Nedelja, 02.01.2011.

11:45

Ivanovićeva sigurna protiv Švedove

Ana Ivanović pobedila je Kazahstanku Jaroslavu Švedovu 7:6, 6:1 i donela prvi trijumf Srbiji na Hopman kupu u Australiji.

Izvor: AK

Ivanoviæeva sigurna protiv Švedove IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Djoksina radi

pre 13 godina

Djoksina je jedna mašina za glasanje. Dva komentara koja su dva dana ubedljivo podržavana ("Obožavam Anu što je boli uvo za Fed" i "Svi su protiv Bobe osim Jelene"), za samo dva sata dobila su 60 glasova protiv. Direktiva je uspešno izvršena, zadatak ispunjen. I tako TSS, sa Jelenom, sada ubedljivo vodi protiv svih tenisera. Još je Brena u Srbiji jaka. Djoksina radi.

Popov

pre 13 godina

Naši su teniseri osvojili Dejvis kup, a dva miliona, kaže onaj Antelj, uplaćena su TSS, a ITF ne odlučuje šta će biti s tim šparama, nego je stvar Saveza. Posl. To je sad novac kojim rasolaže kako hoće - TSS!? Ne samo Anu, nego će sve naše tenisere i teniserke (osim Jelene, ona je Bobina), boleti uši za Dejvisa i Feda. Mislite da su oni deca? Nisu više. Bravo Ana, za današnju igru.

Neutrala

pre 13 godina

Ono sto je zanimljivo je da Anu boli uvo za Fed Cup, tako da me je bas briga sta ce da urade na ovom Cup-u! Hvala sto predstavlja boje nase zemlje,ali to treba da radi pre svega u Fed Cup-u,sto nije slucaj! U to vreme, jedino zna da ispija kafe!!!

OKI

pre 13 godina

Sa novom godinom su i dalje ostale stare navike!!!I dalje komentarisemo ono o cemu pojma nemamo!!!Sve strucnjak do stucnjaka a ovamo ni jedan od njih nebi znao da navede ni sve podloge na kojima se igra tenis!!!

JoMi

pre 13 godina

@WTATP
Ana nije mogla da igra dovoljno napadački u prvom setu najviše zbog toga što nije bilo prvog servisa. Tada se mučila i sa izbačajem loptice. Ti problemi sa izbačajem su povezani sa njenim samopouzdanjem, to se sad definitivno vidi. Kad je rezultat povoljan, Ana servira vrhunski. Kad nešto krene po zlu, počinju problemi sa izbačajem, duple greške itd. Ali, postoji pomak. Da je danas igrala Ana iz prve polovine prošle godine, verujem da bi izgubila meč. Nadam se da će se u narednih pola godine Ana potpuno oporaviti od silnih udaraca na samopouzdanje. Predugo su trajale nedaće, da bismo očekivali vrhunsku igru već sad. Za početak je potrebno da se koliko-toliko stabilizuje.

Da li neko zna koji će Ana biti nosilac na Australian open-u? Da li će se računati trenutni rang ili rang nakon Brizbejna (pošto gubi poene)?

Komentar

pre 13 godina

Miki, duso, pozivi za Hopman kup se ne salju teniskim savezima vec igracima direktno, tj. Australijanci su hteli Anu a ne Jelenu. Pitam se zasto (ako se setimo Jelenine "predstave" od pre 2 godine). ;)

Milan

pre 13 godina

Dobar meč za početak sezone, baš kakvi joj i trebaju, da se malo pomuči i dohvati formu. Moram da primeteim da mi Ana nikad nije izgledala mršavije.

Lazar

pre 13 godina

Pre svega da pozdravim sve i chestitam Novu godinu.. a onda da ispravim neke komentatore koji su se nasli idealnim da prozivaju Anu... Zaista ne vidim u cemu je problem? Zasto ona ne bi ucestvovala.. pa ne mora sve da se vrti oko jelene, a da zapostavljamo Anu koja je osvojila u karijeri Rolan Garos i koja se sigurnim koracima vraca na vrh.. Ispravka 2og-3eg komentara ispod mene.. Ana je vec u top 20, tacnije na 17.mestu.. Ajmo Anchiiii..

WTATP Lista

pre 13 godina

Po meni savrsen pocetak sezone za Anu, jer je pobedila, a uz to je u dva potpuno razlicita seta mogla odmah da se uveri sta moze da ocekuje u 2011.

Vidi se da je jako zadovoljna svojim novim fitnesom i boljim kretanjem koje joj omogucava da mnogo duze ostaje u poenu nego ranije. Ali to nikako ne sme da bude razlog da svoju prepoznatljivu ofanzivnu igru treba da zameni defanzivnijom varijantom sto je uporno radila u celom prvom setu prepustajuci mnostvo poena sasvim solidnoj protivnici da resava njenim vinerima i greskama, a na kraju se malo uzdala i u srecu. U drugom setu sasvim druga prica, bas onako kako i treba da bude, agresivno od prvog udarca u svakom poena, a ona bolja defanziva koristi se samo da se dobiju i neki poeni koje je ranije redovno gubila (kada protivnica ima inicijativu u poenu), a nikako kao osnova za nekakvu novu strategiju. Za "udarača" Anine klase nema bolje taktike od izrazito napadackog tenisa, sto je najbolje pokazao drugi set kada je potpuno preuzela kontrolu u poenima forsirajuci snaznim udarcima brz zavrsetak poena (uglavnom u svoju korist, 6:1 za 20 minuta sve govori) tako da je ista ona protivnica koja ju je onoliko namucila u prvom setu - izgledala potpuno pespomocno.

Srbija je prvi nosilac i prvi favorit Hopman Kupa 2011. Medjutim, sve se svodi na to da Ana i Novak pobedjuju sve svoje meceve u singlu (u praksi samo Enan Ani i Marej Novaku bi trebali da budu velike prepreke), inace ce u miksu, ma kako delovali mocno na papiru, protiv svake selekcije imati velikih problema jer previse retko igraju dubl, dok drugi ovde imaju izrazite dubl specijaliste (recimo ova Svedova je prosle sezone uzela dva dubl slema). Srecno nasima do konacne pobede i savrsenog uvoda za novu sezonu.

Baja

pre 13 godina

Ani svaka cast, njoj su potrebna ova takmicenja...I dalje mi nije jasno zasto mora Novak da igra ovu vrstu turnira? Ilija Bozoljac je idealan igrac za ovo takmicenje. Momak je pravi igrac, zasluzuje vise prostora. Inace ovaj Golubjev nije klasa ni za Noletovog brata.

Miki

pre 13 godina

Izvukla se, jer je Švedova imala dobijen prvi set. U drugom, Ana se ne bi videla. Zašto je TSS dozvolio da za Srbiju igra jedna osrednja teniserka, koja je prešla svoj zenit i koja se nikad neće vratiti ni u prvih 20, a da naša najbolja teniserka Jelena, koja je već sedam godina u prvih deset i koja je bila prva na svetu, bude ignorisana? Zašto Đorđo Antelj nije reagovao na vtreme? Ko je to u TSS odlučio da Ana igra? Bez Jelene, Srbija neće u Pertu ništa vredno postići.

Mr.Error

pre 13 godina

Kao prvo, zelim vam svima srecnu novu godinu, i da ove, 2011. komentarisemo odlicne uspehe nasih tenisera! Sve najbolje...
Prvi uspeh je napravila Ana. Nisam nista specialno ocekivao jer joj je ovo prvi mec ove godine. Ali solidno je odigrala. Svedova je, svi znamo, vrlo nezgodna, ali 'teret' prvog meca u 2011. ucinio je svoje i otezao joj je okolnosti. Ana se bolje snasla i zasluzno je pobedila.
Jos cekam Novaka, koji ce ubedjen sam, pobediti... i tako, Srbija ce otici u drugo kolo.

emir

pre 13 godina

Svaka cast za rugi set,samo za 18 minuta ga je osvojila ali je prvi bio prava katastrofa.Ma dobro,to je sad i onako proslost a i bila je nervozna,posto je pocetak nove sezone u kojoj ima puno ambicija.Nadam se samo da ce naredni mec poceti sigurnije, a znam da hoce.Sve najbolje,Anci.

Zoran

pre 13 godina

Divan meč, drugi set fantastičan, a na kraju imamo i sliku koja zrači lepotom. Njena je lepota iznad svega. A lepota oplemenjuje ovaj surovi svet.

I tata bi sine!

pre 13 godina

Bravo za Anu! Odlicna je bila Svedova,ima izuzetne udarce ali kada je izgubila 1 set nestalo je i njene sigurnosti.U pravu je Ana,vrhunski tenis se resava u glavi, napokon vraceno samopouzdanje, a ona nije gubila glavu i kad je gubila svoje servis gemove.

BRAVO ANA

pre 13 godina

Izuzetno mrsava Ana :-)
Imala je naporne fizicke pripreme pre pocetka ove sezone.
Svaka cast Mariji Lojanici Aninom fitnes treneru i fizioterapeutu.

Dylan Dog

pre 13 godina

Pre svega moram da primetim da Ana nikada nije izgledala bolje. Izgubila je na masi, ali je dobila na brzini. Stizala je neke lopte koje ranije nije ni pokušavala da stigne, a da pri tome nije ispadala iz balansa i često uspevala da se vrati u teren i odigra i naredni udarac. Međutim, nije se precizno dolazila na loptu, pa odtuda one silne lopte u mreži. Često su nedostajali oni sitni fini koraci kojima se određuje potrebna distanca od loptice u toku udarca, a katkada je utrčavala u loptu. Snagu udarca nije izgublia, a kada dobro baci loptu - dobro i odservira.
U prvom setu je pokazivala određenu nesigurnost i nekonzistentnost u igri sa osnovne linije (što je prouzrokovano nedovoljno vrednim radom nogu), pa je, trudeći se da agresivnom igrom i dubokim loptama otera Anu što dalje od terena - dosta tih razmena dobijala protivnica.
Kada je Ana prelomila prvi set, psihološki balast je spao i ona je pustila ruku. Istovremeno je Švedova pala u igri, pa ubedljiv rezultat u drugom setu predstavlja logičnu posledicu.

Inače, Jaroslava Švedova je vrlo neugodna protivnica. Odlično je tehnički potkovana, sjajan je atleta i kada je u svom visokom ritmu, može svakoj igračici da pokvari dan. Njen porblem je mentalne prirode, jer ne može dovoljno dugo da održi fokus i zna da u pola meča odluta sa terena. A kada se situacija na terenu loše odvija po nju, teško se vraća u meč. Ipak, obzirom da spada u relativno mlađe teniserke, verujem će uspeti da u narednim godinama složi kockice i uđe bar na kratko u prvih 20.

Što se Ane tiče, celokupna slika sa ovog meča mi deluje sasvim obećavajuće. Pravi test, pre svega mentalni, će biti onaj u duelu sa Belgijankom.

Pozdrav.

nikol dž.femija

pre 13 godina

Bravo. Odlično. Nismo gledali, sada smo ustali pa ćemo pratiti Novaka, ali rezultat Anin govori da je odlično podnela pritisak favorita i prvog meča, izdržala je i verujem da će joj samopouzdanje porasti pred meč sa Belgijom i nadam se da je kriza prošlost, kao što i sama kaže. A Australija je, uostalom, njen teren.

Srećno Novaku.

Neutrala

pre 13 godina

Ono sto je zanimljivo je da Anu boli uvo za Fed Cup, tako da me je bas briga sta ce da urade na ovom Cup-u! Hvala sto predstavlja boje nase zemlje,ali to treba da radi pre svega u Fed Cup-u,sto nije slucaj! U to vreme, jedino zna da ispija kafe!!!

WTATP Lista

pre 13 godina

Po meni savrsen pocetak sezone za Anu, jer je pobedila, a uz to je u dva potpuno razlicita seta mogla odmah da se uveri sta moze da ocekuje u 2011.

Vidi se da je jako zadovoljna svojim novim fitnesom i boljim kretanjem koje joj omogucava da mnogo duze ostaje u poenu nego ranije. Ali to nikako ne sme da bude razlog da svoju prepoznatljivu ofanzivnu igru treba da zameni defanzivnijom varijantom sto je uporno radila u celom prvom setu prepustajuci mnostvo poena sasvim solidnoj protivnici da resava njenim vinerima i greskama, a na kraju se malo uzdala i u srecu. U drugom setu sasvim druga prica, bas onako kako i treba da bude, agresivno od prvog udarca u svakom poena, a ona bolja defanziva koristi se samo da se dobiju i neki poeni koje je ranije redovno gubila (kada protivnica ima inicijativu u poenu), a nikako kao osnova za nekakvu novu strategiju. Za "udarača" Anine klase nema bolje taktike od izrazito napadackog tenisa, sto je najbolje pokazao drugi set kada je potpuno preuzela kontrolu u poenima forsirajuci snaznim udarcima brz zavrsetak poena (uglavnom u svoju korist, 6:1 za 20 minuta sve govori) tako da je ista ona protivnica koja ju je onoliko namucila u prvom setu - izgledala potpuno pespomocno.

Srbija je prvi nosilac i prvi favorit Hopman Kupa 2011. Medjutim, sve se svodi na to da Ana i Novak pobedjuju sve svoje meceve u singlu (u praksi samo Enan Ani i Marej Novaku bi trebali da budu velike prepreke), inace ce u miksu, ma kako delovali mocno na papiru, protiv svake selekcije imati velikih problema jer previse retko igraju dubl, dok drugi ovde imaju izrazite dubl specijaliste (recimo ova Svedova je prosle sezone uzela dva dubl slema). Srecno nasima do konacne pobede i savrsenog uvoda za novu sezonu.

Komentar

pre 13 godina

Miki, duso, pozivi za Hopman kup se ne salju teniskim savezima vec igracima direktno, tj. Australijanci su hteli Anu a ne Jelenu. Pitam se zasto (ako se setimo Jelenine "predstave" od pre 2 godine). ;)

emir

pre 13 godina

Svaka cast za rugi set,samo za 18 minuta ga je osvojila ali je prvi bio prava katastrofa.Ma dobro,to je sad i onako proslost a i bila je nervozna,posto je pocetak nove sezone u kojoj ima puno ambicija.Nadam se samo da ce naredni mec poceti sigurnije, a znam da hoce.Sve najbolje,Anci.

Zoran

pre 13 godina

Divan meč, drugi set fantastičan, a na kraju imamo i sliku koja zrači lepotom. Njena je lepota iznad svega. A lepota oplemenjuje ovaj surovi svet.

Dylan Dog

pre 13 godina

Pre svega moram da primetim da Ana nikada nije izgledala bolje. Izgubila je na masi, ali je dobila na brzini. Stizala je neke lopte koje ranije nije ni pokušavala da stigne, a da pri tome nije ispadala iz balansa i često uspevala da se vrati u teren i odigra i naredni udarac. Međutim, nije se precizno dolazila na loptu, pa odtuda one silne lopte u mreži. Često su nedostajali oni sitni fini koraci kojima se određuje potrebna distanca od loptice u toku udarca, a katkada je utrčavala u loptu. Snagu udarca nije izgublia, a kada dobro baci loptu - dobro i odservira.
U prvom setu je pokazivala određenu nesigurnost i nekonzistentnost u igri sa osnovne linije (što je prouzrokovano nedovoljno vrednim radom nogu), pa je, trudeći se da agresivnom igrom i dubokim loptama otera Anu što dalje od terena - dosta tih razmena dobijala protivnica.
Kada je Ana prelomila prvi set, psihološki balast je spao i ona je pustila ruku. Istovremeno je Švedova pala u igri, pa ubedljiv rezultat u drugom setu predstavlja logičnu posledicu.

Inače, Jaroslava Švedova je vrlo neugodna protivnica. Odlično je tehnički potkovana, sjajan je atleta i kada je u svom visokom ritmu, može svakoj igračici da pokvari dan. Njen porblem je mentalne prirode, jer ne može dovoljno dugo da održi fokus i zna da u pola meča odluta sa terena. A kada se situacija na terenu loše odvija po nju, teško se vraća u meč. Ipak, obzirom da spada u relativno mlađe teniserke, verujem će uspeti da u narednim godinama složi kockice i uđe bar na kratko u prvih 20.

Što se Ane tiče, celokupna slika sa ovog meča mi deluje sasvim obećavajuće. Pravi test, pre svega mentalni, će biti onaj u duelu sa Belgijankom.

Pozdrav.

nikol dž.femija

pre 13 godina

Bravo. Odlično. Nismo gledali, sada smo ustali pa ćemo pratiti Novaka, ali rezultat Anin govori da je odlično podnela pritisak favorita i prvog meča, izdržala je i verujem da će joj samopouzdanje porasti pred meč sa Belgijom i nadam se da je kriza prošlost, kao što i sama kaže. A Australija je, uostalom, njen teren.

Srećno Novaku.

BRAVO ANA

pre 13 godina

Izuzetno mrsava Ana :-)
Imala je naporne fizicke pripreme pre pocetka ove sezone.
Svaka cast Mariji Lojanici Aninom fitnes treneru i fizioterapeutu.

I tata bi sine!

pre 13 godina

Bravo za Anu! Odlicna je bila Svedova,ima izuzetne udarce ali kada je izgubila 1 set nestalo je i njene sigurnosti.U pravu je Ana,vrhunski tenis se resava u glavi, napokon vraceno samopouzdanje, a ona nije gubila glavu i kad je gubila svoje servis gemove.

Lazar

pre 13 godina

Pre svega da pozdravim sve i chestitam Novu godinu.. a onda da ispravim neke komentatore koji su se nasli idealnim da prozivaju Anu... Zaista ne vidim u cemu je problem? Zasto ona ne bi ucestvovala.. pa ne mora sve da se vrti oko jelene, a da zapostavljamo Anu koja je osvojila u karijeri Rolan Garos i koja se sigurnim koracima vraca na vrh.. Ispravka 2og-3eg komentara ispod mene.. Ana je vec u top 20, tacnije na 17.mestu.. Ajmo Anchiiii..

Mr.Error

pre 13 godina

Kao prvo, zelim vam svima srecnu novu godinu, i da ove, 2011. komentarisemo odlicne uspehe nasih tenisera! Sve najbolje...
Prvi uspeh je napravila Ana. Nisam nista specialno ocekivao jer joj je ovo prvi mec ove godine. Ali solidno je odigrala. Svedova je, svi znamo, vrlo nezgodna, ali 'teret' prvog meca u 2011. ucinio je svoje i otezao joj je okolnosti. Ana se bolje snasla i zasluzno je pobedila.
Jos cekam Novaka, koji ce ubedjen sam, pobediti... i tako, Srbija ce otici u drugo kolo.

OKI

pre 13 godina

Sa novom godinom su i dalje ostale stare navike!!!I dalje komentarisemo ono o cemu pojma nemamo!!!Sve strucnjak do stucnjaka a ovamo ni jedan od njih nebi znao da navede ni sve podloge na kojima se igra tenis!!!

Milan

pre 13 godina

Dobar meč za početak sezone, baš kakvi joj i trebaju, da se malo pomuči i dohvati formu. Moram da primeteim da mi Ana nikad nije izgledala mršavije.

Popov

pre 13 godina

Naši su teniseri osvojili Dejvis kup, a dva miliona, kaže onaj Antelj, uplaćena su TSS, a ITF ne odlučuje šta će biti s tim šparama, nego je stvar Saveza. Posl. To je sad novac kojim rasolaže kako hoće - TSS!? Ne samo Anu, nego će sve naše tenisere i teniserke (osim Jelene, ona je Bobina), boleti uši za Dejvisa i Feda. Mislite da su oni deca? Nisu više. Bravo Ana, za današnju igru.

JoMi

pre 13 godina

@WTATP
Ana nije mogla da igra dovoljno napadački u prvom setu najviše zbog toga što nije bilo prvog servisa. Tada se mučila i sa izbačajem loptice. Ti problemi sa izbačajem su povezani sa njenim samopouzdanjem, to se sad definitivno vidi. Kad je rezultat povoljan, Ana servira vrhunski. Kad nešto krene po zlu, počinju problemi sa izbačajem, duple greške itd. Ali, postoji pomak. Da je danas igrala Ana iz prve polovine prošle godine, verujem da bi izgubila meč. Nadam se da će se u narednih pola godine Ana potpuno oporaviti od silnih udaraca na samopouzdanje. Predugo su trajale nedaće, da bismo očekivali vrhunsku igru već sad. Za početak je potrebno da se koliko-toliko stabilizuje.

Da li neko zna koji će Ana biti nosilac na Australian open-u? Da li će se računati trenutni rang ili rang nakon Brizbejna (pošto gubi poene)?

Baja

pre 13 godina

Ani svaka cast, njoj su potrebna ova takmicenja...I dalje mi nije jasno zasto mora Novak da igra ovu vrstu turnira? Ilija Bozoljac je idealan igrac za ovo takmicenje. Momak je pravi igrac, zasluzuje vise prostora. Inace ovaj Golubjev nije klasa ni za Noletovog brata.

Djoksina radi

pre 13 godina

Djoksina je jedna mašina za glasanje. Dva komentara koja su dva dana ubedljivo podržavana ("Obožavam Anu što je boli uvo za Fed" i "Svi su protiv Bobe osim Jelene"), za samo dva sata dobila su 60 glasova protiv. Direktiva je uspešno izvršena, zadatak ispunjen. I tako TSS, sa Jelenom, sada ubedljivo vodi protiv svih tenisera. Još je Brena u Srbiji jaka. Djoksina radi.

Miki

pre 13 godina

Izvukla se, jer je Švedova imala dobijen prvi set. U drugom, Ana se ne bi videla. Zašto je TSS dozvolio da za Srbiju igra jedna osrednja teniserka, koja je prešla svoj zenit i koja se nikad neće vratiti ni u prvih 20, a da naša najbolja teniserka Jelena, koja je već sedam godina u prvih deset i koja je bila prva na svetu, bude ignorisana? Zašto Đorđo Antelj nije reagovao na vtreme? Ko je to u TSS odlučio da Ana igra? Bez Jelene, Srbija neće u Pertu ništa vredno postići.

Miki

pre 13 godina

Izvukla se, jer je Švedova imala dobijen prvi set. U drugom, Ana se ne bi videla. Zašto je TSS dozvolio da za Srbiju igra jedna osrednja teniserka, koja je prešla svoj zenit i koja se nikad neće vratiti ni u prvih 20, a da naša najbolja teniserka Jelena, koja je već sedam godina u prvih deset i koja je bila prva na svetu, bude ignorisana? Zašto Đorđo Antelj nije reagovao na vtreme? Ko je to u TSS odlučio da Ana igra? Bez Jelene, Srbija neće u Pertu ništa vredno postići.

Popov

pre 13 godina

Naši su teniseri osvojili Dejvis kup, a dva miliona, kaže onaj Antelj, uplaćena su TSS, a ITF ne odlučuje šta će biti s tim šparama, nego je stvar Saveza. Posl. To je sad novac kojim rasolaže kako hoće - TSS!? Ne samo Anu, nego će sve naše tenisere i teniserke (osim Jelene, ona je Bobina), boleti uši za Dejvisa i Feda. Mislite da su oni deca? Nisu više. Bravo Ana, za današnju igru.

Neutrala

pre 13 godina

Ono sto je zanimljivo je da Anu boli uvo za Fed Cup, tako da me je bas briga sta ce da urade na ovom Cup-u! Hvala sto predstavlja boje nase zemlje,ali to treba da radi pre svega u Fed Cup-u,sto nije slucaj! U to vreme, jedino zna da ispija kafe!!!

OKI

pre 13 godina

Sa novom godinom su i dalje ostale stare navike!!!I dalje komentarisemo ono o cemu pojma nemamo!!!Sve strucnjak do stucnjaka a ovamo ni jedan od njih nebi znao da navede ni sve podloge na kojima se igra tenis!!!

Djoksina radi

pre 13 godina

Djoksina je jedna mašina za glasanje. Dva komentara koja su dva dana ubedljivo podržavana ("Obožavam Anu što je boli uvo za Fed" i "Svi su protiv Bobe osim Jelene"), za samo dva sata dobila su 60 glasova protiv. Direktiva je uspešno izvršena, zadatak ispunjen. I tako TSS, sa Jelenom, sada ubedljivo vodi protiv svih tenisera. Još je Brena u Srbiji jaka. Djoksina radi.

Baja

pre 13 godina

Ani svaka cast, njoj su potrebna ova takmicenja...I dalje mi nije jasno zasto mora Novak da igra ovu vrstu turnira? Ilija Bozoljac je idealan igrac za ovo takmicenje. Momak je pravi igrac, zasluzuje vise prostora. Inace ovaj Golubjev nije klasa ni za Noletovog brata.

Komentar

pre 13 godina

Miki, duso, pozivi za Hopman kup se ne salju teniskim savezima vec igracima direktno, tj. Australijanci su hteli Anu a ne Jelenu. Pitam se zasto (ako se setimo Jelenine "predstave" od pre 2 godine). ;)

JoMi

pre 13 godina

@WTATP
Ana nije mogla da igra dovoljno napadački u prvom setu najviše zbog toga što nije bilo prvog servisa. Tada se mučila i sa izbačajem loptice. Ti problemi sa izbačajem su povezani sa njenim samopouzdanjem, to se sad definitivno vidi. Kad je rezultat povoljan, Ana servira vrhunski. Kad nešto krene po zlu, počinju problemi sa izbačajem, duple greške itd. Ali, postoji pomak. Da je danas igrala Ana iz prve polovine prošle godine, verujem da bi izgubila meč. Nadam se da će se u narednih pola godine Ana potpuno oporaviti od silnih udaraca na samopouzdanje. Predugo su trajale nedaće, da bismo očekivali vrhunsku igru već sad. Za početak je potrebno da se koliko-toliko stabilizuje.

Da li neko zna koji će Ana biti nosilac na Australian open-u? Da li će se računati trenutni rang ili rang nakon Brizbejna (pošto gubi poene)?

Lazar

pre 13 godina

Pre svega da pozdravim sve i chestitam Novu godinu.. a onda da ispravim neke komentatore koji su se nasli idealnim da prozivaju Anu... Zaista ne vidim u cemu je problem? Zasto ona ne bi ucestvovala.. pa ne mora sve da se vrti oko jelene, a da zapostavljamo Anu koja je osvojila u karijeri Rolan Garos i koja se sigurnim koracima vraca na vrh.. Ispravka 2og-3eg komentara ispod mene.. Ana je vec u top 20, tacnije na 17.mestu.. Ajmo Anchiiii..

Zoran

pre 13 godina

Divan meč, drugi set fantastičan, a na kraju imamo i sliku koja zrači lepotom. Njena je lepota iznad svega. A lepota oplemenjuje ovaj surovi svet.

BRAVO ANA

pre 13 godina

Izuzetno mrsava Ana :-)
Imala je naporne fizicke pripreme pre pocetka ove sezone.
Svaka cast Mariji Lojanici Aninom fitnes treneru i fizioterapeutu.

Milan

pre 13 godina

Dobar meč za početak sezone, baš kakvi joj i trebaju, da se malo pomuči i dohvati formu. Moram da primeteim da mi Ana nikad nije izgledala mršavije.

I tata bi sine!

pre 13 godina

Bravo za Anu! Odlicna je bila Svedova,ima izuzetne udarce ali kada je izgubila 1 set nestalo je i njene sigurnosti.U pravu je Ana,vrhunski tenis se resava u glavi, napokon vraceno samopouzdanje, a ona nije gubila glavu i kad je gubila svoje servis gemove.

WTATP Lista

pre 13 godina

Po meni savrsen pocetak sezone za Anu, jer je pobedila, a uz to je u dva potpuno razlicita seta mogla odmah da se uveri sta moze da ocekuje u 2011.

Vidi se da je jako zadovoljna svojim novim fitnesom i boljim kretanjem koje joj omogucava da mnogo duze ostaje u poenu nego ranije. Ali to nikako ne sme da bude razlog da svoju prepoznatljivu ofanzivnu igru treba da zameni defanzivnijom varijantom sto je uporno radila u celom prvom setu prepustajuci mnostvo poena sasvim solidnoj protivnici da resava njenim vinerima i greskama, a na kraju se malo uzdala i u srecu. U drugom setu sasvim druga prica, bas onako kako i treba da bude, agresivno od prvog udarca u svakom poena, a ona bolja defanziva koristi se samo da se dobiju i neki poeni koje je ranije redovno gubila (kada protivnica ima inicijativu u poenu), a nikako kao osnova za nekakvu novu strategiju. Za "udarača" Anine klase nema bolje taktike od izrazito napadackog tenisa, sto je najbolje pokazao drugi set kada je potpuno preuzela kontrolu u poenima forsirajuci snaznim udarcima brz zavrsetak poena (uglavnom u svoju korist, 6:1 za 20 minuta sve govori) tako da je ista ona protivnica koja ju je onoliko namucila u prvom setu - izgledala potpuno pespomocno.

Srbija je prvi nosilac i prvi favorit Hopman Kupa 2011. Medjutim, sve se svodi na to da Ana i Novak pobedjuju sve svoje meceve u singlu (u praksi samo Enan Ani i Marej Novaku bi trebali da budu velike prepreke), inace ce u miksu, ma kako delovali mocno na papiru, protiv svake selekcije imati velikih problema jer previse retko igraju dubl, dok drugi ovde imaju izrazite dubl specijaliste (recimo ova Svedova je prosle sezone uzela dva dubl slema). Srecno nasima do konacne pobede i savrsenog uvoda za novu sezonu.

nikol dž.femija

pre 13 godina

Bravo. Odlično. Nismo gledali, sada smo ustali pa ćemo pratiti Novaka, ali rezultat Anin govori da je odlično podnela pritisak favorita i prvog meča, izdržala je i verujem da će joj samopouzdanje porasti pred meč sa Belgijom i nadam se da je kriza prošlost, kao što i sama kaže. A Australija je, uostalom, njen teren.

Srećno Novaku.

Dylan Dog

pre 13 godina

Pre svega moram da primetim da Ana nikada nije izgledala bolje. Izgubila je na masi, ali je dobila na brzini. Stizala je neke lopte koje ranije nije ni pokušavala da stigne, a da pri tome nije ispadala iz balansa i često uspevala da se vrati u teren i odigra i naredni udarac. Međutim, nije se precizno dolazila na loptu, pa odtuda one silne lopte u mreži. Često su nedostajali oni sitni fini koraci kojima se određuje potrebna distanca od loptice u toku udarca, a katkada je utrčavala u loptu. Snagu udarca nije izgublia, a kada dobro baci loptu - dobro i odservira.
U prvom setu je pokazivala određenu nesigurnost i nekonzistentnost u igri sa osnovne linije (što je prouzrokovano nedovoljno vrednim radom nogu), pa je, trudeći se da agresivnom igrom i dubokim loptama otera Anu što dalje od terena - dosta tih razmena dobijala protivnica.
Kada je Ana prelomila prvi set, psihološki balast je spao i ona je pustila ruku. Istovremeno je Švedova pala u igri, pa ubedljiv rezultat u drugom setu predstavlja logičnu posledicu.

Inače, Jaroslava Švedova je vrlo neugodna protivnica. Odlično je tehnički potkovana, sjajan je atleta i kada je u svom visokom ritmu, može svakoj igračici da pokvari dan. Njen porblem je mentalne prirode, jer ne može dovoljno dugo da održi fokus i zna da u pola meča odluta sa terena. A kada se situacija na terenu loše odvija po nju, teško se vraća u meč. Ipak, obzirom da spada u relativno mlađe teniserke, verujem će uspeti da u narednim godinama složi kockice i uđe bar na kratko u prvih 20.

Što se Ane tiče, celokupna slika sa ovog meča mi deluje sasvim obećavajuće. Pravi test, pre svega mentalni, će biti onaj u duelu sa Belgijankom.

Pozdrav.

emir

pre 13 godina

Svaka cast za rugi set,samo za 18 minuta ga je osvojila ali je prvi bio prava katastrofa.Ma dobro,to je sad i onako proslost a i bila je nervozna,posto je pocetak nove sezone u kojoj ima puno ambicija.Nadam se samo da ce naredni mec poceti sigurnije, a znam da hoce.Sve najbolje,Anci.

Mr.Error

pre 13 godina

Kao prvo, zelim vam svima srecnu novu godinu, i da ove, 2011. komentarisemo odlicne uspehe nasih tenisera! Sve najbolje...
Prvi uspeh je napravila Ana. Nisam nista specialno ocekivao jer joj je ovo prvi mec ove godine. Ali solidno je odigrala. Svedova je, svi znamo, vrlo nezgodna, ali 'teret' prvog meca u 2011. ucinio je svoje i otezao joj je okolnosti. Ana se bolje snasla i zasluzno je pobedila.
Jos cekam Novaka, koji ce ubedjen sam, pobediti... i tako, Srbija ce otici u drugo kolo.