Petak, 22.03.2013.

20:28

Štimac: Srbija pala na leđa

Selektor Hrvatske Igor Štimac rekao je<a href="http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2013&mm=03&dd=22&nav_id=697758" class="text-link" target= "_blank"> nakon pobede nad Srbijom</a> da je njegova ekipa oborila Srbiju na leđa.

Izvor:

Štimac: Srbija pala na leða IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Stevica

pre 11 godina

Do centra kako-tako, od centra nikako-nikako!
To je nova taktika reprezentacija u "belim"
dresovima-(1-10-0),
-svi u obranu - nitko u napad!
Poanta je - možemo primiti dva-tri gola,
ali ni jedan nečemo dati. Naime, igrači u "belim"
dresovima očekuju od protivnika da si uvali koji autogol,
jer i to se broji.
No, muci je došao kraj u več u prvom poluvremenu,
Hrvati sigurno vodili 2:0, a tada je
trener Štimac viknuo:
"momci, uigravanje napada je završeno, počinje
uigravanje obrane". Jasno, reporter ne čuvši
trenera Hrvatske, veselo će: "evo, igrači u "belim"
dresovima igraju bolje, drže zaostatak samo od 2:0
i ima izgleda za ovu ekipu, jedino fali još samo malo
uigravanja". bum

andro

pre 11 godina

@zg jeste, vi ste brazilci,tako ispade..videces i sam na svetskom prvenstvu gde ste..da ste u ovom trenutku bolji mislim da niko ne spori ali da ste u oblacima i to je tacno.dali ste dva gola,dva poklona.kad ste tako superiorni sto bar niste dali jos dva iz neke izgradjene akcije...ne treba bezati od istine al ne treba biti ni nerealan.

Vlasko

pre 11 godina

Dzentlmenski i sportski komentar hrvatskog trenera.Cestitke za zasluzenu pobedu,a nama ostaje da krenemo u dug i mukotrpan proces izlaska iz zacaranog kruga samozavaravanja i guranja glave u pesak pred tuznom istinom koja kaze da smo prilicno zasluzeno tu gde jesmo.I kamo lepe srece da je u pitanju samo fudbal.

from_HR

pre 11 godina

Komšije Srbi, istina je - nismo odigrali utakmicu kako se spada. ALI (uvijek ima ali :-) ), zar niste vidjeli naše igrače u drugom poluvremenu? Koliko god subjektivni bili, morali ste vidjeti da su naši u nastavak ušli s ciljem da privedu utakmicu mirno kraju. Imali smo 2:0 (od vaših poklona - istina) i bilo je očito da drugo poluvrijeme nećemo dati 100%. Tu je bila vaša prilika, kad su vam naši igrači dali prostora da vodite igru.
Nije mi namjera da ikoga uvrijedim, ali činjenica jest da je Hrvatska dobila ovaj meč sa 60% zalaganja i znanja. Drugo poluvrijeme smo igrali tek toliko da prođe vrijeme. Znate, u srijedu igramo s Velsom u gostima i sve je to taktički odigrano. Istina, da u prvom dijelu nije završilo 2:0, nego 0:0, sve bi to drukčije izgledalo. Ovako...ispalo je da smo uzeli 3 boda, a nismo se puno istrošili.

Sportski pozdrav (i riješite se onog Mihajlovića - uništava vas totalno).

andro

pre 11 godina

videlo se da je hrvatima sredina bolja.o napadu i da ne govorimo.ali kada ljudi prakticno ubace sami sebi dva gola ne mogu da kazem bravo srbijo.sad nije realno ni reci da je rutinska pobeda jer niste dali golcine iz akcije vec imali srece da dobijete poklone.mogli ste realno da primite dva cista gola ali i tu ste imali srece.puno srece na sp,sta drugo da kazem.

b

pre 11 godina

Štimac je mediokritet, ali mi imamo većeg na mestu selektora. Štimac barem pusti najbolje da igraju, a gde su nama: Ljajić, Matić, Janković, Tadić ?
A hrvati kad u baražu imali nekog ozbiljnog poput: Fra, Čeha, Engleza ?! Ima da se raspadnu...

zeljko

pre 11 godina

ma ajde Stimac ne filozofiraj previse!!
moglo je to i bolje, 3 komada ste im mogli uvaliti, ali da nije Stipe spasio, bilo bi vruce...
ne laprdaj

Matan CRO

pre 11 godina

Necu se osvrtati na povike s tribina, toga je bilo i biti ce, to i nije izraz mržnje, koliko glupi balkanski navijački folklor, necu se uvrijediti na povike u uzvratu jer pola kojih se deru tako i ne misle...
Utakmica loša, antinogomet, mi smo iskoristili vaših par grešaka, ali ruku na srce i Pletikosa je spasio par golova...U Hrvatskoj najbolji Modrić, svaka lopta mu je na mjestu, najveci talent Kovačić par proboja je pokazalo zasto je Inter da pare, u Srbiji bih izdvojio Đuričića, strašan igrač

runner

pre 11 godina

"Sve što je Mihajlović napravio, ja sam znao. On nam je olakšao posao. Utakmica se lomila u nijansama. Stevanović, Radovanović i Sćepović me nisu iznenadili. To je najbolje što Srbija ima", naveo je Štimac.

Naravno, lako je posle boja biti general al' je činjenica da i Selektor Mihajlović, kao i većina fudbalskih "stručnjaka" u Srbiji, podcenjuje našu JSL. Nije teško biti igrač u Mančester Sitiju gde će tvoju grešku ispraviti jedan Kompani al' je daleko teže u neuigranoj reprezentaciji ili našoj ligi. Tek sa nekolicinom igrača iz JSL Mihajlović je mogao da iznenadi Štimca a sa ovima iz inoliga nikako. To su igrači čije igre je veoma lako pratiti. Ubeđen sam da bi većina igrača iz JSL pružila daleko bolju partiju sinoć al' nažalost, sem maloroznog Šćepovića, mi u sastavu nismo imali nijednog igrača iz nje pa čak ni Stojketa. I tek kada u reprezentaciji budu Sulejmani, Ljajić i nekoliko igrača JSL složit ću se sa gospodinom Štimcem da je to najbolje što Srbija ima u ovom trenutku.

ubi nas najbolja odbrana svijeta, i onaj

pre 11 godina

udario "mrtav" na "lesa" je konacno rjesenje. NISTA VISE!!!
samo, molim nasu odbranu da sami sebi dajemo manje golova,
ranije smo davali po jedan, sada 2,

MARIJAN

pre 11 godina

Po meni ste bili puno bolji u drugom poluvremenu i samo nas je Stipe spasio od barem dva sigurna gola. Imate gomilu potencijala i po meni trebate vjerovati Siniši jer mislim da čovjek radi dobar posao, ali za ostvarenje njegovih ciljeva je definitivno potrebno VRIJEME! Ovo što sam napisao stvarno iskreno mislim! Pozdrav svim dobrim ljudima!

aNOnymous

pre 11 godina

Ne mogu da vjerujem da niko nije spomenuo u komentarima niti uvidio da su Scepovic i Stevanovic igrali zato sto im je Ramadani menadzer...

Kog vi farbate?

pre 11 godina

Hrvatska pregazila Srbiju ko plitak potok, a bolidi ovdje pričaju o nekakvim "traljavim" golovima i "lošoj igri". Pa jel vam jasno da je Hrvatska igrala s 50% snage, to se vidjelo iz aviona. Imaju još Wales za par dana i tu isto moraju pobijedit da nastave trku za prvo mjesto u skupini. Na stranu sve tenzije oko ove utakmice, ovo je za Hrvatsku bila rutinska pobjeda, a za Srbiju poraz koji ju je izbacio iz trke za odlazak u Brazil.

susjed

pre 11 godina

Bio sam na utakmici,usput sam baš ono pravi navijač,tj. idem na utakmice redovno i član sam jedne hr. navijačke skupine. Nikad ama baš nikad u životu nisam viknuo ubi srbina, tako ni večeras. Volim svoju domovinu Hrvatsku, jesam li ja manji hrvat od svih onih seljačina kojima je na prvom mjestu vrijeđati protivnika a tek onda navijati za svoje, a te seljačine vide stadiona jedanput u godinu dana, ako i tada. Inaće Srbija je odigrala dosta hrabro, ali mi se čini da nema toga žara i borbe za svoje boje, kao što se bore Hrvatski igrači.

budimo realni kad se odlucimo na pljuvacinu

pre 11 godina

Utakmica je odigrana pod dodatnim mentalnim teretom nacionalnih naboja jedne i druge ekipe, i tko to ne shvaca taj je stvarno sa neke druge planete. I jasno je da u takvoj atmosferi nesumljive vrijednosti igraca obje ekipe cesto ostaju sputane i ne-efikasne. U takvim uslovima sretni odbijanci i glasna navijacka publika obicno odluce pobjednika (kao sto je vjerujem i ovdje slucaj). Tek nakon barem 5 medjusobnih utakmica tim momcadi odigranih u relativno kratkom vremenu se moze ocekivati zeljena opustenost i prave kvalitetne utakmice.

Realan

pre 11 godina

Slazem se sa Starim Dzordzijem. Stvarno bi mogli da spustite loptu malo, i da ne trujete ovaj narod bez konkretnog razloga. Kamo lepe srece da sad navijamo za isti tim, a da je tim : Handanovic, Srna, Kolarov, Vidic, Ivanovic, Jankovic, Modric, Corluka, Jovetic, Mandzukic, Dzeko recimo, a na klupi da imamo jos Olica, Vucinica, Matica, Lukovica, Pletikosu, Vukcevica... Gde bi nam kraj bio :(

Srećko

pre 11 godina

Rezultat očekivan,a utakmica čudna. Duel igra,nepovezano i bez konkretnih izrađenih akcija. Hrvatska bitno ispod svog nivoa,ali opet rutinska pobjeda zahvaljujući vrhunskim napadačima. E sad nije mi jasno da li je Hrvatska tako neorganizirano odigrala zbog loše forme igrača ili zbog odlične destruktivne igre Srbije? Vidjeti ćemo za par dana kako će ove dvije reprezentacije odigrati u idućim mečevima,u svakom slučaju Srbija me ugodno iznenadila i bila je tvrd orah.

Novak

pre 11 godina

E moji vi, pa razlika izmedju dobrih i prosecnih ekipa i jeste u tome sto one dobre znaju da iskoriste greske protivnika. Italijani su tako i svetsko osudili sto su kaznjavali greske, i davali neke polukontre, a bilo je i mnogo kvalitetnijih ekipa...

sarlamantan

pre 11 godina

a najplaceniji trener od svih bisvish republika jugoslavije...430 hiljada evra placen?zasto da nas unisti?a toliko gladnih i bez posla u srbiji...bolje da su dali deci bez roditelja te pare...7 puta bi bilo produktivnije!!!!sramota sta trpimo...ali nicija nije gorela do zore...

Mario

pre 11 godina

Kao prvo, Hrvat sam, i treba biti stvarno realan, imate mladu ekipu i nije dorasla ovakvoj Hrvatskoj, neznam zašto govorite da ovakva Hrvatska nema šanse u Brazilu, kad su odigrali danas onoliko koliko je bilo potrebno,.. kao drugo, na stadionu ima "hrvatskih majmuna" koji vicu "ubij srbina" kao što i u Srbiji ima onih koji će vikati "ubij hrvata".. Ovi novinari stvaraju mržnju među narodom, i pola toga nije istina.. Pozdrav iz Hrvatske

karneval u čeljigovićima

pre 11 godina

Drage komšije i susjedi,evo već mjesec dana kako normalan svijet terorišete sa jasenovcem,olujom,turcima....usput(uzgred) se dotaknete i fudbala-nogometa,večeras vas je maksimir ogolio,susjedi blijedi,poklon golovi,zatvaraju utakmicu u pedeset petoj minuti...komšije bez glave i repa,o torzu da i ne govorim...hmmm ne znam šta sam trebao reći na kraju,bacam sedamnesti čep kroz prozor..

Dado

pre 11 godina

Srbija nije fudbalska velesila da moze da se odrice fudbalera zbog himne i ostalih stvari. Imamo mlad neiskusan tim, i treba vremena da sazori, ali nazalost mislim da to nece ici sa Mihom. On je oterao pola prvog tima a to tako neide. Hrvatima cestitam, ali znam da oni objektivni ne mogu biti neznam kako zadovoljni igrom. Sanse na terenu nisu vise stvorili a do prvog gola vidjen je totalni antifudbal sa jedne i druge strane. Kolarovu i ostalim nafurankotima zahvaliti se za igre i ici napred sa klincima, jer do sad uvek su nam ovi "iskusni" pravili probleme.

Herceg Bosna Croatia

pre 11 godina

Hrvatska je odigrala 100% skoncentrisano, sa 70% snage laganice čekala i dočekala greške tkzv velikih igrača u svojim klubovima, Mandžo gospodario na obje strane terena, da nije utakmice za par dana, Hrvatska bi zgazila skroz Srbiju, ovako su lagano priveli kraju da sačuvaju snagu za utorak. Proud To Be Croat

2:0

pre 11 godina

I sve u svemu Srbija je izgubila i moze se sad pisati mesec dana o tome kako je Brkicu upala musica u oko,kako je duvao vetar i skrenuo loptu Kolarovu ali cinjenice su cinjenice.CESTITAM NA POBEDI !!!

mladen nis

pre 11 godina

Ovaj je gori od Mihajlovica samo sto je ovo Biliceva reprezentacija a ne njegova. Ima samo mnogo vise srece nego pameti. Hrvati imaju stvarno igraci pa i tim za velika dela al ce ih ovaj sahraniti. Nadam se samo da cemo i mi za 2-3 godine imati i tim i igrace.

Kolo

pre 11 godina

Čudan naslov jer čovjek je više isticao mladost i potrebu da se vaša reprezentacija uigra, a ne nekakvo bacanje na leđa (nigdje to nisam čuo).

mladen

pre 11 godina

DULE,citao sam njegovu izjavu i rekao je da je utakmica bila izjednacena,ali da su oni svoje realizovali jer su igrali mudro bez srljanja

šta reći

pre 11 godina

Ništa vi niste posebno pokazali. Iskoristili ste poklone koje ste dobiliod naše odbrane i to je to. Druga je stvar što Srbiji treba 20 šansi da da gol. Da ste ovako igrali protiv Engleske ili Nemačke ne bi ovako prošli.

MD91

pre 11 godina

Jedini i pravi krivac za poraz je selektor, Tadic na klupi, Matic, Sulejmani, Ljajic uopste nisu pozvani, Stevanovic u prvoj postavi. Na osnovu ovog svega mogu da zakljucim da je Mihajlovic hteo da bunari sa Scepovicem do 70. minuta i ako spusti Djuricicu neku loptu spousti pa da kasnije ubaci Tadica i Djordjevica da urade nesto. To je losa taktika protiv jako spremnih hrvatskih igraca koji su neuporedivo fizicki jaci od svih nasih. nisu ni oni nesto spektakularno odigrali ali su kaznili svaku gresku, nasi nisu i to nam se osvetilo.

Mikael Hansen

pre 11 godina

Ih, bre, ovi Hrvati kao Nemci i Italijani - igraju loše a pobeđuju. Kada budemo dostigli taj ideal, smatraćemo da imamo veliku ekipu ...

Кривокапић

pre 11 godina

Коректна изјава. Миха стварно нема појма.штимац исти, али има боље играче који га не слушају и зато побеђују. Утакмица је била досадна.

NogometAS

pre 11 godina

a vi ste mnogo dobro igrali ! biće vaša blamaza u brazilu !
(milojko, 22. mart 2013 20:48)

Da, odenticno ste pricali i za EP 2012 kada je Hrvatska izvukla skupinu sa Spanjolskom i Italijom. Na kraju te ne moram podsjecati da se Hrvatska ispala zbog cisto nedosjudjenog penala protiv Spanjolske! Ali najbitnije je da mi odemo u Brazil da Srbije nece tamo biti i da je Hrvatska za to zasluzna! :))))))))))))

Tole odlazi vise!

pre 11 godina

Izgleda da se Bog ipak osluskuje na molitve sa fejsa! Bravo Stimac, posle onog danas bilo bi mi te zao da ste izgubili :-) U svakom slucaju, bolja igra Hrvatske i zasluzena pobeda. Srecno!

Babin_zub

pre 11 godina

A sta reci.Igra Hrvatske nije bila nista do greske Kolarova,to je cinjenica.Ni nakon toga kao tim nisu nista pokazali,ali nisu imali ni potrebe.Sa druge strane,Mandzukic je pokazao kakva je igracina,kretao se svuda po terenu i pokazao da cini pola tima.33-disnji Olic nas je unazadio sa dva poteza,a Modric nije imao ni potrebe da igra.
Brkica ne osudjujem,mi jednostavno nemamo golmane.Sve su to kiks-golmani koji moraju da prime 1-3 komada po mecu ma sa kim igrali.Kriva je struka koja i dalje forsira igru golmana na liniji,tako da kad trebaju da izlete pogube se.U sustini,jedino sto imamo jesu dva dobra centarhalfa,Nastasic i Subotic.
Ne znam...ne zameram nikom...jednostavno to smo mi.Cestitam hrvatima na pobedi i atmosferi na stadionu.

student_iz_parka

pre 11 godina

Zalosno je gledati jednog Stimca koji je pozivao Gotovinu da izvede pocetni udarac kako na silu pokusava da daje neke korektne i sportske izjave. Covek puca od mrznje i nema dalje.

Tvrtko

pre 11 godina

Štimac se Mihajloviću smeje u lice. Radovanović, Šćepović i Stevanović najbolje što Srbija ima. Nije ga iznenadio Miha, a toliko se trudio. Da li bi ga iznenadio da je izveo tri babe i da li bi i tada Štimac rekao da je to najbolje što Srbija ima?

Thor

pre 11 godina

najveci uzas je sto mi nemamo igru... igraci izgledaju kao da su nesigurni i da zele da lopta ne dodje do svakog od njih. Kad nas igrac ima loptu, niko ne prilazi, niko se ne otvara...tuga. Opet, povreda Scepovica je Mihajloviceva greska... Stevanovic nije jos za prvu postavu, a narucito umesto Tadica da igra. Koja je fora sa Radovanovicem? Uopste mi nije jasan igrac... sve u svemu danas je bio jedan veliki FAIL za nas.

inace, Hrvatska nije igrala nista posebno, samo smo mi bili ocajni.

cestitke Hrvatskoj reprezentaciji na pobedi,a sto se nas tice.... opet se nadam nekim boljim danima

Stari Džordži

pre 11 godina

Moje pitanje je: Zašto iz svakog prokletog intervjua izvlačite ono što truje narod u Srbiji?
Štimac je isto tako izjavio da je Srbija mlada i talentovana ekipa, zašto to ne izvučete kao naslov!?
Pa posle se čudite otkud toliko huliganstva i mržnje?
Celo novinarstvo Srbije i Hrvatske je okrenuto senzacionalizmu i trovanju, kod mene je potpuno izgubilo kredibilitet. Novinarstvo na Balkanu nije deo rešenja nego problema!

Stari Džordži

pre 11 godina

Moje pitanje je: Zašto iz svakog prokletog intervjua izvlačite ono što truje narod u Srbiji?
Štimac je isto tako izjavio da je Srbija mlada i talentovana ekipa, zašto to ne izvučete kao naslov!?
Pa posle se čudite otkud toliko huliganstva i mržnje?
Celo novinarstvo Srbije i Hrvatske je okrenuto senzacionalizmu i trovanju, kod mene je potpuno izgubilo kredibilitet. Novinarstvo na Balkanu nije deo rešenja nego problema!

susjed

pre 11 godina

Bio sam na utakmici,usput sam baš ono pravi navijač,tj. idem na utakmice redovno i član sam jedne hr. navijačke skupine. Nikad ama baš nikad u životu nisam viknuo ubi srbina, tako ni večeras. Volim svoju domovinu Hrvatsku, jesam li ja manji hrvat od svih onih seljačina kojima je na prvom mjestu vrijeđati protivnika a tek onda navijati za svoje, a te seljačine vide stadiona jedanput u godinu dana, ako i tada. Inaće Srbija je odigrala dosta hrabro, ali mi se čini da nema toga žara i borbe za svoje boje, kao što se bore Hrvatski igrači.

Tole odlazi vise!

pre 11 godina

Izgleda da se Bog ipak osluskuje na molitve sa fejsa! Bravo Stimac, posle onog danas bilo bi mi te zao da ste izgubili :-) U svakom slucaju, bolja igra Hrvatske i zasluzena pobeda. Srecno!

Mario

pre 11 godina

Kao prvo, Hrvat sam, i treba biti stvarno realan, imate mladu ekipu i nije dorasla ovakvoj Hrvatskoj, neznam zašto govorite da ovakva Hrvatska nema šanse u Brazilu, kad su odigrali danas onoliko koliko je bilo potrebno,.. kao drugo, na stadionu ima "hrvatskih majmuna" koji vicu "ubij srbina" kao što i u Srbiji ima onih koji će vikati "ubij hrvata".. Ovi novinari stvaraju mržnju među narodom, i pola toga nije istina.. Pozdrav iz Hrvatske

Babin_zub

pre 11 godina

A sta reci.Igra Hrvatske nije bila nista do greske Kolarova,to je cinjenica.Ni nakon toga kao tim nisu nista pokazali,ali nisu imali ni potrebe.Sa druge strane,Mandzukic je pokazao kakva je igracina,kretao se svuda po terenu i pokazao da cini pola tima.33-disnji Olic nas je unazadio sa dva poteza,a Modric nije imao ni potrebe da igra.
Brkica ne osudjujem,mi jednostavno nemamo golmane.Sve su to kiks-golmani koji moraju da prime 1-3 komada po mecu ma sa kim igrali.Kriva je struka koja i dalje forsira igru golmana na liniji,tako da kad trebaju da izlete pogube se.U sustini,jedino sto imamo jesu dva dobra centarhalfa,Nastasic i Subotic.
Ne znam...ne zameram nikom...jednostavno to smo mi.Cestitam hrvatima na pobedi i atmosferi na stadionu.

MARIJAN

pre 11 godina

Po meni ste bili puno bolji u drugom poluvremenu i samo nas je Stipe spasio od barem dva sigurna gola. Imate gomilu potencijala i po meni trebate vjerovati Siniši jer mislim da čovjek radi dobar posao, ali za ostvarenje njegovih ciljeva je definitivno potrebno VRIJEME! Ovo što sam napisao stvarno iskreno mislim! Pozdrav svim dobrim ljudima!

Mikael Hansen

pre 11 godina

Ih, bre, ovi Hrvati kao Nemci i Italijani - igraju loše a pobeđuju. Kada budemo dostigli taj ideal, smatraćemo da imamo veliku ekipu ...

Thor

pre 11 godina

najveci uzas je sto mi nemamo igru... igraci izgledaju kao da su nesigurni i da zele da lopta ne dodje do svakog od njih. Kad nas igrac ima loptu, niko ne prilazi, niko se ne otvara...tuga. Opet, povreda Scepovica je Mihajloviceva greska... Stevanovic nije jos za prvu postavu, a narucito umesto Tadica da igra. Koja je fora sa Radovanovicem? Uopste mi nije jasan igrac... sve u svemu danas je bio jedan veliki FAIL za nas.

inace, Hrvatska nije igrala nista posebno, samo smo mi bili ocajni.

cestitke Hrvatskoj reprezentaciji na pobedi,a sto se nas tice.... opet se nadam nekim boljim danima

Кривокапић

pre 11 godina

Коректна изјава. Миха стварно нема појма.штимац исти, али има боље играче који га не слушају и зато побеђују. Утакмица је била досадна.

NogometAS

pre 11 godina

a vi ste mnogo dobro igrali ! biće vaša blamaza u brazilu !
(milojko, 22. mart 2013 20:48)

Da, odenticno ste pricali i za EP 2012 kada je Hrvatska izvukla skupinu sa Spanjolskom i Italijom. Na kraju te ne moram podsjecati da se Hrvatska ispala zbog cisto nedosjudjenog penala protiv Spanjolske! Ali najbitnije je da mi odemo u Brazil da Srbije nece tamo biti i da je Hrvatska za to zasluzna! :))))))))))))

Kolo

pre 11 godina

Čudan naslov jer čovjek je više isticao mladost i potrebu da se vaša reprezentacija uigra, a ne nekakvo bacanje na leđa (nigdje to nisam čuo).

Kog vi farbate?

pre 11 godina

Hrvatska pregazila Srbiju ko plitak potok, a bolidi ovdje pričaju o nekakvim "traljavim" golovima i "lošoj igri". Pa jel vam jasno da je Hrvatska igrala s 50% snage, to se vidjelo iz aviona. Imaju još Wales za par dana i tu isto moraju pobijedit da nastave trku za prvo mjesto u skupini. Na stranu sve tenzije oko ove utakmice, ovo je za Hrvatsku bila rutinska pobjeda, a za Srbiju poraz koji ju je izbacio iz trke za odlazak u Brazil.

aNOnymous

pre 11 godina

Ne mogu da vjerujem da niko nije spomenuo u komentarima niti uvidio da su Scepovic i Stevanovic igrali zato sto im je Ramadani menadzer...

student_iz_parka

pre 11 godina

Zalosno je gledati jednog Stimca koji je pozivao Gotovinu da izvede pocetni udarac kako na silu pokusava da daje neke korektne i sportske izjave. Covek puca od mrznje i nema dalje.

MD91

pre 11 godina

Jedini i pravi krivac za poraz je selektor, Tadic na klupi, Matic, Sulejmani, Ljajic uopste nisu pozvani, Stevanovic u prvoj postavi. Na osnovu ovog svega mogu da zakljucim da je Mihajlovic hteo da bunari sa Scepovicem do 70. minuta i ako spusti Djuricicu neku loptu spousti pa da kasnije ubaci Tadica i Djordjevica da urade nesto. To je losa taktika protiv jako spremnih hrvatskih igraca koji su neuporedivo fizicki jaci od svih nasih. nisu ni oni nesto spektakularno odigrali ali su kaznili svaku gresku, nasi nisu i to nam se osvetilo.

Tvrtko

pre 11 godina

Štimac se Mihajloviću smeje u lice. Radovanović, Šćepović i Stevanović najbolje što Srbija ima. Nije ga iznenadio Miha, a toliko se trudio. Da li bi ga iznenadio da je izveo tri babe i da li bi i tada Štimac rekao da je to najbolje što Srbija ima?

mladen

pre 11 godina

DULE,citao sam njegovu izjavu i rekao je da je utakmica bila izjednacena,ali da su oni svoje realizovali jer su igrali mudro bez srljanja

sarlamantan

pre 11 godina

a najplaceniji trener od svih bisvish republika jugoslavije...430 hiljada evra placen?zasto da nas unisti?a toliko gladnih i bez posla u srbiji...bolje da su dali deci bez roditelja te pare...7 puta bi bilo produktivnije!!!!sramota sta trpimo...ali nicija nije gorela do zore...

2:0

pre 11 godina

I sve u svemu Srbija je izgubila i moze se sad pisati mesec dana o tome kako je Brkicu upala musica u oko,kako je duvao vetar i skrenuo loptu Kolarovu ali cinjenice su cinjenice.CESTITAM NA POBEDI !!!

Novak

pre 11 godina

E moji vi, pa razlika izmedju dobrih i prosecnih ekipa i jeste u tome sto one dobre znaju da iskoriste greske protivnika. Italijani su tako i svetsko osudili sto su kaznjavali greske, i davali neke polukontre, a bilo je i mnogo kvalitetnijih ekipa...

ubi nas najbolja odbrana svijeta, i onaj

pre 11 godina

udario "mrtav" na "lesa" je konacno rjesenje. NISTA VISE!!!
samo, molim nasu odbranu da sami sebi dajemo manje golova,
ranije smo davali po jedan, sada 2,

Herceg Bosna Croatia

pre 11 godina

Hrvatska je odigrala 100% skoncentrisano, sa 70% snage laganice čekala i dočekala greške tkzv velikih igrača u svojim klubovima, Mandžo gospodario na obje strane terena, da nije utakmice za par dana, Hrvatska bi zgazila skroz Srbiju, ovako su lagano priveli kraju da sačuvaju snagu za utorak. Proud To Be Croat

šta reći

pre 11 godina

Ništa vi niste posebno pokazali. Iskoristili ste poklone koje ste dobiliod naše odbrane i to je to. Druga je stvar što Srbiji treba 20 šansi da da gol. Da ste ovako igrali protiv Engleske ili Nemačke ne bi ovako prošli.

mladen nis

pre 11 godina

Ovaj je gori od Mihajlovica samo sto je ovo Biliceva reprezentacija a ne njegova. Ima samo mnogo vise srece nego pameti. Hrvati imaju stvarno igraci pa i tim za velika dela al ce ih ovaj sahraniti. Nadam se samo da cemo i mi za 2-3 godine imati i tim i igrace.

Srećko

pre 11 godina

Rezultat očekivan,a utakmica čudna. Duel igra,nepovezano i bez konkretnih izrađenih akcija. Hrvatska bitno ispod svog nivoa,ali opet rutinska pobjeda zahvaljujući vrhunskim napadačima. E sad nije mi jasno da li je Hrvatska tako neorganizirano odigrala zbog loše forme igrača ili zbog odlične destruktivne igre Srbije? Vidjeti ćemo za par dana kako će ove dvije reprezentacije odigrati u idućim mečevima,u svakom slučaju Srbija me ugodno iznenadila i bila je tvrd orah.

Realan

pre 11 godina

Slazem se sa Starim Dzordzijem. Stvarno bi mogli da spustite loptu malo, i da ne trujete ovaj narod bez konkretnog razloga. Kamo lepe srece da sad navijamo za isti tim, a da je tim : Handanovic, Srna, Kolarov, Vidic, Ivanovic, Jankovic, Modric, Corluka, Jovetic, Mandzukic, Dzeko recimo, a na klupi da imamo jos Olica, Vucinica, Matica, Lukovica, Pletikosu, Vukcevica... Gde bi nam kraj bio :(

budimo realni kad se odlucimo na pljuvacinu

pre 11 godina

Utakmica je odigrana pod dodatnim mentalnim teretom nacionalnih naboja jedne i druge ekipe, i tko to ne shvaca taj je stvarno sa neke druge planete. I jasno je da u takvoj atmosferi nesumljive vrijednosti igraca obje ekipe cesto ostaju sputane i ne-efikasne. U takvim uslovima sretni odbijanci i glasna navijacka publika obicno odluce pobjednika (kao sto je vjerujem i ovdje slucaj). Tek nakon barem 5 medjusobnih utakmica tim momcadi odigranih u relativno kratkom vremenu se moze ocekivati zeljena opustenost i prave kvalitetne utakmice.

Dado

pre 11 godina

Srbija nije fudbalska velesila da moze da se odrice fudbalera zbog himne i ostalih stvari. Imamo mlad neiskusan tim, i treba vremena da sazori, ali nazalost mislim da to nece ici sa Mihom. On je oterao pola prvog tima a to tako neide. Hrvatima cestitam, ali znam da oni objektivni ne mogu biti neznam kako zadovoljni igrom. Sanse na terenu nisu vise stvorili a do prvog gola vidjen je totalni antifudbal sa jedne i druge strane. Kolarovu i ostalim nafurankotima zahvaliti se za igre i ici napred sa klincima, jer do sad uvek su nam ovi "iskusni" pravili probleme.

from_HR

pre 11 godina

Komšije Srbi, istina je - nismo odigrali utakmicu kako se spada. ALI (uvijek ima ali :-) ), zar niste vidjeli naše igrače u drugom poluvremenu? Koliko god subjektivni bili, morali ste vidjeti da su naši u nastavak ušli s ciljem da privedu utakmicu mirno kraju. Imali smo 2:0 (od vaših poklona - istina) i bilo je očito da drugo poluvrijeme nećemo dati 100%. Tu je bila vaša prilika, kad su vam naši igrači dali prostora da vodite igru.
Nije mi namjera da ikoga uvrijedim, ali činjenica jest da je Hrvatska dobila ovaj meč sa 60% zalaganja i znanja. Drugo poluvrijeme smo igrali tek toliko da prođe vrijeme. Znate, u srijedu igramo s Velsom u gostima i sve je to taktički odigrano. Istina, da u prvom dijelu nije završilo 2:0, nego 0:0, sve bi to drukčije izgledalo. Ovako...ispalo je da smo uzeli 3 boda, a nismo se puno istrošili.

Sportski pozdrav (i riješite se onog Mihajlovića - uništava vas totalno).

Matan CRO

pre 11 godina

Necu se osvrtati na povike s tribina, toga je bilo i biti ce, to i nije izraz mržnje, koliko glupi balkanski navijački folklor, necu se uvrijediti na povike u uzvratu jer pola kojih se deru tako i ne misle...
Utakmica loša, antinogomet, mi smo iskoristili vaših par grešaka, ali ruku na srce i Pletikosa je spasio par golova...U Hrvatskoj najbolji Modrić, svaka lopta mu je na mjestu, najveci talent Kovačić par proboja je pokazalo zasto je Inter da pare, u Srbiji bih izdvojio Đuričića, strašan igrač

karneval u čeljigovićima

pre 11 godina

Drage komšije i susjedi,evo već mjesec dana kako normalan svijet terorišete sa jasenovcem,olujom,turcima....usput(uzgred) se dotaknete i fudbala-nogometa,večeras vas je maksimir ogolio,susjedi blijedi,poklon golovi,zatvaraju utakmicu u pedeset petoj minuti...komšije bez glave i repa,o torzu da i ne govorim...hmmm ne znam šta sam trebao reći na kraju,bacam sedamnesti čep kroz prozor..

Vlasko

pre 11 godina

Dzentlmenski i sportski komentar hrvatskog trenera.Cestitke za zasluzenu pobedu,a nama ostaje da krenemo u dug i mukotrpan proces izlaska iz zacaranog kruga samozavaravanja i guranja glave u pesak pred tuznom istinom koja kaze da smo prilicno zasluzeno tu gde jesmo.I kamo lepe srece da je u pitanju samo fudbal.

zeljko

pre 11 godina

ma ajde Stimac ne filozofiraj previse!!
moglo je to i bolje, 3 komada ste im mogli uvaliti, ali da nije Stipe spasio, bilo bi vruce...
ne laprdaj

runner

pre 11 godina

"Sve što je Mihajlović napravio, ja sam znao. On nam je olakšao posao. Utakmica se lomila u nijansama. Stevanović, Radovanović i Sćepović me nisu iznenadili. To je najbolje što Srbija ima", naveo je Štimac.

Naravno, lako je posle boja biti general al' je činjenica da i Selektor Mihajlović, kao i većina fudbalskih "stručnjaka" u Srbiji, podcenjuje našu JSL. Nije teško biti igrač u Mančester Sitiju gde će tvoju grešku ispraviti jedan Kompani al' je daleko teže u neuigranoj reprezentaciji ili našoj ligi. Tek sa nekolicinom igrača iz JSL Mihajlović je mogao da iznenadi Štimca a sa ovima iz inoliga nikako. To su igrači čije igre je veoma lako pratiti. Ubeđen sam da bi većina igrača iz JSL pružila daleko bolju partiju sinoć al' nažalost, sem maloroznog Šćepovića, mi u sastavu nismo imali nijednog igrača iz nje pa čak ni Stojketa. I tek kada u reprezentaciji budu Sulejmani, Ljajić i nekoliko igrača JSL složit ću se sa gospodinom Štimcem da je to najbolje što Srbija ima u ovom trenutku.

andro

pre 11 godina

videlo se da je hrvatima sredina bolja.o napadu i da ne govorimo.ali kada ljudi prakticno ubace sami sebi dva gola ne mogu da kazem bravo srbijo.sad nije realno ni reci da je rutinska pobeda jer niste dali golcine iz akcije vec imali srece da dobijete poklone.mogli ste realno da primite dva cista gola ali i tu ste imali srece.puno srece na sp,sta drugo da kazem.

b

pre 11 godina

Štimac je mediokritet, ali mi imamo većeg na mestu selektora. Štimac barem pusti najbolje da igraju, a gde su nama: Ljajić, Matić, Janković, Tadić ?
A hrvati kad u baražu imali nekog ozbiljnog poput: Fra, Čeha, Engleza ?! Ima da se raspadnu...

andro

pre 11 godina

@zg jeste, vi ste brazilci,tako ispade..videces i sam na svetskom prvenstvu gde ste..da ste u ovom trenutku bolji mislim da niko ne spori ali da ste u oblacima i to je tacno.dali ste dva gola,dva poklona.kad ste tako superiorni sto bar niste dali jos dva iz neke izgradjene akcije...ne treba bezati od istine al ne treba biti ni nerealan.

Stevica

pre 11 godina

Do centra kako-tako, od centra nikako-nikako!
To je nova taktika reprezentacija u "belim"
dresovima-(1-10-0),
-svi u obranu - nitko u napad!
Poanta je - možemo primiti dva-tri gola,
ali ni jedan nečemo dati. Naime, igrači u "belim"
dresovima očekuju od protivnika da si uvali koji autogol,
jer i to se broji.
No, muci je došao kraj u več u prvom poluvremenu,
Hrvati sigurno vodili 2:0, a tada je
trener Štimac viknuo:
"momci, uigravanje napada je završeno, počinje
uigravanje obrane". Jasno, reporter ne čuvši
trenera Hrvatske, veselo će: "evo, igrači u "belim"
dresovima igraju bolje, drže zaostatak samo od 2:0
i ima izgleda za ovu ekipu, jedino fali još samo malo
uigravanja". bum

student_iz_parka

pre 11 godina

Zalosno je gledati jednog Stimca koji je pozivao Gotovinu da izvede pocetni udarac kako na silu pokusava da daje neke korektne i sportske izjave. Covek puca od mrznje i nema dalje.

NogometAS

pre 11 godina

a vi ste mnogo dobro igrali ! biće vaša blamaza u brazilu !
(milojko, 22. mart 2013 20:48)

Da, odenticno ste pricali i za EP 2012 kada je Hrvatska izvukla skupinu sa Spanjolskom i Italijom. Na kraju te ne moram podsjecati da se Hrvatska ispala zbog cisto nedosjudjenog penala protiv Spanjolske! Ali najbitnije je da mi odemo u Brazil da Srbije nece tamo biti i da je Hrvatska za to zasluzna! :))))))))))))

Herceg Bosna Croatia

pre 11 godina

Hrvatska je odigrala 100% skoncentrisano, sa 70% snage laganice čekala i dočekala greške tkzv velikih igrača u svojim klubovima, Mandžo gospodario na obje strane terena, da nije utakmice za par dana, Hrvatska bi zgazila skroz Srbiju, ovako su lagano priveli kraju da sačuvaju snagu za utorak. Proud To Be Croat

Realan

pre 11 godina

Slazem se sa Starim Dzordzijem. Stvarno bi mogli da spustite loptu malo, i da ne trujete ovaj narod bez konkretnog razloga. Kamo lepe srece da sad navijamo za isti tim, a da je tim : Handanovic, Srna, Kolarov, Vidic, Ivanovic, Jankovic, Modric, Corluka, Jovetic, Mandzukic, Dzeko recimo, a na klupi da imamo jos Olica, Vucinica, Matica, Lukovica, Pletikosu, Vukcevica... Gde bi nam kraj bio :(

šta reći

pre 11 godina

Ništa vi niste posebno pokazali. Iskoristili ste poklone koje ste dobiliod naše odbrane i to je to. Druga je stvar što Srbiji treba 20 šansi da da gol. Da ste ovako igrali protiv Engleske ili Nemačke ne bi ovako prošli.

karneval u čeljigovićima

pre 11 godina

Drage komšije i susjedi,evo već mjesec dana kako normalan svijet terorišete sa jasenovcem,olujom,turcima....usput(uzgred) se dotaknete i fudbala-nogometa,večeras vas je maksimir ogolio,susjedi blijedi,poklon golovi,zatvaraju utakmicu u pedeset petoj minuti...komšije bez glave i repa,o torzu da i ne govorim...hmmm ne znam šta sam trebao reći na kraju,bacam sedamnesti čep kroz prozor..

Kog vi farbate?

pre 11 godina

Hrvatska pregazila Srbiju ko plitak potok, a bolidi ovdje pričaju o nekakvim "traljavim" golovima i "lošoj igri". Pa jel vam jasno da je Hrvatska igrala s 50% snage, to se vidjelo iz aviona. Imaju još Wales za par dana i tu isto moraju pobijedit da nastave trku za prvo mjesto u skupini. Na stranu sve tenzije oko ove utakmice, ovo je za Hrvatsku bila rutinska pobjeda, a za Srbiju poraz koji ju je izbacio iz trke za odlazak u Brazil.

Tole odlazi vise!

pre 11 godina

Izgleda da se Bog ipak osluskuje na molitve sa fejsa! Bravo Stimac, posle onog danas bilo bi mi te zao da ste izgubili :-) U svakom slucaju, bolja igra Hrvatske i zasluzena pobeda. Srecno!

MARIJAN

pre 11 godina

Po meni ste bili puno bolji u drugom poluvremenu i samo nas je Stipe spasio od barem dva sigurna gola. Imate gomilu potencijala i po meni trebate vjerovati Siniši jer mislim da čovjek radi dobar posao, ali za ostvarenje njegovih ciljeva je definitivno potrebno VRIJEME! Ovo što sam napisao stvarno iskreno mislim! Pozdrav svim dobrim ljudima!

Stari Džordži

pre 11 godina

Moje pitanje je: Zašto iz svakog prokletog intervjua izvlačite ono što truje narod u Srbiji?
Štimac je isto tako izjavio da je Srbija mlada i talentovana ekipa, zašto to ne izvučete kao naslov!?
Pa posle se čudite otkud toliko huliganstva i mržnje?
Celo novinarstvo Srbije i Hrvatske je okrenuto senzacionalizmu i trovanju, kod mene je potpuno izgubilo kredibilitet. Novinarstvo na Balkanu nije deo rešenja nego problema!

b

pre 11 godina

Štimac je mediokritet, ali mi imamo većeg na mestu selektora. Štimac barem pusti najbolje da igraju, a gde su nama: Ljajić, Matić, Janković, Tadić ?
A hrvati kad u baražu imali nekog ozbiljnog poput: Fra, Čeha, Engleza ?! Ima da se raspadnu...

Mikael Hansen

pre 11 godina

Ih, bre, ovi Hrvati kao Nemci i Italijani - igraju loše a pobeđuju. Kada budemo dostigli taj ideal, smatraćemo da imamo veliku ekipu ...

Кривокапић

pre 11 godina

Коректна изјава. Миха стварно нема појма.штимац исти, али има боље играче који га не слушају и зато побеђују. Утакмица је била досадна.

mladen nis

pre 11 godina

Ovaj je gori od Mihajlovica samo sto je ovo Biliceva reprezentacija a ne njegova. Ima samo mnogo vise srece nego pameti. Hrvati imaju stvarno igraci pa i tim za velika dela al ce ih ovaj sahraniti. Nadam se samo da cemo i mi za 2-3 godine imati i tim i igrace.

susjed

pre 11 godina

Bio sam na utakmici,usput sam baš ono pravi navijač,tj. idem na utakmice redovno i član sam jedne hr. navijačke skupine. Nikad ama baš nikad u životu nisam viknuo ubi srbina, tako ni večeras. Volim svoju domovinu Hrvatsku, jesam li ja manji hrvat od svih onih seljačina kojima je na prvom mjestu vrijeđati protivnika a tek onda navijati za svoje, a te seljačine vide stadiona jedanput u godinu dana, ako i tada. Inaće Srbija je odigrala dosta hrabro, ali mi se čini da nema toga žara i borbe za svoje boje, kao što se bore Hrvatski igrači.

Mario

pre 11 godina

Kao prvo, Hrvat sam, i treba biti stvarno realan, imate mladu ekipu i nije dorasla ovakvoj Hrvatskoj, neznam zašto govorite da ovakva Hrvatska nema šanse u Brazilu, kad su odigrali danas onoliko koliko je bilo potrebno,.. kao drugo, na stadionu ima "hrvatskih majmuna" koji vicu "ubij srbina" kao što i u Srbiji ima onih koji će vikati "ubij hrvata".. Ovi novinari stvaraju mržnju među narodom, i pola toga nije istina.. Pozdrav iz Hrvatske

Kolo

pre 11 godina

Čudan naslov jer čovjek je više isticao mladost i potrebu da se vaša reprezentacija uigra, a ne nekakvo bacanje na leđa (nigdje to nisam čuo).

Babin_zub

pre 11 godina

A sta reci.Igra Hrvatske nije bila nista do greske Kolarova,to je cinjenica.Ni nakon toga kao tim nisu nista pokazali,ali nisu imali ni potrebe.Sa druge strane,Mandzukic je pokazao kakva je igracina,kretao se svuda po terenu i pokazao da cini pola tima.33-disnji Olic nas je unazadio sa dva poteza,a Modric nije imao ni potrebe da igra.
Brkica ne osudjujem,mi jednostavno nemamo golmane.Sve su to kiks-golmani koji moraju da prime 1-3 komada po mecu ma sa kim igrali.Kriva je struka koja i dalje forsira igru golmana na liniji,tako da kad trebaju da izlete pogube se.U sustini,jedino sto imamo jesu dva dobra centarhalfa,Nastasic i Subotic.
Ne znam...ne zameram nikom...jednostavno to smo mi.Cestitam hrvatima na pobedi i atmosferi na stadionu.

MD91

pre 11 godina

Jedini i pravi krivac za poraz je selektor, Tadic na klupi, Matic, Sulejmani, Ljajic uopste nisu pozvani, Stevanovic u prvoj postavi. Na osnovu ovog svega mogu da zakljucim da je Mihajlovic hteo da bunari sa Scepovicem do 70. minuta i ako spusti Djuricicu neku loptu spousti pa da kasnije ubaci Tadica i Djordjevica da urade nesto. To je losa taktika protiv jako spremnih hrvatskih igraca koji su neuporedivo fizicki jaci od svih nasih. nisu ni oni nesto spektakularno odigrali ali su kaznili svaku gresku, nasi nisu i to nam se osvetilo.

andro

pre 11 godina

videlo se da je hrvatima sredina bolja.o napadu i da ne govorimo.ali kada ljudi prakticno ubace sami sebi dva gola ne mogu da kazem bravo srbijo.sad nije realno ni reci da je rutinska pobeda jer niste dali golcine iz akcije vec imali srece da dobijete poklone.mogli ste realno da primite dva cista gola ali i tu ste imali srece.puno srece na sp,sta drugo da kazem.

Tvrtko

pre 11 godina

Štimac se Mihajloviću smeje u lice. Radovanović, Šćepović i Stevanović najbolje što Srbija ima. Nije ga iznenadio Miha, a toliko se trudio. Da li bi ga iznenadio da je izveo tri babe i da li bi i tada Štimac rekao da je to najbolje što Srbija ima?

sarlamantan

pre 11 godina

a najplaceniji trener od svih bisvish republika jugoslavije...430 hiljada evra placen?zasto da nas unisti?a toliko gladnih i bez posla u srbiji...bolje da su dali deci bez roditelja te pare...7 puta bi bilo produktivnije!!!!sramota sta trpimo...ali nicija nije gorela do zore...

ubi nas najbolja odbrana svijeta, i onaj

pre 11 godina

udario "mrtav" na "lesa" je konacno rjesenje. NISTA VISE!!!
samo, molim nasu odbranu da sami sebi dajemo manje golova,
ranije smo davali po jedan, sada 2,

mladen

pre 11 godina

DULE,citao sam njegovu izjavu i rekao je da je utakmica bila izjednacena,ali da su oni svoje realizovali jer su igrali mudro bez srljanja

Dado

pre 11 godina

Srbija nije fudbalska velesila da moze da se odrice fudbalera zbog himne i ostalih stvari. Imamo mlad neiskusan tim, i treba vremena da sazori, ali nazalost mislim da to nece ici sa Mihom. On je oterao pola prvog tima a to tako neide. Hrvatima cestitam, ali znam da oni objektivni ne mogu biti neznam kako zadovoljni igrom. Sanse na terenu nisu vise stvorili a do prvog gola vidjen je totalni antifudbal sa jedne i druge strane. Kolarovu i ostalim nafurankotima zahvaliti se za igre i ici napred sa klincima, jer do sad uvek su nam ovi "iskusni" pravili probleme.

Srećko

pre 11 godina

Rezultat očekivan,a utakmica čudna. Duel igra,nepovezano i bez konkretnih izrađenih akcija. Hrvatska bitno ispod svog nivoa,ali opet rutinska pobjeda zahvaljujući vrhunskim napadačima. E sad nije mi jasno da li je Hrvatska tako neorganizirano odigrala zbog loše forme igrača ili zbog odlične destruktivne igre Srbije? Vidjeti ćemo za par dana kako će ove dvije reprezentacije odigrati u idućim mečevima,u svakom slučaju Srbija me ugodno iznenadila i bila je tvrd orah.

budimo realni kad se odlucimo na pljuvacinu

pre 11 godina

Utakmica je odigrana pod dodatnim mentalnim teretom nacionalnih naboja jedne i druge ekipe, i tko to ne shvaca taj je stvarno sa neke druge planete. I jasno je da u takvoj atmosferi nesumljive vrijednosti igraca obje ekipe cesto ostaju sputane i ne-efikasne. U takvim uslovima sretni odbijanci i glasna navijacka publika obicno odluce pobjednika (kao sto je vjerujem i ovdje slucaj). Tek nakon barem 5 medjusobnih utakmica tim momcadi odigranih u relativno kratkom vremenu se moze ocekivati zeljena opustenost i prave kvalitetne utakmice.

andro

pre 11 godina

@zg jeste, vi ste brazilci,tako ispade..videces i sam na svetskom prvenstvu gde ste..da ste u ovom trenutku bolji mislim da niko ne spori ali da ste u oblacima i to je tacno.dali ste dva gola,dva poklona.kad ste tako superiorni sto bar niste dali jos dva iz neke izgradjene akcije...ne treba bezati od istine al ne treba biti ni nerealan.

aNOnymous

pre 11 godina

Ne mogu da vjerujem da niko nije spomenuo u komentarima niti uvidio da su Scepovic i Stevanovic igrali zato sto im je Ramadani menadzer...

Thor

pre 11 godina

najveci uzas je sto mi nemamo igru... igraci izgledaju kao da su nesigurni i da zele da lopta ne dodje do svakog od njih. Kad nas igrac ima loptu, niko ne prilazi, niko se ne otvara...tuga. Opet, povreda Scepovica je Mihajloviceva greska... Stevanovic nije jos za prvu postavu, a narucito umesto Tadica da igra. Koja je fora sa Radovanovicem? Uopste mi nije jasan igrac... sve u svemu danas je bio jedan veliki FAIL za nas.

inace, Hrvatska nije igrala nista posebno, samo smo mi bili ocajni.

cestitke Hrvatskoj reprezentaciji na pobedi,a sto se nas tice.... opet se nadam nekim boljim danima

Novak

pre 11 godina

E moji vi, pa razlika izmedju dobrih i prosecnih ekipa i jeste u tome sto one dobre znaju da iskoriste greske protivnika. Italijani su tako i svetsko osudili sto su kaznjavali greske, i davali neke polukontre, a bilo je i mnogo kvalitetnijih ekipa...

runner

pre 11 godina

"Sve što je Mihajlović napravio, ja sam znao. On nam je olakšao posao. Utakmica se lomila u nijansama. Stevanović, Radovanović i Sćepović me nisu iznenadili. To je najbolje što Srbija ima", naveo je Štimac.

Naravno, lako je posle boja biti general al' je činjenica da i Selektor Mihajlović, kao i većina fudbalskih "stručnjaka" u Srbiji, podcenjuje našu JSL. Nije teško biti igrač u Mančester Sitiju gde će tvoju grešku ispraviti jedan Kompani al' je daleko teže u neuigranoj reprezentaciji ili našoj ligi. Tek sa nekolicinom igrača iz JSL Mihajlović je mogao da iznenadi Štimca a sa ovima iz inoliga nikako. To su igrači čije igre je veoma lako pratiti. Ubeđen sam da bi većina igrača iz JSL pružila daleko bolju partiju sinoć al' nažalost, sem maloroznog Šćepovića, mi u sastavu nismo imali nijednog igrača iz nje pa čak ni Stojketa. I tek kada u reprezentaciji budu Sulejmani, Ljajić i nekoliko igrača JSL složit ću se sa gospodinom Štimcem da je to najbolje što Srbija ima u ovom trenutku.

2:0

pre 11 godina

I sve u svemu Srbija je izgubila i moze se sad pisati mesec dana o tome kako je Brkicu upala musica u oko,kako je duvao vetar i skrenuo loptu Kolarovu ali cinjenice su cinjenice.CESTITAM NA POBEDI !!!

zeljko

pre 11 godina

ma ajde Stimac ne filozofiraj previse!!
moglo je to i bolje, 3 komada ste im mogli uvaliti, ali da nije Stipe spasio, bilo bi vruce...
ne laprdaj

Matan CRO

pre 11 godina

Necu se osvrtati na povike s tribina, toga je bilo i biti ce, to i nije izraz mržnje, koliko glupi balkanski navijački folklor, necu se uvrijediti na povike u uzvratu jer pola kojih se deru tako i ne misle...
Utakmica loša, antinogomet, mi smo iskoristili vaših par grešaka, ali ruku na srce i Pletikosa je spasio par golova...U Hrvatskoj najbolji Modrić, svaka lopta mu je na mjestu, najveci talent Kovačić par proboja je pokazalo zasto je Inter da pare, u Srbiji bih izdvojio Đuričića, strašan igrač

from_HR

pre 11 godina

Komšije Srbi, istina je - nismo odigrali utakmicu kako se spada. ALI (uvijek ima ali :-) ), zar niste vidjeli naše igrače u drugom poluvremenu? Koliko god subjektivni bili, morali ste vidjeti da su naši u nastavak ušli s ciljem da privedu utakmicu mirno kraju. Imali smo 2:0 (od vaših poklona - istina) i bilo je očito da drugo poluvrijeme nećemo dati 100%. Tu je bila vaša prilika, kad su vam naši igrači dali prostora da vodite igru.
Nije mi namjera da ikoga uvrijedim, ali činjenica jest da je Hrvatska dobila ovaj meč sa 60% zalaganja i znanja. Drugo poluvrijeme smo igrali tek toliko da prođe vrijeme. Znate, u srijedu igramo s Velsom u gostima i sve je to taktički odigrano. Istina, da u prvom dijelu nije završilo 2:0, nego 0:0, sve bi to drukčije izgledalo. Ovako...ispalo je da smo uzeli 3 boda, a nismo se puno istrošili.

Sportski pozdrav (i riješite se onog Mihajlovića - uništava vas totalno).

Vlasko

pre 11 godina

Dzentlmenski i sportski komentar hrvatskog trenera.Cestitke za zasluzenu pobedu,a nama ostaje da krenemo u dug i mukotrpan proces izlaska iz zacaranog kruga samozavaravanja i guranja glave u pesak pred tuznom istinom koja kaze da smo prilicno zasluzeno tu gde jesmo.I kamo lepe srece da je u pitanju samo fudbal.

Stevica

pre 11 godina

Do centra kako-tako, od centra nikako-nikako!
To je nova taktika reprezentacija u "belim"
dresovima-(1-10-0),
-svi u obranu - nitko u napad!
Poanta je - možemo primiti dva-tri gola,
ali ni jedan nečemo dati. Naime, igrači u "belim"
dresovima očekuju od protivnika da si uvali koji autogol,
jer i to se broji.
No, muci je došao kraj u več u prvom poluvremenu,
Hrvati sigurno vodili 2:0, a tada je
trener Štimac viknuo:
"momci, uigravanje napada je završeno, počinje
uigravanje obrane". Jasno, reporter ne čuvši
trenera Hrvatske, veselo će: "evo, igrači u "belim"
dresovima igraju bolje, drže zaostatak samo od 2:0
i ima izgleda za ovu ekipu, jedino fali još samo malo
uigravanja". bum