Sreda, 18.01.2012.

22:13

Barseloni prednost sa "Bernabea"

Fudbaleri Barselona napravili su preokret i sa 2:1 (0:1) savladali Real Madrid na "Santjago Bernabeu" u prvom meču četvrtfinala Kupa Kralja.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Barseloni prednost sa "Bernabea" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

131 Komentari

Sortiraj po:

Poznavalac fudbala

pre 12 godina

Ako realno pogledamo igru Barse (koja je za sada genijalna), vidi se sledece: velik posed lopte ali na svojoj polovini, tako otvaraju naivne. Agresivno oduzi-maju loptu na sredini terena. Kada gube loptu, glume faul. Ne stide se ivise puta da vracaju loptu kratkim pasom, dok se neko ne otvori... Ne daju dugacke lopte u "bunar'. Drugi to rade a oni cekaju i eto kontre...Mesi je klasa ali je i agresivan jer ga stite Celnici fife. Sad sve ugraju do noge ali onaj dodatak zastite Bars. zvezda nemaju! HALA MADRID!

phenom

pre 12 godina

Zaboravite sinocnu utakmicu.
Cekam da vidim sta ce biti u sredu na Nou Campu gde Real mora da juri pobedu od 2:0,a svi znamo sta se desava kada se neko otvori na Nou Campu...

Lepton

pre 12 godina

Imam osjecaj kao da nisam gledao istu utakmicu sa onim:"Mesi je bio nevidljiv" likovima,a da se pritom osporava njegovo fudbalsko umijece.Ono sto sam ja zapazio bilo je to da je Mesi kad god je uzeo loptu:navukao na sebe bar tri mesara,provoz'o najmanje jednog i nakon svega toga ostao na travi sa naprsnucem koljena i i bar jos dva dijela tijela.Bojim se,ali zaista,da ce zbog zbog ovakvog,mesarskog,pristupa fudbalu biti prinudjen da sve vise bude nevidljiv.

vasa

pre 12 godina

Najludji u svemu su 'komentatori' koji su ovaj derbi povezali sa Zvezdom i Partizanom.
(nidje veze, 19. januar 2012 03:55)

Kako nema veze? Zna se unapred pobednik!!!

aleksa

pre 12 godina

Glupo je vise komentarisati ovu utakmicu uvek se pise jedno isto
da je barselona normalno bolja i da kao i uvek igraci reala gledaju kako da polome nekom iz barselone noge
Da bih se ova ukatmica gledala normalno prvo real treba najuriti murinja jer je on glavni krivac za ovoliku mrznju

KAKA

pre 12 godina

Prodajom Maxwela Barselona je počela da stavlja tačku na svoju vladavinu, njegovim odlaskom više ništa neće biti kao ranije. Mislim da je i Mesiju to jasno, ne bi me čudilo da ode za Maxwelom

alejandro

pre 12 godina

(BAYERN 74.,75.,76.,01...., 19. januar 2012 04:34)

Simpatican mladic... Ubi se pisuci, a vi ga kulirate. Evo, ja potpuno podrzavam tebe i tvoj Bayern, sta god da je to.

real-an barcelonist

pre 12 godina

Neverovatna stvar je da Real puni sve redom sa minimum 3 gola razlike, a onda na svom terenu nema ni 30% poseda lopte protiv Barce. Kako da to nazovem osim lose taktike koja proizilazi iz straha.

Zile

pre 12 godina

Sve je vec receno - Pepe zasluzuje dugu suspenziju, Barsa dominirala u svakom smislu. Ono sto vidim kao ogromnu prednost Barse je sledece: - izuzetno jak,kolektiv, u kome postoji hijerarhija I postovanje- najbolji primer timske igre, a ne individualnog sebicluka - u poslednje dve utakmice nisu psihicki pali niti se predali kad je Real pigeon, vec su nastavili svoju igru, I igrali kao da oni vode- radi paralele, kad je Barsa povela 2-1 Realovi igraci su se gledali I ponasali kao da ne znaju sta ih je snaslo- Murinjo je sjajan trener, ima fenomenalne rezultate iza sebe,ali je Gvardiola ocigledno bolji. Pep je dao Barsi sav ovaj smek u igri. - puno moze da se pise... meni je u glavi da Real dobija I 5-1, 6-0 i sl a protiv Barse na svom terenu ni 30% nema loptu u nogama....Svaka cast Barsi na pobedi, svaka cast na igri...

Od pedale ga štiti samo ugovor i velika odšteta u slučaju otkaza

pre 12 godina

Evo sad nađoh podatak da je samoproklamovani mag Murinjo najgori trener u istoriji Reala kad su u pitanju mečevi sa Barselonom.

KIZA-iz ofsajda

pre 12 godina

Posto vidim da je jedno 95% komentara od strane navijaca Barse (gore nego posjed lopte sinoc hehe) reko i ja da se obratim.
Za Real navijam od doba Mijatovica. Barselonu ne gotivim od Van gala.
Barselona je u zadnjih par godina daleko ispred Reala u medjusobnim duleima, a imala je dominaciju i u prvenstvu. Ono sinoc je zaista smijesno, ona nevjerica na licima igraca Reala. Nikakvo cudo, jer nema ni jedne ekipe koja ih se ne boji, a Barseloni su redovna musterija. Tragikomicni pokusaji iz ocaja trenera Murinja da sprijeci Mesija su mu je uspjeli, sem jedne asistencije. Onaj go iz kornera, kad se postavlja onakva taktika, ne smije da se desi. Na tom nivou dobiti go iz kornera na seljacku foru "vas dvojica povucite ko sivonje na prvu, a ja sa sesnaest uletim na drugu" je pomalo tupavo. Ona gazenja, udaranja bez lopte, padovi bez startova su pokazatelj sportske kulture pojedinca.
Za te stvari bi savez trebalo da reaguje primjerenim kaznama za te igrace. Pobogu, pa te utakmice gledaju i klinci.
Mislim da Real nema realne sanse u revansu, jedino neka glupost Dani Alvesa, Aleksis Sanceza ili golmana da dobiju crveni, pa real da se nada necemu.

Ipak, vjerujem da polako dolazi kraj Barselonine dominacije u prvenstvu Zbog zasicenja. Mislim da Cavi vec sad tesko pronalazi motivaciju sto se pogubno odrazava po Barselonu u prvenstvu protiv tvrdih ekipa. Iniesta nije dao go jos u prvenstvu. Fabregas je jos u fazi uhodavanja jer znam da on moze jos puno bolje. Ako oni nisu raspolozeni Buskec izgleda kao hodajuci grab. Oni su osnova Barsinog posjeda lopte, a to daje mogucnost nekim strucnjacima da Pikea ubace u idealne jedanaestorice, jednog sasvim prosjecnog igraca.
Real ce nastaviti nemilosrdno u prvenstvu i ne vidim nacina da izgubi prvenstvo i pored vec unaprijed upisanog poraza od Barselone na proljece.
Liga Sampiona je druga stvar. Tu se nesto pita i italijana i engleza, pa malo i bajerna.

MM

pre 12 godina

Na stranu superiorna igra Barse, na stranu podmuklost Pepea i Koentraa, na stranu kukavicluk Murinja, nije mi jasan Cabi Alonso! U Liverpulu je bio igracina, svaki napad ide preko njega, a u Realu neprimetan, javi se samo kada napravi prekrsaj. Neoprostivo je za igraca takvog kalibra da ima ulogu kvarenja igre protivnika. Klod Makelele je to radio bolje i od Alonsa i od Dijare.

menjaj sport,prati kriket

pre 12 godina

@(DROGBA11, 19. januar 2012 03:25)

Pa ti uopste ne razumes fudbal ako mozes da napises onako nesto.Barselona je po ko zna koji put odrzala lekciju iz vrhunskog fudbala.

cirilenko

pre 12 godina

Vi se zezajte, ali stvarno mislim da su jedine ekipe koje donekle mogu parirati Barsu, MANCESTER SITI I BAJERN jer imaju sjajne igrače na sredini, ali odradila bi i njih Barselona.

red devil 011

pre 12 godina

Pepe ovo Pepe ono... Njega trener iskljucivo protiv Barse stavlja na poziciju zadnjeg veznog da bi sto cesce bio u situaciji da krlja protivnicke igrace. Kada ne bi bio zadovoljan njegovom igrom/provokacijama/ponasanjem, Murinjo bi ga verovatno izostavio iz tima protiv Barse ili bi ga barem igrao na mestu stopera, kao i obicno. Druga stvar je sto je to Pepeu verovatno i u prirodi, ali evo Ozil od koga se stvarno retko vidja jaci start - ulazi u igru i odmah polomi Mesija. I sad ja treba da verujem da tu instrukciju nije dobio sa klupe kada je ulazio, ma da...

BAYERN 74.,75.,76.,01....

pre 12 godina

A gde je bila Barcelona kada smo mi redovno tukli Real-a 2000.,2001... I to ne bilo kakvog Real-a već Galaktikose.Tako da vidim sada se svi lože na to što Barcelona pobeđuje Reala,a nama to nije zanimljivo,mi smo ih davno ubili u pojam.Dovoljno je spomenuti rekordera Makaay-a

realno

pre 12 godina

Barsa-Real kao Partizan-Zvezda..ovo vise i ne moze da se nazove 'derbi' kada se unapred zna ko je pobednik..mada, nemam nista protiv da potraje ova dominacija..:)))
(Maja, 19. januar 2012 03:06)

sta si ti stavila u istu recenicu, da li si svesna?
(svetlosna godina, 19. januar 2012 03:44)

sta ti nije jasno??? nisam uporedila 2 derbija po kvalitetu, jer je razlika OCIGLEDNA, ali bar imaju nesto zajednicko-svi znamo ko ce odneti 3 boda..

no sleep

pre 12 godina

Moje simpatije su na strani Real Madrida kada je rec o El klasiku. To je bilo bitno da napomenem zbog sledeceg utiska - kapiram da fudbaleri Reala, pa i Mourinho na dan kad igraju protiv Barselone pozele da su Getafe ili Espanyol, a ne Real Madrid. Zasto? Ako nije ocigledno ko je Barseloni najbolja musterija od ta tri tima onda ja nisam bas sasvim ok.
Ironija kakvu (skoro) samo fudbal moze da ponudi.

DROGBA11

pre 12 godina

Ne bih da sada ulazim u to ko ima vise "ljigavaca", trajalo bi predugo... Nego svi pricaju o nekoj ne znam kakvoj igri Barse, a ako cemo realno, Barsa je dala izjednacujuci gol iz kornera, a drugi gol je dao Abidal koga niko nije cuvao jer su mislili da nema potrebe-covek je dao tek drugi gol u karijeri za Barsu na 178. mecu, prethodni isto u kupu prosle godine. Ne bih da omalovazavam nikoga, ali utakmica je bila losa, Barsa zasluzeno pobedila jer je bila manje losa,nije tu bilo ne znam kakvih sansi, dokaz za to je 2-5 u sutevima na gol. Potez utakmice je Ronaldov gol, koji je jedino interesantno sto se dogodilo, ne racunajuci incidente.

svetlosna godina

pre 12 godina

Barsa-Real kao Partizan-Zvezda..ovo vise i ne moze da se nazove 'derbi' kada se unapred zna ko je pobednik..mada, nemam nista protiv da potraje ova dominacija..:)))
(Maja, 19. januar 2012 03:06)

sta si ti stavila u istu recenicu, da li si svesna?

Maja

pre 12 godina

Barsa-Real kao Partizan-Zvezda..ovo vise i ne moze da se nazove 'derbi' kada se unapred zna ko je pobednik..mada, nemam nista protiv da potraje ova dominacija..:)))

barca bre

pre 12 godina

Da li je moguce da je real na svom terenu imao samo 2 udarca na gol i 27% poseda lopte hahahahahah ovo vise nije ni dominacija, igraju se kao sa malom decom...

King James

pre 12 godina

A kao Barsa je nevina devojčica??? Ua bre i jedni i drugi, pogotovu foleri iz Katalonije!!! Samo čekam da im se vrati nekad krađa protiv Čelzija u LŠ pre par godina!!! Šta bre više...!!!

J. Mourinho

pre 12 godina

@gde si murinjoooooHAHAHAHAHH(stojanovic, 19. januar 2012 00:29)Evo me malopre kuci dosao novim audijem A8. Sad ce da mi dodju dve gospodjice da se malo zabavimo (zena mi nije kuci), pa cu onda malo u djakuziju da se opustim posle poraza.Gde si ti?

pedro

pre 12 godina

mislim da u revanšu nemamo šanse, ovo je ipak veliko izenadjenje i mislim da prodajom maxvela barselona nece biti ni bleda senka one barse.

nemanja

pre 12 godina

koliko preporucujem na pozitivne komentare o barsi, znaci ne verujem... SVAKA CAST MAJSTORI, nemam reci za ovakvu pobedu, ove jadnike necu ni komentarisati, STIDITE SE!

M

pre 12 godina

Ova utakmica je bila sramna za fudbal. Kao i prethodnih nekoliko sastajanja Barse i Reala. Prosto - sramota.

I ne mislim samo da je jedna strana uništila svaku ideju o 'ukusnom' fudbalu - i jedni i drugi su i glumci i grubijani. Barsa više ovo prvo, Real više ovo drugo.

Nije ni Mesi cvećka. Još od utakmice Superkupa kao da ima nešto lično protiv Kuentraa, kad ga je namerno bio mlatio i zaletao se u njega bez IKAKVOG povoda, pa ih je Benzema razdvajao, a i večeras slična priča.
On prvo u skoku zvekeće čoveka u glavu, na koju mu posle zamalo nije i sleteo. Kasnije ga ponovo nešto zakačinje/udara, ali mu mali Portugalac silnije i pokvarenije vraća, no važno da je komentator štitio jedino velikog Mesija! Ljigavci, obojica.

O Pepeu, KRIMINALCU, neću mnogo ni da pričam; stoka jedna! Udara bez rezerve, onda malo glumi, bez ikakvog povoda (hajde kad je u žaru borbe, pa kad zakačiš nekog, to i razumem - ne igra se valcer, bre) na 'kvarno' opstruira tj. provocira ljude - npr. gazi Mesija. Som!

Dani Alveš mi je oduvek bio i te kako antipatičan, a i večeras nije bio 'cvećka'. Ono istovremeno udaranje Kaljehona laktom i hvatanje za vrat u skoku je bilo za sankciju kartonom. Kaljehon (uz Benzemu, Inijestu i Abidala) je, mislim, jedan od retkih koji tu imaju više morala.

Aleksis Sančes s jedne i Ćavi Alonso s druge strane su toliko puta bili umešani u incidente da su morali da dobiju možda čak i po crveni karton. Nečuveno! Sančes je barem u 5-6 navrata bio vinovnik gluposti (faulova, protestvovanja itd.), a Alonso je prosto bio previše nervozan i zato grub, osvetnički raspoložen.

Serhio Buskets je prevejana lisica. Najomraženiji čovek u ovom sportu, što se moje malenkosti tiče. Dobar igrač, ali ništavna osoba, bez imalo stida, srama nakon određenih svojih akcija. I njega i Pepea bih udaljio iz ovog sporta. Prvopomenutog zato što radi tako mnogo 'prljavih' stvari, ali na neprimetniji način.

Bilo je i drugih gluposti (potezi Fabregasa i Karvalja), ali i ovo je već previše...

I kad ja moram da se nerviram zbog toga kakvi su neljudi ovi pijuni na terenu, kakva je draž u gledanju fudbala?!
Zbogom Realu i Barsi. Gadite mi se kad igrate jedni protiv drugih (a neretko i u drugim slučajevima). A ja sam mlad i obrazovan, moralan čovek koji obožava fudbal (koji ionako postaje sve veći cirkus). :-(

Sloba

pre 12 godina

Pepe, Ramos i xabi alonso, najnesportskiji igraci koji postoje, kapa dole veliko Ikeru Casillas-u, koji i kad gubi je fer plej, ne sumljivo da je barsa bila dosta bolja i imala vise sansi, real na svom terenu za 90 min imao samo 2 suta, steta za tolike milione koji su izgleda baceni

zoran

pre 12 godina

Pustite Pepea on je prica za sebe,sve je to Murinjovo maslo,treba coveku oduzeti trenersku licencu,covek je postao bolestan.Razlika izmedju Murinja i gospodina gospodina Gvardiole je barem u dvaput gospodin,ali mislim da ce se bord iz kraljevskog kluba u naj skorije vreme zahvaliti nesretniku i uruciti mu otkaz.

alien

pre 12 godina

pepe nije normalan momak..a i koentrao..bruka za tako veliki klub kakav je real..mislim da je murinjo promasaj za ovakav real..sa ovakvim ofanzivnim kapacitetima ne smije se igrati sa 7 defanzivnij igraca..bolje bi bilo i za fubdal uopste kad bi real makar probao da se nadigrava..

Влада

pre 12 godina

Шта је са овом поплавом навијача Бајерна на сваку могућу и немогућу вест која има или нема везе са фудбалом?

Елем,да сам тренер екипе у коју је уложено пар стотина милиона,и да играм бункер кући константно против највећег ривала,пред 80000 својих навијача мене би искрено било срамота.Али опет,пошто је Мурињо један обичан циркузант(без обзира на остварене резултате) верујем да њега није срамота.Он живи у неком свом свету,где трпи сталну репресију и неправду.Овом Пепеу бих давао жути картон чим га видим у протоколу,а за оно гажење треба минимум 5 мечева да добије.

Мислим кад поред оног симуланта Бускетса успеш да делујеш одвратно то стварно нешто говори о теби.

Davidoff

pre 12 godina

Jad ,tuga i žalost...Najgora igra Reala u zadnjih 10 El Classica,čak su i dobro prošli!!!Ne mogu da shvatim da već treći put ih BOG "pogleda" i zabiju gol iz prve prave šanse,a oni umjesto da napadnu i iskoriste trenutni šok kod protivnika,lagano se povuku i puštaju ove da rade najbolje što znaju!Mourinho mi je omiljeni trener,ali zaista ne mogu da ga shvatim kad igra protiv Barce,šta je poenta njegove formacije?!?Kako ne iskoristi katastrofalnu odbranu Barce,tu njihovu sporost?Barca je najjača zato što odmah vrši presing na 20-30 metara od gola,napadajući oštro svakog igrača,a ovi se prepadnu i nabijaju lopte ili im oni uzmu nevjerovatnom lakoćom kao maloj djeci...E tako su igrale neke ekipe poput Espanyola protiv Barce,vršile presing,imali su ouno presječanih lopti,a iz toga su stvorili i nekoliko šansi.Uglavnom nisu dali igračima Barce da se dodaju do beskonačnosti,i nisu bili nijemi posmatrači toga kao što rade igrači Reala!O ofsajdima ili ti ga susjedski zaleđima da ne pričam,isto mulci ponavljaju iste greške,i naravno primaju pacerske golove.Zabio im je čovjek koji to nikad nije uradio,a nije iz prekida a još odbrambeni igrač iz izrađene akcije!?!?"?"?"Mada kad razmislim i pogledam ko igra u toj odbrani,sve mi je jasno,,,Onaj papagaj šatirani plaćen 30 miliona???EEEEEEEEEEEEEEEE MUKO MOJA ,,,
P.S.Potez utakmice - kad je Altintop "slomio" Iniestu,i to varkom tijela,ali moj omiljeni komentator na SPORTKLUBU i uopće NEBOJŠA VIŠKOVIĆ nije to dovoljno "popratio" kako on zna,jer je to uradio Iniesti (omiljenom igraču svih komentatora),a čini mi se da je počeo malo više navlačiti na Barcu (-:

ivan_bgd

pre 12 godina

Kompleksi koje Real ima se nastavljaju...Barsa je institucija:))) Od nemoci jedino im je preostalo da biju,to izmedju ostalog jedino i znaju...

Nema.

pre 12 godina

Posle ove večeras reprize već viđene blamaže upitah se, ima li gore kazne za navijače koji u Srbiji navijaju za Zvezdu, a u Evropi za Real?

xD

pre 12 godina

samo mi nisu jasni ovi sto pisu da real dovodi vrhunske igrace... ja samo znam da je barsa dovela Sanceza i Fabregasa, a real Kaljehona(!), Altinopa i Koentraa...

miloje

pre 12 godina

Barsa je fudbalska velicina za one bolide iz Madrida,opet cas fudbala...Onom debilu pepeu treba zabraniti da se bavi fudbalom dok je ziv,kakav je to imbecil,strasno...

Ivan

pre 12 godina

Treniraš Real, imaš budžet od 500 miliona evra, igraš kod kuće i imaš posed lopte 27%, jer si se opredelio za kukavičku taktiku, da biješ, foliraš i kukaš kod sudija. Ovo večeras je bilo skandalozno, kao i većina prethodnih mečeva, ali količina nesportskog ponašanja igrača Reala je dostigla neslućene razmere. Nadam se da će Murinjo što pre otići iz Reala, jer ovo je bruka i sramota za kraljevski klub.

REAL

pre 12 godina

Sramna taktika Reala,ne znam sta se desava sa Murinjom jel se toliko pogubio,kakva je bre to igra,zasto Ozil i Kaka(nije ni usao) nisu poceli utakmicu,kakav crni Pepe na sredini,Kaljehon(neverovatno ga s**e) i Granero zasto,zasto.........
Navijam za Real skoro 15 godina i ovakve igre protiv Barselone nikad nije bilo,igraj napadacki pobedio,izgubio bar si se nadmetao!

Глобтротер

pre 12 godina

Чињеница је да је Мурињо успео у својој замисли. Извршио је притисак на судије и његови играчи сада могу да раде буквално шта хоће. Више нема црвених картона за њих иако свако објективан види да их заслужују у изобиљу. Пепе?!?!?! Шта рећи? Нешто ми говори да неће бити кажњен накнадно за оно што је урадио. Баш ме занима како би га судије гледале да је нпр. играч Виљареала, Хетафеа или било ког слабијег клуба који нема протекцију. Мислим да не би одиграо 5 утакмица годишње. Срамота!

Муриња сам готивио на почетку, када је освојио Европу са Портом. То је за свако поштовање без обзира на све. Али што више скида маске све ми је више мука да га гледам. Понашање играча Реала је одраз у огледалу понашања њиховог тренера. Капетан антипропаганде фудбала.

Поздрав за све који воле фудбал.

Calderon

pre 12 godina

Cini mi se da je najveci problem Reala to sto ne igraju timski. Sve neke individualne akcije, tako je i prosla ona jedna jedina kad je Kristijano dao gol a posle ko je gledao - video je demonstraciju sile mocne Barselone. Onakva igra... da l' ce se u skorije vreme pojaviti ekipa koja ce biti u mogucnosti da im parira?

Sasa

pre 12 godina

Ok, nemoj vise da sam ikada cuo ijednog navijaca reala kako spominje neko simuliranje ili bilo sta. Pokrijte se usima i cutite!!! Ona mrcina Pepe, tamo se valja 2 minuta prekida napad barse i folira se a ovaj ga nije ni dotakao po licu. A Pepe sve vreme pravi krvnicke faulove i namerno sutira i gazi messija na zemlji. Naravno svi redom krljaju kako stignu, ali sudija se boji da da crveni, sramota! Onaj Koentrao isto, sramota za fudbal, messi ga tapse kad su ustajali sa zemlje u fazonu sve je ok, a ovaj ga gura po glavi iz sve snage. I murinjo koji na svaki faul reala skace sa klupe i glumi neko ludilo, kontam opet ce reci da su ih sudije pokrale haha Iskreno se nadam da ce Pepe dobiti bar godinu dana suspenzije zbog namernog gazenja igraca na zemlji jer mu nije prvi put i stalno to ponavlja. I da ce koentrao dobiti par meceva. Mora se uvesti neki red a ne da svaki El Klasiko ovi iz reala krljaju i lome ko ludi i nikom nista. Messija su ugazili svi redom. A sto se tice same igre, standardno ih je barsa samlela, a oni su imali srece sto su uopste iz 2 prelaska na barsinu polovinu dali jedan gol. I jos nesto. Ako Murinjo sa svojom ekipom nije sposoban da odigra 4:3:3 i napadacki kao Betis pre neki dan ( gde je betis imao mnogo sansi i jedva izgubio) protiv barse, onda, iskreno, dzabe je krecio!!! p.s. ostetio je sudija barsu i za 2 ofsajda nepostojeca ali nema veze desava se. ne volim kada ljudi drame oko ofsajda kada su igraci skoro u liniji, nije sudija robot.

vrsac

pre 12 godina

ej ja sam iz bajerna !!! ne igramo protiv barse,nemojte da nas plasite!!! :)))))..salu na stranu,iniesta je kralj nad kraljevima..a pepe je izasao iz filma let iznad kukavicijeg gnezda :DDD

kempes87

pre 12 godina

Ova Barselona je verovatno najbolji tim svih vremena (barem ja nisam gledao bolji tim). Večeras je to po ko zna koji put pokazala. Xavi je na svom vrhuncu, Pujol kapiten u svakom smislu te reči, Iniesta je prebolio dečije bolesti i izrastao u najbolje levo krilo na svetu (ako se uopšte može definisati njegova pozicija na terenu). Mesi večeras prosečan za svoje standarde a opet je namestio gol. Šta reći za Real? Veliki tim, čija se istorija mora poštovati ali nikad nisam bio njihov navijač. Prvenstveno zbog njihove transfer politike, dovode koga požele a igrače iz omladinskog pogona gotovo i da nemaju u prvom timu. Možda bi mi ih bilo žao zbog konstantnih poraza u derbijima da se normalno ponašaju. Pre svega mislim na prepotenciju njihovih igrača (Ronaldo, Benzema) i na nesportsku i prljavu igru pogotovu kad gube (Pepe, Ramos). Pepe je pokazao da mu definitivno nešta fali u glavi, prvo sramotno simuliranje prekršaja a zatim i podmuklo gaženje Mesija dok je ovaj ležao na zemlji. Takvi likovi su sramota za fudbal i moraju se žestoko kažnjavati, pre 2,3 godine protiv Osasune (mislim) Pepe je išutirao i izgazio protivnika pa je prošao sa nekom smešnom kaznom

veliki strumf

pre 12 godina

Kakvo sramno, SRAMNO sudjenje! Da je pravde Real bi trebao da zavrsi utakmicu sa 7 igraca. Za Pepea vise ne vredi trositi reci, pa ni za Koentraa za ono nabijanje glave Mesiju u travu. Cabi Alonso je trebao dobije jedno 6-7 zutih a nije dobio nijedan, a Karvaljo direktan crveni za start sa ledja pa jos jedan za start na Adrijanu. Ali dok god budu imali ovakve kostolomce a ne majstore u svom timu Barsa ce ih ovako redovno trpati a svaki pravi ljubitelj fudbala uzivati. Posed lopte 73%, 8 sansi naspram dve i to na Bernabeuu. Lepo je Murinjo rekao da bema pojma kako da dobije Barsu.

tomolino

pre 12 godina

Cestitam Barsi na pobedi i boljoj igri. Madridu jos treba vremena da igra bez straha, jer vidi se kompleks koji u pojedinim trenucima eskalira grubom igrom, najvise od strane PEPE-a. Medjutim bilo je carki i sa druge strane, posto ni Barsini igraci nisu neke cvecke. Jedino sto me nerviralo na utakmici jeste pristrasnost komentatora, covek nije mogao da sakrije tople navijacke emocije prema Katalonskom klubu.

Lemi

pre 12 godina

Posed lopte 73 naspram 27 dovoljno govori,mada je i normalno da je tako kada se Murinjo konstantno brani protiv Barse.Jedini nacin da pobedis Barsu je da je napadnes,a ako Real ne moze da napadne Barselonu, ja stvarno ne znam ko moze.Takav igracki kadar,takvi igraci,takvi napadaci u sluzbi potpune odbrane svog gola.Pa to je u startu osudjeno na propast.Murinjo bi trebao da porazmisli o tome da stvara igru,a ne da je degradira,sto radi stalno protiv Barse.Jos jedan cas fudbala,a ti Murinjo i dalje taktiziraj,stvarno si dobar u tome. Pobedio je fudbal, ziveo fudbal.

Nikola Marić

pre 12 godina

Za Real navijam odkad znam za sebe,naravno posle Zvezde,ali od danas neću više gledati utakmice Reala protiv Barce dok bude Murinjo trener jer ovo nema veze sa fudbalom.Šta je ovo?Šta želi da napravi od fudbala?Ne volim Barcu,čak je mrzim jer sam navijač Reala,ali mnogo mi se dopada njena igra,bolju još nisam video u životu.I kad god sam u protekle dve godine pomislio da Real ipak nije lošiji od Barce svaki put su me demantovali u međusobnom susretu.Ali ja želim da gledam fudbal,a ne antipropagandu fudbala kao što Real već dve godine igra protiv Barce.Pa nek se izgubi i 2-6 ili 0-7 nema veze,ako su bolji.Zato ne volim Murinja,smučilo mi se od te neke taktike koja nije donela nikakvih rezultata protiv Barce.Hoću na terenu da gledam umetnika poput Kakaja,a ne mesaroše poput Pepeja i to još u veznom redu.Ovo danas je bio neki sistem 6-1-1-2 ko će to razumeti.

maestro

pre 12 godina

ovaj pepe je SRAMOTA za savremeni fudbal!!! mogu da shvatim neke čarke i malo jače remplovanje i slično na terenu, ali ono FOLIRANJE za udarac u lice i ono GAŽENJE na ruku mesija je prava sramota, užas. čovek na jedan odvratan način pokazuje svoju nemoc i inferiornost

alex

pre 12 godina

Dakle sta reci, iako mi je Barselona vise dosadna mora se priznatida za zadnjih 30 godina nije postojao ovakav tim. Postoji osovina Mesi-Inijesta-Cavi koja zna sve sa loptom (moj favorit Inijesta) i ostali, postoji sitem igre, postoji timski duh (trener), postoji dominacija i to je to... Zadnjih par godina niko nije nadigrao Barsu: fascinantnio je kako oni bilo sta da se dogodi igraju svoju igru i svi znamo da ce na kraju pobediti Barsa. Jedini nacin da odigrate nereseno sa njima je ekstra bunker sve vreme + da imate srece u kontrama, fudbala se protiv njih niko nije nadigrao.
A Real ne treba ni trositi reci, totalno bespomocan i fudbalski inferioran...

igor

pre 12 godina

Znaci kako su jadni ovi iz Reala pa to je strasno .. od muke ubise Mesija jer ne znaju sta ce .... a dva Barsina defanzivca im daju golove :))) buhahahaha

Mogu samo da sanjaju ovakvu igru i tim ... svaka cast Barsi

cavi, da ne kazem cava

pre 12 godina

Ne znam da li krsim neki zakon, ali da podelim sa vama muku,valjda cete objaviti.. odem u 21.50h da uplatim u kladionicu "Milenijum" koja reklamira igru bez uslova,ovo ono,ludilo.. odem da uplatim 1000 dinara Real- Barca iz 1u2.. i majstori primaju samo 300 din na tu kvotu.. Smesno! Ocu da se ubijem sto nisam otisao u Mozzart, gospodsku kladionicu. Eto,toliko!

ac_milan7

pre 12 godina

zalosno je gledati mesare, tesare, drvosece, kako i tu uzmimaju hleb drugima. ako su vec za zanat, nemojte onda igrati fudbal kad jednostavno nije vam u krvi.

ako bi se postovala iole pravila, odnosno kako se sudi protivnickim ekipama kada igraju protiv reala ishod bi bio ovakav:
pepe le tv*r bi dobio crveni vec kod gazenje mesija, ili pak sutiranja fabregasa ( i sve to bez lopte, makar bio i zuti ).
xabi alonso, definitivno precenjen igrac. od nemoci svakom po sutku u dupe, dosta prljavih i za zute kartone bezbroj startova.
carvalho na kraju, startom nad adrianom.
coentrao udaranjem mesija bez lopte....
dosta je nabrajanja....
da postoju pravila, rez bi bio registrovan 3 : 0 u korist barse. jer pitanje sa koliko bi real igraca zavrsio utakmicu.

ono sto je ocigledno jeste to da je mesi ( ma koliko bio extra igrac i sve ) unistio barsinu formaciju.... prvi se zalio da zeli da zemeni poziciju sa krila u sredinu ... sto je vec imaolo za posledicu sutiranje ville na krilnu poziciju ( onakvog box to box igraca gurnuti na krilo je zalosno )... tako da sada barsa bez pravog napadaca...
jeste oni pobedjuju, ali velike timove koji napadaju. oni mali koji igraju bunkericu, bez klasicnog napadaca, tesko pobedjuju. zato su im i tako losi rezultati na strani.

real sa formacijom 6-0-3, odnosno transformacijom iz 9-1-0 omg -->
barca bez napada = epilog --> bezi murinjo, ako ne zelis da se ljudi prisecaju da je jedan trener imao niz od 20 + utakmica izgubljenih protiv barse u istoj ligi ( ne racunam pobede sa prasnjavim interom ), a pritom vodio leteci cirkus real.

moze ko sta reci, da je messi najbolji i slicno. jeste on svestki igrac, jedan od najboljih u istoriji, ali messi ne moze ni vodu doneti trenutno iniesti.
zalosno je sto takvi igraci nikada nece dobiti priznanje za najboljeg igraca sveta. prisecanja radi, messi je pobedio xavi-ja ove godine, sto je smesno ... da nije xavi-ja ( inieste ) messi bi trckao kao sa argentinom.

Filip

pre 12 godina

Real bi trebalo da igra ubuduce otvorenije bez obzira sto je onda lakse i Barsi. licno navijam za Real i smatram da imaju fudbalere da igraju lepo i ofanzivno. Barsa realno ima bolju sredinu, ali i Real ima jake igrace poput Di Marie, Kake, Ozila, Alonso tu je i Sahin. Sve su to dobri fudbaleri. Altintop dobro igra. Ali bez obzira kako god da igraju i dalje HALA MADRID!!!!!!!!!!!!!!!

Oks

pre 12 godina

Real u formaciji 11-0.Samo dizu ruke,foliraju (Pepe je odvratan) i dele djonove.Pravo murinjovski.Ne znam ko ce da pobedi ali jadno mi je i bedno da jedna ekipa kao sto je Real ne pokusava da igra nego samo da opstruise igru.Jeste,rezultat se pise i on je najvazniji,ali ipak je jadno za jednu takvu ekipu.
(Murinjo ubico fudbala, 18. januar 2012 22:58

Možeš reći sve, ali sve, osim to za foliranje. Pa Barsa je to izmislila, kad kod se nađu u nezgodnoj situaciji, kad im ne ide, taktika im se pretvori u "iznudi crveni karton". Kao što je prošle godine bilo protiv Arsenala, pa zatim i Reala, a pre dve godine proiv Intera.

Sve se Maskerano, Čavi, Buskets i ostali glumci iz glumačke trupe Barselona transformišu u najbolje dramaturge.

pavle

pre 12 godina

valjda je svima jasno da je Barsa klasa za ove mesare,ovo vcrs je sramota,Pepe,Karvaljo,Alonso crveni svi do jednog,da je samo fer sudjenje real bi svaku tekmu protiv BOGOVA trebalo da zavrse sa minimum 2 igraca manje.Svaka cast samo Kasiljasu,ovi drugi nisu vredni pomena,Mesi se nije video i bum,pas u njegovom stilu,zato je najbolji bez konkurencije,iniesta los vcrs ali polako tu je revans,petarda ce puknuti,pozz za navijace Barse i ljubitelje pravog fudbala,p.s detalj utakmice,Pepe simulira faul,hahahahahaha

gonzo teniski trener

pre 12 godina

uzivanje je gledati barsu, tehnika koju poseduju i nacin na koji igraju.... a na naredbu vrhovnog mesara, roba taktike i prljavih trikova, gospodina(shvatiti uslovno ) murinja, ekipa reala je odreagovala profesionalno i opravdala razmisljanja kako iza igre tima stoji trenerov potpis....radujem se revansu, u kome ce, siguran sam barsini igraci, posebno mesi, biti posebno nalozeni , slutim novu 5ardu ....pozz svima

gazenje ali stvarno

pre 12 godina

E Murinjo lepo si ih naucio.Jedino sto se bave pogresnim sportkom.Nek' treniraju krljanje na 100m sa preponama ili tako nesto.Samo opstrukcija,samo krljanje,samo na frku.I eto opet ne ide.Pa ovaj Pepe treba da bude suspendovan dozivosti zbog grubosti,glume a na prvom mestu zato sto je nevidjeno DJUBRE!
Da se sudija drzao istog kriterijuma kao na pocetku utakmice Real bi zavrsio sa 9 igraca.Jadnici.

veliki strumf

pre 12 godina

Potpuno ocekivana utakmica u prvom poluvremenu. Barsa igra, diktira tempo, Real se povukao i igra jedino kako moze protiv Barse-na kontre. Tako su i dali gol posle velike greske golmana i to je bio jedan jedini sut i to pravo u golmana, ali... Barsa 2 ekstra i jos 2 dobre sanse, ali su mi nekako bez zara, sporije to deluje nego obicno. Ocekujem da Barsa ugura bar jedan gol, narocito ako se Mesi malo razmrda.

Bane

pre 12 godina

pepe je najprljaviji ,najpokvareniji i najveci folirant ikada ! Treba da dobije dozivotnu zabranu igranja u evropi ! Gadi mi se ... samo kad bi mi pao saka na 5 minuta ... JOJ

doktor

pre 12 godina

Neutralan sam ,pa cu reci sledece...Ovaj Pepe je sramota za fudbal,kako moze da izadje na ulicu,a kamoli na teren? Barsa je bolja i tu nema govora,kako god zavrsilo

lol

pre 12 godina

Ljudi, zar je ovo fudbal????? Preporucujem ako mislite da ovo nije ni F od fudbala. Pa toliko prljave igre, prekida, 9 igraca u odbrani....katastrofa.

Barcaboy

pre 12 godina

Pa eto..Mislim da je trebalo da bude bar 3 crvenih..mesi je bio zlostavljan veceras..Prvo ga gaze onda udaraju po glavi nogama sa ledja...I jos se zale..pepe trazi medicinsku pomoc i hvata se za glavu kad ga fabregas uhvati za rame..Sta je SADA izgovor? Dosta sa kopiranjem mojeg imena,Barsa je bolja,i real i murinjo to treba da shvate,ne moze se ici sa 7 defanzivnih protiv Barse.Sta da vam kazem realovci,javite se sledeeci put kad se mec zavrsi a ne kad real vodi 1-0

Jedina razlika izmedju danas i proslog el klasika j eto sto je barsa danas imala grb svetskog klupskog prventsva
Pepea treba staviti u zatvor..Covek sta radi nije normalno mogu da shvatim jedan ostar start ali da se zlostavlja onako,da se gazi sa namerom igrac ,da se sutira ,i onaj majgeri..Ma ajde
VISCA EL BARCA!!

Koliko jos pobeda ocete da bi shvatili da je barsa bolje..

veliki strumf

pre 12 godina

Au, kakva asistencija Mesija! Svemirska! Al sto mi milo zbog one dzukele Pepea, uh uh uh. Ipak su doktori za ovaj Real koji je za 75 min kuci 2 puta sutnuo na gol.

Realov realan simpatizer

pre 12 godina

Realov najveci neprijatelj je PEPE le Tvor i Murinjova taktika "kad osvojis loptu gadjaj 8 red zapadne i 16 red istocne tribine Bernabeua" pa sta Bog da... evo almigty PEPE gleda Puyola kako elegantno postize gol... Realu dzaba milioni kada nema odbranu i igraca sa mudima koji ce povesti igru!!

posmatrač

pre 12 godina

ovaj dečko Pepe je stvarno težak retard.
meni nije jasno kako igra za Real, često uradi neke stvari kojim diskredituje tako veliki tim.

Murinjo ubico fudbala

pre 12 godina

Real u formaciji 11-0.Samo dizu ruke,foliraju (Pepe je odvratan) i dele djonove.Pravo murinjovski.Ne znam ko ce da pobedi ali jadno mi je i bedno da jedna ekipa kao sto je Real ne pokusava da igra nego samo da opstruise igru.Jeste,rezultat se pise i on je najvazniji,ali ipak je jadno za jednu takvu ekipu.

Barcaboy

pre 12 godina

Jesam lepo pisao da je Barcelona počela da pada,da nećemo imati šansu protiv Bayerna,i da će se osetiti nedostatak Maxvela tj da ga nismo trebali prodavati.A ovde mi "stručnjaci" nalupaše minuseve

Mozzart

pre 12 godina

Navijao sam za Real,inače mi je drago što Bane,Zmaj,Barcaboy,IVORY ..ne mogu spavati od Bayerna,da vide kako je nama bilo kada su nas smarali sa svojim komentarima :)
Nadam se da će Real pobediti

Rale

pre 12 godina

Brate mili pa ovi se sastaju svake druge nedelje, šta je ovo?! Stvarno je ovaj Murinjo lik neviđen. Ko bi drugi svesno izabrao da se mlati sa ovakvom Barselonom toliko puta godišnje.

Garry

pre 12 godina

Mozda ovo Real i dobije, trenutno je 1-0, mada ne verujem... ali mislim da je bilo kome ko se iole razume u fudbal, jasno ko je gazda na terenu i ko se pita u ovom dvomecu!

Barcaboy

pre 12 godina

Aj ne gubite se realno..Sad ce svi Realovci da dodju i govore kako je Barsa pala.Pa da je zasluzeno odma bi rekao da je real bolji ali ko jos igra sa 7 defanzivnih igraca? Bez igre bez ideje bez kreatora,pa eto pobedite ako vam je to toliko vazno :) Sa ovakvom igrom necete proci na kamp nou.
PS Dobar ofsajd sviran SANCEZU kad je u situaciji 1 na 1 al naravno poslednji redovi drvoseca je diglo ruku i sudija se uplasio.

Bane

pre 12 godina

pepe je najprljaviji ,najpokvareniji i najveci folirant ikada ! Treba da dobije dozivotnu zabranu igranja u evropi ! Gadi mi se ... samo kad bi mi pao saka na 5 minuta ... JOJ

veliki strumf

pre 12 godina

Au, kakva asistencija Mesija! Svemirska! Al sto mi milo zbog one dzukele Pepea, uh uh uh. Ipak su doktori za ovaj Real koji je za 75 min kuci 2 puta sutnuo na gol.

Realov realan simpatizer

pre 12 godina

Realov najveci neprijatelj je PEPE le Tvor i Murinjova taktika "kad osvojis loptu gadjaj 8 red zapadne i 16 red istocne tribine Bernabeua" pa sta Bog da... evo almigty PEPE gleda Puyola kako elegantno postize gol... Realu dzaba milioni kada nema odbranu i igraca sa mudima koji ce povesti igru!!

doktor

pre 12 godina

Neutralan sam ,pa cu reci sledece...Ovaj Pepe je sramota za fudbal,kako moze da izadje na ulicu,a kamoli na teren? Barsa je bolja i tu nema govora,kako god zavrsilo

posmatrač

pre 12 godina

ovaj dečko Pepe je stvarno težak retard.
meni nije jasno kako igra za Real, često uradi neke stvari kojim diskredituje tako veliki tim.

lol

pre 12 godina

Ljudi, zar je ovo fudbal????? Preporucujem ako mislite da ovo nije ni F od fudbala. Pa toliko prljave igre, prekida, 9 igraca u odbrani....katastrofa.

Murinjo ubico fudbala

pre 12 godina

Real u formaciji 11-0.Samo dizu ruke,foliraju (Pepe je odvratan) i dele djonove.Pravo murinjovski.Ne znam ko ce da pobedi ali jadno mi je i bedno da jedna ekipa kao sto je Real ne pokusava da igra nego samo da opstruise igru.Jeste,rezultat se pise i on je najvazniji,ali ipak je jadno za jednu takvu ekipu.

Garry

pre 12 godina

Mozda ovo Real i dobije, trenutno je 1-0, mada ne verujem... ali mislim da je bilo kome ko se iole razume u fudbal, jasno ko je gazda na terenu i ko se pita u ovom dvomecu!

barca bre

pre 12 godina

Da li je moguce da je real na svom terenu imao samo 2 udarca na gol i 27% poseda lopte hahahahahah ovo vise nije ni dominacija, igraju se kao sa malom decom...

Barcaboy

pre 12 godina

Aj ne gubite se realno..Sad ce svi Realovci da dodju i govore kako je Barsa pala.Pa da je zasluzeno odma bi rekao da je real bolji ali ko jos igra sa 7 defanzivnih igraca? Bez igre bez ideje bez kreatora,pa eto pobedite ako vam je to toliko vazno :) Sa ovakvom igrom necete proci na kamp nou.
PS Dobar ofsajd sviran SANCEZU kad je u situaciji 1 na 1 al naravno poslednji redovi drvoseca je diglo ruku i sudija se uplasio.

nemanja

pre 12 godina

koliko preporucujem na pozitivne komentare o barsi, znaci ne verujem... SVAKA CAST MAJSTORI, nemam reci za ovakvu pobedu, ove jadnike necu ni komentarisati, STIDITE SE!

Rale

pre 12 godina

Brate mili pa ovi se sastaju svake druge nedelje, šta je ovo?! Stvarno je ovaj Murinjo lik neviđen. Ko bi drugi svesno izabrao da se mlati sa ovakvom Barselonom toliko puta godišnje.

veliki strumf

pre 12 godina

Potpuno ocekivana utakmica u prvom poluvremenu. Barsa igra, diktira tempo, Real se povukao i igra jedino kako moze protiv Barse-na kontre. Tako su i dali gol posle velike greske golmana i to je bio jedan jedini sut i to pravo u golmana, ali... Barsa 2 ekstra i jos 2 dobre sanse, ali su mi nekako bez zara, sporije to deluje nego obicno. Ocekujem da Barsa ugura bar jedan gol, narocito ako se Mesi malo razmrda.

zoran

pre 12 godina

Pustite Pepea on je prica za sebe,sve je to Murinjovo maslo,treba coveku oduzeti trenersku licencu,covek je postao bolestan.Razlika izmedju Murinja i gospodina gospodina Gvardiole je barem u dvaput gospodin,ali mislim da ce se bord iz kraljevskog kluba u naj skorije vreme zahvaliti nesretniku i uruciti mu otkaz.

red devil 011

pre 12 godina

Pepe ovo Pepe ono... Njega trener iskljucivo protiv Barse stavlja na poziciju zadnjeg veznog da bi sto cesce bio u situaciji da krlja protivnicke igrace. Kada ne bi bio zadovoljan njegovom igrom/provokacijama/ponasanjem, Murinjo bi ga verovatno izostavio iz tima protiv Barse ili bi ga barem igrao na mestu stopera, kao i obicno. Druga stvar je sto je to Pepeu verovatno i u prirodi, ali evo Ozil od koga se stvarno retko vidja jaci start - ulazi u igru i odmah polomi Mesija. I sad ja treba da verujem da tu instrukciju nije dobio sa klupe kada je ulazio, ma da...

maestro

pre 12 godina

ovaj pepe je SRAMOTA za savremeni fudbal!!! mogu da shvatim neke čarke i malo jače remplovanje i slično na terenu, ali ono FOLIRANJE za udarac u lice i ono GAŽENJE na ruku mesija je prava sramota, užas. čovek na jedan odvratan način pokazuje svoju nemoc i inferiornost

Nikola Marić

pre 12 godina

Za Real navijam odkad znam za sebe,naravno posle Zvezde,ali od danas neću više gledati utakmice Reala protiv Barce dok bude Murinjo trener jer ovo nema veze sa fudbalom.Šta je ovo?Šta želi da napravi od fudbala?Ne volim Barcu,čak je mrzim jer sam navijač Reala,ali mnogo mi se dopada njena igra,bolju još nisam video u životu.I kad god sam u protekle dve godine pomislio da Real ipak nije lošiji od Barce svaki put su me demantovali u međusobnom susretu.Ali ja želim da gledam fudbal,a ne antipropagandu fudbala kao što Real već dve godine igra protiv Barce.Pa nek se izgubi i 2-6 ili 0-7 nema veze,ako su bolji.Zato ne volim Murinja,smučilo mi se od te neke taktike koja nije donela nikakvih rezultata protiv Barce.Hoću na terenu da gledam umetnika poput Kakaja,a ne mesaroše poput Pepeja i to još u veznom redu.Ovo danas je bio neki sistem 6-1-1-2 ko će to razumeti.

Sloba

pre 12 godina

Pepe, Ramos i xabi alonso, najnesportskiji igraci koji postoje, kapa dole veliko Ikeru Casillas-u, koji i kad gubi je fer plej, ne sumljivo da je barsa bila dosta bolja i imala vise sansi, real na svom terenu za 90 min imao samo 2 suta, steta za tolike milione koji su izgleda baceni

veliki strumf

pre 12 godina

Kakvo sramno, SRAMNO sudjenje! Da je pravde Real bi trebao da zavrsi utakmicu sa 7 igraca. Za Pepea vise ne vredi trositi reci, pa ni za Koentraa za ono nabijanje glave Mesiju u travu. Cabi Alonso je trebao dobije jedno 6-7 zutih a nije dobio nijedan, a Karvaljo direktan crveni za start sa ledja pa jos jedan za start na Adrijanu. Ali dok god budu imali ovakve kostolomce a ne majstore u svom timu Barsa ce ih ovako redovno trpati a svaki pravi ljubitelj fudbala uzivati. Posed lopte 73%, 8 sansi naspram dve i to na Bernabeuu. Lepo je Murinjo rekao da bema pojma kako da dobije Barsu.

Ivan

pre 12 godina

Treniraš Real, imaš budžet od 500 miliona evra, igraš kod kuće i imaš posed lopte 27%, jer si se opredelio za kukavičku taktiku, da biješ, foliraš i kukaš kod sudija. Ovo večeras je bilo skandalozno, kao i većina prethodnih mečeva, ali količina nesportskog ponašanja igrača Reala je dostigla neslućene razmere. Nadam se da će Murinjo što pre otići iz Reala, jer ovo je bruka i sramota za kraljevski klub.

Глобтротер

pre 12 godina

Чињеница је да је Мурињо успео у својој замисли. Извршио је притисак на судије и његови играчи сада могу да раде буквално шта хоће. Више нема црвених картона за њих иако свако објективан види да их заслужују у изобиљу. Пепе?!?!?! Шта рећи? Нешто ми говори да неће бити кажњен накнадно за оно што је урадио. Баш ме занима како би га судије гледале да је нпр. играч Виљареала, Хетафеа или било ког слабијег клуба који нема протекцију. Мислим да не би одиграо 5 утакмица годишње. Срамота!

Муриња сам готивио на почетку, када је освојио Европу са Портом. То је за свако поштовање без обзира на све. Али што више скида маске све ми је више мука да га гледам. Понашање играча Реала је одраз у огледалу понашања њиховог тренера. Капетан антипропаганде фудбала.

Поздрав за све који воле фудбал.

Sasa

pre 12 godina

Ok, nemoj vise da sam ikada cuo ijednog navijaca reala kako spominje neko simuliranje ili bilo sta. Pokrijte se usima i cutite!!! Ona mrcina Pepe, tamo se valja 2 minuta prekida napad barse i folira se a ovaj ga nije ni dotakao po licu. A Pepe sve vreme pravi krvnicke faulove i namerno sutira i gazi messija na zemlji. Naravno svi redom krljaju kako stignu, ali sudija se boji da da crveni, sramota! Onaj Koentrao isto, sramota za fudbal, messi ga tapse kad su ustajali sa zemlje u fazonu sve je ok, a ovaj ga gura po glavi iz sve snage. I murinjo koji na svaki faul reala skace sa klupe i glumi neko ludilo, kontam opet ce reci da su ih sudije pokrale haha Iskreno se nadam da ce Pepe dobiti bar godinu dana suspenzije zbog namernog gazenja igraca na zemlji jer mu nije prvi put i stalno to ponavlja. I da ce koentrao dobiti par meceva. Mora se uvesti neki red a ne da svaki El Klasiko ovi iz reala krljaju i lome ko ludi i nikom nista. Messija su ugazili svi redom. A sto se tice same igre, standardno ih je barsa samlela, a oni su imali srece sto su uopste iz 2 prelaska na barsinu polovinu dali jedan gol. I jos nesto. Ako Murinjo sa svojom ekipom nije sposoban da odigra 4:3:3 i napadacki kao Betis pre neki dan ( gde je betis imao mnogo sansi i jedva izgubio) protiv barse, onda, iskreno, dzabe je krecio!!! p.s. ostetio je sudija barsu i za 2 ofsajda nepostojeca ali nema veze desava se. ne volim kada ljudi drame oko ofsajda kada su igraci skoro u liniji, nije sudija robot.

Barcaboy

pre 12 godina

Pa eto..Mislim da je trebalo da bude bar 3 crvenih..mesi je bio zlostavljan veceras..Prvo ga gaze onda udaraju po glavi nogama sa ledja...I jos se zale..pepe trazi medicinsku pomoc i hvata se za glavu kad ga fabregas uhvati za rame..Sta je SADA izgovor? Dosta sa kopiranjem mojeg imena,Barsa je bolja,i real i murinjo to treba da shvate,ne moze se ici sa 7 defanzivnih protiv Barse.Sta da vam kazem realovci,javite se sledeeci put kad se mec zavrsi a ne kad real vodi 1-0

Jedina razlika izmedju danas i proslog el klasika j eto sto je barsa danas imala grb svetskog klupskog prventsva
Pepea treba staviti u zatvor..Covek sta radi nije normalno mogu da shvatim jedan ostar start ali da se zlostavlja onako,da se gazi sa namerom igrac ,da se sutira ,i onaj majgeri..Ma ajde
VISCA EL BARCA!!

Koliko jos pobeda ocete da bi shvatili da je barsa bolje..

igor

pre 12 godina

Znaci kako su jadni ovi iz Reala pa to je strasno .. od muke ubise Mesija jer ne znaju sta ce .... a dva Barsina defanzivca im daju golove :))) buhahahaha

Mogu samo da sanjaju ovakvu igru i tim ... svaka cast Barsi

gonzo teniski trener

pre 12 godina

uzivanje je gledati barsu, tehnika koju poseduju i nacin na koji igraju.... a na naredbu vrhovnog mesara, roba taktike i prljavih trikova, gospodina(shvatiti uslovno ) murinja, ekipa reala je odreagovala profesionalno i opravdala razmisljanja kako iza igre tima stoji trenerov potpis....radujem se revansu, u kome ce, siguran sam barsini igraci, posebno mesi, biti posebno nalozeni , slutim novu 5ardu ....pozz svima

kempes87

pre 12 godina

Ova Barselona je verovatno najbolji tim svih vremena (barem ja nisam gledao bolji tim). Večeras je to po ko zna koji put pokazala. Xavi je na svom vrhuncu, Pujol kapiten u svakom smislu te reči, Iniesta je prebolio dečije bolesti i izrastao u najbolje levo krilo na svetu (ako se uopšte može definisati njegova pozicija na terenu). Mesi večeras prosečan za svoje standarde a opet je namestio gol. Šta reći za Real? Veliki tim, čija se istorija mora poštovati ali nikad nisam bio njihov navijač. Prvenstveno zbog njihove transfer politike, dovode koga požele a igrače iz omladinskog pogona gotovo i da nemaju u prvom timu. Možda bi mi ih bilo žao zbog konstantnih poraza u derbijima da se normalno ponašaju. Pre svega mislim na prepotenciju njihovih igrača (Ronaldo, Benzema) i na nesportsku i prljavu igru pogotovu kad gube (Pepe, Ramos). Pepe je pokazao da mu definitivno nešta fali u glavi, prvo sramotno simuliranje prekršaja a zatim i podmuklo gaženje Mesija dok je ovaj ležao na zemlji. Takvi likovi su sramota za fudbal i moraju se žestoko kažnjavati, pre 2,3 godine protiv Osasune (mislim) Pepe je išutirao i izgazio protivnika pa je prošao sa nekom smešnom kaznom

miloje

pre 12 godina

Barsa je fudbalska velicina za one bolide iz Madrida,opet cas fudbala...Onom debilu pepeu treba zabraniti da se bavi fudbalom dok je ziv,kakav je to imbecil,strasno...

cirilenko

pre 12 godina

Vi se zezajte, ali stvarno mislim da su jedine ekipe koje donekle mogu parirati Barsu, MANCESTER SITI I BAJERN jer imaju sjajne igrače na sredini, ali odradila bi i njih Barselona.

Od pedale ga štiti samo ugovor i velika odšteta u slučaju otkaza

pre 12 godina

Evo sad nađoh podatak da je samoproklamovani mag Murinjo najgori trener u istoriji Reala kad su u pitanju mečevi sa Barselonom.

gazenje ali stvarno

pre 12 godina

E Murinjo lepo si ih naucio.Jedino sto se bave pogresnim sportkom.Nek' treniraju krljanje na 100m sa preponama ili tako nesto.Samo opstrukcija,samo krljanje,samo na frku.I eto opet ne ide.Pa ovaj Pepe treba da bude suspendovan dozivosti zbog grubosti,glume a na prvom mestu zato sto je nevidjeno DJUBRE!
Da se sudija drzao istog kriterijuma kao na pocetku utakmice Real bi zavrsio sa 9 igraca.Jadnici.

Zile

pre 12 godina

Sve je vec receno - Pepe zasluzuje dugu suspenziju, Barsa dominirala u svakom smislu. Ono sto vidim kao ogromnu prednost Barse je sledece: - izuzetno jak,kolektiv, u kome postoji hijerarhija I postovanje- najbolji primer timske igre, a ne individualnog sebicluka - u poslednje dve utakmice nisu psihicki pali niti se predali kad je Real pigeon, vec su nastavili svoju igru, I igrali kao da oni vode- radi paralele, kad je Barsa povela 2-1 Realovi igraci su se gledali I ponasali kao da ne znaju sta ih je snaslo- Murinjo je sjajan trener, ima fenomenalne rezultate iza sebe,ali je Gvardiola ocigledno bolji. Pep je dao Barsi sav ovaj smek u igri. - puno moze da se pise... meni je u glavi da Real dobija I 5-1, 6-0 i sl a protiv Barse na svom terenu ni 30% nema loptu u nogama....Svaka cast Barsi na pobedi, svaka cast na igri...

pavle

pre 12 godina

valjda je svima jasno da je Barsa klasa za ove mesare,ovo vcrs je sramota,Pepe,Karvaljo,Alonso crveni svi do jednog,da je samo fer sudjenje real bi svaku tekmu protiv BOGOVA trebalo da zavrse sa minimum 2 igraca manje.Svaka cast samo Kasiljasu,ovi drugi nisu vredni pomena,Mesi se nije video i bum,pas u njegovom stilu,zato je najbolji bez konkurencije,iniesta los vcrs ali polako tu je revans,petarda ce puknuti,pozz za navijace Barse i ljubitelje pravog fudbala,p.s detalj utakmice,Pepe simulira faul,hahahahahaha

Влада

pre 12 godina

Шта је са овом поплавом навијача Бајерна на сваку могућу и немогућу вест која има или нема везе са фудбалом?

Елем,да сам тренер екипе у коју је уложено пар стотина милиона,и да играм бункер кући константно против највећег ривала,пред 80000 својих навијача мене би искрено било срамота.Али опет,пошто је Мурињо један обичан циркузант(без обзира на остварене резултате) верујем да њега није срамота.Он живи у неком свом свету,где трпи сталну репресију и неправду.Овом Пепеу бих давао жути картон чим га видим у протоколу,а за оно гажење треба минимум 5 мечева да добије.

Мислим кад поред оног симуланта Бускетса успеш да делујеш одвратно то стварно нешто говори о теби.

alex

pre 12 godina

Dakle sta reci, iako mi je Barselona vise dosadna mora se priznatida za zadnjih 30 godina nije postojao ovakav tim. Postoji osovina Mesi-Inijesta-Cavi koja zna sve sa loptom (moj favorit Inijesta) i ostali, postoji sitem igre, postoji timski duh (trener), postoji dominacija i to je to... Zadnjih par godina niko nije nadigrao Barsu: fascinantnio je kako oni bilo sta da se dogodi igraju svoju igru i svi znamo da ce na kraju pobediti Barsa. Jedini nacin da odigrate nereseno sa njima je ekstra bunker sve vreme + da imate srece u kontrama, fudbala se protiv njih niko nije nadigrao.
A Real ne treba ni trositi reci, totalno bespomocan i fudbalski inferioran...

alien

pre 12 godina

pepe nije normalan momak..a i koentrao..bruka za tako veliki klub kakav je real..mislim da je murinjo promasaj za ovakav real..sa ovakvim ofanzivnim kapacitetima ne smije se igrati sa 7 defanzivnij igraca..bolje bi bilo i za fubdal uopste kad bi real makar probao da se nadigrava..

ivan_bgd

pre 12 godina

Kompleksi koje Real ima se nastavljaju...Barsa je institucija:))) Od nemoci jedino im je preostalo da biju,to izmedju ostalog jedino i znaju...

menjaj sport,prati kriket

pre 12 godina

@(DROGBA11, 19. januar 2012 03:25)

Pa ti uopste ne razumes fudbal ako mozes da napises onako nesto.Barselona je po ko zna koji put odrzala lekciju iz vrhunskog fudbala.

realno

pre 12 godina

Barsa-Real kao Partizan-Zvezda..ovo vise i ne moze da se nazove 'derbi' kada se unapred zna ko je pobednik..mada, nemam nista protiv da potraje ova dominacija..:)))
(Maja, 19. januar 2012 03:06)

sta si ti stavila u istu recenicu, da li si svesna?
(svetlosna godina, 19. januar 2012 03:44)

sta ti nije jasno??? nisam uporedila 2 derbija po kvalitetu, jer je razlika OCIGLEDNA, ali bar imaju nesto zajednicko-svi znamo ko ce odneti 3 boda..

real-an barcelonist

pre 12 godina

Neverovatna stvar je da Real puni sve redom sa minimum 3 gola razlike, a onda na svom terenu nema ni 30% poseda lopte protiv Barce. Kako da to nazovem osim lose taktike koja proizilazi iz straha.

Lemi

pre 12 godina

Posed lopte 73 naspram 27 dovoljno govori,mada je i normalno da je tako kada se Murinjo konstantno brani protiv Barse.Jedini nacin da pobedis Barsu je da je napadnes,a ako Real ne moze da napadne Barselonu, ja stvarno ne znam ko moze.Takav igracki kadar,takvi igraci,takvi napadaci u sluzbi potpune odbrane svog gola.Pa to je u startu osudjeno na propast.Murinjo bi trebao da porazmisli o tome da stvara igru,a ne da je degradira,sto radi stalno protiv Barse.Jos jedan cas fudbala,a ti Murinjo i dalje taktiziraj,stvarno si dobar u tome. Pobedio je fudbal, ziveo fudbal.

aleksa

pre 12 godina

Glupo je vise komentarisati ovu utakmicu uvek se pise jedno isto
da je barselona normalno bolja i da kao i uvek igraci reala gledaju kako da polome nekom iz barselone noge
Da bih se ova ukatmica gledala normalno prvo real treba najuriti murinja jer je on glavni krivac za ovoliku mrznju

vrsac

pre 12 godina

ej ja sam iz bajerna !!! ne igramo protiv barse,nemojte da nas plasite!!! :)))))..salu na stranu,iniesta je kralj nad kraljevima..a pepe je izasao iz filma let iznad kukavicijeg gnezda :DDD

no sleep

pre 12 godina

Moje simpatije su na strani Real Madrida kada je rec o El klasiku. To je bilo bitno da napomenem zbog sledeceg utiska - kapiram da fudbaleri Reala, pa i Mourinho na dan kad igraju protiv Barselone pozele da su Getafe ili Espanyol, a ne Real Madrid. Zasto? Ako nije ocigledno ko je Barseloni najbolja musterija od ta tri tima onda ja nisam bas sasvim ok.
Ironija kakvu (skoro) samo fudbal moze da ponudi.

Nema.

pre 12 godina

Posle ove večeras reprize već viđene blamaže upitah se, ima li gore kazne za navijače koji u Srbiji navijaju za Zvezdu, a u Evropi za Real?

MM

pre 12 godina

Na stranu superiorna igra Barse, na stranu podmuklost Pepea i Koentraa, na stranu kukavicluk Murinja, nije mi jasan Cabi Alonso! U Liverpulu je bio igracina, svaki napad ide preko njega, a u Realu neprimetan, javi se samo kada napravi prekrsaj. Neoprostivo je za igraca takvog kalibra da ima ulogu kvarenja igre protivnika. Klod Makelele je to radio bolje i od Alonsa i od Dijare.

Barcaboy

pre 12 godina

Jesam lepo pisao da je Barcelona počela da pada,da nećemo imati šansu protiv Bayerna,i da će se osetiti nedostatak Maxvela tj da ga nismo trebali prodavati.A ovde mi "stručnjaci" nalupaše minuseve

REAL

pre 12 godina

Sramna taktika Reala,ne znam sta se desava sa Murinjom jel se toliko pogubio,kakva je bre to igra,zasto Ozil i Kaka(nije ni usao) nisu poceli utakmicu,kakav crni Pepe na sredini,Kaljehon(neverovatno ga s**e) i Granero zasto,zasto.........
Navijam za Real skoro 15 godina i ovakve igre protiv Barselone nikad nije bilo,igraj napadacki pobedio,izgubio bar si se nadmetao!

alejandro

pre 12 godina

(BAYERN 74.,75.,76.,01...., 19. januar 2012 04:34)

Simpatican mladic... Ubi se pisuci, a vi ga kulirate. Evo, ja potpuno podrzavam tebe i tvoj Bayern, sta god da je to.

Calderon

pre 12 godina

Cini mi se da je najveci problem Reala to sto ne igraju timski. Sve neke individualne akcije, tako je i prosla ona jedna jedina kad je Kristijano dao gol a posle ko je gledao - video je demonstraciju sile mocne Barselone. Onakva igra... da l' ce se u skorije vreme pojaviti ekipa koja ce biti u mogucnosti da im parira?

phenom

pre 12 godina

Zaboravite sinocnu utakmicu.
Cekam da vidim sta ce biti u sredu na Nou Campu gde Real mora da juri pobedu od 2:0,a svi znamo sta se desava kada se neko otvori na Nou Campu...

xD

pre 12 godina

samo mi nisu jasni ovi sto pisu da real dovodi vrhunske igrace... ja samo znam da je barsa dovela Sanceza i Fabregasa, a real Kaljehona(!), Altinopa i Koentraa...

Lepton

pre 12 godina

Imam osjecaj kao da nisam gledao istu utakmicu sa onim:"Mesi je bio nevidljiv" likovima,a da se pritom osporava njegovo fudbalsko umijece.Ono sto sam ja zapazio bilo je to da je Mesi kad god je uzeo loptu:navukao na sebe bar tri mesara,provoz'o najmanje jednog i nakon svega toga ostao na travi sa naprsnucem koljena i i bar jos dva dijela tijela.Bojim se,ali zaista,da ce zbog zbog ovakvog,mesarskog,pristupa fudbalu biti prinudjen da sve vise bude nevidljiv.

vasa

pre 12 godina

Najludji u svemu su 'komentatori' koji su ovaj derbi povezali sa Zvezdom i Partizanom.
(nidje veze, 19. januar 2012 03:55)

Kako nema veze? Zna se unapred pobednik!!!

Maja

pre 12 godina

Barsa-Real kao Partizan-Zvezda..ovo vise i ne moze da se nazove 'derbi' kada se unapred zna ko je pobednik..mada, nemam nista protiv da potraje ova dominacija..:)))

cavi, da ne kazem cava

pre 12 godina

Ne znam da li krsim neki zakon, ali da podelim sa vama muku,valjda cete objaviti.. odem u 21.50h da uplatim u kladionicu "Milenijum" koja reklamira igru bez uslova,ovo ono,ludilo.. odem da uplatim 1000 dinara Real- Barca iz 1u2.. i majstori primaju samo 300 din na tu kvotu.. Smesno! Ocu da se ubijem sto nisam otisao u Mozzart, gospodsku kladionicu. Eto,toliko!

M

pre 12 godina

Ova utakmica je bila sramna za fudbal. Kao i prethodnih nekoliko sastajanja Barse i Reala. Prosto - sramota.

I ne mislim samo da je jedna strana uništila svaku ideju o 'ukusnom' fudbalu - i jedni i drugi su i glumci i grubijani. Barsa više ovo prvo, Real više ovo drugo.

Nije ni Mesi cvećka. Još od utakmice Superkupa kao da ima nešto lično protiv Kuentraa, kad ga je namerno bio mlatio i zaletao se u njega bez IKAKVOG povoda, pa ih je Benzema razdvajao, a i večeras slična priča.
On prvo u skoku zvekeće čoveka u glavu, na koju mu posle zamalo nije i sleteo. Kasnije ga ponovo nešto zakačinje/udara, ali mu mali Portugalac silnije i pokvarenije vraća, no važno da je komentator štitio jedino velikog Mesija! Ljigavci, obojica.

O Pepeu, KRIMINALCU, neću mnogo ni da pričam; stoka jedna! Udara bez rezerve, onda malo glumi, bez ikakvog povoda (hajde kad je u žaru borbe, pa kad zakačiš nekog, to i razumem - ne igra se valcer, bre) na 'kvarno' opstruira tj. provocira ljude - npr. gazi Mesija. Som!

Dani Alveš mi je oduvek bio i te kako antipatičan, a i večeras nije bio 'cvećka'. Ono istovremeno udaranje Kaljehona laktom i hvatanje za vrat u skoku je bilo za sankciju kartonom. Kaljehon (uz Benzemu, Inijestu i Abidala) je, mislim, jedan od retkih koji tu imaju više morala.

Aleksis Sančes s jedne i Ćavi Alonso s druge strane su toliko puta bili umešani u incidente da su morali da dobiju možda čak i po crveni karton. Nečuveno! Sančes je barem u 5-6 navrata bio vinovnik gluposti (faulova, protestvovanja itd.), a Alonso je prosto bio previše nervozan i zato grub, osvetnički raspoložen.

Serhio Buskets je prevejana lisica. Najomraženiji čovek u ovom sportu, što se moje malenkosti tiče. Dobar igrač, ali ništavna osoba, bez imalo stida, srama nakon određenih svojih akcija. I njega i Pepea bih udaljio iz ovog sporta. Prvopomenutog zato što radi tako mnogo 'prljavih' stvari, ali na neprimetniji način.

Bilo je i drugih gluposti (potezi Fabregasa i Karvalja), ali i ovo je već previše...

I kad ja moram da se nerviram zbog toga kakvi su neljudi ovi pijuni na terenu, kakva je draž u gledanju fudbala?!
Zbogom Realu i Barsi. Gadite mi se kad igrate jedni protiv drugih (a neretko i u drugim slučajevima). A ja sam mlad i obrazovan, moralan čovek koji obožava fudbal (koji ionako postaje sve veći cirkus). :-(

KIZA-iz ofsajda

pre 12 godina

Posto vidim da je jedno 95% komentara od strane navijaca Barse (gore nego posjed lopte sinoc hehe) reko i ja da se obratim.
Za Real navijam od doba Mijatovica. Barselonu ne gotivim od Van gala.
Barselona je u zadnjih par godina daleko ispred Reala u medjusobnim duleima, a imala je dominaciju i u prvenstvu. Ono sinoc je zaista smijesno, ona nevjerica na licima igraca Reala. Nikakvo cudo, jer nema ni jedne ekipe koja ih se ne boji, a Barseloni su redovna musterija. Tragikomicni pokusaji iz ocaja trenera Murinja da sprijeci Mesija su mu je uspjeli, sem jedne asistencije. Onaj go iz kornera, kad se postavlja onakva taktika, ne smije da se desi. Na tom nivou dobiti go iz kornera na seljacku foru "vas dvojica povucite ko sivonje na prvu, a ja sa sesnaest uletim na drugu" je pomalo tupavo. Ona gazenja, udaranja bez lopte, padovi bez startova su pokazatelj sportske kulture pojedinca.
Za te stvari bi savez trebalo da reaguje primjerenim kaznama za te igrace. Pobogu, pa te utakmice gledaju i klinci.
Mislim da Real nema realne sanse u revansu, jedino neka glupost Dani Alvesa, Aleksis Sanceza ili golmana da dobiju crveni, pa real da se nada necemu.

Ipak, vjerujem da polako dolazi kraj Barselonine dominacije u prvenstvu Zbog zasicenja. Mislim da Cavi vec sad tesko pronalazi motivaciju sto se pogubno odrazava po Barselonu u prvenstvu protiv tvrdih ekipa. Iniesta nije dao go jos u prvenstvu. Fabregas je jos u fazi uhodavanja jer znam da on moze jos puno bolje. Ako oni nisu raspolozeni Buskec izgleda kao hodajuci grab. Oni su osnova Barsinog posjeda lopte, a to daje mogucnost nekim strucnjacima da Pikea ubace u idealne jedanaestorice, jednog sasvim prosjecnog igraca.
Real ce nastaviti nemilosrdno u prvenstvu i ne vidim nacina da izgubi prvenstvo i pored vec unaprijed upisanog poraza od Barselone na proljece.
Liga Sampiona je druga stvar. Tu se nesto pita i italijana i engleza, pa malo i bajerna.

J. Mourinho

pre 12 godina

@gde si murinjoooooHAHAHAHAHH(stojanovic, 19. januar 2012 00:29)Evo me malopre kuci dosao novim audijem A8. Sad ce da mi dodju dve gospodjice da se malo zabavimo (zena mi nije kuci), pa cu onda malo u djakuziju da se opustim posle poraza.Gde si ti?

Mozzart

pre 12 godina

Navijao sam za Real,inače mi je drago što Bane,Zmaj,Barcaboy,IVORY ..ne mogu spavati od Bayerna,da vide kako je nama bilo kada su nas smarali sa svojim komentarima :)
Nadam se da će Real pobediti

DROGBA11

pre 12 godina

Ne bih da sada ulazim u to ko ima vise "ljigavaca", trajalo bi predugo... Nego svi pricaju o nekoj ne znam kakvoj igri Barse, a ako cemo realno, Barsa je dala izjednacujuci gol iz kornera, a drugi gol je dao Abidal koga niko nije cuvao jer su mislili da nema potrebe-covek je dao tek drugi gol u karijeri za Barsu na 178. mecu, prethodni isto u kupu prosle godine. Ne bih da omalovazavam nikoga, ali utakmica je bila losa, Barsa zasluzeno pobedila jer je bila manje losa,nije tu bilo ne znam kakvih sansi, dokaz za to je 2-5 u sutevima na gol. Potez utakmice je Ronaldov gol, koji je jedino interesantno sto se dogodilo, ne racunajuci incidente.

Filip

pre 12 godina

Real bi trebalo da igra ubuduce otvorenije bez obzira sto je onda lakse i Barsi. licno navijam za Real i smatram da imaju fudbalere da igraju lepo i ofanzivno. Barsa realno ima bolju sredinu, ali i Real ima jake igrace poput Di Marie, Kake, Ozila, Alonso tu je i Sahin. Sve su to dobri fudbaleri. Altintop dobro igra. Ali bez obzira kako god da igraju i dalje HALA MADRID!!!!!!!!!!!!!!!

svetlosna godina

pre 12 godina

Barsa-Real kao Partizan-Zvezda..ovo vise i ne moze da se nazove 'derbi' kada se unapred zna ko je pobednik..mada, nemam nista protiv da potraje ova dominacija..:)))
(Maja, 19. januar 2012 03:06)

sta si ti stavila u istu recenicu, da li si svesna?

BAYERN 74.,75.,76.,01....

pre 12 godina

A gde je bila Barcelona kada smo mi redovno tukli Real-a 2000.,2001... I to ne bilo kakvog Real-a već Galaktikose.Tako da vidim sada se svi lože na to što Barcelona pobeđuje Reala,a nama to nije zanimljivo,mi smo ih davno ubili u pojam.Dovoljno je spomenuti rekordera Makaay-a

King James

pre 12 godina

A kao Barsa je nevina devojčica??? Ua bre i jedni i drugi, pogotovu foleri iz Katalonije!!! Samo čekam da im se vrati nekad krađa protiv Čelzija u LŠ pre par godina!!! Šta bre više...!!!

pedro

pre 12 godina

mislim da u revanšu nemamo šanse, ovo je ipak veliko izenadjenje i mislim da prodajom maxvela barselona nece biti ni bleda senka one barse.

ac_milan7

pre 12 godina

zalosno je gledati mesare, tesare, drvosece, kako i tu uzmimaju hleb drugima. ako su vec za zanat, nemojte onda igrati fudbal kad jednostavno nije vam u krvi.

ako bi se postovala iole pravila, odnosno kako se sudi protivnickim ekipama kada igraju protiv reala ishod bi bio ovakav:
pepe le tv*r bi dobio crveni vec kod gazenje mesija, ili pak sutiranja fabregasa ( i sve to bez lopte, makar bio i zuti ).
xabi alonso, definitivno precenjen igrac. od nemoci svakom po sutku u dupe, dosta prljavih i za zute kartone bezbroj startova.
carvalho na kraju, startom nad adrianom.
coentrao udaranjem mesija bez lopte....
dosta je nabrajanja....
da postoju pravila, rez bi bio registrovan 3 : 0 u korist barse. jer pitanje sa koliko bi real igraca zavrsio utakmicu.

ono sto je ocigledno jeste to da je mesi ( ma koliko bio extra igrac i sve ) unistio barsinu formaciju.... prvi se zalio da zeli da zemeni poziciju sa krila u sredinu ... sto je vec imaolo za posledicu sutiranje ville na krilnu poziciju ( onakvog box to box igraca gurnuti na krilo je zalosno )... tako da sada barsa bez pravog napadaca...
jeste oni pobedjuju, ali velike timove koji napadaju. oni mali koji igraju bunkericu, bez klasicnog napadaca, tesko pobedjuju. zato su im i tako losi rezultati na strani.

real sa formacijom 6-0-3, odnosno transformacijom iz 9-1-0 omg -->
barca bez napada = epilog --> bezi murinjo, ako ne zelis da se ljudi prisecaju da je jedan trener imao niz od 20 + utakmica izgubljenih protiv barse u istoj ligi ( ne racunam pobede sa prasnjavim interom ), a pritom vodio leteci cirkus real.

moze ko sta reci, da je messi najbolji i slicno. jeste on svestki igrac, jedan od najboljih u istoriji, ali messi ne moze ni vodu doneti trenutno iniesti.
zalosno je sto takvi igraci nikada nece dobiti priznanje za najboljeg igraca sveta. prisecanja radi, messi je pobedio xavi-ja ove godine, sto je smesno ... da nije xavi-ja ( inieste ) messi bi trckao kao sa argentinom.

Davidoff

pre 12 godina

Jad ,tuga i žalost...Najgora igra Reala u zadnjih 10 El Classica,čak su i dobro prošli!!!Ne mogu da shvatim da već treći put ih BOG "pogleda" i zabiju gol iz prve prave šanse,a oni umjesto da napadnu i iskoriste trenutni šok kod protivnika,lagano se povuku i puštaju ove da rade najbolje što znaju!Mourinho mi je omiljeni trener,ali zaista ne mogu da ga shvatim kad igra protiv Barce,šta je poenta njegove formacije?!?Kako ne iskoristi katastrofalnu odbranu Barce,tu njihovu sporost?Barca je najjača zato što odmah vrši presing na 20-30 metara od gola,napadajući oštro svakog igrača,a ovi se prepadnu i nabijaju lopte ili im oni uzmu nevjerovatnom lakoćom kao maloj djeci...E tako su igrale neke ekipe poput Espanyola protiv Barce,vršile presing,imali su ouno presječanih lopti,a iz toga su stvorili i nekoliko šansi.Uglavnom nisu dali igračima Barce da se dodaju do beskonačnosti,i nisu bili nijemi posmatrači toga kao što rade igrači Reala!O ofsajdima ili ti ga susjedski zaleđima da ne pričam,isto mulci ponavljaju iste greške,i naravno primaju pacerske golove.Zabio im je čovjek koji to nikad nije uradio,a nije iz prekida a još odbrambeni igrač iz izrađene akcije!?!?"?"?"Mada kad razmislim i pogledam ko igra u toj odbrani,sve mi je jasno,,,Onaj papagaj šatirani plaćen 30 miliona???EEEEEEEEEEEEEEEE MUKO MOJA ,,,
P.S.Potez utakmice - kad je Altintop "slomio" Iniestu,i to varkom tijela,ali moj omiljeni komentator na SPORTKLUBU i uopće NEBOJŠA VIŠKOVIĆ nije to dovoljno "popratio" kako on zna,jer je to uradio Iniesti (omiljenom igraču svih komentatora),a čini mi se da je počeo malo više navlačiti na Barcu (-:

Oks

pre 12 godina

Real u formaciji 11-0.Samo dizu ruke,foliraju (Pepe je odvratan) i dele djonove.Pravo murinjovski.Ne znam ko ce da pobedi ali jadno mi je i bedno da jedna ekipa kao sto je Real ne pokusava da igra nego samo da opstruise igru.Jeste,rezultat se pise i on je najvazniji,ali ipak je jadno za jednu takvu ekipu.
(Murinjo ubico fudbala, 18. januar 2012 22:58

Možeš reći sve, ali sve, osim to za foliranje. Pa Barsa je to izmislila, kad kod se nađu u nezgodnoj situaciji, kad im ne ide, taktika im se pretvori u "iznudi crveni karton". Kao što je prošle godine bilo protiv Arsenala, pa zatim i Reala, a pre dve godine proiv Intera.

Sve se Maskerano, Čavi, Buskets i ostali glumci iz glumačke trupe Barselona transformišu u najbolje dramaturge.

KAKA

pre 12 godina

Prodajom Maxwela Barselona je počela da stavlja tačku na svoju vladavinu, njegovim odlaskom više ništa neće biti kao ranije. Mislim da je i Mesiju to jasno, ne bi me čudilo da ode za Maxwelom

tomolino

pre 12 godina

Cestitam Barsi na pobedi i boljoj igri. Madridu jos treba vremena da igra bez straha, jer vidi se kompleks koji u pojedinim trenucima eskalira grubom igrom, najvise od strane PEPE-a. Medjutim bilo je carki i sa druge strane, posto ni Barsini igraci nisu neke cvecke. Jedino sto me nerviralo na utakmici jeste pristrasnost komentatora, covek nije mogao da sakrije tople navijacke emocije prema Katalonskom klubu.

Poznavalac fudbala

pre 12 godina

Ako realno pogledamo igru Barse (koja je za sada genijalna), vidi se sledece: velik posed lopte ali na svojoj polovini, tako otvaraju naivne. Agresivno oduzi-maju loptu na sredini terena. Kada gube loptu, glume faul. Ne stide se ivise puta da vracaju loptu kratkim pasom, dok se neko ne otvori... Ne daju dugacke lopte u "bunar'. Drugi to rade a oni cekaju i eto kontre...Mesi je klasa ali je i agresivan jer ga stite Celnici fife. Sad sve ugraju do noge ali onaj dodatak zastite Bars. zvezda nemaju! HALA MADRID!

Barcaboy

pre 12 godina

Jesam lepo pisao da je Barcelona počela da pada,da nećemo imati šansu protiv Bayerna,i da će se osetiti nedostatak Maxvela tj da ga nismo trebali prodavati.A ovde mi "stručnjaci" nalupaše minuseve

DROGBA11

pre 12 godina

Ne bih da sada ulazim u to ko ima vise "ljigavaca", trajalo bi predugo... Nego svi pricaju o nekoj ne znam kakvoj igri Barse, a ako cemo realno, Barsa je dala izjednacujuci gol iz kornera, a drugi gol je dao Abidal koga niko nije cuvao jer su mislili da nema potrebe-covek je dao tek drugi gol u karijeri za Barsu na 178. mecu, prethodni isto u kupu prosle godine. Ne bih da omalovazavam nikoga, ali utakmica je bila losa, Barsa zasluzeno pobedila jer je bila manje losa,nije tu bilo ne znam kakvih sansi, dokaz za to je 2-5 u sutevima na gol. Potez utakmice je Ronaldov gol, koji je jedino interesantno sto se dogodilo, ne racunajuci incidente.

King James

pre 12 godina

A kao Barsa je nevina devojčica??? Ua bre i jedni i drugi, pogotovu foleri iz Katalonije!!! Samo čekam da im se vrati nekad krađa protiv Čelzija u LŠ pre par godina!!! Šta bre više...!!!

Mozzart

pre 12 godina

Navijao sam za Real,inače mi je drago što Bane,Zmaj,Barcaboy,IVORY ..ne mogu spavati od Bayerna,da vide kako je nama bilo kada su nas smarali sa svojim komentarima :)
Nadam se da će Real pobediti

M

pre 12 godina

Ova utakmica je bila sramna za fudbal. Kao i prethodnih nekoliko sastajanja Barse i Reala. Prosto - sramota.

I ne mislim samo da je jedna strana uništila svaku ideju o 'ukusnom' fudbalu - i jedni i drugi su i glumci i grubijani. Barsa više ovo prvo, Real više ovo drugo.

Nije ni Mesi cvećka. Još od utakmice Superkupa kao da ima nešto lično protiv Kuentraa, kad ga je namerno bio mlatio i zaletao se u njega bez IKAKVOG povoda, pa ih je Benzema razdvajao, a i večeras slična priča.
On prvo u skoku zvekeće čoveka u glavu, na koju mu posle zamalo nije i sleteo. Kasnije ga ponovo nešto zakačinje/udara, ali mu mali Portugalac silnije i pokvarenije vraća, no važno da je komentator štitio jedino velikog Mesija! Ljigavci, obojica.

O Pepeu, KRIMINALCU, neću mnogo ni da pričam; stoka jedna! Udara bez rezerve, onda malo glumi, bez ikakvog povoda (hajde kad je u žaru borbe, pa kad zakačiš nekog, to i razumem - ne igra se valcer, bre) na 'kvarno' opstruira tj. provocira ljude - npr. gazi Mesija. Som!

Dani Alveš mi je oduvek bio i te kako antipatičan, a i večeras nije bio 'cvećka'. Ono istovremeno udaranje Kaljehona laktom i hvatanje za vrat u skoku je bilo za sankciju kartonom. Kaljehon (uz Benzemu, Inijestu i Abidala) je, mislim, jedan od retkih koji tu imaju više morala.

Aleksis Sančes s jedne i Ćavi Alonso s druge strane su toliko puta bili umešani u incidente da su morali da dobiju možda čak i po crveni karton. Nečuveno! Sančes je barem u 5-6 navrata bio vinovnik gluposti (faulova, protestvovanja itd.), a Alonso je prosto bio previše nervozan i zato grub, osvetnički raspoložen.

Serhio Buskets je prevejana lisica. Najomraženiji čovek u ovom sportu, što se moje malenkosti tiče. Dobar igrač, ali ništavna osoba, bez imalo stida, srama nakon određenih svojih akcija. I njega i Pepea bih udaljio iz ovog sporta. Prvopomenutog zato što radi tako mnogo 'prljavih' stvari, ali na neprimetniji način.

Bilo je i drugih gluposti (potezi Fabregasa i Karvalja), ali i ovo je već previše...

I kad ja moram da se nerviram zbog toga kakvi su neljudi ovi pijuni na terenu, kakva je draž u gledanju fudbala?!
Zbogom Realu i Barsi. Gadite mi se kad igrate jedni protiv drugih (a neretko i u drugim slučajevima). A ja sam mlad i obrazovan, moralan čovek koji obožava fudbal (koji ionako postaje sve veći cirkus). :-(

J. Mourinho

pre 12 godina

@gde si murinjoooooHAHAHAHAHH(stojanovic, 19. januar 2012 00:29)Evo me malopre kuci dosao novim audijem A8. Sad ce da mi dodju dve gospodjice da se malo zabavimo (zena mi nije kuci), pa cu onda malo u djakuziju da se opustim posle poraza.Gde si ti?

pedro

pre 12 godina

mislim da u revanšu nemamo šanse, ovo je ipak veliko izenadjenje i mislim da prodajom maxvela barselona nece biti ni bleda senka one barse.

BAYERN 74.,75.,76.,01....

pre 12 godina

A gde je bila Barcelona kada smo mi redovno tukli Real-a 2000.,2001... I to ne bilo kakvog Real-a već Galaktikose.Tako da vidim sada se svi lože na to što Barcelona pobeđuje Reala,a nama to nije zanimljivo,mi smo ih davno ubili u pojam.Dovoljno je spomenuti rekordera Makaay-a

Oks

pre 12 godina

Real u formaciji 11-0.Samo dizu ruke,foliraju (Pepe je odvratan) i dele djonove.Pravo murinjovski.Ne znam ko ce da pobedi ali jadno mi je i bedno da jedna ekipa kao sto je Real ne pokusava da igra nego samo da opstruise igru.Jeste,rezultat se pise i on je najvazniji,ali ipak je jadno za jednu takvu ekipu.
(Murinjo ubico fudbala, 18. januar 2012 22:58

Možeš reći sve, ali sve, osim to za foliranje. Pa Barsa je to izmislila, kad kod se nađu u nezgodnoj situaciji, kad im ne ide, taktika im se pretvori u "iznudi crveni karton". Kao što je prošle godine bilo protiv Arsenala, pa zatim i Reala, a pre dve godine proiv Intera.

Sve se Maskerano, Čavi, Buskets i ostali glumci iz glumačke trupe Barselona transformišu u najbolje dramaturge.

KAKA

pre 12 godina

Prodajom Maxwela Barselona je počela da stavlja tačku na svoju vladavinu, njegovim odlaskom više ništa neće biti kao ranije. Mislim da je i Mesiju to jasno, ne bi me čudilo da ode za Maxwelom

Filip

pre 12 godina

Real bi trebalo da igra ubuduce otvorenije bez obzira sto je onda lakse i Barsi. licno navijam za Real i smatram da imaju fudbalere da igraju lepo i ofanzivno. Barsa realno ima bolju sredinu, ali i Real ima jake igrace poput Di Marie, Kake, Ozila, Alonso tu je i Sahin. Sve su to dobri fudbaleri. Altintop dobro igra. Ali bez obzira kako god da igraju i dalje HALA MADRID!!!!!!!!!!!!!!!

Poznavalac fudbala

pre 12 godina

Ako realno pogledamo igru Barse (koja je za sada genijalna), vidi se sledece: velik posed lopte ali na svojoj polovini, tako otvaraju naivne. Agresivno oduzi-maju loptu na sredini terena. Kada gube loptu, glume faul. Ne stide se ivise puta da vracaju loptu kratkim pasom, dok se neko ne otvori... Ne daju dugacke lopte u "bunar'. Drugi to rade a oni cekaju i eto kontre...Mesi je klasa ali je i agresivan jer ga stite Celnici fife. Sad sve ugraju do noge ali onaj dodatak zastite Bars. zvezda nemaju! HALA MADRID!

tomolino

pre 12 godina

Cestitam Barsi na pobedi i boljoj igri. Madridu jos treba vremena da igra bez straha, jer vidi se kompleks koji u pojedinim trenucima eskalira grubom igrom, najvise od strane PEPE-a. Medjutim bilo je carki i sa druge strane, posto ni Barsini igraci nisu neke cvecke. Jedino sto me nerviralo na utakmici jeste pristrasnost komentatora, covek nije mogao da sakrije tople navijacke emocije prema Katalonskom klubu.

svetlosna godina

pre 12 godina

Barsa-Real kao Partizan-Zvezda..ovo vise i ne moze da se nazove 'derbi' kada se unapred zna ko je pobednik..mada, nemam nista protiv da potraje ova dominacija..:)))
(Maja, 19. januar 2012 03:06)

sta si ti stavila u istu recenicu, da li si svesna?

veliki strumf

pre 12 godina

Au, kakva asistencija Mesija! Svemirska! Al sto mi milo zbog one dzukele Pepea, uh uh uh. Ipak su doktori za ovaj Real koji je za 75 min kuci 2 puta sutnuo na gol.

KIZA-iz ofsajda

pre 12 godina

Posto vidim da je jedno 95% komentara od strane navijaca Barse (gore nego posjed lopte sinoc hehe) reko i ja da se obratim.
Za Real navijam od doba Mijatovica. Barselonu ne gotivim od Van gala.
Barselona je u zadnjih par godina daleko ispred Reala u medjusobnim duleima, a imala je dominaciju i u prvenstvu. Ono sinoc je zaista smijesno, ona nevjerica na licima igraca Reala. Nikakvo cudo, jer nema ni jedne ekipe koja ih se ne boji, a Barseloni su redovna musterija. Tragikomicni pokusaji iz ocaja trenera Murinja da sprijeci Mesija su mu je uspjeli, sem jedne asistencije. Onaj go iz kornera, kad se postavlja onakva taktika, ne smije da se desi. Na tom nivou dobiti go iz kornera na seljacku foru "vas dvojica povucite ko sivonje na prvu, a ja sa sesnaest uletim na drugu" je pomalo tupavo. Ona gazenja, udaranja bez lopte, padovi bez startova su pokazatelj sportske kulture pojedinca.
Za te stvari bi savez trebalo da reaguje primjerenim kaznama za te igrace. Pobogu, pa te utakmice gledaju i klinci.
Mislim da Real nema realne sanse u revansu, jedino neka glupost Dani Alvesa, Aleksis Sanceza ili golmana da dobiju crveni, pa real da se nada necemu.

Ipak, vjerujem da polako dolazi kraj Barselonine dominacije u prvenstvu Zbog zasicenja. Mislim da Cavi vec sad tesko pronalazi motivaciju sto se pogubno odrazava po Barselonu u prvenstvu protiv tvrdih ekipa. Iniesta nije dao go jos u prvenstvu. Fabregas je jos u fazi uhodavanja jer znam da on moze jos puno bolje. Ako oni nisu raspolozeni Buskec izgleda kao hodajuci grab. Oni su osnova Barsinog posjeda lopte, a to daje mogucnost nekim strucnjacima da Pikea ubace u idealne jedanaestorice, jednog sasvim prosjecnog igraca.
Real ce nastaviti nemilosrdno u prvenstvu i ne vidim nacina da izgubi prvenstvo i pored vec unaprijed upisanog poraza od Barselone na proljece.
Liga Sampiona je druga stvar. Tu se nesto pita i italijana i engleza, pa malo i bajerna.

Bane

pre 12 godina

pepe je najprljaviji ,najpokvareniji i najveci folirant ikada ! Treba da dobije dozivotnu zabranu igranja u evropi ! Gadi mi se ... samo kad bi mi pao saka na 5 minuta ... JOJ

Davidoff

pre 12 godina

Jad ,tuga i žalost...Najgora igra Reala u zadnjih 10 El Classica,čak su i dobro prošli!!!Ne mogu da shvatim da već treći put ih BOG "pogleda" i zabiju gol iz prve prave šanse,a oni umjesto da napadnu i iskoriste trenutni šok kod protivnika,lagano se povuku i puštaju ove da rade najbolje što znaju!Mourinho mi je omiljeni trener,ali zaista ne mogu da ga shvatim kad igra protiv Barce,šta je poenta njegove formacije?!?Kako ne iskoristi katastrofalnu odbranu Barce,tu njihovu sporost?Barca je najjača zato što odmah vrši presing na 20-30 metara od gola,napadajući oštro svakog igrača,a ovi se prepadnu i nabijaju lopte ili im oni uzmu nevjerovatnom lakoćom kao maloj djeci...E tako su igrale neke ekipe poput Espanyola protiv Barce,vršile presing,imali su ouno presječanih lopti,a iz toga su stvorili i nekoliko šansi.Uglavnom nisu dali igračima Barce da se dodaju do beskonačnosti,i nisu bili nijemi posmatrači toga kao što rade igrači Reala!O ofsajdima ili ti ga susjedski zaleđima da ne pričam,isto mulci ponavljaju iste greške,i naravno primaju pacerske golove.Zabio im je čovjek koji to nikad nije uradio,a nije iz prekida a još odbrambeni igrač iz izrađene akcije!?!?"?"?"Mada kad razmislim i pogledam ko igra u toj odbrani,sve mi je jasno,,,Onaj papagaj šatirani plaćen 30 miliona???EEEEEEEEEEEEEEEE MUKO MOJA ,,,
P.S.Potez utakmice - kad je Altintop "slomio" Iniestu,i to varkom tijela,ali moj omiljeni komentator na SPORTKLUBU i uopće NEBOJŠA VIŠKOVIĆ nije to dovoljno "popratio" kako on zna,jer je to uradio Iniesti (omiljenom igraču svih komentatora),a čini mi se da je počeo malo više navlačiti na Barcu (-:

ac_milan7

pre 12 godina

zalosno je gledati mesare, tesare, drvosece, kako i tu uzmimaju hleb drugima. ako su vec za zanat, nemojte onda igrati fudbal kad jednostavno nije vam u krvi.

ako bi se postovala iole pravila, odnosno kako se sudi protivnickim ekipama kada igraju protiv reala ishod bi bio ovakav:
pepe le tv*r bi dobio crveni vec kod gazenje mesija, ili pak sutiranja fabregasa ( i sve to bez lopte, makar bio i zuti ).
xabi alonso, definitivno precenjen igrac. od nemoci svakom po sutku u dupe, dosta prljavih i za zute kartone bezbroj startova.
carvalho na kraju, startom nad adrianom.
coentrao udaranjem mesija bez lopte....
dosta je nabrajanja....
da postoju pravila, rez bi bio registrovan 3 : 0 u korist barse. jer pitanje sa koliko bi real igraca zavrsio utakmicu.

ono sto je ocigledno jeste to da je mesi ( ma koliko bio extra igrac i sve ) unistio barsinu formaciju.... prvi se zalio da zeli da zemeni poziciju sa krila u sredinu ... sto je vec imaolo za posledicu sutiranje ville na krilnu poziciju ( onakvog box to box igraca gurnuti na krilo je zalosno )... tako da sada barsa bez pravog napadaca...
jeste oni pobedjuju, ali velike timove koji napadaju. oni mali koji igraju bunkericu, bez klasicnog napadaca, tesko pobedjuju. zato su im i tako losi rezultati na strani.

real sa formacijom 6-0-3, odnosno transformacijom iz 9-1-0 omg -->
barca bez napada = epilog --> bezi murinjo, ako ne zelis da se ljudi prisecaju da je jedan trener imao niz od 20 + utakmica izgubljenih protiv barse u istoj ligi ( ne racunam pobede sa prasnjavim interom ), a pritom vodio leteci cirkus real.

moze ko sta reci, da je messi najbolji i slicno. jeste on svestki igrac, jedan od najboljih u istoriji, ali messi ne moze ni vodu doneti trenutno iniesti.
zalosno je sto takvi igraci nikada nece dobiti priznanje za najboljeg igraca sveta. prisecanja radi, messi je pobedio xavi-ja ove godine, sto je smesno ... da nije xavi-ja ( inieste ) messi bi trckao kao sa argentinom.

lol

pre 12 godina

Ljudi, zar je ovo fudbal????? Preporucujem ako mislite da ovo nije ni F od fudbala. Pa toliko prljave igre, prekida, 9 igraca u odbrani....katastrofa.

Realov realan simpatizer

pre 12 godina

Realov najveci neprijatelj je PEPE le Tvor i Murinjova taktika "kad osvojis loptu gadjaj 8 red zapadne i 16 red istocne tribine Bernabeua" pa sta Bog da... evo almigty PEPE gleda Puyola kako elegantno postize gol... Realu dzaba milioni kada nema odbranu i igraca sa mudima koji ce povesti igru!!

Murinjo ubico fudbala

pre 12 godina

Real u formaciji 11-0.Samo dizu ruke,foliraju (Pepe je odvratan) i dele djonove.Pravo murinjovski.Ne znam ko ce da pobedi ali jadno mi je i bedno da jedna ekipa kao sto je Real ne pokusava da igra nego samo da opstruise igru.Jeste,rezultat se pise i on je najvazniji,ali ipak je jadno za jednu takvu ekipu.

Maja

pre 12 godina

Barsa-Real kao Partizan-Zvezda..ovo vise i ne moze da se nazove 'derbi' kada se unapred zna ko je pobednik..mada, nemam nista protiv da potraje ova dominacija..:)))

realno

pre 12 godina

Barsa-Real kao Partizan-Zvezda..ovo vise i ne moze da se nazove 'derbi' kada se unapred zna ko je pobednik..mada, nemam nista protiv da potraje ova dominacija..:)))
(Maja, 19. januar 2012 03:06)

sta si ti stavila u istu recenicu, da li si svesna?
(svetlosna godina, 19. januar 2012 03:44)

sta ti nije jasno??? nisam uporedila 2 derbija po kvalitetu, jer je razlika OCIGLEDNA, ali bar imaju nesto zajednicko-svi znamo ko ce odneti 3 boda..

Garry

pre 12 godina

Mozda ovo Real i dobije, trenutno je 1-0, mada ne verujem... ali mislim da je bilo kome ko se iole razume u fudbal, jasno ko je gazda na terenu i ko se pita u ovom dvomecu!

Barcaboy

pre 12 godina

Aj ne gubite se realno..Sad ce svi Realovci da dodju i govore kako je Barsa pala.Pa da je zasluzeno odma bi rekao da je real bolji ali ko jos igra sa 7 defanzivnih igraca? Bez igre bez ideje bez kreatora,pa eto pobedite ako vam je to toliko vazno :) Sa ovakvom igrom necete proci na kamp nou.
PS Dobar ofsajd sviran SANCEZU kad je u situaciji 1 na 1 al naravno poslednji redovi drvoseca je diglo ruku i sudija se uplasio.

xD

pre 12 godina

samo mi nisu jasni ovi sto pisu da real dovodi vrhunske igrace... ja samo znam da je barsa dovela Sanceza i Fabregasa, a real Kaljehona(!), Altinopa i Koentraa...

doktor

pre 12 godina

Neutralan sam ,pa cu reci sledece...Ovaj Pepe je sramota za fudbal,kako moze da izadje na ulicu,a kamoli na teren? Barsa je bolja i tu nema govora,kako god zavrsilo

posmatrač

pre 12 godina

ovaj dečko Pepe je stvarno težak retard.
meni nije jasno kako igra za Real, često uradi neke stvari kojim diskredituje tako veliki tim.

Nema.

pre 12 godina

Posle ove večeras reprize već viđene blamaže upitah se, ima li gore kazne za navijače koji u Srbiji navijaju za Zvezdu, a u Evropi za Real?

zoran

pre 12 godina

Pustite Pepea on je prica za sebe,sve je to Murinjovo maslo,treba coveku oduzeti trenersku licencu,covek je postao bolestan.Razlika izmedju Murinja i gospodina gospodina Gvardiole je barem u dvaput gospodin,ali mislim da ce se bord iz kraljevskog kluba u naj skorije vreme zahvaliti nesretniku i uruciti mu otkaz.

veliki strumf

pre 12 godina

Potpuno ocekivana utakmica u prvom poluvremenu. Barsa igra, diktira tempo, Real se povukao i igra jedino kako moze protiv Barse-na kontre. Tako su i dali gol posle velike greske golmana i to je bio jedan jedini sut i to pravo u golmana, ali... Barsa 2 ekstra i jos 2 dobre sanse, ali su mi nekako bez zara, sporije to deluje nego obicno. Ocekujem da Barsa ugura bar jedan gol, narocito ako se Mesi malo razmrda.

Rale

pre 12 godina

Brate mili pa ovi se sastaju svake druge nedelje, šta je ovo?! Stvarno je ovaj Murinjo lik neviđen. Ko bi drugi svesno izabrao da se mlati sa ovakvom Barselonom toliko puta godišnje.

nemanja

pre 12 godina

koliko preporucujem na pozitivne komentare o barsi, znaci ne verujem... SVAKA CAST MAJSTORI, nemam reci za ovakvu pobedu, ove jadnike necu ni komentarisati, STIDITE SE!

cirilenko

pre 12 godina

Vi se zezajte, ali stvarno mislim da su jedine ekipe koje donekle mogu parirati Barsu, MANCESTER SITI I BAJERN jer imaju sjajne igrače na sredini, ali odradila bi i njih Barselona.

vasa

pre 12 godina

Najludji u svemu su 'komentatori' koji su ovaj derbi povezali sa Zvezdom i Partizanom.
(nidje veze, 19. januar 2012 03:55)

Kako nema veze? Zna se unapred pobednik!!!

Sloba

pre 12 godina

Pepe, Ramos i xabi alonso, najnesportskiji igraci koji postoje, kapa dole veliko Ikeru Casillas-u, koji i kad gubi je fer plej, ne sumljivo da je barsa bila dosta bolja i imala vise sansi, real na svom terenu za 90 min imao samo 2 suta, steta za tolike milione koji su izgleda baceni

Nikola Marić

pre 12 godina

Za Real navijam odkad znam za sebe,naravno posle Zvezde,ali od danas neću više gledati utakmice Reala protiv Barce dok bude Murinjo trener jer ovo nema veze sa fudbalom.Šta je ovo?Šta želi da napravi od fudbala?Ne volim Barcu,čak je mrzim jer sam navijač Reala,ali mnogo mi se dopada njena igra,bolju još nisam video u životu.I kad god sam u protekle dve godine pomislio da Real ipak nije lošiji od Barce svaki put su me demantovali u međusobnom susretu.Ali ja želim da gledam fudbal,a ne antipropagandu fudbala kao što Real već dve godine igra protiv Barce.Pa nek se izgubi i 2-6 ili 0-7 nema veze,ako su bolji.Zato ne volim Murinja,smučilo mi se od te neke taktike koja nije donela nikakvih rezultata protiv Barce.Hoću na terenu da gledam umetnika poput Kakaja,a ne mesaroše poput Pepeja i to još u veznom redu.Ovo danas je bio neki sistem 6-1-1-2 ko će to razumeti.

Lepton

pre 12 godina

Imam osjecaj kao da nisam gledao istu utakmicu sa onim:"Mesi je bio nevidljiv" likovima,a da se pritom osporava njegovo fudbalsko umijece.Ono sto sam ja zapazio bilo je to da je Mesi kad god je uzeo loptu:navukao na sebe bar tri mesara,provoz'o najmanje jednog i nakon svega toga ostao na travi sa naprsnucem koljena i i bar jos dva dijela tijela.Bojim se,ali zaista,da ce zbog zbog ovakvog,mesarskog,pristupa fudbalu biti prinudjen da sve vise bude nevidljiv.

Влада

pre 12 godina

Шта је са овом поплавом навијача Бајерна на сваку могућу и немогућу вест која има или нема везе са фудбалом?

Елем,да сам тренер екипе у коју је уложено пар стотина милиона,и да играм бункер кући константно против највећег ривала,пред 80000 својих навијача мене би искрено било срамота.Али опет,пошто је Мурињо један обичан циркузант(без обзира на остварене резултате) верујем да њега није срамота.Он живи у неком свом свету,где трпи сталну репресију и неправду.Овом Пепеу бих давао жути картон чим га видим у протоколу,а за оно гажење треба минимум 5 мечева да добије.

Мислим кад поред оног симуланта Бускетса успеш да делујеш одвратно то стварно нешто говори о теби.

menjaj sport,prati kriket

pre 12 godina

@(DROGBA11, 19. januar 2012 03:25)

Pa ti uopste ne razumes fudbal ako mozes da napises onako nesto.Barselona je po ko zna koji put odrzala lekciju iz vrhunskog fudbala.

Barcaboy

pre 12 godina

Pa eto..Mislim da je trebalo da bude bar 3 crvenih..mesi je bio zlostavljan veceras..Prvo ga gaze onda udaraju po glavi nogama sa ledja...I jos se zale..pepe trazi medicinsku pomoc i hvata se za glavu kad ga fabregas uhvati za rame..Sta je SADA izgovor? Dosta sa kopiranjem mojeg imena,Barsa je bolja,i real i murinjo to treba da shvate,ne moze se ici sa 7 defanzivnih protiv Barse.Sta da vam kazem realovci,javite se sledeeci put kad se mec zavrsi a ne kad real vodi 1-0

Jedina razlika izmedju danas i proslog el klasika j eto sto je barsa danas imala grb svetskog klupskog prventsva
Pepea treba staviti u zatvor..Covek sta radi nije normalno mogu da shvatim jedan ostar start ali da se zlostavlja onako,da se gazi sa namerom igrac ,da se sutira ,i onaj majgeri..Ma ajde
VISCA EL BARCA!!

Koliko jos pobeda ocete da bi shvatili da je barsa bolje..

red devil 011

pre 12 godina

Pepe ovo Pepe ono... Njega trener iskljucivo protiv Barse stavlja na poziciju zadnjeg veznog da bi sto cesce bio u situaciji da krlja protivnicke igrace. Kada ne bi bio zadovoljan njegovom igrom/provokacijama/ponasanjem, Murinjo bi ga verovatno izostavio iz tima protiv Barse ili bi ga barem igrao na mestu stopera, kao i obicno. Druga stvar je sto je to Pepeu verovatno i u prirodi, ali evo Ozil od koga se stvarno retko vidja jaci start - ulazi u igru i odmah polomi Mesija. I sad ja treba da verujem da tu instrukciju nije dobio sa klupe kada je ulazio, ma da...

phenom

pre 12 godina

Zaboravite sinocnu utakmicu.
Cekam da vidim sta ce biti u sredu na Nou Campu gde Real mora da juri pobedu od 2:0,a svi znamo sta se desava kada se neko otvori na Nou Campu...

cavi, da ne kazem cava

pre 12 godina

Ne znam da li krsim neki zakon, ali da podelim sa vama muku,valjda cete objaviti.. odem u 21.50h da uplatim u kladionicu "Milenijum" koja reklamira igru bez uslova,ovo ono,ludilo.. odem da uplatim 1000 dinara Real- Barca iz 1u2.. i majstori primaju samo 300 din na tu kvotu.. Smesno! Ocu da se ubijem sto nisam otisao u Mozzart, gospodsku kladionicu. Eto,toliko!

kempes87

pre 12 godina

Ova Barselona je verovatno najbolji tim svih vremena (barem ja nisam gledao bolji tim). Večeras je to po ko zna koji put pokazala. Xavi je na svom vrhuncu, Pujol kapiten u svakom smislu te reči, Iniesta je prebolio dečije bolesti i izrastao u najbolje levo krilo na svetu (ako se uopšte može definisati njegova pozicija na terenu). Mesi večeras prosečan za svoje standarde a opet je namestio gol. Šta reći za Real? Veliki tim, čija se istorija mora poštovati ali nikad nisam bio njihov navijač. Prvenstveno zbog njihove transfer politike, dovode koga požele a igrače iz omladinskog pogona gotovo i da nemaju u prvom timu. Možda bi mi ih bilo žao zbog konstantnih poraza u derbijima da se normalno ponašaju. Pre svega mislim na prepotenciju njihovih igrača (Ronaldo, Benzema) i na nesportsku i prljavu igru pogotovu kad gube (Pepe, Ramos). Pepe je pokazao da mu definitivno nešta fali u glavi, prvo sramotno simuliranje prekršaja a zatim i podmuklo gaženje Mesija dok je ovaj ležao na zemlji. Takvi likovi su sramota za fudbal i moraju se žestoko kažnjavati, pre 2,3 godine protiv Osasune (mislim) Pepe je išutirao i izgazio protivnika pa je prošao sa nekom smešnom kaznom

ivan_bgd

pre 12 godina

Kompleksi koje Real ima se nastavljaju...Barsa je institucija:))) Od nemoci jedino im je preostalo da biju,to izmedju ostalog jedino i znaju...

maestro

pre 12 godina

ovaj pepe je SRAMOTA za savremeni fudbal!!! mogu da shvatim neke čarke i malo jače remplovanje i slično na terenu, ali ono FOLIRANJE za udarac u lice i ono GAŽENJE na ruku mesija je prava sramota, užas. čovek na jedan odvratan način pokazuje svoju nemoc i inferiornost

alejandro

pre 12 godina

(BAYERN 74.,75.,76.,01...., 19. januar 2012 04:34)

Simpatican mladic... Ubi se pisuci, a vi ga kulirate. Evo, ja potpuno podrzavam tebe i tvoj Bayern, sta god da je to.

Calderon

pre 12 godina

Cini mi se da je najveci problem Reala to sto ne igraju timski. Sve neke individualne akcije, tako je i prosla ona jedna jedina kad je Kristijano dao gol a posle ko je gledao - video je demonstraciju sile mocne Barselone. Onakva igra... da l' ce se u skorije vreme pojaviti ekipa koja ce biti u mogucnosti da im parira?

Sasa

pre 12 godina

Ok, nemoj vise da sam ikada cuo ijednog navijaca reala kako spominje neko simuliranje ili bilo sta. Pokrijte se usima i cutite!!! Ona mrcina Pepe, tamo se valja 2 minuta prekida napad barse i folira se a ovaj ga nije ni dotakao po licu. A Pepe sve vreme pravi krvnicke faulove i namerno sutira i gazi messija na zemlji. Naravno svi redom krljaju kako stignu, ali sudija se boji da da crveni, sramota! Onaj Koentrao isto, sramota za fudbal, messi ga tapse kad su ustajali sa zemlje u fazonu sve je ok, a ovaj ga gura po glavi iz sve snage. I murinjo koji na svaki faul reala skace sa klupe i glumi neko ludilo, kontam opet ce reci da su ih sudije pokrale haha Iskreno se nadam da ce Pepe dobiti bar godinu dana suspenzije zbog namernog gazenja igraca na zemlji jer mu nije prvi put i stalno to ponavlja. I da ce koentrao dobiti par meceva. Mora se uvesti neki red a ne da svaki El Klasiko ovi iz reala krljaju i lome ko ludi i nikom nista. Messija su ugazili svi redom. A sto se tice same igre, standardno ih je barsa samlela, a oni su imali srece sto su uopste iz 2 prelaska na barsinu polovinu dali jedan gol. I jos nesto. Ako Murinjo sa svojom ekipom nije sposoban da odigra 4:3:3 i napadacki kao Betis pre neki dan ( gde je betis imao mnogo sansi i jedva izgubio) protiv barse, onda, iskreno, dzabe je krecio!!! p.s. ostetio je sudija barsu i za 2 ofsajda nepostojeca ali nema veze desava se. ne volim kada ljudi drame oko ofsajda kada su igraci skoro u liniji, nije sudija robot.

barca bre

pre 12 godina

Da li je moguce da je real na svom terenu imao samo 2 udarca na gol i 27% poseda lopte hahahahahah ovo vise nije ni dominacija, igraju se kao sa malom decom...

gazenje ali stvarno

pre 12 godina

E Murinjo lepo si ih naucio.Jedino sto se bave pogresnim sportkom.Nek' treniraju krljanje na 100m sa preponama ili tako nesto.Samo opstrukcija,samo krljanje,samo na frku.I eto opet ne ide.Pa ovaj Pepe treba da bude suspendovan dozivosti zbog grubosti,glume a na prvom mestu zato sto je nevidjeno DJUBRE!
Da se sudija drzao istog kriterijuma kao na pocetku utakmice Real bi zavrsio sa 9 igraca.Jadnici.

vrsac

pre 12 godina

ej ja sam iz bajerna !!! ne igramo protiv barse,nemojte da nas plasite!!! :)))))..salu na stranu,iniesta je kralj nad kraljevima..a pepe je izasao iz filma let iznad kukavicijeg gnezda :DDD

pavle

pre 12 godina

valjda je svima jasno da je Barsa klasa za ove mesare,ovo vcrs je sramota,Pepe,Karvaljo,Alonso crveni svi do jednog,da je samo fer sudjenje real bi svaku tekmu protiv BOGOVA trebalo da zavrse sa minimum 2 igraca manje.Svaka cast samo Kasiljasu,ovi drugi nisu vredni pomena,Mesi se nije video i bum,pas u njegovom stilu,zato je najbolji bez konkurencije,iniesta los vcrs ali polako tu je revans,petarda ce puknuti,pozz za navijace Barse i ljubitelje pravog fudbala,p.s detalj utakmice,Pepe simulira faul,hahahahahaha

miloje

pre 12 godina

Barsa je fudbalska velicina za one bolide iz Madrida,opet cas fudbala...Onom debilu pepeu treba zabraniti da se bavi fudbalom dok je ziv,kakav je to imbecil,strasno...

Глобтротер

pre 12 godina

Чињеница је да је Мурињо успео у својој замисли. Извршио је притисак на судије и његови играчи сада могу да раде буквално шта хоће. Више нема црвених картона за њих иако свако објективан види да их заслужују у изобиљу. Пепе?!?!?! Шта рећи? Нешто ми говори да неће бити кажњен накнадно за оно што је урадио. Баш ме занима како би га судије гледале да је нпр. играч Виљареала, Хетафеа или било ког слабијег клуба који нема протекцију. Мислим да не би одиграо 5 утакмица годишње. Срамота!

Муриња сам готивио на почетку, када је освојио Европу са Портом. То је за свако поштовање без обзира на све. Али што више скида маске све ми је више мука да га гледам. Понашање играча Реала је одраз у огледалу понашања њиховог тренера. Капетан антипропаганде фудбала.

Поздрав за све који воле фудбал.

Od pedale ga štiti samo ugovor i velika odšteta u slučaju otkaza

pre 12 godina

Evo sad nađoh podatak da je samoproklamovani mag Murinjo najgori trener u istoriji Reala kad su u pitanju mečevi sa Barselonom.

MM

pre 12 godina

Na stranu superiorna igra Barse, na stranu podmuklost Pepea i Koentraa, na stranu kukavicluk Murinja, nije mi jasan Cabi Alonso! U Liverpulu je bio igracina, svaki napad ide preko njega, a u Realu neprimetan, javi se samo kada napravi prekrsaj. Neoprostivo je za igraca takvog kalibra da ima ulogu kvarenja igre protivnika. Klod Makelele je to radio bolje i od Alonsa i od Dijare.

real-an barcelonist

pre 12 godina

Neverovatna stvar je da Real puni sve redom sa minimum 3 gola razlike, a onda na svom terenu nema ni 30% poseda lopte protiv Barce. Kako da to nazovem osim lose taktike koja proizilazi iz straha.

gonzo teniski trener

pre 12 godina

uzivanje je gledati barsu, tehnika koju poseduju i nacin na koji igraju.... a na naredbu vrhovnog mesara, roba taktike i prljavih trikova, gospodina(shvatiti uslovno ) murinja, ekipa reala je odreagovala profesionalno i opravdala razmisljanja kako iza igre tima stoji trenerov potpis....radujem se revansu, u kome ce, siguran sam barsini igraci, posebno mesi, biti posebno nalozeni , slutim novu 5ardu ....pozz svima

alien

pre 12 godina

pepe nije normalan momak..a i koentrao..bruka za tako veliki klub kakav je real..mislim da je murinjo promasaj za ovakav real..sa ovakvim ofanzivnim kapacitetima ne smije se igrati sa 7 defanzivnij igraca..bolje bi bilo i za fubdal uopste kad bi real makar probao da se nadigrava..

igor

pre 12 godina

Znaci kako su jadni ovi iz Reala pa to je strasno .. od muke ubise Mesija jer ne znaju sta ce .... a dva Barsina defanzivca im daju golove :))) buhahahaha

Mogu samo da sanjaju ovakvu igru i tim ... svaka cast Barsi

Ivan

pre 12 godina

Treniraš Real, imaš budžet od 500 miliona evra, igraš kod kuće i imaš posed lopte 27%, jer si se opredelio za kukavičku taktiku, da biješ, foliraš i kukaš kod sudija. Ovo večeras je bilo skandalozno, kao i većina prethodnih mečeva, ali količina nesportskog ponašanja igrača Reala je dostigla neslućene razmere. Nadam se da će Murinjo što pre otići iz Reala, jer ovo je bruka i sramota za kraljevski klub.

REAL

pre 12 godina

Sramna taktika Reala,ne znam sta se desava sa Murinjom jel se toliko pogubio,kakva je bre to igra,zasto Ozil i Kaka(nije ni usao) nisu poceli utakmicu,kakav crni Pepe na sredini,Kaljehon(neverovatno ga s**e) i Granero zasto,zasto.........
Navijam za Real skoro 15 godina i ovakve igre protiv Barselone nikad nije bilo,igraj napadacki pobedio,izgubio bar si se nadmetao!

alex

pre 12 godina

Dakle sta reci, iako mi je Barselona vise dosadna mora se priznatida za zadnjih 30 godina nije postojao ovakav tim. Postoji osovina Mesi-Inijesta-Cavi koja zna sve sa loptom (moj favorit Inijesta) i ostali, postoji sitem igre, postoji timski duh (trener), postoji dominacija i to je to... Zadnjih par godina niko nije nadigrao Barsu: fascinantnio je kako oni bilo sta da se dogodi igraju svoju igru i svi znamo da ce na kraju pobediti Barsa. Jedini nacin da odigrate nereseno sa njima je ekstra bunker sve vreme + da imate srece u kontrama, fudbala se protiv njih niko nije nadigrao.
A Real ne treba ni trositi reci, totalno bespomocan i fudbalski inferioran...

Lemi

pre 12 godina

Posed lopte 73 naspram 27 dovoljno govori,mada je i normalno da je tako kada se Murinjo konstantno brani protiv Barse.Jedini nacin da pobedis Barsu je da je napadnes,a ako Real ne moze da napadne Barselonu, ja stvarno ne znam ko moze.Takav igracki kadar,takvi igraci,takvi napadaci u sluzbi potpune odbrane svog gola.Pa to je u startu osudjeno na propast.Murinjo bi trebao da porazmisli o tome da stvara igru,a ne da je degradira,sto radi stalno protiv Barse.Jos jedan cas fudbala,a ti Murinjo i dalje taktiziraj,stvarno si dobar u tome. Pobedio je fudbal, ziveo fudbal.

aleksa

pre 12 godina

Glupo je vise komentarisati ovu utakmicu uvek se pise jedno isto
da je barselona normalno bolja i da kao i uvek igraci reala gledaju kako da polome nekom iz barselone noge
Da bih se ova ukatmica gledala normalno prvo real treba najuriti murinja jer je on glavni krivac za ovoliku mrznju

veliki strumf

pre 12 godina

Kakvo sramno, SRAMNO sudjenje! Da je pravde Real bi trebao da zavrsi utakmicu sa 7 igraca. Za Pepea vise ne vredi trositi reci, pa ni za Koentraa za ono nabijanje glave Mesiju u travu. Cabi Alonso je trebao dobije jedno 6-7 zutih a nije dobio nijedan, a Karvaljo direktan crveni za start sa ledja pa jos jedan za start na Adrijanu. Ali dok god budu imali ovakve kostolomce a ne majstore u svom timu Barsa ce ih ovako redovno trpati a svaki pravi ljubitelj fudbala uzivati. Posed lopte 73%, 8 sansi naspram dve i to na Bernabeuu. Lepo je Murinjo rekao da bema pojma kako da dobije Barsu.

no sleep

pre 12 godina

Moje simpatije su na strani Real Madrida kada je rec o El klasiku. To je bilo bitno da napomenem zbog sledeceg utiska - kapiram da fudbaleri Reala, pa i Mourinho na dan kad igraju protiv Barselone pozele da su Getafe ili Espanyol, a ne Real Madrid. Zasto? Ako nije ocigledno ko je Barseloni najbolja musterija od ta tri tima onda ja nisam bas sasvim ok.
Ironija kakvu (skoro) samo fudbal moze da ponudi.

Zile

pre 12 godina

Sve je vec receno - Pepe zasluzuje dugu suspenziju, Barsa dominirala u svakom smislu. Ono sto vidim kao ogromnu prednost Barse je sledece: - izuzetno jak,kolektiv, u kome postoji hijerarhija I postovanje- najbolji primer timske igre, a ne individualnog sebicluka - u poslednje dve utakmice nisu psihicki pali niti se predali kad je Real pigeon, vec su nastavili svoju igru, I igrali kao da oni vode- radi paralele, kad je Barsa povela 2-1 Realovi igraci su se gledali I ponasali kao da ne znaju sta ih je snaslo- Murinjo je sjajan trener, ima fenomenalne rezultate iza sebe,ali je Gvardiola ocigledno bolji. Pep je dao Barsi sav ovaj smek u igri. - puno moze da se pise... meni je u glavi da Real dobija I 5-1, 6-0 i sl a protiv Barse na svom terenu ni 30% nema loptu u nogama....Svaka cast Barsi na pobedi, svaka cast na igri...