Sreda, 21.12.2011.

23:34

Golman tukao huligana, dobio crveni

Utakmica holandskog kupa izmedju Ajaksa i AZ Alkmara prekinuta je nakon što je golman gostiju Esteban udario huligana koji je ušao na teren.

Izvor: B92

Golman tukao huligana, dobio crveni IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

felsirana lopta

pre 12 godina

Ovo je Evropska unija? E hvala im nek se biju medjusobno, nedaj Boze da udjemo ikada. Daleko su oni iza nas, mi kada smo se ovako tukli proslo je 20 godina, kasne oni za nama mnogo.
UDRI BRUS LI BRATE MILI POCEPAJGI SVI, NEDAJ NIKO DA PREZIVI OD OVI OLOSI...
(Nes@, 22. decembar 2011 11:34)

Tako je,prevazisli smo mi ovo, mi odma noz i pistolj.Reci kolko su glupi ti iz E.U. Zasto tuci golmana na terenu kad mozes da upadnes u autobus reprezentacije?

Golman je samo uradio ono sto je morao, sudiju treba da bude sramota a svi vi sto se tesite da nismo najgori moram da vas razocaram.
Ovde se lepo vidi da igraci Ajaxa protestvuju kod sudije zbog iskljucenja protivnickog golmana, ne verujem da ce to ikad uraditi igraci vecitih, mozda zato sto su sportski nevaspitani ili mozda sto se plase kako ce reagovati rulja koja veze nema sa sportom.

journalist NL

pre 12 godina

Sve ce ovde ispasti kako treba, sta talasate. Ajaks ce biti kanjen. Sudija nece biti kaznjen jer je sankcionisao nesportsko ponasanje (sutiranje navijaca je svakako nesportsko ponasanje bez obzira na okolnosti koje su do toga dovele). Igracu ce biti ukunuta ili izrecena najblaza kazna jer je cinjenica da je pokusao da se odbrani (mada je dodao dva suta gratis). AZ ce biti kaznjen zbog samovoljnog napustanja terena za igru. Vinoovnik ce biti drasticno kaznjen i proteran sa stadiona, najverovatnije dozivotno. U ligama gde ne postoje "kavezi", ograde, bodljikave zice, strujni napon....ovakav izolovan slucaj se naprosto, po teoriji verovatnoce, nekada mora desiti. I mi, koji kada se igra derbi prilazimo stadionu kao da je bojno polje (falili su samo raketni bacaci na poslednjem) nasli da pametujemo. U sredjenoj zemlji svi ce odgovarati za ono sto su uradili. Zivi bili pa videli.

imas ljovisnu na pinku

pre 12 godina

(Hvala unaprd, 22. decembar 2011 11:45)

Koliko si se samo trudio da ispadnes nepismen! Osoba sa tolikim poznavanjim naseg jezika siguran sam da ne zna da ukljuci kompjuter tako da si se dzabe trudio da predstavis navijace Partizana u "najboljem" svetlu kad se iz aviona vidi za koga navijas.

Dusko

pre 12 godina

Zivim u Holandiji, danas cemo otvoriti stranicu za odbranu Estebana. Covek je heroj. Ovaj mali sto je uhapsen bio je pijan. Sindikat fudbalera je poslao pismo savezu vec sinoc da ovaj slucaj bude seponiran.

Pobesneli max

pre 12 godina

Znate li vi kakvu je traumu doziveo onaj huligancic. Pa, njega vise niko iz grupe nece shvatati ozbiljno...Ovo je bila javna blamaza na svetskom nivou:)))

iz KaPe Doma vraticu se ja... ne razumes ti to druze sudija

pre 12 godina

Neverovatno je koliko smo neobjektivni, neverovatno!

Kazna za ovo se zna, popio je crveni sa pravom. Pazite, na njegovom mestu ja bih isto reagovao i za to mu svaka cast, ali ocekivati da za to ne budem kaznjen bilo bi suludo.

Uporedi sa bilo cime, zamisli da vidis da neko tuce (tvoje?) dete na ulici. Pa ne bi dugo, to je sve sto znam... i znam da bi mene posle toga takodje kaznili i ne bi mi bilo zao.

Golamen je odradio muski, a i sankciju treba da podnese muski, kao i ostatak ekipe, a ne kao seka-perse - kuku lele zasto crveni.

Muski: zao mi marama crnih, al plac je plac, a mac je mac.

red devil 011

pre 12 godina

Velika greska sudije, ne samo sto je pomislio da za ovo treba da se daje karton, nego sto je trener kluba umesto njega morao da prekida utakmicu. Naravno "navijac" ce dobiti dozivotnu zabranu ulazenja na stadion i koji mesec iza resetaka. Ni golman nije nevinasce, jeste bio provociran ali je i krvnicki sutirao ovog lika koji je vec uveliko bio na zemlji i savladan od strane obezbedjenja/stjuarda, jedva su ga saigraci zadrzali. To se mozda zove samoodbrana u nekoj dzungli, ali u civilizovanom svetu tesko.

Hvala unaprd

pre 12 godina

Poštovani, svoj posao radite pošteno i objektivno. Da će danas biti nekog saopštenja iz našeg "najtrofejnijeg" kluba sa našegeg najvećeg stadiona. Voleo bih da nas "najsaoštenije" obavestite koliko je danas vraćeno duga i da le naš "najtrofejniji" klub dovo Mesija, uz Kasu i Luku eto nama najduplije najkrube. Uvek pišite naj, naj, naj. Dobro ste "odradili" ono sa glasanjem i pravoslavljem. Hvali vam samo Amfilohije da osveti vodicu.

Nes@

pre 12 godina

Ovo je Evropska unija? E hvala im nek se biju medjusobno, nedaj Boze da udjemo ikada. Daleko su oni iza nas, mi kada smo se ovako tukli proslo je 20 godina, kasne oni za nama mnogo.
UDRI BRUS LI BRATE MILI POCEPAJGI SVI, NEDAJ NIKO DA PREZIVI OD OVI OLOSI...

Milan

pre 12 godina

Ovako treba da prodje svaki magarac koji misli da stadion sluzi za sve i svasta osim za gledanje i navijanje.

A vi sto se pozivate na kojekakve FIFA pravilnike, budite tako fini i stalozeni kao sto ste sada, kada vas neki degenerik sutra bude palio bakljom.

zooo

pre 12 godina

Ocekujem da Golman bude kaznjen neigranjem do kraja sezone. A trener na 10 utakmica. Ajax novcano i 2 utakmice bez navijaca. Meni je trener AZ ispo najveci retard ovde. Sudija odlican, za 10.

Podrška

pre 12 godina

Isto bih i ja postupio,i da sam na mestu golmana i da sam na mestu trenera. Da li je golman trebao da pusti da ga huligan bije? Ako je do sada bilo pravilo da se u ovakvim slučajevima daje crveni karton napadnutim igračima, od strane publike, odmah ga ukinuti i dozvoliti im da se brane.

mail

pre 12 godina

Klasicni Srpski komentari. Fudbal se igra zbog publike. Tako da su Ameri prosto rasturili Indijanu, kada je bila slicna situacija, i batinanje sa gledaocima. Znaci, golman je morao da se odbrani, kao sto je uradio, ali ne i da napada. Znaci crveni je ispravan. S druge strane, registrovao bi 3:0, za AZ, da nije napustio teren. Ovako svima njima treba oduzeti po jedno 6 bodova. A mi kao veliki "pravoslavci" (kod nas je sve forma, nema sustine), smo ono za rokanje bejbi. Samo ne znam, kako nas svi iztamburase u zadnjih 20 godina, pored toliko heroja.

Ivan78

pre 12 godina

@stefi
Ne sportsko ponashanje golmana??Covek se branio i to je ne sportsko ponashanje...Logika na nivou...Shta je potebi vrsni poznavaoce pravila trebao da uradi?Da pobegne pretpostavljam ili da mirno prihvati batine...

aca_bg

pre 12 godina

Pravo na samoodbranu je univerzalno ljudsko pravo i nikakvi fudbalski propisi nisu iznad toga. Golman nicim nije prekoracio nuznu samoodbranu. Napadnut je pesnicama, odgovorio je na isti nacin. Domacin je duzan da obezbedi sigurnost svih na terenu a u ovom slucaju to nije ucinio. Voleo bih da mi neko od "sportskih" komentatora ovde kaze kako bi izgledala "sportska" reakcija golmana u ovom slucaju? Sta bi trebao da uradi? Da pusti da ga olos isprebija? Dali je neko od Vas primetio da je covek napadnut sa ledja? Sve i da je hteo da bezi, nije mogao...I kakve veze ima koji je bio rezultat u trenutku napada?

Joao

pre 12 godina

Sudija je veoma pogrešio. Bez obzira na to što je na njemu odluka, kaznio je pogrešan tim. Kada huligan napadne igrača protivničke ekipe, kaznu treba da snosi organizator. Golman je samo zadao dva udarca u samoodbrani. Šta je trebalo da uradi? Ovako je kažnjen gostujući tim koji pri vodjstvu Ajaksa mora da igra na gostujućem terenu sa igračem manje? Klasična sudijska glupost!
Izlazak sa terena nije dobro rešenje, ali je u ovom slučaju besmisleno igrati ovakvu utakmicu i prihvatiti kaznu koja samo ohrabruje upade u teren i napade na igrače gostujućih timova.
Holandski fudbalski savez treba da naloži odigravanje nastavka bez publike!

Vojislav

pre 12 godina

Pa posle upada huligana (inace ono na tribinama je cudo Bozije - ovi nasi dodjose kao nevesta imitacija) sudija je morao da prekine utakmicu. I da onda FSH odluci o kazni za Ajaks. Toga si svesni u Ajaksu pa su zato prijateljski nastrojeni. Ovako nedopustiva greska sudije koji nije zreo ni za kukuruz ligu. A ovde mora da se umesa i UEFA i da razmotri kaznu kako za Ajaks tako i za FSH. To su pravila.

Bari1991

pre 12 godina

Meni stvarno nije jasno sta se to dogadja sa sudijama???Pre par nedelja u Rumuniji a sada i ovo!Pa da li bi on stajao mirno i pustio huligana da ga bije ili bi se branio???Gde je Platini da edukuje sudije kako da reaguju u ovakvim situacijama(maximalno zastititi igrace) ili ga zanima samo da brani interese velikih kladionica???Bravo za golmana!

Kiza

pre 12 godina

Pitam se samo sta bi bilo da je krkan uletio i udario sudiju....Epilog bi bio katastrofalan za ajax...posto je i golman (bilo ciji) ucesnik utakmice, postupak bi trebalo da je isti...

zoran kg

pre 12 godina

Stidim se sto sam Srbin,idem odmah iz ove zemlje,ko zadnji ode nek ugasi svetlo,navijacu 250 godina robije odmah za ovakav incident.Cek,cek pa ovo nisu nasi klubovi igrali ovo su negde na zapadu desilo kako tamo da se to desi.Jer tamo su kuce od cokolade,prozori su od marmelade,tamo svako radi ono sta hoce...

Srbin hvala bogu

pre 12 godina

Jel to ta civilizovana Evropa koja nece da nas primi u uniju? A da se to desilo negde na Balkanu, mogu samo da zamislim reakcije.

DRAŽA KG

pre 12 godina

Ovog golmana u našu reprezentaciju pod hitno!Ovako se brane klupske boje a zamislite šta bi uradio ovom navijaču da je bila reprezentacija u pitanju?!Podrška ,iako je tuča zadnje rešenje ,ali šta će čovek kad je morao da se brani,svaka čast i treneru i on u reprezentaciju i koliko para traži-da mu se da!!!!

Patuljasti snaucer

pre 12 godina

Neverovatna odluka sudije. Pa, onom nesretniku na mecu Seltik - Milan, koji je dotakao onog ocajnog glumca Didu, dozivotno je zabranjen ulazak na Seltik park. Ovde se golman branio i pritom, kada je sutirao huligana, nije gadjao glavu, sto bi vecina uradila, nego ga je udarao po nogama i dupetu.

Arci Cion

pre 12 godina

Visoko tirazne sportske holandske novine "Van fersporten" predlazu,posle uvida u video snimak dogadjaja,da sudiju hitno treba poslati da sudi "Van Eulex" ligu.To bi kazu,bio jos jedan ,pravi, primer deljenja pravde onima koji se tako gnusno brane,te da bi to bila i konacna lekcija i primer deljenja pravde na najvisem evropskom nivou.
O tome da postoji inicijativa da se golman posalje u Hag,jos se nece pregovarati,jer je tamosnji tim pretrpan odbrambenim igracima,pa bi se drustva za ljucka sportska prava pobunila zbog ne fer konkurencije.

mirko

pre 12 godina

Svaka cast golmanu Alkmara,postupio je jedino kako je morao,ispravno!Ali kako je ispao faca zauzimajuci gard za ovog iz obezbedjenja,bas se nameracio da nekog opauci:-)Sudija je skroz prolupao sto ga je iskljucio..,respect za Estebana!

marko_bgd

pre 12 godina

mogao je ovaj navijac i noz da ima kod sebe..i sta je trebalo golman,da ga pusti da ga udari ili povredi?dobro je postupio golman...kada vec obezbedjenje nije stiglo na vreme,on ga je oborio dole na zemlju i ishutirao...sad jos ispade da navijaci mogu da uticu na tok utakmice tako sto ce utrcati na teren i napasti protivnickog igraca,a ovaj ako se bude branio dobice crveni karton..hahha...bezmisleno!

Justice

pre 12 godina

Ne ovo nije istina, ovo je Holandija, srce EU, tamo nema huligana, ili se bar oni kod nas ne spominju. To je mirna EU bez ikakvih problema.

Aleksandar

pre 12 godina

Dobio je ispravno crveni karton. Nesportski se ponašao. On je profesionalni fudbaler,a ne boxer. Pokazao je nepoštovanje zakona u fudbalu. Ajde sad svaki put kad neki igrač bude izvredjan ili pogodjen nečim sa tribina(sto sb i desava) uleti u publiku i krene fizički da se obračuna. Eto vam čist primer Suarez. Opsovao je Evru na rasnoj osnovi,dobio kaznu od 8 meča zabrane igranja,i novčano. Samo što ga je opsovao! Pa sad uporedite! Da li je golman ovde zaslužio isključenje.

stefi

pre 12 godina

citam komentare i divim se strucniim poznavaocima ovog sporta. ukoliko nekog stvarno zanima nesto o sudjenju imate na fifa.com u pdf formatu da preuzmete sta god hocete. najblaze receno,nesportsko ponasanje golmana je i te kako za crveni,cenim da ce dobiti jos bar nekoliko utakmica zabrane. jos sramnija je odluka trenera AZ,a s obzirom da se radi o Holandiji,ovo napustanje utakmice izgleda neverovatno,kao u dzumbus ligi.

da

pre 12 godina

Svaka cast treneru, i golmanu sto se branio, ko zna, mogao je da bude neki ludak sa nozem, pa da prodje kao Monika Seles... Onda bi bilo zasto se nije branio. Bila bi fora da je bio Remi u dresu Ajaxa, samo on ne bi napao golmana, bio bi baja kad bi uradio to, ko razume shvatice

cipi

pre 12 godina

Pa ovo bi znacilo da na sledecem derbiju, u Srbiji recimo, zvezda plati coveka da uleti u teren i udari Stojkovica, obracun, i eto igraca vise, Stojke pocrveni! Glupost, sudija je trebao da prekine mec zbog nesigurnosti igraca na terenu.

milan

pre 12 godina

Pa ne nego je trebao da ga pusti da ga bije?! Golman je bio na svom mestu - na terenu i nicim nije izazvao da ga neko napadne. Samoodbrana, ispravna reakcija.

denis-crna gora

pre 12 godina

zivim u holandiji iso sam na 100 utamica gledat. Ja sam za partizan moj najbolji drug za zveadu dodjemo povremeno na mec al kod nas je druga atmosfera i svaka utakmica nezaboravna ovo odje je bezveze ovo je senzacija stoljeca dosadno navijat kad se nezapali ni petarda, crvena zvezda buducnost NAPRIJED

pedja

pre 12 godina

Iako mozda nepravedno zvuci, crveni je po pravilima za ovo, sudija je ispravno postupio, e sad to sto mu vi ili ja za ovo ne bi pokazali ne znaci da nije :)

prza las vegas usa

pre 12 godina

Mislim da bi Platini odmah trebao da dodje u Beograd da vidimo stacemo i kakocemo sa huliganima u Holandiji u protivnom Srbiju treba drasticno kazniti .

brainwash

pre 12 godina

Naravo da je kriv rasista/huligan koji ga je napao, ali je golman pogresio sto je "prekomerno uzvratio" (nama poznata terminologija iz 1998-9). Ja bih isto tako reagovao, jer kako da covek ostane smiren kad te napada fasista? Naravno, bice kaznjen i klub, i napadac. Sve u svemu, od zrtve se trazi da bude smierna i ne uzvraca, sto je veroma tesko.

Planeta majmuna

pre 12 godina

Jeste sudija postupio po pravilima, ali golman je uradio kako bi instiktivno reagovalo makar nas 90%. Ako obezbeđenje na Ajaksovom stadionu nije moglo da zaštiti igrača u toku utakmice, morao je to da uradi sam. Propust organizatora meča definitivno. Podrška treneru AZ-a i celoj ekipi.

igor zr.grobar

pre 12 godina

ajax minimum 10 utakmica bez publike,3:0 sl.rez.za az alkmar.golmane ti si car.stanojevicu ovako se radi kad su ti igraci ugrozeni.

BaneUtd

pre 12 godina

Skandalozna odluka gostujuceg trenera! Video da ce izgubiti, pa povukao ekipu. Treba ga drasticno kazniti. Inace, golman je zasluzio crveni, jer nije smeo da onako divljacki reaguje. Ima tu redara i policije koji bi uhapsili huligana. Ovako je i sam golman reagovao huliganski.Velika sramota za AZ!

Valerij

pre 12 godina

Ovaj sudija apsolutna sramota za fudbal.Pa nije golman udario nekog igrača,niti napravio bilo kakav prekršaj,čista samoodbrana.Svaka čast golmanu i treneru AZ-a,a sudija treba da se pokrije ušima i ne izlazi na teren nikad više.

prizrenali

pre 12 godina

odluka sudije je bila katastrofalna, sta je trebao golman da dozvoli onom idijotu da ga povredi pa golman da napusti utakmicu i da ide u bolnicu? Super sto je golman bio spreman a i prava odluka trenera...

Bane

pre 12 godina

Ovaj isti sudija je ponistio gol cini mi se Totenhemu u Ligi Evrope protiv Paoka i to zbog faula koji je napravljen nad igracem Paoka sigurno 20 sekundi pre gola. Bas je b92 prenosila utakmicu, voditelj neverue sto bi rekao brat Pantela. Direktni je krivac za prekid ove utakmice, vidi se da nije neki kapacitet i da ne vlada situacijom, mislim da ga vise necemo vidjati na UEFA ili bilo kojim drugim utakmicama, a ovde mu je mozda i najbolje resenje bilo eto da da golmanu zuti karton, ako je bas morao nesto da uradi.

papaja

pre 12 godina

Golman je postupio pravilno jer je navijac skocio na njega sa ispruzenom nogom.Samoodbrana klasicna.Medjutim, svaka tuca na terenu se sankcionise crvenim kartonom,gde je sudija mozda presudio da je preterao posto je ovaj vec pao.Posao obezbedjenja bio je da savlada navijaca.Golmanu sve pohvale!

pusti da me biju...

pre 12 godina

da li se braniti ili pustiti huliganu da te bije? naravno da se treba odbraniti na sve načine. to što ga je još malo išutirao nije baš u redu ali šta da je ovaj imao oružje??? sudija nema prava da ovo uradi jer huligan nije igrač protivničkog tima. sudija može da donosi odluke samo u okviru svojih nadležnosti izmedju timova. ostalo radi policija čiji je ovo veliki propust. naravno da će gosti dobiti bodove jer se evidentno vidi da nisu bili bezbedni na terenu.

4444

pre 12 godina

Ponovi utakmicu pred praznim tribinama. Ajax narednih nekoliko utakmica bez prisustva publike, a mladom gospodinu 10 godina zatvora, pa da vidim ko ce sledeci put da uleti. Ko misli da je mnogo neka mi navede dobar razlog da uleti na teren i pokusa da se tuce sa golmanom.

Luis Suarez

pre 12 godina

Mislim da je sudija bio pod utiskom cele situacije jer je video razjarenog golmana. Inace ovaj sudija deli crvene kartone kao dobar dan. Ne secam se da je jedna tekma prosla a da on nije nekome uvalio crveni. Trebao je da smiri situaciju i da mu dodeli zuti karton a ne ovako je samo unistio veliki derbi koji su svi zeljno iscekivali. Zivo me interesuje da je bio holandski reprezentativac na golu da li bi dobio crveni. Pozdravljam i klupu Ajaxa koja je osudila sudiju sto je dao golmanu crveni.

4444

pre 12 godina

Ponovi utakmicu pred praznim tribinama. Ajax narednih nekoliko utakmica bez prisustva publike, a mladom gospodinu 10 godina zatvora, pa da vidim ko ce sledeci put da uleti. Ko misli da je mnogo neka mi navede dobar razlog da uleti na teren i pokusa da se tuce sa golmanom.

Luis Suarez

pre 12 godina

Mislim da je sudija bio pod utiskom cele situacije jer je video razjarenog golmana. Inace ovaj sudija deli crvene kartone kao dobar dan. Ne secam se da je jedna tekma prosla a da on nije nekome uvalio crveni. Trebao je da smiri situaciju i da mu dodeli zuti karton a ne ovako je samo unistio veliki derbi koji su svi zeljno iscekivali. Zivo me interesuje da je bio holandski reprezentativac na golu da li bi dobio crveni. Pozdravljam i klupu Ajaxa koja je osudila sudiju sto je dao golmanu crveni.

prza las vegas usa

pre 12 godina

Mislim da bi Platini odmah trebao da dodje u Beograd da vidimo stacemo i kakocemo sa huliganima u Holandiji u protivnom Srbiju treba drasticno kazniti .

cipi

pre 12 godina

Pa ovo bi znacilo da na sledecem derbiju, u Srbiji recimo, zvezda plati coveka da uleti u teren i udari Stojkovica, obracun, i eto igraca vise, Stojke pocrveni! Glupost, sudija je trebao da prekine mec zbog nesigurnosti igraca na terenu.

Patuljasti snaucer

pre 12 godina

Neverovatna odluka sudije. Pa, onom nesretniku na mecu Seltik - Milan, koji je dotakao onog ocajnog glumca Didu, dozivotno je zabranjen ulazak na Seltik park. Ovde se golman branio i pritom, kada je sutirao huligana, nije gadjao glavu, sto bi vecina uradila, nego ga je udarao po nogama i dupetu.

marko_bgd

pre 12 godina

mogao je ovaj navijac i noz da ima kod sebe..i sta je trebalo golman,da ga pusti da ga udari ili povredi?dobro je postupio golman...kada vec obezbedjenje nije stiglo na vreme,on ga je oborio dole na zemlju i ishutirao...sad jos ispade da navijaci mogu da uticu na tok utakmice tako sto ce utrcati na teren i napasti protivnickog igraca,a ovaj ako se bude branio dobice crveni karton..hahha...bezmisleno!

Planeta majmuna

pre 12 godina

Jeste sudija postupio po pravilima, ali golman je uradio kako bi instiktivno reagovalo makar nas 90%. Ako obezbeđenje na Ajaksovom stadionu nije moglo da zaštiti igrača u toku utakmice, morao je to da uradi sam. Propust organizatora meča definitivno. Podrška treneru AZ-a i celoj ekipi.

Justice

pre 12 godina

Ne ovo nije istina, ovo je Holandija, srce EU, tamo nema huligana, ili se bar oni kod nas ne spominju. To je mirna EU bez ikakvih problema.

aca_bg

pre 12 godina

Pravo na samoodbranu je univerzalno ljudsko pravo i nikakvi fudbalski propisi nisu iznad toga. Golman nicim nije prekoracio nuznu samoodbranu. Napadnut je pesnicama, odgovorio je na isti nacin. Domacin je duzan da obezbedi sigurnost svih na terenu a u ovom slucaju to nije ucinio. Voleo bih da mi neko od "sportskih" komentatora ovde kaze kako bi izgledala "sportska" reakcija golmana u ovom slucaju? Sta bi trebao da uradi? Da pusti da ga olos isprebija? Dali je neko od Vas primetio da je covek napadnut sa ledja? Sve i da je hteo da bezi, nije mogao...I kakve veze ima koji je bio rezultat u trenutku napada?

papaja

pre 12 godina

Golman je postupio pravilno jer je navijac skocio na njega sa ispruzenom nogom.Samoodbrana klasicna.Medjutim, svaka tuca na terenu se sankcionise crvenim kartonom,gde je sudija mozda presudio da je preterao posto je ovaj vec pao.Posao obezbedjenja bio je da savlada navijaca.Golmanu sve pohvale!

milan

pre 12 godina

Pa ne nego je trebao da ga pusti da ga bije?! Golman je bio na svom mestu - na terenu i nicim nije izazvao da ga neko napadne. Samoodbrana, ispravna reakcija.

zoran kg

pre 12 godina

Stidim se sto sam Srbin,idem odmah iz ove zemlje,ko zadnji ode nek ugasi svetlo,navijacu 250 godina robije odmah za ovakav incident.Cek,cek pa ovo nisu nasi klubovi igrali ovo su negde na zapadu desilo kako tamo da se to desi.Jer tamo su kuce od cokolade,prozori su od marmelade,tamo svako radi ono sta hoce...

Pobesneli max

pre 12 godina

Znate li vi kakvu je traumu doziveo onaj huligancic. Pa, njega vise niko iz grupe nece shvatati ozbiljno...Ovo je bila javna blamaza na svetskom nivou:)))

igor zr.grobar

pre 12 godina

ajax minimum 10 utakmica bez publike,3:0 sl.rez.za az alkmar.golmane ti si car.stanojevicu ovako se radi kad su ti igraci ugrozeni.

prizrenali

pre 12 godina

odluka sudije je bila katastrofalna, sta je trebao golman da dozvoli onom idijotu da ga povredi pa golman da napusti utakmicu i da ide u bolnicu? Super sto je golman bio spreman a i prava odluka trenera...

pusti da me biju...

pre 12 godina

da li se braniti ili pustiti huliganu da te bije? naravno da se treba odbraniti na sve načine. to što ga je još malo išutirao nije baš u redu ali šta da je ovaj imao oružje??? sudija nema prava da ovo uradi jer huligan nije igrač protivničkog tima. sudija može da donosi odluke samo u okviru svojih nadležnosti izmedju timova. ostalo radi policija čiji je ovo veliki propust. naravno da će gosti dobiti bodove jer se evidentno vidi da nisu bili bezbedni na terenu.

Valerij

pre 12 godina

Ovaj sudija apsolutna sramota za fudbal.Pa nije golman udario nekog igrača,niti napravio bilo kakav prekršaj,čista samoodbrana.Svaka čast golmanu i treneru AZ-a,a sudija treba da se pokrije ušima i ne izlazi na teren nikad više.

mirko

pre 12 godina

Svaka cast golmanu Alkmara,postupio je jedino kako je morao,ispravno!Ali kako je ispao faca zauzimajuci gard za ovog iz obezbedjenja,bas se nameracio da nekog opauci:-)Sudija je skroz prolupao sto ga je iskljucio..,respect za Estebana!

Bane

pre 12 godina

Ovaj isti sudija je ponistio gol cini mi se Totenhemu u Ligi Evrope protiv Paoka i to zbog faula koji je napravljen nad igracem Paoka sigurno 20 sekundi pre gola. Bas je b92 prenosila utakmicu, voditelj neverue sto bi rekao brat Pantela. Direktni je krivac za prekid ove utakmice, vidi se da nije neki kapacitet i da ne vlada situacijom, mislim da ga vise necemo vidjati na UEFA ili bilo kojim drugim utakmicama, a ovde mu je mozda i najbolje resenje bilo eto da da golmanu zuti karton, ako je bas morao nesto da uradi.

Srbin hvala bogu

pre 12 godina

Jel to ta civilizovana Evropa koja nece da nas primi u uniju? A da se to desilo negde na Balkanu, mogu samo da zamislim reakcije.

Ivan78

pre 12 godina

@stefi
Ne sportsko ponashanje golmana??Covek se branio i to je ne sportsko ponashanje...Logika na nivou...Shta je potebi vrsni poznavaoce pravila trebao da uradi?Da pobegne pretpostavljam ili da mirno prihvati batine...

Milan

pre 12 godina

Ovako treba da prodje svaki magarac koji misli da stadion sluzi za sve i svasta osim za gledanje i navijanje.

A vi sto se pozivate na kojekakve FIFA pravilnike, budite tako fini i stalozeni kao sto ste sada, kada vas neki degenerik sutra bude palio bakljom.

DRAŽA KG

pre 12 godina

Ovog golmana u našu reprezentaciju pod hitno!Ovako se brane klupske boje a zamislite šta bi uradio ovom navijaču da je bila reprezentacija u pitanju?!Podrška ,iako je tuča zadnje rešenje ,ali šta će čovek kad je morao da se brani,svaka čast i treneru i on u reprezentaciju i koliko para traži-da mu se da!!!!

pedja

pre 12 godina

Iako mozda nepravedno zvuci, crveni je po pravilima za ovo, sudija je ispravno postupio, e sad to sto mu vi ili ja za ovo ne bi pokazali ne znaci da nije :)

da

pre 12 godina

Svaka cast treneru, i golmanu sto se branio, ko zna, mogao je da bude neki ludak sa nozem, pa da prodje kao Monika Seles... Onda bi bilo zasto se nije branio. Bila bi fora da je bio Remi u dresu Ajaxa, samo on ne bi napao golmana, bio bi baja kad bi uradio to, ko razume shvatice

Bari1991

pre 12 godina

Meni stvarno nije jasno sta se to dogadja sa sudijama???Pre par nedelja u Rumuniji a sada i ovo!Pa da li bi on stajao mirno i pustio huligana da ga bije ili bi se branio???Gde je Platini da edukuje sudije kako da reaguju u ovakvim situacijama(maximalno zastititi igrace) ili ga zanima samo da brani interese velikih kladionica???Bravo za golmana!

Kiza

pre 12 godina

Pitam se samo sta bi bilo da je krkan uletio i udario sudiju....Epilog bi bio katastrofalan za ajax...posto je i golman (bilo ciji) ucesnik utakmice, postupak bi trebalo da je isti...

Vojislav

pre 12 godina

Pa posle upada huligana (inace ono na tribinama je cudo Bozije - ovi nasi dodjose kao nevesta imitacija) sudija je morao da prekine utakmicu. I da onda FSH odluci o kazni za Ajaks. Toga si svesni u Ajaksu pa su zato prijateljski nastrojeni. Ovako nedopustiva greska sudije koji nije zreo ni za kukuruz ligu. A ovde mora da se umesa i UEFA i da razmotri kaznu kako za Ajaks tako i za FSH. To su pravila.

Dusko

pre 12 godina

Zivim u Holandiji, danas cemo otvoriti stranicu za odbranu Estebana. Covek je heroj. Ovaj mali sto je uhapsen bio je pijan. Sindikat fudbalera je poslao pismo savezu vec sinoc da ovaj slucaj bude seponiran.

Joao

pre 12 godina

Sudija je veoma pogrešio. Bez obzira na to što je na njemu odluka, kaznio je pogrešan tim. Kada huligan napadne igrača protivničke ekipe, kaznu treba da snosi organizator. Golman je samo zadao dva udarca u samoodbrani. Šta je trebalo da uradi? Ovako je kažnjen gostujući tim koji pri vodjstvu Ajaksa mora da igra na gostujućem terenu sa igračem manje? Klasična sudijska glupost!
Izlazak sa terena nije dobro rešenje, ali je u ovom slučaju besmisleno igrati ovakvu utakmicu i prihvatiti kaznu koja samo ohrabruje upade u teren i napade na igrače gostujućih timova.
Holandski fudbalski savez treba da naloži odigravanje nastavka bez publike!

Podrška

pre 12 godina

Isto bih i ja postupio,i da sam na mestu golmana i da sam na mestu trenera. Da li je golman trebao da pusti da ga huligan bije? Ako je do sada bilo pravilo da se u ovakvim slučajevima daje crveni karton napadnutim igračima, od strane publike, odmah ga ukinuti i dozvoliti im da se brane.

brainwash

pre 12 godina

Naravo da je kriv rasista/huligan koji ga je napao, ali je golman pogresio sto je "prekomerno uzvratio" (nama poznata terminologija iz 1998-9). Ja bih isto tako reagovao, jer kako da covek ostane smiren kad te napada fasista? Naravno, bice kaznjen i klub, i napadac. Sve u svemu, od zrtve se trazi da bude smierna i ne uzvraca, sto je veroma tesko.

stefi

pre 12 godina

citam komentare i divim se strucniim poznavaocima ovog sporta. ukoliko nekog stvarno zanima nesto o sudjenju imate na fifa.com u pdf formatu da preuzmete sta god hocete. najblaze receno,nesportsko ponasanje golmana je i te kako za crveni,cenim da ce dobiti jos bar nekoliko utakmica zabrane. jos sramnija je odluka trenera AZ,a s obzirom da se radi o Holandiji,ovo napustanje utakmice izgleda neverovatno,kao u dzumbus ligi.

Arci Cion

pre 12 godina

Visoko tirazne sportske holandske novine "Van fersporten" predlazu,posle uvida u video snimak dogadjaja,da sudiju hitno treba poslati da sudi "Van Eulex" ligu.To bi kazu,bio jos jedan ,pravi, primer deljenja pravde onima koji se tako gnusno brane,te da bi to bila i konacna lekcija i primer deljenja pravde na najvisem evropskom nivou.
O tome da postoji inicijativa da se golman posalje u Hag,jos se nece pregovarati,jer je tamosnji tim pretrpan odbrambenim igracima,pa bi se drustva za ljucka sportska prava pobunila zbog ne fer konkurencije.

journalist NL

pre 12 godina

Sve ce ovde ispasti kako treba, sta talasate. Ajaks ce biti kanjen. Sudija nece biti kaznjen jer je sankcionisao nesportsko ponasanje (sutiranje navijaca je svakako nesportsko ponasanje bez obzira na okolnosti koje su do toga dovele). Igracu ce biti ukunuta ili izrecena najblaza kazna jer je cinjenica da je pokusao da se odbrani (mada je dodao dva suta gratis). AZ ce biti kaznjen zbog samovoljnog napustanja terena za igru. Vinoovnik ce biti drasticno kaznjen i proteran sa stadiona, najverovatnije dozivotno. U ligama gde ne postoje "kavezi", ograde, bodljikave zice, strujni napon....ovakav izolovan slucaj se naprosto, po teoriji verovatnoce, nekada mora desiti. I mi, koji kada se igra derbi prilazimo stadionu kao da je bojno polje (falili su samo raketni bacaci na poslednjem) nasli da pametujemo. U sredjenoj zemlji svi ce odgovarati za ono sto su uradili. Zivi bili pa videli.

iz KaPe Doma vraticu se ja... ne razumes ti to druze sudija

pre 12 godina

Neverovatno je koliko smo neobjektivni, neverovatno!

Kazna za ovo se zna, popio je crveni sa pravom. Pazite, na njegovom mestu ja bih isto reagovao i za to mu svaka cast, ali ocekivati da za to ne budem kaznjen bilo bi suludo.

Uporedi sa bilo cime, zamisli da vidis da neko tuce (tvoje?) dete na ulici. Pa ne bi dugo, to je sve sto znam... i znam da bi mene posle toga takodje kaznili i ne bi mi bilo zao.

Golamen je odradio muski, a i sankciju treba da podnese muski, kao i ostatak ekipe, a ne kao seka-perse - kuku lele zasto crveni.

Muski: zao mi marama crnih, al plac je plac, a mac je mac.

Nes@

pre 12 godina

Ovo je Evropska unija? E hvala im nek se biju medjusobno, nedaj Boze da udjemo ikada. Daleko su oni iza nas, mi kada smo se ovako tukli proslo je 20 godina, kasne oni za nama mnogo.
UDRI BRUS LI BRATE MILI POCEPAJGI SVI, NEDAJ NIKO DA PREZIVI OD OVI OLOSI...

BaneUtd

pre 12 godina

Skandalozna odluka gostujuceg trenera! Video da ce izgubiti, pa povukao ekipu. Treba ga drasticno kazniti. Inace, golman je zasluzio crveni, jer nije smeo da onako divljacki reaguje. Ima tu redara i policije koji bi uhapsili huligana. Ovako je i sam golman reagovao huliganski.Velika sramota za AZ!

Aleksandar

pre 12 godina

Dobio je ispravno crveni karton. Nesportski se ponašao. On je profesionalni fudbaler,a ne boxer. Pokazao je nepoštovanje zakona u fudbalu. Ajde sad svaki put kad neki igrač bude izvredjan ili pogodjen nečim sa tribina(sto sb i desava) uleti u publiku i krene fizički da se obračuna. Eto vam čist primer Suarez. Opsovao je Evru na rasnoj osnovi,dobio kaznu od 8 meča zabrane igranja,i novčano. Samo što ga je opsovao! Pa sad uporedite! Da li je golman ovde zaslužio isključenje.

mail

pre 12 godina

Klasicni Srpski komentari. Fudbal se igra zbog publike. Tako da su Ameri prosto rasturili Indijanu, kada je bila slicna situacija, i batinanje sa gledaocima. Znaci, golman je morao da se odbrani, kao sto je uradio, ali ne i da napada. Znaci crveni je ispravan. S druge strane, registrovao bi 3:0, za AZ, da nije napustio teren. Ovako svima njima treba oduzeti po jedno 6 bodova. A mi kao veliki "pravoslavci" (kod nas je sve forma, nema sustine), smo ono za rokanje bejbi. Samo ne znam, kako nas svi iztamburase u zadnjih 20 godina, pored toliko heroja.

imas ljovisnu na pinku

pre 12 godina

(Hvala unaprd, 22. decembar 2011 11:45)

Koliko si se samo trudio da ispadnes nepismen! Osoba sa tolikim poznavanjim naseg jezika siguran sam da ne zna da ukljuci kompjuter tako da si se dzabe trudio da predstavis navijace Partizana u "najboljem" svetlu kad se iz aviona vidi za koga navijas.

felsirana lopta

pre 12 godina

Ovo je Evropska unija? E hvala im nek se biju medjusobno, nedaj Boze da udjemo ikada. Daleko su oni iza nas, mi kada smo se ovako tukli proslo je 20 godina, kasne oni za nama mnogo.
UDRI BRUS LI BRATE MILI POCEPAJGI SVI, NEDAJ NIKO DA PREZIVI OD OVI OLOSI...
(Nes@, 22. decembar 2011 11:34)

Tako je,prevazisli smo mi ovo, mi odma noz i pistolj.Reci kolko su glupi ti iz E.U. Zasto tuci golmana na terenu kad mozes da upadnes u autobus reprezentacije?

Golman je samo uradio ono sto je morao, sudiju treba da bude sramota a svi vi sto se tesite da nismo najgori moram da vas razocaram.
Ovde se lepo vidi da igraci Ajaxa protestvuju kod sudije zbog iskljucenja protivnickog golmana, ne verujem da ce to ikad uraditi igraci vecitih, mozda zato sto su sportski nevaspitani ili mozda sto se plase kako ce reagovati rulja koja veze nema sa sportom.

denis-crna gora

pre 12 godina

zivim u holandiji iso sam na 100 utamica gledat. Ja sam za partizan moj najbolji drug za zveadu dodjemo povremeno na mec al kod nas je druga atmosfera i svaka utakmica nezaboravna ovo odje je bezveze ovo je senzacija stoljeca dosadno navijat kad se nezapali ni petarda, crvena zvezda buducnost NAPRIJED

red devil 011

pre 12 godina

Velika greska sudije, ne samo sto je pomislio da za ovo treba da se daje karton, nego sto je trener kluba umesto njega morao da prekida utakmicu. Naravno "navijac" ce dobiti dozivotnu zabranu ulazenja na stadion i koji mesec iza resetaka. Ni golman nije nevinasce, jeste bio provociran ali je i krvnicki sutirao ovog lika koji je vec uveliko bio na zemlji i savladan od strane obezbedjenja/stjuarda, jedva su ga saigraci zadrzali. To se mozda zove samoodbrana u nekoj dzungli, ali u civilizovanom svetu tesko.

Hvala unaprd

pre 12 godina

Poštovani, svoj posao radite pošteno i objektivno. Da će danas biti nekog saopštenja iz našeg "najtrofejnijeg" kluba sa našegeg najvećeg stadiona. Voleo bih da nas "najsaoštenije" obavestite koliko je danas vraćeno duga i da le naš "najtrofejniji" klub dovo Mesija, uz Kasu i Luku eto nama najduplije najkrube. Uvek pišite naj, naj, naj. Dobro ste "odradili" ono sa glasanjem i pravoslavljem. Hvali vam samo Amfilohije da osveti vodicu.

zooo

pre 12 godina

Ocekujem da Golman bude kaznjen neigranjem do kraja sezone. A trener na 10 utakmica. Ajax novcano i 2 utakmice bez navijaca. Meni je trener AZ ispo najveci retard ovde. Sudija odlican, za 10.

BaneUtd

pre 12 godina

Skandalozna odluka gostujuceg trenera! Video da ce izgubiti, pa povukao ekipu. Treba ga drasticno kazniti. Inace, golman je zasluzio crveni, jer nije smeo da onako divljacki reaguje. Ima tu redara i policije koji bi uhapsili huligana. Ovako je i sam golman reagovao huliganski.Velika sramota za AZ!

Aleksandar

pre 12 godina

Dobio je ispravno crveni karton. Nesportski se ponašao. On je profesionalni fudbaler,a ne boxer. Pokazao je nepoštovanje zakona u fudbalu. Ajde sad svaki put kad neki igrač bude izvredjan ili pogodjen nečim sa tribina(sto sb i desava) uleti u publiku i krene fizički da se obračuna. Eto vam čist primer Suarez. Opsovao je Evru na rasnoj osnovi,dobio kaznu od 8 meča zabrane igranja,i novčano. Samo što ga je opsovao! Pa sad uporedite! Da li je golman ovde zaslužio isključenje.

stefi

pre 12 godina

citam komentare i divim se strucniim poznavaocima ovog sporta. ukoliko nekog stvarno zanima nesto o sudjenju imate na fifa.com u pdf formatu da preuzmete sta god hocete. najblaze receno,nesportsko ponasanje golmana je i te kako za crveni,cenim da ce dobiti jos bar nekoliko utakmica zabrane. jos sramnija je odluka trenera AZ,a s obzirom da se radi o Holandiji,ovo napustanje utakmice izgleda neverovatno,kao u dzumbus ligi.

iz KaPe Doma vraticu se ja... ne razumes ti to druze sudija

pre 12 godina

Neverovatno je koliko smo neobjektivni, neverovatno!

Kazna za ovo se zna, popio je crveni sa pravom. Pazite, na njegovom mestu ja bih isto reagovao i za to mu svaka cast, ali ocekivati da za to ne budem kaznjen bilo bi suludo.

Uporedi sa bilo cime, zamisli da vidis da neko tuce (tvoje?) dete na ulici. Pa ne bi dugo, to je sve sto znam... i znam da bi mene posle toga takodje kaznili i ne bi mi bilo zao.

Golamen je odradio muski, a i sankciju treba da podnese muski, kao i ostatak ekipe, a ne kao seka-perse - kuku lele zasto crveni.

Muski: zao mi marama crnih, al plac je plac, a mac je mac.

zooo

pre 12 godina

Ocekujem da Golman bude kaznjen neigranjem do kraja sezone. A trener na 10 utakmica. Ajax novcano i 2 utakmice bez navijaca. Meni je trener AZ ispo najveci retard ovde. Sudija odlican, za 10.

denis-crna gora

pre 12 godina

zivim u holandiji iso sam na 100 utamica gledat. Ja sam za partizan moj najbolji drug za zveadu dodjemo povremeno na mec al kod nas je druga atmosfera i svaka utakmica nezaboravna ovo odje je bezveze ovo je senzacija stoljeca dosadno navijat kad se nezapali ni petarda, crvena zvezda buducnost NAPRIJED

mail

pre 12 godina

Klasicni Srpski komentari. Fudbal se igra zbog publike. Tako da su Ameri prosto rasturili Indijanu, kada je bila slicna situacija, i batinanje sa gledaocima. Znaci, golman je morao da se odbrani, kao sto je uradio, ali ne i da napada. Znaci crveni je ispravan. S druge strane, registrovao bi 3:0, za AZ, da nije napustio teren. Ovako svima njima treba oduzeti po jedno 6 bodova. A mi kao veliki "pravoslavci" (kod nas je sve forma, nema sustine), smo ono za rokanje bejbi. Samo ne znam, kako nas svi iztamburase u zadnjih 20 godina, pored toliko heroja.

pedja

pre 12 godina

Iako mozda nepravedno zvuci, crveni je po pravilima za ovo, sudija je ispravno postupio, e sad to sto mu vi ili ja za ovo ne bi pokazali ne znaci da nije :)

red devil 011

pre 12 godina

Velika greska sudije, ne samo sto je pomislio da za ovo treba da se daje karton, nego sto je trener kluba umesto njega morao da prekida utakmicu. Naravno "navijac" ce dobiti dozivotnu zabranu ulazenja na stadion i koji mesec iza resetaka. Ni golman nije nevinasce, jeste bio provociran ali je i krvnicki sutirao ovog lika koji je vec uveliko bio na zemlji i savladan od strane obezbedjenja/stjuarda, jedva su ga saigraci zadrzali. To se mozda zove samoodbrana u nekoj dzungli, ali u civilizovanom svetu tesko.

Justice

pre 12 godina

Ne ovo nije istina, ovo je Holandija, srce EU, tamo nema huligana, ili se bar oni kod nas ne spominju. To je mirna EU bez ikakvih problema.

Luis Suarez

pre 12 godina

Mislim da je sudija bio pod utiskom cele situacije jer je video razjarenog golmana. Inace ovaj sudija deli crvene kartone kao dobar dan. Ne secam se da je jedna tekma prosla a da on nije nekome uvalio crveni. Trebao je da smiri situaciju i da mu dodeli zuti karton a ne ovako je samo unistio veliki derbi koji su svi zeljno iscekivali. Zivo me interesuje da je bio holandski reprezentativac na golu da li bi dobio crveni. Pozdravljam i klupu Ajaxa koja je osudila sudiju sto je dao golmanu crveni.

Hvala unaprd

pre 12 godina

Poštovani, svoj posao radite pošteno i objektivno. Da će danas biti nekog saopštenja iz našeg "najtrofejnijeg" kluba sa našegeg najvećeg stadiona. Voleo bih da nas "najsaoštenije" obavestite koliko je danas vraćeno duga i da le naš "najtrofejniji" klub dovo Mesija, uz Kasu i Luku eto nama najduplije najkrube. Uvek pišite naj, naj, naj. Dobro ste "odradili" ono sa glasanjem i pravoslavljem. Hvali vam samo Amfilohije da osveti vodicu.

4444

pre 12 godina

Ponovi utakmicu pred praznim tribinama. Ajax narednih nekoliko utakmica bez prisustva publike, a mladom gospodinu 10 godina zatvora, pa da vidim ko ce sledeci put da uleti. Ko misli da je mnogo neka mi navede dobar razlog da uleti na teren i pokusa da se tuce sa golmanom.

Nes@

pre 12 godina

Ovo je Evropska unija? E hvala im nek se biju medjusobno, nedaj Boze da udjemo ikada. Daleko su oni iza nas, mi kada smo se ovako tukli proslo je 20 godina, kasne oni za nama mnogo.
UDRI BRUS LI BRATE MILI POCEPAJGI SVI, NEDAJ NIKO DA PREZIVI OD OVI OLOSI...

zoran kg

pre 12 godina

Stidim se sto sam Srbin,idem odmah iz ove zemlje,ko zadnji ode nek ugasi svetlo,navijacu 250 godina robije odmah za ovakav incident.Cek,cek pa ovo nisu nasi klubovi igrali ovo su negde na zapadu desilo kako tamo da se to desi.Jer tamo su kuce od cokolade,prozori su od marmelade,tamo svako radi ono sta hoce...

prza las vegas usa

pre 12 godina

Mislim da bi Platini odmah trebao da dodje u Beograd da vidimo stacemo i kakocemo sa huliganima u Holandiji u protivnom Srbiju treba drasticno kazniti .

Srbin hvala bogu

pre 12 godina

Jel to ta civilizovana Evropa koja nece da nas primi u uniju? A da se to desilo negde na Balkanu, mogu samo da zamislim reakcije.

igor zr.grobar

pre 12 godina

ajax minimum 10 utakmica bez publike,3:0 sl.rez.za az alkmar.golmane ti si car.stanojevicu ovako se radi kad su ti igraci ugrozeni.

Patuljasti snaucer

pre 12 godina

Neverovatna odluka sudije. Pa, onom nesretniku na mecu Seltik - Milan, koji je dotakao onog ocajnog glumca Didu, dozivotno je zabranjen ulazak na Seltik park. Ovde se golman branio i pritom, kada je sutirao huligana, nije gadjao glavu, sto bi vecina uradila, nego ga je udarao po nogama i dupetu.

brainwash

pre 12 godina

Naravo da je kriv rasista/huligan koji ga je napao, ali je golman pogresio sto je "prekomerno uzvratio" (nama poznata terminologija iz 1998-9). Ja bih isto tako reagovao, jer kako da covek ostane smiren kad te napada fasista? Naravno, bice kaznjen i klub, i napadac. Sve u svemu, od zrtve se trazi da bude smierna i ne uzvraca, sto je veroma tesko.

Valerij

pre 12 godina

Ovaj sudija apsolutna sramota za fudbal.Pa nije golman udario nekog igrača,niti napravio bilo kakav prekršaj,čista samoodbrana.Svaka čast golmanu i treneru AZ-a,a sudija treba da se pokrije ušima i ne izlazi na teren nikad više.

Arci Cion

pre 12 godina

Visoko tirazne sportske holandske novine "Van fersporten" predlazu,posle uvida u video snimak dogadjaja,da sudiju hitno treba poslati da sudi "Van Eulex" ligu.To bi kazu,bio jos jedan ,pravi, primer deljenja pravde onima koji se tako gnusno brane,te da bi to bila i konacna lekcija i primer deljenja pravde na najvisem evropskom nivou.
O tome da postoji inicijativa da se golman posalje u Hag,jos se nece pregovarati,jer je tamosnji tim pretrpan odbrambenim igracima,pa bi se drustva za ljucka sportska prava pobunila zbog ne fer konkurencije.

aca_bg

pre 12 godina

Pravo na samoodbranu je univerzalno ljudsko pravo i nikakvi fudbalski propisi nisu iznad toga. Golman nicim nije prekoracio nuznu samoodbranu. Napadnut je pesnicama, odgovorio je na isti nacin. Domacin je duzan da obezbedi sigurnost svih na terenu a u ovom slucaju to nije ucinio. Voleo bih da mi neko od "sportskih" komentatora ovde kaze kako bi izgledala "sportska" reakcija golmana u ovom slucaju? Sta bi trebao da uradi? Da pusti da ga olos isprebija? Dali je neko od Vas primetio da je covek napadnut sa ledja? Sve i da je hteo da bezi, nije mogao...I kakve veze ima koji je bio rezultat u trenutku napada?

felsirana lopta

pre 12 godina

Ovo je Evropska unija? E hvala im nek se biju medjusobno, nedaj Boze da udjemo ikada. Daleko su oni iza nas, mi kada smo se ovako tukli proslo je 20 godina, kasne oni za nama mnogo.
UDRI BRUS LI BRATE MILI POCEPAJGI SVI, NEDAJ NIKO DA PREZIVI OD OVI OLOSI...
(Nes@, 22. decembar 2011 11:34)

Tako je,prevazisli smo mi ovo, mi odma noz i pistolj.Reci kolko su glupi ti iz E.U. Zasto tuci golmana na terenu kad mozes da upadnes u autobus reprezentacije?

Golman je samo uradio ono sto je morao, sudiju treba da bude sramota a svi vi sto se tesite da nismo najgori moram da vas razocaram.
Ovde se lepo vidi da igraci Ajaxa protestvuju kod sudije zbog iskljucenja protivnickog golmana, ne verujem da ce to ikad uraditi igraci vecitih, mozda zato sto su sportski nevaspitani ili mozda sto se plase kako ce reagovati rulja koja veze nema sa sportom.

milan

pre 12 godina

Pa ne nego je trebao da ga pusti da ga bije?! Golman je bio na svom mestu - na terenu i nicim nije izazvao da ga neko napadne. Samoodbrana, ispravna reakcija.

pusti da me biju...

pre 12 godina

da li se braniti ili pustiti huliganu da te bije? naravno da se treba odbraniti na sve načine. to što ga je još malo išutirao nije baš u redu ali šta da je ovaj imao oružje??? sudija nema prava da ovo uradi jer huligan nije igrač protivničkog tima. sudija može da donosi odluke samo u okviru svojih nadležnosti izmedju timova. ostalo radi policija čiji je ovo veliki propust. naravno da će gosti dobiti bodove jer se evidentno vidi da nisu bili bezbedni na terenu.

papaja

pre 12 godina

Golman je postupio pravilno jer je navijac skocio na njega sa ispruzenom nogom.Samoodbrana klasicna.Medjutim, svaka tuca na terenu se sankcionise crvenim kartonom,gde je sudija mozda presudio da je preterao posto je ovaj vec pao.Posao obezbedjenja bio je da savlada navijaca.Golmanu sve pohvale!

cipi

pre 12 godina

Pa ovo bi znacilo da na sledecem derbiju, u Srbiji recimo, zvezda plati coveka da uleti u teren i udari Stojkovica, obracun, i eto igraca vise, Stojke pocrveni! Glupost, sudija je trebao da prekine mec zbog nesigurnosti igraca na terenu.

Bari1991

pre 12 godina

Meni stvarno nije jasno sta se to dogadja sa sudijama???Pre par nedelja u Rumuniji a sada i ovo!Pa da li bi on stajao mirno i pustio huligana da ga bije ili bi se branio???Gde je Platini da edukuje sudije kako da reaguju u ovakvim situacijama(maximalno zastititi igrace) ili ga zanima samo da brani interese velikih kladionica???Bravo za golmana!

prizrenali

pre 12 godina

odluka sudije je bila katastrofalna, sta je trebao golman da dozvoli onom idijotu da ga povredi pa golman da napusti utakmicu i da ide u bolnicu? Super sto je golman bio spreman a i prava odluka trenera...

Planeta majmuna

pre 12 godina

Jeste sudija postupio po pravilima, ali golman je uradio kako bi instiktivno reagovalo makar nas 90%. Ako obezbeđenje na Ajaksovom stadionu nije moglo da zaštiti igrača u toku utakmice, morao je to da uradi sam. Propust organizatora meča definitivno. Podrška treneru AZ-a i celoj ekipi.

mirko

pre 12 godina

Svaka cast golmanu Alkmara,postupio je jedino kako je morao,ispravno!Ali kako je ispao faca zauzimajuci gard za ovog iz obezbedjenja,bas se nameracio da nekog opauci:-)Sudija je skroz prolupao sto ga je iskljucio..,respect za Estebana!

Ivan78

pre 12 godina

@stefi
Ne sportsko ponashanje golmana??Covek se branio i to je ne sportsko ponashanje...Logika na nivou...Shta je potebi vrsni poznavaoce pravila trebao da uradi?Da pobegne pretpostavljam ili da mirno prihvati batine...

Dusko

pre 12 godina

Zivim u Holandiji, danas cemo otvoriti stranicu za odbranu Estebana. Covek je heroj. Ovaj mali sto je uhapsen bio je pijan. Sindikat fudbalera je poslao pismo savezu vec sinoc da ovaj slucaj bude seponiran.

imas ljovisnu na pinku

pre 12 godina

(Hvala unaprd, 22. decembar 2011 11:45)

Koliko si se samo trudio da ispadnes nepismen! Osoba sa tolikim poznavanjim naseg jezika siguran sam da ne zna da ukljuci kompjuter tako da si se dzabe trudio da predstavis navijace Partizana u "najboljem" svetlu kad se iz aviona vidi za koga navijas.

Bane

pre 12 godina

Ovaj isti sudija je ponistio gol cini mi se Totenhemu u Ligi Evrope protiv Paoka i to zbog faula koji je napravljen nad igracem Paoka sigurno 20 sekundi pre gola. Bas je b92 prenosila utakmicu, voditelj neverue sto bi rekao brat Pantela. Direktni je krivac za prekid ove utakmice, vidi se da nije neki kapacitet i da ne vlada situacijom, mislim da ga vise necemo vidjati na UEFA ili bilo kojim drugim utakmicama, a ovde mu je mozda i najbolje resenje bilo eto da da golmanu zuti karton, ako je bas morao nesto da uradi.

da

pre 12 godina

Svaka cast treneru, i golmanu sto se branio, ko zna, mogao je da bude neki ludak sa nozem, pa da prodje kao Monika Seles... Onda bi bilo zasto se nije branio. Bila bi fora da je bio Remi u dresu Ajaxa, samo on ne bi napao golmana, bio bi baja kad bi uradio to, ko razume shvatice

DRAŽA KG

pre 12 godina

Ovog golmana u našu reprezentaciju pod hitno!Ovako se brane klupske boje a zamislite šta bi uradio ovom navijaču da je bila reprezentacija u pitanju?!Podrška ,iako je tuča zadnje rešenje ,ali šta će čovek kad je morao da se brani,svaka čast i treneru i on u reprezentaciju i koliko para traži-da mu se da!!!!

Joao

pre 12 godina

Sudija je veoma pogrešio. Bez obzira na to što je na njemu odluka, kaznio je pogrešan tim. Kada huligan napadne igrača protivničke ekipe, kaznu treba da snosi organizator. Golman je samo zadao dva udarca u samoodbrani. Šta je trebalo da uradi? Ovako je kažnjen gostujući tim koji pri vodjstvu Ajaksa mora da igra na gostujućem terenu sa igračem manje? Klasična sudijska glupost!
Izlazak sa terena nije dobro rešenje, ali je u ovom slučaju besmisleno igrati ovakvu utakmicu i prihvatiti kaznu koja samo ohrabruje upade u teren i napade na igrače gostujućih timova.
Holandski fudbalski savez treba da naloži odigravanje nastavka bez publike!

journalist NL

pre 12 godina

Sve ce ovde ispasti kako treba, sta talasate. Ajaks ce biti kanjen. Sudija nece biti kaznjen jer je sankcionisao nesportsko ponasanje (sutiranje navijaca je svakako nesportsko ponasanje bez obzira na okolnosti koje su do toga dovele). Igracu ce biti ukunuta ili izrecena najblaza kazna jer je cinjenica da je pokusao da se odbrani (mada je dodao dva suta gratis). AZ ce biti kaznjen zbog samovoljnog napustanja terena za igru. Vinoovnik ce biti drasticno kaznjen i proteran sa stadiona, najverovatnije dozivotno. U ligama gde ne postoje "kavezi", ograde, bodljikave zice, strujni napon....ovakav izolovan slucaj se naprosto, po teoriji verovatnoce, nekada mora desiti. I mi, koji kada se igra derbi prilazimo stadionu kao da je bojno polje (falili su samo raketni bacaci na poslednjem) nasli da pametujemo. U sredjenoj zemlji svi ce odgovarati za ono sto su uradili. Zivi bili pa videli.

marko_bgd

pre 12 godina

mogao je ovaj navijac i noz da ima kod sebe..i sta je trebalo golman,da ga pusti da ga udari ili povredi?dobro je postupio golman...kada vec obezbedjenje nije stiglo na vreme,on ga je oborio dole na zemlju i ishutirao...sad jos ispade da navijaci mogu da uticu na tok utakmice tako sto ce utrcati na teren i napasti protivnickog igraca,a ovaj ako se bude branio dobice crveni karton..hahha...bezmisleno!

Vojislav

pre 12 godina

Pa posle upada huligana (inace ono na tribinama je cudo Bozije - ovi nasi dodjose kao nevesta imitacija) sudija je morao da prekine utakmicu. I da onda FSH odluci o kazni za Ajaks. Toga si svesni u Ajaksu pa su zato prijateljski nastrojeni. Ovako nedopustiva greska sudije koji nije zreo ni za kukuruz ligu. A ovde mora da se umesa i UEFA i da razmotri kaznu kako za Ajaks tako i za FSH. To su pravila.

Podrška

pre 12 godina

Isto bih i ja postupio,i da sam na mestu golmana i da sam na mestu trenera. Da li je golman trebao da pusti da ga huligan bije? Ako je do sada bilo pravilo da se u ovakvim slučajevima daje crveni karton napadnutim igračima, od strane publike, odmah ga ukinuti i dozvoliti im da se brane.

Kiza

pre 12 godina

Pitam se samo sta bi bilo da je krkan uletio i udario sudiju....Epilog bi bio katastrofalan za ajax...posto je i golman (bilo ciji) ucesnik utakmice, postupak bi trebalo da je isti...

Pobesneli max

pre 12 godina

Znate li vi kakvu je traumu doziveo onaj huligancic. Pa, njega vise niko iz grupe nece shvatati ozbiljno...Ovo je bila javna blamaza na svetskom nivou:)))

Milan

pre 12 godina

Ovako treba da prodje svaki magarac koji misli da stadion sluzi za sve i svasta osim za gledanje i navijanje.

A vi sto se pozivate na kojekakve FIFA pravilnike, budite tako fini i stalozeni kao sto ste sada, kada vas neki degenerik sutra bude palio bakljom.