Petak, 23.12.2011.

23:51

Borovčanin odbranio titulu!

Srpski bokser Nenad Borovčanin odbranio je titulu šampiona Evrope u verziji WBO, pošto je u Novom Sadu u borbi sa Larsom Buholcom pobedio tehičkim nokautom.

Izvor:

Borovèanin odbranio titulu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

opet ne razumem

pre 12 godina

@Cile Kako 9-i kada par komentara ispod ima link gde je 100-i u svetu? Pa i da je stvarno 9-i otkud on da boksuje za prvaka a ne neko od 1-8? Ipak je ovo ista prica kao karate i kik-boks. 100 federacija, 1000 prvaka svega i svacega. Tuzno je da se ovo desava u olimpijskom sportu.

Cile

pre 12 godina

Nenad Borovcanin je 9.bokser na svetu,to se vidi na zvanicnoj web adresi WBO verzije: www.wbo-int.com
Svaka cast momku na prikazanom umecu u ringu,zaista je svetksa klasa i hvala mu sto ponovo vraca publiku u hale.Bio sam u Spensu,niko nije ostao ravnodusan,zaista ovacije s tribina.Samo napred

micko

pre 12 godina

Gledao sam Borovcanina na stadionu Shalke,kad je boxovao uvodnu Klicku.Secam se da je tada ceo stadion aplaudirao kad je pobedio Ociengu,a kad se ogrnuo rpskom zastavom srce mi je bilo puno.Sad nisam stigao u NS,ali sam gledao mec na B92.On je svetska klasa,a svi u kaficu su bili odusevljeni,stvarno gospodin i nesvakidasnji covek.Bravo

ne razumem

pre 12 godina

Da li moze neko da mi objasni kako to da 150 i 200 i neki bokser na svetu boksuju za titulu prvaka Evrope? Meni lici na neku prevaru kao oni prvaci sveta u kik boksu i karateu 90-ih.

Mirko

pre 12 godina

Gledao sam na B92 mec,svaka cast i vama i Borovcaninu.Ovo je stvarno kao na vasoj reklami za navedeni mec "KAO NEKADA BOKS NA TV...".Uzivali smo svi u kaficu koji smo gledali mec.Borovcanin je stvarno klasa i pametan bokser,cestitam mu od sveg srca.Nadam se da ce biti repriza,ali i da ce biti jos njegovih meceva na tv?

Zeljko

pre 12 godina

Bravo za Borovcanina,bravo organizatorima.Odavno nisa bio na boljem bokserskom spektaklu,a borbe su bile vrhunske.Svaka cast sampione,samo napred do vrha

Miloš

pre 12 godina

Sinoć sam bio na ovom događaju. Organizacija je bila katastrofa (verovatno ispod nivo organizacije i seoskih događaja. Kvalitet boksa je bio ispod proseka.
Ipak moram da pohvalim našeg boksera Borovčanina na ozbiljnom pristupu i kvalitetu koji je pokazao tokom čitavog meča. Mislim da mora da nastavi sa još kvalitetnijim treninzima kako bi dostigao vrhunski evropski i svetski nivo.

Bello

pre 12 godina

takticki zrela i dobra borba Borovcanina,mada je nemac "sumnjivih kvaliteta"...Mislim da je nas borac prevazisao nasu sredinu i da je vreme da ode preko kako bi iskoristio svoj potencijal do maksimuma...zveda veceri je svakako lik iz publike koji je sve vreme vikao "ubi ga,udari ga u glavu" :D

stanko katic

pre 12 godina

gledao sam juce uzivo mec. Zao mi je samo sto nije sudija pustio jos jednu rundu, bio bi klasican nokaut. Mnogo zanimljivije su bile pred borbe, pogotovo mec izmedju Vidakovica i nekog Madjara, razbio ga Vidakovic. Madjar pao ko letva, pokosen!!!

Niko

pre 12 godina

Organizacija je bila slaba,moglo je ovo mnogo bolje... Nenade svaka cast, ali sledeci put boksuj sa nekim vrednim titule. Cini mi se da bih ovog ja mogao da dobijem koji nemam veze sa boxom...

petarV

pre 12 godina

NESO...hahaha...dobro si spomenuo sudiju...kažem ja ženi sinoć...gledaj sudiju,pa on igra kap Majkl Dzekson!!!
Sve nesto mlatara rukama kao stidljiva devojčica koja cupka uz muziku...
A kada ide unazad,nogama radi,kao Majkl Dzekson moon walk...
da ne spominjem razdvajanje u ringu.

Svaka čast i našem bokseru i želji B92 da povrati slavu našeg boksa (nemac je totalno razočarenje...a onda je još veće razočarenje što nije nokautiran zbog manjka snage i kondicije).

Jero

pre 12 godina

Dobar je Nenad, bolji nego sto sam mislio, gledao sam neke njegove borbe i pre, ali sada je sazreo.Sad, pitanje je svetski vrh, mislim da nije dorastao jos za taj poduhvat, Marko Huk je (nazalost) trenutno bolji po meni, nadam se da gresim...

LFC

pre 12 godina

Hahha al ove odma se javljaju vrsni poznavaoci boksa kojima je jedini boks koji su gledali u zivotu bio onaj u filmu Roki pa sad ako gledaju mec i ako u tom mecu bokser ne pretrci maraton i ne primi zilion udaraca onda je to namesteno onda to nije videlo boksa,jest da boks nije ono sto je bio al prvo pogledajte neki mec pa onda komentarisite svi vi internet strucnjaci.

petarV

pre 12 godina

POP e...sve si tačno rekao...i ono što sam mislio i da otkucam.
Ipak,moram da kažem...bez ikakve uvrede...da je ovaj meč sinoć a čak,i mečevi poznatijih boraca kao braća Kličko,Artur a pogotovo Dejvid Hej i Valujev su u poređenju sa mečevima 90ih (Roj Dzons,Princ Nasim,Luis,Tajson,De la Hoja) ....a da ih ne poredimo npr sa trilerom u Maninli (ALI-Frjzer)...kao da posle npr. serijala o Dzejms Bondu gledate serijal Isus iz Nazareta!

Da pustiš nekog mma borca kao npr. Andersona Silvu (da ne preterujemo sa Brok Lesnarom) pojeo bi u isto vreme današnje boksere i to oba koji su u ringu. Ne mislim na to da koristi noge i hvatove...nego (što bi rekao Apolo Krid Rokiju) na "eye of the tiger"...

Što se tiče mladog Dzonija...veliki potencijal koji se uspešno dokazuje!

RX-8

pre 12 godina

Sve klasične nameštaljke kao i svi "profi" mečevi kod nas. Isto kao i u kick boxu, imamo 50 nekih evropsko-svetsko-uviverzumskih šampiona a kad pokušaju da uđu u K1 umlate ih ko volove.
(Peđa, 24. decembar 2011 01:18)
Samo jos da mi poznavaoce objasnis komparaciju boksa i K1.Da,borilacki sportovi i nikakva slicnost.Boksiskljucivo ruke a K1?stavi boksera u ring sa MMA ili Ultimate borcem,pa naravno da su mu male sanse...kakav god da je mec bio namesten ili ne (u sta sumnjam) svaka cast na spektaklu.

Pop

pre 12 godina

Biti prvak evrope u bilo cemu je samo po sebi uspeh i tu nema mesta polemici. Ipak, tesko se ova borba moze nazvati spektaklom. Na listi najboljih svetskih boksera u ovoj kategoriji Nenad Borovcanin je 134 a Lars Buholc 215. Ako se pogleda ista lista mozemo videti da se Marko Huk, covek s ovih prostora, nalazi na 3 mestu iste liste a da je 5 godina mladji od Borovcanina. Ocigledno je da Borovcanin nije boksovao protiv vrhunskih boraca jer sa 29 pobeda mi morao biti blize vrhu liste. Mnogo su vece sanse Nikole Stevanovica koji je 1987 godiste a nalazi se na 41 mestu.
http://boxrec.com/ratings.php?sex=M&division=Cruiserweight&pageID=6

Nikolazr

pre 12 godina

Borovcanin je kao sto svi znamo prvak Evrope i do god on ima taj pojas on je najbolji bokser u wba kategoriji u Evropi tako da vam komentari o namestanju i losem boksu nisu na mestu. Odboksovao je onoliko koliko je dovoljno da se pojas zadrzi. SVAKA CAST,POKAZAO SI MI KAKO JE TO NAVIJATI ZA NEKOG U BOKSU

Laik

pre 12 godina

Strasno mi je drago sto je dobio onog izlozenog Nemca,sto glumi Alija ringu i Borovcanin ga jeste posteno dobio u svakoj rundi,i stvarno Nemac maltene nije zadao nijedan udarac u poslednjoj rundi,al mislim da je ipak bilo prerano za prekidanje meca.Kapiram da bi Nemca mogao da spase samo neki ekstremni nokaut,za sta najverovatnije nije imao snage,al opet...ovako ostaje utisak da nije bas na "najfer" moguci nacin okoncan mec.Onako laicki,naravno.

Silt

pre 12 godina

ovi likovi boksuju kao da treniraju 2 puta nedeljno...nemac nije nokautiran nego vise nije ima snage da drzi gard a nas lik nije imao snage da udari...
ja sam razocaran,gledao sam kvalitetnije borbe u mom skolskom dvoristu izmedju sedmaka

Francuz

pre 12 godina

Svaka cast i Nesi i tvb92 !
Moram da kazem da ko se razumeu boks video
Je jako los boks sa obe strane, daleko od sampionske klase!
Primetio sam isto da sudija u ringu nije bas bio normalan, malo se cudno ponasao
VELIKA POHVALA BOROVCANINU NA ODLICNOM MARKETINGU jedino to je na vrhunskom nivou !!!!!!

Marko

pre 12 godina

Nemac je delovao neozbiljno,ali je u par momenata pokazao da je opasan u stvari.
Nenad je odradio sjajan posao,i kao sto je sam rekao malo je rizikovao zadnje dve runde al isplatilo se.

Svaka cast majstore!!!

pametnjaković mlađi

pre 12 godina

Браво мајсторе, а још више браво за В92 који враћа неправедно избачен спорт ца малих екрана! апазите кад буде сутра рејтинг на тзв. телевизијама и кад буду рекли како се у то време више гледале као неке бљузге од емисија.
ТООО МАЈСТОРИИИ!!!

da

pre 12 godina

Dok Srbin na dvoru viljuskom boc, a Svaba rukama!
Dzentlmenski ga izuo iz patofnica.
Svaka cast!
(Eleftheros, 24. decembar 2011 00:14)


Postedi nas komunistickih i seseljevskih parola o velikim Srbima sa zlatnim viljuskama, evo ih dezurni Srbi koji boks mec dozivljavaju kao rat drzava

Peđa

pre 12 godina

Sve klasične nameštaljke kao i svi "profi" mečevi kod nas. Isto kao i u kick boxu, imamo 50 nekih evropsko-svetsko-uviverzumskih šampiona a kad pokušaju da uđu u K1 umlate ih ko volove.

атила

pre 12 godina

надам се да ово није гледала ангела меркел! ;) нанаде србине, свака част! срамота је да су медији слабо пропратили овај меч! није новак ђоковић једини србин, има их још, као што је ненад! још једном све честитке

Јован С. Илић

pre 12 godina

Браво за Ненада а хвала тв Б 92 која је директно преносила ова изванредан меч у којем је Ненад доминира у свих седам рунди да би у осмој приморао судију у рингу да од класичног нокаута спасе Немца Бухолца. Мислио сам, као што сам и прогнозирао, да ће га Ненад добити у петој рунди, кад је Немац и био начет, али опет се показало да су Немци упорни и издржљиви спортист, чак и на страховите ударце које је Ненад задао противнику у шесто, седмој и у та два минта осме рунде, када је Ненадов противник био разоружан, па је 0дличном судији у рингу остала једина могућност- да меч прекине. Браво за Б92 и ХВАЛА!

hanzo hasashi

pre 12 godina

Odličan meč, Borovčanin dominantan, švaba q.....t bez pokrića, ništa nije pokazao.

Svaka čast i za b92, konačno se neko smilovao da prenosi ovako nešto.

Još jednom: SVAKA ČAST MAJSTORE!!! NASTAVI DA DOMINIRAŠ!!!

Gerrard

pre 12 godina

Svaka cast nasem sampionu iskrivijo je od batina nemca koji je izgleda previse gledao Rokija Balbou pa je mislio da ce da izdrzi da ga umlacuje 12 rundi,sve najbolje u nastavku karijere i da osvojis i svetsku titulu.

handsinashes

pre 12 godina

Bravo Nenade.
Svi oni koji misle da je ovo večeras bilo lako, nemaju veze sa boksom. Čitam komentare po kojima je Nemac limitiran bokser. To što nije uspeo da skrati distancu je pre svega zbog Nenadove dobre taktike. Slažem se da u cruiser kategoriji ima mnogo boljih boraca od ovoga, ali ako je već došao da napada titulu i to u tudjoj areni u kojoj je šampion domaćin, od njega se pre svega, da bi pobedio, očekuje da dominira bar dve trećine meča (a ni to, recimo, nije bilo dovoljno Denisu Lebedevu koji je demolirao Marka Huka, pa ipak izgubio na poene). Dakle, pametan potez Borovčanina, podizanje na listi, dobar boks i mnogo rada koji predstoji da bi se sledeće godine možda napala titula (Huk ili Kanighem). Zaista bih voleo da Huk i Borovčanin boksuju negde neutralno, ali pošto su obojica dobri sa Zaurlendom, to će sigurno biti Nemačka. Eto prilike da se vidi ko je gde. Inače, svima vama koji ste sada prvi ili drugi put u životu gledali profi boks, pa očekujete nokaute i krv, predlažem da idete i gledate mma ili štagod, ovo je sport u kome, pored telesne snage, dominira tehnika i taktika. Takodje, ne razumem odakle takav animozitet prema Larsu... provocirao je ne bi li otvorio Nenada, nije mu uspelo, ali se sve vreme ponašao sportski. Još jednom, bravo Nenade! (Miloje je mogao opušteno da broji Nemcu i u sedmoj rundi).

vzivic

pre 12 godina

Bravo Nenade, odlican mec. Nemac nije dorasao ovom izazovu. Bravo i za B92 i hvala na prenosu. Uzivao sam kao nekada davno, kada sam kao mali gledao sa roditeljima meceve brace Kacar, a sada moja cerka gleda samnom. Nadam se da ce ovakvih prenosa biti jos i da je ovo pocetak vracanja boksa na male ekrane. Eto, veceras sam napustio proslavu nove godine pre vremena u firmi zbog prenosa!!!

Vladimir

pre 12 godina

Dajte neki link gde mogu da odgledam meč... Molim b92 da da reprizu meča, jer ima nas dosta koji nismo mogli da pratimo dikrentan prenos... Hvala!

darko

pre 12 godina

dragi moderatori sajta, ako citate ovo prenesite ovima sto uredjuju program da bi bilo lepo da prenose i sledece borbe nasih boksera i cestitam televiziji B92 na profesionalno odradjenom prenosu!!!!!!!

malo malo pa novinari

pre 12 godina

Konacno nesto sto nije obojeno crveno belim i crno belim , i nije zvezdin prelazni rok i partizanova demokratija u upravi... ne razumem se nesto u box poslednji mecevi koje sam gledao su jos luisovi i holifildovi, iskreno me i ne zanima preterano, ali konacno da se neki spektakl u pojedinacnom ne toliko popularnom sportu(jer i novak mi izlazi iz mleka)na medijima dodje u prvi plan ,u svakom slucaju cestitke na odbrani titule i na organizaciji! bravo!

Ivan

pre 12 godina

Upravo sam dosao sa meca gde sam sa uzivanjem gledao kako nas Veliki Nenad gazi malog nemca!!! Bravo Nenade majstore, Loznica i Srbija su uz tebe

Savo

pre 12 godina

Pokvarise onako dobar uvodni film! Tuzna strana boksa! Svaka cast momku, i ovo stvarno mislim, ali bez i malo malicioznosti ovo je tuzno nazvati boksom, to ustvari vazi na planetarnom nivou, sem u velter kategoriji sa Pakjao-om.

EvoOvako

pre 12 godina

Šampionu svaka čast i nadam se da će se ubuduće malo više posvetiti pažnje uspesima srpskih sportistima u borilačkim sportovima. Nedavno je bilo prvenstvo sveta u brazilskoj điu đici u Beogradu. I pored osvojenih medalja naših sportista skoro da ni jedan medij nije objavio reportažu sa tog takmičenja. Imamo zaista jake borce. Samo napred!

Peđa

pre 12 godina

Sve klasične nameštaljke kao i svi "profi" mečevi kod nas. Isto kao i u kick boxu, imamo 50 nekih evropsko-svetsko-uviverzumskih šampiona a kad pokušaju da uđu u K1 umlate ih ko volove.

EvoOvako

pre 12 godina

Šampionu svaka čast i nadam se da će se ubuduće malo više posvetiti pažnje uspesima srpskih sportistima u borilačkim sportovima. Nedavno je bilo prvenstvo sveta u brazilskoj điu đici u Beogradu. I pored osvojenih medalja naših sportista skoro da ni jedan medij nije objavio reportažu sa tog takmičenja. Imamo zaista jake borce. Samo napred!

pametnjaković mlađi

pre 12 godina

Браво мајсторе, а још више браво за В92 који враћа неправедно избачен спорт ца малих екрана! апазите кад буде сутра рејтинг на тзв. телевизијама и кад буду рекли како се у то време више гледале као неке бљузге од емисија.
ТООО МАЈСТОРИИИ!!!

da

pre 12 godina

Dok Srbin na dvoru viljuskom boc, a Svaba rukama!
Dzentlmenski ga izuo iz patofnica.
Svaka cast!
(Eleftheros, 24. decembar 2011 00:14)


Postedi nas komunistickih i seseljevskih parola o velikim Srbima sa zlatnim viljuskama, evo ih dezurni Srbi koji boks mec dozivljavaju kao rat drzava

handsinashes

pre 12 godina

Bravo Nenade.
Svi oni koji misle da je ovo večeras bilo lako, nemaju veze sa boksom. Čitam komentare po kojima je Nemac limitiran bokser. To što nije uspeo da skrati distancu je pre svega zbog Nenadove dobre taktike. Slažem se da u cruiser kategoriji ima mnogo boljih boraca od ovoga, ali ako je već došao da napada titulu i to u tudjoj areni u kojoj je šampion domaćin, od njega se pre svega, da bi pobedio, očekuje da dominira bar dve trećine meča (a ni to, recimo, nije bilo dovoljno Denisu Lebedevu koji je demolirao Marka Huka, pa ipak izgubio na poene). Dakle, pametan potez Borovčanina, podizanje na listi, dobar boks i mnogo rada koji predstoji da bi se sledeće godine možda napala titula (Huk ili Kanighem). Zaista bih voleo da Huk i Borovčanin boksuju negde neutralno, ali pošto su obojica dobri sa Zaurlendom, to će sigurno biti Nemačka. Eto prilike da se vidi ko je gde. Inače, svima vama koji ste sada prvi ili drugi put u životu gledali profi boks, pa očekujete nokaute i krv, predlažem da idete i gledate mma ili štagod, ovo je sport u kome, pored telesne snage, dominira tehnika i taktika. Takodje, ne razumem odakle takav animozitet prema Larsu... provocirao je ne bi li otvorio Nenada, nije mu uspelo, ali se sve vreme ponašao sportski. Još jednom, bravo Nenade! (Miloje je mogao opušteno da broji Nemcu i u sedmoj rundi).

Ivan

pre 12 godina

Upravo sam dosao sa meca gde sam sa uzivanjem gledao kako nas Veliki Nenad gazi malog nemca!!! Bravo Nenade majstore, Loznica i Srbija su uz tebe

Јован С. Илић

pre 12 godina

Браво за Ненада а хвала тв Б 92 која је директно преносила ова изванредан меч у којем је Ненад доминира у свих седам рунди да би у осмој приморао судију у рингу да од класичног нокаута спасе Немца Бухолца. Мислио сам, као што сам и прогнозирао, да ће га Ненад добити у петој рунди, кад је Немац и био начет, али опет се показало да су Немци упорни и издржљиви спортист, чак и на страховите ударце које је Ненад задао противнику у шесто, седмој и у та два минта осме рунде, када је Ненадов противник био разоружан, па је 0дличном судији у рингу остала једина могућност- да меч прекине. Браво за Б92 и ХВАЛА!

Vladimir

pre 12 godina

Dajte neki link gde mogu da odgledam meč... Molim b92 da da reprizu meča, jer ima nas dosta koji nismo mogli da pratimo dikrentan prenos... Hvala!

darko

pre 12 godina

dragi moderatori sajta, ako citate ovo prenesite ovima sto uredjuju program da bi bilo lepo da prenose i sledece borbe nasih boksera i cestitam televiziji B92 na profesionalno odradjenom prenosu!!!!!!!

malo malo pa novinari

pre 12 godina

Konacno nesto sto nije obojeno crveno belim i crno belim , i nije zvezdin prelazni rok i partizanova demokratija u upravi... ne razumem se nesto u box poslednji mecevi koje sam gledao su jos luisovi i holifildovi, iskreno me i ne zanima preterano, ali konacno da se neki spektakl u pojedinacnom ne toliko popularnom sportu(jer i novak mi izlazi iz mleka)na medijima dodje u prvi plan ,u svakom slucaju cestitke na odbrani titule i na organizaciji! bravo!

Savo

pre 12 godina

Pokvarise onako dobar uvodni film! Tuzna strana boksa! Svaka cast momku, i ovo stvarno mislim, ali bez i malo malicioznosti ovo je tuzno nazvati boksom, to ustvari vazi na planetarnom nivou, sem u velter kategoriji sa Pakjao-om.

атила

pre 12 godina

надам се да ово није гледала ангела меркел! ;) нанаде србине, свака част! срамота је да су медији слабо пропратили овај меч! није новак ђоковић једини србин, има их још, као што је ненад! још једном све честитке

Nikolazr

pre 12 godina

Borovcanin je kao sto svi znamo prvak Evrope i do god on ima taj pojas on je najbolji bokser u wba kategoriji u Evropi tako da vam komentari o namestanju i losem boksu nisu na mestu. Odboksovao je onoliko koliko je dovoljno da se pojas zadrzi. SVAKA CAST,POKAZAO SI MI KAKO JE TO NAVIJATI ZA NEKOG U BOKSU

Gerrard

pre 12 godina

Svaka cast nasem sampionu iskrivijo je od batina nemca koji je izgleda previse gledao Rokija Balbou pa je mislio da ce da izdrzi da ga umlacuje 12 rundi,sve najbolje u nastavku karijere i da osvojis i svetsku titulu.

hanzo hasashi

pre 12 godina

Odličan meč, Borovčanin dominantan, švaba q.....t bez pokrića, ništa nije pokazao.

Svaka čast i za b92, konačno se neko smilovao da prenosi ovako nešto.

Još jednom: SVAKA ČAST MAJSTORE!!! NASTAVI DA DOMINIRAŠ!!!

vzivic

pre 12 godina

Bravo Nenade, odlican mec. Nemac nije dorasao ovom izazovu. Bravo i za B92 i hvala na prenosu. Uzivao sam kao nekada davno, kada sam kao mali gledao sa roditeljima meceve brace Kacar, a sada moja cerka gleda samnom. Nadam se da ce ovakvih prenosa biti jos i da je ovo pocetak vracanja boksa na male ekrane. Eto, veceras sam napustio proslavu nove godine pre vremena u firmi zbog prenosa!!!

Silt

pre 12 godina

ovi likovi boksuju kao da treniraju 2 puta nedeljno...nemac nije nokautiran nego vise nije ima snage da drzi gard a nas lik nije imao snage da udari...
ja sam razocaran,gledao sam kvalitetnije borbe u mom skolskom dvoristu izmedju sedmaka

RX-8

pre 12 godina

Sve klasične nameštaljke kao i svi "profi" mečevi kod nas. Isto kao i u kick boxu, imamo 50 nekih evropsko-svetsko-uviverzumskih šampiona a kad pokušaju da uđu u K1 umlate ih ko volove.
(Peđa, 24. decembar 2011 01:18)
Samo jos da mi poznavaoce objasnis komparaciju boksa i K1.Da,borilacki sportovi i nikakva slicnost.Boksiskljucivo ruke a K1?stavi boksera u ring sa MMA ili Ultimate borcem,pa naravno da su mu male sanse...kakav god da je mec bio namesten ili ne (u sta sumnjam) svaka cast na spektaklu.

Pop

pre 12 godina

Biti prvak evrope u bilo cemu je samo po sebi uspeh i tu nema mesta polemici. Ipak, tesko se ova borba moze nazvati spektaklom. Na listi najboljih svetskih boksera u ovoj kategoriji Nenad Borovcanin je 134 a Lars Buholc 215. Ako se pogleda ista lista mozemo videti da se Marko Huk, covek s ovih prostora, nalazi na 3 mestu iste liste a da je 5 godina mladji od Borovcanina. Ocigledno je da Borovcanin nije boksovao protiv vrhunskih boraca jer sa 29 pobeda mi morao biti blize vrhu liste. Mnogo su vece sanse Nikole Stevanovica koji je 1987 godiste a nalazi se na 41 mestu.
http://boxrec.com/ratings.php?sex=M&division=Cruiserweight&pageID=6

LFC

pre 12 godina

Hahha al ove odma se javljaju vrsni poznavaoci boksa kojima je jedini boks koji su gledali u zivotu bio onaj u filmu Roki pa sad ako gledaju mec i ako u tom mecu bokser ne pretrci maraton i ne primi zilion udaraca onda je to namesteno onda to nije videlo boksa,jest da boks nije ono sto je bio al prvo pogledajte neki mec pa onda komentarisite svi vi internet strucnjaci.

Marko

pre 12 godina

Nemac je delovao neozbiljno,ali je u par momenata pokazao da je opasan u stvari.
Nenad je odradio sjajan posao,i kao sto je sam rekao malo je rizikovao zadnje dve runde al isplatilo se.

Svaka cast majstore!!!

Francuz

pre 12 godina

Svaka cast i Nesi i tvb92 !
Moram da kazem da ko se razumeu boks video
Je jako los boks sa obe strane, daleko od sampionske klase!
Primetio sam isto da sudija u ringu nije bas bio normalan, malo se cudno ponasao
VELIKA POHVALA BOROVCANINU NA ODLICNOM MARKETINGU jedino to je na vrhunskom nivou !!!!!!

Laik

pre 12 godina

Strasno mi je drago sto je dobio onog izlozenog Nemca,sto glumi Alija ringu i Borovcanin ga jeste posteno dobio u svakoj rundi,i stvarno Nemac maltene nije zadao nijedan udarac u poslednjoj rundi,al mislim da je ipak bilo prerano za prekidanje meca.Kapiram da bi Nemca mogao da spase samo neki ekstremni nokaut,za sta najverovatnije nije imao snage,al opet...ovako ostaje utisak da nije bas na "najfer" moguci nacin okoncan mec.Onako laicki,naravno.

petarV

pre 12 godina

POP e...sve si tačno rekao...i ono što sam mislio i da otkucam.
Ipak,moram da kažem...bez ikakve uvrede...da je ovaj meč sinoć a čak,i mečevi poznatijih boraca kao braća Kličko,Artur a pogotovo Dejvid Hej i Valujev su u poređenju sa mečevima 90ih (Roj Dzons,Princ Nasim,Luis,Tajson,De la Hoja) ....a da ih ne poredimo npr sa trilerom u Maninli (ALI-Frjzer)...kao da posle npr. serijala o Dzejms Bondu gledate serijal Isus iz Nazareta!

Da pustiš nekog mma borca kao npr. Andersona Silvu (da ne preterujemo sa Brok Lesnarom) pojeo bi u isto vreme današnje boksere i to oba koji su u ringu. Ne mislim na to da koristi noge i hvatove...nego (što bi rekao Apolo Krid Rokiju) na "eye of the tiger"...

Što se tiče mladog Dzonija...veliki potencijal koji se uspešno dokazuje!

petarV

pre 12 godina

NESO...hahaha...dobro si spomenuo sudiju...kažem ja ženi sinoć...gledaj sudiju,pa on igra kap Majkl Dzekson!!!
Sve nesto mlatara rukama kao stidljiva devojčica koja cupka uz muziku...
A kada ide unazad,nogama radi,kao Majkl Dzekson moon walk...
da ne spominjem razdvajanje u ringu.

Svaka čast i našem bokseru i želji B92 da povrati slavu našeg boksa (nemac je totalno razočarenje...a onda je još veće razočarenje što nije nokautiran zbog manjka snage i kondicije).

Niko

pre 12 godina

Organizacija je bila slaba,moglo je ovo mnogo bolje... Nenade svaka cast, ali sledeci put boksuj sa nekim vrednim titule. Cini mi se da bih ovog ja mogao da dobijem koji nemam veze sa boxom...

Jero

pre 12 godina

Dobar je Nenad, bolji nego sto sam mislio, gledao sam neke njegove borbe i pre, ali sada je sazreo.Sad, pitanje je svetski vrh, mislim da nije dorastao jos za taj poduhvat, Marko Huk je (nazalost) trenutno bolji po meni, nadam se da gresim...

stanko katic

pre 12 godina

gledao sam juce uzivo mec. Zao mi je samo sto nije sudija pustio jos jednu rundu, bio bi klasican nokaut. Mnogo zanimljivije su bile pred borbe, pogotovo mec izmedju Vidakovica i nekog Madjara, razbio ga Vidakovic. Madjar pao ko letva, pokosen!!!

Bello

pre 12 godina

takticki zrela i dobra borba Borovcanina,mada je nemac "sumnjivih kvaliteta"...Mislim da je nas borac prevazisao nasu sredinu i da je vreme da ode preko kako bi iskoristio svoj potencijal do maksimuma...zveda veceri je svakako lik iz publike koji je sve vreme vikao "ubi ga,udari ga u glavu" :D

Miloš

pre 12 godina

Sinoć sam bio na ovom događaju. Organizacija je bila katastrofa (verovatno ispod nivo organizacije i seoskih događaja. Kvalitet boksa je bio ispod proseka.
Ipak moram da pohvalim našeg boksera Borovčanina na ozbiljnom pristupu i kvalitetu koji je pokazao tokom čitavog meča. Mislim da mora da nastavi sa još kvalitetnijim treninzima kako bi dostigao vrhunski evropski i svetski nivo.

micko

pre 12 godina

Gledao sam Borovcanina na stadionu Shalke,kad je boxovao uvodnu Klicku.Secam se da je tada ceo stadion aplaudirao kad je pobedio Ociengu,a kad se ogrnuo rpskom zastavom srce mi je bilo puno.Sad nisam stigao u NS,ali sam gledao mec na B92.On je svetska klasa,a svi u kaficu su bili odusevljeni,stvarno gospodin i nesvakidasnji covek.Bravo

Zeljko

pre 12 godina

Bravo za Borovcanina,bravo organizatorima.Odavno nisa bio na boljem bokserskom spektaklu,a borbe su bile vrhunske.Svaka cast sampione,samo napred do vrha

Mirko

pre 12 godina

Gledao sam na B92 mec,svaka cast i vama i Borovcaninu.Ovo je stvarno kao na vasoj reklami za navedeni mec "KAO NEKADA BOKS NA TV...".Uzivali smo svi u kaficu koji smo gledali mec.Borovcanin je stvarno klasa i pametan bokser,cestitam mu od sveg srca.Nadam se da ce biti repriza,ali i da ce biti jos njegovih meceva na tv?

ne razumem

pre 12 godina

Da li moze neko da mi objasni kako to da 150 i 200 i neki bokser na svetu boksuju za titulu prvaka Evrope? Meni lici na neku prevaru kao oni prvaci sveta u kik boksu i karateu 90-ih.

Cile

pre 12 godina

Nenad Borovcanin je 9.bokser na svetu,to se vidi na zvanicnoj web adresi WBO verzije: www.wbo-int.com
Svaka cast momku na prikazanom umecu u ringu,zaista je svetksa klasa i hvala mu sto ponovo vraca publiku u hale.Bio sam u Spensu,niko nije ostao ravnodusan,zaista ovacije s tribina.Samo napred

opet ne razumem

pre 12 godina

@Cile Kako 9-i kada par komentara ispod ima link gde je 100-i u svetu? Pa i da je stvarno 9-i otkud on da boksuje za prvaka a ne neko od 1-8? Ipak je ovo ista prica kao karate i kik-boks. 100 federacija, 1000 prvaka svega i svacega. Tuzno je da se ovo desava u olimpijskom sportu.

da

pre 12 godina

Dok Srbin na dvoru viljuskom boc, a Svaba rukama!
Dzentlmenski ga izuo iz patofnica.
Svaka cast!
(Eleftheros, 24. decembar 2011 00:14)


Postedi nas komunistickih i seseljevskih parola o velikim Srbima sa zlatnim viljuskama, evo ih dezurni Srbi koji boks mec dozivljavaju kao rat drzava

Peđa

pre 12 godina

Sve klasične nameštaljke kao i svi "profi" mečevi kod nas. Isto kao i u kick boxu, imamo 50 nekih evropsko-svetsko-uviverzumskih šampiona a kad pokušaju da uđu u K1 umlate ih ko volove.

Savo

pre 12 godina

Pokvarise onako dobar uvodni film! Tuzna strana boksa! Svaka cast momku, i ovo stvarno mislim, ali bez i malo malicioznosti ovo je tuzno nazvati boksom, to ustvari vazi na planetarnom nivou, sem u velter kategoriji sa Pakjao-om.

Ivan

pre 12 godina

Upravo sam dosao sa meca gde sam sa uzivanjem gledao kako nas Veliki Nenad gazi malog nemca!!! Bravo Nenade majstore, Loznica i Srbija su uz tebe

Silt

pre 12 godina

ovi likovi boksuju kao da treniraju 2 puta nedeljno...nemac nije nokautiran nego vise nije ima snage da drzi gard a nas lik nije imao snage da udari...
ja sam razocaran,gledao sam kvalitetnije borbe u mom skolskom dvoristu izmedju sedmaka

атила

pre 12 godina

надам се да ово није гледала ангела меркел! ;) нанаде србине, свака част! срамота је да су медији слабо пропратили овај меч! није новак ђоковић једини србин, има их још, као што је ненад! још једном све честитке

handsinashes

pre 12 godina

Bravo Nenade.
Svi oni koji misle da je ovo večeras bilo lako, nemaju veze sa boksom. Čitam komentare po kojima je Nemac limitiran bokser. To što nije uspeo da skrati distancu je pre svega zbog Nenadove dobre taktike. Slažem se da u cruiser kategoriji ima mnogo boljih boraca od ovoga, ali ako je već došao da napada titulu i to u tudjoj areni u kojoj je šampion domaćin, od njega se pre svega, da bi pobedio, očekuje da dominira bar dve trećine meča (a ni to, recimo, nije bilo dovoljno Denisu Lebedevu koji je demolirao Marka Huka, pa ipak izgubio na poene). Dakle, pametan potez Borovčanina, podizanje na listi, dobar boks i mnogo rada koji predstoji da bi se sledeće godine možda napala titula (Huk ili Kanighem). Zaista bih voleo da Huk i Borovčanin boksuju negde neutralno, ali pošto su obojica dobri sa Zaurlendom, to će sigurno biti Nemačka. Eto prilike da se vidi ko je gde. Inače, svima vama koji ste sada prvi ili drugi put u životu gledali profi boks, pa očekujete nokaute i krv, predlažem da idete i gledate mma ili štagod, ovo je sport u kome, pored telesne snage, dominira tehnika i taktika. Takodje, ne razumem odakle takav animozitet prema Larsu... provocirao je ne bi li otvorio Nenada, nije mu uspelo, ali se sve vreme ponašao sportski. Još jednom, bravo Nenade! (Miloje je mogao opušteno da broji Nemcu i u sedmoj rundi).

RX-8

pre 12 godina

Sve klasične nameštaljke kao i svi "profi" mečevi kod nas. Isto kao i u kick boxu, imamo 50 nekih evropsko-svetsko-uviverzumskih šampiona a kad pokušaju da uđu u K1 umlate ih ko volove.
(Peđa, 24. decembar 2011 01:18)
Samo jos da mi poznavaoce objasnis komparaciju boksa i K1.Da,borilacki sportovi i nikakva slicnost.Boksiskljucivo ruke a K1?stavi boksera u ring sa MMA ili Ultimate borcem,pa naravno da su mu male sanse...kakav god da je mec bio namesten ili ne (u sta sumnjam) svaka cast na spektaklu.

Pop

pre 12 godina

Biti prvak evrope u bilo cemu je samo po sebi uspeh i tu nema mesta polemici. Ipak, tesko se ova borba moze nazvati spektaklom. Na listi najboljih svetskih boksera u ovoj kategoriji Nenad Borovcanin je 134 a Lars Buholc 215. Ako se pogleda ista lista mozemo videti da se Marko Huk, covek s ovih prostora, nalazi na 3 mestu iste liste a da je 5 godina mladji od Borovcanina. Ocigledno je da Borovcanin nije boksovao protiv vrhunskih boraca jer sa 29 pobeda mi morao biti blize vrhu liste. Mnogo su vece sanse Nikole Stevanovica koji je 1987 godiste a nalazi se na 41 mestu.
http://boxrec.com/ratings.php?sex=M&division=Cruiserweight&pageID=6

hanzo hasashi

pre 12 godina

Odličan meč, Borovčanin dominantan, švaba q.....t bez pokrića, ništa nije pokazao.

Svaka čast i za b92, konačno se neko smilovao da prenosi ovako nešto.

Još jednom: SVAKA ČAST MAJSTORE!!! NASTAVI DA DOMINIRAŠ!!!

pametnjaković mlađi

pre 12 godina

Браво мајсторе, а још више браво за В92 који враћа неправедно избачен спорт ца малих екрана! апазите кад буде сутра рејтинг на тзв. телевизијама и кад буду рекли како се у то време више гледале као неке бљузге од емисија.
ТООО МАЈСТОРИИИ!!!

Francuz

pre 12 godina

Svaka cast i Nesi i tvb92 !
Moram da kazem da ko se razumeu boks video
Je jako los boks sa obe strane, daleko od sampionske klase!
Primetio sam isto da sudija u ringu nije bas bio normalan, malo se cudno ponasao
VELIKA POHVALA BOROVCANINU NA ODLICNOM MARKETINGU jedino to je na vrhunskom nivou !!!!!!

Nikolazr

pre 12 godina

Borovcanin je kao sto svi znamo prvak Evrope i do god on ima taj pojas on je najbolji bokser u wba kategoriji u Evropi tako da vam komentari o namestanju i losem boksu nisu na mestu. Odboksovao je onoliko koliko je dovoljno da se pojas zadrzi. SVAKA CAST,POKAZAO SI MI KAKO JE TO NAVIJATI ZA NEKOG U BOKSU

Niko

pre 12 godina

Organizacija je bila slaba,moglo je ovo mnogo bolje... Nenade svaka cast, ali sledeci put boksuj sa nekim vrednim titule. Cini mi se da bih ovog ja mogao da dobijem koji nemam veze sa boxom...

EvoOvako

pre 12 godina

Šampionu svaka čast i nadam se da će se ubuduće malo više posvetiti pažnje uspesima srpskih sportistima u borilačkim sportovima. Nedavno je bilo prvenstvo sveta u brazilskoj điu đici u Beogradu. I pored osvojenih medalja naših sportista skoro da ni jedan medij nije objavio reportažu sa tog takmičenja. Imamo zaista jake borce. Samo napred!

LFC

pre 12 godina

Hahha al ove odma se javljaju vrsni poznavaoci boksa kojima je jedini boks koji su gledali u zivotu bio onaj u filmu Roki pa sad ako gledaju mec i ako u tom mecu bokser ne pretrci maraton i ne primi zilion udaraca onda je to namesteno onda to nije videlo boksa,jest da boks nije ono sto je bio al prvo pogledajte neki mec pa onda komentarisite svi vi internet strucnjaci.

malo malo pa novinari

pre 12 godina

Konacno nesto sto nije obojeno crveno belim i crno belim , i nije zvezdin prelazni rok i partizanova demokratija u upravi... ne razumem se nesto u box poslednji mecevi koje sam gledao su jos luisovi i holifildovi, iskreno me i ne zanima preterano, ali konacno da se neki spektakl u pojedinacnom ne toliko popularnom sportu(jer i novak mi izlazi iz mleka)na medijima dodje u prvi plan ,u svakom slucaju cestitke na odbrani titule i na organizaciji! bravo!

Јован С. Илић

pre 12 godina

Браво за Ненада а хвала тв Б 92 која је директно преносила ова изванредан меч у којем је Ненад доминира у свих седам рунди да би у осмој приморао судију у рингу да од класичног нокаута спасе Немца Бухолца. Мислио сам, као што сам и прогнозирао, да ће га Ненад добити у петој рунди, кад је Немац и био начет, али опет се показало да су Немци упорни и издржљиви спортист, чак и на страховите ударце које је Ненад задао противнику у шесто, седмој и у та два минта осме рунде, када је Ненадов противник био разоружан, па је 0дличном судији у рингу остала једина могућност- да меч прекине. Браво за Б92 и ХВАЛА!

Laik

pre 12 godina

Strasno mi je drago sto je dobio onog izlozenog Nemca,sto glumi Alija ringu i Borovcanin ga jeste posteno dobio u svakoj rundi,i stvarno Nemac maltene nije zadao nijedan udarac u poslednjoj rundi,al mislim da je ipak bilo prerano za prekidanje meca.Kapiram da bi Nemca mogao da spase samo neki ekstremni nokaut,za sta najverovatnije nije imao snage,al opet...ovako ostaje utisak da nije bas na "najfer" moguci nacin okoncan mec.Onako laicki,naravno.

petarV

pre 12 godina

POP e...sve si tačno rekao...i ono što sam mislio i da otkucam.
Ipak,moram da kažem...bez ikakve uvrede...da je ovaj meč sinoć a čak,i mečevi poznatijih boraca kao braća Kličko,Artur a pogotovo Dejvid Hej i Valujev su u poređenju sa mečevima 90ih (Roj Dzons,Princ Nasim,Luis,Tajson,De la Hoja) ....a da ih ne poredimo npr sa trilerom u Maninli (ALI-Frjzer)...kao da posle npr. serijala o Dzejms Bondu gledate serijal Isus iz Nazareta!

Da pustiš nekog mma borca kao npr. Andersona Silvu (da ne preterujemo sa Brok Lesnarom) pojeo bi u isto vreme današnje boksere i to oba koji su u ringu. Ne mislim na to da koristi noge i hvatove...nego (što bi rekao Apolo Krid Rokiju) na "eye of the tiger"...

Što se tiče mladog Dzonija...veliki potencijal koji se uspešno dokazuje!

petarV

pre 12 godina

NESO...hahaha...dobro si spomenuo sudiju...kažem ja ženi sinoć...gledaj sudiju,pa on igra kap Majkl Dzekson!!!
Sve nesto mlatara rukama kao stidljiva devojčica koja cupka uz muziku...
A kada ide unazad,nogama radi,kao Majkl Dzekson moon walk...
da ne spominjem razdvajanje u ringu.

Svaka čast i našem bokseru i želji B92 da povrati slavu našeg boksa (nemac je totalno razočarenje...a onda je još veće razočarenje što nije nokautiran zbog manjka snage i kondicije).

vzivic

pre 12 godina

Bravo Nenade, odlican mec. Nemac nije dorasao ovom izazovu. Bravo i za B92 i hvala na prenosu. Uzivao sam kao nekada davno, kada sam kao mali gledao sa roditeljima meceve brace Kacar, a sada moja cerka gleda samnom. Nadam se da ce ovakvih prenosa biti jos i da je ovo pocetak vracanja boksa na male ekrane. Eto, veceras sam napustio proslavu nove godine pre vremena u firmi zbog prenosa!!!

Gerrard

pre 12 godina

Svaka cast nasem sampionu iskrivijo je od batina nemca koji je izgleda previse gledao Rokija Balbou pa je mislio da ce da izdrzi da ga umlacuje 12 rundi,sve najbolje u nastavku karijere i da osvojis i svetsku titulu.

Vladimir

pre 12 godina

Dajte neki link gde mogu da odgledam meč... Molim b92 da da reprizu meča, jer ima nas dosta koji nismo mogli da pratimo dikrentan prenos... Hvala!

Miloš

pre 12 godina

Sinoć sam bio na ovom događaju. Organizacija je bila katastrofa (verovatno ispod nivo organizacije i seoskih događaja. Kvalitet boksa je bio ispod proseka.
Ipak moram da pohvalim našeg boksera Borovčanina na ozbiljnom pristupu i kvalitetu koji je pokazao tokom čitavog meča. Mislim da mora da nastavi sa još kvalitetnijim treninzima kako bi dostigao vrhunski evropski i svetski nivo.

ne razumem

pre 12 godina

Da li moze neko da mi objasni kako to da 150 i 200 i neki bokser na svetu boksuju za titulu prvaka Evrope? Meni lici na neku prevaru kao oni prvaci sveta u kik boksu i karateu 90-ih.

darko

pre 12 godina

dragi moderatori sajta, ako citate ovo prenesite ovima sto uredjuju program da bi bilo lepo da prenose i sledece borbe nasih boksera i cestitam televiziji B92 na profesionalno odradjenom prenosu!!!!!!!

stanko katic

pre 12 godina

gledao sam juce uzivo mec. Zao mi je samo sto nije sudija pustio jos jednu rundu, bio bi klasican nokaut. Mnogo zanimljivije su bile pred borbe, pogotovo mec izmedju Vidakovica i nekog Madjara, razbio ga Vidakovic. Madjar pao ko letva, pokosen!!!

Bello

pre 12 godina

takticki zrela i dobra borba Borovcanina,mada je nemac "sumnjivih kvaliteta"...Mislim da je nas borac prevazisao nasu sredinu i da je vreme da ode preko kako bi iskoristio svoj potencijal do maksimuma...zveda veceri je svakako lik iz publike koji je sve vreme vikao "ubi ga,udari ga u glavu" :D

micko

pre 12 godina

Gledao sam Borovcanina na stadionu Shalke,kad je boxovao uvodnu Klicku.Secam se da je tada ceo stadion aplaudirao kad je pobedio Ociengu,a kad se ogrnuo rpskom zastavom srce mi je bilo puno.Sad nisam stigao u NS,ali sam gledao mec na B92.On je svetska klasa,a svi u kaficu su bili odusevljeni,stvarno gospodin i nesvakidasnji covek.Bravo

Jero

pre 12 godina

Dobar je Nenad, bolji nego sto sam mislio, gledao sam neke njegove borbe i pre, ali sada je sazreo.Sad, pitanje je svetski vrh, mislim da nije dorastao jos za taj poduhvat, Marko Huk je (nazalost) trenutno bolji po meni, nadam se da gresim...

Marko

pre 12 godina

Nemac je delovao neozbiljno,ali je u par momenata pokazao da je opasan u stvari.
Nenad je odradio sjajan posao,i kao sto je sam rekao malo je rizikovao zadnje dve runde al isplatilo se.

Svaka cast majstore!!!

Zeljko

pre 12 godina

Bravo za Borovcanina,bravo organizatorima.Odavno nisa bio na boljem bokserskom spektaklu,a borbe su bile vrhunske.Svaka cast sampione,samo napred do vrha

Mirko

pre 12 godina

Gledao sam na B92 mec,svaka cast i vama i Borovcaninu.Ovo je stvarno kao na vasoj reklami za navedeni mec "KAO NEKADA BOKS NA TV...".Uzivali smo svi u kaficu koji smo gledali mec.Borovcanin je stvarno klasa i pametan bokser,cestitam mu od sveg srca.Nadam se da ce biti repriza,ali i da ce biti jos njegovih meceva na tv?

Cile

pre 12 godina

Nenad Borovcanin je 9.bokser na svetu,to se vidi na zvanicnoj web adresi WBO verzije: www.wbo-int.com
Svaka cast momku na prikazanom umecu u ringu,zaista je svetksa klasa i hvala mu sto ponovo vraca publiku u hale.Bio sam u Spensu,niko nije ostao ravnodusan,zaista ovacije s tribina.Samo napred

opet ne razumem

pre 12 godina

@Cile Kako 9-i kada par komentara ispod ima link gde je 100-i u svetu? Pa i da je stvarno 9-i otkud on da boksuje za prvaka a ne neko od 1-8? Ipak je ovo ista prica kao karate i kik-boks. 100 federacija, 1000 prvaka svega i svacega. Tuzno je da se ovo desava u olimpijskom sportu.