Utorak, 11.01.2011.

12:43

Španski mediji: Zašto Mesi?

Španski mediji kritikovali su predsednika FIFA Sepa Blatera, nakon što je Lionel Mesi dobio "Zlatnu loptu" ispred saigrača iz Barselone Inijeste i Ernandesa.

Izvor: B92

Španski mediji: Zašto Mesi? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

knele

pre 13 godina

Slazem se da su xavi ili iniesta trebali da osvoje,ali ni mesi nije toliko daleko po rezultatima,jeste da nije dao gol na SP ali je njegova igra bila odlicna,stvarao je sanse i sebi i saigracima,dok u barsi briljira iz meca u mec...Spanci nema potrebe da se ljute,treba da budu ponosni sto imaju igrace kakvi su xavi i iniesta :)

ja_licno

pre 13 godina

Zato sto je najbolji!
A ja pitam Vas sve koji mislite da nije najbolji: Da imate svoj vlastiti tim koga bi ste vise volili da imate u ekipi Mesija ili Cavija, Mesija ili Injestu, Mesija ili Snajdera?
Koliko vidim birao se najbolji fudbaler a ne igrac sa najviše osvojenih trofeja!

Josko Martinoski

pre 13 godina

2002 Kan je primio u finalu pacerski gol(dao ga Ronaldo) i proglasen je igracem sampionata.2006 FABIO Groso je u 93 min iznudio penal protiv Australije, u polufinalu je majstorski asistiraio Pirlu kod drugog gola Talijana u produzetku protiv Nemaca, da bi u finalu on izveo petti penal protiv Franzuca.Al on se zvao Fabio Groso, a ne Fabio Kanavaro...tako da sve te nagrade i za igracem SP-a i za igarem godine nemaju veze sa realnoscu.Ove godine je to dobio Forlan, mogao je Cavi ili Iniesta biti proglaseni igracem SP-a, al nisu dali. Ipak jedno mora da se zna, sve dok igra Mesi u ovom kontinuitetu(a ne kao Ronaldinjo) bice igrac godine sve dok trci za loprop(il dok mu se lepi za nogu)..to je to...

Igor

pre 13 godina

Alo strucnjaci,ove je nagrada za najboljeg u protekloj sezoni na OSNOVU REZULTATA timova u kojima je igrao,jer da nije tako,Kristijano Ronaldo bi takodje bio u najuzoj konkurenciji!!! Mesi je apsolutno NEZASLUZENO dobio ovo priznanje,jer su pre njega to morali dobiti vec pomenuti spanci ili holandjani Snajder i Roben(koji je imao sezonu karijere u Bajernu),pa cak i Dijego Milito!!

Boris The Blade

pre 13 godina

a gde je Snajder??? Inter onako lagano pocisti Barsu u LS,osvoji cetiri trofeja ove godine...a Snajdera na kraju godine nigde,NAMESTALJKA !!!

lfp

pre 13 godina

Ovo je nagrada za NAJBOLJEG, a ne najuspesnijeg ili najtrofejnijeg igraca sveta. NAJBOLJEG. A postoji li na planeti igrac koji je bolji od Mesija? Ne postoji. A oni koji napisu da Mesi JESTE bolji od Cavija ili Inieste, ali da su oni vise ZASLUZILI to priznanje, neka jos jednom razmisle sta su napisali.
To sto su se u nekim prethodnim izborima postovali neki drugi (pogresni) kriterijume ne znaci da je ove godine izbor nezasluzen. To samo znaci da su ljudi po prirodi inertni, pa pogresno prihvataju kao ispravno ukoliko je uobicajeno. Tako je i u zivotu, ne samo u fudbalu.

Srdjan

pre 13 godina

Mesi je svakako jedan od dva najbolja igraca na svetu, ali se za dodelu ove nagrade gledaju uspesi u predhodnoj godini, kojih Mesi nije imao. Mislim da je ovu nagradu trebao da osvoji Snajder koji nije bio ni u konkurenciji, a odigrao je dva najveca finala u prosloj godini ili Cavi ili Iniesta koji su bili glavni igraci prvaka sveta. A vi sto ostavljate komentare, kao sto su ``zato sto je najbolji`` i tome slicno uopste niste realni, jer onda je lagano nagradu mogao da dobije i Kristijano Ronaldo, jer mislim da se izmedju njih dvojice ne moze odrediti ko je bolji. Pozdrav!

mladen nis

pre 13 godina

Pa na Svetskom prvenstvu pobedio je najbolji tim ali to ne znaci da za njih mora da igra najbojlji igrac na svetu!!!
To je samo sedam utakmica od kojih ni Cavi ni Inijesta nisu odigrali svih sedam savrseno!!!
I 2006 je ucinjena velika greska,da jedan prosecni igrac kao sto je Kanavaro bude proglasen za najboljeg samo zato sto je kapiten prvaka sveta!!!
Ne vidim logiku da se najboljim igracem mora proglasiti igrac pobednika svetskog prvenstva!!!
(bojan, 11. januar 2011 13:13)
zato sto se svetsko igra na svake 4 godine a liga sampiona svake godine. dzaba mesiju i ronaldu sve titule ako ne osvoje svetsko nikada nece moci da se stave u istu recenicu sa peleom i maradonom.

NIK.

pre 13 godina

Zasto jednostavno ne mozete shvatiti vec jednom da je ova nagrada individualno priznanje za igre u minuloj sezoni,kada to shvatite bice vam jasno zasto je messi bio proglasen a i niko vas ne pita ko je trebalo da bude najbolji uostalom ziri koji je glasao je mnogo strucniji od vas ili mozda gresim???

makis

pre 13 godina

mesi nije zasluzio zlatnu loptu slazem se da je fantastican igrac ali neki drugi igraci su vise uradili i osvojili trofeja od njega nprm.snajder,cavi,inijesta(bez njih dvojice nema barcelone i jos svetski prvaci).....oni su vise zasluzili to priznanje,pa zasto trenirati fudbal?kad se trofeji ne racunaju i zalaganje na terenu?vec glavnu ulogu igra ime,bas me briga da li je to mesi,ronaldo.....nisi odigrao dobro nisi osvojio nista znacajno i VOZDRA,potpuno su u pravu spanci ali eto nepravde ce uvek biti

Ili niste ili Inieste

pre 13 godina

Slažem se sa Rooney-em da je Iniesta bez premca najbolji igrač na svetu.
Uostalom, ove godine je on dao zlatni gol u finalu S.P.

Sabre

pre 13 godina

Slazem se, izbor je totalni bullshit i jos jednom pokazuje da je ovo nagrada smisljena samo za napadace. Sve sto je sa barsom osvojio mesi osvojili su i ova dvojica + SP u fudbalu, ali na stranu to, realno, da ni jedan ni drugi JOS UVEK nisu dobili nagradu za najboljeg igraca sveta je skandalozno..

Sasa

pre 13 godina

Pa prosto, ocenjuje se najbolji IGRAC tokom CELE sezone, a ne igrac koji je bio u TIMU koji je osvojio svetsko prvenstvo. To caviju i inijesti jeste plus ali ne sme biti ni blizu presudno. Sta da je kojim slucajem puyol dao taj gol u finalu umesto inieste on bi bio kandidat za najboljeg igraca sveta? Glupost.
Mesi na 54 utakmice 58 golova, najbolji strelac evrope, najbolji asistent lige, najbolji strelac Lige Sampiona. I to ga cini najboljim IGRACEM i kraj price. Ne ocenjuje se najbolji tim nego pojedinac, igrac.

Paul Scholes

pre 13 godina

Stvarno, zasto? Da je Messi vrhunski igrac- jeste, ali najbolji nije! Tragicno je to sto ovakav izbor uvek pada na napadaca koji daje golove i dribla! Sta znaci najbolji fudbaler, najbolji napadac?!!! Pa ljudi, sta se desava sa srednjacima,"mozgom ekipe", a da ne spominjem defanzivce ili tek golmane! Ali ajde da ne ulazimo previse u detalje oko izbora za najboljeg fudbalera, da li ste videli spisak za najbolji tim?! Smesno, sve sastavljeno od igraca Barce, Reala i Intera! Pa samo bi totalni amater mogao da kaze za Puyola ili Piqueta da su bolji centralni bekovi od Vidica ili Terryja!

isto i ja...

pre 13 godina

"Dva džina i jedan anti Španac"
Zaista jadan naslov, taj "anti-Španac" daje golove i asistira, veze po terenu :)JAKi, 11. januar 2011 13:43)

taj "anti-spanac" nije messi vec sepp blater!
sve, u i oko fifa-e je postalo nesto slicno nasoj drzavi.

nikolaaaaa

pre 13 godina

Prvo i osnovno jeste greska sto je Mesi osvojio Zlatnu loptu sa samo jednim osvojenim trofejem prosle godine!!! Drugo i po meni jos veci previd je izostavljanje Snajdera iz glasanja za najboljeg!!! Decko je centralna figura i Intera i Holandije, decko koji je osvojio 4 titule i igrao u finalu Svetskog!!! tako da je ova Zaltna Lopta vec izgubila na kredibilitetu!!!

Realan

pre 13 godina

Mesi nije zasluzio titulu najboljeg igraca, jer kao da nije igrao fudbal na Svetskom prvenstvu! Podrzavam Spance u ovom stavu, vise su zasluzili Cavi ili Inijesta...

Dragoljub

pre 13 godina

Kako zasto??!!Pa Mesi je carobnjak,on nije sljaker,naka se ljute spanci,a Mesi je spanski klupski fudbal podigao na stepen koji se zove magija!!

ne_volim_spance_ali_ih_i_ne_mrzim

pre 13 godina

nja nja nja nja...ok, mozda je trebao da bude neki spanac ali je grehota da napadaju mesija, definitivno on to ne zasluzuje!

Plavi

pre 13 godina

Politika. Vidićete. Sad će da se zavade igrači unutar Barselone i neko će uskoro da ode. Ovaj mali je dobar ali nije zaslužio nagradu. Politika

Pele

pre 13 godina

Tako je! I mi ljubitelji fudbala iz Srbije pitamo se zašto baš Mesi a ne recimo Koroman, Kaluđerović ili Bogdanović? Zavera templara, masona i Vatikana!

bojan

pre 13 godina

Pa na Svetskom prvenstvu pobedio je najbolji tim ali to ne znaci da za njih mora da igra najbojlji igrac na svetu!!!
To je samo sedam utakmica od kojih ni Cavi ni Inijesta nisu odigrali svih sedam savrseno!!!
I 2006 je ucinjena velika greska,da jedan prosecni igrac kao sto je Kanavaro bude proglasen za najboljeg samo zato sto je kapiten prvaka sveta!!!
Ne vidim logiku da se najboljim igracem mora proglasiti igrac pobednika svetskog prvenstva!!!

nenad

pre 13 godina

Ja lično mislim da je ovo priznanje trebao da dobije Snajder, budući da je od svih igrača prošle godine ostvario najveći uspeh, igrao je finale SP sa Holandijom, sa Interom osvojio LŠ, prvenstvo, kup, svetsko prvenstvo za klubove, a pritom je bio glavni igrač reprezentacije, i jedan od glavnih igrača Intera.
Sa druge strane, u godini Svetskog Prvenstva, sasvim je i logicno da jedan od osvajača ovog SP ponese ovo priznanje.
Bez obzira koliko cenim Mesija, koji je možda u ovom trenutku i najbolji fudbaler na svetu, mislim da prošla godina nije bila najviše njegova.

Joao

pre 13 godina

Zlatne lopte, priznanja za sportistu godine, decenije ili veka - totalno su nebitna. Spancima pripadaju titule koje se pamte. Mesi je sjajan igrac, vanserijski i veoma vazan za sve sto je Barselona uradila, verovatno najvazniji. Ali kriterijum koji je pre neku godinu doveo do proglasavanja Kanavara za igraca godine, ove godine nesumnjivo vodi ka Caviju!

Ciki

pre 13 godina

Da stvarno, zasto on?! Lako je biti faca na malim utakmicama i davati 5 golova, a na velikim nista. Ja licno ne volim takve igrace. Fudbal je timska igra, u Arsenalu recimo, nema nekih zvezda, a isto igraju lep fudbal, i tim je ispred svega, nema solera...

Stvar ukusa

pre 13 godina

"Bez sumnje, najveći gubitnik te večeri bio je španski fudbal", navodi list Marka.
Pa Mesi igra u španskom klubu!?
Inače se slažem da je po rezultatima titulu trebao da dobije Inijesta ili Ćavi,po kvalitetu Mesi je za nijansu bolji.

Djordje P

pre 13 godina

Kad ste osvajali i izrabljivali J.Ameriju, te im nametali svoj jezik i kulturu onda su bili Spanija, a sada vise nisu. Zanimljivo! Mesi je verovatno bolji igrac od ove dvojice, ali je cinjenica da nista nije uradio sa reprezentacijom, te se slazem da je mozda ovo priznanje trebalo da ode u ruke nekom od dvojice "pravih" Spanaca... Samo me je iznervirao onaj "anti-Spanac" komentar nekih novina u Spaniji. Fuj!!!

nikolaaaaa

pre 13 godina

Prvo i osnovno jeste greska sto je Mesi osvojio Zlatnu loptu sa samo jednim osvojenim trofejem prosle godine!!! Drugo i po meni jos veci previd je izostavljanje Snajdera iz glasanja za najboljeg!!! Decko je centralna figura i Intera i Holandije, decko koji je osvojio 4 titule i igrao u finalu Svetskog!!! tako da je ova Zaltna Lopta vec izgubila na kredibilitetu!!!

Plavi

pre 13 godina

Politika. Vidićete. Sad će da se zavade igrači unutar Barselone i neko će uskoro da ode. Ovaj mali je dobar ali nije zaslužio nagradu. Politika

bojan

pre 13 godina

Pa na Svetskom prvenstvu pobedio je najbolji tim ali to ne znaci da za njih mora da igra najbojlji igrac na svetu!!!
To je samo sedam utakmica od kojih ni Cavi ni Inijesta nisu odigrali svih sedam savrseno!!!
I 2006 je ucinjena velika greska,da jedan prosecni igrac kao sto je Kanavaro bude proglasen za najboljeg samo zato sto je kapiten prvaka sveta!!!
Ne vidim logiku da se najboljim igracem mora proglasiti igrac pobednika svetskog prvenstva!!!

nenad

pre 13 godina

Ja lično mislim da je ovo priznanje trebao da dobije Snajder, budući da je od svih igrača prošle godine ostvario najveći uspeh, igrao je finale SP sa Holandijom, sa Interom osvojio LŠ, prvenstvo, kup, svetsko prvenstvo za klubove, a pritom je bio glavni igrač reprezentacije, i jedan od glavnih igrača Intera.
Sa druge strane, u godini Svetskog Prvenstva, sasvim je i logicno da jedan od osvajača ovog SP ponese ovo priznanje.
Bez obzira koliko cenim Mesija, koji je možda u ovom trenutku i najbolji fudbaler na svetu, mislim da prošla godina nije bila najviše njegova.

Pele

pre 13 godina

Tako je! I mi ljubitelji fudbala iz Srbije pitamo se zašto baš Mesi a ne recimo Koroman, Kaluđerović ili Bogdanović? Zavera templara, masona i Vatikana!

NIK.

pre 13 godina

Zasto jednostavno ne mozete shvatiti vec jednom da je ova nagrada individualno priznanje za igre u minuloj sezoni,kada to shvatite bice vam jasno zasto je messi bio proglasen a i niko vas ne pita ko je trebalo da bude najbolji uostalom ziri koji je glasao je mnogo strucniji od vas ili mozda gresim???

Ciki

pre 13 godina

Da stvarno, zasto on?! Lako je biti faca na malim utakmicama i davati 5 golova, a na velikim nista. Ja licno ne volim takve igrace. Fudbal je timska igra, u Arsenalu recimo, nema nekih zvezda, a isto igraju lep fudbal, i tim je ispred svega, nema solera...

Dragoljub

pre 13 godina

Kako zasto??!!Pa Mesi je carobnjak,on nije sljaker,naka se ljute spanci,a Mesi je spanski klupski fudbal podigao na stepen koji se zove magija!!

ne_volim_spance_ali_ih_i_ne_mrzim

pre 13 godina

nja nja nja nja...ok, mozda je trebao da bude neki spanac ali je grehota da napadaju mesija, definitivno on to ne zasluzuje!

lfp

pre 13 godina

Ovo je nagrada za NAJBOLJEG, a ne najuspesnijeg ili najtrofejnijeg igraca sveta. NAJBOLJEG. A postoji li na planeti igrac koji je bolji od Mesija? Ne postoji. A oni koji napisu da Mesi JESTE bolji od Cavija ili Inieste, ali da su oni vise ZASLUZILI to priznanje, neka jos jednom razmisle sta su napisali.
To sto su se u nekim prethodnim izborima postovali neki drugi (pogresni) kriterijume ne znaci da je ove godine izbor nezasluzen. To samo znaci da su ljudi po prirodi inertni, pa pogresno prihvataju kao ispravno ukoliko je uobicajeno. Tako je i u zivotu, ne samo u fudbalu.

Joao

pre 13 godina

Zlatne lopte, priznanja za sportistu godine, decenije ili veka - totalno su nebitna. Spancima pripadaju titule koje se pamte. Mesi je sjajan igrac, vanserijski i veoma vazan za sve sto je Barselona uradila, verovatno najvazniji. Ali kriterijum koji je pre neku godinu doveo do proglasavanja Kanavara za igraca godine, ove godine nesumnjivo vodi ka Caviju!

Djordje P

pre 13 godina

Kad ste osvajali i izrabljivali J.Ameriju, te im nametali svoj jezik i kulturu onda su bili Spanija, a sada vise nisu. Zanimljivo! Mesi je verovatno bolji igrac od ove dvojice, ali je cinjenica da nista nije uradio sa reprezentacijom, te se slazem da je mozda ovo priznanje trebalo da ode u ruke nekom od dvojice "pravih" Spanaca... Samo me je iznervirao onaj "anti-Spanac" komentar nekih novina u Spaniji. Fuj!!!

Realan

pre 13 godina

Mesi nije zasluzio titulu najboljeg igraca, jer kao da nije igrao fudbal na Svetskom prvenstvu! Podrzavam Spance u ovom stavu, vise su zasluzili Cavi ili Inijesta...

Josko Martinoski

pre 13 godina

2002 Kan je primio u finalu pacerski gol(dao ga Ronaldo) i proglasen je igracem sampionata.2006 FABIO Groso je u 93 min iznudio penal protiv Australije, u polufinalu je majstorski asistiraio Pirlu kod drugog gola Talijana u produzetku protiv Nemaca, da bi u finalu on izveo petti penal protiv Franzuca.Al on se zvao Fabio Groso, a ne Fabio Kanavaro...tako da sve te nagrade i za igracem SP-a i za igarem godine nemaju veze sa realnoscu.Ove godine je to dobio Forlan, mogao je Cavi ili Iniesta biti proglaseni igracem SP-a, al nisu dali. Ipak jedno mora da se zna, sve dok igra Mesi u ovom kontinuitetu(a ne kao Ronaldinjo) bice igrac godine sve dok trci za loprop(il dok mu se lepi za nogu)..to je to...

Sabre

pre 13 godina

Slazem se, izbor je totalni bullshit i jos jednom pokazuje da je ovo nagrada smisljena samo za napadace. Sve sto je sa barsom osvojio mesi osvojili su i ova dvojica + SP u fudbalu, ali na stranu to, realno, da ni jedan ni drugi JOS UVEK nisu dobili nagradu za najboljeg igraca sveta je skandalozno..

Stvar ukusa

pre 13 godina

"Bez sumnje, najveći gubitnik te večeri bio je španski fudbal", navodi list Marka.
Pa Mesi igra u španskom klubu!?
Inače se slažem da je po rezultatima titulu trebao da dobije Inijesta ili Ćavi,po kvalitetu Mesi je za nijansu bolji.

Sasa

pre 13 godina

Pa prosto, ocenjuje se najbolji IGRAC tokom CELE sezone, a ne igrac koji je bio u TIMU koji je osvojio svetsko prvenstvo. To caviju i inijesti jeste plus ali ne sme biti ni blizu presudno. Sta da je kojim slucajem puyol dao taj gol u finalu umesto inieste on bi bio kandidat za najboljeg igraca sveta? Glupost.
Mesi na 54 utakmice 58 golova, najbolji strelac evrope, najbolji asistent lige, najbolji strelac Lige Sampiona. I to ga cini najboljim IGRACEM i kraj price. Ne ocenjuje se najbolji tim nego pojedinac, igrac.

isto i ja...

pre 13 godina

"Dva džina i jedan anti Španac"
Zaista jadan naslov, taj "anti-Španac" daje golove i asistira, veze po terenu :)JAKi, 11. januar 2011 13:43)

taj "anti-spanac" nije messi vec sepp blater!
sve, u i oko fifa-e je postalo nesto slicno nasoj drzavi.

Boris The Blade

pre 13 godina

a gde je Snajder??? Inter onako lagano pocisti Barsu u LS,osvoji cetiri trofeja ove godine...a Snajdera na kraju godine nigde,NAMESTALJKA !!!

Igor

pre 13 godina

Alo strucnjaci,ove je nagrada za najboljeg u protekloj sezoni na OSNOVU REZULTATA timova u kojima je igrao,jer da nije tako,Kristijano Ronaldo bi takodje bio u najuzoj konkurenciji!!! Mesi je apsolutno NEZASLUZENO dobio ovo priznanje,jer su pre njega to morali dobiti vec pomenuti spanci ili holandjani Snajder i Roben(koji je imao sezonu karijere u Bajernu),pa cak i Dijego Milito!!

Srdjan

pre 13 godina

Mesi je svakako jedan od dva najbolja igraca na svetu, ali se za dodelu ove nagrade gledaju uspesi u predhodnoj godini, kojih Mesi nije imao. Mislim da je ovu nagradu trebao da osvoji Snajder koji nije bio ni u konkurenciji, a odigrao je dva najveca finala u prosloj godini ili Cavi ili Iniesta koji su bili glavni igraci prvaka sveta. A vi sto ostavljate komentare, kao sto su ``zato sto je najbolji`` i tome slicno uopste niste realni, jer onda je lagano nagradu mogao da dobije i Kristijano Ronaldo, jer mislim da se izmedju njih dvojice ne moze odrediti ko je bolji. Pozdrav!

mladen nis

pre 13 godina

Pa na Svetskom prvenstvu pobedio je najbolji tim ali to ne znaci da za njih mora da igra najbojlji igrac na svetu!!!
To je samo sedam utakmica od kojih ni Cavi ni Inijesta nisu odigrali svih sedam savrseno!!!
I 2006 je ucinjena velika greska,da jedan prosecni igrac kao sto je Kanavaro bude proglasen za najboljeg samo zato sto je kapiten prvaka sveta!!!
Ne vidim logiku da se najboljim igracem mora proglasiti igrac pobednika svetskog prvenstva!!!
(bojan, 11. januar 2011 13:13)
zato sto se svetsko igra na svake 4 godine a liga sampiona svake godine. dzaba mesiju i ronaldu sve titule ako ne osvoje svetsko nikada nece moci da se stave u istu recenicu sa peleom i maradonom.

makis

pre 13 godina

mesi nije zasluzio zlatnu loptu slazem se da je fantastican igrac ali neki drugi igraci su vise uradili i osvojili trofeja od njega nprm.snajder,cavi,inijesta(bez njih dvojice nema barcelone i jos svetski prvaci).....oni su vise zasluzili to priznanje,pa zasto trenirati fudbal?kad se trofeji ne racunaju i zalaganje na terenu?vec glavnu ulogu igra ime,bas me briga da li je to mesi,ronaldo.....nisi odigrao dobro nisi osvojio nista znacajno i VOZDRA,potpuno su u pravu spanci ali eto nepravde ce uvek biti

Paul Scholes

pre 13 godina

Stvarno, zasto? Da je Messi vrhunski igrac- jeste, ali najbolji nije! Tragicno je to sto ovakav izbor uvek pada na napadaca koji daje golove i dribla! Sta znaci najbolji fudbaler, najbolji napadac?!!! Pa ljudi, sta se desava sa srednjacima,"mozgom ekipe", a da ne spominjem defanzivce ili tek golmane! Ali ajde da ne ulazimo previse u detalje oko izbora za najboljeg fudbalera, da li ste videli spisak za najbolji tim?! Smesno, sve sastavljeno od igraca Barce, Reala i Intera! Pa samo bi totalni amater mogao da kaze za Puyola ili Piqueta da su bolji centralni bekovi od Vidica ili Terryja!

ja_licno

pre 13 godina

Zato sto je najbolji!
A ja pitam Vas sve koji mislite da nije najbolji: Da imate svoj vlastiti tim koga bi ste vise volili da imate u ekipi Mesija ili Cavija, Mesija ili Injestu, Mesija ili Snajdera?
Koliko vidim birao se najbolji fudbaler a ne igrac sa najviše osvojenih trofeja!

Ili niste ili Inieste

pre 13 godina

Slažem se sa Rooney-em da je Iniesta bez premca najbolji igrač na svetu.
Uostalom, ove godine je on dao zlatni gol u finalu S.P.

knele

pre 13 godina

Slazem se da su xavi ili iniesta trebali da osvoje,ali ni mesi nije toliko daleko po rezultatima,jeste da nije dao gol na SP ali je njegova igra bila odlicna,stvarao je sanse i sebi i saigracima,dok u barsi briljira iz meca u mec...Spanci nema potrebe da se ljute,treba da budu ponosni sto imaju igrace kakvi su xavi i iniesta :)

Ciki

pre 13 godina

Da stvarno, zasto on?! Lako je biti faca na malim utakmicama i davati 5 golova, a na velikim nista. Ja licno ne volim takve igrace. Fudbal je timska igra, u Arsenalu recimo, nema nekih zvezda, a isto igraju lep fudbal, i tim je ispred svega, nema solera...

Dragoljub

pre 13 godina

Kako zasto??!!Pa Mesi je carobnjak,on nije sljaker,naka se ljute spanci,a Mesi je spanski klupski fudbal podigao na stepen koji se zove magija!!

Plavi

pre 13 godina

Politika. Vidićete. Sad će da se zavade igrači unutar Barselone i neko će uskoro da ode. Ovaj mali je dobar ali nije zaslužio nagradu. Politika

Pele

pre 13 godina

Tako je! I mi ljubitelji fudbala iz Srbije pitamo se zašto baš Mesi a ne recimo Koroman, Kaluđerović ili Bogdanović? Zavera templara, masona i Vatikana!

Ili niste ili Inieste

pre 13 godina

Slažem se sa Rooney-em da je Iniesta bez premca najbolji igrač na svetu.
Uostalom, ove godine je on dao zlatni gol u finalu S.P.

nikolaaaaa

pre 13 godina

Prvo i osnovno jeste greska sto je Mesi osvojio Zlatnu loptu sa samo jednim osvojenim trofejem prosle godine!!! Drugo i po meni jos veci previd je izostavljanje Snajdera iz glasanja za najboljeg!!! Decko je centralna figura i Intera i Holandije, decko koji je osvojio 4 titule i igrao u finalu Svetskog!!! tako da je ova Zaltna Lopta vec izgubila na kredibilitetu!!!

Realan

pre 13 godina

Mesi nije zasluzio titulu najboljeg igraca, jer kao da nije igrao fudbal na Svetskom prvenstvu! Podrzavam Spance u ovom stavu, vise su zasluzili Cavi ili Inijesta...

Stvar ukusa

pre 13 godina

"Bez sumnje, najveći gubitnik te večeri bio je španski fudbal", navodi list Marka.
Pa Mesi igra u španskom klubu!?
Inače se slažem da je po rezultatima titulu trebao da dobije Inijesta ili Ćavi,po kvalitetu Mesi je za nijansu bolji.

mladen nis

pre 13 godina

Pa na Svetskom prvenstvu pobedio je najbolji tim ali to ne znaci da za njih mora da igra najbojlji igrac na svetu!!!
To je samo sedam utakmica od kojih ni Cavi ni Inijesta nisu odigrali svih sedam savrseno!!!
I 2006 je ucinjena velika greska,da jedan prosecni igrac kao sto je Kanavaro bude proglasen za najboljeg samo zato sto je kapiten prvaka sveta!!!
Ne vidim logiku da se najboljim igracem mora proglasiti igrac pobednika svetskog prvenstva!!!
(bojan, 11. januar 2011 13:13)
zato sto se svetsko igra na svake 4 godine a liga sampiona svake godine. dzaba mesiju i ronaldu sve titule ako ne osvoje svetsko nikada nece moci da se stave u istu recenicu sa peleom i maradonom.

bojan

pre 13 godina

Pa na Svetskom prvenstvu pobedio je najbolji tim ali to ne znaci da za njih mora da igra najbojlji igrac na svetu!!!
To je samo sedam utakmica od kojih ni Cavi ni Inijesta nisu odigrali svih sedam savrseno!!!
I 2006 je ucinjena velika greska,da jedan prosecni igrac kao sto je Kanavaro bude proglasen za najboljeg samo zato sto je kapiten prvaka sveta!!!
Ne vidim logiku da se najboljim igracem mora proglasiti igrac pobednika svetskog prvenstva!!!

Boris The Blade

pre 13 godina

a gde je Snajder??? Inter onako lagano pocisti Barsu u LS,osvoji cetiri trofeja ove godine...a Snajdera na kraju godine nigde,NAMESTALJKA !!!

lfp

pre 13 godina

Ovo je nagrada za NAJBOLJEG, a ne najuspesnijeg ili najtrofejnijeg igraca sveta. NAJBOLJEG. A postoji li na planeti igrac koji je bolji od Mesija? Ne postoji. A oni koji napisu da Mesi JESTE bolji od Cavija ili Inieste, ali da su oni vise ZASLUZILI to priznanje, neka jos jednom razmisle sta su napisali.
To sto su se u nekim prethodnim izborima postovali neki drugi (pogresni) kriterijume ne znaci da je ove godine izbor nezasluzen. To samo znaci da su ljudi po prirodi inertni, pa pogresno prihvataju kao ispravno ukoliko je uobicajeno. Tako je i u zivotu, ne samo u fudbalu.

NIK.

pre 13 godina

Zasto jednostavno ne mozete shvatiti vec jednom da je ova nagrada individualno priznanje za igre u minuloj sezoni,kada to shvatite bice vam jasno zasto je messi bio proglasen a i niko vas ne pita ko je trebalo da bude najbolji uostalom ziri koji je glasao je mnogo strucniji od vas ili mozda gresim???

makis

pre 13 godina

mesi nije zasluzio zlatnu loptu slazem se da je fantastican igrac ali neki drugi igraci su vise uradili i osvojili trofeja od njega nprm.snajder,cavi,inijesta(bez njih dvojice nema barcelone i jos svetski prvaci).....oni su vise zasluzili to priznanje,pa zasto trenirati fudbal?kad se trofeji ne racunaju i zalaganje na terenu?vec glavnu ulogu igra ime,bas me briga da li je to mesi,ronaldo.....nisi odigrao dobro nisi osvojio nista znacajno i VOZDRA,potpuno su u pravu spanci ali eto nepravde ce uvek biti

ne_volim_spance_ali_ih_i_ne_mrzim

pre 13 godina

nja nja nja nja...ok, mozda je trebao da bude neki spanac ali je grehota da napadaju mesija, definitivno on to ne zasluzuje!

Paul Scholes

pre 13 godina

Stvarno, zasto? Da je Messi vrhunski igrac- jeste, ali najbolji nije! Tragicno je to sto ovakav izbor uvek pada na napadaca koji daje golove i dribla! Sta znaci najbolji fudbaler, najbolji napadac?!!! Pa ljudi, sta se desava sa srednjacima,"mozgom ekipe", a da ne spominjem defanzivce ili tek golmane! Ali ajde da ne ulazimo previse u detalje oko izbora za najboljeg fudbalera, da li ste videli spisak za najbolji tim?! Smesno, sve sastavljeno od igraca Barce, Reala i Intera! Pa samo bi totalni amater mogao da kaze za Puyola ili Piqueta da su bolji centralni bekovi od Vidica ili Terryja!

Igor

pre 13 godina

Alo strucnjaci,ove je nagrada za najboljeg u protekloj sezoni na OSNOVU REZULTATA timova u kojima je igrao,jer da nije tako,Kristijano Ronaldo bi takodje bio u najuzoj konkurenciji!!! Mesi je apsolutno NEZASLUZENO dobio ovo priznanje,jer su pre njega to morali dobiti vec pomenuti spanci ili holandjani Snajder i Roben(koji je imao sezonu karijere u Bajernu),pa cak i Dijego Milito!!

Djordje P

pre 13 godina

Kad ste osvajali i izrabljivali J.Ameriju, te im nametali svoj jezik i kulturu onda su bili Spanija, a sada vise nisu. Zanimljivo! Mesi je verovatno bolji igrac od ove dvojice, ali je cinjenica da nista nije uradio sa reprezentacijom, te se slazem da je mozda ovo priznanje trebalo da ode u ruke nekom od dvojice "pravih" Spanaca... Samo me je iznervirao onaj "anti-Spanac" komentar nekih novina u Spaniji. Fuj!!!

nenad

pre 13 godina

Ja lično mislim da je ovo priznanje trebao da dobije Snajder, budući da je od svih igrača prošle godine ostvario najveći uspeh, igrao je finale SP sa Holandijom, sa Interom osvojio LŠ, prvenstvo, kup, svetsko prvenstvo za klubove, a pritom je bio glavni igrač reprezentacije, i jedan od glavnih igrača Intera.
Sa druge strane, u godini Svetskog Prvenstva, sasvim je i logicno da jedan od osvajača ovog SP ponese ovo priznanje.
Bez obzira koliko cenim Mesija, koji je možda u ovom trenutku i najbolji fudbaler na svetu, mislim da prošla godina nije bila najviše njegova.

Srdjan

pre 13 godina

Mesi je svakako jedan od dva najbolja igraca na svetu, ali se za dodelu ove nagrade gledaju uspesi u predhodnoj godini, kojih Mesi nije imao. Mislim da je ovu nagradu trebao da osvoji Snajder koji nije bio ni u konkurenciji, a odigrao je dva najveca finala u prosloj godini ili Cavi ili Iniesta koji su bili glavni igraci prvaka sveta. A vi sto ostavljate komentare, kao sto su ``zato sto je najbolji`` i tome slicno uopste niste realni, jer onda je lagano nagradu mogao da dobije i Kristijano Ronaldo, jer mislim da se izmedju njih dvojice ne moze odrediti ko je bolji. Pozdrav!

Sabre

pre 13 godina

Slazem se, izbor je totalni bullshit i jos jednom pokazuje da je ovo nagrada smisljena samo za napadace. Sve sto je sa barsom osvojio mesi osvojili su i ova dvojica + SP u fudbalu, ali na stranu to, realno, da ni jedan ni drugi JOS UVEK nisu dobili nagradu za najboljeg igraca sveta je skandalozno..

Sasa

pre 13 godina

Pa prosto, ocenjuje se najbolji IGRAC tokom CELE sezone, a ne igrac koji je bio u TIMU koji je osvojio svetsko prvenstvo. To caviju i inijesti jeste plus ali ne sme biti ni blizu presudno. Sta da je kojim slucajem puyol dao taj gol u finalu umesto inieste on bi bio kandidat za najboljeg igraca sveta? Glupost.
Mesi na 54 utakmice 58 golova, najbolji strelac evrope, najbolji asistent lige, najbolji strelac Lige Sampiona. I to ga cini najboljim IGRACEM i kraj price. Ne ocenjuje se najbolji tim nego pojedinac, igrac.

Josko Martinoski

pre 13 godina

2002 Kan je primio u finalu pacerski gol(dao ga Ronaldo) i proglasen je igracem sampionata.2006 FABIO Groso je u 93 min iznudio penal protiv Australije, u polufinalu je majstorski asistiraio Pirlu kod drugog gola Talijana u produzetku protiv Nemaca, da bi u finalu on izveo petti penal protiv Franzuca.Al on se zvao Fabio Groso, a ne Fabio Kanavaro...tako da sve te nagrade i za igracem SP-a i za igarem godine nemaju veze sa realnoscu.Ove godine je to dobio Forlan, mogao je Cavi ili Iniesta biti proglaseni igracem SP-a, al nisu dali. Ipak jedno mora da se zna, sve dok igra Mesi u ovom kontinuitetu(a ne kao Ronaldinjo) bice igrac godine sve dok trci za loprop(il dok mu se lepi za nogu)..to je to...

isto i ja...

pre 13 godina

"Dva džina i jedan anti Španac"
Zaista jadan naslov, taj "anti-Španac" daje golove i asistira, veze po terenu :)JAKi, 11. januar 2011 13:43)

taj "anti-spanac" nije messi vec sepp blater!
sve, u i oko fifa-e je postalo nesto slicno nasoj drzavi.

Joao

pre 13 godina

Zlatne lopte, priznanja za sportistu godine, decenije ili veka - totalno su nebitna. Spancima pripadaju titule koje se pamte. Mesi je sjajan igrac, vanserijski i veoma vazan za sve sto je Barselona uradila, verovatno najvazniji. Ali kriterijum koji je pre neku godinu doveo do proglasavanja Kanavara za igraca godine, ove godine nesumnjivo vodi ka Caviju!

knele

pre 13 godina

Slazem se da su xavi ili iniesta trebali da osvoje,ali ni mesi nije toliko daleko po rezultatima,jeste da nije dao gol na SP ali je njegova igra bila odlicna,stvarao je sanse i sebi i saigracima,dok u barsi briljira iz meca u mec...Spanci nema potrebe da se ljute,treba da budu ponosni sto imaju igrace kakvi su xavi i iniesta :)

ja_licno

pre 13 godina

Zato sto je najbolji!
A ja pitam Vas sve koji mislite da nije najbolji: Da imate svoj vlastiti tim koga bi ste vise volili da imate u ekipi Mesija ili Cavija, Mesija ili Injestu, Mesija ili Snajdera?
Koliko vidim birao se najbolji fudbaler a ne igrac sa najviše osvojenih trofeja!