Sreda, 19.06.2013.

23:43

EP: Bez Savovića na spisku BiH

Selektor BiH Aco Petrović saopštio je spisak igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, a na njemu nema igrača Crvene zvezde Borisa Savovića.

Izvor: JT

EP: Bez Savoviæa na spisku BiH IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

miki

pre 10 godina

(Divos, 20. jun 2013 18:57)

Hoces da kazes da Mrkonjic grad ne pripada geografski Bih?Hajde malo za promjenu posjeti google i ukucaj ime ovog gradica pa ces da saznas epohalno.
Sto se tice Petrovica ne radi se o nikakvog animozitetu prema srpskim igracima nego jednostavno ovog Savovica ne smatra dobrim igracem.Najbolji igrac Bih reprezentacije u zadnjih 20 g je Srbin Nenad MArkovic,tako da niko dole ne posmatra to na taj nacin kako bi prizeljkivali neki koji i sport pokusavaju da izpolitiziraju.Vjerovatno su im zivoti puni praznine i gorcine pa nemaju pametnija posla nego da broje krvna zrnca sportistima.

vlada

pre 10 godina

A zbog čega da ga zove!?U finalu se nije video.Odigrao protiv Konstantina,Solnoka i tih levaka i odmah u reprezentaciju.Smešno!

Divos

pre 10 godina

@ Sima, 20. jun 2013 16:15

Добро, Симо (ако ти је то заиста име), све си побркао. Да ли је овај Ацо велики тренер, доказаће резултати које оствари, за сада му баш и не иде најбоље, али добро, ко зна.
БиХ није млада "репка" (узгред у млађим категоријама нису још остварили никакве резултате, заправо још никад ни у једном узрасту нису играли ни у А дивизији, за разлику од рецимо ЦГ, Словеније или Хрватске), ако изузмемо Ђедовића (23), сви остали који ће играти ЕП имају 25-30 година, нису престари, али далеко да су млади.
Да, јесте Ацо показао гадљивост према српским играчима. До пре 2 године код Хаџића, и Бајрамовића пре у правилу је играло 5-6 српских играча (наравно право је селектора на избор по својој визији), када је овај Ацо преузео, у квалиф. за ЕП нити један, али зато јесу упали Першић, А.Машић, Ј.Бркић, Налетилић, играчи који осим "подобне" националне припадности, сигурно нису бољи (сви су играли у најслабијим АБА екипама уз безначајан учинак) од ових "отписаних". И кога брига одакле је овај Ацо, и ко му је род, има право позвати кога год жели, показати и гадљивост према Србима, али и моје је право да то приметим.
И где нађе Миличића у овој причи. Момак уопште није играо ове године, и наравно да није у било каквој комбинацији за дрес Србије. Узгред, Дарко је рођен у Новом Саду, а ако му неко од родитеља заиста води порекло из Мркоњић Града ни они не могу бити Босанци (мораш поправити мало знање из географије, овај градић ипак припада другој геог.области).

kobaz1987

pre 10 godina

eto... i zasto sada Savovic ne igra za Srbiju?!?!? ovi ga ne zele a nama bi resio veliki problem na pozuciji cetiri! pa mi smo njima dali Ratka Vardu! kakva su to glupa pravila?!?! salim se naravno...

nameless

pre 10 godina

Decko, odluci se vec jednom, dal si Srbin il Bosanac. Vreme leti a ti neznas ko si.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (pio, 20. jun 2013 00:34)

Zaista ovi toksicni komentari nemaju smisla, realno kreacija su malodusnih, izmanipulisanih ili pristrasnih osoba. Boris Savovic je srbin (koliko sam cuo iz Trebinja) i svaka normalna osoba shvata to. Bosna i Hercegovina se sastoji iz Federacije BIH i R.S. U BIH zive tri naroda: Bosnjaci, Srbi i Hrvati koji su konstitutivni na cijeloj teritoriji BIH. Ovi sto ne znaju ko su nek gledaju malo velikog brata i farmu da uljepsaju i oblikuju svoj zivot. A Savovic je sjajan skakac i dobar pic and pop igrac koji realno gledano sa raspolozivim igracima na poziciji 4 itekako zasluzuje mjesto u srpskoj reprezentaciji. Malo mase da nabaci i da vise gradi a ne da vertikalno skace bez gradjenja, bio bi jos bolji. Uglavnom borac sa odlicnim osjecajem za skok, brzim skokom, dobrim sutem spolja i solidnom odbranom. Njegovi indeksni poeni tokom citave sezone aba lige govore o njegovom kvalitetu.

kscg

pre 10 godina

@damir - On mi je dalji rodjak, ali iskreno, bas ne vidim sansu ikakvu da on udje u nasu reprezentaciju. Pored Dubljevica, Todorovica i Dasica bas nema sansi nikakvih.

Sima

pre 10 godina

Savovic je predugo oklevao i Aco nije zeleo neodlucnog igraca u timu.Tako rade svi veliki treneri.BIH je mlada repka i ima dosta talentovani klinaca zeljnih afirmacije.Aco Petrovic je po ocu Srbin okolina Trebinja i jeste dalji rod sa Savovicima i Bodirogama e SAD NJEMU SPOCITAVATI averziju prema
Srbima je BOLESNO.Sto Duda ne pozva Milicica jel sto je Bosanac iz okoline Mrkonjic Grada?

Skakač

pre 10 godina

Dudo, zovi ga sad, treba nam neko sa njegovim skakačkim sposobnostima da kupi lopte.
Neće mi valjda neko reći da je Birčević bolji od Savovića?

damir

pre 10 godina

Savović bi po kvaliteti imao mjesta u našoj reprezentaciji ali jednostavno zbog njegovog odnosa prema ljudima u KSBiH koji su bili više nego korektni i strpljivi sa njim drago mi je da nije pozvan. dosta je bilo zavlačenja, poštenije bi bilo da je izjavio da ne želi igrati za BiH i da će čekati poziv Srbije. sad neka se dodvorava Crnogorcima

Versace

pre 10 godina

Borise, majstore! Pozdravljaju te tvoji Vrscani! Ti i porodica ste nasi i podrzavamo te sta god da budes odlucio.
Za sve vas koji komentarišete Borisa i njegov odnos prema Aci Petroviću, da podsetimo da se Savovići, Petrovići i Bodiroge vrlo dobro znaju, čak su i pomalo krvno vezani. Bolje Boris i njegovi Savovići znaju kako će i šta raditi i kome verovati nego svi mi koji sa strane gledamo i komentarišemo, a neko ide ka važnim odlukama.

realno

pre 10 godina

'A savovic cim je vidio da mora igrati protiv srbije i jos pride su postojale indicije da bi mogao biti pozvan od srbije se jednostavno usutio, tj. bukvalno nista nije rekao'

Toliko o tome da nije igrac za EP. Info sa BiH portala.

marko

pre 10 godina

Steta sto nece igrati za BiH pa da nas napuni a zao mi i sto Bertrans nece igrati pa da nas i on napuni. Kad bolje pogledam najgore je sto nece igrati Tepic, Perovic i Paunic ali imaju dostojne zamene u Musliju i Gagicu.

Dzi

pre 10 godina

Ama ljudi jel ste normalni? Savovic nije igrac za evropsko prvenstvo, realno
(Korcagin, 20. jun 2013 01:03)

A Macvan i Bircevic jesu ?
Da ne govorim o BiH reprezentaciji, pogledaj ko im igra na toj poziciji i jesi li cuo za koga.
Da se ne lazemo, Savovic je daleko od igracine ali u svakoj slabijoj reprezentaciji ima mjesto pa i kod nas nakon otkaza Novice, Ercega i Savanovica.

dejan bg

pre 10 godina

Kako će Gordić da kida na EP, ako bude sistem igre koji njemu odgovara svakome će ubaciti 20pts, uz Mirzu ima da budu ubitačan tandem 1-4..

Divos

pre 10 godina

Када је прошле године овај Ацо преузео БиХ (очеккивано) је постао гадљив према свим српским играчима којих је обично у ранијим акцијама било 5-6, наравно његово право, такав је, такав ће и остати, али је и глупо да се Срби у таквој ситуацији трпају у тој причи. Додуше, овде их је на списку неколико, али видећемо да ли ће тако и остати.
Знало се да у БиХ неће бити ни Савовића, ни Кузмића. На жалост, Савовић за Србију неће заиграти. Код Кузмића је јако осетљиво, велики је потенцијал, и ако буде напредовао у складу са својим потенцијалом, верујем и надам се да ћемо га гледати у дресу Србије на СП 2014.
Ово је то што БиХ тренутно има. Мало су врбовали по комшилуку, ту су од нових играча Шутало и Стипановић, закрпиће мало никакву попуњеност на поз.2 и 5, али све је то јако скромно. Сви играчи су имали солидну, или незапажену сезону (рецимо, важни играчи су Машић и Першић који бележе у слабим екипама АБА лиге око 4 поена по мечу), Мирза у Нетсима готово да и није играо, Ђедовић у Алби промењиво, овај Рајт је по игри јако сличан Нелсону, али по мени и доста лошији плеј.
Реално за други круг мале су им шансе, нисам сигуран ни да ће остварити ипак добар скор у групи (2-3) са прошлог ЕП. Мислим да их и уз лош наш дан добијамо.

c7-5

pre 10 godina

Nema mesta...kako sada to?? Izvisio na svim stranama ali moze da se tesi..osvojio drugog dana.. KUP!!! A da..zaboravio sam..igrace EL i tada ce mu sve biti JASNO.

NemanajVac8

pre 10 godina

Lepo sam jesenas napisao da će na Evropskom prvenstvu igrati 6 ili 7 igrača Partizana a teško i jedan iz Zvezde, i tako će biti.
A vi ste braćo stalno buncali o tome koliko ste kvalitetniji tim...
P.S. Savović je odličan skakač ali za četvorku nema dovoljno raznovrsnosti u napadu a to selektori itekako znaju.
(danilo, 20. jun 2013 00:20)
...
Navijam za Zvezdu, ali se uglavnom slažem sa ovim što si rekao. Savović prosto nije uopšte napredovao od početka sezone, kao i svi ostali igrači u Zvezdi. Većina je čak i nazadovala. Za to su krivi apsolutno svi treneri, koji nisu bili kliničari kao što je npr. Kari Pešić več ipak treneri ispod proseka. Na opšti utisak o igri pojedinaca utiče i trener sa svojim sistemom, taktikom... Lazić je početnik i potpuno je neverovatno da je on postao prvi trener u Zvezdi, a još neverovatnije da je pored Karija proveo puno vremena a ništa nije naučio. Potom Vukočić dobar trener za naše prilike, ali ipak sa slabim rezultatima u poslednjih godina. Radonjić-tipičan trener koji ima uspeh u klubu u kojem se mesec dana slavi pobeda protiv Zvezde ili Partizana, a kada izgube onda se stvar postavlja kao da je sve normalno. Trener u Zvezdi, kao i u Partizanu je pod ogromnim pritiskom i sa time se treba izboriti i nositi. Radonjić to ne može, možda jednog dana. E sada ti treneri su krojili tu jednoličnu igru u napadu, pa ispada da je Savović i lošiji nego što jeste.Iz Zvezde jedini koji ima igrački kvalitet za reprezentaciju je Rakočević.

Miki

pre 10 godina

Bravo Borise Srbine!!! Ako je Srbija mogla Vardi dati dozvolu da igra za BIH, ne vidim zašto BIH to ne bi uradila pošto je očigledno da momak ne želi da igra z njih!!!
(RS, 20. jun 2013 00:02)

Srbiji treba dozvola od CG, ne od BiH. BiH može da izabere bez dozvole zato što je rođen tamo.

Sam je Savović kriv što se gurao u mladu CG reprezentaciju.

ja

pre 10 godina

O Lovernju, koji je razbio savovica u finalu se uopste ni ne prica kao potencijalnom reprezentativcu Francuske, a mi treba da navijamo da savovic igra za Srbiju...pa cemu mi onda treba da se nadamo na ep???

miki

pre 10 godina

ako može rajt da igra za bih,rocesti za cg,drejper za hrvatsku nije mi jasno koji propis zabranjuje savoviću da igra za srbiju?
koliko znam on nije igrao ni za jednu seniorsku,ne vidim gde je problem...nas savez bi se morao pozabaviti time,ne samo zbog savovića,već i klinaca koji dolaze u budućnosti...a da je sve moguće kod fibe,dokaz je emir preldzic koji je promenio čak tri nacionalna dresa...

Igor

pre 10 godina

Pametan potez Petrovica.Sta cemu nezadovoljan igrac koji misli da je neka zvezda. Sto se tice Savovica on nikako nije mogao da igra za Srbiju, jer je igrao za mladu selekciju Crne Gore, a pravila FIBA dozvoljavaju prelazak u drugu selekciju samo ako je u pitanju slabija kosarkaska zemlja. Za BIH je mogao da igra za Srbiju ne moze, a realno i nema potrebe.

ex demokrata 1

pre 10 godina

A sto sada Savovic ne moze da igra za nas? Radi se o vanserijskom igracu kakav nam bas treba,s tim da je steta sto nije zvao i Rakoca,mislim da sa njima dvojicom ni medalja ne bi bila daleko,svi smo imali prilike da gledamo kako igra Savovic, i steta bi bila da ga Ivkovic ne pozove,velika steta.

Stefan

pre 10 godina

Savovic nije na spisku jer nece da igra za BiH. U Zvezdi se uveliko radi oko sredjivanja papira tako da od sljedece sezone vjerovatno nece biti stranac.

RS

pre 10 godina

Bravo Borise Srbine!!! Ako je Srbija mogla Vardi dati dozvolu da igra za BIH, ne vidim zašto BIH to ne bi uradila pošto je očigledno da momak ne želi da igra z njih!!!

sta reci

pre 10 godina

Nije mi jasna poenta ovih komentara navijaca Partizana. Pise na nekoliko portala da je Savovic odbio da igra za BiH i da samo Srbija dolazi u obzir. Bio bi ponajbolji igrac BiH poslje Teletovica a i kod nas bi mogao lagano u 12 u konkurenciji Macvana i Bircevica. Zato ne pisite svasta.

Realno

pre 10 godina

Šteta što ga dedica Ivković nije zvao za nas da igra jer je najbolja četvorka od svih naših.Bitno je da je pozvao njegove grobarčiće,od kojih ne može ispasti jedan dobar igrač,makar se svi sastavili,a pogotovo su im centri smešni ko bioskop,Gagić i Musli igrači,eeeeejjj.

NemanjaVac

pre 10 godina

Pametan potez Petrovica.Sta cemu nezadovoljan igrac koji misli da je neka zvezda. Sto se tice Savovica on nikako nije mogao da igra za Srbiju, jer je igrao za mladu selekciju Crne Gore, a pravila FIBA dozvoljavaju prelazak u drugu selekciju samo ako je u pitanju slabija kosarkaska zemlja. Za BIH je mogao da igra za Srbiju ne moze, a realno i nema potrebe.
(Igor, 20. jun 2013 00:20)
...
Ma jel, sve to tako logično. Samo što kada npr. Srbin koji je maher u svom poslu ode u Ameriku, ili Nemačku koje nisu lošije zemlje od Srbije dobija državljanstvo i naravno prestavlja USA ili Nemačku. Pitam se šta bi bilo da Nole poželi da igra za Englesku, Ameriku, Nemačku ... video bi onda kako ekspresno može da predstavlja neku od tih zemalja. Ako Savoviću država Srbija dodeli državljanstvo, on je Srbin i tu se cela filozofija završava. Sve ostalo je licemerje, jer npr. neki Mekgaleb crnac opušteno igra za Makedonce, samo zato što nikada nije igrao za Amere. To što MekGaleb nema pojma ni ko su Makedonci, a verovatno ni reč Makedonskog, da ne govorim o razlikama u mentalitetu i ostalim stvarima u odnosu na Makedonski narod nema veze. Dakle, po mom mišljenju ako država dodeljuje državlajnstvo bilo kom čoveku, u bilo kojoj profesiji taj bi trebao da ispunjava mnoge uslove od perfektnog poznavanja jezika tog naroda pa nadalje. Ako je sve ok, onda ne bi smelo da bude bilo kakve prepreke da taj čovek predstavlja zemlju od koje je dobio državljanstvo.

Bosna

pre 10 godina

Aco je izjavio da ce na EP igrati samo oni igraci koji igraju srcem za BiH i potpuno je u pravu.. Nije to nova ep o pjevanju himne, vec jednostavno covjek govori da nam ne trebaju manekeni na terenu koji se nece truditi skakati trcati..

Tekelija

pre 10 godina

Момку није мило да игра за БиХ и то је то.
Не вјерујем да би Петровић њега чисто својом одлуком изоставио са списка, јер није баш да БиХ има играча за бацање на тој позицији.
Није Савовић нека играчина, али на неком ширем списку за Србију не видим зашто се не би нашао. Поготово кад се узме кога је све Дуда звао за претходна такмичења...

danilo

pre 10 godina

Lepo sam jesenas napisao da će na Evropskom prvenstvu igrati 6 ili 7 igrača Partizana a teško i jedan iz Zvezde, i tako će biti.
A vi ste braćo stalno buncali o tome koliko ste kvalitetniji tim...
P.S. Savović je odličan skakač ali za četvorku nema dovoljno raznovrsnosti u napadu a to selektori itekako znaju.

ja

pre 10 godina

O Lovernju, koji je razbio savovica u finalu se uopste ni ne prica kao potencijalnom reprezentativcu Francuske, a mi treba da navijamo da savovic igra za Srbiju...pa cemu mi onda treba da se nadamo na ep???

danilo

pre 10 godina

Lepo sam jesenas napisao da će na Evropskom prvenstvu igrati 6 ili 7 igrača Partizana a teško i jedan iz Zvezde, i tako će biti.
A vi ste braćo stalno buncali o tome koliko ste kvalitetniji tim...
P.S. Savović je odličan skakač ali za četvorku nema dovoljno raznovrsnosti u napadu a to selektori itekako znaju.

Miki

pre 10 godina

Bravo Borise Srbine!!! Ako je Srbija mogla Vardi dati dozvolu da igra za BIH, ne vidim zašto BIH to ne bi uradila pošto je očigledno da momak ne želi da igra z njih!!!
(RS, 20. jun 2013 00:02)

Srbiji treba dozvola od CG, ne od BiH. BiH može da izabere bez dozvole zato što je rođen tamo.

Sam je Savović kriv što se gurao u mladu CG reprezentaciju.

RS

pre 10 godina

Bravo Borise Srbine!!! Ako je Srbija mogla Vardi dati dozvolu da igra za BIH, ne vidim zašto BIH to ne bi uradila pošto je očigledno da momak ne želi da igra z njih!!!

Igor

pre 10 godina

Pametan potez Petrovica.Sta cemu nezadovoljan igrac koji misli da je neka zvezda. Sto se tice Savovica on nikako nije mogao da igra za Srbiju, jer je igrao za mladu selekciju Crne Gore, a pravila FIBA dozvoljavaju prelazak u drugu selekciju samo ako je u pitanju slabija kosarkaska zemlja. Za BIH je mogao da igra za Srbiju ne moze, a realno i nema potrebe.

Bosna

pre 10 godina

Aco je izjavio da ce na EP igrati samo oni igraci koji igraju srcem za BiH i potpuno je u pravu.. Nije to nova ep o pjevanju himne, vec jednostavno covjek govori da nam ne trebaju manekeni na terenu koji se nece truditi skakati trcati..

ex demokrata 1

pre 10 godina

A sto sada Savovic ne moze da igra za nas? Radi se o vanserijskom igracu kakav nam bas treba,s tim da je steta sto nije zvao i Rakoca,mislim da sa njima dvojicom ni medalja ne bi bila daleko,svi smo imali prilike da gledamo kako igra Savovic, i steta bi bila da ga Ivkovic ne pozove,velika steta.

c7-5

pre 10 godina

Nema mesta...kako sada to?? Izvisio na svim stranama ali moze da se tesi..osvojio drugog dana.. KUP!!! A da..zaboravio sam..igrace EL i tada ce mu sve biti JASNO.

NemanajVac8

pre 10 godina

Lepo sam jesenas napisao da će na Evropskom prvenstvu igrati 6 ili 7 igrača Partizana a teško i jedan iz Zvezde, i tako će biti.
A vi ste braćo stalno buncali o tome koliko ste kvalitetniji tim...
P.S. Savović je odličan skakač ali za četvorku nema dovoljno raznovrsnosti u napadu a to selektori itekako znaju.
(danilo, 20. jun 2013 00:20)
...
Navijam za Zvezdu, ali se uglavnom slažem sa ovim što si rekao. Savović prosto nije uopšte napredovao od početka sezone, kao i svi ostali igrači u Zvezdi. Većina je čak i nazadovala. Za to su krivi apsolutno svi treneri, koji nisu bili kliničari kao što je npr. Kari Pešić več ipak treneri ispod proseka. Na opšti utisak o igri pojedinaca utiče i trener sa svojim sistemom, taktikom... Lazić je početnik i potpuno je neverovatno da je on postao prvi trener u Zvezdi, a još neverovatnije da je pored Karija proveo puno vremena a ništa nije naučio. Potom Vukočić dobar trener za naše prilike, ali ipak sa slabim rezultatima u poslednjih godina. Radonjić-tipičan trener koji ima uspeh u klubu u kojem se mesec dana slavi pobeda protiv Zvezde ili Partizana, a kada izgube onda se stvar postavlja kao da je sve normalno. Trener u Zvezdi, kao i u Partizanu je pod ogromnim pritiskom i sa time se treba izboriti i nositi. Radonjić to ne može, možda jednog dana. E sada ti treneri su krojili tu jednoličnu igru u napadu, pa ispada da je Savović i lošiji nego što jeste.Iz Zvezde jedini koji ima igrački kvalitet za reprezentaciju je Rakočević.

Divos

pre 10 godina

Када је прошле године овај Ацо преузео БиХ (очеккивано) је постао гадљив према свим српским играчима којих је обично у ранијим акцијама било 5-6, наравно његово право, такав је, такав ће и остати, али је и глупо да се Срби у таквој ситуацији трпају у тој причи. Додуше, овде их је на списку неколико, али видећемо да ли ће тако и остати.
Знало се да у БиХ неће бити ни Савовића, ни Кузмића. На жалост, Савовић за Србију неће заиграти. Код Кузмића је јако осетљиво, велики је потенцијал, и ако буде напредовао у складу са својим потенцијалом, верујем и надам се да ћемо га гледати у дресу Србије на СП 2014.
Ово је то што БиХ тренутно има. Мало су врбовали по комшилуку, ту су од нових играча Шутало и Стипановић, закрпиће мало никакву попуњеност на поз.2 и 5, али све је то јако скромно. Сви играчи су имали солидну, или незапажену сезону (рецимо, важни играчи су Машић и Першић који бележе у слабим екипама АБА лиге око 4 поена по мечу), Мирза у Нетсима готово да и није играо, Ђедовић у Алби промењиво, овај Рајт је по игри јако сличан Нелсону, али по мени и доста лошији плеј.
Реално за други круг мале су им шансе, нисам сигуран ни да ће остварити ипак добар скор у групи (2-3) са прошлог ЕП. Мислим да их и уз лош наш дан добијамо.

Stefan

pre 10 godina

Savovic nije na spisku jer nece da igra za BiH. U Zvezdi se uveliko radi oko sredjivanja papira tako da od sljedece sezone vjerovatno nece biti stranac.

Realno

pre 10 godina

Šteta što ga dedica Ivković nije zvao za nas da igra jer je najbolja četvorka od svih naših.Bitno je da je pozvao njegove grobarčiće,od kojih ne može ispasti jedan dobar igrač,makar se svi sastavili,a pogotovo su im centri smešni ko bioskop,Gagić i Musli igrači,eeeeejjj.

NemanjaVac

pre 10 godina

Pametan potez Petrovica.Sta cemu nezadovoljan igrac koji misli da je neka zvezda. Sto se tice Savovica on nikako nije mogao da igra za Srbiju, jer je igrao za mladu selekciju Crne Gore, a pravila FIBA dozvoljavaju prelazak u drugu selekciju samo ako je u pitanju slabija kosarkaska zemlja. Za BIH je mogao da igra za Srbiju ne moze, a realno i nema potrebe.
(Igor, 20. jun 2013 00:20)
...
Ma jel, sve to tako logično. Samo što kada npr. Srbin koji je maher u svom poslu ode u Ameriku, ili Nemačku koje nisu lošije zemlje od Srbije dobija državljanstvo i naravno prestavlja USA ili Nemačku. Pitam se šta bi bilo da Nole poželi da igra za Englesku, Ameriku, Nemačku ... video bi onda kako ekspresno može da predstavlja neku od tih zemalja. Ako Savoviću država Srbija dodeli državljanstvo, on je Srbin i tu se cela filozofija završava. Sve ostalo je licemerje, jer npr. neki Mekgaleb crnac opušteno igra za Makedonce, samo zato što nikada nije igrao za Amere. To što MekGaleb nema pojma ni ko su Makedonci, a verovatno ni reč Makedonskog, da ne govorim o razlikama u mentalitetu i ostalim stvarima u odnosu na Makedonski narod nema veze. Dakle, po mom mišljenju ako država dodeljuje državlajnstvo bilo kom čoveku, u bilo kojoj profesiji taj bi trebao da ispunjava mnoge uslove od perfektnog poznavanja jezika tog naroda pa nadalje. Ako je sve ok, onda ne bi smelo da bude bilo kakve prepreke da taj čovek predstavlja zemlju od koje je dobio državljanstvo.

Tekelija

pre 10 godina

Момку није мило да игра за БиХ и то је то.
Не вјерујем да би Петровић њега чисто својом одлуком изоставио са списка, јер није баш да БиХ има играча за бацање на тој позицији.
Није Савовић нека играчина, али на неком ширем списку за Србију не видим зашто се не би нашао. Поготово кад се узме кога је све Дуда звао за претходна такмичења...

sta reci

pre 10 godina

Nije mi jasna poenta ovih komentara navijaca Partizana. Pise na nekoliko portala da je Savovic odbio da igra za BiH i da samo Srbija dolazi u obzir. Bio bi ponajbolji igrac BiH poslje Teletovica a i kod nas bi mogao lagano u 12 u konkurenciji Macvana i Bircevica. Zato ne pisite svasta.

Dzi

pre 10 godina

Ama ljudi jel ste normalni? Savovic nije igrac za evropsko prvenstvo, realno
(Korcagin, 20. jun 2013 01:03)

A Macvan i Bircevic jesu ?
Da ne govorim o BiH reprezentaciji, pogledaj ko im igra na toj poziciji i jesi li cuo za koga.
Da se ne lazemo, Savovic je daleko od igracine ali u svakoj slabijoj reprezentaciji ima mjesto pa i kod nas nakon otkaza Novice, Ercega i Savanovica.

dejan bg

pre 10 godina

Kako će Gordić da kida na EP, ako bude sistem igre koji njemu odgovara svakome će ubaciti 20pts, uz Mirzu ima da budu ubitačan tandem 1-4..

miki

pre 10 godina

ako može rajt da igra za bih,rocesti za cg,drejper za hrvatsku nije mi jasno koji propis zabranjuje savoviću da igra za srbiju?
koliko znam on nije igrao ni za jednu seniorsku,ne vidim gde je problem...nas savez bi se morao pozabaviti time,ne samo zbog savovića,već i klinaca koji dolaze u budućnosti...a da je sve moguće kod fibe,dokaz je emir preldzic koji je promenio čak tri nacionalna dresa...

marko

pre 10 godina

Steta sto nece igrati za BiH pa da nas napuni a zao mi i sto Bertrans nece igrati pa da nas i on napuni. Kad bolje pogledam najgore je sto nece igrati Tepic, Perovic i Paunic ali imaju dostojne zamene u Musliju i Gagicu.

realno

pre 10 godina

'A savovic cim je vidio da mora igrati protiv srbije i jos pride su postojale indicije da bi mogao biti pozvan od srbije se jednostavno usutio, tj. bukvalno nista nije rekao'

Toliko o tome da nije igrac za EP. Info sa BiH portala.

Versace

pre 10 godina

Borise, majstore! Pozdravljaju te tvoji Vrscani! Ti i porodica ste nasi i podrzavamo te sta god da budes odlucio.
Za sve vas koji komentarišete Borisa i njegov odnos prema Aci Petroviću, da podsetimo da se Savovići, Petrovići i Bodiroge vrlo dobro znaju, čak su i pomalo krvno vezani. Bolje Boris i njegovi Savovići znaju kako će i šta raditi i kome verovati nego svi mi koji sa strane gledamo i komentarišemo, a neko ide ka važnim odlukama.

damir

pre 10 godina

Savović bi po kvaliteti imao mjesta u našoj reprezentaciji ali jednostavno zbog njegovog odnosa prema ljudima u KSBiH koji su bili više nego korektni i strpljivi sa njim drago mi je da nije pozvan. dosta je bilo zavlačenja, poštenije bi bilo da je izjavio da ne želi igrati za BiH i da će čekati poziv Srbije. sad neka se dodvorava Crnogorcima

Sima

pre 10 godina

Savovic je predugo oklevao i Aco nije zeleo neodlucnog igraca u timu.Tako rade svi veliki treneri.BIH je mlada repka i ima dosta talentovani klinaca zeljnih afirmacije.Aco Petrovic je po ocu Srbin okolina Trebinja i jeste dalji rod sa Savovicima i Bodirogama e SAD NJEMU SPOCITAVATI averziju prema
Srbima je BOLESNO.Sto Duda ne pozva Milicica jel sto je Bosanac iz okoline Mrkonjic Grada?

vlada

pre 10 godina

A zbog čega da ga zove!?U finalu se nije video.Odigrao protiv Konstantina,Solnoka i tih levaka i odmah u reprezentaciju.Smešno!

Skakač

pre 10 godina

Dudo, zovi ga sad, treba nam neko sa njegovim skakačkim sposobnostima da kupi lopte.
Neće mi valjda neko reći da je Birčević bolji od Savovića?

kobaz1987

pre 10 godina

eto... i zasto sada Savovic ne igra za Srbiju?!?!? ovi ga ne zele a nama bi resio veliki problem na pozuciji cetiri! pa mi smo njima dali Ratka Vardu! kakva su to glupa pravila?!?! salim se naravno...

kscg

pre 10 godina

@damir - On mi je dalji rodjak, ali iskreno, bas ne vidim sansu ikakvu da on udje u nasu reprezentaciju. Pored Dubljevica, Todorovica i Dasica bas nema sansi nikakvih.

Divos

pre 10 godina

@ Sima, 20. jun 2013 16:15

Добро, Симо (ако ти је то заиста име), све си побркао. Да ли је овај Ацо велики тренер, доказаће резултати које оствари, за сада му баш и не иде најбоље, али добро, ко зна.
БиХ није млада "репка" (узгред у млађим категоријама нису још остварили никакве резултате, заправо још никад ни у једном узрасту нису играли ни у А дивизији, за разлику од рецимо ЦГ, Словеније или Хрватске), ако изузмемо Ђедовића (23), сви остали који ће играти ЕП имају 25-30 година, нису престари, али далеко да су млади.
Да, јесте Ацо показао гадљивост према српским играчима. До пре 2 године код Хаџића, и Бајрамовића пре у правилу је играло 5-6 српских играча (наравно право је селектора на избор по својој визији), када је овај Ацо преузео, у квалиф. за ЕП нити један, али зато јесу упали Першић, А.Машић, Ј.Бркић, Налетилић, играчи који осим "подобне" националне припадности, сигурно нису бољи (сви су играли у најслабијим АБА екипама уз безначајан учинак) од ових "отписаних". И кога брига одакле је овај Ацо, и ко му је род, има право позвати кога год жели, показати и гадљивост према Србима, али и моје је право да то приметим.
И где нађе Миличића у овој причи. Момак уопште није играо ове године, и наравно да није у било каквој комбинацији за дрес Србије. Узгред, Дарко је рођен у Новом Саду, а ако му неко од родитеља заиста води порекло из Мркоњић Града ни они не могу бити Босанци (мораш поправити мало знање из географије, овај градић ипак припада другој геог.области).

nameless

pre 10 godina

Decko, odluci se vec jednom, dal si Srbin il Bosanac. Vreme leti a ti neznas ko si.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (pio, 20. jun 2013 00:34)

Zaista ovi toksicni komentari nemaju smisla, realno kreacija su malodusnih, izmanipulisanih ili pristrasnih osoba. Boris Savovic je srbin (koliko sam cuo iz Trebinja) i svaka normalna osoba shvata to. Bosna i Hercegovina se sastoji iz Federacije BIH i R.S. U BIH zive tri naroda: Bosnjaci, Srbi i Hrvati koji su konstitutivni na cijeloj teritoriji BIH. Ovi sto ne znaju ko su nek gledaju malo velikog brata i farmu da uljepsaju i oblikuju svoj zivot. A Savovic je sjajan skakac i dobar pic and pop igrac koji realno gledano sa raspolozivim igracima na poziciji 4 itekako zasluzuje mjesto u srpskoj reprezentaciji. Malo mase da nabaci i da vise gradi a ne da vertikalno skace bez gradjenja, bio bi jos bolji. Uglavnom borac sa odlicnim osjecajem za skok, brzim skokom, dobrim sutem spolja i solidnom odbranom. Njegovi indeksni poeni tokom citave sezone aba lige govore o njegovom kvalitetu.

miki

pre 10 godina

(Divos, 20. jun 2013 18:57)

Hoces da kazes da Mrkonjic grad ne pripada geografski Bih?Hajde malo za promjenu posjeti google i ukucaj ime ovog gradica pa ces da saznas epohalno.
Sto se tice Petrovica ne radi se o nikakvog animozitetu prema srpskim igracima nego jednostavno ovog Savovica ne smatra dobrim igracem.Najbolji igrac Bih reprezentacije u zadnjih 20 g je Srbin Nenad MArkovic,tako da niko dole ne posmatra to na taj nacin kako bi prizeljkivali neki koji i sport pokusavaju da izpolitiziraju.Vjerovatno su im zivoti puni praznine i gorcine pa nemaju pametnija posla nego da broje krvna zrnca sportistima.

ex demokrata 1

pre 10 godina

A sto sada Savovic ne moze da igra za nas? Radi se o vanserijskom igracu kakav nam bas treba,s tim da je steta sto nije zvao i Rakoca,mislim da sa njima dvojicom ni medalja ne bi bila daleko,svi smo imali prilike da gledamo kako igra Savovic, i steta bi bila da ga Ivkovic ne pozove,velika steta.

danilo

pre 10 godina

Lepo sam jesenas napisao da će na Evropskom prvenstvu igrati 6 ili 7 igrača Partizana a teško i jedan iz Zvezde, i tako će biti.
A vi ste braćo stalno buncali o tome koliko ste kvalitetniji tim...
P.S. Savović je odličan skakač ali za četvorku nema dovoljno raznovrsnosti u napadu a to selektori itekako znaju.

Igor

pre 10 godina

Pametan potez Petrovica.Sta cemu nezadovoljan igrac koji misli da je neka zvezda. Sto se tice Savovica on nikako nije mogao da igra za Srbiju, jer je igrao za mladu selekciju Crne Gore, a pravila FIBA dozvoljavaju prelazak u drugu selekciju samo ako je u pitanju slabija kosarkaska zemlja. Za BIH je mogao da igra za Srbiju ne moze, a realno i nema potrebe.

Realno

pre 10 godina

Šteta što ga dedica Ivković nije zvao za nas da igra jer je najbolja četvorka od svih naših.Bitno je da je pozvao njegove grobarčiće,od kojih ne može ispasti jedan dobar igrač,makar se svi sastavili,a pogotovo su im centri smešni ko bioskop,Gagić i Musli igrači,eeeeejjj.

RS

pre 10 godina

Bravo Borise Srbine!!! Ako je Srbija mogla Vardi dati dozvolu da igra za BIH, ne vidim zašto BIH to ne bi uradila pošto je očigledno da momak ne želi da igra z njih!!!

sta reci

pre 10 godina

Nije mi jasna poenta ovih komentara navijaca Partizana. Pise na nekoliko portala da je Savovic odbio da igra za BiH i da samo Srbija dolazi u obzir. Bio bi ponajbolji igrac BiH poslje Teletovica a i kod nas bi mogao lagano u 12 u konkurenciji Macvana i Bircevica. Zato ne pisite svasta.

miki

pre 10 godina

ako može rajt da igra za bih,rocesti za cg,drejper za hrvatsku nije mi jasno koji propis zabranjuje savoviću da igra za srbiju?
koliko znam on nije igrao ni za jednu seniorsku,ne vidim gde je problem...nas savez bi se morao pozabaviti time,ne samo zbog savovića,već i klinaca koji dolaze u budućnosti...a da je sve moguće kod fibe,dokaz je emir preldzic koji je promenio čak tri nacionalna dresa...

c7-5

pre 10 godina

Nema mesta...kako sada to?? Izvisio na svim stranama ali moze da se tesi..osvojio drugog dana.. KUP!!! A da..zaboravio sam..igrace EL i tada ce mu sve biti JASNO.

ja

pre 10 godina

O Lovernju, koji je razbio savovica u finalu se uopste ni ne prica kao potencijalnom reprezentativcu Francuske, a mi treba da navijamo da savovic igra za Srbiju...pa cemu mi onda treba da se nadamo na ep???

NemanjaVac

pre 10 godina

Pametan potez Petrovica.Sta cemu nezadovoljan igrac koji misli da je neka zvezda. Sto se tice Savovica on nikako nije mogao da igra za Srbiju, jer je igrao za mladu selekciju Crne Gore, a pravila FIBA dozvoljavaju prelazak u drugu selekciju samo ako je u pitanju slabija kosarkaska zemlja. Za BIH je mogao da igra za Srbiju ne moze, a realno i nema potrebe.
(Igor, 20. jun 2013 00:20)
...
Ma jel, sve to tako logično. Samo što kada npr. Srbin koji je maher u svom poslu ode u Ameriku, ili Nemačku koje nisu lošije zemlje od Srbije dobija državljanstvo i naravno prestavlja USA ili Nemačku. Pitam se šta bi bilo da Nole poželi da igra za Englesku, Ameriku, Nemačku ... video bi onda kako ekspresno može da predstavlja neku od tih zemalja. Ako Savoviću država Srbija dodeli državljanstvo, on je Srbin i tu se cela filozofija završava. Sve ostalo je licemerje, jer npr. neki Mekgaleb crnac opušteno igra za Makedonce, samo zato što nikada nije igrao za Amere. To što MekGaleb nema pojma ni ko su Makedonci, a verovatno ni reč Makedonskog, da ne govorim o razlikama u mentalitetu i ostalim stvarima u odnosu na Makedonski narod nema veze. Dakle, po mom mišljenju ako država dodeljuje državlajnstvo bilo kom čoveku, u bilo kojoj profesiji taj bi trebao da ispunjava mnoge uslove od perfektnog poznavanja jezika tog naroda pa nadalje. Ako je sve ok, onda ne bi smelo da bude bilo kakve prepreke da taj čovek predstavlja zemlju od koje je dobio državljanstvo.

dejan bg

pre 10 godina

Kako će Gordić da kida na EP, ako bude sistem igre koji njemu odgovara svakome će ubaciti 20pts, uz Mirzu ima da budu ubitačan tandem 1-4..

Tekelija

pre 10 godina

Момку није мило да игра за БиХ и то је то.
Не вјерујем да би Петровић њега чисто својом одлуком изоставио са списка, јер није баш да БиХ има играча за бацање на тој позицији.
Није Савовић нека играчина, али на неком ширем списку за Србију не видим зашто се не би нашао. Поготово кад се узме кога је све Дуда звао за претходна такмичења...

Dzi

pre 10 godina

Ama ljudi jel ste normalni? Savovic nije igrac za evropsko prvenstvo, realno
(Korcagin, 20. jun 2013 01:03)

A Macvan i Bircevic jesu ?
Da ne govorim o BiH reprezentaciji, pogledaj ko im igra na toj poziciji i jesi li cuo za koga.
Da se ne lazemo, Savovic je daleko od igracine ali u svakoj slabijoj reprezentaciji ima mjesto pa i kod nas nakon otkaza Novice, Ercega i Savanovica.

Bosna

pre 10 godina

Aco je izjavio da ce na EP igrati samo oni igraci koji igraju srcem za BiH i potpuno je u pravu.. Nije to nova ep o pjevanju himne, vec jednostavno covjek govori da nam ne trebaju manekeni na terenu koji se nece truditi skakati trcati..

marko

pre 10 godina

Steta sto nece igrati za BiH pa da nas napuni a zao mi i sto Bertrans nece igrati pa da nas i on napuni. Kad bolje pogledam najgore je sto nece igrati Tepic, Perovic i Paunic ali imaju dostojne zamene u Musliju i Gagicu.

Stefan

pre 10 godina

Savovic nije na spisku jer nece da igra za BiH. U Zvezdi se uveliko radi oko sredjivanja papira tako da od sljedece sezone vjerovatno nece biti stranac.

Divos

pre 10 godina

Када је прошле године овај Ацо преузео БиХ (очеккивано) је постао гадљив према свим српским играчима којих је обично у ранијим акцијама било 5-6, наравно његово право, такав је, такав ће и остати, али је и глупо да се Срби у таквој ситуацији трпају у тој причи. Додуше, овде их је на списку неколико, али видећемо да ли ће тако и остати.
Знало се да у БиХ неће бити ни Савовића, ни Кузмића. На жалост, Савовић за Србију неће заиграти. Код Кузмића је јако осетљиво, велики је потенцијал, и ако буде напредовао у складу са својим потенцијалом, верујем и надам се да ћемо га гледати у дресу Србије на СП 2014.
Ово је то што БиХ тренутно има. Мало су врбовали по комшилуку, ту су од нових играча Шутало и Стипановић, закрпиће мало никакву попуњеност на поз.2 и 5, али све је то јако скромно. Сви играчи су имали солидну, или незапажену сезону (рецимо, важни играчи су Машић и Першић који бележе у слабим екипама АБА лиге око 4 поена по мечу), Мирза у Нетсима готово да и није играо, Ђедовић у Алби промењиво, овај Рајт је по игри јако сличан Нелсону, али по мени и доста лошији плеј.
Реално за други круг мале су им шансе, нисам сигуран ни да ће остварити ипак добар скор у групи (2-3) са прошлог ЕП. Мислим да их и уз лош наш дан добијамо.

Versace

pre 10 godina

Borise, majstore! Pozdravljaju te tvoji Vrscani! Ti i porodica ste nasi i podrzavamo te sta god da budes odlucio.
Za sve vas koji komentarišete Borisa i njegov odnos prema Aci Petroviću, da podsetimo da se Savovići, Petrovići i Bodiroge vrlo dobro znaju, čak su i pomalo krvno vezani. Bolje Boris i njegovi Savovići znaju kako će i šta raditi i kome verovati nego svi mi koji sa strane gledamo i komentarišemo, a neko ide ka važnim odlukama.

NemanajVac8

pre 10 godina

Lepo sam jesenas napisao da će na Evropskom prvenstvu igrati 6 ili 7 igrača Partizana a teško i jedan iz Zvezde, i tako će biti.
A vi ste braćo stalno buncali o tome koliko ste kvalitetniji tim...
P.S. Savović je odličan skakač ali za četvorku nema dovoljno raznovrsnosti u napadu a to selektori itekako znaju.
(danilo, 20. jun 2013 00:20)
...
Navijam za Zvezdu, ali se uglavnom slažem sa ovim što si rekao. Savović prosto nije uopšte napredovao od početka sezone, kao i svi ostali igrači u Zvezdi. Većina je čak i nazadovala. Za to su krivi apsolutno svi treneri, koji nisu bili kliničari kao što je npr. Kari Pešić več ipak treneri ispod proseka. Na opšti utisak o igri pojedinaca utiče i trener sa svojim sistemom, taktikom... Lazić je početnik i potpuno je neverovatno da je on postao prvi trener u Zvezdi, a još neverovatnije da je pored Karija proveo puno vremena a ništa nije naučio. Potom Vukočić dobar trener za naše prilike, ali ipak sa slabim rezultatima u poslednjih godina. Radonjić-tipičan trener koji ima uspeh u klubu u kojem se mesec dana slavi pobeda protiv Zvezde ili Partizana, a kada izgube onda se stvar postavlja kao da je sve normalno. Trener u Zvezdi, kao i u Partizanu je pod ogromnim pritiskom i sa time se treba izboriti i nositi. Radonjić to ne može, možda jednog dana. E sada ti treneri su krojili tu jednoličnu igru u napadu, pa ispada da je Savović i lošiji nego što jeste.Iz Zvezde jedini koji ima igrački kvalitet za reprezentaciju je Rakočević.

Miki

pre 10 godina

Bravo Borise Srbine!!! Ako je Srbija mogla Vardi dati dozvolu da igra za BIH, ne vidim zašto BIH to ne bi uradila pošto je očigledno da momak ne želi da igra z njih!!!
(RS, 20. jun 2013 00:02)

Srbiji treba dozvola od CG, ne od BiH. BiH može da izabere bez dozvole zato što je rođen tamo.

Sam je Savović kriv što se gurao u mladu CG reprezentaciju.

Skakač

pre 10 godina

Dudo, zovi ga sad, treba nam neko sa njegovim skakačkim sposobnostima da kupi lopte.
Neće mi valjda neko reći da je Birčević bolji od Savovića?

nameless

pre 10 godina

Decko, odluci se vec jednom, dal si Srbin il Bosanac. Vreme leti a ti neznas ko si.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (pio, 20. jun 2013 00:34)

Zaista ovi toksicni komentari nemaju smisla, realno kreacija su malodusnih, izmanipulisanih ili pristrasnih osoba. Boris Savovic je srbin (koliko sam cuo iz Trebinja) i svaka normalna osoba shvata to. Bosna i Hercegovina se sastoji iz Federacije BIH i R.S. U BIH zive tri naroda: Bosnjaci, Srbi i Hrvati koji su konstitutivni na cijeloj teritoriji BIH. Ovi sto ne znaju ko su nek gledaju malo velikog brata i farmu da uljepsaju i oblikuju svoj zivot. A Savovic je sjajan skakac i dobar pic and pop igrac koji realno gledano sa raspolozivim igracima na poziciji 4 itekako zasluzuje mjesto u srpskoj reprezentaciji. Malo mase da nabaci i da vise gradi a ne da vertikalno skace bez gradjenja, bio bi jos bolji. Uglavnom borac sa odlicnim osjecajem za skok, brzim skokom, dobrim sutem spolja i solidnom odbranom. Njegovi indeksni poeni tokom citave sezone aba lige govore o njegovom kvalitetu.

miki

pre 10 godina

(Divos, 20. jun 2013 18:57)

Hoces da kazes da Mrkonjic grad ne pripada geografski Bih?Hajde malo za promjenu posjeti google i ukucaj ime ovog gradica pa ces da saznas epohalno.
Sto se tice Petrovica ne radi se o nikakvog animozitetu prema srpskim igracima nego jednostavno ovog Savovica ne smatra dobrim igracem.Najbolji igrac Bih reprezentacije u zadnjih 20 g je Srbin Nenad MArkovic,tako da niko dole ne posmatra to na taj nacin kako bi prizeljkivali neki koji i sport pokusavaju da izpolitiziraju.Vjerovatno su im zivoti puni praznine i gorcine pa nemaju pametnija posla nego da broje krvna zrnca sportistima.

realno

pre 10 godina

'A savovic cim je vidio da mora igrati protiv srbije i jos pride su postojale indicije da bi mogao biti pozvan od srbije se jednostavno usutio, tj. bukvalno nista nije rekao'

Toliko o tome da nije igrac za EP. Info sa BiH portala.

Divos

pre 10 godina

@ Sima, 20. jun 2013 16:15

Добро, Симо (ако ти је то заиста име), све си побркао. Да ли је овај Ацо велики тренер, доказаће резултати које оствари, за сада му баш и не иде најбоље, али добро, ко зна.
БиХ није млада "репка" (узгред у млађим категоријама нису још остварили никакве резултате, заправо још никад ни у једном узрасту нису играли ни у А дивизији, за разлику од рецимо ЦГ, Словеније или Хрватске), ако изузмемо Ђедовића (23), сви остали који ће играти ЕП имају 25-30 година, нису престари, али далеко да су млади.
Да, јесте Ацо показао гадљивост према српским играчима. До пре 2 године код Хаџића, и Бајрамовића пре у правилу је играло 5-6 српских играча (наравно право је селектора на избор по својој визији), када је овај Ацо преузео, у квалиф. за ЕП нити један, али зато јесу упали Першић, А.Машић, Ј.Бркић, Налетилић, играчи који осим "подобне" националне припадности, сигурно нису бољи (сви су играли у најслабијим АБА екипама уз безначајан учинак) од ових "отписаних". И кога брига одакле је овај Ацо, и ко му је род, има право позвати кога год жели, показати и гадљивост према Србима, али и моје је право да то приметим.
И где нађе Миличића у овој причи. Момак уопште није играо ове године, и наравно да није у било каквој комбинацији за дрес Србије. Узгред, Дарко је рођен у Новом Саду, а ако му неко од родитеља заиста води порекло из Мркоњић Града ни они не могу бити Босанци (мораш поправити мало знање из географије, овај градић ипак припада другој геог.области).

damir

pre 10 godina

Savović bi po kvaliteti imao mjesta u našoj reprezentaciji ali jednostavno zbog njegovog odnosa prema ljudima u KSBiH koji su bili više nego korektni i strpljivi sa njim drago mi je da nije pozvan. dosta je bilo zavlačenja, poštenije bi bilo da je izjavio da ne želi igrati za BiH i da će čekati poziv Srbije. sad neka se dodvorava Crnogorcima

vlada

pre 10 godina

A zbog čega da ga zove!?U finalu se nije video.Odigrao protiv Konstantina,Solnoka i tih levaka i odmah u reprezentaciju.Smešno!

Sima

pre 10 godina

Savovic je predugo oklevao i Aco nije zeleo neodlucnog igraca u timu.Tako rade svi veliki treneri.BIH je mlada repka i ima dosta talentovani klinaca zeljnih afirmacije.Aco Petrovic je po ocu Srbin okolina Trebinja i jeste dalji rod sa Savovicima i Bodirogama e SAD NJEMU SPOCITAVATI averziju prema
Srbima je BOLESNO.Sto Duda ne pozva Milicica jel sto je Bosanac iz okoline Mrkonjic Grada?

kobaz1987

pre 10 godina

eto... i zasto sada Savovic ne igra za Srbiju?!?!? ovi ga ne zele a nama bi resio veliki problem na pozuciji cetiri! pa mi smo njima dali Ratka Vardu! kakva su to glupa pravila?!?! salim se naravno...

kscg

pre 10 godina

@damir - On mi je dalji rodjak, ali iskreno, bas ne vidim sansu ikakvu da on udje u nasu reprezentaciju. Pored Dubljevica, Todorovica i Dasica bas nema sansi nikakvih.