Ponedeljak, 23.04.2012.

10:56

Miha: Naučite himnu, pa se javite

Siniša Mihalović još nije promovisan u selektora Srbije, ali je već izdao prvo naređenje koje je upućeno svim kandidatima za mesto u reprezentaciji.

Izvor: JT

Miha: Nauèite himnu, pa se javite IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

237 Komentari

Sortiraj po:

no name

pre 12 godina

U redu. Vecina Vas podrzava u ovome. A sada nam recite kakva su Vasa iskustva i rezultati u dosadasnjem radu? Mozda imate neku preporuku? Hvala

hoho

pre 12 godina

A kada je on gostovao u jednoj emisiji cesto nije znao kako se kaze neka rec pa su ga podsecali, njmu vise nije Srpski prvi jezik nego italijanski, i iz tog razloga mislim da bas i nije bas na mestu, jer on prvi ne govori tako tecno srpski jezik(u zurbi sam pa je je mrsko da vodim racuna oko pravopisa)

Sava

pre 12 godina

Posto je Bog jedan himna Boze Pravde je univerzalna i odnosi se na sve gradjane Srbije svih veroispovesti. U himni se ne izdvajaju pojedine religije i mi pravoslavci bi trebalo da shvatimo da u nasoj zemlji zive gradjani koji su druge veroispovesti ali zbog toga nisu manji Srbi od nas. Imamo i ateiste koji ne pripadaju ni jednoj religiji a opet mogu biti uzorni i lojalni Srbi.
Po ovom pitanju su Albanci mnogo ispred nas jer njihov nacionalni identitet odredjuje jezik a ne religija.

kvisko

pre 12 godina

Bez reda i discipline nema ni rezultata.
Igrati za repku mora biti cast i ponos a ne otaljavanje posla i promocija radi licne prodaje za sto vece pare. Samo one koji na svakoj utakmici ginu na terenu treba pozivati u reprezentaciju.

Cale

pre 12 godina

Svaka cast Miha! Na tvom mestu samo bih jednu stvar promenio. Ne bi ih pitao dal' znaju vec bi im poslao reci i rekao - naucite.
Za ove koji pojma nemaju o cemu Miha prica, proocitajte knjigu Rosabeth Moss Kanter - Confidence, how winning streaks begin and end.

Beograđanin u tuđini

pre 12 godina

@Banja Luka: Svaka čast majstore! Vreme je da svi srbi shvate da smo mi jedan narod gde god živeli, pa i gde god se rodili. Živela Republika Srpska, zemlja najsvesnijih Srba!

Digimon

pre 12 godina

E, Siniša, e'o ja znam celu himnu. O'š i mene zvati? J**o te kriterijum. Ti si na nekim jakim lekovima, brate! Što si se 'vato ovoga? Kao igrač si bio kralj, nemoj sad da na to sve pljuneš!!! Mani se ćorava posla. Posle će da te pamte samo po neuspehu s reprezentacijom. Treba li to tebi, a?

Dzamburu 'n Koma

pre 12 godina

Neka nauce oni da igraju timski i za svoju zemlju..ne da se cuvaju za klubove...
Lako ce da nauce i himnu potom.. I nadji napadaca-daj mladjima sansu, kao sto su tebi dali kad si bio klinac?!

dejan

pre 12 godina

Ostvari neki trenerski uspeh pa se javi.
(z, 23. april 2012 11:08)

Kad budes postigao 100ti deo onoga sto je Miha uradio u svom zivotu ti se javi.

Strpljenje!

pre 12 godina

Odlično! Imajmo braćo i sestre malo strpljenja za čoveka dok bude pravio tim. Nemojmo odmah posle ovih jakih prijateljskih utakmica drvlje i kamenje. Rezultati će doći...

alex

pre 12 godina

Njemu je taj patriotizam doneo puno,ko zna da li bi bio toliko uspesan da je ostao u Hrvatskoj. Ako je istina,onda je krenuo od pogresne stvari,neka odmah napravi PREOKRET.

Dusanov Sin

pre 12 godina

kad mogu naturalizovani crnci u nemackoj reprezentaciji da pevaju himnu nJemacke...sto ne bi mogli muslimani kod nas,kakve veze ima himna sa veroispovesti,mnogi od vas nazad u skolu i to od predskolskog....

bla bla

pre 12 godina

Nije problem u himni, nije tesko otpevati jedan minut, nego nacin na koji Mihajlovic to radi. Mogao je svakog da pozove telefonom ili na treningu kaze : " Ljudi , ajd lepo da pevamo uz himnu, izgledamo slozno plus narod u Srbiji to ocekuje" a ne da preko novina trenira strogocu. Sad ako budu pevali, svi ce reci kako ih je Miha naterao ili disciplinovao... los potez prvog dana...

Paladin

pre 12 godina

Nisam nacionalista, ali u potpunosti podržavam ovakvu Mihajlovićevu politiku. Svrha zajedničkog pevanja himne nije patriotski naboj već ono što se naziva "espirit de corps", odnosno timski duh i zajedništvo. Termin je nastao u vojsci, ali važi u svim drugim sferama gde je potrebna posvećenost zajedničkom cilju i svesti o zajedničkoj pripadnosti.

Čudno mi je da baš niko nije pomenuo činjenicu da je istu stvar uradio Loran Blan kada je preuzeo nacionalni tim Francuske. Kao i naša, francuska reprezentacija je delovala kao raštimovani orkestar, bez zajedništva i timskog duha, rastrzana međusobnim sukobima igrača godinama unazad. Loran Blan je preporodio Francusku ne svojom taktičkom genijalnošću, već upravo stvaranjem tog "espirit de corps" koji je nama preko potreban. Radomir Antić je uspeo to da stvori i zbog toga je on bio najbolji selektor koga smo ikada imali. Nadam se da će Miha krenuti tim putem.

PimPong

pre 12 godina

Po mom misljenju, on nije bas najbolji izbor za selektora. Bio je odlican fudbaler, ali je vise bio upamcen po problemima kao npr. rasizam i pljuvanje. To ne bi trebalo da bude u duhu nase reprezentacije, a sad je vec poceo da se izavljiva na igracima a nije ni preuzeo ekipu. Oni koji su najvise "Srbovali" se nisu bas proslavili kad je trebalo (Kezman ili Pantelic). Mislim da bi cilj Saveza trebao da bude da se napravi prava atmosfera u reprezentaciji, i da se igraci odnose jedni prema drugima sa postovanjem (da figurativno ginu jedan za drugim). A iskreno receno, ne znam koga bih ja izabrao. Nesto smo tanki po tom pitanju...

fenomen

pre 12 godina

To znaci da ce Dusko Tosic sigurno igrati za reprezentaciju a moze se desiti da i Vladan Lukic dobije poziv. Obojica ne bi smeli da imaju probleme sa himnom.
Ja se naravno slazem sa tim da bi oni koji zele da igraju morali da znaju himnu. Pa sedmogodisnje dete moze nauciti himnu za pola sata. Ovo je po meni jako dobar potez, nije ovde poenta u poznavanju himne ovde se radi o tome da Mihajlovic zeli da zavede red i disciplinu koja je preko potrebna. Pa setimo se samo na koji nacin je Antic motivisao fudbalere u kvalifikacijama. I dok su disali kao jedan tada nam je i islo a kad je popustila ta da je nazovem "patriotska disciplina" i kad im je dozvoljeno pusenje i ispijanje piva onda su i dosli oni katastrofalni rezultati. Pizona necu ni da pominjem jer njega nije niko fermao ni dva posto.
Ja bih savetovao Mihajlovica da ukoliko je moguce ode na jedan ubrzani trenerski kurs kod najveceg od najvecih tj kod Murinja. Znamo mi da Mihajlovic ne poseduje potrebno trenersko znanje ali bar nije iz poznate bata Djorine skole. Naravno da mu zameram sto mu deca ne znaju njegov maternji jezik jer po meni deca iz mesovitih brakova moraju znati jezik oba svoja roditelja + jezik zemlje u kojoj zive.
Mihajlovic je imao nesportske poteze u svojoj karijeri( pljuvanje Jeremisa i neke crvene kartone) ali je sve to bilo u zaru borbe a i zbog njegovog temperamenta. Ja sam grobar ali mislim da ce Mihajlovic doneti boljitak nasem fudbalu ali bih ipak voleo da vidim da na sledece tri prijateljske ostvarimo dobre rezultate jer ce nam to biti pokazatelj da li idemo u dobrom pravcu. Ukoliko sve tri puknemo reagovao bih munjevito i postavio nekog strucnog stranca ili eventualno Djukica pod kojim je Partizan igrao napadacki fudbal. Nemamo puno vremena, kvalifikacije su na vratima i bila bi tragedija kad ne bi otisli u Brazil.
Poz...

Don Quijote

pre 12 godina

Ljubav i postovanje prema sopstvenoj zemlji i narodu, zove se patriotizam. Patriotizam je takodje postovanje simbola sopstvene zemlje, a pri tome se misli na zastavu i himnu. Svako onaj medju nama ko nema postovanja prema sopstvenoj zemlji, prema narodu kojem pripada i ne treba da igra za nacionalni tim. Bez obzira na nacionalnost i veroispovest. Svaki Srbin, Hrvat, Musliman, Rumun, Madjar, Albanac, Rom ili sta god bio, koji zivi u Srbiji, voli svoju zemlju, postuje njene simbole samo je jedan vise medju nama sa istim pravima i obavezama. Brat mio koje vere bio.
Oni kojima Srbija i njeni simboli ne znace nista, najbolje je i da ucestvuju.
Mene je Sinisa Mihajilovic ovim gestom i najavom ponovo kupio. Mada, zbog proslosti, ima veliki kredit. U tom smislu, dajem mu punu podrsku, iako licno smatram da je smena Antica bila velika greska i da je on trebao da ostane selektor.

aki

pre 12 godina

sto se mene tice moze da radi.himna srbije nije za sve gradjane Srbije nego samo za pravoslavne gradjene sto je velika vecina i ok.ali sta je sa muslimanima ili katolicima cijim je ta himna zabranjena da je pevaju a kamoli nauce napamet.sada treba da ljaic i sulejmani da uce neato sto im je zabranjeno a pritom to nema veze sa fudbalom i kako ce subotic naucitu a nezna ni cirilicu sramota samo se nadam sa ljaic i sulejmani nece je pevati.

Grobar81

pre 12 godina

Svaka cast!!! Prvo himna i ljubav prema svojoj zemlji, grbu i zastavi. Kada se bude igralo srcem, za nas nece biti prepreke. Umisljene, manekene i problematicne odmah oterati. Samo sloga SRBINA spasava!!!

Marina 20 posto

pre 12 godina

Jel od vas koji tražite da ih nauči da igraju neko prati fudbal? Gde se selektor reprezentacije bavi time? Jedini posao selektora je psihološki i minimum taktike (ali ni na tome ne može da radi za tako kratko vreme, već samo da izabere ono što tim može realno da odigra). Za moje pare ovo je odličan psihološki rad od samog početka.
Što se tiče onih koji nisu Srbi, a smeta im himna, vi ste momci goreli po glavi. Ja nisam Srbin, ali mi je himna odlična i jedino mi je normalno da se radujem himni zemlje u kojoj sam odrastao. Kakva crna građanska država, gde to postoji?

Dado

pre 12 godina

Šta ste svi navalili na taj kvalitet i priče o tome dali ga imamo ili ga nemamo...kvalitet znači puno ali nije i presudan, a to se je u više momenata pokazalo upravo na našoj reprezentaciji...pa kakav smo tim imali 2010 pa nismo izašli iz grupe, a sa druge strane pogledajte jedan Urugvaj recimo koji nema (sem Suareza, jer je Forlan več omatorio) nijedne velike zvezde pa su ipak ČETVRTA sila sveta (sudeči po rangu fifa)...to je čar fudbala, da nije uvek bitan samo suvi kvalitet, da može ponekad i neko slabiji na papiru da pobedi onog boljeg...u filmu Montevideo kada "Andrejka" ubedjuje kralja kaže "to je sport gde David ima šansu protiv Goliata" i to je živa istina...i upravo zbog toga su ovakvi postupci više nego opravdani i bitni...nije suština ta da možemo da se pohvalimo, da nam igrači znaju himnu, več je suština u tome, da se preko tog "učenja himne" počne uterivati red, rad i disciplina u nacionalnom timu Srbije...kad vidim da pola tima žvače kad se intonira himna smuči mi se, a sa druge strane kod Slovenaca (gde je više od pola ekipe "jugosa") 80% njih peva himnu na pošten i častan način...himna je svetinja u svakoj normalnoj državi, pa bi tako trebalo biti i u Srbiji, a same reči mislim da nisu negativno nastrojene protiv nijedne druge nacije koja živi u Srbiji...

cvorak

pre 12 godina

za one koji se protive pevanju himne jer je himna Srbije pa se spominje srbska zemlja ,rod,..itd,..a sta se pominje u Nemackoj himni?Francuskoj?...o cemu one pevaju vec o narodima i zemlji po kojoj i drzava nosi ime ...a svi oni koji zive u njoj a neosecaju je kao svoju i nezele da je pevaju je stvar izbora.

Srle

pre 12 godina

Pa covek jos nije zvanicno selektor reprezentacije a vec ga pola Srbije stavilo na lomacu i zbog cega?Zbog himne...odnosno insistiranja da igraci reprezentacije moraju znati reci drzavne himne...smejem se a plakao bih!Nemam vremena da citam ovolike komentare ali letimicnim pregledom vidim da su ipak ovi pozitivni u vecini...to me tesi.

Apache

pre 12 godina

prvo svi u reprezentaciji su srbi jer pripadnost naciji je subjektivna stvar i ne mora srbin biti rodjen u srbiji da bi se osecao kao srbin i smatrao sebe takvim, a ni vernik ne moras da budes da bi pevao himnu. drugo himnu bi bilo lepo da znaju jer prosto debilno izgleda da svi bleje u tribine za vreme himne. treba dati mihi vremena nismo brazilci a nista ne moze preko noci.

AmelNP

pre 12 godina

Vi mora prvo da shvatite da nisu svi u timu Srbi, ima i pripadnika nacionalnih manjina.

Vasa himna ne predstavlja sve gradjane Srbije vec samo Srbe.

Kad uvedete himnu koja se odnosi na Srbiju kao gradjansku drzavu onda mozete ovakav zahtev da postavljate. Ovako samo dijelite tim...

Pedja

pre 12 godina

БРАВО ЛЕГЕНДО СРПСКОГ ФУДБАЛА И НА ЖАЛОСТ ЗВЕЗДЕ. ЖЕЛИМ ТИ УСПЕХ И СРЕЋУ. КУПИО СИ МЕ СА ХИМНОМ, БРАВО.

villahojosa

pre 12 godina

Dobro je poceo,pevanje himne je osnovno i podrazumeva se...Samo da se ne dokazuje kao veliki patriota a deca mu ne znaju srpski a znamo da je i izjavio da nema potrebe da znaju...Podrska novom selektoru,da sastavi dobar tim i da bude gospodin covek

Tolle

pre 12 godina

Koja nebuloza.Da li mislite da npr. Toni Parker zna himnu Francuske?Ili Mekejleb himnu Makedonije?Mislite li da sam ja bio srecniji od njihovih navijaca zato sto moji igraci znaju himnu?

neni

pre 12 godina

BRAVO!!! 1. Disciplina 2. Kondicija a zato imam Tigeri pa da vidimo kako ce da trce. 3. Treba nam novi napadaci ko snaju golove dati.

vlada

pre 12 godina

Koliko se sjecam ni Sinisa nije pjevao himnu zemlje za koju je igrao !
Otkud mu moralno pravo da to trazi od drugoga ?
(dzonatan, 23. april 2012 14:07)

Koju?Jel onu Hej Sloveni :)

Ta himna je prestala da postoji 1991,a samo glupost i nesposobnost srpskih drzavnika je dovela do toga,da bude formalno aktuelna sve do 2006!
Himnu je pevala jedino Divceva i Djordjeviceva generacija na pobednickim postoljima i to iz inata dusmanima ;)

Zato,ne prosipaj bisere,vec se edukuj!

baja

pre 12 godina

U hrvatskoj himni se pominje samo hrvatska zemlja iako tamo zive i Srbi i Madjari i Bosanci i ostali. Ali, oni su broj ostalih sveli na nivo i meru koji ne moze da komentarise himnu suverene drzave, za razliku od nedemokratske Srbije koja je u svoj ustav uvela 1000 naroda i 10000000000 narodnosti. Prema tome, ko smatra Srbiju za svoju drzavu, taj igra, a ko ne, ne moze da igra. Ko zna himnu igra a ko ne zna ne moze da igra. Tacka.

mali Mujo

pre 12 godina

Po toj logici nema tog fudbalera na svijetu koji bi mogao igrati za nas.
Mi u Bosni i nemamo himne pa opet kotrljamo loptu. Hamo, Pipa i ostala ekipa.Eto i nas na SP.

ps
svi u napad jedan je Hase

Iorg

pre 12 godina

Ovaj je malo pomesao loncice! on misli da sprema specijalce,ili vodi nacionalni tim??? nisam znao da je javno pevanje jedna od kvalifikacija za repezentaciju...uskoro ce biti takmicenje u Grandu za fudbalere,pa ko nakupi najvise glaova,igrace u reprezentaciji....ili pevati na evroviziji.Ili je to isto???

Stanimir Branimir

pre 12 godina

A i himna je poučna, sve zavisi od nekog nevidljivog čoveka koji samo Srbe voli, i nema šta da brineš jer če on da ti pomogne. Nit' su svi vernici, a ni Srbi.

Paja

pre 12 godina

NJegoca deca nisu reprezentativci i ne moraju da znaju himnu. Ali ako si reprezentativac i branis boje jedne zemlje normalno je da znas himnu te drzave.

Tihomir

pre 12 godina

Fudbaleri se u reprezentaciji ponašaju kao gastarbajteri koji vani ciste ulice, a kod kuce glume gospodu.Možda je pevanje himne pocetak stvaranja tima i stvaranja novog duha reprezentacije, ali činjenica je da nemamo kvalitet,a to se ne dobija pevanjem.

Srpski fudbal...haha.

pre 12 godina

Malo mnogo trazi od nasih fudbalera.
Toliki tekst da nauce...

Sta bi sa dobrom igrom,timski radom,srce na terenu...?
To posle,pa sta bude?

Nas fudbal je kao i nasa politika.
Treba ih sve smeniti,djuture!

Milano 54

pre 12 godina

Pa dobro ljudi dali smo mi normalni,pitamo se dali Mihina deca i zena znaju himnu,ali zaboravljamo da se ovde radi o veoma dobro placenom patritizmu.

sima

pre 12 godina

Nikad necu zaboraviti scenu, mislim da se radilo o EURO-u 2000:

Pocinje utakmica, igramo mi s nekim, intonira se himna... Igraci u blagom grcu, neko peva, neko ne... a Miha cacka zube jezikom, sav zamisljen :)

jova

pre 12 godina

(petarV, 23. april 2012 13:27)

Ako si mislio na Srbe iz Republike Srpske, bolje ti je da ne pricas o srpstvu jer mi smo ustali da branimo ono sto je nase i da spasavamo svoj narod da im se ne desi '41, a ti i slicni tebi ste tad ili pisali u gace jos a mnogi su i pobegli da ih kojim slucajem ne bi zakacio rat. Stidi se svojih reci. I ne mozes reci da si Srbin kad tako nesto mozes uopste reci. Da, Srbija, koju mi svi volimo vise od mnogih vas iz Srbije je preuzela i himnu i zastavu od Republike Srpske i svaka cast na tome. Kad nama ne daju neka bar na TV mozemo slusati nasu himnu Boze pravde, uz koju se ovde ginulo.

kuguar

pre 12 godina

Apsolutno podrzavam ovu Sinisinu ideju! Ako igras za Srbiju onda pokazi i da ti je stalo da si tu, u reprezentaciji. Mada ja i dalje vise volim Hej Sloveni al' to je potpuno druga prica. Sada je himna Boze pravde i sramota je ne znati reci himne svoje drzave.

One Night in may

pre 12 godina

A jel tvoji kuci, svi znaju himnu?
(zokizo, 23. april 2012 14:08)

Svejedno, niko njegov nece igrati za reprezentaciju, koga uopste briga da l' znaju il' ne znaju...

Miroslav

pre 12 godina

Svaka cast za ovo, svaki igrac mora da zna himnu i mora da je peva glasno, moraju da budu svesni da nose grb Nemanjica, jos se secam kako su Hrvati odbili premije od Rusa ako pobede Engleze na Vembliju, tada su rekli igramo za Hrvatsku a ne za mercedese(svaki igrac bi dobio mercedes ako pobede)tako moramo i mi da volimo sebe i da postujemo svoju zemlju, pa ce nas onda i drugi postovati...

Shearer72

pre 12 godina

Ne mislim da je Mihajlovic dobro resenje, ali evo vec prvi njegov potez vraca nadu.
Kod zonpija je bilo, dok svira himna igraci se cesu po glavi, jedan vadi gacice iz g....e, drugi se cesu po j....a itd
Jos samo da pokaze karakter pri izboru igraca a ne da mu Bogdanov i slicni kroje tim.
Srecno Miha!

Romanija ravna

pre 12 godina

Svaka cast za ovo koliko sam se samo puta nervirao kad sam gledao nase igrace kako cute kad ide nasa himna a bio ljubomoran na npr. Italijane ili Urugvajce koji se bukvalno dernjaju kad se pjeva njihova himna. Bravo Miha samo tako nastavi.
(Banja Luka, 23. april 2012 11:03)
A reci mi znas li ti svoju (bosansku)himnu?
(Daniel, 23. april 2012 12:02)
Боже правде, ти што спасе
од пропасти досад нас,
чуј и одсад наше гласе
и одсад нам буди спас.
Моћном руком води, брани
будућности српске брод.
Боже, спаси, Боже, храни,
српске земље, српски род...

To je selektor a ne oni Santraci, Sestkovici, trojne komisije...

pre 12 godina

Seksi pristup obavezama! To je uvek bio problem nase reprezentacije, sto od tog izlaska na teren nesto u startu ne valja! Nadam se da Miha ovime moze da preokrene tu ucmalost da ne igraju kao babe vec da bar izgleda da igraju kao da vole svoju zemlju za promenu.

Gambit

pre 12 godina

Vidim da malo vas shvata poentu ovog poteza Mihajlovića, pa posprdno komentarišete, urbani ste i ježite se nacionalnog naboja. Glavna namera našeg budućeg selektora je zavođenje discipline, jedinog faktora zbog kog smo se brukali u ovom sportu. Himna je obaveza da se zna u svakoj normalnoj državi, a kako je kod nas sve otišlo u peršun, tako i ovo. Samo napred Siniša, zavedi red!

darki001

pre 12 godina

A ovo sa Murinjovim receptom da igramo fudbal bez lopte da zamisljamo loptu pa to vec godinama radimo igramo bez lopte jer nam je protivnici ne daju tu nam Murinjo ne treba.

ccc

pre 12 godina

@(nauči himnu ---> PROFIT, 23. april 2012 12:49)
Šta insinuiraš sa ovim "patriJote"? Da su ljudi koji se tako deklarišu (što uopšte nije ni ružno niti bilo koga ugrožava bilo kako) nepismeni? Takav stav nije zdrav, ali je očekivan...

Klimt- Bec

pre 12 godina

Miha je u pravu to je naj osnovnije da u zemlji u kojoj si rodjen i zivis, govoris tim jezikom, postujes Pravnu Drzavu, Zastavu i Himnu! Ali se u Srpskom fudbalu odavno umesao kriminal i privatni interes odredjenih grupa. Tako dok se te Mafijaske grupe ne iskorene od Srpskog fudbala, nema nista. Pa makar dosli i Pele, Krojf, Platini i svi treneri sveta!

Woah

pre 12 godina

OK je patriotizam, ali ovaj čovek nam dolazi iz inostranstva. Lizao se pola života sa italijanima, tamo zaradio sav svoj novac. Ovakve izjave me ne zanimaju. Zanima me da li ima taktiku, da li ume da napravi rezultat... Nikada nisam mislio za njega da je ''taktična osoba''. Iskreno, uopšte se ne radujem što je on selektor. Imam osećaj da će napraviti još veće rasulo, a ko uopšte i može da bude veće.

saki

pre 12 godina

Pa stvarno on nije normalan pa kako ce Sylejmani da pjeva vasu himnu, pa sada ste pomesali i nacionalizam u sportu. Po u glavnom da igraju dobar fudbal i imati rezultate nego taj nacionalistickog himan koji favorizuje srpsku nacionalnost , neboj zaboraviti da 15% gradjana u Sbiju nisu Srbi.

xaxaxaxa

pre 12 godina

da, da i naj vise mi se svidja kada pevaju svetski prvaci Spanci.
(Juan, 23. april 2012 12:02)

Znaci da bi voleo svoju zemlju i pevao njenu himnu moras biti najbolji? Korejci prime po 7 golova na mecu pa placu od ponosa dok im se intonira himna, to nema veze sa igrom vec sa odnosom i postovanjem prema nacionalnom dresu. A vidim da bi ti radije pevao spansku nego nasu, a za pocetak bi mogao malo da naucis pravopis svog jezika pa da sledeci put 'naj vise' pises zajedno, osim ako Spanski nije tvoj jezik.
I stvarno ne kapiram sve ove negativne komentare u vezi pevanja nase himne, pa sta trebaju da cute kao mutavci? Naravno da ovo nece imati neki drastican uticaj na igru ali u svakom slucaju cemo izgledati lepse i ozbiljnije, pravi pristup, bravo Miho legendo samo nastavi!
(Ajmo Miho legendo!, 23. april 2012 13:07)

Legendo, decko je verovatno hteo da bude sarkastican, posto ti ne znas da spanska himna nema reci, a drugo ucis ga pravopisu, a pises "Spanski" velikim slovom...

s t v

pre 12 godina

To sa fudbalerima i himnom i đene-đene. Prvo bi trebali da je nauče ovi iz FSS.
Nego, druga stvar je problem moj Miha. Nauči ti navijače da navijaju za selekciju. Da ne napadaju fudbalere iz drugih klubova, da im ne zvižde.
E, to kad budeš rešio onda svaka čast.

Coco Bill

pre 12 godina

Ma u redu je sve to, samo ja se sećam kad su naši fudbaleri nastupili prvi put u dresovima Srbije i kao reprezentacija Srbije. Sećam se tih oduševljenih izjava Kako sada znaju za koga da igraju, kako sada nose svetinju od dresa, kako će im biti puno srce slušajući srpsku himnu itd itd....i šta bi onda ?! jel to pomoglo ili je ipak nešta drugo u pitanju ?

Rajko Janjanin

pre 12 godina

Samo jos da dodam ovima sto se brinu za Mikija Sulejmanija. Decko je Goranac po nacionalnosti, a himnu peva punog srca jos od mlade reprezentacije. I svaka mu cast.

Dexterijus

pre 12 godina

To care. zato sam ja i bio za njega .... Uvesce taj malo reda u "razbijenu vojsku"
Znate sta je Murinjo uradio na prvom treningu u RM??? Postrojio igrace po visini, podelio cedulje sa zadacima koje moraju da urade, i okrenuo se i otishao. Na drugom opet postrojavanje i da vidi koje spreman da uradi ono sa cedulje. I tako na dalje.. imao je trenige gde je terao da igrace RM da igraju fudbal bez lopte(morali su da zamisljaju da imaju loptu)....
E tako se to radi - kratko ali je..tacno!!!!

Patriotizam

pre 12 godina

Pozdrav svim istomisljenicima,a dezurnim pljuvacima, koji od nosa dalje nisu vidli,odite malo iz Srbije ,videcete kolko je to izrazeno u gotovo svim razvijenijim drzavama,nije to ,ja sa srpski nacionalista i mrzim sve ostale, vec obrnuto,ja volim zemlju iz koje poticem i da, ponosim se time sto pripadam nekoj zajednici.Igrom prilika radim i zivim u SAD ,i sta sad,ja treba da zaboravim odakle sam i ko sam.Jedno je to sto ja u svojoj drzavi ne mogu da se ostvarim od raznih smicalica nesposobnih politicara,a drugo je sto ja svoju zemlju,kakva god bila,i dalje postujem i volim.Kad svi budemo isto osecali,vasa deca nece morati da iz daljine vas uce,kako se zemlja treba postovati.

Ajmo Miho legendo!

pre 12 godina

da, da i naj vise mi se svidja kada pevaju svetski prvaci Spanci.
(Juan, 23. april 2012 12:02)

Znaci da bi voleo svoju zemlju i pevao njenu himnu moras biti najbolji? Korejci prime po 7 golova na mecu pa placu od ponosa dok im se intonira himna, to nema veze sa igrom vec sa odnosom i postovanjem prema nacionalnom dresu. A vidim da bi ti radije pevao spansku nego nasu, a za pocetak bi mogao malo da naucis pravopis svog jezika pa da sledeci put 'naj vise' pises zajedno, osim ako Spanski nije tvoj jezik.
I stvarno ne kapiram sve ove negativne komentare u vezi pevanja nase himne, pa sta trebaju da cute kao mutavci? Naravno da ovo nece imati neki drastican uticaj na igru ali u svakom slucaju cemo izgledati lepse i ozbiljnije, pravi pristup, bravo Miho legendo samo nastavi!

Milosh

pre 12 godina

U redu. Lepo je znati himnu i pevati himnu, ali nigde ne pise da je obavezno. Zasto se Miha nije vratio u Srbiju? Zasto nije ulozio neki milioncic u Srbiju, zaposlio nekoliko ljudi? To su po meni patroitski cinovi. Himnu zna i Ratko Mladic i Seselj i ostali koji sada leze u Hagu i zbog kojih se svaki Srbin srami u svetu. Zar nije dovoljno sto neko dobro igra fudbal, u konkretnom slucaju, pa da ga privolimo na sve nacine da dodje da igra za svoju zemlju, umesto sto izvodimo neke kerefeke sa himnom i cudima. FUDBALER NEKA DONESE OVOJ ZEMLJI POBEDE, MEDALJE, I ON JE SVOJ DEO UCINIO. TO JE ONO STO SE OD NJEGA TRAZI. HOCE LI ZNATI RECI PESME TO JE NEBITNO. NEKA ON OVU ZEMLJU UCINI SRECNOM I PONOSNOM! CELA NACIJA CE UMESTO NJEGA DA PEVA HIMNU!

neutralan

pre 12 godina

citajuci neke negativce ne samo ovdje nego uopste na ovim stranicama i o Novaku i o nama kada sami sebe cascavamo pitam se da li je ovaj covjek "http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=04&dd=23&nav_category=206&nav_id=602954" bio u pravu kad nas je nazvao svinjama, da li to na zalost ne neki vec mnogi ljudi kod nas zele da zive da mi dali za pravo i pokazali mu koliko je u pravu!

Mirko

pre 12 godina

Bravo Miha,svi koji te sada napadaju mogu samo da ti pljunu prozor!Svi znamo koliki si ti patriota bio na terenu i van njega dok si ginuo za nasu zemlju!Ovim si vec pokazao koliko ces biti gvozdeni autoritet ,,svim napucanim zvezdama " u reprezentaciji....Samo napred!

Miha legenda

pre 12 godina

Hvala Bogu da se neko setio!A prvi koji se setio je Srbin iz Hrvatske,nazalost oni koji najvise vole Srbiju i osecaju se Srbima ne zive ili nisu rodjeni u njoj!

petarV

pre 12 godina

Lepo,lepo...ali Miho...A reci ti meni...kao pobornik nacionalnog ponosa i duha u reprezentaciji...Da li su i ona tvoja pljuvanja i vatanja suparničkih igrača za j*ja isto deo nacionalnog duha i ponosa?!

Vojvodjanin

pre 12 godina

Slazem, se: red, rad i disciplina mora da postoje i to je preduslov da se gradi nesto postojanije i sustinski! A sta ce biti sa taktikom, futbalskim umecem i ostalim elementima uspeha koji se boduje po FIFA sistemu - videcemo vremenom! Srecno!

superbrko

pre 12 godina

Ma to Siniša, bič u ruke i udri. Svi znaju igrati lopte i na papiru imamo ekipu među 8 u Evropi, samo je pitanje motivacije i discipline na terenu.
A za ovog Danijela, BiH himna se ne pjeva, ona se zviždi, jer nema tekst. Šta bi onda Sušić trebao narediti svim fudbalerima BiH da nauče zviždati himnu i da mu je izvižde preko telefona, pa da ih onda zove u tim.

che

pre 12 godina

Sledece pitanje : znate li ko je dao najvise golova iz slobodnjaka na jednoj utakmici, ko je naciljao i pljunuo protivnickom igracu u usta i ko pije iskljucuvo pils light?

Ukoliko odgovor bude negativan, taj igrač će imati obavezu da “postupi po naređenju”, sačeka da mu Fudbalski savez Srbije dostavi odgovore i hitno ih nauci.

Svaka cast Miha, velik si igrac bio, nadam se da ces biti i dobar trener i selektor Srbije.

Igor

pre 12 godina

Ovo nema veze s mozgom. Svi ti igraci su odrasli ljudi i vec formirane licnosti i sad treba da dodje jedan Mihajlovic i da ih uci sta oni treba da rade. U svakoj normalnoj zemlji uopste se ne postavlja pitanje da li neko zna tekst himne, deca se odmalena tome uce i u tom duhu se vaspitavaju. E sad sto mi i nismo bas najnormalniji... Himna se peva iz srca, isto kao sto se svoja zemlja predstavlja iz srca. Kakva je korist ako Mihajlovic na silu nekog tera da uci tekst himne, a ovaj ne oseca potrebu za tim? Sta ce s tim da postigne? I slazem se sa konstatacijom oko njegove dece, valjda je jedan tako veliki srpski patriota trebao svoju decu da nauci da pricaju srpski, to mu je ipak vaznije bilo, ako mu je do srpstva bas toliko stalo. Prvo u svojoj kuci red zavedi, pa onda kreni dalje.

Tekelija

pre 12 godina

Сасвим разумно.
Браво за Миху. Још да нађемо фудбалере који знају химну и знају играти. :)

За једног коментатора који прозива Србе из Босне- Срби у РС пјевају Боже правде преко 20 година, а и све и да желимо да научимо ријечи химне БиХ, то не би било могуће јер иста ни нема текста ;). Да, то је нананана химна, као и Боже правде кад се тек кренула пјевати у Бг :D

djape80

pre 12 godina

Napokon patriota za selektora. A ovi sto se bune protiv ove odluke nek se zapitaju da li su normalni. Naravno da svi moraju da znaju himnu, tako se budi patriotizam i dize adrenalin, a to je ono sto nama fali. Ko nezna himnu nema sta ni da trazi u reprezentaciji.

petarV

pre 12 godina

Psssst...Pa vi ste uvek bili veći Srbi od Srba...toliki,da niste mogli da podnesete Austrougare...pa ste ubili Franca...Srbija je tada bila država...ali vi niste...

Toliki ste Srbi bili...da ste u svojstvu partizana...kolonizovali Srbiju posle 2 sv rata!

Manite nas bre više!

bijeljina.rs

pre 12 godina

Kakvih klošara i negativca se ovde moze naci pa to je strasno,sta ova Evropa uradi od nas,za 20 godina mi Srbi cemo izgubit nacionalni indentitet i patriotizam,sad ispada da je smrtni grijeh sto moraju da svi znaju himnu,Boze ti mene dragi sacuvaj kakav smo mi narod.

pera

pre 12 godina

Puna podrska Mihajlovicu za ovakav stav. Nije to (kao sto rece neki neznalica Dejan) nikakvo prosipanje nacionalizma, vec isticanje patriotizma. Svaki reprezentativac treba da zna svoju himnu bez obzira na nacionalnu pripadnost jer nasa himna je himna svih gradjana Srbije. Onaj ko ima u srcu himnu, zastavu i uopste svoju otadzbinu je spreman da "gine" na terenu za boje svoje zemlje. Zato je buduci selektor 100 % u pravu.

nauči himnu ---> PROFIT

pre 12 godina

(mare, 23. april 2012 12:11)

Disciplina treba da postoji u igri, a ne u tom pevanju himne. Šta ako je neko po prirodi introvertan? Šta ako neko jednostavno ne voli da glasno peva pred drugima? Šta ako se nekom prosto ne sviđa da peva himnu? Da li je on odmah manji Srbin od onoga što peva? Da li je on odmah gori fudbaler od onog što peva?

Kao što sam rekao, opčinjavanje patriJota, kojima je srpstvo mera svega. Što si veći Srbin, to si bolji fudbaler, košarkaš, naučnik, umetnik, itd. NE, što bolje igraš fudblal, to si bolji fudbaler i, indirekrno: "bolji" Srbin. Uostalom, ako njima treba znanje himne da bi imali discplinu i timsku hemiju, piši propalo: ako njima, Srbima, velikim evropskim igračima, koji provode po nekoliko nedelja godišnje na zajedničkim pripremama, koji su i međusobni prijatelji, ako njima disciplina i igra zavisi od liriksa neke pesme, onda ne znam čemu da se nadamo u fudbalu.

Kao što reče neko, nisam primetio da svi vaterpolisti, košarkaši, odbojkaši ili rukometaši pevaju himnu, pa su opet carevi. Čista demagogija, koja nažalost pali, ali nakad mi nismo bili pametan narod.

nikola

pre 12 godina

@Sale
A zbog čega je nerealno?Ako može Ozil da peva himnu Nemačke,zašto ova dvojica ne bi pevala himnu Srbije?Ne razumem tvoju tezu.Da li Bože pravde svojim stihovima vređa pripadnike drugih nacionalnosti/veroispovesti?Očigledno je da ni ti ne znaš reči naše himne kad pišeš tako glupe komentare.

Rajko Janjanjanin

pre 12 godina

Himna Spanije iz politickih razloga (Katalonija, Baskija itd) nema tekst, te je, konsekventno, svetski prvaci i ne pevaju. Inace podrzavam ovaj potez. Na stranu sto mislim da imamo prelepu himnu, ne vidim sto su fudbaleri bolji od vaterpolista ili rukometasa ili tenisera koji pevaju iz sveg srca.

DukaNS

pre 12 godina

Za Davora,

Miha je malo veci patriota od mnogih sto se koje-kako pretstavljaju. Zasto to tvrdim? Zato sto je puno godina vodio decu iz Decijeg sela iz Sremske Kamenice sa svojom decom na more (naravno o svom trosku)! Za one koji ne znaju u Decijem selu zive deca bez roditelja...

I nek neko ne zamenjuje teze tipa ljubav prema deci! Da, ali to je mogao uraditi i u Italiji ali nije...

Mislim da oni koji ovo nisu znali, u buduce bi trebali da porazmisle pre nego nesto lose izuste na racun rodoljublja i cestitosti ovog coveka...

Za svaki posao je potrebno vreme da bi se uradio. Narocito kad kreces od pocetka. Covek jos nije ni poceo da radi al' evo dusebriznika koji bi vec da kritikuju.

Sramota me je naseg mentaliteta...

Ay.s

pre 12 godina

Dragi mnogi komentatori, enciklopedije u ruke (može i internet), naučite definicije pojmova "nacionalizam, patriotizam, šovinizam, rasizam..." pa se posle toga latite tastature i etiketiranja.
Ovako uglavnom bude smešno to što ste napisali...
Bravo Miha i srećno!

Dušan

pre 12 godina

Čitam i mislim se dokle li će pojedinci da lupetaju i pljuju po svemu... Pa šta sad nije u redu i šta nije jasno, ne moramo da pobedjujemo, možda nećemo otići u Brazil, možda i nisu nikakvi fudbaleri ali šta je sporno što čovek traži da se himna mora znati!?!?! Ne daj se Miha majstore, sitnih duša je u vek bilo i biće!!!

nauci himnu- ne gledaj sve kroz profit-budi covek

pre 12 godina

Da, jer je naš najveći problem to što ne znaju himnu. Čim nauče himnu, ima da igraju ko Brazilci.
Usrećićemo se mi sa Mihajlovićem. Čista demagogija, ovim potezom će kupiti neke prizemne patriJote, i to je to. Sreća pa su prizemne patriJote jedno 70% Srbije.
(nauči himnu ---> PROFIT, 23. april 2012 11:06)

Da igrace kao Brazilici i koji ti imas problem sa tim? Ovom porukom si se samo izblamirao jer si priznao da ne znas himnu, iskreno mene bi bilo sramota da sam na tvom mestu.

Po tebi su svi ostali narodi budale sto znaju svoje himne i mora da pevaju iz profita samo si ti pametan, jedan od milijardu, koji ne zna himnu i ti si ustvari taj genije koji je shvatio da je himna ustvari paravan za zgrtanje para, a to sto ne umes da je beknes to nema veze, vazno da ti znas da je to sve profit. Ajde idi vidi da nismo u Tasmaniji pa nam javi.

?

pre 12 godina

Kada himna bude "Oj Srbijo, mila mati" ili "Vostani Serbie" (a obe su lepše i adekvatnije od trenutno zvanične) imaće puno pravo da traži od svih igrača da je pevaju, jer su to pesme posvećene državi Srbiji. Pevanjem aktuelne himne tražiti od pripadnika drugih naroda da pevaju srpskom rodu i srpskim zemljama je čista besmislica i demagoška glupost.

Psssst....

pre 12 godina

Svaka cast za ovo koliko sam se samo puta nervirao kad sam gledao nase igrace kako cute kad ide nasa himna a bio ljubomoran na npr. Italijane ili Urugvajce koji se bukvalno dernjaju kad se pjeva njihova himna. Bravo Miha samo tako nastavi.
(Banja Luka, 23. april 2012 11:03)
A reci mi znas li ti svoju (bosansku)himnu?
(Daniel, 23. april 2012 12:02)

U B.Luci i Rep.Srpskoj se pjevala himna "Boze pravde" u vrijeme dok ste vi jos njakali "Hej, Sloveni", zato bez patetike...

Juan

pre 12 godina

bravo care....a kome se ne svidja nek pogleda na youtubeu kako svi pevaju svoje himne.....
(sladjan petkovic, 23. april 2012 11:01)

da, da i naj vise mi se svidja kada pevaju svetski prvaci Spanci.

Sima

pre 12 godina

Citam komentare u kojima se pojedinci neslazu sa ovom idejom,i prosto se pitam sta je to sa ljudima?Pa po vama se nema nikakvog postovanja prema drzavi,prema treneru ma ko to bio,prema pretpostavljenom bilo koje vrste-na poslu se sefovi nepostuju,...ako je trener malo stroziji neki spominju i bojkot igraca,pa nedolaze oni tu po kazni vec bi trebalo da je cast predstavljati svoju zemlju,e sada oni koji ne bi da lomataju noge,da se cuvaju za velike ugovore isto je u redu,nema problema,ali em sto prilici da svi nose jedan dres tako i treba osnovno da znaju barem reci himne ,drzave koju predstavljaju.

Free Bird

pre 12 godina

Prvi potez novog selektora - pun pogodak, a odnosi se samo na (pitam se zašto?) fudbalere. Odbojkašicama, odbojkašima, veterpolistima, rukometašima, košarkašima, Čaviću, Nađi, Đokoviću... takva naređenja nisu bila potrebna, znaju tekst i s ponosom pevaju himnu R.Srbije!

Milan

pre 12 godina

Da, jer je naš najveći problem to što ne znaju himnu. Čim nauče himnu, ima da igraju ko Brazilci.
Usrećićemo se mi sa Mihajlovićem. Čista demagogija, ovim potezom će kupiti neke prizemne patriJote, i to je to. Sreća pa su prizemne patriJote jedno 70% Srbije.
(nauči himnu ---> PROFIT, 23. april 2012 11:06)

slazem se da je ovim "kupio" neke navijace ali isto tako je i igracima stavio do znanja da igranje u reprezentaciji mora da se postuje isto tako im je stavio do znanje da on ima autoritet, a to je vazno...nisam neki patriota ali mislim da je ovo dobar potez.

ccc

pre 12 godina

@Odmah je poceo sa nekakvim nacionalistickim glupostima, reprezentativci koji nisu Srbi, nemoraju znati himnu, moraju Miha da znaju da IGRAJU FUDBAL jer su za to i pozvani, kao u ostalom i ti, sto manje politike, bice bolje za sve, inace, nema nista od nase reprezentacije a ni od tebe kao trenera !
(Dejan, 23. april 2012 12:08)
Je li? I to važi samo za srpsku himnu i državu? koje je prvo pitanje na razgovoru za američko državljanstvo? Da, himna amerike... I nacionalizam nije glupost, uzgred...

Dejan

pre 12 godina

Odmah je poceo sa nekakvim nacionalistickim glupostima, reprezentativci koji nisu Srbi, nemoraju znati himnu, moraju Miha da znaju da IGRAJU FUDBAL jer su za to i pozvani, kao u ostalom i ti, sto manje politike, bice bolje za sve, inace, nema nista od nase reprezentacije a ni od tebe kao trenera !

Aleksa

pre 12 godina

Evo već čovek pokazuje svoju vrhunsku stručnost. On himnu zna verujem. Ne znam da li zna ćirilicu. Većina tih 'patrijota' izvanredno zna himnu, ali ćirilicu hm... Pa dobro ko danas još piše i čita. Ono što ovaj 'ekspert' sigurno zna jeste: udaranje bez lopte, pljuvanje protivnika, psovanje, tuča itd. Gde se dokazao kao trener? Na primer može posle naučene himne da ih natera da umesto kopački nose opanke šiljkane ili recimo kada pada kiša šajkaće na glavi sa kokardama velikim kao kafanska pepeljara.

Alen

pre 12 godina

Šteta što himna samo spominje da bog čuva Srpsko selo i Srpski dom. U reprezentaciji ima igrača iz nacionalnih manjina isto koji vole Srbiju i smatraju je domovinom. Voleo bi da je himna neutralnija i spominje Srbiju kao celinu a ne samo Srbe. Miha bi trebao to znati jer je polu Hrvat.

Banja Luka

pre 12 godina

Svaka cast za ovo koliko sam se samo puta nervirao kad sam gledao nase igrace kako cute kad ide nasa himna a bio ljubomoran na npr. Italijane ili Urugvajce koji se bukvalno dernjaju kad se pjeva njihova himna. Bravo Miha samo tako nastavi.
(Banja Luka, 23. april 2012 11:03)
A reci mi znas li ti svoju (bosansku)himnu?
(Daniel, 23. april 2012 12:02)
Bosna nije moja drzava ja sam Srbin koji zivi u Republici Srpskoj a tebi ako smeta sto ja Srbiju smatram svojom drzaviom to je tvoj problem boli me briga. AJ SRBIJA

marco

pre 12 godina

Vi ljudi brzo zaboravljate.Sjetite se samo kad je izjavio da ga je sramota sto je Srbin !Toliko o njegovom patriotizmu.A kao trener nije se nigdje dokazao.U Fiorentini je popio otkaz.On je jedino dobro izvodio slobodnjake i to je sve !Mislim da je on jako los izbor,ako je uopste bilo izbora.

Milan

pre 12 godina

Da, jer je naš najveći problem to što ne znaju himnu. Čim nauče himnu, ima da igraju ko Brazilci.
Usrećićemo se mi sa Mihajlovićem. Čista demagogija, ovim potezom će kupiti neke prizemne patriJote, i to je to. Sreća pa su prizemne patriJote jedno 70% Srbije.
(nauči himnu ---> PROFIT, 23. april 2012 11:06)


A mozete li vi osim sarkasticnih komentara dati te prave razloge nasih neuspeha?! Hrvati su uvek davali 120% svojih mogucnosti zato sto su napaljeni i sto ih je nosio taj patriotski naboj. Mi smo uvek davaliispod 50% svojih mogucnosti iz istog razloga. Pogledajte pazljivije kako je Nemanja Vidic cuvao noge protiv Slovenije, kako je bukvalno skakao da bi izbegao svaki start, a u Mancesteru ide glavom gde drugi nece nogom, bukvalno. Mi po kvalitetu imamo reprezentaciju koje bi vecina trabala da se plasi, a ne mozemo jednu Estoniju da dobijemo. Kvalitet sigurno nije razlog i to je jasno svakome pa i Mihajlovicu. A vi da ste radili nesto ozbiljno u zivotu shvatili bi se s motivacijom sve lakse i bolje radi, bilo u fudbalu bilo na obicnom poslu. Novcem se ovi nasi ne mogu motivisati zato sto zaradjuju gomilu para u klubovima. Dakle, jedino sto preostaje je osecaj propadnosti necemu vecem. Napaljeni klinac iz domace lige koji je zeljan dokazivanja ce vise pruziti u nacionalnom timu nego Nemanja Vidic. Kvalitet bez volje ne znaci nista, to je jasno ozbiljnim ljudima, a deci koja se loze na neke virtuelne vrednosti i koja ne rade nista se to ne moze ni objasniti.

Munja

pre 12 godina

@Dejan

Svi oni su drzavljani Srbije i morali bi znati himnu bez obzira da li su po nacionalnosti Mađari, Rusini, Hrvati i sl. Igranje u reprezentaciji je čast, a ne obaveza i onaj ko prihvati poziv selektora mora da ima i posebna osećanja prema imenu zemlje čije boje brani. Da ostavlja srce na terenu. Ako će da igra za pare onda to može i u klubu. Ovde se pored znanja traži i srce. U SAD je prvi uslov da znas himnu da bi postao drzavljanin.

Radovan

pre 12 godina

Kao autentični srpski nacionalista, imam još par predloga za novog selektora.
Naime, bilo bi dobro da igrači puste brade i da tako odaju počast svim ravnogorcima palim za slobodu otadžbine. Morate priznati da bi 11 igrača sa dugim bradama predstavljali zaista veličanstven prizor, nešto po čemu bi naša reprezentacija bila poznata u celom svetu.
Potom, svaki igrač mora da nosi na ruci brojanicu iz nekog od naših svetih manastira (posebno Ostroga) čime će se poslati jasna poruka da je reprezentacija Srbije skup mladih, religioznih ljudi, koji igraju fudbal s verom u Boga. Podrazumeva se da se nacionalnom timu dodeli jedno svešteno lice koje će brinuti o duhovnim potrebama igrača i biti sastavni deo stručnog štaba. Ovo svešteno lice bi trebalo da obavi čin krštenja za igrače koji eventualno nisu kršteni jer, složićete se, nije normalno da nekršteno čeljade igra za reprezentaciju.
Takođe, selektor bi morao da nosi našu narodnu nošnju, a ne nekakva italijanska odela i cipele koje nemaju nikakve veze sa Srbijom i pravoslavljem. Selektor sa šajkačom i opancima za kratko vreme osvojio bi simpatije gledalaca i privukao brojne bogate sponzore.
Imam još mnogo predloga ali za početak bi bilo sasvim dovoljno da FSS i Mihajlović usvoje ove koje sam naveo. To bi bio pravi preokret u našem fudbalu i sasvim sigurno mogli bismo da se nadamo osvajanju svetskog prvenstva.

mare

pre 12 godina

Da, jer je naš najveći problem to što ne znaju himnu. Čim nauče himnu, ima da igraju ko Brazilci.
Usrećićemo se mi sa Mihajlovićem. Čista demagogija, ovim potezom će kupiti neke prizemne patriJote, i to je to. Sreća pa su prizemne patriJote jedno 70% Srbije.
(nauči himnu ---> PROFIT, 23. april 2012 11:06)

I deca u skoli moraju prvo da se nauce disciplini, pa onda da uce gradivo.
Postoji hijerarhija zahteva po vaznosti, samo kod nas u drzavi svi hoce nesto precicom, preko veze, drugacije...
Pevanje himne pred utakmicu cini ekipu sloznijom, motivise ekipu da disu svi kao jedan, uspostavlja kontakt sa publikom, deluje pozitivno na ekipu u psiholoskpm smislu.
Druga je stvar sto veci broj fudbalera verovatno nikad nije ni recitovao pesmicu, pa je sad napor nauciti nacionalnu himnu i istu ponosno otpevati pred mec.
Sta mislite zasto su najveci uspesi nasih klubova u zadnjih petnaest godina bili pod vodjstvom Mateusa, odnosno Zenge?
Red, rad, disciplina!

треба питати

pre 12 godina

Бели орлови треба да имају беле дресове,као што су имали пре другог светског рата.Црвене никад нисмо имали,тако да је у филму Монтевидео направљен велики пропуст.Треба питати старије ако не знаш,поготово ако снимаш филм.Химна треба да се зна,али и писмо.

Gvozden

pre 12 godina

I vise vi novinari da prestanete da objavljujete slike sa okupljanja repke de ovi nasi "fudbaleri"vuku skupe kofere,slikaju se pored kola itd,nego slike sa terena uklizavanje ,remplovanje.... U DRESU SRBIJE

bgd

pre 12 godina

Logičan potez novog menadžera: nije u pitanju tekst himne i patriotizam, već da se izazove šok, i zavede disciplina i red - mora da se zna ko je glavni a ko sluša i igra. Počinje se od naizgled nebitnih stvari....

Ne fali našim igračima znanje, iskustvo i fizička sprema.
To se lepo vidi u stranim klubovima u kojima igraju.
Nedostaje im ozbiljnost i disciplina kada igraju za reprezentaciju.
Miha to vrlo dobro zna, otud i ovakav potez.

Na žalost, u ovoj zemlji svako ko pokuša da zavede red nailazi na oštar otpor... što se da videti iz velikog broja negativnih komentara na ovu vest.

SQI

pre 12 godina

Kad shvatiš da je bitno kako igraju, a ne kako pevaju, nadam se da neće biti kasno. I Zveki Terzić je svojevremeno bio ubeđen da ćemo zbog nove boje dresova i himne postati fudbalska megasila.

jjjjjjjj

pre 12 godina

Free Bird, 23. april 2012 12:08)

Koliko se ja secam i Vukovic(selektor rukometasa) istu stvar uradio kada je dosao sa razlikom da im je on tada podelio na treningu tekst himne!

Gerrard

pre 12 godina

Sve je to u motivu igraca da igra za svoju zemlju,sta vredi sto ce on da se dere pevajuci himnu ako ce da se vuce po terenu i ako je dosao samo da bi bio vidjen,a i prvo oni koji su nadlezni za to treba da ustanove koja je nasa zvanicna verzija himne posto kontam da smo jedina nacija kojoj pustaju razlicite verzije himne na razlicitim takmicenjima sto je sramota nek se dogovore koju ce pa nek pustaju samo tu svugde a ne 10 verzija.

HH

pre 12 godina

Znaci vec vidim scenario...dolazi se na pripreme, kum ljubim kuma jer se nisu dugo videli...ulazi miha, zalizana kosa, bela sulja i postrojava ekipu...pantela vadi puskice jer nije naucio text...zigic vadi puskice ali ne zna da cita...subotic peva u maniru Avon sam prozdrnula...lane gubi zivce i demonstrativno napusta prostoriju jer je pola ekipe u falshu...
Epilog svega je da Tosic poziva Jelenu da dodje i momcima odrzi koji cas pevanja u pauzama izmedju treninga...

phreak

pre 12 godina

To za himnu je u redu. Ali ako mu tim budu sastavljali drugi radi prodaje igrača, a ne radi dobrih rezultata, onda džaba i himna i pevanje.

bgd

pre 12 godina

@Daniel, 23. april 2012 12:02)

Himna BiH nema reči već je u pitanju instrumental dok Republika Srpska ima svoju himnu pod nazivom "Moja Republika". Toliko o himnama.

Daniel

pre 12 godina

Svaka cast za ovo koliko sam se samo puta nervirao kad sam gledao nase igrace kako cute kad ide nasa himna a bio ljubomoran na npr. Italijane ili Urugvajce koji se bukvalno dernjaju kad se pjeva njihova himna. Bravo Miha samo tako nastavi.
(Banja Luka, 23. april 2012 11:03)
A reci mi znas li ti svoju (bosansku)himnu?

Grb zastava himna

pre 12 godina

Svaka cast Sinisa.Uzimajuci u obzir datum odigravanja prvog prijateljskog meca,bojim se da ce im faliti vremena da urade domaci zadatak.Kako su do skora igrali,ovakva mera patriotske discipline je neizbezna.Za pocetak.Na prethodnim utakmicama je, kada je himna u pitanju,bila konstantno prisutna dilema da li igra Spanija ili Srbija.Dilemu nisu otklanjali ni medjusobni susreti.

kiza - iz ofsajda

pre 12 godina

Neki prethodni komentatori koji ukazuju na to da himna nije važna, ili da selektorova djeca ne znaju srpski očigledno nemaju svoj identitet.
Nije jednostavno doći da lomiš noge za džabe ili neke, za igrače minorne, premije. Pritom treba da se boriš za reprezentaciju koju prate stalno afere otkad postoji, koju prati savez kojim nije zadovoljna fudbalska javnost, i sa kojom imaš loše rezultate. Stoga, nije loš način da stvoriš nešto jedinstveno među igračima, a to je u ovom slučaju poznavanje i pjevanje nacionalne himne. Tada neće biti razlike što neko igra u Čelziju, a neko u domaćoj ligi, jer svi moraju znati. Još ako se to objavi ovako javno može da dobije na težini i kod najrezigniranijih reprezentativaca, a ako neko ne želi da nauči i da pjeva kako od njega očekivati da gine za saigrača na terenu. Dobar test, zar ne? Treba se nadati da će ovaj selektorov pokušaj ujedinjavanja potencijalnih klanova u reprezentaciji donijeti boljitak i na polju međusobne saradnje igrača u toku utakmica, a to je ono što nama fali.

my way

pre 12 godina

Bravo Sinisa, tako treba! Nauciti reci i pevati himnu je jako mali trud, a mnogo znaci za atmosferu i motivaciju igraca i uopste sliku reprezentacije!

Nenad

pre 12 godina

A Miha je patriota cija deca ne znaju rec srpskog da kazu....
(Davor, 23. april 2012 11:02)

Moguće, ali Mihina deca ne predstavljaju Srbiju.
Ako je to i tačno, onda Mihi još i više svaka čast, jer je svestan koliko je bitno na igrači odpevaju himnu zbg nacionakne svedsti i predstavljanja države.

Banja Luka

pre 12 godina

Svaka cast za ovo koliko sam se samo puta nervirao kad sam gledao nase igrace kako cute kad ide nasa himna a bio ljubomoran na npr. Italijane ili Urugvajce koji se bukvalno dernjaju kad se pjeva njihova himna. Bravo Miha samo tako nastavi.

yunaK

pre 12 godina

Bitnije da se oni bore, da pokazu zelju i volju, disciplinu i ljubav kad igraju za grb Srbije! Za himnu cemo lako, to je najmanji problem u nasem fudbalu!

Dušan Kovačević

pre 12 godina

Tako je selektore! Sramno je koliko ljudi u ovoj nazovi državi ne zna svoju himnu, makar neka je nauče oni koji će nas predstavljati u svetu, i to će biti neki pomak nabolje.

H8

pre 12 godina

Miha je carina! Legenda i patriota, bez pardona! Samo, ja ne zelim da se nesto vestacki podize i da se neko na nesto tera, da se forsira.

Evo, ja sam ponosan na zastavu, grb i himnu, znam da je otpevam, ali me niko na to nije terao. To je moj osecaj, takav sam. A ako ti nekog moras da teras da uci himnu i da je zavoli i da shvati njenu tezinu i znacenje, onda to po meni nema smisla. Taj neki nacionalni ponos i identitet ili imas ili nemas. Ako neko ne peva himnu i ne dozivljava je kao vrhunac, nema 'leba da ga teramo da je nauci. Tako vestacki podizemo nesto sto je kod njega nerazvijeno i sto on sam nece nikad uraditi i razviti. Mozda ce se neki i probuditi sa tog aspekta, ali meni je to besmisleno.

djubre

pre 12 godina

A Miha je patriota cija deca ne znaju rec srpskog da kazu....
(Davor, 23. april 2012 11:02)

A kakve to veze ima? Jel je on kriv sto smo takva drzava da svi gledaju da beze iz nje, jel je on kriv sto nam je liga takva da svi gledaju da beze iz nje? Ideja je odlicna, ne znas himnu ne treba ni da igras, nadji reprezentaciju ciju himnu znas pa igraj tamo, ovo uliva neku nadu!

nauči himnu ---> PROFIT

pre 12 godina

Da, jer je naš najveći problem to što ne znaju himnu. Čim nauče himnu, ima da igraju ko Brazilci.
Usrećićemo se mi sa Mihajlovićem. Čista demagogija, ovim potezom će kupiti neke prizemne patriJote, i to je to. Sreća pa su prizemne patriJote jedno 70% Srbije.

dragan

pre 12 godina

jel on tu dolazi kao selektor ili profesor muzickog ?, bolje bi mu bilo da obrati paznju na taktiku nego ko zna da peva, izmedju ostalog, neki ne znaju ni da pricaju srpski ko npr neven subotic a ne jos i da peva, bice previse.....

Analitičar

pre 12 godina

Evo ga...Još jedan veliki srbin koji će da se bavi patriotizmom, a od njega samo šteta da bude po Srbiju, odnosno srpski fudbal!

Mare

pre 12 godina

Da li je ovo ta godina kada će napokon neko da nas izvede na pravi put?
Svaka čast Miho !
Sramota me je više da oni naši ne znaju himnu, mrmljaju nešto ili gledaju belo....
Kad se setim SP 2010. kada je igrač Koreje počeo da plače za vreme intoniranja himni, a ovi naši ................
Svaki detalj je bitan, Miho imaš moju podršku...

realno

pre 12 godina

Mislim da ce Miha da nas spasi...temperamentan je a uz to poznaje ODLICNO nas mentalitet jer je dugo igrao za reprezentaciju tako da mislim da igracima ne gine motka po guzici kad god nesto pogrese...

Zmaj

pre 12 godina

Kad aplicirate za drzavljanstvo SAD na testu morate znati reci himne SAD. Ako ljudi to mogu da nauce, onda i ovi tupsani sto pikaju loptu mogu nauciti himnu i otpevati je u jedan glas. Bravo Miha!

Hoces iskreno?

pre 12 godina

Njegova deca su rodjena u Italiji,prema tome,sto bi njegova deca morala da znaju srpski jezik i himnu?
Oni su Italijani,srpskog porekla...

Strasno je kada ljudi rodjeni u ovoj zemlji,ne znaju...izmedju ostalog i himnu ove zemlje.

Pevanje himne pred pocetak utakmice utice na podizanje morala.
A i zar nije sramota da godinama unazad,sportisti ne pevaju himnu,osim par izuzetaka?Po tom pitanju trebali bi da se ugledamo na Engleze.

Ma nemoj!

pre 12 godina

Veoma cenim ovo naređenje, međutim, nisam baš siguran da svi iz najuže porodice budućeg selektora znaju napamet Himnu Srbije, za razliku od italijanske.

Deki

pre 12 godina

Recite vi meni samo jedno kada je Mihajlović toliko pevao himnu kada je nastupao za Jugoslaviju.
Tako nešto i netreba da se iznosi u javnost to se podrazumeva da si akteri trebalo bi da pevaju svoju himnu, a ne da većina njih bleju kao ovce......

sava

pre 12 godina

Bravao Miho, pre svakog treninga propitivanje, kao dečica u školi ima da recituju, a kad nauče tekst prelazimo na muzičko obrazovanje i pevanje.

mister

pre 12 godina

Dovodjenje Mihajlovica na mesto selektora je pun pogodak i konacno dobra vest u nasem fudbalu. Bio je jedan od najboljih evropskih fudbalera i predstavlja ogroman autoritet za igrace. Poseduje ostar i beskompromisan karakter neophodan za rad sa nasim narodom koji je poznat da reaguje samo na cvrstu ruku kakvu Sinisa bez dileme poseduje. Samo napred i neka ne bira sredstva kako ce nase anemicne i izgubljene igrace dovesti u red.

svi nesto da naucimo

pre 12 godina

ma vazi, a miha neka nauci da bude trener prvo, pa onda neka bude selektor. ne razumem, zasto da se vezba na nasoj reprezentaciji? njegov temperament ne obecava. i ovo lozenje - to bi bilo kao kada bismo verovali da cemo privredno ojacati ako radnici svakoga dana pre posla slozno i zajedno otpevaju himnu. na kraju krajeva, pogledajte druge nase reprezentativce, kosarkase 90-ih, da li su bas svi pevali Hej Sloveni? ajte molim vas, price za malu decu

Jeremis

pre 12 godina

Bice lepo za oko ali nece samo po sebi podici kvalitet igre. Glavni problem naseg nacionalnog tima i domace lige je to sto vecina igraca ne moze da primi loptu bez dva, tri "smirivanja" i posalje iole jaci precizan pas po zemlji, a to ih, u njihovim godinama, nece nauciti ni Mihajlovic, niti bilo ko drugi. Drugo, kritike javnosti su uglavnom upucene na navodno "nezalaganje" igraca. Onda kada bi postojala takva statistika, mogli smo da vidimo da nas tim pretrci egal sa protivnikom, tako da nezalaganje sigurno nije problem, vec tehnika i jos jedna stvar: Nakon jedne evropske utakmice i poraza Partizana Jokanovic ili Plavi, zaboravio sam, je izjavio da se protivnik "pametno" kretao po terenu. To "pametno" kretanje, bez lopte, u napadu i odbrani je nesto sto selektor moze da unapredi, a hoce li Mihajlovic to uspeti, videcemo.

Banja Luka

pre 12 godina

Svaka cast za ovo koliko sam se samo puta nervirao kad sam gledao nase igrace kako cute kad ide nasa himna a bio ljubomoran na npr. Italijane ili Urugvajce koji se bukvalno dernjaju kad se pjeva njihova himna. Bravo Miha samo tako nastavi.

nauči himnu ---> PROFIT

pre 12 godina

Da, jer je naš najveći problem to što ne znaju himnu. Čim nauče himnu, ima da igraju ko Brazilci.
Usrećićemo se mi sa Mihajlovićem. Čista demagogija, ovim potezom će kupiti neke prizemne patriJote, i to je to. Sreća pa su prizemne patriJote jedno 70% Srbije.

djubre

pre 12 godina

A Miha je patriota cija deca ne znaju rec srpskog da kazu....
(Davor, 23. april 2012 11:02)

A kakve to veze ima? Jel je on kriv sto smo takva drzava da svi gledaju da beze iz nje, jel je on kriv sto nam je liga takva da svi gledaju da beze iz nje? Ideja je odlicna, ne znas himnu ne treba ni da igras, nadji reprezentaciju ciju himnu znas pa igraj tamo, ovo uliva neku nadu!

Nenad

pre 12 godina

A Miha je patriota cija deca ne znaju rec srpskog da kazu....
(Davor, 23. april 2012 11:02)

Moguće, ali Mihina deca ne predstavljaju Srbiju.
Ako je to i tačno, onda Mihi još i više svaka čast, jer je svestan koliko je bitno na igrači odpevaju himnu zbg nacionakne svedsti i predstavljanja države.

my way

pre 12 godina

Bravo Sinisa, tako treba! Nauciti reci i pevati himnu je jako mali trud, a mnogo znaci za atmosferu i motivaciju igraca i uopste sliku reprezentacije!

Dušan Kovačević

pre 12 godina

Tako je selektore! Sramno je koliko ljudi u ovoj nazovi državi ne zna svoju himnu, makar neka je nauče oni koji će nas predstavljati u svetu, i to će biti neki pomak nabolje.

jova

pre 12 godina

(petarV, 23. april 2012 13:27)

Ako si mislio na Srbe iz Republike Srpske, bolje ti je da ne pricas o srpstvu jer mi smo ustali da branimo ono sto je nase i da spasavamo svoj narod da im se ne desi '41, a ti i slicni tebi ste tad ili pisali u gace jos a mnogi su i pobegli da ih kojim slucajem ne bi zakacio rat. Stidi se svojih reci. I ne mozes reci da si Srbin kad tako nesto mozes uopste reci. Da, Srbija, koju mi svi volimo vise od mnogih vas iz Srbije je preuzela i himnu i zastavu od Republike Srpske i svaka cast na tome. Kad nama ne daju neka bar na TV mozemo slusati nasu himnu Boze pravde, uz koju se ovde ginulo.

realno

pre 12 godina

Mislim da ce Miha da nas spasi...temperamentan je a uz to poznaje ODLICNO nas mentalitet jer je dugo igrao za reprezentaciju tako da mislim da igracima ne gine motka po guzici kad god nesto pogrese...

Banja Luka

pre 12 godina

Svaka cast za ovo koliko sam se samo puta nervirao kad sam gledao nase igrace kako cute kad ide nasa himna a bio ljubomoran na npr. Italijane ili Urugvajce koji se bukvalno dernjaju kad se pjeva njihova himna. Bravo Miha samo tako nastavi.
(Banja Luka, 23. april 2012 11:03)
A reci mi znas li ti svoju (bosansku)himnu?
(Daniel, 23. april 2012 12:02)
Bosna nije moja drzava ja sam Srbin koji zivi u Republici Srpskoj a tebi ako smeta sto ja Srbiju smatram svojom drzaviom to je tvoj problem boli me briga. AJ SRBIJA

Gambit

pre 12 godina

Vidim da malo vas shvata poentu ovog poteza Mihajlovića, pa posprdno komentarišete, urbani ste i ježite se nacionalnog naboja. Glavna namera našeg budućeg selektora je zavođenje discipline, jedinog faktora zbog kog smo se brukali u ovom sportu. Himna je obaveza da se zna u svakoj normalnoj državi, a kako je kod nas sve otišlo u peršun, tako i ovo. Samo napred Siniša, zavedi red!

Ma nemoj!

pre 12 godina

Veoma cenim ovo naređenje, međutim, nisam baš siguran da svi iz najuže porodice budućeg selektora znaju napamet Himnu Srbije, za razliku od italijanske.

Rajko Janjanin

pre 12 godina

Samo jos da dodam ovima sto se brinu za Mikija Sulejmanija. Decko je Goranac po nacionalnosti, a himnu peva punog srca jos od mlade reprezentacije. I svaka mu cast.

DukaNS

pre 12 godina

Za Davora,

Miha je malo veci patriota od mnogih sto se koje-kako pretstavljaju. Zasto to tvrdim? Zato sto je puno godina vodio decu iz Decijeg sela iz Sremske Kamenice sa svojom decom na more (naravno o svom trosku)! Za one koji ne znaju u Decijem selu zive deca bez roditelja...

I nek neko ne zamenjuje teze tipa ljubav prema deci! Da, ali to je mogao uraditi i u Italiji ali nije...

Mislim da oni koji ovo nisu znali, u buduce bi trebali da porazmisle pre nego nesto lose izuste na racun rodoljublja i cestitosti ovog coveka...

Za svaki posao je potrebno vreme da bi se uradio. Narocito kad kreces od pocetka. Covek jos nije ni poceo da radi al' evo dusebriznika koji bi vec da kritikuju.

Sramota me je naseg mentaliteta...

Miroslav

pre 12 godina

Svaka cast za ovo, svaki igrac mora da zna himnu i mora da je peva glasno, moraju da budu svesni da nose grb Nemanjica, jos se secam kako su Hrvati odbili premije od Rusa ako pobede Engleze na Vembliju, tada su rekli igramo za Hrvatsku a ne za mercedese(svaki igrac bi dobio mercedes ako pobede)tako moramo i mi da volimo sebe i da postujemo svoju zemlju, pa ce nas onda i drugi postovati...

Psssst....

pre 12 godina

Svaka cast za ovo koliko sam se samo puta nervirao kad sam gledao nase igrace kako cute kad ide nasa himna a bio ljubomoran na npr. Italijane ili Urugvajce koji se bukvalno dernjaju kad se pjeva njihova himna. Bravo Miha samo tako nastavi.
(Banja Luka, 23. april 2012 11:03)
A reci mi znas li ti svoju (bosansku)himnu?
(Daniel, 23. april 2012 12:02)

U B.Luci i Rep.Srpskoj se pjevala himna "Boze pravde" u vrijeme dok ste vi jos njakali "Hej, Sloveni", zato bez patetike...

Mare

pre 12 godina

Da li je ovo ta godina kada će napokon neko da nas izvede na pravi put?
Svaka čast Miho !
Sramota me je više da oni naši ne znaju himnu, mrmljaju nešto ili gledaju belo....
Kad se setim SP 2010. kada je igrač Koreje počeo da plače za vreme intoniranja himni, a ovi naši ................
Svaki detalj je bitan, Miho imaš moju podršku...

Romanija ravna

pre 12 godina

Svaka cast za ovo koliko sam se samo puta nervirao kad sam gledao nase igrace kako cute kad ide nasa himna a bio ljubomoran na npr. Italijane ili Urugvajce koji se bukvalno dernjaju kad se pjeva njihova himna. Bravo Miha samo tako nastavi.
(Banja Luka, 23. april 2012 11:03)
A reci mi znas li ti svoju (bosansku)himnu?
(Daniel, 23. april 2012 12:02)
Боже правде, ти што спасе
од пропасти досад нас,
чуј и одсад наше гласе
и одсад нам буди спас.
Моћном руком води, брани
будућности српске брод.
Боже, спаси, Боже, храни,
српске земље, српски род...

HH

pre 12 godina

Znaci vec vidim scenario...dolazi se na pripreme, kum ljubim kuma jer se nisu dugo videli...ulazi miha, zalizana kosa, bela sulja i postrojava ekipu...pantela vadi puskice jer nije naucio text...zigic vadi puskice ali ne zna da cita...subotic peva u maniru Avon sam prozdrnula...lane gubi zivce i demonstrativno napusta prostoriju jer je pola ekipe u falshu...
Epilog svega je da Tosic poziva Jelenu da dodje i momcima odrzi koji cas pevanja u pauzama izmedju treninga...

Zmaj

pre 12 godina

Kad aplicirate za drzavljanstvo SAD na testu morate znati reci himne SAD. Ako ljudi to mogu da nauce, onda i ovi tupsani sto pikaju loptu mogu nauciti himnu i otpevati je u jedan glas. Bravo Miha!

dragan

pre 12 godina

jel on tu dolazi kao selektor ili profesor muzickog ?, bolje bi mu bilo da obrati paznju na taktiku nego ko zna da peva, izmedju ostalog, neki ne znaju ni da pricaju srpski ko npr neven subotic a ne jos i da peva, bice previse.....

Shearer72

pre 12 godina

Ne mislim da je Mihajlovic dobro resenje, ali evo vec prvi njegov potez vraca nadu.
Kod zonpija je bilo, dok svira himna igraci se cesu po glavi, jedan vadi gacice iz g....e, drugi se cesu po j....a itd
Jos samo da pokaze karakter pri izboru igraca a ne da mu Bogdanov i slicni kroje tim.
Srecno Miha!

Coco Bill

pre 12 godina

Ma u redu je sve to, samo ja se sećam kad su naši fudbaleri nastupili prvi put u dresovima Srbije i kao reprezentacija Srbije. Sećam se tih oduševljenih izjava Kako sada znaju za koga da igraju, kako sada nose svetinju od dresa, kako će im biti puno srce slušajući srpsku himnu itd itd....i šta bi onda ?! jel to pomoglo ili je ipak nešta drugo u pitanju ?

bijeljina.rs

pre 12 godina

Kakvih klošara i negativca se ovde moze naci pa to je strasno,sta ova Evropa uradi od nas,za 20 godina mi Srbi cemo izgubit nacionalni indentitet i patriotizam,sad ispada da je smrtni grijeh sto moraju da svi znaju himnu,Boze ti mene dragi sacuvaj kakav smo mi narod.

Milan

pre 12 godina

Da, jer je naš najveći problem to što ne znaju himnu. Čim nauče himnu, ima da igraju ko Brazilci.
Usrećićemo se mi sa Mihajlovićem. Čista demagogija, ovim potezom će kupiti neke prizemne patriJote, i to je to. Sreća pa su prizemne patriJote jedno 70% Srbije.
(nauči himnu ---> PROFIT, 23. april 2012 11:06)


A mozete li vi osim sarkasticnih komentara dati te prave razloge nasih neuspeha?! Hrvati su uvek davali 120% svojih mogucnosti zato sto su napaljeni i sto ih je nosio taj patriotski naboj. Mi smo uvek davaliispod 50% svojih mogucnosti iz istog razloga. Pogledajte pazljivije kako je Nemanja Vidic cuvao noge protiv Slovenije, kako je bukvalno skakao da bi izbegao svaki start, a u Mancesteru ide glavom gde drugi nece nogom, bukvalno. Mi po kvalitetu imamo reprezentaciju koje bi vecina trabala da se plasi, a ne mozemo jednu Estoniju da dobijemo. Kvalitet sigurno nije razlog i to je jasno svakome pa i Mihajlovicu. A vi da ste radili nesto ozbiljno u zivotu shvatili bi se s motivacijom sve lakse i bolje radi, bilo u fudbalu bilo na obicnom poslu. Novcem se ovi nasi ne mogu motivisati zato sto zaradjuju gomilu para u klubovima. Dakle, jedino sto preostaje je osecaj propadnosti necemu vecem. Napaljeni klinac iz domace lige koji je zeljan dokazivanja ce vise pruziti u nacionalnom timu nego Nemanja Vidic. Kvalitet bez volje ne znaci nista, to je jasno ozbiljnim ljudima, a deci koja se loze na neke virtuelne vrednosti i koja ne rade nista se to ne moze ni objasniti.

Munja

pre 12 godina

@Dejan

Svi oni su drzavljani Srbije i morali bi znati himnu bez obzira da li su po nacionalnosti Mađari, Rusini, Hrvati i sl. Igranje u reprezentaciji je čast, a ne obaveza i onaj ko prihvati poziv selektora mora da ima i posebna osećanja prema imenu zemlje čije boje brani. Da ostavlja srce na terenu. Ako će da igra za pare onda to može i u klubu. Ovde se pored znanja traži i srce. U SAD je prvi uslov da znas himnu da bi postao drzavljanin.

H8

pre 12 godina

Miha je carina! Legenda i patriota, bez pardona! Samo, ja ne zelim da se nesto vestacki podize i da se neko na nesto tera, da se forsira.

Evo, ja sam ponosan na zastavu, grb i himnu, znam da je otpevam, ali me niko na to nije terao. To je moj osecaj, takav sam. A ako ti nekog moras da teras da uci himnu i da je zavoli i da shvati njenu tezinu i znacenje, onda to po meni nema smisla. Taj neki nacionalni ponos i identitet ili imas ili nemas. Ako neko ne peva himnu i ne dozivljava je kao vrhunac, nema 'leba da ga teramo da je nauci. Tako vestacki podizemo nesto sto je kod njega nerazvijeno i sto on sam nece nikad uraditi i razviti. Mozda ce se neki i probuditi sa tog aspekta, ali meni je to besmisleno.

Radovan

pre 12 godina

Kao autentični srpski nacionalista, imam još par predloga za novog selektora.
Naime, bilo bi dobro da igrači puste brade i da tako odaju počast svim ravnogorcima palim za slobodu otadžbine. Morate priznati da bi 11 igrača sa dugim bradama predstavljali zaista veličanstven prizor, nešto po čemu bi naša reprezentacija bila poznata u celom svetu.
Potom, svaki igrač mora da nosi na ruci brojanicu iz nekog od naših svetih manastira (posebno Ostroga) čime će se poslati jasna poruka da je reprezentacija Srbije skup mladih, religioznih ljudi, koji igraju fudbal s verom u Boga. Podrazumeva se da se nacionalnom timu dodeli jedno svešteno lice koje će brinuti o duhovnim potrebama igrača i biti sastavni deo stručnog štaba. Ovo svešteno lice bi trebalo da obavi čin krštenja za igrače koji eventualno nisu kršteni jer, složićete se, nije normalno da nekršteno čeljade igra za reprezentaciju.
Takođe, selektor bi morao da nosi našu narodnu nošnju, a ne nekakva italijanska odela i cipele koje nemaju nikakve veze sa Srbijom i pravoslavljem. Selektor sa šajkačom i opancima za kratko vreme osvojio bi simpatije gledalaca i privukao brojne bogate sponzore.
Imam još mnogo predloga ali za početak bi bilo sasvim dovoljno da FSS i Mihajlović usvoje ove koje sam naveo. To bi bio pravi preokret u našem fudbalu i sasvim sigurno mogli bismo da se nadamo osvajanju svetskog prvenstva.

Grobar81

pre 12 godina

Svaka cast!!! Prvo himna i ljubav prema svojoj zemlji, grbu i zastavi. Kada se bude igralo srcem, za nas nece biti prepreke. Umisljene, manekene i problematicne odmah oterati. Samo sloga SRBINA spasava!!!

ccc

pre 12 godina

@Odmah je poceo sa nekakvim nacionalistickim glupostima, reprezentativci koji nisu Srbi, nemoraju znati himnu, moraju Miha da znaju da IGRAJU FUDBAL jer su za to i pozvani, kao u ostalom i ti, sto manje politike, bice bolje za sve, inace, nema nista od nase reprezentacije a ni od tebe kao trenera !
(Dejan, 23. april 2012 12:08)
Je li? I to važi samo za srpsku himnu i državu? koje je prvo pitanje na razgovoru za američko državljanstvo? Da, himna amerike... I nacionalizam nije glupost, uzgred...

Patriotizam

pre 12 godina

Pozdrav svim istomisljenicima,a dezurnim pljuvacima, koji od nosa dalje nisu vidli,odite malo iz Srbije ,videcete kolko je to izrazeno u gotovo svim razvijenijim drzavama,nije to ,ja sa srpski nacionalista i mrzim sve ostale, vec obrnuto,ja volim zemlju iz koje poticem i da, ponosim se time sto pripadam nekoj zajednici.Igrom prilika radim i zivim u SAD ,i sta sad,ja treba da zaboravim odakle sam i ko sam.Jedno je to sto ja u svojoj drzavi ne mogu da se ostvarim od raznih smicalica nesposobnih politicara,a drugo je sto ja svoju zemlju,kakva god bila,i dalje postujem i volim.Kad svi budemo isto osecali,vasa deca nece morati da iz daljine vas uce,kako se zemlja treba postovati.

darki001

pre 12 godina

A ovo sa Murinjovim receptom da igramo fudbal bez lopte da zamisljamo loptu pa to vec godinama radimo igramo bez lopte jer nam je protivnici ne daju tu nam Murinjo ne treba.

bgd

pre 12 godina

@Daniel, 23. april 2012 12:02)

Himna BiH nema reči već je u pitanju instrumental dok Republika Srpska ima svoju himnu pod nazivom "Moja Republika". Toliko o himnama.

Miha legenda

pre 12 godina

Hvala Bogu da se neko setio!A prvi koji se setio je Srbin iz Hrvatske,nazalost oni koji najvise vole Srbiju i osecaju se Srbima ne zive ili nisu rodjeni u njoj!

Sima

pre 12 godina

Citam komentare u kojima se pojedinci neslazu sa ovom idejom,i prosto se pitam sta je to sa ljudima?Pa po vama se nema nikakvog postovanja prema drzavi,prema treneru ma ko to bio,prema pretpostavljenom bilo koje vrste-na poslu se sefovi nepostuju,...ako je trener malo stroziji neki spominju i bojkot igraca,pa nedolaze oni tu po kazni vec bi trebalo da je cast predstavljati svoju zemlju,e sada oni koji ne bi da lomataju noge,da se cuvaju za velike ugovore isto je u redu,nema problema,ali em sto prilici da svi nose jedan dres tako i treba osnovno da znaju barem reci himne ,drzave koju predstavljaju.

mare

pre 12 godina

Da, jer je naš najveći problem to što ne znaju himnu. Čim nauče himnu, ima da igraju ko Brazilci.
Usrećićemo se mi sa Mihajlovićem. Čista demagogija, ovim potezom će kupiti neke prizemne patriJote, i to je to. Sreća pa su prizemne patriJote jedno 70% Srbije.
(nauči himnu ---> PROFIT, 23. april 2012 11:06)

I deca u skoli moraju prvo da se nauce disciplini, pa onda da uce gradivo.
Postoji hijerarhija zahteva po vaznosti, samo kod nas u drzavi svi hoce nesto precicom, preko veze, drugacije...
Pevanje himne pred utakmicu cini ekipu sloznijom, motivise ekipu da disu svi kao jedan, uspostavlja kontakt sa publikom, deluje pozitivno na ekipu u psiholoskpm smislu.
Druga je stvar sto veci broj fudbalera verovatno nikad nije ni recitovao pesmicu, pa je sad napor nauciti nacionalnu himnu i istu ponosno otpevati pred mec.
Sta mislite zasto su najveci uspesi nasih klubova u zadnjih petnaest godina bili pod vodjstvom Mateusa, odnosno Zenge?
Red, rad, disciplina!

Daniel

pre 12 godina

Svaka cast za ovo koliko sam se samo puta nervirao kad sam gledao nase igrace kako cute kad ide nasa himna a bio ljubomoran na npr. Italijane ili Urugvajce koji se bukvalno dernjaju kad se pjeva njihova himna. Bravo Miha samo tako nastavi.
(Banja Luka, 23. april 2012 11:03)
A reci mi znas li ti svoju (bosansku)himnu?

phreak

pre 12 godina

To za himnu je u redu. Ali ako mu tim budu sastavljali drugi radi prodaje igrača, a ne radi dobrih rezultata, onda džaba i himna i pevanje.

kuguar

pre 12 godina

Apsolutno podrzavam ovu Sinisinu ideju! Ako igras za Srbiju onda pokazi i da ti je stalo da si tu, u reprezentaciji. Mada ja i dalje vise volim Hej Sloveni al' to je potpuno druga prica. Sada je himna Boze pravde i sramota je ne znati reci himne svoje drzave.

Paladin

pre 12 godina

Nisam nacionalista, ali u potpunosti podržavam ovakvu Mihajlovićevu politiku. Svrha zajedničkog pevanja himne nije patriotski naboj već ono što se naziva "espirit de corps", odnosno timski duh i zajedništvo. Termin je nastao u vojsci, ali važi u svim drugim sferama gde je potrebna posvećenost zajedničkom cilju i svesti o zajedničkoj pripadnosti.

Čudno mi je da baš niko nije pomenuo činjenicu da je istu stvar uradio Loran Blan kada je preuzeo nacionalni tim Francuske. Kao i naša, francuska reprezentacija je delovala kao raštimovani orkestar, bez zajedništva i timskog duha, rastrzana međusobnim sukobima igrača godinama unazad. Loran Blan je preporodio Francusku ne svojom taktičkom genijalnošću, već upravo stvaranjem tog "espirit de corps" koji je nama preko potreban. Radomir Antić je uspeo to da stvori i zbog toga je on bio najbolji selektor koga smo ikada imali. Nadam se da će Miha krenuti tim putem.

Dušan

pre 12 godina

Čitam i mislim se dokle li će pojedinci da lupetaju i pljuju po svemu... Pa šta sad nije u redu i šta nije jasno, ne moramo da pobedjujemo, možda nećemo otići u Brazil, možda i nisu nikakvi fudbaleri ali šta je sporno što čovek traži da se himna mora znati!?!?! Ne daj se Miha majstore, sitnih duša je u vek bilo i biće!!!

vlada

pre 12 godina

Koliko se sjecam ni Sinisa nije pjevao himnu zemlje za koju je igrao !
Otkud mu moralno pravo da to trazi od drugoga ?
(dzonatan, 23. april 2012 14:07)

Koju?Jel onu Hej Sloveni :)

Ta himna je prestala da postoji 1991,a samo glupost i nesposobnost srpskih drzavnika je dovela do toga,da bude formalno aktuelna sve do 2006!
Himnu je pevala jedino Divceva i Djordjeviceva generacija na pobednickim postoljima i to iz inata dusmanima ;)

Zato,ne prosipaj bisere,vec se edukuj!

Dusanov Sin

pre 12 godina

kad mogu naturalizovani crnci u nemackoj reprezentaciji da pevaju himnu nJemacke...sto ne bi mogli muslimani kod nas,kakve veze ima himna sa veroispovesti,mnogi od vas nazad u skolu i to od predskolskog....

Tekelija

pre 12 godina

Сасвим разумно.
Браво за Миху. Још да нађемо фудбалере који знају химну и знају играти. :)

За једног коментатора који прозива Србе из Босне- Срби у РС пјевају Боже правде преко 20 година, а и све и да желимо да научимо ријечи химне БиХ, то не би било могуће јер иста ни нема текста ;). Да, то је нананана химна, као и Боже правде кад се тек кренула пјевати у Бг :D

Free Bird

pre 12 godina

Prvi potez novog selektora - pun pogodak, a odnosi se samo na (pitam se zašto?) fudbalere. Odbojkašicama, odbojkašima, veterpolistima, rukometašima, košarkašima, Čaviću, Nađi, Đokoviću... takva naređenja nisu bila potrebna, znaju tekst i s ponosom pevaju himnu R.Srbije!

xaxaxaxa

pre 12 godina

da, da i naj vise mi se svidja kada pevaju svetski prvaci Spanci.
(Juan, 23. april 2012 12:02)

Znaci da bi voleo svoju zemlju i pevao njenu himnu moras biti najbolji? Korejci prime po 7 golova na mecu pa placu od ponosa dok im se intonira himna, to nema veze sa igrom vec sa odnosom i postovanjem prema nacionalnom dresu. A vidim da bi ti radije pevao spansku nego nasu, a za pocetak bi mogao malo da naucis pravopis svog jezika pa da sledeci put 'naj vise' pises zajedno, osim ako Spanski nije tvoj jezik.
I stvarno ne kapiram sve ove negativne komentare u vezi pevanja nase himne, pa sta trebaju da cute kao mutavci? Naravno da ovo nece imati neki drastican uticaj na igru ali u svakom slucaju cemo izgledati lepse i ozbiljnije, pravi pristup, bravo Miho legendo samo nastavi!
(Ajmo Miho legendo!, 23. april 2012 13:07)

Legendo, decko je verovatno hteo da bude sarkastican, posto ti ne znas da spanska himna nema reci, a drugo ucis ga pravopisu, a pises "Spanski" velikim slovom...

dejan

pre 12 godina

Ostvari neki trenerski uspeh pa se javi.
(z, 23. april 2012 11:08)

Kad budes postigao 100ti deo onoga sto je Miha uradio u svom zivotu ti se javi.

mister

pre 12 godina

Dovodjenje Mihajlovica na mesto selektora je pun pogodak i konacno dobra vest u nasem fudbalu. Bio je jedan od najboljih evropskih fudbalera i predstavlja ogroman autoritet za igrace. Poseduje ostar i beskompromisan karakter neophodan za rad sa nasim narodom koji je poznat da reaguje samo na cvrstu ruku kakvu Sinisa bez dileme poseduje. Samo napred i neka ne bira sredstva kako ce nase anemicne i izgubljene igrace dovesti u red.

bgd

pre 12 godina

Logičan potez novog menadžera: nije u pitanju tekst himne i patriotizam, već da se izazove šok, i zavede disciplina i red - mora da se zna ko je glavni a ko sluša i igra. Počinje se od naizgled nebitnih stvari....

Ne fali našim igračima znanje, iskustvo i fizička sprema.
To se lepo vidi u stranim klubovima u kojima igraju.
Nedostaje im ozbiljnost i disciplina kada igraju za reprezentaciju.
Miha to vrlo dobro zna, otud i ovakav potez.

Na žalost, u ovoj zemlji svako ko pokuša da zavede red nailazi na oštar otpor... što se da videti iz velikog broja negativnih komentara na ovu vest.

baja

pre 12 godina

U hrvatskoj himni se pominje samo hrvatska zemlja iako tamo zive i Srbi i Madjari i Bosanci i ostali. Ali, oni su broj ostalih sveli na nivo i meru koji ne moze da komentarise himnu suverene drzave, za razliku od nedemokratske Srbije koja je u svoj ustav uvela 1000 naroda i 10000000000 narodnosti. Prema tome, ko smatra Srbiju za svoju drzavu, taj igra, a ko ne, ne moze da igra. Ko zna himnu igra a ko ne zna ne moze da igra. Tacka.

cvorak

pre 12 godina

za one koji se protive pevanju himne jer je himna Srbije pa se spominje srbska zemlja ,rod,..itd,..a sta se pominje u Nemackoj himni?Francuskoj?...o cemu one pevaju vec o narodima i zemlji po kojoj i drzava nosi ime ...a svi oni koji zive u njoj a neosecaju je kao svoju i nezele da je pevaju je stvar izbora.

Strpljenje!

pre 12 godina

Odlično! Imajmo braćo i sestre malo strpljenja za čoveka dok bude pravio tim. Nemojmo odmah posle ovih jakih prijateljskih utakmica drvlje i kamenje. Rezultati će doći...

Juan

pre 12 godina

bravo care....a kome se ne svidja nek pogleda na youtubeu kako svi pevaju svoje himne.....
(sladjan petkovic, 23. april 2012 11:01)

da, da i naj vise mi se svidja kada pevaju svetski prvaci Spanci.

?

pre 12 godina

Kada himna bude "Oj Srbijo, mila mati" ili "Vostani Serbie" (a obe su lepše i adekvatnije od trenutno zvanične) imaće puno pravo da traži od svih igrača da je pevaju, jer su to pesme posvećene državi Srbiji. Pevanjem aktuelne himne tražiti od pripadnika drugih naroda da pevaju srpskom rodu i srpskim zemljama je čista besmislica i demagoška glupost.

Analitičar

pre 12 godina

Evo ga...Još jedan veliki srbin koji će da se bavi patriotizmom, a od njega samo šteta da bude po Srbiju, odnosno srpski fudbal!

sava

pre 12 godina

Bravao Miho, pre svakog treninga propitivanje, kao dečica u školi ima da recituju, a kad nauče tekst prelazimo na muzičko obrazovanje i pevanje.

djape80

pre 12 godina

Napokon patriota za selektora. A ovi sto se bune protiv ove odluke nek se zapitaju da li su normalni. Naravno da svi moraju da znaju himnu, tako se budi patriotizam i dize adrenalin, a to je ono sto nama fali. Ko nezna himnu nema sta ni da trazi u reprezentaciji.

Tihomir

pre 12 godina

Fudbaleri se u reprezentaciji ponašaju kao gastarbajteri koji vani ciste ulice, a kod kuce glume gospodu.Možda je pevanje himne pocetak stvaranja tima i stvaranja novog duha reprezentacije, ali činjenica je da nemamo kvalitet,a to se ne dobija pevanjem.

svi nesto da naucimo

pre 12 godina

ma vazi, a miha neka nauci da bude trener prvo, pa onda neka bude selektor. ne razumem, zasto da se vezba na nasoj reprezentaciji? njegov temperament ne obecava. i ovo lozenje - to bi bilo kao kada bismo verovali da cemo privredno ojacati ako radnici svakoga dana pre posla slozno i zajedno otpevaju himnu. na kraju krajeva, pogledajte druge nase reprezentativce, kosarkase 90-ih, da li su bas svi pevali Hej Sloveni? ajte molim vas, price za malu decu

nikola

pre 12 godina

@Sale
A zbog čega je nerealno?Ako može Ozil da peva himnu Nemačke,zašto ova dvojica ne bi pevala himnu Srbije?Ne razumem tvoju tezu.Da li Bože pravde svojim stihovima vređa pripadnike drugih nacionalnosti/veroispovesti?Očigledno je da ni ti ne znaš reči naše himne kad pišeš tako glupe komentare.

Vojvodjanin

pre 12 godina

Slazem, se: red, rad i disciplina mora da postoje i to je preduslov da se gradi nesto postojanije i sustinski! A sta ce biti sa taktikom, futbalskim umecem i ostalim elementima uspeha koji se boduje po FIFA sistemu - videcemo vremenom! Srecno!

superbrko

pre 12 godina

Ma to Siniša, bič u ruke i udri. Svi znaju igrati lopte i na papiru imamo ekipu među 8 u Evropi, samo je pitanje motivacije i discipline na terenu.
A za ovog Danijela, BiH himna se ne pjeva, ona se zviždi, jer nema tekst. Šta bi onda Sušić trebao narediti svim fudbalerima BiH da nauče zviždati himnu i da mu je izvižde preko telefona, pa da ih onda zove u tim.

Deki

pre 12 godina

Recite vi meni samo jedno kada je Mihajlović toliko pevao himnu kada je nastupao za Jugoslaviju.
Tako nešto i netreba da se iznosi u javnost to se podrazumeva da si akteri trebalo bi da pevaju svoju himnu, a ne da većina njih bleju kao ovce......

Hoces iskreno?

pre 12 godina

Njegova deca su rodjena u Italiji,prema tome,sto bi njegova deca morala da znaju srpski jezik i himnu?
Oni su Italijani,srpskog porekla...

Strasno je kada ljudi rodjeni u ovoj zemlji,ne znaju...izmedju ostalog i himnu ove zemlje.

Pevanje himne pred pocetak utakmice utice na podizanje morala.
A i zar nije sramota da godinama unazad,sportisti ne pevaju himnu,osim par izuzetaka?Po tom pitanju trebali bi da se ugledamo na Engleze.

marco

pre 12 godina

Vi ljudi brzo zaboravljate.Sjetite se samo kad je izjavio da ga je sramota sto je Srbin !Toliko o njegovom patriotizmu.A kao trener nije se nigdje dokazao.U Fiorentini je popio otkaz.On je jedino dobro izvodio slobodnjake i to je sve !Mislim da je on jako los izbor,ako je uopste bilo izbora.

Marina 20 posto

pre 12 godina

Jel od vas koji tražite da ih nauči da igraju neko prati fudbal? Gde se selektor reprezentacije bavi time? Jedini posao selektora je psihološki i minimum taktike (ali ni na tome ne može da radi za tako kratko vreme, već samo da izabere ono što tim može realno da odigra). Za moje pare ovo je odličan psihološki rad od samog početka.
Što se tiče onih koji nisu Srbi, a smeta im himna, vi ste momci goreli po glavi. Ja nisam Srbin, ali mi je himna odlična i jedino mi je normalno da se radujem himni zemlje u kojoj sam odrastao. Kakva crna građanska država, gde to postoji?

Gvozden

pre 12 godina

I vise vi novinari da prestanete da objavljujete slike sa okupljanja repke de ovi nasi "fudbaleri"vuku skupe kofere,slikaju se pored kola itd,nego slike sa terena uklizavanje ,remplovanje.... U DRESU SRBIJE

Alen

pre 12 godina

Šteta što himna samo spominje da bog čuva Srpsko selo i Srpski dom. U reprezentaciji ima igrača iz nacionalnih manjina isto koji vole Srbiju i smatraju je domovinom. Voleo bi da je himna neutralnija i spominje Srbiju kao celinu a ne samo Srbe. Miha bi trebao to znati jer je polu Hrvat.

Igor

pre 12 godina

Ovo nema veze s mozgom. Svi ti igraci su odrasli ljudi i vec formirane licnosti i sad treba da dodje jedan Mihajlovic i da ih uci sta oni treba da rade. U svakoj normalnoj zemlji uopste se ne postavlja pitanje da li neko zna tekst himne, deca se odmalena tome uce i u tom duhu se vaspitavaju. E sad sto mi i nismo bas najnormalniji... Himna se peva iz srca, isto kao sto se svoja zemlja predstavlja iz srca. Kakva je korist ako Mihajlovic na silu nekog tera da uci tekst himne, a ovaj ne oseca potrebu za tim? Sta ce s tim da postigne? I slazem se sa konstatacijom oko njegove dece, valjda je jedan tako veliki srpski patriota trebao svoju decu da nauci da pricaju srpski, to mu je ipak vaznije bilo, ako mu je do srpstva bas toliko stalo. Prvo u svojoj kuci red zavedi, pa onda kreni dalje.

Grb zastava himna

pre 12 godina

Svaka cast Sinisa.Uzimajuci u obzir datum odigravanja prvog prijateljskog meca,bojim se da ce im faliti vremena da urade domaci zadatak.Kako su do skora igrali,ovakva mera patriotske discipline je neizbezna.Za pocetak.Na prethodnim utakmicama je, kada je himna u pitanju,bila konstantno prisutna dilema da li igra Spanija ili Srbija.Dilemu nisu otklanjali ni medjusobni susreti.

kiza - iz ofsajda

pre 12 godina

Neki prethodni komentatori koji ukazuju na to da himna nije važna, ili da selektorova djeca ne znaju srpski očigledno nemaju svoj identitet.
Nije jednostavno doći da lomiš noge za džabe ili neke, za igrače minorne, premije. Pritom treba da se boriš za reprezentaciju koju prate stalno afere otkad postoji, koju prati savez kojim nije zadovoljna fudbalska javnost, i sa kojom imaš loše rezultate. Stoga, nije loš način da stvoriš nešto jedinstveno među igračima, a to je u ovom slučaju poznavanje i pjevanje nacionalne himne. Tada neće biti razlike što neko igra u Čelziju, a neko u domaćoj ligi, jer svi moraju znati. Još ako se to objavi ovako javno može da dobije na težini i kod najrezigniranijih reprezentativaca, a ako neko ne želi da nauči i da pjeva kako od njega očekivati da gine za saigrača na terenu. Dobar test, zar ne? Treba se nadati da će ovaj selektorov pokušaj ujedinjavanja potencijalnih klanova u reprezentaciji donijeti boljitak i na polju međusobne saradnje igrača u toku utakmica, a to je ono što nama fali.

pera

pre 12 godina

Puna podrska Mihajlovicu za ovakav stav. Nije to (kao sto rece neki neznalica Dejan) nikakvo prosipanje nacionalizma, vec isticanje patriotizma. Svaki reprezentativac treba da zna svoju himnu bez obzira na nacionalnu pripadnost jer nasa himna je himna svih gradjana Srbije. Onaj ko ima u srcu himnu, zastavu i uopste svoju otadzbinu je spreman da "gine" na terenu za boje svoje zemlje. Zato je buduci selektor 100 % u pravu.

petarV

pre 12 godina

Psssst...Pa vi ste uvek bili veći Srbi od Srba...toliki,da niste mogli da podnesete Austrougare...pa ste ubili Franca...Srbija je tada bila država...ali vi niste...

Toliki ste Srbi bili...da ste u svojstvu partizana...kolonizovali Srbiju posle 2 sv rata!

Manite nas bre više!

Apache

pre 12 godina

prvo svi u reprezentaciji su srbi jer pripadnost naciji je subjektivna stvar i ne mora srbin biti rodjen u srbiji da bi se osecao kao srbin i smatrao sebe takvim, a ni vernik ne moras da budes da bi pevao himnu. drugo himnu bi bilo lepo da znaju jer prosto debilno izgleda da svi bleje u tribine za vreme himne. treba dati mihi vremena nismo brazilci a nista ne moze preko noci.

AmelNP

pre 12 godina

Vi mora prvo da shvatite da nisu svi u timu Srbi, ima i pripadnika nacionalnih manjina.

Vasa himna ne predstavlja sve gradjane Srbije vec samo Srbe.

Kad uvedete himnu koja se odnosi na Srbiju kao gradjansku drzavu onda mozete ovakav zahtev da postavljate. Ovako samo dijelite tim...

Ay.s

pre 12 godina

Dragi mnogi komentatori, enciklopedije u ruke (može i internet), naučite definicije pojmova "nacionalizam, patriotizam, šovinizam, rasizam..." pa se posle toga latite tastature i etiketiranja.
Ovako uglavnom bude smešno to što ste napisali...
Bravo Miha i srećno!

Paja

pre 12 godina

NJegoca deca nisu reprezentativci i ne moraju da znaju himnu. Ali ako si reprezentativac i branis boje jedne zemlje normalno je da znas himnu te drzave.

Stanimir Branimir

pre 12 godina

A i himna je poučna, sve zavisi od nekog nevidljivog čoveka koji samo Srbe voli, i nema šta da brineš jer če on da ti pomogne. Nit' su svi vernici, a ni Srbi.

nauci himnu- ne gledaj sve kroz profit-budi covek

pre 12 godina

Da, jer je naš najveći problem to što ne znaju himnu. Čim nauče himnu, ima da igraju ko Brazilci.
Usrećićemo se mi sa Mihajlovićem. Čista demagogija, ovim potezom će kupiti neke prizemne patriJote, i to je to. Sreća pa su prizemne patriJote jedno 70% Srbije.
(nauči himnu ---> PROFIT, 23. april 2012 11:06)

Da igrace kao Brazilici i koji ti imas problem sa tim? Ovom porukom si se samo izblamirao jer si priznao da ne znas himnu, iskreno mene bi bilo sramota da sam na tvom mestu.

Po tebi su svi ostali narodi budale sto znaju svoje himne i mora da pevaju iz profita samo si ti pametan, jedan od milijardu, koji ne zna himnu i ti si ustvari taj genije koji je shvatio da je himna ustvari paravan za zgrtanje para, a to sto ne umes da je beknes to nema veze, vazno da ti znas da je to sve profit. Ajde idi vidi da nismo u Tasmaniji pa nam javi.

Woah

pre 12 godina

OK je patriotizam, ali ovaj čovek nam dolazi iz inostranstva. Lizao se pola života sa italijanima, tamo zaradio sav svoj novac. Ovakve izjave me ne zanimaju. Zanima me da li ima taktiku, da li ume da napravi rezultat... Nikada nisam mislio za njega da je ''taktična osoba''. Iskreno, uopšte se ne radujem što je on selektor. Imam osećaj da će napraviti još veće rasulo, a ko uopšte i može da bude veće.

Jeremis

pre 12 godina

Bice lepo za oko ali nece samo po sebi podici kvalitet igre. Glavni problem naseg nacionalnog tima i domace lige je to sto vecina igraca ne moze da primi loptu bez dva, tri "smirivanja" i posalje iole jaci precizan pas po zemlji, a to ih, u njihovim godinama, nece nauciti ni Mihajlovic, niti bilo ko drugi. Drugo, kritike javnosti su uglavnom upucene na navodno "nezalaganje" igraca. Onda kada bi postojala takva statistika, mogli smo da vidimo da nas tim pretrci egal sa protivnikom, tako da nezalaganje sigurno nije problem, vec tehnika i jos jedna stvar: Nakon jedne evropske utakmice i poraza Partizana Jokanovic ili Plavi, zaboravio sam, je izjavio da se protivnik "pametno" kretao po terenu. To "pametno" kretanje, bez lopte, u napadu i odbrani je nesto sto selektor moze da unapredi, a hoce li Mihajlovic to uspeti, videcemo.

Klimt- Bec

pre 12 godina

Miha je u pravu to je naj osnovnije da u zemlji u kojoj si rodjen i zivis, govoris tim jezikom, postujes Pravnu Drzavu, Zastavu i Himnu! Ali se u Srpskom fudbalu odavno umesao kriminal i privatni interes odredjenih grupa. Tako dok se te Mafijaske grupe ne iskorene od Srpskog fudbala, nema nista. Pa makar dosli i Pele, Krojf, Platini i svi treneri sveta!

sima

pre 12 godina

Nikad necu zaboraviti scenu, mislim da se radilo o EURO-u 2000:

Pocinje utakmica, igramo mi s nekim, intonira se himna... Igraci u blagom grcu, neko peva, neko ne... a Miha cacka zube jezikom, sav zamisljen :)

Pedja

pre 12 godina

БРАВО ЛЕГЕНДО СРПСКОГ ФУДБАЛА И НА ЖАЛОСТ ЗВЕЗДЕ. ЖЕЛИМ ТИ УСПЕХ И СРЕЋУ. КУПИО СИ МЕ СА ХИМНОМ, БРАВО.

Dejan

pre 12 godina

Odmah je poceo sa nekakvim nacionalistickim glupostima, reprezentativci koji nisu Srbi, nemoraju znati himnu, moraju Miha da znaju da IGRAJU FUDBAL jer su za to i pozvani, kao u ostalom i ti, sto manje politike, bice bolje za sve, inace, nema nista od nase reprezentacije a ni od tebe kao trenera !

s t v

pre 12 godina

To sa fudbalerima i himnom i đene-đene. Prvo bi trebali da je nauče ovi iz FSS.
Nego, druga stvar je problem moj Miha. Nauči ti navijače da navijaju za selekciju. Da ne napadaju fudbalere iz drugih klubova, da im ne zvižde.
E, to kad budeš rešio onda svaka čast.

saki

pre 12 godina

Pa stvarno on nije normalan pa kako ce Sylejmani da pjeva vasu himnu, pa sada ste pomesali i nacionalizam u sportu. Po u glavnom da igraju dobar fudbal i imati rezultate nego taj nacionalistickog himan koji favorizuje srpsku nacionalnost , neboj zaboraviti da 15% gradjana u Sbiju nisu Srbi.

Milosh

pre 12 godina

U redu. Lepo je znati himnu i pevati himnu, ali nigde ne pise da je obavezno. Zasto se Miha nije vratio u Srbiju? Zasto nije ulozio neki milioncic u Srbiju, zaposlio nekoliko ljudi? To su po meni patroitski cinovi. Himnu zna i Ratko Mladic i Seselj i ostali koji sada leze u Hagu i zbog kojih se svaki Srbin srami u svetu. Zar nije dovoljno sto neko dobro igra fudbal, u konkretnom slucaju, pa da ga privolimo na sve nacine da dodje da igra za svoju zemlju, umesto sto izvodimo neke kerefeke sa himnom i cudima. FUDBALER NEKA DONESE OVOJ ZEMLJI POBEDE, MEDALJE, I ON JE SVOJ DEO UCINIO. TO JE ONO STO SE OD NJEGA TRAZI. HOCE LI ZNATI RECI PESME TO JE NEBITNO. NEKA ON OVU ZEMLJU UCINI SRECNOM I PONOSNOM! CELA NACIJA CE UMESTO NJEGA DA PEVA HIMNU!

Ajmo Miho legendo!

pre 12 godina

da, da i naj vise mi se svidja kada pevaju svetski prvaci Spanci.
(Juan, 23. april 2012 12:02)

Znaci da bi voleo svoju zemlju i pevao njenu himnu moras biti najbolji? Korejci prime po 7 golova na mecu pa placu od ponosa dok im se intonira himna, to nema veze sa igrom vec sa odnosom i postovanjem prema nacionalnom dresu. A vidim da bi ti radije pevao spansku nego nasu, a za pocetak bi mogao malo da naucis pravopis svog jezika pa da sledeci put 'naj vise' pises zajedno, osim ako Spanski nije tvoj jezik.
I stvarno ne kapiram sve ove negativne komentare u vezi pevanja nase himne, pa sta trebaju da cute kao mutavci? Naravno da ovo nece imati neki drastican uticaj na igru ali u svakom slucaju cemo izgledati lepse i ozbiljnije, pravi pristup, bravo Miho legendo samo nastavi!

nauči himnu ---> PROFIT

pre 12 godina

(mare, 23. april 2012 12:11)

Disciplina treba da postoji u igri, a ne u tom pevanju himne. Šta ako je neko po prirodi introvertan? Šta ako neko jednostavno ne voli da glasno peva pred drugima? Šta ako se nekom prosto ne sviđa da peva himnu? Da li je on odmah manji Srbin od onoga što peva? Da li je on odmah gori fudbaler od onog što peva?

Kao što sam rekao, opčinjavanje patriJota, kojima je srpstvo mera svega. Što si veći Srbin, to si bolji fudbaler, košarkaš, naučnik, umetnik, itd. NE, što bolje igraš fudblal, to si bolji fudbaler i, indirekrno: "bolji" Srbin. Uostalom, ako njima treba znanje himne da bi imali discplinu i timsku hemiju, piši propalo: ako njima, Srbima, velikim evropskim igračima, koji provode po nekoliko nedelja godišnje na zajedničkim pripremama, koji su i međusobni prijatelji, ako njima disciplina i igra zavisi od liriksa neke pesme, onda ne znam čemu da se nadamo u fudbalu.

Kao što reče neko, nisam primetio da svi vaterpolisti, košarkaši, odbojkaši ili rukometaši pevaju himnu, pa su opet carevi. Čista demagogija, koja nažalost pali, ali nakad mi nismo bili pametan narod.

Don Quijote

pre 12 godina

Ljubav i postovanje prema sopstvenoj zemlji i narodu, zove se patriotizam. Patriotizam je takodje postovanje simbola sopstvene zemlje, a pri tome se misli na zastavu i himnu. Svako onaj medju nama ko nema postovanja prema sopstvenoj zemlji, prema narodu kojem pripada i ne treba da igra za nacionalni tim. Bez obzira na nacionalnost i veroispovest. Svaki Srbin, Hrvat, Musliman, Rumun, Madjar, Albanac, Rom ili sta god bio, koji zivi u Srbiji, voli svoju zemlju, postuje njene simbole samo je jedan vise medju nama sa istim pravima i obavezama. Brat mio koje vere bio.
Oni kojima Srbija i njeni simboli ne znace nista, najbolje je i da ucestvuju.
Mene je Sinisa Mihajilovic ovim gestom i najavom ponovo kupio. Mada, zbog proslosti, ima veliki kredit. U tom smislu, dajem mu punu podrsku, iako licno smatram da je smena Antica bila velika greska i da je on trebao da ostane selektor.

yunaK

pre 12 godina

Bitnije da se oni bore, da pokazu zelju i volju, disciplinu i ljubav kad igraju za grb Srbije! Za himnu cemo lako, to je najmanji problem u nasem fudbalu!

jjjjjjjj

pre 12 godina

Free Bird, 23. april 2012 12:08)

Koliko se ja secam i Vukovic(selektor rukometasa) istu stvar uradio kada je dosao sa razlikom da im je on tada podelio na treningu tekst himne!

Aleksa

pre 12 godina

Evo već čovek pokazuje svoju vrhunsku stručnost. On himnu zna verujem. Ne znam da li zna ćirilicu. Većina tih 'patrijota' izvanredno zna himnu, ali ćirilicu hm... Pa dobro ko danas još piše i čita. Ono što ovaj 'ekspert' sigurno zna jeste: udaranje bez lopte, pljuvanje protivnika, psovanje, tuča itd. Gde se dokazao kao trener? Na primer može posle naučene himne da ih natera da umesto kopački nose opanke šiljkane ili recimo kada pada kiša šajkaće na glavi sa kokardama velikim kao kafanska pepeljara.

Dexterijus

pre 12 godina

To care. zato sam ja i bio za njega .... Uvesce taj malo reda u "razbijenu vojsku"
Znate sta je Murinjo uradio na prvom treningu u RM??? Postrojio igrace po visini, podelio cedulje sa zadacima koje moraju da urade, i okrenuo se i otishao. Na drugom opet postrojavanje i da vidi koje spreman da uradi ono sa cedulje. I tako na dalje.. imao je trenige gde je terao da igrace RM da igraju fudbal bez lopte(morali su da zamisljaju da imaju loptu)....
E tako se to radi - kratko ali je..tacno!!!!

To je selektor a ne oni Santraci, Sestkovici, trojne komisije...

pre 12 godina

Seksi pristup obavezama! To je uvek bio problem nase reprezentacije, sto od tog izlaska na teren nesto u startu ne valja! Nadam se da Miha ovime moze da preokrene tu ucmalost da ne igraju kao babe vec da bar izgleda da igraju kao da vole svoju zemlju za promenu.

mali Mujo

pre 12 godina

Po toj logici nema tog fudbalera na svijetu koji bi mogao igrati za nas.
Mi u Bosni i nemamo himne pa opet kotrljamo loptu. Hamo, Pipa i ostala ekipa.Eto i nas na SP.

ps
svi u napad jedan je Hase

ccc

pre 12 godina

@(nauči himnu ---> PROFIT, 23. april 2012 12:49)
Šta insinuiraš sa ovim "patriJote"? Da su ljudi koji se tako deklarišu (što uopšte nije ni ružno niti bilo koga ugrožava bilo kako) nepismeni? Takav stav nije zdrav, ali je očekivan...

треба питати

pre 12 godina

Бели орлови треба да имају беле дресове,као што су имали пре другог светског рата.Црвене никад нисмо имали,тако да је у филму Монтевидео направљен велики пропуст.Треба питати старије ако не знаш,поготово ако снимаш филм.Химна треба да се зна,али и писмо.

petarV

pre 12 godina

Lepo,lepo...ali Miho...A reci ti meni...kao pobornik nacionalnog ponosa i duha u reprezentaciji...Da li su i ona tvoja pljuvanja i vatanja suparničkih igrača za j*ja isto deo nacionalnog duha i ponosa?!

Rajko Janjanjanin

pre 12 godina

Himna Spanije iz politickih razloga (Katalonija, Baskija itd) nema tekst, te je, konsekventno, svetski prvaci i ne pevaju. Inace podrzavam ovaj potez. Na stranu sto mislim da imamo prelepu himnu, ne vidim sto su fudbaleri bolji od vaterpolista ili rukometasa ili tenisera koji pevaju iz sveg srca.

One Night in may

pre 12 godina

A jel tvoji kuci, svi znaju himnu?
(zokizo, 23. april 2012 14:08)

Svejedno, niko njegov nece igrati za reprezentaciju, koga uopste briga da l' znaju il' ne znaju...

SQI

pre 12 godina

Kad shvatiš da je bitno kako igraju, a ne kako pevaju, nadam se da neće biti kasno. I Zveki Terzić je svojevremeno bio ubeđen da ćemo zbog nove boje dresova i himne postati fudbalska megasila.

Gerrard

pre 12 godina

Sve je to u motivu igraca da igra za svoju zemlju,sta vredi sto ce on da se dere pevajuci himnu ako ce da se vuce po terenu i ako je dosao samo da bi bio vidjen,a i prvo oni koji su nadlezni za to treba da ustanove koja je nasa zvanicna verzija himne posto kontam da smo jedina nacija kojoj pustaju razlicite verzije himne na razlicitim takmicenjima sto je sramota nek se dogovore koju ce pa nek pustaju samo tu svugde a ne 10 verzija.

Mirko

pre 12 godina

Bravo Miha,svi koji te sada napadaju mogu samo da ti pljunu prozor!Svi znamo koliki si ti patriota bio na terenu i van njega dok si ginuo za nasu zemlju!Ovim si vec pokazao koliko ces biti gvozdeni autoritet ,,svim napucanim zvezdama " u reprezentaciji....Samo napred!

Milan

pre 12 godina

Da, jer je naš najveći problem to što ne znaju himnu. Čim nauče himnu, ima da igraju ko Brazilci.
Usrećićemo se mi sa Mihajlovićem. Čista demagogija, ovim potezom će kupiti neke prizemne patriJote, i to je to. Sreća pa su prizemne patriJote jedno 70% Srbije.
(nauči himnu ---> PROFIT, 23. april 2012 11:06)

slazem se da je ovim "kupio" neke navijace ali isto tako je i igracima stavio do znanja da igranje u reprezentaciji mora da se postuje isto tako im je stavio do znanje da on ima autoritet, a to je vazno...nisam neki patriota ali mislim da je ovo dobar potez.

bla bla

pre 12 godina

Nije problem u himni, nije tesko otpevati jedan minut, nego nacin na koji Mihajlovic to radi. Mogao je svakog da pozove telefonom ili na treningu kaze : " Ljudi , ajd lepo da pevamo uz himnu, izgledamo slozno plus narod u Srbiji to ocekuje" a ne da preko novina trenira strogocu. Sad ako budu pevali, svi ce reci kako ih je Miha naterao ili disciplinovao... los potez prvog dana...

Dzamburu 'n Koma

pre 12 godina

Neka nauce oni da igraju timski i za svoju zemlju..ne da se cuvaju za klubove...
Lako ce da nauce i himnu potom.. I nadji napadaca-daj mladjima sansu, kao sto su tebi dali kad si bio klinac?!

neutralan

pre 12 godina

citajuci neke negativce ne samo ovdje nego uopste na ovim stranicama i o Novaku i o nama kada sami sebe cascavamo pitam se da li je ovaj covjek "http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=04&dd=23&nav_category=206&nav_id=602954" bio u pravu kad nas je nazvao svinjama, da li to na zalost ne neki vec mnogi ljudi kod nas zele da zive da mi dali za pravo i pokazali mu koliko je u pravu!

Srle

pre 12 godina

Pa covek jos nije zvanicno selektor reprezentacije a vec ga pola Srbije stavilo na lomacu i zbog cega?Zbog himne...odnosno insistiranja da igraci reprezentacije moraju znati reci drzavne himne...smejem se a plakao bih!Nemam vremena da citam ovolike komentare ali letimicnim pregledom vidim da su ipak ovi pozitivni u vecini...to me tesi.

Digimon

pre 12 godina

E, Siniša, e'o ja znam celu himnu. O'š i mene zvati? J**o te kriterijum. Ti si na nekim jakim lekovima, brate! Što si se 'vato ovoga? Kao igrač si bio kralj, nemoj sad da na to sve pljuneš!!! Mani se ćorava posla. Posle će da te pamte samo po neuspehu s reprezentacijom. Treba li to tebi, a?

Dado

pre 12 godina

Šta ste svi navalili na taj kvalitet i priče o tome dali ga imamo ili ga nemamo...kvalitet znači puno ali nije i presudan, a to se je u više momenata pokazalo upravo na našoj reprezentaciji...pa kakav smo tim imali 2010 pa nismo izašli iz grupe, a sa druge strane pogledajte jedan Urugvaj recimo koji nema (sem Suareza, jer je Forlan več omatorio) nijedne velike zvezde pa su ipak ČETVRTA sila sveta (sudeči po rangu fifa)...to je čar fudbala, da nije uvek bitan samo suvi kvalitet, da može ponekad i neko slabiji na papiru da pobedi onog boljeg...u filmu Montevideo kada "Andrejka" ubedjuje kralja kaže "to je sport gde David ima šansu protiv Goliata" i to je živa istina...i upravo zbog toga su ovakvi postupci više nego opravdani i bitni...nije suština ta da možemo da se pohvalimo, da nam igrači znaju himnu, več je suština u tome, da se preko tog "učenja himne" počne uterivati red, rad i disciplina u nacionalnom timu Srbije...kad vidim da pola tima žvače kad se intonira himna smuči mi se, a sa druge strane kod Slovenaca (gde je više od pola ekipe "jugosa") 80% njih peva himnu na pošten i častan način...himna je svetinja u svakoj normalnoj državi, pa bi tako trebalo biti i u Srbiji, a same reči mislim da nisu negativno nastrojene protiv nijedne druge nacije koja živi u Srbiji...

Srpski fudbal...haha.

pre 12 godina

Malo mnogo trazi od nasih fudbalera.
Toliki tekst da nauce...

Sta bi sa dobrom igrom,timski radom,srce na terenu...?
To posle,pa sta bude?

Nas fudbal je kao i nasa politika.
Treba ih sve smeniti,djuture!

neni

pre 12 godina

BRAVO!!! 1. Disciplina 2. Kondicija a zato imam Tigeri pa da vidimo kako ce da trce. 3. Treba nam novi napadaci ko snaju golove dati.

Iorg

pre 12 godina

Ovaj je malo pomesao loncice! on misli da sprema specijalce,ili vodi nacionalni tim??? nisam znao da je javno pevanje jedna od kvalifikacija za repezentaciju...uskoro ce biti takmicenje u Grandu za fudbalere,pa ko nakupi najvise glaova,igrace u reprezentaciji....ili pevati na evroviziji.Ili je to isto???

Tolle

pre 12 godina

Koja nebuloza.Da li mislite da npr. Toni Parker zna himnu Francuske?Ili Mekejleb himnu Makedonije?Mislite li da sam ja bio srecniji od njihovih navijaca zato sto moji igraci znaju himnu?

PimPong

pre 12 godina

Po mom misljenju, on nije bas najbolji izbor za selektora. Bio je odlican fudbaler, ali je vise bio upamcen po problemima kao npr. rasizam i pljuvanje. To ne bi trebalo da bude u duhu nase reprezentacije, a sad je vec poceo da se izavljiva na igracima a nije ni preuzeo ekipu. Oni koji su najvise "Srbovali" se nisu bas proslavili kad je trebalo (Kezman ili Pantelic). Mislim da bi cilj Saveza trebao da bude da se napravi prava atmosfera u reprezentaciji, i da se igraci odnose jedni prema drugima sa postovanjem (da figurativno ginu jedan za drugim). A iskreno receno, ne znam koga bih ja izabrao. Nesto smo tanki po tom pitanju...

Beograđanin u tuđini

pre 12 godina

@Banja Luka: Svaka čast majstore! Vreme je da svi srbi shvate da smo mi jedan narod gde god živeli, pa i gde god se rodili. Živela Republika Srpska, zemlja najsvesnijih Srba!

che

pre 12 godina

Sledece pitanje : znate li ko je dao najvise golova iz slobodnjaka na jednoj utakmici, ko je naciljao i pljunuo protivnickom igracu u usta i ko pije iskljucuvo pils light?

Ukoliko odgovor bude negativan, taj igrač će imati obavezu da “postupi po naređenju”, sačeka da mu Fudbalski savez Srbije dostavi odgovore i hitno ih nauci.

Svaka cast Miha, velik si igrac bio, nadam se da ces biti i dobar trener i selektor Srbije.

Milano 54

pre 12 godina

Pa dobro ljudi dali smo mi normalni,pitamo se dali Mihina deca i zena znaju himnu,ali zaboravljamo da se ovde radi o veoma dobro placenom patritizmu.

fenomen

pre 12 godina

To znaci da ce Dusko Tosic sigurno igrati za reprezentaciju a moze se desiti da i Vladan Lukic dobije poziv. Obojica ne bi smeli da imaju probleme sa himnom.
Ja se naravno slazem sa tim da bi oni koji zele da igraju morali da znaju himnu. Pa sedmogodisnje dete moze nauciti himnu za pola sata. Ovo je po meni jako dobar potez, nije ovde poenta u poznavanju himne ovde se radi o tome da Mihajlovic zeli da zavede red i disciplinu koja je preko potrebna. Pa setimo se samo na koji nacin je Antic motivisao fudbalere u kvalifikacijama. I dok su disali kao jedan tada nam je i islo a kad je popustila ta da je nazovem "patriotska disciplina" i kad im je dozvoljeno pusenje i ispijanje piva onda su i dosli oni katastrofalni rezultati. Pizona necu ni da pominjem jer njega nije niko fermao ni dva posto.
Ja bih savetovao Mihajlovica da ukoliko je moguce ode na jedan ubrzani trenerski kurs kod najveceg od najvecih tj kod Murinja. Znamo mi da Mihajlovic ne poseduje potrebno trenersko znanje ali bar nije iz poznate bata Djorine skole. Naravno da mu zameram sto mu deca ne znaju njegov maternji jezik jer po meni deca iz mesovitih brakova moraju znati jezik oba svoja roditelja + jezik zemlje u kojoj zive.
Mihajlovic je imao nesportske poteze u svojoj karijeri( pljuvanje Jeremisa i neke crvene kartone) ali je sve to bilo u zaru borbe a i zbog njegovog temperamenta. Ja sam grobar ali mislim da ce Mihajlovic doneti boljitak nasem fudbalu ali bih ipak voleo da vidim da na sledece tri prijateljske ostvarimo dobre rezultate jer ce nam to biti pokazatelj da li idemo u dobrom pravcu. Ukoliko sve tri puknemo reagovao bih munjevito i postavio nekog strucnog stranca ili eventualno Djukica pod kojim je Partizan igrao napadacki fudbal. Nemamo puno vremena, kvalifikacije su na vratima i bila bi tragedija kad ne bi otisli u Brazil.
Poz...

Sava

pre 12 godina

Posto je Bog jedan himna Boze Pravde je univerzalna i odnosi se na sve gradjane Srbije svih veroispovesti. U himni se ne izdvajaju pojedine religije i mi pravoslavci bi trebalo da shvatimo da u nasoj zemlji zive gradjani koji su druge veroispovesti ali zbog toga nisu manji Srbi od nas. Imamo i ateiste koji ne pripadaju ni jednoj religiji a opet mogu biti uzorni i lojalni Srbi.
Po ovom pitanju su Albanci mnogo ispred nas jer njihov nacionalni identitet odredjuje jezik a ne religija.

villahojosa

pre 12 godina

Dobro je poceo,pevanje himne je osnovno i podrazumeva se...Samo da se ne dokazuje kao veliki patriota a deca mu ne znaju srpski a znamo da je i izjavio da nema potrebe da znaju...Podrska novom selektoru,da sastavi dobar tim i da bude gospodin covek

aki

pre 12 godina

sto se mene tice moze da radi.himna srbije nije za sve gradjane Srbije nego samo za pravoslavne gradjene sto je velika vecina i ok.ali sta je sa muslimanima ili katolicima cijim je ta himna zabranjena da je pevaju a kamoli nauce napamet.sada treba da ljaic i sulejmani da uce neato sto im je zabranjeno a pritom to nema veze sa fudbalom i kako ce subotic naucitu a nezna ni cirilicu sramota samo se nadam sa ljaic i sulejmani nece je pevati.

alex

pre 12 godina

Njemu je taj patriotizam doneo puno,ko zna da li bi bio toliko uspesan da je ostao u Hrvatskoj. Ako je istina,onda je krenuo od pogresne stvari,neka odmah napravi PREOKRET.

kvisko

pre 12 godina

Bez reda i discipline nema ni rezultata.
Igrati za repku mora biti cast i ponos a ne otaljavanje posla i promocija radi licne prodaje za sto vece pare. Samo one koji na svakoj utakmici ginu na terenu treba pozivati u reprezentaciju.

Cale

pre 12 godina

Svaka cast Miha! Na tvom mestu samo bih jednu stvar promenio. Ne bi ih pitao dal' znaju vec bi im poslao reci i rekao - naucite.
Za ove koji pojma nemaju o cemu Miha prica, proocitajte knjigu Rosabeth Moss Kanter - Confidence, how winning streaks begin and end.

hoho

pre 12 godina

A kada je on gostovao u jednoj emisiji cesto nije znao kako se kaze neka rec pa su ga podsecali, njmu vise nije Srpski prvi jezik nego italijanski, i iz tog razloga mislim da bas i nije bas na mestu, jer on prvi ne govori tako tecno srpski jezik(u zurbi sam pa je je mrsko da vodim racuna oko pravopisa)

no name

pre 12 godina

U redu. Vecina Vas podrzava u ovome. A sada nam recite kakva su Vasa iskustva i rezultati u dosadasnjem radu? Mozda imate neku preporuku? Hvala

nauči himnu ---> PROFIT

pre 12 godina

Da, jer je naš najveći problem to što ne znaju himnu. Čim nauče himnu, ima da igraju ko Brazilci.
Usrećićemo se mi sa Mihajlovićem. Čista demagogija, ovim potezom će kupiti neke prizemne patriJote, i to je to. Sreća pa su prizemne patriJote jedno 70% Srbije.

Ma nemoj!

pre 12 godina

Veoma cenim ovo naređenje, međutim, nisam baš siguran da svi iz najuže porodice budućeg selektora znaju napamet Himnu Srbije, za razliku od italijanske.

dragan

pre 12 godina

jel on tu dolazi kao selektor ili profesor muzickog ?, bolje bi mu bilo da obrati paznju na taktiku nego ko zna da peva, izmedju ostalog, neki ne znaju ni da pricaju srpski ko npr neven subotic a ne jos i da peva, bice previse.....

djubre

pre 12 godina

A Miha je patriota cija deca ne znaju rec srpskog da kazu....
(Davor, 23. april 2012 11:02)

A kakve to veze ima? Jel je on kriv sto smo takva drzava da svi gledaju da beze iz nje, jel je on kriv sto nam je liga takva da svi gledaju da beze iz nje? Ideja je odlicna, ne znas himnu ne treba ni da igras, nadji reprezentaciju ciju himnu znas pa igraj tamo, ovo uliva neku nadu!

saki

pre 12 godina

Pa stvarno on nije normalan pa kako ce Sylejmani da pjeva vasu himnu, pa sada ste pomesali i nacionalizam u sportu. Po u glavnom da igraju dobar fudbal i imati rezultate nego taj nacionalistickog himan koji favorizuje srpsku nacionalnost , neboj zaboraviti da 15% gradjana u Sbiju nisu Srbi.

Daniel

pre 12 godina

Svaka cast za ovo koliko sam se samo puta nervirao kad sam gledao nase igrace kako cute kad ide nasa himna a bio ljubomoran na npr. Italijane ili Urugvajce koji se bukvalno dernjaju kad se pjeva njihova himna. Bravo Miha samo tako nastavi.
(Banja Luka, 23. april 2012 11:03)
A reci mi znas li ti svoju (bosansku)himnu?

Banja Luka

pre 12 godina

Svaka cast za ovo koliko sam se samo puta nervirao kad sam gledao nase igrace kako cute kad ide nasa himna a bio ljubomoran na npr. Italijane ili Urugvajce koji se bukvalno dernjaju kad se pjeva njihova himna. Bravo Miha samo tako nastavi.

marco

pre 12 godina

Vi ljudi brzo zaboravljate.Sjetite se samo kad je izjavio da ga je sramota sto je Srbin !Toliko o njegovom patriotizmu.A kao trener nije se nigdje dokazao.U Fiorentini je popio otkaz.On je jedino dobro izvodio slobodnjake i to je sve !Mislim da je on jako los izbor,ako je uopste bilo izbora.

AmelNP

pre 12 godina

Vi mora prvo da shvatite da nisu svi u timu Srbi, ima i pripadnika nacionalnih manjina.

Vasa himna ne predstavlja sve gradjane Srbije vec samo Srbe.

Kad uvedete himnu koja se odnosi na Srbiju kao gradjansku drzavu onda mozete ovakav zahtev da postavljate. Ovako samo dijelite tim...

jova

pre 12 godina

(petarV, 23. april 2012 13:27)

Ako si mislio na Srbe iz Republike Srpske, bolje ti je da ne pricas o srpstvu jer mi smo ustali da branimo ono sto je nase i da spasavamo svoj narod da im se ne desi '41, a ti i slicni tebi ste tad ili pisali u gace jos a mnogi su i pobegli da ih kojim slucajem ne bi zakacio rat. Stidi se svojih reci. I ne mozes reci da si Srbin kad tako nesto mozes uopste reci. Da, Srbija, koju mi svi volimo vise od mnogih vas iz Srbije je preuzela i himnu i zastavu od Republike Srpske i svaka cast na tome. Kad nama ne daju neka bar na TV mozemo slusati nasu himnu Boze pravde, uz koju se ovde ginulo.

Woah

pre 12 godina

OK je patriotizam, ali ovaj čovek nam dolazi iz inostranstva. Lizao se pola života sa italijanima, tamo zaradio sav svoj novac. Ovakve izjave me ne zanimaju. Zanima me da li ima taktiku, da li ume da napravi rezultat... Nikada nisam mislio za njega da je ''taktična osoba''. Iskreno, uopšte se ne radujem što je on selektor. Imam osećaj da će napraviti još veće rasulo, a ko uopšte i može da bude veće.

petarV

pre 12 godina

Psssst...Pa vi ste uvek bili veći Srbi od Srba...toliki,da niste mogli da podnesete Austrougare...pa ste ubili Franca...Srbija je tada bila država...ali vi niste...

Toliki ste Srbi bili...da ste u svojstvu partizana...kolonizovali Srbiju posle 2 sv rata!

Manite nas bre više!

Igor

pre 12 godina

Ovo nema veze s mozgom. Svi ti igraci su odrasli ljudi i vec formirane licnosti i sad treba da dodje jedan Mihajlovic i da ih uci sta oni treba da rade. U svakoj normalnoj zemlji uopste se ne postavlja pitanje da li neko zna tekst himne, deca se odmalena tome uce i u tom duhu se vaspitavaju. E sad sto mi i nismo bas najnormalniji... Himna se peva iz srca, isto kao sto se svoja zemlja predstavlja iz srca. Kakva je korist ako Mihajlovic na silu nekog tera da uci tekst himne, a ovaj ne oseca potrebu za tim? Sta ce s tim da postigne? I slazem se sa konstatacijom oko njegove dece, valjda je jedan tako veliki srpski patriota trebao svoju decu da nauci da pricaju srpski, to mu je ipak vaznije bilo, ako mu je do srpstva bas toliko stalo. Prvo u svojoj kuci red zavedi, pa onda kreni dalje.

Dejan

pre 12 godina

Odmah je poceo sa nekakvim nacionalistickim glupostima, reprezentativci koji nisu Srbi, nemoraju znati himnu, moraju Miha da znaju da IGRAJU FUDBAL jer su za to i pozvani, kao u ostalom i ti, sto manje politike, bice bolje za sve, inace, nema nista od nase reprezentacije a ni od tebe kao trenera !

Analitičar

pre 12 godina

Evo ga...Još jedan veliki srbin koji će da se bavi patriotizmom, a od njega samo šteta da bude po Srbiju, odnosno srpski fudbal!

Nenad

pre 12 godina

A Miha je patriota cija deca ne znaju rec srpskog da kazu....
(Davor, 23. april 2012 11:02)

Moguće, ali Mihina deca ne predstavljaju Srbiju.
Ako je to i tačno, onda Mihi još i više svaka čast, jer je svestan koliko je bitno na igrači odpevaju himnu zbg nacionakne svedsti i predstavljanja države.

aki

pre 12 godina

sto se mene tice moze da radi.himna srbije nije za sve gradjane Srbije nego samo za pravoslavne gradjene sto je velika vecina i ok.ali sta je sa muslimanima ili katolicima cijim je ta himna zabranjena da je pevaju a kamoli nauce napamet.sada treba da ljaic i sulejmani da uce neato sto im je zabranjeno a pritom to nema veze sa fudbalom i kako ce subotic naucitu a nezna ni cirilicu sramota samo se nadam sa ljaic i sulejmani nece je pevati.

my way

pre 12 godina

Bravo Sinisa, tako treba! Nauciti reci i pevati himnu je jako mali trud, a mnogo znaci za atmosferu i motivaciju igraca i uopste sliku reprezentacije!

Dušan Kovačević

pre 12 godina

Tako je selektore! Sramno je koliko ljudi u ovoj nazovi državi ne zna svoju himnu, makar neka je nauče oni koji će nas predstavljati u svetu, i to će biti neki pomak nabolje.

?

pre 12 godina

Kada himna bude "Oj Srbijo, mila mati" ili "Vostani Serbie" (a obe su lepše i adekvatnije od trenutno zvanične) imaće puno pravo da traži od svih igrača da je pevaju, jer su to pesme posvećene državi Srbiji. Pevanjem aktuelne himne tražiti od pripadnika drugih naroda da pevaju srpskom rodu i srpskim zemljama je čista besmislica i demagoška glupost.

svi nesto da naucimo

pre 12 godina

ma vazi, a miha neka nauci da bude trener prvo, pa onda neka bude selektor. ne razumem, zasto da se vezba na nasoj reprezentaciji? njegov temperament ne obecava. i ovo lozenje - to bi bilo kao kada bismo verovali da cemo privredno ojacati ako radnici svakoga dana pre posla slozno i zajedno otpevaju himnu. na kraju krajeva, pogledajte druge nase reprezentativce, kosarkase 90-ih, da li su bas svi pevali Hej Sloveni? ajte molim vas, price za malu decu

Radovan

pre 12 godina

Kao autentični srpski nacionalista, imam još par predloga za novog selektora.
Naime, bilo bi dobro da igrači puste brade i da tako odaju počast svim ravnogorcima palim za slobodu otadžbine. Morate priznati da bi 11 igrača sa dugim bradama predstavljali zaista veličanstven prizor, nešto po čemu bi naša reprezentacija bila poznata u celom svetu.
Potom, svaki igrač mora da nosi na ruci brojanicu iz nekog od naših svetih manastira (posebno Ostroga) čime će se poslati jasna poruka da je reprezentacija Srbije skup mladih, religioznih ljudi, koji igraju fudbal s verom u Boga. Podrazumeva se da se nacionalnom timu dodeli jedno svešteno lice koje će brinuti o duhovnim potrebama igrača i biti sastavni deo stručnog štaba. Ovo svešteno lice bi trebalo da obavi čin krštenja za igrače koji eventualno nisu kršteni jer, složićete se, nije normalno da nekršteno čeljade igra za reprezentaciju.
Takođe, selektor bi morao da nosi našu narodnu nošnju, a ne nekakva italijanska odela i cipele koje nemaju nikakve veze sa Srbijom i pravoslavljem. Selektor sa šajkačom i opancima za kratko vreme osvojio bi simpatije gledalaca i privukao brojne bogate sponzore.
Imam još mnogo predloga ali za početak bi bilo sasvim dovoljno da FSS i Mihajlović usvoje ove koje sam naveo. To bi bio pravi preokret u našem fudbalu i sasvim sigurno mogli bismo da se nadamo osvajanju svetskog prvenstva.

bla bla

pre 12 godina

Nije problem u himni, nije tesko otpevati jedan minut, nego nacin na koji Mihajlovic to radi. Mogao je svakog da pozove telefonom ili na treningu kaze : " Ljudi , ajd lepo da pevamo uz himnu, izgledamo slozno plus narod u Srbiji to ocekuje" a ne da preko novina trenira strogocu. Sad ako budu pevali, svi ce reci kako ih je Miha naterao ili disciplinovao... los potez prvog dana...

H8

pre 12 godina

Miha je carina! Legenda i patriota, bez pardona! Samo, ja ne zelim da se nesto vestacki podize i da se neko na nesto tera, da se forsira.

Evo, ja sam ponosan na zastavu, grb i himnu, znam da je otpevam, ali me niko na to nije terao. To je moj osecaj, takav sam. A ako ti nekog moras da teras da uci himnu i da je zavoli i da shvati njenu tezinu i znacenje, onda to po meni nema smisla. Taj neki nacionalni ponos i identitet ili imas ili nemas. Ako neko ne peva himnu i ne dozivljava je kao vrhunac, nema 'leba da ga teramo da je nauci. Tako vestacki podizemo nesto sto je kod njega nerazvijeno i sto on sam nece nikad uraditi i razviti. Mozda ce se neki i probuditi sa tog aspekta, ali meni je to besmisleno.

Milosh

pre 12 godina

U redu. Lepo je znati himnu i pevati himnu, ali nigde ne pise da je obavezno. Zasto se Miha nije vratio u Srbiju? Zasto nije ulozio neki milioncic u Srbiju, zaposlio nekoliko ljudi? To su po meni patroitski cinovi. Himnu zna i Ratko Mladic i Seselj i ostali koji sada leze u Hagu i zbog kojih se svaki Srbin srami u svetu. Zar nije dovoljno sto neko dobro igra fudbal, u konkretnom slucaju, pa da ga privolimo na sve nacine da dodje da igra za svoju zemlju, umesto sto izvodimo neke kerefeke sa himnom i cudima. FUDBALER NEKA DONESE OVOJ ZEMLJI POBEDE, MEDALJE, I ON JE SVOJ DEO UCINIO. TO JE ONO STO SE OD NJEGA TRAZI. HOCE LI ZNATI RECI PESME TO JE NEBITNO. NEKA ON OVU ZEMLJU UCINI SRECNOM I PONOSNOM! CELA NACIJA CE UMESTO NJEGA DA PEVA HIMNU!

Stanimir Branimir

pre 12 godina

A i himna je poučna, sve zavisi od nekog nevidljivog čoveka koji samo Srbe voli, i nema šta da brineš jer če on da ti pomogne. Nit' su svi vernici, a ni Srbi.

Digimon

pre 12 godina

E, Siniša, e'o ja znam celu himnu. O'š i mene zvati? J**o te kriterijum. Ti si na nekim jakim lekovima, brate! Što si se 'vato ovoga? Kao igrač si bio kralj, nemoj sad da na to sve pljuneš!!! Mani se ćorava posla. Posle će da te pamte samo po neuspehu s reprezentacijom. Treba li to tebi, a?

Aleksa

pre 12 godina

Evo već čovek pokazuje svoju vrhunsku stručnost. On himnu zna verujem. Ne znam da li zna ćirilicu. Većina tih 'patrijota' izvanredno zna himnu, ali ćirilicu hm... Pa dobro ko danas još piše i čita. Ono što ovaj 'ekspert' sigurno zna jeste: udaranje bez lopte, pljuvanje protivnika, psovanje, tuča itd. Gde se dokazao kao trener? Na primer može posle naučene himne da ih natera da umesto kopački nose opanke šiljkane ili recimo kada pada kiša šajkaće na glavi sa kokardama velikim kao kafanska pepeljara.

realno

pre 12 godina

Mislim da ce Miha da nas spasi...temperamentan je a uz to poznaje ODLICNO nas mentalitet jer je dugo igrao za reprezentaciju tako da mislim da igracima ne gine motka po guzici kad god nesto pogrese...

petarV

pre 12 godina

Lepo,lepo...ali Miho...A reci ti meni...kao pobornik nacionalnog ponosa i duha u reprezentaciji...Da li su i ona tvoja pljuvanja i vatanja suparničkih igrača za j*ja isto deo nacionalnog duha i ponosa?!

Romanija ravna

pre 12 godina

Svaka cast za ovo koliko sam se samo puta nervirao kad sam gledao nase igrace kako cute kad ide nasa himna a bio ljubomoran na npr. Italijane ili Urugvajce koji se bukvalno dernjaju kad se pjeva njihova himna. Bravo Miha samo tako nastavi.
(Banja Luka, 23. april 2012 11:03)
A reci mi znas li ti svoju (bosansku)himnu?
(Daniel, 23. april 2012 12:02)
Боже правде, ти што спасе
од пропасти досад нас,
чуј и одсад наше гласе
и одсад нам буди спас.
Моћном руком води, брани
будућности српске брод.
Боже, спаси, Боже, храни,
српске земље, српски род...

alex

pre 12 godina

Njemu je taj patriotizam doneo puno,ko zna da li bi bio toliko uspesan da je ostao u Hrvatskoj. Ako je istina,onda je krenuo od pogresne stvari,neka odmah napravi PREOKRET.

Psssst....

pre 12 godina

Svaka cast za ovo koliko sam se samo puta nervirao kad sam gledao nase igrace kako cute kad ide nasa himna a bio ljubomoran na npr. Italijane ili Urugvajce koji se bukvalno dernjaju kad se pjeva njihova himna. Bravo Miha samo tako nastavi.
(Banja Luka, 23. april 2012 11:03)
A reci mi znas li ti svoju (bosansku)himnu?
(Daniel, 23. april 2012 12:02)

U B.Luci i Rep.Srpskoj se pjevala himna "Boze pravde" u vrijeme dok ste vi jos njakali "Hej, Sloveni", zato bez patetike...

Banja Luka

pre 12 godina

Svaka cast za ovo koliko sam se samo puta nervirao kad sam gledao nase igrace kako cute kad ide nasa himna a bio ljubomoran na npr. Italijane ili Urugvajce koji se bukvalno dernjaju kad se pjeva njihova himna. Bravo Miha samo tako nastavi.
(Banja Luka, 23. april 2012 11:03)
A reci mi znas li ti svoju (bosansku)himnu?
(Daniel, 23. april 2012 12:02)
Bosna nije moja drzava ja sam Srbin koji zivi u Republici Srpskoj a tebi ako smeta sto ja Srbiju smatram svojom drzaviom to je tvoj problem boli me briga. AJ SRBIJA

ccc

pre 12 godina

@Odmah je poceo sa nekakvim nacionalistickim glupostima, reprezentativci koji nisu Srbi, nemoraju znati himnu, moraju Miha da znaju da IGRAJU FUDBAL jer su za to i pozvani, kao u ostalom i ti, sto manje politike, bice bolje za sve, inace, nema nista od nase reprezentacije a ni od tebe kao trenera !
(Dejan, 23. april 2012 12:08)
Je li? I to važi samo za srpsku himnu i državu? koje je prvo pitanje na razgovoru za američko državljanstvo? Da, himna amerike... I nacionalizam nije glupost, uzgred...

Alen

pre 12 godina

Šteta što himna samo spominje da bog čuva Srpsko selo i Srpski dom. U reprezentaciji ima igrača iz nacionalnih manjina isto koji vole Srbiju i smatraju je domovinom. Voleo bi da je himna neutralnija i spominje Srbiju kao celinu a ne samo Srbe. Miha bi trebao to znati jer je polu Hrvat.

Iorg

pre 12 godina

Ovaj je malo pomesao loncice! on misli da sprema specijalce,ili vodi nacionalni tim??? nisam znao da je javno pevanje jedna od kvalifikacija za repezentaciju...uskoro ce biti takmicenje u Grandu za fudbalere,pa ko nakupi najvise glaova,igrace u reprezentaciji....ili pevati na evroviziji.Ili je to isto???

mali Mujo

pre 12 godina

Po toj logici nema tog fudbalera na svijetu koji bi mogao igrati za nas.
Mi u Bosni i nemamo himne pa opet kotrljamo loptu. Hamo, Pipa i ostala ekipa.Eto i nas na SP.

ps
svi u napad jedan je Hase

PimPong

pre 12 godina

Po mom misljenju, on nije bas najbolji izbor za selektora. Bio je odlican fudbaler, ali je vise bio upamcen po problemima kao npr. rasizam i pljuvanje. To ne bi trebalo da bude u duhu nase reprezentacije, a sad je vec poceo da se izavljiva na igracima a nije ni preuzeo ekipu. Oni koji su najvise "Srbovali" se nisu bas proslavili kad je trebalo (Kezman ili Pantelic). Mislim da bi cilj Saveza trebao da bude da se napravi prava atmosfera u reprezentaciji, i da se igraci odnose jedni prema drugima sa postovanjem (da figurativno ginu jedan za drugim). A iskreno receno, ne znam koga bih ja izabrao. Nesto smo tanki po tom pitanju...

Juan

pre 12 godina

bravo care....a kome se ne svidja nek pogleda na youtubeu kako svi pevaju svoje himne.....
(sladjan petkovic, 23. april 2012 11:01)

da, da i naj vise mi se svidja kada pevaju svetski prvaci Spanci.

Tolle

pre 12 godina

Koja nebuloza.Da li mislite da npr. Toni Parker zna himnu Francuske?Ili Mekejleb himnu Makedonije?Mislite li da sam ja bio srecniji od njihovih navijaca zato sto moji igraci znaju himnu?

Mare

pre 12 godina

Da li je ovo ta godina kada će napokon neko da nas izvede na pravi put?
Svaka čast Miho !
Sramota me je više da oni naši ne znaju himnu, mrmljaju nešto ili gledaju belo....
Kad se setim SP 2010. kada je igrač Koreje počeo da plače za vreme intoniranja himni, a ovi naši ................
Svaki detalj je bitan, Miho imaš moju podršku...

Gambit

pre 12 godina

Vidim da malo vas shvata poentu ovog poteza Mihajlovića, pa posprdno komentarišete, urbani ste i ježite se nacionalnog naboja. Glavna namera našeg budućeg selektora je zavođenje discipline, jedinog faktora zbog kog smo se brukali u ovom sportu. Himna je obaveza da se zna u svakoj normalnoj državi, a kako je kod nas sve otišlo u peršun, tako i ovo. Samo napred Siniša, zavedi red!

bijeljina.rs

pre 12 godina

Kakvih klošara i negativca se ovde moze naci pa to je strasno,sta ova Evropa uradi od nas,za 20 godina mi Srbi cemo izgubit nacionalni indentitet i patriotizam,sad ispada da je smrtni grijeh sto moraju da svi znaju himnu,Boze ti mene dragi sacuvaj kakav smo mi narod.

Miha legenda

pre 12 godina

Hvala Bogu da se neko setio!A prvi koji se setio je Srbin iz Hrvatske,nazalost oni koji najvise vole Srbiju i osecaju se Srbima ne zive ili nisu rodjeni u njoj!

Hoces iskreno?

pre 12 godina

Njegova deca su rodjena u Italiji,prema tome,sto bi njegova deca morala da znaju srpski jezik i himnu?
Oni su Italijani,srpskog porekla...

Strasno je kada ljudi rodjeni u ovoj zemlji,ne znaju...izmedju ostalog i himnu ove zemlje.

Pevanje himne pred pocetak utakmice utice na podizanje morala.
A i zar nije sramota da godinama unazad,sportisti ne pevaju himnu,osim par izuzetaka?Po tom pitanju trebali bi da se ugledamo na Engleze.

nauci himnu- ne gledaj sve kroz profit-budi covek

pre 12 godina

Da, jer je naš najveći problem to što ne znaju himnu. Čim nauče himnu, ima da igraju ko Brazilci.
Usrećićemo se mi sa Mihajlovićem. Čista demagogija, ovim potezom će kupiti neke prizemne patriJote, i to je to. Sreća pa su prizemne patriJote jedno 70% Srbije.
(nauči himnu ---> PROFIT, 23. april 2012 11:06)

Da igrace kao Brazilici i koji ti imas problem sa tim? Ovom porukom si se samo izblamirao jer si priznao da ne znas himnu, iskreno mene bi bilo sramota da sam na tvom mestu.

Po tebi su svi ostali narodi budale sto znaju svoje himne i mora da pevaju iz profita samo si ti pametan, jedan od milijardu, koji ne zna himnu i ti si ustvari taj genije koji je shvatio da je himna ustvari paravan za zgrtanje para, a to sto ne umes da je beknes to nema veze, vazno da ti znas da je to sve profit. Ajde idi vidi da nismo u Tasmaniji pa nam javi.

nauči himnu ---> PROFIT

pre 12 godina

(mare, 23. april 2012 12:11)

Disciplina treba da postoji u igri, a ne u tom pevanju himne. Šta ako je neko po prirodi introvertan? Šta ako neko jednostavno ne voli da glasno peva pred drugima? Šta ako se nekom prosto ne sviđa da peva himnu? Da li je on odmah manji Srbin od onoga što peva? Da li je on odmah gori fudbaler od onog što peva?

Kao što sam rekao, opčinjavanje patriJota, kojima je srpstvo mera svega. Što si veći Srbin, to si bolji fudbaler, košarkaš, naučnik, umetnik, itd. NE, što bolje igraš fudblal, to si bolji fudbaler i, indirekrno: "bolji" Srbin. Uostalom, ako njima treba znanje himne da bi imali discplinu i timsku hemiju, piši propalo: ako njima, Srbima, velikim evropskim igračima, koji provode po nekoliko nedelja godišnje na zajedničkim pripremama, koji su i međusobni prijatelji, ako njima disciplina i igra zavisi od liriksa neke pesme, onda ne znam čemu da se nadamo u fudbalu.

Kao što reče neko, nisam primetio da svi vaterpolisti, košarkaši, odbojkaši ili rukometaši pevaju himnu, pa su opet carevi. Čista demagogija, koja nažalost pali, ali nakad mi nismo bili pametan narod.

kuguar

pre 12 godina

Apsolutno podrzavam ovu Sinisinu ideju! Ako igras za Srbiju onda pokazi i da ti je stalo da si tu, u reprezentaciji. Mada ja i dalje vise volim Hej Sloveni al' to je potpuno druga prica. Sada je himna Boze pravde i sramota je ne znati reci himne svoje drzave.

yunaK

pre 12 godina

Bitnije da se oni bore, da pokazu zelju i volju, disciplinu i ljubav kad igraju za grb Srbije! Za himnu cemo lako, to je najmanji problem u nasem fudbalu!

Zmaj

pre 12 godina

Kad aplicirate za drzavljanstvo SAD na testu morate znati reci himne SAD. Ako ljudi to mogu da nauce, onda i ovi tupsani sto pikaju loptu mogu nauciti himnu i otpevati je u jedan glas. Bravo Miha!

Pedja

pre 12 godina

БРАВО ЛЕГЕНДО СРПСКОГ ФУДБАЛА И НА ЖАЛОСТ ЗВЕЗДЕ. ЖЕЛИМ ТИ УСПЕХ И СРЕЋУ. КУПИО СИ МЕ СА ХИМНОМ, БРАВО.

mister

pre 12 godina

Dovodjenje Mihajlovica na mesto selektora je pun pogodak i konacno dobra vest u nasem fudbalu. Bio je jedan od najboljih evropskih fudbalera i predstavlja ogroman autoritet za igrace. Poseduje ostar i beskompromisan karakter neophodan za rad sa nasim narodom koji je poznat da reaguje samo na cvrstu ruku kakvu Sinisa bez dileme poseduje. Samo napred i neka ne bira sredstva kako ce nase anemicne i izgubljene igrace dovesti u red.

Milano 54

pre 12 godina

Pa dobro ljudi dali smo mi normalni,pitamo se dali Mihina deca i zena znaju himnu,ali zaboravljamo da se ovde radi o veoma dobro placenom patritizmu.

Miroslav

pre 12 godina

Svaka cast za ovo, svaki igrac mora da zna himnu i mora da je peva glasno, moraju da budu svesni da nose grb Nemanjica, jos se secam kako su Hrvati odbili premije od Rusa ako pobede Engleze na Vembliju, tada su rekli igramo za Hrvatsku a ne za mercedese(svaki igrac bi dobio mercedes ako pobede)tako moramo i mi da volimo sebe i da postujemo svoju zemlju, pa ce nas onda i drugi postovati...

HH

pre 12 godina

Znaci vec vidim scenario...dolazi se na pripreme, kum ljubim kuma jer se nisu dugo videli...ulazi miha, zalizana kosa, bela sulja i postrojava ekipu...pantela vadi puskice jer nije naucio text...zigic vadi puskice ali ne zna da cita...subotic peva u maniru Avon sam prozdrnula...lane gubi zivce i demonstrativno napusta prostoriju jer je pola ekipe u falshu...
Epilog svega je da Tosic poziva Jelenu da dodje i momcima odrzi koji cas pevanja u pauzama izmedju treninga...

vlada

pre 12 godina

Koliko se sjecam ni Sinisa nije pjevao himnu zemlje za koju je igrao !
Otkud mu moralno pravo da to trazi od drugoga ?
(dzonatan, 23. april 2012 14:07)

Koju?Jel onu Hej Sloveni :)

Ta himna je prestala da postoji 1991,a samo glupost i nesposobnost srpskih drzavnika je dovela do toga,da bude formalno aktuelna sve do 2006!
Himnu je pevala jedino Divceva i Djordjeviceva generacija na pobednickim postoljima i to iz inata dusmanima ;)

Zato,ne prosipaj bisere,vec se edukuj!

che

pre 12 godina

Sledece pitanje : znate li ko je dao najvise golova iz slobodnjaka na jednoj utakmici, ko je naciljao i pljunuo protivnickom igracu u usta i ko pije iskljucuvo pils light?

Ukoliko odgovor bude negativan, taj igrač će imati obavezu da “postupi po naređenju”, sačeka da mu Fudbalski savez Srbije dostavi odgovore i hitno ih nauci.

Svaka cast Miha, velik si igrac bio, nadam se da ces biti i dobar trener i selektor Srbije.

baja

pre 12 godina

U hrvatskoj himni se pominje samo hrvatska zemlja iako tamo zive i Srbi i Madjari i Bosanci i ostali. Ali, oni su broj ostalih sveli na nivo i meru koji ne moze da komentarise himnu suverene drzave, za razliku od nedemokratske Srbije koja je u svoj ustav uvela 1000 naroda i 10000000000 narodnosti. Prema tome, ko smatra Srbiju za svoju drzavu, taj igra, a ko ne, ne moze da igra. Ko zna himnu igra a ko ne zna ne moze da igra. Tacka.

mare

pre 12 godina

Da, jer je naš najveći problem to što ne znaju himnu. Čim nauče himnu, ima da igraju ko Brazilci.
Usrećićemo se mi sa Mihajlovićem. Čista demagogija, ovim potezom će kupiti neke prizemne patriJote, i to je to. Sreća pa su prizemne patriJote jedno 70% Srbije.
(nauči himnu ---> PROFIT, 23. april 2012 11:06)

I deca u skoli moraju prvo da se nauce disciplini, pa onda da uce gradivo.
Postoji hijerarhija zahteva po vaznosti, samo kod nas u drzavi svi hoce nesto precicom, preko veze, drugacije...
Pevanje himne pred utakmicu cini ekipu sloznijom, motivise ekipu da disu svi kao jedan, uspostavlja kontakt sa publikom, deluje pozitivno na ekipu u psiholoskpm smislu.
Druga je stvar sto veci broj fudbalera verovatno nikad nije ni recitovao pesmicu, pa je sad napor nauciti nacionalnu himnu i istu ponosno otpevati pred mec.
Sta mislite zasto su najveci uspesi nasih klubova u zadnjih petnaest godina bili pod vodjstvom Mateusa, odnosno Zenge?
Red, rad, disciplina!

треба питати

pre 12 godina

Бели орлови треба да имају беле дресове,као што су имали пре другог светског рата.Црвене никад нисмо имали,тако да је у филму Монтевидео направљен велики пропуст.Треба питати старије ако не знаш,поготово ако снимаш филм.Химна треба да се зна,али и писмо.

djape80

pre 12 godina

Napokon patriota za selektora. A ovi sto se bune protiv ove odluke nek se zapitaju da li su normalni. Naravno da svi moraju da znaju himnu, tako se budi patriotizam i dize adrenalin, a to je ono sto nama fali. Ko nezna himnu nema sta ni da trazi u reprezentaciji.

villahojosa

pre 12 godina

Dobro je poceo,pevanje himne je osnovno i podrazumeva se...Samo da se ne dokazuje kao veliki patriota a deca mu ne znaju srpski a znamo da je i izjavio da nema potrebe da znaju...Podrska novom selektoru,da sastavi dobar tim i da bude gospodin covek

Marina 20 posto

pre 12 godina

Jel od vas koji tražite da ih nauči da igraju neko prati fudbal? Gde se selektor reprezentacije bavi time? Jedini posao selektora je psihološki i minimum taktike (ali ni na tome ne može da radi za tako kratko vreme, već samo da izabere ono što tim može realno da odigra). Za moje pare ovo je odličan psihološki rad od samog početka.
Što se tiče onih koji nisu Srbi, a smeta im himna, vi ste momci goreli po glavi. Ja nisam Srbin, ali mi je himna odlična i jedino mi je normalno da se radujem himni zemlje u kojoj sam odrastao. Kakva crna građanska država, gde to postoji?

SQI

pre 12 godina

Kad shvatiš da je bitno kako igraju, a ne kako pevaju, nadam se da neće biti kasno. I Zveki Terzić je svojevremeno bio ubeđen da ćemo zbog nove boje dresova i himne postati fudbalska megasila.

Ajmo Miho legendo!

pre 12 godina

da, da i naj vise mi se svidja kada pevaju svetski prvaci Spanci.
(Juan, 23. april 2012 12:02)

Znaci da bi voleo svoju zemlju i pevao njenu himnu moras biti najbolji? Korejci prime po 7 golova na mecu pa placu od ponosa dok im se intonira himna, to nema veze sa igrom vec sa odnosom i postovanjem prema nacionalnom dresu. A vidim da bi ti radije pevao spansku nego nasu, a za pocetak bi mogao malo da naucis pravopis svog jezika pa da sledeci put 'naj vise' pises zajedno, osim ako Spanski nije tvoj jezik.
I stvarno ne kapiram sve ove negativne komentare u vezi pevanja nase himne, pa sta trebaju da cute kao mutavci? Naravno da ovo nece imati neki drastican uticaj na igru ali u svakom slucaju cemo izgledati lepse i ozbiljnije, pravi pristup, bravo Miho legendo samo nastavi!

Tekelija

pre 12 godina

Сасвим разумно.
Браво за Миху. Још да нађемо фудбалере који знају химну и знају играти. :)

За једног коментатора који прозива Србе из Босне- Срби у РС пјевају Боже правде преко 20 година, а и све и да желимо да научимо ријечи химне БиХ, то не би било могуће јер иста ни нема текста ;). Да, то је нананана химна, као и Боже правде кад се тек кренула пјевати у Бг :D

Patriotizam

pre 12 godina

Pozdrav svim istomisljenicima,a dezurnim pljuvacima, koji od nosa dalje nisu vidli,odite malo iz Srbije ,videcete kolko je to izrazeno u gotovo svim razvijenijim drzavama,nije to ,ja sa srpski nacionalista i mrzim sve ostale, vec obrnuto,ja volim zemlju iz koje poticem i da, ponosim se time sto pripadam nekoj zajednici.Igrom prilika radim i zivim u SAD ,i sta sad,ja treba da zaboravim odakle sam i ko sam.Jedno je to sto ja u svojoj drzavi ne mogu da se ostvarim od raznih smicalica nesposobnih politicara,a drugo je sto ja svoju zemlju,kakva god bila,i dalje postujem i volim.Kad svi budemo isto osecali,vasa deca nece morati da iz daljine vas uce,kako se zemlja treba postovati.

ccc

pre 12 godina

@(nauči himnu ---> PROFIT, 23. april 2012 12:49)
Šta insinuiraš sa ovim "patriJote"? Da su ljudi koji se tako deklarišu (što uopšte nije ni ružno niti bilo koga ugrožava bilo kako) nepismeni? Takav stav nije zdrav, ali je očekivan...

kiza - iz ofsajda

pre 12 godina

Neki prethodni komentatori koji ukazuju na to da himna nije važna, ili da selektorova djeca ne znaju srpski očigledno nemaju svoj identitet.
Nije jednostavno doći da lomiš noge za džabe ili neke, za igrače minorne, premije. Pritom treba da se boriš za reprezentaciju koju prate stalno afere otkad postoji, koju prati savez kojim nije zadovoljna fudbalska javnost, i sa kojom imaš loše rezultate. Stoga, nije loš način da stvoriš nešto jedinstveno među igračima, a to je u ovom slučaju poznavanje i pjevanje nacionalne himne. Tada neće biti razlike što neko igra u Čelziju, a neko u domaćoj ligi, jer svi moraju znati. Još ako se to objavi ovako javno može da dobije na težini i kod najrezigniranijih reprezentativaca, a ako neko ne želi da nauči i da pjeva kako od njega očekivati da gine za saigrača na terenu. Dobar test, zar ne? Treba se nadati da će ovaj selektorov pokušaj ujedinjavanja potencijalnih klanova u reprezentaciji donijeti boljitak i na polju međusobne saradnje igrača u toku utakmica, a to je ono što nama fali.

Deki

pre 12 godina

Recite vi meni samo jedno kada je Mihajlović toliko pevao himnu kada je nastupao za Jugoslaviju.
Tako nešto i netreba da se iznosi u javnost to se podrazumeva da si akteri trebalo bi da pevaju svoju himnu, a ne da većina njih bleju kao ovce......

Munja

pre 12 godina

@Dejan

Svi oni su drzavljani Srbije i morali bi znati himnu bez obzira da li su po nacionalnosti Mađari, Rusini, Hrvati i sl. Igranje u reprezentaciji je čast, a ne obaveza i onaj ko prihvati poziv selektora mora da ima i posebna osećanja prema imenu zemlje čije boje brani. Da ostavlja srce na terenu. Ako će da igra za pare onda to može i u klubu. Ovde se pored znanja traži i srce. U SAD je prvi uslov da znas himnu da bi postao drzavljanin.

DukaNS

pre 12 godina

Za Davora,

Miha je malo veci patriota od mnogih sto se koje-kako pretstavljaju. Zasto to tvrdim? Zato sto je puno godina vodio decu iz Decijeg sela iz Sremske Kamenice sa svojom decom na more (naravno o svom trosku)! Za one koji ne znaju u Decijem selu zive deca bez roditelja...

I nek neko ne zamenjuje teze tipa ljubav prema deci! Da, ali to je mogao uraditi i u Italiji ali nije...

Mislim da oni koji ovo nisu znali, u buduce bi trebali da porazmisle pre nego nesto lose izuste na racun rodoljublja i cestitosti ovog coveka...

Za svaki posao je potrebno vreme da bi se uradio. Narocito kad kreces od pocetka. Covek jos nije ni poceo da radi al' evo dusebriznika koji bi vec da kritikuju.

Sramota me je naseg mentaliteta...

pera

pre 12 godina

Puna podrska Mihajlovicu za ovakav stav. Nije to (kao sto rece neki neznalica Dejan) nikakvo prosipanje nacionalizma, vec isticanje patriotizma. Svaki reprezentativac treba da zna svoju himnu bez obzira na nacionalnu pripadnost jer nasa himna je himna svih gradjana Srbije. Onaj ko ima u srcu himnu, zastavu i uopste svoju otadzbinu je spreman da "gine" na terenu za boje svoje zemlje. Zato je buduci selektor 100 % u pravu.

dejan

pre 12 godina

Ostvari neki trenerski uspeh pa se javi.
(z, 23. april 2012 11:08)

Kad budes postigao 100ti deo onoga sto je Miha uradio u svom zivotu ti se javi.

sava

pre 12 godina

Bravao Miho, pre svakog treninga propitivanje, kao dečica u školi ima da recituju, a kad nauče tekst prelazimo na muzičko obrazovanje i pevanje.

Mirko

pre 12 godina

Bravo Miha,svi koji te sada napadaju mogu samo da ti pljunu prozor!Svi znamo koliki si ti patriota bio na terenu i van njega dok si ginuo za nasu zemlju!Ovim si vec pokazao koliko ces biti gvozdeni autoritet ,,svim napucanim zvezdama " u reprezentaciji....Samo napred!

fenomen

pre 12 godina

To znaci da ce Dusko Tosic sigurno igrati za reprezentaciju a moze se desiti da i Vladan Lukic dobije poziv. Obojica ne bi smeli da imaju probleme sa himnom.
Ja se naravno slazem sa tim da bi oni koji zele da igraju morali da znaju himnu. Pa sedmogodisnje dete moze nauciti himnu za pola sata. Ovo je po meni jako dobar potez, nije ovde poenta u poznavanju himne ovde se radi o tome da Mihajlovic zeli da zavede red i disciplinu koja je preko potrebna. Pa setimo se samo na koji nacin je Antic motivisao fudbalere u kvalifikacijama. I dok su disali kao jedan tada nam je i islo a kad je popustila ta da je nazovem "patriotska disciplina" i kad im je dozvoljeno pusenje i ispijanje piva onda su i dosli oni katastrofalni rezultati. Pizona necu ni da pominjem jer njega nije niko fermao ni dva posto.
Ja bih savetovao Mihajlovica da ukoliko je moguce ode na jedan ubrzani trenerski kurs kod najveceg od najvecih tj kod Murinja. Znamo mi da Mihajlovic ne poseduje potrebno trenersko znanje ali bar nije iz poznate bata Djorine skole. Naravno da mu zameram sto mu deca ne znaju njegov maternji jezik jer po meni deca iz mesovitih brakova moraju znati jezik oba svoja roditelja + jezik zemlje u kojoj zive.
Mihajlovic je imao nesportske poteze u svojoj karijeri( pljuvanje Jeremisa i neke crvene kartone) ali je sve to bilo u zaru borbe a i zbog njegovog temperamenta. Ja sam grobar ali mislim da ce Mihajlovic doneti boljitak nasem fudbalu ali bih ipak voleo da vidim da na sledece tri prijateljske ostvarimo dobre rezultate jer ce nam to biti pokazatelj da li idemo u dobrom pravcu. Ukoliko sve tri puknemo reagovao bih munjevito i postavio nekog strucnog stranca ili eventualno Djukica pod kojim je Partizan igrao napadacki fudbal. Nemamo puno vremena, kvalifikacije su na vratima i bila bi tragedija kad ne bi otisli u Brazil.
Poz...

Milan

pre 12 godina

Da, jer je naš najveći problem to što ne znaju himnu. Čim nauče himnu, ima da igraju ko Brazilci.
Usrećićemo se mi sa Mihajlovićem. Čista demagogija, ovim potezom će kupiti neke prizemne patriJote, i to je to. Sreća pa su prizemne patriJote jedno 70% Srbije.
(nauči himnu ---> PROFIT, 23. april 2012 11:06)


A mozete li vi osim sarkasticnih komentara dati te prave razloge nasih neuspeha?! Hrvati su uvek davali 120% svojih mogucnosti zato sto su napaljeni i sto ih je nosio taj patriotski naboj. Mi smo uvek davaliispod 50% svojih mogucnosti iz istog razloga. Pogledajte pazljivije kako je Nemanja Vidic cuvao noge protiv Slovenije, kako je bukvalno skakao da bi izbegao svaki start, a u Mancesteru ide glavom gde drugi nece nogom, bukvalno. Mi po kvalitetu imamo reprezentaciju koje bi vecina trabala da se plasi, a ne mozemo jednu Estoniju da dobijemo. Kvalitet sigurno nije razlog i to je jasno svakome pa i Mihajlovicu. A vi da ste radili nesto ozbiljno u zivotu shvatili bi se s motivacijom sve lakse i bolje radi, bilo u fudbalu bilo na obicnom poslu. Novcem se ovi nasi ne mogu motivisati zato sto zaradjuju gomilu para u klubovima. Dakle, jedino sto preostaje je osecaj propadnosti necemu vecem. Napaljeni klinac iz domace lige koji je zeljan dokazivanja ce vise pruziti u nacionalnom timu nego Nemanja Vidic. Kvalitet bez volje ne znaci nista, to je jasno ozbiljnim ljudima, a deci koja se loze na neke virtuelne vrednosti i koja ne rade nista se to ne moze ni objasniti.

nikola

pre 12 godina

@Sale
A zbog čega je nerealno?Ako može Ozil da peva himnu Nemačke,zašto ova dvojica ne bi pevala himnu Srbije?Ne razumem tvoju tezu.Da li Bože pravde svojim stihovima vređa pripadnike drugih nacionalnosti/veroispovesti?Očigledno je da ni ti ne znaš reči naše himne kad pišeš tako glupe komentare.

Shearer72

pre 12 godina

Ne mislim da je Mihajlovic dobro resenje, ali evo vec prvi njegov potez vraca nadu.
Kod zonpija je bilo, dok svira himna igraci se cesu po glavi, jedan vadi gacice iz g....e, drugi se cesu po j....a itd
Jos samo da pokaze karakter pri izboru igraca a ne da mu Bogdanov i slicni kroje tim.
Srecno Miha!

Free Bird

pre 12 godina

Prvi potez novog selektora - pun pogodak, a odnosi se samo na (pitam se zašto?) fudbalere. Odbojkašicama, odbojkašima, veterpolistima, rukometašima, košarkašima, Čaviću, Nađi, Đokoviću... takva naređenja nisu bila potrebna, znaju tekst i s ponosom pevaju himnu R.Srbije!

Apache

pre 12 godina

prvo svi u reprezentaciji su srbi jer pripadnost naciji je subjektivna stvar i ne mora srbin biti rodjen u srbiji da bi se osecao kao srbin i smatrao sebe takvim, a ni vernik ne moras da budes da bi pevao himnu. drugo himnu bi bilo lepo da znaju jer prosto debilno izgleda da svi bleje u tribine za vreme himne. treba dati mihi vremena nismo brazilci a nista ne moze preko noci.

Sima

pre 12 godina

Citam komentare u kojima se pojedinci neslazu sa ovom idejom,i prosto se pitam sta je to sa ljudima?Pa po vama se nema nikakvog postovanja prema drzavi,prema treneru ma ko to bio,prema pretpostavljenom bilo koje vrste-na poslu se sefovi nepostuju,...ako je trener malo stroziji neki spominju i bojkot igraca,pa nedolaze oni tu po kazni vec bi trebalo da je cast predstavljati svoju zemlju,e sada oni koji ne bi da lomataju noge,da se cuvaju za velike ugovore isto je u redu,nema problema,ali em sto prilici da svi nose jedan dres tako i treba osnovno da znaju barem reci himne ,drzave koju predstavljaju.

Dexterijus

pre 12 godina

To care. zato sam ja i bio za njega .... Uvesce taj malo reda u "razbijenu vojsku"
Znate sta je Murinjo uradio na prvom treningu u RM??? Postrojio igrace po visini, podelio cedulje sa zadacima koje moraju da urade, i okrenuo se i otishao. Na drugom opet postrojavanje i da vidi koje spreman da uradi ono sa cedulje. I tako na dalje.. imao je trenige gde je terao da igrace RM da igraju fudbal bez lopte(morali su da zamisljaju da imaju loptu)....
E tako se to radi - kratko ali je..tacno!!!!

Rajko Janjanin

pre 12 godina

Samo jos da dodam ovima sto se brinu za Mikija Sulejmanija. Decko je Goranac po nacionalnosti, a himnu peva punog srca jos od mlade reprezentacije. I svaka mu cast.

Tihomir

pre 12 godina

Fudbaleri se u reprezentaciji ponašaju kao gastarbajteri koji vani ciste ulice, a kod kuce glume gospodu.Možda je pevanje himne pocetak stvaranja tima i stvaranja novog duha reprezentacije, ali činjenica je da nemamo kvalitet,a to se ne dobija pevanjem.

Grobar81

pre 12 godina

Svaka cast!!! Prvo himna i ljubav prema svojoj zemlji, grbu i zastavi. Kada se bude igralo srcem, za nas nece biti prepreke. Umisljene, manekene i problematicne odmah oterati. Samo sloga SRBINA spasava!!!

hoho

pre 12 godina

A kada je on gostovao u jednoj emisiji cesto nije znao kako se kaze neka rec pa su ga podsecali, njmu vise nije Srpski prvi jezik nego italijanski, i iz tog razloga mislim da bas i nije bas na mestu, jer on prvi ne govori tako tecno srpski jezik(u zurbi sam pa je je mrsko da vodim racuna oko pravopisa)

Grb zastava himna

pre 12 godina

Svaka cast Sinisa.Uzimajuci u obzir datum odigravanja prvog prijateljskog meca,bojim se da ce im faliti vremena da urade domaci zadatak.Kako su do skora igrali,ovakva mera patriotske discipline je neizbezna.Za pocetak.Na prethodnim utakmicama je, kada je himna u pitanju,bila konstantno prisutna dilema da li igra Spanija ili Srbija.Dilemu nisu otklanjali ni medjusobni susreti.

bgd

pre 12 godina

@Daniel, 23. april 2012 12:02)

Himna BiH nema reči već je u pitanju instrumental dok Republika Srpska ima svoju himnu pod nazivom "Moja Republika". Toliko o himnama.

s t v

pre 12 godina

To sa fudbalerima i himnom i đene-đene. Prvo bi trebali da je nauče ovi iz FSS.
Nego, druga stvar je problem moj Miha. Nauči ti navijače da navijaju za selekciju. Da ne napadaju fudbalere iz drugih klubova, da im ne zvižde.
E, to kad budeš rešio onda svaka čast.

superbrko

pre 12 godina

Ma to Siniša, bič u ruke i udri. Svi znaju igrati lopte i na papiru imamo ekipu među 8 u Evropi, samo je pitanje motivacije i discipline na terenu.
A za ovog Danijela, BiH himna se ne pjeva, ona se zviždi, jer nema tekst. Šta bi onda Sušić trebao narediti svim fudbalerima BiH da nauče zviždati himnu i da mu je izvižde preko telefona, pa da ih onda zove u tim.

One Night in may

pre 12 godina

A jel tvoji kuci, svi znaju himnu?
(zokizo, 23. april 2012 14:08)

Svejedno, niko njegov nece igrati za reprezentaciju, koga uopste briga da l' znaju il' ne znaju...

Srle

pre 12 godina

Pa covek jos nije zvanicno selektor reprezentacije a vec ga pola Srbije stavilo na lomacu i zbog cega?Zbog himne...odnosno insistiranja da igraci reprezentacije moraju znati reci drzavne himne...smejem se a plakao bih!Nemam vremena da citam ovolike komentare ali letimicnim pregledom vidim da su ipak ovi pozitivni u vecini...to me tesi.

Dzamburu 'n Koma

pre 12 godina

Neka nauce oni da igraju timski i za svoju zemlju..ne da se cuvaju za klubove...
Lako ce da nauce i himnu potom.. I nadji napadaca-daj mladjima sansu, kao sto su tebi dali kad si bio klinac?!

bgd

pre 12 godina

Logičan potez novog menadžera: nije u pitanju tekst himne i patriotizam, već da se izazove šok, i zavede disciplina i red - mora da se zna ko je glavni a ko sluša i igra. Počinje se od naizgled nebitnih stvari....

Ne fali našim igračima znanje, iskustvo i fizička sprema.
To se lepo vidi u stranim klubovima u kojima igraju.
Nedostaje im ozbiljnost i disciplina kada igraju za reprezentaciju.
Miha to vrlo dobro zna, otud i ovakav potez.

Na žalost, u ovoj zemlji svako ko pokuša da zavede red nailazi na oštar otpor... što se da videti iz velikog broja negativnih komentara na ovu vest.

Dušan

pre 12 godina

Čitam i mislim se dokle li će pojedinci da lupetaju i pljuju po svemu... Pa šta sad nije u redu i šta nije jasno, ne moramo da pobedjujemo, možda nećemo otići u Brazil, možda i nisu nikakvi fudbaleri ali šta je sporno što čovek traži da se himna mora znati!?!?! Ne daj se Miha majstore, sitnih duša je u vek bilo i biće!!!

Rajko Janjanjanin

pre 12 godina

Himna Spanije iz politickih razloga (Katalonija, Baskija itd) nema tekst, te je, konsekventno, svetski prvaci i ne pevaju. Inace podrzavam ovaj potez. Na stranu sto mislim da imamo prelepu himnu, ne vidim sto su fudbaleri bolji od vaterpolista ili rukometasa ili tenisera koji pevaju iz sveg srca.

sima

pre 12 godina

Nikad necu zaboraviti scenu, mislim da se radilo o EURO-u 2000:

Pocinje utakmica, igramo mi s nekim, intonira se himna... Igraci u blagom grcu, neko peva, neko ne... a Miha cacka zube jezikom, sav zamisljen :)

Gerrard

pre 12 godina

Sve je to u motivu igraca da igra za svoju zemlju,sta vredi sto ce on da se dere pevajuci himnu ako ce da se vuce po terenu i ako je dosao samo da bi bio vidjen,a i prvo oni koji su nadlezni za to treba da ustanove koja je nasa zvanicna verzija himne posto kontam da smo jedina nacija kojoj pustaju razlicite verzije himne na razlicitim takmicenjima sto je sramota nek se dogovore koju ce pa nek pustaju samo tu svugde a ne 10 verzija.

Ay.s

pre 12 godina

Dragi mnogi komentatori, enciklopedije u ruke (može i internet), naučite definicije pojmova "nacionalizam, patriotizam, šovinizam, rasizam..." pa se posle toga latite tastature i etiketiranja.
Ovako uglavnom bude smešno to što ste napisali...
Bravo Miha i srećno!

Paja

pre 12 godina

NJegoca deca nisu reprezentativci i ne moraju da znaju himnu. Ali ako si reprezentativac i branis boje jedne zemlje normalno je da znas himnu te drzave.

Paladin

pre 12 godina

Nisam nacionalista, ali u potpunosti podržavam ovakvu Mihajlovićevu politiku. Svrha zajedničkog pevanja himne nije patriotski naboj već ono što se naziva "espirit de corps", odnosno timski duh i zajedništvo. Termin je nastao u vojsci, ali važi u svim drugim sferama gde je potrebna posvećenost zajedničkom cilju i svesti o zajedničkoj pripadnosti.

Čudno mi je da baš niko nije pomenuo činjenicu da je istu stvar uradio Loran Blan kada je preuzeo nacionalni tim Francuske. Kao i naša, francuska reprezentacija je delovala kao raštimovani orkestar, bez zajedništva i timskog duha, rastrzana međusobnim sukobima igrača godinama unazad. Loran Blan je preporodio Francusku ne svojom taktičkom genijalnošću, već upravo stvaranjem tog "espirit de corps" koji je nama preko potreban. Radomir Antić je uspeo to da stvori i zbog toga je on bio najbolji selektor koga smo ikada imali. Nadam se da će Miha krenuti tim putem.

phreak

pre 12 godina

To za himnu je u redu. Ali ako mu tim budu sastavljali drugi radi prodaje igrača, a ne radi dobrih rezultata, onda džaba i himna i pevanje.

Milan

pre 12 godina

Da, jer je naš najveći problem to što ne znaju himnu. Čim nauče himnu, ima da igraju ko Brazilci.
Usrećićemo se mi sa Mihajlovićem. Čista demagogija, ovim potezom će kupiti neke prizemne patriJote, i to je to. Sreća pa su prizemne patriJote jedno 70% Srbije.
(nauči himnu ---> PROFIT, 23. april 2012 11:06)

slazem se da je ovim "kupio" neke navijace ali isto tako je i igracima stavio do znanja da igranje u reprezentaciji mora da se postuje isto tako im je stavio do znanje da on ima autoritet, a to je vazno...nisam neki patriota ali mislim da je ovo dobar potez.

Coco Bill

pre 12 godina

Ma u redu je sve to, samo ja se sećam kad su naši fudbaleri nastupili prvi put u dresovima Srbije i kao reprezentacija Srbije. Sećam se tih oduševljenih izjava Kako sada znaju za koga da igraju, kako sada nose svetinju od dresa, kako će im biti puno srce slušajući srpsku himnu itd itd....i šta bi onda ?! jel to pomoglo ili je ipak nešta drugo u pitanju ?

darki001

pre 12 godina

A ovo sa Murinjovim receptom da igramo fudbal bez lopte da zamisljamo loptu pa to vec godinama radimo igramo bez lopte jer nam je protivnici ne daju tu nam Murinjo ne treba.

Dusanov Sin

pre 12 godina

kad mogu naturalizovani crnci u nemackoj reprezentaciji da pevaju himnu nJemacke...sto ne bi mogli muslimani kod nas,kakve veze ima himna sa veroispovesti,mnogi od vas nazad u skolu i to od predskolskog....

Strpljenje!

pre 12 godina

Odlično! Imajmo braćo i sestre malo strpljenja za čoveka dok bude pravio tim. Nemojmo odmah posle ovih jakih prijateljskih utakmica drvlje i kamenje. Rezultati će doći...

Klimt- Bec

pre 12 godina

Miha je u pravu to je naj osnovnije da u zemlji u kojoj si rodjen i zivis, govoris tim jezikom, postujes Pravnu Drzavu, Zastavu i Himnu! Ali se u Srpskom fudbalu odavno umesao kriminal i privatni interes odredjenih grupa. Tako dok se te Mafijaske grupe ne iskorene od Srpskog fudbala, nema nista. Pa makar dosli i Pele, Krojf, Platini i svi treneri sveta!

neni

pre 12 godina

BRAVO!!! 1. Disciplina 2. Kondicija a zato imam Tigeri pa da vidimo kako ce da trce. 3. Treba nam novi napadaci ko snaju golove dati.

Don Quijote

pre 12 godina

Ljubav i postovanje prema sopstvenoj zemlji i narodu, zove se patriotizam. Patriotizam je takodje postovanje simbola sopstvene zemlje, a pri tome se misli na zastavu i himnu. Svako onaj medju nama ko nema postovanja prema sopstvenoj zemlji, prema narodu kojem pripada i ne treba da igra za nacionalni tim. Bez obzira na nacionalnost i veroispovest. Svaki Srbin, Hrvat, Musliman, Rumun, Madjar, Albanac, Rom ili sta god bio, koji zivi u Srbiji, voli svoju zemlju, postuje njene simbole samo je jedan vise medju nama sa istim pravima i obavezama. Brat mio koje vere bio.
Oni kojima Srbija i njeni simboli ne znace nista, najbolje je i da ucestvuju.
Mene je Sinisa Mihajilovic ovim gestom i najavom ponovo kupio. Mada, zbog proslosti, ima veliki kredit. U tom smislu, dajem mu punu podrsku, iako licno smatram da je smena Antica bila velika greska i da je on trebao da ostane selektor.

Beograđanin u tuđini

pre 12 godina

@Banja Luka: Svaka čast majstore! Vreme je da svi srbi shvate da smo mi jedan narod gde god živeli, pa i gde god se rodili. Živela Republika Srpska, zemlja najsvesnijih Srba!

Jeremis

pre 12 godina

Bice lepo za oko ali nece samo po sebi podici kvalitet igre. Glavni problem naseg nacionalnog tima i domace lige je to sto vecina igraca ne moze da primi loptu bez dva, tri "smirivanja" i posalje iole jaci precizan pas po zemlji, a to ih, u njihovim godinama, nece nauciti ni Mihajlovic, niti bilo ko drugi. Drugo, kritike javnosti su uglavnom upucene na navodno "nezalaganje" igraca. Onda kada bi postojala takva statistika, mogli smo da vidimo da nas tim pretrci egal sa protivnikom, tako da nezalaganje sigurno nije problem, vec tehnika i jos jedna stvar: Nakon jedne evropske utakmice i poraza Partizana Jokanovic ili Plavi, zaboravio sam, je izjavio da se protivnik "pametno" kretao po terenu. To "pametno" kretanje, bez lopte, u napadu i odbrani je nesto sto selektor moze da unapredi, a hoce li Mihajlovic to uspeti, videcemo.

Gvozden

pre 12 godina

I vise vi novinari da prestanete da objavljujete slike sa okupljanja repke de ovi nasi "fudbaleri"vuku skupe kofere,slikaju se pored kola itd,nego slike sa terena uklizavanje ,remplovanje.... U DRESU SRBIJE

neutralan

pre 12 godina

citajuci neke negativce ne samo ovdje nego uopste na ovim stranicama i o Novaku i o nama kada sami sebe cascavamo pitam se da li je ovaj covjek "http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=04&dd=23&nav_category=206&nav_id=602954" bio u pravu kad nas je nazvao svinjama, da li to na zalost ne neki vec mnogi ljudi kod nas zele da zive da mi dali za pravo i pokazali mu koliko je u pravu!

xaxaxaxa

pre 12 godina

da, da i naj vise mi se svidja kada pevaju svetski prvaci Spanci.
(Juan, 23. april 2012 12:02)

Znaci da bi voleo svoju zemlju i pevao njenu himnu moras biti najbolji? Korejci prime po 7 golova na mecu pa placu od ponosa dok im se intonira himna, to nema veze sa igrom vec sa odnosom i postovanjem prema nacionalnom dresu. A vidim da bi ti radije pevao spansku nego nasu, a za pocetak bi mogao malo da naucis pravopis svog jezika pa da sledeci put 'naj vise' pises zajedno, osim ako Spanski nije tvoj jezik.
I stvarno ne kapiram sve ove negativne komentare u vezi pevanja nase himne, pa sta trebaju da cute kao mutavci? Naravno da ovo nece imati neki drastican uticaj na igru ali u svakom slucaju cemo izgledati lepse i ozbiljnije, pravi pristup, bravo Miho legendo samo nastavi!
(Ajmo Miho legendo!, 23. april 2012 13:07)

Legendo, decko je verovatno hteo da bude sarkastican, posto ti ne znas da spanska himna nema reci, a drugo ucis ga pravopisu, a pises "Spanski" velikim slovom...

To je selektor a ne oni Santraci, Sestkovici, trojne komisije...

pre 12 godina

Seksi pristup obavezama! To je uvek bio problem nase reprezentacije, sto od tog izlaska na teren nesto u startu ne valja! Nadam se da Miha ovime moze da preokrene tu ucmalost da ne igraju kao babe vec da bar izgleda da igraju kao da vole svoju zemlju za promenu.

Srpski fudbal...haha.

pre 12 godina

Malo mnogo trazi od nasih fudbalera.
Toliki tekst da nauce...

Sta bi sa dobrom igrom,timski radom,srce na terenu...?
To posle,pa sta bude?

Nas fudbal je kao i nasa politika.
Treba ih sve smeniti,djuture!

cvorak

pre 12 godina

za one koji se protive pevanju himne jer je himna Srbije pa se spominje srbska zemlja ,rod,..itd,..a sta se pominje u Nemackoj himni?Francuskoj?...o cemu one pevaju vec o narodima i zemlji po kojoj i drzava nosi ime ...a svi oni koji zive u njoj a neosecaju je kao svoju i nezele da je pevaju je stvar izbora.

Dado

pre 12 godina

Šta ste svi navalili na taj kvalitet i priče o tome dali ga imamo ili ga nemamo...kvalitet znači puno ali nije i presudan, a to se je u više momenata pokazalo upravo na našoj reprezentaciji...pa kakav smo tim imali 2010 pa nismo izašli iz grupe, a sa druge strane pogledajte jedan Urugvaj recimo koji nema (sem Suareza, jer je Forlan več omatorio) nijedne velike zvezde pa su ipak ČETVRTA sila sveta (sudeči po rangu fifa)...to je čar fudbala, da nije uvek bitan samo suvi kvalitet, da može ponekad i neko slabiji na papiru da pobedi onog boljeg...u filmu Montevideo kada "Andrejka" ubedjuje kralja kaže "to je sport gde David ima šansu protiv Goliata" i to je živa istina...i upravo zbog toga su ovakvi postupci više nego opravdani i bitni...nije suština ta da možemo da se pohvalimo, da nam igrači znaju himnu, več je suština u tome, da se preko tog "učenja himne" počne uterivati red, rad i disciplina u nacionalnom timu Srbije...kad vidim da pola tima žvače kad se intonira himna smuči mi se, a sa druge strane kod Slovenaca (gde je više od pola ekipe "jugosa") 80% njih peva himnu na pošten i častan način...himna je svetinja u svakoj normalnoj državi, pa bi tako trebalo biti i u Srbiji, a same reči mislim da nisu negativno nastrojene protiv nijedne druge nacije koja živi u Srbiji...

Sava

pre 12 godina

Posto je Bog jedan himna Boze Pravde je univerzalna i odnosi se na sve gradjane Srbije svih veroispovesti. U himni se ne izdvajaju pojedine religije i mi pravoslavci bi trebalo da shvatimo da u nasoj zemlji zive gradjani koji su druge veroispovesti ali zbog toga nisu manji Srbi od nas. Imamo i ateiste koji ne pripadaju ni jednoj religiji a opet mogu biti uzorni i lojalni Srbi.
Po ovom pitanju su Albanci mnogo ispred nas jer njihov nacionalni identitet odredjuje jezik a ne religija.

Cale

pre 12 godina

Svaka cast Miha! Na tvom mestu samo bih jednu stvar promenio. Ne bi ih pitao dal' znaju vec bi im poslao reci i rekao - naucite.
Za ove koji pojma nemaju o cemu Miha prica, proocitajte knjigu Rosabeth Moss Kanter - Confidence, how winning streaks begin and end.

jjjjjjjj

pre 12 godina

Free Bird, 23. april 2012 12:08)

Koliko se ja secam i Vukovic(selektor rukometasa) istu stvar uradio kada je dosao sa razlikom da im je on tada podelio na treningu tekst himne!

Vojvodjanin

pre 12 godina

Slazem, se: red, rad i disciplina mora da postoje i to je preduslov da se gradi nesto postojanije i sustinski! A sta ce biti sa taktikom, futbalskim umecem i ostalim elementima uspeha koji se boduje po FIFA sistemu - videcemo vremenom! Srecno!

kvisko

pre 12 godina

Bez reda i discipline nema ni rezultata.
Igrati za repku mora biti cast i ponos a ne otaljavanje posla i promocija radi licne prodaje za sto vece pare. Samo one koji na svakoj utakmici ginu na terenu treba pozivati u reprezentaciju.

no name

pre 12 godina

U redu. Vecina Vas podrzava u ovome. A sada nam recite kakva su Vasa iskustva i rezultati u dosadasnjem radu? Mozda imate neku preporuku? Hvala