Nedelja, 24.03.2013.

12:36

Srbija dominira ABA ligom

Do kraja ligaškog dela ABA lige ostala je još jedna utakmica, ali je odavno poznato da je ovo najbolja sezona za srpske klubove u regionalnom takmičenju.

Izvor: JT

Srbija dominira ABA ligom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

santa justa

pre 11 godina

Koliko ovde ima pacenika koji verovatno nisu mrdnuli iz svojih gradova i sela. Zato smo zajedno na zalost tu gde jesmo. Srbi, Hrvati, amebe.........svejedno.

SASA FRANKFURT

pre 11 godina

Prijatelju mrmlj, kad si već tako brižan pogledaj slobodno moje komentare i videćeš odakle sam to otišao i zašto, a nemoj odma da se praviš pametan i kritikuješ! Ja sam sve svoje izgubio u toj "lijepoj njihovoj", i zato sam tu gde jesam, a što se tiče Dare Bubamare i sličnim nešto mi se ne uklapaju u repertoar!! Bolje ti gledaj Farmu i uživaj! Lep pozdrav

zg

pre 11 godina

srbin ns@ oprost zaboravio sam da imate 100medalja a mozda i u brazilu osvojite koju jer cete imat 3predstavnika koji je mogu osvojit za vas

ja

pre 11 godina

Ja stvarno ne razumem ovoliko prepucavanje grobara i delija.Nije bino da li je to FMP ili Zvezda, u ovom trenutku je najvaznije da imamo 4 srpska tima u F4. Kolikoja vidim to je i poneta teksta, ne znam zasto tolika mrznja izmedju Srba, i zasto je bitni ko za koga navija?

drago

pre 11 godina

(stručnjak, 24. mart 2013 20:07)

Kao i Vujcica, Penna i Meeksa. Stas, razvio se momcima kompleks jer su u prva tri suceljavanja izgubili: Dinamo naio Partizana, Hrvatska Jugoslaviju dobikla u vaterpolu a Split oba puta Partizana pa sad bubaju.

drago

pre 11 godina

Greska kod tenisa, vi imate vise titula ali mi smo jos i prije WW2 imali ponajbolje tenisace svijeta (guglajte Franjo Puncec, Palada, Kukuljevic, Mitic) pa u 60-ima Jovanovica koji je igrao finale Mote Varla, pa u 70-ima Pilica i Franulovica top 10 tenisace i finaliste Roland Garrosa pa Prpica koji je igrao 4-fina RG-a, pa Gorana, Ljubu, Ancica, Cilica, Karlovica pa Majoli.
Vi ste sa tenisom poceli tek sa Bobom.
Tako da mi imamo VELIKU tradiciju a vi bolje rezultate.

drago

pre 11 godina

(stručnjak, 24. mart 2013 20:07)

Ili Vujcica, Penna i Meeksa. Ironija je u tome da se i predobro sjecaju pa zato tolko ove spominju.

drago

pre 11 godina

Bolji smo u nogometu i rukometu a vi u odbojci i kosarci. Na reprezentativnom i klupskom nivou, racunajuci od samostalnaosti. U vaterpolu smo losiji od SICG a otkad ste se osamostalili smo podjednaki (zapravo smo mi za nijansu bolji jer vi nemate olimpijsko zlato). U klupskom vaterpolu smo bolji. U skladu sa ukupnim rezultatima su i medjusobni rezultati u tim sportovima.
U tenisu ste vi bolji ali smo mi bolji u gotovo svim ostalim pojedinacnim sportovima (atletika, gimnastika, plivanje, skijanje, veslanje, borilacki sportovi, stolni tenis, biciklizam, tekvando itd) od kojih su prva tri navedena bazicni sportovi. Mi imamo 30 medalja sa Olimpijskih Igara a vi 17.
Dakle vi ste bolji u 3 momcadska sporta, mi u 2, vi u tenisu a mi u svim postalima plus mi na OI. Dakle, bolji smo.
Kad se zna da su Olimpijada i Svjetsko Prvenstvo u nogometu dva najveca sportska dogadjaja na planeti to jos vise dobija na znacaju.
Kuriozitet je da Djokovic ako je bolji od Ivansievica je igrao samo jedno finale Wimbledona (posebna teniska kategorija) a Goran cak 4.

stručnjak

pre 11 godina

Ja bih voleo da klinci iz Nisa, Kraljeva, Cacka, Novog Sada, Leskovca itd. igraju protiv nasih najjacih klubova.. Da momak sa 18 godina vidi kako je igrati protiv Rakocevica.

nakon sezone u kojoj bi ih Zvezdini i Partizanovi amerikanci pobjeđivali sa 50 razlike uprave tih klubova bi klince poslala na kaljenje i dovela amerikance a reprezentacija bi gubila od još lošijih nego što su Estonija, Crna Gora, Izrael

Aleksandar

pre 11 godina

Istina, odlicna sezona za nase klubove u ABA ligi. Nadam se da ce se ova pozitivna atmosfera preneti i na reprezentaciju u Sloveniji i da cemo da postignemo lep uspeh. Bice interesantna ove zavrsnica ABA lige, i tesko je reci ko je favorit, ko ima najvise sanse za trofej. Igokea kao lider i domacin je mozda u maloj prednosti, ali videcemo.

Zadnja posta Zeleznik

pre 11 godina

@Gule2004 - Refleks (Srbija)2005 -Hemofarm (Srbija)2006 - FMP (ex Refleks) (Srbija)2007 - Partizan (Srbija)2008 - Partizan (Srbija)2009 -Partizan (Srbija)2010 - Partizan (Srbija)2011 - Partizan (Srbija)2012 -Makabi (Izreal)2013 - Partizan ili FMP (Srbija)(Puki, 24. mart 2013 14:41) Gresis.Ovako je pravilno:Partizan(Hrvatska) (Nenad, 24. mart 2013 15:16)

voleo bi ti da je Partizan iz Hrvatske pa da tvoj FMP bude najbolji u Srbiji... al sto bi rekli: sto babi milo, to joj se i snilo. Nastavi da sanjas...

SASA FRANKFURT

pre 11 godina

E Savo samo da ti kažem ja sam davno "spakovao jednu Adidas torbicu", i otišao iz "njihove lijepe", usput im ostavio svoj stan u Zg! Tek toliko o tome ko se našo da soli pamet!!!

objavite mi komentar. Hvala!

pre 11 godina

(Hrvat iz Vojvodine, 24. mart 2013 15:00)

ne cmizdri, budi covek, nemoj da si hrvat. U vaterpolu da osvajate sve olimpijade, svetska i evropska prvenstva u narednih 20 godina, ne mozete da nas stignete po broju trofeja. U fudbalu smo vam jednom ocitali Ocenas u sred Zagreba, sad ste se osvetili, mada uskoro se igra u Beogradu.
Nole je razvio srpsku trobojku usred Splita. Cak i tu cuvenu rukometnu reprezentaciju smo ocerupali, iako su za klasu bolji od nas. U kosarci su Kecman i Sale Djordjevic ostavili trajne posledice. O odbojci necu ni da pricam, ne znate pravila tog sporta..
Sportski pozdrav. hahahaha :D

goran

pre 11 godina

(Hrvat iz Vojvodine, 24. mart 2013 15:00)

Ja da sam na tvom mjestu momentalno bi se spakirao i put Hrvatske. Što da se radi u državi koja te ne želi? Pardon, koju ti ne želiš.

Denis

pre 11 godina

Neko kaze Bosna ne igra u Sirokom i u Laktasima, igrace onda kad vi budete igrali u Novom Pazaru i na sjeveru Vojvodine, samo Hrvatska igra u svakom gradu.

Ivan

pre 11 godina

U Evropi je jedino Buducnost napravila nesto. Ispala je u cetvrtfinalu i to od kluba koji ima ove godine najveci budzet u Evropi(da u Evropi, veci i od evroligaskih timova).

Samo jedan tim, samo jedan grad...

pre 11 godina

@ (Nenad, 24. mart 2013 15:16)
2004 - Refleks (Srbija)
2005 - Hemofarm (Srbija)
2006 - FMP (ex Refleks) (Srbija)
2007 - Partizan (Srbija)
2008 - Partizan (Srbija)
2009 - Partizan (Srbija)
2010 - Partizan (Srbija)
2011 - Partizan (Srbija)
2012 - Makabi (Izreal)
2013 - Partizan ili FMP (Srbija)
(Puki, 24. mart 2013 14:41) Gresis.Ovako je pravilno:Partizan(Hrvatska)
(Nenad, 24. mart 2013 15:16)

I? Sta sad? Osim sto si klasican trol i mislis da si mnogo duhovit i dalje smo za vas institucija,pa makar bio Partizan iz Male Krsne.
Nego ja lepo kazem da su vam te gushchije pashtete pojele sve sive celije, a vi po starom. Ali u tome i jeste razlika izmedju vas i nas.

dejan

pre 11 godina

Najjaci su ovi momci koji stavljaju Partizan Hrvatska,jako se dobro zna da je Partizan osnovan 4.10.1945 u BG,i ko je bio prvi predsednik,i da to nije bio Franjo Tudjman sa svoje 22 godine...idite na internet nije tesko...a na tom istom internetu pise o cuvenom sporazumu da se FMP od tog i tog datuma zove Crvena Zvezda Beograd,a to jako boli zvezdase,zar ne?

SRB

pre 11 godina

Ovde je neko napisao da samo mi zelimo da istupimo iz lige. A navodno ABA liga forsira HR I SL klubove. Licno podrzavam ovu ligu. Smatram da je medju 4 najbolje lige u Evropi. Medjutim razlog zbog koga bi ja istupio iz lige je sledeci. Nedopustivo je da se na kraju kola postavlja pitanje ko ide u evropu!? Mislim da je to nezabelezen primer u svetu sporta. Ispravite me ako gresim. Ne znam cija je to krivica. Da li celnih ljudi ABA lige ili predstavnika Euro Lige. Stvarno skandalozno. Dosli smo u situaciju da Euro Ligu igraju najbogatiji klubovi. Zato ce fudbal uvek biti iznad kosakre na moju veliku zalost. Kosarci generalno crno se pise ako nastavi da vodi ovakvu politiku.

mrmlj

pre 11 godina

@SASA FRANKFURT: ironija toga da neko iz frankfurta govori nekome da ne sme da se zali na srbiju je tolika da je svaki komentar suvisan. ajde lepo, pogledaj kada vam dolaze dara bubamara i njoj slicni u obliznju kafanu i idi spremaj se za taj dogadjaj a nas koji smo ostali u srbiji ostavi na miru.

cukce

pre 11 godina

smijesni ste srbi, palite se na ovu aba ligu...samo vam je to i ostalo...a dobijamo vas u svim sportovima...nogomet,rukomet,vaterpolo...i u kosi cemo vas dobit jer smo puno bolji...nema te nikog od sportasa osim Djokovica , a i on je (polu) Hrvat...;)...sportski pozdrav ;)
(Hrvat iz Vojvodine, 24. mart 2013 15:00)

Ne mozete da prezalite poraz u rukometu u polufinalu evropskog prosle godine, u fudbalu ste puska dobili ste nas jer je nasa reprezentacija nikad gora, a sansu niste stvorili... u vaterpolu ste nam redovne musterije, u kosarci nas niste nikad dobili u istoriji, tenis auuuuuuuuuuu deljemo gde stigemo, odbojka ne znam ni dali postoji u lijepoj vasoj... ostaje jos da naucimo da se bocamo pa da vas oderemo u vasem nacionalnom sportu!

Mirko

pre 11 godina

Mozda se nama trenutno ne svidjaju "pravila"ko ide u Evro ligu.Po sadasnjim pravilima u Evro ligu idu finalisti F4 a u kvalifikacije treci najbolji tim.U slucaju da Igokea dobije Partizan a Zvezda Radnicki u polufinalu u kvalifikacije bi isao Radnicki kao treci iz regularnog dela zato da im je jucerasnja pobeda bila itekako znacajna.Naravno da su moguci i drugaciji raspleti.Ovima sto pisu o sigurnom finalu izmedju Partizana i Zvezde bi postavio jedno pitanje:ako je to tako zasto onda Igokea nije namerno pustila Zvezdi prvo mesto?Mislim da i Igokea i radnicki ozbiljno razmisljaju o Evroligi a da li ce im to biti dozvoljeno to jec neka druga prica.

srbin ns

pre 11 godina

Ovaj srbin-katolik iz vojvodineje verovatno mislio na fudbal. U rukometu smo mi hrvate dva puta izbacili u borbi za medalju oni nas jednom, u vaterpolu bolje nesabiraj jer 16 prvenstava 15 medalja i najuspesnija zemlja u Evropi u fudbalu mi prosli a mozda sad prodju oni ali neverujem mada mozemo da im odradimo deo posla u kosarci je smesno, odbojka-neznam jeli se i igra tamo taj sport, itd.........

kb24

pre 11 godina

Igokea je srpski tim kol'ko je i Asmir Kolasinac osvojio zlato za BiH ;)
Pozdrav za moderatore posto znam da cete jedino vi ovo i procitati.

sava

pre 11 godina

A ti Hrvat iz Vojvodine ako ti se ne sviđa u Srbiji, pakuj prnje pa u "lijepu njihovu"!
(SASA FRANKFURT, 24. mart 2013 15:47)

E Saša,Saša ko priča o pakovanju prnje, pati si već odavno spakovao a sad drugima soliš pamet. Stidi se.

BGD

pre 11 godina

Za Hrvata iz Vojvodine da mi samo odgovori kad su nas poslednji put dobili u vaterpolu,jer ja se ne secam.On je izgleda zaboravio EP od pre godinu dana kad je njegova repka uzela "sjajno" deveto mesto,ha ha ha.Samo ste na olimpijadi bolje prosli,ali nismo igrali jedni protiv drugih.Pre toga uvek mi bolji i plus pobedjivali u medjusobnim mecevima.

Urke

pre 11 godina

Gresis.Ovako je pravilno:Partizan(Hrvatska)
(Nenad, 24. mart 2013 15:16)
Cuj sused, razumem da imate teritorijalne pretenzije prema Sremu sve do Zemuna i Novog Beograda gde je Partizan odigrao par utakmica u Areni, ali sediste KK Partizan je ipak na desnoj obali Save, nemojte preterivati.

simon

pre 11 godina

@bosna nema ni jednog
predstavnika..republika srpska ima
igokeu,hrvati imaju siroki.:)
(dejan, 24. mart 2013 13:57)


Ali zato Bosna ima Evropskog sampiona u atletici Asmira Kolasinca, i buducu olimpijsku sampionku Amelu Terzic.

Vladan R

pre 11 godina

@ adje

Ne znam samo na cemu si, kad ti takve ludosti padaju na pamet. Bas me intresuje kako su to CZ i Radnicki namestili da Partizan dobije oba meca i protiv Cedevite i protiv Budcnosti, direktnih rivala za 4 mesto sto je i presudilo ko je cetvrtoplasirani. Pri tom CZ oba puta pobedila Partizan a po jedan mec izgubila i od Buducnosti i od Cedevite. Sto se Igokee tice, koje bi mesto ona zauzela i koliki bi koefecijint Bosne bio da je po tvojoj zelji pustila dve tri utakmice pratiocima srpskih klubova. Posto je medju njima i Olimpija pitanje je da li bi Bosna imala bolji koficijent od Bosne, odnosno Igokea ne da ne bi bila prva nego mozda ne bi bila ni na F4. Usput budi receno Igokea je od 14,5 bodova, BiH donela "samo" 10 a siroki "cak" 4,5 bodova.

basket___fanatic

pre 11 godina

Odlichna kosharka u regionu, srpski klubovi dominantni, gl
edanost veca nego na fudbalu.... ALI... kakve koristi od ovog ima reprezentacija? Koji to igraci odavde mogu da zamene nase prosechne istroshene reprezentativce? Njihove reprezentacije imaju, nazalost bolje igrache.... Moramo misliti o tome...

drago

pre 11 godina

Sve je to divno i krasno ali vi ste izgubili na Maksimiru (posto vidim da je vijest u tom duhu i u "pravo" vrijeme plasirana).
Na kraju se sve svodi na reprezentaciju, a tu Hrvatska trenutno bolje stoji jer ima najvecu sirinu u Evropi, a i ima dva najbolja igraca u Evropi u ovom trenutku (Tomic i Bogdanovic). Osim toga ima najbolje kosarkase generacije u Evropi rodjene 1994, 1995. A najbolji igraci tih timova su i dba najbolja juniora u Evropi Šarić i Hezonja. Ovaj potonji (17) je vec igrao Euroligu za Barcelonu a i ovaj prvi ce postati igracina. Kad im se dodaju Bogdanovic (23) i Tomic (24, kao i Dominik Mavra (18) dobija se jedna sjajna petorka za buducnost.
Opcenito je buducnost HR sporta strasna: u tenisu su tri buduce top 10 igracice od koji ce bar jedna biti prva, kao i jedan buduci top 10 tenisac. U nogometu nasi juniorsi u bas ovih dana tukli i Spanjolsku (sa dva igraca manje) i Francusku.

Hrvat iz Vojvodine

pre 11 godina

smijesni ste srbi, palite se na ovu aba ligu...samo vam je to i ostalo...a dobijamo vas u svim sportovima...nogomet,rukomet,vaterpolo...i u kosi cemo vas dobit jer smo puno bolji...nema te nikog od sportasa osim Djokovica , a i on je (polu) Hrvat...;)...sportski pozdrav ;)

komando

pre 11 godina

Pravo uzivanje je citati komentare od cigana. Pravo uzivanje je citati sve te epitete i uvrede koje kace Partizanu. To je dokaz koliki im je kompleks nabijen sportskom dominacijom.

Nenad

pre 11 godina

@Gule
2004 - Refleks (Srbija)
2005 - Hemofarm (Srbija)
2006 - FMP (ex Refleks) (Srbija)
2007 - Partizan (Srbija)
2008 - Partizan (Srbija)
2009 - Partizan (Srbija)
2010 - Partizan (Srbija)
2011 - Partizan (Srbija)
2012 - Makabi (Izreal)
2013 - Partizan ili FMP (Srbija)
(Puki, 24. mart 2013 14:41) Gresis.Ovako je pravilno:Partizan(Hrvatska)

Vojvodjanin iz Vojvodine

pre 11 godina

smijesni ste srbi, palite se na ovu aba ligu...samo vam je to i ostalo...a dobijamo vas u svim sportovima...nogomet,rukomet,vaterpolo...i u kosi cemo vas dobit jer smo puno bolji...nema te nikog od sportasa osim Djokovica , a i on je (polu) Hrvat...;)...sportski pozdrav ;)
(Hrvat iz Vojvodine, 24. mart 2013 15:00)

Slusaj ti njega.. Ako sagledas sve sportske utakmice izmedju Srbije i Hrvatske zbirno sa svim sportovima, Srbija ubedljivo vodi. A to da je Djokovic polu Hrvat ili sta, pitaj njegovu mamu sta je, terate Srbe iz Hrvatske, a onda ih prisvajate. Sramota za Vas gospodine sto ste to uopste rekli.

Dado

pre 11 godina

U tekstu nešto ne valja. Znalo se več pre, da se srpski i hrvatski timovi takmiče za četvrto mesto, koje ove godine pripada Hrvatima a do godine pripadat če Srbiji. Slično "takmičenje" bilo je i izmedju Bosanaca i Slovenaca, za koliko ja znam drugi tim u ligi. Bosna je i ove godine imala 2 tima Slovenija isto, a ako i dogodine ostanu po 2 učesnika za SLO i BIH (tako piše u vesti), čemu onda svrha takmičenja izmedju SLO i BIH?

Puki

pre 11 godina

@Gule
2004 - Refleks (Srbija)
2005 - Hemofarm (Srbija)
2006 - FMP (ex Refleks) (Srbija)
2007 - Partizan (Srbija)
2008 - Partizan (Srbija)
2009 - Partizan (Srbija)
2010 - Partizan (Srbija)
2011 - Partizan (Srbija)
2012 - Makabi (Izreal)
2013 - Partizan ili FMP (Srbija)

Mrkonjican

pre 11 godina

Mladost iz Mrkonjic-Grada uzela prvu ligu BiH! Jos jedan srpski klub iz malog mjesta.. Ah, kako bi volio da upadnu i oni umjesto Sirokog u ABA! Naprijed srpska kosarko!

joks

pre 11 godina

Koga briga za srpske klubove i srbiju, navijam za Partizan i nikog više, pa nepada mi napamet da navijam za FMP ili ti tamo neki seoski klub.
(Yugoslaven, 24. mart 2013 12:46)

Ti ako si partizanovac ja sam Husa Bit Strit. Klasican primer nepismenog zvezdasa koji se prepao zavrsnice takmicenja.

ultrasrbin

pre 11 godina

Dalmatinac, 24. mart 2013 12:56

Srpski klubovi zele istupanje jer ih ABA zavlaci od pocetka.
I ne utice ABA bna razvoj srpskih klubova.
Problem ej sto su ostali ocajni pa onda i nije tesko zauzeti dobru poziciju.

Босанац

pre 11 godina

Svi nesto prate kosarku i aba ligu a nidje veze. I ovaj lik sto se cudi zasto bosna ima samo 2 predstavnika sledece godine. Aman ljudi. Srbija i hrvatska imaju po 3 tima standardno, onaj ko ove godine bolji dobije sledece godine jos jednu ekipu. Slovenija ima 2 a bosna 1 tim standardno pa ko bude jaci ove godine sledece dobije jos jednu ekipu. Sve jasno kao dan. Samo sto mislim da bi srbija trebala imati 4 standardna, hrvatska 3, slovenija 2 itd... A nikako szolnok da bude u ligi

ja

pre 11 godina

najbolja sezona je bila kada je zavrsni turnir, f8 igran u Sarajevu. tada su u polufinalu igrala cetiri tima iz Srbije, Cz, Partizan,FMP i Hemofarm.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vita Nis, 24. mart 2013 12:56)

i sada je tako, s tim sto su cz i fmp ujedinjeni...

SaleC

pre 11 godina

Dominirala je i dominira, tako da to nije ništa novo i spektakularno. Naravno da ne mogu da tvrdim, a nije ni sportski kazati, da će Srbija i dominirati ali trenutno je to takoreći uobičajeno.

blik

pre 11 godina

Ova politička korektnost oko toga koji su klubovi "srpski" je stvarno već zamorna. Čisto za arhivu - Igokea je srpski klub. A, ko više vjeruje mašti (ili ličnim željama) od sopstvenih očiju i mozga, OK. Samo neka snažno zatvori oči i sve je moguće. Sloboda maštanja svima.
Inače, šteta što Igokea neće igrati u Evropi, ali i ovo do sada je odličan uspjeh. Čestitam.

sisanje vesla

pre 11 godina

Igokea je Srpski klub ( mnogo vise nego Partizan ) kao sto je Siroki Hrvatski klub. Voleo bih da vidim u hali u Lakstasima utakmicu Srbija-Bosna ili u Sirokom utakmicu Hrvatska - Bosna cisto da se vidi ko bi igrao kao domacin a ko kao gost . Cija bi se himna pevala a na ciju zvizdalo kao i za koga bi cela hala navijala. Vestacki stvoreno moze da prodje samo na papiru a svi drzavljani Srpske republike navijaju za Srbiju i vise vole Srbiju nego navijaci iz kruga dvojke. Znam da je SF da komentar prodje na ovom mediju ali je realnost takva

boki

pre 11 godina

mozda jesmo najbolji al vrlo malo kvaliteta tu ima.
prije ce biti da je konkurencija nikad losija.
partizan ce u koliko se plasira u evroligu najvise profitirati, jer ce sa ovim timom uz dva kvalitetna pojacanja biti bez konkurencije u regionu.
stara, dobro poznata kaznena ekspedicija...

Milan

pre 11 godina

Ali su nasi klubovi do rezultata dosli zahvaljujuci ulaganjima u strane igrace ili domace vec istrosene. Jako malo smo imali prilike gledati nasih potencijalnih reprezentativaca dok su mladji igraci dobili sansu na kasicicu. I nijedno novo ime mismo izbacili sto je jako lose za buducnost nase kosarke. Po meni to je vise razloga za brigu nego za radost.

macji kasalj

pre 11 godina

Koga briga za srpske klubove i srbiju, navijam za Partizan i nikog više, pa nepada mi napamet da navijam za FMP ili ti tamo neki seoski klub.
(Yugoslaven, 24. mart 2013 12:46)

Ovo si rekao iskreno iz srca zar ne?

Ti si tu samo zbog sporta a ne da sijes mrznju, zar ne?
Tuzan je tvoj zivot, nesrecnice.

Divos

pre 11 godina

Српски клубови су од уласка у ову причу звану АБА (или НЛБ, или Гудијер) лига, увек бивали доминантни, већ равно деценију, увек шампиони (са изузетком прошле године и лакрдије са Макабијем, који је играо кад је хтео, и ако је хтео), а догађало се и да сва 4 клуба у 1/2Ф буду из Србије (као рецимо приликом Ф8 у Сарајеву).
Од ове доминације ипак слабе вајде, иако су (већ уобичајено) много бољи од свих држава, као и од директног такмаца, Хрватске (Србија омјер победа и пораза 51-27, Хрватска 40-64), наредне године ће имати у овој лиги само 4 тима, а 4-ти ће морати платити зарађено место (који апсурд), и може се догодити (што је ипак мало вероватно) да ако не плати, то место добије Хрватска или Словенија.
Сама лига је приватна (и показало се прилично неозбиљна) лига, у власништву неколико ликова, зато ова лига и јесте пидређена амбицијама и промоцији тих ликова и вољеним им фирми. Клубови улазе по (неразумном) кључу, јасно постоје и привилеговани, састави се мењају када се коме прохте, замене играча су уобиочајена појава, домаћин Ф4 је тек недавно одређен (и не постоји никакв критеријум за добијање домачинства) а лакше је решити мистерију универзума него ко из ове лиге иде у ЕЛ.
Све у свему једна фарса од лиге. У целој причи је добро што ћемо гледати српски Ф4, биће свакако одличне кошарке у лакташима, а и ЕЛ наредне године биће богатија за још један (можда и 2) српски клуб.

borko

pre 11 godina

Pitanje je da li je ovo najbolja sezona. Da podsetim, mi smo i ranije apsolutno dominirali ovom ligom dok nismo naglo pali poslednje 2 godine. Naime od 5 nasih ucesnika (Partizan, Zvezda, Hemofarm, FMP, Vojvodina), sva 4 tima na F4 su bila iz Srbije (sada su 3). Tako smo imali uvek 4 tima u Evropi. Doduse samo jedan u Evroligi, mada je i Hemofarm kao drugi jedne godine igrao kvalifikacije. Da su tada bila ova pravila, imali bi tih godina tri tima u Evroligi, verovatno Partizan, Zvezdu i Hemofarm, posto su oni ispunjavali sve ove uslove koji se sada spominju.

Gule

pre 11 godina

4 srpska kluba na F4, za završni turnir se borila i ekipa iz Crne Gore. Dominacija. Slovenačka Olimpija podbacila, Hrvati i Makedonci apsolutni autsajderi.

2004 - Refleks (Srbija)
2005 - Hemofarm (Srbija)
2006 - FMP (ex Refleks) (Srbija)
2007 - Partizan (Srbija)
2008 - Partizan (Srbija)
2009 - Partizan (Srbija)
2010 - Partizan (Srbija)
2011 - Partizan (Srbija)
2012 - Makabi (Izreal)
2013 - ??? (Srbija!)

To ja zovem dominacija. Osvajanje srpskih ekipa mogu samo da spriječe učešćem jedog od 5-6 najjačih evroligaša.

Munja

pre 11 godina

Treba što pre da se formira druga jadranska liga ili da se ova rasformira. Srpski prvoligaši van jadranske lige moraju da imaju više jakih protivnika tokom cele sezone. Ovako služe kao sparing partneri jačima pred F4.

Alex

pre 11 godina

Opet cudna odluka Aba lige, BIH druga ove sezone po uspjesnosti a ostaje sa dva predstavnika a Hrvatska najlosija a sledece sezone 3 tima, mogli su to sredit

milan

pre 11 godina

prvo polufinale zvezda-radnicki pobednik ide u evroligu a porazeni u kvalifikacije ukoliko u drugom polufinalu pobedi igokea a ako ne to znaci da imamo dva predstavnika u evroligi.
mozda smo pre u polufinalu imali sva 4 srpska kluba, ali tada je samo jedan klub isao u evroligu,sada mozemo taj uspeh i da naplatimo.

srbin lo

pre 11 godina

4 Srpska tima a 3 iz Srbije! Igokea je srpska kao sto se zna da je Siroki hrvatski! A zalosno je videti npr. jednu Cibonu gde je sad! I dalje mislim da bi trebalo da Hrvatska i Srbija imaku zagarantovano mesto u EL ali pouzdano znam da su slovenci svojim lobiranjem to sprecili a treci bi trebalo da ide iz ABA lige! Ovako videcete kakva ce biti slaba posecenost u hrvatskoj ligi a u nasoj Partizan i Zvezda stvarno imaju poseban rivalitet!

stručnjak

pre 11 godina

trenutno nijedan od ovih klubova nema kvalitetu da uđe u top16 eurolige
bez velikih ulaganja Partizan, Igokea i Zvezda će proći kao i Cedevita, Olimpija i Partizan ove sezone
najgore je od svega što su i ex yu reprezentacije kvalitetom sve bliže klubovima

PAOK

pre 11 godina

Slovenija i Bosna imaju veci koeficijent,a manji broj klubova od Hrvatske.I po cemu su hrvait dobili vise klubova.U istoriji Jadranske lige samo jedan njihov klub osvojio Jadransku ligu,a 3 puta su igrali u finalima.Srpski klubovi ukupno 7,8 titula na Jadranu.Jos mora da platimo za 4 tim,srmaota.

Dodiče pomozi nam

pre 11 godina

Koga briga za srpske klubove i srbiju, navijam za Partizan i nikog više, pa nepada mi napamet da navijam za FMP ili ti tamo neki seoski klub. (Yugoslaven, 24. mart 2013 12:46)

Ahhaha A moraces da molis seoski tim Igokeu, da vas pusti u finale i da odustane od EL, da bi tvoj tim igrao...Kakva ironija.

Penzioner

pre 11 godina

Yugoslaven

Sta ocekivati od ne srbina. Ja sam srbin i navijam za srpske klubove a ne jugoslovenske gde spada partizan. Volim Metalac, Borac,Zdravlje,OKK Beograd, Vojvodinu, Slogu. Tako su me vaspitavali iako sam pred penzijom. Bivsi oficiri JNA i njihovi potomci normalno je da navijaju za partizan

The doctor 46

pre 11 godina

@ Dalmatinac

Osnovni problem je u tome sto je ovo NEUSPEH srpske kosarke!
Ja bih voleo da klinci iz Nisa, Kraljeva, Cacka, Novog Sada, Leskovca itd. igraju protiv nasih najjacih klubova.. Da momak sa 18 godina vidi kako je igrati protiv Rakocevica. Slozices se da ste tako i Vi tako razmisljali kad ste pravili Ligu sa Crnogorcima u vaterpolu.. I naravno to i izgurali!
Nisam nacionalista ni najmanje ali mi nije svejedno kad vidim da igraci iz bivse Jugoslavije (iz bilo koleg sporta) se tretiraju kao domaci igraci.
Sta ja imam od uspeha reprezentacije Hrvatske, Crne Gore, BiHa, Makedonije, Slovenije.. Necu za Vas da navijam u Brazilu na SP u fudbalu, necu ni za Crnogorce. Jednostavno me ne zanima!
P.S. Jako me iritira sto Hrvati uvek imaju taj trip da se Srbi nesto bespotrebno bune bez uopste pomisli da razmisle o gore navedenim razlozima.
Inace kupujem u Ideji. :)
Pozdrav!

adje

pre 11 godina

Srbija dominira aba ligom normalno da dominira kada prave meceve.moj predlog je da sve drzavne lige koje osvoje prvo mesto idu direktno u aba ligu a drugo mesto da igra baraz a to kako ce se igrati baraz i s kime ce se pozabaviti organizatori.sto vise ekipa ima iz jedne zemlje vise se namestaju utakmice.ovo sto se radi u aba ligi je providno, liga je dno dna.nezna se ko pije ko placa.igokea pravi meceve sa partizanom i zvezdom i radnickim.rekao sam jos na pocetku sezone da nema mesta za buducnost iz podgorice i da ce na kraju izaci iz igre za fajnal for tako je ispalo.ajde namestite koji mec u evroligama nemozete ni grupnu fazu da predjete.navika je ostsla da se namestaju utakmice i poske u evroligi odmah ispadaju jer nema namestsnja.voleo bih da ispadnu igokea i zvezda igokea zbog dodika a zvezda zbog izbegavanja da bude prva da se ne sastane sa partizanom.velika je greska organizatora ako ekipa ne ispunjava uslove za igranje u evroligi ne treba da ucestvuje u aba ligi.znaci igokea ko bila prva ko bila finalist u fajnsl foru ne moze da igra u evroligi xbog nekakvih licenci onda ne treba da ucestvuje u aba ligi.totalno neorganizovana liga.tonema nigde u svetu da prvo mesto nemoze da ide direktno u evroligu a posto igokea nema tu licencu onda se prepusta drugoplasiranoj ekipi.a pobednik fajnal fora ne finalisti samo pobednik ide u evropsko takmicenje.kako je nelogicno da sada ko je neko drugi ispadne a partizan koji je 4 u finalu fora prodje npr u finale sa rdnkim koji je 3.

adje

pre 11 godina

Igokeju treba podhitno izbaciti iz aba lige jer ona se ne bori za sto bolji pkasman bosne i hercegovine ona pravi ustupke klubovima iz srbije i pomaze im da su u vrhu tabele tako sto pobedjuju ekipe koje su za petama srpskim klubovima isto tako prave utakmice sa srpskim klubovima da pobedjuju kada im je za to potrebno i kako god okrenes i obrnes otali klubovi iz regiona su ixa srpskih klubova zbog namestanja utakmica izmedju igokeje zvezde radnickog i partizana.

Dalmatinac

pre 11 godina

Hrvatska gubi predstavnika u Euroligi nakon 23 godina, a Srbija teoretski moze imat 3 kluba, medutim iz Hr niko ne spominje istupanje iz lige, dok u Srbiji takvi zahtjevi su sve glasniji... Moze li mi neko od Srba objasniti zasto je to tako, odnosno kako to da ova liga, kako vi tvrdite razvija samo Hr i Sl klubove, a evo danas Zd i St nekad velikani odlucuju ko ostaje u ovoj ligi, dok 'malisan' Radnicki ima priliku igrat u elitnom natjecanju?

Vita Nis

pre 11 godina

najbolja sezona je bila kada je zavrsni turnir, f8 igran u Sarajevu. tada su u polufinalu igrala cetiri tima iz Srbije, Cz, Partizan,FMP i Hemofarm.

Yugoslaven

pre 11 godina

Koga briga za srpske klubove i srbiju, navijam za Partizan i nikog više, pa nepada mi napamet da navijam za FMP ili ti tamo neki seoski klub.

Vita Nis

pre 11 godina

najbolja sezona je bila kada je zavrsni turnir, f8 igran u Sarajevu. tada su u polufinalu igrala cetiri tima iz Srbije, Cz, Partizan,FMP i Hemofarm.

Dalmatinac

pre 11 godina

Hrvatska gubi predstavnika u Euroligi nakon 23 godina, a Srbija teoretski moze imat 3 kluba, medutim iz Hr niko ne spominje istupanje iz lige, dok u Srbiji takvi zahtjevi su sve glasniji... Moze li mi neko od Srba objasniti zasto je to tako, odnosno kako to da ova liga, kako vi tvrdite razvija samo Hr i Sl klubove, a evo danas Zd i St nekad velikani odlucuju ko ostaje u ovoj ligi, dok 'malisan' Radnicki ima priliku igrat u elitnom natjecanju?

borko

pre 11 godina

Pitanje je da li je ovo najbolja sezona. Da podsetim, mi smo i ranije apsolutno dominirali ovom ligom dok nismo naglo pali poslednje 2 godine. Naime od 5 nasih ucesnika (Partizan, Zvezda, Hemofarm, FMP, Vojvodina), sva 4 tima na F4 su bila iz Srbije (sada su 3). Tako smo imali uvek 4 tima u Evropi. Doduse samo jedan u Evroligi, mada je i Hemofarm kao drugi jedne godine igrao kvalifikacije. Da su tada bila ova pravila, imali bi tih godina tri tima u Evroligi, verovatno Partizan, Zvezdu i Hemofarm, posto su oni ispunjavali sve ove uslove koji se sada spominju.

macji kasalj

pre 11 godina

Koga briga za srpske klubove i srbiju, navijam za Partizan i nikog više, pa nepada mi napamet da navijam za FMP ili ti tamo neki seoski klub.
(Yugoslaven, 24. mart 2013 12:46)

Ovo si rekao iskreno iz srca zar ne?

Ti si tu samo zbog sporta a ne da sijes mrznju, zar ne?
Tuzan je tvoj zivot, nesrecnice.

Gule

pre 11 godina

4 srpska kluba na F4, za završni turnir se borila i ekipa iz Crne Gore. Dominacija. Slovenačka Olimpija podbacila, Hrvati i Makedonci apsolutni autsajderi.

2004 - Refleks (Srbija)
2005 - Hemofarm (Srbija)
2006 - FMP (ex Refleks) (Srbija)
2007 - Partizan (Srbija)
2008 - Partizan (Srbija)
2009 - Partizan (Srbija)
2010 - Partizan (Srbija)
2011 - Partizan (Srbija)
2012 - Makabi (Izreal)
2013 - ??? (Srbija!)

To ja zovem dominacija. Osvajanje srpskih ekipa mogu samo da spriječe učešćem jedog od 5-6 najjačih evroligaša.

Mrkonjican

pre 11 godina

Mladost iz Mrkonjic-Grada uzela prvu ligu BiH! Jos jedan srpski klub iz malog mjesta.. Ah, kako bi volio da upadnu i oni umjesto Sirokog u ABA! Naprijed srpska kosarko!

Dodiče pomozi nam

pre 11 godina

Koga briga za srpske klubove i srbiju, navijam za Partizan i nikog više, pa nepada mi napamet da navijam za FMP ili ti tamo neki seoski klub. (Yugoslaven, 24. mart 2013 12:46)

Ahhaha A moraces da molis seoski tim Igokeu, da vas pusti u finale i da odustane od EL, da bi tvoj tim igrao...Kakva ironija.

Munja

pre 11 godina

Treba što pre da se formira druga jadranska liga ili da se ova rasformira. Srpski prvoligaši van jadranske lige moraju da imaju više jakih protivnika tokom cele sezone. Ovako služe kao sparing partneri jačima pred F4.

PAOK

pre 11 godina

Slovenija i Bosna imaju veci koeficijent,a manji broj klubova od Hrvatske.I po cemu su hrvait dobili vise klubova.U istoriji Jadranske lige samo jedan njihov klub osvojio Jadransku ligu,a 3 puta su igrali u finalima.Srpski klubovi ukupno 7,8 titula na Jadranu.Jos mora da platimo za 4 tim,srmaota.

Alex

pre 11 godina

Opet cudna odluka Aba lige, BIH druga ove sezone po uspjesnosti a ostaje sa dva predstavnika a Hrvatska najlosija a sledece sezone 3 tima, mogli su to sredit

Yugoslaven

pre 11 godina

Koga briga za srpske klubove i srbiju, navijam za Partizan i nikog više, pa nepada mi napamet da navijam za FMP ili ti tamo neki seoski klub.

srbin lo

pre 11 godina

4 Srpska tima a 3 iz Srbije! Igokea je srpska kao sto se zna da je Siroki hrvatski! A zalosno je videti npr. jednu Cibonu gde je sad! I dalje mislim da bi trebalo da Hrvatska i Srbija imaku zagarantovano mesto u EL ali pouzdano znam da su slovenci svojim lobiranjem to sprecili a treci bi trebalo da ide iz ABA lige! Ovako videcete kakva ce biti slaba posecenost u hrvatskoj ligi a u nasoj Partizan i Zvezda stvarno imaju poseban rivalitet!

ja

pre 11 godina

najbolja sezona je bila kada je zavrsni turnir, f8 igran u Sarajevu. tada su u polufinalu igrala cetiri tima iz Srbije, Cz, Partizan,FMP i Hemofarm.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vita Nis, 24. mart 2013 12:56)

i sada je tako, s tim sto su cz i fmp ujedinjeni...

Puki

pre 11 godina

@Gule
2004 - Refleks (Srbija)
2005 - Hemofarm (Srbija)
2006 - FMP (ex Refleks) (Srbija)
2007 - Partizan (Srbija)
2008 - Partizan (Srbija)
2009 - Partizan (Srbija)
2010 - Partizan (Srbija)
2011 - Partizan (Srbija)
2012 - Makabi (Izreal)
2013 - Partizan ili FMP (Srbija)

SaleC

pre 11 godina

Dominirala je i dominira, tako da to nije ništa novo i spektakularno. Naravno da ne mogu da tvrdim, a nije ni sportski kazati, da će Srbija i dominirati ali trenutno je to takoreći uobičajeno.

Penzioner

pre 11 godina

Yugoslaven

Sta ocekivati od ne srbina. Ja sam srbin i navijam za srpske klubove a ne jugoslovenske gde spada partizan. Volim Metalac, Borac,Zdravlje,OKK Beograd, Vojvodinu, Slogu. Tako su me vaspitavali iako sam pred penzijom. Bivsi oficiri JNA i njihovi potomci normalno je da navijaju za partizan

sisanje vesla

pre 11 godina

Igokea je Srpski klub ( mnogo vise nego Partizan ) kao sto je Siroki Hrvatski klub. Voleo bih da vidim u hali u Lakstasima utakmicu Srbija-Bosna ili u Sirokom utakmicu Hrvatska - Bosna cisto da se vidi ko bi igrao kao domacin a ko kao gost . Cija bi se himna pevala a na ciju zvizdalo kao i za koga bi cela hala navijala. Vestacki stvoreno moze da prodje samo na papiru a svi drzavljani Srpske republike navijaju za Srbiju i vise vole Srbiju nego navijaci iz kruga dvojke. Znam da je SF da komentar prodje na ovom mediju ali je realnost takva

blik

pre 11 godina

Ova politička korektnost oko toga koji su klubovi "srpski" je stvarno već zamorna. Čisto za arhivu - Igokea je srpski klub. A, ko više vjeruje mašti (ili ličnim željama) od sopstvenih očiju i mozga, OK. Samo neka snažno zatvori oči i sve je moguće. Sloboda maštanja svima.
Inače, šteta što Igokea neće igrati u Evropi, ali i ovo do sada je odličan uspjeh. Čestitam.

joks

pre 11 godina

Koga briga za srpske klubove i srbiju, navijam za Partizan i nikog više, pa nepada mi napamet da navijam za FMP ili ti tamo neki seoski klub.
(Yugoslaven, 24. mart 2013 12:46)

Ti ako si partizanovac ja sam Husa Bit Strit. Klasican primer nepismenog zvezdasa koji se prepao zavrsnice takmicenja.

boki

pre 11 godina

mozda jesmo najbolji al vrlo malo kvaliteta tu ima.
prije ce biti da je konkurencija nikad losija.
partizan ce u koliko se plasira u evroligu najvise profitirati, jer ce sa ovim timom uz dva kvalitetna pojacanja biti bez konkurencije u regionu.
stara, dobro poznata kaznena ekspedicija...

Босанац

pre 11 godina

Svi nesto prate kosarku i aba ligu a nidje veze. I ovaj lik sto se cudi zasto bosna ima samo 2 predstavnika sledece godine. Aman ljudi. Srbija i hrvatska imaju po 3 tima standardno, onaj ko ove godine bolji dobije sledece godine jos jednu ekipu. Slovenija ima 2 a bosna 1 tim standardno pa ko bude jaci ove godine sledece dobije jos jednu ekipu. Sve jasno kao dan. Samo sto mislim da bi srbija trebala imati 4 standardna, hrvatska 3, slovenija 2 itd... A nikako szolnok da bude u ligi

Divos

pre 11 godina

Српски клубови су од уласка у ову причу звану АБА (или НЛБ, или Гудијер) лига, увек бивали доминантни, већ равно деценију, увек шампиони (са изузетком прошле године и лакрдије са Макабијем, који је играо кад је хтео, и ако је хтео), а догађало се и да сва 4 клуба у 1/2Ф буду из Србије (као рецимо приликом Ф8 у Сарајеву).
Од ове доминације ипак слабе вајде, иако су (већ уобичајено) много бољи од свих држава, као и од директног такмаца, Хрватске (Србија омјер победа и пораза 51-27, Хрватска 40-64), наредне године ће имати у овој лиги само 4 тима, а 4-ти ће морати платити зарађено место (који апсурд), и може се догодити (што је ипак мало вероватно) да ако не плати, то место добије Хрватска или Словенија.
Сама лига је приватна (и показало се прилично неозбиљна) лига, у власништву неколико ликова, зато ова лига и јесте пидређена амбицијама и промоцији тих ликова и вољеним им фирми. Клубови улазе по (неразумном) кључу, јасно постоје и привилеговани, састави се мењају када се коме прохте, замене играча су уобиочајена појава, домаћин Ф4 је тек недавно одређен (и не постоји никакв критеријум за добијање домачинства) а лакше је решити мистерију универзума него ко из ове лиге иде у ЕЛ.
Све у свему једна фарса од лиге. У целој причи је добро што ћемо гледати српски Ф4, биће свакако одличне кошарке у лакташима, а и ЕЛ наредне године биће богатија за још један (можда и 2) српски клуб.

Nenad

pre 11 godina

@Gule
2004 - Refleks (Srbija)
2005 - Hemofarm (Srbija)
2006 - FMP (ex Refleks) (Srbija)
2007 - Partizan (Srbija)
2008 - Partizan (Srbija)
2009 - Partizan (Srbija)
2010 - Partizan (Srbija)
2011 - Partizan (Srbija)
2012 - Makabi (Izreal)
2013 - Partizan ili FMP (Srbija)
(Puki, 24. mart 2013 14:41) Gresis.Ovako je pravilno:Partizan(Hrvatska)

milan

pre 11 godina

prvo polufinale zvezda-radnicki pobednik ide u evroligu a porazeni u kvalifikacije ukoliko u drugom polufinalu pobedi igokea a ako ne to znaci da imamo dva predstavnika u evroligi.
mozda smo pre u polufinalu imali sva 4 srpska kluba, ali tada je samo jedan klub isao u evroligu,sada mozemo taj uspeh i da naplatimo.

stručnjak

pre 11 godina

trenutno nijedan od ovih klubova nema kvalitetu da uđe u top16 eurolige
bez velikih ulaganja Partizan, Igokea i Zvezda će proći kao i Cedevita, Olimpija i Partizan ove sezone
najgore je od svega što su i ex yu reprezentacije kvalitetom sve bliže klubovima

The doctor 46

pre 11 godina

@ Dalmatinac

Osnovni problem je u tome sto je ovo NEUSPEH srpske kosarke!
Ja bih voleo da klinci iz Nisa, Kraljeva, Cacka, Novog Sada, Leskovca itd. igraju protiv nasih najjacih klubova.. Da momak sa 18 godina vidi kako je igrati protiv Rakocevica. Slozices se da ste tako i Vi tako razmisljali kad ste pravili Ligu sa Crnogorcima u vaterpolu.. I naravno to i izgurali!
Nisam nacionalista ni najmanje ali mi nije svejedno kad vidim da igraci iz bivse Jugoslavije (iz bilo koleg sporta) se tretiraju kao domaci igraci.
Sta ja imam od uspeha reprezentacije Hrvatske, Crne Gore, BiHa, Makedonije, Slovenije.. Necu za Vas da navijam u Brazilu na SP u fudbalu, necu ni za Crnogorce. Jednostavno me ne zanima!
P.S. Jako me iritira sto Hrvati uvek imaju taj trip da se Srbi nesto bespotrebno bune bez uopste pomisli da razmisle o gore navedenim razlozima.
Inace kupujem u Ideji. :)
Pozdrav!

komando

pre 11 godina

Pravo uzivanje je citati komentare od cigana. Pravo uzivanje je citati sve te epitete i uvrede koje kace Partizanu. To je dokaz koliki im je kompleks nabijen sportskom dominacijom.

objavite mi komentar. Hvala!

pre 11 godina

(Hrvat iz Vojvodine, 24. mart 2013 15:00)

ne cmizdri, budi covek, nemoj da si hrvat. U vaterpolu da osvajate sve olimpijade, svetska i evropska prvenstva u narednih 20 godina, ne mozete da nas stignete po broju trofeja. U fudbalu smo vam jednom ocitali Ocenas u sred Zagreba, sad ste se osvetili, mada uskoro se igra u Beogradu.
Nole je razvio srpsku trobojku usred Splita. Cak i tu cuvenu rukometnu reprezentaciju smo ocerupali, iako su za klasu bolji od nas. U kosarci su Kecman i Sale Djordjevic ostavili trajne posledice. O odbojci necu ni da pricam, ne znate pravila tog sporta..
Sportski pozdrav. hahahaha :D

SASA FRANKFURT

pre 11 godina

E Savo samo da ti kažem ja sam davno "spakovao jednu Adidas torbicu", i otišao iz "njihove lijepe", usput im ostavio svoj stan u Zg! Tek toliko o tome ko se našo da soli pamet!!!

Vojvodjanin iz Vojvodine

pre 11 godina

smijesni ste srbi, palite se na ovu aba ligu...samo vam je to i ostalo...a dobijamo vas u svim sportovima...nogomet,rukomet,vaterpolo...i u kosi cemo vas dobit jer smo puno bolji...nema te nikog od sportasa osim Djokovica , a i on je (polu) Hrvat...;)...sportski pozdrav ;)
(Hrvat iz Vojvodine, 24. mart 2013 15:00)

Slusaj ti njega.. Ako sagledas sve sportske utakmice izmedju Srbije i Hrvatske zbirno sa svim sportovima, Srbija ubedljivo vodi. A to da je Djokovic polu Hrvat ili sta, pitaj njegovu mamu sta je, terate Srbe iz Hrvatske, a onda ih prisvajate. Sramota za Vas gospodine sto ste to uopste rekli.

goran

pre 11 godina

(Hrvat iz Vojvodine, 24. mart 2013 15:00)

Ja da sam na tvom mjestu momentalno bi se spakirao i put Hrvatske. Što da se radi u državi koja te ne želi? Pardon, koju ti ne želiš.

BGD

pre 11 godina

Za Hrvata iz Vojvodine da mi samo odgovori kad su nas poslednji put dobili u vaterpolu,jer ja se ne secam.On je izgleda zaboravio EP od pre godinu dana kad je njegova repka uzela "sjajno" deveto mesto,ha ha ha.Samo ste na olimpijadi bolje prosli,ali nismo igrali jedni protiv drugih.Pre toga uvek mi bolji i plus pobedjivali u medjusobnim mecevima.

Zadnja posta Zeleznik

pre 11 godina

@Gule2004 - Refleks (Srbija)2005 -Hemofarm (Srbija)2006 - FMP (ex Refleks) (Srbija)2007 - Partizan (Srbija)2008 - Partizan (Srbija)2009 -Partizan (Srbija)2010 - Partizan (Srbija)2011 - Partizan (Srbija)2012 -Makabi (Izreal)2013 - Partizan ili FMP (Srbija)(Puki, 24. mart 2013 14:41) Gresis.Ovako je pravilno:Partizan(Hrvatska) (Nenad, 24. mart 2013 15:16)

voleo bi ti da je Partizan iz Hrvatske pa da tvoj FMP bude najbolji u Srbiji... al sto bi rekli: sto babi milo, to joj se i snilo. Nastavi da sanjas...

cukce

pre 11 godina

smijesni ste srbi, palite se na ovu aba ligu...samo vam je to i ostalo...a dobijamo vas u svim sportovima...nogomet,rukomet,vaterpolo...i u kosi cemo vas dobit jer smo puno bolji...nema te nikog od sportasa osim Djokovica , a i on je (polu) Hrvat...;)...sportski pozdrav ;)
(Hrvat iz Vojvodine, 24. mart 2013 15:00)

Ne mozete da prezalite poraz u rukometu u polufinalu evropskog prosle godine, u fudbalu ste puska dobili ste nas jer je nasa reprezentacija nikad gora, a sansu niste stvorili... u vaterpolu ste nam redovne musterije, u kosarci nas niste nikad dobili u istoriji, tenis auuuuuuuuuuu deljemo gde stigemo, odbojka ne znam ni dali postoji u lijepoj vasoj... ostaje jos da naucimo da se bocamo pa da vas oderemo u vasem nacionalnom sportu!

Milan

pre 11 godina

Ali su nasi klubovi do rezultata dosli zahvaljujuci ulaganjima u strane igrace ili domace vec istrosene. Jako malo smo imali prilike gledati nasih potencijalnih reprezentativaca dok su mladji igraci dobili sansu na kasicicu. I nijedno novo ime mismo izbacili sto je jako lose za buducnost nase kosarke. Po meni to je vise razloga za brigu nego za radost.

ultrasrbin

pre 11 godina

Dalmatinac, 24. mart 2013 12:56

Srpski klubovi zele istupanje jer ih ABA zavlaci od pocetka.
I ne utice ABA bna razvoj srpskih klubova.
Problem ej sto su ostali ocajni pa onda i nije tesko zauzeti dobru poziciju.

Hrvat iz Vojvodine

pre 11 godina

smijesni ste srbi, palite se na ovu aba ligu...samo vam je to i ostalo...a dobijamo vas u svim sportovima...nogomet,rukomet,vaterpolo...i u kosi cemo vas dobit jer smo puno bolji...nema te nikog od sportasa osim Djokovica , a i on je (polu) Hrvat...;)...sportski pozdrav ;)

kb24

pre 11 godina

Igokea je srpski tim kol'ko je i Asmir Kolasinac osvojio zlato za BiH ;)
Pozdrav za moderatore posto znam da cete jedino vi ovo i procitati.

SASA FRANKFURT

pre 11 godina

Prijatelju mrmlj, kad si već tako brižan pogledaj slobodno moje komentare i videćeš odakle sam to otišao i zašto, a nemoj odma da se praviš pametan i kritikuješ! Ja sam sve svoje izgubio u toj "lijepoj njihovoj", i zato sam tu gde jesam, a što se tiče Dare Bubamare i sličnim nešto mi se ne uklapaju u repertoar!! Bolje ti gledaj Farmu i uživaj! Lep pozdrav

Samo jedan tim, samo jedan grad...

pre 11 godina

@ (Nenad, 24. mart 2013 15:16)
2004 - Refleks (Srbija)
2005 - Hemofarm (Srbija)
2006 - FMP (ex Refleks) (Srbija)
2007 - Partizan (Srbija)
2008 - Partizan (Srbija)
2009 - Partizan (Srbija)
2010 - Partizan (Srbija)
2011 - Partizan (Srbija)
2012 - Makabi (Izreal)
2013 - Partizan ili FMP (Srbija)
(Puki, 24. mart 2013 14:41) Gresis.Ovako je pravilno:Partizan(Hrvatska)
(Nenad, 24. mart 2013 15:16)

I? Sta sad? Osim sto si klasican trol i mislis da si mnogo duhovit i dalje smo za vas institucija,pa makar bio Partizan iz Male Krsne.
Nego ja lepo kazem da su vam te gushchije pashtete pojele sve sive celije, a vi po starom. Ali u tome i jeste razlika izmedju vas i nas.

dejan

pre 11 godina

Najjaci su ovi momci koji stavljaju Partizan Hrvatska,jako se dobro zna da je Partizan osnovan 4.10.1945 u BG,i ko je bio prvi predsednik,i da to nije bio Franjo Tudjman sa svoje 22 godine...idite na internet nije tesko...a na tom istom internetu pise o cuvenom sporazumu da se FMP od tog i tog datuma zove Crvena Zvezda Beograd,a to jako boli zvezdase,zar ne?

Ivan

pre 11 godina

U Evropi je jedino Buducnost napravila nesto. Ispala je u cetvrtfinalu i to od kluba koji ima ove godine najveci budzet u Evropi(da u Evropi, veci i od evroligaskih timova).

ja

pre 11 godina

Ja stvarno ne razumem ovoliko prepucavanje grobara i delija.Nije bino da li je to FMP ili Zvezda, u ovom trenutku je najvaznije da imamo 4 srpska tima u F4. Kolikoja vidim to je i poneta teksta, ne znam zasto tolika mrznja izmedju Srba, i zasto je bitni ko za koga navija?

simon

pre 11 godina

@bosna nema ni jednog
predstavnika..republika srpska ima
igokeu,hrvati imaju siroki.:)
(dejan, 24. mart 2013 13:57)


Ali zato Bosna ima Evropskog sampiona u atletici Asmira Kolasinca, i buducu olimpijsku sampionku Amelu Terzic.

mrmlj

pre 11 godina

@SASA FRANKFURT: ironija toga da neko iz frankfurta govori nekome da ne sme da se zali na srbiju je tolika da je svaki komentar suvisan. ajde lepo, pogledaj kada vam dolaze dara bubamara i njoj slicni u obliznju kafanu i idi spremaj se za taj dogadjaj a nas koji smo ostali u srbiji ostavi na miru.

stručnjak

pre 11 godina

Ja bih voleo da klinci iz Nisa, Kraljeva, Cacka, Novog Sada, Leskovca itd. igraju protiv nasih najjacih klubova.. Da momak sa 18 godina vidi kako je igrati protiv Rakocevica.

nakon sezone u kojoj bi ih Zvezdini i Partizanovi amerikanci pobjeđivali sa 50 razlike uprave tih klubova bi klince poslala na kaljenje i dovela amerikance a reprezentacija bi gubila od još lošijih nego što su Estonija, Crna Gora, Izrael

Urke

pre 11 godina

Gresis.Ovako je pravilno:Partizan(Hrvatska)
(Nenad, 24. mart 2013 15:16)
Cuj sused, razumem da imate teritorijalne pretenzije prema Sremu sve do Zemuna i Novog Beograda gde je Partizan odigrao par utakmica u Areni, ali sediste KK Partizan je ipak na desnoj obali Save, nemojte preterivati.

sava

pre 11 godina

A ti Hrvat iz Vojvodine ako ti se ne sviđa u Srbiji, pakuj prnje pa u "lijepu njihovu"!
(SASA FRANKFURT, 24. mart 2013 15:47)

E Saša,Saša ko priča o pakovanju prnje, pati si već odavno spakovao a sad drugima soliš pamet. Stidi se.

srbin ns

pre 11 godina

Ovaj srbin-katolik iz vojvodineje verovatno mislio na fudbal. U rukometu smo mi hrvate dva puta izbacili u borbi za medalju oni nas jednom, u vaterpolu bolje nesabiraj jer 16 prvenstava 15 medalja i najuspesnija zemlja u Evropi u fudbalu mi prosli a mozda sad prodju oni ali neverujem mada mozemo da im odradimo deo posla u kosarci je smesno, odbojka-neznam jeli se i igra tamo taj sport, itd.........

Vladan R

pre 11 godina

@ adje

Ne znam samo na cemu si, kad ti takve ludosti padaju na pamet. Bas me intresuje kako su to CZ i Radnicki namestili da Partizan dobije oba meca i protiv Cedevite i protiv Budcnosti, direktnih rivala za 4 mesto sto je i presudilo ko je cetvrtoplasirani. Pri tom CZ oba puta pobedila Partizan a po jedan mec izgubila i od Buducnosti i od Cedevite. Sto se Igokee tice, koje bi mesto ona zauzela i koliki bi koefecijint Bosne bio da je po tvojoj zelji pustila dve tri utakmice pratiocima srpskih klubova. Posto je medju njima i Olimpija pitanje je da li bi Bosna imala bolji koficijent od Bosne, odnosno Igokea ne da ne bi bila prva nego mozda ne bi bila ni na F4. Usput budi receno Igokea je od 14,5 bodova, BiH donela "samo" 10 a siroki "cak" 4,5 bodova.

basket___fanatic

pre 11 godina

Odlichna kosharka u regionu, srpski klubovi dominantni, gl
edanost veca nego na fudbalu.... ALI... kakve koristi od ovog ima reprezentacija? Koji to igraci odavde mogu da zamene nase prosechne istroshene reprezentativce? Njihove reprezentacije imaju, nazalost bolje igrache.... Moramo misliti o tome...

Denis

pre 11 godina

Neko kaze Bosna ne igra u Sirokom i u Laktasima, igrace onda kad vi budete igrali u Novom Pazaru i na sjeveru Vojvodine, samo Hrvatska igra u svakom gradu.

santa justa

pre 11 godina

Koliko ovde ima pacenika koji verovatno nisu mrdnuli iz svojih gradova i sela. Zato smo zajedno na zalost tu gde jesmo. Srbi, Hrvati, amebe.........svejedno.

adje

pre 11 godina

Igokeju treba podhitno izbaciti iz aba lige jer ona se ne bori za sto bolji pkasman bosne i hercegovine ona pravi ustupke klubovima iz srbije i pomaze im da su u vrhu tabele tako sto pobedjuju ekipe koje su za petama srpskim klubovima isto tako prave utakmice sa srpskim klubovima da pobedjuju kada im je za to potrebno i kako god okrenes i obrnes otali klubovi iz regiona su ixa srpskih klubova zbog namestanja utakmica izmedju igokeje zvezde radnickog i partizana.

Mirko

pre 11 godina

Mozda se nama trenutno ne svidjaju "pravila"ko ide u Evro ligu.Po sadasnjim pravilima u Evro ligu idu finalisti F4 a u kvalifikacije treci najbolji tim.U slucaju da Igokea dobije Partizan a Zvezda Radnicki u polufinalu u kvalifikacije bi isao Radnicki kao treci iz regularnog dela zato da im je jucerasnja pobeda bila itekako znacajna.Naravno da su moguci i drugaciji raspleti.Ovima sto pisu o sigurnom finalu izmedju Partizana i Zvezde bi postavio jedno pitanje:ako je to tako zasto onda Igokea nije namerno pustila Zvezdi prvo mesto?Mislim da i Igokea i radnicki ozbiljno razmisljaju o Evroligi a da li ce im to biti dozvoljeno to jec neka druga prica.

SRB

pre 11 godina

Ovde je neko napisao da samo mi zelimo da istupimo iz lige. A navodno ABA liga forsira HR I SL klubove. Licno podrzavam ovu ligu. Smatram da je medju 4 najbolje lige u Evropi. Medjutim razlog zbog koga bi ja istupio iz lige je sledeci. Nedopustivo je da se na kraju kola postavlja pitanje ko ide u evropu!? Mislim da je to nezabelezen primer u svetu sporta. Ispravite me ako gresim. Ne znam cija je to krivica. Da li celnih ljudi ABA lige ili predstavnika Euro Lige. Stvarno skandalozno. Dosli smo u situaciju da Euro Ligu igraju najbogatiji klubovi. Zato ce fudbal uvek biti iznad kosakre na moju veliku zalost. Kosarci generalno crno se pise ako nastavi da vodi ovakvu politiku.

Aleksandar

pre 11 godina

Istina, odlicna sezona za nase klubove u ABA ligi. Nadam se da ce se ova pozitivna atmosfera preneti i na reprezentaciju u Sloveniji i da cemo da postignemo lep uspeh. Bice interesantna ove zavrsnica ABA lige, i tesko je reci ko je favorit, ko ima najvise sanse za trofej. Igokea kao lider i domacin je mozda u maloj prednosti, ali videcemo.

zg

pre 11 godina

srbin ns@ oprost zaboravio sam da imate 100medalja a mozda i u brazilu osvojite koju jer cete imat 3predstavnika koji je mogu osvojit za vas

adje

pre 11 godina

Srbija dominira aba ligom normalno da dominira kada prave meceve.moj predlog je da sve drzavne lige koje osvoje prvo mesto idu direktno u aba ligu a drugo mesto da igra baraz a to kako ce se igrati baraz i s kime ce se pozabaviti organizatori.sto vise ekipa ima iz jedne zemlje vise se namestaju utakmice.ovo sto se radi u aba ligi je providno, liga je dno dna.nezna se ko pije ko placa.igokea pravi meceve sa partizanom i zvezdom i radnickim.rekao sam jos na pocetku sezone da nema mesta za buducnost iz podgorice i da ce na kraju izaci iz igre za fajnal for tako je ispalo.ajde namestite koji mec u evroligama nemozete ni grupnu fazu da predjete.navika je ostsla da se namestaju utakmice i poske u evroligi odmah ispadaju jer nema namestsnja.voleo bih da ispadnu igokea i zvezda igokea zbog dodika a zvezda zbog izbegavanja da bude prva da se ne sastane sa partizanom.velika je greska organizatora ako ekipa ne ispunjava uslove za igranje u evroligi ne treba da ucestvuje u aba ligi.znaci igokea ko bila prva ko bila finalist u fajnsl foru ne moze da igra u evroligi xbog nekakvih licenci onda ne treba da ucestvuje u aba ligi.totalno neorganizovana liga.tonema nigde u svetu da prvo mesto nemoze da ide direktno u evroligu a posto igokea nema tu licencu onda se prepusta drugoplasiranoj ekipi.a pobednik fajnal fora ne finalisti samo pobednik ide u evropsko takmicenje.kako je nelogicno da sada ko je neko drugi ispadne a partizan koji je 4 u finalu fora prodje npr u finale sa rdnkim koji je 3.

Dado

pre 11 godina

U tekstu nešto ne valja. Znalo se več pre, da se srpski i hrvatski timovi takmiče za četvrto mesto, koje ove godine pripada Hrvatima a do godine pripadat če Srbiji. Slično "takmičenje" bilo je i izmedju Bosanaca i Slovenaca, za koliko ja znam drugi tim u ligi. Bosna je i ove godine imala 2 tima Slovenija isto, a ako i dogodine ostanu po 2 učesnika za SLO i BIH (tako piše u vesti), čemu onda svrha takmičenja izmedju SLO i BIH?

drago

pre 11 godina

Bolji smo u nogometu i rukometu a vi u odbojci i kosarci. Na reprezentativnom i klupskom nivou, racunajuci od samostalnaosti. U vaterpolu smo losiji od SICG a otkad ste se osamostalili smo podjednaki (zapravo smo mi za nijansu bolji jer vi nemate olimpijsko zlato). U klupskom vaterpolu smo bolji. U skladu sa ukupnim rezultatima su i medjusobni rezultati u tim sportovima.
U tenisu ste vi bolji ali smo mi bolji u gotovo svim ostalim pojedinacnim sportovima (atletika, gimnastika, plivanje, skijanje, veslanje, borilacki sportovi, stolni tenis, biciklizam, tekvando itd) od kojih su prva tri navedena bazicni sportovi. Mi imamo 30 medalja sa Olimpijskih Igara a vi 17.
Dakle vi ste bolji u 3 momcadska sporta, mi u 2, vi u tenisu a mi u svim postalima plus mi na OI. Dakle, bolji smo.
Kad se zna da su Olimpijada i Svjetsko Prvenstvo u nogometu dva najveca sportska dogadjaja na planeti to jos vise dobija na znacaju.
Kuriozitet je da Djokovic ako je bolji od Ivansievica je igrao samo jedno finale Wimbledona (posebna teniska kategorija) a Goran cak 4.

drago

pre 11 godina

Greska kod tenisa, vi imate vise titula ali mi smo jos i prije WW2 imali ponajbolje tenisace svijeta (guglajte Franjo Puncec, Palada, Kukuljevic, Mitic) pa u 60-ima Jovanovica koji je igrao finale Mote Varla, pa u 70-ima Pilica i Franulovica top 10 tenisace i finaliste Roland Garrosa pa Prpica koji je igrao 4-fina RG-a, pa Gorana, Ljubu, Ancica, Cilica, Karlovica pa Majoli.
Vi ste sa tenisom poceli tek sa Bobom.
Tako da mi imamo VELIKU tradiciju a vi bolje rezultate.

drago

pre 11 godina

(stručnjak, 24. mart 2013 20:07)

Kao i Vujcica, Penna i Meeksa. Stas, razvio se momcima kompleks jer su u prva tri suceljavanja izgubili: Dinamo naio Partizana, Hrvatska Jugoslaviju dobikla u vaterpolu a Split oba puta Partizana pa sad bubaju.

drago

pre 11 godina

Sve je to divno i krasno ali vi ste izgubili na Maksimiru (posto vidim da je vijest u tom duhu i u "pravo" vrijeme plasirana).
Na kraju se sve svodi na reprezentaciju, a tu Hrvatska trenutno bolje stoji jer ima najvecu sirinu u Evropi, a i ima dva najbolja igraca u Evropi u ovom trenutku (Tomic i Bogdanovic). Osim toga ima najbolje kosarkase generacije u Evropi rodjene 1994, 1995. A najbolji igraci tih timova su i dba najbolja juniora u Evropi Šarić i Hezonja. Ovaj potonji (17) je vec igrao Euroligu za Barcelonu a i ovaj prvi ce postati igracina. Kad im se dodaju Bogdanovic (23) i Tomic (24, kao i Dominik Mavra (18) dobija se jedna sjajna petorka za buducnost.
Opcenito je buducnost HR sporta strasna: u tenisu su tri buduce top 10 igracice od koji ce bar jedna biti prva, kao i jedan buduci top 10 tenisac. U nogometu nasi juniorsi u bas ovih dana tukli i Spanjolsku (sa dva igraca manje) i Francusku.

drago

pre 11 godina

(stručnjak, 24. mart 2013 20:07)

Ili Vujcica, Penna i Meeksa. Ironija je u tome da se i predobro sjecaju pa zato tolko ove spominju.

Yugoslaven

pre 11 godina

Koga briga za srpske klubove i srbiju, navijam za Partizan i nikog više, pa nepada mi napamet da navijam za FMP ili ti tamo neki seoski klub.

Hrvat iz Vojvodine

pre 11 godina

smijesni ste srbi, palite se na ovu aba ligu...samo vam je to i ostalo...a dobijamo vas u svim sportovima...nogomet,rukomet,vaterpolo...i u kosi cemo vas dobit jer smo puno bolji...nema te nikog od sportasa osim Djokovica , a i on je (polu) Hrvat...;)...sportski pozdrav ;)

adje

pre 11 godina

Igokeju treba podhitno izbaciti iz aba lige jer ona se ne bori za sto bolji pkasman bosne i hercegovine ona pravi ustupke klubovima iz srbije i pomaze im da su u vrhu tabele tako sto pobedjuju ekipe koje su za petama srpskim klubovima isto tako prave utakmice sa srpskim klubovima da pobedjuju kada im je za to potrebno i kako god okrenes i obrnes otali klubovi iz regiona su ixa srpskih klubova zbog namestanja utakmica izmedju igokeje zvezde radnickog i partizana.

Nenad

pre 11 godina

@Gule
2004 - Refleks (Srbija)
2005 - Hemofarm (Srbija)
2006 - FMP (ex Refleks) (Srbija)
2007 - Partizan (Srbija)
2008 - Partizan (Srbija)
2009 - Partizan (Srbija)
2010 - Partizan (Srbija)
2011 - Partizan (Srbija)
2012 - Makabi (Izreal)
2013 - Partizan ili FMP (Srbija)
(Puki, 24. mart 2013 14:41) Gresis.Ovako je pravilno:Partizan(Hrvatska)

Dalmatinac

pre 11 godina

Hrvatska gubi predstavnika u Euroligi nakon 23 godina, a Srbija teoretski moze imat 3 kluba, medutim iz Hr niko ne spominje istupanje iz lige, dok u Srbiji takvi zahtjevi su sve glasniji... Moze li mi neko od Srba objasniti zasto je to tako, odnosno kako to da ova liga, kako vi tvrdite razvija samo Hr i Sl klubove, a evo danas Zd i St nekad velikani odlucuju ko ostaje u ovoj ligi, dok 'malisan' Radnicki ima priliku igrat u elitnom natjecanju?

Penzioner

pre 11 godina

Yugoslaven

Sta ocekivati od ne srbina. Ja sam srbin i navijam za srpske klubove a ne jugoslovenske gde spada partizan. Volim Metalac, Borac,Zdravlje,OKK Beograd, Vojvodinu, Slogu. Tako su me vaspitavali iako sam pred penzijom. Bivsi oficiri JNA i njihovi potomci normalno je da navijaju za partizan

Puki

pre 11 godina

@Gule
2004 - Refleks (Srbija)
2005 - Hemofarm (Srbija)
2006 - FMP (ex Refleks) (Srbija)
2007 - Partizan (Srbija)
2008 - Partizan (Srbija)
2009 - Partizan (Srbija)
2010 - Partizan (Srbija)
2011 - Partizan (Srbija)
2012 - Makabi (Izreal)
2013 - Partizan ili FMP (Srbija)

joks

pre 11 godina

Koga briga za srpske klubove i srbiju, navijam za Partizan i nikog više, pa nepada mi napamet da navijam za FMP ili ti tamo neki seoski klub.
(Yugoslaven, 24. mart 2013 12:46)

Ti ako si partizanovac ja sam Husa Bit Strit. Klasican primer nepismenog zvezdasa koji se prepao zavrsnice takmicenja.

adje

pre 11 godina

Srbija dominira aba ligom normalno da dominira kada prave meceve.moj predlog je da sve drzavne lige koje osvoje prvo mesto idu direktno u aba ligu a drugo mesto da igra baraz a to kako ce se igrati baraz i s kime ce se pozabaviti organizatori.sto vise ekipa ima iz jedne zemlje vise se namestaju utakmice.ovo sto se radi u aba ligi je providno, liga je dno dna.nezna se ko pije ko placa.igokea pravi meceve sa partizanom i zvezdom i radnickim.rekao sam jos na pocetku sezone da nema mesta za buducnost iz podgorice i da ce na kraju izaci iz igre za fajnal for tako je ispalo.ajde namestite koji mec u evroligama nemozete ni grupnu fazu da predjete.navika je ostsla da se namestaju utakmice i poske u evroligi odmah ispadaju jer nema namestsnja.voleo bih da ispadnu igokea i zvezda igokea zbog dodika a zvezda zbog izbegavanja da bude prva da se ne sastane sa partizanom.velika je greska organizatora ako ekipa ne ispunjava uslove za igranje u evroligi ne treba da ucestvuje u aba ligi.znaci igokea ko bila prva ko bila finalist u fajnsl foru ne moze da igra u evroligi xbog nekakvih licenci onda ne treba da ucestvuje u aba ligi.totalno neorganizovana liga.tonema nigde u svetu da prvo mesto nemoze da ide direktno u evroligu a posto igokea nema tu licencu onda se prepusta drugoplasiranoj ekipi.a pobednik fajnal fora ne finalisti samo pobednik ide u evropsko takmicenje.kako je nelogicno da sada ko je neko drugi ispadne a partizan koji je 4 u finalu fora prodje npr u finale sa rdnkim koji je 3.

boki

pre 11 godina

mozda jesmo najbolji al vrlo malo kvaliteta tu ima.
prije ce biti da je konkurencija nikad losija.
partizan ce u koliko se plasira u evroligu najvise profitirati, jer ce sa ovim timom uz dva kvalitetna pojacanja biti bez konkurencije u regionu.
stara, dobro poznata kaznena ekspedicija...

Dodiče pomozi nam

pre 11 godina

Koga briga za srpske klubove i srbiju, navijam za Partizan i nikog više, pa nepada mi napamet da navijam za FMP ili ti tamo neki seoski klub. (Yugoslaven, 24. mart 2013 12:46)

Ahhaha A moraces da molis seoski tim Igokeu, da vas pusti u finale i da odustane od EL, da bi tvoj tim igrao...Kakva ironija.

simon

pre 11 godina

@bosna nema ni jednog
predstavnika..republika srpska ima
igokeu,hrvati imaju siroki.:)
(dejan, 24. mart 2013 13:57)


Ali zato Bosna ima Evropskog sampiona u atletici Asmira Kolasinca, i buducu olimpijsku sampionku Amelu Terzic.

macji kasalj

pre 11 godina

Koga briga za srpske klubove i srbiju, navijam za Partizan i nikog više, pa nepada mi napamet da navijam za FMP ili ti tamo neki seoski klub.
(Yugoslaven, 24. mart 2013 12:46)

Ovo si rekao iskreno iz srca zar ne?

Ti si tu samo zbog sporta a ne da sijes mrznju, zar ne?
Tuzan je tvoj zivot, nesrecnice.

komando

pre 11 godina

Pravo uzivanje je citati komentare od cigana. Pravo uzivanje je citati sve te epitete i uvrede koje kace Partizanu. To je dokaz koliki im je kompleks nabijen sportskom dominacijom.

sisanje vesla

pre 11 godina

Igokea je Srpski klub ( mnogo vise nego Partizan ) kao sto je Siroki Hrvatski klub. Voleo bih da vidim u hali u Lakstasima utakmicu Srbija-Bosna ili u Sirokom utakmicu Hrvatska - Bosna cisto da se vidi ko bi igrao kao domacin a ko kao gost . Cija bi se himna pevala a na ciju zvizdalo kao i za koga bi cela hala navijala. Vestacki stvoreno moze da prodje samo na papiru a svi drzavljani Srpske republike navijaju za Srbiju i vise vole Srbiju nego navijaci iz kruga dvojke. Znam da je SF da komentar prodje na ovom mediju ali je realnost takva

drago

pre 11 godina

Bolji smo u nogometu i rukometu a vi u odbojci i kosarci. Na reprezentativnom i klupskom nivou, racunajuci od samostalnaosti. U vaterpolu smo losiji od SICG a otkad ste se osamostalili smo podjednaki (zapravo smo mi za nijansu bolji jer vi nemate olimpijsko zlato). U klupskom vaterpolu smo bolji. U skladu sa ukupnim rezultatima su i medjusobni rezultati u tim sportovima.
U tenisu ste vi bolji ali smo mi bolji u gotovo svim ostalim pojedinacnim sportovima (atletika, gimnastika, plivanje, skijanje, veslanje, borilacki sportovi, stolni tenis, biciklizam, tekvando itd) od kojih su prva tri navedena bazicni sportovi. Mi imamo 30 medalja sa Olimpijskih Igara a vi 17.
Dakle vi ste bolji u 3 momcadska sporta, mi u 2, vi u tenisu a mi u svim postalima plus mi na OI. Dakle, bolji smo.
Kad se zna da su Olimpijada i Svjetsko Prvenstvo u nogometu dva najveca sportska dogadjaja na planeti to jos vise dobija na znacaju.
Kuriozitet je da Djokovic ako je bolji od Ivansievica je igrao samo jedno finale Wimbledona (posebna teniska kategorija) a Goran cak 4.

The doctor 46

pre 11 godina

@ Dalmatinac

Osnovni problem je u tome sto je ovo NEUSPEH srpske kosarke!
Ja bih voleo da klinci iz Nisa, Kraljeva, Cacka, Novog Sada, Leskovca itd. igraju protiv nasih najjacih klubova.. Da momak sa 18 godina vidi kako je igrati protiv Rakocevica. Slozices se da ste tako i Vi tako razmisljali kad ste pravili Ligu sa Crnogorcima u vaterpolu.. I naravno to i izgurali!
Nisam nacionalista ni najmanje ali mi nije svejedno kad vidim da igraci iz bivse Jugoslavije (iz bilo koleg sporta) se tretiraju kao domaci igraci.
Sta ja imam od uspeha reprezentacije Hrvatske, Crne Gore, BiHa, Makedonije, Slovenije.. Necu za Vas da navijam u Brazilu na SP u fudbalu, necu ni za Crnogorce. Jednostavno me ne zanima!
P.S. Jako me iritira sto Hrvati uvek imaju taj trip da se Srbi nesto bespotrebno bune bez uopste pomisli da razmisle o gore navedenim razlozima.
Inace kupujem u Ideji. :)
Pozdrav!

ultrasrbin

pre 11 godina

Dalmatinac, 24. mart 2013 12:56

Srpski klubovi zele istupanje jer ih ABA zavlaci od pocetka.
I ne utice ABA bna razvoj srpskih klubova.
Problem ej sto su ostali ocajni pa onda i nije tesko zauzeti dobru poziciju.

kb24

pre 11 godina

Igokea je srpski tim kol'ko je i Asmir Kolasinac osvojio zlato za BiH ;)
Pozdrav za moderatore posto znam da cete jedino vi ovo i procitati.

sava

pre 11 godina

A ti Hrvat iz Vojvodine ako ti se ne sviđa u Srbiji, pakuj prnje pa u "lijepu njihovu"!
(SASA FRANKFURT, 24. mart 2013 15:47)

E Saša,Saša ko priča o pakovanju prnje, pati si već odavno spakovao a sad drugima soliš pamet. Stidi se.

Milan

pre 11 godina

Ali su nasi klubovi do rezultata dosli zahvaljujuci ulaganjima u strane igrace ili domace vec istrosene. Jako malo smo imali prilike gledati nasih potencijalnih reprezentativaca dok su mladji igraci dobili sansu na kasicicu. I nijedno novo ime mismo izbacili sto je jako lose za buducnost nase kosarke. Po meni to je vise razloga za brigu nego za radost.

ja

pre 11 godina

najbolja sezona je bila kada je zavrsni turnir, f8 igran u Sarajevu. tada su u polufinalu igrala cetiri tima iz Srbije, Cz, Partizan,FMP i Hemofarm.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vita Nis, 24. mart 2013 12:56)

i sada je tako, s tim sto su cz i fmp ujedinjeni...

drago

pre 11 godina

Sve je to divno i krasno ali vi ste izgubili na Maksimiru (posto vidim da je vijest u tom duhu i u "pravo" vrijeme plasirana).
Na kraju se sve svodi na reprezentaciju, a tu Hrvatska trenutno bolje stoji jer ima najvecu sirinu u Evropi, a i ima dva najbolja igraca u Evropi u ovom trenutku (Tomic i Bogdanovic). Osim toga ima najbolje kosarkase generacije u Evropi rodjene 1994, 1995. A najbolji igraci tih timova su i dba najbolja juniora u Evropi Šarić i Hezonja. Ovaj potonji (17) je vec igrao Euroligu za Barcelonu a i ovaj prvi ce postati igracina. Kad im se dodaju Bogdanovic (23) i Tomic (24, kao i Dominik Mavra (18) dobija se jedna sjajna petorka za buducnost.
Opcenito je buducnost HR sporta strasna: u tenisu su tri buduce top 10 igracice od koji ce bar jedna biti prva, kao i jedan buduci top 10 tenisac. U nogometu nasi juniorsi u bas ovih dana tukli i Spanjolsku (sa dva igraca manje) i Francusku.

Denis

pre 11 godina

Neko kaze Bosna ne igra u Sirokom i u Laktasima, igrace onda kad vi budete igrali u Novom Pazaru i na sjeveru Vojvodine, samo Hrvatska igra u svakom gradu.

zg

pre 11 godina

srbin ns@ oprost zaboravio sam da imate 100medalja a mozda i u brazilu osvojite koju jer cete imat 3predstavnika koji je mogu osvojit za vas

Mrkonjican

pre 11 godina

Mladost iz Mrkonjic-Grada uzela prvu ligu BiH! Jos jedan srpski klub iz malog mjesta.. Ah, kako bi volio da upadnu i oni umjesto Sirokog u ABA! Naprijed srpska kosarko!

Vita Nis

pre 11 godina

najbolja sezona je bila kada je zavrsni turnir, f8 igran u Sarajevu. tada su u polufinalu igrala cetiri tima iz Srbije, Cz, Partizan,FMP i Hemofarm.

blik

pre 11 godina

Ova politička korektnost oko toga koji su klubovi "srpski" je stvarno već zamorna. Čisto za arhivu - Igokea je srpski klub. A, ko više vjeruje mašti (ili ličnim željama) od sopstvenih očiju i mozga, OK. Samo neka snažno zatvori oči i sve je moguće. Sloboda maštanja svima.
Inače, šteta što Igokea neće igrati u Evropi, ali i ovo do sada je odličan uspjeh. Čestitam.

stručnjak

pre 11 godina

trenutno nijedan od ovih klubova nema kvalitetu da uđe u top16 eurolige
bez velikih ulaganja Partizan, Igokea i Zvezda će proći kao i Cedevita, Olimpija i Partizan ove sezone
najgore je od svega što su i ex yu reprezentacije kvalitetom sve bliže klubovima

drago

pre 11 godina

Greska kod tenisa, vi imate vise titula ali mi smo jos i prije WW2 imali ponajbolje tenisace svijeta (guglajte Franjo Puncec, Palada, Kukuljevic, Mitic) pa u 60-ima Jovanovica koji je igrao finale Mote Varla, pa u 70-ima Pilica i Franulovica top 10 tenisace i finaliste Roland Garrosa pa Prpica koji je igrao 4-fina RG-a, pa Gorana, Ljubu, Ancica, Cilica, Karlovica pa Majoli.
Vi ste sa tenisom poceli tek sa Bobom.
Tako da mi imamo VELIKU tradiciju a vi bolje rezultate.

Alex

pre 11 godina

Opet cudna odluka Aba lige, BIH druga ove sezone po uspjesnosti a ostaje sa dva predstavnika a Hrvatska najlosija a sledece sezone 3 tima, mogli su to sredit

Zadnja posta Zeleznik

pre 11 godina

@Gule2004 - Refleks (Srbija)2005 -Hemofarm (Srbija)2006 - FMP (ex Refleks) (Srbija)2007 - Partizan (Srbija)2008 - Partizan (Srbija)2009 -Partizan (Srbija)2010 - Partizan (Srbija)2011 - Partizan (Srbija)2012 -Makabi (Izreal)2013 - Partizan ili FMP (Srbija)(Puki, 24. mart 2013 14:41) Gresis.Ovako je pravilno:Partizan(Hrvatska) (Nenad, 24. mart 2013 15:16)

voleo bi ti da je Partizan iz Hrvatske pa da tvoj FMP bude najbolji u Srbiji... al sto bi rekli: sto babi milo, to joj se i snilo. Nastavi da sanjas...

drago

pre 11 godina

(stručnjak, 24. mart 2013 20:07)

Kao i Vujcica, Penna i Meeksa. Stas, razvio se momcima kompleks jer su u prva tri suceljavanja izgubili: Dinamo naio Partizana, Hrvatska Jugoslaviju dobikla u vaterpolu a Split oba puta Partizana pa sad bubaju.

Ivan

pre 11 godina

U Evropi je jedino Buducnost napravila nesto. Ispala je u cetvrtfinalu i to od kluba koji ima ove godine najveci budzet u Evropi(da u Evropi, veci i od evroligaskih timova).

borko

pre 11 godina

Pitanje je da li je ovo najbolja sezona. Da podsetim, mi smo i ranije apsolutno dominirali ovom ligom dok nismo naglo pali poslednje 2 godine. Naime od 5 nasih ucesnika (Partizan, Zvezda, Hemofarm, FMP, Vojvodina), sva 4 tima na F4 su bila iz Srbije (sada su 3). Tako smo imali uvek 4 tima u Evropi. Doduse samo jedan u Evroligi, mada je i Hemofarm kao drugi jedne godine igrao kvalifikacije. Da su tada bila ova pravila, imali bi tih godina tri tima u Evroligi, verovatno Partizan, Zvezdu i Hemofarm, posto su oni ispunjavali sve ove uslove koji se sada spominju.

PAOK

pre 11 godina

Slovenija i Bosna imaju veci koeficijent,a manji broj klubova od Hrvatske.I po cemu su hrvait dobili vise klubova.U istoriji Jadranske lige samo jedan njihov klub osvojio Jadransku ligu,a 3 puta su igrali u finalima.Srpski klubovi ukupno 7,8 titula na Jadranu.Jos mora da platimo za 4 tim,srmaota.

mrmlj

pre 11 godina

@SASA FRANKFURT: ironija toga da neko iz frankfurta govori nekome da ne sme da se zali na srbiju je tolika da je svaki komentar suvisan. ajde lepo, pogledaj kada vam dolaze dara bubamara i njoj slicni u obliznju kafanu i idi spremaj se za taj dogadjaj a nas koji smo ostali u srbiji ostavi na miru.

dejan

pre 11 godina

Najjaci su ovi momci koji stavljaju Partizan Hrvatska,jako se dobro zna da je Partizan osnovan 4.10.1945 u BG,i ko je bio prvi predsednik,i da to nije bio Franjo Tudjman sa svoje 22 godine...idite na internet nije tesko...a na tom istom internetu pise o cuvenom sporazumu da se FMP od tog i tog datuma zove Crvena Zvezda Beograd,a to jako boli zvezdase,zar ne?

Divos

pre 11 godina

Српски клубови су од уласка у ову причу звану АБА (или НЛБ, или Гудијер) лига, увек бивали доминантни, већ равно деценију, увек шампиони (са изузетком прошле године и лакрдије са Макабијем, који је играо кад је хтео, и ако је хтео), а догађало се и да сва 4 клуба у 1/2Ф буду из Србије (као рецимо приликом Ф8 у Сарајеву).
Од ове доминације ипак слабе вајде, иако су (већ уобичајено) много бољи од свих држава, као и од директног такмаца, Хрватске (Србија омјер победа и пораза 51-27, Хрватска 40-64), наредне године ће имати у овој лиги само 4 тима, а 4-ти ће морати платити зарађено место (који апсурд), и може се догодити (што је ипак мало вероватно) да ако не плати, то место добије Хрватска или Словенија.
Сама лига је приватна (и показало се прилично неозбиљна) лига, у власништву неколико ликова, зато ова лига и јесте пидређена амбицијама и промоцији тих ликова и вољеним им фирми. Клубови улазе по (неразумном) кључу, јасно постоје и привилеговани, састави се мењају када се коме прохте, замене играча су уобиочајена појава, домаћин Ф4 је тек недавно одређен (и не постоји никакв критеријум за добијање домачинства) а лакше је решити мистерију универзума него ко из ове лиге иде у ЕЛ.
Све у свему једна фарса од лиге. У целој причи је добро што ћемо гледати српски Ф4, биће свакако одличне кошарке у лакташима, а и ЕЛ наредне године биће богатија за још један (можда и 2) српски клуб.

Munja

pre 11 godina

Treba što pre da se formira druga jadranska liga ili da se ova rasformira. Srpski prvoligaši van jadranske lige moraju da imaju više jakih protivnika tokom cele sezone. Ovako služe kao sparing partneri jačima pred F4.

srbin lo

pre 11 godina

4 Srpska tima a 3 iz Srbije! Igokea je srpska kao sto se zna da je Siroki hrvatski! A zalosno je videti npr. jednu Cibonu gde je sad! I dalje mislim da bi trebalo da Hrvatska i Srbija imaku zagarantovano mesto u EL ali pouzdano znam da su slovenci svojim lobiranjem to sprecili a treci bi trebalo da ide iz ABA lige! Ovako videcete kakva ce biti slaba posecenost u hrvatskoj ligi a u nasoj Partizan i Zvezda stvarno imaju poseban rivalitet!

Gule

pre 11 godina

4 srpska kluba na F4, za završni turnir se borila i ekipa iz Crne Gore. Dominacija. Slovenačka Olimpija podbacila, Hrvati i Makedonci apsolutni autsajderi.

2004 - Refleks (Srbija)
2005 - Hemofarm (Srbija)
2006 - FMP (ex Refleks) (Srbija)
2007 - Partizan (Srbija)
2008 - Partizan (Srbija)
2009 - Partizan (Srbija)
2010 - Partizan (Srbija)
2011 - Partizan (Srbija)
2012 - Makabi (Izreal)
2013 - ??? (Srbija!)

To ja zovem dominacija. Osvajanje srpskih ekipa mogu samo da spriječe učešćem jedog od 5-6 najjačih evroligaša.

milan

pre 11 godina

prvo polufinale zvezda-radnicki pobednik ide u evroligu a porazeni u kvalifikacije ukoliko u drugom polufinalu pobedi igokea a ako ne to znaci da imamo dva predstavnika u evroligi.
mozda smo pre u polufinalu imali sva 4 srpska kluba, ali tada je samo jedan klub isao u evroligu,sada mozemo taj uspeh i da naplatimo.

SaleC

pre 11 godina

Dominirala je i dominira, tako da to nije ništa novo i spektakularno. Naravno da ne mogu da tvrdim, a nije ni sportski kazati, da će Srbija i dominirati ali trenutno je to takoreći uobičajeno.

Samo jedan tim, samo jedan grad...

pre 11 godina

@ (Nenad, 24. mart 2013 15:16)
2004 - Refleks (Srbija)
2005 - Hemofarm (Srbija)
2006 - FMP (ex Refleks) (Srbija)
2007 - Partizan (Srbija)
2008 - Partizan (Srbija)
2009 - Partizan (Srbija)
2010 - Partizan (Srbija)
2011 - Partizan (Srbija)
2012 - Makabi (Izreal)
2013 - Partizan ili FMP (Srbija)
(Puki, 24. mart 2013 14:41) Gresis.Ovako je pravilno:Partizan(Hrvatska)
(Nenad, 24. mart 2013 15:16)

I? Sta sad? Osim sto si klasican trol i mislis da si mnogo duhovit i dalje smo za vas institucija,pa makar bio Partizan iz Male Krsne.
Nego ja lepo kazem da su vam te gushchije pashtete pojele sve sive celije, a vi po starom. Ali u tome i jeste razlika izmedju vas i nas.

Босанац

pre 11 godina

Svi nesto prate kosarku i aba ligu a nidje veze. I ovaj lik sto se cudi zasto bosna ima samo 2 predstavnika sledece godine. Aman ljudi. Srbija i hrvatska imaju po 3 tima standardno, onaj ko ove godine bolji dobije sledece godine jos jednu ekipu. Slovenija ima 2 a bosna 1 tim standardno pa ko bude jaci ove godine sledece dobije jos jednu ekipu. Sve jasno kao dan. Samo sto mislim da bi srbija trebala imati 4 standardna, hrvatska 3, slovenija 2 itd... A nikako szolnok da bude u ligi

Dado

pre 11 godina

U tekstu nešto ne valja. Znalo se več pre, da se srpski i hrvatski timovi takmiče za četvrto mesto, koje ove godine pripada Hrvatima a do godine pripadat če Srbiji. Slično "takmičenje" bilo je i izmedju Bosanaca i Slovenaca, za koliko ja znam drugi tim u ligi. Bosna je i ove godine imala 2 tima Slovenija isto, a ako i dogodine ostanu po 2 učesnika za SLO i BIH (tako piše u vesti), čemu onda svrha takmičenja izmedju SLO i BIH?

basket___fanatic

pre 11 godina

Odlichna kosharka u regionu, srpski klubovi dominantni, gl
edanost veca nego na fudbalu.... ALI... kakve koristi od ovog ima reprezentacija? Koji to igraci odavde mogu da zamene nase prosechne istroshene reprezentativce? Njihove reprezentacije imaju, nazalost bolje igrache.... Moramo misliti o tome...

SASA FRANKFURT

pre 11 godina

E Savo samo da ti kažem ja sam davno "spakovao jednu Adidas torbicu", i otišao iz "njihove lijepe", usput im ostavio svoj stan u Zg! Tek toliko o tome ko se našo da soli pamet!!!

stručnjak

pre 11 godina

Ja bih voleo da klinci iz Nisa, Kraljeva, Cacka, Novog Sada, Leskovca itd. igraju protiv nasih najjacih klubova.. Da momak sa 18 godina vidi kako je igrati protiv Rakocevica.

nakon sezone u kojoj bi ih Zvezdini i Partizanovi amerikanci pobjeđivali sa 50 razlike uprave tih klubova bi klince poslala na kaljenje i dovela amerikance a reprezentacija bi gubila od još lošijih nego što su Estonija, Crna Gora, Izrael

ja

pre 11 godina

Ja stvarno ne razumem ovoliko prepucavanje grobara i delija.Nije bino da li je to FMP ili Zvezda, u ovom trenutku je najvaznije da imamo 4 srpska tima u F4. Kolikoja vidim to je i poneta teksta, ne znam zasto tolika mrznja izmedju Srba, i zasto je bitni ko za koga navija?

BGD

pre 11 godina

Za Hrvata iz Vojvodine da mi samo odgovori kad su nas poslednji put dobili u vaterpolu,jer ja se ne secam.On je izgleda zaboravio EP od pre godinu dana kad je njegova repka uzela "sjajno" deveto mesto,ha ha ha.Samo ste na olimpijadi bolje prosli,ali nismo igrali jedni protiv drugih.Pre toga uvek mi bolji i plus pobedjivali u medjusobnim mecevima.

Urke

pre 11 godina

Gresis.Ovako je pravilno:Partizan(Hrvatska)
(Nenad, 24. mart 2013 15:16)
Cuj sused, razumem da imate teritorijalne pretenzije prema Sremu sve do Zemuna i Novog Beograda gde je Partizan odigrao par utakmica u Areni, ali sediste KK Partizan je ipak na desnoj obali Save, nemojte preterivati.

Mirko

pre 11 godina

Mozda se nama trenutno ne svidjaju "pravila"ko ide u Evro ligu.Po sadasnjim pravilima u Evro ligu idu finalisti F4 a u kvalifikacije treci najbolji tim.U slucaju da Igokea dobije Partizan a Zvezda Radnicki u polufinalu u kvalifikacije bi isao Radnicki kao treci iz regularnog dela zato da im je jucerasnja pobeda bila itekako znacajna.Naravno da su moguci i drugaciji raspleti.Ovima sto pisu o sigurnom finalu izmedju Partizana i Zvezde bi postavio jedno pitanje:ako je to tako zasto onda Igokea nije namerno pustila Zvezdi prvo mesto?Mislim da i Igokea i radnicki ozbiljno razmisljaju o Evroligi a da li ce im to biti dozvoljeno to jec neka druga prica.

SRB

pre 11 godina

Ovde je neko napisao da samo mi zelimo da istupimo iz lige. A navodno ABA liga forsira HR I SL klubove. Licno podrzavam ovu ligu. Smatram da je medju 4 najbolje lige u Evropi. Medjutim razlog zbog koga bi ja istupio iz lige je sledeci. Nedopustivo je da se na kraju kola postavlja pitanje ko ide u evropu!? Mislim da je to nezabelezen primer u svetu sporta. Ispravite me ako gresim. Ne znam cija je to krivica. Da li celnih ljudi ABA lige ili predstavnika Euro Lige. Stvarno skandalozno. Dosli smo u situaciju da Euro Ligu igraju najbogatiji klubovi. Zato ce fudbal uvek biti iznad kosakre na moju veliku zalost. Kosarci generalno crno se pise ako nastavi da vodi ovakvu politiku.

srbin ns

pre 11 godina

Ovaj srbin-katolik iz vojvodineje verovatno mislio na fudbal. U rukometu smo mi hrvate dva puta izbacili u borbi za medalju oni nas jednom, u vaterpolu bolje nesabiraj jer 16 prvenstava 15 medalja i najuspesnija zemlja u Evropi u fudbalu mi prosli a mozda sad prodju oni ali neverujem mada mozemo da im odradimo deo posla u kosarci je smesno, odbojka-neznam jeli se i igra tamo taj sport, itd.........

SASA FRANKFURT

pre 11 godina

Prijatelju mrmlj, kad si već tako brižan pogledaj slobodno moje komentare i videćeš odakle sam to otišao i zašto, a nemoj odma da se praviš pametan i kritikuješ! Ja sam sve svoje izgubio u toj "lijepoj njihovoj", i zato sam tu gde jesam, a što se tiče Dare Bubamare i sličnim nešto mi se ne uklapaju u repertoar!! Bolje ti gledaj Farmu i uživaj! Lep pozdrav

Vojvodjanin iz Vojvodine

pre 11 godina

smijesni ste srbi, palite se na ovu aba ligu...samo vam je to i ostalo...a dobijamo vas u svim sportovima...nogomet,rukomet,vaterpolo...i u kosi cemo vas dobit jer smo puno bolji...nema te nikog od sportasa osim Djokovica , a i on je (polu) Hrvat...;)...sportski pozdrav ;)
(Hrvat iz Vojvodine, 24. mart 2013 15:00)

Slusaj ti njega.. Ako sagledas sve sportske utakmice izmedju Srbije i Hrvatske zbirno sa svim sportovima, Srbija ubedljivo vodi. A to da je Djokovic polu Hrvat ili sta, pitaj njegovu mamu sta je, terate Srbe iz Hrvatske, a onda ih prisvajate. Sramota za Vas gospodine sto ste to uopste rekli.

Vladan R

pre 11 godina

@ adje

Ne znam samo na cemu si, kad ti takve ludosti padaju na pamet. Bas me intresuje kako su to CZ i Radnicki namestili da Partizan dobije oba meca i protiv Cedevite i protiv Budcnosti, direktnih rivala za 4 mesto sto je i presudilo ko je cetvrtoplasirani. Pri tom CZ oba puta pobedila Partizan a po jedan mec izgubila i od Buducnosti i od Cedevite. Sto se Igokee tice, koje bi mesto ona zauzela i koliki bi koefecijint Bosne bio da je po tvojoj zelji pustila dve tri utakmice pratiocima srpskih klubova. Posto je medju njima i Olimpija pitanje je da li bi Bosna imala bolji koficijent od Bosne, odnosno Igokea ne da ne bi bila prva nego mozda ne bi bila ni na F4. Usput budi receno Igokea je od 14,5 bodova, BiH donela "samo" 10 a siroki "cak" 4,5 bodova.

cukce

pre 11 godina

smijesni ste srbi, palite se na ovu aba ligu...samo vam je to i ostalo...a dobijamo vas u svim sportovima...nogomet,rukomet,vaterpolo...i u kosi cemo vas dobit jer smo puno bolji...nema te nikog od sportasa osim Djokovica , a i on je (polu) Hrvat...;)...sportski pozdrav ;)
(Hrvat iz Vojvodine, 24. mart 2013 15:00)

Ne mozete da prezalite poraz u rukometu u polufinalu evropskog prosle godine, u fudbalu ste puska dobili ste nas jer je nasa reprezentacija nikad gora, a sansu niste stvorili... u vaterpolu ste nam redovne musterije, u kosarci nas niste nikad dobili u istoriji, tenis auuuuuuuuuuu deljemo gde stigemo, odbojka ne znam ni dali postoji u lijepoj vasoj... ostaje jos da naucimo da se bocamo pa da vas oderemo u vasem nacionalnom sportu!

goran

pre 11 godina

(Hrvat iz Vojvodine, 24. mart 2013 15:00)

Ja da sam na tvom mjestu momentalno bi se spakirao i put Hrvatske. Što da se radi u državi koja te ne želi? Pardon, koju ti ne želiš.

objavite mi komentar. Hvala!

pre 11 godina

(Hrvat iz Vojvodine, 24. mart 2013 15:00)

ne cmizdri, budi covek, nemoj da si hrvat. U vaterpolu da osvajate sve olimpijade, svetska i evropska prvenstva u narednih 20 godina, ne mozete da nas stignete po broju trofeja. U fudbalu smo vam jednom ocitali Ocenas u sred Zagreba, sad ste se osvetili, mada uskoro se igra u Beogradu.
Nole je razvio srpsku trobojku usred Splita. Cak i tu cuvenu rukometnu reprezentaciju smo ocerupali, iako su za klasu bolji od nas. U kosarci su Kecman i Sale Djordjevic ostavili trajne posledice. O odbojci necu ni da pricam, ne znate pravila tog sporta..
Sportski pozdrav. hahahaha :D

Aleksandar

pre 11 godina

Istina, odlicna sezona za nase klubove u ABA ligi. Nadam se da ce se ova pozitivna atmosfera preneti i na reprezentaciju u Sloveniji i da cemo da postignemo lep uspeh. Bice interesantna ove zavrsnica ABA lige, i tesko je reci ko je favorit, ko ima najvise sanse za trofej. Igokea kao lider i domacin je mozda u maloj prednosti, ali videcemo.

drago

pre 11 godina

(stručnjak, 24. mart 2013 20:07)

Ili Vujcica, Penna i Meeksa. Ironija je u tome da se i predobro sjecaju pa zato tolko ove spominju.

santa justa

pre 11 godina

Koliko ovde ima pacenika koji verovatno nisu mrdnuli iz svojih gradova i sela. Zato smo zajedno na zalost tu gde jesmo. Srbi, Hrvati, amebe.........svejedno.