Četvrtak, 09.05.2013.

16:07

Mojs od 1. jula na klupi Junajteda

Šampion Engleske Mančester Junajted potvrdio je da će dosadašnji menadžer Evertona Dejvid Mojs naslediti legendarnog ser Aleksa Fergusona na Old Trafordu.

Izvor: AK

Mojs od 1. jula na klupi Junajteda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Goran

pre 10 godina

Zapravo se facebook izgovara na engleskom /ˈfeɪsbʊk/.
http://oxforddictionaries.com/definition/english/Facebook?q=facebook
A u srpskom jeziku postoji glasovna promena jednacenje po zvucnosti zbog cega bi trebalo reci fejzbuk, samo ne znam da li se za strane reci strogo postuje to jednacenje po zvucnosti.

Tupakamaru

pre 10 godina

Ne volim Everton, nisu mi simpatični, ali svaka čast Mojes na uspesima sa tom ekipom. Kao što reče ovde neko, samo su on Rednap i Onil imali tu i tamo zapažene rezultate, sa slabijim klubovima. Nisam neki ljuitelj ni Uniteda, nadam se da neće ni rezultate imati.
A sad o dosadi zvanoj kako se šta izgovara: Kad se Englezi budu počeli da izgovaraju Ivan (a ne Ajvan, I=aj kod njih), tad ću i ja reći Mojz (ili kako je već pravilno). Isto važi i za Šabija, Sa Pintua i druge. Pa Porto se pravilno kaže Purto, ako hoćete da izmišljate toplu vodu. Kao što mi nije jasno bilo kako se Princ Tago izgovara Tejgo, ili Leichester Lester. Špaci ne izgovaraju g (Hihon primer), Niko ne zna č i ć da izgovori... Mnogo još primera. Piši kao što govoriš je pravilo našeg jezika. E kad pričaš sa stancima, na stranom jeziku, tu su valjda druga pravila.

S4

pre 10 godina

Moyes se izgovara mojz, carrick se izgovara karik a ne kerik, gareth barry se izgovara gareth bari a ne geret beri, garry neville se izgovara gari a ne geri. Ovo su samo neka od pogrešno izgovorenih imena u toku prenosa na kanalima sportkluba.

djenoa

pre 10 godina

na srpskom, on je Mojes. to po pravopisu. nije bitno kako oni kazu i kako izgovaraju jer srpski jezik ima svoja pravila kako se strana imena izgovaraju. Francuzi za svoj glavni grad kazu Pari i to sve sa kotrljajucim R. Englezi za svoj Landn, ali mi ipak kazemo Pariz i London. Bezbroj je primera i nema razloga da se Mojes sada prekrstava u Mojs ili Mojz. Jednostavno - nije ispravno.

hadzialagic, uklizavanje

pre 10 godina

E nek je vala otisao stari Fergi, trpim ga vec preko dvadeset godina.Jos od onog finala Kupa pobjednika kupova kad je Mark Hjuz postigao gol za pobjedu. Sto je dosta je dosta je.
Ako ovaj novi Skot ostane 6 godina na klupi, ja preuzimam Barcelonu. Sta oni misle? Da ce opet neko zacementirati svoje mjesto na klupi u narednih 20 godina? Nema toga vise.

Nikola

pre 10 godina

Izgovara se MOJZ ali nema veze i onako ovo necete objaviti. Na ovom linku se moze videti izgovor: http://www.pronouncenames.com/pronounce/moyes

Mita

pre 10 godina

Dobar trener,ali nije on za Man Utd. Bice na samom dnu sa Man. Bolje da je osatao u Evertonu. Jirgen Klop je pravi naslednik Fergusona. Ser Alex sve najjbolje u daljem zivotu!

Goran

pre 10 godina

Ne znam šta je problem kada je jasno da se čita Mojz, barem je danas lako na internetu proveriti da ga tako izgovaraju Englezi, a pri tome ti glasovi postoje već u našem jeziku M O J Z, pa ne vidim u čemu je zabuna????

jajaja

pre 10 godina

man utd sledece sezone ima da se bori za ulazak u LS! Kakav crni moes,jedino murinjo moze da osvoji LS i ligu...
ovaj moes je ko ferguson. dovodice opet britance poput kerika flecera o seja... pisi propalo!!!

darryl dawkins

pre 10 godina

Pisite imena onako kako se pisu,razumeo bi da je cirilica pa je glupo da napises Моjес ili бецхам...Ako ameri mogu da ispostuju i napisu Stojaković cemu glumljenje ludila?.

diplomirani filolog anglista

pre 10 godina

Ako bas hocete da zalazite u detalje, Moyes se izgovara /'moiz/. Da, sa /z/ zbog toga sto se nakon vokala i zvucnih suglasnika izgovara /z/, a /s/ se na kraju reci izgovara samo nakon bezvucnih suglasnika. Medjutim, posto su nase usi "trenirane" za srpski jezik gde vaze malo drugacija pravila (mi imamo 30 slova i 30 glasova tako da automatski cujemo samo tih 30 glasova iako ih izgovaramo vise, dok sa druge strane Englezi imaju 26 slova ali cak 44 glasa), prilikom srpske transkripcije njegovog prezimena pise se 'Mojs' zato sto je to u duhu naseg jezika (isti primer je Facebook - izgovara se /'feizbuk/, sa /z/ a ne sa /s/, zbog toga sto ide nakon vokala diftonga /ei/ a ne nakon bezvucnog konsonanta, ali posto mi nismo 'trenirani' za takve stvari mi to cujemo kao 'fejsbuk' jer je to u skladu sa nasim jezikom). To sto su nasi komentatori godinama pogresno izgovarali njegovo prezime ne znaci da treba da nastavimo da ga izgovaramo pogresno.

Posto verujem da smo to razjasnili, zelim dobrodoslicu Mojsu u Junajted i drago mi je sto su bas njega izabrali jer predstavlja potencijalno dugotrajno resenje, ne deluje kao neko ko ce otici nakon sto osvoji dve titule.

velja

pre 10 godina

ovo nije nikako dobro da se potpisuje ista pre zavrsetka sezone.za priper -u zadnjem kolu MU treba tri poena da osvoji titulu,a tu utakmicu igraju protiv evertona.skakljivo zar ne

y

pre 10 godina

Bice interesantno videti ko ce da zameni Moyes-a u Evertonu. Taj tim vec dvadeset godina kuburi sa nedostatkom klasicnog napadaca. Uvek su imali jednog ali povredjenog odn. suspendovanog(Duncan Ferguson). Ono sto je najludje sve super-zvezde mladjeg brata (Liverpula) su navijaci Evertona iz decackih dana. Spisak je neverovatan. U tom klubu izgleda da sve ide naopako i zbog toga (ali i zbog genijalnosti trenera A.Fergusona i Vengera) su pali na 4. mesto po uspesnosti u engleskom fudbalu.

vladeko

pre 10 godina

Los izbor,iako je Moyes,trener koji zasluzuje,svo postovanje,,za rad u Evertonu,ipak je tamo imao svu slobodu,i nije imao prtisak rezultata.Man.Utd je planetarni fenomen,Moyes je predugo vremena proveo u prosecnom timu.Ovo je truli kompromis,srednje resenje.Ili su trebali da dovedu trenerske gigante Murinja ili Hajkensa ili pocetnika Solskjera ili Gigsa.U LS ce biti nikada jaca konkurencija,ranjeni lavovi Barsa i Real,silni Bayern,PSG,Juventus,Chelsea.U premier ligi ce glavni rival biti strasni Chelsi,sa extra motivisanim Murinjom,i blanko racunom,izdvojenim za pojacanja,tu je i City,Arsenal,svi ce kidisati,trazice svoju sansu

MRKY

pre 10 godina

Navijam za Everton od kad zam za sebe,mogu sad rec samo jednu stvar-iduce godine promptno ispadamo... In Moyes we trust-Once blue-always blue!

dupli_kantar

pre 10 godina

Moyes-a izuzetno postujem i gotivim, pre svega zbog kluba u kom je zavrsio igracku i poceo trenersku karijeru. Sa druge strane, koliko gotivim "lillywhites-e", toliko nisam simpatizer "karamela", ali cinjenica je da ovaj covek najduze traje (posle Fergusona i Wengera), cinjenica je da zna znanje, cinjenica je da je relativno mlad (u poredjenju sa Fergijem, naravno) - bolji izbor nije postojao. Mnogi su pricali o Murinju, ali Murinjo nije taj tip koji ce se zadrzati na jednom mestu duze od 2-3 sezone (a MU ne zeli trenera na 2-3 sezone).

Da je Moyes imao budzet priblizan gradskom rivalu (koji mi je drugi omiljeni klub na ostrvu, odmah iza P.N.E.-a) - covek bi u prethodnih 11 sezona sa karamelama uzeo 3-4 titule provereno.

Zato, kapa dole Fergiju za ostvareno (ne gotivim ga bas najvise, ali ostvareno mu niko ne moze osporiti i oduzeti), a kapa dole i Moyes-u....a ponajvise kapa dole board-u MU-a koji je (uz Fergusonov blagoslov) izabrao upravo Moyes-a.

bastard

pre 10 godina

pa dobro,zar mislite da ijedan englez ovoliko smara na nekom forumu ako se ime nekog srpskog igraca ne izgovori ili ne napise pravilno...maa daaj bree...na sta vi gubite vreme i oko cega se glodjete...

Asprilja

pre 10 godina

Želim ti puno uspeha,jedini čovek uz Harija Rednapa i Martina Onila ko je imao zapažene rezultate na ostrvu,naravno tu ne mislim na ove velike klubove.

Miki25

pre 10 godina

Vidim da dosta njih pominje pocetak Fergusona u Man Utd a svi zaboravljaju da napisu kakav je to klub tad bio a kakav je sad! On je od posrnulog velikana sa igracima koji su razmisljali samo kako da se napiju napravio primer izbacivsi ih iz tima i godinama stvarao tim, nesto sto je u danasnjem fudbalu nezamislivo i vratio Man Utd na pravi put i cak ga napravio jos vecim gigantom! Ne preuzima Mojes neke amatere vec jednu sampionsku generaciju uz dosta mladih igraca i sigurno da je i pritisak nesumnjivo veci ali zato je Fergi tu, da ga posavetuje i pomogne... Bice veoma tesko vidjeti da na klupi ne sjedi SAF jer sam odrastao gledajuci njega na tom mjestu ali treba dati sansu i podrsku Mojesu kojeg je ujedno i Fergi odabrao!

Nemanja

pre 10 godina

@mrmlj није спорно, али нека се онда придржавају СВИХ презимена, а не само неких... Нпр., по истој транскрипцији, требало би "Фр(рр)гусон" (дугоузлазни на првом слогу - Р)... Овако, они се ухвате само за неке, и испадају смешни и недоследни.

Nikola

pre 10 godina

Kakve veze ima kako se izgovara? izgovaraj kad ga pomenes, pise se Xavi, znaci izgovara se Ćavi, i nije Dani Alves, jer on nije spanac nego je brazilac i zato Dani Alveš, isto kao sto Fabregasa ne zovemo Fabergaš...
U Holandiji se izgovara Fan Persi, ali sigurno se tako ne pise nego, Van Persi...
Ne bi me cudilo da Havi Martinez, postane Javi Martinez.

Trebalo bi da uvedemo pravilo da se imena stranaca pisu u originalu, onako kako im pise u dokumentima i onda bi izbegli problem.

Man Utd

pre 10 godina

Evo sta je pricao legendarni SAF o Unitedovim igracima:

"Da je malcice visi, bio bi najbolji igrac u Britaniji. Otac mu je dovoljno visok, zato treba proveriti njihovog mlekara."
Gary Neville

"Nadvio se na mene nakon što smo se posvadjali, a ostali igraci vec su pokrivali oci. Pogledao sam prema gore i pomislio: Ako me udari, mrtav sam."
Peter Schmeichel

"Sećam se kada sam ga video prvi put. Imao je 13 godina i sarao terenom poput koker spanijela koji lovi komad papira na vetru."
Ryan Giggs

"Nekad pogledate u polje i vidite kravu, pa pomislite kako je bolja od one na vasem imanju."
Wayne Rooney

"Ako je ikad igde na svetu bio igrac koji je stvoren za Manchester United, to je on. Napuhao bi se, izbacio prsa, podigao glavu i gledao svuda okolo, kao da pita: Koliki si, jesi li dovoljno veliki za mene?"
Eric Cantona

bogdan

pre 10 godina

Mojes! ne mojs, šabi, šavi, mančini, solšer, teves, gomes, ramires... (дурантула окц, 9. maj 2013 16:58)

Kaže se baš Mojs, Mačini, Teves, i sve ostalo. To što su tebe Kovinjalo i Milojko naučili pogrešno, pa sad odbijaš da ispraviš grešku na koju si navikao - to je već tvoj problem.

Ris1

pre 10 godina

Engleski fudbal. Vrh svetskog profesionalnog sporta. Srecan sam sto mogu i na televiziji da gledam tu gospodu i profesionalce, a u drugu ruku veoma sam tuzan sto zivim u zemlji ne moralnih, kvarnih i losih ljudi kojo imaju toliko los i kvaram odnos prema sportu. Inace poricem iz sportske porodice i otac mi je igrao u jednoj od najacih liga u tadasnoj evropi. Kosarkaskoj ligi stare Jugoslavije. Kakva politika takav i sport. Vrlo prosto. Davidu Mojesu zelim puno uspeha i da nastavi TRADICIJU svog sunarodnika. Tradicija rec koja je u Srbiji davno izumrla.

дурантула окц

pre 10 godina

samo da dovede felainija! bejns ne treba, imamo vec evru, bütnera i fabia...novine su pogodile za mojesa, nadam se da je tacno i ono za ronalda, a ako ronaldo dodje, ne postoji razlog da runi ode

samo se zezam

pre 10 godina

ok,slazem se sa izgovorima na originalnom jeziku,ali onda menjamo Landn,Minii,Vin,Roum,Peris,Budapest,Etlentik Ousn,Indien Si,Inglis Kvin...hahaha

hvala za sve

pre 10 godina

I posle Skota Skot!!!
posto ga je Fergi preporucio, zelim da ukazem poverenje novom treneru. Kako strasno zvuci ovo novi trener, mozda je lakse starijim navijacima Junajteda, ali ja sam se rodio u eri Ser Aleksa Fergusona, ceo zivot na toj klupi vidim samo Fergusona, mnogo je tesko.
Boze, hvala ti sto sam ziveo u eri Fergusona. Koliko god da je njegov uspeh danas veliki za 50 godina ce biti jos veci. Tada ce mnogi pricati legende o velikom Ser-u, a ja cu se ponosno hvaliti da sam se zajedno sa njim prezivljavao sve uspone i padove jednog od najvecih klubova na svetu...

ja

pre 10 godina

beše jedan Henšoc ali onda dođe Coa Informejšn i nauči nas da se izgovara Anšo, ali ako sam ceo život izgovarao Mojes neću sigurno menjati to zato što se neko od novinara našao pametan da me uči isto kao i za Ćavija

Wayward son

pre 10 godina

i to ugovor na 6 godina, znaci i ako ne bude rezultata, bice trener, kao sto i Ferguson nije imao rezultate na pocetku... sta ti je veliki klub, a ne kao kod nas, pad forme - dovidjenja!

mrmlj

pre 10 godina

zar je to što smo ga godinama zvali "mojes" argument da ga i dalje tako zovemo ako je pogrešno (a jeste)? pa i aca informacija, a i ostali naši komentatori s njim pod ruku, su givena godinama zvali "šaj" (stidljivi) umesto "šej" (kako se čovek zapravo zove) dok se sam given nije začudio kad mi se tako obratio prilikom jednog intervjua. aca je bar svoju gresku priznao i ispravio što mnogima ovde ne pada na pamet.

Ferguson forever!!!

pre 10 godina

Neka je sa srecom, mozda je on i najbolje resenje. Nikada nece biti kao Fergi, ali treba mu dati sansu da se dokaze. Iskreno, ja od Mojesa ocekujem dosta, mozda nece osvojiti titulu u 1. sezoni... Ali, ja mu dajem 3 godine fore, kako Fergiju, tako i njemu. Neka stvori tim kakav zeli, imace ogroman pritisak na toj klupi, svi njegovi potezi ce biti pod ogromnom lupom javnosti... Zelim mu dugu karijeru i da osvoji bar pola Fergijevih trofeja!

veliki strumf

pre 10 godina

@Piva's eye Ma ne godinama, vec je covek ceo zivot bio i kao fudbaler i kao trener Dejvid Mojes, a sad nekom znalcu palo na pamet da ga preimenuje.

albel

pre 10 godina

Totalno prosecan trener.Svaka njemu cast za rezultate sa Evertonom,ali jedno je voditi jedan prosecan klub bez nekog veceg pritiska,kada niko ne od tebe ne ocekuje neke senzacionalne rezultate,a sasvim nesto drugo voditi United gde je godina bez trofeja neuspeh.I da,bas ce Ronaldo da se vrati da ga trenira neki tamo Mojes...

kosmopolita

pre 10 godina

Ukoliko ode iz Evertona, karamele treba da angazuju Roberta Martineza iz Vigana ..sa onom krs ekipom opstaje 2 sezone i doslo je vreme za razlaz

дурантула окц

pre 10 godina

Mojes! ne mojs, šabi, šavi, mančini, solšer, teves, gomes, ramires...jos malo ce da bude meši, šonaldo, rodni, van perši, ćovinko, falšao, valenšia, lebron šejms, kevin šurent, štodemajer, tim šankan, manu šinobili, stef šari, klej šompson, djibril šiše, arjen šoben, mario gomeš...mislim da ste razumeli sta hocu da kazem

дурантула окц

pre 10 godina

Mojes! ne mojs, šabi, šavi, mančini, solšer, teves, gomes, ramires...jos malo ce da bude meši, šonaldo, rodni, van perši, ćovinko, falšao, valenšia, lebron šejms, kevin šurent, štodemajer, tim šankan, manu šinobili, stef šari, klej šompson, djibril šiše, arjen šoben, mario gomeš...mislim da ste razumeli sta hocu da kazem

kosmopolita

pre 10 godina

Ukoliko ode iz Evertona, karamele treba da angazuju Roberta Martineza iz Vigana ..sa onom krs ekipom opstaje 2 sezone i doslo je vreme za razlaz

Wayward son

pre 10 godina

i to ugovor na 6 godina, znaci i ako ne bude rezultata, bice trener, kao sto i Ferguson nije imao rezultate na pocetku... sta ti je veliki klub, a ne kao kod nas, pad forme - dovidjenja!

Ferguson forever!!!

pre 10 godina

Neka je sa srecom, mozda je on i najbolje resenje. Nikada nece biti kao Fergi, ali treba mu dati sansu da se dokaze. Iskreno, ja od Mojesa ocekujem dosta, mozda nece osvojiti titulu u 1. sezoni... Ali, ja mu dajem 3 godine fore, kako Fergiju, tako i njemu. Neka stvori tim kakav zeli, imace ogroman pritisak na toj klupi, svi njegovi potezi ce biti pod ogromnom lupom javnosti... Zelim mu dugu karijeru i da osvoji bar pola Fergijevih trofeja!

hvala za sve

pre 10 godina

I posle Skota Skot!!!
posto ga je Fergi preporucio, zelim da ukazem poverenje novom treneru. Kako strasno zvuci ovo novi trener, mozda je lakse starijim navijacima Junajteda, ali ja sam se rodio u eri Ser Aleksa Fergusona, ceo zivot na toj klupi vidim samo Fergusona, mnogo je tesko.
Boze, hvala ti sto sam ziveo u eri Fergusona. Koliko god da je njegov uspeh danas veliki za 50 godina ce biti jos veci. Tada ce mnogi pricati legende o velikom Ser-u, a ja cu se ponosno hvaliti da sam se zajedno sa njim prezivljavao sve uspone i padove jednog od najvecih klubova na svetu...

veliki strumf

pre 10 godina

@Piva's eye Ma ne godinama, vec je covek ceo zivot bio i kao fudbaler i kao trener Dejvid Mojes, a sad nekom znalcu palo na pamet da ga preimenuje.

Ris1

pre 10 godina

Engleski fudbal. Vrh svetskog profesionalnog sporta. Srecan sam sto mogu i na televiziji da gledam tu gospodu i profesionalce, a u drugu ruku veoma sam tuzan sto zivim u zemlji ne moralnih, kvarnih i losih ljudi kojo imaju toliko los i kvaram odnos prema sportu. Inace poricem iz sportske porodice i otac mi je igrao u jednoj od najacih liga u tadasnoj evropi. Kosarkaskoj ligi stare Jugoslavije. Kakva politika takav i sport. Vrlo prosto. Davidu Mojesu zelim puno uspeha i da nastavi TRADICIJU svog sunarodnika. Tradicija rec koja je u Srbiji davno izumrla.

Miki25

pre 10 godina

Vidim da dosta njih pominje pocetak Fergusona u Man Utd a svi zaboravljaju da napisu kakav je to klub tad bio a kakav je sad! On je od posrnulog velikana sa igracima koji su razmisljali samo kako da se napiju napravio primer izbacivsi ih iz tima i godinama stvarao tim, nesto sto je u danasnjem fudbalu nezamislivo i vratio Man Utd na pravi put i cak ga napravio jos vecim gigantom! Ne preuzima Mojes neke amatere vec jednu sampionsku generaciju uz dosta mladih igraca i sigurno da je i pritisak nesumnjivo veci ali zato je Fergi tu, da ga posavetuje i pomogne... Bice veoma tesko vidjeti da na klupi ne sjedi SAF jer sam odrastao gledajuci njega na tom mjestu ali treba dati sansu i podrsku Mojesu kojeg je ujedno i Fergi odabrao!

Man Utd

pre 10 godina

Evo sta je pricao legendarni SAF o Unitedovim igracima:

"Da je malcice visi, bio bi najbolji igrac u Britaniji. Otac mu je dovoljno visok, zato treba proveriti njihovog mlekara."
Gary Neville

"Nadvio se na mene nakon što smo se posvadjali, a ostali igraci vec su pokrivali oci. Pogledao sam prema gore i pomislio: Ako me udari, mrtav sam."
Peter Schmeichel

"Sećam se kada sam ga video prvi put. Imao je 13 godina i sarao terenom poput koker spanijela koji lovi komad papira na vetru."
Ryan Giggs

"Nekad pogledate u polje i vidite kravu, pa pomislite kako je bolja od one na vasem imanju."
Wayne Rooney

"Ako je ikad igde na svetu bio igrac koji je stvoren za Manchester United, to je on. Napuhao bi se, izbacio prsa, podigao glavu i gledao svuda okolo, kao da pita: Koliki si, jesi li dovoljno veliki za mene?"
Eric Cantona

ja

pre 10 godina

beše jedan Henšoc ali onda dođe Coa Informejšn i nauči nas da se izgovara Anšo, ali ako sam ceo život izgovarao Mojes neću sigurno menjati to zato što se neko od novinara našao pametan da me uči isto kao i za Ćavija

Nikola

pre 10 godina

Kakve veze ima kako se izgovara? izgovaraj kad ga pomenes, pise se Xavi, znaci izgovara se Ćavi, i nije Dani Alves, jer on nije spanac nego je brazilac i zato Dani Alveš, isto kao sto Fabregasa ne zovemo Fabergaš...
U Holandiji se izgovara Fan Persi, ali sigurno se tako ne pise nego, Van Persi...
Ne bi me cudilo da Havi Martinez, postane Javi Martinez.

Trebalo bi da uvedemo pravilo da se imena stranaca pisu u originalu, onako kako im pise u dokumentima i onda bi izbegli problem.

mrmlj

pre 10 godina

zar je to što smo ga godinama zvali "mojes" argument da ga i dalje tako zovemo ako je pogrešno (a jeste)? pa i aca informacija, a i ostali naši komentatori s njim pod ruku, su givena godinama zvali "šaj" (stidljivi) umesto "šej" (kako se čovek zapravo zove) dok se sam given nije začudio kad mi se tako obratio prilikom jednog intervjua. aca je bar svoju gresku priznao i ispravio što mnogima ovde ne pada na pamet.

dupli_kantar

pre 10 godina

Moyes-a izuzetno postujem i gotivim, pre svega zbog kluba u kom je zavrsio igracku i poceo trenersku karijeru. Sa druge strane, koliko gotivim "lillywhites-e", toliko nisam simpatizer "karamela", ali cinjenica je da ovaj covek najduze traje (posle Fergusona i Wengera), cinjenica je da zna znanje, cinjenica je da je relativno mlad (u poredjenju sa Fergijem, naravno) - bolji izbor nije postojao. Mnogi su pricali o Murinju, ali Murinjo nije taj tip koji ce se zadrzati na jednom mestu duze od 2-3 sezone (a MU ne zeli trenera na 2-3 sezone).

Da je Moyes imao budzet priblizan gradskom rivalu (koji mi je drugi omiljeni klub na ostrvu, odmah iza P.N.E.-a) - covek bi u prethodnih 11 sezona sa karamelama uzeo 3-4 titule provereno.

Zato, kapa dole Fergiju za ostvareno (ne gotivim ga bas najvise, ali ostvareno mu niko ne moze osporiti i oduzeti), a kapa dole i Moyes-u....a ponajvise kapa dole board-u MU-a koji je (uz Fergusonov blagoslov) izabrao upravo Moyes-a.

дурантула окц

pre 10 godina

samo da dovede felainija! bejns ne treba, imamo vec evru, bütnera i fabia...novine su pogodile za mojesa, nadam se da je tacno i ono za ronalda, a ako ronaldo dodje, ne postoji razlog da runi ode

bastard

pre 10 godina

pa dobro,zar mislite da ijedan englez ovoliko smara na nekom forumu ako se ime nekog srpskog igraca ne izgovori ili ne napise pravilno...maa daaj bree...na sta vi gubite vreme i oko cega se glodjete...

Nemanja

pre 10 godina

@mrmlj није спорно, али нека се онда придржавају СВИХ презимена, а не само неких... Нпр., по истој транскрипцији, требало би "Фр(рр)гусон" (дугоузлазни на првом слогу - Р)... Овако, они се ухвате само за неке, и испадају смешни и недоследни.

diplomirani filolog anglista

pre 10 godina

Ako bas hocete da zalazite u detalje, Moyes se izgovara /'moiz/. Da, sa /z/ zbog toga sto se nakon vokala i zvucnih suglasnika izgovara /z/, a /s/ se na kraju reci izgovara samo nakon bezvucnih suglasnika. Medjutim, posto su nase usi "trenirane" za srpski jezik gde vaze malo drugacija pravila (mi imamo 30 slova i 30 glasova tako da automatski cujemo samo tih 30 glasova iako ih izgovaramo vise, dok sa druge strane Englezi imaju 26 slova ali cak 44 glasa), prilikom srpske transkripcije njegovog prezimena pise se 'Mojs' zato sto je to u duhu naseg jezika (isti primer je Facebook - izgovara se /'feizbuk/, sa /z/ a ne sa /s/, zbog toga sto ide nakon vokala diftonga /ei/ a ne nakon bezvucnog konsonanta, ali posto mi nismo 'trenirani' za takve stvari mi to cujemo kao 'fejsbuk' jer je to u skladu sa nasim jezikom). To sto su nasi komentatori godinama pogresno izgovarali njegovo prezime ne znaci da treba da nastavimo da ga izgovaramo pogresno.

Posto verujem da smo to razjasnili, zelim dobrodoslicu Mojsu u Junajted i drago mi je sto su bas njega izabrali jer predstavlja potencijalno dugotrajno resenje, ne deluje kao neko ko ce otici nakon sto osvoji dve titule.

Asprilja

pre 10 godina

Želim ti puno uspeha,jedini čovek uz Harija Rednapa i Martina Onila ko je imao zapažene rezultate na ostrvu,naravno tu ne mislim na ove velike klubove.

samo se zezam

pre 10 godina

ok,slazem se sa izgovorima na originalnom jeziku,ali onda menjamo Landn,Minii,Vin,Roum,Peris,Budapest,Etlentik Ousn,Indien Si,Inglis Kvin...hahaha

MRKY

pre 10 godina

Navijam za Everton od kad zam za sebe,mogu sad rec samo jednu stvar-iduce godine promptno ispadamo... In Moyes we trust-Once blue-always blue!

vladeko

pre 10 godina

Los izbor,iako je Moyes,trener koji zasluzuje,svo postovanje,,za rad u Evertonu,ipak je tamo imao svu slobodu,i nije imao prtisak rezultata.Man.Utd je planetarni fenomen,Moyes je predugo vremena proveo u prosecnom timu.Ovo je truli kompromis,srednje resenje.Ili su trebali da dovedu trenerske gigante Murinja ili Hajkensa ili pocetnika Solskjera ili Gigsa.U LS ce biti nikada jaca konkurencija,ranjeni lavovi Barsa i Real,silni Bayern,PSG,Juventus,Chelsea.U premier ligi ce glavni rival biti strasni Chelsi,sa extra motivisanim Murinjom,i blanko racunom,izdvojenim za pojacanja,tu je i City,Arsenal,svi ce kidisati,trazice svoju sansu

y

pre 10 godina

Bice interesantno videti ko ce da zameni Moyes-a u Evertonu. Taj tim vec dvadeset godina kuburi sa nedostatkom klasicnog napadaca. Uvek su imali jednog ali povredjenog odn. suspendovanog(Duncan Ferguson). Ono sto je najludje sve super-zvezde mladjeg brata (Liverpula) su navijaci Evertona iz decackih dana. Spisak je neverovatan. U tom klubu izgleda da sve ide naopako i zbog toga (ali i zbog genijalnosti trenera A.Fergusona i Vengera) su pali na 4. mesto po uspesnosti u engleskom fudbalu.

albel

pre 10 godina

Totalno prosecan trener.Svaka njemu cast za rezultate sa Evertonom,ali jedno je voditi jedan prosecan klub bez nekog veceg pritiska,kada niko ne od tebe ne ocekuje neke senzacionalne rezultate,a sasvim nesto drugo voditi United gde je godina bez trofeja neuspeh.I da,bas ce Ronaldo da se vrati da ga trenira neki tamo Mojes...

djenoa

pre 10 godina

na srpskom, on je Mojes. to po pravopisu. nije bitno kako oni kazu i kako izgovaraju jer srpski jezik ima svoja pravila kako se strana imena izgovaraju. Francuzi za svoj glavni grad kazu Pari i to sve sa kotrljajucim R. Englezi za svoj Landn, ali mi ipak kazemo Pariz i London. Bezbroj je primera i nema razloga da se Mojes sada prekrstava u Mojs ili Mojz. Jednostavno - nije ispravno.

bogdan

pre 10 godina

Mojes! ne mojs, šabi, šavi, mančini, solšer, teves, gomes, ramires... (дурантула окц, 9. maj 2013 16:58)

Kaže se baš Mojs, Mačini, Teves, i sve ostalo. To što su tebe Kovinjalo i Milojko naučili pogrešno, pa sad odbijaš da ispraviš grešku na koju si navikao - to je već tvoj problem.

darryl dawkins

pre 10 godina

Pisite imena onako kako se pisu,razumeo bi da je cirilica pa je glupo da napises Моjес ili бецхам...Ako ameri mogu da ispostuju i napisu Stojaković cemu glumljenje ludila?.

S4

pre 10 godina

Moyes se izgovara mojz, carrick se izgovara karik a ne kerik, gareth barry se izgovara gareth bari a ne geret beri, garry neville se izgovara gari a ne geri. Ovo su samo neka od pogrešno izgovorenih imena u toku prenosa na kanalima sportkluba.

Goran

pre 10 godina

Ne znam šta je problem kada je jasno da se čita Mojz, barem je danas lako na internetu proveriti da ga tako izgovaraju Englezi, a pri tome ti glasovi postoje već u našem jeziku M O J Z, pa ne vidim u čemu je zabuna????

Goran

pre 10 godina

Zapravo se facebook izgovara na engleskom /ˈfeɪsbʊk/.
http://oxforddictionaries.com/definition/english/Facebook?q=facebook
A u srpskom jeziku postoji glasovna promena jednacenje po zvucnosti zbog cega bi trebalo reci fejzbuk, samo ne znam da li se za strane reci strogo postuje to jednacenje po zvucnosti.

Nikola

pre 10 godina

Izgovara se MOJZ ali nema veze i onako ovo necete objaviti. Na ovom linku se moze videti izgovor: http://www.pronouncenames.com/pronounce/moyes

Tupakamaru

pre 10 godina

Ne volim Everton, nisu mi simpatični, ali svaka čast Mojes na uspesima sa tom ekipom. Kao što reče ovde neko, samo su on Rednap i Onil imali tu i tamo zapažene rezultate, sa slabijim klubovima. Nisam neki ljuitelj ni Uniteda, nadam se da neće ni rezultate imati.
A sad o dosadi zvanoj kako se šta izgovara: Kad se Englezi budu počeli da izgovaraju Ivan (a ne Ajvan, I=aj kod njih), tad ću i ja reći Mojz (ili kako je već pravilno). Isto važi i za Šabija, Sa Pintua i druge. Pa Porto se pravilno kaže Purto, ako hoćete da izmišljate toplu vodu. Kao što mi nije jasno bilo kako se Princ Tago izgovara Tejgo, ili Leichester Lester. Špaci ne izgovaraju g (Hihon primer), Niko ne zna č i ć da izgovori... Mnogo još primera. Piši kao što govoriš je pravilo našeg jezika. E kad pričaš sa stancima, na stranom jeziku, tu su valjda druga pravila.

velja

pre 10 godina

ovo nije nikako dobro da se potpisuje ista pre zavrsetka sezone.za priper -u zadnjem kolu MU treba tri poena da osvoji titulu,a tu utakmicu igraju protiv evertona.skakljivo zar ne

Mita

pre 10 godina

Dobar trener,ali nije on za Man Utd. Bice na samom dnu sa Man. Bolje da je osatao u Evertonu. Jirgen Klop je pravi naslednik Fergusona. Ser Alex sve najjbolje u daljem zivotu!

hadzialagic, uklizavanje

pre 10 godina

E nek je vala otisao stari Fergi, trpim ga vec preko dvadeset godina.Jos od onog finala Kupa pobjednika kupova kad je Mark Hjuz postigao gol za pobjedu. Sto je dosta je dosta je.
Ako ovaj novi Skot ostane 6 godina na klupi, ja preuzimam Barcelonu. Sta oni misle? Da ce opet neko zacementirati svoje mjesto na klupi u narednih 20 godina? Nema toga vise.

jajaja

pre 10 godina

man utd sledece sezone ima da se bori za ulazak u LS! Kakav crni moes,jedino murinjo moze da osvoji LS i ligu...
ovaj moes je ko ferguson. dovodice opet britance poput kerika flecera o seja... pisi propalo!!!

albel

pre 10 godina

Totalno prosecan trener.Svaka njemu cast za rezultate sa Evertonom,ali jedno je voditi jedan prosecan klub bez nekog veceg pritiska,kada niko ne od tebe ne ocekuje neke senzacionalne rezultate,a sasvim nesto drugo voditi United gde je godina bez trofeja neuspeh.I da,bas ce Ronaldo da se vrati da ga trenira neki tamo Mojes...

vladeko

pre 10 godina

Los izbor,iako je Moyes,trener koji zasluzuje,svo postovanje,,za rad u Evertonu,ipak je tamo imao svu slobodu,i nije imao prtisak rezultata.Man.Utd je planetarni fenomen,Moyes je predugo vremena proveo u prosecnom timu.Ovo je truli kompromis,srednje resenje.Ili su trebali da dovedu trenerske gigante Murinja ili Hajkensa ili pocetnika Solskjera ili Gigsa.U LS ce biti nikada jaca konkurencija,ranjeni lavovi Barsa i Real,silni Bayern,PSG,Juventus,Chelsea.U premier ligi ce glavni rival biti strasni Chelsi,sa extra motivisanim Murinjom,i blanko racunom,izdvojenim za pojacanja,tu je i City,Arsenal,svi ce kidisati,trazice svoju sansu

bogdan

pre 10 godina

Mojes! ne mojs, šabi, šavi, mančini, solšer, teves, gomes, ramires... (дурантула окц, 9. maj 2013 16:58)

Kaže se baš Mojs, Mačini, Teves, i sve ostalo. To što su tebe Kovinjalo i Milojko naučili pogrešno, pa sad odbijaš da ispraviš grešku na koju si navikao - to je već tvoj problem.

дурантула окц

pre 10 godina

Mojes! ne mojs, šabi, šavi, mančini, solšer, teves, gomes, ramires...jos malo ce da bude meši, šonaldo, rodni, van perši, ćovinko, falšao, valenšia, lebron šejms, kevin šurent, štodemajer, tim šankan, manu šinobili, stef šari, klej šompson, djibril šiše, arjen šoben, mario gomeš...mislim da ste razumeli sta hocu da kazem

diplomirani filolog anglista

pre 10 godina

Ako bas hocete da zalazite u detalje, Moyes se izgovara /'moiz/. Da, sa /z/ zbog toga sto se nakon vokala i zvucnih suglasnika izgovara /z/, a /s/ se na kraju reci izgovara samo nakon bezvucnih suglasnika. Medjutim, posto su nase usi "trenirane" za srpski jezik gde vaze malo drugacija pravila (mi imamo 30 slova i 30 glasova tako da automatski cujemo samo tih 30 glasova iako ih izgovaramo vise, dok sa druge strane Englezi imaju 26 slova ali cak 44 glasa), prilikom srpske transkripcije njegovog prezimena pise se 'Mojs' zato sto je to u duhu naseg jezika (isti primer je Facebook - izgovara se /'feizbuk/, sa /z/ a ne sa /s/, zbog toga sto ide nakon vokala diftonga /ei/ a ne nakon bezvucnog konsonanta, ali posto mi nismo 'trenirani' za takve stvari mi to cujemo kao 'fejsbuk' jer je to u skladu sa nasim jezikom). To sto su nasi komentatori godinama pogresno izgovarali njegovo prezime ne znaci da treba da nastavimo da ga izgovaramo pogresno.

Posto verujem da smo to razjasnili, zelim dobrodoslicu Mojsu u Junajted i drago mi je sto su bas njega izabrali jer predstavlja potencijalno dugotrajno resenje, ne deluje kao neko ko ce otici nakon sto osvoji dve titule.

MRKY

pre 10 godina

Navijam za Everton od kad zam za sebe,mogu sad rec samo jednu stvar-iduce godine promptno ispadamo... In Moyes we trust-Once blue-always blue!

hvala za sve

pre 10 godina

I posle Skota Skot!!!
posto ga je Fergi preporucio, zelim da ukazem poverenje novom treneru. Kako strasno zvuci ovo novi trener, mozda je lakse starijim navijacima Junajteda, ali ja sam se rodio u eri Ser Aleksa Fergusona, ceo zivot na toj klupi vidim samo Fergusona, mnogo je tesko.
Boze, hvala ti sto sam ziveo u eri Fergusona. Koliko god da je njegov uspeh danas veliki za 50 godina ce biti jos veci. Tada ce mnogi pricati legende o velikom Ser-u, a ja cu se ponosno hvaliti da sam se zajedno sa njim prezivljavao sve uspone i padove jednog od najvecih klubova na svetu...

hadzialagic, uklizavanje

pre 10 godina

E nek je vala otisao stari Fergi, trpim ga vec preko dvadeset godina.Jos od onog finala Kupa pobjednika kupova kad je Mark Hjuz postigao gol za pobjedu. Sto je dosta je dosta je.
Ako ovaj novi Skot ostane 6 godina na klupi, ja preuzimam Barcelonu. Sta oni misle? Da ce opet neko zacementirati svoje mjesto na klupi u narednih 20 godina? Nema toga vise.

jajaja

pre 10 godina

man utd sledece sezone ima da se bori za ulazak u LS! Kakav crni moes,jedino murinjo moze da osvoji LS i ligu...
ovaj moes je ko ferguson. dovodice opet britance poput kerika flecera o seja... pisi propalo!!!

ja

pre 10 godina

beše jedan Henšoc ali onda dođe Coa Informejšn i nauči nas da se izgovara Anšo, ali ako sam ceo život izgovarao Mojes neću sigurno menjati to zato što se neko od novinara našao pametan da me uči isto kao i za Ćavija

velja

pre 10 godina

ovo nije nikako dobro da se potpisuje ista pre zavrsetka sezone.za priper -u zadnjem kolu MU treba tri poena da osvoji titulu,a tu utakmicu igraju protiv evertona.skakljivo zar ne

Ris1

pre 10 godina

Engleski fudbal. Vrh svetskog profesionalnog sporta. Srecan sam sto mogu i na televiziji da gledam tu gospodu i profesionalce, a u drugu ruku veoma sam tuzan sto zivim u zemlji ne moralnih, kvarnih i losih ljudi kojo imaju toliko los i kvaram odnos prema sportu. Inace poricem iz sportske porodice i otac mi je igrao u jednoj od najacih liga u tadasnoj evropi. Kosarkaskoj ligi stare Jugoslavije. Kakva politika takav i sport. Vrlo prosto. Davidu Mojesu zelim puno uspeha i da nastavi TRADICIJU svog sunarodnika. Tradicija rec koja je u Srbiji davno izumrla.

Tupakamaru

pre 10 godina

Ne volim Everton, nisu mi simpatični, ali svaka čast Mojes na uspesima sa tom ekipom. Kao što reče ovde neko, samo su on Rednap i Onil imali tu i tamo zapažene rezultate, sa slabijim klubovima. Nisam neki ljuitelj ni Uniteda, nadam se da neće ni rezultate imati.
A sad o dosadi zvanoj kako se šta izgovara: Kad se Englezi budu počeli da izgovaraju Ivan (a ne Ajvan, I=aj kod njih), tad ću i ja reći Mojz (ili kako je već pravilno). Isto važi i za Šabija, Sa Pintua i druge. Pa Porto se pravilno kaže Purto, ako hoćete da izmišljate toplu vodu. Kao što mi nije jasno bilo kako se Princ Tago izgovara Tejgo, ili Leichester Lester. Špaci ne izgovaraju g (Hihon primer), Niko ne zna č i ć da izgovori... Mnogo još primera. Piši kao što govoriš je pravilo našeg jezika. E kad pričaš sa stancima, na stranom jeziku, tu su valjda druga pravila.

mrmlj

pre 10 godina

zar je to što smo ga godinama zvali "mojes" argument da ga i dalje tako zovemo ako je pogrešno (a jeste)? pa i aca informacija, a i ostali naši komentatori s njim pod ruku, su givena godinama zvali "šaj" (stidljivi) umesto "šej" (kako se čovek zapravo zove) dok se sam given nije začudio kad mi se tako obratio prilikom jednog intervjua. aca je bar svoju gresku priznao i ispravio što mnogima ovde ne pada na pamet.

Mita

pre 10 godina

Dobar trener,ali nije on za Man Utd. Bice na samom dnu sa Man. Bolje da je osatao u Evertonu. Jirgen Klop je pravi naslednik Fergusona. Ser Alex sve najjbolje u daljem zivotu!

S4

pre 10 godina

Moyes se izgovara mojz, carrick se izgovara karik a ne kerik, gareth barry se izgovara gareth bari a ne geret beri, garry neville se izgovara gari a ne geri. Ovo su samo neka od pogrešno izgovorenih imena u toku prenosa na kanalima sportkluba.

Nikola

pre 10 godina

Kakve veze ima kako se izgovara? izgovaraj kad ga pomenes, pise se Xavi, znaci izgovara se Ćavi, i nije Dani Alves, jer on nije spanac nego je brazilac i zato Dani Alveš, isto kao sto Fabregasa ne zovemo Fabergaš...
U Holandiji se izgovara Fan Persi, ali sigurno se tako ne pise nego, Van Persi...
Ne bi me cudilo da Havi Martinez, postane Javi Martinez.

Trebalo bi da uvedemo pravilo da se imena stranaca pisu u originalu, onako kako im pise u dokumentima i onda bi izbegli problem.

bastard

pre 10 godina

pa dobro,zar mislite da ijedan englez ovoliko smara na nekom forumu ako se ime nekog srpskog igraca ne izgovori ili ne napise pravilno...maa daaj bree...na sta vi gubite vreme i oko cega se glodjete...

djenoa

pre 10 godina

na srpskom, on je Mojes. to po pravopisu. nije bitno kako oni kazu i kako izgovaraju jer srpski jezik ima svoja pravila kako se strana imena izgovaraju. Francuzi za svoj glavni grad kazu Pari i to sve sa kotrljajucim R. Englezi za svoj Landn, ali mi ipak kazemo Pariz i London. Bezbroj je primera i nema razloga da se Mojes sada prekrstava u Mojs ili Mojz. Jednostavno - nije ispravno.

дурантула окц

pre 10 godina

samo da dovede felainija! bejns ne treba, imamo vec evru, bütnera i fabia...novine su pogodile za mojesa, nadam se da je tacno i ono za ronalda, a ako ronaldo dodje, ne postoji razlog da runi ode

veliki strumf

pre 10 godina

@Piva's eye Ma ne godinama, vec je covek ceo zivot bio i kao fudbaler i kao trener Dejvid Mojes, a sad nekom znalcu palo na pamet da ga preimenuje.

dupli_kantar

pre 10 godina

Moyes-a izuzetno postujem i gotivim, pre svega zbog kluba u kom je zavrsio igracku i poceo trenersku karijeru. Sa druge strane, koliko gotivim "lillywhites-e", toliko nisam simpatizer "karamela", ali cinjenica je da ovaj covek najduze traje (posle Fergusona i Wengera), cinjenica je da zna znanje, cinjenica je da je relativno mlad (u poredjenju sa Fergijem, naravno) - bolji izbor nije postojao. Mnogi su pricali o Murinju, ali Murinjo nije taj tip koji ce se zadrzati na jednom mestu duze od 2-3 sezone (a MU ne zeli trenera na 2-3 sezone).

Da je Moyes imao budzet priblizan gradskom rivalu (koji mi je drugi omiljeni klub na ostrvu, odmah iza P.N.E.-a) - covek bi u prethodnih 11 sezona sa karamelama uzeo 3-4 titule provereno.

Zato, kapa dole Fergiju za ostvareno (ne gotivim ga bas najvise, ali ostvareno mu niko ne moze osporiti i oduzeti), a kapa dole i Moyes-u....a ponajvise kapa dole board-u MU-a koji je (uz Fergusonov blagoslov) izabrao upravo Moyes-a.

kosmopolita

pre 10 godina

Ukoliko ode iz Evertona, karamele treba da angazuju Roberta Martineza iz Vigana ..sa onom krs ekipom opstaje 2 sezone i doslo je vreme za razlaz

Ferguson forever!!!

pre 10 godina

Neka je sa srecom, mozda je on i najbolje resenje. Nikada nece biti kao Fergi, ali treba mu dati sansu da se dokaze. Iskreno, ja od Mojesa ocekujem dosta, mozda nece osvojiti titulu u 1. sezoni... Ali, ja mu dajem 3 godine fore, kako Fergiju, tako i njemu. Neka stvori tim kakav zeli, imace ogroman pritisak na toj klupi, svi njegovi potezi ce biti pod ogromnom lupom javnosti... Zelim mu dugu karijeru i da osvoji bar pola Fergijevih trofeja!

Asprilja

pre 10 godina

Želim ti puno uspeha,jedini čovek uz Harija Rednapa i Martina Onila ko je imao zapažene rezultate na ostrvu,naravno tu ne mislim na ove velike klubove.

Nemanja

pre 10 godina

@mrmlj није спорно, али нека се онда придржавају СВИХ презимена, а не само неких... Нпр., по истој транскрипцији, требало би "Фр(рр)гусон" (дугоузлазни на првом слогу - Р)... Овако, они се ухвате само за неке, и испадају смешни и недоследни.

Wayward son

pre 10 godina

i to ugovor na 6 godina, znaci i ako ne bude rezultata, bice trener, kao sto i Ferguson nije imao rezultate na pocetku... sta ti je veliki klub, a ne kao kod nas, pad forme - dovidjenja!

Man Utd

pre 10 godina

Evo sta je pricao legendarni SAF o Unitedovim igracima:

"Da je malcice visi, bio bi najbolji igrac u Britaniji. Otac mu je dovoljno visok, zato treba proveriti njihovog mlekara."
Gary Neville

"Nadvio se na mene nakon što smo se posvadjali, a ostali igraci vec su pokrivali oci. Pogledao sam prema gore i pomislio: Ako me udari, mrtav sam."
Peter Schmeichel

"Sećam se kada sam ga video prvi put. Imao je 13 godina i sarao terenom poput koker spanijela koji lovi komad papira na vetru."
Ryan Giggs

"Nekad pogledate u polje i vidite kravu, pa pomislite kako je bolja od one na vasem imanju."
Wayne Rooney

"Ako je ikad igde na svetu bio igrac koji je stvoren za Manchester United, to je on. Napuhao bi se, izbacio prsa, podigao glavu i gledao svuda okolo, kao da pita: Koliki si, jesi li dovoljno veliki za mene?"
Eric Cantona

Miki25

pre 10 godina

Vidim da dosta njih pominje pocetak Fergusona u Man Utd a svi zaboravljaju da napisu kakav je to klub tad bio a kakav je sad! On je od posrnulog velikana sa igracima koji su razmisljali samo kako da se napiju napravio primer izbacivsi ih iz tima i godinama stvarao tim, nesto sto je u danasnjem fudbalu nezamislivo i vratio Man Utd na pravi put i cak ga napravio jos vecim gigantom! Ne preuzima Mojes neke amatere vec jednu sampionsku generaciju uz dosta mladih igraca i sigurno da je i pritisak nesumnjivo veci ali zato je Fergi tu, da ga posavetuje i pomogne... Bice veoma tesko vidjeti da na klupi ne sjedi SAF jer sam odrastao gledajuci njega na tom mjestu ali treba dati sansu i podrsku Mojesu kojeg je ujedno i Fergi odabrao!

y

pre 10 godina

Bice interesantno videti ko ce da zameni Moyes-a u Evertonu. Taj tim vec dvadeset godina kuburi sa nedostatkom klasicnog napadaca. Uvek su imali jednog ali povredjenog odn. suspendovanog(Duncan Ferguson). Ono sto je najludje sve super-zvezde mladjeg brata (Liverpula) su navijaci Evertona iz decackih dana. Spisak je neverovatan. U tom klubu izgleda da sve ide naopako i zbog toga (ali i zbog genijalnosti trenera A.Fergusona i Vengera) su pali na 4. mesto po uspesnosti u engleskom fudbalu.

Nikola

pre 10 godina

Izgovara se MOJZ ali nema veze i onako ovo necete objaviti. Na ovom linku se moze videti izgovor: http://www.pronouncenames.com/pronounce/moyes

Goran

pre 10 godina

Ne znam šta je problem kada je jasno da se čita Mojz, barem je danas lako na internetu proveriti da ga tako izgovaraju Englezi, a pri tome ti glasovi postoje već u našem jeziku M O J Z, pa ne vidim u čemu je zabuna????

samo se zezam

pre 10 godina

ok,slazem se sa izgovorima na originalnom jeziku,ali onda menjamo Landn,Minii,Vin,Roum,Peris,Budapest,Etlentik Ousn,Indien Si,Inglis Kvin...hahaha

darryl dawkins

pre 10 godina

Pisite imena onako kako se pisu,razumeo bi da je cirilica pa je glupo da napises Моjес ili бецхам...Ako ameri mogu da ispostuju i napisu Stojaković cemu glumljenje ludila?.

Goran

pre 10 godina

Zapravo se facebook izgovara na engleskom /ˈfeɪsbʊk/.
http://oxforddictionaries.com/definition/english/Facebook?q=facebook
A u srpskom jeziku postoji glasovna promena jednacenje po zvucnosti zbog cega bi trebalo reci fejzbuk, samo ne znam da li se za strane reci strogo postuje to jednacenje po zvucnosti.