Ponedeljak, 16.05.2011.

00:27

Njegovo veličanstvo Novak Đoković!

Novak Đoković ponovo je pobedio Rafaela Nadala, zabeležio 37. uzastopni trijumf od početka godine i na turniru u Rimu uzeo sedmi trofej ove sezone.

Izvor: Saša Ozmo

Njegovo velièanstvo Novak Ðokoviæ! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

104 Komentari

Sortiraj po:

Ivana

pre 12 godina

Uprepodobljeni Aca Stojanovic je svecano u drugom Dnevniku obavestio naciju da ce RTS prenositi RG! Uau, sta bismo mi siroti bez naseg javnog servisa... Dobro, Rim i Madrid su nevazni turnircici, ali sada kada je Nole ipak dobio SVE meceve, neki genije se setio da bi to mogla da bude vest! Sramota!!!!
Bravo Nole, svaka cast! Mi te volimo i pratimo UVEK!!!

Sampita

pre 12 godina

Jeste da je Novak kralj tenisa danas. Tu nema dileme.
Ali meni tenis sa takvim kraljem vise nije interesantan.
Kao sto mi nije bio interesantan ni kada je na to mesto dosao Marcelo Rios.

Vvv

pre 12 godina

@Marlon

Ne, nije greska. Ne radi se o sezoni 1979/1980, nego o 1978. Preciznije, period od polovine marta 1978. do sredine septembra 1978. Borg je u tom razdoblju imao 2 "izgubljena" meca koja se ne racunaju (jer su bili walkovers) i 49 pobeda za redom. Porazio ga je Connors u finalu US opena i time zvanicno prekinuo niz. Evo i link http://www.itftennis.com/mens/players/player.asp?player=10002258 Samo ukucaj razdbolje koje sam ti naveo i neces imati problema da proveris moj podatak.

Sportski pozdrav!

aleksandar

pre 12 godina

Pre svega zelim dve stvari da naglasim!
Prvo: Federer u svoje vreme je oterao dvojicu velikana kao sto su Agasi i Sampras u penziju + sto se probijao u vrh svetskog tenisa kad su oni vladali, a Novak je to na isti nacin, gotovo indenticno uradio
Pozdrav i do pisanja!
(OBJEKTIVNO, 16. maj 2011 03:10)

Momak ne lupaj gluposti, Sampras se povukao 2002. posle osvajanja US Opena, a Federer je svoj prvi grand slam osvojio 2003. Federer je imao rasciscen put do vrha dok je Noletov najblaze receno trnovit, sa mnogo vise prepreka. Osim toga ako se pogleda statistika medjusobnih duela Novaka sa Federerom i Nadalom osim pocetnih poraza na pocetku Novakove karije rezultaski su ravnopravni. Da rezimiram, Novak je dugim i mukotrpnim radom dosao do vrha i tu ce i ostati dok god ga sluzi zdravlje ili se sam ne povuce.

777

pre 12 godina

Interesantna je izjava Rafe da mora jos da trenira. Razmisljam o ovome i pitam se da li Rafa u igri jos moze da napreduje? Mislim da ne. Ja sam i ranije pisao da takav njegov stil jednostavno trosi igraca i da sa takvom igrom nece dugo, jednostavno je nemoguce. Pa vec se vidi u njegovoj igri koliko se umara, u ovom finalu odavno nisam video toliki znoj i Rafinu mokru majcu. A nije bilo sunca. Covek se trosi. Levo desno napred nazad, sve je to ranije stizao ali evo protiv Novaka vec nema sanse. Cetiri puta za redom gubi? Federer tri puta. Novak ga je u ovom mecu ubio prvenstveno dijagonalama, to su bili strahoviti udarci po uglovima. Stignes par puta, sledeci put ne moze i Rafa gubi poen. Igra na snagu i trcanje je izgleda na izdisaju. Danasnji tenis je kombinatorika, menjanje udaraca i ritma igre sto Novak izvaredno radi. Pa kada je Rafa poslednji put toliko koristio balone u jednom mecu kao u ovom finalu? Hvata predah takvim udarcima a Novak nastavlja da kove cekicem svaki balon. Federer ima stil igre koji ga drzi ovako dugo, da igra kao Rafa ne bi u sportu docekao ove godine jer telo godinama jednostavno otkazuje. Novak je drugi covek, ima sve udarce a koliko je mentalno ojacao to svi vidimo. U mecevima sa Rafom i Federerom vise nema pardona, vise nije u situaciji kao ranije, da gubi a ponekada dobije neki mec. Sada kada se ON pojavi na teren svi moraju da se zamisle najmanje u tunelu. Rafa je sigurno kralj sljake i to je jasno, ali vise nikada ne mozen da bude siguran u svoju igru kao ranije, barem kada je Novak u pitanju. Novak ce sigurno izgubiti, to je normalno jer nemoguce je uvek pobedjivati, to onda nije sport, mozda vec na RG ali ovo sto je do sada uradio se granici sa naucnom fantastikom. Do sada, niko mu nista ne moze. BRAVO, BRAVO.

Milos Radulovic

pre 12 godina

Ponosan i srecan sto te imamo, Srbina koji nam svojim delima, ponasanjem i obrazovanjem svakodnevno daje primer, kakvi smo mi ustvari i sta trebamo da budemo. E pa sada, ako za ovakvog coveka navijaju, vole ga i svojataju, oni koji pale zastave drugih zemalja, skandiraju uvredljive slogane, mrze i tome sl. nemoze, opredelite se gde ste, za crnilo, divljastvo, mrznju, idite, daleko vam lepa kuca.
Ja i ostali mnogobrojni idemo sa Novakom!

Goran Nikolić

pre 12 godina

Ноле је синоћ у Риму успешно докторирао тенис са оценом 10, са темом демонстрација ума у тениској игри. Свака му част показао је да смо ми Срби заиста паметна нација.

Kamo dalje rođače...

pre 12 godina

Ajmo sad svi u glas:
VAMOS-TAMOS! VAMOS-TAMOS!
Gde je protivniku spas?!
VAMOS-TAMOS! VAMOS-TAMOS!
Kucnuo je pravi čas!
VAMOS-TAMOS! VAMOS-TAMOS!
Na tronu je svetski as!
VAMOS-TAMOS! VAMOS-TAMOS!
U Srbijici totalni haos!

Chicago

pre 12 godina

Hvali se Federer kod Chuck Norrisa i pokazuje mu kako mu je lep Rolleks...Chuck mu kaze: "Mali, skini taj sat, ne treba ti vise.Novak sada odredjuje koliko je sati".

BARVO NOLE

pre 12 godina

Ma sta bi samo Hrvati uradili da je Nole njihov..čovjek nebi živ mogao ostati od njihove hvale..tako i treba..znamo koliko forsiraju Kosteliće a ovo što je Novak napravio za Srbiju je za 10000 puta veću hvalu i ponos..
Na to sve RTS medijski javni servis EVROPSKE SRBIJE dozvoli sebi da jedan takav tenutak ne prenosi... SRAMOTA!!!
Nole nam diže reputaciju zemlje a na takav način mu se vraća!!!

iggy

pre 12 godina

Znam da je neumesno da na ovu vest kacim ovaj link, samo da kazem - dokle bre vise sa politicarima?
http://sport.blic.rs/Tenis/197321/Jeremic-na-celu-Unije-tenisera-Srbije

јелена

pre 12 godina

Немам ријечи за РТС!!!!!срамота!!
Новаче захваљујући теби поносим се што сам српкиња.

bubi

pre 12 godina

Neko kaze sta mi imamo od toga, zar je vazno, svaka mu cast, neko iz ove zemlje postize uspehe svojim talentom, trudom, znojem, bravo, bravo, bravo, i neka ga sreca prati i zdravlje sluzi!

Dragan

pre 12 godina

Ove godine nase medijske kuce i novinarski listovi netrebaju odrzavati izbor za sportistu godine u Srbiji mada polako i svetke kompanije pocinju da razmisljaju ko ce biti drugi u izboru.....POBEDNIK SE VEC ZNA!!!!!

Slavisa

pre 12 godina

EVO NOVE RAGLISTE TOP 20 ZA 2011 Nedelja 19
1 DJOKOVIC, Novak SRB 6750
2 NADAL, Rafael ESP 4490
3 FERRER, David ESP 2935
4 FEDERER, Roger SUI 2800
5 MURRAY, Andy GBR 2260
6 SODERLING, Robin SWE 1800
7 ALMAGRO, Nicolas ESP 1630
8 BERDYCH, Tomas CZE 1625
9 DEL POTRO,Juan ARG 1430
10 WAWRINKA, Stanislas SUI 1235
11 GASQUET, Richard FRA 1180
12 RAONIC, Milos CAN 1165
13 DOLGOPOLOV,Alexandr UKR 1070
14 RODDICK, Andy USA 1065
15 CILIC, Marin CRO 995
16 MELZER, Jurgen AUT 980
17 TROICKI, Viktor SRB 970
18 SIMON, Gilles FRA 955
19 MAYER, Florian GER 935
20 ROBREDO, Tommy ESP 930

kokos

pre 12 godina

Sve čestitke Đokoviću na ostvarenim rezultatima, ali moram nešto reći ma račun srpskih medija. Možda oni misle da Đokoviću daju dovoljno prostora, ali nije tako. On je najbolji srpski brend i to bez konkurencije i zaslužuje ogroman prostor, a evo i konkretnog dokaza.
Kada sam 3. jula 208. godine stigao u Malagu na Evropsko prvenstvo u vaterpolu, tog dana je Rafael Nadal osvojio svoj prvi Vimbldon, nešto prije toga Španija je postala evropski šampion u fudbalu. Ujutro je u svim španskim medijima, odnosno cjelokupnoj štampi, dnevno-političkoj i sportskoj Nadal imao najmanje po sedam strana.
Ako je za Španiju osvajanje Vimbldona toliki uspjeh, onda je za Srbiju sve ovo što radi Đoković ČUDO!

Bledi

pre 12 godina

Naravno da bih voleo da je albanac, ali...ali... Svaka mu cast i cestitam srbima sto imaju ovakvog sportasa. E tako! I mi se u ponesto slazemo!

Miloš J. Kosovac

pre 12 godina

Prvo da vam čestitam na izvanrednom prenosu, komentarima i ljudski topla atmofera u vašem studiju pre i posle prenosa. A kada je u pitanju Novak Đoković evo mog komentara posle njegove igre da Nadalomu u Madridu pre dve godine.
"Da je Novak predhodnog dana igrao samo dva seta, kao sto je Nadal, a ne šest (igrao je dva meča u istom danu) u trajanju od pet sati, juče bi Nadal plakao na ramenu Djokoviću, kao sto je njemu u Australiji cmizdrio Federer.Iamo sam prilku da slušam i gledam dva prenosa, jedan komentator je par puta ponivio:"ovo je najbolji tenis, nabolji meć, vidjen u 2009 godini!". A Nole, lep, dobar, pametan za radost Srba i Srbije. Moram priznati da sam iznenadjen sa silinom igre Novaka. Kao što je napisao jedan komentator,"načeo si Nadala", pa jos na šljaci. Da je Nadal bio u neobičajenom stresu, pokazivao je to i sa njegovm desnom rukom: mnogo česce se hvatao za šorc na donjem delu ledja, ne smem napisati preciznije, zbog mogucnosti da ovo pročita neki gej. Mnogo je teže da doživi poraz momak koji osim ujaka, zna i za svoju devojku od detinjstava, a sve ostalo su reketi, loptice i teniski tereni. Dok je naš Nole pravi šarmer, jer osim sto igra tenis, živi život lepog i pametnog mladića. Ovaj meč povećao mu šanse da bude izabran za spotistu Evrope, na kojoj listi je predložen zajedno sa Anom. Budimo ponosni sto imamo Novaka Djokovica!"
No, dok je Nadal uvežbavao da se odvikne da se hfata za d..e, Novak je odlučio da se malo više posveti tenisu. Iii? Videli ste šta se desilo.

Paks

pre 12 godina

Stvarno je specijalan :) Samo zdravlje da ga posluzi i sreca da ga prati a za ostalo se ne brinem. Nas Nole je stao rame uz rame sa nasim prosvetiteljom Svetim Savom. Ne nosi on za dzabe njegov orden. Jao kako je to lepo. Ponosan sam na nase sportiste. Jos samo u fudbalu kad bi mogli tako nesto da uradimo. Jednu titulicu prvaka Sveta ma samo jednu.

kobe bryant

pre 12 godina

Šta je Nole radio u Rimu? Snimao nastavak filma "Prohujalo sa vihorom"! Ili kako bi u moj rodni Niš rekli "Oduvaja gi vetar"! Eto to je u jednoj rečenici sažeto ono što se dogodilo Kubotu, Soderlignu, Mareju i Nadalu.

Slavisa Jovanovic

pre 12 godina

Posle RG da se organizuje proslava u Beogradu da sa Aerodroma u kocijama do Beograda doveze koa pravi kralj pa da se ide do marakane a tamo samo 100.000 a pored puta jos nekih pola miliona ljudi pa da se proslavi kako lici pa da vidi ceo svet kako slavi jedan castan narod a u prve redove politicari da ih sve udari po glavi reketom da se malo opametne i vode srbiju kako treba a jos bi bilo bolje da iz aviona sa padobrancom skoci pravo na marakanu, jer se on covek ne boji nicega a svaki pehar da donese po jedan padobranac tako nesto je on zasluzio ziveoga bog jos 100 godina i odmah sada za zivota ga proglasiti svecom kaga srbija slavi svake nedelje. Ja bi tako samo da se politicari sloze pa kad krene u LONDON i kad izadje na teren da mu se svi klanjaju ko papi. Malo prepotentno ali izvodljivo To je on zasluzio.NAJBOLJI SI KRALJU.

Woody Woodpecker

pre 12 godina

Djokovic se vec kvalifikovao za zavrsni Masters turnir u Londonu:
http://tennislive.free.fr/race
Ovo je najranije da se neko ikad kvalifikovao za zavrsni masters! (16.Maj)
Prosle godine se Nadal kvalifikovao mislim nakon Rolan Garosa, a Novak je to uspeo i pre drugog grand slam-a sezone!

goga

pre 12 godina

U subotu u jutarnjem programu na RTS-u čuh šokantnu izjavu, kako je RTS organizovanjem Eurosonga podigao pozitivnu sliku o Srbiji u svetu i kako NIKO pre toga a ni posle toga to nije uspeo. Ruka mi sama krenula pa se prekrstih ali ni psovke nisu izostale. Pa da li je moguće da javni servis sipa takve gluposti i da nemaju pojma šta je Novak uradio i šta i dalje radi. Novak je jedini razlog zbog koga osetim ponos što sam iz Srbije. Hvala ti Nole što postojiš!!! Srbijo da li znaš šta imaš???

Aleksandar

pre 12 godina

Nole majstore, hvala ti u ime svih navijača iz Pule na predivnim trenucima koje si nam pružio. Ponosni smo i presretni.
Neću na dugo i široko da pišem o nečemu što ti znaš puno bolje od mene.
Znam da te ove pobjede neće opustiti, da ćeš ostati jednostavan, skroman i ponizan kao i dosada, da nećeš upasti u euforiju kao mi navijači jer si svjestan da ono najteže tek predstoji. Treba sve ovo potvrditi tamo gdje je najvažnije, na Roland Garrosu i Wimbledonu. Konkurencija je strašna. Nadal, Federer, Murray i ostali, dat će i zadnji atom snage da uzvrate udarac. Trebat će odigrati fantastičan tenis i biti maksimalno fokusiran i hladne glave.
Ali Nole, i ti znaš i mi znamo da ti to možeš. Sada je tvoje vrijeme, mentalno si u velikoj prednosti i trebaš to sada iskoristiti.
Još jednom sve čestitke i samo napred.

ACA KRSTIC

pre 12 godina

Najnovija vest: Na sinocnoj vanrednoj sednici Saveta bezbednosti doneta je odluka da se protiv Novaka Djokovica podigne optuznica za zlocin protiv covecnosti. Takav nevidjeni teror koji sprovodi nad najboljim svetskim teniserima mora se pod hitno zaustaviti. Pominje se cak i mogucnost ponovnog bombardovanja Srbije, ali ovog puta do potpunog unistenja, da se ne bi desilo da se pojavi jos neki terorista kalibra Novaka Djokivica.Novaku Djokovicu se strogo zabranjuje bavljenje tenisom. Ubuduce moze da igra samo "dzepni bilijar", mada se s obzirom na velicinu kugli, to pre moze nazvati "bowlingom".

basket majstor NS

pre 12 godina

Joj što bih voleo da gledam Mari-Nadal u 1/2 RG-a ... još da bude u 5 setova... joj meraka!
Neko kaže da igraju dosadno, ma kaki, snimio bih i gled'o još jednom ;-) Samo vamos-tamos !! :-)

Ранко Србин Република Срп(б)ска

pre 12 godina

Сунце ти пољубим, па ово није нормално.....шта им човјек ради па то је страва.:))))))...ако је послије оног меча са Марејем изашао и побиједио одморног Надала и то на шљаци, онда ја људи нема шта више да додам - ФЕНОМЕН. Ја мислим да га сад поготов у три сета не може нико добити, нема шансе, само здравља....Ее Рафа! Имам за тебе и Федерера једну фину пјесмицу....http://www.youtube.com/watch?v=-_O0yXqxfMI на на на на, на на на нааа хеееј хееј хееј Г(о)ууудбаааааааааај...хахахахаа...јој Новаче који си ти ЦАР немаш појма....човече заборавиш све проблеме које имаш кад он освоји тј. подере ове "конкуренте" ....ништа чова жив и здрав нам био и Бог те благословио!!!

talas

pre 12 godina

I evo, polovinom maja, posle samo jednog grend slema, Novak je obezbedio ucesce na zavrsnom Mastersu u Londonu http://tennislive.free.fr/race sto je vise nego impresivno.

gordijanus

pre 12 godina

Bravo Nole i samo napred u nove pobede!!! ali jedno bljak za Ministra spoljnih poslova koji se ugurao da bodri naseg Noleta svake nedelje- prvo Madrid, sad i Rim...Ostavite politiku po strani, ako boga znate, sve ste upropastili u ovoj drzavi, jedino nam je Nole svetla tacka!!! Ne razum zasto Jeremic treba i zvanično da postane predsednik Udruženja teniskih profesionalaca Srbije - jel mozda dobro igra tenis i razume se i usti bolje od drugih ? ajde dosta vise... Nole napred !!!!

Marlon

pre 12 godina

Vvv
Odlicna analiza, ali ipak ima jednu gresku. Borgu jesu uracunati Dejvis Kup mecevi protiv Nemacke, kao i dva usesca na Pepsi Gren Slemu, i sa time broj njegovih uzastopnih pobeda u sezoni 1979-1980 iznosi 43, a niz je prekinuo upravo Vilas u polufinalu Kupa Nacija u Nemackoj.
Verovatno si racunao i neke nezvanicne meceve, ali sa 4 nezvanicne pobede 1977 Vilasov niz iznosio bi citavih 50 pobeda, a da ne govorimo o rekordima Bila Tildena od preko 100 meceva bez poraza tokom dvadesetih godina.

Aleksandar

pre 12 godina

Gde je sada onaj genijalac Antelj,sto ga je izbacio iz kluba,sa sve titulom Evropskog sampiona do 14 godina???
Nema u publici ni vajnog predsednika Saveza,cute svi kao ribe...Zivojinovicu,nisi uspeo da zaustavis nezaustavljivo!Ako,ako,Novak i tako ne igra za vas bumbare,igra za sebe i Srbiju ali i za nas,obican i normalan narod.

Emir

pre 12 godina

Ja čekao od 6 i 15 da gledam ovde u Dubaiju, ranije smo gledali na Al Jazeera ali finale nisu dali.
Pokušam na RTs sateli, ma kakvi čarobno se trovasmo kako reče jedan a za ovo nema veze. Važne su krpe što Nina nosi, mi živimo u sedamdesetim, ali stvarno.
A tek što truju sa narodnom muzikom na satelitkskom, oni misle da smo svi mi u inostranstvu pali sa istog drveta kao i oni.

Zoki Pro

pre 12 godina

Da li ste primetili? Rafa počeo namerno da igra "balone"... Pa to se retko viđa i u rekreativnom tenisu. Totalni odraz nemoći...Svaka čast Nole!

011

pre 12 godina

Ovo nije komentar vesti vec nekih komentara: ljudi, opustite se. Treba uzivati u dobrom tenisu, sta ima veze ko je ciji? Prvi put cujem da neko place od srece zbog tudjih uspeha. Nit smo ga mi trenirali, nadgledali njegov razvoj, niti bilo sta slicno. Drago mi je da igra odlican tenis jer mi je bilo dojadilo gledati stalno federera i nadala. A to sto igra takav tenis zaista nema veze sa srpskim inatom. U suprotnom imali bismo deset igraca u top deset. Uzdravlje i poglednite jos koji sport. Moj savet: u NBA se igra najbolji plej of u poslednjih deset godina

Mi sve cujemo, vidimo, znamo...

pre 12 godina

Služba je presrela sledeći razgovor:
Nepoznato lice: "De si, bre, Nole? Šta se radi?"
Djoković: "Evo, šljaka se..."
Nepoznato lice: "Može posle trava, beton*?"
Djoković: "Šta može? Mora!"
* Beton = pivo + votka

mmmda

pre 12 godina

Koristih malo google i zakljucih sledece..
Prosle godine Novak Djokovic na Roland Garros-u stigao je do quarter-finals i brani 150 atp poena.
Znaci, potrebno je da se plasira u finale.

Statističar

pre 12 godina

E ovako sam ja izračunao, Nole do sad ima 13pobeda na šljaci plus 7 pobeda na RG to je 20pobeda na šljaci. Sezona na šljaci se tu završava i znači da sledeće godine treba da obrne istu turu i eto 40 pobeda na šljaci uzastopno.Nadal je imao 37 pobeda na šljaci uzastopno.Ma sve im uzmi Novačeee,Novačeee.Pozdrav svima od realnog srbina.

Žak Hedić

pre 12 godina

Novače
Sam đavo ti je dao brzinu eskivaže
I razoran udarac desnom...
I sad čekas sabah sa šejtanom
http://www.youtube.com/watch?v=DBBZ2ed_BV8

jovan

pre 12 godina

Vidim da mnogi ovde pametuju pa cu i ja.
Siguran sam da ce posle RG Novak bito No. 1.
Evo kako. Svi teniseri sa vrha ATP liste koji ucestvuju na turniru u Francuskoj (Ferer, Soderling, Berdich, Rodik....) nemaju ambicije da osvoje RG. Ostali sa vrha (Djokovic, Nadal, Federer i Murray) svakako pretenduju na tu titulu i skoro je sigurno da ce jedan od pomenute cetvorice biti konacni pobednik.
Novak da bi postao br. 1, mora doci najmanje u polufinale, bez obzira na Nadalov rezultat. Sto znaci da pre polufinala ili samog finala nemoze se sastati ni sa jednim od ove trojice. Sve ostale koji mu se nadju u njegovoj polovini zreba trebao bi lagano dobiti i to u 3 seta.
Nedaj boze neke povrede ili bolesti i eto za par nedelja bit cemo na krovu sveta.
Srecno NOVACE - JUNACE SRPSKI.

mmmda

pre 12 godina

Mislim da sam pogresio, uzmite to sa rezervom..
Na kraju, najvaznije je to da ce Novak Djokovic na Roland Garros-u zvanicno postati 1. igrac sveta, sad mec pre, ili kasnije.. Uzivacemo :)

Calvin

pre 12 godina

@Jana
Razlika u bodovima posle Rima je 405. Ako Djokovic udje u finale RG, bez obzira i ako tamo izgubi od Nadala, postace broj 1. Jedini nacin da Nadal zadrzi broj 1 je da osvoji RG i da Djokovic ne udje u finale. Ako Nadal ne osvoji RG, cak i ako Djokovic izgubi u prvom kolu, dolazi do smene.

mmmda

pre 12 godina

Ne razumem se u sistem bodovanja, ali naucicu :)
Ovo pokupih sa atp sajta
Od 16.5.2011.
1. Nadal, Rafael (ESP) 12,070
2. Djokovic, Novak (SRB) 11,665
Sto znaci jos pobeda dve na Roland Garros-u (ne znam tacno koliko pobeda, sto dokazuje konstataciju sa pocetka teksta :( ) i Novak Djokovic je zvanicno 1. igrac sveta :)
Novace, Srbija ti klice!

Marko

pre 12 godina

Nole, svaka ti cast!
A vama iz RTS-a, sram vas bre bilo!
Vi ste jedina televizija kojoj moramo da placamo pretplatu a niste nasli za shodno da prenosite jedan ovakav mec?!
Trujete mesecima sa Ninom, proba pred probu, proba probe, Duska koja se sepuri mesec dana u Nemackoj, intervijui, garderobe, uzas jedan! Na kraju zavrsila na 14 mestu, a necete da od nasih bre para prenosite ovo bozanstveno vece!!!
Mrs bre!!!
Da Bog da da vam niko ne placa bre pretplatu!
Na gradjansku neposlusnost!

Vvv

pre 12 godina

@Jana i ostali
Trenutna situacija sa poenima je sledeca:
Nadal = 12070, Djokovic = 11665. Razlika 405 poena. Nadal brani titulu na Rolan Garosu (2000p), Djokovic cetvrfinale (360p). Ne odbrani li Nadal titulu (-800p), Djokovic je prvi posle Rolan Garosa (cak i da ne igra na njemu). Odbrani li Nadal titulu, Djokovic je prvi samo u slucaju da dodje do finala (12505p Djokovic vs 12070 Nadal). Znaci, sve se svodi na to da li ce Rafa odbraniti titulu i/ili da li ce Novak stici do finala (a nadamo se da hoce, jel'te?).
Ima jos jedna stvar koja je pogresno navedena u novinama (i nasim i stranim) kao i na zvanicnom ATP sajtu i tice se niza pobeda bez poraza (uopste, ne na pocetku sezone). Naime, najduzi niz teniskih pobeda je 49! (by Borg) a ne 46 kako se navodi (by Vilas)! [ATP sajt Borgov niz vodi kao 43 jer nisu uracunali 6 DC mecheva koje je odigrao i dobio u tom periodu].
Sto se tice najduzeg niza na pocetku sezone (sezone! - ne godine) on iznosi 39 (by J. McEnroe). Djokovic je na 3 pobede od obaranja tog rekorda (trenutno ima 37).
A sto se tice najduzeg niza na pocetku godine (godine! - tricky?), on iznosi 42 (to je taj broj koji se nepravedno pominje iz dana u dan). Takodje je u vlasnistvu gorepomenutog J. McEnroe/a. Zabuna nastaje jer se pocetak sezone u vreme J. McEnroe/a nije poklapao sa pocetkom godine kao sto je to danas slucaj, vec je sezona pocinjala nesto kasnije (u februaru), pa su mu uracunate 3 pobede sa kraja jedne sezone (januar te godine) + 39 sa pocetka druge, nove sezone.
Odnosno, da sumiram: Djokovic ima 3 pobede do najboljeg starta sezone ikada (sto je realno ostvarljivo) i/ili 11 pobeda do najduzeg niza uopste, bilo s kraja, sredine ili pocetka sezone. (sto je manje verovatno ali i dalje ostvarljivo)
Ako neko moze, moze trenutni Nole, a ja cu mu pozeleti srecu u tom pohodu.
Sportski pozdrav!

OBJEKTIVNO

pre 12 godina

Pre svega zelim dve stvari da naglasim!
Prvo: Federer u svoje vreme je oterao dvojicu velikana kao sto su Agasi i Sampras u penziju + sto se probijao u vrh svetskog tenisa kad su oni vladali, a Novak je to na isti nacin, gotovo indenticno uradio s tim da je Nadala potpuno slomio i mislim da mu on vise ne prestavlja pretnju. Sto se tice Federera, setite se USO prosle godine i ono gledanje u mrtvu tacku nekih 5-6 sekundi, mislim da je taj trenutak prelomio u Novakovoj karijeri. Pa zamislite samo, eto, na primer da je izgubio taj mec (citaj Hvala Bogu nije!) kako bi sad izgledala Atp lista, titule, ko bi osvojio AO, itd.
Drugo: McEnroe je Lendla dobijao u sva cetiri finala koja su igrali od pocetka godine i bas na RG je izgubio to finale od Lendla u 5 setova. Djokovic je trenutno ostvario 4 neverovatne-senzacionalne pobede nad Nadalom. Tako da se je iskreno nadam da se istorija nece ponoviti sto se toga tice!
I za kraj zelim da pozdravim Dylan Doga, Gorana S., znanje imanje, neko iz mase, WTATP lista, Djoksu(pravog) i mnoge druge koje trenutno ne mogu da se setim, cije konetare i analize veoma rado citam.
Pozdrav i do pisanja!

Branko

pre 12 godina

Gde su Nolovi skeptici? Prvo idemo na Roland Garrous pa onda Wimbledon i na kraju US Open. Da li imate neki kometar mozda?
Branko (Teniser) iz Amerike

DJ

pre 12 godina

@ Jana, ako sam dobro izracunao (vrlo brzo sam uradio matematiku, mozda sam negde pogresio), situacija je sledeca:
Ovom pobedom, Novak mu je dosao na 405 poena razlike (Nadal je izgubio 1000 zato sto nije odbranio ovu titulu koju je osvojio prosle godine, ali je dobio 600 zato sto je bio finalista. Novak nije igrao ovaj turnir prosle godine, sto znaci da nije imao sta da brani. Drugim recima, izgubio je 0, a dobio 1000).
Kada dodje RG, Novak brani 360, dok Nadal brani 2000. Novak moze komotno da dodje do finala i da izgubi protiv Nadala, bice #1. Ako Nadal izgubi (od bilo koga), Novak ima milion opcija... cak i da ne dodje do 1/4 finala, opet ce biti broj 1. Primera radi, recimo da Nadal dodje do finala, i izgubi. On samim tim gubi 800 poena. U tom slucaju Nole moze i da ne igra. Ako ne igra, izgubice 360 iz prosle godine, a razlika od 405 poena, precice u +35 u korist Noleta jer ce Nadal izgubiti 800.
Jos jednom da naglasim da vrlo brzo uradio matematiku, tako da mozda i gresim

S.Goran

pre 12 godina

"Novak Djokovic"...napisavsi samo to ime vec rekao sam mnogo,sad vec zaista je tesko iznaci prave reci koje zavredjuju doslovno i dostojno opisuju to sto cini ove godine.
On jednostavno ne stize ni da proslavi pobedu,jer bi mu oduzela potrebno vreme za odmor,polufinale Rima sa Marejem vredelo je slaviti danima,a on je morao stisati euforiju i misliti na mec koji sledi za 17 sati i sto pre leci,i opet ispostovao je medije i dao intervju za B92 pa sigurno i jos nekome.To vam je kao kad biste iz usta izvadili vec na pola pojedenu kockicu cokolade u kojoj ste uzivali,ili jos bolje vodili ljubav i prekinuli to znate vec u kom trnutku i okrenuli se da spavate jer nemate vremena ,pa ajde zaspite brzo zatim?Mladic koji nema jos ni 24 godine,fascinantno je to,fascinantna je disciplina i nivo svesti koju ima,bez toga nebi bili ni ti rezultat.Evo vam primer Belucija koji je pruzio zaista dobru igru protiv njega i na narednom turniru ispao u prvom kolu,oni su godisnjaci,zato njega iznosim kao primer,ma Nole je ispred svih za svetlosnu godinu,izaci na teren 37 puta i svaki put kao da je prvi sto kaze jedna pesma.To je zasigurno pomeranje granica ljudskih sposobnosti,jer iza svih tih fantasticnih meceva fizicki prezahtevnih za ovozemaljskog coveka,stoji i nacin zivota za koji je opet potrebna gotovo nadljudska volja,zivota punog odricanja gotovo svega sto vam cini zadovoljstvo ziveti.On zivi gotovo bez cokolade i slatkisa,strogo rezirana ishrana i bez hleba,peciva,pice i ko zna jos cega,a onda i bez vremena da proslavi i dozivi uspeh na pravi nacin i kako zeli.Na kraju vise je sa Nadalom nego sa devojkom.
Uopste vise necu da prognoziran dalje sta moze uciniti i dokle moze niz pobeda otici,jer siguran sam da je zadovoljio i najvece sladokusce ovoga sporta u koje bih i sebe stavio.
Od sada turnir na kome Nole ne igra,nikome nece biti interesantan i ne samo to,pehar koji osvoje nece imati tu vrednost,u tom slucaju skoro pa bi trebalo u dnu pehara napisati"na ovom turniru nije ucestvovao Novak Djokovic".

Vlado Budva

pre 12 godina

Evo vam i jos jedna fora cisto da vas nasmijem/nasmejem malo "Chuck Norris je skriveni trener Djokovica" A sad brzo ovo re-postujte na Facebook i recite svima kako Vlado iz Budve baca fore :DDD Zivjeli.

b

pre 12 godina

Nas si ponos!
brojevi ne lazu:
37-0
39-0
7 titula
protiv top 10....13-0
vec 6750 atp poena...
...samo jedan broj je laz...a to je rafael nadal no1 ,ali i to ce ubrzo biti promenjeno...
Novak Djokovic no1!!!
Djokovic Lives To Fight Another Day =)

mozda lupetam a mozda i ne

pre 12 godina

2022-3,4 god.....bivsi teniser br.1 i sadasnji Predsednik Srbije Novak DJokovic imao je niz bilateralnih sastanaka sa celnicima Evropske Unije i G8 i ugovorio poslove vredne vise stotina miliona eura i niz pogodnosti za Srbiju,a koje nisu polazile za rukom nijednom politicaru sa ovih prostora.Celnici EU i ostalih zemalja izrazili su ogromno zadovoljsvo kako je bivsi svetski as,za veoma kratko vreme,vratio ugled zemlje doprineo njenom razvoju,uveo nove standarde u medjuljudske odnose i pokazao ovdasnjim politicarima da je sve izvodljivo ako se hoce i radi na pravi nacin

Jeca

pre 12 godina

Ljudi verovali ili ne,ali ja placem od srece celo vece.....merim pritisak na svakih pola sata.....jer ovo sto je Nole ucionio je NEVEROVATNO!!!! Jos malo i poletecu :))))
HVALA TI NOLE ZA SVE!!!!
Vamos Tamos :))))))

Jana

pre 12 godina

E, sad samo da mi neko kaze kako ide to sa bodovima, koliko Nadal gubi, koliko Djokovic dobija posle ovog turnira ili se mora cekati RG, da i tu Nole uzme titulu, pa tek onda da sedne na prvo mesto?

Gordan

pre 12 godina

Svaka cast, Sasa, na ovako brzo postavljenom pregledu Noletovih rezultata ove godine, i sto je jos lepse, sa video podrskom, zaista je divno citati i podsecati se tih turnira i trijumfa. Nastavi da pises svoje komentare i analize, odlicni su i zadovoljstvo je citati ih kada se pojave. Hoce li mzda neki biti i 'live' sa, recimo, Wimbledona, to bi bilo jos bolje!

Djoksa

pre 12 godina

Sve je bilo jasno od trenutka od kad je poceo turnir. A sudije u stolici su to stalno ponavljale posle svakog osvojenog gema na mecu: "Djoko (ital. gem)!" svim igracima koji su ucestvovali na turniru. Na kraju, i Nadal je poklekao. Djoko(vic) je morao da pobedi.
PS: Ne bi me cudilo da uskoro dobijemo vest iz Svajcarske da Federer vezba dvorucni bekend. :D

roman empire

pre 12 godina

Ono što je interesantno Novak je u 4 finala na Mastersima sa Nadalom više imao problema na tvrdoj podlozi(Miami,Indian Vels),koja inače nije Nadalova omiljena podloga,za razliku od dva finala na šljaci(Madrid,Rim),gde je Nadal tzv.kralj.Što nam govori da je Nole sada kompletan teniser kojemu vrsta podloge nije bitna.Nole je uvek bio u vrhu svetskog tenisa,ono što mu je nedostajalo da bi bio broj 1 jeste bolja fizička sprema i bolji servis,kada je te dve stvari popravio i unapredio,dokazao je i pokazao da je najbolji.Hvala ti Nole što deliš svoj fenomenalan talenat i rad sa nama i hvala ti što u najboljem svetlu predstavljaš našu zemlju.Iskrene patriote cene tvoja dostignuća i uspehe i iskazuju ti poštovanje.Rafa Vamos,Federer Tamos a Nole juriš na Rolan Garos.:D

Hakinen

pre 12 godina

Gde ste svi vi od kojih je trazena pomoc u pocetku njegove karijere ?
Pa naravno sad sedite u lozama i hvalite se njime po belom svetu kako je on NAS BREND,PONOS SRBIJE...
Njego uspeh je jos veci jer je ziveo u drzavi gde ti saseku krila vec u pocetku !

Sasa

pre 12 godina

Ovaj covek je vise uradio za Srbiju nego svi Ministri i Premijer licno.
Za razliku od gore pomenutih, ovaj mladi hrabri covek zna kako izgleda grb svoje Otadzbine:
http://sportservis.name/wsw/UserFiles/Image/tenis/djokovic/2011/madrid/djokovic-trofej-krop.jpg
Za njega je cuo ceo svet, slavice ga i pamtiti.
Za razliku od njega oni su prepusteni zaboravu i sudu istorije.

Draze

pre 12 godina

Postoje 3 vrste pobednika
Oni koji pobede najbolje i tu stanu
Oni koji samo znaju da igaju tenis i nista vise
I oni koji su svojim radom i upornocu sve stekli, kojim nista nije polonjeno. Bravo Nole

ps cuvaj se povreda

Zoran

pre 12 godina

Sve je receno i napisano za ovih par sati od velike Novakove pobede... Evo jednog jako kvalitetnog citata s Yahoo sporta, s posebnim akcentom na zadnjoj recenici. Pozdrav svima iz Makedonije!

"He's doing things that you're watching but aren't entirely sure how they're happening. Djokovic will change the flow of a point so quickly that you have to convince yourself he was ever scrambling to begin with. An example: Nadal would hit that wicked crosscourt forehand, sending Djokovic sprawling to the corner of the court. "He's on his heels," you'd think as the Serb barely got to the ball and pushed it over the net. By the time that thought registered, Djokovic was back in the ready position at the center of the court, receiving Nadal's forehand and then unloading one of his own that sent Nadal on the same scramble. Djokovic is turning defense into offense. He out-Nadaled Nadal."

wayward

pre 12 godina

Posle predvidjenog zemljotresa u Rimu moze se ocekivati podrhtavanje tla u celoj Evropi a predvidjanja su da je sledeci u Parizu sa epicentrom u jednom coveku...

Marko

pre 12 godina

Nole, svaka ti cast!
A vama iz RTS-a, sram vas bre bilo!
Vi ste jedina televizija kojoj moramo da placamo pretplatu a niste nasli za shodno da prenosite jedan ovakav mec?!
Trujete mesecima sa Ninom, proba pred probu, proba probe, Duska koja se sepuri mesec dana u Nemackoj, intervijui, garderobe, uzas jedan! Na kraju zavrsila na 14 mestu, a necete da od nasih bre para prenosite ovo bozanstveno vece!!!
Mrs bre!!!
Da Bog da da vam niko ne placa bre pretplatu!
Na gradjansku neposlusnost!

Hakinen

pre 12 godina

Gde ste svi vi od kojih je trazena pomoc u pocetku njegove karijere ?
Pa naravno sad sedite u lozama i hvalite se njime po belom svetu kako je on NAS BREND,PONOS SRBIJE...
Njego uspeh je jos veci jer je ziveo u drzavi gde ti saseku krila vec u pocetku !

wayward

pre 12 godina

Posle predvidjenog zemljotresa u Rimu moze se ocekivati podrhtavanje tla u celoj Evropi a predvidjanja su da je sledeci u Parizu sa epicentrom u jednom coveku...

Sasa

pre 12 godina

Ovaj covek je vise uradio za Srbiju nego svi Ministri i Premijer licno.
Za razliku od gore pomenutih, ovaj mladi hrabri covek zna kako izgleda grb svoje Otadzbine:
http://sportservis.name/wsw/UserFiles/Image/tenis/djokovic/2011/madrid/djokovic-trofej-krop.jpg
Za njega je cuo ceo svet, slavice ga i pamtiti.
Za razliku od njega oni su prepusteni zaboravu i sudu istorije.

Zoran

pre 12 godina

Sve je receno i napisano za ovih par sati od velike Novakove pobede... Evo jednog jako kvalitetnog citata s Yahoo sporta, s posebnim akcentom na zadnjoj recenici. Pozdrav svima iz Makedonije!

"He's doing things that you're watching but aren't entirely sure how they're happening. Djokovic will change the flow of a point so quickly that you have to convince yourself he was ever scrambling to begin with. An example: Nadal would hit that wicked crosscourt forehand, sending Djokovic sprawling to the corner of the court. "He's on his heels," you'd think as the Serb barely got to the ball and pushed it over the net. By the time that thought registered, Djokovic was back in the ready position at the center of the court, receiving Nadal's forehand and then unloading one of his own that sent Nadal on the same scramble. Djokovic is turning defense into offense. He out-Nadaled Nadal."

Jeca

pre 12 godina

Ljudi verovali ili ne,ali ja placem od srece celo vece.....merim pritisak na svakih pola sata.....jer ovo sto je Nole ucionio je NEVEROVATNO!!!! Jos malo i poletecu :))))
HVALA TI NOLE ZA SVE!!!!
Vamos Tamos :))))))

Vvv

pre 12 godina

@Jana i ostali
Trenutna situacija sa poenima je sledeca:
Nadal = 12070, Djokovic = 11665. Razlika 405 poena. Nadal brani titulu na Rolan Garosu (2000p), Djokovic cetvrfinale (360p). Ne odbrani li Nadal titulu (-800p), Djokovic je prvi posle Rolan Garosa (cak i da ne igra na njemu). Odbrani li Nadal titulu, Djokovic je prvi samo u slucaju da dodje do finala (12505p Djokovic vs 12070 Nadal). Znaci, sve se svodi na to da li ce Rafa odbraniti titulu i/ili da li ce Novak stici do finala (a nadamo se da hoce, jel'te?).
Ima jos jedna stvar koja je pogresno navedena u novinama (i nasim i stranim) kao i na zvanicnom ATP sajtu i tice se niza pobeda bez poraza (uopste, ne na pocetku sezone). Naime, najduzi niz teniskih pobeda je 49! (by Borg) a ne 46 kako se navodi (by Vilas)! [ATP sajt Borgov niz vodi kao 43 jer nisu uracunali 6 DC mecheva koje je odigrao i dobio u tom periodu].
Sto se tice najduzeg niza na pocetku sezone (sezone! - ne godine) on iznosi 39 (by J. McEnroe). Djokovic je na 3 pobede od obaranja tog rekorda (trenutno ima 37).
A sto se tice najduzeg niza na pocetku godine (godine! - tricky?), on iznosi 42 (to je taj broj koji se nepravedno pominje iz dana u dan). Takodje je u vlasnistvu gorepomenutog J. McEnroe/a. Zabuna nastaje jer se pocetak sezone u vreme J. McEnroe/a nije poklapao sa pocetkom godine kao sto je to danas slucaj, vec je sezona pocinjala nesto kasnije (u februaru), pa su mu uracunate 3 pobede sa kraja jedne sezone (januar te godine) + 39 sa pocetka druge, nove sezone.
Odnosno, da sumiram: Djokovic ima 3 pobede do najboljeg starta sezone ikada (sto je realno ostvarljivo) i/ili 11 pobeda do najduzeg niza uopste, bilo s kraja, sredine ili pocetka sezone. (sto je manje verovatno ali i dalje ostvarljivo)
Ako neko moze, moze trenutni Nole, a ja cu mu pozeleti srecu u tom pohodu.
Sportski pozdrav!

roman empire

pre 12 godina

Ono što je interesantno Novak je u 4 finala na Mastersima sa Nadalom više imao problema na tvrdoj podlozi(Miami,Indian Vels),koja inače nije Nadalova omiljena podloga,za razliku od dva finala na šljaci(Madrid,Rim),gde je Nadal tzv.kralj.Što nam govori da je Nole sada kompletan teniser kojemu vrsta podloge nije bitna.Nole je uvek bio u vrhu svetskog tenisa,ono što mu je nedostajalo da bi bio broj 1 jeste bolja fizička sprema i bolji servis,kada je te dve stvari popravio i unapredio,dokazao je i pokazao da je najbolji.Hvala ti Nole što deliš svoj fenomenalan talenat i rad sa nama i hvala ti što u najboljem svetlu predstavljaš našu zemlju.Iskrene patriote cene tvoja dostignuća i uspehe i iskazuju ti poštovanje.Rafa Vamos,Federer Tamos a Nole juriš na Rolan Garos.:D

S.Goran

pre 12 godina

"Novak Djokovic"...napisavsi samo to ime vec rekao sam mnogo,sad vec zaista je tesko iznaci prave reci koje zavredjuju doslovno i dostojno opisuju to sto cini ove godine.
On jednostavno ne stize ni da proslavi pobedu,jer bi mu oduzela potrebno vreme za odmor,polufinale Rima sa Marejem vredelo je slaviti danima,a on je morao stisati euforiju i misliti na mec koji sledi za 17 sati i sto pre leci,i opet ispostovao je medije i dao intervju za B92 pa sigurno i jos nekome.To vam je kao kad biste iz usta izvadili vec na pola pojedenu kockicu cokolade u kojoj ste uzivali,ili jos bolje vodili ljubav i prekinuli to znate vec u kom trnutku i okrenuli se da spavate jer nemate vremena ,pa ajde zaspite brzo zatim?Mladic koji nema jos ni 24 godine,fascinantno je to,fascinantna je disciplina i nivo svesti koju ima,bez toga nebi bili ni ti rezultat.Evo vam primer Belucija koji je pruzio zaista dobru igru protiv njega i na narednom turniru ispao u prvom kolu,oni su godisnjaci,zato njega iznosim kao primer,ma Nole je ispred svih za svetlosnu godinu,izaci na teren 37 puta i svaki put kao da je prvi sto kaze jedna pesma.To je zasigurno pomeranje granica ljudskih sposobnosti,jer iza svih tih fantasticnih meceva fizicki prezahtevnih za ovozemaljskog coveka,stoji i nacin zivota za koji je opet potrebna gotovo nadljudska volja,zivota punog odricanja gotovo svega sto vam cini zadovoljstvo ziveti.On zivi gotovo bez cokolade i slatkisa,strogo rezirana ishrana i bez hleba,peciva,pice i ko zna jos cega,a onda i bez vremena da proslavi i dozivi uspeh na pravi nacin i kako zeli.Na kraju vise je sa Nadalom nego sa devojkom.
Uopste vise necu da prognoziran dalje sta moze uciniti i dokle moze niz pobeda otici,jer siguran sam da je zadovoljio i najvece sladokusce ovoga sporta u koje bih i sebe stavio.
Od sada turnir na kome Nole ne igra,nikome nece biti interesantan i ne samo to,pehar koji osvoje nece imati tu vrednost,u tom slucaju skoro pa bi trebalo u dnu pehara napisati"na ovom turniru nije ucestvovao Novak Djokovic".

Draze

pre 12 godina

Postoje 3 vrste pobednika
Oni koji pobede najbolje i tu stanu
Oni koji samo znaju da igaju tenis i nista vise
I oni koji su svojim radom i upornocu sve stekli, kojim nista nije polonjeno. Bravo Nole

ps cuvaj se povreda

goga

pre 12 godina

U subotu u jutarnjem programu na RTS-u čuh šokantnu izjavu, kako je RTS organizovanjem Eurosonga podigao pozitivnu sliku o Srbiji u svetu i kako NIKO pre toga a ni posle toga to nije uspeo. Ruka mi sama krenula pa se prekrstih ali ni psovke nisu izostale. Pa da li je moguće da javni servis sipa takve gluposti i da nemaju pojma šta je Novak uradio i šta i dalje radi. Novak je jedini razlog zbog koga osetim ponos što sam iz Srbije. Hvala ti Nole što postojiš!!! Srbijo da li znaš šta imaš???

mozda lupetam a mozda i ne

pre 12 godina

2022-3,4 god.....bivsi teniser br.1 i sadasnji Predsednik Srbije Novak DJokovic imao je niz bilateralnih sastanaka sa celnicima Evropske Unije i G8 i ugovorio poslove vredne vise stotina miliona eura i niz pogodnosti za Srbiju,a koje nisu polazile za rukom nijednom politicaru sa ovih prostora.Celnici EU i ostalih zemalja izrazili su ogromno zadovoljsvo kako je bivsi svetski as,za veoma kratko vreme,vratio ugled zemlje doprineo njenom razvoju,uveo nove standarde u medjuljudske odnose i pokazao ovdasnjim politicarima da je sve izvodljivo ako se hoce i radi na pravi nacin

Djoksa

pre 12 godina

Sve je bilo jasno od trenutka od kad je poceo turnir. A sudije u stolici su to stalno ponavljale posle svakog osvojenog gema na mecu: "Djoko (ital. gem)!" svim igracima koji su ucestvovali na turniru. Na kraju, i Nadal je poklekao. Djoko(vic) je morao da pobedi.
PS: Ne bi me cudilo da uskoro dobijemo vest iz Svajcarske da Federer vezba dvorucni bekend. :D

Emir

pre 12 godina

Ja čekao od 6 i 15 da gledam ovde u Dubaiju, ranije smo gledali na Al Jazeera ali finale nisu dali.
Pokušam na RTs sateli, ma kakvi čarobno se trovasmo kako reče jedan a za ovo nema veze. Važne su krpe što Nina nosi, mi živimo u sedamdesetim, ali stvarno.
A tek što truju sa narodnom muzikom na satelitkskom, oni misle da smo svi mi u inostranstvu pali sa istog drveta kao i oni.

b

pre 12 godina

Nas si ponos!
brojevi ne lazu:
37-0
39-0
7 titula
protiv top 10....13-0
vec 6750 atp poena...
...samo jedan broj je laz...a to je rafael nadal no1 ,ali i to ce ubrzo biti promenjeno...
Novak Djokovic no1!!!
Djokovic Lives To Fight Another Day =)

Zoki Pro

pre 12 godina

Da li ste primetili? Rafa počeo namerno da igra "balone"... Pa to se retko viđa i u rekreativnom tenisu. Totalni odraz nemoći...Svaka čast Nole!

OBJEKTIVNO

pre 12 godina

Pre svega zelim dve stvari da naglasim!
Prvo: Federer u svoje vreme je oterao dvojicu velikana kao sto su Agasi i Sampras u penziju + sto se probijao u vrh svetskog tenisa kad su oni vladali, a Novak je to na isti nacin, gotovo indenticno uradio s tim da je Nadala potpuno slomio i mislim da mu on vise ne prestavlja pretnju. Sto se tice Federera, setite se USO prosle godine i ono gledanje u mrtvu tacku nekih 5-6 sekundi, mislim da je taj trenutak prelomio u Novakovoj karijeri. Pa zamislite samo, eto, na primer da je izgubio taj mec (citaj Hvala Bogu nije!) kako bi sad izgledala Atp lista, titule, ko bi osvojio AO, itd.
Drugo: McEnroe je Lendla dobijao u sva cetiri finala koja su igrali od pocetka godine i bas na RG je izgubio to finale od Lendla u 5 setova. Djokovic je trenutno ostvario 4 neverovatne-senzacionalne pobede nad Nadalom. Tako da se je iskreno nadam da se istorija nece ponoviti sto se toga tice!
I za kraj zelim da pozdravim Dylan Doga, Gorana S., znanje imanje, neko iz mase, WTATP lista, Djoksu(pravog) i mnoge druge koje trenutno ne mogu da se setim, cije konetare i analize veoma rado citam.
Pozdrav i do pisanja!

Aleksandar

pre 12 godina

Nole majstore, hvala ti u ime svih navijača iz Pule na predivnim trenucima koje si nam pružio. Ponosni smo i presretni.
Neću na dugo i široko da pišem o nečemu što ti znaš puno bolje od mene.
Znam da te ove pobjede neće opustiti, da ćeš ostati jednostavan, skroman i ponizan kao i dosada, da nećeš upasti u euforiju kao mi navijači jer si svjestan da ono najteže tek predstoji. Treba sve ovo potvrditi tamo gdje je najvažnije, na Roland Garrosu i Wimbledonu. Konkurencija je strašna. Nadal, Federer, Murray i ostali, dat će i zadnji atom snage da uzvrate udarac. Trebat će odigrati fantastičan tenis i biti maksimalno fokusiran i hladne glave.
Ali Nole, i ti znaš i mi znamo da ti to možeš. Sada je tvoje vrijeme, mentalno si u velikoj prednosti i trebaš to sada iskoristiti.
Još jednom sve čestitke i samo napred.

Bledi

pre 12 godina

Naravno da bih voleo da je albanac, ali...ali... Svaka mu cast i cestitam srbima sto imaju ovakvog sportasa. E tako! I mi se u ponesto slazemo!

Branko

pre 12 godina

Gde su Nolovi skeptici? Prvo idemo na Roland Garrous pa onda Wimbledon i na kraju US Open. Da li imate neki kometar mozda?
Branko (Teniser) iz Amerike

kokos

pre 12 godina

Sve čestitke Đokoviću na ostvarenim rezultatima, ali moram nešto reći ma račun srpskih medija. Možda oni misle da Đokoviću daju dovoljno prostora, ali nije tako. On je najbolji srpski brend i to bez konkurencije i zaslužuje ogroman prostor, a evo i konkretnog dokaza.
Kada sam 3. jula 208. godine stigao u Malagu na Evropsko prvenstvo u vaterpolu, tog dana je Rafael Nadal osvojio svoj prvi Vimbldon, nešto prije toga Španija je postala evropski šampion u fudbalu. Ujutro je u svim španskim medijima, odnosno cjelokupnoj štampi, dnevno-političkoj i sportskoj Nadal imao najmanje po sedam strana.
Ako je za Španiju osvajanje Vimbldona toliki uspjeh, onda je za Srbiju sve ovo što radi Đoković ČUDO!

Mi sve cujemo, vidimo, znamo...

pre 12 godina

Služba je presrela sledeći razgovor:
Nepoznato lice: "De si, bre, Nole? Šta se radi?"
Djoković: "Evo, šljaka se..."
Nepoznato lice: "Može posle trava, beton*?"
Djoković: "Šta može? Mora!"
* Beton = pivo + votka

Aleksandar

pre 12 godina

Gde je sada onaj genijalac Antelj,sto ga je izbacio iz kluba,sa sve titulom Evropskog sampiona do 14 godina???
Nema u publici ni vajnog predsednika Saveza,cute svi kao ribe...Zivojinovicu,nisi uspeo da zaustavis nezaustavljivo!Ako,ako,Novak i tako ne igra za vas bumbare,igra za sebe i Srbiju ali i za nas,obican i normalan narod.

Gordan

pre 12 godina

Svaka cast, Sasa, na ovako brzo postavljenom pregledu Noletovih rezultata ove godine, i sto je jos lepse, sa video podrskom, zaista je divno citati i podsecati se tih turnira i trijumfa. Nastavi da pises svoje komentare i analize, odlicni su i zadovoljstvo je citati ih kada se pojave. Hoce li mzda neki biti i 'live' sa, recimo, Wimbledona, to bi bilo jos bolje!

jovan

pre 12 godina

Vidim da mnogi ovde pametuju pa cu i ja.
Siguran sam da ce posle RG Novak bito No. 1.
Evo kako. Svi teniseri sa vrha ATP liste koji ucestvuju na turniru u Francuskoj (Ferer, Soderling, Berdich, Rodik....) nemaju ambicije da osvoje RG. Ostali sa vrha (Djokovic, Nadal, Federer i Murray) svakako pretenduju na tu titulu i skoro je sigurno da ce jedan od pomenute cetvorice biti konacni pobednik.
Novak da bi postao br. 1, mora doci najmanje u polufinale, bez obzira na Nadalov rezultat. Sto znaci da pre polufinala ili samog finala nemoze se sastati ni sa jednim od ove trojice. Sve ostale koji mu se nadju u njegovoj polovini zreba trebao bi lagano dobiti i to u 3 seta.
Nedaj boze neke povrede ili bolesti i eto za par nedelja bit cemo na krovu sveta.
Srecno NOVACE - JUNACE SRPSKI.

ACA KRSTIC

pre 12 godina

Najnovija vest: Na sinocnoj vanrednoj sednici Saveta bezbednosti doneta je odluka da se protiv Novaka Djokovica podigne optuznica za zlocin protiv covecnosti. Takav nevidjeni teror koji sprovodi nad najboljim svetskim teniserima mora se pod hitno zaustaviti. Pominje se cak i mogucnost ponovnog bombardovanja Srbije, ali ovog puta do potpunog unistenja, da se ne bi desilo da se pojavi jos neki terorista kalibra Novaka Djokivica.Novaku Djokovicu se strogo zabranjuje bavljenje tenisom. Ubuduce moze da igra samo "dzepni bilijar", mada se s obzirom na velicinu kugli, to pre moze nazvati "bowlingom".

kobe bryant

pre 12 godina

Šta je Nole radio u Rimu? Snimao nastavak filma "Prohujalo sa vihorom"! Ili kako bi u moj rodni Niš rekli "Oduvaja gi vetar"! Eto to je u jednoj rečenici sažeto ono što se dogodilo Kubotu, Soderlignu, Mareju i Nadalu.

mmmda

pre 12 godina

Mislim da sam pogresio, uzmite to sa rezervom..
Na kraju, najvaznije je to da ce Novak Djokovic na Roland Garros-u zvanicno postati 1. igrac sveta, sad mec pre, ili kasnije.. Uzivacemo :)

Chicago

pre 12 godina

Hvali se Federer kod Chuck Norrisa i pokazuje mu kako mu je lep Rolleks...Chuck mu kaze: "Mali, skini taj sat, ne treba ti vise.Novak sada odredjuje koliko je sati".

Woody Woodpecker

pre 12 godina

Djokovic se vec kvalifikovao za zavrsni Masters turnir u Londonu:
http://tennislive.free.fr/race
Ovo je najranije da se neko ikad kvalifikovao za zavrsni masters! (16.Maj)
Prosle godine se Nadal kvalifikovao mislim nakon Rolan Garosa, a Novak je to uspeo i pre drugog grand slam-a sezone!

Ранко Србин Република Срп(б)ска

pre 12 godina

Сунце ти пољубим, па ово није нормално.....шта им човјек ради па то је страва.:))))))...ако је послије оног меча са Марејем изашао и побиједио одморног Надала и то на шљаци, онда ја људи нема шта више да додам - ФЕНОМЕН. Ја мислим да га сад поготов у три сета не може нико добити, нема шансе, само здравља....Ее Рафа! Имам за тебе и Федерера једну фину пјесмицу....http://www.youtube.com/watch?v=-_O0yXqxfMI на на на на, на на на нааа хеееј хееј хееј Г(о)ууудбаааааааааај...хахахахаа...јој Новаче који си ти ЦАР немаш појма....човече заборавиш све проблеме које имаш кад он освоји тј. подере ове "конкуренте" ....ништа чова жив и здрав нам био и Бог те благословио!!!

basket majstor NS

pre 12 godina

Joj što bih voleo da gledam Mari-Nadal u 1/2 RG-a ... još da bude u 5 setova... joj meraka!
Neko kaže da igraju dosadno, ma kaki, snimio bih i gled'o još jednom ;-) Samo vamos-tamos !! :-)

BARVO NOLE

pre 12 godina

Ma sta bi samo Hrvati uradili da je Nole njihov..čovjek nebi živ mogao ostati od njihove hvale..tako i treba..znamo koliko forsiraju Kosteliće a ovo što je Novak napravio za Srbiju je za 10000 puta veću hvalu i ponos..
Na to sve RTS medijski javni servis EVROPSKE SRBIJE dozvoli sebi da jedan takav tenutak ne prenosi... SRAMOTA!!!
Nole nam diže reputaciju zemlje a na takav način mu se vraća!!!

Slavisa Jovanovic

pre 12 godina

Posle RG da se organizuje proslava u Beogradu da sa Aerodroma u kocijama do Beograda doveze koa pravi kralj pa da se ide do marakane a tamo samo 100.000 a pored puta jos nekih pola miliona ljudi pa da se proslavi kako lici pa da vidi ceo svet kako slavi jedan castan narod a u prve redove politicari da ih sve udari po glavi reketom da se malo opametne i vode srbiju kako treba a jos bi bilo bolje da iz aviona sa padobrancom skoci pravo na marakanu, jer se on covek ne boji nicega a svaki pehar da donese po jedan padobranac tako nesto je on zasluzio ziveoga bog jos 100 godina i odmah sada za zivota ga proglasiti svecom kaga srbija slavi svake nedelje. Ja bi tako samo da se politicari sloze pa kad krene u LONDON i kad izadje na teren da mu se svi klanjaju ko papi. Malo prepotentno ali izvodljivo To je on zasluzio.NAJBOLJI SI KRALJU.

mmmda

pre 12 godina

Ne razumem se u sistem bodovanja, ali naucicu :)
Ovo pokupih sa atp sajta
Od 16.5.2011.
1. Nadal, Rafael (ESP) 12,070
2. Djokovic, Novak (SRB) 11,665
Sto znaci jos pobeda dve na Roland Garros-u (ne znam tacno koliko pobeda, sto dokazuje konstataciju sa pocetka teksta :( ) i Novak Djokovic je zvanicno 1. igrac sveta :)
Novace, Srbija ti klice!

Miloš J. Kosovac

pre 12 godina

Prvo da vam čestitam na izvanrednom prenosu, komentarima i ljudski topla atmofera u vašem studiju pre i posle prenosa. A kada je u pitanju Novak Đoković evo mog komentara posle njegove igre da Nadalomu u Madridu pre dve godine.
"Da je Novak predhodnog dana igrao samo dva seta, kao sto je Nadal, a ne šest (igrao je dva meča u istom danu) u trajanju od pet sati, juče bi Nadal plakao na ramenu Djokoviću, kao sto je njemu u Australiji cmizdrio Federer.Iamo sam prilku da slušam i gledam dva prenosa, jedan komentator je par puta ponivio:"ovo je najbolji tenis, nabolji meć, vidjen u 2009 godini!". A Nole, lep, dobar, pametan za radost Srba i Srbije. Moram priznati da sam iznenadjen sa silinom igre Novaka. Kao što je napisao jedan komentator,"načeo si Nadala", pa jos na šljaci. Da je Nadal bio u neobičajenom stresu, pokazivao je to i sa njegovm desnom rukom: mnogo česce se hvatao za šorc na donjem delu ledja, ne smem napisati preciznije, zbog mogucnosti da ovo pročita neki gej. Mnogo je teže da doživi poraz momak koji osim ujaka, zna i za svoju devojku od detinjstava, a sve ostalo su reketi, loptice i teniski tereni. Dok je naš Nole pravi šarmer, jer osim sto igra tenis, živi život lepog i pametnog mladića. Ovaj meč povećao mu šanse da bude izabran za spotistu Evrope, na kojoj listi je predložen zajedno sa Anom. Budimo ponosni sto imamo Novaka Djokovica!"
No, dok je Nadal uvežbavao da se odvikne da se hfata za d..e, Novak je odlučio da se malo više posveti tenisu. Iii? Videli ste šta se desilo.

Statističar

pre 12 godina

E ovako sam ja izračunao, Nole do sad ima 13pobeda na šljaci plus 7 pobeda na RG to je 20pobeda na šljaci. Sezona na šljaci se tu završava i znači da sledeće godine treba da obrne istu turu i eto 40 pobeda na šljaci uzastopno.Nadal je imao 37 pobeda na šljaci uzastopno.Ma sve im uzmi Novačeee,Novačeee.Pozdrav svima od realnog srbina.

777

pre 12 godina

Interesantna je izjava Rafe da mora jos da trenira. Razmisljam o ovome i pitam se da li Rafa u igri jos moze da napreduje? Mislim da ne. Ja sam i ranije pisao da takav njegov stil jednostavno trosi igraca i da sa takvom igrom nece dugo, jednostavno je nemoguce. Pa vec se vidi u njegovoj igri koliko se umara, u ovom finalu odavno nisam video toliki znoj i Rafinu mokru majcu. A nije bilo sunca. Covek se trosi. Levo desno napred nazad, sve je to ranije stizao ali evo protiv Novaka vec nema sanse. Cetiri puta za redom gubi? Federer tri puta. Novak ga je u ovom mecu ubio prvenstveno dijagonalama, to su bili strahoviti udarci po uglovima. Stignes par puta, sledeci put ne moze i Rafa gubi poen. Igra na snagu i trcanje je izgleda na izdisaju. Danasnji tenis je kombinatorika, menjanje udaraca i ritma igre sto Novak izvaredno radi. Pa kada je Rafa poslednji put toliko koristio balone u jednom mecu kao u ovom finalu? Hvata predah takvim udarcima a Novak nastavlja da kove cekicem svaki balon. Federer ima stil igre koji ga drzi ovako dugo, da igra kao Rafa ne bi u sportu docekao ove godine jer telo godinama jednostavno otkazuje. Novak je drugi covek, ima sve udarce a koliko je mentalno ojacao to svi vidimo. U mecevima sa Rafom i Federerom vise nema pardona, vise nije u situaciji kao ranije, da gubi a ponekada dobije neki mec. Sada kada se ON pojavi na teren svi moraju da se zamisle najmanje u tunelu. Rafa je sigurno kralj sljake i to je jasno, ali vise nikada ne mozen da bude siguran u svoju igru kao ranije, barem kada je Novak u pitanju. Novak ce sigurno izgubiti, to je normalno jer nemoguce je uvek pobedjivati, to onda nije sport, mozda vec na RG ali ovo sto je do sada uradio se granici sa naucnom fantastikom. Do sada, niko mu nista ne moze. BRAVO, BRAVO.

mmmda

pre 12 godina

Koristih malo google i zakljucih sledece..
Prosle godine Novak Djokovic na Roland Garros-u stigao je do quarter-finals i brani 150 atp poena.
Znaci, potrebno je da se plasira u finale.

gordijanus

pre 12 godina

Bravo Nole i samo napred u nove pobede!!! ali jedno bljak za Ministra spoljnih poslova koji se ugurao da bodri naseg Noleta svake nedelje- prvo Madrid, sad i Rim...Ostavite politiku po strani, ako boga znate, sve ste upropastili u ovoj drzavi, jedino nam je Nole svetla tacka!!! Ne razum zasto Jeremic treba i zvanično da postane predsednik Udruženja teniskih profesionalaca Srbije - jel mozda dobro igra tenis i razume se i usti bolje od drugih ? ajde dosta vise... Nole napred !!!!

Kamo dalje rođače...

pre 12 godina

Ajmo sad svi u glas:
VAMOS-TAMOS! VAMOS-TAMOS!
Gde je protivniku spas?!
VAMOS-TAMOS! VAMOS-TAMOS!
Kucnuo je pravi čas!
VAMOS-TAMOS! VAMOS-TAMOS!
Na tronu je svetski as!
VAMOS-TAMOS! VAMOS-TAMOS!
U Srbijici totalni haos!

DJ

pre 12 godina

@ Jana, ako sam dobro izracunao (vrlo brzo sam uradio matematiku, mozda sam negde pogresio), situacija je sledeca:
Ovom pobedom, Novak mu je dosao na 405 poena razlike (Nadal je izgubio 1000 zato sto nije odbranio ovu titulu koju je osvojio prosle godine, ali je dobio 600 zato sto je bio finalista. Novak nije igrao ovaj turnir prosle godine, sto znaci da nije imao sta da brani. Drugim recima, izgubio je 0, a dobio 1000).
Kada dodje RG, Novak brani 360, dok Nadal brani 2000. Novak moze komotno da dodje do finala i da izgubi protiv Nadala, bice #1. Ako Nadal izgubi (od bilo koga), Novak ima milion opcija... cak i da ne dodje do 1/4 finala, opet ce biti broj 1. Primera radi, recimo da Nadal dodje do finala, i izgubi. On samim tim gubi 800 poena. U tom slucaju Nole moze i da ne igra. Ako ne igra, izgubice 360 iz prosle godine, a razlika od 405 poena, precice u +35 u korist Noleta jer ce Nadal izgubiti 800.
Jos jednom da naglasim da vrlo brzo uradio matematiku, tako da mozda i gresim

Dragan

pre 12 godina

Ove godine nase medijske kuce i novinarski listovi netrebaju odrzavati izbor za sportistu godine u Srbiji mada polako i svetke kompanije pocinju da razmisljaju ko ce biti drugi u izboru.....POBEDNIK SE VEC ZNA!!!!!

talas

pre 12 godina

I evo, polovinom maja, posle samo jednog grend slema, Novak je obezbedio ucesce na zavrsnom Mastersu u Londonu http://tennislive.free.fr/race sto je vise nego impresivno.

Jana

pre 12 godina

E, sad samo da mi neko kaze kako ide to sa bodovima, koliko Nadal gubi, koliko Djokovic dobija posle ovog turnira ili se mora cekati RG, da i tu Nole uzme titulu, pa tek onda da sedne na prvo mesto?

јелена

pre 12 godina

Немам ријечи за РТС!!!!!срамота!!
Новаче захваљујући теби поносим се што сам српкиња.

Calvin

pre 12 godina

@Jana
Razlika u bodovima posle Rima je 405. Ako Djokovic udje u finale RG, bez obzira i ako tamo izgubi od Nadala, postace broj 1. Jedini nacin da Nadal zadrzi broj 1 je da osvoji RG i da Djokovic ne udje u finale. Ako Nadal ne osvoji RG, cak i ako Djokovic izgubi u prvom kolu, dolazi do smene.

bubi

pre 12 godina

Neko kaze sta mi imamo od toga, zar je vazno, svaka mu cast, neko iz ove zemlje postize uspehe svojim talentom, trudom, znojem, bravo, bravo, bravo, i neka ga sreca prati i zdravlje sluzi!

aleksandar

pre 12 godina

Pre svega zelim dve stvari da naglasim!
Prvo: Federer u svoje vreme je oterao dvojicu velikana kao sto su Agasi i Sampras u penziju + sto se probijao u vrh svetskog tenisa kad su oni vladali, a Novak je to na isti nacin, gotovo indenticno uradio
Pozdrav i do pisanja!
(OBJEKTIVNO, 16. maj 2011 03:10)

Momak ne lupaj gluposti, Sampras se povukao 2002. posle osvajanja US Opena, a Federer je svoj prvi grand slam osvojio 2003. Federer je imao rasciscen put do vrha dok je Noletov najblaze receno trnovit, sa mnogo vise prepreka. Osim toga ako se pogleda statistika medjusobnih duela Novaka sa Federerom i Nadalom osim pocetnih poraza na pocetku Novakove karije rezultaski su ravnopravni. Da rezimiram, Novak je dugim i mukotrpnim radom dosao do vrha i tu ce i ostati dok god ga sluzi zdravlje ili se sam ne povuce.

Žak Hedić

pre 12 godina

Novače
Sam đavo ti je dao brzinu eskivaže
I razoran udarac desnom...
I sad čekas sabah sa šejtanom
http://www.youtube.com/watch?v=DBBZ2ed_BV8

Vlado Budva

pre 12 godina

Evo vam i jos jedna fora cisto da vas nasmijem/nasmejem malo "Chuck Norris je skriveni trener Djokovica" A sad brzo ovo re-postujte na Facebook i recite svima kako Vlado iz Budve baca fore :DDD Zivjeli.

Paks

pre 12 godina

Stvarno je specijalan :) Samo zdravlje da ga posluzi i sreca da ga prati a za ostalo se ne brinem. Nas Nole je stao rame uz rame sa nasim prosvetiteljom Svetim Savom. Ne nosi on za dzabe njegov orden. Jao kako je to lepo. Ponosan sam na nase sportiste. Jos samo u fudbalu kad bi mogli tako nesto da uradimo. Jednu titulicu prvaka Sveta ma samo jednu.

011

pre 12 godina

Ovo nije komentar vesti vec nekih komentara: ljudi, opustite se. Treba uzivati u dobrom tenisu, sta ima veze ko je ciji? Prvi put cujem da neko place od srece zbog tudjih uspeha. Nit smo ga mi trenirali, nadgledali njegov razvoj, niti bilo sta slicno. Drago mi je da igra odlican tenis jer mi je bilo dojadilo gledati stalno federera i nadala. A to sto igra takav tenis zaista nema veze sa srpskim inatom. U suprotnom imali bismo deset igraca u top deset. Uzdravlje i poglednite jos koji sport. Moj savet: u NBA se igra najbolji plej of u poslednjih deset godina

Goran Nikolić

pre 12 godina

Ноле је синоћ у Риму успешно докторирао тенис са оценом 10, са темом демонстрација ума у тениској игри. Свака му част показао је да смо ми Срби заиста паметна нација.

Milos Radulovic

pre 12 godina

Ponosan i srecan sto te imamo, Srbina koji nam svojim delima, ponasanjem i obrazovanjem svakodnevno daje primer, kakvi smo mi ustvari i sta trebamo da budemo. E pa sada, ako za ovakvog coveka navijaju, vole ga i svojataju, oni koji pale zastave drugih zemalja, skandiraju uvredljive slogane, mrze i tome sl. nemoze, opredelite se gde ste, za crnilo, divljastvo, mrznju, idite, daleko vam lepa kuca.
Ja i ostali mnogobrojni idemo sa Novakom!

Marlon

pre 12 godina

Vvv
Odlicna analiza, ali ipak ima jednu gresku. Borgu jesu uracunati Dejvis Kup mecevi protiv Nemacke, kao i dva usesca na Pepsi Gren Slemu, i sa time broj njegovih uzastopnih pobeda u sezoni 1979-1980 iznosi 43, a niz je prekinuo upravo Vilas u polufinalu Kupa Nacija u Nemackoj.
Verovatno si racunao i neke nezvanicne meceve, ali sa 4 nezvanicne pobede 1977 Vilasov niz iznosio bi citavih 50 pobeda, a da ne govorimo o rekordima Bila Tildena od preko 100 meceva bez poraza tokom dvadesetih godina.

iggy

pre 12 godina

Znam da je neumesno da na ovu vest kacim ovaj link, samo da kazem - dokle bre vise sa politicarima?
http://sport.blic.rs/Tenis/197321/Jeremic-na-celu-Unije-tenisera-Srbije

Slavisa

pre 12 godina

EVO NOVE RAGLISTE TOP 20 ZA 2011 Nedelja 19
1 DJOKOVIC, Novak SRB 6750
2 NADAL, Rafael ESP 4490
3 FERRER, David ESP 2935
4 FEDERER, Roger SUI 2800
5 MURRAY, Andy GBR 2260
6 SODERLING, Robin SWE 1800
7 ALMAGRO, Nicolas ESP 1630
8 BERDYCH, Tomas CZE 1625
9 DEL POTRO,Juan ARG 1430
10 WAWRINKA, Stanislas SUI 1235
11 GASQUET, Richard FRA 1180
12 RAONIC, Milos CAN 1165
13 DOLGOPOLOV,Alexandr UKR 1070
14 RODDICK, Andy USA 1065
15 CILIC, Marin CRO 995
16 MELZER, Jurgen AUT 980
17 TROICKI, Viktor SRB 970
18 SIMON, Gilles FRA 955
19 MAYER, Florian GER 935
20 ROBREDO, Tommy ESP 930

Ivana

pre 12 godina

Uprepodobljeni Aca Stojanovic je svecano u drugom Dnevniku obavestio naciju da ce RTS prenositi RG! Uau, sta bismo mi siroti bez naseg javnog servisa... Dobro, Rim i Madrid su nevazni turnircici, ali sada kada je Nole ipak dobio SVE meceve, neki genije se setio da bi to mogla da bude vest! Sramota!!!!
Bravo Nole, svaka cast! Mi te volimo i pratimo UVEK!!!

Sampita

pre 12 godina

Jeste da je Novak kralj tenisa danas. Tu nema dileme.
Ali meni tenis sa takvim kraljem vise nije interesantan.
Kao sto mi nije bio interesantan ni kada je na to mesto dosao Marcelo Rios.

Vvv

pre 12 godina

@Marlon

Ne, nije greska. Ne radi se o sezoni 1979/1980, nego o 1978. Preciznije, period od polovine marta 1978. do sredine septembra 1978. Borg je u tom razdoblju imao 2 "izgubljena" meca koja se ne racunaju (jer su bili walkovers) i 49 pobeda za redom. Porazio ga je Connors u finalu US opena i time zvanicno prekinuo niz. Evo i link http://www.itftennis.com/mens/players/player.asp?player=10002258 Samo ukucaj razdbolje koje sam ti naveo i neces imati problema da proveris moj podatak.

Sportski pozdrav!

Vlado Budva

pre 12 godina

Evo vam i jos jedna fora cisto da vas nasmijem/nasmejem malo "Chuck Norris je skriveni trener Djokovica" A sad brzo ovo re-postujte na Facebook i recite svima kako Vlado iz Budve baca fore :DDD Zivjeli.

011

pre 12 godina

Ovo nije komentar vesti vec nekih komentara: ljudi, opustite se. Treba uzivati u dobrom tenisu, sta ima veze ko je ciji? Prvi put cujem da neko place od srece zbog tudjih uspeha. Nit smo ga mi trenirali, nadgledali njegov razvoj, niti bilo sta slicno. Drago mi je da igra odlican tenis jer mi je bilo dojadilo gledati stalno federera i nadala. A to sto igra takav tenis zaista nema veze sa srpskim inatom. U suprotnom imali bismo deset igraca u top deset. Uzdravlje i poglednite jos koji sport. Moj savet: u NBA se igra najbolji plej of u poslednjih deset godina

mozda lupetam a mozda i ne

pre 12 godina

2022-3,4 god.....bivsi teniser br.1 i sadasnji Predsednik Srbije Novak DJokovic imao je niz bilateralnih sastanaka sa celnicima Evropske Unije i G8 i ugovorio poslove vredne vise stotina miliona eura i niz pogodnosti za Srbiju,a koje nisu polazile za rukom nijednom politicaru sa ovih prostora.Celnici EU i ostalih zemalja izrazili su ogromno zadovoljsvo kako je bivsi svetski as,za veoma kratko vreme,vratio ugled zemlje doprineo njenom razvoju,uveo nove standarde u medjuljudske odnose i pokazao ovdasnjim politicarima da je sve izvodljivo ako se hoce i radi na pravi nacin

Jeca

pre 12 godina

Ljudi verovali ili ne,ali ja placem od srece celo vece.....merim pritisak na svakih pola sata.....jer ovo sto je Nole ucionio je NEVEROVATNO!!!! Jos malo i poletecu :))))
HVALA TI NOLE ZA SVE!!!!
Vamos Tamos :))))))

Sampita

pre 12 godina

Jeste da je Novak kralj tenisa danas. Tu nema dileme.
Ali meni tenis sa takvim kraljem vise nije interesantan.
Kao sto mi nije bio interesantan ni kada je na to mesto dosao Marcelo Rios.

Marko

pre 12 godina

Nole, svaka ti cast!
A vama iz RTS-a, sram vas bre bilo!
Vi ste jedina televizija kojoj moramo da placamo pretplatu a niste nasli za shodno da prenosite jedan ovakav mec?!
Trujete mesecima sa Ninom, proba pred probu, proba probe, Duska koja se sepuri mesec dana u Nemackoj, intervijui, garderobe, uzas jedan! Na kraju zavrsila na 14 mestu, a necete da od nasih bre para prenosite ovo bozanstveno vece!!!
Mrs bre!!!
Da Bog da da vam niko ne placa bre pretplatu!
Na gradjansku neposlusnost!

Žak Hedić

pre 12 godina

Novače
Sam đavo ti je dao brzinu eskivaže
I razoran udarac desnom...
I sad čekas sabah sa šejtanom
http://www.youtube.com/watch?v=DBBZ2ed_BV8

ACA KRSTIC

pre 12 godina

Najnovija vest: Na sinocnoj vanrednoj sednici Saveta bezbednosti doneta je odluka da se protiv Novaka Djokovica podigne optuznica za zlocin protiv covecnosti. Takav nevidjeni teror koji sprovodi nad najboljim svetskim teniserima mora se pod hitno zaustaviti. Pominje se cak i mogucnost ponovnog bombardovanja Srbije, ali ovog puta do potpunog unistenja, da se ne bi desilo da se pojavi jos neki terorista kalibra Novaka Djokivica.Novaku Djokovicu se strogo zabranjuje bavljenje tenisom. Ubuduce moze da igra samo "dzepni bilijar", mada se s obzirom na velicinu kugli, to pre moze nazvati "bowlingom".

Mi sve cujemo, vidimo, znamo...

pre 12 godina

Služba je presrela sledeći razgovor:
Nepoznato lice: "De si, bre, Nole? Šta se radi?"
Djoković: "Evo, šljaka se..."
Nepoznato lice: "Može posle trava, beton*?"
Djoković: "Šta može? Mora!"
* Beton = pivo + votka

aleksandar

pre 12 godina

Pre svega zelim dve stvari da naglasim!
Prvo: Federer u svoje vreme je oterao dvojicu velikana kao sto su Agasi i Sampras u penziju + sto se probijao u vrh svetskog tenisa kad su oni vladali, a Novak je to na isti nacin, gotovo indenticno uradio
Pozdrav i do pisanja!
(OBJEKTIVNO, 16. maj 2011 03:10)

Momak ne lupaj gluposti, Sampras se povukao 2002. posle osvajanja US Opena, a Federer je svoj prvi grand slam osvojio 2003. Federer je imao rasciscen put do vrha dok je Noletov najblaze receno trnovit, sa mnogo vise prepreka. Osim toga ako se pogleda statistika medjusobnih duela Novaka sa Federerom i Nadalom osim pocetnih poraza na pocetku Novakove karije rezultaski su ravnopravni. Da rezimiram, Novak je dugim i mukotrpnim radom dosao do vrha i tu ce i ostati dok god ga sluzi zdravlje ili se sam ne povuce.

Hakinen

pre 12 godina

Gde ste svi vi od kojih je trazena pomoc u pocetku njegove karijere ?
Pa naravno sad sedite u lozama i hvalite se njime po belom svetu kako je on NAS BREND,PONOS SRBIJE...
Njego uspeh je jos veci jer je ziveo u drzavi gde ti saseku krila vec u pocetku !

wayward

pre 12 godina

Posle predvidjenog zemljotresa u Rimu moze se ocekivati podrhtavanje tla u celoj Evropi a predvidjanja su da je sledeci u Parizu sa epicentrom u jednom coveku...

Miloš J. Kosovac

pre 12 godina

Prvo da vam čestitam na izvanrednom prenosu, komentarima i ljudski topla atmofera u vašem studiju pre i posle prenosa. A kada je u pitanju Novak Đoković evo mog komentara posle njegove igre da Nadalomu u Madridu pre dve godine.
"Da je Novak predhodnog dana igrao samo dva seta, kao sto je Nadal, a ne šest (igrao je dva meča u istom danu) u trajanju od pet sati, juče bi Nadal plakao na ramenu Djokoviću, kao sto je njemu u Australiji cmizdrio Federer.Iamo sam prilku da slušam i gledam dva prenosa, jedan komentator je par puta ponivio:"ovo je najbolji tenis, nabolji meć, vidjen u 2009 godini!". A Nole, lep, dobar, pametan za radost Srba i Srbije. Moram priznati da sam iznenadjen sa silinom igre Novaka. Kao što je napisao jedan komentator,"načeo si Nadala", pa jos na šljaci. Da je Nadal bio u neobičajenom stresu, pokazivao je to i sa njegovm desnom rukom: mnogo česce se hvatao za šorc na donjem delu ledja, ne smem napisati preciznije, zbog mogucnosti da ovo pročita neki gej. Mnogo je teže da doživi poraz momak koji osim ujaka, zna i za svoju devojku od detinjstava, a sve ostalo su reketi, loptice i teniski tereni. Dok je naš Nole pravi šarmer, jer osim sto igra tenis, živi život lepog i pametnog mladića. Ovaj meč povećao mu šanse da bude izabran za spotistu Evrope, na kojoj listi je predložen zajedno sa Anom. Budimo ponosni sto imamo Novaka Djokovica!"
No, dok je Nadal uvežbavao da se odvikne da se hfata za d..e, Novak je odlučio da se malo više posveti tenisu. Iii? Videli ste šta se desilo.

gordijanus

pre 12 godina

Bravo Nole i samo napred u nove pobede!!! ali jedno bljak za Ministra spoljnih poslova koji se ugurao da bodri naseg Noleta svake nedelje- prvo Madrid, sad i Rim...Ostavite politiku po strani, ako boga znate, sve ste upropastili u ovoj drzavi, jedino nam je Nole svetla tacka!!! Ne razum zasto Jeremic treba i zvanično da postane predsednik Udruženja teniskih profesionalaca Srbije - jel mozda dobro igra tenis i razume se i usti bolje od drugih ? ajde dosta vise... Nole napred !!!!

Paks

pre 12 godina

Stvarno je specijalan :) Samo zdravlje da ga posluzi i sreca da ga prati a za ostalo se ne brinem. Nas Nole je stao rame uz rame sa nasim prosvetiteljom Svetim Savom. Ne nosi on za dzabe njegov orden. Jao kako je to lepo. Ponosan sam na nase sportiste. Jos samo u fudbalu kad bi mogli tako nesto da uradimo. Jednu titulicu prvaka Sveta ma samo jednu.

Sasa

pre 12 godina

Ovaj covek je vise uradio za Srbiju nego svi Ministri i Premijer licno.
Za razliku od gore pomenutih, ovaj mladi hrabri covek zna kako izgleda grb svoje Otadzbine:
http://sportservis.name/wsw/UserFiles/Image/tenis/djokovic/2011/madrid/djokovic-trofej-krop.jpg
Za njega je cuo ceo svet, slavice ga i pamtiti.
Za razliku od njega oni su prepusteni zaboravu i sudu istorije.

BARVO NOLE

pre 12 godina

Ma sta bi samo Hrvati uradili da je Nole njihov..čovjek nebi živ mogao ostati od njihove hvale..tako i treba..znamo koliko forsiraju Kosteliće a ovo što je Novak napravio za Srbiju je za 10000 puta veću hvalu i ponos..
Na to sve RTS medijski javni servis EVROPSKE SRBIJE dozvoli sebi da jedan takav tenutak ne prenosi... SRAMOTA!!!
Nole nam diže reputaciju zemlje a na takav način mu se vraća!!!

Branko

pre 12 godina

Gde su Nolovi skeptici? Prvo idemo na Roland Garrous pa onda Wimbledon i na kraju US Open. Da li imate neki kometar mozda?
Branko (Teniser) iz Amerike

goga

pre 12 godina

U subotu u jutarnjem programu na RTS-u čuh šokantnu izjavu, kako je RTS organizovanjem Eurosonga podigao pozitivnu sliku o Srbiji u svetu i kako NIKO pre toga a ni posle toga to nije uspeo. Ruka mi sama krenula pa se prekrstih ali ni psovke nisu izostale. Pa da li je moguće da javni servis sipa takve gluposti i da nemaju pojma šta je Novak uradio i šta i dalje radi. Novak je jedini razlog zbog koga osetim ponos što sam iz Srbije. Hvala ti Nole što postojiš!!! Srbijo da li znaš šta imaš???

mmmda

pre 12 godina

Koristih malo google i zakljucih sledece..
Prosle godine Novak Djokovic na Roland Garros-u stigao je do quarter-finals i brani 150 atp poena.
Znaci, potrebno je da se plasira u finale.

Aleksandar

pre 12 godina

Gde je sada onaj genijalac Antelj,sto ga je izbacio iz kluba,sa sve titulom Evropskog sampiona do 14 godina???
Nema u publici ni vajnog predsednika Saveza,cute svi kao ribe...Zivojinovicu,nisi uspeo da zaustavis nezaustavljivo!Ako,ako,Novak i tako ne igra za vas bumbare,igra za sebe i Srbiju ali i za nas,obican i normalan narod.

Slavisa Jovanovic

pre 12 godina

Posle RG da se organizuje proslava u Beogradu da sa Aerodroma u kocijama do Beograda doveze koa pravi kralj pa da se ide do marakane a tamo samo 100.000 a pored puta jos nekih pola miliona ljudi pa da se proslavi kako lici pa da vidi ceo svet kako slavi jedan castan narod a u prve redove politicari da ih sve udari po glavi reketom da se malo opametne i vode srbiju kako treba a jos bi bilo bolje da iz aviona sa padobrancom skoci pravo na marakanu, jer se on covek ne boji nicega a svaki pehar da donese po jedan padobranac tako nesto je on zasluzio ziveoga bog jos 100 godina i odmah sada za zivota ga proglasiti svecom kaga srbija slavi svake nedelje. Ja bi tako samo da se politicari sloze pa kad krene u LONDON i kad izadje na teren da mu se svi klanjaju ko papi. Malo prepotentno ali izvodljivo To je on zasluzio.NAJBOLJI SI KRALJU.

Zoran

pre 12 godina

Sve je receno i napisano za ovih par sati od velike Novakove pobede... Evo jednog jako kvalitetnog citata s Yahoo sporta, s posebnim akcentom na zadnjoj recenici. Pozdrav svima iz Makedonije!

"He's doing things that you're watching but aren't entirely sure how they're happening. Djokovic will change the flow of a point so quickly that you have to convince yourself he was ever scrambling to begin with. An example: Nadal would hit that wicked crosscourt forehand, sending Djokovic sprawling to the corner of the court. "He's on his heels," you'd think as the Serb barely got to the ball and pushed it over the net. By the time that thought registered, Djokovic was back in the ready position at the center of the court, receiving Nadal's forehand and then unloading one of his own that sent Nadal on the same scramble. Djokovic is turning defense into offense. He out-Nadaled Nadal."

Jana

pre 12 godina

E, sad samo da mi neko kaze kako ide to sa bodovima, koliko Nadal gubi, koliko Djokovic dobija posle ovog turnira ili se mora cekati RG, da i tu Nole uzme titulu, pa tek onda da sedne na prvo mesto?

јелена

pre 12 godina

Немам ријечи за РТС!!!!!срамота!!
Новаче захваљујући теби поносим се што сам српкиња.

Slavisa

pre 12 godina

EVO NOVE RAGLISTE TOP 20 ZA 2011 Nedelja 19
1 DJOKOVIC, Novak SRB 6750
2 NADAL, Rafael ESP 4490
3 FERRER, David ESP 2935
4 FEDERER, Roger SUI 2800
5 MURRAY, Andy GBR 2260
6 SODERLING, Robin SWE 1800
7 ALMAGRO, Nicolas ESP 1630
8 BERDYCH, Tomas CZE 1625
9 DEL POTRO,Juan ARG 1430
10 WAWRINKA, Stanislas SUI 1235
11 GASQUET, Richard FRA 1180
12 RAONIC, Milos CAN 1165
13 DOLGOPOLOV,Alexandr UKR 1070
14 RODDICK, Andy USA 1065
15 CILIC, Marin CRO 995
16 MELZER, Jurgen AUT 980
17 TROICKI, Viktor SRB 970
18 SIMON, Gilles FRA 955
19 MAYER, Florian GER 935
20 ROBREDO, Tommy ESP 930

Kamo dalje rođače...

pre 12 godina

Ajmo sad svi u glas:
VAMOS-TAMOS! VAMOS-TAMOS!
Gde je protivniku spas?!
VAMOS-TAMOS! VAMOS-TAMOS!
Kucnuo je pravi čas!
VAMOS-TAMOS! VAMOS-TAMOS!
Na tronu je svetski as!
VAMOS-TAMOS! VAMOS-TAMOS!
U Srbijici totalni haos!

Djoksa

pre 12 godina

Sve je bilo jasno od trenutka od kad je poceo turnir. A sudije u stolici su to stalno ponavljale posle svakog osvojenog gema na mecu: "Djoko (ital. gem)!" svim igracima koji su ucestvovali na turniru. Na kraju, i Nadal je poklekao. Djoko(vic) je morao da pobedi.
PS: Ne bi me cudilo da uskoro dobijemo vest iz Svajcarske da Federer vezba dvorucni bekend. :D

Vvv

pre 12 godina

@Jana i ostali
Trenutna situacija sa poenima je sledeca:
Nadal = 12070, Djokovic = 11665. Razlika 405 poena. Nadal brani titulu na Rolan Garosu (2000p), Djokovic cetvrfinale (360p). Ne odbrani li Nadal titulu (-800p), Djokovic je prvi posle Rolan Garosa (cak i da ne igra na njemu). Odbrani li Nadal titulu, Djokovic je prvi samo u slucaju da dodje do finala (12505p Djokovic vs 12070 Nadal). Znaci, sve se svodi na to da li ce Rafa odbraniti titulu i/ili da li ce Novak stici do finala (a nadamo se da hoce, jel'te?).
Ima jos jedna stvar koja je pogresno navedena u novinama (i nasim i stranim) kao i na zvanicnom ATP sajtu i tice se niza pobeda bez poraza (uopste, ne na pocetku sezone). Naime, najduzi niz teniskih pobeda je 49! (by Borg) a ne 46 kako se navodi (by Vilas)! [ATP sajt Borgov niz vodi kao 43 jer nisu uracunali 6 DC mecheva koje je odigrao i dobio u tom periodu].
Sto se tice najduzeg niza na pocetku sezone (sezone! - ne godine) on iznosi 39 (by J. McEnroe). Djokovic je na 3 pobede od obaranja tog rekorda (trenutno ima 37).
A sto se tice najduzeg niza na pocetku godine (godine! - tricky?), on iznosi 42 (to je taj broj koji se nepravedno pominje iz dana u dan). Takodje je u vlasnistvu gorepomenutog J. McEnroe/a. Zabuna nastaje jer se pocetak sezone u vreme J. McEnroe/a nije poklapao sa pocetkom godine kao sto je to danas slucaj, vec je sezona pocinjala nesto kasnije (u februaru), pa su mu uracunate 3 pobede sa kraja jedne sezone (januar te godine) + 39 sa pocetka druge, nove sezone.
Odnosno, da sumiram: Djokovic ima 3 pobede do najboljeg starta sezone ikada (sto je realno ostvarljivo) i/ili 11 pobeda do najduzeg niza uopste, bilo s kraja, sredine ili pocetka sezone. (sto je manje verovatno ali i dalje ostvarljivo)
Ako neko moze, moze trenutni Nole, a ja cu mu pozeleti srecu u tom pohodu.
Sportski pozdrav!

mmmda

pre 12 godina

Ne razumem se u sistem bodovanja, ali naucicu :)
Ovo pokupih sa atp sajta
Od 16.5.2011.
1. Nadal, Rafael (ESP) 12,070
2. Djokovic, Novak (SRB) 11,665
Sto znaci jos pobeda dve na Roland Garros-u (ne znam tacno koliko pobeda, sto dokazuje konstataciju sa pocetka teksta :( ) i Novak Djokovic je zvanicno 1. igrac sveta :)
Novace, Srbija ti klice!

kobe bryant

pre 12 godina

Šta je Nole radio u Rimu? Snimao nastavak filma "Prohujalo sa vihorom"! Ili kako bi u moj rodni Niš rekli "Oduvaja gi vetar"! Eto to je u jednoj rečenici sažeto ono što se dogodilo Kubotu, Soderlignu, Mareju i Nadalu.

Emir

pre 12 godina

Ja čekao od 6 i 15 da gledam ovde u Dubaiju, ranije smo gledali na Al Jazeera ali finale nisu dali.
Pokušam na RTs sateli, ma kakvi čarobno se trovasmo kako reče jedan a za ovo nema veze. Važne su krpe što Nina nosi, mi živimo u sedamdesetim, ali stvarno.
A tek što truju sa narodnom muzikom na satelitkskom, oni misle da smo svi mi u inostranstvu pali sa istog drveta kao i oni.

Ранко Србин Република Срп(б)ска

pre 12 godina

Сунце ти пољубим, па ово није нормално.....шта им човјек ради па то је страва.:))))))...ако је послије оног меча са Марејем изашао и побиједио одморног Надала и то на шљаци, онда ја људи нема шта више да додам - ФЕНОМЕН. Ја мислим да га сад поготов у три сета не може нико добити, нема шансе, само здравља....Ее Рафа! Имам за тебе и Федерера једну фину пјесмицу....http://www.youtube.com/watch?v=-_O0yXqxfMI на на на на, на на на нааа хеееј хееј хееј Г(о)ууудбаааааааааај...хахахахаа...јој Новаче који си ти ЦАР немаш појма....човече заборавиш све проблеме које имаш кад он освоји тј. подере ове "конкуренте" ....ништа чова жив и здрав нам био и Бог те благословио!!!

Woody Woodpecker

pre 12 godina

Djokovic se vec kvalifikovao za zavrsni Masters turnir u Londonu:
http://tennislive.free.fr/race
Ovo je najranije da se neko ikad kvalifikovao za zavrsni masters! (16.Maj)
Prosle godine se Nadal kvalifikovao mislim nakon Rolan Garosa, a Novak je to uspeo i pre drugog grand slam-a sezone!

kokos

pre 12 godina

Sve čestitke Đokoviću na ostvarenim rezultatima, ali moram nešto reći ma račun srpskih medija. Možda oni misle da Đokoviću daju dovoljno prostora, ali nije tako. On je najbolji srpski brend i to bez konkurencije i zaslužuje ogroman prostor, a evo i konkretnog dokaza.
Kada sam 3. jula 208. godine stigao u Malagu na Evropsko prvenstvo u vaterpolu, tog dana je Rafael Nadal osvojio svoj prvi Vimbldon, nešto prije toga Španija je postala evropski šampion u fudbalu. Ujutro je u svim španskim medijima, odnosno cjelokupnoj štampi, dnevno-političkoj i sportskoj Nadal imao najmanje po sedam strana.
Ako je za Španiju osvajanje Vimbldona toliki uspjeh, onda je za Srbiju sve ovo što radi Đoković ČUDO!

Chicago

pre 12 godina

Hvali se Federer kod Chuck Norrisa i pokazuje mu kako mu je lep Rolleks...Chuck mu kaze: "Mali, skini taj sat, ne treba ti vise.Novak sada odredjuje koliko je sati".

OBJEKTIVNO

pre 12 godina

Pre svega zelim dve stvari da naglasim!
Prvo: Federer u svoje vreme je oterao dvojicu velikana kao sto su Agasi i Sampras u penziju + sto se probijao u vrh svetskog tenisa kad su oni vladali, a Novak je to na isti nacin, gotovo indenticno uradio s tim da je Nadala potpuno slomio i mislim da mu on vise ne prestavlja pretnju. Sto se tice Federera, setite se USO prosle godine i ono gledanje u mrtvu tacku nekih 5-6 sekundi, mislim da je taj trenutak prelomio u Novakovoj karijeri. Pa zamislite samo, eto, na primer da je izgubio taj mec (citaj Hvala Bogu nije!) kako bi sad izgledala Atp lista, titule, ko bi osvojio AO, itd.
Drugo: McEnroe je Lendla dobijao u sva cetiri finala koja su igrali od pocetka godine i bas na RG je izgubio to finale od Lendla u 5 setova. Djokovic je trenutno ostvario 4 neverovatne-senzacionalne pobede nad Nadalom. Tako da se je iskreno nadam da se istorija nece ponoviti sto se toga tice!
I za kraj zelim da pozdravim Dylan Doga, Gorana S., znanje imanje, neko iz mase, WTATP lista, Djoksu(pravog) i mnoge druge koje trenutno ne mogu da se setim, cije konetare i analize veoma rado citam.
Pozdrav i do pisanja!

jovan

pre 12 godina

Vidim da mnogi ovde pametuju pa cu i ja.
Siguran sam da ce posle RG Novak bito No. 1.
Evo kako. Svi teniseri sa vrha ATP liste koji ucestvuju na turniru u Francuskoj (Ferer, Soderling, Berdich, Rodik....) nemaju ambicije da osvoje RG. Ostali sa vrha (Djokovic, Nadal, Federer i Murray) svakako pretenduju na tu titulu i skoro je sigurno da ce jedan od pomenute cetvorice biti konacni pobednik.
Novak da bi postao br. 1, mora doci najmanje u polufinale, bez obzira na Nadalov rezultat. Sto znaci da pre polufinala ili samog finala nemoze se sastati ni sa jednim od ove trojice. Sve ostale koji mu se nadju u njegovoj polovini zreba trebao bi lagano dobiti i to u 3 seta.
Nedaj boze neke povrede ili bolesti i eto za par nedelja bit cemo na krovu sveta.
Srecno NOVACE - JUNACE SRPSKI.

Zoki Pro

pre 12 godina

Da li ste primetili? Rafa počeo namerno da igra "balone"... Pa to se retko viđa i u rekreativnom tenisu. Totalni odraz nemoći...Svaka čast Nole!

basket majstor NS

pre 12 godina

Joj što bih voleo da gledam Mari-Nadal u 1/2 RG-a ... još da bude u 5 setova... joj meraka!
Neko kaže da igraju dosadno, ma kaki, snimio bih i gled'o još jednom ;-) Samo vamos-tamos !! :-)

Marlon

pre 12 godina

Vvv
Odlicna analiza, ali ipak ima jednu gresku. Borgu jesu uracunati Dejvis Kup mecevi protiv Nemacke, kao i dva usesca na Pepsi Gren Slemu, i sa time broj njegovih uzastopnih pobeda u sezoni 1979-1980 iznosi 43, a niz je prekinuo upravo Vilas u polufinalu Kupa Nacija u Nemackoj.
Verovatno si racunao i neke nezvanicne meceve, ali sa 4 nezvanicne pobede 1977 Vilasov niz iznosio bi citavih 50 pobeda, a da ne govorimo o rekordima Bila Tildena od preko 100 meceva bez poraza tokom dvadesetih godina.

Goran Nikolić

pre 12 godina

Ноле је синоћ у Риму успешно докторирао тенис са оценом 10, са темом демонстрација ума у тениској игри. Свака му част показао је да смо ми Срби заиста паметна нација.

Bledi

pre 12 godina

Naravno da bih voleo da je albanac, ali...ali... Svaka mu cast i cestitam srbima sto imaju ovakvog sportasa. E tako! I mi se u ponesto slazemo!

bubi

pre 12 godina

Neko kaze sta mi imamo od toga, zar je vazno, svaka mu cast, neko iz ove zemlje postize uspehe svojim talentom, trudom, znojem, bravo, bravo, bravo, i neka ga sreca prati i zdravlje sluzi!

Gordan

pre 12 godina

Svaka cast, Sasa, na ovako brzo postavljenom pregledu Noletovih rezultata ove godine, i sto je jos lepse, sa video podrskom, zaista je divno citati i podsecati se tih turnira i trijumfa. Nastavi da pises svoje komentare i analize, odlicni su i zadovoljstvo je citati ih kada se pojave. Hoce li mzda neki biti i 'live' sa, recimo, Wimbledona, to bi bilo jos bolje!

roman empire

pre 12 godina

Ono što je interesantno Novak je u 4 finala na Mastersima sa Nadalom više imao problema na tvrdoj podlozi(Miami,Indian Vels),koja inače nije Nadalova omiljena podloga,za razliku od dva finala na šljaci(Madrid,Rim),gde je Nadal tzv.kralj.Što nam govori da je Nole sada kompletan teniser kojemu vrsta podloge nije bitna.Nole je uvek bio u vrhu svetskog tenisa,ono što mu je nedostajalo da bi bio broj 1 jeste bolja fizička sprema i bolji servis,kada je te dve stvari popravio i unapredio,dokazao je i pokazao da je najbolji.Hvala ti Nole što deliš svoj fenomenalan talenat i rad sa nama i hvala ti što u najboljem svetlu predstavljaš našu zemlju.Iskrene patriote cene tvoja dostignuća i uspehe i iskazuju ti poštovanje.Rafa Vamos,Federer Tamos a Nole juriš na Rolan Garos.:D

S.Goran

pre 12 godina

"Novak Djokovic"...napisavsi samo to ime vec rekao sam mnogo,sad vec zaista je tesko iznaci prave reci koje zavredjuju doslovno i dostojno opisuju to sto cini ove godine.
On jednostavno ne stize ni da proslavi pobedu,jer bi mu oduzela potrebno vreme za odmor,polufinale Rima sa Marejem vredelo je slaviti danima,a on je morao stisati euforiju i misliti na mec koji sledi za 17 sati i sto pre leci,i opet ispostovao je medije i dao intervju za B92 pa sigurno i jos nekome.To vam je kao kad biste iz usta izvadili vec na pola pojedenu kockicu cokolade u kojoj ste uzivali,ili jos bolje vodili ljubav i prekinuli to znate vec u kom trnutku i okrenuli se da spavate jer nemate vremena ,pa ajde zaspite brzo zatim?Mladic koji nema jos ni 24 godine,fascinantno je to,fascinantna je disciplina i nivo svesti koju ima,bez toga nebi bili ni ti rezultat.Evo vam primer Belucija koji je pruzio zaista dobru igru protiv njega i na narednom turniru ispao u prvom kolu,oni su godisnjaci,zato njega iznosim kao primer,ma Nole je ispred svih za svetlosnu godinu,izaci na teren 37 puta i svaki put kao da je prvi sto kaze jedna pesma.To je zasigurno pomeranje granica ljudskih sposobnosti,jer iza svih tih fantasticnih meceva fizicki prezahtevnih za ovozemaljskog coveka,stoji i nacin zivota za koji je opet potrebna gotovo nadljudska volja,zivota punog odricanja gotovo svega sto vam cini zadovoljstvo ziveti.On zivi gotovo bez cokolade i slatkisa,strogo rezirana ishrana i bez hleba,peciva,pice i ko zna jos cega,a onda i bez vremena da proslavi i dozivi uspeh na pravi nacin i kako zeli.Na kraju vise je sa Nadalom nego sa devojkom.
Uopste vise necu da prognoziran dalje sta moze uciniti i dokle moze niz pobeda otici,jer siguran sam da je zadovoljio i najvece sladokusce ovoga sporta u koje bih i sebe stavio.
Od sada turnir na kome Nole ne igra,nikome nece biti interesantan i ne samo to,pehar koji osvoje nece imati tu vrednost,u tom slucaju skoro pa bi trebalo u dnu pehara napisati"na ovom turniru nije ucestvovao Novak Djokovic".

talas

pre 12 godina

I evo, polovinom maja, posle samo jednog grend slema, Novak je obezbedio ucesce na zavrsnom Mastersu u Londonu http://tennislive.free.fr/race sto je vise nego impresivno.

Aleksandar

pre 12 godina

Nole majstore, hvala ti u ime svih navijača iz Pule na predivnim trenucima koje si nam pružio. Ponosni smo i presretni.
Neću na dugo i široko da pišem o nečemu što ti znaš puno bolje od mene.
Znam da te ove pobjede neće opustiti, da ćeš ostati jednostavan, skroman i ponizan kao i dosada, da nećeš upasti u euforiju kao mi navijači jer si svjestan da ono najteže tek predstoji. Treba sve ovo potvrditi tamo gdje je najvažnije, na Roland Garrosu i Wimbledonu. Konkurencija je strašna. Nadal, Federer, Murray i ostali, dat će i zadnji atom snage da uzvrate udarac. Trebat će odigrati fantastičan tenis i biti maksimalno fokusiran i hladne glave.
Ali Nole, i ti znaš i mi znamo da ti to možeš. Sada je tvoje vrijeme, mentalno si u velikoj prednosti i trebaš to sada iskoristiti.
Još jednom sve čestitke i samo napred.

Dragan

pre 12 godina

Ove godine nase medijske kuce i novinarski listovi netrebaju odrzavati izbor za sportistu godine u Srbiji mada polako i svetke kompanije pocinju da razmisljaju ko ce biti drugi u izboru.....POBEDNIK SE VEC ZNA!!!!!

iggy

pre 12 godina

Znam da je neumesno da na ovu vest kacim ovaj link, samo da kazem - dokle bre vise sa politicarima?
http://sport.blic.rs/Tenis/197321/Jeremic-na-celu-Unije-tenisera-Srbije

Milos Radulovic

pre 12 godina

Ponosan i srecan sto te imamo, Srbina koji nam svojim delima, ponasanjem i obrazovanjem svakodnevno daje primer, kakvi smo mi ustvari i sta trebamo da budemo. E pa sada, ako za ovakvog coveka navijaju, vole ga i svojataju, oni koji pale zastave drugih zemalja, skandiraju uvredljive slogane, mrze i tome sl. nemoze, opredelite se gde ste, za crnilo, divljastvo, mrznju, idite, daleko vam lepa kuca.
Ja i ostali mnogobrojni idemo sa Novakom!

Draze

pre 12 godina

Postoje 3 vrste pobednika
Oni koji pobede najbolje i tu stanu
Oni koji samo znaju da igaju tenis i nista vise
I oni koji su svojim radom i upornocu sve stekli, kojim nista nije polonjeno. Bravo Nole

ps cuvaj se povreda

DJ

pre 12 godina

@ Jana, ako sam dobro izracunao (vrlo brzo sam uradio matematiku, mozda sam negde pogresio), situacija je sledeca:
Ovom pobedom, Novak mu je dosao na 405 poena razlike (Nadal je izgubio 1000 zato sto nije odbranio ovu titulu koju je osvojio prosle godine, ali je dobio 600 zato sto je bio finalista. Novak nije igrao ovaj turnir prosle godine, sto znaci da nije imao sta da brani. Drugim recima, izgubio je 0, a dobio 1000).
Kada dodje RG, Novak brani 360, dok Nadal brani 2000. Novak moze komotno da dodje do finala i da izgubi protiv Nadala, bice #1. Ako Nadal izgubi (od bilo koga), Novak ima milion opcija... cak i da ne dodje do 1/4 finala, opet ce biti broj 1. Primera radi, recimo da Nadal dodje do finala, i izgubi. On samim tim gubi 800 poena. U tom slucaju Nole moze i da ne igra. Ako ne igra, izgubice 360 iz prosle godine, a razlika od 405 poena, precice u +35 u korist Noleta jer ce Nadal izgubiti 800.
Jos jednom da naglasim da vrlo brzo uradio matematiku, tako da mozda i gresim

mmmda

pre 12 godina

Mislim da sam pogresio, uzmite to sa rezervom..
Na kraju, najvaznije je to da ce Novak Djokovic na Roland Garros-u zvanicno postati 1. igrac sveta, sad mec pre, ili kasnije.. Uzivacemo :)

Statističar

pre 12 godina

E ovako sam ja izračunao, Nole do sad ima 13pobeda na šljaci plus 7 pobeda na RG to je 20pobeda na šljaci. Sezona na šljaci se tu završava i znači da sledeće godine treba da obrne istu turu i eto 40 pobeda na šljaci uzastopno.Nadal je imao 37 pobeda na šljaci uzastopno.Ma sve im uzmi Novačeee,Novačeee.Pozdrav svima od realnog srbina.

b

pre 12 godina

Nas si ponos!
brojevi ne lazu:
37-0
39-0
7 titula
protiv top 10....13-0
vec 6750 atp poena...
...samo jedan broj je laz...a to je rafael nadal no1 ,ali i to ce ubrzo biti promenjeno...
Novak Djokovic no1!!!
Djokovic Lives To Fight Another Day =)

777

pre 12 godina

Interesantna je izjava Rafe da mora jos da trenira. Razmisljam o ovome i pitam se da li Rafa u igri jos moze da napreduje? Mislim da ne. Ja sam i ranije pisao da takav njegov stil jednostavno trosi igraca i da sa takvom igrom nece dugo, jednostavno je nemoguce. Pa vec se vidi u njegovoj igri koliko se umara, u ovom finalu odavno nisam video toliki znoj i Rafinu mokru majcu. A nije bilo sunca. Covek se trosi. Levo desno napred nazad, sve je to ranije stizao ali evo protiv Novaka vec nema sanse. Cetiri puta za redom gubi? Federer tri puta. Novak ga je u ovom mecu ubio prvenstveno dijagonalama, to su bili strahoviti udarci po uglovima. Stignes par puta, sledeci put ne moze i Rafa gubi poen. Igra na snagu i trcanje je izgleda na izdisaju. Danasnji tenis je kombinatorika, menjanje udaraca i ritma igre sto Novak izvaredno radi. Pa kada je Rafa poslednji put toliko koristio balone u jednom mecu kao u ovom finalu? Hvata predah takvim udarcima a Novak nastavlja da kove cekicem svaki balon. Federer ima stil igre koji ga drzi ovako dugo, da igra kao Rafa ne bi u sportu docekao ove godine jer telo godinama jednostavno otkazuje. Novak je drugi covek, ima sve udarce a koliko je mentalno ojacao to svi vidimo. U mecevima sa Rafom i Federerom vise nema pardona, vise nije u situaciji kao ranije, da gubi a ponekada dobije neki mec. Sada kada se ON pojavi na teren svi moraju da se zamisle najmanje u tunelu. Rafa je sigurno kralj sljake i to je jasno, ali vise nikada ne mozen da bude siguran u svoju igru kao ranije, barem kada je Novak u pitanju. Novak ce sigurno izgubiti, to je normalno jer nemoguce je uvek pobedjivati, to onda nije sport, mozda vec na RG ali ovo sto je do sada uradio se granici sa naucnom fantastikom. Do sada, niko mu nista ne moze. BRAVO, BRAVO.

Calvin

pre 12 godina

@Jana
Razlika u bodovima posle Rima je 405. Ako Djokovic udje u finale RG, bez obzira i ako tamo izgubi od Nadala, postace broj 1. Jedini nacin da Nadal zadrzi broj 1 je da osvoji RG i da Djokovic ne udje u finale. Ako Nadal ne osvoji RG, cak i ako Djokovic izgubi u prvom kolu, dolazi do smene.

Vvv

pre 12 godina

@Marlon

Ne, nije greska. Ne radi se o sezoni 1979/1980, nego o 1978. Preciznije, period od polovine marta 1978. do sredine septembra 1978. Borg je u tom razdoblju imao 2 "izgubljena" meca koja se ne racunaju (jer su bili walkovers) i 49 pobeda za redom. Porazio ga je Connors u finalu US opena i time zvanicno prekinuo niz. Evo i link http://www.itftennis.com/mens/players/player.asp?player=10002258 Samo ukucaj razdbolje koje sam ti naveo i neces imati problema da proveris moj podatak.

Sportski pozdrav!

Ivana

pre 12 godina

Uprepodobljeni Aca Stojanovic je svecano u drugom Dnevniku obavestio naciju da ce RTS prenositi RG! Uau, sta bismo mi siroti bez naseg javnog servisa... Dobro, Rim i Madrid su nevazni turnircici, ali sada kada je Nole ipak dobio SVE meceve, neki genije se setio da bi to mogla da bude vest! Sramota!!!!
Bravo Nole, svaka cast! Mi te volimo i pratimo UVEK!!!