Nedelja, 13.02.2011.

23:56

Ronaldovo konačno "zbogom" fudbalu

Bivši brazilski reprezentativac Ronaldo potvrdio je da će u ponedeljak zvanično objaviti konačno povlačenje iz aktivnog fudbala.

Izvor: B92

Ronaldovo konaèno "zbogom" fudbalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

159 Komentari

Sortiraj po:

......

pre 12 godina

Ovaj kristiano "Ronaldo" nije cak ni bleda kopija za RONALDA !!!!

to je igrac kakve se ne radja vise...jednom Bog dao i to je to...

Dax

pre 13 godina

Najbolji napadac svi vremena,smesno je svrstavati Messija u njegovoj kategoriji on je nula za ovog,i ovaj Kristijano je dobar ali jedan je El Fenomeno!

Martin

pre 13 godina

Ne znam sta da kazem, moja generacija je odrasla uz njega i njegove utakmice , bilo je lepo gledati sve utakmice na kojima je igrao , a posebno mi u secanju zauzima svetsko prvenstvo 2002 godine koje je i osvojio. Jedino ne mogu da slusam ove idiote i decurliju koji svi uporno tvrde da je Krsitijano Ronaldo bolji od njega ??? Jedan je RONALDO !!!

Ronac

pre 13 godina

Jednostavno, svaka rec je suvisna, zbog tog momka sam i poceo da gledam fudbal, pre toga nisam gledao cak ni reprezentaciju, ali, R9 mi je ukazao put u tu fenomenalnu igru, kao sto je on EL fenomeno, jedan jedini ever

Sale Ars

pre 13 godina

Bio je neverovatan igrac sa nadimkom koji ga (po)najbolje opisuje. Ne bi ga kvalifikovao kao najboljeg ikada jer je to ipak nije objektivna, niti stvarno meriva cinjenica. Ono sto je sigurno, jeste da spada u grupu najvecih, uz Zidana, Maradonu, Pelea, Krojfa, Garnicu, Puskasa (za Mesija bi ipak jos malo sacekao za svrstavanje u ovu grupu). Ono sto bi se mogao sloziti je da je verovatno najbolji napadac svih vremena i jedan od trojice najboljih finisera, uz Van Bastena i Puskasa. Gledam ovaj klip i neverovatno je kako sve to izgleda lako i jednostavno, a odbranbeni igraci deluju kao da samo stoje.
Pozdrav za zubu, jednu od poslednjih istinskih velicina koje polako napustaju igru.

zexamg

pre 13 godina

Nisam toliko star da bih mogao da kazem da si najbolji igrac svih vremena ali mogu reci da imam 28 godina i da si najblji igrac mog vremena.Zbogom(sad vec)legendo,objasnio si neke stvari.

AcA

pre 13 godina

Secam se pre nekih 11,12 godina kada nismo ziveli u vreme interneta i nismo znali toliko informacija iz sporta,ja sam svaki mec Intera cekao i molio se da Ronaldo igra...
Tada nisam mogao znati koliko je ozbiljno povredjen,da li ce igrati naredni mec i non stop sam cekao utakmice samo da ga vidim...
Inace Inter nikad nisam voleo kao ni Real ali njemu sam se uvek divio.
Svaka cast za sve sto si postigao,podigao si fudbal na visi nivo,postao si uzor mnogim mladim narastajima ...
Sve najbolje u zivotu

Milorad

pre 13 godina

Jedan jedini , kralj, ubica golmana!! I dan danas cuvam sve njegove slicice isecke iz novina, izjave ... jedini igrac kojeg kad sam gledao srce mi je lupalo 100 na sat ... Da su ga samo malo zaobisle povrede bio bi po statistici mnogo bolji i neki novi klinci bi se pitali kakav je on bio ... ovako cemo ga samo mi pamtiti mi koji smo ga uzivo gledali i znamo da mu ovi sad sminkeri nisu ni do kolena!!! R9 Thank you!

Gianni

pre 13 godina

Nekako je najubitachniji bio dok je igrao za Inter. Tu je dosegao zenit zenita. Dobro ga se secam tih godina. Bio je u pravim godinama, nije imao problema sa kilazom i bio je 20 mesta iznad svih 'zvezda' u to vreme. Prosto ne mogu da poredim nikoga sa njim, on je za mene bio uvek poseban i prva i prava zvezda moje generacije. U ovim vremenima takve zvezde nema niti ce je jos duugo biti. Zelim mu sve najbolje u buducem zivotu!

Uros KV

pre 13 godina

Danas kada deca igraju fudbal,jedan hoce da bude C.Ronaldo,drugi Runi,treci Mesi pa Snajder,pa Iniesta, pa ovaj pa onaj...A kad je Ronaldo igrao i kada sam ja bio klinac svi su hteli da budu On,e to dovoljno govori koliko su ga voleli i kakav je igrac bio....sve najbolje majstore!

kokanidja

pre 13 godina

Da je RONALDO imao tu srecu, da igra u danasnjoj Barseloni, mislim da bi covek davao oko 45-50 golova u prvenstvu, bez imalo muke.... JEDAN OD NAJVECIH FUDBALERA IKADA, A SIGURNO NAJBOLJI SPIC SVIH VREMENA!

Bodza

pre 13 godina

Ljudi,zna li se mozda da li ce biti oprostajna utakmica?? Ipak Ovakva legenda da ode bez brdo najboljih fudbalera podeljenih u 2 ekipe za oprostaj jednog od najboljih svih vremena,stvarno bi bilo steta!!1??

gavrilo

pre 13 godina

o kakvo je to zadovoljstvo bilo gledati ovoga momka. on je fudbalu doneo nesto novo. igrac NJEGOVOG PROFILA NIJE POSTOJAO DO TADA. ta brzina, sa tom snagom i tehnikom, osecajem za gol i za prostor, a pri tome klasicna devetka... to do njega svet video nije. i zato je veliki. jedino ostaje zal sto su ga sve te povrede tokom karijere duze drzale van terena nego sto je igrao. i uprkos tom,e ostavio je dubok trag kao jedan od najvecih i najboljih igraca svih vremena. moderan, superioran... bilo je veliko zadovoljstvo i velika privilegija gledati ga. sve najbolje i neka je sa srecom!!!

stefan

pre 13 godina

zao mi je... jbg... a ima ovde mnogo njih koji su pustili komentar nikada nece biti vise ovakvih igraca itd... sta pricate bre??? nemate pojma o fudbalu!!!! mesi, ronaldo, runi, vilja, iguain, ibra... nemate pojma...

Dr Nick Riviera

pre 13 godina

Neeeeeeeeee :((((
Definitivno jedan od najboljih igraca ikada, ako ne i najbolji... Steta sto su ga povrede omele da nam pokaze jos vise svoje magije... U svakom slucaju srecan sam sto sam bio privilegovan da se rodim u tom periodu i da pratim njegove igre...
Sve najbolje Legendo!!!

ćiro

pre 13 godina

odite na google, upišite "ronaldo" i pregledajte slike. SRAMOTA koliko ima malo slika pravog ronalda, a koliko one nalickane manekenke

vladimirrr

pre 13 godina

Kako mi je zaoo sto vise nece haratii stadionimaa,moram samo nesto da kazem ima mnogo dobrih fudbalera ali ni jedan kao Ronaldo bez obzira za koga navijali svi oni koji su ga gledali voleli su ga i postovali niko nista lose za njega i njegove igre nije rekaoo,neki vole messia neki c.ronalda ali brazilskog ronalda volee svi bass svi!!!

RONI

pre 13 godina

Tuga me je obuzela kad sam cuo ovu vest. Ipak je on br 1 svih vremena. Tesko je i glupo porediti igrace, narocito razlicitih generaciija i vremena. Ali onda moramo uzeti kao kriterijum sta je neko od njih radio sto niko drugi nije mogao. A tu je R9 ubedljivo prvi. Neponovljiv. Driblinzi i golovi u punom trku kako je on radio to niko nikada nije mogao. Prvi je osmislio neke driblinge i primenjivao ih sto je najvaznije na utakmicama. Ronaldinjo je to mogao samo na reklamama. Mnogi su radili tu biciklicu ali je jedini on to mogao u punom trku i jos je dobijao dodatno ubrzanje. Pogledajte snimke na youtubu i videcete. U sred sesnaesterca,gde je najgusce, je driblao nekoliko igraca i golmana, i to sve sa lakocom. Bio je kao tenk,nezaustavljiv. I drugi driblaju,ali je to sporo,uglavnom u mestu. Jedini koji moze da se poredi sa njim je Maradona koji je imao druge kvalitete. On je bio veci vodja ekipe od Ronalda. Pravi mozak,kreator, a uz to i dribler. Uh, mrtva trka izmedju njih dvojice. Svi ostali su ipak ispod njih.

aleksandar

pre 13 godina

Sirer, Batistuta, pa sad I Ronaldo, 3 poslednja prava napadaca, voleo bih i da dans postoje 3 igraca takvog profila ali verovatno cemo se svi nacekati za to :(((

Marco83

pre 13 godina

NajMOCniji svih vremena. Ne postoje reci koje bi mogle opisati kakav je to majstor bio. Posle Tebe, fudbal nikad vise nece biti isti. Bog!!!

Biber

pre 13 godina

Hvala ti za sve, majstore!Zbog tebe je fudbal najlepsa igra na svetu.Nadam se da ces pronaci istu onu radost koju si pruzao svima koji su te ikad gledali dok igras.Jedan jedini, neprevazidjeni Il Fenomeno!

ovo-ono

pre 13 godina

Ronaldno je 2002-ge godine na SP postigao 9, a ne 15 golova.

P.S. Inace je kralj. Jedan od poslednjih robusnih fudbalera, a ne kao ovi svileni danas.
(Steva, 14. februar 2011 10:37)
i nije. misli se na ukupan broj postignutih golova na svetskim prvenstvima.

todoR!

pre 13 godina

Ronaldno je 2002-ge godine na SP postigao 9, a ne 15 golova.

P.S. Inace je kralj. Jedan od poslednjih robusnih fudbalera, a ne kao ovi svileni danas.

Na svim svetkis prvenstvima na kojim je ucestvovao dao je ukupno 15 golova.

fowler

pre 13 godina

Svi mogu da izvedu neke stvari manje vise ali Ronaldo je sve izvodio perfektno, elegantno, bez previse naprezanja, kao Jordan u basketu jednostavno neponovljiv.
Samo je jedan Ronaldo, hvala ti Zubo sto si nam omogucio da uzivamo u tvojim carolijama.

Jedan je Ronaldo

pre 13 godina

Pele, Maradona, Ronaldo...
Njegov gol iz slobodnjaka kada je ceo zivi zid skocio, a on sutnuo da lopta ide po zemlji ispod zivog zida ce se prepricavati. A posebno lakoca davanja golova, driblinzi i neka prava pravcata radost igranja fudbala.

AC Milan

pre 13 godina

poslednje zbogom legende.... najbolji igrac u igri jedan na jedan... pa svi danasnji fudbaleri koriste finte koje je on koristio jos 90ih godina... srecno majstore

coa13

pre 13 godina

sta reci za ovakvog igraca nakon 2 godine pauze vratiti se i biti najbolji je dokaz kakav je to igrac bio...steta samo sto su pele i maradona nedodirljivi ali za mene je ronaldo daleko ispred svih...kada se sjetim situacija jedan na jedan sa golmanom sa igracom tako jednostavno a tako lijepo, kompletan igrac je bio sut i lijevom i desno glavom davao golove brz eksplozivan a o driblingu da ne govorim...kakav je to igrac bio zaista mi je zao sto se povlaci iz fudbala...majstore legendo sve najbolje

Kalimero

pre 13 godina

Budalaština, najbolji! Odličan centarfor čiju su karijeru umnogome zapečatile stalne povrede i nove plavuše. U novijoj istoriji fudbala je bilo jako puno ekstremno dobrih fudbalera počevši od Maradone,Van Bastena, Stoičkova, Kantone,Rivalda,Mateusa, Batistute, Larsona, Zidana, Tirama...spisak je ogroman i svaki od njih je babaroga u nekom segmentu igre.

Steva

pre 13 godina

Ronaldno je 2002-ge godine na SP postigao 9, a ne 15 golova.

P.S. Inace je kralj. Jedan od poslednjih robusnih fudbalera, a ne kao ovi svileni danas.

my way

pre 13 godina

Sve najbolje majstore! Mesiju svaka cast, on prilepi loptu uz sebe i to je milina, kao da trci sam. Medjutim, daleko su njegove finte i lucidnost od onoga sto su imali Ronaldinjo i Ronaldo na vrhuncu svojih karijera.

Milan

pre 13 godina

Kada gledas ovaj klip, imas osecaj da je jako lako davati golove, ali je izgleda Ronaldo, u zenitu karijere bio bukvalno za klasu bolji od svih.
Sve najbolje majstore!

kilted yaksman

pre 13 godina

Najbolji spic modernog fudbala, uz Van Bastena, naravno. Da ga povrede nisu upropastile - postao bi i najbolji igrac svih vremena, uz Maradonu, naravno. Hvala majstore za silne lepe trenutke koje si podario postovaocima joga bonito.

popac 4 nazario de lima

pre 13 godina

hvala ti ronaldo za sve! shta drugo da kazem choveku zbog kog je fudbal najvaznija sporedna fudbal na svetu. povrede su ga udaljile od mesta koje zasluzuje ali za mene ce on da bude #1 napadach svih vremena.

Djordje P

pre 13 godina

Jedan od najboljih napadaca ikada. Kad igra i daje te golove cini se kao da mu je potpuno sve jasno sta treba da uradio i... Nista ne komplikuje i ne dribla previse, vec samo da bi izbacio nekog iz igre, a onda je vec sigurno da ce dati gol. I nikad se nije plasio da da gol i uvek je imao osecaj za gol i... Obozavao sam ga tokom cele njegove karijere. Jako mi je zao sto necu vise moci da uzivam uz njegove majstorije. Hvala Ronaldo i ne brini, ti si jedan jedini "Ronaldo". Ovi ostali ti nisu ni do kolena.

Lav

pre 13 godina

Pele je bio to što je bio , onda kada su odbrane bile onakve kakve su bile.
Danas ne možeš da predriblaš 5 igrača iz jednostavnog razloga što će te 3. već oboriti.

Ronaldo #1

pre 13 godina

Sa odlaskom Ronalda ode i moja mladost. Zaista neponovljiv napadac, igrac koji ima status Boga u Brazilu. Nije ovo dzabe jer mi u poredjenju sa njim i Mesi izgleda kao fabricki igrac. Steta, sve je manje takvih, a sve vise robota napumpanih steroidima cija kreativnost sve vise lici na Gatuzovu. Po meni 90-te su bile lepe godine za fudbal iako su nama u losem secanju.

Pinturicchio

pre 13 godina

Velike povrede su mu upropastile baš veliku karijeru. Jedne godine jeste bio najbolji na svetu, 1997., ali tri puta nije zaslužio Zlatnu loptu. Posle prve velike povrede kolena, 2000. u Interu, neka prava, vrhunska karijera je tad bila prekinuta. Dve godine kasnije, je do SP, odigrao samo 5-6 mečeva i dao 2 gola. SP odigrao dobro, dao 8 golova i postao najbolji na svetu, nezasluženo, jer SP ne bi trebalo biti glavno merilo za odabir najboljeg, a da apsurd bude veći, čak na samom prvenstvu nije bio najbolji. O. Kan je bio proglašen, tako da mi je neozbiljno sa vašeg sajta da ga stavljate u izbor za naj sportistu decenije! On već 7 godina ima 95 kg, što nije sportski! Bez obira na sve, uvek mi je bio simpatičan Brazilero!

zar je bitno

pre 13 godina

Hvala ti Zubo što sam živeo u tvoje vreme da svedočim kakva si legenda bio i ostao! Definitivno jedan od tri najbolja špica svih vremena i najbolji kog sam imao prilike da gledam! Živ i zdrav vazda bio!

Despot Đurađ

pre 13 godina

Obično se ne oduševljavam toliko stranim igračima ali postoje izuzeci (Batistuta, danas Snajder, Forlan ili Roben) a Fenomeno je definitivno taj izuzetak. Možda ga gotivim zato što sam ja uvek imao višak kilograma dok sam igrao, ko zna. Pošto sam 92. godište, imao sam prilike da uživam uz igre Ronalda ali ne toliko koliko bi voleo.

Bravo Ronaldo, pomalo me je rastužila ova vest. Srećno i hvala!

Mislim da bi se od sada, u čast istinskoj legendi, kad je reč o portugalskom Ronaldu, trebalo da se piše ime i prezime - Kristijano Ronaldo. Jer jedan je Ronaldo.

Madridismo

pre 13 godina

'84 sam godiste i samo mogu da kazem da mi je drago da sam imao dovoljno godina i da sam mogao da uzivam u njegovoj igri. Najbolji igrac ikada.

Srdja

pre 13 godina

Svaka cast ostalima ali za mene najbolji igrac sveta svih vremena...Svaka cast Mesiju ali lepse driblinge nije niko imao od Ronalda,ne samo dosadno cuskanje Mesijevo na levu nogu,mada ipak vrhunsko.Zuba je genije ipak...

Raka

pre 13 godina

Hehehe i onda deca danas koja gledaju fudbal kazu pa Mesi i Ronaldo su brzi. Brzi su kao metak:D Sta onda reci za ovog coveka i Owen. Drugi gol Ronalda na klipu:D:D:D MAJSTOR. Cao LEGENDO...

kiddinho

pre 13 godina

Polako legende napuštaju svoju profesiju, što pomalo tužno deluje. Sada su većina manekeni i modeli - fudbaleri, retko koji je pravi. ŽIVELE LEGENDE. ŽIVEO RONALDO!!!

Milojko

pre 13 godina

Eh sad ko ne zna da je 94 godine sedeo na klupi na SP u SAD, tako da tu nema nikakve njegove zasluge. A za ostalo svaka cast. Francuska 98 do finala u Koreji 2002 titula. Mozda ostaje zal sto nista vise nije uradio u Nemackoj. Jedna karijera za pamcenje i po meni ravno uz Pelea najbolji igrac Brazila svih vremena. Da je u Nemackoj ili Francuskoj uzeo titulu prvaka sveta bio bi i bolji od njega. Cast je bilo gledati i pratiti karijeru takvog igraca. Povrede su ga sputavale da u karijeri obori sve rekorde u svetu fudbala.

El Fenômeno

pre 13 godina

Kralj! I da ima 150kg, 40 godina, opet je on Fenomen... Cast mi je sto sam imao prilike da gledam ovog pravog majstore fudbala.

AnelJuve

pre 13 godina

Nije da ga mirisem nesto ali, drago mi je sto sam pratio njegov rad kolko toliko drago mi je zbog toga sto cu verovatno svojoj deci i unucadima pricati o njemu i messiju kao dvojici najboljih igraca svih vremena, kao meni sto cale prica o igracima iz njegovog vremena :)

Alex

pre 13 godina

Strasan igrac. Steta sto je cesto bio povredjen. Covek je fenomen prirode,kako se samo vratio posle operacije kolena i osvojio svetsko prvenstvo.
Postavio je mnoge standarde u fudbalu. One igre u Barseloninom dresu,pa ljudi,ono tesko da ce neko da ponovi,a i mao je 20 godina.
Po meni u najboljih 5 igraca svih vremena.
I cisto da se zna,u najboljim danima, u Brazilu su ga smatrali polubozanstvom,cak su mu se i novinari tako obracali!

jedan je luis nazario da lima

pre 13 godina

Imao sam potrebu nesto da napisem jer mnogo gotivim ovog coveka iako nikad nije igrao u klubovima koje ja nesto bas simpatisem osim PSV.
1998 sam dao 50 slicica za njegovu slicicu kad se skupljao album za svetsko prvenstvo.
Da nije bio ovoliko povredjen ko zna gde bi mu kraj bio a iovako je bio zmaj od igraca verovatno najbolji napadac ikada

yogi

pre 13 godina

Treba ga klonirati, jer se vise nece radjati ovakav fudbaler. Najbolji igrac svih vremena. Sta bi tek uradio da je imao zdravo koleno.

pera

pre 13 godina

Kad pogledam koliko je taj covek stvari uradio u fudbalu,kakav prossek golova po mecu ima i u reprezentaciji i u klubovima ,a imao je toliko problema sa povredama,prakticno nije igrao 2 godine,stvarno zasluzuje epitet jednog od najboljih igraca svih vremena.Cak i u Interu gde je kuburio sa povredom i posle u Realu,je imao odlican prosek golova(Inter 68 ut.-48g. ,Real 127-83, Barsa 37-34, PSV 46-42,Cruzeiro 14-12,Corintians 31-18,Milan 20-9).

brebrebre

pre 13 godina

jedan je zuba... ta eksplozivnost, brzina, driblinzi... i nazalost povrede, da nije njih bilo bio bi DALEKO najbolji napadac u istoriji fudbala, ovako ce ostati samo najbolji napadac u istoriji fudbala :))

grobari1970

pre 13 godina

Tuzna vest za fudbal :((( Karijeru zavrsava verovatno najbolji napadac, ako ne i najbolji igrac ikada... Ronaldo mi je omiljeni igrac... A zvezdane trenutke je takodje doziveo i u PSV-u gde je na 46 utakmica postigao 42 gola, al mozda ste mislili na to dok je bio u top klubovima. A lepo je igrao i u Korintijansu gde je na 31 mec dao 18 golova, sto nije lose za tako starog igraca, sklonom povredama. Hvala na svemu sto si ucinio za fudbal!

SP 1994

pre 13 godina

Covek je igrao fudbal iz ljubavi. Hvala ti za sve velemajstorske poteze,za ljubav prema igri pre svega,stvarno si jedan od retkih umetnika a ne placenih robota u ovom drustvu gde je novac postao na zalost najvece i jedino merilo vrednosti. Nekada sam brojao dane do svetskog prvenstva da bih gledao ovakve poteze. Najveci mag fudbalske igre ikada!

Gane EXPERT

pre 13 godina

Au kakva legenda!!! Gledam ovaj snimak i odusevljavam se, lici na mene u mladjim danima, ali je ova nasa drzava toliko iskorumpirana da nam u reprezentaciji igraju sve tatini sinovi...

Darko

pre 13 godina

Pozdrav legendo! Da nisi imao problema sa povredama sad bi o tebi pricali kao o najboljem igracu u istoriji ove igre! Steta stvarno. Imao si sve kao nikada niko pre tebe,a ni posle. Niko kao Zuba Ronaldo.

Volim Zubu! Svi vole Zubu!

pre 13 godina

Najbolji napadac svih vremena! Najbolji finiser svih vremena!
Najbolji strelac svetskih prvenstava!
Najbolji Comeback igrac svih vremena!
Ma...najbolji zaista!

Nedostajaces fudbalu!

PS. svaka cast Mesiju i Ronaldu koje gledamo kao trenutno najbolje..uz jos mnogo dobrih igraca (Inijesta,Snajder,Roben,Cavi, itd...)

Jedan je Ronaldo! Ziveo nam 100 godina!

Aki

pre 13 godina

Kakav Mesi kakav Kristijano...
Covek koji je popmerio neke granice i nije imao konkurenta niti ce ga imati u skorijoj buducnosti!
cuvena biciklica koju je prodao ovim kopijama danas sta reci...kopiraju i uce od najboljeg

Mareeea

pre 13 godina

Kakva legenda zaista mi je zao sto odlazi u penziju mozda najbolji napadac svih vremena,zaista je sjajno igrao i pored dve strasne strasne povrede,srecno legendo i da ostanes u fudbalu da ucis druge kako se postaje majstor,legenda.

Milan

pre 13 godina

Kada gledas ovaj klip, imas osecaj da je jako lako davati golove, ali je izgleda Ronaldo, u zenitu karijere bio bukvalno za klasu bolji od svih.
Sve najbolje majstore!

brebrebre

pre 13 godina

jedan je zuba... ta eksplozivnost, brzina, driblinzi... i nazalost povrede, da nije njih bilo bio bi DALEKO najbolji napadac u istoriji fudbala, ovako ce ostati samo najbolji napadac u istoriji fudbala :))

pera

pre 13 godina

Kad pogledam koliko je taj covek stvari uradio u fudbalu,kakav prossek golova po mecu ima i u reprezentaciji i u klubovima ,a imao je toliko problema sa povredama,prakticno nije igrao 2 godine,stvarno zasluzuje epitet jednog od najboljih igraca svih vremena.Cak i u Interu gde je kuburio sa povredom i posle u Realu,je imao odlican prosek golova(Inter 68 ut.-48g. ,Real 127-83, Barsa 37-34, PSV 46-42,Cruzeiro 14-12,Corintians 31-18,Milan 20-9).

Volim Zubu! Svi vole Zubu!

pre 13 godina

Najbolji napadac svih vremena! Najbolji finiser svih vremena!
Najbolji strelac svetskih prvenstava!
Najbolji Comeback igrac svih vremena!
Ma...najbolji zaista!

Nedostajaces fudbalu!

PS. svaka cast Mesiju i Ronaldu koje gledamo kao trenutno najbolje..uz jos mnogo dobrih igraca (Inijesta,Snajder,Roben,Cavi, itd...)

Jedan je Ronaldo! Ziveo nam 100 godina!

Alex

pre 13 godina

Strasan igrac. Steta sto je cesto bio povredjen. Covek je fenomen prirode,kako se samo vratio posle operacije kolena i osvojio svetsko prvenstvo.
Postavio je mnoge standarde u fudbalu. One igre u Barseloninom dresu,pa ljudi,ono tesko da ce neko da ponovi,a i mao je 20 godina.
Po meni u najboljih 5 igraca svih vremena.
I cisto da se zna,u najboljim danima, u Brazilu su ga smatrali polubozanstvom,cak su mu se i novinari tako obracali!

Ronaldo #1

pre 13 godina

Sa odlaskom Ronalda ode i moja mladost. Zaista neponovljiv napadac, igrac koji ima status Boga u Brazilu. Nije ovo dzabe jer mi u poredjenju sa njim i Mesi izgleda kao fabricki igrac. Steta, sve je manje takvih, a sve vise robota napumpanih steroidima cija kreativnost sve vise lici na Gatuzovu. Po meni 90-te su bile lepe godine za fudbal iako su nama u losem secanju.

kiddinho

pre 13 godina

Polako legende napuštaju svoju profesiju, što pomalo tužno deluje. Sada su većina manekeni i modeli - fudbaleri, retko koji je pravi. ŽIVELE LEGENDE. ŽIVEO RONALDO!!!

Djordje P

pre 13 godina

Jedan od najboljih napadaca ikada. Kad igra i daje te golove cini se kao da mu je potpuno sve jasno sta treba da uradio i... Nista ne komplikuje i ne dribla previse, vec samo da bi izbacio nekog iz igre, a onda je vec sigurno da ce dati gol. I nikad se nije plasio da da gol i uvek je imao osecaj za gol i... Obozavao sam ga tokom cele njegove karijere. Jako mi je zao sto necu vise moci da uzivam uz njegove majstorije. Hvala Ronaldo i ne brini, ti si jedan jedini "Ronaldo". Ovi ostali ti nisu ni do kolena.

Aki

pre 13 godina

Kakav Mesi kakav Kristijano...
Covek koji je popmerio neke granice i nije imao konkurenta niti ce ga imati u skorijoj buducnosti!
cuvena biciklica koju je prodao ovim kopijama danas sta reci...kopiraju i uce od najboljeg

kilted yaksman

pre 13 godina

Najbolji spic modernog fudbala, uz Van Bastena, naravno. Da ga povrede nisu upropastile - postao bi i najbolji igrac svih vremena, uz Maradonu, naravno. Hvala majstore za silne lepe trenutke koje si podario postovaocima joga bonito.

El Fenômeno

pre 13 godina

Kralj! I da ima 150kg, 40 godina, opet je on Fenomen... Cast mi je sto sam imao prilike da gledam ovog pravog majstore fudbala.

grobari1970

pre 13 godina

Tuzna vest za fudbal :((( Karijeru zavrsava verovatno najbolji napadac, ako ne i najbolji igrac ikada... Ronaldo mi je omiljeni igrac... A zvezdane trenutke je takodje doziveo i u PSV-u gde je na 46 utakmica postigao 42 gola, al mozda ste mislili na to dok je bio u top klubovima. A lepo je igrao i u Korintijansu gde je na 31 mec dao 18 golova, sto nije lose za tako starog igraca, sklonom povredama. Hvala na svemu sto si ucinio za fudbal!

jedan je luis nazario da lima

pre 13 godina

Imao sam potrebu nesto da napisem jer mnogo gotivim ovog coveka iako nikad nije igrao u klubovima koje ja nesto bas simpatisem osim PSV.
1998 sam dao 50 slicica za njegovu slicicu kad se skupljao album za svetsko prvenstvo.
Da nije bio ovoliko povredjen ko zna gde bi mu kraj bio a iovako je bio zmaj od igraca verovatno najbolji napadac ikada

Lav

pre 13 godina

Pele je bio to što je bio , onda kada su odbrane bile onakve kakve su bile.
Danas ne možeš da predriblaš 5 igrača iz jednostavnog razloga što će te 3. već oboriti.

Darko

pre 13 godina

Pozdrav legendo! Da nisi imao problema sa povredama sad bi o tebi pricali kao o najboljem igracu u istoriji ove igre! Steta stvarno. Imao si sve kao nikada niko pre tebe,a ni posle. Niko kao Zuba Ronaldo.

RONI

pre 13 godina

Tuga me je obuzela kad sam cuo ovu vest. Ipak je on br 1 svih vremena. Tesko je i glupo porediti igrace, narocito razlicitih generaciija i vremena. Ali onda moramo uzeti kao kriterijum sta je neko od njih radio sto niko drugi nije mogao. A tu je R9 ubedljivo prvi. Neponovljiv. Driblinzi i golovi u punom trku kako je on radio to niko nikada nije mogao. Prvi je osmislio neke driblinge i primenjivao ih sto je najvaznije na utakmicama. Ronaldinjo je to mogao samo na reklamama. Mnogi su radili tu biciklicu ali je jedini on to mogao u punom trku i jos je dobijao dodatno ubrzanje. Pogledajte snimke na youtubu i videcete. U sred sesnaesterca,gde je najgusce, je driblao nekoliko igraca i golmana, i to sve sa lakocom. Bio je kao tenk,nezaustavljiv. I drugi driblaju,ali je to sporo,uglavnom u mestu. Jedini koji moze da se poredi sa njim je Maradona koji je imao druge kvalitete. On je bio veci vodja ekipe od Ronalda. Pravi mozak,kreator, a uz to i dribler. Uh, mrtva trka izmedju njih dvojice. Svi ostali su ipak ispod njih.

my way

pre 13 godina

Sve najbolje majstore! Mesiju svaka cast, on prilepi loptu uz sebe i to je milina, kao da trci sam. Medjutim, daleko su njegove finte i lucidnost od onoga sto su imali Ronaldinjo i Ronaldo na vrhuncu svojih karijera.

Uros KV

pre 13 godina

Danas kada deca igraju fudbal,jedan hoce da bude C.Ronaldo,drugi Runi,treci Mesi pa Snajder,pa Iniesta, pa ovaj pa onaj...A kad je Ronaldo igrao i kada sam ja bio klinac svi su hteli da budu On,e to dovoljno govori koliko su ga voleli i kakav je igrac bio....sve najbolje majstore!

fowler

pre 13 godina

Svi mogu da izvedu neke stvari manje vise ali Ronaldo je sve izvodio perfektno, elegantno, bez previse naprezanja, kao Jordan u basketu jednostavno neponovljiv.
Samo je jedan Ronaldo, hvala ti Zubo sto si nam omogucio da uzivamo u tvojim carolijama.

Marco83

pre 13 godina

NajMOCniji svih vremena. Ne postoje reci koje bi mogle opisati kakav je to majstor bio. Posle Tebe, fudbal nikad vise nece biti isti. Bog!!!

Madridismo

pre 13 godina

'84 sam godiste i samo mogu da kazem da mi je drago da sam imao dovoljno godina i da sam mogao da uzivam u njegovoj igri. Najbolji igrac ikada.

yogi

pre 13 godina

Treba ga klonirati, jer se vise nece radjati ovakav fudbaler. Najbolji igrac svih vremena. Sta bi tek uradio da je imao zdravo koleno.

Jedan je Ronaldo

pre 13 godina

Pele, Maradona, Ronaldo...
Njegov gol iz slobodnjaka kada je ceo zivi zid skocio, a on sutnuo da lopta ide po zemlji ispod zivog zida ce se prepricavati. A posebno lakoca davanja golova, driblinzi i neka prava pravcata radost igranja fudbala.

coa13

pre 13 godina

sta reci za ovakvog igraca nakon 2 godine pauze vratiti se i biti najbolji je dokaz kakav je to igrac bio...steta samo sto su pele i maradona nedodirljivi ali za mene je ronaldo daleko ispred svih...kada se sjetim situacija jedan na jedan sa golmanom sa igracom tako jednostavno a tako lijepo, kompletan igrac je bio sut i lijevom i desno glavom davao golove brz eksplozivan a o driblingu da ne govorim...kakav je to igrac bio zaista mi je zao sto se povlaci iz fudbala...majstore legendo sve najbolje

Gane EXPERT

pre 13 godina

Au kakva legenda!!! Gledam ovaj snimak i odusevljavam se, lici na mene u mladjim danima, ali je ova nasa drzava toliko iskorumpirana da nam u reprezentaciji igraju sve tatini sinovi...

Srdja

pre 13 godina

Svaka cast ostalima ali za mene najbolji igrac sveta svih vremena...Svaka cast Mesiju ali lepse driblinge nije niko imao od Ronalda,ne samo dosadno cuskanje Mesijevo na levu nogu,mada ipak vrhunsko.Zuba je genije ipak...

kokanidja

pre 13 godina

Da je RONALDO imao tu srecu, da igra u danasnjoj Barseloni, mislim da bi covek davao oko 45-50 golova u prvenstvu, bez imalo muke.... JEDAN OD NAJVECIH FUDBALERA IKADA, A SIGURNO NAJBOLJI SPIC SVIH VREMENA!

Despot Đurađ

pre 13 godina

Obično se ne oduševljavam toliko stranim igračima ali postoje izuzeci (Batistuta, danas Snajder, Forlan ili Roben) a Fenomeno je definitivno taj izuzetak. Možda ga gotivim zato što sam ja uvek imao višak kilograma dok sam igrao, ko zna. Pošto sam 92. godište, imao sam prilike da uživam uz igre Ronalda ali ne toliko koliko bi voleo.

Bravo Ronaldo, pomalo me je rastužila ova vest. Srećno i hvala!

Mislim da bi se od sada, u čast istinskoj legendi, kad je reč o portugalskom Ronaldu, trebalo da se piše ime i prezime - Kristijano Ronaldo. Jer jedan je Ronaldo.

popac 4 nazario de lima

pre 13 godina

hvala ti ronaldo za sve! shta drugo da kazem choveku zbog kog je fudbal najvaznija sporedna fudbal na svetu. povrede su ga udaljile od mesta koje zasluzuje ali za mene ce on da bude #1 napadach svih vremena.

SP 1994

pre 13 godina

Covek je igrao fudbal iz ljubavi. Hvala ti za sve velemajstorske poteze,za ljubav prema igri pre svega,stvarno si jedan od retkih umetnika a ne placenih robota u ovom drustvu gde je novac postao na zalost najvece i jedino merilo vrednosti. Nekada sam brojao dane do svetskog prvenstva da bih gledao ovakve poteze. Najveci mag fudbalske igre ikada!

vladimirrr

pre 13 godina

Kako mi je zaoo sto vise nece haratii stadionimaa,moram samo nesto da kazem ima mnogo dobrih fudbalera ali ni jedan kao Ronaldo bez obzira za koga navijali svi oni koji su ga gledali voleli su ga i postovali niko nista lose za njega i njegove igre nije rekaoo,neki vole messia neki c.ronalda ali brazilskog ronalda volee svi bass svi!!!

ćiro

pre 13 godina

odite na google, upišite "ronaldo" i pregledajte slike. SRAMOTA koliko ima malo slika pravog ronalda, a koliko one nalickane manekenke

zar je bitno

pre 13 godina

Hvala ti Zubo što sam živeo u tvoje vreme da svedočim kakva si legenda bio i ostao! Definitivno jedan od tri najbolja špica svih vremena i najbolji kog sam imao prilike da gledam! Živ i zdrav vazda bio!

Raka

pre 13 godina

Hehehe i onda deca danas koja gledaju fudbal kazu pa Mesi i Ronaldo su brzi. Brzi su kao metak:D Sta onda reci za ovog coveka i Owen. Drugi gol Ronalda na klipu:D:D:D MAJSTOR. Cao LEGENDO...

AC Milan

pre 13 godina

poslednje zbogom legende.... najbolji igrac u igri jedan na jedan... pa svi danasnji fudbaleri koriste finte koje je on koristio jos 90ih godina... srecno majstore

Bodza

pre 13 godina

Ljudi,zna li se mozda da li ce biti oprostajna utakmica?? Ipak Ovakva legenda da ode bez brdo najboljih fudbalera podeljenih u 2 ekipe za oprostaj jednog od najboljih svih vremena,stvarno bi bilo steta!!1??

aleksandar

pre 13 godina

Sirer, Batistuta, pa sad I Ronaldo, 3 poslednja prava napadaca, voleo bih i da dans postoje 3 igraca takvog profila ali verovatno cemo se svi nacekati za to :(((

gavrilo

pre 13 godina

o kakvo je to zadovoljstvo bilo gledati ovoga momka. on je fudbalu doneo nesto novo. igrac NJEGOVOG PROFILA NIJE POSTOJAO DO TADA. ta brzina, sa tom snagom i tehnikom, osecajem za gol i za prostor, a pri tome klasicna devetka... to do njega svet video nije. i zato je veliki. jedino ostaje zal sto su ga sve te povrede tokom karijere duze drzale van terena nego sto je igrao. i uprkos tom,e ostavio je dubok trag kao jedan od najvecih i najboljih igraca svih vremena. moderan, superioran... bilo je veliko zadovoljstvo i velika privilegija gledati ga. sve najbolje i neka je sa srecom!!!

Mareeea

pre 13 godina

Kakva legenda zaista mi je zao sto odlazi u penziju mozda najbolji napadac svih vremena,zaista je sjajno igrao i pored dve strasne strasne povrede,srecno legendo i da ostanes u fudbalu da ucis druge kako se postaje majstor,legenda.

Dr Nick Riviera

pre 13 godina

Neeeeeeeeee :((((
Definitivno jedan od najboljih igraca ikada, ako ne i najbolji... Steta sto su ga povrede omele da nam pokaze jos vise svoje magije... U svakom slucaju srecan sam sto sam bio privilegovan da se rodim u tom periodu i da pratim njegove igre...
Sve najbolje Legendo!!!

Biber

pre 13 godina

Hvala ti za sve, majstore!Zbog tebe je fudbal najlepsa igra na svetu.Nadam se da ces pronaci istu onu radost koju si pruzao svima koji su te ikad gledali dok igras.Jedan jedini, neprevazidjeni Il Fenomeno!

Milojko

pre 13 godina

Eh sad ko ne zna da je 94 godine sedeo na klupi na SP u SAD, tako da tu nema nikakve njegove zasluge. A za ostalo svaka cast. Francuska 98 do finala u Koreji 2002 titula. Mozda ostaje zal sto nista vise nije uradio u Nemackoj. Jedna karijera za pamcenje i po meni ravno uz Pelea najbolji igrac Brazila svih vremena. Da je u Nemackoj ili Francuskoj uzeo titulu prvaka sveta bio bi i bolji od njega. Cast je bilo gledati i pratiti karijeru takvog igraca. Povrede su ga sputavale da u karijeri obori sve rekorde u svetu fudbala.

AcA

pre 13 godina

Secam se pre nekih 11,12 godina kada nismo ziveli u vreme interneta i nismo znali toliko informacija iz sporta,ja sam svaki mec Intera cekao i molio se da Ronaldo igra...
Tada nisam mogao znati koliko je ozbiljno povredjen,da li ce igrati naredni mec i non stop sam cekao utakmice samo da ga vidim...
Inace Inter nikad nisam voleo kao ni Real ali njemu sam se uvek divio.
Svaka cast za sve sto si postigao,podigao si fudbal na visi nivo,postao si uzor mnogim mladim narastajima ...
Sve najbolje u zivotu

todoR!

pre 13 godina

Ronaldno je 2002-ge godine na SP postigao 9, a ne 15 golova.

P.S. Inace je kralj. Jedan od poslednjih robusnih fudbalera, a ne kao ovi svileni danas.

Na svim svetkis prvenstvima na kojim je ucestvovao dao je ukupno 15 golova.

Milorad

pre 13 godina

Jedan jedini , kralj, ubica golmana!! I dan danas cuvam sve njegove slicice isecke iz novina, izjave ... jedini igrac kojeg kad sam gledao srce mi je lupalo 100 na sat ... Da su ga samo malo zaobisle povrede bio bi po statistici mnogo bolji i neki novi klinci bi se pitali kakav je on bio ... ovako cemo ga samo mi pamtiti mi koji smo ga uzivo gledali i znamo da mu ovi sad sminkeri nisu ni do kolena!!! R9 Thank you!

ovo-ono

pre 13 godina

Ronaldno je 2002-ge godine na SP postigao 9, a ne 15 golova.

P.S. Inace je kralj. Jedan od poslednjih robusnih fudbalera, a ne kao ovi svileni danas.
(Steva, 14. februar 2011 10:37)
i nije. misli se na ukupan broj postignutih golova na svetskim prvenstvima.

Gianni

pre 13 godina

Nekako je najubitachniji bio dok je igrao za Inter. Tu je dosegao zenit zenita. Dobro ga se secam tih godina. Bio je u pravim godinama, nije imao problema sa kilazom i bio je 20 mesta iznad svih 'zvezda' u to vreme. Prosto ne mogu da poredim nikoga sa njim, on je za mene bio uvek poseban i prva i prava zvezda moje generacije. U ovim vremenima takve zvezde nema niti ce je jos duugo biti. Zelim mu sve najbolje u buducem zivotu!

AnelJuve

pre 13 godina

Nije da ga mirisem nesto ali, drago mi je sto sam pratio njegov rad kolko toliko drago mi je zbog toga sto cu verovatno svojoj deci i unucadima pricati o njemu i messiju kao dvojici najboljih igraca svih vremena, kao meni sto cale prica o igracima iz njegovog vremena :)

Pinturicchio

pre 13 godina

Velike povrede su mu upropastile baš veliku karijeru. Jedne godine jeste bio najbolji na svetu, 1997., ali tri puta nije zaslužio Zlatnu loptu. Posle prve velike povrede kolena, 2000. u Interu, neka prava, vrhunska karijera je tad bila prekinuta. Dve godine kasnije, je do SP, odigrao samo 5-6 mečeva i dao 2 gola. SP odigrao dobro, dao 8 golova i postao najbolji na svetu, nezasluženo, jer SP ne bi trebalo biti glavno merilo za odabir najboljeg, a da apsurd bude veći, čak na samom prvenstvu nije bio najbolji. O. Kan je bio proglašen, tako da mi je neozbiljno sa vašeg sajta da ga stavljate u izbor za naj sportistu decenije! On već 7 godina ima 95 kg, što nije sportski! Bez obira na sve, uvek mi je bio simpatičan Brazilero!

Kalimero

pre 13 godina

Budalaština, najbolji! Odličan centarfor čiju su karijeru umnogome zapečatile stalne povrede i nove plavuše. U novijoj istoriji fudbala je bilo jako puno ekstremno dobrih fudbalera počevši od Maradone,Van Bastena, Stoičkova, Kantone,Rivalda,Mateusa, Batistute, Larsona, Zidana, Tirama...spisak je ogroman i svaki od njih je babaroga u nekom segmentu igre.

zexamg

pre 13 godina

Nisam toliko star da bih mogao da kazem da si najbolji igrac svih vremena ali mogu reci da imam 28 godina i da si najblji igrac mog vremena.Zbogom(sad vec)legendo,objasnio si neke stvari.

Steva

pre 13 godina

Ronaldno je 2002-ge godine na SP postigao 9, a ne 15 golova.

P.S. Inace je kralj. Jedan od poslednjih robusnih fudbalera, a ne kao ovi svileni danas.

Dax

pre 13 godina

Najbolji napadac svi vremena,smesno je svrstavati Messija u njegovoj kategoriji on je nula za ovog,i ovaj Kristijano je dobar ali jedan je El Fenomeno!

Sale Ars

pre 13 godina

Bio je neverovatan igrac sa nadimkom koji ga (po)najbolje opisuje. Ne bi ga kvalifikovao kao najboljeg ikada jer je to ipak nije objektivna, niti stvarno meriva cinjenica. Ono sto je sigurno, jeste da spada u grupu najvecih, uz Zidana, Maradonu, Pelea, Krojfa, Garnicu, Puskasa (za Mesija bi ipak jos malo sacekao za svrstavanje u ovu grupu). Ono sto bi se mogao sloziti je da je verovatno najbolji napadac svih vremena i jedan od trojice najboljih finisera, uz Van Bastena i Puskasa. Gledam ovaj klip i neverovatno je kako sve to izgleda lako i jednostavno, a odbranbeni igraci deluju kao da samo stoje.
Pozdrav za zubu, jednu od poslednjih istinskih velicina koje polako napustaju igru.

Martin

pre 13 godina

Ne znam sta da kazem, moja generacija je odrasla uz njega i njegove utakmice , bilo je lepo gledati sve utakmice na kojima je igrao , a posebno mi u secanju zauzima svetsko prvenstvo 2002 godine koje je i osvojio. Jedino ne mogu da slusam ove idiote i decurliju koji svi uporno tvrde da je Krsitijano Ronaldo bolji od njega ??? Jedan je RONALDO !!!

stefan

pre 13 godina

zao mi je... jbg... a ima ovde mnogo njih koji su pustili komentar nikada nece biti vise ovakvih igraca itd... sta pricate bre??? nemate pojma o fudbalu!!!! mesi, ronaldo, runi, vilja, iguain, ibra... nemate pojma...

Ronac

pre 13 godina

Jednostavno, svaka rec je suvisna, zbog tog momka sam i poceo da gledam fudbal, pre toga nisam gledao cak ni reprezentaciju, ali, R9 mi je ukazao put u tu fenomenalnu igru, kao sto je on EL fenomeno, jedan jedini ever

......

pre 12 godina

Ovaj kristiano "Ronaldo" nije cak ni bleda kopija za RONALDA !!!!

to je igrac kakve se ne radja vise...jednom Bog dao i to je to...

Pinturicchio

pre 13 godina

Velike povrede su mu upropastile baš veliku karijeru. Jedne godine jeste bio najbolji na svetu, 1997., ali tri puta nije zaslužio Zlatnu loptu. Posle prve velike povrede kolena, 2000. u Interu, neka prava, vrhunska karijera je tad bila prekinuta. Dve godine kasnije, je do SP, odigrao samo 5-6 mečeva i dao 2 gola. SP odigrao dobro, dao 8 golova i postao najbolji na svetu, nezasluženo, jer SP ne bi trebalo biti glavno merilo za odabir najboljeg, a da apsurd bude veći, čak na samom prvenstvu nije bio najbolji. O. Kan je bio proglašen, tako da mi je neozbiljno sa vašeg sajta da ga stavljate u izbor za naj sportistu decenije! On već 7 godina ima 95 kg, što nije sportski! Bez obira na sve, uvek mi je bio simpatičan Brazilero!

Kalimero

pre 13 godina

Budalaština, najbolji! Odličan centarfor čiju su karijeru umnogome zapečatile stalne povrede i nove plavuše. U novijoj istoriji fudbala je bilo jako puno ekstremno dobrih fudbalera počevši od Maradone,Van Bastena, Stoičkova, Kantone,Rivalda,Mateusa, Batistute, Larsona, Zidana, Tirama...spisak je ogroman i svaki od njih je babaroga u nekom segmentu igre.

stefan

pre 13 godina

zao mi je... jbg... a ima ovde mnogo njih koji su pustili komentar nikada nece biti vise ovakvih igraca itd... sta pricate bre??? nemate pojma o fudbalu!!!! mesi, ronaldo, runi, vilja, iguain, ibra... nemate pojma...

AnelJuve

pre 13 godina

Nije da ga mirisem nesto ali, drago mi je sto sam pratio njegov rad kolko toliko drago mi je zbog toga sto cu verovatno svojoj deci i unucadima pricati o njemu i messiju kao dvojici najboljih igraca svih vremena, kao meni sto cale prica o igracima iz njegovog vremena :)

Steva

pre 13 godina

Ronaldno je 2002-ge godine na SP postigao 9, a ne 15 golova.

P.S. Inace je kralj. Jedan od poslednjih robusnih fudbalera, a ne kao ovi svileni danas.

Gane EXPERT

pre 13 godina

Au kakva legenda!!! Gledam ovaj snimak i odusevljavam se, lici na mene u mladjim danima, ali je ova nasa drzava toliko iskorumpirana da nam u reprezentaciji igraju sve tatini sinovi...

aleksandar

pre 13 godina

Sirer, Batistuta, pa sad I Ronaldo, 3 poslednja prava napadaca, voleo bih i da dans postoje 3 igraca takvog profila ali verovatno cemo se svi nacekati za to :(((

Milojko

pre 13 godina

Eh sad ko ne zna da je 94 godine sedeo na klupi na SP u SAD, tako da tu nema nikakve njegove zasluge. A za ostalo svaka cast. Francuska 98 do finala u Koreji 2002 titula. Mozda ostaje zal sto nista vise nije uradio u Nemackoj. Jedna karijera za pamcenje i po meni ravno uz Pelea najbolji igrac Brazila svih vremena. Da je u Nemackoj ili Francuskoj uzeo titulu prvaka sveta bio bi i bolji od njega. Cast je bilo gledati i pratiti karijeru takvog igraca. Povrede su ga sputavale da u karijeri obori sve rekorde u svetu fudbala.

Lav

pre 13 godina

Pele je bio to što je bio , onda kada su odbrane bile onakve kakve su bile.
Danas ne možeš da predriblaš 5 igrača iz jednostavnog razloga što će te 3. već oboriti.

kilted yaksman

pre 13 godina

Najbolji spic modernog fudbala, uz Van Bastena, naravno. Da ga povrede nisu upropastile - postao bi i najbolji igrac svih vremena, uz Maradonu, naravno. Hvala majstore za silne lepe trenutke koje si podario postovaocima joga bonito.

Jedan je Ronaldo

pre 13 godina

Pele, Maradona, Ronaldo...
Njegov gol iz slobodnjaka kada je ceo zivi zid skocio, a on sutnuo da lopta ide po zemlji ispod zivog zida ce se prepricavati. A posebno lakoca davanja golova, driblinzi i neka prava pravcata radost igranja fudbala.

todoR!

pre 13 godina

Ronaldno je 2002-ge godine na SP postigao 9, a ne 15 golova.

P.S. Inace je kralj. Jedan od poslednjih robusnih fudbalera, a ne kao ovi svileni danas.

Na svim svetkis prvenstvima na kojim je ucestvovao dao je ukupno 15 golova.

Despot Đurađ

pre 13 godina

Obično se ne oduševljavam toliko stranim igračima ali postoje izuzeci (Batistuta, danas Snajder, Forlan ili Roben) a Fenomeno je definitivno taj izuzetak. Možda ga gotivim zato što sam ja uvek imao višak kilograma dok sam igrao, ko zna. Pošto sam 92. godište, imao sam prilike da uživam uz igre Ronalda ali ne toliko koliko bi voleo.

Bravo Ronaldo, pomalo me je rastužila ova vest. Srećno i hvala!

Mislim da bi se od sada, u čast istinskoj legendi, kad je reč o portugalskom Ronaldu, trebalo da se piše ime i prezime - Kristijano Ronaldo. Jer jedan je Ronaldo.

RONI

pre 13 godina

Tuga me je obuzela kad sam cuo ovu vest. Ipak je on br 1 svih vremena. Tesko je i glupo porediti igrace, narocito razlicitih generaciija i vremena. Ali onda moramo uzeti kao kriterijum sta je neko od njih radio sto niko drugi nije mogao. A tu je R9 ubedljivo prvi. Neponovljiv. Driblinzi i golovi u punom trku kako je on radio to niko nikada nije mogao. Prvi je osmislio neke driblinge i primenjivao ih sto je najvaznije na utakmicama. Ronaldinjo je to mogao samo na reklamama. Mnogi su radili tu biciklicu ali je jedini on to mogao u punom trku i jos je dobijao dodatno ubrzanje. Pogledajte snimke na youtubu i videcete. U sred sesnaesterca,gde je najgusce, je driblao nekoliko igraca i golmana, i to sve sa lakocom. Bio je kao tenk,nezaustavljiv. I drugi driblaju,ali je to sporo,uglavnom u mestu. Jedini koji moze da se poredi sa njim je Maradona koji je imao druge kvalitete. On je bio veci vodja ekipe od Ronalda. Pravi mozak,kreator, a uz to i dribler. Uh, mrtva trka izmedju njih dvojice. Svi ostali su ipak ispod njih.

Volim Zubu! Svi vole Zubu!

pre 13 godina

Najbolji napadac svih vremena! Najbolji finiser svih vremena!
Najbolji strelac svetskih prvenstava!
Najbolji Comeback igrac svih vremena!
Ma...najbolji zaista!

Nedostajaces fudbalu!

PS. svaka cast Mesiju i Ronaldu koje gledamo kao trenutno najbolje..uz jos mnogo dobrih igraca (Inijesta,Snajder,Roben,Cavi, itd...)

Jedan je Ronaldo! Ziveo nam 100 godina!

ćiro

pre 13 godina

odite na google, upišite "ronaldo" i pregledajte slike. SRAMOTA koliko ima malo slika pravog ronalda, a koliko one nalickane manekenke

Martin

pre 13 godina

Ne znam sta da kazem, moja generacija je odrasla uz njega i njegove utakmice , bilo je lepo gledati sve utakmice na kojima je igrao , a posebno mi u secanju zauzima svetsko prvenstvo 2002 godine koje je i osvojio. Jedino ne mogu da slusam ove idiote i decurliju koji svi uporno tvrde da je Krsitijano Ronaldo bolji od njega ??? Jedan je RONALDO !!!

brebrebre

pre 13 godina

jedan je zuba... ta eksplozivnost, brzina, driblinzi... i nazalost povrede, da nije njih bilo bio bi DALEKO najbolji napadac u istoriji fudbala, ovako ce ostati samo najbolji napadac u istoriji fudbala :))

Madridismo

pre 13 godina

'84 sam godiste i samo mogu da kazem da mi je drago da sam imao dovoljno godina i da sam mogao da uzivam u njegovoj igri. Najbolji igrac ikada.

kiddinho

pre 13 godina

Polako legende napuštaju svoju profesiju, što pomalo tužno deluje. Sada su većina manekeni i modeli - fudbaleri, retko koji je pravi. ŽIVELE LEGENDE. ŽIVEO RONALDO!!!

fowler

pre 13 godina

Svi mogu da izvedu neke stvari manje vise ali Ronaldo je sve izvodio perfektno, elegantno, bez previse naprezanja, kao Jordan u basketu jednostavno neponovljiv.
Samo je jedan Ronaldo, hvala ti Zubo sto si nam omogucio da uzivamo u tvojim carolijama.

Marco83

pre 13 godina

NajMOCniji svih vremena. Ne postoje reci koje bi mogle opisati kakav je to majstor bio. Posle Tebe, fudbal nikad vise nece biti isti. Bog!!!

Gianni

pre 13 godina

Nekako je najubitachniji bio dok je igrao za Inter. Tu je dosegao zenit zenita. Dobro ga se secam tih godina. Bio je u pravim godinama, nije imao problema sa kilazom i bio je 20 mesta iznad svih 'zvezda' u to vreme. Prosto ne mogu da poredim nikoga sa njim, on je za mene bio uvek poseban i prva i prava zvezda moje generacije. U ovim vremenima takve zvezde nema niti ce je jos duugo biti. Zelim mu sve najbolje u buducem zivotu!

jedan je luis nazario da lima

pre 13 godina

Imao sam potrebu nesto da napisem jer mnogo gotivim ovog coveka iako nikad nije igrao u klubovima koje ja nesto bas simpatisem osim PSV.
1998 sam dao 50 slicica za njegovu slicicu kad se skupljao album za svetsko prvenstvo.
Da nije bio ovoliko povredjen ko zna gde bi mu kraj bio a iovako je bio zmaj od igraca verovatno najbolji napadac ikada

Darko

pre 13 godina

Pozdrav legendo! Da nisi imao problema sa povredama sad bi o tebi pricali kao o najboljem igracu u istoriji ove igre! Steta stvarno. Imao si sve kao nikada niko pre tebe,a ni posle. Niko kao Zuba Ronaldo.

Srdja

pre 13 godina

Svaka cast ostalima ali za mene najbolji igrac sveta svih vremena...Svaka cast Mesiju ali lepse driblinge nije niko imao od Ronalda,ne samo dosadno cuskanje Mesijevo na levu nogu,mada ipak vrhunsko.Zuba je genije ipak...

Ronaldo #1

pre 13 godina

Sa odlaskom Ronalda ode i moja mladost. Zaista neponovljiv napadac, igrac koji ima status Boga u Brazilu. Nije ovo dzabe jer mi u poredjenju sa njim i Mesi izgleda kao fabricki igrac. Steta, sve je manje takvih, a sve vise robota napumpanih steroidima cija kreativnost sve vise lici na Gatuzovu. Po meni 90-te su bile lepe godine za fudbal iako su nama u losem secanju.

my way

pre 13 godina

Sve najbolje majstore! Mesiju svaka cast, on prilepi loptu uz sebe i to je milina, kao da trci sam. Medjutim, daleko su njegove finte i lucidnost od onoga sto su imali Ronaldinjo i Ronaldo na vrhuncu svojih karijera.

Dr Nick Riviera

pre 13 godina

Neeeeeeeeee :((((
Definitivno jedan od najboljih igraca ikada, ako ne i najbolji... Steta sto su ga povrede omele da nam pokaze jos vise svoje magije... U svakom slucaju srecan sam sto sam bio privilegovan da se rodim u tom periodu i da pratim njegove igre...
Sve najbolje Legendo!!!

AcA

pre 13 godina

Secam se pre nekih 11,12 godina kada nismo ziveli u vreme interneta i nismo znali toliko informacija iz sporta,ja sam svaki mec Intera cekao i molio se da Ronaldo igra...
Tada nisam mogao znati koliko je ozbiljno povredjen,da li ce igrati naredni mec i non stop sam cekao utakmice samo da ga vidim...
Inace Inter nikad nisam voleo kao ni Real ali njemu sam se uvek divio.
Svaka cast za sve sto si postigao,podigao si fudbal na visi nivo,postao si uzor mnogim mladim narastajima ...
Sve najbolje u zivotu

pera

pre 13 godina

Kad pogledam koliko je taj covek stvari uradio u fudbalu,kakav prossek golova po mecu ima i u reprezentaciji i u klubovima ,a imao je toliko problema sa povredama,prakticno nije igrao 2 godine,stvarno zasluzuje epitet jednog od najboljih igraca svih vremena.Cak i u Interu gde je kuburio sa povredom i posle u Realu,je imao odlican prosek golova(Inter 68 ut.-48g. ,Real 127-83, Barsa 37-34, PSV 46-42,Cruzeiro 14-12,Corintians 31-18,Milan 20-9).

grobari1970

pre 13 godina

Tuzna vest za fudbal :((( Karijeru zavrsava verovatno najbolji napadac, ako ne i najbolji igrac ikada... Ronaldo mi je omiljeni igrac... A zvezdane trenutke je takodje doziveo i u PSV-u gde je na 46 utakmica postigao 42 gola, al mozda ste mislili na to dok je bio u top klubovima. A lepo je igrao i u Korintijansu gde je na 31 mec dao 18 golova, sto nije lose za tako starog igraca, sklonom povredama. Hvala na svemu sto si ucinio za fudbal!

yogi

pre 13 godina

Treba ga klonirati, jer se vise nece radjati ovakav fudbaler. Najbolji igrac svih vremena. Sta bi tek uradio da je imao zdravo koleno.

SP 1994

pre 13 godina

Covek je igrao fudbal iz ljubavi. Hvala ti za sve velemajstorske poteze,za ljubav prema igri pre svega,stvarno si jedan od retkih umetnika a ne placenih robota u ovom drustvu gde je novac postao na zalost najvece i jedino merilo vrednosti. Nekada sam brojao dane do svetskog prvenstva da bih gledao ovakve poteze. Najveci mag fudbalske igre ikada!

Mareeea

pre 13 godina

Kakva legenda zaista mi je zao sto odlazi u penziju mozda najbolji napadac svih vremena,zaista je sjajno igrao i pored dve strasne strasne povrede,srecno legendo i da ostanes u fudbalu da ucis druge kako se postaje majstor,legenda.

Aki

pre 13 godina

Kakav Mesi kakav Kristijano...
Covek koji je popmerio neke granice i nije imao konkurenta niti ce ga imati u skorijoj buducnosti!
cuvena biciklica koju je prodao ovim kopijama danas sta reci...kopiraju i uce od najboljeg

Alex

pre 13 godina

Strasan igrac. Steta sto je cesto bio povredjen. Covek je fenomen prirode,kako se samo vratio posle operacije kolena i osvojio svetsko prvenstvo.
Postavio je mnoge standarde u fudbalu. One igre u Barseloninom dresu,pa ljudi,ono tesko da ce neko da ponovi,a i mao je 20 godina.
Po meni u najboljih 5 igraca svih vremena.
I cisto da se zna,u najboljim danima, u Brazilu su ga smatrali polubozanstvom,cak su mu se i novinari tako obracali!

El Fenômeno

pre 13 godina

Kralj! I da ima 150kg, 40 godina, opet je on Fenomen... Cast mi je sto sam imao prilike da gledam ovog pravog majstore fudbala.

zar je bitno

pre 13 godina

Hvala ti Zubo što sam živeo u tvoje vreme da svedočim kakva si legenda bio i ostao! Definitivno jedan od tri najbolja špica svih vremena i najbolji kog sam imao prilike da gledam! Živ i zdrav vazda bio!

Raka

pre 13 godina

Hehehe i onda deca danas koja gledaju fudbal kazu pa Mesi i Ronaldo su brzi. Brzi su kao metak:D Sta onda reci za ovog coveka i Owen. Drugi gol Ronalda na klipu:D:D:D MAJSTOR. Cao LEGENDO...

popac 4 nazario de lima

pre 13 godina

hvala ti ronaldo za sve! shta drugo da kazem choveku zbog kog je fudbal najvaznija sporedna fudbal na svetu. povrede su ga udaljile od mesta koje zasluzuje ali za mene ce on da bude #1 napadach svih vremena.

Djordje P

pre 13 godina

Jedan od najboljih napadaca ikada. Kad igra i daje te golove cini se kao da mu je potpuno sve jasno sta treba da uradio i... Nista ne komplikuje i ne dribla previse, vec samo da bi izbacio nekog iz igre, a onda je vec sigurno da ce dati gol. I nikad se nije plasio da da gol i uvek je imao osecaj za gol i... Obozavao sam ga tokom cele njegove karijere. Jako mi je zao sto necu vise moci da uzivam uz njegove majstorije. Hvala Ronaldo i ne brini, ti si jedan jedini "Ronaldo". Ovi ostali ti nisu ni do kolena.

Milan

pre 13 godina

Kada gledas ovaj klip, imas osecaj da je jako lako davati golove, ali je izgleda Ronaldo, u zenitu karijere bio bukvalno za klasu bolji od svih.
Sve najbolje majstore!

coa13

pre 13 godina

sta reci za ovakvog igraca nakon 2 godine pauze vratiti se i biti najbolji je dokaz kakav je to igrac bio...steta samo sto su pele i maradona nedodirljivi ali za mene je ronaldo daleko ispred svih...kada se sjetim situacija jedan na jedan sa golmanom sa igracom tako jednostavno a tako lijepo, kompletan igrac je bio sut i lijevom i desno glavom davao golove brz eksplozivan a o driblingu da ne govorim...kakav je to igrac bio zaista mi je zao sto se povlaci iz fudbala...majstore legendo sve najbolje

ovo-ono

pre 13 godina

Ronaldno je 2002-ge godine na SP postigao 9, a ne 15 golova.

P.S. Inace je kralj. Jedan od poslednjih robusnih fudbalera, a ne kao ovi svileni danas.
(Steva, 14. februar 2011 10:37)
i nije. misli se na ukupan broj postignutih golova na svetskim prvenstvima.

AC Milan

pre 13 godina

poslednje zbogom legende.... najbolji igrac u igri jedan na jedan... pa svi danasnji fudbaleri koriste finte koje je on koristio jos 90ih godina... srecno majstore

Biber

pre 13 godina

Hvala ti za sve, majstore!Zbog tebe je fudbal najlepsa igra na svetu.Nadam se da ces pronaci istu onu radost koju si pruzao svima koji su te ikad gledali dok igras.Jedan jedini, neprevazidjeni Il Fenomeno!

vladimirrr

pre 13 godina

Kako mi je zaoo sto vise nece haratii stadionimaa,moram samo nesto da kazem ima mnogo dobrih fudbalera ali ni jedan kao Ronaldo bez obzira za koga navijali svi oni koji su ga gledali voleli su ga i postovali niko nista lose za njega i njegove igre nije rekaoo,neki vole messia neki c.ronalda ali brazilskog ronalda volee svi bass svi!!!

gavrilo

pre 13 godina

o kakvo je to zadovoljstvo bilo gledati ovoga momka. on je fudbalu doneo nesto novo. igrac NJEGOVOG PROFILA NIJE POSTOJAO DO TADA. ta brzina, sa tom snagom i tehnikom, osecajem za gol i za prostor, a pri tome klasicna devetka... to do njega svet video nije. i zato je veliki. jedino ostaje zal sto su ga sve te povrede tokom karijere duze drzale van terena nego sto je igrao. i uprkos tom,e ostavio je dubok trag kao jedan od najvecih i najboljih igraca svih vremena. moderan, superioran... bilo je veliko zadovoljstvo i velika privilegija gledati ga. sve najbolje i neka je sa srecom!!!

Bodza

pre 13 godina

Ljudi,zna li se mozda da li ce biti oprostajna utakmica?? Ipak Ovakva legenda da ode bez brdo najboljih fudbalera podeljenih u 2 ekipe za oprostaj jednog od najboljih svih vremena,stvarno bi bilo steta!!1??

kokanidja

pre 13 godina

Da je RONALDO imao tu srecu, da igra u danasnjoj Barseloni, mislim da bi covek davao oko 45-50 golova u prvenstvu, bez imalo muke.... JEDAN OD NAJVECIH FUDBALERA IKADA, A SIGURNO NAJBOLJI SPIC SVIH VREMENA!

Uros KV

pre 13 godina

Danas kada deca igraju fudbal,jedan hoce da bude C.Ronaldo,drugi Runi,treci Mesi pa Snajder,pa Iniesta, pa ovaj pa onaj...A kad je Ronaldo igrao i kada sam ja bio klinac svi su hteli da budu On,e to dovoljno govori koliko su ga voleli i kakav je igrac bio....sve najbolje majstore!

Milorad

pre 13 godina

Jedan jedini , kralj, ubica golmana!! I dan danas cuvam sve njegove slicice isecke iz novina, izjave ... jedini igrac kojeg kad sam gledao srce mi je lupalo 100 na sat ... Da su ga samo malo zaobisle povrede bio bi po statistici mnogo bolji i neki novi klinci bi se pitali kakav je on bio ... ovako cemo ga samo mi pamtiti mi koji smo ga uzivo gledali i znamo da mu ovi sad sminkeri nisu ni do kolena!!! R9 Thank you!

zexamg

pre 13 godina

Nisam toliko star da bih mogao da kazem da si najbolji igrac svih vremena ali mogu reci da imam 28 godina i da si najblji igrac mog vremena.Zbogom(sad vec)legendo,objasnio si neke stvari.

Sale Ars

pre 13 godina

Bio je neverovatan igrac sa nadimkom koji ga (po)najbolje opisuje. Ne bi ga kvalifikovao kao najboljeg ikada jer je to ipak nije objektivna, niti stvarno meriva cinjenica. Ono sto je sigurno, jeste da spada u grupu najvecih, uz Zidana, Maradonu, Pelea, Krojfa, Garnicu, Puskasa (za Mesija bi ipak jos malo sacekao za svrstavanje u ovu grupu). Ono sto bi se mogao sloziti je da je verovatno najbolji napadac svih vremena i jedan od trojice najboljih finisera, uz Van Bastena i Puskasa. Gledam ovaj klip i neverovatno je kako sve to izgleda lako i jednostavno, a odbranbeni igraci deluju kao da samo stoje.
Pozdrav za zubu, jednu od poslednjih istinskih velicina koje polako napustaju igru.

Ronac

pre 13 godina

Jednostavno, svaka rec je suvisna, zbog tog momka sam i poceo da gledam fudbal, pre toga nisam gledao cak ni reprezentaciju, ali, R9 mi je ukazao put u tu fenomenalnu igru, kao sto je on EL fenomeno, jedan jedini ever

Dax

pre 13 godina

Najbolji napadac svi vremena,smesno je svrstavati Messija u njegovoj kategoriji on je nula za ovog,i ovaj Kristijano je dobar ali jedan je El Fenomeno!

......

pre 12 godina

Ovaj kristiano "Ronaldo" nije cak ni bleda kopija za RONALDA !!!!

to je igrac kakve se ne radja vise...jednom Bog dao i to je to...