Petak, 28.09.2012.

20:15

Ljupko: Morali da 'pustimo' Dinamo

Bivši trener Crvene zvezde Ljupko Petrović otkrio je da su crveno-beli bili prinuđeni da izgube meč protiv zagrebačkog Dinama 18. maja 1991. godine.

Izvor:

Ljupko: Morali da 'pustimo' Dinamo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Skywalker

pre 11 godina

Dan pred proglasenje hrvatske nezavisnosti komentator, cini mi se Bozo Susec, ipak objektivan i priznaje da se ovakav jedanaesterac ne sudi. Svaka cast.

ZzZ

pre 11 godina

Umesto da namerno pobede usred Zagreba, oni nisu smeli zbog pritiska?!
"Ona šampionska Zvezda to nikad ne bi uradila, bla, bla..."
No comment!
(Dragan, 28. septembar 2012 21:12)

Jel si ti lud?! Da se inate u sred Zagreba pred onoliko hiljada Hrvata u onakvoj situaciji. Pa ne bi zivu glavu izvukli odande.
Cak ni danas posle 20 godina nije svejedno otici u Hrvatsku u kolima srpske registracije, a sta mislis sta bi se desilo onda?

s.

pre 11 godina

@SME LI SE REĆI BILO GDE, PA I SRBIJI DA SMO SRBI i zašto se ne sme ? ZATO ŠTO SMO NAROD NAJSTARIJI, narod starosedelački ???
(nikol dz. femija, 28. septembar 2012 22:58)

otkud ti, molim te, ta glupost?

i, btw., ovo je internet - reakcija svih je ista, ti vikao ili ne.

Nemas pojma

pre 11 godina

Da su Dinamu pustili i pet naslova prvaka nebi bilo dovoljno za nadoknadu.Dinamo je najviše puta,čak 11 puta bio drugoplasirani i ima daleko najveći nesrazmjer između titula i drugih mjesta.Slučajno?Najveća legenda u historiji Partizana je Štef Bobek-dinamovac,službeno najveći hrvatski igrač u povijesti,legenda Hajduka Bernard Vukas-dinamovac,vjerojatno najveća legenda u historiji Zvezde Robert Prosinečki-dinamovac.Slučajno?Neka mi netko kaže jednog legendarnog Srbina ili Dalmatinca koji je igrao u Dinamu.
(blue madness, 28. septembar 2012 23:46)

Najbolji hrvatski igrač u povijesti je Bernard Vukas. Nije u Dinamu igrao ni utakmice; nikada nije navijao za Dinamo niti imao išta sa tim umjetnim klubom. Naprotiv, radi se o jednom od najvećih hajdukovaca ikada. Nadalje, Prosinečki ne želi da ima ikakve veze sa Dinamom, što je javno rekao na HRT-u, niti da želi ikada da se vraća u taj umjetni klub. Nadalje, Šetf Bobek nikad nije bio dinamovac, jer za Dinamo nije odigrao niti utakmice. Igrao je jednu sezonu za Građanski, a nakon toga mnogo sezona za Partizan. Čovjek je ostao do smrti u Beogradu i nikada se nije poistovjećivao s Dinamom.

Dakle, od trojice koju si naveo, samo je jedan igrao za Dinamo i taj se danas odriče Dinama i ikakve veze s njim.
Pošto vidim da nemaš pojma (vjerojatno nisi ni punoljetan), onda ću ti ja napisat dvojicu velikih Dinamovih igrača iz Dalmacije: Zvonimir Boban, Luka Modrić.

niki

pre 11 godina

Koja farsa od utakmice,same lige i drzave uopste... Samo mi mozemo da spajamo nespojivo,tj tzv bratstvo i jedinstvo,a javna je tajna da nas nikad nisu voleli zapadni susedi...

gaga

pre 11 godina

sa onakvim timom Zvezde igrati onako sramno? i još se time hvaliti. fudbal je čudna igra. Zna se ko je jedini sa ovih prostora dao gol u finalu Keš, kao i ko je jedini sa ovih prostora prodao polufinale Keš.

Maki

pre 11 godina

Koliko se secam Zvezda je u to vreme strasno pala u formi, valjda prisak zbog predstojeceg finala i umor. Prvenstvo je bilo odluceno i CZ nije pustila Dinamo, samo nije igrala maksimalno. I kup Hajduka koji Hrvati slave kao najvecu pobedu u povijesti (do tada) je slicno izgubila. Ljupko se zbog lose Zvezdine forme i odlucio da u Bariju igra bunkericu, iako je Zvezda cele godine igrala krajnje ofanzivno. No, bilo pa proslo, svi su zadovoljni bili u sportskom smislu te godine. Nazalost, samo u sportskom.

ALI "PENAL" NAD SUKEROM - VRH ! :)
U konkurenciji za "najnepenal" u istoriji. Trebalo je sudija bar malo suptilnije da namesti. :)

student

pre 11 godina

hrvati, prosinečki je veliki zvezdaš, ali je i hrvat pa nema razloga da provocira hrvate. ako vi kažete da se veliko srpstvo urotilo protiv hrvata i da ljupko priča gluposti, kako onda nazvati izjavu roberta prosinečkog?

Manje bitno...

pre 11 godina

Premda je sasvim sumanuto sada se baviti nečime što je bilo tako davno, aj da skrenem pažnju i ja na jedan detalj. Rekao bih da je i drugi gol Dinama problematičan. U ono vreme, koliko se sećam, nije postojao pasivan ofsajd, već je isti tretiran kao i svaki drugi ofsajd. Kako je lopta išla ka Dinamovom igraču koji je bio najbliži Stojanoviću, sasvim je nebitno što joj je Najdoski promenio pravac i skrenuo u mrežu. Beše davno, ali verujem da ondašnja pravila jasno kažu da je to morao biti ofsajd.

nkadasnji jugosloven

pre 11 godina

A da to mozda ne znaci da je ovde atmosfera za hrvate bila daleko bolja nego sto je u Zagrebu ili Splitu bila za Srbe? Bobek, koga pominjes, je od Franje Tudjmana, posle raspada, dobio poziv da zivi u Zg. Uredno mu je nudjeno drzavljanstvo. On je to odbio i do kraja zivota, kroz sankcije i svu muku ostao u Beogradu. Sta ti to govori?

O tome kako je prisinacki iz Dinama oteran kao netaletovan da i ne pricam....

siniša

pre 11 godina

imao sam osam godina, sjećam se utakmice kao da je bila danas . sudija je bio moj sugrađanin radulović koji je poslije mom ujaku, velikom navijaču zvezde, rekao da ne bi živ kući došao da dinamo nije pobijedio. iste sezone, u drugom kolu, je budućnost pobijedila zvezdu sa 2:0, mada je pančev pogodio prečku u drugom poluvremenu. mislim da je vlada stošić poslije utakmice dobio batine u čuvenom podgoričkom tunelu.

rade gade

pre 11 godina

Samo jos jedan razlog zasto je dobro sto ne zivimo zajedno. Sada ce purgeri u EU i tamo ce tek procvetati na svim poljima , pa i na fudbalskom.

MILJAN

pre 11 godina

Zasto Petrovicu ne kazes koliko je titula CZ uzela u SFRJ pod politickim pritiscima. I ta generacija koja je u Baiju uz vise srece nego znanja uzela titulu, sastavljena je pod politickim pritiscima. Preko CZ mi smo sirili tad nas nacionalizam, nas je bio FSJ, nase sudije, nasi mediji, nasi ljudi u fudblu, sve nase, morali smo mi tada dminirati, sve je nase moralo biti najbolje u SFRJ. Kada CZ nije bila i pored svega najbolja, onda su i drugi mogli nesto uzeti, svi samo ne Dinamo koji je nakon raspada SFRJ i FSJ postao najbolji fudbalski kolektiv na prostoru bivse SFRJ, sto je rekao i Dzajic nedavno. Raspadom SFRJ i FSJ raspala se i CZ. Nema ko da je gura, nema vise potrebe isticanja nase superiornosti nad drugima u SFRJ, besmislen je nas nacionalizam u sopstvenoj drzavi iako je i to Lukic pokusao nazivajuci CZ stubom srpstva i nacionalno ponizavati sve one koji nisu zvezdasi. Cim je CZ morala da se osloni sama na sebe doslo je do kraha, sva razmazenost i tetosenje joj se obija o glavu, iako se i sada pokusava kao u "stara vremena" raznim radnjama i izjavama tipa: Pravi Srbi navijaju za CZ, kad CZ bude sampion bolje ce se ziveti u Srbiji, vestackim pravljenjem reprezentativaca iz njenih redova, slavljenjem njenih poraza i slicno, uzalud CZ je ostala zarobljena u tom proslom vremenu s kraja proslog veka. Objavite mi komentar iako nisam zvezdas.

blue madness

pre 11 godina

Da su Dinamu pustili i pet naslova prvaka nebi bilo dovoljno za nadoknadu.Dinamo je najviše puta,čak 11 puta bio drugoplasirani i ima daleko najveći nesrazmjer između titula i drugih mjesta.Slučajno?Najveća legenda u historiji Partizana je Štef Bobek-dinamovac,službeno najveći hrvatski igrač u povijesti,legenda Hajduka Bernard Vukas-dinamovac,vjerojatno najveća legenda u historiji Zvezde Robert Prosinečki-dinamovac.Slučajno?Neka mi netko kaže jednog legendarnog Srbina ili Dalmatinca koji je igrao u Dinamu.

nikol dz. femija

pre 11 godina

PS.

A SRPSKI TIMOVI MORAJU DA IZGUBE KADA IH PREDSEDNIK GLEDA jer SRBI MORAJU DA BUDU PORAŽENI PRED PREDSEDNIKOM,posebno i naročito, KOJI SE DODATNO NA TAJ NAČIN VREDJA, NE CENI, PONIŽAVA jer to ima posebnu dimenziju, snagu, poruku, jer predsednik oličava čitav narod, državu i gubi ....- bar je do sada bilo tako - poslednjih osam godina....

E KAKO SE Antić USUDIO DA POBEDI NEMCE ZVANIČNO PRED MERKELEOVOM POSLE 37 GODINA, eeeeejjjjj 37 godina i SRBIJA POBEDJUJE !!!! NEVEROVATNO.

A ANTIĆ dobija otkaz, naprasno i FSS krši ugovor! Hahaha....strava i užas. STRANO, MALO JE REĆI....

nikol dz. femija

pre 11 godina

E SADA OČEKUJEM VELIKU NAVALU, a vi objavite, SVIH ONIH KOJI STALNO PRIČAJU o nekim "teorijama i zaverama", MOŽDA DA I LJUPKU I ROBERTU KAŽU DA ISTO PRIČAJU O TEORIJAMA I ZAVERAMA, protiv Srba naravno, DAKAKO !!!!

A KOLIKO JE TAKVIH UTAKMICA i MEČEVA SVIH VRSTA. Lepo kaže moja drugarica SPORTISTI KAKO TRENIRAJU DA POBEDE oni TRENIRAJU I DA IZGUBE KADA TRENER KAŽE, NAREDI ili već neko drugi...

HAHA....haha....Je li ono Ronaldo dobi nervni slom pred finale svetskog u Parizu kada je isto FRANCUSKA MORALA da OSVOJI TITULU POBEDIVŠI ni manje ni više NEGO BRAZIL....!!!

I DA LI JE NOLE UOPŠTE MOGAO ili FEDERER da OSVOJI ZLATO U LONDONU pred KRALJEVSKOM PORODICOM NA OLIMPIJADI !!!!

I DA LI ĆE " Marej morati da bude prvi" MOŽDA ????

ŠTA BI SE DESILO DA SU IPAK POBEDITI, da li bi u EUROPSKOJ ŽUPANIJI preživeli ????

TO SE SAOPŠTAVA JAVNO 20 godina posle - A SVI KOJI SU JAVNO GOVORILI I TO ZNALI SVE OVE GODINE bili su "teorija i zavera" i bili su, naravno, nesimpatično, neljudski, zastarelo, nedemokratski, ismejano, posprdno etiketirani kao NACIONALNO ORIJENTISANI, i još su u "novom finom društvu" baš obeleženi KAO NEPRIJATELJI SRBA I SRBIJE.

HAHAHAHAAAAAA......

SME LI SE REĆI BILO GDE, PA I SRBIJI DA SMO SRBI i zašto se ne sme ? ZATO ŠTO SMO NAROD NAJSTARIJI, narod starosedelački ???

Dragan

pre 11 godina

Umesto da namerno pobede usred Zagreba, oni nisu smeli zbog pritiska?!
"Ona šampionska Zvezda to nikad ne bi uradila, bla, bla..."
No comment!

Insajder

pre 11 godina

Smesno ovi crveno beli stalno nesto o namestanju pricaju, gube titule Tole kriv izgube od Dinama politicki pritisak, ma sutitevise molim vas!

Emi Ešav

pre 11 godina

Zvezda je pustila Dinamo a zauzvrat Darko Pančev je postigao 2 gola. Ista priča se dogodila tog proleća u Sarajevu- Zvezda gubi 2:3 a Pančev postiže 2 gola. Ko se seća te sezone, setiće se da je Pančev jurio zlatnu kopačku a Zvezda je imala toliku bodovnu prednost da je komotno moglo da se pusti nekoliko utakmica u zamenu za njegove golove.

Boki

pre 11 godina

Ako ste brate...Ko se jos sjeca toga? Samo je jos falilo da se desi neki incident neposredno pred Bari, niste trebali ni ici u Zagreb i da bude 3:0 za zelenim stolom nego rizikovali pred najvazniju tekmu u istoriji fudbala na ovim prostorima.

vetus bellator

pre 11 godina

Pa što to nisi rekao prije,nego sad pljuješ po Dinamu.Ti bi sutra otišao tamo za trenera, samo da ti pucnu prstima.A RP je pun jala.

Bari vs Zagreb . . . neprocenjivo

pre 11 godina

Ma znali smo svi to odmah ali nas je bilo baš briga, jer smo svi već bili u Bariju, ja lično, sa kartom u džepu, i bolelo nas je uvo i da treba da bude 10:0 za Dinamo.

Znali su oni dobro i tad, a i sad znaju, ko je bio TATA u to vreme i jedino je bilo bitno vratiti se živ iz tog zla.

dex

pre 11 godina

Secam se ove utakmice, iako sam bio klinac i prenosa na radiju. Zvezda je brzo povela 2:0, i onda stala... Secam se komentara da se nesto cudno desilo sa Zvezdom, ali manje vise, nije nikoga ni bilo briga jer se bar sto se Zvezde tice nesto mnogo bitnije spremalo malo kasnije.

baranin

pre 11 godina

sudija je bio baranin inace veliki srbin BRANKO BUJIC koji je nama nekolicini jedne prilike rekao da je tada spasavao zvezdu jer da su pobijedili ne bi izvukli zivu glavu..ponavljam covjek je VELIKI SRBIN i LjUDINA ......

BBBdubrovnik

pre 11 godina

hahahaha, Dinamo maorao pobijediti, sudac pokrao zvezdu?!?! Pa evo cijelo drugo poluvrijeme zvezda nije prešla centar, drugi gol Dinama čist ko suza, neko zabio autogol-jel tu sudac pokrao zvezdu, treći gol Dinama igrač zvezde izgubio loptu pred svojim kaznenim prostorom, Šuker mu je uzeo i asistirao-jel i tu sudac pokrao zvezdu..moj tup..e pokrali su tebe vlastiti igrači

rajko

pre 11 godina

sav sam se potresao sto je zvezda izgubila dve utakmice u dve nedelje pre dvadeset godina. pritom je dobila tada jednu koja joj je obezbedila mesto medju najvecima. tako da... nek je izgubila i pet, svih pet namerno, boli me uvo. a ovim malim klubovima, nek ostane za utehu da su tada pobedili sampiona evrope, makar ih sampion evrope i pustio. i to je nesto ;)

Nikola

pre 11 godina

ZNaci naslov nema veze sa tekstom, drugo je kad sudija izrezira kao sto se vidi ovaj penal, gde je lik sam pao... Ma koga briga sad se vracati u taj period. Stvarno presmesno...

gavrilo

pre 11 godina

zato smo 8 godina kasnije na tome maksimiru u identicnim uvjetima ostavili vatrene bronzane decke da doma uz obitelj gledaju euro a dr franja poslali u povijest

gavrilo

pre 11 godina

zato smo 8 godina kasnije na tome maksimiru u identicnim uvjetima ostavili vatrene bronzane decke da doma uz obitelj gledaju euro a dr franja poslali u povijest

baranin

pre 11 godina

sudija je bio baranin inace veliki srbin BRANKO BUJIC koji je nama nekolicini jedne prilike rekao da je tada spasavao zvezdu jer da su pobijedili ne bi izvukli zivu glavu..ponavljam covjek je VELIKI SRBIN i LjUDINA ......

rajko

pre 11 godina

sav sam se potresao sto je zvezda izgubila dve utakmice u dve nedelje pre dvadeset godina. pritom je dobila tada jednu koja joj je obezbedila mesto medju najvecima. tako da... nek je izgubila i pet, svih pet namerno, boli me uvo. a ovim malim klubovima, nek ostane za utehu da su tada pobedili sampiona evrope, makar ih sampion evrope i pustio. i to je nesto ;)

Bari vs Zagreb . . . neprocenjivo

pre 11 godina

Ma znali smo svi to odmah ali nas je bilo baš briga, jer smo svi već bili u Bariju, ja lično, sa kartom u džepu, i bolelo nas je uvo i da treba da bude 10:0 za Dinamo.

Znali su oni dobro i tad, a i sad znaju, ko je bio TATA u to vreme i jedino je bilo bitno vratiti se živ iz tog zla.

Emi Ešav

pre 11 godina

Zvezda je pustila Dinamo a zauzvrat Darko Pančev je postigao 2 gola. Ista priča se dogodila tog proleća u Sarajevu- Zvezda gubi 2:3 a Pančev postiže 2 gola. Ko se seća te sezone, setiće se da je Pančev jurio zlatnu kopačku a Zvezda je imala toliku bodovnu prednost da je komotno moglo da se pusti nekoliko utakmica u zamenu za njegove golove.

Boki

pre 11 godina

Ako ste brate...Ko se jos sjeca toga? Samo je jos falilo da se desi neki incident neposredno pred Bari, niste trebali ni ici u Zagreb i da bude 3:0 za zelenim stolom nego rizikovali pred najvazniju tekmu u istoriji fudbala na ovim prostorima.

dex

pre 11 godina

Secam se ove utakmice, iako sam bio klinac i prenosa na radiju. Zvezda je brzo povela 2:0, i onda stala... Secam se komentara da se nesto cudno desilo sa Zvezdom, ali manje vise, nije nikoga ni bilo briga jer se bar sto se Zvezde tice nesto mnogo bitnije spremalo malo kasnije.

MILJAN

pre 11 godina

Zasto Petrovicu ne kazes koliko je titula CZ uzela u SFRJ pod politickim pritiscima. I ta generacija koja je u Baiju uz vise srece nego znanja uzela titulu, sastavljena je pod politickim pritiscima. Preko CZ mi smo sirili tad nas nacionalizam, nas je bio FSJ, nase sudije, nasi mediji, nasi ljudi u fudblu, sve nase, morali smo mi tada dminirati, sve je nase moralo biti najbolje u SFRJ. Kada CZ nije bila i pored svega najbolja, onda su i drugi mogli nesto uzeti, svi samo ne Dinamo koji je nakon raspada SFRJ i FSJ postao najbolji fudbalski kolektiv na prostoru bivse SFRJ, sto je rekao i Dzajic nedavno. Raspadom SFRJ i FSJ raspala se i CZ. Nema ko da je gura, nema vise potrebe isticanja nase superiornosti nad drugima u SFRJ, besmislen je nas nacionalizam u sopstvenoj drzavi iako je i to Lukic pokusao nazivajuci CZ stubom srpstva i nacionalno ponizavati sve one koji nisu zvezdasi. Cim je CZ morala da se osloni sama na sebe doslo je do kraha, sva razmazenost i tetosenje joj se obija o glavu, iako se i sada pokusava kao u "stara vremena" raznim radnjama i izjavama tipa: Pravi Srbi navijaju za CZ, kad CZ bude sampion bolje ce se ziveti u Srbiji, vestackim pravljenjem reprezentativaca iz njenih redova, slavljenjem njenih poraza i slicno, uzalud CZ je ostala zarobljena u tom proslom vremenu s kraja proslog veka. Objavite mi komentar iako nisam zvezdas.

Dragan

pre 11 godina

Umesto da namerno pobede usred Zagreba, oni nisu smeli zbog pritiska?!
"Ona šampionska Zvezda to nikad ne bi uradila, bla, bla..."
No comment!

Nikola

pre 11 godina

ZNaci naslov nema veze sa tekstom, drugo je kad sudija izrezira kao sto se vidi ovaj penal, gde je lik sam pao... Ma koga briga sad se vracati u taj period. Stvarno presmesno...

Insajder

pre 11 godina

Smesno ovi crveno beli stalno nesto o namestanju pricaju, gube titule Tole kriv izgube od Dinama politicki pritisak, ma sutitevise molim vas!

vetus bellator

pre 11 godina

Pa što to nisi rekao prije,nego sad pljuješ po Dinamu.Ti bi sutra otišao tamo za trenera, samo da ti pucnu prstima.A RP je pun jala.

BBBdubrovnik

pre 11 godina

hahahaha, Dinamo maorao pobijediti, sudac pokrao zvezdu?!?! Pa evo cijelo drugo poluvrijeme zvezda nije prešla centar, drugi gol Dinama čist ko suza, neko zabio autogol-jel tu sudac pokrao zvezdu, treći gol Dinama igrač zvezde izgubio loptu pred svojim kaznenim prostorom, Šuker mu je uzeo i asistirao-jel i tu sudac pokrao zvezdu..moj tup..e pokrali su tebe vlastiti igrači

rade gade

pre 11 godina

Samo jos jedan razlog zasto je dobro sto ne zivimo zajedno. Sada ce purgeri u EU i tamo ce tek procvetati na svim poljima , pa i na fudbalskom.

siniša

pre 11 godina

imao sam osam godina, sjećam se utakmice kao da je bila danas . sudija je bio moj sugrađanin radulović koji je poslije mom ujaku, velikom navijaču zvezde, rekao da ne bi živ kući došao da dinamo nije pobijedio. iste sezone, u drugom kolu, je budućnost pobijedila zvezdu sa 2:0, mada je pančev pogodio prečku u drugom poluvremenu. mislim da je vlada stošić poslije utakmice dobio batine u čuvenom podgoričkom tunelu.

Nemas pojma

pre 11 godina

Da su Dinamu pustili i pet naslova prvaka nebi bilo dovoljno za nadoknadu.Dinamo je najviše puta,čak 11 puta bio drugoplasirani i ima daleko najveći nesrazmjer između titula i drugih mjesta.Slučajno?Najveća legenda u historiji Partizana je Štef Bobek-dinamovac,službeno najveći hrvatski igrač u povijesti,legenda Hajduka Bernard Vukas-dinamovac,vjerojatno najveća legenda u historiji Zvezde Robert Prosinečki-dinamovac.Slučajno?Neka mi netko kaže jednog legendarnog Srbina ili Dalmatinca koji je igrao u Dinamu.
(blue madness, 28. septembar 2012 23:46)

Najbolji hrvatski igrač u povijesti je Bernard Vukas. Nije u Dinamu igrao ni utakmice; nikada nije navijao za Dinamo niti imao išta sa tim umjetnim klubom. Naprotiv, radi se o jednom od najvećih hajdukovaca ikada. Nadalje, Prosinečki ne želi da ima ikakve veze sa Dinamom, što je javno rekao na HRT-u, niti da želi ikada da se vraća u taj umjetni klub. Nadalje, Šetf Bobek nikad nije bio dinamovac, jer za Dinamo nije odigrao niti utakmice. Igrao je jednu sezonu za Građanski, a nakon toga mnogo sezona za Partizan. Čovjek je ostao do smrti u Beogradu i nikada se nije poistovjećivao s Dinamom.

Dakle, od trojice koju si naveo, samo je jedan igrao za Dinamo i taj se danas odriče Dinama i ikakve veze s njim.
Pošto vidim da nemaš pojma (vjerojatno nisi ni punoljetan), onda ću ti ja napisat dvojicu velikih Dinamovih igrača iz Dalmacije: Zvonimir Boban, Luka Modrić.

blue madness

pre 11 godina

Da su Dinamu pustili i pet naslova prvaka nebi bilo dovoljno za nadoknadu.Dinamo je najviše puta,čak 11 puta bio drugoplasirani i ima daleko najveći nesrazmjer između titula i drugih mjesta.Slučajno?Najveća legenda u historiji Partizana je Štef Bobek-dinamovac,službeno najveći hrvatski igrač u povijesti,legenda Hajduka Bernard Vukas-dinamovac,vjerojatno najveća legenda u historiji Zvezde Robert Prosinečki-dinamovac.Slučajno?Neka mi netko kaže jednog legendarnog Srbina ili Dalmatinca koji je igrao u Dinamu.

nikol dz. femija

pre 11 godina

PS.

A SRPSKI TIMOVI MORAJU DA IZGUBE KADA IH PREDSEDNIK GLEDA jer SRBI MORAJU DA BUDU PORAŽENI PRED PREDSEDNIKOM,posebno i naročito, KOJI SE DODATNO NA TAJ NAČIN VREDJA, NE CENI, PONIŽAVA jer to ima posebnu dimenziju, snagu, poruku, jer predsednik oličava čitav narod, državu i gubi ....- bar je do sada bilo tako - poslednjih osam godina....

E KAKO SE Antić USUDIO DA POBEDI NEMCE ZVANIČNO PRED MERKELEOVOM POSLE 37 GODINA, eeeeejjjjj 37 godina i SRBIJA POBEDJUJE !!!! NEVEROVATNO.

A ANTIĆ dobija otkaz, naprasno i FSS krši ugovor! Hahaha....strava i užas. STRANO, MALO JE REĆI....

nikol dz. femija

pre 11 godina

E SADA OČEKUJEM VELIKU NAVALU, a vi objavite, SVIH ONIH KOJI STALNO PRIČAJU o nekim "teorijama i zaverama", MOŽDA DA I LJUPKU I ROBERTU KAŽU DA ISTO PRIČAJU O TEORIJAMA I ZAVERAMA, protiv Srba naravno, DAKAKO !!!!

A KOLIKO JE TAKVIH UTAKMICA i MEČEVA SVIH VRSTA. Lepo kaže moja drugarica SPORTISTI KAKO TRENIRAJU DA POBEDE oni TRENIRAJU I DA IZGUBE KADA TRENER KAŽE, NAREDI ili već neko drugi...

HAHA....haha....Je li ono Ronaldo dobi nervni slom pred finale svetskog u Parizu kada je isto FRANCUSKA MORALA da OSVOJI TITULU POBEDIVŠI ni manje ni više NEGO BRAZIL....!!!

I DA LI JE NOLE UOPŠTE MOGAO ili FEDERER da OSVOJI ZLATO U LONDONU pred KRALJEVSKOM PORODICOM NA OLIMPIJADI !!!!

I DA LI ĆE " Marej morati da bude prvi" MOŽDA ????

ŠTA BI SE DESILO DA SU IPAK POBEDITI, da li bi u EUROPSKOJ ŽUPANIJI preživeli ????

TO SE SAOPŠTAVA JAVNO 20 godina posle - A SVI KOJI SU JAVNO GOVORILI I TO ZNALI SVE OVE GODINE bili su "teorija i zavera" i bili su, naravno, nesimpatično, neljudski, zastarelo, nedemokratski, ismejano, posprdno etiketirani kao NACIONALNO ORIJENTISANI, i još su u "novom finom društvu" baš obeleženi KAO NEPRIJATELJI SRBA I SRBIJE.

HAHAHAHAAAAAA......

SME LI SE REĆI BILO GDE, PA I SRBIJI DA SMO SRBI i zašto se ne sme ? ZATO ŠTO SMO NAROD NAJSTARIJI, narod starosedelački ???

gaga

pre 11 godina

sa onakvim timom Zvezde igrati onako sramno? i još se time hvaliti. fudbal je čudna igra. Zna se ko je jedini sa ovih prostora dao gol u finalu Keš, kao i ko je jedini sa ovih prostora prodao polufinale Keš.

nkadasnji jugosloven

pre 11 godina

A da to mozda ne znaci da je ovde atmosfera za hrvate bila daleko bolja nego sto je u Zagrebu ili Splitu bila za Srbe? Bobek, koga pominjes, je od Franje Tudjmana, posle raspada, dobio poziv da zivi u Zg. Uredno mu je nudjeno drzavljanstvo. On je to odbio i do kraja zivota, kroz sankcije i svu muku ostao u Beogradu. Sta ti to govori?

O tome kako je prisinacki iz Dinama oteran kao netaletovan da i ne pricam....

Maki

pre 11 godina

Koliko se secam Zvezda je u to vreme strasno pala u formi, valjda prisak zbog predstojeceg finala i umor. Prvenstvo je bilo odluceno i CZ nije pustila Dinamo, samo nije igrala maksimalno. I kup Hajduka koji Hrvati slave kao najvecu pobedu u povijesti (do tada) je slicno izgubila. Ljupko se zbog lose Zvezdine forme i odlucio da u Bariju igra bunkericu, iako je Zvezda cele godine igrala krajnje ofanzivno. No, bilo pa proslo, svi su zadovoljni bili u sportskom smislu te godine. Nazalost, samo u sportskom.

ALI "PENAL" NAD SUKEROM - VRH ! :)
U konkurenciji za "najnepenal" u istoriji. Trebalo je sudija bar malo suptilnije da namesti. :)

student

pre 11 godina

hrvati, prosinečki je veliki zvezdaš, ali je i hrvat pa nema razloga da provocira hrvate. ako vi kažete da se veliko srpstvo urotilo protiv hrvata i da ljupko priča gluposti, kako onda nazvati izjavu roberta prosinečkog?

niki

pre 11 godina

Koja farsa od utakmice,same lige i drzave uopste... Samo mi mozemo da spajamo nespojivo,tj tzv bratstvo i jedinstvo,a javna je tajna da nas nikad nisu voleli zapadni susedi...

s.

pre 11 godina

@SME LI SE REĆI BILO GDE, PA I SRBIJI DA SMO SRBI i zašto se ne sme ? ZATO ŠTO SMO NAROD NAJSTARIJI, narod starosedelački ???
(nikol dz. femija, 28. septembar 2012 22:58)

otkud ti, molim te, ta glupost?

i, btw., ovo je internet - reakcija svih je ista, ti vikao ili ne.

Skywalker

pre 11 godina

Dan pred proglasenje hrvatske nezavisnosti komentator, cini mi se Bozo Susec, ipak objektivan i priznaje da se ovakav jedanaesterac ne sudi. Svaka cast.

Manje bitno...

pre 11 godina

Premda je sasvim sumanuto sada se baviti nečime što je bilo tako davno, aj da skrenem pažnju i ja na jedan detalj. Rekao bih da je i drugi gol Dinama problematičan. U ono vreme, koliko se sećam, nije postojao pasivan ofsajd, već je isti tretiran kao i svaki drugi ofsajd. Kako je lopta išla ka Dinamovom igraču koji je bio najbliži Stojanoviću, sasvim je nebitno što joj je Najdoski promenio pravac i skrenuo u mrežu. Beše davno, ali verujem da ondašnja pravila jasno kažu da je to morao biti ofsajd.

ZzZ

pre 11 godina

Umesto da namerno pobede usred Zagreba, oni nisu smeli zbog pritiska?!
"Ona šampionska Zvezda to nikad ne bi uradila, bla, bla..."
No comment!
(Dragan, 28. septembar 2012 21:12)

Jel si ti lud?! Da se inate u sred Zagreba pred onoliko hiljada Hrvata u onakvoj situaciji. Pa ne bi zivu glavu izvukli odande.
Cak ni danas posle 20 godina nije svejedno otici u Hrvatsku u kolima srpske registracije, a sta mislis sta bi se desilo onda?

BBBdubrovnik

pre 11 godina

hahahaha, Dinamo maorao pobijediti, sudac pokrao zvezdu?!?! Pa evo cijelo drugo poluvrijeme zvezda nije prešla centar, drugi gol Dinama čist ko suza, neko zabio autogol-jel tu sudac pokrao zvezdu, treći gol Dinama igrač zvezde izgubio loptu pred svojim kaznenim prostorom, Šuker mu je uzeo i asistirao-jel i tu sudac pokrao zvezdu..moj tup..e pokrali su tebe vlastiti igrači

Insajder

pre 11 godina

Smesno ovi crveno beli stalno nesto o namestanju pricaju, gube titule Tole kriv izgube od Dinama politicki pritisak, ma sutitevise molim vas!

Dragan

pre 11 godina

Umesto da namerno pobede usred Zagreba, oni nisu smeli zbog pritiska?!
"Ona šampionska Zvezda to nikad ne bi uradila, bla, bla..."
No comment!

MILJAN

pre 11 godina

Zasto Petrovicu ne kazes koliko je titula CZ uzela u SFRJ pod politickim pritiscima. I ta generacija koja je u Baiju uz vise srece nego znanja uzela titulu, sastavljena je pod politickim pritiscima. Preko CZ mi smo sirili tad nas nacionalizam, nas je bio FSJ, nase sudije, nasi mediji, nasi ljudi u fudblu, sve nase, morali smo mi tada dminirati, sve je nase moralo biti najbolje u SFRJ. Kada CZ nije bila i pored svega najbolja, onda su i drugi mogli nesto uzeti, svi samo ne Dinamo koji je nakon raspada SFRJ i FSJ postao najbolji fudbalski kolektiv na prostoru bivse SFRJ, sto je rekao i Dzajic nedavno. Raspadom SFRJ i FSJ raspala se i CZ. Nema ko da je gura, nema vise potrebe isticanja nase superiornosti nad drugima u SFRJ, besmislen je nas nacionalizam u sopstvenoj drzavi iako je i to Lukic pokusao nazivajuci CZ stubom srpstva i nacionalno ponizavati sve one koji nisu zvezdasi. Cim je CZ morala da se osloni sama na sebe doslo je do kraha, sva razmazenost i tetosenje joj se obija o glavu, iako se i sada pokusava kao u "stara vremena" raznim radnjama i izjavama tipa: Pravi Srbi navijaju za CZ, kad CZ bude sampion bolje ce se ziveti u Srbiji, vestackim pravljenjem reprezentativaca iz njenih redova, slavljenjem njenih poraza i slicno, uzalud CZ je ostala zarobljena u tom proslom vremenu s kraja proslog veka. Objavite mi komentar iako nisam zvezdas.

blue madness

pre 11 godina

Da su Dinamu pustili i pet naslova prvaka nebi bilo dovoljno za nadoknadu.Dinamo je najviše puta,čak 11 puta bio drugoplasirani i ima daleko najveći nesrazmjer između titula i drugih mjesta.Slučajno?Najveća legenda u historiji Partizana je Štef Bobek-dinamovac,službeno najveći hrvatski igrač u povijesti,legenda Hajduka Bernard Vukas-dinamovac,vjerojatno najveća legenda u historiji Zvezde Robert Prosinečki-dinamovac.Slučajno?Neka mi netko kaže jednog legendarnog Srbina ili Dalmatinca koji je igrao u Dinamu.

vetus bellator

pre 11 godina

Pa što to nisi rekao prije,nego sad pljuješ po Dinamu.Ti bi sutra otišao tamo za trenera, samo da ti pucnu prstima.A RP je pun jala.

rajko

pre 11 godina

sav sam se potresao sto je zvezda izgubila dve utakmice u dve nedelje pre dvadeset godina. pritom je dobila tada jednu koja joj je obezbedila mesto medju najvecima. tako da... nek je izgubila i pet, svih pet namerno, boli me uvo. a ovim malim klubovima, nek ostane za utehu da su tada pobedili sampiona evrope, makar ih sampion evrope i pustio. i to je nesto ;)

baranin

pre 11 godina

sudija je bio baranin inace veliki srbin BRANKO BUJIC koji je nama nekolicini jedne prilike rekao da je tada spasavao zvezdu jer da su pobijedili ne bi izvukli zivu glavu..ponavljam covjek je VELIKI SRBIN i LjUDINA ......

gavrilo

pre 11 godina

zato smo 8 godina kasnije na tome maksimiru u identicnim uvjetima ostavili vatrene bronzane decke da doma uz obitelj gledaju euro a dr franja poslali u povijest

Bari vs Zagreb . . . neprocenjivo

pre 11 godina

Ma znali smo svi to odmah ali nas je bilo baš briga, jer smo svi već bili u Bariju, ja lično, sa kartom u džepu, i bolelo nas je uvo i da treba da bude 10:0 za Dinamo.

Znali su oni dobro i tad, a i sad znaju, ko je bio TATA u to vreme i jedino je bilo bitno vratiti se živ iz tog zla.

Emi Ešav

pre 11 godina

Zvezda je pustila Dinamo a zauzvrat Darko Pančev je postigao 2 gola. Ista priča se dogodila tog proleća u Sarajevu- Zvezda gubi 2:3 a Pančev postiže 2 gola. Ko se seća te sezone, setiće se da je Pančev jurio zlatnu kopačku a Zvezda je imala toliku bodovnu prednost da je komotno moglo da se pusti nekoliko utakmica u zamenu za njegove golove.

Boki

pre 11 godina

Ako ste brate...Ko se jos sjeca toga? Samo je jos falilo da se desi neki incident neposredno pred Bari, niste trebali ni ici u Zagreb i da bude 3:0 za zelenim stolom nego rizikovali pred najvazniju tekmu u istoriji fudbala na ovim prostorima.

nikol dz. femija

pre 11 godina

E SADA OČEKUJEM VELIKU NAVALU, a vi objavite, SVIH ONIH KOJI STALNO PRIČAJU o nekim "teorijama i zaverama", MOŽDA DA I LJUPKU I ROBERTU KAŽU DA ISTO PRIČAJU O TEORIJAMA I ZAVERAMA, protiv Srba naravno, DAKAKO !!!!

A KOLIKO JE TAKVIH UTAKMICA i MEČEVA SVIH VRSTA. Lepo kaže moja drugarica SPORTISTI KAKO TRENIRAJU DA POBEDE oni TRENIRAJU I DA IZGUBE KADA TRENER KAŽE, NAREDI ili već neko drugi...

HAHA....haha....Je li ono Ronaldo dobi nervni slom pred finale svetskog u Parizu kada je isto FRANCUSKA MORALA da OSVOJI TITULU POBEDIVŠI ni manje ni više NEGO BRAZIL....!!!

I DA LI JE NOLE UOPŠTE MOGAO ili FEDERER da OSVOJI ZLATO U LONDONU pred KRALJEVSKOM PORODICOM NA OLIMPIJADI !!!!

I DA LI ĆE " Marej morati da bude prvi" MOŽDA ????

ŠTA BI SE DESILO DA SU IPAK POBEDITI, da li bi u EUROPSKOJ ŽUPANIJI preživeli ????

TO SE SAOPŠTAVA JAVNO 20 godina posle - A SVI KOJI SU JAVNO GOVORILI I TO ZNALI SVE OVE GODINE bili su "teorija i zavera" i bili su, naravno, nesimpatično, neljudski, zastarelo, nedemokratski, ismejano, posprdno etiketirani kao NACIONALNO ORIJENTISANI, i još su u "novom finom društvu" baš obeleženi KAO NEPRIJATELJI SRBA I SRBIJE.

HAHAHAHAAAAAA......

SME LI SE REĆI BILO GDE, PA I SRBIJI DA SMO SRBI i zašto se ne sme ? ZATO ŠTO SMO NAROD NAJSTARIJI, narod starosedelački ???

nikol dz. femija

pre 11 godina

PS.

A SRPSKI TIMOVI MORAJU DA IZGUBE KADA IH PREDSEDNIK GLEDA jer SRBI MORAJU DA BUDU PORAŽENI PRED PREDSEDNIKOM,posebno i naročito, KOJI SE DODATNO NA TAJ NAČIN VREDJA, NE CENI, PONIŽAVA jer to ima posebnu dimenziju, snagu, poruku, jer predsednik oličava čitav narod, državu i gubi ....- bar je do sada bilo tako - poslednjih osam godina....

E KAKO SE Antić USUDIO DA POBEDI NEMCE ZVANIČNO PRED MERKELEOVOM POSLE 37 GODINA, eeeeejjjjj 37 godina i SRBIJA POBEDJUJE !!!! NEVEROVATNO.

A ANTIĆ dobija otkaz, naprasno i FSS krši ugovor! Hahaha....strava i užas. STRANO, MALO JE REĆI....

dex

pre 11 godina

Secam se ove utakmice, iako sam bio klinac i prenosa na radiju. Zvezda je brzo povela 2:0, i onda stala... Secam se komentara da se nesto cudno desilo sa Zvezdom, ali manje vise, nije nikoga ni bilo briga jer se bar sto se Zvezde tice nesto mnogo bitnije spremalo malo kasnije.

Nikola

pre 11 godina

ZNaci naslov nema veze sa tekstom, drugo je kad sudija izrezira kao sto se vidi ovaj penal, gde je lik sam pao... Ma koga briga sad se vracati u taj period. Stvarno presmesno...

gaga

pre 11 godina

sa onakvim timom Zvezde igrati onako sramno? i još se time hvaliti. fudbal je čudna igra. Zna se ko je jedini sa ovih prostora dao gol u finalu Keš, kao i ko je jedini sa ovih prostora prodao polufinale Keš.

ZzZ

pre 11 godina

Umesto da namerno pobede usred Zagreba, oni nisu smeli zbog pritiska?!
"Ona šampionska Zvezda to nikad ne bi uradila, bla, bla..."
No comment!
(Dragan, 28. septembar 2012 21:12)

Jel si ti lud?! Da se inate u sred Zagreba pred onoliko hiljada Hrvata u onakvoj situaciji. Pa ne bi zivu glavu izvukli odande.
Cak ni danas posle 20 godina nije svejedno otici u Hrvatsku u kolima srpske registracije, a sta mislis sta bi se desilo onda?

rade gade

pre 11 godina

Samo jos jedan razlog zasto je dobro sto ne zivimo zajedno. Sada ce purgeri u EU i tamo ce tek procvetati na svim poljima , pa i na fudbalskom.

siniša

pre 11 godina

imao sam osam godina, sjećam se utakmice kao da je bila danas . sudija je bio moj sugrađanin radulović koji je poslije mom ujaku, velikom navijaču zvezde, rekao da ne bi živ kući došao da dinamo nije pobijedio. iste sezone, u drugom kolu, je budućnost pobijedila zvezdu sa 2:0, mada je pančev pogodio prečku u drugom poluvremenu. mislim da je vlada stošić poslije utakmice dobio batine u čuvenom podgoričkom tunelu.

Manje bitno...

pre 11 godina

Premda je sasvim sumanuto sada se baviti nečime što je bilo tako davno, aj da skrenem pažnju i ja na jedan detalj. Rekao bih da je i drugi gol Dinama problematičan. U ono vreme, koliko se sećam, nije postojao pasivan ofsajd, već je isti tretiran kao i svaki drugi ofsajd. Kako je lopta išla ka Dinamovom igraču koji je bio najbliži Stojanoviću, sasvim je nebitno što joj je Najdoski promenio pravac i skrenuo u mrežu. Beše davno, ali verujem da ondašnja pravila jasno kažu da je to morao biti ofsajd.

student

pre 11 godina

hrvati, prosinečki je veliki zvezdaš, ali je i hrvat pa nema razloga da provocira hrvate. ako vi kažete da se veliko srpstvo urotilo protiv hrvata i da ljupko priča gluposti, kako onda nazvati izjavu roberta prosinečkog?

Maki

pre 11 godina

Koliko se secam Zvezda je u to vreme strasno pala u formi, valjda prisak zbog predstojeceg finala i umor. Prvenstvo je bilo odluceno i CZ nije pustila Dinamo, samo nije igrala maksimalno. I kup Hajduka koji Hrvati slave kao najvecu pobedu u povijesti (do tada) je slicno izgubila. Ljupko se zbog lose Zvezdine forme i odlucio da u Bariju igra bunkericu, iako je Zvezda cele godine igrala krajnje ofanzivno. No, bilo pa proslo, svi su zadovoljni bili u sportskom smislu te godine. Nazalost, samo u sportskom.

ALI "PENAL" NAD SUKEROM - VRH ! :)
U konkurenciji za "najnepenal" u istoriji. Trebalo je sudija bar malo suptilnije da namesti. :)

Nemas pojma

pre 11 godina

Da su Dinamu pustili i pet naslova prvaka nebi bilo dovoljno za nadoknadu.Dinamo je najviše puta,čak 11 puta bio drugoplasirani i ima daleko najveći nesrazmjer između titula i drugih mjesta.Slučajno?Najveća legenda u historiji Partizana je Štef Bobek-dinamovac,službeno najveći hrvatski igrač u povijesti,legenda Hajduka Bernard Vukas-dinamovac,vjerojatno najveća legenda u historiji Zvezde Robert Prosinečki-dinamovac.Slučajno?Neka mi netko kaže jednog legendarnog Srbina ili Dalmatinca koji je igrao u Dinamu.
(blue madness, 28. septembar 2012 23:46)

Najbolji hrvatski igrač u povijesti je Bernard Vukas. Nije u Dinamu igrao ni utakmice; nikada nije navijao za Dinamo niti imao išta sa tim umjetnim klubom. Naprotiv, radi se o jednom od najvećih hajdukovaca ikada. Nadalje, Prosinečki ne želi da ima ikakve veze sa Dinamom, što je javno rekao na HRT-u, niti da želi ikada da se vraća u taj umjetni klub. Nadalje, Šetf Bobek nikad nije bio dinamovac, jer za Dinamo nije odigrao niti utakmice. Igrao je jednu sezonu za Građanski, a nakon toga mnogo sezona za Partizan. Čovjek je ostao do smrti u Beogradu i nikada se nije poistovjećivao s Dinamom.

Dakle, od trojice koju si naveo, samo je jedan igrao za Dinamo i taj se danas odriče Dinama i ikakve veze s njim.
Pošto vidim da nemaš pojma (vjerojatno nisi ni punoljetan), onda ću ti ja napisat dvojicu velikih Dinamovih igrača iz Dalmacije: Zvonimir Boban, Luka Modrić.

s.

pre 11 godina

@SME LI SE REĆI BILO GDE, PA I SRBIJI DA SMO SRBI i zašto se ne sme ? ZATO ŠTO SMO NAROD NAJSTARIJI, narod starosedelački ???
(nikol dz. femija, 28. septembar 2012 22:58)

otkud ti, molim te, ta glupost?

i, btw., ovo je internet - reakcija svih je ista, ti vikao ili ne.

nkadasnji jugosloven

pre 11 godina

A da to mozda ne znaci da je ovde atmosfera za hrvate bila daleko bolja nego sto je u Zagrebu ili Splitu bila za Srbe? Bobek, koga pominjes, je od Franje Tudjmana, posle raspada, dobio poziv da zivi u Zg. Uredno mu je nudjeno drzavljanstvo. On je to odbio i do kraja zivota, kroz sankcije i svu muku ostao u Beogradu. Sta ti to govori?

O tome kako je prisinacki iz Dinama oteran kao netaletovan da i ne pricam....

niki

pre 11 godina

Koja farsa od utakmice,same lige i drzave uopste... Samo mi mozemo da spajamo nespojivo,tj tzv bratstvo i jedinstvo,a javna je tajna da nas nikad nisu voleli zapadni susedi...

Skywalker

pre 11 godina

Dan pred proglasenje hrvatske nezavisnosti komentator, cini mi se Bozo Susec, ipak objektivan i priznaje da se ovakav jedanaesterac ne sudi. Svaka cast.