Sreda, 06.02.2013.

15:33

Hrvati sigurni, Makedonci ubedljivi

Sreda je bio dan koji je u FIFA kalendaru određen za prijateljske međudržavne utakmice, a širom planete odigrane su 34 utakmice.

Izvor: B92

Hrvati sigurni, Makedonci ubedljivi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

nogometaš

pre 11 godina

prednost HR reprezentacije pred ostalim selekcijama ne samo iz bivše YU nego od ostalih sa Balkana je po meni u nacionalnom naboju. Bronca sa mundijala u Francuskoj usadila je svim nadolazećim generacijama osjećaj iznimnog ponosa igranja u kockastom dresu. Mislim da ne postoji sličan primjer u europi. pogotovo sinergija između igrača i navijača.
Kvaliteta igrača na prostoru bivše države je više manje slična, sve reprezentacije imaju vrhunske igrače a Hrvatska ima i TEAM !

revan

pre 11 godina

Luka igra u Real Madridu, platili ga 40 miliona.
Pjanic igra u Romi, platili ga 11 miliona.

Nuff said.

Inace momak nije produkt bosanskog vec luksemburskog nogometa.
A Luka iako nije prosao pripreme i iako Mourinho je uvijek igrao sa 2 klasicna zadnja vezna je Luki od starta dao priliku u 18 od 31-e utakmice.
(drago, 7. februar 2013 10:19)

Glupa ti je komparacija. Luki je 27. godina, a Pjaniću 22. i pored toga igraju na različitim pozicijama. Mire ima pred sobom čitavu karijeru da dosegne i prestigne tih 40 miliona. I dok je on jedan od ključnih u Romi, za Luku se slabo čuje u Realu.

Ne omalovažavam vašeg igrača ali krajnje je vrijeme da i vi prestanete omalovažavati tuđe.

A čiji je igrač dovoljno govori da gine za plavo-bijeli dres. Za tvoju informaciju, dečko je stasao u Metzu, ne Luksemburgu i nikada nije bilo dileme za koga će igrati.

realno

pre 11 godina

pa ne pratite fudbal zato sto ste losi u tom sportu
(neko iz mase, 7. februar 2013 08:27)

Ne druze,vec zato sto je fudbal sve vise biznis a manje sport.
Kesira se za prosjecne igrace po 50 miliona evra.
Da ne govorim o namjestanju..
A nas fudbal je posebna prica,sluzi iskljucivo da pojedinci pune svoj dzep..Cisto sumnjam da je i kod vas nesto bolja situacija po tom pitanju.

Makedon4e

pre 11 godina

Bravo Bosanci, iskoristili ste igranje na domaćem terenu i autohtone Slovenke su za vas navijale..
(Poreč, 6. februar 2013 19:58)
Mi igramo na domaćem terenu u Zenici, Ljubljani, Berlinu ili Chicagu. Uopće nije važno gdje se igra, jer se podrazumjeva da će minimalno pola stadiona biti ispunjeno našim navijačima.
(revan, 6. februar 2013 20:41)

Svaka cast, kad porastem hocu da budem bosanac. :DDDD

Sale Mkd

pre 11 godina

kakav osecaj kada svi ex-yu braca tepaju (BiH-Slo. se ne racuna jer to je win win situacuja, epten prijatelsku :)), jedan dan da bude vako i na svetsko i da tepamo Brazila, Argentine, Spanije...raduje me i to da ima komentare od svima, Srba, Hrvata, Bosanca, bez razlike dobre ili lose bitno ima druzba to je lepo bravo i puno uspese u buducnost svima, poz iz Skoplju

drago

pre 11 godina

Luka igra u Real Madridu, platili ga 40 miliona.
Pjanic igra u Romi, platili ga 11 miliona.

Nuff said.

Inace momak nije produkt bosanskog vec luksemburskog nogometa.
A Luka iako nije prosao pripreme i iako Mourinho je uvijek igrao sa 2 klasicna zadnja vezna je Luki od starta dao priliku u 18 od 31-e utakmice.

Marioneta

pre 11 godina

Ne potcenjujem nikoga ali koliko je loša ta Danaka kada je od Makedonije izgubila 3:0, nas su dobili 1:0 ali su bili stvarno loši samo što smo mi taj dan bili još lošiji bolje rečeno katastrofalni.
------

Ubija vas ta nadmenost. Jednostavno vam ne ide u glavu da priznate da je neko od manjih jednostavno odličan u nečemu i bolji od vas. Strašni kompleksi.

Bravo svima na pobedi. Pogledajte golove i primetite kako makedonski Albanac daje evrogol i niko se ne stidi toga, baš naprotiv. Zajedno smo jači.

ime mi je đovani

pre 11 godina

Neki od komentara slovenskih navijaca : Pogled na tribune je bil zanimiv. Kot da bi bila tekma v Bosni, ne pa v Sloveniji? -
jst sm pa predvsem slišal konstantno navijanje: VOLIM TE BOSNA! - dons smo bli posiljeni tako od nogometa, kot od navijanja, vsaka čast BHFanaticos-om, so nam nakazali kako se navija za svojo državo!! - bil na tekmi..me je pa sram,da smo slovenci glasni le na forumih... v stozicah je bilo danes kot v zenici... - da so naši reprezentantje igrali kot na gostovanju,tega si navijači ne smejo nikol dopustit. - Nazadnje je bilo toliko Bosancev v Stožicah, ko so temelje betoniral.... - Glede navijanja... kje so bili Green Dragonsi? - itd

Mario Kroata

pre 11 godina

Ako se sad malo bolje promotri situacija,Srbija je trenutno najjlošija ex Yu reprezentacija, malo mi je žao zbog toga ali takvi su im rezultati

neko iz mase

pre 11 godina

Citam komentare iz dosade i ne vjerujem hahaha koja lozana Hrvata i Bosanaca..Ko jos u Srbiji fudbal gleda??Vidi se sve po broju komentara na fudbalske vijesti,sve manje i manje..Kosarka,tenis,vaterpolo to bi bilo to..
(Sta reci, 6. februar 2013 23:51)


pa ne pratite fudbal zato sto ste losi u tom sportu

bora

pre 11 godina

Ej, Hrvati kako stoje stvari fudbal vam je danas bolji nego ovde u Srbiji, ali ne vidim potrebu da nas impresionrate. Lično sam bio impresioniran kad ste bili treći na svetu, i tada niste mrali nikoga naknadno da ubeđujete da bi trebalo da bude impresioniran. U svakom slučaju dobićemo vas na Maksimiru, ne zato što smo bolji nego zato što imate potrebu da nas "impresionirate". Dobićemo vas na krajnje neimpresivan način.

andrija

pre 11 godina

Jedno je sigurno naša grupa je mnogo jaka, svi iz naše grupe su ostvarili pobede! Ne potcenjujem nikoga ali koliko je loša ta Danaka kada je od Makedonije izgubila 3:0, nas su dobili 1:0 ali su bili stvarno loši samo što smo mi taj dan bili još lošiji bolje rečeno katastrofalni. Koliko komentara od hrvata i bosanaca ne mogu da verujem više ih ima nego nas na ovom forumu izgleda da vole srpske vesti. A komšije hrvate bih zamoleo da se jave i posle utakmice u zagrebu, tu vas neće biti nigde. Usrali ste se zato i pratite našu reprezentaciju više nego vašu. Da imate momentalno bolju reprezentaciju imate sigurno mozda još neku godinu dve jer smo mi našu totalno podmladili i biće pravi ali treba vremena. A da su dobri i da imaju potencijal to će vam dokazati u zagrebu. Da li će to biti dosta za Brazil nisam siguran. A sada komšije lupajte minuse!!!

jozo mafiozo

pre 11 godina

samo za usporedbu, mi smo igrali protiv Koreje na neutralnom terenu, i razbili je s 4-0. ta reprezentacija koreje je 34 na fifinoj ranking listi, vi ste 37. zar mislite da se te ranking liste, rade slučajno? isto tako, smiješno mi je kad netko nogomet uspoređuje s košarkom ili tenisom, jednostavno to je u europi a i ne samo u europi najgledljiviji sport, zato se i okreću tolike silne pare u njemu. a što se tiče Cipra, on je 131 na fifinoj ranking listi i ne mogu vjerovat da se ovako neozbiljno pripremate za gostujuću utakmicu protiv nas. siguran sam da će vas to koštat, bilo bi puno bolje po vas da ste odmjerili snage s nekom malo ozbiljnijom reprezentacijom npr meksiko ili crna gora koja isto nije loša ekipa, nego kod nekog cipra koji je u svakom segmentu limitirana ekipa i ova tekma ne pokazuje vašu pravu snagu niti ono što stvarno možete očekivat protiv nas. ali to je vaš problem, vi radite šot mislite da je najpametnije po vas. ali stvarno mi je smišeno za čitat neke komentare ovdje, mi se ložimo jer imamo na to puno pravo, igramo dobro i u top 10 smo reprezentacija svijeta. sumnjam da je to slučajnost, više rezultat naše dobre igre i reprezentacije.

za one koji mi ne vjeruju, evo ovdje link na fifinu ranking listu pa usporedite.

http://www.fifa.com/worldranking/rankingtable/index.html

Komsijina Krava

pre 11 godina

jaoj sto nisam gledao Nepal-Pakistan kakva je to utakmica bila :D
(PSZ, 6. februar 2013 17:00)
-----

I meni je zao sto tu utakmicu nisam gledao u zivo (na kojoj nadmorskoj visini je to bilo) te bi molio da neko posta link ako ima highlights, drago mi je sto je Palestina tukla mnogoljudnu Indiju i nije mi jasno sto je s Kamerunom, pa Roger Mila bi utakmicu rjesio da su ga uveli jedno poluvrijeme.

Belgrade

pre 11 godina

gledaj šta je Bosanaca ovde,ali neka!!!
jedan govori kako je u Zenici najbolji stadion,e vidiš ja sam čitao kako vam je najbolji stadion u Širokom Brijegu i taj u ŠB uvek prvi dobije licencu... i u Banja Luci je dobar ali reprezentacija BiH ne može igrati ni u ŠB ni u BL zbog kako kažu sigurnosnih razloga!
u jednom gradu sve Srbi u drgom sve Hrvati

Kompleksi

pre 11 godina

@Hrvat
I došao si na ovaj sajt da bi to napisao...?!Zašto uvijek imate potrebu da se namećete drugima,naročito onima koji ne pate ni od kakvih kompleksa?
Naprijed Srbija,Republika Srpska je uz vas! ;)
Pozdrav iz Trebinja!

Kiklop

pre 11 godina

Uopste ne kontam vas Hrvate, sto se lozite da ste nekakva fudbalska velesila. Cinjenica je da ste se plasirali na sva prvenstva u poslednjih 10 godina, osim u Juznoj Africi, a samo ste jednom prosli grupnu fazu i mislite da ste uvatili boga za porodicno blago. Tripujete nekakve rezultate na jednom od tih prvenstava, kao nisu nam dali vise od gola prvaci i viceprvaci. Pa i mi smo u JAR pobedili Nemce sa 1:0 pa sta, vrlo bitno.
Onda tripujete tu FIFA listu. Alo bre, pa Kolumbija je na 5. mestu, a dva mesta iza vas je Ekvador, pa po toj logici je Ekvador velesila, a Kolumbija je izmislila fudbal za vas.
Ja prvi kazem da imate bolji tim od nas ali malo skromnosti nije na odmet.

Pozdrav iz Ria!

pre 11 godina

Konačno je došlo na vidjelo ono šta govorim već 4,5 godina a to da je bilić najgori hrvatski izbornik ikad.Štimac je psihološki podigao ekipu i tek sad hrvatska igra u skladu sa svojom kvalitetom.One prve utakmice s makedonijom su bile još ostaci bilićevog rada(nerada),a ovo je jedna sasvim nova ,probuđena hrvatska.Srbija nema apsolutno nikakve šanse na maksimiru,ne samo srbija,so ovakim pristupom bi dobili bilo koju ekipu na svijetu.Srbiju deremo u svim sportovima pa ćemo i u nogometu.Olimpijski smo prvaci u veterpolu,pobjedili smo u rukometu 12 razlike srbe na olimpijadi,naša košarkaška ekipa iz 1992god. je bolja od bilo koje srpske,skijanje da ne spominjem.Srbi su jedino bolji za đokovića koji je po majci hrvat.

BHF

pre 11 godina

Poređenje dva veznjaka

Luka Modrić 27 godina 40 miliona!
Miralem Pjanić 22 godine 14 miliona!

Cijela karijera do sad!
Luka Modrić 47 golova 60 asistencija!
Miralem Pjanić 33 gola 50 asistencija!
Luka ga može jedino obalit malom princu! ♥

Realno govoreći

pre 11 godina

Hrvatska slavila protiv selekcije koreanskih studenata iz Londona, Bosna i Hercegovina A lako protiv Bosne i Hercegovine C (sudeći po imenima igrača slovenačke reprezentacije).

Pobočnik_Liubo

pre 11 godina

e moj bojane... pobjedimo 4-0 ali tebe nismo impresionirali... a sto smo trebali? riskirat ozljede i ic po 10-0?
ne brini se, bit cemo impresionirajuce dobri kad to budes najmanje htjeo... inace ne volim provocirat, ali si ti prvi poceo ;)
(crush, 6. februar 2013 16:59)

Izvrsno!

drago

pre 11 godina

Bojan

Haha koja ljubomora i laži. Satrali smo Koreju (moglo je duplo). Predobro smo odigrali, dali sjajne golove nakon sjajnih akcija.Nisu nam ništa mogli. Pa ta koreja je imala 2 šanse u cijeloj utatkmici.

Chuck Norris

pre 11 godina

Da li moze neko da mi objasni zasto reprezentacija BiH nikad ne igra na Kosevu koje prima 40 000 ljudi i nalazi se u glavnom gradu?
(Ivan, 6. februar 2013 21:25)

Zbog samo atmosfere.Inace stadion Bilino polje je upola manje po kapacitetu ali su navijaci jako blizu terena i daje se utisak bolje atmosfere. Tribine su natkrivene i sve to daje bolji eho prilikom navijanja dok je stadion Kosveo radjen po starom komunistickom rezimu sa atleskim stazama pa je samim tim i atmosfera daleko losija !!!

mario

pre 11 godina

Da covek ne zna koliko su Hrvati puni sebe, pomislio bi, po komentarima, da su bolji i od Spanije. Ne smem ni da pomislim kako bi se tek ponasali da su stvarno dobri koliko misle da jesu...
(jones, 6. februar 2013 22:07) ta spanija nas pobjedila pomocu sudaca tako jedino i mozee zatoo psstt

revan

pre 11 godina

@Revan
E u Chicagu malo slabije !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ljubisa livac, 6. februar 2013 21:16)

Izvini, prijatelju, ali prošle godine kada smo igrali protiv Meksika u Chicagu je pola stadiona bilo ispunjeno bh. navijačima. Imaš na youtube-u klipova kamara ako ne vjeruješ.

Također ne vidim šta je tu neočekivano u laganoj pobjedi nad Slovenijom, s obzirom na rezultate i formu naših igrača. Puno veće iznenađenje je lagana pbjeda Srbije na Cipru.

Odgovor na pitanje momka koji se čudi što igramo na Bilinom polju umjesto na Koševu. Atmosfera je puno bolja u Zenici zbog engleskog stila stadiona, a i Koševo je nekako ukleto za našu reprezentaciju, isto kao što je Poljud peh za Hrvatsku. Također, nakon prošlogodišnjeg renoviranja, Bilino polje ima najbolji teren i uvjete u BiH.

Sta reci

pre 11 godina

Citam komentare iz dosade i ne vjerujem hahaha koja lozana Hrvata i Bosanaca..Ko jos u Srbiji fudbal gleda??Vidi se sve po broju komentara na fudbalske vijesti,sve manje i manje..Kosarka,tenis,vaterpolo to bi bilo to..

jones

pre 11 godina

Da covek ne zna koliko su Hrvati puni sebe, pomislio bi, po komentarima, da su bolji i od Spanije. Ne smem ni da pomislim kako bi se tek ponasali da su stvarno dobri koliko misle da jesu...

Makedonec Lav

pre 11 godina

Razbili smo Dance za 20 minuta. Mogli su da prime josh 3 komada. Celu utakmicu nisu sutnuli na gol. Nedamo se...Sa Belgijancima bice jako. Napred MAKEDONIJA

@ivan

pre 11 godina

Zbog atmosfere.U Zenici su navijaci jako blizu terenu pa stvaraju odlicnu atmosferu.A stadion na Kosevu je imao jednu stranu tribina sa stolicama bez naslanjaca,pa je upola bio smanjen kapacitet prema pravilima Fifa-Uefa.

revan

pre 11 godina

Bravo Bosanci, iskoristili ste igranje na domaćem terenu i autohtone Slovenke su za vas navijale..
(Poreč, 6. februar 2013 19:58)
Mi igramo na domaćem terenu u Zenici, Ljubljani, Berlinu ili Chicagu. Uopće nije važno gdje se igra, jer se podrazumjeva da će minimalno pola stadiona biti ispunjeno našim navijačima.

Hrvat

pre 11 godina

Smjesni su ovi koreanci,trckaraju jadnici ne znaju ni oni kako,kad dodju do gola izbube se,vidi se da su mladi svi,i kod njih je smjena generacije,nemaju iskusne igrace..hrvati nisu impresionirali,previse su dozvolili prilika koreancima,da je tu bila neka iskusnija ekipa hrvatska bi primila 2 komada najmanje!!!
(bojan, 6. februar 2013 16:48)
Sreća naša da se s iskusnijim ekipama susrećemo tek u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Brazilu.

orkam

pre 11 godina

sve u svemu sa ovakvim selektorom koji menja igrace kao carape, zove igrace koji neigraju za svoje klubove ,bez ikakvog sistema igre ,gde igraci ne znaju da pronadju nacin da dodju do gola sutiraju sa pola terena idemo u ambis.

predrasude

pre 11 godina

Postoji uvriježeno mišljenje da mi imamo slabu obranu. Zar je slaba ona obrana kojoj europski prvak i viceprvak da jedan gol a Turska u dvije eliminacijske tekme niti jedan. U četiri kola kvalifikacija primili smo dva gola od kojeg je jedan kriv mali Radošević (vezni igrač) jer nije na veijeme izašao na šut. Ljudi zar je Srna loš ili Ćorluka ili Lovren ili Plete? Sada je problem samo to što je obrana bez tekmi jer je iz Šahtera, Rostova,Dnjepra,Lokomotive,Dinamo Kijeva kojima još nije počelo prvenstvo. Do Maksimira će i to biti otklonjeno tako da ja ne znam kako mi možemo primiti gol ukoliko Štimac zabrani prekršaj na poziciji za Kolarova. Uostalom, očito je da svi pomažu i vezni i napad tako da su me danas Mandžo, Sammir i Jelavić zbog tog vraćanja oduševili. A i svaka lopta iz kornera je na njihovoj glavi.

MarkoZG

pre 11 godina

Jako lijep gol Srne. Rakitić odvlači beka, cim i šmekerska unutarnja u dalji kut. Nekako sam mišljenja da je u karijeri mogao i više od beka (ne kažem da je malo postigao). Prije je igrao i krilnu poziciju, ali dobro je imati i beka koji zna metnut gajbu. Jako mi drago zbog Petrićevog gola (isto jako lijep pogodak). Trebao bi dobit prednost u odnosu na Kalinića jer je kompletniji igrač od Kalinića. Uglavnom lijepa predstava naše repke

strlek

pre 11 godina

rekao bih igrali smo koliko je bilo potrebno za ovih 4-0, raduje me odlican presing Hrvatske momcadi.. gdje napadac Mandzukic radi pritisak na zadnju liniju i zatim ga isprate svi ostali.. najjaca snaga rekao bih je timska igra, i prekidi.. realno gledano za Srbiju bi bio veliki uspjeh ako bi uzeli i bod.. Mihajlovic daje ove senzacionalisticke izjave samo kako bi nebitne teme stavio na naslovnice, a bitno stavio po strani i mislim kako dosta lose vodi svoju momcad stavljajuci im dodatni presing..

crush

pre 11 godina

@bojan -
e moj bojane... pobjedimo 4-0 ali tebe nismo impresionirali... a sto smo trebali? riskirat ozljede i ic po 10-0?
ne brini se, bit cemo impresionirajuce dobri kad to budes najmanje htjeo... inace ne volim provocirat, ali si ti prvi poceo ;)

bojan

pre 11 godina

Smjesni su ovi koreanci,trckaraju jadnici ne znaju ni oni kako,kad dodju do gola izbube se,vidi se da su mladi svi,i kod njih je smjena generacije,nemaju iskusne igrace..hrvati nisu impresionirali,previse su dozvolili prilika koreancima,da je tu bila neka iskusnija ekipa hrvatska bi primila 2 komada najmanje!!!

crush

pre 11 godina

@bojan -
e moj bojane... pobjedimo 4-0 ali tebe nismo impresionirali... a sto smo trebali? riskirat ozljede i ic po 10-0?
ne brini se, bit cemo impresionirajuce dobri kad to budes najmanje htjeo... inace ne volim provocirat, ali si ti prvi poceo ;)

Hrvat

pre 11 godina

Smjesni su ovi koreanci,trckaraju jadnici ne znaju ni oni kako,kad dodju do gola izbube se,vidi se da su mladi svi,i kod njih je smjena generacije,nemaju iskusne igrace..hrvati nisu impresionirali,previse su dozvolili prilika koreancima,da je tu bila neka iskusnija ekipa hrvatska bi primila 2 komada najmanje!!!
(bojan, 6. februar 2013 16:48)
Sreća naša da se s iskusnijim ekipama susrećemo tek u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Brazilu.

revan

pre 11 godina

Bravo Bosanci, iskoristili ste igranje na domaćem terenu i autohtone Slovenke su za vas navijale..
(Poreč, 6. februar 2013 19:58)
Mi igramo na domaćem terenu u Zenici, Ljubljani, Berlinu ili Chicagu. Uopće nije važno gdje se igra, jer se podrazumjeva da će minimalno pola stadiona biti ispunjeno našim navijačima.

Makedonec Lav

pre 11 godina

Razbili smo Dance za 20 minuta. Mogli su da prime josh 3 komada. Celu utakmicu nisu sutnuli na gol. Nedamo se...Sa Belgijancima bice jako. Napred MAKEDONIJA

jones

pre 11 godina

Da covek ne zna koliko su Hrvati puni sebe, pomislio bi, po komentarima, da su bolji i od Spanije. Ne smem ni da pomislim kako bi se tek ponasali da su stvarno dobri koliko misle da jesu...

strlek

pre 11 godina

rekao bih igrali smo koliko je bilo potrebno za ovih 4-0, raduje me odlican presing Hrvatske momcadi.. gdje napadac Mandzukic radi pritisak na zadnju liniju i zatim ga isprate svi ostali.. najjaca snaga rekao bih je timska igra, i prekidi.. realno gledano za Srbiju bi bio veliki uspjeh ako bi uzeli i bod.. Mihajlovic daje ove senzacionalisticke izjave samo kako bi nebitne teme stavio na naslovnice, a bitno stavio po strani i mislim kako dosta lose vodi svoju momcad stavljajuci im dodatni presing..

predrasude

pre 11 godina

Postoji uvriježeno mišljenje da mi imamo slabu obranu. Zar je slaba ona obrana kojoj europski prvak i viceprvak da jedan gol a Turska u dvije eliminacijske tekme niti jedan. U četiri kola kvalifikacija primili smo dva gola od kojeg je jedan kriv mali Radošević (vezni igrač) jer nije na veijeme izašao na šut. Ljudi zar je Srna loš ili Ćorluka ili Lovren ili Plete? Sada je problem samo to što je obrana bez tekmi jer je iz Šahtera, Rostova,Dnjepra,Lokomotive,Dinamo Kijeva kojima još nije počelo prvenstvo. Do Maksimira će i to biti otklonjeno tako da ja ne znam kako mi možemo primiti gol ukoliko Štimac zabrani prekršaj na poziciji za Kolarova. Uostalom, očito je da svi pomažu i vezni i napad tako da su me danas Mandžo, Sammir i Jelavić zbog tog vraćanja oduševili. A i svaka lopta iz kornera je na njihovoj glavi.

MarkoZG

pre 11 godina

Jako lijep gol Srne. Rakitić odvlači beka, cim i šmekerska unutarnja u dalji kut. Nekako sam mišljenja da je u karijeri mogao i više od beka (ne kažem da je malo postigao). Prije je igrao i krilnu poziciju, ali dobro je imati i beka koji zna metnut gajbu. Jako mi drago zbog Petrićevog gola (isto jako lijep pogodak). Trebao bi dobit prednost u odnosu na Kalinića jer je kompletniji igrač od Kalinića. Uglavnom lijepa predstava naše repke

bojan

pre 11 godina

Smjesni su ovi koreanci,trckaraju jadnici ne znaju ni oni kako,kad dodju do gola izbube se,vidi se da su mladi svi,i kod njih je smjena generacije,nemaju iskusne igrace..hrvati nisu impresionirali,previse su dozvolili prilika koreancima,da je tu bila neka iskusnija ekipa hrvatska bi primila 2 komada najmanje!!!

@ivan

pre 11 godina

Zbog atmosfere.U Zenici su navijaci jako blizu terenu pa stvaraju odlicnu atmosferu.A stadion na Kosevu je imao jednu stranu tribina sa stolicama bez naslanjaca,pa je upola bio smanjen kapacitet prema pravilima Fifa-Uefa.

mario

pre 11 godina

Da covek ne zna koliko su Hrvati puni sebe, pomislio bi, po komentarima, da su bolji i od Spanije. Ne smem ni da pomislim kako bi se tek ponasali da su stvarno dobri koliko misle da jesu...
(jones, 6. februar 2013 22:07) ta spanija nas pobjedila pomocu sudaca tako jedino i mozee zatoo psstt

Chuck Norris

pre 11 godina

Da li moze neko da mi objasni zasto reprezentacija BiH nikad ne igra na Kosevu koje prima 40 000 ljudi i nalazi se u glavnom gradu?
(Ivan, 6. februar 2013 21:25)

Zbog samo atmosfere.Inace stadion Bilino polje je upola manje po kapacitetu ali su navijaci jako blizu terena i daje se utisak bolje atmosfere. Tribine su natkrivene i sve to daje bolji eho prilikom navijanja dok je stadion Kosveo radjen po starom komunistickom rezimu sa atleskim stazama pa je samim tim i atmosfera daleko losija !!!

orkam

pre 11 godina

sve u svemu sa ovakvim selektorom koji menja igrace kao carape, zove igrace koji neigraju za svoje klubove ,bez ikakvog sistema igre ,gde igraci ne znaju da pronadju nacin da dodju do gola sutiraju sa pola terena idemo u ambis.

revan

pre 11 godina

@Revan
E u Chicagu malo slabije !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ljubisa livac, 6. februar 2013 21:16)

Izvini, prijatelju, ali prošle godine kada smo igrali protiv Meksika u Chicagu je pola stadiona bilo ispunjeno bh. navijačima. Imaš na youtube-u klipova kamara ako ne vjeruješ.

Također ne vidim šta je tu neočekivano u laganoj pobjedi nad Slovenijom, s obzirom na rezultate i formu naših igrača. Puno veće iznenađenje je lagana pbjeda Srbije na Cipru.

Odgovor na pitanje momka koji se čudi što igramo na Bilinom polju umjesto na Koševu. Atmosfera je puno bolja u Zenici zbog engleskog stila stadiona, a i Koševo je nekako ukleto za našu reprezentaciju, isto kao što je Poljud peh za Hrvatsku. Također, nakon prošlogodišnjeg renoviranja, Bilino polje ima najbolji teren i uvjete u BiH.

drago

pre 11 godina

Bojan

Haha koja ljubomora i laži. Satrali smo Koreju (moglo je duplo). Predobro smo odigrali, dali sjajne golove nakon sjajnih akcija.Nisu nam ništa mogli. Pa ta koreja je imala 2 šanse u cijeloj utatkmici.

Pobočnik_Liubo

pre 11 godina

e moj bojane... pobjedimo 4-0 ali tebe nismo impresionirali... a sto smo trebali? riskirat ozljede i ic po 10-0?
ne brini se, bit cemo impresionirajuce dobri kad to budes najmanje htjeo... inace ne volim provocirat, ali si ti prvi poceo ;)
(crush, 6. februar 2013 16:59)

Izvrsno!

Mario Kroata

pre 11 godina

Ako se sad malo bolje promotri situacija,Srbija je trenutno najjlošija ex Yu reprezentacija, malo mi je žao zbog toga ali takvi su im rezultati

Makedon4e

pre 11 godina

Bravo Bosanci, iskoristili ste igranje na domaćem terenu i autohtone Slovenke su za vas navijale..
(Poreč, 6. februar 2013 19:58)
Mi igramo na domaćem terenu u Zenici, Ljubljani, Berlinu ili Chicagu. Uopće nije važno gdje se igra, jer se podrazumjeva da će minimalno pola stadiona biti ispunjeno našim navijačima.
(revan, 6. februar 2013 20:41)

Svaka cast, kad porastem hocu da budem bosanac. :DDDD

Sale Mkd

pre 11 godina

kakav osecaj kada svi ex-yu braca tepaju (BiH-Slo. se ne racuna jer to je win win situacuja, epten prijatelsku :)), jedan dan da bude vako i na svetsko i da tepamo Brazila, Argentine, Spanije...raduje me i to da ima komentare od svima, Srba, Hrvata, Bosanca, bez razlike dobre ili lose bitno ima druzba to je lepo bravo i puno uspese u buducnost svima, poz iz Skoplju

neko iz mase

pre 11 godina

Citam komentare iz dosade i ne vjerujem hahaha koja lozana Hrvata i Bosanaca..Ko jos u Srbiji fudbal gleda??Vidi se sve po broju komentara na fudbalske vijesti,sve manje i manje..Kosarka,tenis,vaterpolo to bi bilo to..
(Sta reci, 6. februar 2013 23:51)


pa ne pratite fudbal zato sto ste losi u tom sportu

Sta reci

pre 11 godina

Citam komentare iz dosade i ne vjerujem hahaha koja lozana Hrvata i Bosanaca..Ko jos u Srbiji fudbal gleda??Vidi se sve po broju komentara na fudbalske vijesti,sve manje i manje..Kosarka,tenis,vaterpolo to bi bilo to..

ime mi je đovani

pre 11 godina

Neki od komentara slovenskih navijaca : Pogled na tribune je bil zanimiv. Kot da bi bila tekma v Bosni, ne pa v Sloveniji? -
jst sm pa predvsem slišal konstantno navijanje: VOLIM TE BOSNA! - dons smo bli posiljeni tako od nogometa, kot od navijanja, vsaka čast BHFanaticos-om, so nam nakazali kako se navija za svojo državo!! - bil na tekmi..me je pa sram,da smo slovenci glasni le na forumih... v stozicah je bilo danes kot v zenici... - da so naši reprezentantje igrali kot na gostovanju,tega si navijači ne smejo nikol dopustit. - Nazadnje je bilo toliko Bosancev v Stožicah, ko so temelje betoniral.... - Glede navijanja... kje so bili Green Dragonsi? - itd

BHF

pre 11 godina

Poređenje dva veznjaka

Luka Modrić 27 godina 40 miliona!
Miralem Pjanić 22 godine 14 miliona!

Cijela karijera do sad!
Luka Modrić 47 golova 60 asistencija!
Miralem Pjanić 33 gola 50 asistencija!
Luka ga može jedino obalit malom princu! ♥

jozo mafiozo

pre 11 godina

samo za usporedbu, mi smo igrali protiv Koreje na neutralnom terenu, i razbili je s 4-0. ta reprezentacija koreje je 34 na fifinoj ranking listi, vi ste 37. zar mislite da se te ranking liste, rade slučajno? isto tako, smiješno mi je kad netko nogomet uspoređuje s košarkom ili tenisom, jednostavno to je u europi a i ne samo u europi najgledljiviji sport, zato se i okreću tolike silne pare u njemu. a što se tiče Cipra, on je 131 na fifinoj ranking listi i ne mogu vjerovat da se ovako neozbiljno pripremate za gostujuću utakmicu protiv nas. siguran sam da će vas to koštat, bilo bi puno bolje po vas da ste odmjerili snage s nekom malo ozbiljnijom reprezentacijom npr meksiko ili crna gora koja isto nije loša ekipa, nego kod nekog cipra koji je u svakom segmentu limitirana ekipa i ova tekma ne pokazuje vašu pravu snagu niti ono što stvarno možete očekivat protiv nas. ali to je vaš problem, vi radite šot mislite da je najpametnije po vas. ali stvarno mi je smišeno za čitat neke komentare ovdje, mi se ložimo jer imamo na to puno pravo, igramo dobro i u top 10 smo reprezentacija svijeta. sumnjam da je to slučajnost, više rezultat naše dobre igre i reprezentacije.

za one koji mi ne vjeruju, evo ovdje link na fifinu ranking listu pa usporedite.

http://www.fifa.com/worldranking/rankingtable/index.html

Kiklop

pre 11 godina

Uopste ne kontam vas Hrvate, sto se lozite da ste nekakva fudbalska velesila. Cinjenica je da ste se plasirali na sva prvenstva u poslednjih 10 godina, osim u Juznoj Africi, a samo ste jednom prosli grupnu fazu i mislite da ste uvatili boga za porodicno blago. Tripujete nekakve rezultate na jednom od tih prvenstava, kao nisu nam dali vise od gola prvaci i viceprvaci. Pa i mi smo u JAR pobedili Nemce sa 1:0 pa sta, vrlo bitno.
Onda tripujete tu FIFA listu. Alo bre, pa Kolumbija je na 5. mestu, a dva mesta iza vas je Ekvador, pa po toj logici je Ekvador velesila, a Kolumbija je izmislila fudbal za vas.
Ja prvi kazem da imate bolji tim od nas ali malo skromnosti nije na odmet.

Marioneta

pre 11 godina

Ne potcenjujem nikoga ali koliko je loša ta Danaka kada je od Makedonije izgubila 3:0, nas su dobili 1:0 ali su bili stvarno loši samo što smo mi taj dan bili još lošiji bolje rečeno katastrofalni.
------

Ubija vas ta nadmenost. Jednostavno vam ne ide u glavu da priznate da je neko od manjih jednostavno odličan u nečemu i bolji od vas. Strašni kompleksi.

Bravo svima na pobedi. Pogledajte golove i primetite kako makedonski Albanac daje evrogol i niko se ne stidi toga, baš naprotiv. Zajedno smo jači.

Pozdrav iz Ria!

pre 11 godina

Konačno je došlo na vidjelo ono šta govorim već 4,5 godina a to da je bilić najgori hrvatski izbornik ikad.Štimac je psihološki podigao ekipu i tek sad hrvatska igra u skladu sa svojom kvalitetom.One prve utakmice s makedonijom su bile još ostaci bilićevog rada(nerada),a ovo je jedna sasvim nova ,probuđena hrvatska.Srbija nema apsolutno nikakve šanse na maksimiru,ne samo srbija,so ovakim pristupom bi dobili bilo koju ekipu na svijetu.Srbiju deremo u svim sportovima pa ćemo i u nogometu.Olimpijski smo prvaci u veterpolu,pobjedili smo u rukometu 12 razlike srbe na olimpijadi,naša košarkaška ekipa iz 1992god. je bolja od bilo koje srpske,skijanje da ne spominjem.Srbi su jedino bolji za đokovića koji je po majci hrvat.

bora

pre 11 godina

Ej, Hrvati kako stoje stvari fudbal vam je danas bolji nego ovde u Srbiji, ali ne vidim potrebu da nas impresionrate. Lično sam bio impresioniran kad ste bili treći na svetu, i tada niste mrali nikoga naknadno da ubeđujete da bi trebalo da bude impresioniran. U svakom slučaju dobićemo vas na Maksimiru, ne zato što smo bolji nego zato što imate potrebu da nas "impresionirate". Dobićemo vas na krajnje neimpresivan način.

revan

pre 11 godina

Luka igra u Real Madridu, platili ga 40 miliona.
Pjanic igra u Romi, platili ga 11 miliona.

Nuff said.

Inace momak nije produkt bosanskog vec luksemburskog nogometa.
A Luka iako nije prosao pripreme i iako Mourinho je uvijek igrao sa 2 klasicna zadnja vezna je Luki od starta dao priliku u 18 od 31-e utakmice.
(drago, 7. februar 2013 10:19)

Glupa ti je komparacija. Luki je 27. godina, a Pjaniću 22. i pored toga igraju na različitim pozicijama. Mire ima pred sobom čitavu karijeru da dosegne i prestigne tih 40 miliona. I dok je on jedan od ključnih u Romi, za Luku se slabo čuje u Realu.

Ne omalovažavam vašeg igrača ali krajnje je vrijeme da i vi prestanete omalovažavati tuđe.

A čiji je igrač dovoljno govori da gine za plavo-bijeli dres. Za tvoju informaciju, dečko je stasao u Metzu, ne Luksemburgu i nikada nije bilo dileme za koga će igrati.

Belgrade

pre 11 godina

gledaj šta je Bosanaca ovde,ali neka!!!
jedan govori kako je u Zenici najbolji stadion,e vidiš ja sam čitao kako vam je najbolji stadion u Širokom Brijegu i taj u ŠB uvek prvi dobije licencu... i u Banja Luci je dobar ali reprezentacija BiH ne može igrati ni u ŠB ni u BL zbog kako kažu sigurnosnih razloga!
u jednom gradu sve Srbi u drgom sve Hrvati

Realno govoreći

pre 11 godina

Hrvatska slavila protiv selekcije koreanskih studenata iz Londona, Bosna i Hercegovina A lako protiv Bosne i Hercegovine C (sudeći po imenima igrača slovenačke reprezentacije).

nogometaš

pre 11 godina

prednost HR reprezentacije pred ostalim selekcijama ne samo iz bivše YU nego od ostalih sa Balkana je po meni u nacionalnom naboju. Bronca sa mundijala u Francuskoj usadila je svim nadolazećim generacijama osjećaj iznimnog ponosa igranja u kockastom dresu. Mislim da ne postoji sličan primjer u europi. pogotovo sinergija između igrača i navijača.
Kvaliteta igrača na prostoru bivše države je više manje slična, sve reprezentacije imaju vrhunske igrače a Hrvatska ima i TEAM !

Kompleksi

pre 11 godina

@Hrvat
I došao si na ovaj sajt da bi to napisao...?!Zašto uvijek imate potrebu da se namećete drugima,naročito onima koji ne pate ni od kakvih kompleksa?
Naprijed Srbija,Republika Srpska je uz vas! ;)
Pozdrav iz Trebinja!

realno

pre 11 godina

pa ne pratite fudbal zato sto ste losi u tom sportu
(neko iz mase, 7. februar 2013 08:27)

Ne druze,vec zato sto je fudbal sve vise biznis a manje sport.
Kesira se za prosjecne igrace po 50 miliona evra.
Da ne govorim o namjestanju..
A nas fudbal je posebna prica,sluzi iskljucivo da pojedinci pune svoj dzep..Cisto sumnjam da je i kod vas nesto bolja situacija po tom pitanju.

Komsijina Krava

pre 11 godina

jaoj sto nisam gledao Nepal-Pakistan kakva je to utakmica bila :D
(PSZ, 6. februar 2013 17:00)
-----

I meni je zao sto tu utakmicu nisam gledao u zivo (na kojoj nadmorskoj visini je to bilo) te bi molio da neko posta link ako ima highlights, drago mi je sto je Palestina tukla mnogoljudnu Indiju i nije mi jasno sto je s Kamerunom, pa Roger Mila bi utakmicu rjesio da su ga uveli jedno poluvrijeme.

andrija

pre 11 godina

Jedno je sigurno naša grupa je mnogo jaka, svi iz naše grupe su ostvarili pobede! Ne potcenjujem nikoga ali koliko je loša ta Danaka kada je od Makedonije izgubila 3:0, nas su dobili 1:0 ali su bili stvarno loši samo što smo mi taj dan bili još lošiji bolje rečeno katastrofalni. Koliko komentara od hrvata i bosanaca ne mogu da verujem više ih ima nego nas na ovom forumu izgleda da vole srpske vesti. A komšije hrvate bih zamoleo da se jave i posle utakmice u zagrebu, tu vas neće biti nigde. Usrali ste se zato i pratite našu reprezentaciju više nego vašu. Da imate momentalno bolju reprezentaciju imate sigurno mozda još neku godinu dve jer smo mi našu totalno podmladili i biće pravi ali treba vremena. A da su dobri i da imaju potencijal to će vam dokazati u zagrebu. Da li će to biti dosta za Brazil nisam siguran. A sada komšije lupajte minuse!!!

drago

pre 11 godina

Luka igra u Real Madridu, platili ga 40 miliona.
Pjanic igra u Romi, platili ga 11 miliona.

Nuff said.

Inace momak nije produkt bosanskog vec luksemburskog nogometa.
A Luka iako nije prosao pripreme i iako Mourinho je uvijek igrao sa 2 klasicna zadnja vezna je Luki od starta dao priliku u 18 od 31-e utakmice.

bojan

pre 11 godina

Smjesni su ovi koreanci,trckaraju jadnici ne znaju ni oni kako,kad dodju do gola izbube se,vidi se da su mladi svi,i kod njih je smjena generacije,nemaju iskusne igrace..hrvati nisu impresionirali,previse su dozvolili prilika koreancima,da je tu bila neka iskusnija ekipa hrvatska bi primila 2 komada najmanje!!!

jones

pre 11 godina

Da covek ne zna koliko su Hrvati puni sebe, pomislio bi, po komentarima, da su bolji i od Spanije. Ne smem ni da pomislim kako bi se tek ponasali da su stvarno dobri koliko misle da jesu...

Sta reci

pre 11 godina

Citam komentare iz dosade i ne vjerujem hahaha koja lozana Hrvata i Bosanaca..Ko jos u Srbiji fudbal gleda??Vidi se sve po broju komentara na fudbalske vijesti,sve manje i manje..Kosarka,tenis,vaterpolo to bi bilo to..

crush

pre 11 godina

@bojan -
e moj bojane... pobjedimo 4-0 ali tebe nismo impresionirali... a sto smo trebali? riskirat ozljede i ic po 10-0?
ne brini se, bit cemo impresionirajuce dobri kad to budes najmanje htjeo... inace ne volim provocirat, ali si ti prvi poceo ;)

Hrvat

pre 11 godina

Smjesni su ovi koreanci,trckaraju jadnici ne znaju ni oni kako,kad dodju do gola izbube se,vidi se da su mladi svi,i kod njih je smjena generacije,nemaju iskusne igrace..hrvati nisu impresionirali,previse su dozvolili prilika koreancima,da je tu bila neka iskusnija ekipa hrvatska bi primila 2 komada najmanje!!!
(bojan, 6. februar 2013 16:48)
Sreća naša da se s iskusnijim ekipama susrećemo tek u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Brazilu.

mario

pre 11 godina

Da covek ne zna koliko su Hrvati puni sebe, pomislio bi, po komentarima, da su bolji i od Spanije. Ne smem ni da pomislim kako bi se tek ponasali da su stvarno dobri koliko misle da jesu...
(jones, 6. februar 2013 22:07) ta spanija nas pobjedila pomocu sudaca tako jedino i mozee zatoo psstt

revan

pre 11 godina

Bravo Bosanci, iskoristili ste igranje na domaćem terenu i autohtone Slovenke su za vas navijale..
(Poreč, 6. februar 2013 19:58)
Mi igramo na domaćem terenu u Zenici, Ljubljani, Berlinu ili Chicagu. Uopće nije važno gdje se igra, jer se podrazumjeva da će minimalno pola stadiona biti ispunjeno našim navijačima.

Kompleksi

pre 11 godina

@Hrvat
I došao si na ovaj sajt da bi to napisao...?!Zašto uvijek imate potrebu da se namećete drugima,naročito onima koji ne pate ni od kakvih kompleksa?
Naprijed Srbija,Republika Srpska je uz vas! ;)
Pozdrav iz Trebinja!

BHF

pre 11 godina

Poređenje dva veznjaka

Luka Modrić 27 godina 40 miliona!
Miralem Pjanić 22 godine 14 miliona!

Cijela karijera do sad!
Luka Modrić 47 golova 60 asistencija!
Miralem Pjanić 33 gola 50 asistencija!
Luka ga može jedino obalit malom princu! ♥

predrasude

pre 11 godina

Postoji uvriježeno mišljenje da mi imamo slabu obranu. Zar je slaba ona obrana kojoj europski prvak i viceprvak da jedan gol a Turska u dvije eliminacijske tekme niti jedan. U četiri kola kvalifikacija primili smo dva gola od kojeg je jedan kriv mali Radošević (vezni igrač) jer nije na veijeme izašao na šut. Ljudi zar je Srna loš ili Ćorluka ili Lovren ili Plete? Sada je problem samo to što je obrana bez tekmi jer je iz Šahtera, Rostova,Dnjepra,Lokomotive,Dinamo Kijeva kojima još nije počelo prvenstvo. Do Maksimira će i to biti otklonjeno tako da ja ne znam kako mi možemo primiti gol ukoliko Štimac zabrani prekršaj na poziciji za Kolarova. Uostalom, očito je da svi pomažu i vezni i napad tako da su me danas Mandžo, Sammir i Jelavić zbog tog vraćanja oduševili. A i svaka lopta iz kornera je na njihovoj glavi.

Kiklop

pre 11 godina

Uopste ne kontam vas Hrvate, sto se lozite da ste nekakva fudbalska velesila. Cinjenica je da ste se plasirali na sva prvenstva u poslednjih 10 godina, osim u Juznoj Africi, a samo ste jednom prosli grupnu fazu i mislite da ste uvatili boga za porodicno blago. Tripujete nekakve rezultate na jednom od tih prvenstava, kao nisu nam dali vise od gola prvaci i viceprvaci. Pa i mi smo u JAR pobedili Nemce sa 1:0 pa sta, vrlo bitno.
Onda tripujete tu FIFA listu. Alo bre, pa Kolumbija je na 5. mestu, a dva mesta iza vas je Ekvador, pa po toj logici je Ekvador velesila, a Kolumbija je izmislila fudbal za vas.
Ja prvi kazem da imate bolji tim od nas ali malo skromnosti nije na odmet.

MarkoZG

pre 11 godina

Jako lijep gol Srne. Rakitić odvlači beka, cim i šmekerska unutarnja u dalji kut. Nekako sam mišljenja da je u karijeri mogao i više od beka (ne kažem da je malo postigao). Prije je igrao i krilnu poziciju, ali dobro je imati i beka koji zna metnut gajbu. Jako mi drago zbog Petrićevog gola (isto jako lijep pogodak). Trebao bi dobit prednost u odnosu na Kalinića jer je kompletniji igrač od Kalinića. Uglavnom lijepa predstava naše repke

Belgrade

pre 11 godina

gledaj šta je Bosanaca ovde,ali neka!!!
jedan govori kako je u Zenici najbolji stadion,e vidiš ja sam čitao kako vam je najbolji stadion u Širokom Brijegu i taj u ŠB uvek prvi dobije licencu... i u Banja Luci je dobar ali reprezentacija BiH ne može igrati ni u ŠB ni u BL zbog kako kažu sigurnosnih razloga!
u jednom gradu sve Srbi u drgom sve Hrvati

Realno govoreći

pre 11 godina

Hrvatska slavila protiv selekcije koreanskih studenata iz Londona, Bosna i Hercegovina A lako protiv Bosne i Hercegovine C (sudeći po imenima igrača slovenačke reprezentacije).

strlek

pre 11 godina

rekao bih igrali smo koliko je bilo potrebno za ovih 4-0, raduje me odlican presing Hrvatske momcadi.. gdje napadac Mandzukic radi pritisak na zadnju liniju i zatim ga isprate svi ostali.. najjaca snaga rekao bih je timska igra, i prekidi.. realno gledano za Srbiju bi bio veliki uspjeh ako bi uzeli i bod.. Mihajlovic daje ove senzacionalisticke izjave samo kako bi nebitne teme stavio na naslovnice, a bitno stavio po strani i mislim kako dosta lose vodi svoju momcad stavljajuci im dodatni presing..

andrija

pre 11 godina

Jedno je sigurno naša grupa je mnogo jaka, svi iz naše grupe su ostvarili pobede! Ne potcenjujem nikoga ali koliko je loša ta Danaka kada je od Makedonije izgubila 3:0, nas su dobili 1:0 ali su bili stvarno loši samo što smo mi taj dan bili još lošiji bolje rečeno katastrofalni. Koliko komentara od hrvata i bosanaca ne mogu da verujem više ih ima nego nas na ovom forumu izgleda da vole srpske vesti. A komšije hrvate bih zamoleo da se jave i posle utakmice u zagrebu, tu vas neće biti nigde. Usrali ste se zato i pratite našu reprezentaciju više nego vašu. Da imate momentalno bolju reprezentaciju imate sigurno mozda još neku godinu dve jer smo mi našu totalno podmladili i biće pravi ali treba vremena. A da su dobri i da imaju potencijal to će vam dokazati u zagrebu. Da li će to biti dosta za Brazil nisam siguran. A sada komšije lupajte minuse!!!

bora

pre 11 godina

Ej, Hrvati kako stoje stvari fudbal vam je danas bolji nego ovde u Srbiji, ali ne vidim potrebu da nas impresionrate. Lično sam bio impresioniran kad ste bili treći na svetu, i tada niste mrali nikoga naknadno da ubeđujete da bi trebalo da bude impresioniran. U svakom slučaju dobićemo vas na Maksimiru, ne zato što smo bolji nego zato što imate potrebu da nas "impresionirate". Dobićemo vas na krajnje neimpresivan način.

Pobočnik_Liubo

pre 11 godina

e moj bojane... pobjedimo 4-0 ali tebe nismo impresionirali... a sto smo trebali? riskirat ozljede i ic po 10-0?
ne brini se, bit cemo impresionirajuce dobri kad to budes najmanje htjeo... inace ne volim provocirat, ali si ti prvi poceo ;)
(crush, 6. februar 2013 16:59)

Izvrsno!

Pozdrav iz Ria!

pre 11 godina

Konačno je došlo na vidjelo ono šta govorim već 4,5 godina a to da je bilić najgori hrvatski izbornik ikad.Štimac je psihološki podigao ekipu i tek sad hrvatska igra u skladu sa svojom kvalitetom.One prve utakmice s makedonijom su bile još ostaci bilićevog rada(nerada),a ovo je jedna sasvim nova ,probuđena hrvatska.Srbija nema apsolutno nikakve šanse na maksimiru,ne samo srbija,so ovakim pristupom bi dobili bilo koju ekipu na svijetu.Srbiju deremo u svim sportovima pa ćemo i u nogometu.Olimpijski smo prvaci u veterpolu,pobjedili smo u rukometu 12 razlike srbe na olimpijadi,naša košarkaška ekipa iz 1992god. je bolja od bilo koje srpske,skijanje da ne spominjem.Srbi su jedino bolji za đokovića koji je po majci hrvat.

drago

pre 11 godina

Bojan

Haha koja ljubomora i laži. Satrali smo Koreju (moglo je duplo). Predobro smo odigrali, dali sjajne golove nakon sjajnih akcija.Nisu nam ništa mogli. Pa ta koreja je imala 2 šanse u cijeloj utatkmici.

drago

pre 11 godina

Luka igra u Real Madridu, platili ga 40 miliona.
Pjanic igra u Romi, platili ga 11 miliona.

Nuff said.

Inace momak nije produkt bosanskog vec luksemburskog nogometa.
A Luka iako nije prosao pripreme i iako Mourinho je uvijek igrao sa 2 klasicna zadnja vezna je Luki od starta dao priliku u 18 od 31-e utakmice.

Mario Kroata

pre 11 godina

Ako se sad malo bolje promotri situacija,Srbija je trenutno najjlošija ex Yu reprezentacija, malo mi je žao zbog toga ali takvi su im rezultati

orkam

pre 11 godina

sve u svemu sa ovakvim selektorom koji menja igrace kao carape, zove igrace koji neigraju za svoje klubove ,bez ikakvog sistema igre ,gde igraci ne znaju da pronadju nacin da dodju do gola sutiraju sa pola terena idemo u ambis.

jozo mafiozo

pre 11 godina

samo za usporedbu, mi smo igrali protiv Koreje na neutralnom terenu, i razbili je s 4-0. ta reprezentacija koreje je 34 na fifinoj ranking listi, vi ste 37. zar mislite da se te ranking liste, rade slučajno? isto tako, smiješno mi je kad netko nogomet uspoređuje s košarkom ili tenisom, jednostavno to je u europi a i ne samo u europi najgledljiviji sport, zato se i okreću tolike silne pare u njemu. a što se tiče Cipra, on je 131 na fifinoj ranking listi i ne mogu vjerovat da se ovako neozbiljno pripremate za gostujuću utakmicu protiv nas. siguran sam da će vas to koštat, bilo bi puno bolje po vas da ste odmjerili snage s nekom malo ozbiljnijom reprezentacijom npr meksiko ili crna gora koja isto nije loša ekipa, nego kod nekog cipra koji je u svakom segmentu limitirana ekipa i ova tekma ne pokazuje vašu pravu snagu niti ono što stvarno možete očekivat protiv nas. ali to je vaš problem, vi radite šot mislite da je najpametnije po vas. ali stvarno mi je smišeno za čitat neke komentare ovdje, mi se ložimo jer imamo na to puno pravo, igramo dobro i u top 10 smo reprezentacija svijeta. sumnjam da je to slučajnost, više rezultat naše dobre igre i reprezentacije.

za one koji mi ne vjeruju, evo ovdje link na fifinu ranking listu pa usporedite.

http://www.fifa.com/worldranking/rankingtable/index.html

neko iz mase

pre 11 godina

Citam komentare iz dosade i ne vjerujem hahaha koja lozana Hrvata i Bosanaca..Ko jos u Srbiji fudbal gleda??Vidi se sve po broju komentara na fudbalske vijesti,sve manje i manje..Kosarka,tenis,vaterpolo to bi bilo to..
(Sta reci, 6. februar 2013 23:51)


pa ne pratite fudbal zato sto ste losi u tom sportu

revan

pre 11 godina

@Revan
E u Chicagu malo slabije !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ljubisa livac, 6. februar 2013 21:16)

Izvini, prijatelju, ali prošle godine kada smo igrali protiv Meksika u Chicagu je pola stadiona bilo ispunjeno bh. navijačima. Imaš na youtube-u klipova kamara ako ne vjeruješ.

Također ne vidim šta je tu neočekivano u laganoj pobjedi nad Slovenijom, s obzirom na rezultate i formu naših igrača. Puno veće iznenađenje je lagana pbjeda Srbije na Cipru.

Odgovor na pitanje momka koji se čudi što igramo na Bilinom polju umjesto na Koševu. Atmosfera je puno bolja u Zenici zbog engleskog stila stadiona, a i Koševo je nekako ukleto za našu reprezentaciju, isto kao što je Poljud peh za Hrvatsku. Također, nakon prošlogodišnjeg renoviranja, Bilino polje ima najbolji teren i uvjete u BiH.

Makedonec Lav

pre 11 godina

Razbili smo Dance za 20 minuta. Mogli su da prime josh 3 komada. Celu utakmicu nisu sutnuli na gol. Nedamo se...Sa Belgijancima bice jako. Napred MAKEDONIJA

revan

pre 11 godina

Luka igra u Real Madridu, platili ga 40 miliona.
Pjanic igra u Romi, platili ga 11 miliona.

Nuff said.

Inace momak nije produkt bosanskog vec luksemburskog nogometa.
A Luka iako nije prosao pripreme i iako Mourinho je uvijek igrao sa 2 klasicna zadnja vezna je Luki od starta dao priliku u 18 od 31-e utakmice.
(drago, 7. februar 2013 10:19)

Glupa ti je komparacija. Luki je 27. godina, a Pjaniću 22. i pored toga igraju na različitim pozicijama. Mire ima pred sobom čitavu karijeru da dosegne i prestigne tih 40 miliona. I dok je on jedan od ključnih u Romi, za Luku se slabo čuje u Realu.

Ne omalovažavam vašeg igrača ali krajnje je vrijeme da i vi prestanete omalovažavati tuđe.

A čiji je igrač dovoljno govori da gine za plavo-bijeli dres. Za tvoju informaciju, dečko je stasao u Metzu, ne Luksemburgu i nikada nije bilo dileme za koga će igrati.

ime mi je đovani

pre 11 godina

Neki od komentara slovenskih navijaca : Pogled na tribune je bil zanimiv. Kot da bi bila tekma v Bosni, ne pa v Sloveniji? -
jst sm pa predvsem slišal konstantno navijanje: VOLIM TE BOSNA! - dons smo bli posiljeni tako od nogometa, kot od navijanja, vsaka čast BHFanaticos-om, so nam nakazali kako se navija za svojo državo!! - bil na tekmi..me je pa sram,da smo slovenci glasni le na forumih... v stozicah je bilo danes kot v zenici... - da so naši reprezentantje igrali kot na gostovanju,tega si navijači ne smejo nikol dopustit. - Nazadnje je bilo toliko Bosancev v Stožicah, ko so temelje betoniral.... - Glede navijanja... kje so bili Green Dragonsi? - itd

nogometaš

pre 11 godina

prednost HR reprezentacije pred ostalim selekcijama ne samo iz bivše YU nego od ostalih sa Balkana je po meni u nacionalnom naboju. Bronca sa mundijala u Francuskoj usadila je svim nadolazećim generacijama osjećaj iznimnog ponosa igranja u kockastom dresu. Mislim da ne postoji sličan primjer u europi. pogotovo sinergija između igrača i navijača.
Kvaliteta igrača na prostoru bivše države je više manje slična, sve reprezentacije imaju vrhunske igrače a Hrvatska ima i TEAM !

@ivan

pre 11 godina

Zbog atmosfere.U Zenici su navijaci jako blizu terenu pa stvaraju odlicnu atmosferu.A stadion na Kosevu je imao jednu stranu tribina sa stolicama bez naslanjaca,pa je upola bio smanjen kapacitet prema pravilima Fifa-Uefa.

Makedon4e

pre 11 godina

Bravo Bosanci, iskoristili ste igranje na domaćem terenu i autohtone Slovenke su za vas navijale..
(Poreč, 6. februar 2013 19:58)
Mi igramo na domaćem terenu u Zenici, Ljubljani, Berlinu ili Chicagu. Uopće nije važno gdje se igra, jer se podrazumjeva da će minimalno pola stadiona biti ispunjeno našim navijačima.
(revan, 6. februar 2013 20:41)

Svaka cast, kad porastem hocu da budem bosanac. :DDDD

Chuck Norris

pre 11 godina

Da li moze neko da mi objasni zasto reprezentacija BiH nikad ne igra na Kosevu koje prima 40 000 ljudi i nalazi se u glavnom gradu?
(Ivan, 6. februar 2013 21:25)

Zbog samo atmosfere.Inace stadion Bilino polje je upola manje po kapacitetu ali su navijaci jako blizu terena i daje se utisak bolje atmosfere. Tribine su natkrivene i sve to daje bolji eho prilikom navijanja dok je stadion Kosveo radjen po starom komunistickom rezimu sa atleskim stazama pa je samim tim i atmosfera daleko losija !!!

Marioneta

pre 11 godina

Ne potcenjujem nikoga ali koliko je loša ta Danaka kada je od Makedonije izgubila 3:0, nas su dobili 1:0 ali su bili stvarno loši samo što smo mi taj dan bili još lošiji bolje rečeno katastrofalni.
------

Ubija vas ta nadmenost. Jednostavno vam ne ide u glavu da priznate da je neko od manjih jednostavno odličan u nečemu i bolji od vas. Strašni kompleksi.

Bravo svima na pobedi. Pogledajte golove i primetite kako makedonski Albanac daje evrogol i niko se ne stidi toga, baš naprotiv. Zajedno smo jači.

Sale Mkd

pre 11 godina

kakav osecaj kada svi ex-yu braca tepaju (BiH-Slo. se ne racuna jer to je win win situacuja, epten prijatelsku :)), jedan dan da bude vako i na svetsko i da tepamo Brazila, Argentine, Spanije...raduje me i to da ima komentare od svima, Srba, Hrvata, Bosanca, bez razlike dobre ili lose bitno ima druzba to je lepo bravo i puno uspese u buducnost svima, poz iz Skoplju

realno

pre 11 godina

pa ne pratite fudbal zato sto ste losi u tom sportu
(neko iz mase, 7. februar 2013 08:27)

Ne druze,vec zato sto je fudbal sve vise biznis a manje sport.
Kesira se za prosjecne igrace po 50 miliona evra.
Da ne govorim o namjestanju..
A nas fudbal je posebna prica,sluzi iskljucivo da pojedinci pune svoj dzep..Cisto sumnjam da je i kod vas nesto bolja situacija po tom pitanju.

Komsijina Krava

pre 11 godina

jaoj sto nisam gledao Nepal-Pakistan kakva je to utakmica bila :D
(PSZ, 6. februar 2013 17:00)
-----

I meni je zao sto tu utakmicu nisam gledao u zivo (na kojoj nadmorskoj visini je to bilo) te bi molio da neko posta link ako ima highlights, drago mi je sto je Palestina tukla mnogoljudnu Indiju i nije mi jasno sto je s Kamerunom, pa Roger Mila bi utakmicu rjesio da su ga uveli jedno poluvrijeme.