„Lotus je kao autobus...“

„... čekate ga vekovima, a onda stignu dva odjednom.“ Tako je Majk Gaskojn, tehnički direktor ekipe koja se u 2010. takmičila pod nazivom Lotus rejsing, u šali prokomentarisao zbrku nastalu zahvaljujući činjenici da u ovom trenutku postoje dva tima namerna da 2011. godine u Svetskom šampionatu Formule 1 koriste legendarno ime. Spor između entiteta iza kojih stoje Toni Fernandes i Grupa Lotus, to jest proizvođač automobila Proton, rešiće sud u Londonu, a naš je zadatak da iznesemo saznanja o činiocima koji su do rata oko imena uopšte doveli.

Pošaljite komentar
 1. I ja se nerviram kada cekam autobus 30 minuta za skolu pa zakasnim na cas, a ono dodju 2 busa i to prepuna, i ja udjem, a na svakoj stanici psotoji sansa da ispadnem kroz vrata.... Hvala kompaniji Nis Ekspres na tome...Ni prvo ni poslednje uspesno privredno drustvo je uspeo Miskovic da upropasti...No makar se karte ne placaju posto su kondukterni nemotivisani da rade svoj posao kako treba sa 15 hiljada dinara koje nerednovno primaju, a fiksna im je plata bez obzira na dnevni pazar... Pozdrav iz Propalog Nisa, grada od 450 hiljada stanovnika koji nema prvoligasa u fudbalu, a o stadionu ni da govorimo!
  (meraklija, 23. decembar 2010 23:22)

  # Link komentara

 2. Iako sam vatreni navijac Ferarija, sve ove godine sam cekao da se vrati Lotus kao jedan i jedini pravi konkurent. Svaka cast Williamsu, McLarenu i ostalima ali ko pamti vreme Lotusa, zna o cemu pricam. Ako ova kombinacija sa Renaultom uspe i jos u crnoj boji, eto vam nekoliko desetina hiljada navijaca vise na svim trkama...
  (rusty, 19. decembar 2010 22:06)

  # Link komentara

 3. Ja stigao do pola teksta i onda umrem od dosade.
  (VeljkoM, 15. decembar 2010 15:16)

  # Link komentara

 4. Pitam se samo kakva ce biti sudbina konkursa za dizajn sara na Lotus formulama za 2011 koji je raspisao Lotus Racing jer sam i ja jedan od mnogobrojnih koji su podneli svoje predloge za novi dizajn u crno-zlatnim bojama.
  Inace, iako sam gledao neke trke i pre 1978., nekako moja prva secanja se vezuju upravo za GP Italije u Monci kada je tragicno nastradao Ronnie Peterson i secam se da je ta trka trajala neobicno dugo zbog jos dva manja udesa.
  Lotus mi je postao nekako sinonim za F1, omiljen u oseamdesetim, a sasvim sam "kupljen" sa F1 kada mi je otac, inace u timu za rakonstrukciju staze u Kraljevu kako bi se osposobila za F1 takmicenja (naravno od toga nije bilo nista) doneo iz inostranstva gde su obisli nekoliko staza za GP, dve male igracke formule Hesketh i Shadow iz negde 1975-6, mada jos uvek cuvam FIA zutu kjizicu iz 1978. sa pravilima, vozacima, timovima i raznim drugim trkackim kategorijama.
  (NN_69, 15. decembar 2010 12:39)

  # Link komentara