Petak, 31.08.2012.

23:18

Zvezdin Bordo: Novi Keln ili novi Strazbur?

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Zvezdin Bordo: Novi Keln ili novi Strazbur? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Milos BK

pre 11 godina

@ (runner, 1. septembar 2012 12:50) Ne znam koliko godina imas , ali reci cu ti jednu stvar , 25 godina ste drvili o vasem slavnom finalu protiv reala , pricali kako ste vi jedini finalisti sa ovih prostora,a onda vam je darko nabio kompleks...

vladimir

pre 11 godina

mnogo sta je receno nesto fakticki tacno ali kljucna postavka o harizmi robera prosineckog je tacna ali dinela je samo nevolju harizma je pokrila neznaje koje je ogromno prvenstveno takticko ren je najbolji primer a i nefci kad smo skoro prosli na sudije i 2 sanse ukupno u dvomecu sa omonijom govore da je robijevo neznanje ogronan neizdrzljiva sujeta i surevnjivost bila glavi problem u prethodne 2 godine bacene u vetar

Mika NS

pre 11 godina

Vrlo dobar tekst.
Izgleda ste svi izostavili utakmicu sa Bajernom iz Minhena u Ligi Evrope pre neku godinu, kada je Zvezda do 84.minuta vodila 2:1 i golovima u 89. i 94.minutu izgubila 2:3 na punoj Marakani...
Jednostavno nas mentalitet je to, uvek mislimo da je gotovo pre nego sto zaista jeste...

Krivolovov

pre 11 godina

@ Tolle, 2. septembar 2012 02:40
I kako se lepo to iz tvog komentara vidi, svako jutro kad se probudiš pomisliš kako bi lepo bilo da nije bilo tog najsmešnijeg autogola u istoriji, ni tog vraćanja lopte golmanu, ni tih pet pogođenih penala...
I onda se rasaniš i kažeš sam sebi "Ah kiselo grožđe" i onda ti je lakše

Krivolovov

pre 11 godina

@runner, 1. septembar 2012 12:50
Gde sam se to smejao vašem prolazu protiv Tromza?
Gde sam uopšte pomenuo Bari ili bilo šta do 91?
Gde sam uopšte pominjao vašu slavnu istoriju?
Tebi se neke stvari pričinjavaju, ali tako samo pokazuješ kakav si samo tipičan navijač Partizana i koliko te stalno brine šta se dešava sa Zvezdom. Meni lično nikad ne bi palo napamet da potrošim svojih 15tak minuta slobodnog vremena da pročitam neki ovakav tekst o tvom voljenom klubu, a kamoli da ga komentarišem.
Sad kad si već pokrenuo temu da ti objasnim:
Ovakvu prošlost koju si pročitao u ovom tekstu nikad, ali nikad, ne bih menjao za ovakvu vašu sadašnjost. Isto tako ne bi je manjao ni bilo ko ko navija za Forest ( to je jedini klub koji si pomenuo da može da se poredi sa Zvezdom po nečemu). Svako ko je to doživeo zna o čemu govorim, a i ti da si to doživeo ne bi pisao ovakve stvari.

Tolle

pre 11 godina

@"Mi za razliku od vas živimo u sadašnjosti a ne u prošlosti. Mi smo čitavih 25 godina pre vas igrali u finalu KEŠ pa vam to nismo nabijali na nos"
Vi ste ga igrali ali smo ga mi i osvojili. U tome je razlika izmedju vas i nas. Mi se dičimo pobedom i dičićemo se i za 25 godina a vi svojim porazom nema razloga da se dičite. 1991. Crvena Zvezda Šampion Evrope :D :)
(Crvena Zvezda Šampion Evrope, 1. septembar 2012 14:51)


Pa upravo vi velicate svoj poraz ovim tekstom i komentarima i zahvaljujete igracima na junackoj borbi.Mi se ne dicimo porazom u finalu, dicimo se fudbalom koji smo tada igrali i uspehom koji smo napravili, sa igracima iskljucivo iz svoje skole.Svakome objektivnom je jasno da je nas tim iz 1966. najjaci tim ikada na ovim prostorima.Ako vam je to sto ste prosli u finale najsmesnijim auto-golom ikada i to sto ste u finalu non-stop vracali loptu golmanu u ruke kako biste dosli do penala koje je u poslednjoj seriji resio covek koga ste, uz ko zna kakve mutne radnje, odvukli iz vec potpisanog predugovora sa Partizanom, ako vam je to za ponos i diku, samo se vi dicite.

Denko (po drugi put)

pre 11 godina

Nikad ni sam bio zvezdas ali normalno da sam navijao za crveno-bele (kako i za bilo kog drugog kluba bifse drzave) kad su igrali medjunarodne utakmice. Gledao sam Keln-Zvezna na TV-ekranima, imao sam svega 12 godina, naivan decak koji je strogo verovao nasim komentatorima. Umro sam od muke sto jedan nas tim na "neposten" nacin je izbacen iz kup uefa. Danas kad gledam isti snimak ne mogu da verujen na koji nacin je g. Pantic komentirao. Pa covek se totalno izgubio i gledaocima uglavnom prenosio sve pogresno. Kod prvog gola pet puta je rekao"Izasla je lopta, to se bobro videlo", za posle 2-3 minuta na ponovljeni snimak da prizna "Ipak je lopta bila na liniji". Kog treceg gola, pitam se dali g.Pantic zna sta je ustvari ofsajd. Gol cist ko suza a on lupa li lupa sva i svasta samo ne istinu. Bilo kako bilo, to je sport, danas pobedjujes, sutra gubis, danas imas srece, sutra peh. Zvezda tada je bila stvarno jaka, ali nasi tadasnji klubovi, koji su bili pojam za ovi danasnji, kao po pravilo su igrali veoma slabo u gostima.

Macko

pre 11 godina

Pa,ciganima samo je istorija i ostala...
(mire, 1. septembar 2012 04:20)
Dragi moj Mire, vi nemate ni istoriju ni sadasnjost ... nemate nista. Jad, beda i cemer od stadiona, navijaca, a tim je uvek bio nekako ... aj da kazem drugorazredni. Ja ne pamtim neku utakmicu u "romingu" sa kojom bi mogli da se pohvalite. Ne secam se da ste pobedili neki veliki klub u Evropi, a imam dosta godina.
Ako hocete da uzivate u igri, atmosferi ... pa nesto i da naucite,za vas 200-300 navijaca "patlidzana" ... naci ce se malo mesta na Marakani. Samo bez onih ruznih dresova .. molim te.

Zak

pre 11 godina

Nekadasnja Velika Zvezda proizvod je komunisticke Jugoslavije (Velike Srbije). Tadasnji sistem je omogucavao udbaskim strukturama da svojim polugama moci obezbedjuju tom klubu monopol slican onom koji je Steaua imala u causeskuovoj Rumuniji. Svaka slicnost uspeha iz osamdesetih godina proslog veka pomenutih timova je namerna.
Velike Srbije vise nema. Njene udbe (manje-vise) takodje. Kao ni Velike Zvezde.

CZV

pre 11 godina

Ovaj sto je napisao kako nisu nabijali 25. godina svoje finale KES-a.... Pa neznam bas, i te kako ste nabijali svima. Govorili ste kako ste moralni sampioni, da ste trebali da pobedite Real. Da ta utakmica sa slavnim Realom vredi vise nego sve tadasnje domace titule. Ali neka i trebate da se secate i da spominjete tu generaciju, to je bio najveci Partizanov tim. I veliki fudbaleri i sportisti, i Vas najveci uspeh. Srecno u Evropi to vam zelim, nemam razloga da budem na vas ljubomoran.

Denko

pre 11 godina

Zlatko, igrac koji dodaje loptu glavom je ispred onog igraca koji je prima (znaci vraca loptu nazad), u takvom slucaju igraci protivnicke ekipe ne igraju nikakvu ulogu, zato to nije ofsand. Drugim recima, uzmi jedan slucaj ovako: odbrana stoji 30m. ispred svog golmana, protivnicki napadac izdribla sme i nalazise oci u oci sa golmanu, u tom trenutku pridodaje se jos jedan njegov saigrac (sad su dva igraca sami ispred golmana), prvi igrac koji ima loptu u noge) recimo nalazi se na 5. od gola i doda loptu svome saugracu koji stoji na 11m. (znaci iza njega), to nije ofsajd. Ofsajd bi bio ako igrac koji dodaje loptu stoji iza onog igraca koji je prima (znaci u obrnutom slusaju)... Nadam se da si ukapirao...

Pegone

pre 11 godina

@Koliko partizanovce boli Zvezdina velicina to je cudo jedno. Jadni smo trenutno, a i maleri nas prate redovno, ali ne bih Zvezdu menjao ni za 100 Partizana i polupraznog JNA na evropskim utakmicama.
Bice dana, bice leta...
(sasa, 1. septembar 2012 01:55)

Pojedince ne boli, btw meni licno je vaznije da Zvezda i Partizan igraju u evropi i da mogu dogurati sto dalje.To vazi za svesportove odfudbala,kosarke,vaterpola itd.

Nevena Jovanovic Mihajlovic

pre 11 godina

Zvezda je odigrala 282 meca u evro-kupovima, od toga 108 u KES-u/LS. Ako dodamo nastupe u Mitropa Kupu (dva trofeja) imamo preko 300 meceva. Titula sampiona Evrope (Zvezda i jos 21 klub, Real Madrid, Barselona, Mancester J. Liverpul, Celzi, Bajern...), Interkontinentalni Kup, Finale UEFA KUPA 1979. polufinale KPK 1975. Jos 3 polufinala KES-a. Ukupno smo 16 puta prezimili u evropi. Da ne zaboravim mec za Super Kup Evrope, protiv Mancestera. Najveca nepravda, igrao se samo mec u engleskoj. Da nije tako, verovatno bi imali i treci veliki trofej. Eliminacije Real Madrida, Bajerna, Arsenala, Liverpula... Legende poput Dzajica, Mitica, Sekularca, Pizona, Piksija, Savicevica, Mihajlovica, Jugovica, Robija, Panceva, Stankovica, Vidica... Rekordnih 25 titula sampiona drzave, 24 Nacionalna Kupa.17 pobeda vise u duelima sa Partizanom. Najveci i najlepsi stadion u Srbiji, na kom je odigrano finale KES-a 1973. i finale EP Nemacka-Cehoslovacka. Gostovali Real Madrid, Bajern, Barselona, Arsenal, Liverpul, Milan... Pele, Maradona, Ronaldo... ZVEZDA U SRCU!

a

pre 11 godina

boze koliko navijaca partizana ovde, pa sta trazite na ovoj temi da vas pitam? zasto nema navijaca radnickog, vojvodine...? meni to govori samo jedno, da ste svi svesni da Zvezda krece ka vrhu, ponovo...

vi nikada niste bili relevantan faktor u fudbalu niti cete, vas je odredilo finale KES '66 kao gubitnike, isto kao sto je i nas finale '91 kao pobednike...

shvatite to vec jednom!

Crvena Zvezda Šampion Evrope

pre 11 godina

"Mi za razliku od vas živimo u sadašnjosti a ne u prošlosti. Mi smo čitavih 25 godina pre vas igrali u finalu KEŠ pa vam to nismo nabijali na nos"
Vi ste ga igrali ali smo ga mi i osvojili. U tome je razlika izmedju vas i nas. Mi se dičimo pobedom i dičićemo se i za 25 godina a vi svojim porazom nema razloga da se dičite. 1991. Crvena Zvezda Šampion Evrope :D :)

Las

pre 11 godina

Moram reci da je FKP daleko od iole ozbiljnih evropskih klubova, nisam zadovoljan ni igrom ni podrskom, svestan sam da iz kluba "curi" novac po licnim dzepovima, jer da nije tako, uz bar 100 miliona evra zarade u poslednjih 9 sezona (prodaja igrača, LŠ,...) morali bi smo da budemo bar tri puta jači,....
Sve to stoji, ali pročitati ovakav tekst, pa onda i vase komentare, samo je pokazatelj da ste mnogo emotivni i puni nade u ovom beznadju i bezizlazu u kome se nalazite!!!
Milojko "peni" u Kelnu, pa onda "tim koji je cinio okosnicu selekcije", pa potom "sedam poluvremena" (nije mi jasno zasto nije napisano "21 četvrtčasje"),...
Vi ste ljudi u ozbiljnom kanalu, dduzni ste do guse i preko guse, navijači vam upravljaju klubom, što možda i nije loše obzirom da je Lule alternativa... Uživajte u još jednom porazu!

mondo bizzarro

pre 11 godina

@Gogi
Ja mislim da niko nikad nije mislio da nas je sudija pokrao u Kelnu, osim Milojka.
Meni je potpuni hit kad cujem opravdanja za igrace u prenosu.
'Jeste kriv, ali nemojte mu zameriti'.

runner

pre 11 godina

(Krivolovov, 1. septembar 2012 09:22)
Mi za razliku od vas živimo u sadašnjosti a ne u prošlosti. Mi smo čitavih 25 godina pre vas igrali u finalu KEŠ pa vam to nismo nabijali na nos. Bilo pa prošlo. A što se sadašnje situacije sa FK Partizanom tiče možda mi od naše uprave, našeg trenera i naših fudbalera tražimo previše, jer se ne zadovoljavamo samo trofejima u JSL i pukim ulaskom u LŠ ili LE, što je, priznat ćeš, za vas nedosanjani san. Mi smo ne tako davno dogurali do 16-tine finala kupa UEFA ili ti LE pa nismo kukali zbog izgubljenog meča sa C(V)SK-a iz Moskve, tadašnjim osvajačem tog takmičenja, a ovaj se raspričao o vašem izgubljenom meču sa Strazburom kao da ste imali ekipu za ne znam kakva dela, a vi niste mogli da prođete grupnu fazu. Smejete se nam što smo izbacili Tromse, a vi ste sa "okosnicom" današnje reprezentacije, od istog tog protivnika glatko pukli 3:1. A to što je neki matori novinar, u slučaju Vukić, poistovetio Beograd sa Zvezdom ne znači ama baš ništa. Upitajte momke od 20-25 godina u Evropi da li znaju za Crvenu Zvezdu pa ćete saznati gorku istinu. Koliko se pamti nekadašnji Vašaš, Derbi Kaunti, Notingem Forest ili splitski Hajduk toliko se pamti i Zvezda.

Zlatko

pre 11 godina

Sad sam prvi put video snimak utakmice iz Kelna. Zamolio bih starije poznavaoce fudbala da odgovore, mislim na one koji su gledali u to vreme. Kako je moguće da treći gol nije sviran ofsajd? Igrač glavom dodaje loptu drugom igraču po liniji 5m a odbrana stoji na 11. Kod centaršuta nema ofsajda, ali nastavak akcije. Pa nije u pitanju metar, pola koraka ili nešto približno, bilo je "zlatne trojke" u petercu.

Real Deal

pre 11 godina

Ovaj Zvezdin tim lošiji je od tima iz 2005. Svako poređenje fudbala u Srbiji pre i posle raspada Jugoslavije je smešno. Tada smo bili šesta ili sedam liga u Evropi, 25 miliona stanovnika. Dva glavna problema su nedostatak kvaliteta i mentalitet. Nisam skoro video srpski tim da tako trči i seče lopte na sredini, kao Zvezda u prvih 135 minuta sa Bordoom. Ali, čim krenu da razvijaju polukontru, vidi se da ne znaju: pogrešni pasovi, trčanje ka igraču, lopta im beži... Mučno je gledati kako dobar posao na sredini i odbrani pada u vodu zbog elementarnih fudbalskih elemenata. Što se tiče mentaliteta, dok smo igrali pošteno imali smo i sreće. Čim je počelo kalkulisanje (od početka 2. poluvremena u revanšu) sve je počelo da tone. Od 45. do 52. minuta Zvezdini igrači su tri puta nekontrolisano izbacili loptu sa svoje polovine, Bajković je odugovlačio kod izvođenja gol auta, u panici u 16 m, bilo je i napucavanje u ruku, koje je sudija trebalo da svira jer je igrač Bordoa šutirao u gol. Sve to za 6 minuta, samo zato što su u svojim glavama hteli da sačuvaju jedan gol predeosti. I budimo iskreni, Zvezdin prvi gol je neregularan, to je bio poklon od Boga i sudije.

NNN

pre 11 godina

Dobar tekst, ali deo u vezi kelna je jako manjkav!
To ispadanje od Kelna mi je bio najnesrećniji dan u životu, sve dok mi nije umrla baka 10 godina kasnije.
Zvezda je u to vreme bila jedna od najjačih ekipa u Evropi (možda i najjača, imali smo Piksija na vrhuncu karijere). U Beogradu je Savićeviću poništen jedan gol (uz dosta grubu igru Nemaca koja je tolerisana). U kelnu, kod 0:0 nije sviran najočigledniji mogući penal za nas - Savićević je na manje od metar od praznog gola povučen s leđa ("pocepao mu je dres" - rekao bi Milojko), samo je trebalo da ubaci loptu u prazan gol, jednostavno nije bilo razloga da "simulira" faul - tad se nisu davali crveni kartoni za takve prekršaje. Takođe i 1. i 3. gol kelna su najblaže rečeno sumnjivi, kod prvog je lopta izašla van terena kod centar šuta, a kod 3. je mogao da se svira ofsajd (nama je takav poništan u Beogradu). Takođe nije tačno da je Zvezda posle te utakmice dovela Belodedića (tada, uz Barezija, najboljeg odbrambenog igrača Evrope). Belodedić je početkom '89. pobegao iz Rumunije u Zvezdu i još je na snazi bila jednogodišnja zabrana (isticala je u januaru '90.). keln je tad bio jak k'o zemlja, završili su iz Bajerna, a u kupu UEFA ispali tesno od Juventusa, koji je kasnije i osvojio to takmičenje. Nikada neću prežaliti što nisam gledao finale evrokupa na Marakani (tad se finale kupa UEFA igralo na dve utakmice).

Lazaroni

pre 11 godina

Samo se njeni porazi veličaju, svi ostali su jad i čemer svekolikog srpskog fudbala.

Rečenica koja je srž problema,bravo majstore.

Gogi

pre 11 godina

Evo prvi put pogledah ovu tekmu sa Kelnom i ne mogu da ne primetim Milojka i njegovo cuveno kukanje na sudije.I prvi i treci gol Kelna cisti ko suza al on kuka li kuka...Da pitam ove starije navijace Zvezde koji se secaju ove tekme jel i sada posle 23 godine mislite da vas je sudija pokrao...

danguba

pre 11 godina

Kuda dalje? Preduslov za bilo kakav razvoj su stabilne finansije, a da bi se do njih došlo, treba privući pažnju sponzora ili nekim vanserijskim rezultatom ili jakom ligom. Tradicija sama nije dovoljna, a zadnjih godina je napravljena velika stvar povratkom navijača na stadion.
Pod jakom ligom mislim na regionalno takmičenje, gdje bi mladi igrači kroz veći broj jakih i tenzijama nabijenih utakmica, sticali neophodno iskustvo za evropska takmičenja. Takva liga bi automatski privukla veći broj sponzora, a vjerujem da bi bilo novca i od TV prava. Po formiranju bi bila već u rangu sa Belgijskom ili čak Holandskom ligom, a nakon izvjesnih ulaganja mogli bi dospjeti među 7-8 najatraktivnijih evropskih takmičenja.
S obzirom da takav model takmičenja nije realan barem u narednih 5 godina, nadam se jakoj Vojvodini, Napreteku, Radničkom, Spartaku..., jer bez njih nema ni jake Zvezde.

Krivolovov

pre 11 godina

@ runner, 1. septembar 2012 07:04
Hmmm da zaboravljena.
Možda su zato prilikom prelaska Vukića u Lirs Belgijske novine pisali kako je došao iz Beograda iz Crvene Zvezde. Šta će siroti kad za neki drugi klub nisu ni čuli. Ali nema veze vi se i dalje vodite tim Kubertenovskim načelima.
Što se para tiče samo brinete koliko mi imamo i od koga smo ih dobili, što ne brineš gde su nestale pare od silnih vaših rasprodatih igrača ili pare od plasmana u lige šampiona i lige evrope. Ne videh nešto niti neke nove kvalitetne igrače, niti dobrog trenera, a o vašoj igri od početka sezone ne bih trošio reči. To najbolje sami pokažete koliko vas dođe na stadion (više vas je u četvrtak na ovom sajtu komentarisalo poraz Zvezde nego što vas je bilo na utakmici), a i to što vas dođe više zviždi i psuje igrače nego što navija za sopstveni klub.

raša

pre 11 godina

Iskreno mi je bilo zao kao partizanovcu kad je i kako zvezda izgubila od Bordoa ali ovo kukanje i ovo sa "180 min odlicnog fudbala" je iritantno. Vise mi nije zao.

kimiko

pre 11 godina

Nema velikih timova bez svog Bordo-a, Kelna... Pravi navijac u viteskom i casnom porazu uvek prepozna i buducu pobedu,a svoj klub jos vise voli.Za igraca, veca pohvala ne postoji. Kako ce se samo sve vratiti ovim mladim momcima,za sva ona njihova tuzna lica. To ce tek biti prica...

Pera

pre 11 godina

I Keln i Strazbur su bili dobri pokazatelji na kom putu je Crvena Zvezda bila kao klub i tim. Pre 23 godine to je bio put na bolje, a Keln je bio samo pokazatelj da tim jos uvek nije bio spreman. Strazbur je bio samo jedan od mnogobrojnih pokazatelja da Zvezda propada, zajedno sa srpskim fudbalom (i sportom uopste).
Bilo bi lepo da ova utakmica u Bordou za deset godina bude proglasena pocetkom ponovnog uspona, ali realno, iz ove perspektive, tesko da znaci ista vise od samo jedne propustene sanse da glava ispliva iz mulja makar na kratko.

runner

pre 11 godina

Ovaj tim je odigravši jednu utakmicu odjednom postao "veličanstven". Tim koji čitavih 270 min nije uspeo da da gol, a i ova dva otpatka protiv Bordoa dali su bekovi. I dan danas, kao i za vreme SFRJ, se novinari upinju iz petnih žila da Zvezdinom timu daju oreol velikana i pobednika. Samo se njeni porazi veličaju, svi ostali su jad i čemer svekolikog srpskog fudbala. Pisac kaže da je njen tim iz 2005 godine okosnica reprezentacije, e pa vidimo kakva nam je reprezentacija. U ovoj zemlji angažovalo se i kljuso i repato da podigne ovog fudbalskog mrtvaca, od političara, sponzora, menadžera i novinara do FSS, jer odkud timu koji grca u dugovima, koji godinama nije iznedrio i prodao igrača za čestit novac, mogućnost da kupi kompletnu mladu reprezentaciju ove zemlje i još pride neke inostrane fudbalere, dok drugi nisu u stanju da, i pored unosne prodaje svojih igrača, sastave kraj s krajem? No,istina u fudbalskoj Evropi je sasvim drugčija, ma koliko to bolno za delije bilo, Crvena Zvezda je jednostavno zaboravljena.

firer

pre 11 godina

Sjajan tekst...
Plakali smo od tuge zbog ispadanja,ali i od srece zbog dobre i hrabre igre...
I Maksa i Bajko su dali sve od sebe,fudbal je takav.....
Jedva cekam nedelju da pozdravim ove hrabre momke.....
Bravo,Zvezdo....

Neko

pre 11 godina

@(snoop lion, 1. septembar 2012 01:17)
Ili namerno izvlacis iz kontesta ili ne kontas prosirene recenice.
" U takvim okolnostima nema mnogo pitanja šta je cilj – sve osim titule biće izraziti neuspeh, ali pravi test biće sledeće leto i borba za mesto u Ligi šampiona. "
Dakle covek govori o ocekivanjima zvezde za narednih 12 meseci. Titula se ocekuje (ne podrazumeva, nego ocekuje - ima razlike) a pravi test za tim ce biti (potencijalna) liga sampiona. Mislim da je i prvacima jasno sta je pisac hteo da kaze.
To ko je prvi u ovoj nasoj jadnoj ligi ne znaci nista osim tog mesta u kvalifikacijama za LS. Pravo merilo nasim timovima je Evropa, a tamo nazalost zaostajemo debelo.

nbcz

pre 11 godina

Da li neko od nas razmatra opciju da procita ovoliki text o njima? Koliko treba biti u problemu sa sopstvenim identitetom da bi se bavio time?
U ovoj zemlji je oduvek bio jedan veliki klub, i kad je zemlja bila tri puta veca. Nema tog samoubedjivanja koje to moze promeniti.
Vi dole na travi, hvala za ovaj i prosli cetvrtak. To je Zvezda.

robi/sale

pre 11 godina

ovaj tekst je tacan,sjajan..."izgledalo je da se sve kockice Zvezdinog vaskrsnuća slažu"..."iz kluba već otići svi akteri strazburske drame"...slazem se sa navedenim,pogodovo za robija i jankovica...mislim da bi mnoge stvari bile drugacije da prodjosmo stazburg,joj onaj gol...talentovana ekipa nema sta..posle toga bas ponor,pravi ponor...glavna lekcija sada mislim da nazalost nece biti naucena,jer iako se i u tekstu pominje,niko je dovoljno ne reflektuje...cak i kad se stvori dobra igra nasih(zvezda,partizan,reprezentacija)kukavicluk i panika ostaju poslednjih nekoliko godina...da li odmah na pocetku velikog meca sa greskama u jednostavnom pasu,prijemu koje pre ne prave nikada ili kada damo ili primimo gol,uglavnom damo,sa nepotrebnim povlacenjem,panikom,umesto da se bore kao i do datog gola jer ocigledno mogu...to se sad zvezdi dogodilo,cim smo dali gol ja sam znao sta sledi u drugom..a da su nastavili po istom prosli bi..da je ostalo 0:0,povukli bi se posle 70 m. pa bi svi rekli da nemaju snage,a ustvari je panika...partizan-anderleht ista situacija,samo se partizan provukao,a mogao je i bez provlacenja,samo da je nastavio muski,posle je to platio ispadanjem od genka i samroka!

One night in May

pre 11 godina

a smijali ste se prosle sezone suzama mladog ninkovica, posle jednog od derbija!
eto sad placite, a ninkovic ce da igra protiv intera.
(bobo, 1. septembar 2012 00:59)

Neka igra protiv Intera, posle derbija ce opet da place.

A za onog lika sto napisa "rezervni sastav Bordoa", ne kapiram sto se javljas na fudbalsku vest kad ocigldno ne pratis fudbal???

Koji je to rezervni igrac igrao protiv Zvezde? Pogledaj sastav sa Parka princeva (dakle, stadion Pari Sen Zermena, kad vec ne pratis fudbal, pa moram i ovo da pisem), pogledaj sastav protiv Rena...

Taj Bordo je od poslednjih devet utakmica u Ligi 1 dobio osam, a tu jednu nesrecnu neresenu igrao je sa PSZ-om na Parku princeva (videti prethodno objasnjenje).

Taj Bordo je klasu i po ispred Zvezde, al' im nismo dozvolili da to i pokazu u dvomecu (da se igra sest meceva, verovatno bi bilo vrlo uocljivo).

Drzi se ti BSK-a, tu je spektakl garantovan...a onda stize mocni Nefci...da objasni...

sledece godine,mozda

pre 11 godina

kakve gluposti,ovde sam prestao da citam :

i čak sedam uzastopnih poluvremena bez primljenog gola protiv solidne Omonije i kvalitetnog Bordoa.

a sta bi sa 6 gola od belorusa to se ne racuna ili sta? e sedam uzastopnih poluvremena pa to samo vi mozete da brojite c,c,c,c,c,c....

veerghoen

pre 11 godina

Vlada Novakovic izuva iz cipele! Svaka ti cast majstore, alal vera. Ovaj tekst bi trebalo da procitaju svi, a narocito Topalovici iz Humske ulice.

snoop lion

pre 11 godina

Cemu ovaj nepotrebni hvalospev i propaganda?Da je covek koji je pisao nosen samo navijackim strastima dokazuje ova recenica "ali pravi test biće sledeće leto i borba za mesto u Ligi šampiona. " Odakle gospodinu te informacije?Zasto ne Partizan?Zasto ne Vojvodina?Ja razumem srpski mentalitet,ljudi vole da tuguju pa se od jednog herojskog poraza pravi prica dok se od uspeha prave teorije zavere,Vojvodina je izgubila na isti nacin ali niko nije napisao neki tekst o tome,ja znam da Zvezda ima vise navijaca ali od B92 ne ocekujem podilazenje vecoj grupi vec objektivno izvestavanje bez navijacke obojenosti.Clanak je odlican ali za Zvezdin sajt i 1000000 ne preporucujem na ovaj komentar nece promeniti to a vi prihvatite kritiku.

Trance

pre 11 godina

Ostala je samo video kaseta... (Kontraš, 01. septembar 2012 01:02)

...dvocasvni tekst posvecen porazu...slavite poraz i velicate igrace koji su igrali sa slabo motivisanim rezervnim timom Bordoa koji je igrao velik deo utakmice sa igracem manje...ma uzivajte..uzivam i ja iskreno (Kaznena ekspedicija, 01. septembar 2012 00:56)p

evo ih misevi..

MC DOnald

pre 11 godina

a smijali ste se prosle sezone suzama mladog ninkovica, posle jednog od derbija!
eto sad placite, a ninkovic ce da igra protiv intera.
(bobo, 1. septembar 2012 00:59)

Suze posle prilicno nebitnog derbija govori koliko vas boli poraz od Crvene Zvezde. A sto ce mali da igra protiv Intera?! Pa sta? Jos vise ce da place kad ga napune...

iskustvo

pre 11 godina

ovo je potpuno nebitan trenutak u istoriji crvene zvezde jer njenu buducnost nece odrediti ni ka ponoru ni ka vaskrsnucu, jer je njena sudbina odredjena u poslednjih dvadesetak godina, a narocito u poslednjih nekoliko. Nema para za velika dela, nema talenata u ovoj skracenoj zemlji, nema nicega od cega bi se napravio solidan evropski klub ne samo u zvezdi i oko nje nego i u komsiluku. Jasno je za koga navija pisac teksta pa se zato sve sto je ostrasceno iz ljubavi napisao moze prepoznati kao puki san, ili sta bi bilo kad bi bilo. Uporedjivati ovaj promasaj u Bordou sa promasajem u Kelnu je podjednako besmislen kao i uporedjivanje tima zvezde iz 1989. i ovog sada, kao i uporedjivanje vremena iz 1989. i ovog sadasnjeg kako u evropi tako i kod nas(bio sam licno na toj utakmici u beogradu). Za titulu se inace pitaju i drugi, kao i za plasman u ligu sampiona "sledece sezone", s njihov spisak pocinje sa partizanom a nastavlja se apoelom, strazburom, bordoom, remsom, cska kijev, tromzeom, liberecom i mnogim jos jacim timovima. Lepo sanjajte.

sasa

pre 11 godina

Koliko partizanovce boli Zvezdina velicina to je cudo jedno. Jadni smo trenutno, a i maleri nas prate redovno, ali ne bih Zvezdu menjao ni za 100 Partizana i polupraznog JNA na evropskim utakmicama.
Bice dana, bice leta...

paja

pre 11 godina

kako se iznerviram dok gledam silne poraze u zadnjim minutima a onda se setim da nas je sreca pogledala 91 i da to za nista ne bih menjao!

Petar

pre 11 godina

Sjajan tekst, samo jedna primedba:

"Uprkos odlasku nesumnjive prve zvezde tadašnjeg tima Dragana Stojkovića, ujednačenija ekipa uspela je ono što niko iz ovih krajeva pre toga nije (a verovatno nikada i neće) "

Ne postoji geografska klasifikacija po kojoj Steaua, odnosno Bukurest, nije u ovim krajevima!

Saša Miličić, Banja Luka

pre 11 godina

Majstore, svaka ti čast! Odavno nisam pročitao ovakav tekst! Ne samo u sportskoj nego i u bilo kojoj drugoj sferi novinarstva: od političkog do finansijskog / ekonomskog izvještavanja! Ovako lijepo nabrojati činjenice (istorijske), analizirati ih i upakovati u jednu cijelinu, dati realan pogled na buducnost jedne organizacije, moze samo majstor svog zanata. Da, jesam ZVEZDAŠ (ciganin) , ali bih ti skinuo kapu i da si sve ovako napisao za ove "druge", što su niže ispod nas, gledano geografski ali i sportski....

Kaznena ekspedicija

pre 11 godina

...dvocasvni tekst posvecen porazu...slavite poraz i velicate igrace koji su igrali sa slabo motivisanim rezervnim timom Bordoa koji je igrao velik deo utakmice sa igracem manje...ma uzivajte..uzivam i ja iskreno

One night in May

pre 11 godina

14 proleca do '89! Ma daj, je l' me neko zeza?!

Svi ostali sa Balkana toliko nece zajedno skupiti do sledeceg prolaska Halejeve komete...

Ako stvarno mogu da igraju ovako kao protiv Bordoa i meceve u domacem prvenstvu, necu ni izlaziti sa stadiona.

Saša Miličić, Banja Luka

pre 11 godina

Majstore, svaka ti čast! Odavno nisam pročitao ovakav tekst! Ne samo u sportskoj nego i u bilo kojoj drugoj sferi novinarstva: od političkog do finansijskog / ekonomskog izvještavanja! Ovako lijepo nabrojati činjenice (istorijske), analizirati ih i upakovati u jednu cijelinu, dati realan pogled na buducnost jedne organizacije, moze samo majstor svog zanata. Da, jesam ZVEZDAŠ (ciganin) , ali bih ti skinuo kapu i da si sve ovako napisao za ove "druge", što su niže ispod nas, gledano geografski ali i sportski....

paja

pre 11 godina

kako se iznerviram dok gledam silne poraze u zadnjim minutima a onda se setim da nas je sreca pogledala 91 i da to za nista ne bih menjao!

One night in May

pre 11 godina

14 proleca do '89! Ma daj, je l' me neko zeza?!

Svi ostali sa Balkana toliko nece zajedno skupiti do sledeceg prolaska Halejeve komete...

Ako stvarno mogu da igraju ovako kao protiv Bordoa i meceve u domacem prvenstvu, necu ni izlaziti sa stadiona.

Trance

pre 11 godina

Ostala je samo video kaseta... (Kontraš, 01. septembar 2012 01:02)

...dvocasvni tekst posvecen porazu...slavite poraz i velicate igrace koji su igrali sa slabo motivisanim rezervnim timom Bordoa koji je igrao velik deo utakmice sa igracem manje...ma uzivajte..uzivam i ja iskreno (Kaznena ekspedicija, 01. septembar 2012 00:56)p

evo ih misevi..

One night in May

pre 11 godina

a smijali ste se prosle sezone suzama mladog ninkovica, posle jednog od derbija!
eto sad placite, a ninkovic ce da igra protiv intera.
(bobo, 1. septembar 2012 00:59)

Neka igra protiv Intera, posle derbija ce opet da place.

A za onog lika sto napisa "rezervni sastav Bordoa", ne kapiram sto se javljas na fudbalsku vest kad ocigldno ne pratis fudbal???

Koji je to rezervni igrac igrao protiv Zvezde? Pogledaj sastav sa Parka princeva (dakle, stadion Pari Sen Zermena, kad vec ne pratis fudbal, pa moram i ovo da pisem), pogledaj sastav protiv Rena...

Taj Bordo je od poslednjih devet utakmica u Ligi 1 dobio osam, a tu jednu nesrecnu neresenu igrao je sa PSZ-om na Parku princeva (videti prethodno objasnjenje).

Taj Bordo je klasu i po ispred Zvezde, al' im nismo dozvolili da to i pokazu u dvomecu (da se igra sest meceva, verovatno bi bilo vrlo uocljivo).

Drzi se ti BSK-a, tu je spektakl garantovan...a onda stize mocni Nefci...da objasni...

sasa

pre 11 godina

Koliko partizanovce boli Zvezdina velicina to je cudo jedno. Jadni smo trenutno, a i maleri nas prate redovno, ali ne bih Zvezdu menjao ni za 100 Partizana i polupraznog JNA na evropskim utakmicama.
Bice dana, bice leta...

veerghoen

pre 11 godina

Vlada Novakovic izuva iz cipele! Svaka ti cast majstore, alal vera. Ovaj tekst bi trebalo da procitaju svi, a narocito Topalovici iz Humske ulice.

snoop lion

pre 11 godina

Cemu ovaj nepotrebni hvalospev i propaganda?Da je covek koji je pisao nosen samo navijackim strastima dokazuje ova recenica "ali pravi test biće sledeće leto i borba za mesto u Ligi šampiona. " Odakle gospodinu te informacije?Zasto ne Partizan?Zasto ne Vojvodina?Ja razumem srpski mentalitet,ljudi vole da tuguju pa se od jednog herojskog poraza pravi prica dok se od uspeha prave teorije zavere,Vojvodina je izgubila na isti nacin ali niko nije napisao neki tekst o tome,ja znam da Zvezda ima vise navijaca ali od B92 ne ocekujem podilazenje vecoj grupi vec objektivno izvestavanje bez navijacke obojenosti.Clanak je odlican ali za Zvezdin sajt i 1000000 ne preporucujem na ovaj komentar nece promeniti to a vi prihvatite kritiku.

nbcz

pre 11 godina

Da li neko od nas razmatra opciju da procita ovoliki text o njima? Koliko treba biti u problemu sa sopstvenim identitetom da bi se bavio time?
U ovoj zemlji je oduvek bio jedan veliki klub, i kad je zemlja bila tri puta veca. Nema tog samoubedjivanja koje to moze promeniti.
Vi dole na travi, hvala za ovaj i prosli cetvrtak. To je Zvezda.

Nevena Jovanovic Mihajlovic

pre 11 godina

Zvezda je odigrala 282 meca u evro-kupovima, od toga 108 u KES-u/LS. Ako dodamo nastupe u Mitropa Kupu (dva trofeja) imamo preko 300 meceva. Titula sampiona Evrope (Zvezda i jos 21 klub, Real Madrid, Barselona, Mancester J. Liverpul, Celzi, Bajern...), Interkontinentalni Kup, Finale UEFA KUPA 1979. polufinale KPK 1975. Jos 3 polufinala KES-a. Ukupno smo 16 puta prezimili u evropi. Da ne zaboravim mec za Super Kup Evrope, protiv Mancestera. Najveca nepravda, igrao se samo mec u engleskoj. Da nije tako, verovatno bi imali i treci veliki trofej. Eliminacije Real Madrida, Bajerna, Arsenala, Liverpula... Legende poput Dzajica, Mitica, Sekularca, Pizona, Piksija, Savicevica, Mihajlovica, Jugovica, Robija, Panceva, Stankovica, Vidica... Rekordnih 25 titula sampiona drzave, 24 Nacionalna Kupa.17 pobeda vise u duelima sa Partizanom. Najveci i najlepsi stadion u Srbiji, na kom je odigrano finale KES-a 1973. i finale EP Nemacka-Cehoslovacka. Gostovali Real Madrid, Bajern, Barselona, Arsenal, Liverpul, Milan... Pele, Maradona, Ronaldo... ZVEZDA U SRCU!

MC DOnald

pre 11 godina

a smijali ste se prosle sezone suzama mladog ninkovica, posle jednog od derbija!
eto sad placite, a ninkovic ce da igra protiv intera.
(bobo, 1. septembar 2012 00:59)

Suze posle prilicno nebitnog derbija govori koliko vas boli poraz od Crvene Zvezde. A sto ce mali da igra protiv Intera?! Pa sta? Jos vise ce da place kad ga napune...

sledece godine,mozda

pre 11 godina

kakve gluposti,ovde sam prestao da citam :

i čak sedam uzastopnih poluvremena bez primljenog gola protiv solidne Omonije i kvalitetnog Bordoa.

a sta bi sa 6 gola od belorusa to se ne racuna ili sta? e sedam uzastopnih poluvremena pa to samo vi mozete da brojite c,c,c,c,c,c....

runner

pre 11 godina

Ovaj tim je odigravši jednu utakmicu odjednom postao "veličanstven". Tim koji čitavih 270 min nije uspeo da da gol, a i ova dva otpatka protiv Bordoa dali su bekovi. I dan danas, kao i za vreme SFRJ, se novinari upinju iz petnih žila da Zvezdinom timu daju oreol velikana i pobednika. Samo se njeni porazi veličaju, svi ostali su jad i čemer svekolikog srpskog fudbala. Pisac kaže da je njen tim iz 2005 godine okosnica reprezentacije, e pa vidimo kakva nam je reprezentacija. U ovoj zemlji angažovalo se i kljuso i repato da podigne ovog fudbalskog mrtvaca, od političara, sponzora, menadžera i novinara do FSS, jer odkud timu koji grca u dugovima, koji godinama nije iznedrio i prodao igrača za čestit novac, mogućnost da kupi kompletnu mladu reprezentaciju ove zemlje i još pride neke inostrane fudbalere, dok drugi nisu u stanju da, i pored unosne prodaje svojih igrača, sastave kraj s krajem? No,istina u fudbalskoj Evropi je sasvim drugčija, ma koliko to bolno za delije bilo, Crvena Zvezda je jednostavno zaboravljena.

firer

pre 11 godina

Sjajan tekst...
Plakali smo od tuge zbog ispadanja,ali i od srece zbog dobre i hrabre igre...
I Maksa i Bajko su dali sve od sebe,fudbal je takav.....
Jedva cekam nedelju da pozdravim ove hrabre momke.....
Bravo,Zvezdo....

iskustvo

pre 11 godina

ovo je potpuno nebitan trenutak u istoriji crvene zvezde jer njenu buducnost nece odrediti ni ka ponoru ni ka vaskrsnucu, jer je njena sudbina odredjena u poslednjih dvadesetak godina, a narocito u poslednjih nekoliko. Nema para za velika dela, nema talenata u ovoj skracenoj zemlji, nema nicega od cega bi se napravio solidan evropski klub ne samo u zvezdi i oko nje nego i u komsiluku. Jasno je za koga navija pisac teksta pa se zato sve sto je ostrasceno iz ljubavi napisao moze prepoznati kao puki san, ili sta bi bilo kad bi bilo. Uporedjivati ovaj promasaj u Bordou sa promasajem u Kelnu je podjednako besmislen kao i uporedjivanje tima zvezde iz 1989. i ovog sada, kao i uporedjivanje vremena iz 1989. i ovog sadasnjeg kako u evropi tako i kod nas(bio sam licno na toj utakmici u beogradu). Za titulu se inace pitaju i drugi, kao i za plasman u ligu sampiona "sledece sezone", s njihov spisak pocinje sa partizanom a nastavlja se apoelom, strazburom, bordoom, remsom, cska kijev, tromzeom, liberecom i mnogim jos jacim timovima. Lepo sanjajte.

Kaznena ekspedicija

pre 11 godina

...dvocasvni tekst posvecen porazu...slavite poraz i velicate igrace koji su igrali sa slabo motivisanim rezervnim timom Bordoa koji je igrao velik deo utakmice sa igracem manje...ma uzivajte..uzivam i ja iskreno

Neko

pre 11 godina

@(snoop lion, 1. septembar 2012 01:17)
Ili namerno izvlacis iz kontesta ili ne kontas prosirene recenice.
" U takvim okolnostima nema mnogo pitanja šta je cilj – sve osim titule biće izraziti neuspeh, ali pravi test biće sledeće leto i borba za mesto u Ligi šampiona. "
Dakle covek govori o ocekivanjima zvezde za narednih 12 meseci. Titula se ocekuje (ne podrazumeva, nego ocekuje - ima razlike) a pravi test za tim ce biti (potencijalna) liga sampiona. Mislim da je i prvacima jasno sta je pisac hteo da kaze.
To ko je prvi u ovoj nasoj jadnoj ligi ne znaci nista osim tog mesta u kvalifikacijama za LS. Pravo merilo nasim timovima je Evropa, a tamo nazalost zaostajemo debelo.

Milos BK

pre 11 godina

@ (runner, 1. septembar 2012 12:50) Ne znam koliko godina imas , ali reci cu ti jednu stvar , 25 godina ste drvili o vasem slavnom finalu protiv reala , pricali kako ste vi jedini finalisti sa ovih prostora,a onda vam je darko nabio kompleks...

Pera

pre 11 godina

I Keln i Strazbur su bili dobri pokazatelji na kom putu je Crvena Zvezda bila kao klub i tim. Pre 23 godine to je bio put na bolje, a Keln je bio samo pokazatelj da tim jos uvek nije bio spreman. Strazbur je bio samo jedan od mnogobrojnih pokazatelja da Zvezda propada, zajedno sa srpskim fudbalom (i sportom uopste).
Bilo bi lepo da ova utakmica u Bordou za deset godina bude proglasena pocetkom ponovnog uspona, ali realno, iz ove perspektive, tesko da znaci ista vise od samo jedne propustene sanse da glava ispliva iz mulja makar na kratko.

NNN

pre 11 godina

Dobar tekst, ali deo u vezi kelna je jako manjkav!
To ispadanje od Kelna mi je bio najnesrećniji dan u životu, sve dok mi nije umrla baka 10 godina kasnije.
Zvezda je u to vreme bila jedna od najjačih ekipa u Evropi (možda i najjača, imali smo Piksija na vrhuncu karijere). U Beogradu je Savićeviću poništen jedan gol (uz dosta grubu igru Nemaca koja je tolerisana). U kelnu, kod 0:0 nije sviran najočigledniji mogući penal za nas - Savićević je na manje od metar od praznog gola povučen s leđa ("pocepao mu je dres" - rekao bi Milojko), samo je trebalo da ubaci loptu u prazan gol, jednostavno nije bilo razloga da "simulira" faul - tad se nisu davali crveni kartoni za takve prekršaje. Takođe i 1. i 3. gol kelna su najblaže rečeno sumnjivi, kod prvog je lopta izašla van terena kod centar šuta, a kod 3. je mogao da se svira ofsajd (nama je takav poništan u Beogradu). Takođe nije tačno da je Zvezda posle te utakmice dovela Belodedića (tada, uz Barezija, najboljeg odbrambenog igrača Evrope). Belodedić je početkom '89. pobegao iz Rumunije u Zvezdu i još je na snazi bila jednogodišnja zabrana (isticala je u januaru '90.). keln je tad bio jak k'o zemlja, završili su iz Bajerna, a u kupu UEFA ispali tesno od Juventusa, koji je kasnije i osvojio to takmičenje. Nikada neću prežaliti što nisam gledao finale evrokupa na Marakani (tad se finale kupa UEFA igralo na dve utakmice).

a

pre 11 godina

boze koliko navijaca partizana ovde, pa sta trazite na ovoj temi da vas pitam? zasto nema navijaca radnickog, vojvodine...? meni to govori samo jedno, da ste svi svesni da Zvezda krece ka vrhu, ponovo...

vi nikada niste bili relevantan faktor u fudbalu niti cete, vas je odredilo finale KES '66 kao gubitnike, isto kao sto je i nas finale '91 kao pobednike...

shvatite to vec jednom!

kimiko

pre 11 godina

Nema velikih timova bez svog Bordo-a, Kelna... Pravi navijac u viteskom i casnom porazu uvek prepozna i buducu pobedu,a svoj klub jos vise voli.Za igraca, veca pohvala ne postoji. Kako ce se samo sve vratiti ovim mladim momcima,za sva ona njihova tuzna lica. To ce tek biti prica...

Crvena Zvezda Šampion Evrope

pre 11 godina

"Mi za razliku od vas živimo u sadašnjosti a ne u prošlosti. Mi smo čitavih 25 godina pre vas igrali u finalu KEŠ pa vam to nismo nabijali na nos"
Vi ste ga igrali ali smo ga mi i osvojili. U tome je razlika izmedju vas i nas. Mi se dičimo pobedom i dičićemo se i za 25 godina a vi svojim porazom nema razloga da se dičite. 1991. Crvena Zvezda Šampion Evrope :D :)

Krivolovov

pre 11 godina

@ runner, 1. septembar 2012 07:04
Hmmm da zaboravljena.
Možda su zato prilikom prelaska Vukića u Lirs Belgijske novine pisali kako je došao iz Beograda iz Crvene Zvezde. Šta će siroti kad za neki drugi klub nisu ni čuli. Ali nema veze vi se i dalje vodite tim Kubertenovskim načelima.
Što se para tiče samo brinete koliko mi imamo i od koga smo ih dobili, što ne brineš gde su nestale pare od silnih vaših rasprodatih igrača ili pare od plasmana u lige šampiona i lige evrope. Ne videh nešto niti neke nove kvalitetne igrače, niti dobrog trenera, a o vašoj igri od početka sezone ne bih trošio reči. To najbolje sami pokažete koliko vas dođe na stadion (više vas je u četvrtak na ovom sajtu komentarisalo poraz Zvezde nego što vas je bilo na utakmici), a i to što vas dođe više zviždi i psuje igrače nego što navija za sopstveni klub.

raša

pre 11 godina

Iskreno mi je bilo zao kao partizanovcu kad je i kako zvezda izgubila od Bordoa ali ovo kukanje i ovo sa "180 min odlicnog fudbala" je iritantno. Vise mi nije zao.

robi/sale

pre 11 godina

ovaj tekst je tacan,sjajan..."izgledalo je da se sve kockice Zvezdinog vaskrsnuća slažu"..."iz kluba već otići svi akteri strazburske drame"...slazem se sa navedenim,pogodovo za robija i jankovica...mislim da bi mnoge stvari bile drugacije da prodjosmo stazburg,joj onaj gol...talentovana ekipa nema sta..posle toga bas ponor,pravi ponor...glavna lekcija sada mislim da nazalost nece biti naucena,jer iako se i u tekstu pominje,niko je dovoljno ne reflektuje...cak i kad se stvori dobra igra nasih(zvezda,partizan,reprezentacija)kukavicluk i panika ostaju poslednjih nekoliko godina...da li odmah na pocetku velikog meca sa greskama u jednostavnom pasu,prijemu koje pre ne prave nikada ili kada damo ili primimo gol,uglavnom damo,sa nepotrebnim povlacenjem,panikom,umesto da se bore kao i do datog gola jer ocigledno mogu...to se sad zvezdi dogodilo,cim smo dali gol ja sam znao sta sledi u drugom..a da su nastavili po istom prosli bi..da je ostalo 0:0,povukli bi se posle 70 m. pa bi svi rekli da nemaju snage,a ustvari je panika...partizan-anderleht ista situacija,samo se partizan provukao,a mogao je i bez provlacenja,samo da je nastavio muski,posle je to platio ispadanjem od genka i samroka!

Petar

pre 11 godina

Sjajan tekst, samo jedna primedba:

"Uprkos odlasku nesumnjive prve zvezde tadašnjeg tima Dragana Stojkovića, ujednačenija ekipa uspela je ono što niko iz ovih krajeva pre toga nije (a verovatno nikada i neće) "

Ne postoji geografska klasifikacija po kojoj Steaua, odnosno Bukurest, nije u ovim krajevima!

Krivolovov

pre 11 godina

@runner, 1. septembar 2012 12:50
Gde sam se to smejao vašem prolazu protiv Tromza?
Gde sam uopšte pomenuo Bari ili bilo šta do 91?
Gde sam uopšte pominjao vašu slavnu istoriju?
Tebi se neke stvari pričinjavaju, ali tako samo pokazuješ kakav si samo tipičan navijač Partizana i koliko te stalno brine šta se dešava sa Zvezdom. Meni lično nikad ne bi palo napamet da potrošim svojih 15tak minuta slobodnog vremena da pročitam neki ovakav tekst o tvom voljenom klubu, a kamoli da ga komentarišem.
Sad kad si već pokrenuo temu da ti objasnim:
Ovakvu prošlost koju si pročitao u ovom tekstu nikad, ali nikad, ne bih menjao za ovakvu vašu sadašnjost. Isto tako ne bi je manjao ni bilo ko ko navija za Forest ( to je jedini klub koji si pomenuo da može da se poredi sa Zvezdom po nečemu). Svako ko je to doživeo zna o čemu govorim, a i ti da si to doživeo ne bi pisao ovakve stvari.

Macko

pre 11 godina

Pa,ciganima samo je istorija i ostala...
(mire, 1. septembar 2012 04:20)
Dragi moj Mire, vi nemate ni istoriju ni sadasnjost ... nemate nista. Jad, beda i cemer od stadiona, navijaca, a tim je uvek bio nekako ... aj da kazem drugorazredni. Ja ne pamtim neku utakmicu u "romingu" sa kojom bi mogli da se pohvalite. Ne secam se da ste pobedili neki veliki klub u Evropi, a imam dosta godina.
Ako hocete da uzivate u igri, atmosferi ... pa nesto i da naucite,za vas 200-300 navijaca "patlidzana" ... naci ce se malo mesta na Marakani. Samo bez onih ruznih dresova .. molim te.

Real Deal

pre 11 godina

Ovaj Zvezdin tim lošiji je od tima iz 2005. Svako poređenje fudbala u Srbiji pre i posle raspada Jugoslavije je smešno. Tada smo bili šesta ili sedam liga u Evropi, 25 miliona stanovnika. Dva glavna problema su nedostatak kvaliteta i mentalitet. Nisam skoro video srpski tim da tako trči i seče lopte na sredini, kao Zvezda u prvih 135 minuta sa Bordoom. Ali, čim krenu da razvijaju polukontru, vidi se da ne znaju: pogrešni pasovi, trčanje ka igraču, lopta im beži... Mučno je gledati kako dobar posao na sredini i odbrani pada u vodu zbog elementarnih fudbalskih elemenata. Što se tiče mentaliteta, dok smo igrali pošteno imali smo i sreće. Čim je počelo kalkulisanje (od početka 2. poluvremena u revanšu) sve je počelo da tone. Od 45. do 52. minuta Zvezdini igrači su tri puta nekontrolisano izbacili loptu sa svoje polovine, Bajković je odugovlačio kod izvođenja gol auta, u panici u 16 m, bilo je i napucavanje u ruku, koje je sudija trebalo da svira jer je igrač Bordoa šutirao u gol. Sve to za 6 minuta, samo zato što su u svojim glavama hteli da sačuvaju jedan gol predeosti. I budimo iskreni, Zvezdin prvi gol je neregularan, to je bio poklon od Boga i sudije.

Lazaroni

pre 11 godina

Samo se njeni porazi veličaju, svi ostali su jad i čemer svekolikog srpskog fudbala.

Rečenica koja je srž problema,bravo majstore.

CZV

pre 11 godina

Ovaj sto je napisao kako nisu nabijali 25. godina svoje finale KES-a.... Pa neznam bas, i te kako ste nabijali svima. Govorili ste kako ste moralni sampioni, da ste trebali da pobedite Real. Da ta utakmica sa slavnim Realom vredi vise nego sve tadasnje domace titule. Ali neka i trebate da se secate i da spominjete tu generaciju, to je bio najveci Partizanov tim. I veliki fudbaleri i sportisti, i Vas najveci uspeh. Srecno u Evropi to vam zelim, nemam razloga da budem na vas ljubomoran.

Mika NS

pre 11 godina

Vrlo dobar tekst.
Izgleda ste svi izostavili utakmicu sa Bajernom iz Minhena u Ligi Evrope pre neku godinu, kada je Zvezda do 84.minuta vodila 2:1 i golovima u 89. i 94.minutu izgubila 2:3 na punoj Marakani...
Jednostavno nas mentalitet je to, uvek mislimo da je gotovo pre nego sto zaista jeste...

Gogi

pre 11 godina

Evo prvi put pogledah ovu tekmu sa Kelnom i ne mogu da ne primetim Milojka i njegovo cuveno kukanje na sudije.I prvi i treci gol Kelna cisti ko suza al on kuka li kuka...Da pitam ove starije navijace Zvezde koji se secaju ove tekme jel i sada posle 23 godine mislite da vas je sudija pokrao...

runner

pre 11 godina

(Krivolovov, 1. septembar 2012 09:22)
Mi za razliku od vas živimo u sadašnjosti a ne u prošlosti. Mi smo čitavih 25 godina pre vas igrali u finalu KEŠ pa vam to nismo nabijali na nos. Bilo pa prošlo. A što se sadašnje situacije sa FK Partizanom tiče možda mi od naše uprave, našeg trenera i naših fudbalera tražimo previše, jer se ne zadovoljavamo samo trofejima u JSL i pukim ulaskom u LŠ ili LE, što je, priznat ćeš, za vas nedosanjani san. Mi smo ne tako davno dogurali do 16-tine finala kupa UEFA ili ti LE pa nismo kukali zbog izgubljenog meča sa C(V)SK-a iz Moskve, tadašnjim osvajačem tog takmičenja, a ovaj se raspričao o vašem izgubljenom meču sa Strazburom kao da ste imali ekipu za ne znam kakva dela, a vi niste mogli da prođete grupnu fazu. Smejete se nam što smo izbacili Tromse, a vi ste sa "okosnicom" današnje reprezentacije, od istog tog protivnika glatko pukli 3:1. A to što je neki matori novinar, u slučaju Vukić, poistovetio Beograd sa Zvezdom ne znači ama baš ništa. Upitajte momke od 20-25 godina u Evropi da li znaju za Crvenu Zvezdu pa ćete saznati gorku istinu. Koliko se pamti nekadašnji Vašaš, Derbi Kaunti, Notingem Forest ili splitski Hajduk toliko se pamti i Zvezda.

danguba

pre 11 godina

Kuda dalje? Preduslov za bilo kakav razvoj su stabilne finansije, a da bi se do njih došlo, treba privući pažnju sponzora ili nekim vanserijskim rezultatom ili jakom ligom. Tradicija sama nije dovoljna, a zadnjih godina je napravljena velika stvar povratkom navijača na stadion.
Pod jakom ligom mislim na regionalno takmičenje, gdje bi mladi igrači kroz veći broj jakih i tenzijama nabijenih utakmica, sticali neophodno iskustvo za evropska takmičenja. Takva liga bi automatski privukla veći broj sponzora, a vjerujem da bi bilo novca i od TV prava. Po formiranju bi bila već u rangu sa Belgijskom ili čak Holandskom ligom, a nakon izvjesnih ulaganja mogli bi dospjeti među 7-8 najatraktivnijih evropskih takmičenja.
S obzirom da takav model takmičenja nije realan barem u narednih 5 godina, nadam se jakoj Vojvodini, Napreteku, Radničkom, Spartaku..., jer bez njih nema ni jake Zvezde.

Pegone

pre 11 godina

@Koliko partizanovce boli Zvezdina velicina to je cudo jedno. Jadni smo trenutno, a i maleri nas prate redovno, ali ne bih Zvezdu menjao ni za 100 Partizana i polupraznog JNA na evropskim utakmicama.
Bice dana, bice leta...
(sasa, 1. septembar 2012 01:55)

Pojedince ne boli, btw meni licno je vaznije da Zvezda i Partizan igraju u evropi i da mogu dogurati sto dalje.To vazi za svesportove odfudbala,kosarke,vaterpola itd.

Zak

pre 11 godina

Nekadasnja Velika Zvezda proizvod je komunisticke Jugoslavije (Velike Srbije). Tadasnji sistem je omogucavao udbaskim strukturama da svojim polugama moci obezbedjuju tom klubu monopol slican onom koji je Steaua imala u causeskuovoj Rumuniji. Svaka slicnost uspeha iz osamdesetih godina proslog veka pomenutih timova je namerna.
Velike Srbije vise nema. Njene udbe (manje-vise) takodje. Kao ni Velike Zvezde.

mondo bizzarro

pre 11 godina

@Gogi
Ja mislim da niko nikad nije mislio da nas je sudija pokrao u Kelnu, osim Milojka.
Meni je potpuni hit kad cujem opravdanja za igrace u prenosu.
'Jeste kriv, ali nemojte mu zameriti'.

Las

pre 11 godina

Moram reci da je FKP daleko od iole ozbiljnih evropskih klubova, nisam zadovoljan ni igrom ni podrskom, svestan sam da iz kluba "curi" novac po licnim dzepovima, jer da nije tako, uz bar 100 miliona evra zarade u poslednjih 9 sezona (prodaja igrača, LŠ,...) morali bi smo da budemo bar tri puta jači,....
Sve to stoji, ali pročitati ovakav tekst, pa onda i vase komentare, samo je pokazatelj da ste mnogo emotivni i puni nade u ovom beznadju i bezizlazu u kome se nalazite!!!
Milojko "peni" u Kelnu, pa onda "tim koji je cinio okosnicu selekcije", pa potom "sedam poluvremena" (nije mi jasno zasto nije napisano "21 četvrtčasje"),...
Vi ste ljudi u ozbiljnom kanalu, dduzni ste do guse i preko guse, navijači vam upravljaju klubom, što možda i nije loše obzirom da je Lule alternativa... Uživajte u još jednom porazu!

Tolle

pre 11 godina

@"Mi za razliku od vas živimo u sadašnjosti a ne u prošlosti. Mi smo čitavih 25 godina pre vas igrali u finalu KEŠ pa vam to nismo nabijali na nos"
Vi ste ga igrali ali smo ga mi i osvojili. U tome je razlika izmedju vas i nas. Mi se dičimo pobedom i dičićemo se i za 25 godina a vi svojim porazom nema razloga da se dičite. 1991. Crvena Zvezda Šampion Evrope :D :)
(Crvena Zvezda Šampion Evrope, 1. septembar 2012 14:51)


Pa upravo vi velicate svoj poraz ovim tekstom i komentarima i zahvaljujete igracima na junackoj borbi.Mi se ne dicimo porazom u finalu, dicimo se fudbalom koji smo tada igrali i uspehom koji smo napravili, sa igracima iskljucivo iz svoje skole.Svakome objektivnom je jasno da je nas tim iz 1966. najjaci tim ikada na ovim prostorima.Ako vam je to sto ste prosli u finale najsmesnijim auto-golom ikada i to sto ste u finalu non-stop vracali loptu golmanu u ruke kako biste dosli do penala koje je u poslednjoj seriji resio covek koga ste, uz ko zna kakve mutne radnje, odvukli iz vec potpisanog predugovora sa Partizanom, ako vam je to za ponos i diku, samo se vi dicite.

Krivolovov

pre 11 godina

@ Tolle, 2. septembar 2012 02:40
I kako se lepo to iz tvog komentara vidi, svako jutro kad se probudiš pomisliš kako bi lepo bilo da nije bilo tog najsmešnijeg autogola u istoriji, ni tog vraćanja lopte golmanu, ni tih pet pogođenih penala...
I onda se rasaniš i kažeš sam sebi "Ah kiselo grožđe" i onda ti je lakše

Denko (po drugi put)

pre 11 godina

Nikad ni sam bio zvezdas ali normalno da sam navijao za crveno-bele (kako i za bilo kog drugog kluba bifse drzave) kad su igrali medjunarodne utakmice. Gledao sam Keln-Zvezna na TV-ekranima, imao sam svega 12 godina, naivan decak koji je strogo verovao nasim komentatorima. Umro sam od muke sto jedan nas tim na "neposten" nacin je izbacen iz kup uefa. Danas kad gledam isti snimak ne mogu da verujen na koji nacin je g. Pantic komentirao. Pa covek se totalno izgubio i gledaocima uglavnom prenosio sve pogresno. Kod prvog gola pet puta je rekao"Izasla je lopta, to se bobro videlo", za posle 2-3 minuta na ponovljeni snimak da prizna "Ipak je lopta bila na liniji". Kog treceg gola, pitam se dali g.Pantic zna sta je ustvari ofsajd. Gol cist ko suza a on lupa li lupa sva i svasta samo ne istinu. Bilo kako bilo, to je sport, danas pobedjujes, sutra gubis, danas imas srece, sutra peh. Zvezda tada je bila stvarno jaka, ali nasi tadasnji klubovi, koji su bili pojam za ovi danasnji, kao po pravilo su igrali veoma slabo u gostima.

Zlatko

pre 11 godina

Sad sam prvi put video snimak utakmice iz Kelna. Zamolio bih starije poznavaoce fudbala da odgovore, mislim na one koji su gledali u to vreme. Kako je moguće da treći gol nije sviran ofsajd? Igrač glavom dodaje loptu drugom igraču po liniji 5m a odbrana stoji na 11. Kod centaršuta nema ofsajda, ali nastavak akcije. Pa nije u pitanju metar, pola koraka ili nešto približno, bilo je "zlatne trojke" u petercu.

Denko

pre 11 godina

Zlatko, igrac koji dodaje loptu glavom je ispred onog igraca koji je prima (znaci vraca loptu nazad), u takvom slucaju igraci protivnicke ekipe ne igraju nikakvu ulogu, zato to nije ofsand. Drugim recima, uzmi jedan slucaj ovako: odbrana stoji 30m. ispred svog golmana, protivnicki napadac izdribla sme i nalazise oci u oci sa golmanu, u tom trenutku pridodaje se jos jedan njegov saigrac (sad su dva igraca sami ispred golmana), prvi igrac koji ima loptu u noge) recimo nalazi se na 5. od gola i doda loptu svome saugracu koji stoji na 11m. (znaci iza njega), to nije ofsajd. Ofsajd bi bio ako igrac koji dodaje loptu stoji iza onog igraca koji je prima (znaci u obrnutom slusaju)... Nadam se da si ukapirao...

vladimir

pre 11 godina

mnogo sta je receno nesto fakticki tacno ali kljucna postavka o harizmi robera prosineckog je tacna ali dinela je samo nevolju harizma je pokrila neznaje koje je ogromno prvenstveno takticko ren je najbolji primer a i nefci kad smo skoro prosli na sudije i 2 sanse ukupno u dvomecu sa omonijom govore da je robijevo neznanje ogronan neizdrzljiva sujeta i surevnjivost bila glavi problem u prethodne 2 godine bacene u vetar

snoop lion

pre 11 godina

Cemu ovaj nepotrebni hvalospev i propaganda?Da je covek koji je pisao nosen samo navijackim strastima dokazuje ova recenica "ali pravi test biće sledeće leto i borba za mesto u Ligi šampiona. " Odakle gospodinu te informacije?Zasto ne Partizan?Zasto ne Vojvodina?Ja razumem srpski mentalitet,ljudi vole da tuguju pa se od jednog herojskog poraza pravi prica dok se od uspeha prave teorije zavere,Vojvodina je izgubila na isti nacin ali niko nije napisao neki tekst o tome,ja znam da Zvezda ima vise navijaca ali od B92 ne ocekujem podilazenje vecoj grupi vec objektivno izvestavanje bez navijacke obojenosti.Clanak je odlican ali za Zvezdin sajt i 1000000 ne preporucujem na ovaj komentar nece promeniti to a vi prihvatite kritiku.

Kaznena ekspedicija

pre 11 godina

...dvocasvni tekst posvecen porazu...slavite poraz i velicate igrace koji su igrali sa slabo motivisanim rezervnim timom Bordoa koji je igrao velik deo utakmice sa igracem manje...ma uzivajte..uzivam i ja iskreno

runner

pre 11 godina

Ovaj tim je odigravši jednu utakmicu odjednom postao "veličanstven". Tim koji čitavih 270 min nije uspeo da da gol, a i ova dva otpatka protiv Bordoa dali su bekovi. I dan danas, kao i za vreme SFRJ, se novinari upinju iz petnih žila da Zvezdinom timu daju oreol velikana i pobednika. Samo se njeni porazi veličaju, svi ostali su jad i čemer svekolikog srpskog fudbala. Pisac kaže da je njen tim iz 2005 godine okosnica reprezentacije, e pa vidimo kakva nam je reprezentacija. U ovoj zemlji angažovalo se i kljuso i repato da podigne ovog fudbalskog mrtvaca, od političara, sponzora, menadžera i novinara do FSS, jer odkud timu koji grca u dugovima, koji godinama nije iznedrio i prodao igrača za čestit novac, mogućnost da kupi kompletnu mladu reprezentaciju ove zemlje i još pride neke inostrane fudbalere, dok drugi nisu u stanju da, i pored unosne prodaje svojih igrača, sastave kraj s krajem? No,istina u fudbalskoj Evropi je sasvim drugčija, ma koliko to bolno za delije bilo, Crvena Zvezda je jednostavno zaboravljena.

sledece godine,mozda

pre 11 godina

kakve gluposti,ovde sam prestao da citam :

i čak sedam uzastopnih poluvremena bez primljenog gola protiv solidne Omonije i kvalitetnog Bordoa.

a sta bi sa 6 gola od belorusa to se ne racuna ili sta? e sedam uzastopnih poluvremena pa to samo vi mozete da brojite c,c,c,c,c,c....

iskustvo

pre 11 godina

ovo je potpuno nebitan trenutak u istoriji crvene zvezde jer njenu buducnost nece odrediti ni ka ponoru ni ka vaskrsnucu, jer je njena sudbina odredjena u poslednjih dvadesetak godina, a narocito u poslednjih nekoliko. Nema para za velika dela, nema talenata u ovoj skracenoj zemlji, nema nicega od cega bi se napravio solidan evropski klub ne samo u zvezdi i oko nje nego i u komsiluku. Jasno je za koga navija pisac teksta pa se zato sve sto je ostrasceno iz ljubavi napisao moze prepoznati kao puki san, ili sta bi bilo kad bi bilo. Uporedjivati ovaj promasaj u Bordou sa promasajem u Kelnu je podjednako besmislen kao i uporedjivanje tima zvezde iz 1989. i ovog sada, kao i uporedjivanje vremena iz 1989. i ovog sadasnjeg kako u evropi tako i kod nas(bio sam licno na toj utakmici u beogradu). Za titulu se inace pitaju i drugi, kao i za plasman u ligu sampiona "sledece sezone", s njihov spisak pocinje sa partizanom a nastavlja se apoelom, strazburom, bordoom, remsom, cska kijev, tromzeom, liberecom i mnogim jos jacim timovima. Lepo sanjajte.

Petar

pre 11 godina

Sjajan tekst, samo jedna primedba:

"Uprkos odlasku nesumnjive prve zvezde tadašnjeg tima Dragana Stojkovića, ujednačenija ekipa uspela je ono što niko iz ovih krajeva pre toga nije (a verovatno nikada i neće) "

Ne postoji geografska klasifikacija po kojoj Steaua, odnosno Bukurest, nije u ovim krajevima!

Trance

pre 11 godina

Ostala je samo video kaseta... (Kontraš, 01. septembar 2012 01:02)

...dvocasvni tekst posvecen porazu...slavite poraz i velicate igrace koji su igrali sa slabo motivisanim rezervnim timom Bordoa koji je igrao velik deo utakmice sa igracem manje...ma uzivajte..uzivam i ja iskreno (Kaznena ekspedicija, 01. septembar 2012 00:56)p

evo ih misevi..

raša

pre 11 godina

Iskreno mi je bilo zao kao partizanovcu kad je i kako zvezda izgubila od Bordoa ali ovo kukanje i ovo sa "180 min odlicnog fudbala" je iritantno. Vise mi nije zao.

runner

pre 11 godina

(Krivolovov, 1. septembar 2012 09:22)
Mi za razliku od vas živimo u sadašnjosti a ne u prošlosti. Mi smo čitavih 25 godina pre vas igrali u finalu KEŠ pa vam to nismo nabijali na nos. Bilo pa prošlo. A što se sadašnje situacije sa FK Partizanom tiče možda mi od naše uprave, našeg trenera i naših fudbalera tražimo previše, jer se ne zadovoljavamo samo trofejima u JSL i pukim ulaskom u LŠ ili LE, što je, priznat ćeš, za vas nedosanjani san. Mi smo ne tako davno dogurali do 16-tine finala kupa UEFA ili ti LE pa nismo kukali zbog izgubljenog meča sa C(V)SK-a iz Moskve, tadašnjim osvajačem tog takmičenja, a ovaj se raspričao o vašem izgubljenom meču sa Strazburom kao da ste imali ekipu za ne znam kakva dela, a vi niste mogli da prođete grupnu fazu. Smejete se nam što smo izbacili Tromse, a vi ste sa "okosnicom" današnje reprezentacije, od istog tog protivnika glatko pukli 3:1. A to što je neki matori novinar, u slučaju Vukić, poistovetio Beograd sa Zvezdom ne znači ama baš ništa. Upitajte momke od 20-25 godina u Evropi da li znaju za Crvenu Zvezdu pa ćete saznati gorku istinu. Koliko se pamti nekadašnji Vašaš, Derbi Kaunti, Notingem Forest ili splitski Hajduk toliko se pamti i Zvezda.

MC DOnald

pre 11 godina

a smijali ste se prosle sezone suzama mladog ninkovica, posle jednog od derbija!
eto sad placite, a ninkovic ce da igra protiv intera.
(bobo, 1. septembar 2012 00:59)

Suze posle prilicno nebitnog derbija govori koliko vas boli poraz od Crvene Zvezde. A sto ce mali da igra protiv Intera?! Pa sta? Jos vise ce da place kad ga napune...

Saša Miličić, Banja Luka

pre 11 godina

Majstore, svaka ti čast! Odavno nisam pročitao ovakav tekst! Ne samo u sportskoj nego i u bilo kojoj drugoj sferi novinarstva: od političkog do finansijskog / ekonomskog izvještavanja! Ovako lijepo nabrojati činjenice (istorijske), analizirati ih i upakovati u jednu cijelinu, dati realan pogled na buducnost jedne organizacije, moze samo majstor svog zanata. Da, jesam ZVEZDAŠ (ciganin) , ali bih ti skinuo kapu i da si sve ovako napisao za ove "druge", što su niže ispod nas, gledano geografski ali i sportski....

sasa

pre 11 godina

Koliko partizanovce boli Zvezdina velicina to je cudo jedno. Jadni smo trenutno, a i maleri nas prate redovno, ali ne bih Zvezdu menjao ni za 100 Partizana i polupraznog JNA na evropskim utakmicama.
Bice dana, bice leta...

Tolle

pre 11 godina

@"Mi za razliku od vas živimo u sadašnjosti a ne u prošlosti. Mi smo čitavih 25 godina pre vas igrali u finalu KEŠ pa vam to nismo nabijali na nos"
Vi ste ga igrali ali smo ga mi i osvojili. U tome je razlika izmedju vas i nas. Mi se dičimo pobedom i dičićemo se i za 25 godina a vi svojim porazom nema razloga da se dičite. 1991. Crvena Zvezda Šampion Evrope :D :)
(Crvena Zvezda Šampion Evrope, 1. septembar 2012 14:51)


Pa upravo vi velicate svoj poraz ovim tekstom i komentarima i zahvaljujete igracima na junackoj borbi.Mi se ne dicimo porazom u finalu, dicimo se fudbalom koji smo tada igrali i uspehom koji smo napravili, sa igracima iskljucivo iz svoje skole.Svakome objektivnom je jasno da je nas tim iz 1966. najjaci tim ikada na ovim prostorima.Ako vam je to sto ste prosli u finale najsmesnijim auto-golom ikada i to sto ste u finalu non-stop vracali loptu golmanu u ruke kako biste dosli do penala koje je u poslednjoj seriji resio covek koga ste, uz ko zna kakve mutne radnje, odvukli iz vec potpisanog predugovora sa Partizanom, ako vam je to za ponos i diku, samo se vi dicite.

Zak

pre 11 godina

Nekadasnja Velika Zvezda proizvod je komunisticke Jugoslavije (Velike Srbije). Tadasnji sistem je omogucavao udbaskim strukturama da svojim polugama moci obezbedjuju tom klubu monopol slican onom koji je Steaua imala u causeskuovoj Rumuniji. Svaka slicnost uspeha iz osamdesetih godina proslog veka pomenutih timova je namerna.
Velike Srbije vise nema. Njene udbe (manje-vise) takodje. Kao ni Velike Zvezde.

One night in May

pre 11 godina

a smijali ste se prosle sezone suzama mladog ninkovica, posle jednog od derbija!
eto sad placite, a ninkovic ce da igra protiv intera.
(bobo, 1. septembar 2012 00:59)

Neka igra protiv Intera, posle derbija ce opet da place.

A za onog lika sto napisa "rezervni sastav Bordoa", ne kapiram sto se javljas na fudbalsku vest kad ocigldno ne pratis fudbal???

Koji je to rezervni igrac igrao protiv Zvezde? Pogledaj sastav sa Parka princeva (dakle, stadion Pari Sen Zermena, kad vec ne pratis fudbal, pa moram i ovo da pisem), pogledaj sastav protiv Rena...

Taj Bordo je od poslednjih devet utakmica u Ligi 1 dobio osam, a tu jednu nesrecnu neresenu igrao je sa PSZ-om na Parku princeva (videti prethodno objasnjenje).

Taj Bordo je klasu i po ispred Zvezde, al' im nismo dozvolili da to i pokazu u dvomecu (da se igra sest meceva, verovatno bi bilo vrlo uocljivo).

Drzi se ti BSK-a, tu je spektakl garantovan...a onda stize mocni Nefci...da objasni...

Lazaroni

pre 11 godina

Samo se njeni porazi veličaju, svi ostali su jad i čemer svekolikog srpskog fudbala.

Rečenica koja je srž problema,bravo majstore.

veerghoen

pre 11 godina

Vlada Novakovic izuva iz cipele! Svaka ti cast majstore, alal vera. Ovaj tekst bi trebalo da procitaju svi, a narocito Topalovici iz Humske ulice.

Las

pre 11 godina

Moram reci da je FKP daleko od iole ozbiljnih evropskih klubova, nisam zadovoljan ni igrom ni podrskom, svestan sam da iz kluba "curi" novac po licnim dzepovima, jer da nije tako, uz bar 100 miliona evra zarade u poslednjih 9 sezona (prodaja igrača, LŠ,...) morali bi smo da budemo bar tri puta jači,....
Sve to stoji, ali pročitati ovakav tekst, pa onda i vase komentare, samo je pokazatelj da ste mnogo emotivni i puni nade u ovom beznadju i bezizlazu u kome se nalazite!!!
Milojko "peni" u Kelnu, pa onda "tim koji je cinio okosnicu selekcije", pa potom "sedam poluvremena" (nije mi jasno zasto nije napisano "21 četvrtčasje"),...
Vi ste ljudi u ozbiljnom kanalu, dduzni ste do guse i preko guse, navijači vam upravljaju klubom, što možda i nije loše obzirom da je Lule alternativa... Uživajte u još jednom porazu!

One night in May

pre 11 godina

14 proleca do '89! Ma daj, je l' me neko zeza?!

Svi ostali sa Balkana toliko nece zajedno skupiti do sledeceg prolaska Halejeve komete...

Ako stvarno mogu da igraju ovako kao protiv Bordoa i meceve u domacem prvenstvu, necu ni izlaziti sa stadiona.

Gogi

pre 11 godina

Evo prvi put pogledah ovu tekmu sa Kelnom i ne mogu da ne primetim Milojka i njegovo cuveno kukanje na sudije.I prvi i treci gol Kelna cisti ko suza al on kuka li kuka...Da pitam ove starije navijace Zvezde koji se secaju ove tekme jel i sada posle 23 godine mislite da vas je sudija pokrao...

Crvena Zvezda Šampion Evrope

pre 11 godina

"Mi za razliku od vas živimo u sadašnjosti a ne u prošlosti. Mi smo čitavih 25 godina pre vas igrali u finalu KEŠ pa vam to nismo nabijali na nos"
Vi ste ga igrali ali smo ga mi i osvojili. U tome je razlika izmedju vas i nas. Mi se dičimo pobedom i dičićemo se i za 25 godina a vi svojim porazom nema razloga da se dičite. 1991. Crvena Zvezda Šampion Evrope :D :)

Milos BK

pre 11 godina

@ (runner, 1. septembar 2012 12:50) Ne znam koliko godina imas , ali reci cu ti jednu stvar , 25 godina ste drvili o vasem slavnom finalu protiv reala , pricali kako ste vi jedini finalisti sa ovih prostora,a onda vam je darko nabio kompleks...

Krivolovov

pre 11 godina

@ runner, 1. septembar 2012 07:04
Hmmm da zaboravljena.
Možda su zato prilikom prelaska Vukića u Lirs Belgijske novine pisali kako je došao iz Beograda iz Crvene Zvezde. Šta će siroti kad za neki drugi klub nisu ni čuli. Ali nema veze vi se i dalje vodite tim Kubertenovskim načelima.
Što se para tiče samo brinete koliko mi imamo i od koga smo ih dobili, što ne brineš gde su nestale pare od silnih vaših rasprodatih igrača ili pare od plasmana u lige šampiona i lige evrope. Ne videh nešto niti neke nove kvalitetne igrače, niti dobrog trenera, a o vašoj igri od početka sezone ne bih trošio reči. To najbolje sami pokažete koliko vas dođe na stadion (više vas je u četvrtak na ovom sajtu komentarisalo poraz Zvezde nego što vas je bilo na utakmici), a i to što vas dođe više zviždi i psuje igrače nego što navija za sopstveni klub.

nbcz

pre 11 godina

Da li neko od nas razmatra opciju da procita ovoliki text o njima? Koliko treba biti u problemu sa sopstvenim identitetom da bi se bavio time?
U ovoj zemlji je oduvek bio jedan veliki klub, i kad je zemlja bila tri puta veca. Nema tog samoubedjivanja koje to moze promeniti.
Vi dole na travi, hvala za ovaj i prosli cetvrtak. To je Zvezda.

a

pre 11 godina

boze koliko navijaca partizana ovde, pa sta trazite na ovoj temi da vas pitam? zasto nema navijaca radnickog, vojvodine...? meni to govori samo jedno, da ste svi svesni da Zvezda krece ka vrhu, ponovo...

vi nikada niste bili relevantan faktor u fudbalu niti cete, vas je odredilo finale KES '66 kao gubitnike, isto kao sto je i nas finale '91 kao pobednike...

shvatite to vec jednom!

Nevena Jovanovic Mihajlovic

pre 11 godina

Zvezda je odigrala 282 meca u evro-kupovima, od toga 108 u KES-u/LS. Ako dodamo nastupe u Mitropa Kupu (dva trofeja) imamo preko 300 meceva. Titula sampiona Evrope (Zvezda i jos 21 klub, Real Madrid, Barselona, Mancester J. Liverpul, Celzi, Bajern...), Interkontinentalni Kup, Finale UEFA KUPA 1979. polufinale KPK 1975. Jos 3 polufinala KES-a. Ukupno smo 16 puta prezimili u evropi. Da ne zaboravim mec za Super Kup Evrope, protiv Mancestera. Najveca nepravda, igrao se samo mec u engleskoj. Da nije tako, verovatno bi imali i treci veliki trofej. Eliminacije Real Madrida, Bajerna, Arsenala, Liverpula... Legende poput Dzajica, Mitica, Sekularca, Pizona, Piksija, Savicevica, Mihajlovica, Jugovica, Robija, Panceva, Stankovica, Vidica... Rekordnih 25 titula sampiona drzave, 24 Nacionalna Kupa.17 pobeda vise u duelima sa Partizanom. Najveci i najlepsi stadion u Srbiji, na kom je odigrano finale KES-a 1973. i finale EP Nemacka-Cehoslovacka. Gostovali Real Madrid, Bajern, Barselona, Arsenal, Liverpul, Milan... Pele, Maradona, Ronaldo... ZVEZDA U SRCU!

vladimir

pre 11 godina

mnogo sta je receno nesto fakticki tacno ali kljucna postavka o harizmi robera prosineckog je tacna ali dinela je samo nevolju harizma je pokrila neznaje koje je ogromno prvenstveno takticko ren je najbolji primer a i nefci kad smo skoro prosli na sudije i 2 sanse ukupno u dvomecu sa omonijom govore da je robijevo neznanje ogronan neizdrzljiva sujeta i surevnjivost bila glavi problem u prethodne 2 godine bacene u vetar

Neko

pre 11 godina

@(snoop lion, 1. septembar 2012 01:17)
Ili namerno izvlacis iz kontesta ili ne kontas prosirene recenice.
" U takvim okolnostima nema mnogo pitanja šta je cilj – sve osim titule biće izraziti neuspeh, ali pravi test biće sledeće leto i borba za mesto u Ligi šampiona. "
Dakle covek govori o ocekivanjima zvezde za narednih 12 meseci. Titula se ocekuje (ne podrazumeva, nego ocekuje - ima razlike) a pravi test za tim ce biti (potencijalna) liga sampiona. Mislim da je i prvacima jasno sta je pisac hteo da kaze.
To ko je prvi u ovoj nasoj jadnoj ligi ne znaci nista osim tog mesta u kvalifikacijama za LS. Pravo merilo nasim timovima je Evropa, a tamo nazalost zaostajemo debelo.

Macko

pre 11 godina

Pa,ciganima samo je istorija i ostala...
(mire, 1. septembar 2012 04:20)
Dragi moj Mire, vi nemate ni istoriju ni sadasnjost ... nemate nista. Jad, beda i cemer od stadiona, navijaca, a tim je uvek bio nekako ... aj da kazem drugorazredni. Ja ne pamtim neku utakmicu u "romingu" sa kojom bi mogli da se pohvalite. Ne secam se da ste pobedili neki veliki klub u Evropi, a imam dosta godina.
Ako hocete da uzivate u igri, atmosferi ... pa nesto i da naucite,za vas 200-300 navijaca "patlidzana" ... naci ce se malo mesta na Marakani. Samo bez onih ruznih dresova .. molim te.

Real Deal

pre 11 godina

Ovaj Zvezdin tim lošiji je od tima iz 2005. Svako poređenje fudbala u Srbiji pre i posle raspada Jugoslavije je smešno. Tada smo bili šesta ili sedam liga u Evropi, 25 miliona stanovnika. Dva glavna problema su nedostatak kvaliteta i mentalitet. Nisam skoro video srpski tim da tako trči i seče lopte na sredini, kao Zvezda u prvih 135 minuta sa Bordoom. Ali, čim krenu da razvijaju polukontru, vidi se da ne znaju: pogrešni pasovi, trčanje ka igraču, lopta im beži... Mučno je gledati kako dobar posao na sredini i odbrani pada u vodu zbog elementarnih fudbalskih elemenata. Što se tiče mentaliteta, dok smo igrali pošteno imali smo i sreće. Čim je počelo kalkulisanje (od početka 2. poluvremena u revanšu) sve je počelo da tone. Od 45. do 52. minuta Zvezdini igrači su tri puta nekontrolisano izbacili loptu sa svoje polovine, Bajković je odugovlačio kod izvođenja gol auta, u panici u 16 m, bilo je i napucavanje u ruku, koje je sudija trebalo da svira jer je igrač Bordoa šutirao u gol. Sve to za 6 minuta, samo zato što su u svojim glavama hteli da sačuvaju jedan gol predeosti. I budimo iskreni, Zvezdin prvi gol je neregularan, to je bio poklon od Boga i sudije.

Zlatko

pre 11 godina

Sad sam prvi put video snimak utakmice iz Kelna. Zamolio bih starije poznavaoce fudbala da odgovore, mislim na one koji su gledali u to vreme. Kako je moguće da treći gol nije sviran ofsajd? Igrač glavom dodaje loptu drugom igraču po liniji 5m a odbrana stoji na 11. Kod centaršuta nema ofsajda, ali nastavak akcije. Pa nije u pitanju metar, pola koraka ili nešto približno, bilo je "zlatne trojke" u petercu.

firer

pre 11 godina

Sjajan tekst...
Plakali smo od tuge zbog ispadanja,ali i od srece zbog dobre i hrabre igre...
I Maksa i Bajko su dali sve od sebe,fudbal je takav.....
Jedva cekam nedelju da pozdravim ove hrabre momke.....
Bravo,Zvezdo....

Krivolovov

pre 11 godina

@ Tolle, 2. septembar 2012 02:40
I kako se lepo to iz tvog komentara vidi, svako jutro kad se probudiš pomisliš kako bi lepo bilo da nije bilo tog najsmešnijeg autogola u istoriji, ni tog vraćanja lopte golmanu, ni tih pet pogođenih penala...
I onda se rasaniš i kažeš sam sebi "Ah kiselo grožđe" i onda ti je lakše

paja

pre 11 godina

kako se iznerviram dok gledam silne poraze u zadnjim minutima a onda se setim da nas je sreca pogledala 91 i da to za nista ne bih menjao!

Denko (po drugi put)

pre 11 godina

Nikad ni sam bio zvezdas ali normalno da sam navijao za crveno-bele (kako i za bilo kog drugog kluba bifse drzave) kad su igrali medjunarodne utakmice. Gledao sam Keln-Zvezna na TV-ekranima, imao sam svega 12 godina, naivan decak koji je strogo verovao nasim komentatorima. Umro sam od muke sto jedan nas tim na "neposten" nacin je izbacen iz kup uefa. Danas kad gledam isti snimak ne mogu da verujen na koji nacin je g. Pantic komentirao. Pa covek se totalno izgubio i gledaocima uglavnom prenosio sve pogresno. Kod prvog gola pet puta je rekao"Izasla je lopta, to se bobro videlo", za posle 2-3 minuta na ponovljeni snimak da prizna "Ipak je lopta bila na liniji". Kog treceg gola, pitam se dali g.Pantic zna sta je ustvari ofsajd. Gol cist ko suza a on lupa li lupa sva i svasta samo ne istinu. Bilo kako bilo, to je sport, danas pobedjujes, sutra gubis, danas imas srece, sutra peh. Zvezda tada je bila stvarno jaka, ali nasi tadasnji klubovi, koji su bili pojam za ovi danasnji, kao po pravilo su igrali veoma slabo u gostima.

Krivolovov

pre 11 godina

@runner, 1. septembar 2012 12:50
Gde sam se to smejao vašem prolazu protiv Tromza?
Gde sam uopšte pomenuo Bari ili bilo šta do 91?
Gde sam uopšte pominjao vašu slavnu istoriju?
Tebi se neke stvari pričinjavaju, ali tako samo pokazuješ kakav si samo tipičan navijač Partizana i koliko te stalno brine šta se dešava sa Zvezdom. Meni lično nikad ne bi palo napamet da potrošim svojih 15tak minuta slobodnog vremena da pročitam neki ovakav tekst o tvom voljenom klubu, a kamoli da ga komentarišem.
Sad kad si već pokrenuo temu da ti objasnim:
Ovakvu prošlost koju si pročitao u ovom tekstu nikad, ali nikad, ne bih menjao za ovakvu vašu sadašnjost. Isto tako ne bi je manjao ni bilo ko ko navija za Forest ( to je jedini klub koji si pomenuo da može da se poredi sa Zvezdom po nečemu). Svako ko je to doživeo zna o čemu govorim, a i ti da si to doživeo ne bi pisao ovakve stvari.

NNN

pre 11 godina

Dobar tekst, ali deo u vezi kelna je jako manjkav!
To ispadanje od Kelna mi je bio najnesrećniji dan u životu, sve dok mi nije umrla baka 10 godina kasnije.
Zvezda je u to vreme bila jedna od najjačih ekipa u Evropi (možda i najjača, imali smo Piksija na vrhuncu karijere). U Beogradu je Savićeviću poništen jedan gol (uz dosta grubu igru Nemaca koja je tolerisana). U kelnu, kod 0:0 nije sviran najočigledniji mogući penal za nas - Savićević je na manje od metar od praznog gola povučen s leđa ("pocepao mu je dres" - rekao bi Milojko), samo je trebalo da ubaci loptu u prazan gol, jednostavno nije bilo razloga da "simulira" faul - tad se nisu davali crveni kartoni za takve prekršaje. Takođe i 1. i 3. gol kelna su najblaže rečeno sumnjivi, kod prvog je lopta izašla van terena kod centar šuta, a kod 3. je mogao da se svira ofsajd (nama je takav poništan u Beogradu). Takođe nije tačno da je Zvezda posle te utakmice dovela Belodedića (tada, uz Barezija, najboljeg odbrambenog igrača Evrope). Belodedić je početkom '89. pobegao iz Rumunije u Zvezdu i još je na snazi bila jednogodišnja zabrana (isticala je u januaru '90.). keln je tad bio jak k'o zemlja, završili su iz Bajerna, a u kupu UEFA ispali tesno od Juventusa, koji je kasnije i osvojio to takmičenje. Nikada neću prežaliti što nisam gledao finale evrokupa na Marakani (tad se finale kupa UEFA igralo na dve utakmice).

CZV

pre 11 godina

Ovaj sto je napisao kako nisu nabijali 25. godina svoje finale KES-a.... Pa neznam bas, i te kako ste nabijali svima. Govorili ste kako ste moralni sampioni, da ste trebali da pobedite Real. Da ta utakmica sa slavnim Realom vredi vise nego sve tadasnje domace titule. Ali neka i trebate da se secate i da spominjete tu generaciju, to je bio najveci Partizanov tim. I veliki fudbaleri i sportisti, i Vas najveci uspeh. Srecno u Evropi to vam zelim, nemam razloga da budem na vas ljubomoran.

danguba

pre 11 godina

Kuda dalje? Preduslov za bilo kakav razvoj su stabilne finansije, a da bi se do njih došlo, treba privući pažnju sponzora ili nekim vanserijskim rezultatom ili jakom ligom. Tradicija sama nije dovoljna, a zadnjih godina je napravljena velika stvar povratkom navijača na stadion.
Pod jakom ligom mislim na regionalno takmičenje, gdje bi mladi igrači kroz veći broj jakih i tenzijama nabijenih utakmica, sticali neophodno iskustvo za evropska takmičenja. Takva liga bi automatski privukla veći broj sponzora, a vjerujem da bi bilo novca i od TV prava. Po formiranju bi bila već u rangu sa Belgijskom ili čak Holandskom ligom, a nakon izvjesnih ulaganja mogli bi dospjeti među 7-8 najatraktivnijih evropskih takmičenja.
S obzirom da takav model takmičenja nije realan barem u narednih 5 godina, nadam se jakoj Vojvodini, Napreteku, Radničkom, Spartaku..., jer bez njih nema ni jake Zvezde.

Mika NS

pre 11 godina

Vrlo dobar tekst.
Izgleda ste svi izostavili utakmicu sa Bajernom iz Minhena u Ligi Evrope pre neku godinu, kada je Zvezda do 84.minuta vodila 2:1 i golovima u 89. i 94.minutu izgubila 2:3 na punoj Marakani...
Jednostavno nas mentalitet je to, uvek mislimo da je gotovo pre nego sto zaista jeste...

kimiko

pre 11 godina

Nema velikih timova bez svog Bordo-a, Kelna... Pravi navijac u viteskom i casnom porazu uvek prepozna i buducu pobedu,a svoj klub jos vise voli.Za igraca, veca pohvala ne postoji. Kako ce se samo sve vratiti ovim mladim momcima,za sva ona njihova tuzna lica. To ce tek biti prica...

Pera

pre 11 godina

I Keln i Strazbur su bili dobri pokazatelji na kom putu je Crvena Zvezda bila kao klub i tim. Pre 23 godine to je bio put na bolje, a Keln je bio samo pokazatelj da tim jos uvek nije bio spreman. Strazbur je bio samo jedan od mnogobrojnih pokazatelja da Zvezda propada, zajedno sa srpskim fudbalom (i sportom uopste).
Bilo bi lepo da ova utakmica u Bordou za deset godina bude proglasena pocetkom ponovnog uspona, ali realno, iz ove perspektive, tesko da znaci ista vise od samo jedne propustene sanse da glava ispliva iz mulja makar na kratko.

Denko

pre 11 godina

Zlatko, igrac koji dodaje loptu glavom je ispred onog igraca koji je prima (znaci vraca loptu nazad), u takvom slucaju igraci protivnicke ekipe ne igraju nikakvu ulogu, zato to nije ofsand. Drugim recima, uzmi jedan slucaj ovako: odbrana stoji 30m. ispred svog golmana, protivnicki napadac izdribla sme i nalazise oci u oci sa golmanu, u tom trenutku pridodaje se jos jedan njegov saigrac (sad su dva igraca sami ispred golmana), prvi igrac koji ima loptu u noge) recimo nalazi se na 5. od gola i doda loptu svome saugracu koji stoji na 11m. (znaci iza njega), to nije ofsajd. Ofsajd bi bio ako igrac koji dodaje loptu stoji iza onog igraca koji je prima (znaci u obrnutom slusaju)... Nadam se da si ukapirao...

robi/sale

pre 11 godina

ovaj tekst je tacan,sjajan..."izgledalo je da se sve kockice Zvezdinog vaskrsnuća slažu"..."iz kluba već otići svi akteri strazburske drame"...slazem se sa navedenim,pogodovo za robija i jankovica...mislim da bi mnoge stvari bile drugacije da prodjosmo stazburg,joj onaj gol...talentovana ekipa nema sta..posle toga bas ponor,pravi ponor...glavna lekcija sada mislim da nazalost nece biti naucena,jer iako se i u tekstu pominje,niko je dovoljno ne reflektuje...cak i kad se stvori dobra igra nasih(zvezda,partizan,reprezentacija)kukavicluk i panika ostaju poslednjih nekoliko godina...da li odmah na pocetku velikog meca sa greskama u jednostavnom pasu,prijemu koje pre ne prave nikada ili kada damo ili primimo gol,uglavnom damo,sa nepotrebnim povlacenjem,panikom,umesto da se bore kao i do datog gola jer ocigledno mogu...to se sad zvezdi dogodilo,cim smo dali gol ja sam znao sta sledi u drugom..a da su nastavili po istom prosli bi..da je ostalo 0:0,povukli bi se posle 70 m. pa bi svi rekli da nemaju snage,a ustvari je panika...partizan-anderleht ista situacija,samo se partizan provukao,a mogao je i bez provlacenja,samo da je nastavio muski,posle je to platio ispadanjem od genka i samroka!

mondo bizzarro

pre 11 godina

@Gogi
Ja mislim da niko nikad nije mislio da nas je sudija pokrao u Kelnu, osim Milojka.
Meni je potpuni hit kad cujem opravdanja za igrace u prenosu.
'Jeste kriv, ali nemojte mu zameriti'.

Pegone

pre 11 godina

@Koliko partizanovce boli Zvezdina velicina to je cudo jedno. Jadni smo trenutno, a i maleri nas prate redovno, ali ne bih Zvezdu menjao ni za 100 Partizana i polupraznog JNA na evropskim utakmicama.
Bice dana, bice leta...
(sasa, 1. septembar 2012 01:55)

Pojedince ne boli, btw meni licno je vaznije da Zvezda i Partizan igraju u evropi i da mogu dogurati sto dalje.To vazi za svesportove odfudbala,kosarke,vaterpola itd.