Subota, 14.05.2011.

16:35

Junajted, konačno, ispred Liverpula

Bodom osvojenim u Blekburnu u okviru 37. kole Premijer lige Mančester junajted je osvojio 19. titulu prvaka Engleske i tako prestigao Liverpul po broju trofeja.

Izvor: B92

Junajted, konaèno, ispred Liverpula IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

19>>>18

pre 12 godina

@ Matt Le Tissier
Nisam procitao bolji komentar odavno. Sve je tacno sto si napisao a mislim i da vrapci znaju da ce Murinjo da nasledi Fergusona i da ce mu pomocnik biti ovaj sadasnji trener Porta koji bi kasnije mogao i da nasledi Murinja tako da neznam cemu se drugi nadaju. Evo sta je Murinjo sinoc izjavio za Fergusona
http://www.mirrorfootball.co.uk/news/Jose-Mourinho-has-praised-Alex-Ferguson-after-winning-his-19th-title-for-Manchester-United-article735745.html

LFC4Life

pre 12 godina

svaka cast MU za titulu...samo ne znam kako vi navijaci ne umete da uzivate u tome sto ste prvaci nego je nesto sve u vezi Liverpoola - prestigli,pa pominjete kup,pa ovo pa ono...pustite vi LFC(ne pominjite ga) imate MU,nek vam je on tema price..
a ko ste vi,prvenstveno,bez Fergusona - ako je tako dobro biti fan Mu od 1993,kako li je onda bilo pre toga...mizerno jel da!? :)
Otac i majka fudbala na ostrvu je - Liverpool!
Poslednjih 20 godina je MU najbolji,to stoji,ali..
i da pobedite Barcu,opet ste -1 :D
N'Gog vam bre daje gol,nmg da verujem!

fieldsofanfielroad

pre 12 godina

Ne moze se reci da je ManUtd najveci klub u Engleskoj ikad.Isto to ni za Livepul se ne moze reci.Mancesteru je trebalo 20 godina da stigne i prestigne Liverpul za jednu titulu.Liverpul je blago receno dominirao Evropom 70ih i 80ih godina.Mancester je dominirao 90ih i u prvoj deceniji 21 veka.Kako ce premijer liga izgledati za 30 godina,ko to moze reci?Bitno je da se klub vodi sa srcem i da se igra isto tako za njega,nebitno da li je to Mancester il klub sa mersijsajda.Samo da ne dominiraju ovi klubovi koji su projekti ruskih i arapskih naftasa.Mancester je imao cast da ga zadnjih 20 godina vodi jedan veliki trener,pa i gospodin,iako u zadnje vrijeme malo kvari sliku o sebi sa ispadima odredjenim.Ipak,svi ce se sloziti sa mnom,Liverpul se budi dolaskom coveka sa kojim su poslednji put i osvojili titulu prvaka Engleske.Vidi se da je cak i golobradim mladicima unio pobednicki mentalitet koji i sam posjeduje.Veliki je posao odradio Dalglis a pravi njega i njegov tim tek ceka.Jer sledece sezone ce biti na velikom iskusenju,morace da opet izjednace titule sa mancesterom.To ce im samo biti dodatna motivacija.Iduce sezone se Liverpul apsolutno vraca na velika vrata engleskog fudbala i mislim da ce to samo dodati jos varnica u veliko rivalstvo koje vlada izmedju ManUtd i LFC.Nadajmo se jos boljem fudbalu,bez sudijskih greski koje su sigurno pokvarile ovu sezonu.Mancesteru jos jednom svaka cast,zasluzio je ovu titulu!Opet ponavljam,za mene kao simpatizera Liverpula,bolje ManUtd nego neki naftas.

Babagnjida

pre 12 godina

kako ce lepo da vas nalupa dalglis niste svesni....
(dule_lfc, 14. maj 2011 23:34)

Sine zar te roditelji nisu naučili da se prvo skoči pa tek onda kaže HOP???

Vladan R

pre 12 godina

Neverovatno je koliko pojedini iskompleksirani pojedinci pokusavaju da na svaki nacin omalovaze uspeh MU. Prvo se prave da ne vide da je danas bio cist penal. Igrac MU je prvi stigao do lopte, a sa druge strane golman Blekburna uz to sto je kasnio u startu, kada je vec video da kasni nije probao da privuce ruke i na taj nacin smanji mogucnost kontakta i samim tim i penala. Sto se tice price da sudije favorizuju MU, oni koji to tvrde neka se prisete kako je prosle godine odluceno prvenstvo-pobedonosni gol Drogbe iz ofsajda, odnosno kako je Celzi pobedio Totenhema pre dva kola-prvi gol nije ni bio gol a drugi iz ofsajda, pa cak i ne sviranog penala za MU u derbiju protiv Celzija u proslom kolu. Prica o tome da je prvenstvo losije su takodje neobjektivne. Oni koji tvrde da je Celzi prosipao bodove neka se prisete koliko je bodova prosuo MU u prvih desetak kola kada je u poslednjim minutima ispustao vodjstvo i to u bar dva navrata i prednost od dva gola. Od doticnih bih, bas voleo da cujem, da li je i LS ove godine bila mnogo manje kvalitetena nego prthodnih godina, ako je kojim slucajem MU osvoji za neke dve nedelje. MU je jednostavno ove godine bio najbolji i vise nego zasluzeno je osvojio prvenstvo.

realan

pre 12 godina

Gledam nas i pitam se,
ajde razumem donekle da se ovde delite na Delije i Grobare i Firmase i ostale...
ALI AMAN DOSTA BRE ! ! !
Samo se delimo ljudi, a mogu da potpisem da ako ovde ima 100 komentara e od tih sto komentara, mozda je jedan jedini lik i to samo jednom u zivotu bio na nekoj od engleksih utakmica.
Idemo dalje, vi ne samo da se delite na Mancester i Liverpul, vi nastavljate delenje na Real i Barsu, pa na Inter i Milan, pa na Juve, Romu i Lacio, pa na Olipmpijakos, Panatinaikos, Aek, Aris i Paok, pa se onda javljaju neki Bajernovi "navijaci" koji se prozivaju sa Borusijinima, pa jedni su uz Seltik jedni uz Glazgov...
U drugim sportovima takodje podela, citam komentare lik napise za NBA "kako smo vas razbili", izvini burazeru koji to vi i koga !?
I vrh prepucavanja jedni uz Nadala drugi uz Federera . . .

Zapitajte se, samo to uradite kad vas molim, aman ovo ne vodi nicemu ! ! ! -.-'

red devil 011

pre 12 godina

Pomno pratim fudbal, ali sportista kome sam se oduvek najvise divio je Jordan. Razlog lezi u jednoj reci koja karakterise ovog coveka vise nego bilo kog drugog u svetu sporta, i koju u odabranim prilikama koriste preko bare - "overachiever". To znaci da je u vise vise teskih i raznovrsnih situacija postigao vise nego sto su ocekivali oni koji prate doticno polje/sport. U slucaju Jordana medjutim, specificno je to sto su standardi koje je on u startu postavio bili toliko visoki, da apsolutno niko nije ocekivao da bi tako talentovan igrac mogao biti dovoljno motivisan, skroman, i radan, da bi mogao da bude "overachiever". Razlog sto pricam o njemu jeste da me je po prvi put individua - Sir Alex, i sa njim institucija - Manchester United, verno podsetila na Air Jordana. Ocigledno ne zato sto se bave istim sportom, nego zato sto je ovaj cikica crvenog nosa pokazao slicnu kolicinu talenta, motivacije, radnosti, istrajnosti, beskompromisnosti, i povremeno veste improvizacije, kao najveci kosarkas, i za mene sportista, svih vremena, koji mi je kao klincu bio idol. Koga god da simpatisete od klubova i trenera, treba biti realan i odati postovanje najvecem treneru koji je vidjen u modernoj fudbalskoj eri!

Cezar

pre 12 godina

Ova sezona je mnogo slabija od predhodnih.Mancester je sampion.Ali reci da je to bilo ubedljivo ili u stilu sampiona,nije.Kao i danas Mancester su gurale sudije.Ali ove lose sezone se moze konstatovati da je United bledim izdanjima dosao do trona ponajvise zahvaljujuci kiksevima protivnika,najvise Celsija.Tako da Fergi moze uputiti veliko hvala Ancelotiju koji je prosipao bodove na sve strane uz uzaludna pojacanja i silan vec postojeci kadar.Igracki i Siti je jaci od Uniteda ali totalno neuigran i naravno opet talijan Mancini. Pravi dobitnici i buduci sampioni ove sezone su igraci Liverpula.Da je Keni bio od pocetka svi bi Liverpulu gledali u ledja makar 10 bodova.
No Mancester je slavio protiv raspalog Celsija u proslom kolu i samo time su zasluzili titulu.Ako sve ostane kao ove sezone sledece ce Ha

fowler

pre 12 godina

Prvo da cestitam Mancesteru na osvojenoj tituli.
Moram da priznam da je bas lepo kad navijaci kluba koji slavi titulu, ne mogu a da ne spomenu i "mali" Liverpul, koji nije nista osvojio godinama.
To dovoljno govori o kompleksima!

JA

pre 12 godina

I ko je sada ponovo prvi.Gledam neke komentare ovde kao nije bio penal ovo ono,a kao nije bio penal pa on je prvi stigao do lopte ili niste gledali utakmicu.Pa da je junajted danas izgubio sigurno nebi u sledecem kolu.VIDIĆU SVAKA ČAST!!!

A?

pre 12 godina

Uzeli su bod i titulu onako kako su (ih) gurali cele sezone... Na zalost nekih drugih...
(Sa penala..., 14. maj 2011 17:50)

Da li je to sa istih onih penala koji nisu dosuđeni potiv nekih drugih u prošlom kolu?

Durlan City Hooligan

pre 12 godina

Ko kaze da Liverpool vise nije najtrofejniji klub u Engleskoj?
Jesu, jesu to i dalje... samo u Liga kupu ;-))!!!
Glory, Glory Man United

Falcao

pre 12 godina

@Matt Le Tissier

Na Minhen '58. mozes da se vadis do '67. kada je Mancester bio prvak Engleske, tako da ta prica o trofejima Liverpula zbog Minhena nema veze s mozgom, a kada su avionske nesrece u pitanju raspitaj se o Torinu i dogadjaju iz 1949. godine, ali oni od toga nisu napravili holivudsku pricu za privlacenje navijaca.

Sitničar

pre 12 godina

Predlazem rukovodstvu i igracima vojvodine da pogledaju snimak meca Blekburn-ManUtd da vide kako sudije donose odluke i kako se osteceni tim ponasa!
Sviran je penal za vodeceg na tabeli (i vec sigurnog sampiona) za gol i bod koji im je trebao da overe titulu! I to u gostima protiv tima koji se bori za opstanak! Da li su igraci Blekburna uopste pomisljali da napuste teren?! Pogledajte malo izjave, da li iko iz Blekburna kuka na sudjenje i odluke?!
Poslednjih dana smo samo slusali izjave kako bi se u engleskoj ovako ili onako sviralo! Eto vam sad kako je u Engleskoj! A bilo ih je na pretek primera (npr. Vidiceva ocigledna ruka protiv Arsenala)!
(glory, 14. maj 2011 18:03)
Pomeni i penal nad Ovenom na istoj utakmici.

vlada MU fan

pre 12 godina

Giggs tearing you appart since 1991, a SAF since 1986.1994 Liverpool-ovi navijaci su rekli da se MU javi kad bude imao 18 titula koliko su oni tada imali, e pa......

L7S

pre 12 godina

Michael Owen 1-o Steven Gerrard
said enough
(besprizorni izgrednik, 14. maj 2011 17:35)

Uzeo si trofej Owen-e!!! :D
(Carlitos, 14. maj 2011 17:59)

Owen nije uzeo trofej jer nema pravo na medalju zbog nedovoljnog broja odigranih utakmica u prvenstvu....decko bas nema srece..buhahahahaha!!!!!

glory

pre 12 godina

Predlazem rukovodstvu i igracima vojvodine da pogledaju snimak meca Blekburn-ManUtd da vide kako sudije donose odluke i kako se osteceni tim ponasa!
Sviran je penal za vodeceg na tabeli (i vec sigurnog sampiona) za gol i bod koji im je trebao da overe titulu! I to u gostima protiv tima koji se bori za opstanak! Da li su igraci Blekburna uopste pomisljali da napuste teren?! Pogledajte malo izjave, da li iko iz Blekburna kuka na sudjenje i odluke?!
Poslednjih dana smo samo slusali izjave kako bi se u engleskoj ovako ili onako sviralo! Eto vam sad kako je u Engleskoj! A bilo ih je na pretek primera (npr. Vidiceva ocigledna ruka protiv Arsenala)!

Marko ks

pre 12 godina

Navijaci liverpula zadnjih 20 godina neznaju za trofeje od muke i nemoci su zafrkavali mancesterove navijace da imaju vise titula od njih i pricali su da im se jave kada ih predju po broju titula(mislili su da nikad nece doci do toga)medjutim mancester je ziveo u sadasnjosti i osvajao titule(za razliku od nekih) i na kaju kao sto vidite
mancester 19
liverpul 18
da li vam je poznato?:)
zvezda 25
PARTIZAN 23
NE BRINITE JAVICEMO VAM SE:)

mcdermot

pre 12 godina

19!!Rekord!!Najveći i najtrofejniji klub u istoriji Engleskog fudbala!!Najbolji trener svih vremena,Ser Aleks Ferguson je uništavao liverpul 20 godina i sada je Mančester Junajted i formalno broj 1!! 59 trofeja naspram liverpulovih 58!!Liverpulovci...dovidjenja,prijatno.

CHAMP19NS
(BaneUtd, 14. maj 2011 16:44)

nemoj da se iznenadis kada ti sutra neko pridje i kaze Fergi dzaba krecio...

Babagnjida

pre 12 godina

Mislim da nije bilo pitanje da li će Mančester preteći Liverpul po broju titula, nego kada će se to desiti. Ferguson je najbolji trener svih vremena i Vidić je najponisnij kapiten najvećeg kluba na svetu

nesa_manutd

pre 12 godina

Eto... Jos jednom su dokazali da su najbolji u Engleskoj a uskoro i u Evropi!!! Predvodjeni Vidicem, trenutno najcvrscim stubom ovog kluba, Runijem, sjajnim napadacem i najkorisnijim igracem na svim delovima terena, neprikosnovenim Gigsom, penzionerom u najboljim godinama i odlicnim novim talentima kao sto su Chicharito, pokorili su klubove ciji vlasnici su platili tolika pojacanja i potrosili tolike pare, dok je legendarni SAF spojio mladost i iskustvo na pravi nacin. Svaka cast, napred ManUtd!!!

Matt Le Tissier

pre 12 godina

Kada neko osvoji 4 od poslednjih 5 prvenstava, odnosno 12 od zadnjih 19 titula, onda se to ne može nikako drugačije nazvati no TOTALNA DOMINACIJA!!!
Upravo to je ono što Man United radi u Engleskoj od 1993. i osnivanja Premier lige i što će, sasvim sigurno, još dugo, dugo raditi.
Kada je 1986. Sir Alex Ferguson stigao na Old Trafford, jedna od prvih izjava bila mu je da je tu da bi prekinuo dominaciju klubova iz Liverpula i da mu je cilj da stvari postavi na mesto na kom bi trebale da budu.
Bila je to prilično smela izjava za jednog mladog i željnog dokazivanja trenera, koju su mnogi onda ismevali i okarakterisali kao nebuloznu, medjutim Fergie je tačno znao šta priča i, što je još važnije - znao je i kako to da ostvari.
Cele ove priče ne bi ni bilo da United 1958. nije zadesila tragedija kakva, Bogu hvala, nije snašla nijedan drugi klub na svetu, jer da nije bilo Minhenske katastrofe, Manchester bi imao nekoliko titula više, neki drugi bi imali nekoliko titula manje, ali ni MUFC onda ne bi bio to što sada jeste - najpopularniji klub na svetu.
Mnogo je bilo izazova sa kojima se Ferguson tokom godina sretao, od prazne kase i kluba u rasulu na početku, preko višemesečnih suspenzija glavnih igrača (Cantona i Ferdinand npr.), veštačkih tvorevina stvorenih na parama ruskih tajkuna i arapskih naftaša, brojnih sudijskih nepravdi (recimo gol iz ofsajda koji je Didier Drogba dao prošle godine), odlazaka najvećih zvezda tima, pa sve do limitiranog budžeta zbog sumnjive privatizacije kluba na kredit koji će taj isti klub da vraća, i zbog toga je ovaj uspeh još i veći.
Bilo kako bilo, 2011. sve je konačno leglo na svoje mesto, Man United je napokon tamo gde je trebao oduvek i da bude, a ta razlika u broju titula, iz sezone u sezonu, samo će se uvećavati. Uostalom, ako se izuzme 2003. Man Utd je uvek uspevao da odbrani titulu, Ferguson je rekao da se neće povući sve dok klub koji trenira ne bude imao 20 naslova, a posle njega će opet doći neko kome je osvajanje titula glavna osobina u CV-ju. Ko god to bio, neće doći u klub koji je u rasulu, već će ga dočekati jedna mlada i poletna ekpa sa pobedničkim mentalitetom koji im je usadio neponovljivi Sir Alex Ferguson!!!

BaneUtd

pre 12 godina

19!!Rekord!!Najveći i najtrofejniji klub u istoriji Engleskog fudbala!!Najbolji trener svih vremena,Ser Aleks Ferguson je uništavao liverpul 20 godina i sada je Mančester Junajted i formalno broj 1!! 59 trofeja naspram liverpulovih 58!!Liverpulovci...dovidjenja,prijatno.

CHAMP19NS

Matt Le Tissier

pre 12 godina

Kada neko osvoji 4 od poslednjih 5 prvenstava, odnosno 12 od zadnjih 19 titula, onda se to ne može nikako drugačije nazvati no TOTALNA DOMINACIJA!!!
Upravo to je ono što Man United radi u Engleskoj od 1993. i osnivanja Premier lige i što će, sasvim sigurno, još dugo, dugo raditi.
Kada je 1986. Sir Alex Ferguson stigao na Old Trafford, jedna od prvih izjava bila mu je da je tu da bi prekinuo dominaciju klubova iz Liverpula i da mu je cilj da stvari postavi na mesto na kom bi trebale da budu.
Bila je to prilično smela izjava za jednog mladog i željnog dokazivanja trenera, koju su mnogi onda ismevali i okarakterisali kao nebuloznu, medjutim Fergie je tačno znao šta priča i, što je još važnije - znao je i kako to da ostvari.
Cele ove priče ne bi ni bilo da United 1958. nije zadesila tragedija kakva, Bogu hvala, nije snašla nijedan drugi klub na svetu, jer da nije bilo Minhenske katastrofe, Manchester bi imao nekoliko titula više, neki drugi bi imali nekoliko titula manje, ali ni MUFC onda ne bi bio to što sada jeste - najpopularniji klub na svetu.
Mnogo je bilo izazova sa kojima se Ferguson tokom godina sretao, od prazne kase i kluba u rasulu na početku, preko višemesečnih suspenzija glavnih igrača (Cantona i Ferdinand npr.), veštačkih tvorevina stvorenih na parama ruskih tajkuna i arapskih naftaša, brojnih sudijskih nepravdi (recimo gol iz ofsajda koji je Didier Drogba dao prošle godine), odlazaka najvećih zvezda tima, pa sve do limitiranog budžeta zbog sumnjive privatizacije kluba na kredit koji će taj isti klub da vraća, i zbog toga je ovaj uspeh još i veći.
Bilo kako bilo, 2011. sve je konačno leglo na svoje mesto, Man United je napokon tamo gde je trebao oduvek i da bude, a ta razlika u broju titula, iz sezone u sezonu, samo će se uvećavati. Uostalom, ako se izuzme 2003. Man Utd je uvek uspevao da odbrani titulu, Ferguson je rekao da se neće povući sve dok klub koji trenira ne bude imao 20 naslova, a posle njega će opet doći neko kome je osvajanje titula glavna osobina u CV-ju. Ko god to bio, neće doći u klub koji je u rasulu, već će ga dočekati jedna mlada i poletna ekpa sa pobedničkim mentalitetom koji im je usadio neponovljivi Sir Alex Ferguson!!!

BaneUtd

pre 12 godina

19!!Rekord!!Najveći i najtrofejniji klub u istoriji Engleskog fudbala!!Najbolji trener svih vremena,Ser Aleks Ferguson je uništavao liverpul 20 godina i sada je Mančester Junajted i formalno broj 1!! 59 trofeja naspram liverpulovih 58!!Liverpulovci...dovidjenja,prijatno.

CHAMP19NS

Babagnjida

pre 12 godina

Mislim da nije bilo pitanje da li će Mančester preteći Liverpul po broju titula, nego kada će se to desiti. Ferguson je najbolji trener svih vremena i Vidić je najponisnij kapiten najvećeg kluba na svetu

nesa_manutd

pre 12 godina

Eto... Jos jednom su dokazali da su najbolji u Engleskoj a uskoro i u Evropi!!! Predvodjeni Vidicem, trenutno najcvrscim stubom ovog kluba, Runijem, sjajnim napadacem i najkorisnijim igracem na svim delovima terena, neprikosnovenim Gigsom, penzionerom u najboljim godinama i odlicnim novim talentima kao sto su Chicharito, pokorili su klubove ciji vlasnici su platili tolika pojacanja i potrosili tolike pare, dok je legendarni SAF spojio mladost i iskustvo na pravi nacin. Svaka cast, napred ManUtd!!!

glory

pre 12 godina

Predlazem rukovodstvu i igracima vojvodine da pogledaju snimak meca Blekburn-ManUtd da vide kako sudije donose odluke i kako se osteceni tim ponasa!
Sviran je penal za vodeceg na tabeli (i vec sigurnog sampiona) za gol i bod koji im je trebao da overe titulu! I to u gostima protiv tima koji se bori za opstanak! Da li su igraci Blekburna uopste pomisljali da napuste teren?! Pogledajte malo izjave, da li iko iz Blekburna kuka na sudjenje i odluke?!
Poslednjih dana smo samo slusali izjave kako bi se u engleskoj ovako ili onako sviralo! Eto vam sad kako je u Engleskoj! A bilo ih je na pretek primera (npr. Vidiceva ocigledna ruka protiv Arsenala)!

red devil 011

pre 12 godina

Pomno pratim fudbal, ali sportista kome sam se oduvek najvise divio je Jordan. Razlog lezi u jednoj reci koja karakterise ovog coveka vise nego bilo kog drugog u svetu sporta, i koju u odabranim prilikama koriste preko bare - "overachiever". To znaci da je u vise vise teskih i raznovrsnih situacija postigao vise nego sto su ocekivali oni koji prate doticno polje/sport. U slucaju Jordana medjutim, specificno je to sto su standardi koje je on u startu postavio bili toliko visoki, da apsolutno niko nije ocekivao da bi tako talentovan igrac mogao biti dovoljno motivisan, skroman, i radan, da bi mogao da bude "overachiever". Razlog sto pricam o njemu jeste da me je po prvi put individua - Sir Alex, i sa njim institucija - Manchester United, verno podsetila na Air Jordana. Ocigledno ne zato sto se bave istim sportom, nego zato sto je ovaj cikica crvenog nosa pokazao slicnu kolicinu talenta, motivacije, radnosti, istrajnosti, beskompromisnosti, i povremeno veste improvizacije, kao najveci kosarkas, i za mene sportista, svih vremena, koji mi je kao klincu bio idol. Koga god da simpatisete od klubova i trenera, treba biti realan i odati postovanje najvecem treneru koji je vidjen u modernoj fudbalskoj eri!

Durlan City Hooligan

pre 12 godina

Ko kaze da Liverpool vise nije najtrofejniji klub u Engleskoj?
Jesu, jesu to i dalje... samo u Liga kupu ;-))!!!
Glory, Glory Man United

Marko ks

pre 12 godina

Navijaci liverpula zadnjih 20 godina neznaju za trofeje od muke i nemoci su zafrkavali mancesterove navijace da imaju vise titula od njih i pricali su da im se jave kada ih predju po broju titula(mislili su da nikad nece doci do toga)medjutim mancester je ziveo u sadasnjosti i osvajao titule(za razliku od nekih) i na kaju kao sto vidite
mancester 19
liverpul 18
da li vam je poznato?:)
zvezda 25
PARTIZAN 23
NE BRINITE JAVICEMO VAM SE:)

vlada MU fan

pre 12 godina

Giggs tearing you appart since 1991, a SAF since 1986.1994 Liverpool-ovi navijaci su rekli da se MU javi kad bude imao 18 titula koliko su oni tada imali, e pa......

mcdermot

pre 12 godina

19!!Rekord!!Najveći i najtrofejniji klub u istoriji Engleskog fudbala!!Najbolji trener svih vremena,Ser Aleks Ferguson je uništavao liverpul 20 godina i sada je Mančester Junajted i formalno broj 1!! 59 trofeja naspram liverpulovih 58!!Liverpulovci...dovidjenja,prijatno.

CHAMP19NS
(BaneUtd, 14. maj 2011 16:44)

nemoj da se iznenadis kada ti sutra neko pridje i kaze Fergi dzaba krecio...

Vladan R

pre 12 godina

Neverovatno je koliko pojedini iskompleksirani pojedinci pokusavaju da na svaki nacin omalovaze uspeh MU. Prvo se prave da ne vide da je danas bio cist penal. Igrac MU je prvi stigao do lopte, a sa druge strane golman Blekburna uz to sto je kasnio u startu, kada je vec video da kasni nije probao da privuce ruke i na taj nacin smanji mogucnost kontakta i samim tim i penala. Sto se tice price da sudije favorizuju MU, oni koji to tvrde neka se prisete kako je prosle godine odluceno prvenstvo-pobedonosni gol Drogbe iz ofsajda, odnosno kako je Celzi pobedio Totenhema pre dva kola-prvi gol nije ni bio gol a drugi iz ofsajda, pa cak i ne sviranog penala za MU u derbiju protiv Celzija u proslom kolu. Prica o tome da je prvenstvo losije su takodje neobjektivne. Oni koji tvrde da je Celzi prosipao bodove neka se prisete koliko je bodova prosuo MU u prvih desetak kola kada je u poslednjim minutima ispustao vodjstvo i to u bar dva navrata i prednost od dva gola. Od doticnih bih, bas voleo da cujem, da li je i LS ove godine bila mnogo manje kvalitetena nego prthodnih godina, ako je kojim slucajem MU osvoji za neke dve nedelje. MU je jednostavno ove godine bio najbolji i vise nego zasluzeno je osvojio prvenstvo.

Babagnjida

pre 12 godina

kako ce lepo da vas nalupa dalglis niste svesni....
(dule_lfc, 14. maj 2011 23:34)

Sine zar te roditelji nisu naučili da se prvo skoči pa tek onda kaže HOP???

JA

pre 12 godina

I ko je sada ponovo prvi.Gledam neke komentare ovde kao nije bio penal ovo ono,a kao nije bio penal pa on je prvi stigao do lopte ili niste gledali utakmicu.Pa da je junajted danas izgubio sigurno nebi u sledecem kolu.VIDIĆU SVAKA ČAST!!!

realan

pre 12 godina

Gledam nas i pitam se,
ajde razumem donekle da se ovde delite na Delije i Grobare i Firmase i ostale...
ALI AMAN DOSTA BRE ! ! !
Samo se delimo ljudi, a mogu da potpisem da ako ovde ima 100 komentara e od tih sto komentara, mozda je jedan jedini lik i to samo jednom u zivotu bio na nekoj od engleksih utakmica.
Idemo dalje, vi ne samo da se delite na Mancester i Liverpul, vi nastavljate delenje na Real i Barsu, pa na Inter i Milan, pa na Juve, Romu i Lacio, pa na Olipmpijakos, Panatinaikos, Aek, Aris i Paok, pa se onda javljaju neki Bajernovi "navijaci" koji se prozivaju sa Borusijinima, pa jedni su uz Seltik jedni uz Glazgov...
U drugim sportovima takodje podela, citam komentare lik napise za NBA "kako smo vas razbili", izvini burazeru koji to vi i koga !?
I vrh prepucavanja jedni uz Nadala drugi uz Federera . . .

Zapitajte se, samo to uradite kad vas molim, aman ovo ne vodi nicemu ! ! ! -.-'

A?

pre 12 godina

Uzeli su bod i titulu onako kako su (ih) gurali cele sezone... Na zalost nekih drugih...
(Sa penala..., 14. maj 2011 17:50)

Da li je to sa istih onih penala koji nisu dosuđeni potiv nekih drugih u prošlom kolu?

L7S

pre 12 godina

Michael Owen 1-o Steven Gerrard
said enough
(besprizorni izgrednik, 14. maj 2011 17:35)

Uzeo si trofej Owen-e!!! :D
(Carlitos, 14. maj 2011 17:59)

Owen nije uzeo trofej jer nema pravo na medalju zbog nedovoljnog broja odigranih utakmica u prvenstvu....decko bas nema srece..buhahahahaha!!!!!

Falcao

pre 12 godina

@Matt Le Tissier

Na Minhen '58. mozes da se vadis do '67. kada je Mancester bio prvak Engleske, tako da ta prica o trofejima Liverpula zbog Minhena nema veze s mozgom, a kada su avionske nesrece u pitanju raspitaj se o Torinu i dogadjaju iz 1949. godine, ali oni od toga nisu napravili holivudsku pricu za privlacenje navijaca.

Cezar

pre 12 godina

Ova sezona je mnogo slabija od predhodnih.Mancester je sampion.Ali reci da je to bilo ubedljivo ili u stilu sampiona,nije.Kao i danas Mancester su gurale sudije.Ali ove lose sezone se moze konstatovati da je United bledim izdanjima dosao do trona ponajvise zahvaljujuci kiksevima protivnika,najvise Celsija.Tako da Fergi moze uputiti veliko hvala Ancelotiju koji je prosipao bodove na sve strane uz uzaludna pojacanja i silan vec postojeci kadar.Igracki i Siti je jaci od Uniteda ali totalno neuigran i naravno opet talijan Mancini. Pravi dobitnici i buduci sampioni ove sezone su igraci Liverpula.Da je Keni bio od pocetka svi bi Liverpulu gledali u ledja makar 10 bodova.
No Mancester je slavio protiv raspalog Celsija u proslom kolu i samo time su zasluzili titulu.Ako sve ostane kao ove sezone sledece ce Ha

19>>>18

pre 12 godina

@ Matt Le Tissier
Nisam procitao bolji komentar odavno. Sve je tacno sto si napisao a mislim i da vrapci znaju da ce Murinjo da nasledi Fergusona i da ce mu pomocnik biti ovaj sadasnji trener Porta koji bi kasnije mogao i da nasledi Murinja tako da neznam cemu se drugi nadaju. Evo sta je Murinjo sinoc izjavio za Fergusona
http://www.mirrorfootball.co.uk/news/Jose-Mourinho-has-praised-Alex-Ferguson-after-winning-his-19th-title-for-Manchester-United-article735745.html

fowler

pre 12 godina

Prvo da cestitam Mancesteru na osvojenoj tituli.
Moram da priznam da je bas lepo kad navijaci kluba koji slavi titulu, ne mogu a da ne spomenu i "mali" Liverpul, koji nije nista osvojio godinama.
To dovoljno govori o kompleksima!

fieldsofanfielroad

pre 12 godina

Ne moze se reci da je ManUtd najveci klub u Engleskoj ikad.Isto to ni za Livepul se ne moze reci.Mancesteru je trebalo 20 godina da stigne i prestigne Liverpul za jednu titulu.Liverpul je blago receno dominirao Evropom 70ih i 80ih godina.Mancester je dominirao 90ih i u prvoj deceniji 21 veka.Kako ce premijer liga izgledati za 30 godina,ko to moze reci?Bitno je da se klub vodi sa srcem i da se igra isto tako za njega,nebitno da li je to Mancester il klub sa mersijsajda.Samo da ne dominiraju ovi klubovi koji su projekti ruskih i arapskih naftasa.Mancester je imao cast da ga zadnjih 20 godina vodi jedan veliki trener,pa i gospodin,iako u zadnje vrijeme malo kvari sliku o sebi sa ispadima odredjenim.Ipak,svi ce se sloziti sa mnom,Liverpul se budi dolaskom coveka sa kojim su poslednji put i osvojili titulu prvaka Engleske.Vidi se da je cak i golobradim mladicima unio pobednicki mentalitet koji i sam posjeduje.Veliki je posao odradio Dalglis a pravi njega i njegov tim tek ceka.Jer sledece sezone ce biti na velikom iskusenju,morace da opet izjednace titule sa mancesterom.To ce im samo biti dodatna motivacija.Iduce sezone se Liverpul apsolutno vraca na velika vrata engleskog fudbala i mislim da ce to samo dodati jos varnica u veliko rivalstvo koje vlada izmedju ManUtd i LFC.Nadajmo se jos boljem fudbalu,bez sudijskih greski koje su sigurno pokvarile ovu sezonu.Mancesteru jos jednom svaka cast,zasluzio je ovu titulu!Opet ponavljam,za mene kao simpatizera Liverpula,bolje ManUtd nego neki naftas.

Sitničar

pre 12 godina

Predlazem rukovodstvu i igracima vojvodine da pogledaju snimak meca Blekburn-ManUtd da vide kako sudije donose odluke i kako se osteceni tim ponasa!
Sviran je penal za vodeceg na tabeli (i vec sigurnog sampiona) za gol i bod koji im je trebao da overe titulu! I to u gostima protiv tima koji se bori za opstanak! Da li su igraci Blekburna uopste pomisljali da napuste teren?! Pogledajte malo izjave, da li iko iz Blekburna kuka na sudjenje i odluke?!
Poslednjih dana smo samo slusali izjave kako bi se u engleskoj ovako ili onako sviralo! Eto vam sad kako je u Engleskoj! A bilo ih je na pretek primera (npr. Vidiceva ocigledna ruka protiv Arsenala)!
(glory, 14. maj 2011 18:03)
Pomeni i penal nad Ovenom na istoj utakmici.

LFC4Life

pre 12 godina

svaka cast MU za titulu...samo ne znam kako vi navijaci ne umete da uzivate u tome sto ste prvaci nego je nesto sve u vezi Liverpoola - prestigli,pa pominjete kup,pa ovo pa ono...pustite vi LFC(ne pominjite ga) imate MU,nek vam je on tema price..
a ko ste vi,prvenstveno,bez Fergusona - ako je tako dobro biti fan Mu od 1993,kako li je onda bilo pre toga...mizerno jel da!? :)
Otac i majka fudbala na ostrvu je - Liverpool!
Poslednjih 20 godina je MU najbolji,to stoji,ali..
i da pobedite Barcu,opet ste -1 :D
N'Gog vam bre daje gol,nmg da verujem!

BaneUtd

pre 12 godina

19!!Rekord!!Najveći i najtrofejniji klub u istoriji Engleskog fudbala!!Najbolji trener svih vremena,Ser Aleks Ferguson je uništavao liverpul 20 godina i sada je Mančester Junajted i formalno broj 1!! 59 trofeja naspram liverpulovih 58!!Liverpulovci...dovidjenja,prijatno.

CHAMP19NS

glory

pre 12 godina

Predlazem rukovodstvu i igracima vojvodine da pogledaju snimak meca Blekburn-ManUtd da vide kako sudije donose odluke i kako se osteceni tim ponasa!
Sviran je penal za vodeceg na tabeli (i vec sigurnog sampiona) za gol i bod koji im je trebao da overe titulu! I to u gostima protiv tima koji se bori za opstanak! Da li su igraci Blekburna uopste pomisljali da napuste teren?! Pogledajte malo izjave, da li iko iz Blekburna kuka na sudjenje i odluke?!
Poslednjih dana smo samo slusali izjave kako bi se u engleskoj ovako ili onako sviralo! Eto vam sad kako je u Engleskoj! A bilo ih je na pretek primera (npr. Vidiceva ocigledna ruka protiv Arsenala)!

Marko ks

pre 12 godina

Navijaci liverpula zadnjih 20 godina neznaju za trofeje od muke i nemoci su zafrkavali mancesterove navijace da imaju vise titula od njih i pricali su da im se jave kada ih predju po broju titula(mislili su da nikad nece doci do toga)medjutim mancester je ziveo u sadasnjosti i osvajao titule(za razliku od nekih) i na kaju kao sto vidite
mancester 19
liverpul 18
da li vam je poznato?:)
zvezda 25
PARTIZAN 23
NE BRINITE JAVICEMO VAM SE:)

Falcao

pre 12 godina

@Matt Le Tissier

Na Minhen '58. mozes da se vadis do '67. kada je Mancester bio prvak Engleske, tako da ta prica o trofejima Liverpula zbog Minhena nema veze s mozgom, a kada su avionske nesrece u pitanju raspitaj se o Torinu i dogadjaju iz 1949. godine, ali oni od toga nisu napravili holivudsku pricu za privlacenje navijaca.

Cezar

pre 12 godina

Ova sezona je mnogo slabija od predhodnih.Mancester je sampion.Ali reci da je to bilo ubedljivo ili u stilu sampiona,nije.Kao i danas Mancester su gurale sudije.Ali ove lose sezone se moze konstatovati da je United bledim izdanjima dosao do trona ponajvise zahvaljujuci kiksevima protivnika,najvise Celsija.Tako da Fergi moze uputiti veliko hvala Ancelotiju koji je prosipao bodove na sve strane uz uzaludna pojacanja i silan vec postojeci kadar.Igracki i Siti je jaci od Uniteda ali totalno neuigran i naravno opet talijan Mancini. Pravi dobitnici i buduci sampioni ove sezone su igraci Liverpula.Da je Keni bio od pocetka svi bi Liverpulu gledali u ledja makar 10 bodova.
No Mancester je slavio protiv raspalog Celsija u proslom kolu i samo time su zasluzili titulu.Ako sve ostane kao ove sezone sledece ce Ha

Matt Le Tissier

pre 12 godina

Kada neko osvoji 4 od poslednjih 5 prvenstava, odnosno 12 od zadnjih 19 titula, onda se to ne može nikako drugačije nazvati no TOTALNA DOMINACIJA!!!
Upravo to je ono što Man United radi u Engleskoj od 1993. i osnivanja Premier lige i što će, sasvim sigurno, još dugo, dugo raditi.
Kada je 1986. Sir Alex Ferguson stigao na Old Trafford, jedna od prvih izjava bila mu je da je tu da bi prekinuo dominaciju klubova iz Liverpula i da mu je cilj da stvari postavi na mesto na kom bi trebale da budu.
Bila je to prilično smela izjava za jednog mladog i željnog dokazivanja trenera, koju su mnogi onda ismevali i okarakterisali kao nebuloznu, medjutim Fergie je tačno znao šta priča i, što je još važnije - znao je i kako to da ostvari.
Cele ove priče ne bi ni bilo da United 1958. nije zadesila tragedija kakva, Bogu hvala, nije snašla nijedan drugi klub na svetu, jer da nije bilo Minhenske katastrofe, Manchester bi imao nekoliko titula više, neki drugi bi imali nekoliko titula manje, ali ni MUFC onda ne bi bio to što sada jeste - najpopularniji klub na svetu.
Mnogo je bilo izazova sa kojima se Ferguson tokom godina sretao, od prazne kase i kluba u rasulu na početku, preko višemesečnih suspenzija glavnih igrača (Cantona i Ferdinand npr.), veštačkih tvorevina stvorenih na parama ruskih tajkuna i arapskih naftaša, brojnih sudijskih nepravdi (recimo gol iz ofsajda koji je Didier Drogba dao prošle godine), odlazaka najvećih zvezda tima, pa sve do limitiranog budžeta zbog sumnjive privatizacije kluba na kredit koji će taj isti klub da vraća, i zbog toga je ovaj uspeh još i veći.
Bilo kako bilo, 2011. sve je konačno leglo na svoje mesto, Man United je napokon tamo gde je trebao oduvek i da bude, a ta razlika u broju titula, iz sezone u sezonu, samo će se uvećavati. Uostalom, ako se izuzme 2003. Man Utd je uvek uspevao da odbrani titulu, Ferguson je rekao da se neće povući sve dok klub koji trenira ne bude imao 20 naslova, a posle njega će opet doći neko kome je osvajanje titula glavna osobina u CV-ju. Ko god to bio, neće doći u klub koji je u rasulu, već će ga dočekati jedna mlada i poletna ekpa sa pobedničkim mentalitetom koji im je usadio neponovljivi Sir Alex Ferguson!!!

fowler

pre 12 godina

Prvo da cestitam Mancesteru na osvojenoj tituli.
Moram da priznam da je bas lepo kad navijaci kluba koji slavi titulu, ne mogu a da ne spomenu i "mali" Liverpul, koji nije nista osvojio godinama.
To dovoljno govori o kompleksima!

L7S

pre 12 godina

Michael Owen 1-o Steven Gerrard
said enough
(besprizorni izgrednik, 14. maj 2011 17:35)

Uzeo si trofej Owen-e!!! :D
(Carlitos, 14. maj 2011 17:59)

Owen nije uzeo trofej jer nema pravo na medalju zbog nedovoljnog broja odigranih utakmica u prvenstvu....decko bas nema srece..buhahahahaha!!!!!

mcdermot

pre 12 godina

19!!Rekord!!Najveći i najtrofejniji klub u istoriji Engleskog fudbala!!Najbolji trener svih vremena,Ser Aleks Ferguson je uništavao liverpul 20 godina i sada je Mančester Junajted i formalno broj 1!! 59 trofeja naspram liverpulovih 58!!Liverpulovci...dovidjenja,prijatno.

CHAMP19NS
(BaneUtd, 14. maj 2011 16:44)

nemoj da se iznenadis kada ti sutra neko pridje i kaze Fergi dzaba krecio...

Sitničar

pre 12 godina

Predlazem rukovodstvu i igracima vojvodine da pogledaju snimak meca Blekburn-ManUtd da vide kako sudije donose odluke i kako se osteceni tim ponasa!
Sviran je penal za vodeceg na tabeli (i vec sigurnog sampiona) za gol i bod koji im je trebao da overe titulu! I to u gostima protiv tima koji se bori za opstanak! Da li su igraci Blekburna uopste pomisljali da napuste teren?! Pogledajte malo izjave, da li iko iz Blekburna kuka na sudjenje i odluke?!
Poslednjih dana smo samo slusali izjave kako bi se u engleskoj ovako ili onako sviralo! Eto vam sad kako je u Engleskoj! A bilo ih je na pretek primera (npr. Vidiceva ocigledna ruka protiv Arsenala)!
(glory, 14. maj 2011 18:03)
Pomeni i penal nad Ovenom na istoj utakmici.

Babagnjida

pre 12 godina

Mislim da nije bilo pitanje da li će Mančester preteći Liverpul po broju titula, nego kada će se to desiti. Ferguson je najbolji trener svih vremena i Vidić je najponisnij kapiten najvećeg kluba na svetu

Vladan R

pre 12 godina

Neverovatno je koliko pojedini iskompleksirani pojedinci pokusavaju da na svaki nacin omalovaze uspeh MU. Prvo se prave da ne vide da je danas bio cist penal. Igrac MU je prvi stigao do lopte, a sa druge strane golman Blekburna uz to sto je kasnio u startu, kada je vec video da kasni nije probao da privuce ruke i na taj nacin smanji mogucnost kontakta i samim tim i penala. Sto se tice price da sudije favorizuju MU, oni koji to tvrde neka se prisete kako je prosle godine odluceno prvenstvo-pobedonosni gol Drogbe iz ofsajda, odnosno kako je Celzi pobedio Totenhema pre dva kola-prvi gol nije ni bio gol a drugi iz ofsajda, pa cak i ne sviranog penala za MU u derbiju protiv Celzija u proslom kolu. Prica o tome da je prvenstvo losije su takodje neobjektivne. Oni koji tvrde da je Celzi prosipao bodove neka se prisete koliko je bodova prosuo MU u prvih desetak kola kada je u poslednjim minutima ispustao vodjstvo i to u bar dva navrata i prednost od dva gola. Od doticnih bih, bas voleo da cujem, da li je i LS ove godine bila mnogo manje kvalitetena nego prthodnih godina, ako je kojim slucajem MU osvoji za neke dve nedelje. MU je jednostavno ove godine bio najbolji i vise nego zasluzeno je osvojio prvenstvo.

Durlan City Hooligan

pre 12 godina

Ko kaze da Liverpool vise nije najtrofejniji klub u Engleskoj?
Jesu, jesu to i dalje... samo u Liga kupu ;-))!!!
Glory, Glory Man United

Babagnjida

pre 12 godina

kako ce lepo da vas nalupa dalglis niste svesni....
(dule_lfc, 14. maj 2011 23:34)

Sine zar te roditelji nisu naučili da se prvo skoči pa tek onda kaže HOP???

LFC4Life

pre 12 godina

svaka cast MU za titulu...samo ne znam kako vi navijaci ne umete da uzivate u tome sto ste prvaci nego je nesto sve u vezi Liverpoola - prestigli,pa pominjete kup,pa ovo pa ono...pustite vi LFC(ne pominjite ga) imate MU,nek vam je on tema price..
a ko ste vi,prvenstveno,bez Fergusona - ako je tako dobro biti fan Mu od 1993,kako li je onda bilo pre toga...mizerno jel da!? :)
Otac i majka fudbala na ostrvu je - Liverpool!
Poslednjih 20 godina je MU najbolji,to stoji,ali..
i da pobedite Barcu,opet ste -1 :D
N'Gog vam bre daje gol,nmg da verujem!

nesa_manutd

pre 12 godina

Eto... Jos jednom su dokazali da su najbolji u Engleskoj a uskoro i u Evropi!!! Predvodjeni Vidicem, trenutno najcvrscim stubom ovog kluba, Runijem, sjajnim napadacem i najkorisnijim igracem na svim delovima terena, neprikosnovenim Gigsom, penzionerom u najboljim godinama i odlicnim novim talentima kao sto su Chicharito, pokorili su klubove ciji vlasnici su platili tolika pojacanja i potrosili tolike pare, dok je legendarni SAF spojio mladost i iskustvo na pravi nacin. Svaka cast, napred ManUtd!!!

vlada MU fan

pre 12 godina

Giggs tearing you appart since 1991, a SAF since 1986.1994 Liverpool-ovi navijaci su rekli da se MU javi kad bude imao 18 titula koliko su oni tada imali, e pa......

A?

pre 12 godina

Uzeli su bod i titulu onako kako su (ih) gurali cele sezone... Na zalost nekih drugih...
(Sa penala..., 14. maj 2011 17:50)

Da li je to sa istih onih penala koji nisu dosuđeni potiv nekih drugih u prošlom kolu?

realan

pre 12 godina

Gledam nas i pitam se,
ajde razumem donekle da se ovde delite na Delije i Grobare i Firmase i ostale...
ALI AMAN DOSTA BRE ! ! !
Samo se delimo ljudi, a mogu da potpisem da ako ovde ima 100 komentara e od tih sto komentara, mozda je jedan jedini lik i to samo jednom u zivotu bio na nekoj od engleksih utakmica.
Idemo dalje, vi ne samo da se delite na Mancester i Liverpul, vi nastavljate delenje na Real i Barsu, pa na Inter i Milan, pa na Juve, Romu i Lacio, pa na Olipmpijakos, Panatinaikos, Aek, Aris i Paok, pa se onda javljaju neki Bajernovi "navijaci" koji se prozivaju sa Borusijinima, pa jedni su uz Seltik jedni uz Glazgov...
U drugim sportovima takodje podela, citam komentare lik napise za NBA "kako smo vas razbili", izvini burazeru koji to vi i koga !?
I vrh prepucavanja jedni uz Nadala drugi uz Federera . . .

Zapitajte se, samo to uradite kad vas molim, aman ovo ne vodi nicemu ! ! ! -.-'

fieldsofanfielroad

pre 12 godina

Ne moze se reci da je ManUtd najveci klub u Engleskoj ikad.Isto to ni za Livepul se ne moze reci.Mancesteru je trebalo 20 godina da stigne i prestigne Liverpul za jednu titulu.Liverpul je blago receno dominirao Evropom 70ih i 80ih godina.Mancester je dominirao 90ih i u prvoj deceniji 21 veka.Kako ce premijer liga izgledati za 30 godina,ko to moze reci?Bitno je da se klub vodi sa srcem i da se igra isto tako za njega,nebitno da li je to Mancester il klub sa mersijsajda.Samo da ne dominiraju ovi klubovi koji su projekti ruskih i arapskih naftasa.Mancester je imao cast da ga zadnjih 20 godina vodi jedan veliki trener,pa i gospodin,iako u zadnje vrijeme malo kvari sliku o sebi sa ispadima odredjenim.Ipak,svi ce se sloziti sa mnom,Liverpul se budi dolaskom coveka sa kojim su poslednji put i osvojili titulu prvaka Engleske.Vidi se da je cak i golobradim mladicima unio pobednicki mentalitet koji i sam posjeduje.Veliki je posao odradio Dalglis a pravi njega i njegov tim tek ceka.Jer sledece sezone ce biti na velikom iskusenju,morace da opet izjednace titule sa mancesterom.To ce im samo biti dodatna motivacija.Iduce sezone se Liverpul apsolutno vraca na velika vrata engleskog fudbala i mislim da ce to samo dodati jos varnica u veliko rivalstvo koje vlada izmedju ManUtd i LFC.Nadajmo se jos boljem fudbalu,bez sudijskih greski koje su sigurno pokvarile ovu sezonu.Mancesteru jos jednom svaka cast,zasluzio je ovu titulu!Opet ponavljam,za mene kao simpatizera Liverpula,bolje ManUtd nego neki naftas.

red devil 011

pre 12 godina

Pomno pratim fudbal, ali sportista kome sam se oduvek najvise divio je Jordan. Razlog lezi u jednoj reci koja karakterise ovog coveka vise nego bilo kog drugog u svetu sporta, i koju u odabranim prilikama koriste preko bare - "overachiever". To znaci da je u vise vise teskih i raznovrsnih situacija postigao vise nego sto su ocekivali oni koji prate doticno polje/sport. U slucaju Jordana medjutim, specificno je to sto su standardi koje je on u startu postavio bili toliko visoki, da apsolutno niko nije ocekivao da bi tako talentovan igrac mogao biti dovoljno motivisan, skroman, i radan, da bi mogao da bude "overachiever". Razlog sto pricam o njemu jeste da me je po prvi put individua - Sir Alex, i sa njim institucija - Manchester United, verno podsetila na Air Jordana. Ocigledno ne zato sto se bave istim sportom, nego zato sto je ovaj cikica crvenog nosa pokazao slicnu kolicinu talenta, motivacije, radnosti, istrajnosti, beskompromisnosti, i povremeno veste improvizacije, kao najveci kosarkas, i za mene sportista, svih vremena, koji mi je kao klincu bio idol. Koga god da simpatisete od klubova i trenera, treba biti realan i odati postovanje najvecem treneru koji je vidjen u modernoj fudbalskoj eri!

19>>>18

pre 12 godina

@ Matt Le Tissier
Nisam procitao bolji komentar odavno. Sve je tacno sto si napisao a mislim i da vrapci znaju da ce Murinjo da nasledi Fergusona i da ce mu pomocnik biti ovaj sadasnji trener Porta koji bi kasnije mogao i da nasledi Murinja tako da neznam cemu se drugi nadaju. Evo sta je Murinjo sinoc izjavio za Fergusona
http://www.mirrorfootball.co.uk/news/Jose-Mourinho-has-praised-Alex-Ferguson-after-winning-his-19th-title-for-Manchester-United-article735745.html

JA

pre 12 godina

I ko je sada ponovo prvi.Gledam neke komentare ovde kao nije bio penal ovo ono,a kao nije bio penal pa on je prvi stigao do lopte ili niste gledali utakmicu.Pa da je junajted danas izgubio sigurno nebi u sledecem kolu.VIDIĆU SVAKA ČAST!!!