Utorak, 18.12.2012.

12:11

Pogledajte Milanovo čudo od deteta

Italijanski gigant Milan je u velikoj krizi, ali ne strepi za budućnost. Proteklog leta doveo je supertalentovanog 14-godišnjeg Hačima Mastura.

Izvor: AK

Pogledajte Milanovo èudo od deteta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

nebitan lik

pre 11 godina

Decko je neverovatan,e sad preostaje mu tezi deo a to je prelazak na seniorski nivo.Jel se seca neko Fredi Adua,Nikona...gde su danas?Samo zbog toga treba umeren,a da je klasa vidi se odmah.

Nemanja1982

pre 11 godina

Kod ovog dečka se vide dve stvari: ,mnogo je zreliji od svojih vršnjaka i mnogo, mnogo je više radio na sebi nego oni. Prosto se vidi da iza njega ne stoje samo obični treninzi, već ozbiljan individualan rad. Sve je to lepo, ali talenat je čudo. Onaj ko ga ima mora da ga ispolji kad tad. Sasvim je verovatan scenario da neko od njegovih vršnjaka sa ove utakmice u jednom trenutku počne mnogo da trenira i da pretekne ovog sjajnog klinca koji ima fantastičan osećaj za promenu ritma u toku kretanja sa loptom. Laički rečeno dobro ševi, ali veliki fudbal nije samo ševa. Da se radi o igraču malog fudbala, nema šta moglo bi se odmah reći da je odličan igrač. Teško je reći i za igrača koji ima 20 godina dal će biti vanserijski igrač, a kamoli za nekoga ko ima 15,16 godina. Iza cele priče u prvom planu stoji ipak popularuzacija Milana. Dobri su to marketinški potezi, sada mogu da navuku u klub mnoge klince sa pričom da imaju ekstra talente isl...

Владимир

pre 11 godina

@ (Ja, 18. decembar 2012 20:50)

Желим му све најбоље. Али! Од малог Никона и његових клипова на ЈТ, предуговора с Јединством из Манчестера, медијске хистерије... све до овог последњег (а има таквих бесконачно по Ј. Америци) немам веру у такве таленте. Већина њих има паметне ноге, а луду главу.

Ja

pre 11 godina

@Момак на слици има више од 14 год, ал то није новост када се доводе играчи из егзотичних земаља. Друго, такви таленти готово по правилу ништа не ураде у сениорској каријери. Једноставно не раде довољно. Ил се с њима не ради како треба.
Ово што сам на снимку видео, виђам и у паркићу, још једном.

П.С. Случајно знам пут Савићевића и Мијатовића, они чак ни у својој улици нису били најбољи. Случајно сма тренирао са Станковићем, исти случај. Ко год је играо шеве- изгубио се.
(Владимир, 18. decembar 2012 19:37)

Momak sa snimka je rodjen 1998 godine u ITALIJI. Roditelji su mu Marokanskog porekla, tako da nije iz "egzoticne zemlje"(Maroko nije Zimbabve vec jedna od razvijenijih Africkih zemalja) i nije mogao da petlja oko svoje krstenice ako si na to ciljao.
To sto si video na snimku je kompilacija (napravljena od strane njegovog menadzera inace) njegovih najboljih poteza na JEDNOJ utakmici.
Cinjenica da je za njega placena rekordna suma za igraca njegovih godina govori da nije klinac iz parka. Jel znas nekog klinca iz parka koji vredi toliko, ili za koga bi ti odvojio tolike pare?
Klinac je mlad, sebican, daleko od prave zvezda i jos uvek to-klinac.
Ali mislim da je svima ocigledno da nije jos jedan klinac iz parka koji zna da proda 2 fore koje izgledaju atraktivno.

Владимир

pre 11 godina

Sebican je, i to je ocigledno, ali i normalno s obzirom da ima 14 godina.
(Ja, 18. decembar 2012 16:34)

Момак на слици има више од 14 год, ал то није новост када се доводе играчи из егзотичних земаља. Друго, такви таленти готово по правилу ништа не ураде у сениорској каријери. Једноставно не раде довољно. Ил се с њима не ради како треба.
Ово што сам на снимку видео, виђам и у паркићу, још једном.

П.С. Случајно знам пут Савићевића и Мијатовића, они чак ни у својој улици нису били најбољи. Случајно сма тренирао са Станковићем, исти случај. Ко год је играо шеве- изгубио се.

Todorovic!

pre 11 godina

Ljudi, ne palite se po mnogo. Mnogo igraca je bilo pod kategorijom "vanserijskih talenata", ali nikada nisu uspeli.
Zaboravili ste da je Milan imao Adiju - najboljeg igraca na svetskom prvenstvu za mlade ? Pa, bese i u Partizanu na pozajmicu i toliko...
On ima tek 14est godina, on moze tehnicki biti kralj, ali morace mnogo i fizicki da ojaca, i mentalno. Puno stvari uticu na to da li ce neko biti vrh, ili ne. I Baloteli je vazio za ogromnog talenta, pa evo kako propada iz godine u godinu.

niki

pre 11 godina

SVAKA CAST za talenat,ali naravno da NE BI trebalo da mu daju dozvolu da igra za prvi tim,pustite dete da sazri malo,zar sve treba da se svede na glupi biznis i ti koji ga guraju,ne misli nista dobro po to dete!

Camaron

pre 11 godina

Decko je vec napumpan ima tek 14 godina,dodaje bas kad mora,ima dobru tehniku i dribling pa to stalno koristi kako bi sebe izbacio u prvi plan.Verujte da takve dece ima svuda po svetu on je veooooma srecan sto je tu gde jeste ali mora jos mnogo da radi i fizicki a cini mi se jos vise psihicki da bi sutra napravio neku karijeru a ne da se vuce po drugoj ligi na pozajmicama onda ode u tursku pa se vrati pa opet ode i eto vec trideseta,mnogi su doziveli tu sudbinu.

Sale

pre 11 godina

ovaj momak neodoljivo poseca na krojfa.
(ljuba markovic, 18. decembar 2012 17:18)

Tako je generacijo! Najviše podseća na Krojfa. Krojf je bio tata-mata...brz, lagan, inteligentan.

crazy processor

pre 11 godina

Lepo on to radi, ali mora tek da savlada psihicku stabilnost za koju godinu. Prvo treba prevazici par povreda, a onda ostati psiholosli smiren da ga opet neko ne polomi, mozda nabije strah i tada ga nece ovako slusati noge. Ne zaboravite da mora da prodje pored igraca poput, Vidica, Terija, Ivanovica, Subotica, Karvalja, Pepea, a zati da savlada jednog Kasiljasa, Bufona, Nojera itd, ne bih rekao da ce moci ovako leprsasto da trci, a kad prodje par utakmica i ne da gol tada ce morati da prevazidje i 50 000 zvizduka sa stadiona, ima tu milion stvari, ne zaboravite tabloide suparnickih klubova. Nadam se da ce uspeti jer uvek je lepo gledati dobar dribling;)

Goran

pre 11 godina

http://www.youtube.com/watch?v=ttyFqOUwy84 vidite odakle je dosap u Milan , naravno iz INTERA :))))))), kao i obicno odbacen jer nije imao talenta :(

Aleksa1

pre 11 godina

Imam 36 godina i u proteklih 15 godina nagledao sam se ovakvih klinaca (vanzemaljaca sa loptom) ali mozda svega dvoje ili troje je stvarno i uradilo nesto jer kad krene profi takmicenje pa kad se ispred njih postavi vrhunska odbrana sastavljena od vrhunskih igraca (divljaka) e onda dolazi do razdvajanja pravih talenata od pozera koji driblaju klince i sami sebe za Jutjub snimak a uglavnom velika vecina zavrsi na patosu jer iako imaju lepu tehniku za oko, nemaju fizicke predispozicije za moderni fudbal.

Dado

pre 11 godina

Vidi se da je material za svetsku zvezdu, e sad dal ce on taj material pretvoriti u to, zavisi od njega i pre svega strucnjaka u Milanu. Zato i treba da ide u prvi tim, tamo su iskusni igraci koji treba da budu uzor ovom momku i da ga nauce kako se funkcionise na velikoj sceni...normalno da je u ovim godinama sebican, kada odskace od ostalih i nije mu vise interesantno igrati sa vrsnjacima....a te price da ovakvih ima po deset ispred vaseg bloka...te price pricajte svojoj staroj babi, jer da ih ima po 10 ispred svakog bloka, onda bi barem trojica od tih silnih "talenata" na kraju i uspela, pa onda nebi gledali tarabe u reprezentaciji....

Filip

pre 11 godina

Ovde su hteli prikazu njegove driblinge,sjajne poteze i to kako sa lakocom prolazi protivnike,a ne pasove i golove.Decko je vanserijski talenat.Ako nastavi vredno da trenira bice igracina od njega.

Ja

pre 11 godina

@Осим на 1:28, ништа спектакуларно нисам видео.
У сваком паркићу има таквих... С том разликом да се такви "прекомандују" и играју са старијом екипом, а овај се игра с вршњацима. Пошто је Мароканац и јешан, не чуди да игра шеве с њима...
(Владимир, 18. decembar 2012 12:30)

Za tvoju informaciju on ne igra sa vrsnjacima vec sa grupom klinaca 2 godine starijim od njega. Njih trenira Inzagi, a klinac je prekomandovan tamo jer je ocigledno prevazisao vrsnjake.
A za sve one koji kazu da takvih klinaca ima koliko hoces u parkicu: to nije to. Imas ti klinaca koji znaju par fora ali nikada nece zaigrati ni za podmladak nekog naseg kluba a kamoli nesto vise.
Mali ima talenta, to je ocigledno.
Sebican je, i to je ocigledno, ali i normalno s obzirom da ima 14 godina.
Naucice kad sazri malo.
A ako ga zaobidju povrede, svetla ga buducnost ceka.

extremesportist

pre 11 godina

"Mastur je pokazao zašto ga porede sa Kakom, pa i Mesijem". Jel to oni hoce da kazu da je Mesi bolji od Kake??? Kaka iz najboljih dana je mnogo bolji nego Mesi sad. Sto se ovog decka tice, prilicno je dobar. Ako bude "zdravo" razmisljao mogao bi da postane zvezda.

crnobeli delija

pre 11 godina

ima nesumnjivo dobar dribling i ogroman kredit kod trenera da ga obilno koristi. pitanje je sta uraditi NAKON driblinga? ja ne vidoh osim onog gola da je uradio ista korisno, par dodavanja iza igraca ili akd vec dopdju u poziciju da nemogu da urade nista, par zakasnelih dodavanja da je igrac vec na granici ofsajda i ono jedno dodavanje desnom beku koje cudom nije otislo u golaut.

dobar materijal, ali ako se ne angazuje ceta psihologa da radi snjim, brzo ce se ugasiti.

vince carter

pre 11 godina

pepe nogolomac??? izgleda mi da pepe igra za sve timove ili ovaj dole misli da ce ovaj mali svaku utakmicu da igra samo protiv reala,,ee ovako pepe nogolomac dodje messi na njega iskida ga ovaj dobije crvenka i cao zdravo,iako ja uopste ne volim mesija isto bi bilo da sad igraju stari ronaldo ili ronaldinjo,ne znam da je ronaldinju uspeo neko da slomi noge,batalite se tih fora koje najvise koriste ovi koji navijaju za engleske timove i kad neki igrac treba tamo da predje,slomice mu noge...vidim,pre bi reko da suarez,cazorla,aguero,tevez itd lome njih,engleske defanzivce!!!

Ako Dule kaze...

pre 11 godina

Mesi je Mesi,jer pored talenta i tehnike,moze da izdrzi kontakt.Ja na ovom snimku jedan grublji kontak nisam video.Tehniku i taktiku poseduje,jos ako moze da podnese grublju igru,bice super.

urke

pre 11 godina

Lepo. Ali ima da ga polomi neki ozbiljan bek ili centarfor... Ma dovoljno i da ga sačeka neki zadnji vezni... Ovakva igra mnogo nervira protivnika. Polomiće mu neko noge, pa mu džaba što loptu kontroliše ko rukom... Fudbal nisu "pipke" koje smo igrali u kraju, ima tu mnogo više. Igra 10 ljudi plus golman. Napravi dobar potez, ali onda dodaj kad treba, ne preteruj...

anonimus

pre 11 godina

Mali zna znanje ali obratite paznju malo na protivnicke igrace. Da li je ko malo jace, sa vise snage i zelje startovao na njega. Nije valjda da su tako mlitavi. Mozda je ipak to malo promotivni snimak za buducu zvezdu.NA8

ROLANDO

pre 11 godina

Neosporno decko je veliki talenat. Iz klipa se vidi da ima neverovatnu kontrolu lopte ali i da je mnooooogo sebican. Time kvari igru. Sada moze da se igra sa klincima ali kad bude igrao sa pravim fudbalerima bice drugacije. Zato mali pamet u glavu i slusaj trenera :)

srndach

pre 11 godina

... previse davi loptu ... u seniorskoj konkurenciji ce mu jednom slomiti noge i gotovo ... mada, ima osecaj za prostor i vreme ... ako ga nauce da igra na dodir-dva, moze nesto da ispadne od njega ...

pedjo

pre 11 godina

Vidi se da fantastično barata loptom, brz, zaista fenomenalan. Medjutim, ne vidim da ja nemestio ijednu akciju za gol, da je dao gol, više mi deluje da se šepuri na terenu nego što pokušava da igra za tim. Treba njemu odličan trener da mu ukaže na timsku igru, da mu daje packe kada igra za sebe. A bogami i ono što naši klubovi izgleda nemaju - dobar psiholog da priča sa njim da ne poleti i da ne umisli da je već sada veliki igrač. Tek onda će moći ovaj fantastičan talenat da pretoči i bude budući Zidan.

Владимир

pre 11 godina

Осим на 1:28, ништа спектакуларно нисам видео.
У сваком паркићу има таквих... С том разликом да се такви "прекомандују" и играју са старијом екипом, а овај се игра с вршњацима. Пошто је Мароканац и јешан, не чуди да игра шеве с њима...

MI6

pre 11 godina

Gledao sam snimke ovog decka i u dresu Milana. Mali je ekstra talentovan, prosto mu se lopta lepi za nogu. Ima vrhunsku tehniku, kretanje, mogao bi da bude prava zvezda... Ali, to me i brine, jer bi mogao da postane "zvezda", znate onaj umisljeni tip igraca, sminker. Pogledajte kako on igra, bukvalno mu je dodavanje saigracu poslednja opcija, mora da bude u centru paznje. Pogledajte saigrace pored njega, nekako se vidi da tu i nema nekog timskog duha.
Ipak, ja se najiskrenije nadam da nisam u pravu, da ce postati odlican fudbaler, i da ce doprineti povratku Milana na stare staze, iako nisam navijac tog kluba, ali Milanu je mesto medju najboljim timovima na svetu. Pozdrav!

pedjo

pre 11 godina

Vidi se da fantastično barata loptom, brz, zaista fenomenalan. Medjutim, ne vidim da ja nemestio ijednu akciju za gol, da je dao gol, više mi deluje da se šepuri na terenu nego što pokušava da igra za tim. Treba njemu odličan trener da mu ukaže na timsku igru, da mu daje packe kada igra za sebe. A bogami i ono što naši klubovi izgleda nemaju - dobar psiholog da priča sa njim da ne poleti i da ne umisli da je već sada veliki igrač. Tek onda će moći ovaj fantastičan talenat da pretoči i bude budući Zidan.

MI6

pre 11 godina

Gledao sam snimke ovog decka i u dresu Milana. Mali je ekstra talentovan, prosto mu se lopta lepi za nogu. Ima vrhunsku tehniku, kretanje, mogao bi da bude prava zvezda... Ali, to me i brine, jer bi mogao da postane "zvezda", znate onaj umisljeni tip igraca, sminker. Pogledajte kako on igra, bukvalno mu je dodavanje saigracu poslednja opcija, mora da bude u centru paznje. Pogledajte saigrace pored njega, nekako se vidi da tu i nema nekog timskog duha.
Ipak, ja se najiskrenije nadam da nisam u pravu, da ce postati odlican fudbaler, i da ce doprineti povratku Milana na stare staze, iako nisam navijac tog kluba, ali Milanu je mesto medju najboljim timovima na svetu. Pozdrav!

srndach

pre 11 godina

... previse davi loptu ... u seniorskoj konkurenciji ce mu jednom slomiti noge i gotovo ... mada, ima osecaj za prostor i vreme ... ako ga nauce da igra na dodir-dva, moze nesto da ispadne od njega ...

ROLANDO

pre 11 godina

Neosporno decko je veliki talenat. Iz klipa se vidi da ima neverovatnu kontrolu lopte ali i da je mnooooogo sebican. Time kvari igru. Sada moze da se igra sa klincima ali kad bude igrao sa pravim fudbalerima bice drugacije. Zato mali pamet u glavu i slusaj trenera :)

anonimus

pre 11 godina

Mali zna znanje ali obratite paznju malo na protivnicke igrace. Da li je ko malo jace, sa vise snage i zelje startovao na njega. Nije valjda da su tako mlitavi. Mozda je ipak to malo promotivni snimak za buducu zvezdu.NA8

Aleksa1

pre 11 godina

Imam 36 godina i u proteklih 15 godina nagledao sam se ovakvih klinaca (vanzemaljaca sa loptom) ali mozda svega dvoje ili troje je stvarno i uradilo nesto jer kad krene profi takmicenje pa kad se ispred njih postavi vrhunska odbrana sastavljena od vrhunskih igraca (divljaka) e onda dolazi do razdvajanja pravih talenata od pozera koji driblaju klince i sami sebe za Jutjub snimak a uglavnom velika vecina zavrsi na patosu jer iako imaju lepu tehniku za oko, nemaju fizicke predispozicije za moderni fudbal.

Владимир

pre 11 godina

Осим на 1:28, ништа спектакуларно нисам видео.
У сваком паркићу има таквих... С том разликом да се такви "прекомандују" и играју са старијом екипом, а овај се игра с вршњацима. Пошто је Мароканац и јешан, не чуди да игра шеве с њима...

crnobeli delija

pre 11 godina

ima nesumnjivo dobar dribling i ogroman kredit kod trenera da ga obilno koristi. pitanje je sta uraditi NAKON driblinga? ja ne vidoh osim onog gola da je uradio ista korisno, par dodavanja iza igraca ili akd vec dopdju u poziciju da nemogu da urade nista, par zakasnelih dodavanja da je igrac vec na granici ofsajda i ono jedno dodavanje desnom beku koje cudom nije otislo u golaut.

dobar materijal, ali ako se ne angazuje ceta psihologa da radi snjim, brzo ce se ugasiti.

Ja

pre 11 godina

@Осим на 1:28, ништа спектакуларно нисам видео.
У сваком паркићу има таквих... С том разликом да се такви "прекомандују" и играју са старијом екипом, а овај се игра с вршњацима. Пошто је Мароканац и јешан, не чуди да игра шеве с њима...
(Владимир, 18. decembar 2012 12:30)

Za tvoju informaciju on ne igra sa vrsnjacima vec sa grupom klinaca 2 godine starijim od njega. Njih trenira Inzagi, a klinac je prekomandovan tamo jer je ocigledno prevazisao vrsnjake.
A za sve one koji kazu da takvih klinaca ima koliko hoces u parkicu: to nije to. Imas ti klinaca koji znaju par fora ali nikada nece zaigrati ni za podmladak nekog naseg kluba a kamoli nesto vise.
Mali ima talenta, to je ocigledno.
Sebican je, i to je ocigledno, ali i normalno s obzirom da ima 14 godina.
Naucice kad sazri malo.
A ako ga zaobidju povrede, svetla ga buducnost ceka.

Ako Dule kaze...

pre 11 godina

Mesi je Mesi,jer pored talenta i tehnike,moze da izdrzi kontakt.Ja na ovom snimku jedan grublji kontak nisam video.Tehniku i taktiku poseduje,jos ako moze da podnese grublju igru,bice super.

crazy processor

pre 11 godina

Lepo on to radi, ali mora tek da savlada psihicku stabilnost za koju godinu. Prvo treba prevazici par povreda, a onda ostati psiholosli smiren da ga opet neko ne polomi, mozda nabije strah i tada ga nece ovako slusati noge. Ne zaboravite da mora da prodje pored igraca poput, Vidica, Terija, Ivanovica, Subotica, Karvalja, Pepea, a zati da savlada jednog Kasiljasa, Bufona, Nojera itd, ne bih rekao da ce moci ovako leprsasto da trci, a kad prodje par utakmica i ne da gol tada ce morati da prevazidje i 50 000 zvizduka sa stadiona, ima tu milion stvari, ne zaboravite tabloide suparnickih klubova. Nadam se da ce uspeti jer uvek je lepo gledati dobar dribling;)

urke

pre 11 godina

Lepo. Ali ima da ga polomi neki ozbiljan bek ili centarfor... Ma dovoljno i da ga sačeka neki zadnji vezni... Ovakva igra mnogo nervira protivnika. Polomiće mu neko noge, pa mu džaba što loptu kontroliše ko rukom... Fudbal nisu "pipke" koje smo igrali u kraju, ima tu mnogo više. Igra 10 ljudi plus golman. Napravi dobar potez, ali onda dodaj kad treba, ne preteruj...

Filip

pre 11 godina

Ovde su hteli prikazu njegove driblinge,sjajne poteze i to kako sa lakocom prolazi protivnike,a ne pasove i golove.Decko je vanserijski talenat.Ako nastavi vredno da trenira bice igracina od njega.

vince carter

pre 11 godina

pepe nogolomac??? izgleda mi da pepe igra za sve timove ili ovaj dole misli da ce ovaj mali svaku utakmicu da igra samo protiv reala,,ee ovako pepe nogolomac dodje messi na njega iskida ga ovaj dobije crvenka i cao zdravo,iako ja uopste ne volim mesija isto bi bilo da sad igraju stari ronaldo ili ronaldinjo,ne znam da je ronaldinju uspeo neko da slomi noge,batalite se tih fora koje najvise koriste ovi koji navijaju za engleske timove i kad neki igrac treba tamo da predje,slomice mu noge...vidim,pre bi reko da suarez,cazorla,aguero,tevez itd lome njih,engleske defanzivce!!!

niki

pre 11 godina

SVAKA CAST za talenat,ali naravno da NE BI trebalo da mu daju dozvolu da igra za prvi tim,pustite dete da sazri malo,zar sve treba da se svede na glupi biznis i ti koji ga guraju,ne misli nista dobro po to dete!

Dado

pre 11 godina

Vidi se da je material za svetsku zvezdu, e sad dal ce on taj material pretvoriti u to, zavisi od njega i pre svega strucnjaka u Milanu. Zato i treba da ide u prvi tim, tamo su iskusni igraci koji treba da budu uzor ovom momku i da ga nauce kako se funkcionise na velikoj sceni...normalno da je u ovim godinama sebican, kada odskace od ostalih i nije mu vise interesantno igrati sa vrsnjacima....a te price da ovakvih ima po deset ispred vaseg bloka...te price pricajte svojoj staroj babi, jer da ih ima po 10 ispred svakog bloka, onda bi barem trojica od tih silnih "talenata" na kraju i uspela, pa onda nebi gledali tarabe u reprezentaciji....

extremesportist

pre 11 godina

"Mastur je pokazao zašto ga porede sa Kakom, pa i Mesijem". Jel to oni hoce da kazu da je Mesi bolji od Kake??? Kaka iz najboljih dana je mnogo bolji nego Mesi sad. Sto se ovog decka tice, prilicno je dobar. Ako bude "zdravo" razmisljao mogao bi da postane zvezda.

Goran

pre 11 godina

http://www.youtube.com/watch?v=ttyFqOUwy84 vidite odakle je dosap u Milan , naravno iz INTERA :))))))), kao i obicno odbacen jer nije imao talenta :(

Sale

pre 11 godina

ovaj momak neodoljivo poseca na krojfa.
(ljuba markovic, 18. decembar 2012 17:18)

Tako je generacijo! Najviše podseća na Krojfa. Krojf je bio tata-mata...brz, lagan, inteligentan.

Владимир

pre 11 godina

@ (Ja, 18. decembar 2012 20:50)

Желим му све најбоље. Али! Од малог Никона и његових клипова на ЈТ, предуговора с Јединством из Манчестера, медијске хистерије... све до овог последњег (а има таквих бесконачно по Ј. Америци) немам веру у такве таленте. Већина њих има паметне ноге, а луду главу.

Ja

pre 11 godina

@Момак на слици има више од 14 год, ал то није новост када се доводе играчи из егзотичних земаља. Друго, такви таленти готово по правилу ништа не ураде у сениорској каријери. Једноставно не раде довољно. Ил се с њима не ради како треба.
Ово што сам на снимку видео, виђам и у паркићу, још једном.

П.С. Случајно знам пут Савићевића и Мијатовића, они чак ни у својој улици нису били најбољи. Случајно сма тренирао са Станковићем, исти случај. Ко год је играо шеве- изгубио се.
(Владимир, 18. decembar 2012 19:37)

Momak sa snimka je rodjen 1998 godine u ITALIJI. Roditelji su mu Marokanskog porekla, tako da nije iz "egzoticne zemlje"(Maroko nije Zimbabve vec jedna od razvijenijih Africkih zemalja) i nije mogao da petlja oko svoje krstenice ako si na to ciljao.
To sto si video na snimku je kompilacija (napravljena od strane njegovog menadzera inace) njegovih najboljih poteza na JEDNOJ utakmici.
Cinjenica da je za njega placena rekordna suma za igraca njegovih godina govori da nije klinac iz parka. Jel znas nekog klinca iz parka koji vredi toliko, ili za koga bi ti odvojio tolike pare?
Klinac je mlad, sebican, daleko od prave zvezda i jos uvek to-klinac.
Ali mislim da je svima ocigledno da nije jos jedan klinac iz parka koji zna da proda 2 fore koje izgledaju atraktivno.

Camaron

pre 11 godina

Decko je vec napumpan ima tek 14 godina,dodaje bas kad mora,ima dobru tehniku i dribling pa to stalno koristi kako bi sebe izbacio u prvi plan.Verujte da takve dece ima svuda po svetu on je veooooma srecan sto je tu gde jeste ali mora jos mnogo da radi i fizicki a cini mi se jos vise psihicki da bi sutra napravio neku karijeru a ne da se vuce po drugoj ligi na pozajmicama onda ode u tursku pa se vrati pa opet ode i eto vec trideseta,mnogi su doziveli tu sudbinu.

Todorovic!

pre 11 godina

Ljudi, ne palite se po mnogo. Mnogo igraca je bilo pod kategorijom "vanserijskih talenata", ali nikada nisu uspeli.
Zaboravili ste da je Milan imao Adiju - najboljeg igraca na svetskom prvenstvu za mlade ? Pa, bese i u Partizanu na pozajmicu i toliko...
On ima tek 14est godina, on moze tehnicki biti kralj, ali morace mnogo i fizicki da ojaca, i mentalno. Puno stvari uticu na to da li ce neko biti vrh, ili ne. I Baloteli je vazio za ogromnog talenta, pa evo kako propada iz godine u godinu.

nebitan lik

pre 11 godina

Decko je neverovatan,e sad preostaje mu tezi deo a to je prelazak na seniorski nivo.Jel se seca neko Fredi Adua,Nikona...gde su danas?Samo zbog toga treba umeren,a da je klasa vidi se odmah.

Владимир

pre 11 godina

Sebican je, i to je ocigledno, ali i normalno s obzirom da ima 14 godina.
(Ja, 18. decembar 2012 16:34)

Момак на слици има више од 14 год, ал то није новост када се доводе играчи из егзотичних земаља. Друго, такви таленти готово по правилу ништа не ураде у сениорској каријери. Једноставно не раде довољно. Ил се с њима не ради како треба.
Ово што сам на снимку видео, виђам и у паркићу, још једном.

П.С. Случајно знам пут Савићевића и Мијатовића, они чак ни у својој улици нису били најбољи. Случајно сма тренирао са Станковићем, исти случај. Ко год је играо шеве- изгубио се.

Nemanja1982

pre 11 godina

Kod ovog dečka se vide dve stvari: ,mnogo je zreliji od svojih vršnjaka i mnogo, mnogo je više radio na sebi nego oni. Prosto se vidi da iza njega ne stoje samo obični treninzi, već ozbiljan individualan rad. Sve je to lepo, ali talenat je čudo. Onaj ko ga ima mora da ga ispolji kad tad. Sasvim je verovatan scenario da neko od njegovih vršnjaka sa ove utakmice u jednom trenutku počne mnogo da trenira i da pretekne ovog sjajnog klinca koji ima fantastičan osećaj za promenu ritma u toku kretanja sa loptom. Laički rečeno dobro ševi, ali veliki fudbal nije samo ševa. Da se radi o igraču malog fudbala, nema šta moglo bi se odmah reći da je odličan igrač. Teško je reći i za igrača koji ima 20 godina dal će biti vanserijski igrač, a kamoli za nekoga ko ima 15,16 godina. Iza cele priče u prvom planu stoji ipak popularuzacija Milana. Dobri su to marketinški potezi, sada mogu da navuku u klub mnoge klince sa pričom da imaju ekstra talente isl...

Владимир

pre 11 godina

Осим на 1:28, ништа спектакуларно нисам видео.
У сваком паркићу има таквих... С том разликом да се такви "прекомандују" и играју са старијом екипом, а овај се игра с вршњацима. Пошто је Мароканац и јешан, не чуди да игра шеве с њима...

extremesportist

pre 11 godina

"Mastur je pokazao zašto ga porede sa Kakom, pa i Mesijem". Jel to oni hoce da kazu da je Mesi bolji od Kake??? Kaka iz najboljih dana je mnogo bolji nego Mesi sad. Sto se ovog decka tice, prilicno je dobar. Ako bude "zdravo" razmisljao mogao bi da postane zvezda.

pedjo

pre 11 godina

Vidi se da fantastično barata loptom, brz, zaista fenomenalan. Medjutim, ne vidim da ja nemestio ijednu akciju za gol, da je dao gol, više mi deluje da se šepuri na terenu nego što pokušava da igra za tim. Treba njemu odličan trener da mu ukaže na timsku igru, da mu daje packe kada igra za sebe. A bogami i ono što naši klubovi izgleda nemaju - dobar psiholog da priča sa njim da ne poleti i da ne umisli da je već sada veliki igrač. Tek onda će moći ovaj fantastičan talenat da pretoči i bude budući Zidan.

urke

pre 11 godina

Lepo. Ali ima da ga polomi neki ozbiljan bek ili centarfor... Ma dovoljno i da ga sačeka neki zadnji vezni... Ovakva igra mnogo nervira protivnika. Polomiće mu neko noge, pa mu džaba što loptu kontroliše ko rukom... Fudbal nisu "pipke" koje smo igrali u kraju, ima tu mnogo više. Igra 10 ljudi plus golman. Napravi dobar potez, ali onda dodaj kad treba, ne preteruj...

Ako Dule kaze...

pre 11 godina

Mesi je Mesi,jer pored talenta i tehnike,moze da izdrzi kontakt.Ja na ovom snimku jedan grublji kontak nisam video.Tehniku i taktiku poseduje,jos ako moze da podnese grublju igru,bice super.

Владимир

pre 11 godina

Sebican je, i to je ocigledno, ali i normalno s obzirom da ima 14 godina.
(Ja, 18. decembar 2012 16:34)

Момак на слици има више од 14 год, ал то није новост када се доводе играчи из егзотичних земаља. Друго, такви таленти готово по правилу ништа не ураде у сениорској каријери. Једноставно не раде довољно. Ил се с њима не ради како треба.
Ово што сам на снимку видео, виђам и у паркићу, још једном.

П.С. Случајно знам пут Савићевића и Мијатовића, они чак ни у својој улици нису били најбољи. Случајно сма тренирао са Станковићем, исти случај. Ко год је играо шеве- изгубио се.

vince carter

pre 11 godina

pepe nogolomac??? izgleda mi da pepe igra za sve timove ili ovaj dole misli da ce ovaj mali svaku utakmicu da igra samo protiv reala,,ee ovako pepe nogolomac dodje messi na njega iskida ga ovaj dobije crvenka i cao zdravo,iako ja uopste ne volim mesija isto bi bilo da sad igraju stari ronaldo ili ronaldinjo,ne znam da je ronaldinju uspeo neko da slomi noge,batalite se tih fora koje najvise koriste ovi koji navijaju za engleske timove i kad neki igrac treba tamo da predje,slomice mu noge...vidim,pre bi reko da suarez,cazorla,aguero,tevez itd lome njih,engleske defanzivce!!!

srndach

pre 11 godina

... previse davi loptu ... u seniorskoj konkurenciji ce mu jednom slomiti noge i gotovo ... mada, ima osecaj za prostor i vreme ... ako ga nauce da igra na dodir-dva, moze nesto da ispadne od njega ...

MI6

pre 11 godina

Gledao sam snimke ovog decka i u dresu Milana. Mali je ekstra talentovan, prosto mu se lopta lepi za nogu. Ima vrhunsku tehniku, kretanje, mogao bi da bude prava zvezda... Ali, to me i brine, jer bi mogao da postane "zvezda", znate onaj umisljeni tip igraca, sminker. Pogledajte kako on igra, bukvalno mu je dodavanje saigracu poslednja opcija, mora da bude u centru paznje. Pogledajte saigrace pored njega, nekako se vidi da tu i nema nekog timskog duha.
Ipak, ja se najiskrenije nadam da nisam u pravu, da ce postati odlican fudbaler, i da ce doprineti povratku Milana na stare staze, iako nisam navijac tog kluba, ali Milanu je mesto medju najboljim timovima na svetu. Pozdrav!

crnobeli delija

pre 11 godina

ima nesumnjivo dobar dribling i ogroman kredit kod trenera da ga obilno koristi. pitanje je sta uraditi NAKON driblinga? ja ne vidoh osim onog gola da je uradio ista korisno, par dodavanja iza igraca ili akd vec dopdju u poziciju da nemogu da urade nista, par zakasnelih dodavanja da je igrac vec na granici ofsajda i ono jedno dodavanje desnom beku koje cudom nije otislo u golaut.

dobar materijal, ali ako se ne angazuje ceta psihologa da radi snjim, brzo ce se ugasiti.

Dado

pre 11 godina

Vidi se da je material za svetsku zvezdu, e sad dal ce on taj material pretvoriti u to, zavisi od njega i pre svega strucnjaka u Milanu. Zato i treba da ide u prvi tim, tamo su iskusni igraci koji treba da budu uzor ovom momku i da ga nauce kako se funkcionise na velikoj sceni...normalno da je u ovim godinama sebican, kada odskace od ostalih i nije mu vise interesantno igrati sa vrsnjacima....a te price da ovakvih ima po deset ispred vaseg bloka...te price pricajte svojoj staroj babi, jer da ih ima po 10 ispred svakog bloka, onda bi barem trojica od tih silnih "talenata" na kraju i uspela, pa onda nebi gledali tarabe u reprezentaciji....

Ja

pre 11 godina

@Осим на 1:28, ништа спектакуларно нисам видео.
У сваком паркићу има таквих... С том разликом да се такви "прекомандују" и играју са старијом екипом, а овај се игра с вршњацима. Пошто је Мароканац и јешан, не чуди да игра шеве с њима...
(Владимир, 18. decembar 2012 12:30)

Za tvoju informaciju on ne igra sa vrsnjacima vec sa grupom klinaca 2 godine starijim od njega. Njih trenira Inzagi, a klinac je prekomandovan tamo jer je ocigledno prevazisao vrsnjake.
A za sve one koji kazu da takvih klinaca ima koliko hoces u parkicu: to nije to. Imas ti klinaca koji znaju par fora ali nikada nece zaigrati ni za podmladak nekog naseg kluba a kamoli nesto vise.
Mali ima talenta, to je ocigledno.
Sebican je, i to je ocigledno, ali i normalno s obzirom da ima 14 godina.
Naucice kad sazri malo.
A ako ga zaobidju povrede, svetla ga buducnost ceka.

anonimus

pre 11 godina

Mali zna znanje ali obratite paznju malo na protivnicke igrace. Da li je ko malo jace, sa vise snage i zelje startovao na njega. Nije valjda da su tako mlitavi. Mozda je ipak to malo promotivni snimak za buducu zvezdu.NA8

Aleksa1

pre 11 godina

Imam 36 godina i u proteklih 15 godina nagledao sam se ovakvih klinaca (vanzemaljaca sa loptom) ali mozda svega dvoje ili troje je stvarno i uradilo nesto jer kad krene profi takmicenje pa kad se ispred njih postavi vrhunska odbrana sastavljena od vrhunskih igraca (divljaka) e onda dolazi do razdvajanja pravih talenata od pozera koji driblaju klince i sami sebe za Jutjub snimak a uglavnom velika vecina zavrsi na patosu jer iako imaju lepu tehniku za oko, nemaju fizicke predispozicije za moderni fudbal.

ROLANDO

pre 11 godina

Neosporno decko je veliki talenat. Iz klipa se vidi da ima neverovatnu kontrolu lopte ali i da je mnooooogo sebican. Time kvari igru. Sada moze da se igra sa klincima ali kad bude igrao sa pravim fudbalerima bice drugacije. Zato mali pamet u glavu i slusaj trenera :)

Filip

pre 11 godina

Ovde su hteli prikazu njegove driblinge,sjajne poteze i to kako sa lakocom prolazi protivnike,a ne pasove i golove.Decko je vanserijski talenat.Ako nastavi vredno da trenira bice igracina od njega.

Владимир

pre 11 godina

@ (Ja, 18. decembar 2012 20:50)

Желим му све најбоље. Али! Од малог Никона и његових клипова на ЈТ, предуговора с Јединством из Манчестера, медијске хистерије... све до овог последњег (а има таквих бесконачно по Ј. Америци) немам веру у такве таленте. Већина њих има паметне ноге, а луду главу.

Camaron

pre 11 godina

Decko je vec napumpan ima tek 14 godina,dodaje bas kad mora,ima dobru tehniku i dribling pa to stalno koristi kako bi sebe izbacio u prvi plan.Verujte da takve dece ima svuda po svetu on je veooooma srecan sto je tu gde jeste ali mora jos mnogo da radi i fizicki a cini mi se jos vise psihicki da bi sutra napravio neku karijeru a ne da se vuce po drugoj ligi na pozajmicama onda ode u tursku pa se vrati pa opet ode i eto vec trideseta,mnogi su doziveli tu sudbinu.

Todorovic!

pre 11 godina

Ljudi, ne palite se po mnogo. Mnogo igraca je bilo pod kategorijom "vanserijskih talenata", ali nikada nisu uspeli.
Zaboravili ste da je Milan imao Adiju - najboljeg igraca na svetskom prvenstvu za mlade ? Pa, bese i u Partizanu na pozajmicu i toliko...
On ima tek 14est godina, on moze tehnicki biti kralj, ali morace mnogo i fizicki da ojaca, i mentalno. Puno stvari uticu na to da li ce neko biti vrh, ili ne. I Baloteli je vazio za ogromnog talenta, pa evo kako propada iz godine u godinu.

Ja

pre 11 godina

@Момак на слици има више од 14 год, ал то није новост када се доводе играчи из егзотичних земаља. Друго, такви таленти готово по правилу ништа не ураде у сениорској каријери. Једноставно не раде довољно. Ил се с њима не ради како треба.
Ово што сам на снимку видео, виђам и у паркићу, још једном.

П.С. Случајно знам пут Савићевића и Мијатовића, они чак ни у својој улици нису били најбољи. Случајно сма тренирао са Станковићем, исти случај. Ко год је играо шеве- изгубио се.
(Владимир, 18. decembar 2012 19:37)

Momak sa snimka je rodjen 1998 godine u ITALIJI. Roditelji su mu Marokanskog porekla, tako da nije iz "egzoticne zemlje"(Maroko nije Zimbabve vec jedna od razvijenijih Africkih zemalja) i nije mogao da petlja oko svoje krstenice ako si na to ciljao.
To sto si video na snimku je kompilacija (napravljena od strane njegovog menadzera inace) njegovih najboljih poteza na JEDNOJ utakmici.
Cinjenica da je za njega placena rekordna suma za igraca njegovih godina govori da nije klinac iz parka. Jel znas nekog klinca iz parka koji vredi toliko, ili za koga bi ti odvojio tolike pare?
Klinac je mlad, sebican, daleko od prave zvezda i jos uvek to-klinac.
Ali mislim da je svima ocigledno da nije jos jedan klinac iz parka koji zna da proda 2 fore koje izgledaju atraktivno.

nebitan lik

pre 11 godina

Decko je neverovatan,e sad preostaje mu tezi deo a to je prelazak na seniorski nivo.Jel se seca neko Fredi Adua,Nikona...gde su danas?Samo zbog toga treba umeren,a da je klasa vidi se odmah.

niki

pre 11 godina

SVAKA CAST za talenat,ali naravno da NE BI trebalo da mu daju dozvolu da igra za prvi tim,pustite dete da sazri malo,zar sve treba da se svede na glupi biznis i ti koji ga guraju,ne misli nista dobro po to dete!

crazy processor

pre 11 godina

Lepo on to radi, ali mora tek da savlada psihicku stabilnost za koju godinu. Prvo treba prevazici par povreda, a onda ostati psiholosli smiren da ga opet neko ne polomi, mozda nabije strah i tada ga nece ovako slusati noge. Ne zaboravite da mora da prodje pored igraca poput, Vidica, Terija, Ivanovica, Subotica, Karvalja, Pepea, a zati da savlada jednog Kasiljasa, Bufona, Nojera itd, ne bih rekao da ce moci ovako leprsasto da trci, a kad prodje par utakmica i ne da gol tada ce morati da prevazidje i 50 000 zvizduka sa stadiona, ima tu milion stvari, ne zaboravite tabloide suparnickih klubova. Nadam se da ce uspeti jer uvek je lepo gledati dobar dribling;)

Sale

pre 11 godina

ovaj momak neodoljivo poseca na krojfa.
(ljuba markovic, 18. decembar 2012 17:18)

Tako je generacijo! Najviše podseća na Krojfa. Krojf je bio tata-mata...brz, lagan, inteligentan.

Nemanja1982

pre 11 godina

Kod ovog dečka se vide dve stvari: ,mnogo je zreliji od svojih vršnjaka i mnogo, mnogo je više radio na sebi nego oni. Prosto se vidi da iza njega ne stoje samo obični treninzi, već ozbiljan individualan rad. Sve je to lepo, ali talenat je čudo. Onaj ko ga ima mora da ga ispolji kad tad. Sasvim je verovatan scenario da neko od njegovih vršnjaka sa ove utakmice u jednom trenutku počne mnogo da trenira i da pretekne ovog sjajnog klinca koji ima fantastičan osećaj za promenu ritma u toku kretanja sa loptom. Laički rečeno dobro ševi, ali veliki fudbal nije samo ševa. Da se radi o igraču malog fudbala, nema šta moglo bi se odmah reći da je odličan igrač. Teško je reći i za igrača koji ima 20 godina dal će biti vanserijski igrač, a kamoli za nekoga ko ima 15,16 godina. Iza cele priče u prvom planu stoji ipak popularuzacija Milana. Dobri su to marketinški potezi, sada mogu da navuku u klub mnoge klince sa pričom da imaju ekstra talente isl...

Goran

pre 11 godina

http://www.youtube.com/watch?v=ttyFqOUwy84 vidite odakle je dosap u Milan , naravno iz INTERA :))))))), kao i obicno odbacen jer nije imao talenta :(