Alonso: Zaslužujemo direktno na SP

Španski fudbaler Ćabi Alonso rekao je da branilac titule ne bi trebalo da igra kvalifikacije za Svetsko prvenstvo već da se automatski plasira.

JT Izvor: B92, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Diskutabilno. Logično mi je i jedno i drugo. Recimo, repka osvoji neko odličje a za par meseci u kvalifikacije - to je glupavo da gluplje ne može biti. Ali ako treba da prođe 4 godine tu mi je normalno da budu kvalifikacije jer se ekipa može drastično da promeni. I nije tačno da ne brani titulu, već da to počinje od kvalifikacija.
  Dakle fudbal - da kvalifikacije,
  ostali sportovi koji imaju frekventnija takmičenja, vaterpolo, odbojka i sl. ne u kvalifikacije.
  To mi je najlogičnije.
   (Mirko, 5. septembar 2012 12:43)

  # Link komentara

 2. Apsolutno je u pravu!Isto bi trebalo da važi i za EP i za Olimpijadu i to u svakom kolektivnom sportu,da pobednik automatski stiče pravo na sledećem takmičenju,da brani trofej koji je osvojio.
  (Realno, 5. septembar 2012 11:51)

  # Link komentara

 3. To meni vec godinama nije jasno, kao i mnoga druga nebulozna pravila svetske i evropske fudbalske organizacije.
  To sto Alonso govori ce tek doboti na znacaju kada se prvi put bude dogodilo da osvajac prethodnog turnira ne bude imao priliku da brani trofej na narednom. To bi bila najveca sramota.
  U ligi sampiona su to lepo promenili, naravno tek od onog slucaja kada je Liverpul postao prvak Evrope a nije se kroz prvenstvo kvalifikovao za narednu LS. To se ove godine moglo dogoditi Celziju, ali sva sreca pa je su se neki ljudi urazumili. Sampion jednostavno mora da ucestvuje i ima priliku da brani trofej.
  (garymac, 5. septembar 2012 09:49)

  # Link komentara

 4. pravilo da se svetski prvak automatski kvalifikuje je ukinuto zarad popularizacije fudbala izvan evrope i južne amerike, pošto federacije ta 2 kontinenta ionako imaju previše predstavnika na svetskom prvenstvu. ovako neka npr. azijska reprezentacija dobije priliku da igra, otvaraju se nova tržišta, promoviše se sport i delu sveta gde inače ne bi, a svetski prvak se ionako kvalifikuje na račun neke osrednje evropske ili južnoameričke reprezentacije, čijim izostankom se ništa ne gubi.
   (mrmlj, 5. septembar 2012 08:40)

  # Link komentara

 5. E moj Alonso , što se nisi pobunio odmah po uvođeju tog pravila , nego sada kada ste postali svetski prvaci , pa morate da igrate kvalifikacije? Drugu bi ti pesmu pevao da su vas pobedili Holanđani.
  (Sole, 5. septembar 2012 01:40)

  # Link komentara

 6. pa naravno da su ukinuli prvenstveno zbog gledalaca sirom kontinenta odakle je prvak dolaze da ga gledaju, onda tv prava....
   (nikola f., 4. septembar 2012 23:51)

  # Link komentara

 7. E bas bi trebalo igrati kvalifikacije jer 4 godine su veliki period i ekipa se moze srozati.Mada u ovom slucaju Spanija je sigurna narednih 10 godina.
  (gile bl, 4. septembar 2012 23:36)

  # Link komentara

 8. istina.. mnogo dobar igrac,najbolji pas na svetu.
  (coa, 4. septembar 2012 23:34)

  # Link komentara

 9. Promena pravila, po kome je svetski prvak imao zagarantovano ucesce na sledecem svetskom prvenstvu, bila je jedna od najglupljih, najnelogicnijih i najnenormalnijih izuma koje je FIFA ikada lansirala. Brutalna i katastrofalna nepravda i demonstracija sile, zarad zadovoljenja ko zna kojih i cijih, garantovano, finansijskih interesa. Toliko nenormalna odluka da ju je nemoguce obrazloziti.
  (vrati na normalno, 4. septembar 2012 23:32)

  # Link komentara

 10. sto jes, jes
  (kembo ekoko, 4. septembar 2012 22:51)

  # Link komentara

 11. Svejedno vam kad cete se prosetati grupom kao da su prijateljske utakmice.
  (Donn, 4. septembar 2012 22:21)

  # Link komentara

 12. slazem se sa alonsom, cista glupost da se sampion kvalifikuje. to je samo jedan od pokusaja fife da izbace spaniju koristeci srecu.
   (stefan, 4. septembar 2012 22:19)

  # Link komentara

 13. slazem se
  (bane sine, 4. septembar 2012 22:19)

  # Link komentara

 14. u pravu je.... ali svejedno nadam se da ce odbraniti titulu jer su realno neprikosnoveni ovih godina,mada igraju malo smaracki fudbal
  (kmn, 4. septembar 2012 22:11)

  # Link komentara

 15. Ne razumem sta on vidi u igranju kvalifikacionih utakmica? ! Pa ako si svetski sampion to, sa stanovista kvaliteta ne bi trebalo biti problem! Drugo, tako bi bila nanesena ogromna steta i timu jer treba utakmice kroz koje se obnavlja i drzi formu a i finansijski.
  (nlo, 4. septembar 2012 22:11)

  # Link komentara