putanja na kraju... X ko kuca, ovako je jos plus 3 za vas :)
(mile, 5. jul 2013 18:44)
Pa nije tu sporno blokada Sarica vec je igrac koji je bio iza naseg igraca napravio faul.

maximus

pre 10 godina

Da li je realno da je Australija usla u polufinale :) Izgleda da ce biti prilike za revans ... jedinoj ekipi koja moze ovde da nas dobije .... USA-ma

Kubrick79

pre 10 godina

Doputovao sam u iz Srbije u Prag samo zbog ove utakmice. Raduje pobeda, iako je moralo da bude ubedljivije. Greskama smo vracali Hrvatsku u zivot, vise puta im se neocekivano nudili, ali su i oni svojim brzopletostima i glupostima upropastili sansu za potpuni preokret. Saric je klasa, dominira, ali ne moze sam... Kod nas sjajno je sutirao Andric, par puta je bljesnuo Micic i N. Jankovic. Mnogo jos prostora za napredak.
Danasnjim utakmicama prisustvovao je, izmedju ostalih, i Zeljko Obradovic. Ukoliko ne bude opustanja Australiju cemo ubedljivo savladati. Imaju 3 dobra igraca. Jedan od njih Dante Exum nestvarno je odigrao protiv Spanaca i bukvalno ih sam pobedio (33 poena, asistencije, bacao i leteo je decko po terenu). Australija je vodila i 24 razlike u 3 cetvrtini, borili su i pogaddjali su gotvo sve, ali ubedjen sam da finale igraju nasi momci. Pozdrav iz Praga.

ACA SD

pre 10 godina

Pozdav s Brača ode mi iz đepa 120 eura al nije mi žao ostvit če mi beograđani 1500 eura za apartmane!
(Hrvat, 5. jul 2013 21:11) Neće tebra, svi Beograđani su svuda sem na hrvatskom primorju!

nex

pre 10 godina

Hrvati jos nisu svesni da ce od one pobede 2-0 u fudbalu ziveti narednih 10 godina dok nas opet ne pobede u necemu.. (cinjenica, 05. jul 2013 19:39)

Nece druze moj. I ovakvo kakvi smo dobijamo ih u septembru glat :)))

mile

pre 10 godina

Najmilije je mi je od svega sto je Spanjolska vec ispala. Ovome se sigurno nisu nadali... I u ovom uzrastu se bave kalkulacijama (u zadnjem kolu odigraju sa Litvom tako da Hr zavrsi 3. s jednim porazom i da onda idemo jedni na druge, otpada jedan kandidat za medalju). Dzaba im i africka djeca u timu

levak

pre 10 godina

Kako ruzne dresove imamo!? Ovo kineski neki? Niti imena da se ispusu, jos pokrili/zalepili nesto na ledjima. Uzas, kako se brukamo. Inace svaka cast na pobedi!

ja

pre 10 godina

Bio na utakmici, hvala klincima sto su posle meca dosli kod navijaca i ispozdravljali se sa svima.
Jedan iz publike je celo vreme kido Sarica, -"Saricu srbine", ovaj na kraju popi.deo i poceo da psuje.

SRB

pre 10 godina

Gde ode onaj Hrvat sto nas je isprozivao juce i najavio laku pobedu svog tima.Lepa takma uzbudljivo kao i uvek sa komsijama sa predvidljivim krajem
(joca, 5. jul 2013 20:06)

Verovatno na index.hr
Eno ih tamo svi placu kolektivno,sanjajuci da je Djokovic hrvat... :-D
Mislim da ce biti masovnih samoubistava danas u ljepoj njihovoj... :-D

crush

pre 10 godina

cestitke na pobjedi... bili ste bolji ovu utakmicu i zasluzeno slavili... sretno dalje do medalje... a za svoje samo mogu reci da sam ocekivao vise...

Dragan

pre 10 godina

Ali Saric... Pa Hezonja koji nije igrao!!! Pa njihova dominantnost u svemu od heklanja do tenisa!!! Ih, niko nije obevestio nase klince o tome... Bravo klinci!

Realni

pre 10 godina

Na mene je najveci utisak ostavilo kad su se na kraju skupili na centru da proslace pa su svi umesto 3 rasirena prsta, ta 3 prsta su spojili kao sto pravi Srbi treba da urade... Zivela Srbija!!!

alter

pre 10 godina

Svaka čast momci! Sudije već sada štite Šarića kao da je Novicki, mada ruku na srce, vidi se da će biti dobar igrač, tj ima šansu, sve predispozicije su za sada tu.

Tottenham

pre 10 godina

kao sto i rece pre 2 dana pobedjujemo,isto tako mislim da dobijamo i Australiju,a onda u finalu da izginemo sa Amerima,toliko o toj jakoj Hrvatskoj

Mi smo ta ekipa

pre 10 godina

Najjace je kad kazu nema Hezonje .. oslabljeni I sl. pa I mi nemamo Radicevica Iz Kahasola decko je ubica ove generacije a ne znam kako ga se niko ne seca to sto je on odstranjen zbog ponasanja je drugi padez.

Ale

pre 10 godina

A gde su sad ti talenti??? Samo moze Saric nesto da uradi pa cak to u mladjim kategorijama..

sacekajte nas
u kosarci iamte samo teodosica i krstica cije vrijeme prolazi a mi tomica (najboljeg igraca u Evropi) i Bogdanovica (najboljeg sutera Evrope) cije vrijeme tek dolazi.
Dario Saric je kao sto i sam znas najveci talent u Evropi od, gle cuda, opet Hrvata Tonija Kukoca. Tad su u reprezentaciji Jugoslavije glavni igraci bili Kukoc, Drazen i Radja. Uvijek su se najveci talenti radjali u Hrvatskoj. I to govorim u svim sportovima. Zato i imamo duplo vise medalja na Olimpijadama.
(drago, 5. jul 2013 17:03)

Bićete deklasirani danas, susjedi. Dario Sarić i druzba će vas poslati doma, a isto to će i Delpo da uradi Noletu. Pozdrav.
(Marin, 5. jul 2013 09:22)
# Link komentara

Naravno da pobjedjuje Hrvatska. Bolji smo u nogometu, rukometu, vaterpolu, danas dokazujemo da smo i u kosarci. Za utjehu vam ostaje odbojka, tu ste bolji, mada ste i tu sve slabiji.
(FeboZg, 5. jul 2013 09:39)
# Link komentara

Ova nasa selekcija je daleko bolja od srpske. Fale nam jos i Bundovic, Zganec, Bender i HEZONJA. Sa njih 4 bih to bilo rapsodija. Sad sa onakvim izbornikom Brajkovicem(koji nema pojma) i soliranje Sarica 1 protiv 5 ce biti druga prica.
(Davor, 5. jul 2013 10:55)
# Link komentara

Winston Smith

pre 10 godina

Yo' maniak, izvini, slucajno sam ti dao minus dok sam citao komentare na telefonu.
I jos da kazem, srpska kosarka ima buducnost.

Vladimr Stojanovic

pre 10 godina

Bravo momci!
Steta samo, sto i dalje dominiramo, kao nekad u m ladjim kategorijama, ali se ti momci, posle negde izgube, pa se mucimo i sa Islandom.. Kao da nemamo vise, karakter sampiona..

El_darinjo

pre 10 godina

@Marin.... samo da pozdravimo komsiju Marina.....Marine,gde si Marine,sto si se sakrio...znam da si imao tezak dan,prvo Novak pa sad i juniori,ali javi se da sredimo utiske...:))))))))

stecky

pre 10 godina

Imamo dobru reprezentaciju, što još jednom pokazuje da rad sa decom nije problem, već njihovo pretvaranje u zrele igrače. Tu su na želost roditeljske ambicije i menadžerska glad, ali to je druga tema. Bravo momci, samo napred do zlata uz konstataciju da je prava šteta što Šarić ne igra za pravu mu zemlju, sa njim bi bili nenadmašni!

Кривокапић

pre 10 godina

Ово се очекивало, неги изненађење је то што је Шпанија изгубила. Мислим да имамо шансе против Аустралије, а после шта буде против А ера. Иако смо тесно изгубили од њих, ипск имају јак тим.
Добро је питање, зашто у сениорској конкуренцији нисмо у прве 4 екипе.

Dw3

pre 10 godina

Jedno je pitanje važno.Tko će od svih ovih igrača što su danas igrali biri faktor u seniorskoj košarci,uvijek je lijepo kad se osvajaju medalje u mlađim kategorijama,ali meni je važnije da od svih igrača na terenu jedan odskače od svih ostalih,Šarić nije LeBron niti Magic ali sljedećih 15 godina Hrvatska je dobila igrača od kojeg zna što će dobiti u obrani i napadu,20p +10sk uz par blokada i to je dobra baza za budućnost.

iberzokna

pre 10 godina

Ovo je realnih +15 za nas od ovog Sarica bolje igrace sam vidjao po blokovima na NBGD-u dok cekaju prazan teren ... da odu oni pravi basketasi :)

Realno, TRPAJ BRE

pre 10 godina

Ovo nije u duhu Evropskih vrednosti. Klinci, zar se tako ponasa prema nasim Evropskim prijateljima? Ocekujemo protestnu notu zbog neigranja Kez...ovaj Hezonje.

ja

pre 10 godina

Eto cisto da ne lupamo glavu oko zamene Vladimiru Lucicu. Andric pokazao sav svoj talenat i odigrao fenomenalnu utakmicu. Cestitke nasim momcima na odlicnoj timskoj igri i zasluzenoj pobedi, a sad ponovo na Australiju pa da se u finalu revansiramo Amerima za onaj poraz u drugoj fazu.

Stiven Džerard

pre 10 godina

A kad se setim šta su pričali Hrvati pre nekoliko sati a tek sad vide ko je klasa, njihovi se potrovili, skok ne postoji, pre svega naši su mnogo fizički dominantniji, a za ove što pominju razne Hezonje itd,da poručim da jedan ili dva igrača(izvikana talenta) ne čine ceo tim a mi imamo strašan tim i štrašne pojedince što će se videti.

Aloha

pre 10 godina

Dragi Hrvati,
Naucite da kosarka nije individualni sport..kad kod vas nebi bilo Sarica vi biste se osramotili da boli glava..kod nas se igra timski i zrtvuje zbog dresa a ovaj Saric srbenda pokazuje da igra samo za sebe pa pomislih da mozda i za prave svoje - Srbe.
Pozdrav prwma "pravim" Hrvatima a ne kompleksasima.

zvezdaš

pre 10 godina

Nemogu ni da zamislim kakva bi bila dominacija nad kockastima u košarci da im od samostalnosti nisu uvek Srbi najbolji igrači(Dražen Petrović,Stojko Vranković,Arijan Komazec,Toni Kukoč,Marko Popović,Marko Banić,Dario Šarić za koje se zna poreklo)oni su ih i držali tu negde u sredini evropske košarke,a da njih nije bilo ili ih još uvek ima bili bi ispod nivoa Albanije kao što smo mi u fudbalu.

Saricev rođak poriklom iz Sibenskog zaledja, a danas izbeglica u BGD

pre 10 godina

"Bio na utakmici, hvala klincima sto su posle meca dosli kod navijaca i ispozdravljali se sa svima. Jedan iz publike je celo vreme kido Sarica, -"Saricu srbine", ovaj na kraju popi.deo i poceo da psuje."
(ja, 5. jul 2013 20:42)

Zasto je popizdeo pa on jeste Srbin (drzavljanin Hrvatske srpske nacionalnosti), osim naravno ako su Predrag i Veselinka stara hrvatska imena i ako Hrvati imaju obicaj da slave krsnu slavu (Sveti Nikola u ovom slucaju).

mile

pre 10 godina

Sudija malo nateze za Srbiju.. Cista blokada Sarica sviran faul, plus ova silazna putanja na kraju... X ko kuca, ovako je jos plus 3 za vas :)

Stiven Džerard

pre 10 godina

A kad se setim šta su pričali Hrvati pre nekoliko sati a tek sad vide ko je klasa, njihovi se potrovili, skok ne postoji, pre svega naši su mnogo fizički dominantniji, a za ove što pominju razne Hezonje itd,da poručim da jedan ili dva igrača(izvikana talenta) ne čine ceo tim a mi imamo strašan tim i štrašne pojedince što će se videti.

dovlica

pre 10 godina

Dobra utakmica.Saric je odlicno odigrao protiv nas.Mislim da smo imali preveliki broj suteva za distance za tri poena.Trebali smo vise da se fokusiramo na igru u reketu.Po meni mislim da je Micic dobio prevelika ovlascenja u ekipi.Sut sa slobodnih bacanja je ocajan.za 3 poena 1-4, previse izgubljenih lopti.Sve u svemu katastrofa, pod hitno na klupu i da ne mrda.

drago

pre 10 godina

Koja bi to ekipa bila kad bi igrali Mavra, Micic, Hezonja, Saric i Milutinov. Bilo bi lijepo vidjet te majstore u istom timu.
Ova zadnja trojica ce sigurno postati igracine a ovu prvu dvojicu treba forsirati jer su pravi igraci ali ipak nisu taj kalibar, niti igracki niti karakterno da kazes, da ce biti sigurno pravi.
Ako nekog treba iz ova dva tima forsirati (uzevsi u obzir da ce Saric, Hezonja i Milutinov postati pravi igraci) to je play Donimik Mavra. Momak je hladan ko spricer a sut mu je B-O-L-E-S-T-A-N!!!
Cevrti je strijelac tima (63 kosa, i kod vas bi bio 4-ti) a sut za dva mu je 73.3, za 3 je to 44.4 a slobodna 89.5!!!! Ukupan je 57.6 (bolji sut kod nas ima samo jedan centar Bender koji je dosta zabio, kod vas su to Milutinov i takodjer visoki Jokic koji imaju samo malo bolji sut ali to su sve momci koji zabijaju iz reketa).
Od nasih mu samo Brzoja parira na trici i vec spomenuti Bender. Od vasih samo Micic na trici. Svi ostali su daleko iza. Ovog sam momka jos lani zapazio. Trebam li reci da je momak zadarska skola.

Ali zahvaljujuci nasem "pametnom" treneru je on igrao samo 16 minuta jucer, Gabric (202) je cuvao Milutinova (212) dok su na klupi sjedili Maric (210, 17 minuta) i Bender (200, nije ni ulazio u igru) a Saric je ocito umoran (jer ga je bezveze forsirao protiv Irana i Argentine) odigrao, vjerovali ili ne, svih 40 minuta.

mile

pre 10 godina

Sudija malo nateze za Srbiju.. Cista blokada Sarica sviran faul, plus ova silazna putanja na kraju... X ko kuca, ovako je jos plus 3 za vas :)

iberzokna

pre 10 godina

Ovo je realnih +15 za nas od ovog Sarica bolje igrace sam vidjao po blokovima na NBGD-u dok cekaju prazan teren ... da odu oni pravi basketasi :)

zvezdaš

pre 10 godina

Nemogu ni da zamislim kakva bi bila dominacija nad kockastima u košarci da im od samostalnosti nisu uvek Srbi najbolji igrači(Dražen Petrović,Stojko Vranković,Arijan Komazec,Toni Kukoč,Marko Popović,Marko Banić,Dario Šarić za koje se zna poreklo)oni su ih i držali tu negde u sredini evropske košarke,a da njih nije bilo ili ih još uvek ima bili bi ispod nivoa Albanije kao što smo mi u fudbalu.

Dw3

pre 10 godina

Jedno je pitanje važno.Tko će od svih ovih igrača što su danas igrali biri faktor u seniorskoj košarci,uvijek je lijepo kad se osvajaju medalje u mlađim kategorijama,ali meni je važnije da od svih igrača na terenu jedan odskače od svih ostalih,Šarić nije LeBron niti Magic ali sljedećih 15 godina Hrvatska je dobila igrača od kojeg zna što će dobiti u obrani i napadu,20p +10sk uz par blokada i to je dobra baza za budućnost.

levak

pre 10 godina

Kako ruzne dresove imamo!? Ovo kineski neki? Niti imena da se ispusu, jos pokrili/zalepili nesto na ledjima. Uzas, kako se brukamo. Inace svaka cast na pobedi!

ACA SD

pre 10 godina

Pozdav s Brača ode mi iz đepa 120 eura al nije mi žao ostvit če mi beograđani 1500 eura za apartmane!
(Hrvat, 5. jul 2013 21:11) Neće tebra, svi Beograđani su svuda sem na hrvatskom primorju!

drago

pre 10 godina

Koja bi to ekipa bila kad bi igrali Mavra, Micic, Hezonja, Saric i Milutinov. Bilo bi lijepo vidjet te majstore u istom timu.
Ova zadnja trojica ce sigurno postati igracine a ovu prvu dvojicu treba forsirati jer su pravi igraci ali ipak nisu taj kalibar, niti igracki niti karakterno da kazes, da ce biti sigurno pravi.
Ako nekog treba iz ova dva tima forsirati (uzevsi u obzir da ce Saric, Hezonja i Milutinov postati pravi igraci) to je play Donimik Mavra. Momak je hladan ko spricer a sut mu je B-O-L-E-S-T-A-N!!!
Cevrti je strijelac tima (63 kosa, i kod vas bi bio 4-ti) a sut za dva mu je 73.3, za 3 je to 44.4 a slobodna 89.5!!!! Ukupan je 57.6 (bolji sut kod nas ima samo jedan centar Bender koji je dosta zabio, kod vas su to Milutinov i takodjer visoki Jokic koji imaju samo malo bolji sut ali to su sve momci koji zabijaju iz reketa).
Od nasih mu samo Brzoja parira na trici i vec spomenuti Bender. Od vasih samo Micic na trici. Svi ostali su daleko iza. Ovog sam momka jos lani zapazio. Trebam li reci da je momak zadarska skola.

Ali zahvaljujuci nasem "pametnom" treneru je on igrao samo 16 minuta jucer, Gabric (202) je cuvao Milutinova (212) dok su na klupi sjedili Maric (210, 17 minuta) i Bender (200, nije ni ulazio u igru) a Saric je ocito umoran (jer ga je bezveze forsirao protiv Irana i Argentine) odigrao, vjerovali ili ne, svih 40 minuta.

nex

pre 10 godina

Hrvati jos nisu svesni da ce od one pobede 2-0 u fudbalu ziveti narednih 10 godina dok nas opet ne pobede u necemu.. (cinjenica, 05. jul 2013 19:39)

Nece druze moj. I ovakvo kakvi smo dobijamo ih u septembru glat :)))

Realni

pre 10 godina

Na mene je najveci utisak ostavilo kad su se na kraju skupili na centru da proslace pa su svi umesto 3 rasirena prsta, ta 3 prsta su spojili kao sto pravi Srbi treba da urade... Zivela Srbija!!!

SRB

pre 10 godina

Gde ode onaj Hrvat sto nas je isprozivao juce i najavio laku pobedu svog tima.Lepa takma uzbudljivo kao i uvek sa komsijama sa predvidljivim krajem
(joca, 5. jul 2013 20:06)

Verovatno na index.hr
Eno ih tamo svi placu kolektivno,sanjajuci da je Djokovic hrvat... :-D
Mislim da ce biti masovnih samoubistava danas u ljepoj njihovoj... :-D

joca

pre 10 godina

Gde ode onaj Hrvat sto nas je isprozivao juce i najavio laku pobedu svog tima.Lepa takma uzbudljivo kao i uvek sa komsijama sa predvidljivim krajem

Aloha

pre 10 godina

Dragi Hrvati,
Naucite da kosarka nije individualni sport..kad kod vas nebi bilo Sarica vi biste se osramotili da boli glava..kod nas se igra timski i zrtvuje zbog dresa a ovaj Saric srbenda pokazuje da igra samo za sebe pa pomislih da mozda i za prave svoje - Srbe.
Pozdrav prwma "pravim" Hrvatima a ne kompleksasima.

mile

pre 10 godina

Najmilije je mi je od svega sto je Spanjolska vec ispala. Ovome se sigurno nisu nadali... I u ovom uzrastu se bave kalkulacijama (u zadnjem kolu odigraju sa Litvom tako da Hr zavrsi 3. s jednim porazom i da onda idemo jedni na druge, otpada jedan kandidat za medalju). Dzaba im i africka djeca u timu

Sadam

pre 10 godina

Pobeda, bolji su nashi bili chitav mech, zasluzeno. Igra kao lud ovaj njihov Sharic, bice klasa igrac ako mu se ne desi veseli menadzer.
Chestitke nashima na pobedi i Hrvatima na fer igri, pozdrav

ja

pre 10 godina

Bio na utakmici, hvala klincima sto su posle meca dosli kod navijaca i ispozdravljali se sa svima.
Jedan iz publike je celo vreme kido Sarica, -"Saricu srbine", ovaj na kraju popi.deo i poceo da psuje.

ja

pre 10 godina

Eto cisto da ne lupamo glavu oko zamene Vladimiru Lucicu. Andric pokazao sav svoj talenat i odigrao fenomenalnu utakmicu. Cestitke nasim momcima na odlicnoj timskoj igri i zasluzenoj pobedi, a sad ponovo na Australiju pa da se u finalu revansiramo Amerima za onaj poraz u drugoj fazu.

Dragan

pre 10 godina

Ali Saric... Pa Hezonja koji nije igrao!!! Pa njihova dominantnost u svemu od heklanja do tenisa!!! Ih, niko nije obevestio nase klince o tome... Bravo klinci!

Samo naprijed

pre 10 godina

Svaka cast deckima iz Srbije.I vise nego zasluzeno ste nas pobjedili.Ima tu mnogo klinaca koji ce nepraviti veliku karijeru.Bravo i jedni i drugi.

dovlica

pre 10 godina

Dobra utakmica.Saric je odlicno odigrao protiv nas.Mislim da smo imali preveliki broj suteva za distance za tri poena.Trebali smo vise da se fokusiramo na igru u reketu.Po meni mislim da je Micic dobio prevelika ovlascenja u ekipi.Sut sa slobodnih bacanja je ocajan.za 3 poena 1-4, previse izgubljenih lopti.Sve u svemu katastrofa, pod hitno na klupu i da ne mrda.

Ale

pre 10 godina

A gde su sad ti talenti??? Samo moze Saric nesto da uradi pa cak to u mladjim kategorijama..

sacekajte nas
u kosarci iamte samo teodosica i krstica cije vrijeme prolazi a mi tomica (najboljeg igraca u Evropi) i Bogdanovica (najboljeg sutera Evrope) cije vrijeme tek dolazi.
Dario Saric je kao sto i sam znas najveci talent u Evropi od, gle cuda, opet Hrvata Tonija Kukoca. Tad su u reprezentaciji Jugoslavije glavni igraci bili Kukoc, Drazen i Radja. Uvijek su se najveci talenti radjali u Hrvatskoj. I to govorim u svim sportovima. Zato i imamo duplo vise medalja na Olimpijadama.
(drago, 5. jul 2013 17:03)

Bićete deklasirani danas, susjedi. Dario Sarić i druzba će vas poslati doma, a isto to će i Delpo da uradi Noletu. Pozdrav.
(Marin, 5. jul 2013 09:22)
# Link komentara

Naravno da pobjedjuje Hrvatska. Bolji smo u nogometu, rukometu, vaterpolu, danas dokazujemo da smo i u kosarci. Za utjehu vam ostaje odbojka, tu ste bolji, mada ste i tu sve slabiji.
(FeboZg, 5. jul 2013 09:39)
# Link komentara

Ova nasa selekcija je daleko bolja od srpske. Fale nam jos i Bundovic, Zganec, Bender i HEZONJA. Sa njih 4 bih to bilo rapsodija. Sad sa onakvim izbornikom Brajkovicem(koji nema pojma) i soliranje Sarica 1 protiv 5 ce biti druga prica.
(Davor, 5. jul 2013 10:55)
# Link komentara

Vladimr Stojanovic

pre 10 godina

Bravo momci!
Steta samo, sto i dalje dominiramo, kao nekad u m ladjim kategorijama, ali se ti momci, posle negde izgube, pa se mucimo i sa Islandom.. Kao da nemamo vise, karakter sampiona..

Tottenham

pre 10 godina

kao sto i rece pre 2 dana pobedjujemo,isto tako mislim da dobijamo i Australiju,a onda u finalu da izginemo sa Amerima,toliko o toj jakoj Hrvatskoj

Кривокапић

pre 10 godina

Ово се очекивало, неги изненађење је то што је Шпанија изгубила. Мислим да имамо шансе против Аустралије, а после шта буде против А ера. Иако смо тесно изгубили од њих, ипск имају јак тим.
Добро је питање, зашто у сениорској конкуренцији нисмо у прве 4 екипе.

Kubrick79

pre 10 godina

Doputovao sam u iz Srbije u Prag samo zbog ove utakmice. Raduje pobeda, iako je moralo da bude ubedljivije. Greskama smo vracali Hrvatsku u zivot, vise puta im se neocekivano nudili, ali su i oni svojim brzopletostima i glupostima upropastili sansu za potpuni preokret. Saric je klasa, dominira, ali ne moze sam... Kod nas sjajno je sutirao Andric, par puta je bljesnuo Micic i N. Jankovic. Mnogo jos prostora za napredak.
Danasnjim utakmicama prisustvovao je, izmedju ostalih, i Zeljko Obradovic. Ukoliko ne bude opustanja Australiju cemo ubedljivo savladati. Imaju 3 dobra igraca. Jedan od njih Dante Exum nestvarno je odigrao protiv Spanaca i bukvalno ih sam pobedio (33 poena, asistencije, bacao i leteo je decko po terenu). Australija je vodila i 24 razlike u 3 cetvrtini, borili su i pogaddjali su gotvo sve, ali ubedjen sam da finale igraju nasi momci. Pozdrav iz Praga.

Saricev rođak poriklom iz Sibenskog zaledja, a danas izbeglica u BGD

pre 10 godina

"Bio na utakmici, hvala klincima sto su posle meca dosli kod navijaca i ispozdravljali se sa svima. Jedan iz publike je celo vreme kido Sarica, -"Saricu srbine", ovaj na kraju popi.deo i poceo da psuje."
(ja, 5. jul 2013 20:42)

Zasto je popizdeo pa on jeste Srbin (drzavljanin Hrvatske srpske nacionalnosti), osim naravno ako su Predrag i Veselinka stara hrvatska imena i ako Hrvati imaju obicaj da slave krsnu slavu (Sveti Nikola u ovom slucaju).

ja

pre 10 godina

Sudija malo nateze za Srbiju.. Cista blokada Sarica sviran faul, plus ova silazna putanja na kraju... X ko kuca, ovako je jos plus 3 za vas :)
(mile, 5. jul 2013 18:44)
Pa nije tu sporno blokada Sarica vec je igrac koji je bio iza naseg igraca napravio faul.

Mi smo ta ekipa

pre 10 godina

Najjace je kad kazu nema Hezonje .. oslabljeni I sl. pa I mi nemamo Radicevica Iz Kahasola decko je ubica ove generacije a ne znam kako ga se niko ne seca to sto je on odstranjen zbog ponasanja je drugi padez.

maximus

pre 10 godina

Da li je realno da je Australija usla u polufinale :) Izgleda da ce biti prilike za revans ... jedinoj ekipi koja moze ovde da nas dobije .... USA-ma

El_darinjo

pre 10 godina

@Marin.... samo da pozdravimo komsiju Marina.....Marine,gde si Marine,sto si se sakrio...znam da si imao tezak dan,prvo Novak pa sad i juniori,ali javi se da sredimo utiske...:))))))))

stecky

pre 10 godina

Imamo dobru reprezentaciju, što još jednom pokazuje da rad sa decom nije problem, već njihovo pretvaranje u zrele igrače. Tu su na želost roditeljske ambicije i menadžerska glad, ali to je druga tema. Bravo momci, samo napred do zlata uz konstataciju da je prava šteta što Šarić ne igra za pravu mu zemlju, sa njim bi bili nenadmašni!

Stiven Džerard

pre 10 godina

A kad se setim šta su pričali Hrvati pre nekoliko sati a tek sad vide ko je klasa, njihovi se potrovili, skok ne postoji, pre svega naši su mnogo fizički dominantniji, a za ove što pominju razne Hezonje itd,da poručim da jedan ili dva igrača(izvikana talenta) ne čine ceo tim a mi imamo strašan tim i štrašne pojedince što će se videti.

Winston Smith

pre 10 godina

Yo' maniak, izvini, slucajno sam ti dao minus dok sam citao komentare na telefonu.
I jos da kazem, srpska kosarka ima buducnost.

Realno, TRPAJ BRE

pre 10 godina

Ovo nije u duhu Evropskih vrednosti. Klinci, zar se tako ponasa prema nasim Evropskim prijateljima? Ocekujemo protestnu notu zbog neigranja Kez...ovaj Hezonje.

alter

pre 10 godina

Svaka čast momci! Sudije već sada štite Šarića kao da je Novicki, mada ruku na srce, vidi se da će biti dobar igrač, tj ima šansu, sve predispozicije su za sada tu.

Stiven Džerard

pre 10 godina

A kad se setim šta su pričali Hrvati pre nekoliko sati a tek sad vide ko je klasa, njihovi se potrovili, skok ne postoji, pre svega naši su mnogo fizički dominantniji, a za ove što pominju razne Hezonje itd,da poručim da jedan ili dva igrača(izvikana talenta) ne čine ceo tim a mi imamo strašan tim i štrašne pojedince što će se videti.

crush

pre 10 godina

cestitke na pobjedi... bili ste bolji ovu utakmicu i zasluzeno slavili... sretno dalje do medalje... a za svoje samo mogu reci da sam ocekivao vise...