Subota, 02.03.2013.

21:25

Mihailu Dudašu evropska bronza!

Srpski višebojac Mihail Dudaš osvojio je bronzu na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Geteborgu, sa 6.099 bodova, što je novi nacionalni rekord.

Izvor: AK

Mihailu Dudašu evropska bronza! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

Proleter

pre 11 godina

Bravo Dudaš...svaka ti čast, kao zemlje ovekovečena ekipnim sportovima, postajemo jaki i u pojedinačnim disciplinama. Ponos si Srbije i Republike Srpske , samo naprijed u nove pobjede !!! Čestitam. U anjih treba ulagati jer su sve jači, ! Čestitam i Kolašincu !! Btavo Srbijo uz vas je uvijek Republika Srpska i pomno pratimo rezultate vaših sportista jer su oni i naši i tako im se mnogo i radujemo !!!

novosadjanin

pre 11 godina

@zmaj

Pa po tvojoj logici Srbija nije osvojila ni jednu medalju, naime Dudas je madjarske nacionalnosti. Sram te bilo na glupom komentaru.

Macak

pre 11 godina

Konac djelo krasi!

i rekord i medalja...
Bravo momce!

Bravo za sve atleticare iz bivse Juge koji se pod nikakvim uslovima spremaju i postizu uspjehe, usput trpeci kojesta i slusakuci tipove kao sto je ovaj koji se potpisuje sa "zmaj". "Zmaj" ti nisi zmaj ti si gmaz, samo siris mrznju jadnice, imali su The Clash stih o takvima kao sto si ti-
"feel like a soldier, look like a thief.."

sjajno

pre 11 godina

Na kraju,kada je bilo najvaznije,izdigao se i ostvario jos jedan licni i nacionalni rekord. To je za svaku pohvalu,cak za divljenje! Mislim da ima "stofa" za jos bolje rezultate. Respekt!

TAP3AH

pre 11 godina

Bravo mali!!!
Desetobojci/sedmobojci JESU prava slika univerzalnog atletičara!

Svaka čast Boltu, ali izem ti sport gde nastupiš desetak sekundi i postaneš megagiga zvezda.

Još jednom, bravo za Mihaila i Asmira!

Kraljica sportova

pre 11 godina

Bravo, bravo!

Hocemo takve idole za mladi narastaj, a ne pevaljke i krimose...pisite o njemu i Kolasincu i Ivani...
Hvala :)

Zrak

pre 11 godina

Povratak atletike u Srbiju na velika vrata. Hoce li konacno drzava da prestane da pomaze raspale fudbalske klubove i pare preusmeri na druge sportove?

my way

pre 11 godina

Bravo decko, cestitke od srca na medalji i rekordu! Raduje i sto je ovako sjajan rezultat ostvaren uprkos cistom kiksu u skoku sa motkom i vidljivo je da Mihail moze i vise! Sve najbolje Dudasu i svim nasim atleticarima!

Divos

pre 11 godina

Браво за Дудаша, све честитке на великом успеху. У десетобоју, односно седмобоју у дворани се такмиче само одабрани, они који су грађени од најбољег материјала, а Михаил је у конкуренцији таквих делија трећи, бронза. Била би сасвим сигурно и злато, али је у скоку са мотком био испод својих могућности, ништа, биће више среће на наредним такмичењима. А у питању су у осталим дисциплинама сјајни, и за услове у којима Михаил ради импресивни резултати. За поређење само да кажем да је рецимо скоку у даљ овде у Гетеборгу са овим резултатом (7,55) бољи од седморице такмичара који су се такмичили у тој дисциплини, којима је то специјалност.
Атлетика иде у добром смеру, овде Колашинац фантастичан и злато, Ивана јако добра, није медаља, али биће их, на овом такмичењу нису наступиули супер-млади и изузетно надарени Бекрић и Терзићева. Сасвим је јасно, биће у будућности добрих година за српску атлетику.

Djole

pre 11 godina

Tooooooooooooo majstore!
Ako popravi skok s motkom i prepone ima materijala za medalju na SP i OI. Bacacke discipline je dosta popravio, narocito koplje sto se ovde nije moglo videti... U trcanju je uvek bio jak, u skokovima je dobar, tako da su najveci prostor za napredak motka i prepone (upravo tu su se Sintnicolaas i Mayer odlepili od konkurencije).

Aleksandar

pre 11 godina

Sve cestitke, Mihail, idemo polako na pobednickom postolju stepenik po stepenik :). Steta sto Ivana ne uze juce medalju da imamo hettrik!

acalibero

pre 11 godina

Sasa na kojim sg ti tablicama ovo gledao, postoji heptatlon indor calculator, 2,37 na 1000m u dvorani vredi oko 900 bodova, a mora da bude bolji od Ceha tacno za 3 sekunde sto je 34 boda, tesko ali ne i nemoguce

Saša

pre 11 godina

Biće teško da Dudaš dođe do bronzane medalje. Zlatna i srebrna su već podeljene , pošto Sintnicolaas ima čak 91 bod prednosti , što je u trci na 1000 m nenadoknadivo , posebno zato što je njihov najbolji lični rezultat skoro isti ( skoro 4 sekunde brži od Dudaša ) . Za bronzu će se boriti Rus Shkurenev , naš Dudaš i Čeh Helcelet. Prednost Čeha je 32 boda , što je dosta . Najbolji rezultat Dudaša 2:41:92 vredi 694 boda , a najbolji rezultat Čeha 2:43:05 vredi 674 boda , a to je samo 20 bodova razlike . Zaključak : Dudaš prvenstveno mora biti ispred Rusa ( pošto ima samo 1 bod prednosti ) i mora biti skoro 2 sekunde brži od Čeha , što će biti jako teško , ali - šanse još uvek ima ! Šteta što ni cilj od 6000 bodova neće uspeti ostvariti , jer mu treba još 785 bodova , a to je rezultat ispod 2:37:00 , što je trenutno nemoguće.

Ali Dudaš ima našu podršku , i ona treba da je ubuduće još veća , jer najbolji rezultati tek dolaze !

Napred Mihail !!!

Djole

pre 11 godina

@Leksa
Ima jos sanse za bronzu! Ceh vodi za 32 poena, a jedna sekunda razlike na 1000m nosi oko 12 poena. Dudasev licni rekord na 1000m je za 3 sekunde bolji od Cehovog rekorda. Mene vise brine Rus Skurenjev, koji ima samo 1 poen manje od Dudasa, a trci bolje na 1000m. Njih trojica se bore za bronzu. Zlato je vec uzeo Sintnicolaas, a srebro Mayer, to je vec reseno.

angola commandos

pre 11 godina

Nije gotovo! Helcelet ima 32 poena vise,a 3 sekunde na 1000 m donose 33 poena. Dakle gas od starta pa sta bude. Ima licni bolji za 2 sekunde od Ceha. Videcemo. Tu je i Rus koji jos uvek skace. Upravo je preskocio 5.20 m iz trecag pokusaja. Mislim da mu je to kraj. On trenutno ima poen manje od Dudasa.

satelit

pre 11 godina

samo da ne bude 4.,neka bude 5.,6.! Drvenih medalja smo se nakupili na OI(Cavic,Novak,Zorana,Zlatic),a kad se setim i Topicevih cetvrtih mesta zlo mi bude

branislav

pre 11 godina

sta ti vredi dobar prvi dan kad podbacis drugog.. Nadam se da nije preveliki emotivac,pa da izgori.. Na OI je zaradio migrenu pred odlucujucu trku i odustao

Atleticar

pre 11 godina

Ipak je ovo EP u dvorani druga liga evropske atletike.Kada su u pitanju sedmobojci nema prvih osam sa rang liste. Da bi Dudas bio veliki desetobojac mora da radi tehnicke discipline. Mora da ode kod Seberlea. Talenat ima ali je to nedovoljno za svetske rezultate.Preskoci 4,60 a ovi koji su kako rekoh druga liga skacu 5,20, .Kuglu baci metar manje

TheDarkoyobo

pre 11 godina

Boriće se sa Rusom i Čehom za bronzu, u poslednjoj disciplini (1000m) ima najbolji rezuzltat koji sličan rezultaltu koji ima Rus, a od Čeha je brži za oko 2 sec. Ako bude brži od Rusa, bronza je njegova. Podbacio je na skoksu sa motkom, ali šta da se radi... Napred Mihail!

Leksa

pre 11 godina

E sad je gotovo, Ceh je skocio 5 metara, sto vise Dudas nemoze na 1000 metara da dostigne. Nazalost opet bez medalje, ali atletski viseboj je okrutan, mozes da postavljas rekorde u svim disciplinama, ali ako u jednoj omanes, sve je to uzalud!

Boban Filipovic

pre 11 godina

Evo linka za pracenje rezultata uzivo!!!
http://la.sportresult.com/ajax/eaa2.asp?event_id=10012100000003&ctype_id=144&module=competition&show=RL&lang=en&display_compID=57825

angola commandos

pre 11 godina

Za Dudasa sam prvi put cuo u julu 2006. On i njegov trener Obradovic obecali su medalju na SP za juniore u Bidgoscu 2008. sto je izazvalo moram to reci podsmeh mnogih ljudi. Medjutim Dudas uzima bronzu i trasira put daljim uspesima! Sledi Kaunas 2009. jos jedna bronza,odlicno takmicenje na EP u Barseloni 2010. do 8 discipline i povrede. 2011. je do sada najuspesnija godina za Dudasa. Bronza u Ostravi i prosto neverovatno u tom trenutku 6 mesto na SP u Daegu,uz oboren NR Sase Karana 21 godinu star. Prosle godine treci put prebacuje 8000 bodova i zauzima nezgodno cetvrto mesto na EP u Helsinkiju. Na OI solidno startuje,medjutim sledi problem sa zdravljem.
100 m Vec je na vrhunskom nivou,to znaci 10.80 sec. i ispod.
skok u dalj Standardno skace oko 7.50 m,sto je dobar rezultat.Kad tad prebacice 7.70 m za vrhunsko ostvarenje.
bacanje kugle Konacno ide preko 14 m! Oko 14.50 m je fenomenalno.
skok u vis Sinoc je isao preko 208 cm. Jos jedan vrhunski rezultat. Ocekujem da i na otvorenom ponovi taj rezultat. Na otvorenom njegov licni iznosi 204 cm.
400 m Uz Estona Itona trenutno najbolji trkac na 400 m,medju desetobojcima.
110 prepone Trci sada vec bez problema ispod 15 sec. U ovoj disciplini moguc je najveci napredak.
disk Tu je negde oko 45 m,kada prebaci tu daljinu bice vrhunski.
motka Za sada 4.90 m. Sve oko 5.00 je elita!
koplje Ove godine sigurno prebacuje 60 m,trenutno je na 59.98 m. Vidljiv je veliki napredak u ovoj disciplini.
1500 Jedan od najboljih trkaca!4.24.30

jos malo

pre 11 godina

Zlatna medalja je daleko..Ovaj Holandjanin je odlican u skoku sa motkom!Dudas moze na 1000m da nadoknadi 50ak bodova,tako da ocekujem borbu francuza,rusa i njega za dve preostale medalje..samo da skoci sa motkom oko 4.90 i to je to,imace medalju.

rmileksa

pre 11 godina

Bravo dečko, samo hrabro!
Nadam se da ćeš Ti, a i drugi atletičarski talenti, imati barem malu podršku od AS, OKS, Republike Srbije, na prvom mestu, a ne da te svojataju kojekakvi političari kada nešto osvojiš, a pre toga niko da te pogleda!!!
Sve najbolje, u karijeri i životu, i hvala ti što predstavljaš Srbiju i sve njene građane u najboljem svetlu!!!
Živ bio sto godina, i ti, i Asmir, i Amela, i Emir, i Ivana i ostali naši hrabri atletičari!!!!!!

majk

pre 11 godina

@(mladen, 2. mart 2013 21:44)

Ne znam kakav je sa kondicijom za trku od 1000m, ali definitivno se mozemo nadati dobrom rezultatu u preostale 2 discipl. Ojacao je enormno misice nogu i podigao reflekse sto ce znatno uticati kod preskoka prepona na 60m i one u vis. Mislim da ce i tu sutra oboriti rekorde, najnoviji u ovoj trci na 60m je postigao tek prije 15-ak dana u NS, znaci da je u velikoj formi!!
Sutra samo da zadrzi fokus i koncentraciju, a za energiju ne treba da brinemo, nece se "izduvati" preko noci..
;)

atletika

pre 11 godina

Ovako:60m prepone-nadam se da je bolji nego na 110m,motka-ok,zlatna sredina,1000m-odlican..Steta sto nije desetoboj,u koplju je sve bolji i bolji,a na 400m je fantastican-njegova ubedljivo najjaca disciplina,siguran sam da bi oborio neki rekord!Ovi danasnji rezultati su odlicni!

acalibero

pre 11 godina

za ove koji pitaju, Dudasu je 60prepone veliki problem do ove sezone, ako tu bude isao do 8.20 bice dobro, u skoku motkom on nije los ali su drugi mnogo bolji, vecini desetobojaca je to bazna disciplina, i tu sakupe mnogo bodova, konkretno Sintnikolas i ovaj Rus Skurnjov, mislim da je medalju obezbedio, ali ce tesko do zlata, najznacajnije je da ce verovatno ici oko 6150 bodova sto je veliki uspeh

kzen

pre 11 godina

Fantastican atleticar, nezamislivo mi je da neko ko trenira u Srbiji gde su uslovi za atletiku katastrofalni moze da postize takve rezultate... to im daje jos vecu vrednost.

kzen

pre 11 godina

Fantastican atleticar, nezamislivo mi je da neko ko trenira u Srbiji gde su uslovi za atletiku katastrofalni moze da postize takve rezultate... to im daje jos vecu vrednost.

rmileksa

pre 11 godina

Bravo dečko, samo hrabro!
Nadam se da ćeš Ti, a i drugi atletičarski talenti, imati barem malu podršku od AS, OKS, Republike Srbije, na prvom mestu, a ne da te svojataju kojekakvi političari kada nešto osvojiš, a pre toga niko da te pogleda!!!
Sve najbolje, u karijeri i životu, i hvala ti što predstavljaš Srbiju i sve njene građane u najboljem svetlu!!!
Živ bio sto godina, i ti, i Asmir, i Amela, i Emir, i Ivana i ostali naši hrabri atletičari!!!!!!

atletika

pre 11 godina

Ovako:60m prepone-nadam se da je bolji nego na 110m,motka-ok,zlatna sredina,1000m-odlican..Steta sto nije desetoboj,u koplju je sve bolji i bolji,a na 400m je fantastican-njegova ubedljivo najjaca disciplina,siguran sam da bi oborio neki rekord!Ovi danasnji rezultati su odlicni!

Divos

pre 11 godina

Браво за Дудаша, све честитке на великом успеху. У десетобоју, односно седмобоју у дворани се такмиче само одабрани, они који су грађени од најбољег материјала, а Михаил је у конкуренцији таквих делија трећи, бронза. Била би сасвим сигурно и злато, али је у скоку са мотком био испод својих могућности, ништа, биће више среће на наредним такмичењима. А у питању су у осталим дисциплинама сјајни, и за услове у којима Михаил ради импресивни резултати. За поређење само да кажем да је рецимо скоку у даљ овде у Гетеборгу са овим резултатом (7,55) бољи од седморице такмичара који су се такмичили у тој дисциплини, којима је то специјалност.
Атлетика иде у добром смеру, овде Колашинац фантастичан и злато, Ивана јако добра, није медаља, али биће их, на овом такмичењу нису наступиули супер-млади и изузетно надарени Бекрић и Терзићева. Сасвим је јасно, биће у будућности добрих година за српску атлетику.

majk

pre 11 godina

@(mladen, 2. mart 2013 21:44)

Ne znam kakav je sa kondicijom za trku od 1000m, ali definitivno se mozemo nadati dobrom rezultatu u preostale 2 discipl. Ojacao je enormno misice nogu i podigao reflekse sto ce znatno uticati kod preskoka prepona na 60m i one u vis. Mislim da ce i tu sutra oboriti rekorde, najnoviji u ovoj trci na 60m je postigao tek prije 15-ak dana u NS, znaci da je u velikoj formi!!
Sutra samo da zadrzi fokus i koncentraciju, a za energiju ne treba da brinemo, nece se "izduvati" preko noci..
;)

acalibero

pre 11 godina

za ove koji pitaju, Dudasu je 60prepone veliki problem do ove sezone, ako tu bude isao do 8.20 bice dobro, u skoku motkom on nije los ali su drugi mnogo bolji, vecini desetobojaca je to bazna disciplina, i tu sakupe mnogo bodova, konkretno Sintnikolas i ovaj Rus Skurnjov, mislim da je medalju obezbedio, ali ce tesko do zlata, najznacajnije je da ce verovatno ici oko 6150 bodova sto je veliki uspeh

satelit

pre 11 godina

samo da ne bude 4.,neka bude 5.,6.! Drvenih medalja smo se nakupili na OI(Cavic,Novak,Zorana,Zlatic),a kad se setim i Topicevih cetvrtih mesta zlo mi bude

Zrak

pre 11 godina

Povratak atletike u Srbiju na velika vrata. Hoce li konacno drzava da prestane da pomaze raspale fudbalske klubove i pare preusmeri na druge sportove?

angola commandos

pre 11 godina

Za Dudasa sam prvi put cuo u julu 2006. On i njegov trener Obradovic obecali su medalju na SP za juniore u Bidgoscu 2008. sto je izazvalo moram to reci podsmeh mnogih ljudi. Medjutim Dudas uzima bronzu i trasira put daljim uspesima! Sledi Kaunas 2009. jos jedna bronza,odlicno takmicenje na EP u Barseloni 2010. do 8 discipline i povrede. 2011. je do sada najuspesnija godina za Dudasa. Bronza u Ostravi i prosto neverovatno u tom trenutku 6 mesto na SP u Daegu,uz oboren NR Sase Karana 21 godinu star. Prosle godine treci put prebacuje 8000 bodova i zauzima nezgodno cetvrto mesto na EP u Helsinkiju. Na OI solidno startuje,medjutim sledi problem sa zdravljem.
100 m Vec je na vrhunskom nivou,to znaci 10.80 sec. i ispod.
skok u dalj Standardno skace oko 7.50 m,sto je dobar rezultat.Kad tad prebacice 7.70 m za vrhunsko ostvarenje.
bacanje kugle Konacno ide preko 14 m! Oko 14.50 m je fenomenalno.
skok u vis Sinoc je isao preko 208 cm. Jos jedan vrhunski rezultat. Ocekujem da i na otvorenom ponovi taj rezultat. Na otvorenom njegov licni iznosi 204 cm.
400 m Uz Estona Itona trenutno najbolji trkac na 400 m,medju desetobojcima.
110 prepone Trci sada vec bez problema ispod 15 sec. U ovoj disciplini moguc je najveci napredak.
disk Tu je negde oko 45 m,kada prebaci tu daljinu bice vrhunski.
motka Za sada 4.90 m. Sve oko 5.00 je elita!
koplje Ove godine sigurno prebacuje 60 m,trenutno je na 59.98 m. Vidljiv je veliki napredak u ovoj disciplini.
1500 Jedan od najboljih trkaca!4.24.30

Saša

pre 11 godina

Biće teško da Dudaš dođe do bronzane medalje. Zlatna i srebrna su već podeljene , pošto Sintnicolaas ima čak 91 bod prednosti , što je u trci na 1000 m nenadoknadivo , posebno zato što je njihov najbolji lični rezultat skoro isti ( skoro 4 sekunde brži od Dudaša ) . Za bronzu će se boriti Rus Shkurenev , naš Dudaš i Čeh Helcelet. Prednost Čeha je 32 boda , što je dosta . Najbolji rezultat Dudaša 2:41:92 vredi 694 boda , a najbolji rezultat Čeha 2:43:05 vredi 674 boda , a to je samo 20 bodova razlike . Zaključak : Dudaš prvenstveno mora biti ispred Rusa ( pošto ima samo 1 bod prednosti ) i mora biti skoro 2 sekunde brži od Čeha , što će biti jako teško , ali - šanse još uvek ima ! Šteta što ni cilj od 6000 bodova neće uspeti ostvariti , jer mu treba još 785 bodova , a to je rezultat ispod 2:37:00 , što je trenutno nemoguće.

Ali Dudaš ima našu podršku , i ona treba da je ubuduće još veća , jer najbolji rezultati tek dolaze !

Napred Mihail !!!

TheDarkoyobo

pre 11 godina

Boriće se sa Rusom i Čehom za bronzu, u poslednjoj disciplini (1000m) ima najbolji rezuzltat koji sličan rezultaltu koji ima Rus, a od Čeha je brži za oko 2 sec. Ako bude brži od Rusa, bronza je njegova. Podbacio je na skoksu sa motkom, ali šta da se radi... Napred Mihail!

sjajno

pre 11 godina

Na kraju,kada je bilo najvaznije,izdigao se i ostvario jos jedan licni i nacionalni rekord. To je za svaku pohvalu,cak za divljenje! Mislim da ima "stofa" za jos bolje rezultate. Respekt!

Aleksandar

pre 11 godina

Sve cestitke, Mihail, idemo polako na pobednickom postolju stepenik po stepenik :). Steta sto Ivana ne uze juce medalju da imamo hettrik!

Djole

pre 11 godina

Tooooooooooooo majstore!
Ako popravi skok s motkom i prepone ima materijala za medalju na SP i OI. Bacacke discipline je dosta popravio, narocito koplje sto se ovde nije moglo videti... U trcanju je uvek bio jak, u skokovima je dobar, tako da su najveci prostor za napredak motka i prepone (upravo tu su se Sintnicolaas i Mayer odlepili od konkurencije).

acalibero

pre 11 godina

Sasa na kojim sg ti tablicama ovo gledao, postoji heptatlon indor calculator, 2,37 na 1000m u dvorani vredi oko 900 bodova, a mora da bude bolji od Ceha tacno za 3 sekunde sto je 34 boda, tesko ali ne i nemoguce

novosadjanin

pre 11 godina

@zmaj

Pa po tvojoj logici Srbija nije osvojila ni jednu medalju, naime Dudas je madjarske nacionalnosti. Sram te bilo na glupom komentaru.

Djole

pre 11 godina

@Leksa
Ima jos sanse za bronzu! Ceh vodi za 32 poena, a jedna sekunda razlike na 1000m nosi oko 12 poena. Dudasev licni rekord na 1000m je za 3 sekunde bolji od Cehovog rekorda. Mene vise brine Rus Skurenjev, koji ima samo 1 poen manje od Dudasa, a trci bolje na 1000m. Njih trojica se bore za bronzu. Zlato je vec uzeo Sintnicolaas, a srebro Mayer, to je vec reseno.

branislav

pre 11 godina

sta ti vredi dobar prvi dan kad podbacis drugog.. Nadam se da nije preveliki emotivac,pa da izgori.. Na OI je zaradio migrenu pred odlucujucu trku i odustao

Kraljica sportova

pre 11 godina

Bravo, bravo!

Hocemo takve idole za mladi narastaj, a ne pevaljke i krimose...pisite o njemu i Kolasincu i Ivani...
Hvala :)

my way

pre 11 godina

Bravo decko, cestitke od srca na medalji i rekordu! Raduje i sto je ovako sjajan rezultat ostvaren uprkos cistom kiksu u skoku sa motkom i vidljivo je da Mihail moze i vise! Sve najbolje Dudasu i svim nasim atleticarima!

TAP3AH

pre 11 godina

Bravo mali!!!
Desetobojci/sedmobojci JESU prava slika univerzalnog atletičara!

Svaka čast Boltu, ali izem ti sport gde nastupiš desetak sekundi i postaneš megagiga zvezda.

Još jednom, bravo za Mihaila i Asmira!

Macak

pre 11 godina

Konac djelo krasi!

i rekord i medalja...
Bravo momce!

Bravo za sve atleticare iz bivse Juge koji se pod nikakvim uslovima spremaju i postizu uspjehe, usput trpeci kojesta i slusakuci tipove kao sto je ovaj koji se potpisuje sa "zmaj". "Zmaj" ti nisi zmaj ti si gmaz, samo siris mrznju jadnice, imali su The Clash stih o takvima kao sto si ti-
"feel like a soldier, look like a thief.."

Proleter

pre 11 godina

Bravo Dudaš...svaka ti čast, kao zemlje ovekovečena ekipnim sportovima, postajemo jaki i u pojedinačnim disciplinama. Ponos si Srbije i Republike Srpske , samo naprijed u nove pobjede !!! Čestitam. U anjih treba ulagati jer su sve jači, ! Čestitam i Kolašincu !! Btavo Srbijo uz vas je uvijek Republika Srpska i pomno pratimo rezultate vaših sportista jer su oni i naši i tako im se mnogo i radujemo !!!

Atleticar

pre 11 godina

Ipak je ovo EP u dvorani druga liga evropske atletike.Kada su u pitanju sedmobojci nema prvih osam sa rang liste. Da bi Dudas bio veliki desetobojac mora da radi tehnicke discipline. Mora da ode kod Seberlea. Talenat ima ali je to nedovoljno za svetske rezultate.Preskoci 4,60 a ovi koji su kako rekoh druga liga skacu 5,20, .Kuglu baci metar manje

angola commandos

pre 11 godina

Nije gotovo! Helcelet ima 32 poena vise,a 3 sekunde na 1000 m donose 33 poena. Dakle gas od starta pa sta bude. Ima licni bolji za 2 sekunde od Ceha. Videcemo. Tu je i Rus koji jos uvek skace. Upravo je preskocio 5.20 m iz trecag pokusaja. Mislim da mu je to kraj. On trenutno ima poen manje od Dudasa.

jos malo

pre 11 godina

Zlatna medalja je daleko..Ovaj Holandjanin je odlican u skoku sa motkom!Dudas moze na 1000m da nadoknadi 50ak bodova,tako da ocekujem borbu francuza,rusa i njega za dve preostale medalje..samo da skoci sa motkom oko 4.90 i to je to,imace medalju.

Leksa

pre 11 godina

E sad je gotovo, Ceh je skocio 5 metara, sto vise Dudas nemoze na 1000 metara da dostigne. Nazalost opet bez medalje, ali atletski viseboj je okrutan, mozes da postavljas rekorde u svim disciplinama, ali ako u jednoj omanes, sve je to uzalud!

Boban Filipovic

pre 11 godina

Evo linka za pracenje rezultata uzivo!!!
http://la.sportresult.com/ajax/eaa2.asp?event_id=10012100000003&ctype_id=144&module=competition&show=RL&lang=en&display_compID=57825

Atleticar

pre 11 godina

Ipak je ovo EP u dvorani druga liga evropske atletike.Kada su u pitanju sedmobojci nema prvih osam sa rang liste. Da bi Dudas bio veliki desetobojac mora da radi tehnicke discipline. Mora da ode kod Seberlea. Talenat ima ali je to nedovoljno za svetske rezultate.Preskoci 4,60 a ovi koji su kako rekoh druga liga skacu 5,20, .Kuglu baci metar manje

branislav

pre 11 godina

sta ti vredi dobar prvi dan kad podbacis drugog.. Nadam se da nije preveliki emotivac,pa da izgori.. Na OI je zaradio migrenu pred odlucujucu trku i odustao

Leksa

pre 11 godina

E sad je gotovo, Ceh je skocio 5 metara, sto vise Dudas nemoze na 1000 metara da dostigne. Nazalost opet bez medalje, ali atletski viseboj je okrutan, mozes da postavljas rekorde u svim disciplinama, ali ako u jednoj omanes, sve je to uzalud!

Saša

pre 11 godina

Biće teško da Dudaš dođe do bronzane medalje. Zlatna i srebrna su već podeljene , pošto Sintnicolaas ima čak 91 bod prednosti , što je u trci na 1000 m nenadoknadivo , posebno zato što je njihov najbolji lični rezultat skoro isti ( skoro 4 sekunde brži od Dudaša ) . Za bronzu će se boriti Rus Shkurenev , naš Dudaš i Čeh Helcelet. Prednost Čeha je 32 boda , što je dosta . Najbolji rezultat Dudaša 2:41:92 vredi 694 boda , a najbolji rezultat Čeha 2:43:05 vredi 674 boda , a to je samo 20 bodova razlike . Zaključak : Dudaš prvenstveno mora biti ispred Rusa ( pošto ima samo 1 bod prednosti ) i mora biti skoro 2 sekunde brži od Čeha , što će biti jako teško , ali - šanse još uvek ima ! Šteta što ni cilj od 6000 bodova neće uspeti ostvariti , jer mu treba još 785 bodova , a to je rezultat ispod 2:37:00 , što je trenutno nemoguće.

Ali Dudaš ima našu podršku , i ona treba da je ubuduće još veća , jer najbolji rezultati tek dolaze !

Napred Mihail !!!

satelit

pre 11 godina

samo da ne bude 4.,neka bude 5.,6.! Drvenih medalja smo se nakupili na OI(Cavic,Novak,Zorana,Zlatic),a kad se setim i Topicevih cetvrtih mesta zlo mi bude

novosadjanin

pre 11 godina

@zmaj

Pa po tvojoj logici Srbija nije osvojila ni jednu medalju, naime Dudas je madjarske nacionalnosti. Sram te bilo na glupom komentaru.

Proleter

pre 11 godina

Bravo Dudaš...svaka ti čast, kao zemlje ovekovečena ekipnim sportovima, postajemo jaki i u pojedinačnim disciplinama. Ponos si Srbije i Republike Srpske , samo naprijed u nove pobjede !!! Čestitam. U anjih treba ulagati jer su sve jači, ! Čestitam i Kolašincu !! Btavo Srbijo uz vas je uvijek Republika Srpska i pomno pratimo rezultate vaših sportista jer su oni i naši i tako im se mnogo i radujemo !!!

kzen

pre 11 godina

Fantastican atleticar, nezamislivo mi je da neko ko trenira u Srbiji gde su uslovi za atletiku katastrofalni moze da postize takve rezultate... to im daje jos vecu vrednost.

Divos

pre 11 godina

Браво за Дудаша, све честитке на великом успеху. У десетобоју, односно седмобоју у дворани се такмиче само одабрани, они који су грађени од најбољег материјала, а Михаил је у конкуренцији таквих делија трећи, бронза. Била би сасвим сигурно и злато, али је у скоку са мотком био испод својих могућности, ништа, биће више среће на наредним такмичењима. А у питању су у осталим дисциплинама сјајни, и за услове у којима Михаил ради импресивни резултати. За поређење само да кажем да је рецимо скоку у даљ овде у Гетеборгу са овим резултатом (7,55) бољи од седморице такмичара који су се такмичили у тој дисциплини, којима је то специјалност.
Атлетика иде у добром смеру, овде Колашинац фантастичан и злато, Ивана јако добра, није медаља, али биће их, на овом такмичењу нису наступиули супер-млади и изузетно надарени Бекрић и Терзићева. Сасвим је јасно, биће у будућности добрих година за српску атлетику.

atletika

pre 11 godina

Ovako:60m prepone-nadam se da je bolji nego na 110m,motka-ok,zlatna sredina,1000m-odlican..Steta sto nije desetoboj,u koplju je sve bolji i bolji,a na 400m je fantastican-njegova ubedljivo najjaca disciplina,siguran sam da bi oborio neki rekord!Ovi danasnji rezultati su odlicni!

rmileksa

pre 11 godina

Bravo dečko, samo hrabro!
Nadam se da ćeš Ti, a i drugi atletičarski talenti, imati barem malu podršku od AS, OKS, Republike Srbije, na prvom mestu, a ne da te svojataju kojekakvi političari kada nešto osvojiš, a pre toga niko da te pogleda!!!
Sve najbolje, u karijeri i životu, i hvala ti što predstavljaš Srbiju i sve njene građane u najboljem svetlu!!!
Živ bio sto godina, i ti, i Asmir, i Amela, i Emir, i Ivana i ostali naši hrabri atletičari!!!!!!

angola commandos

pre 11 godina

Za Dudasa sam prvi put cuo u julu 2006. On i njegov trener Obradovic obecali su medalju na SP za juniore u Bidgoscu 2008. sto je izazvalo moram to reci podsmeh mnogih ljudi. Medjutim Dudas uzima bronzu i trasira put daljim uspesima! Sledi Kaunas 2009. jos jedna bronza,odlicno takmicenje na EP u Barseloni 2010. do 8 discipline i povrede. 2011. je do sada najuspesnija godina za Dudasa. Bronza u Ostravi i prosto neverovatno u tom trenutku 6 mesto na SP u Daegu,uz oboren NR Sase Karana 21 godinu star. Prosle godine treci put prebacuje 8000 bodova i zauzima nezgodno cetvrto mesto na EP u Helsinkiju. Na OI solidno startuje,medjutim sledi problem sa zdravljem.
100 m Vec je na vrhunskom nivou,to znaci 10.80 sec. i ispod.
skok u dalj Standardno skace oko 7.50 m,sto je dobar rezultat.Kad tad prebacice 7.70 m za vrhunsko ostvarenje.
bacanje kugle Konacno ide preko 14 m! Oko 14.50 m je fenomenalno.
skok u vis Sinoc je isao preko 208 cm. Jos jedan vrhunski rezultat. Ocekujem da i na otvorenom ponovi taj rezultat. Na otvorenom njegov licni iznosi 204 cm.
400 m Uz Estona Itona trenutno najbolji trkac na 400 m,medju desetobojcima.
110 prepone Trci sada vec bez problema ispod 15 sec. U ovoj disciplini moguc je najveci napredak.
disk Tu je negde oko 45 m,kada prebaci tu daljinu bice vrhunski.
motka Za sada 4.90 m. Sve oko 5.00 je elita!
koplje Ove godine sigurno prebacuje 60 m,trenutno je na 59.98 m. Vidljiv je veliki napredak u ovoj disciplini.
1500 Jedan od najboljih trkaca!4.24.30

Djole

pre 11 godina

Tooooooooooooo majstore!
Ako popravi skok s motkom i prepone ima materijala za medalju na SP i OI. Bacacke discipline je dosta popravio, narocito koplje sto se ovde nije moglo videti... U trcanju je uvek bio jak, u skokovima je dobar, tako da su najveci prostor za napredak motka i prepone (upravo tu su se Sintnicolaas i Mayer odlepili od konkurencije).

acalibero

pre 11 godina

za ove koji pitaju, Dudasu je 60prepone veliki problem do ove sezone, ako tu bude isao do 8.20 bice dobro, u skoku motkom on nije los ali su drugi mnogo bolji, vecini desetobojaca je to bazna disciplina, i tu sakupe mnogo bodova, konkretno Sintnikolas i ovaj Rus Skurnjov, mislim da je medalju obezbedio, ali ce tesko do zlata, najznacajnije je da ce verovatno ici oko 6150 bodova sto je veliki uspeh

majk

pre 11 godina

@(mladen, 2. mart 2013 21:44)

Ne znam kakav je sa kondicijom za trku od 1000m, ali definitivno se mozemo nadati dobrom rezultatu u preostale 2 discipl. Ojacao je enormno misice nogu i podigao reflekse sto ce znatno uticati kod preskoka prepona na 60m i one u vis. Mislim da ce i tu sutra oboriti rekorde, najnoviji u ovoj trci na 60m je postigao tek prije 15-ak dana u NS, znaci da je u velikoj formi!!
Sutra samo da zadrzi fokus i koncentraciju, a za energiju ne treba da brinemo, nece se "izduvati" preko noci..
;)

jos malo

pre 11 godina

Zlatna medalja je daleko..Ovaj Holandjanin je odlican u skoku sa motkom!Dudas moze na 1000m da nadoknadi 50ak bodova,tako da ocekujem borbu francuza,rusa i njega za dve preostale medalje..samo da skoci sa motkom oko 4.90 i to je to,imace medalju.

Boban Filipovic

pre 11 godina

Evo linka za pracenje rezultata uzivo!!!
http://la.sportresult.com/ajax/eaa2.asp?event_id=10012100000003&ctype_id=144&module=competition&show=RL&lang=en&display_compID=57825

Aleksandar

pre 11 godina

Sve cestitke, Mihail, idemo polako na pobednickom postolju stepenik po stepenik :). Steta sto Ivana ne uze juce medalju da imamo hettrik!

TAP3AH

pre 11 godina

Bravo mali!!!
Desetobojci/sedmobojci JESU prava slika univerzalnog atletičara!

Svaka čast Boltu, ali izem ti sport gde nastupiš desetak sekundi i postaneš megagiga zvezda.

Još jednom, bravo za Mihaila i Asmira!

Zrak

pre 11 godina

Povratak atletike u Srbiju na velika vrata. Hoce li konacno drzava da prestane da pomaze raspale fudbalske klubove i pare preusmeri na druge sportove?

TheDarkoyobo

pre 11 godina

Boriće se sa Rusom i Čehom za bronzu, u poslednjoj disciplini (1000m) ima najbolji rezuzltat koji sličan rezultaltu koji ima Rus, a od Čeha je brži za oko 2 sec. Ako bude brži od Rusa, bronza je njegova. Podbacio je na skoksu sa motkom, ali šta da se radi... Napred Mihail!

angola commandos

pre 11 godina

Nije gotovo! Helcelet ima 32 poena vise,a 3 sekunde na 1000 m donose 33 poena. Dakle gas od starta pa sta bude. Ima licni bolji za 2 sekunde od Ceha. Videcemo. Tu je i Rus koji jos uvek skace. Upravo je preskocio 5.20 m iz trecag pokusaja. Mislim da mu je to kraj. On trenutno ima poen manje od Dudasa.

Djole

pre 11 godina

@Leksa
Ima jos sanse za bronzu! Ceh vodi za 32 poena, a jedna sekunda razlike na 1000m nosi oko 12 poena. Dudasev licni rekord na 1000m je za 3 sekunde bolji od Cehovog rekorda. Mene vise brine Rus Skurenjev, koji ima samo 1 poen manje od Dudasa, a trci bolje na 1000m. Njih trojica se bore za bronzu. Zlato je vec uzeo Sintnicolaas, a srebro Mayer, to je vec reseno.

acalibero

pre 11 godina

Sasa na kojim sg ti tablicama ovo gledao, postoji heptatlon indor calculator, 2,37 na 1000m u dvorani vredi oko 900 bodova, a mora da bude bolji od Ceha tacno za 3 sekunde sto je 34 boda, tesko ali ne i nemoguce

Kraljica sportova

pre 11 godina

Bravo, bravo!

Hocemo takve idole za mladi narastaj, a ne pevaljke i krimose...pisite o njemu i Kolasincu i Ivani...
Hvala :)

Macak

pre 11 godina

Konac djelo krasi!

i rekord i medalja...
Bravo momce!

Bravo za sve atleticare iz bivse Juge koji se pod nikakvim uslovima spremaju i postizu uspjehe, usput trpeci kojesta i slusakuci tipove kao sto je ovaj koji se potpisuje sa "zmaj". "Zmaj" ti nisi zmaj ti si gmaz, samo siris mrznju jadnice, imali su The Clash stih o takvima kao sto si ti-
"feel like a soldier, look like a thief.."

my way

pre 11 godina

Bravo decko, cestitke od srca na medalji i rekordu! Raduje i sto je ovako sjajan rezultat ostvaren uprkos cistom kiksu u skoku sa motkom i vidljivo je da Mihail moze i vise! Sve najbolje Dudasu i svim nasim atleticarima!

sjajno

pre 11 godina

Na kraju,kada je bilo najvaznije,izdigao se i ostvario jos jedan licni i nacionalni rekord. To je za svaku pohvalu,cak za divljenje! Mislim da ima "stofa" za jos bolje rezultate. Respekt!