Ponedeljak, 06.05.2013.

21:33

Genije: O'Saliven odbranio titulu!

Roni O’Saliven odbranio je titulu prvaka sveta u snukeru pobedivši u finalu u Šefildu Barija Hokinsa sa 18-12 u frejmovima.

Izvor: AG

Genije: O'Saliven odbranio titulu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

120 Komentari

Sortiraj po:

VladoKM

pre 10 godina

Sve cestitke ovom majstoru, jednostavno je legenda! Ne bi valjalo da snuker ostane bez njega, igra atraktivno, napadacki... Sta reci, sem - LEGENDA!!!

patolog

pre 10 godina

(Alexa, 7. maj 2013 01:07)
Nisi dobro obaveštem, bar 1/3 komentara napisao je naš najuporniji komentator na sve teme sajta b92 ( ja, realista, realno...), koji ima mali milon nikova. Možda si i ti "Alexa" on?

Milanche

pre 10 godina

Citat:Svaka njemu čast na igri, divim mu se otkako pratim taj sport. Ali u najdžentlmenskijoj aktivnosti na planeti jednostavno nije primereno onanisati štapom i praviti budalu od sudij(k)e. Stalno preti "penzijom", pa se vraća, ipak, zbog novca, a zaradio je u karijeri preko sedam miliona funti. Gde su mu?

Ne vraca se zbog novca,vec zato sto prvenstvo nema car ako vladar ne brani titulu.Zato je i Liverpulu UEFA odobrila da igra LS godinu posto ju je osvojio.To je car igre,nekada nije sve u parama,naravno ti to neces shvatiti.
A za gospodu koja tvrdi da Roni igra defanzivno,pitanje kako je onda tako popularan???
Igra ofanzivno,jednostavno,brzo.Uz penzionisanog Hendrija,uneo je caroliju u samo igru,stekao popularnost i navukao mnoge na snuker.To da zna da postavi snuker stoji,ali da ne igra ofanzivno ne stoji.

Daki

pre 10 godina

Drago mi je da ovoliko ljudi gleda i prati snuker. Počeo sam pre nekih 5 godina da aktivno pratim ovu zanimljivu igru i zahvaljujem se Roniju sto postoji. Bez njega ova igra definitivno ne bi bila ista. Neko reče da je Predrag Vukanović odličan komentator i pridružujem se tom mišljenju, jer od tog čoveka sam naučio sva pravila i usput saznao gomilu zanimljivosti vezane za igrače, njihov privatan život kao i samu igru.

karlito

pre 10 godina

Čovek je legenda,ne igram snuker,ali sa uživanjem gledam,maestro bravo!
Kaže čovek da više ne uživa u snukeru,dodje i objasni stvari.Neće se povući

mozak

pre 10 godina

svaka cast za igru,uz duzno postovanje,voleo bih ga videti kako igra i bilijar karambol.
to je igra za uzivanje takodje
moje postovanje

Knickerbocker

pre 10 godina

Ono kad se vracas umoran sa puta i izadjes iz rominga, pa prvo pogledas da li je car uzeo titulu pa se tek onda javis kevi da si ziv, zdrav i blizu kuce... :)

Mishel

pre 10 godina

Ne zelim da pomislim da se nece vratiti sledece godine da brani titulu, naprosto ga je milina gledati kad ovako igra! Pozdrav za sve ljubitelje snukera iz Herceg Novog.

veliki strumf

pre 10 godina

Ubedljivo najbolji igrac svih vremena kad su defanzivni udarci u pitanju i dovodjenje protivnika u snooker poziciju, a svakako je u top 3 igraca svih vremena. Od kada ga gledam na ovom turniru je odigrao najbolji snooker, narocito u finalu jer je i Hawkins bio izvanredan. Ipak, meni se vise svidja stil igre Juda Trumpa ili Robertssona, jer oni napadaju kugle iz skoro svake pozicije. Zato i gube meceve jer ne igraju disciplinovano, vec uvek ofanzivno, ali zato ih je lepo gledati.

RF

pre 10 godina

Ma bravo za genija, kakva dominacija, samo je bilo pitanje trenutka kada ce pasti Hokins na psiholoskom planu. Svaka cast Karteru,Trampu,Hokinsu i ostalim protivnicima svi oni su odlicni igraci, ali jednostavno O'Saliven je najbolji ikada!

Alexa

pre 10 godina

Na BBC-u 270 komentara ,na B92 93 pa zakljucite sami.Proporcionalno broju stanovnika Srbije i Engleske mi ga vise volimo.Ronnie Srbine cekamo te da proslavimo ispred skupstine!

ja

pre 10 godina

A ti bi mogao malo da ostaviš TV i kompjuter, pratiš sve na sajtu b92: tenis, košarku, fudbal, rukomet,odbojku, bilijar, politiku,umetnost, ekonomiju....idi čoveče malo na planinu, more, banju...odmori se...a i mi!
(Psiholog, 6. maj 2013 23:42)...ne mogu a da ne odgovorim, ali i ti isto to pratis, posto znas gde se javljam

Mia

pre 10 godina

Ovaj covek je zaista neverovatan! Snuker je jedan od najlepsih sportova, a Roni O'Saliven najveci i najbolji igrac svih vremena.

Zao mi je samo sto ne mozemo da gledamo i snuker koji igraju zene.

Mikaela

pre 10 godina

Svaka njemu čast na igri, divim mu se otkako pratim taj sport. Ali u najdžentlmenskijoj aktivnosti na planeti jednostavno nije primereno onanisati štapom i praviti budalu od sudij(k)e. Stalno preti "penzijom", pa se vraća, ipak, zbog novca, a zaradio je u karijeri preko sedam miliona funti. Gde su mu?

deadHero

pre 10 godina

RESPECT!!!


@satelit @karanfil aga @...
Snuker je dzentlmenska igra , a vasarskom se u zemlji seljaka na brdovitom Balkanu smatra zbog likova kao sto je @Čombe.

@zoro - SESIJA.

Ana

pre 10 godina

Cestitke za najboljeg snuker igraca svih vremena, najbrzeg, najludjeg, najharizmaticnijeg ... jos malo pa i najsmirenijeg ;) Od momenta kada sam cula da ce igrati na SP ni u jednom trenu nisam posumnjala u odbranu titule. Zasto bi inace posle godinu dana prekida dosao na Crucible, na caj i kolace? iskreno niko ga nije ni posteno izazvao sve do samog finala, a zajedno i sa finalnim mecem - nijedna izgubljena sesija. Bravo \o/ Za vatrene fanove, intervju posle ceremonije u bekstejdzu: https://soundcloud.com/moniquelimbos/wc2013roswinner Negde tamo od 4:44 minuta, pre toga je neko caskanje medju ostalim igracima, spikerima, i dr.

jadran

pre 10 godina

Gledao sam dobre igrače. Gledao sam odlične igrače. Gledao sam velikane ovog sporta. Gledao sa Hendry-a, ali jedan je Titan Ronnie!

mj23

pre 10 godina

sa 10 godina prvi century. sa 15 prvi maximum break.

ovo što on igra nije 60 posto onoga kako je igrao prije 7-8 godina. ovo je za njegove standarde prosiječna razina (što samo govori da je čovjek vanzemaljac), ali problemi sa glavom, porocima (mislim da je bio pozitivan i na kanabis), depresijom, tabletama su ga koštali barem još 4-5 SP-a.

jedan od najkarizmatičnijih sportaša ikad.

ja

pre 10 godina

Predrag Vukanovic je odlican komentator, bira prave reci u pravu vreme, imam pik na Ceronju, njegov glas mi ne prija i u toku meca previse prica o statistici, @zoro...mozemo sve da se prevede ali nije u tome fora

Ilija

pre 10 godina

Uzivanje je gledati ga kako igra, kako samo kontrolise belu, a svaka obojena ide po sredini rupe. Ovakav genije se jednom radja, ne igra godinu dana, dodje na najvazniji turnir i odere. Bravo Roni, bravo majstore, zbog tebe ovaj sport zivi!

Psiholog

pre 10 godina

(ja, 6. maj 2013 23:23)
A ti bi mogao malo da ostaviš TV i kompjuter, pratiš sve na sajtu b92: tenis, košarku, fudbal, rukomet,odbojku, bilijar, politiku,umetnost, ekonomiju....idi čoveče malo na planinu, more, banju...odmori se...a i mi!

Tbl

pre 10 godina

I ja obožavam snooker ali evo da ne ispadne da su svi samo navijači Ronija O Salivena, meni su omiljeni igrači Stiv Dejvis i Stiven Hendri. O Saliven je zadnja aktivna legenda, a kolika je razlika u odnosu na nove igrače pokazao je i na ovom prvenstvu. Šteta što od mlađih ne postoji neko na tom nivou. E koje su to partije bile dok su sva trojica igrala. Baš mi fale dva Stiva i njihova mirnoća. Roni je drugi tip igrača ali definitivno ono što on može niko nikad nije mogao. Ipak ja sam navijač Dejvisa i Hendrija, prava gospoda snookera i ta trojka je za klasu iznad. Tu je negde i Higins bio, a ovo danas...
P. S. Ovaj što pominje naše komentatore, pa nisam znao ni da ima naših, ne mogu ni da zamislim da gledam snooker bez engleskih komentatora! Tek je onda pun doživljaj.

smesko

pre 10 godina

Ronnie is the one and only!!!


@ (satelit, 6. maj 2013 22:34)
"jel moguce da ovoliko komentara stize na vest o jednoj vrsti vasarske zabave?"

Da li si uopste svestan prizemnosti svog komentara?!
Prvo, tvojom logikom: da li je moguce da si procitao, pa jos i komentarisao(!) "vest o jednoj vrsti vasarske zabave"?
Drugo, pitas se da li je moguce da ima toliko komentara, a sam povecavas brojku svojim?
I, konacno, oprobaj se u toj "vasarskoj zabavi" makar jedno pola sata, pa ces shvatiti da su oni koji su ispali u 1. kolu turnira jedno 100 svetlosnih godina ispred tebe. A za one jace igrace morali bi da osmislimo neku novu jedinicu...

emilli

pre 10 godina

Kao sto je Ronaldinjo umetnik u fudbalu,Federer u tenisu,Dzordan u kosarci,to je Roni u bilijaru.Za vikend cemo imati prilike da gledamo egzibiciju u kojoj ce ucestvovati legende ovog sporta sa Ronijem na celu.

Squeeky

pre 10 godina

Imao sam srece da pratim ceo spektakl na BBCju. To inace radim u poslednjih 15 godina. Sada i moja 9-godisnja cerka gleda sa mnom. Nevidjeno gotivno kada cela familija ucestvuje u navijanju, iscekivanju udaraca, gde ce bela kugla da zavrsi a da ne pominjem kada krene "snuker"-ovanje. Primetio sam da cak i didakticki deluje jerbo sada 'cera razmislja unapred po mnogim stvarima po ugledu na pravi snooker. A jos naucismo engleski samo tako. Ziveo "Crucible", ziveo BBC!

djole

pre 10 godina

Zao mi je ovog Berija,bas izgleda kao gotivan lik,pravi blejac :-D A sto se tice Ronija,sve reci su suvise,sa kojoj lakocom je osvojio je trofej to nije normalno i pritom oborio par rekorda.Ko da je igrao u lokalnom bilijar klubu sa ortacima a ne u Crucible teatru :-D

Aleksandar

pre 10 godina

...nastavak: Ali, posle mesec dana od izlaska sa rehabilitacije osvojio je Premijer ligu, a u prvom redu je bilo par njegovih drugova i drugarica sa klinike. Proslavili su titulu uz čaj! Sve to imate u njegovoj životnoj priči na youtube-u. Ali zato je on Genije, a oni su nekad takvi, prosto čudni.
SP u snookeru je najjače takmičenje u ovom sportu, pa samo kvalifikacije se igraju 7 dana bez prestanka. Mnoštvo dobrih poteza, frejmova, brejkova, mečeva. On ih je osvojio 5! Odbranio je titulu, što je poslednji put uspelo Velikom Hendriju i to pre 17 godina.
Ok..ali on je to uradio uz pauzu od skoro godinu dana bez zvaničnog meča! Ljudi, on prosto nema konkurenciju. Njegovim povlačenjem snooker bi mnogo izgubio, no svačemu dođe kraj pa nas nažalost i to čeka nekad. Ali nadajmo se da to neće skoro biti, pa da ga gledamo u mečevima protiv potencijalnih velikana ove igre, Selbija, Robertsona, Dinga, ili opet u mečevima titana kao što je Higins. Do tad, uživajte u snookeru. Sledećeg vikenda je egzibicioni turnir velikana. Pozdrav za sve ljubitelje ove igre iz Srbije!

ЈоГ

pre 10 godina

Свака част, и ево ја ћу први да кажем, уз све што је позитивно речено, човек је још и леп, згодан и шармантан. Плус и нормалан и прави спортиста и џентлмен, а то је нажалост ретко, обично им паре, слава и изглед ударе у главу...

Zuba

pre 10 godina

Cestitke Salivenu.....Jos se secam kako je zajedno sa Hendrijem izasao na duel Stoletu Sajli i Gradetu moravcu u selu Batusinac u zadimljenom bifeu na legendarnoj sestici,pregazili su ih pripiti Stole i Grade....:-):-) ....Jos jednom svaka cast Roni..
(markus, 6. maj 2013 21:44)

Secam se kao da je juce bilo a sudila luda Mileva.:-) :-)

zoro

pre 10 godina

Svaka cast Roniju, ali moram da se osvrnem na komentatore Eurosporta i njihove sesije, kikove, frejmove, potove i opste nepoznavanje igre. Znam da ne postoje srpske reci zaa bas sve, ali mogli su bar nesto nase da ubace. Veci deo prvenstva nisam pratio jer nisam njih mogao da slusam. Ako cujem jos jednom sesija, poludecu.

MI6

pre 10 godina

Nisam neki strucnjak za ovu igru, niti pratim redovno, tu i tamo bacim oko jer je igra zaista sjajna. Naravno, Ronnie je car, svaka mu cast! Mnogo gotivan lik! ;-)

THE ROCKET

pre 10 godina

Jedini ali napominjem JEDINI sportista koga voli ceo svet ,jedinstven covek ,ne moguce ga je neobozavati ,specifican ,faca ,KRALJ! LEGENDA MEDJU NAJVECIM LEGENDAMA ne samo po sportu nego i po karakteristikama koje su neodoljive za svakog ljubitelja

Sasa Milosevic

pre 10 godina

Ekscentrik i osobenjak. Covek koji obozava svoju porodicu i ponasa se potpuno suprotno engleskim (ustogljenim) manirima koji su sastavni deo ove igre. Covek koji je doneo novu dimenziju u shvatanje i popularizaciju snooker-a u svetu. Covek koji snooker igra da bi zabavio sebe i sve koji ga gledaju. Ko je ikada uzeo bilijar stap u ruke i udario njime po lopti, zna koliki je ovaj covek genije. Neverovatan je problem za svakog coveka da se posle godinu dana vrati ma kom poslu kojim se bavi, za to je zasluzan neponovljivi talenat. Jedan, jedini, neponovljivi, jedinstveni, genijalni ... Ronie!!!

Aleksandar

pre 10 godina

Bravo maestro,legendo,kralju,institucijo...:))vratiti se iz penzije,i ovako pomesti konkurenciju,nevjerovatno.Idemo još jednom,Ronnie 'The Rocket'O'Sullivan:))

jota

pre 10 godina

Cestitke fenomenalnom Roni O’Salivenu na novoj tituli prvaka sveta.

Kako neko rece bez njega je ovaj sport manje zanimljiv.

Ali i cestike urednicima potala B92, iz razlog sto ste ispratili ovaj sampionat u snukeru na krajnje profesionalana i ekspeditivan nacin.

U nadi da cete i dalje medijski ostati uz ovaj predivan sport, jer interesovanje je sve vece u smislu gledanosti i pracenja snukera, veliki pozdrav, najboljoj sportskoj redakciji u Srbiji - B92.........

Aleksandar

pre 10 godina

Dragi ljubitelji snookera, nadam se da ste pratili ovo SP jer je ovo što smo gledali poslednjih 15ak dana jedan od najvećih poduhvata u istoriji sporta. Ne, ne preterujem. Pa to je čovek (mada podseca na biće sa neke druge planete), isti onaj koji je sa 17-18 godina nosio prvi osvojeni trofej ocu u zatvoru (uhapšen i osuđen na 18 godina zbog ubistva u noćnom klubu). Maksimalni brejk od 147 koji je napravio u prvoj rundi SP 1997. godine je najbrži u istoriji, 5 minuta i 20 sekundi. Šteta što ima onih koje ovaj sport smara, ali nešto za njih, to je kao da Ronaldo postigne 10 golova na meču. Nije za poredjenje, ali to je nešto što se vrhunac majstorstva! A on ih je napravio 11 do sada. Nije hteo više, novčane nagrade nisu visoke. To je njemu motiv. Svakako je on, kao što neko napisa ovde, genije u telu labilne osobe (zbog svega što je van terena-stola rekao i uradio), to ga je omelo da uradi mnogo više, no i pored toga on je najveći koga je ovaj sport ikada imao, a sva je prilika da će tako i ostati. Hendri, Dejvis i sl, svakako su legende, velikani, ma majstori ove igre, ali Roni poseduje nešto što Wikipedia niti bilo koja druga statistika prikazuje. Zato niko nije ravnodušan prema njemu, zato ga većina obožava. Ljudi, pa on je veći deo karijere bolovao od depresije pa i bipolarnog poremećaja, početkom ovog veka imao je problem i sa drogom/alkoholom...kraj I dela :)

Peppino

pre 10 godina

Ronnie je zaista genijalac, ali sve cestitke i Barry-ju na izvanrednoj formi tokom turnira i povratku protiv Walden-a u polufinalu od koga je gubio 12-8. Nisam verovao da ce da uzme vise od recimo 7 frejmova u finalu, ali se odlicno drzao do 7-7. Nadam se da ce obojica igrati i naredne godine.

roberto

pre 10 godina

Pratim ovu igru jos od 1994, pod vladavinom Hendry -ja, i ostale, i mogu vam reci da he Ronnie neponovljiv i najbolji igrac snukera svih vremena. Njegova igra je sama umetnost.... i bezvremenski. Jako me je razocarao stil igre ostalih (izuzev Barry Hawkins -a i Judd Trumpa), kao: udri i bezi.... pa sta bude.... ali Ronnie je jedan za sva vremena!

Jedan je Jimmy

pre 10 godina

Ronnie jeste kralj snookera ali je samo Jimmy White LEGENDA.Najbolji levoruki snooker igrac.1992 svetski sampionat prvo kolo i maximum break 147,a onda finale sa tada mladim junosom Stivenom Hendrijem koji je vec tada bio najbolji i neverica Jimmy rastura Hendrija 14:8 u frejmovima kao u transu.I tada kao u nekom Hollywodd blockbasteru Hendri dobija 10 frejmova za redom.Nesto kao Partizan u finalu kupa sampiona sa Realom razbija Real i na kraju gubi.Ostala je samo legenda o finalu '92.

Stricker

pre 10 godina

Jedan, jedini i neponovljivi! Nadamo se da ostaje... Sve čestitke Hawkins-u i što je opravdao ulogu finaliste, a što su mnogi osporavali.

markus

pre 10 godina

Cestitke Salivenu.....Jos se secam kako je zajedno sa Hendrijem izasao na duel Stoletu Sajli i Gradetu moravcu u selu Batusinac u zadimljenom bifeu na legendarnoj sestici,pregazili su ih pripiti Stole i Grade....:-):-) ....Jos jednom svaka cast Roni..

Daki

pre 10 godina

Kakva dominacija velikog šampiona.
Postoje sportisti koji su popularniji od samog sporta kojim se bave.
Ronnie je najbolji primer toga.

FLY ROCKET!!!

markus

pre 10 godina

Svaka vam cast sto obljavljujete svaki komentar,pa makar bio i zezanje koje nema veze sa mozgom...NAJBOLJI SAJT NA SVETU....ovo ne objavljujte....:-):-)veliki pozdrav

kobac

pre 10 godina

U početku sam se smejao drugu što prati ovaj sport, sad sam teški fanatik! Čak smo probali i da odigramo jednu partiju u bilijar klubu, za sat vremena igre rezultat je bio 1-1(ne u partijama..)Posle toga odlučili smo da ipak ostanemo samo fanovi igre. Bravo Roni mačko!

Raketa

pre 10 godina

Kakvo uzivanje gledati ovakvog sampiona! I Bari je igrao odlicno, ali nista ne pomaze protiv ovog fanatika :D Bravo, Roni, nadam se da cemo te opet gledati :)

agronom

pre 10 godina

Beri je opravdao ulogu finaliste, cak je u pojedininim trenucima igrao briljatno, ali Roni je Roni, svaku gresku rivala koristi, i krade mu frejm pred nosom. Uzivajte u igri ovog majstora, najboljeg igraca snukera kog ce svet ikada videti, jer ovakav talenat se radja jednom u 100 godina. VELIKI RONI O'SALIVEN!! BRAVO MAJSTORE!

Daki

pre 10 godina

Kakva dominacija velikog šampiona.
Postoje sportisti koji su popularniji od samog sporta kojim se bave.
Ronnie je najbolji primer toga.

FLY ROCKET!!!

agronom

pre 10 godina

Beri je opravdao ulogu finaliste, cak je u pojedininim trenucima igrao briljatno, ali Roni je Roni, svaku gresku rivala koristi, i krade mu frejm pred nosom. Uzivajte u igri ovog majstora, najboljeg igraca snukera kog ce svet ikada videti, jer ovakav talenat se radja jednom u 100 godina. VELIKI RONI O'SALIVEN!! BRAVO MAJSTORE!

markus

pre 10 godina

Cestitke Salivenu.....Jos se secam kako je zajedno sa Hendrijem izasao na duel Stoletu Sajli i Gradetu moravcu u selu Batusinac u zadimljenom bifeu na legendarnoj sestici,pregazili su ih pripiti Stole i Grade....:-):-) ....Jos jednom svaka cast Roni..

Sasa Milosevic

pre 10 godina

Ekscentrik i osobenjak. Covek koji obozava svoju porodicu i ponasa se potpuno suprotno engleskim (ustogljenim) manirima koji su sastavni deo ove igre. Covek koji je doneo novu dimenziju u shvatanje i popularizaciju snooker-a u svetu. Covek koji snooker igra da bi zabavio sebe i sve koji ga gledaju. Ko je ikada uzeo bilijar stap u ruke i udario njime po lopti, zna koliki je ovaj covek genije. Neverovatan je problem za svakog coveka da se posle godinu dana vrati ma kom poslu kojim se bavi, za to je zasluzan neponovljivi talenat. Jedan, jedini, neponovljivi, jedinstveni, genijalni ... Ronie!!!

Squeeky

pre 10 godina

Imao sam srece da pratim ceo spektakl na BBCju. To inace radim u poslednjih 15 godina. Sada i moja 9-godisnja cerka gleda sa mnom. Nevidjeno gotivno kada cela familija ucestvuje u navijanju, iscekivanju udaraca, gde ce bela kugla da zavrsi a da ne pominjem kada krene "snuker"-ovanje. Primetio sam da cak i didakticki deluje jerbo sada 'cera razmislja unapred po mnogim stvarima po ugledu na pravi snooker. A jos naucismo engleski samo tako. Ziveo "Crucible", ziveo BBC!

smesko

pre 10 godina

Ronnie is the one and only!!!


@ (satelit, 6. maj 2013 22:34)
"jel moguce da ovoliko komentara stize na vest o jednoj vrsti vasarske zabave?"

Da li si uopste svestan prizemnosti svog komentara?!
Prvo, tvojom logikom: da li je moguce da si procitao, pa jos i komentarisao(!) "vest o jednoj vrsti vasarske zabave"?
Drugo, pitas se da li je moguce da ima toliko komentara, a sam povecavas brojku svojim?
I, konacno, oprobaj se u toj "vasarskoj zabavi" makar jedno pola sata, pa ces shvatiti da su oni koji su ispali u 1. kolu turnira jedno 100 svetlosnih godina ispred tebe. A za one jace igrace morali bi da osmislimo neku novu jedinicu...

Stricker

pre 10 godina

Jedan, jedini i neponovljivi! Nadamo se da ostaje... Sve čestitke Hawkins-u i što je opravdao ulogu finaliste, a što su mnogi osporavali.

Aleksandar

pre 10 godina

Dragi ljubitelji snookera, nadam se da ste pratili ovo SP jer je ovo što smo gledali poslednjih 15ak dana jedan od najvećih poduhvata u istoriji sporta. Ne, ne preterujem. Pa to je čovek (mada podseca na biće sa neke druge planete), isti onaj koji je sa 17-18 godina nosio prvi osvojeni trofej ocu u zatvoru (uhapšen i osuđen na 18 godina zbog ubistva u noćnom klubu). Maksimalni brejk od 147 koji je napravio u prvoj rundi SP 1997. godine je najbrži u istoriji, 5 minuta i 20 sekundi. Šteta što ima onih koje ovaj sport smara, ali nešto za njih, to je kao da Ronaldo postigne 10 golova na meču. Nije za poredjenje, ali to je nešto što se vrhunac majstorstva! A on ih je napravio 11 do sada. Nije hteo više, novčane nagrade nisu visoke. To je njemu motiv. Svakako je on, kao što neko napisa ovde, genije u telu labilne osobe (zbog svega što je van terena-stola rekao i uradio), to ga je omelo da uradi mnogo više, no i pored toga on je najveći koga je ovaj sport ikada imao, a sva je prilika da će tako i ostati. Hendri, Dejvis i sl, svakako su legende, velikani, ma majstori ove igre, ali Roni poseduje nešto što Wikipedia niti bilo koja druga statistika prikazuje. Zato niko nije ravnodušan prema njemu, zato ga većina obožava. Ljudi, pa on je veći deo karijere bolovao od depresije pa i bipolarnog poremećaja, početkom ovog veka imao je problem i sa drogom/alkoholom...kraj I dela :)

Aleksandar

pre 10 godina

...nastavak: Ali, posle mesec dana od izlaska sa rehabilitacije osvojio je Premijer ligu, a u prvom redu je bilo par njegovih drugova i drugarica sa klinike. Proslavili su titulu uz čaj! Sve to imate u njegovoj životnoj priči na youtube-u. Ali zato je on Genije, a oni su nekad takvi, prosto čudni.
SP u snookeru je najjače takmičenje u ovom sportu, pa samo kvalifikacije se igraju 7 dana bez prestanka. Mnoštvo dobrih poteza, frejmova, brejkova, mečeva. On ih je osvojio 5! Odbranio je titulu, što je poslednji put uspelo Velikom Hendriju i to pre 17 godina.
Ok..ali on je to uradio uz pauzu od skoro godinu dana bez zvaničnog meča! Ljudi, on prosto nema konkurenciju. Njegovim povlačenjem snooker bi mnogo izgubio, no svačemu dođe kraj pa nas nažalost i to čeka nekad. Ali nadajmo se da to neće skoro biti, pa da ga gledamo u mečevima protiv potencijalnih velikana ove igre, Selbija, Robertsona, Dinga, ili opet u mečevima titana kao što je Higins. Do tad, uživajte u snookeru. Sledećeg vikenda je egzibicioni turnir velikana. Pozdrav za sve ljubitelje ove igre iz Srbije!

Raketa

pre 10 godina

Kakvo uzivanje gledati ovakvog sampiona! I Bari je igrao odlicno, ali nista ne pomaze protiv ovog fanatika :D Bravo, Roni, nadam se da cemo te opet gledati :)

kobac

pre 10 godina

U početku sam se smejao drugu što prati ovaj sport, sad sam teški fanatik! Čak smo probali i da odigramo jednu partiju u bilijar klubu, za sat vremena igre rezultat je bio 1-1(ne u partijama..)Posle toga odlučili smo da ipak ostanemo samo fanovi igre. Bravo Roni mačko!

mj23

pre 10 godina

sa 10 godina prvi century. sa 15 prvi maximum break.

ovo što on igra nije 60 posto onoga kako je igrao prije 7-8 godina. ovo je za njegove standarde prosiječna razina (što samo govori da je čovjek vanzemaljac), ali problemi sa glavom, porocima (mislim da je bio pozitivan i na kanabis), depresijom, tabletama su ga koštali barem još 4-5 SP-a.

jedan od najkarizmatičnijih sportaša ikad.

THE ROCKET

pre 10 godina

Jedini ali napominjem JEDINI sportista koga voli ceo svet ,jedinstven covek ,ne moguce ga je neobozavati ,specifican ,faca ,KRALJ! LEGENDA MEDJU NAJVECIM LEGENDAMA ne samo po sportu nego i po karakteristikama koje su neodoljive za svakog ljubitelja

djole

pre 10 godina

Zao mi je ovog Berija,bas izgleda kao gotivan lik,pravi blejac :-D A sto se tice Ronija,sve reci su suvise,sa kojoj lakocom je osvojio je trofej to nije normalno i pritom oborio par rekorda.Ko da je igrao u lokalnom bilijar klubu sa ortacima a ne u Crucible teatru :-D

roberto

pre 10 godina

Pratim ovu igru jos od 1994, pod vladavinom Hendry -ja, i ostale, i mogu vam reci da he Ronnie neponovljiv i najbolji igrac snukera svih vremena. Njegova igra je sama umetnost.... i bezvremenski. Jako me je razocarao stil igre ostalih (izuzev Barry Hawkins -a i Judd Trumpa), kao: udri i bezi.... pa sta bude.... ali Ronnie je jedan za sva vremena!

Ilija

pre 10 godina

Uzivanje je gledati ga kako igra, kako samo kontrolise belu, a svaka obojena ide po sredini rupe. Ovakav genije se jednom radja, ne igra godinu dana, dodje na najvazniji turnir i odere. Bravo Roni, bravo majstore, zbog tebe ovaj sport zivi!

jadran

pre 10 godina

Gledao sam dobre igrače. Gledao sam odlične igrače. Gledao sam velikane ovog sporta. Gledao sa Hendry-a, ali jedan je Titan Ronnie!

emilli

pre 10 godina

Kao sto je Ronaldinjo umetnik u fudbalu,Federer u tenisu,Dzordan u kosarci,to je Roni u bilijaru.Za vikend cemo imati prilike da gledamo egzibiciju u kojoj ce ucestvovati legende ovog sporta sa Ronijem na celu.

jota

pre 10 godina

Cestitke fenomenalnom Roni O’Salivenu na novoj tituli prvaka sveta.

Kako neko rece bez njega je ovaj sport manje zanimljiv.

Ali i cestike urednicima potala B92, iz razlog sto ste ispratili ovaj sampionat u snukeru na krajnje profesionalana i ekspeditivan nacin.

U nadi da cete i dalje medijski ostati uz ovaj predivan sport, jer interesovanje je sve vece u smislu gledanosti i pracenja snukera, veliki pozdrav, najboljoj sportskoj redakciji u Srbiji - B92.........

Aleksandar

pre 10 godina

Bravo maestro,legendo,kralju,institucijo...:))vratiti se iz penzije,i ovako pomesti konkurenciju,nevjerovatno.Idemo još jednom,Ronnie 'The Rocket'O'Sullivan:))

Peppino

pre 10 godina

Ronnie je zaista genijalac, ali sve cestitke i Barry-ju na izvanrednoj formi tokom turnira i povratku protiv Walden-a u polufinalu od koga je gubio 12-8. Nisam verovao da ce da uzme vise od recimo 7 frejmova u finalu, ali se odlicno drzao do 7-7. Nadam se da ce obojica igrati i naredne godine.

Tbl

pre 10 godina

I ja obožavam snooker ali evo da ne ispadne da su svi samo navijači Ronija O Salivena, meni su omiljeni igrači Stiv Dejvis i Stiven Hendri. O Saliven je zadnja aktivna legenda, a kolika je razlika u odnosu na nove igrače pokazao je i na ovom prvenstvu. Šteta što od mlađih ne postoji neko na tom nivou. E koje su to partije bile dok su sva trojica igrala. Baš mi fale dva Stiva i njihova mirnoća. Roni je drugi tip igrača ali definitivno ono što on može niko nikad nije mogao. Ipak ja sam navijač Dejvisa i Hendrija, prava gospoda snookera i ta trojka je za klasu iznad. Tu je negde i Higins bio, a ovo danas...
P. S. Ovaj što pominje naše komentatore, pa nisam znao ni da ima naših, ne mogu ni da zamislim da gledam snooker bez engleskih komentatora! Tek je onda pun doživljaj.

ЈоГ

pre 10 godina

Свака част, и ево ја ћу први да кажем, уз све што је позитивно речено, човек је још и леп, згодан и шармантан. Плус и нормалан и прави спортиста и џентлмен, а то је нажалост ретко, обично им паре, слава и изглед ударе у главу...

Zuba

pre 10 godina

Cestitke Salivenu.....Jos se secam kako je zajedno sa Hendrijem izasao na duel Stoletu Sajli i Gradetu moravcu u selu Batusinac u zadimljenom bifeu na legendarnoj sestici,pregazili su ih pripiti Stole i Grade....:-):-) ....Jos jednom svaka cast Roni..
(markus, 6. maj 2013 21:44)

Secam se kao da je juce bilo a sudila luda Mileva.:-) :-)

Alexa

pre 10 godina

Na BBC-u 270 komentara ,na B92 93 pa zakljucite sami.Proporcionalno broju stanovnika Srbije i Engleske mi ga vise volimo.Ronnie Srbine cekamo te da proslavimo ispred skupstine!

markus

pre 10 godina

Svaka vam cast sto obljavljujete svaki komentar,pa makar bio i zezanje koje nema veze sa mozgom...NAJBOLJI SAJT NA SVETU....ovo ne objavljujte....:-):-)veliki pozdrav

MI6

pre 10 godina

Nisam neki strucnjak za ovu igru, niti pratim redovno, tu i tamo bacim oko jer je igra zaista sjajna. Naravno, Ronnie je car, svaka mu cast! Mnogo gotivan lik! ;-)

ja

pre 10 godina

Predrag Vukanovic je odlican komentator, bira prave reci u pravu vreme, imam pik na Ceronju, njegov glas mi ne prija i u toku meca previse prica o statistici, @zoro...mozemo sve da se prevede ali nije u tome fora

deadHero

pre 10 godina

RESPECT!!!


@satelit @karanfil aga @...
Snuker je dzentlmenska igra , a vasarskom se u zemlji seljaka na brdovitom Balkanu smatra zbog likova kao sto je @Čombe.

@zoro - SESIJA.

ja

pre 10 godina

A ti bi mogao malo da ostaviš TV i kompjuter, pratiš sve na sajtu b92: tenis, košarku, fudbal, rukomet,odbojku, bilijar, politiku,umetnost, ekonomiju....idi čoveče malo na planinu, more, banju...odmori se...a i mi!
(Psiholog, 6. maj 2013 23:42)...ne mogu a da ne odgovorim, ali i ti isto to pratis, posto znas gde se javljam

Mia

pre 10 godina

Ovaj covek je zaista neverovatan! Snuker je jedan od najlepsih sportova, a Roni O'Saliven najveci i najbolji igrac svih vremena.

Zao mi je samo sto ne mozemo da gledamo i snuker koji igraju zene.

Knickerbocker

pre 10 godina

Ono kad se vracas umoran sa puta i izadjes iz rominga, pa prvo pogledas da li je car uzeo titulu pa se tek onda javis kevi da si ziv, zdrav i blizu kuce... :)

zoro

pre 10 godina

Svaka cast Roniju, ali moram da se osvrnem na komentatore Eurosporta i njihove sesije, kikove, frejmove, potove i opste nepoznavanje igre. Znam da ne postoje srpske reci zaa bas sve, ali mogli su bar nesto nase da ubace. Veci deo prvenstva nisam pratio jer nisam njih mogao da slusam. Ako cujem jos jednom sesija, poludecu.

Daki

pre 10 godina

Drago mi je da ovoliko ljudi gleda i prati snuker. Počeo sam pre nekih 5 godina da aktivno pratim ovu zanimljivu igru i zahvaljujem se Roniju sto postoji. Bez njega ova igra definitivno ne bi bila ista. Neko reče da je Predrag Vukanović odličan komentator i pridružujem se tom mišljenju, jer od tog čoveka sam naučio sva pravila i usput saznao gomilu zanimljivosti vezane za igrače, njihov privatan život kao i samu igru.

Milanche

pre 10 godina

Citat:Svaka njemu čast na igri, divim mu se otkako pratim taj sport. Ali u najdžentlmenskijoj aktivnosti na planeti jednostavno nije primereno onanisati štapom i praviti budalu od sudij(k)e. Stalno preti "penzijom", pa se vraća, ipak, zbog novca, a zaradio je u karijeri preko sedam miliona funti. Gde su mu?

Ne vraca se zbog novca,vec zato sto prvenstvo nema car ako vladar ne brani titulu.Zato je i Liverpulu UEFA odobrila da igra LS godinu posto ju je osvojio.To je car igre,nekada nije sve u parama,naravno ti to neces shvatiti.
A za gospodu koja tvrdi da Roni igra defanzivno,pitanje kako je onda tako popularan???
Igra ofanzivno,jednostavno,brzo.Uz penzionisanog Hendrija,uneo je caroliju u samo igru,stekao popularnost i navukao mnoge na snuker.To da zna da postavi snuker stoji,ali da ne igra ofanzivno ne stoji.

Jedan je Jimmy

pre 10 godina

Ronnie jeste kralj snookera ali je samo Jimmy White LEGENDA.Najbolji levoruki snooker igrac.1992 svetski sampionat prvo kolo i maximum break 147,a onda finale sa tada mladim junosom Stivenom Hendrijem koji je vec tada bio najbolji i neverica Jimmy rastura Hendrija 14:8 u frejmovima kao u transu.I tada kao u nekom Hollywodd blockbasteru Hendri dobija 10 frejmova za redom.Nesto kao Partizan u finalu kupa sampiona sa Realom razbija Real i na kraju gubi.Ostala je samo legenda o finalu '92.

Mishel

pre 10 godina

Ne zelim da pomislim da se nece vratiti sledece godine da brani titulu, naprosto ga je milina gledati kad ovako igra! Pozdrav za sve ljubitelje snukera iz Herceg Novog.

Psiholog

pre 10 godina

(ja, 6. maj 2013 23:23)
A ti bi mogao malo da ostaviš TV i kompjuter, pratiš sve na sajtu b92: tenis, košarku, fudbal, rukomet,odbojku, bilijar, politiku,umetnost, ekonomiju....idi čoveče malo na planinu, more, banju...odmori se...a i mi!

karlito

pre 10 godina

Čovek je legenda,ne igram snuker,ali sa uživanjem gledam,maestro bravo!
Kaže čovek da više ne uživa u snukeru,dodje i objasni stvari.Neće se povući

Ana

pre 10 godina

Cestitke za najboljeg snuker igraca svih vremena, najbrzeg, najludjeg, najharizmaticnijeg ... jos malo pa i najsmirenijeg ;) Od momenta kada sam cula da ce igrati na SP ni u jednom trenu nisam posumnjala u odbranu titule. Zasto bi inace posle godinu dana prekida dosao na Crucible, na caj i kolace? iskreno niko ga nije ni posteno izazvao sve do samog finala, a zajedno i sa finalnim mecem - nijedna izgubljena sesija. Bravo \o/ Za vatrene fanove, intervju posle ceremonije u bekstejdzu: https://soundcloud.com/moniquelimbos/wc2013roswinner Negde tamo od 4:44 minuta, pre toga je neko caskanje medju ostalim igracima, spikerima, i dr.

RF

pre 10 godina

Ma bravo za genija, kakva dominacija, samo je bilo pitanje trenutka kada ce pasti Hokins na psiholoskom planu. Svaka cast Karteru,Trampu,Hokinsu i ostalim protivnicima svi oni su odlicni igraci, ali jednostavno O'Saliven je najbolji ikada!

Mikaela

pre 10 godina

Svaka njemu čast na igri, divim mu se otkako pratim taj sport. Ali u najdžentlmenskijoj aktivnosti na planeti jednostavno nije primereno onanisati štapom i praviti budalu od sudij(k)e. Stalno preti "penzijom", pa se vraća, ipak, zbog novca, a zaradio je u karijeri preko sedam miliona funti. Gde su mu?

veliki strumf

pre 10 godina

Ubedljivo najbolji igrac svih vremena kad su defanzivni udarci u pitanju i dovodjenje protivnika u snooker poziciju, a svakako je u top 3 igraca svih vremena. Od kada ga gledam na ovom turniru je odigrao najbolji snooker, narocito u finalu jer je i Hawkins bio izvanredan. Ipak, meni se vise svidja stil igre Juda Trumpa ili Robertssona, jer oni napadaju kugle iz skoro svake pozicije. Zato i gube meceve jer ne igraju disciplinovano, vec uvek ofanzivno, ali zato ih je lepo gledati.

mozak

pre 10 godina

svaka cast za igru,uz duzno postovanje,voleo bih ga videti kako igra i bilijar karambol.
to je igra za uzivanje takodje
moje postovanje

VladoKM

pre 10 godina

Sve cestitke ovom majstoru, jednostavno je legenda! Ne bi valjalo da snuker ostane bez njega, igra atraktivno, napadacki... Sta reci, sem - LEGENDA!!!

patolog

pre 10 godina

(Alexa, 7. maj 2013 01:07)
Nisi dobro obaveštem, bar 1/3 komentara napisao je naš najuporniji komentator na sve teme sajta b92 ( ja, realista, realno...), koji ima mali milon nikova. Možda si i ti "Alexa" on?

zoro

pre 10 godina

Svaka cast Roniju, ali moram da se osvrnem na komentatore Eurosporta i njihove sesije, kikove, frejmove, potove i opste nepoznavanje igre. Znam da ne postoje srpske reci zaa bas sve, ali mogli su bar nesto nase da ubace. Veci deo prvenstva nisam pratio jer nisam njih mogao da slusam. Ako cujem jos jednom sesija, poludecu.

Mikaela

pre 10 godina

Svaka njemu čast na igri, divim mu se otkako pratim taj sport. Ali u najdžentlmenskijoj aktivnosti na planeti jednostavno nije primereno onanisati štapom i praviti budalu od sudij(k)e. Stalno preti "penzijom", pa se vraća, ipak, zbog novca, a zaradio je u karijeri preko sedam miliona funti. Gde su mu?

Jedan je Jimmy

pre 10 godina

Ronnie jeste kralj snookera ali je samo Jimmy White LEGENDA.Najbolji levoruki snooker igrac.1992 svetski sampionat prvo kolo i maximum break 147,a onda finale sa tada mladim junosom Stivenom Hendrijem koji je vec tada bio najbolji i neverica Jimmy rastura Hendrija 14:8 u frejmovima kao u transu.I tada kao u nekom Hollywodd blockbasteru Hendri dobija 10 frejmova za redom.Nesto kao Partizan u finalu kupa sampiona sa Realom razbija Real i na kraju gubi.Ostala je samo legenda o finalu '92.

markus

pre 10 godina

Cestitke Salivenu.....Jos se secam kako je zajedno sa Hendrijem izasao na duel Stoletu Sajli i Gradetu moravcu u selu Batusinac u zadimljenom bifeu na legendarnoj sestici,pregazili su ih pripiti Stole i Grade....:-):-) ....Jos jednom svaka cast Roni..

veliki strumf

pre 10 godina

Ubedljivo najbolji igrac svih vremena kad su defanzivni udarci u pitanju i dovodjenje protivnika u snooker poziciju, a svakako je u top 3 igraca svih vremena. Od kada ga gledam na ovom turniru je odigrao najbolji snooker, narocito u finalu jer je i Hawkins bio izvanredan. Ipak, meni se vise svidja stil igre Juda Trumpa ili Robertssona, jer oni napadaju kugle iz skoro svake pozicije. Zato i gube meceve jer ne igraju disciplinovano, vec uvek ofanzivno, ali zato ih je lepo gledati.

emilli

pre 10 godina

Kao sto je Ronaldinjo umetnik u fudbalu,Federer u tenisu,Dzordan u kosarci,to je Roni u bilijaru.Za vikend cemo imati prilike da gledamo egzibiciju u kojoj ce ucestvovati legende ovog sporta sa Ronijem na celu.

markus

pre 10 godina

Svaka vam cast sto obljavljujete svaki komentar,pa makar bio i zezanje koje nema veze sa mozgom...NAJBOLJI SAJT NA SVETU....ovo ne objavljujte....:-):-)veliki pozdrav

Psiholog

pre 10 godina

(ja, 6. maj 2013 23:23)
A ti bi mogao malo da ostaviš TV i kompjuter, pratiš sve na sajtu b92: tenis, košarku, fudbal, rukomet,odbojku, bilijar, politiku,umetnost, ekonomiju....idi čoveče malo na planinu, more, banju...odmori se...a i mi!

smesko

pre 10 godina

Ronnie is the one and only!!!


@ (satelit, 6. maj 2013 22:34)
"jel moguce da ovoliko komentara stize na vest o jednoj vrsti vasarske zabave?"

Da li si uopste svestan prizemnosti svog komentara?!
Prvo, tvojom logikom: da li je moguce da si procitao, pa jos i komentarisao(!) "vest o jednoj vrsti vasarske zabave"?
Drugo, pitas se da li je moguce da ima toliko komentara, a sam povecavas brojku svojim?
I, konacno, oprobaj se u toj "vasarskoj zabavi" makar jedno pola sata, pa ces shvatiti da su oni koji su ispali u 1. kolu turnira jedno 100 svetlosnih godina ispred tebe. A za one jace igrace morali bi da osmislimo neku novu jedinicu...

Squeeky

pre 10 godina

Imao sam srece da pratim ceo spektakl na BBCju. To inace radim u poslednjih 15 godina. Sada i moja 9-godisnja cerka gleda sa mnom. Nevidjeno gotivno kada cela familija ucestvuje u navijanju, iscekivanju udaraca, gde ce bela kugla da zavrsi a da ne pominjem kada krene "snuker"-ovanje. Primetio sam da cak i didakticki deluje jerbo sada 'cera razmislja unapred po mnogim stvarima po ugledu na pravi snooker. A jos naucismo engleski samo tako. Ziveo "Crucible", ziveo BBC!

mozak

pre 10 godina

svaka cast za igru,uz duzno postovanje,voleo bih ga videti kako igra i bilijar karambol.
to je igra za uzivanje takodje
moje postovanje

kobac

pre 10 godina

U početku sam se smejao drugu što prati ovaj sport, sad sam teški fanatik! Čak smo probali i da odigramo jednu partiju u bilijar klubu, za sat vremena igre rezultat je bio 1-1(ne u partijama..)Posle toga odlučili smo da ipak ostanemo samo fanovi igre. Bravo Roni mačko!

ЈоГ

pre 10 godina

Свака част, и ево ја ћу први да кажем, уз све што је позитивно речено, човек је још и леп, згодан и шармантан. Плус и нормалан и прави спортиста и џентлмен, а то је нажалост ретко, обично им паре, слава и изглед ударе у главу...

agronom

pre 10 godina

Beri je opravdao ulogu finaliste, cak je u pojedininim trenucima igrao briljatno, ali Roni je Roni, svaku gresku rivala koristi, i krade mu frejm pred nosom. Uzivajte u igri ovog majstora, najboljeg igraca snukera kog ce svet ikada videti, jer ovakav talenat se radja jednom u 100 godina. VELIKI RONI O'SALIVEN!! BRAVO MAJSTORE!

Zuba

pre 10 godina

Cestitke Salivenu.....Jos se secam kako je zajedno sa Hendrijem izasao na duel Stoletu Sajli i Gradetu moravcu u selu Batusinac u zadimljenom bifeu na legendarnoj sestici,pregazili su ih pripiti Stole i Grade....:-):-) ....Jos jednom svaka cast Roni..
(markus, 6. maj 2013 21:44)

Secam se kao da je juce bilo a sudila luda Mileva.:-) :-)

ja

pre 10 godina

Predrag Vukanovic je odlican komentator, bira prave reci u pravu vreme, imam pik na Ceronju, njegov glas mi ne prija i u toku meca previse prica o statistici, @zoro...mozemo sve da se prevede ali nije u tome fora

Mia

pre 10 godina

Ovaj covek je zaista neverovatan! Snuker je jedan od najlepsih sportova, a Roni O'Saliven najveci i najbolji igrac svih vremena.

Zao mi je samo sto ne mozemo da gledamo i snuker koji igraju zene.

ja

pre 10 godina

A ti bi mogao malo da ostaviš TV i kompjuter, pratiš sve na sajtu b92: tenis, košarku, fudbal, rukomet,odbojku, bilijar, politiku,umetnost, ekonomiju....idi čoveče malo na planinu, more, banju...odmori se...a i mi!
(Psiholog, 6. maj 2013 23:42)...ne mogu a da ne odgovorim, ali i ti isto to pratis, posto znas gde se javljam

THE ROCKET

pre 10 godina

Jedini ali napominjem JEDINI sportista koga voli ceo svet ,jedinstven covek ,ne moguce ga je neobozavati ,specifican ,faca ,KRALJ! LEGENDA MEDJU NAJVECIM LEGENDAMA ne samo po sportu nego i po karakteristikama koje su neodoljive za svakog ljubitelja

roberto

pre 10 godina

Pratim ovu igru jos od 1994, pod vladavinom Hendry -ja, i ostale, i mogu vam reci da he Ronnie neponovljiv i najbolji igrac snukera svih vremena. Njegova igra je sama umetnost.... i bezvremenski. Jako me je razocarao stil igre ostalih (izuzev Barry Hawkins -a i Judd Trumpa), kao: udri i bezi.... pa sta bude.... ali Ronnie je jedan za sva vremena!

jota

pre 10 godina

Cestitke fenomenalnom Roni O’Salivenu na novoj tituli prvaka sveta.

Kako neko rece bez njega je ovaj sport manje zanimljiv.

Ali i cestike urednicima potala B92, iz razlog sto ste ispratili ovaj sampionat u snukeru na krajnje profesionalana i ekspeditivan nacin.

U nadi da cete i dalje medijski ostati uz ovaj predivan sport, jer interesovanje je sve vece u smislu gledanosti i pracenja snukera, veliki pozdrav, najboljoj sportskoj redakciji u Srbiji - B92.........

Tbl

pre 10 godina

I ja obožavam snooker ali evo da ne ispadne da su svi samo navijači Ronija O Salivena, meni su omiljeni igrači Stiv Dejvis i Stiven Hendri. O Saliven je zadnja aktivna legenda, a kolika je razlika u odnosu na nove igrače pokazao je i na ovom prvenstvu. Šteta što od mlađih ne postoji neko na tom nivou. E koje su to partije bile dok su sva trojica igrala. Baš mi fale dva Stiva i njihova mirnoća. Roni je drugi tip igrača ali definitivno ono što on može niko nikad nije mogao. Ipak ja sam navijač Dejvisa i Hendrija, prava gospoda snookera i ta trojka je za klasu iznad. Tu je negde i Higins bio, a ovo danas...
P. S. Ovaj što pominje naše komentatore, pa nisam znao ni da ima naših, ne mogu ni da zamislim da gledam snooker bez engleskih komentatora! Tek je onda pun doživljaj.

mj23

pre 10 godina

sa 10 godina prvi century. sa 15 prvi maximum break.

ovo što on igra nije 60 posto onoga kako je igrao prije 7-8 godina. ovo je za njegove standarde prosiječna razina (što samo govori da je čovjek vanzemaljac), ali problemi sa glavom, porocima (mislim da je bio pozitivan i na kanabis), depresijom, tabletama su ga koštali barem još 4-5 SP-a.

jedan od najkarizmatičnijih sportaša ikad.

deadHero

pre 10 godina

RESPECT!!!


@satelit @karanfil aga @...
Snuker je dzentlmenska igra , a vasarskom se u zemlji seljaka na brdovitom Balkanu smatra zbog likova kao sto je @Čombe.

@zoro - SESIJA.

Daki

pre 10 godina

Kakva dominacija velikog šampiona.
Postoje sportisti koji su popularniji od samog sporta kojim se bave.
Ronnie je najbolji primer toga.

FLY ROCKET!!!

djole

pre 10 godina

Zao mi je ovog Berija,bas izgleda kao gotivan lik,pravi blejac :-D A sto se tice Ronija,sve reci su suvise,sa kojoj lakocom je osvojio je trofej to nije normalno i pritom oborio par rekorda.Ko da je igrao u lokalnom bilijar klubu sa ortacima a ne u Crucible teatru :-D

Aleksandar

pre 10 godina

Dragi ljubitelji snookera, nadam se da ste pratili ovo SP jer je ovo što smo gledali poslednjih 15ak dana jedan od najvećih poduhvata u istoriji sporta. Ne, ne preterujem. Pa to je čovek (mada podseca na biće sa neke druge planete), isti onaj koji je sa 17-18 godina nosio prvi osvojeni trofej ocu u zatvoru (uhapšen i osuđen na 18 godina zbog ubistva u noćnom klubu). Maksimalni brejk od 147 koji je napravio u prvoj rundi SP 1997. godine je najbrži u istoriji, 5 minuta i 20 sekundi. Šteta što ima onih koje ovaj sport smara, ali nešto za njih, to je kao da Ronaldo postigne 10 golova na meču. Nije za poredjenje, ali to je nešto što se vrhunac majstorstva! A on ih je napravio 11 do sada. Nije hteo više, novčane nagrade nisu visoke. To je njemu motiv. Svakako je on, kao što neko napisa ovde, genije u telu labilne osobe (zbog svega što je van terena-stola rekao i uradio), to ga je omelo da uradi mnogo više, no i pored toga on je najveći koga je ovaj sport ikada imao, a sva je prilika da će tako i ostati. Hendri, Dejvis i sl, svakako su legende, velikani, ma majstori ove igre, ali Roni poseduje nešto što Wikipedia niti bilo koja druga statistika prikazuje. Zato niko nije ravnodušan prema njemu, zato ga većina obožava. Ljudi, pa on je veći deo karijere bolovao od depresije pa i bipolarnog poremećaja, početkom ovog veka imao je problem i sa drogom/alkoholom...kraj I dela :)

Ilija

pre 10 godina

Uzivanje je gledati ga kako igra, kako samo kontrolise belu, a svaka obojena ide po sredini rupe. Ovakav genije se jednom radja, ne igra godinu dana, dodje na najvazniji turnir i odere. Bravo Roni, bravo majstore, zbog tebe ovaj sport zivi!

Alexa

pre 10 godina

Na BBC-u 270 komentara ,na B92 93 pa zakljucite sami.Proporcionalno broju stanovnika Srbije i Engleske mi ga vise volimo.Ronnie Srbine cekamo te da proslavimo ispred skupstine!

Knickerbocker

pre 10 godina

Ono kad se vracas umoran sa puta i izadjes iz rominga, pa prvo pogledas da li je car uzeo titulu pa se tek onda javis kevi da si ziv, zdrav i blizu kuce... :)

karlito

pre 10 godina

Čovek je legenda,ne igram snuker,ali sa uživanjem gledam,maestro bravo!
Kaže čovek da više ne uživa u snukeru,dodje i objasni stvari.Neće se povući

Milanche

pre 10 godina

Citat:Svaka njemu čast na igri, divim mu se otkako pratim taj sport. Ali u najdžentlmenskijoj aktivnosti na planeti jednostavno nije primereno onanisati štapom i praviti budalu od sudij(k)e. Stalno preti "penzijom", pa se vraća, ipak, zbog novca, a zaradio je u karijeri preko sedam miliona funti. Gde su mu?

Ne vraca se zbog novca,vec zato sto prvenstvo nema car ako vladar ne brani titulu.Zato je i Liverpulu UEFA odobrila da igra LS godinu posto ju je osvojio.To je car igre,nekada nije sve u parama,naravno ti to neces shvatiti.
A za gospodu koja tvrdi da Roni igra defanzivno,pitanje kako je onda tako popularan???
Igra ofanzivno,jednostavno,brzo.Uz penzionisanog Hendrija,uneo je caroliju u samo igru,stekao popularnost i navukao mnoge na snuker.To da zna da postavi snuker stoji,ali da ne igra ofanzivno ne stoji.

patolog

pre 10 godina

(Alexa, 7. maj 2013 01:07)
Nisi dobro obaveštem, bar 1/3 komentara napisao je naš najuporniji komentator na sve teme sajta b92 ( ja, realista, realno...), koji ima mali milon nikova. Možda si i ti "Alexa" on?

Aleksandar

pre 10 godina

...nastavak: Ali, posle mesec dana od izlaska sa rehabilitacije osvojio je Premijer ligu, a u prvom redu je bilo par njegovih drugova i drugarica sa klinike. Proslavili su titulu uz čaj! Sve to imate u njegovoj životnoj priči na youtube-u. Ali zato je on Genije, a oni su nekad takvi, prosto čudni.
SP u snookeru je najjače takmičenje u ovom sportu, pa samo kvalifikacije se igraju 7 dana bez prestanka. Mnoštvo dobrih poteza, frejmova, brejkova, mečeva. On ih je osvojio 5! Odbranio je titulu, što je poslednji put uspelo Velikom Hendriju i to pre 17 godina.
Ok..ali on je to uradio uz pauzu od skoro godinu dana bez zvaničnog meča! Ljudi, on prosto nema konkurenciju. Njegovim povlačenjem snooker bi mnogo izgubio, no svačemu dođe kraj pa nas nažalost i to čeka nekad. Ali nadajmo se da to neće skoro biti, pa da ga gledamo u mečevima protiv potencijalnih velikana ove igre, Selbija, Robertsona, Dinga, ili opet u mečevima titana kao što je Higins. Do tad, uživajte u snookeru. Sledećeg vikenda je egzibicioni turnir velikana. Pozdrav za sve ljubitelje ove igre iz Srbije!

MI6

pre 10 godina

Nisam neki strucnjak za ovu igru, niti pratim redovno, tu i tamo bacim oko jer je igra zaista sjajna. Naravno, Ronnie je car, svaka mu cast! Mnogo gotivan lik! ;-)

Sasa Milosevic

pre 10 godina

Ekscentrik i osobenjak. Covek koji obozava svoju porodicu i ponasa se potpuno suprotno engleskim (ustogljenim) manirima koji su sastavni deo ove igre. Covek koji je doneo novu dimenziju u shvatanje i popularizaciju snooker-a u svetu. Covek koji snooker igra da bi zabavio sebe i sve koji ga gledaju. Ko je ikada uzeo bilijar stap u ruke i udario njime po lopti, zna koliki je ovaj covek genije. Neverovatan je problem za svakog coveka da se posle godinu dana vrati ma kom poslu kojim se bavi, za to je zasluzan neponovljivi talenat. Jedan, jedini, neponovljivi, jedinstveni, genijalni ... Ronie!!!

jadran

pre 10 godina

Gledao sam dobre igrače. Gledao sam odlične igrače. Gledao sam velikane ovog sporta. Gledao sa Hendry-a, ali jedan je Titan Ronnie!

RF

pre 10 godina

Ma bravo za genija, kakva dominacija, samo je bilo pitanje trenutka kada ce pasti Hokins na psiholoskom planu. Svaka cast Karteru,Trampu,Hokinsu i ostalim protivnicima svi oni su odlicni igraci, ali jednostavno O'Saliven je najbolji ikada!

Mishel

pre 10 godina

Ne zelim da pomislim da se nece vratiti sledece godine da brani titulu, naprosto ga je milina gledati kad ovako igra! Pozdrav za sve ljubitelje snukera iz Herceg Novog.

Daki

pre 10 godina

Drago mi je da ovoliko ljudi gleda i prati snuker. Počeo sam pre nekih 5 godina da aktivno pratim ovu zanimljivu igru i zahvaljujem se Roniju sto postoji. Bez njega ova igra definitivno ne bi bila ista. Neko reče da je Predrag Vukanović odličan komentator i pridružujem se tom mišljenju, jer od tog čoveka sam naučio sva pravila i usput saznao gomilu zanimljivosti vezane za igrače, njihov privatan život kao i samu igru.

VladoKM

pre 10 godina

Sve cestitke ovom majstoru, jednostavno je legenda! Ne bi valjalo da snuker ostane bez njega, igra atraktivno, napadacki... Sta reci, sem - LEGENDA!!!

Raketa

pre 10 godina

Kakvo uzivanje gledati ovakvog sampiona! I Bari je igrao odlicno, ali nista ne pomaze protiv ovog fanatika :D Bravo, Roni, nadam se da cemo te opet gledati :)

Stricker

pre 10 godina

Jedan, jedini i neponovljivi! Nadamo se da ostaje... Sve čestitke Hawkins-u i što je opravdao ulogu finaliste, a što su mnogi osporavali.

Aleksandar

pre 10 godina

Bravo maestro,legendo,kralju,institucijo...:))vratiti se iz penzije,i ovako pomesti konkurenciju,nevjerovatno.Idemo još jednom,Ronnie 'The Rocket'O'Sullivan:))

Peppino

pre 10 godina

Ronnie je zaista genijalac, ali sve cestitke i Barry-ju na izvanrednoj formi tokom turnira i povratku protiv Walden-a u polufinalu od koga je gubio 12-8. Nisam verovao da ce da uzme vise od recimo 7 frejmova u finalu, ali se odlicno drzao do 7-7. Nadam se da ce obojica igrati i naredne godine.

Ana

pre 10 godina

Cestitke za najboljeg snuker igraca svih vremena, najbrzeg, najludjeg, najharizmaticnijeg ... jos malo pa i najsmirenijeg ;) Od momenta kada sam cula da ce igrati na SP ni u jednom trenu nisam posumnjala u odbranu titule. Zasto bi inace posle godinu dana prekida dosao na Crucible, na caj i kolace? iskreno niko ga nije ni posteno izazvao sve do samog finala, a zajedno i sa finalnim mecem - nijedna izgubljena sesija. Bravo \o/ Za vatrene fanove, intervju posle ceremonije u bekstejdzu: https://soundcloud.com/moniquelimbos/wc2013roswinner Negde tamo od 4:44 minuta, pre toga je neko caskanje medju ostalim igracima, spikerima, i dr.