Nedelja, 07.04.2013.

19:13

Jankovićeva bez titule u Čarlstonu

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da osvoji titulu u Čarlstonu pošto je poražena od Serene Vilijams rezultatom 6:3, 0:6, 2:6.

Izvor: ÐN

Jankoviæeva bez titule u Èarlstonu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Ima šta da se kaže

pre 11 godina

@Šta reći...
Nikada ne bi trebalo uoređivati, u sportu, prošlost i sadašnjost. Tačno je da su tenisrke danas snažnije i da i one sve više igraju "muški", ali to je dijalektika. Neminovnost vremena i razvoja sporta. To važi za sve. Tačno je da Radvanska, Karolina i Jelena nemaju neku snagu "a pobeđuju" (kako ti kažeš), ali retko ove najjače i pored Serene, Šarapove, Kvitove, Azarenke... GS neće osvojiti. Nove mlade "snagatorke" tek dolaze.

šta reći !__,

pre 11 godina

(Sasha, 8. april 2013 16:01)
Ja spomenuh Moniku Seleš i Kris Evert u smislu fizičkog izgleda, a ne tenisa koji igraše, to svi znamo ( matorci)! Ne izgledaju kao Serena Tajson, Stosur, Kvitova, mislim na fizikalije...čitaj pažljivije!

Sasha

pre 11 godina

Prethodni komentar o Moniki Seles sam trebao uputiti niku "sta reci", ne "Serena je..". Izvinjenje. Tesko je popamtiti sve nikove.

Sasha

pre 11 godina

@ Serena je danas:

Samo mala ispravka. Monika Seles je simbol agresivne teniske igre. Stavise, svi tenisku strucnjaci se slazu da je ona svojim dolaskom na scenu uvela agresivnu igru u zenski tenis, svojim dvorucnim udarcima sa obje strane. Martina Navratilova i Chris Evert su tada najavljivale novu eru agresivnog tenisa, sto se dolaskom sestara Williams, Sharapove, Pierce, pokazalo tacnim. Monikini udarci su na Roland Garrosu 1991. godine bili cesto jaci nego udarci muskog samoiona te godine, Couriera. Dakle, zelim reci da je Monika Seles uvela tzv agresivnu igru, kao normu u zenski tenis.

Bambi

pre 11 godina

@Šta reći
Ništa drugo nego uvek i na svakom mestu, možeš i na muškim sajtovima, sve dok budeš pisao i imao snage da pišeš, pomeni Da Vinči, Anu i bicikl. Nikada ne pominji RG i 9:3.

Ždralovi lete

pre 11 godina

@Ivan Anastasijević
Umeš li ti da polemišeš o onome što je neko napisao, a dca ne ideš u nejasno bespuće? Napisao sam da je Serena, kao tipična ofanzivna teniserka, a to neznalice zovu "bum-tras" tenisom, razbila Jeleninu igru u drugom i rećem setu, i to drastično - 6:0, 6:2. I ti onda, kao baba o uštipcima, odmah ubacujuš u odgovor Anu. Ko je pisao o Ani? Taj "bum-tras" igraju sve najbolje teniserke danas a samo Jelena, Karolina i Radvanska, od poznatih, igraju staromodno. I u Majamiju i u Čarlstonu Jelena je imalo dobar žreb, ali kad je naišla na Šarapovu i Serenu, nije imala šta da traži. Ti hvališ čak i njenu igru u finalu, a samo se dva seta računaju i ona su zaista bila fijasko (12:2). Zašto si pominjao Anu? Pre nekoliko dana gledam jedan film, nije od onih ispod nivoa, ali zapanjilo me je kad je glavna glumica rekla - "Mrzim ptice". Šta su ptice njoj uradile (vrapci, laste, golubovi, galebovi, ždralovi, rode, slavuji, senice, utve zlatokrile...) da bi ih mrzela? Šta je to tebi Ana uradila da o njoj loše misliš i pišeš?

Stevan BG

pre 11 godina

@Vladan, 7. april 2013 22:29
Mnogo lakse bi bilo kritikovati Jeleninu igru da je izgubila od 256. na listi, zar ne? Ovako, PROTIV SERENE - uzela set, ostalo izgubila...tesko je osmisliti primereno omalovazavanje. Ti si se potrudio, ali nije uspelo.

SVAKA CAST , JELENA, BILO JE VRLO DOBRO! SRECNO U NASTAVKU SEZONE!

Pozdrav svim nepristrasnim ljubiteljima tenisa!

šta reći !__,

pre 11 godina

(Serena je danas zgodna i vitka, 7. april 2013 21:48)
U sportu je najvažnije pobediti! Kad igrač svoje fizičke predispozicije uspe najbolje da iskoristi. Monika Seleš, Martina Hingis, Kris Evert, Žastin Enan ranije, a danas Karilina Woznijacki, Jelena Janković, Agnješka Radvanjska su najbolji primer kako se mogu osvajati turniri i pobedjivati, iako nisu fizički snažne i nisu uvek agresivne. Igraju TENIS i pobeđuju.
Jeleni svaka čast, u gemovima je izgubila od Serene sa 8:15! Koliki je to uspeh znaju najbolje Šarapova, Azarenka, Venus..ili Ana koja je od Vinći dobila "bicikl"!

RADE CACAK

pre 11 godina

(draganC, 8. april 2013 00:03)
Koliko lepih reči za igru Jelene Janković. Da čovek ne poveruje! Naravno, ne može bez poređenja sa Ano. Onako, uzgred.
Još kad bi svi na ovom sajtu B92 bili naivci i ne bi razumeli da je komentar "suptilno" ciničan na Jelenin račun, kao i da se iza potpisa "draganC" ne krije naš najuporniji komentator realni, realista,ja, tralala,PeraLozac........

šta reći !__,

pre 11 godina

(Serena je danas zgodna i vitka, 7. april 2013 21:48)
Da, sa tom "bum tras" igrom naročito se proslavila Ana Ivanović u poslednjih 5 godina. Osim solidnog forhenda, sve ostalo joj nedostaje: bekhend, slajs, ritern, brzina, tehnika,kondicija, samopuzdanje, servis....U sportu je najvažnije pobediti! Kad igrač svoje fizičke predispozicije uspe najbolje da iskoristi. Monika Seleš, Martina Hingis, Kris Evert, Žastin Enan ranije, a danas Karilina Woznijacki, Jelena Janković, Agnješka Radvanjska su najbolji primer kako se mogu osvajati turniri i pobedjivati, iako nisu fizički snažne i nisu uvek agresivne. Igraju TENIS i pobeđuju.
Jeleni svaka čast, u gemovima je izgubila od Serene sa 8:15! Koliki je to uspeh znaju najbolje Šarapova, Azarenka, Venus..ili Ana koja je od Vinći dobila "bicikl"!

Aleksandra

pre 11 godina

Odlicna u prvom setu - pad u drugom - treci na zalost nisam mogla da gledam. Elem Jelena, ko moze da kaze da ova zena nema udarce ma dajte. Udara sve bekhend posebno i misli i zna ali glava....Serena ima prema njoj jedan otklon da ga tako nazovemo oduvek. Jeco vrati nam se! Jedva cekamo na dobrom si putu. I jeva cekamo sljaku RG-a. Idemo!

Do istine se dolazi glasanjem

pre 11 godina

@Jedna je JJ
U pravu si, mnogo joj je naša Jeca pokazala u drugom i trećem setu. Bila je bolja, igrala lepše, bacila je Serenu na kolena... a izgubila ta dva seta sa 12:3. Šta je tebi?

draganC

pre 11 godina

Najjači su mi komentari u kojima se pokušava osporiti bilo kakav Jelenin uspjeh, pri čemu se navode neki od sledećih razloga:
1. pobijeđena protivnica nedovoljno dobro rangirana
2. ako je rangirana dobro, Jelena je imala ludu sreću
3. odličan omjer pobjeda i poraza-ne govori ništa, jer jedino je Grand Slam važan! Sjećam se ovoga dobro još od Rima 2010, kada je dobila za redom i Serenu i Venus(počistila). Komentarisali su se baloni, sreća, slaba volja Venus, nedovoljan značaj turnira za Serenu!

Interesantno je da pomenuti komentari mahom dolaze od par Jeleninih izrazitih nepoštovaoca, koji su ( ooo slučajnosti) veliki poštovaoci "ljepote" i popularnosti Ane Ivanović.
Ljepota tenisa je u kretanju, nadmudrivanju, preciznosti, istrajnosti, psihološkom lomljenju protivnika... pa se time u startu isključuje komentarisanje koje se svodi isključivo na privrženost određenom stilu igre. Serena igra prelijep tenis, jer je i precizna i agresivna, kao i Li Na i Anđelika Kerber itd. Ana Ivanović igra užasan tenis, bum-tras pa šta bude! U tome, gospodo nema ni psihičke stabilnosti, nema ni virtuoznosti niti bilo čega drugoga, osim snage!
Jelena janković je u svakom smislu kvalitetnija teniserka od Ane Ivanović, kompletnija, ali definitivno sa slabo usmjerenom energijom van terena! Jedina stvar u kojoj e Ana bolja jeste što više želi pobjedu, kako na terenu, tako i van njega-za poštovanje!GS koji je osvojila je "čudo" i sticaj lijepih okolnosti. Želim objema mnogo uspjeha

Nasa lavica - JJ

pre 11 godina

Svaka cast Jeco za borbenost! :) Ova godina deluje obecavajuce za JJ! Osvojena titula u Bogoti,polufinale Majamija i finale Carlstona-FANTASTICNO! :) Puno srece u nastavku sezone! SRBIJA je uz tebe! :)

Macak

pre 11 godina

Bravo! Lijep uspjeh!

nisam gledao, al utiska sam da je taj prvi gem drgog seta privela kraju kako valja, bilo bi tu gustine za Serenu...nju pored igre mogu samo nervi uzdrmati..kad ona zajase jednom tesko ju je ponovo uzdrmati...

Sve u svemu odlican rezultat!

ivan anastasijević

pre 11 godina

(Serena je danas zgodna i vitka, 7. april 2013 21:48)
Da ti nisi još ljut što je Ana, koja igra tzv"bum tras" tenis ispala u 2.kolu Montereja? Ja sam napisao više puta ( to baš nije neka pamet-većina misli tako) da je Serena verovatno najbolja teniserka u istoriji. Samo za razliku od Ane, Serena ima sve što treba, retern, brzinu, bekhend, forhend, snagu, pamet, samopuzdanje, ONA JE KOMPLETNA IGRAČICA!
Ne znam da li se neko iznenadio danas što je pobedila Serena? Naravno niko, makar Jelena uze jedan set u lepoj igri.

Doxa

pre 11 godina

Da li se može reći šteta..? Mislim da ne. Serena je zasluženo osvojila titulu. Ipak raduje očigledan napredak u igri Jelene a pogotovo na polju samopouzdanja. Upotrebio bih izraz jednog ovdašnjeg komentatora posle poraza Ane Ivanović od Petre Kvitove. Kvalitetan poraz... I stvarno, Jelena ne može biti razočarana posle rezultata u finalu i, posebno, na turniru!
Nadam se da ovo nije samo kratkotrajan bljesak i da će angažovati trenera koji će joj pomoći, naročito, u pripremi taktike za meč i sprečiti te padove u koncentraciji zbog kojih se njeni mečevi produžavaju nekad bez razloga u nedogled.

Srećno Jelena!

Vladan

pre 11 godina

Da li mogu da prođu tri rečenice u kojima se ne iskazuje oduševljenje igrom Jelene Janković u finalu? Prvi set mlak, Serena slaba, samo 12 vinera i jedan as. U dva druga seta, kad se odlučivala pobednica, Jelena se nije videla. Rezultat 6:0, 6:2. Čestitke Jeleni za finale, ali ona protiv Serene više ne može. Od 4:3 došla je za dve godine do 4:7. Serena je sada mnogo mršavija, veoma pokretna, posle povreda i lečenja zaista danas deluje kao nova.

Dermendziev

pre 11 godina

Da je neko pre pocetka turnira ponudio polufinale ili cak cetvrtfinale bio bi i te kako zadovoljan.Finale,svakako je vise od ocekivanog,jako lep rezultat,a i igre koje je Jelena demonstrirala na ovom turniru za mene su iznad ocekivanja.Dakle Jelena je jos jednom prijatno iznenadila.

Koliko dobro,rekao bih savrseno,je odigrala prvi set,toliko je razocarala u trecem setu(sve njene slabosti koje jos postoje,upravo su dosle u odlucujucem trecem setu-prvenstveno mislim na servis,pad u igri i nedovoljnu celicnu volju za pobedom,t.j. preokretom-kao da se predala vec posle prvog brejka u trecem setu).

Raduje to sto je Jelena popravila kretanje,vratila dubinske lopte,pocela cesce dobro da igra dijagonale,pogotovo skracene,servis tokom turnira solidan,a u prvom setu finala besprekoran.Pogotovo mirnoca,t.j koncetracija bila je podignuta,izuzrev u jucerasnjem mecu drugoga seta.

Serena je i ovoga puta pokazala da je bez premca,van konkurencije.

Turnir je bio za svoju kategoriju dovoljno jak(uvek se gleda sastav pre starta,a ne ko koga dobija po rangu,jer bolji u datom momentu uvek idu dalje).

Jeleni i svim nasim ostalim teniserima-kama puno uspeha u narednim mecevima.

Pozdrav!

JJ fan

pre 11 godina

Svaka ti cast JJ! Igrala si lavovski. Ovo je definitivno tvoja godina i iskoristi je na pametan nacin, bori se za polufinala i finala i osvajaj poene. Napredak dolazi.

Saša

pre 11 godina

Sve u svemu svaka čast dobiti jedan set najboljoj teniserki, možda i svih vremena, je lijep rezultat. Nemoj trčati od turnira do turnira i sa napretkom koji si pokazala u zadnja dva turnira, svakako se do kraja godine možeš vratiti u top ten.

Baltazar

pre 11 godina

Nazalost Jelena gubi.Ali ipak sve u svemu uzeti set ovakvoj protivnici je super.To se nadam da ce ova poslednja tri turnira uticati na njenom samopouzdanju i nastaviti da se i dalje ovakvo trudi.SAMO NAPRED i rezultati ce odmah doci !

IDEMO!!

pre 11 godina

Ruku u vatru stavljam da niko ne moze toliko da namuci Serenu, da je natera da se nasmeje na terenu, da se usudi da se posvadja s njom, kad Serena gubi, kao sto sve to moze Jelena Jankovic!
Bez obzira sto ce ostati na mestu ispod Ane, mogu slobodno da kazem, bravo najbolja Srpska teniserko!
Idemooooooo!

Sasha

pre 11 godina

Cinjenica da je dobila jedan set protiv Serene znaci vise nego svi dobijeni mecevi na ovom turniru, jer su joj protivnice bile slabije teniserke (najbolje rangirana 62 na WTA listi, a najlosije rangirana 148). Takav rang suparnica ne odgovara turniru ovakve jacine.
Pravi test je dosao u finalu, Jelena je igrala solidno u pocetku, ali je Serena dokazala da je JJ jos uvijek nije u top 10 formi. Sretno u nastavku sezone, Jelena. Ne dugujes ti drugima nista (koliko god ljudi pisali gluposti), ti dugujes sebi, jer smatram da jos uvijek nisi iskoristila svoj puni potencijal. Crvena sljaka ce ti jos vise odgovarati u Evropi, pa naprijed! Veci si ti kapacitet, mnogo veci, nego sto mislis.

Serena je danas zgodna i vitka

pre 11 godina

@Ivan Anastasijević
Teško ćeš ti da se snađeš u vremenu koje dolazi, pošto si pohvalio Jelenin tenis u prvom setu, tenis bez "bum-tras". Dva dobitnička seta, jedino važna, Serena je dobila sa 12:3, kad se uozbiljila i krenula da igra "bum-tras-bum". To vaše "bum-reas" potpuna je zabluda i neznanje, to je ofanzivni tenis u kome dominiraju servisi i forhendi, jer se tako prave vineri i osvajaju turniri.

Aleksandar JJ

pre 11 godina

Bravo, Jelena! Šteta zbog neiskorišćenih prilika, ali nije Serena uzalud prva na svetu. Sad na zasluženi odmor, pa u nove pobede... :)

mix

pre 11 godina

Kažem ja,prvih 500 je teško,posle sve ide lakše.Idemo JJ možeš ti to,prvi set Serena u transu,samo da izdrži do kraja u ovom tempu

lela

pre 11 godina

Au, 2. set dobi Serena sa nulom. Ne predaj se Jeco. I da izgubis, napravila si veliki uspeh, i uopste se nisi obrukala, ali pobeda bi svima bila sladja...

ivan anastasijević

pre 11 godina

Svaka čast Jelena, dobi prvi set! Majstorski! To je pravi tenis, ne "baloni", ne "bum tras", nego TENIS. Inteligencija, hrabrost, sjajna tehnika, brze noge i odlična kondicija, odlična igra Jelene. Kako kod se ovaj meč završio, bravo Jelena!
Jer gledate meč smorantes, doctor, tralala, AJJde, ja, realni, realisto...? Uživajte zajedno samnom i gledaocima u Čarlstonu!

BG

pre 11 godina

Razgoropadila se Jelena usred Amerike i izgubila kompas, jer provocira i Serenu i publiku! Mislila je, da je završila posao kod 6:3! Tipično i glupo, posebno što je igrala bolje nego ikad u poslednje vreme! Ali iz svoje kože ne može... šteta!

Nevena

pre 11 godina

Desilo se ono cega sam se bojala, popustila je skroz u drugom setu. Medjutim jos uvek verujem da moze da se pribere i u trecem setu ponovo igra sa vise koncentracije. U ovom setu je previse gresila, nadam se da ce ostaviti to iza sebe i zaigrati ponovo u trecem. Napred JJ :)))

navijacica

pre 11 godina

Auuuuu,kakav prvi set Jelene Jankovic.Makar i izgubila ovo finale,a nadam se da nece,ovo je bilo demoliranje Serene.Napred,Jecoooooooo!

Srdjan

pre 11 godina

Gde su oni od sinoc sto su pisali da ce Serena pobediti 6-0, 6-1. Iskreno nisam ocekivao ovako dobru igru od strane Jelene u prvom setu. Samo napred Jeco, mozes!

zelenatrava

pre 11 godina

Impresivan prvi set, posebno jednak broj direktnih poena (12:12). Jeste da je Serenin servis danas mrsaviji nego inace, ali na sljaci to treba i iskoristiti. Jelena 'ladna k'o krastavac i vrlo lepo udara. "Ajd da ne ureknem..

Fikus

pre 11 godina

Fantasticna JJ, fantastican prvi set, igra kao kad je bila sampion! :)
Drago mi je sto sam pogresio da nema sanse na Serenin servis posle 4 odigrana gema, samo da ne padne u 2 setu i evo jedne od najvecih pobeda u zadnjih par godina :)

Filip

pre 11 godina

Sta reci posle ovakvog prvog seta. Jos jedan dokaz da su psihologija, taktika, koncentracija i mirna glava najbitniji u tenisu ali i zivotu. Um caruje snaga klade valja ! JJ do titule !

Fikus

pre 11 godina

Za sada, nazalost ne moze ni da osvoji poen na Serenin servis ali sva sreca pa Jelenu sluzi njen servis. Ako Serena bude nastavila ovako da servira Jelenina jedina sansa je TB. Igra se bukvalno samo na Jelenine gemove za sada. Ajde JJ

Milan Nis

pre 11 godina

uh kako samo pametno i zrelo igra Jelena,da li ce izdrzati,pitanje je,ali sa ovalvom igrom kada je bila u punoj snazi,osvojila bi 5 GSa

Jovan

pre 11 godina

Realno ovaj mec zavisi samo od Serene i broja gresaka koje napravi, odnosno koliko dugo Jelena bude uspevala da ostane u poenima. Tako da sto se inicijative tice Jelena se ovde skoro nista ne pita i gledajuci samo prvih par gemova odmah se vidi ogromna razlika u kvalitetu teniserki.

Baltazar

pre 11 godina

Nazalost Jelena gubi.Ali ipak sve u svemu uzeti set ovakvoj protivnici je super.To se nadam da ce ova poslednja tri turnira uticati na njenom samopouzdanju i nastaviti da se i dalje ovakvo trudi.SAMO NAPRED i rezultati ce odmah doci !

JJ fan

pre 11 godina

Svaka ti cast JJ! Igrala si lavovski. Ovo je definitivno tvoja godina i iskoristi je na pametan nacin, bori se za polufinala i finala i osvajaj poene. Napredak dolazi.

Aleksandar JJ

pre 11 godina

Bravo, Jelena! Šteta zbog neiskorišćenih prilika, ali nije Serena uzalud prva na svetu. Sad na zasluženi odmor, pa u nove pobede... :)

IDEMO!!

pre 11 godina

Ruku u vatru stavljam da niko ne moze toliko da namuci Serenu, da je natera da se nasmeje na terenu, da se usudi da se posvadja s njom, kad Serena gubi, kao sto sve to moze Jelena Jankovic!
Bez obzira sto ce ostati na mestu ispod Ane, mogu slobodno da kazem, bravo najbolja Srpska teniserko!
Idemooooooo!

ivan anastasijević

pre 11 godina

Svaka čast Jelena, dobi prvi set! Majstorski! To je pravi tenis, ne "baloni", ne "bum tras", nego TENIS. Inteligencija, hrabrost, sjajna tehnika, brze noge i odlična kondicija, odlična igra Jelene. Kako kod se ovaj meč završio, bravo Jelena!
Jer gledate meč smorantes, doctor, tralala, AJJde, ja, realni, realisto...? Uživajte zajedno samnom i gledaocima u Čarlstonu!

Dermendziev

pre 11 godina

Da je neko pre pocetka turnira ponudio polufinale ili cak cetvrtfinale bio bi i te kako zadovoljan.Finale,svakako je vise od ocekivanog,jako lep rezultat,a i igre koje je Jelena demonstrirala na ovom turniru za mene su iznad ocekivanja.Dakle Jelena je jos jednom prijatno iznenadila.

Koliko dobro,rekao bih savrseno,je odigrala prvi set,toliko je razocarala u trecem setu(sve njene slabosti koje jos postoje,upravo su dosle u odlucujucem trecem setu-prvenstveno mislim na servis,pad u igri i nedovoljnu celicnu volju za pobedom,t.j. preokretom-kao da se predala vec posle prvog brejka u trecem setu).

Raduje to sto je Jelena popravila kretanje,vratila dubinske lopte,pocela cesce dobro da igra dijagonale,pogotovo skracene,servis tokom turnira solidan,a u prvom setu finala besprekoran.Pogotovo mirnoca,t.j koncetracija bila je podignuta,izuzrev u jucerasnjem mecu drugoga seta.

Serena je i ovoga puta pokazala da je bez premca,van konkurencije.

Turnir je bio za svoju kategoriju dovoljno jak(uvek se gleda sastav pre starta,a ne ko koga dobija po rangu,jer bolji u datom momentu uvek idu dalje).

Jeleni i svim nasim ostalim teniserima-kama puno uspeha u narednim mecevima.

Pozdrav!

Saša

pre 11 godina

Sve u svemu svaka čast dobiti jedan set najboljoj teniserki, možda i svih vremena, je lijep rezultat. Nemoj trčati od turnira do turnira i sa napretkom koji si pokazala u zadnja dva turnira, svakako se do kraja godine možeš vratiti u top ten.

navijacica

pre 11 godina

Auuuuu,kakav prvi set Jelene Jankovic.Makar i izgubila ovo finale,a nadam se da nece,ovo je bilo demoliranje Serene.Napred,Jecoooooooo!

Sasha

pre 11 godina

Cinjenica da je dobila jedan set protiv Serene znaci vise nego svi dobijeni mecevi na ovom turniru, jer su joj protivnice bile slabije teniserke (najbolje rangirana 62 na WTA listi, a najlosije rangirana 148). Takav rang suparnica ne odgovara turniru ovakve jacine.
Pravi test je dosao u finalu, Jelena je igrala solidno u pocetku, ali je Serena dokazala da je JJ jos uvijek nije u top 10 formi. Sretno u nastavku sezone, Jelena. Ne dugujes ti drugima nista (koliko god ljudi pisali gluposti), ti dugujes sebi, jer smatram da jos uvijek nisi iskoristila svoj puni potencijal. Crvena sljaka ce ti jos vise odgovarati u Evropi, pa naprijed! Veci si ti kapacitet, mnogo veci, nego sto mislis.

Doxa

pre 11 godina

Da li se može reći šteta..? Mislim da ne. Serena je zasluženo osvojila titulu. Ipak raduje očigledan napredak u igri Jelene a pogotovo na polju samopouzdanja. Upotrebio bih izraz jednog ovdašnjeg komentatora posle poraza Ane Ivanović od Petre Kvitove. Kvalitetan poraz... I stvarno, Jelena ne može biti razočarana posle rezultata u finalu i, posebno, na turniru!
Nadam se da ovo nije samo kratkotrajan bljesak i da će angažovati trenera koji će joj pomoći, naročito, u pripremi taktike za meč i sprečiti te padove u koncentraciji zbog kojih se njeni mečevi produžavaju nekad bez razloga u nedogled.

Srećno Jelena!

Macak

pre 11 godina

Bravo! Lijep uspjeh!

nisam gledao, al utiska sam da je taj prvi gem drgog seta privela kraju kako valja, bilo bi tu gustine za Serenu...nju pored igre mogu samo nervi uzdrmati..kad ona zajase jednom tesko ju je ponovo uzdrmati...

Sve u svemu odlican rezultat!

Filip

pre 11 godina

Sta reci posle ovakvog prvog seta. Jos jedan dokaz da su psihologija, taktika, koncentracija i mirna glava najbitniji u tenisu ali i zivotu. Um caruje snaga klade valja ! JJ do titule !

lela

pre 11 godina

Au, 2. set dobi Serena sa nulom. Ne predaj se Jeco. I da izgubis, napravila si veliki uspeh, i uopste se nisi obrukala, ali pobeda bi svima bila sladja...

Milan Nis

pre 11 godina

uh kako samo pametno i zrelo igra Jelena,da li ce izdrzati,pitanje je,ali sa ovalvom igrom kada je bila u punoj snazi,osvojila bi 5 GSa

Fikus

pre 11 godina

Fantasticna JJ, fantastican prvi set, igra kao kad je bila sampion! :)
Drago mi je sto sam pogresio da nema sanse na Serenin servis posle 4 odigrana gema, samo da ne padne u 2 setu i evo jedne od najvecih pobeda u zadnjih par godina :)

Srdjan

pre 11 godina

Gde su oni od sinoc sto su pisali da ce Serena pobediti 6-0, 6-1. Iskreno nisam ocekivao ovako dobru igru od strane Jelene u prvom setu. Samo napred Jeco, mozes!

mix

pre 11 godina

Kažem ja,prvih 500 je teško,posle sve ide lakše.Idemo JJ možeš ti to,prvi set Serena u transu,samo da izdrži do kraja u ovom tempu

Nevena

pre 11 godina

Desilo se ono cega sam se bojala, popustila je skroz u drugom setu. Medjutim jos uvek verujem da moze da se pribere i u trecem setu ponovo igra sa vise koncentracije. U ovom setu je previse gresila, nadam se da ce ostaviti to iza sebe i zaigrati ponovo u trecem. Napred JJ :)))

zelenatrava

pre 11 godina

Impresivan prvi set, posebno jednak broj direktnih poena (12:12). Jeste da je Serenin servis danas mrsaviji nego inace, ali na sljaci to treba i iskoristiti. Jelena 'ladna k'o krastavac i vrlo lepo udara. "Ajd da ne ureknem..

BG

pre 11 godina

Razgoropadila se Jelena usred Amerike i izgubila kompas, jer provocira i Serenu i publiku! Mislila je, da je završila posao kod 6:3! Tipično i glupo, posebno što je igrala bolje nego ikad u poslednje vreme! Ali iz svoje kože ne može... šteta!

Vladan

pre 11 godina

Da li mogu da prođu tri rečenice u kojima se ne iskazuje oduševljenje igrom Jelene Janković u finalu? Prvi set mlak, Serena slaba, samo 12 vinera i jedan as. U dva druga seta, kad se odlučivala pobednica, Jelena se nije videla. Rezultat 6:0, 6:2. Čestitke Jeleni za finale, ali ona protiv Serene više ne može. Od 4:3 došla je za dve godine do 4:7. Serena je sada mnogo mršavija, veoma pokretna, posle povreda i lečenja zaista danas deluje kao nova.

ivan anastasijević

pre 11 godina

(Serena je danas zgodna i vitka, 7. april 2013 21:48)
Da ti nisi još ljut što je Ana, koja igra tzv"bum tras" tenis ispala u 2.kolu Montereja? Ja sam napisao više puta ( to baš nije neka pamet-većina misli tako) da je Serena verovatno najbolja teniserka u istoriji. Samo za razliku od Ane, Serena ima sve što treba, retern, brzinu, bekhend, forhend, snagu, pamet, samopuzdanje, ONA JE KOMPLETNA IGRAČICA!
Ne znam da li se neko iznenadio danas što je pobedila Serena? Naravno niko, makar Jelena uze jedan set u lepoj igri.

Serena je danas zgodna i vitka

pre 11 godina

@Ivan Anastasijević
Teško ćeš ti da se snađeš u vremenu koje dolazi, pošto si pohvalio Jelenin tenis u prvom setu, tenis bez "bum-tras". Dva dobitnička seta, jedino važna, Serena je dobila sa 12:3, kad se uozbiljila i krenula da igra "bum-tras-bum". To vaše "bum-reas" potpuna je zabluda i neznanje, to je ofanzivni tenis u kome dominiraju servisi i forhendi, jer se tako prave vineri i osvajaju turniri.

Aleksandra

pre 11 godina

Odlicna u prvom setu - pad u drugom - treci na zalost nisam mogla da gledam. Elem Jelena, ko moze da kaze da ova zena nema udarce ma dajte. Udara sve bekhend posebno i misli i zna ali glava....Serena ima prema njoj jedan otklon da ga tako nazovemo oduvek. Jeco vrati nam se! Jedva cekamo na dobrom si putu. I jeva cekamo sljaku RG-a. Idemo!

Jovan

pre 11 godina

Realno ovaj mec zavisi samo od Serene i broja gresaka koje napravi, odnosno koliko dugo Jelena bude uspevala da ostane u poenima. Tako da sto se inicijative tice Jelena se ovde skoro nista ne pita i gledajuci samo prvih par gemova odmah se vidi ogromna razlika u kvalitetu teniserki.

draganC

pre 11 godina

Najjači su mi komentari u kojima se pokušava osporiti bilo kakav Jelenin uspjeh, pri čemu se navode neki od sledećih razloga:
1. pobijeđena protivnica nedovoljno dobro rangirana
2. ako je rangirana dobro, Jelena je imala ludu sreću
3. odličan omjer pobjeda i poraza-ne govori ništa, jer jedino je Grand Slam važan! Sjećam se ovoga dobro još od Rima 2010, kada je dobila za redom i Serenu i Venus(počistila). Komentarisali su se baloni, sreća, slaba volja Venus, nedovoljan značaj turnira za Serenu!

Interesantno je da pomenuti komentari mahom dolaze od par Jeleninih izrazitih nepoštovaoca, koji su ( ooo slučajnosti) veliki poštovaoci "ljepote" i popularnosti Ane Ivanović.
Ljepota tenisa je u kretanju, nadmudrivanju, preciznosti, istrajnosti, psihološkom lomljenju protivnika... pa se time u startu isključuje komentarisanje koje se svodi isključivo na privrženost određenom stilu igre. Serena igra prelijep tenis, jer je i precizna i agresivna, kao i Li Na i Anđelika Kerber itd. Ana Ivanović igra užasan tenis, bum-tras pa šta bude! U tome, gospodo nema ni psihičke stabilnosti, nema ni virtuoznosti niti bilo čega drugoga, osim snage!
Jelena janković je u svakom smislu kvalitetnija teniserka od Ane Ivanović, kompletnija, ali definitivno sa slabo usmjerenom energijom van terena! Jedina stvar u kojoj e Ana bolja jeste što više želi pobjedu, kako na terenu, tako i van njega-za poštovanje!GS koji je osvojila je "čudo" i sticaj lijepih okolnosti. Želim objema mnogo uspjeha

šta reći !__,

pre 11 godina

(Serena je danas zgodna i vitka, 7. april 2013 21:48)
Da, sa tom "bum tras" igrom naročito se proslavila Ana Ivanović u poslednjih 5 godina. Osim solidnog forhenda, sve ostalo joj nedostaje: bekhend, slajs, ritern, brzina, tehnika,kondicija, samopuzdanje, servis....U sportu je najvažnije pobediti! Kad igrač svoje fizičke predispozicije uspe najbolje da iskoristi. Monika Seleš, Martina Hingis, Kris Evert, Žastin Enan ranije, a danas Karilina Woznijacki, Jelena Janković, Agnješka Radvanjska su najbolji primer kako se mogu osvajati turniri i pobedjivati, iako nisu fizički snažne i nisu uvek agresivne. Igraju TENIS i pobeđuju.
Jeleni svaka čast, u gemovima je izgubila od Serene sa 8:15! Koliki je to uspeh znaju najbolje Šarapova, Azarenka, Venus..ili Ana koja je od Vinći dobila "bicikl"!

šta reći !__,

pre 11 godina

(Serena je danas zgodna i vitka, 7. april 2013 21:48)
U sportu je najvažnije pobediti! Kad igrač svoje fizičke predispozicije uspe najbolje da iskoristi. Monika Seleš, Martina Hingis, Kris Evert, Žastin Enan ranije, a danas Karilina Woznijacki, Jelena Janković, Agnješka Radvanjska su najbolji primer kako se mogu osvajati turniri i pobedjivati, iako nisu fizički snažne i nisu uvek agresivne. Igraju TENIS i pobeđuju.
Jeleni svaka čast, u gemovima je izgubila od Serene sa 8:15! Koliki je to uspeh znaju najbolje Šarapova, Azarenka, Venus..ili Ana koja je od Vinći dobila "bicikl"!

Nasa lavica - JJ

pre 11 godina

Svaka cast Jeco za borbenost! :) Ova godina deluje obecavajuce za JJ! Osvojena titula u Bogoti,polufinale Majamija i finale Carlstona-FANTASTICNO! :) Puno srece u nastavku sezone! SRBIJA je uz tebe! :)

Fikus

pre 11 godina

Za sada, nazalost ne moze ni da osvoji poen na Serenin servis ali sva sreca pa Jelenu sluzi njen servis. Ako Serena bude nastavila ovako da servira Jelenina jedina sansa je TB. Igra se bukvalno samo na Jelenine gemove za sada. Ajde JJ

RADE CACAK

pre 11 godina

(draganC, 8. april 2013 00:03)
Koliko lepih reči za igru Jelene Janković. Da čovek ne poveruje! Naravno, ne može bez poređenja sa Ano. Onako, uzgred.
Još kad bi svi na ovom sajtu B92 bili naivci i ne bi razumeli da je komentar "suptilno" ciničan na Jelenin račun, kao i da se iza potpisa "draganC" ne krije naš najuporniji komentator realni, realista,ja, tralala,PeraLozac........

Stevan BG

pre 11 godina

@Vladan, 7. april 2013 22:29
Mnogo lakse bi bilo kritikovati Jeleninu igru da je izgubila od 256. na listi, zar ne? Ovako, PROTIV SERENE - uzela set, ostalo izgubila...tesko je osmisliti primereno omalovazavanje. Ti si se potrudio, ali nije uspelo.

SVAKA CAST , JELENA, BILO JE VRLO DOBRO! SRECNO U NASTAVKU SEZONE!

Pozdrav svim nepristrasnim ljubiteljima tenisa!

šta reći !__,

pre 11 godina

(Sasha, 8. april 2013 16:01)
Ja spomenuh Moniku Seleš i Kris Evert u smislu fizičkog izgleda, a ne tenisa koji igraše, to svi znamo ( matorci)! Ne izgledaju kao Serena Tajson, Stosur, Kvitova, mislim na fizikalije...čitaj pažljivije!

Ždralovi lete

pre 11 godina

@Ivan Anastasijević
Umeš li ti da polemišeš o onome što je neko napisao, a dca ne ideš u nejasno bespuće? Napisao sam da je Serena, kao tipična ofanzivna teniserka, a to neznalice zovu "bum-tras" tenisom, razbila Jeleninu igru u drugom i rećem setu, i to drastično - 6:0, 6:2. I ti onda, kao baba o uštipcima, odmah ubacujuš u odgovor Anu. Ko je pisao o Ani? Taj "bum-tras" igraju sve najbolje teniserke danas a samo Jelena, Karolina i Radvanska, od poznatih, igraju staromodno. I u Majamiju i u Čarlstonu Jelena je imalo dobar žreb, ali kad je naišla na Šarapovu i Serenu, nije imala šta da traži. Ti hvališ čak i njenu igru u finalu, a samo se dva seta računaju i ona su zaista bila fijasko (12:2). Zašto si pominjao Anu? Pre nekoliko dana gledam jedan film, nije od onih ispod nivoa, ali zapanjilo me je kad je glavna glumica rekla - "Mrzim ptice". Šta su ptice njoj uradile (vrapci, laste, golubovi, galebovi, ždralovi, rode, slavuji, senice, utve zlatokrile...) da bi ih mrzela? Šta je to tebi Ana uradila da o njoj loše misliš i pišeš?

Bambi

pre 11 godina

@Šta reći
Ništa drugo nego uvek i na svakom mestu, možeš i na muškim sajtovima, sve dok budeš pisao i imao snage da pišeš, pomeni Da Vinči, Anu i bicikl. Nikada ne pominji RG i 9:3.

Sasha

pre 11 godina

@ Serena je danas:

Samo mala ispravka. Monika Seles je simbol agresivne teniske igre. Stavise, svi tenisku strucnjaci se slazu da je ona svojim dolaskom na scenu uvela agresivnu igru u zenski tenis, svojim dvorucnim udarcima sa obje strane. Martina Navratilova i Chris Evert su tada najavljivale novu eru agresivnog tenisa, sto se dolaskom sestara Williams, Sharapove, Pierce, pokazalo tacnim. Monikini udarci su na Roland Garrosu 1991. godine bili cesto jaci nego udarci muskog samoiona te godine, Couriera. Dakle, zelim reci da je Monika Seles uvela tzv agresivnu igru, kao normu u zenski tenis.

Do istine se dolazi glasanjem

pre 11 godina

@Jedna je JJ
U pravu si, mnogo joj je naša Jeca pokazala u drugom i trećem setu. Bila je bolja, igrala lepše, bacila je Serenu na kolena... a izgubila ta dva seta sa 12:3. Šta je tebi?

Sasha

pre 11 godina

Prethodni komentar o Moniki Seles sam trebao uputiti niku "sta reci", ne "Serena je..". Izvinjenje. Tesko je popamtiti sve nikove.

Ima šta da se kaže

pre 11 godina

@Šta reći...
Nikada ne bi trebalo uoređivati, u sportu, prošlost i sadašnjost. Tačno je da su tenisrke danas snažnije i da i one sve više igraju "muški", ali to je dijalektika. Neminovnost vremena i razvoja sporta. To važi za sve. Tačno je da Radvanska, Karolina i Jelena nemaju neku snagu "a pobeđuju" (kako ti kažeš), ali retko ove najjače i pored Serene, Šarapove, Kvitove, Azarenke... GS neće osvojiti. Nove mlade "snagatorke" tek dolaze.

Vladan

pre 11 godina

Da li mogu da prođu tri rečenice u kojima se ne iskazuje oduševljenje igrom Jelene Janković u finalu? Prvi set mlak, Serena slaba, samo 12 vinera i jedan as. U dva druga seta, kad se odlučivala pobednica, Jelena se nije videla. Rezultat 6:0, 6:2. Čestitke Jeleni za finale, ali ona protiv Serene više ne može. Od 4:3 došla je za dve godine do 4:7. Serena je sada mnogo mršavija, veoma pokretna, posle povreda i lečenja zaista danas deluje kao nova.

BG

pre 11 godina

Razgoropadila se Jelena usred Amerike i izgubila kompas, jer provocira i Serenu i publiku! Mislila je, da je završila posao kod 6:3! Tipično i glupo, posebno što je igrala bolje nego ikad u poslednje vreme! Ali iz svoje kože ne može... šteta!

Serena je danas zgodna i vitka

pre 11 godina

@Ivan Anastasijević
Teško ćeš ti da se snađeš u vremenu koje dolazi, pošto si pohvalio Jelenin tenis u prvom setu, tenis bez "bum-tras". Dva dobitnička seta, jedino važna, Serena je dobila sa 12:3, kad se uozbiljila i krenula da igra "bum-tras-bum". To vaše "bum-reas" potpuna je zabluda i neznanje, to je ofanzivni tenis u kome dominiraju servisi i forhendi, jer se tako prave vineri i osvajaju turniri.

Jovan

pre 11 godina

Realno ovaj mec zavisi samo od Serene i broja gresaka koje napravi, odnosno koliko dugo Jelena bude uspevala da ostane u poenima. Tako da sto se inicijative tice Jelena se ovde skoro nista ne pita i gledajuci samo prvih par gemova odmah se vidi ogromna razlika u kvalitetu teniserki.

Fikus

pre 11 godina

Za sada, nazalost ne moze ni da osvoji poen na Serenin servis ali sva sreca pa Jelenu sluzi njen servis. Ako Serena bude nastavila ovako da servira Jelenina jedina sansa je TB. Igra se bukvalno samo na Jelenine gemove za sada. Ajde JJ

IDEMO!!

pre 11 godina

Ruku u vatru stavljam da niko ne moze toliko da namuci Serenu, da je natera da se nasmeje na terenu, da se usudi da se posvadja s njom, kad Serena gubi, kao sto sve to moze Jelena Jankovic!
Bez obzira sto ce ostati na mestu ispod Ane, mogu slobodno da kazem, bravo najbolja Srpska teniserko!
Idemooooooo!

Do istine se dolazi glasanjem

pre 11 godina

@Jedna je JJ
U pravu si, mnogo joj je naša Jeca pokazala u drugom i trećem setu. Bila je bolja, igrala lepše, bacila je Serenu na kolena... a izgubila ta dva seta sa 12:3. Šta je tebi?

draganC

pre 11 godina

Najjači su mi komentari u kojima se pokušava osporiti bilo kakav Jelenin uspjeh, pri čemu se navode neki od sledećih razloga:
1. pobijeđena protivnica nedovoljno dobro rangirana
2. ako je rangirana dobro, Jelena je imala ludu sreću
3. odličan omjer pobjeda i poraza-ne govori ništa, jer jedino je Grand Slam važan! Sjećam se ovoga dobro još od Rima 2010, kada je dobila za redom i Serenu i Venus(počistila). Komentarisali su se baloni, sreća, slaba volja Venus, nedovoljan značaj turnira za Serenu!

Interesantno je da pomenuti komentari mahom dolaze od par Jeleninih izrazitih nepoštovaoca, koji su ( ooo slučajnosti) veliki poštovaoci "ljepote" i popularnosti Ane Ivanović.
Ljepota tenisa je u kretanju, nadmudrivanju, preciznosti, istrajnosti, psihološkom lomljenju protivnika... pa se time u startu isključuje komentarisanje koje se svodi isključivo na privrženost određenom stilu igre. Serena igra prelijep tenis, jer je i precizna i agresivna, kao i Li Na i Anđelika Kerber itd. Ana Ivanović igra užasan tenis, bum-tras pa šta bude! U tome, gospodo nema ni psihičke stabilnosti, nema ni virtuoznosti niti bilo čega drugoga, osim snage!
Jelena janković je u svakom smislu kvalitetnija teniserka od Ane Ivanović, kompletnija, ali definitivno sa slabo usmjerenom energijom van terena! Jedina stvar u kojoj e Ana bolja jeste što više želi pobjedu, kako na terenu, tako i van njega-za poštovanje!GS koji je osvojila je "čudo" i sticaj lijepih okolnosti. Želim objema mnogo uspjeha

JJ fan

pre 11 godina

Svaka ti cast JJ! Igrala si lavovski. Ovo je definitivno tvoja godina i iskoristi je na pametan nacin, bori se za polufinala i finala i osvajaj poene. Napredak dolazi.

Ždralovi lete

pre 11 godina

@Ivan Anastasijević
Umeš li ti da polemišeš o onome što je neko napisao, a dca ne ideš u nejasno bespuće? Napisao sam da je Serena, kao tipična ofanzivna teniserka, a to neznalice zovu "bum-tras" tenisom, razbila Jeleninu igru u drugom i rećem setu, i to drastično - 6:0, 6:2. I ti onda, kao baba o uštipcima, odmah ubacujuš u odgovor Anu. Ko je pisao o Ani? Taj "bum-tras" igraju sve najbolje teniserke danas a samo Jelena, Karolina i Radvanska, od poznatih, igraju staromodno. I u Majamiju i u Čarlstonu Jelena je imalo dobar žreb, ali kad je naišla na Šarapovu i Serenu, nije imala šta da traži. Ti hvališ čak i njenu igru u finalu, a samo se dva seta računaju i ona su zaista bila fijasko (12:2). Zašto si pominjao Anu? Pre nekoliko dana gledam jedan film, nije od onih ispod nivoa, ali zapanjilo me je kad je glavna glumica rekla - "Mrzim ptice". Šta su ptice njoj uradile (vrapci, laste, golubovi, galebovi, ždralovi, rode, slavuji, senice, utve zlatokrile...) da bi ih mrzela? Šta je to tebi Ana uradila da o njoj loše misliš i pišeš?

Saša

pre 11 godina

Sve u svemu svaka čast dobiti jedan set najboljoj teniserki, možda i svih vremena, je lijep rezultat. Nemoj trčati od turnira do turnira i sa napretkom koji si pokazala u zadnja dva turnira, svakako se do kraja godine možeš vratiti u top ten.

Milan Nis

pre 11 godina

uh kako samo pametno i zrelo igra Jelena,da li ce izdrzati,pitanje je,ali sa ovalvom igrom kada je bila u punoj snazi,osvojila bi 5 GSa

Nevena

pre 11 godina

Desilo se ono cega sam se bojala, popustila je skroz u drugom setu. Medjutim jos uvek verujem da moze da se pribere i u trecem setu ponovo igra sa vise koncentracije. U ovom setu je previse gresila, nadam se da ce ostaviti to iza sebe i zaigrati ponovo u trecem. Napred JJ :)))

Aleksandar JJ

pre 11 godina

Bravo, Jelena! Šteta zbog neiskorišćenih prilika, ali nije Serena uzalud prva na svetu. Sad na zasluženi odmor, pa u nove pobede... :)

Macak

pre 11 godina

Bravo! Lijep uspjeh!

nisam gledao, al utiska sam da je taj prvi gem drgog seta privela kraju kako valja, bilo bi tu gustine za Serenu...nju pored igre mogu samo nervi uzdrmati..kad ona zajase jednom tesko ju je ponovo uzdrmati...

Sve u svemu odlican rezultat!

Bambi

pre 11 godina

@Šta reći
Ništa drugo nego uvek i na svakom mestu, možeš i na muškim sajtovima, sve dok budeš pisao i imao snage da pišeš, pomeni Da Vinči, Anu i bicikl. Nikada ne pominji RG i 9:3.

Filip

pre 11 godina

Sta reci posle ovakvog prvog seta. Jos jedan dokaz da su psihologija, taktika, koncentracija i mirna glava najbitniji u tenisu ali i zivotu. Um caruje snaga klade valja ! JJ do titule !

Srdjan

pre 11 godina

Gde su oni od sinoc sto su pisali da ce Serena pobediti 6-0, 6-1. Iskreno nisam ocekivao ovako dobru igru od strane Jelene u prvom setu. Samo napred Jeco, mozes!

zelenatrava

pre 11 godina

Impresivan prvi set, posebno jednak broj direktnih poena (12:12). Jeste da je Serenin servis danas mrsaviji nego inace, ali na sljaci to treba i iskoristiti. Jelena 'ladna k'o krastavac i vrlo lepo udara. "Ajd da ne ureknem..

Baltazar

pre 11 godina

Nazalost Jelena gubi.Ali ipak sve u svemu uzeti set ovakvoj protivnici je super.To se nadam da ce ova poslednja tri turnira uticati na njenom samopouzdanju i nastaviti da se i dalje ovakvo trudi.SAMO NAPRED i rezultati ce odmah doci !

Sasha

pre 11 godina

Cinjenica da je dobila jedan set protiv Serene znaci vise nego svi dobijeni mecevi na ovom turniru, jer su joj protivnice bile slabije teniserke (najbolje rangirana 62 na WTA listi, a najlosije rangirana 148). Takav rang suparnica ne odgovara turniru ovakve jacine.
Pravi test je dosao u finalu, Jelena je igrala solidno u pocetku, ali je Serena dokazala da je JJ jos uvijek nije u top 10 formi. Sretno u nastavku sezone, Jelena. Ne dugujes ti drugima nista (koliko god ljudi pisali gluposti), ti dugujes sebi, jer smatram da jos uvijek nisi iskoristila svoj puni potencijal. Crvena sljaka ce ti jos vise odgovarati u Evropi, pa naprijed! Veci si ti kapacitet, mnogo veci, nego sto mislis.

mix

pre 11 godina

Kažem ja,prvih 500 je teško,posle sve ide lakše.Idemo JJ možeš ti to,prvi set Serena u transu,samo da izdrži do kraja u ovom tempu

navijacica

pre 11 godina

Auuuuu,kakav prvi set Jelene Jankovic.Makar i izgubila ovo finale,a nadam se da nece,ovo je bilo demoliranje Serene.Napred,Jecoooooooo!

ivan anastasijević

pre 11 godina

Svaka čast Jelena, dobi prvi set! Majstorski! To je pravi tenis, ne "baloni", ne "bum tras", nego TENIS. Inteligencija, hrabrost, sjajna tehnika, brze noge i odlična kondicija, odlična igra Jelene. Kako kod se ovaj meč završio, bravo Jelena!
Jer gledate meč smorantes, doctor, tralala, AJJde, ja, realni, realisto...? Uživajte zajedno samnom i gledaocima u Čarlstonu!

lela

pre 11 godina

Au, 2. set dobi Serena sa nulom. Ne predaj se Jeco. I da izgubis, napravila si veliki uspeh, i uopste se nisi obrukala, ali pobeda bi svima bila sladja...

Stevan BG

pre 11 godina

@Vladan, 7. april 2013 22:29
Mnogo lakse bi bilo kritikovati Jeleninu igru da je izgubila od 256. na listi, zar ne? Ovako, PROTIV SERENE - uzela set, ostalo izgubila...tesko je osmisliti primereno omalovazavanje. Ti si se potrudio, ali nije uspelo.

SVAKA CAST , JELENA, BILO JE VRLO DOBRO! SRECNO U NASTAVKU SEZONE!

Pozdrav svim nepristrasnim ljubiteljima tenisa!

Fikus

pre 11 godina

Fantasticna JJ, fantastican prvi set, igra kao kad je bila sampion! :)
Drago mi je sto sam pogresio da nema sanse na Serenin servis posle 4 odigrana gema, samo da ne padne u 2 setu i evo jedne od najvecih pobeda u zadnjih par godina :)

Doxa

pre 11 godina

Da li se može reći šteta..? Mislim da ne. Serena je zasluženo osvojila titulu. Ipak raduje očigledan napredak u igri Jelene a pogotovo na polju samopouzdanja. Upotrebio bih izraz jednog ovdašnjeg komentatora posle poraza Ane Ivanović od Petre Kvitove. Kvalitetan poraz... I stvarno, Jelena ne može biti razočarana posle rezultata u finalu i, posebno, na turniru!
Nadam se da ovo nije samo kratkotrajan bljesak i da će angažovati trenera koji će joj pomoći, naročito, u pripremi taktike za meč i sprečiti te padove u koncentraciji zbog kojih se njeni mečevi produžavaju nekad bez razloga u nedogled.

Srećno Jelena!

Nasa lavica - JJ

pre 11 godina

Svaka cast Jeco za borbenost! :) Ova godina deluje obecavajuce za JJ! Osvojena titula u Bogoti,polufinale Majamija i finale Carlstona-FANTASTICNO! :) Puno srece u nastavku sezone! SRBIJA je uz tebe! :)

Aleksandra

pre 11 godina

Odlicna u prvom setu - pad u drugom - treci na zalost nisam mogla da gledam. Elem Jelena, ko moze da kaze da ova zena nema udarce ma dajte. Udara sve bekhend posebno i misli i zna ali glava....Serena ima prema njoj jedan otklon da ga tako nazovemo oduvek. Jeco vrati nam se! Jedva cekamo na dobrom si putu. I jeva cekamo sljaku RG-a. Idemo!

Sasha

pre 11 godina

@ Serena je danas:

Samo mala ispravka. Monika Seles je simbol agresivne teniske igre. Stavise, svi tenisku strucnjaci se slazu da je ona svojim dolaskom na scenu uvela agresivnu igru u zenski tenis, svojim dvorucnim udarcima sa obje strane. Martina Navratilova i Chris Evert su tada najavljivale novu eru agresivnog tenisa, sto se dolaskom sestara Williams, Sharapove, Pierce, pokazalo tacnim. Monikini udarci su na Roland Garrosu 1991. godine bili cesto jaci nego udarci muskog samoiona te godine, Couriera. Dakle, zelim reci da je Monika Seles uvela tzv agresivnu igru, kao normu u zenski tenis.

Sasha

pre 11 godina

Prethodni komentar o Moniki Seles sam trebao uputiti niku "sta reci", ne "Serena je..". Izvinjenje. Tesko je popamtiti sve nikove.

Dermendziev

pre 11 godina

Da je neko pre pocetka turnira ponudio polufinale ili cak cetvrtfinale bio bi i te kako zadovoljan.Finale,svakako je vise od ocekivanog,jako lep rezultat,a i igre koje je Jelena demonstrirala na ovom turniru za mene su iznad ocekivanja.Dakle Jelena je jos jednom prijatno iznenadila.

Koliko dobro,rekao bih savrseno,je odigrala prvi set,toliko je razocarala u trecem setu(sve njene slabosti koje jos postoje,upravo su dosle u odlucujucem trecem setu-prvenstveno mislim na servis,pad u igri i nedovoljnu celicnu volju za pobedom,t.j. preokretom-kao da se predala vec posle prvog brejka u trecem setu).

Raduje to sto je Jelena popravila kretanje,vratila dubinske lopte,pocela cesce dobro da igra dijagonale,pogotovo skracene,servis tokom turnira solidan,a u prvom setu finala besprekoran.Pogotovo mirnoca,t.j koncetracija bila je podignuta,izuzrev u jucerasnjem mecu drugoga seta.

Serena je i ovoga puta pokazala da je bez premca,van konkurencije.

Turnir je bio za svoju kategoriju dovoljno jak(uvek se gleda sastav pre starta,a ne ko koga dobija po rangu,jer bolji u datom momentu uvek idu dalje).

Jeleni i svim nasim ostalim teniserima-kama puno uspeha u narednim mecevima.

Pozdrav!

šta reći !__,

pre 11 godina

(Serena je danas zgodna i vitka, 7. april 2013 21:48)
Da, sa tom "bum tras" igrom naročito se proslavila Ana Ivanović u poslednjih 5 godina. Osim solidnog forhenda, sve ostalo joj nedostaje: bekhend, slajs, ritern, brzina, tehnika,kondicija, samopuzdanje, servis....U sportu je najvažnije pobediti! Kad igrač svoje fizičke predispozicije uspe najbolje da iskoristi. Monika Seleš, Martina Hingis, Kris Evert, Žastin Enan ranije, a danas Karilina Woznijacki, Jelena Janković, Agnješka Radvanjska su najbolji primer kako se mogu osvajati turniri i pobedjivati, iako nisu fizički snažne i nisu uvek agresivne. Igraju TENIS i pobeđuju.
Jeleni svaka čast, u gemovima je izgubila od Serene sa 8:15! Koliki je to uspeh znaju najbolje Šarapova, Azarenka, Venus..ili Ana koja je od Vinći dobila "bicikl"!

Ima šta da se kaže

pre 11 godina

@Šta reći...
Nikada ne bi trebalo uoređivati, u sportu, prošlost i sadašnjost. Tačno je da su tenisrke danas snažnije i da i one sve više igraju "muški", ali to je dijalektika. Neminovnost vremena i razvoja sporta. To važi za sve. Tačno je da Radvanska, Karolina i Jelena nemaju neku snagu "a pobeđuju" (kako ti kažeš), ali retko ove najjače i pored Serene, Šarapove, Kvitove, Azarenke... GS neće osvojiti. Nove mlade "snagatorke" tek dolaze.

ivan anastasijević

pre 11 godina

(Serena je danas zgodna i vitka, 7. april 2013 21:48)
Da ti nisi još ljut što je Ana, koja igra tzv"bum tras" tenis ispala u 2.kolu Montereja? Ja sam napisao više puta ( to baš nije neka pamet-većina misli tako) da je Serena verovatno najbolja teniserka u istoriji. Samo za razliku od Ane, Serena ima sve što treba, retern, brzinu, bekhend, forhend, snagu, pamet, samopuzdanje, ONA JE KOMPLETNA IGRAČICA!
Ne znam da li se neko iznenadio danas što je pobedila Serena? Naravno niko, makar Jelena uze jedan set u lepoj igri.

šta reći !__,

pre 11 godina

(Serena je danas zgodna i vitka, 7. april 2013 21:48)
U sportu je najvažnije pobediti! Kad igrač svoje fizičke predispozicije uspe najbolje da iskoristi. Monika Seleš, Martina Hingis, Kris Evert, Žastin Enan ranije, a danas Karilina Woznijacki, Jelena Janković, Agnješka Radvanjska su najbolji primer kako se mogu osvajati turniri i pobedjivati, iako nisu fizički snažne i nisu uvek agresivne. Igraju TENIS i pobeđuju.
Jeleni svaka čast, u gemovima je izgubila od Serene sa 8:15! Koliki je to uspeh znaju najbolje Šarapova, Azarenka, Venus..ili Ana koja je od Vinći dobila "bicikl"!

RADE CACAK

pre 11 godina

(draganC, 8. april 2013 00:03)
Koliko lepih reči za igru Jelene Janković. Da čovek ne poveruje! Naravno, ne može bez poređenja sa Ano. Onako, uzgred.
Još kad bi svi na ovom sajtu B92 bili naivci i ne bi razumeli da je komentar "suptilno" ciničan na Jelenin račun, kao i da se iza potpisa "draganC" ne krije naš najuporniji komentator realni, realista,ja, tralala,PeraLozac........

šta reći !__,

pre 11 godina

(Sasha, 8. april 2013 16:01)
Ja spomenuh Moniku Seleš i Kris Evert u smislu fizičkog izgleda, a ne tenisa koji igraše, to svi znamo ( matorci)! Ne izgledaju kao Serena Tajson, Stosur, Kvitova, mislim na fizikalije...čitaj pažljivije!