Sreda, 17.11.2010.

11:43

Novi blagi pad Srbije na rang listi

Reprezentacija Srbije nalazi se na 25. mestu na novoj rang listi Svetske fudbalske federacije (FIFA), što je za tri mesta lošiji plasman nego u oktobru.

Izvor: B92

Novi blagi pad Srbije na rang listi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

DD

pre 13 godina

koja je ovo debilana od teme. svi vi imate veze s nogometzom ko slon sa porculanom. jel možemo jednom pričat o sportu, bez politike i potkurivanja?

djedmedjed

pre 13 godina

znam da je tesko gledati komsiju stalno ispred sebe, no treba biti svjestan da Hrvatsku nitko nije gurnuo ispred Italije i Francuske samo tako.
Znaci da ta lista ima odredjenu logiku, a na kraju krajeva po njoj se odredjuju nositelji kvalifikacija.
Srbija se za razliku od Hrvatske u zadnjih deset godina plasirala samo na 2 natjecanja (SP 2006 i 2010), te je gubila od svega i svakoga.
To je i coravom jasno

maxo

pre 13 godina

Za godinu dana Hrvatska među prvih 5.Crna gora među 20 najboljih,samo zato što ju vodi Hrvatski strućnjak Cico Kranjćar.Mislim da Srbija neće biti ni među 40 jer ako vi ne možete pobijediti jednu estoniju kod kuće ne znam ćemu se možete nadati

pop

pre 13 godina

(Bivsi AS, 18. novembar 2010 00:59)

u beogradu je bilo 0:0 a niste niti jednu sansu imali zato ste i namjerno struju ugasili itd.. a u zagrebu 2:2 imali ste dvije sanse dva gola ali dva gola naseg golmana ladica, dominirali u beogradu i u zagrebu a nismo pobjedili to se zove peh!! a vi mislite da zog toga nismo otisli na ep, e tako nije jer mi smo najvazniju tekmu izgubili protiv makedonije!!! a vi slavite sto ste dva puta igrali x protiv nas hahahaha i nemoj da se brines i mi jedva cekamo nas sljedeci susret a bog da sto prije!!! hvalis vasu igru sinoc protiv bugarske pa ti nisi normalan, katastrofalna igra protiv jadnih bugara!!

travis bickle

pre 13 godina

Kompleksi su gadna stvar...ne daju ti da činjenice sagledaš realno i čestitaš boljima od sebe. Ispadaš smiješan zbog njih, a da to ni ne znaš. Da, istina je puno puta bolna, na duge staze je bolje suočiti se s njom nego živjeti u zabludama.

ppetpet

pre 13 godina

pa ljudi ne mogu vjerovati da neki jos pitaju zasto je Hrvatska tako visoko na ljestvici. pa hrvati rijetko gube utakmice za razliku od srbije...npr. hrvatska je ovu godinu zavrsila bez ijednog poraza, u ovih 20 godina kvalifikacijskih ciklusa hrvatska je samo 8 puta izgubila alo 8 puta sta se ni vece reprezentacije ne mogu pohvaliti i to kod kuce samo jedan jedini poraz..a srbija da ne pricamo. Hrvati imaju konstantu dobrih igara i rezultata, skoro su na svim prvenstvima i imaju kult reprezentacije. to je cinjenica zato su stalno medu top 10 reprezentacija.

ANTE

pre 13 godina

MISLIM DA SRBIJA ZASLUZUJE DA BUDE 9. JER SRBIJA JE BILA NA SVJETSKOM PRVENSTVU 2010....A SLJEDECE JE AKO BOG DA 2034 GOD.....A HRVATI NIKAD NISU BILI TRECI NA SVJETU I IGRALI DVA CETVRT FINALA NA EURU...I POBJEĐIVALI REPKE POPUT ITALIJE ENGLESKE NJEMAČKE SPANJOLSKE
ARGENTINE NIZOZEMSKE ....TO JE SAMO JEDAN IZMISLJOTINA FIFE..UEFE..ITD...ZATO SRBIJA ZASLUZUJE 9 MJESTO....!!!!

Bivsi AS

pre 13 godina

Citam ove komentare pa prosto ne verujem svojim ocima!!ajde sto nas prozivaju Hrvati i Dukljani nego i mi sami sebe nipodastavamo!!pa ljudi,da li ste normalni bre,posle nekoliko losih utakmica zaboravljeno je sve dobro iz prethodnih kvalifikacija??ali neka...danas protiv Bugara(koji su uzgred budi receno za Azerbejdzan izmislili fudbal)smo pokazali da jos disemo a do kraja kvalifikacija cemo pokazati da srpski inat ponekad moze da proizvede i nesto dobro!Spreman sam glavu da dam da cemo pobediti i Italijane u Beogradu i Slovence u Ljubljani!!a Hrvati...cekamo vas samo,ponovo ce taj Stankovic koji za vas ne zna fudbal a za Italijane je kralj i svrstan je u nekoj anketi u najbolji tim Kalca u zadnjih 30 godina da vam da gol kao onda na Maximiru kad je Franjo bio bled kao krpa kad je Deki proslavljajuci gol pripucao iz kalasa!!!tad ste bili na vrhuncu sa sve Sukerom,zvanicno treci na svetu a mi smo vas sa igracem manje ponizili!!Da se ne zaboravI!!!

zg slavac

pre 13 godina

Na osnovu cega je Hrvatsa na 9. poziciji? Na osnovu cega su ispred Italije i Francuske???Nisu se ni plasirali na svetsko prvenstvo, a takodje ne znam koji su to veliki podvig naprarvili u poslednjih 10 godina...
(pierre, 17. novembar 2010 13:41)
Evo pošto ne znaš ja ću ti pomoći: Hrvatska je 2002. igrala na sp, 2004. na ep, 2006. na sp(iako jedan dole pametni, tvrdi da nismo) 2008 ep na kojem smo u skupini osvojili max 9 bodova i igrali četvrt-finale...Valjda znaš da se za fifa listu gledaju zadnje 4 godine?

Tipolir

pre 13 godina

Nerealne želje!
Nerealna samohvala!
Igrači bez kontrole-loši igrači!
Razvikani a neprovjereni igrači!
Loša kondicija igrača!
Nedisciplirani igrači!
Igre bez plana!
Slab trener, loš pedagog!
Sve u svemu loš, vrlo loš materijal, pa su
i rezultati više nego loši.

jes

pre 13 godina

crnogorci 3 puta pobjedili pa se napalil ?!
a srbi 3 puta nisu pobjedili pa se napalili kako je cg smjesna, lista je prevara, crnogorke su brkate, hrvati nesto muljaju, fifa, vatikan,milo,nato,amerika...

kako vam ne dosadi da vrijedjate okolo. ne kaze se dzabe gledaj u se....

dule_lfc

pre 13 godina

ajde montenigersi i vi i vase brkate devojke....ova lista je jedna od vecih prevara u fudbalu....pa 4/5 vase reprezentacije ni u zvezdi ne bi igralo a ne u nekom dobrom klubu....

acab

pre 13 godina

sta ostavljate takve komentare tipa "zasto je hrvatska deveta na listi" i tako to... pa dajte pogledajte malo stvarnost kako je i budite realni... bilic otkako je dosao u 47 utakmica ostvario je 33 pobjede 10 neodlucenih i 4 poraza i ako veceras hrvatska pobjedi maltu u kvalifikacijskoj utakmici za EP preskocit ce portugal i ovu godinu zavrsit bez ijednog poraza

na sirokom polju

pre 13 godina

Prosto me boli uvo za nasu sadasnju poziciju.Znam da Montenegro nece da ide na evropsko prvenstvo.Pobedili tri utakmice i vec umislili..Sto se tice velike fudbalske sile Hrvatske, jedva cekam,pa makar to bilo na razigravanju kvalifikacija za evropsko prvenstvo.Postovane komsije uzivajte u vasem dostignucu..Sledece godine u ovo vreme,na istom mestu.Ce se prebrojimo, a sad u zdravlje.

budjelar

pre 13 godina

zadnjih 12 meseci...
poraz od litvanije (antic) sudija kriv.
poraz od n. zelanda (antic) uigravamo se.
nereseno protiv poljske (antic) kisa.
poraz od gane (antic) igrali rukomet nismo imali srece.
poraz od australije (antic) zavera, sudije.
poraz od grcke (antic) uigravamo se za novi ciklus.
poraz od estonije (???) nismo se jos uigrali.
nereseno protiv slovenije (???) nismo imali srece.
italija (0:3, pizon) bicemo oni pravi, od sad.

a da sjajna pobeda protiv farana, i urnebesna protiv nemacke, i neko se pita sto smo 25.!?!?! dobro je da smo u prvih 50!

srbija-bugarska (ocekujem nove biserske izjave...

doktor

pre 13 godina

Drago mi je da pripadnici drugih,manjih,nacija dolaze ovde da se pohvale kako su bolji,bar na listi,iako im je medjusobni skor sa Srbijom,pa i u fudbalu slabiji..Ipak im je Srbija reper za njihov uspeh,godimi to...Budite uspesni i u filmskoj,knjizevnoj,pa i drugim vrstama umetnosti kao najbrojniji narod regiona,to bi bilo pravo nadmetanje....A za ove "Srbe" sto nece vise da navijaju za svoju zemlju nego za komsije,poruka-Bilo Vas je i pre 300 god, i pre 50,naravno,pa ,zasto vas ne bi bilo i danas!

Hose

pre 13 godina

Ja ne razumem ovu listu...Hrvati su na Ep dosli do polufinala i sada su trenutno deveti,ali nisu igrali ni na SP 2006 ni 2010 :S
(aaa, 17. novembar 2010 14:44)

Aj se ti najprije educiraj pa onda dođi ovdje baljezgat.
Hrvatska je bila na SP 2006 u Njemačkoj.

Isto tako ta Hrvatska je bila dva puta 5. na EP (1996. i 2008.) i jednom brončana na SP (1998).
Srbija se dva puta kvalificirala na SP i bila uvjerljivo zadnja u svojoj grupi.

Eto zašto je Hrvatska u TOP 10 i zašto je nogometna velesila i zašto je Hrvatska Brazil za Srbiju u nogometu.

Daljnje edukacije na ovu temu naplaćujem.

lijep pozdrav

Realno

pre 13 godina

Rekli su komšije, i bile u pravu, nakon leta sledi skajdajving Srbije na FIFA lestvici i u svetu fudbala.

Okrenimo se basketu i odbojci, nije fubdal za nas, ako nas komšije ne ismeju, onda mi sami sebe ismejemo

Cetinje

pre 13 godina

Crna Gora je upravo pobijedila Azerbedzan sa 2:0 i zvanicno je prestigla Srbiju.

25. Crna Gora
26. Srbija

Samo toliko, eviva Montenegro!

BRONCANI

pre 13 godina

vi zalite za covjekom s kojim niste uspili pobjedit one raspale francutze,s kojim ste bili 30. na svjetskom u ne bas nekoj skupini ,realno.mislim,ne razumijem u biti sta vi mislite da je najbolje za vas?

krunisha

pre 13 godina

Svaka cast majstori....da sam srbin bilo bi me blam i ne bi progovar0 20 godina o fudbalu nista...ma jeli sramota da smo zemlja od pola miliona stanovnika mjesto iza vas ....stidite se i ne pricajte o fudbalu...cutite i pokrite se ushima

CCC

pre 13 godina

#
# Crna Gora je upravo pobijedila Azerbedzan sa 2:0 i zvanicno je prestigla Srbiju.

25. Crna Gora
26. Srbija

Samo toliko, eviva Montenegro!
(Cetinje, 17. novembar 2010 15:01)

Ovi crnogorci postadose pravi evropski narod: barataju eurima, govore tecno talijanski.. sta reci, osim da ponovim EVIVA montenegro

Hr Serbofan

pre 13 godina

Cestitam svojim sugradjanima na velikim ovogodisnjim uspesima u fudbalu, a to su Srbija na 25 mestu i svi poraza naseg predstavnika u ligi sampiona!!:) Posto su oni ove godine prosli izuzetno dobro na svetskom prvenstvu a u ligi sampiona njihovi klubovi nizu same pobede. a i mlada reprezentacija se kvalifikovala na ep..

Vesela plavusa

pre 13 godina

Blago sam se naježila zbog (radi) vaše blage oc(j)ene i blago dršćem.
Ma, da li je moguće da ove lenje, neobrazovane i bezobrazne fudbalere, koji za 90 minuta ne mogu da ubace ni jednom malu loptu medju onolike prečketine, toliko žalite i tako ste blagi i nežni prema njima.
Eh, vi muškići...

doktor

pre 13 godina

Sobzirom da smo izgubili sluzbenim rezultatom od ITA 3:0,nismo puno ni pali...Opasno je sto bi mogli pasti u 3 sesir za kvalifikacije za SP

goran

pre 13 godina

Tooooo Tooole i Petrovicu PIONU, ovaj Pizonu.
Nek ih neko obavesti da je poenta da se napreduje ka prvom mestu a ne ka poslednjem...

nemanja

pre 13 godina

sad će početi komentari tipa "Zašto je Hrvatska ispred nas?" i sl...mada imamo igrače u boljim ligama i u boljim klubovima pogledajte statistiku.mi u ovoj godini imamo više poraza i više primljenih golova nego Hrvati u zadnjih 6 godina...bolje se držimo drugih sportova

Vujo357

pre 13 godina

Ma bitno da je smenjen Radomir Antic,ta stetocina kome je savez,na ovu krizu,davao veliku platu! I sto je najgore od svega,ponekad je iz zezanja govorio o sebi u trecem licu! Sad kad on nije vise tu,ne moramo da brinemo! Sto on da puni marakanu,kad mozemo da igramo pred 2000 ljudi na JNA,sve sa Lomicem,Miricem i Trivunovicem u timu,a nije bitno ni sto se necemo kvalifikovati. Uostalom taj Antic je srusio ugled naseg fudbala na SP jer "smo imali otvoren put do polufinala" (izjava velikog&voljenog sportskog radnika Tomislava-pustio-sam-korenje-u-savezu-Karadzica).Nadam se da ce se tim dalje podmladjivati za SP 2014 i da ce uskoro dobiti sansu i Kodzo,golman Sevo i Antal the Puhalak,sto bi igrali tamo neki nadobudni klinci koji su standardni u inostransvu. Slucajno ako pomislite da nesto,mozda,nije kako treba u nasem fudbalu,setite se da su zato krivi stetocina Antic i huligani. Tole ostani!

Miloš Krasić

pre 13 godina

ova lista realno je stanje našeg fudbala... pola igrača greje klupu samo kako bi njihovo ime nalazilo se na klubu velikog imena jedino nemanja i miloš nešto valjaju. Ja odsad navijam za komšije definitivno, Hrvatska!

CIB CIB CIB pogodi

pre 13 godina

Mislim nije mi namjera provocirati ali Hrvatska je stvarno najkvalitetnija momčad na ovim prostorima i ima najbolju ligu i školu nogometa..čak i najboljeg menadžera sa ovih prostora a i možda šire...Zdravko Mamić
Ima najveći uspjeh kao reprezentacija 98, jednog od najboljih napadača svih vremena Davor Šuker a bome i jedan od najružnijih stadiona na svijetu( Maximir), namještenih utakmica, ima navijače koji su izbrukali puno puta ime Dinama po Europi, nema svoj reprezentativni kamp(pazite 9 reprezentacija svijeta u 21 stoljeću) i mafijaše na čelu saveza i mafijaše koji pretendiraju na čelo saveza...objektivniji nisam mogao biti
Niste ni vi puno bolji niti gori od nas...imate relativno slične navijače poput naših koji vas brukaju di god stignu...imate mafijaše u savezu i namještenih utakmica...imali ste nekada strašne igrače npr. 98, niste baš uspješni poput nas ali osobno smatram da je pitanje vremena kada ćete pokazati koliko vrijedite...ono što je izuzetan uspjeh jest Partizan u ligi Prvaka ako se nevaram 2 puta u zadnjih 15 godina...i naravno Zvezda kao prvak Europe 91...
Dijagnoza: Klupski ste puno ispred nas gledano po tradiciji, reprezentativno ste daleko od nas, infrastrukturno smo tu negdje što se tiče stadiona(tj. ništa se nije promijenilo od Yuge), lige su nam trenutno podjednake po kvaliteti-možda smo mi malo uspješniji tekuće godine, što se tiče prodaje igrača tu smo mi daleko uspješniji od vas za što je zaslužan Mamić...sve u svemu najbolje rješenje bila bi REGIONALNA LIGA, DOBRO PROPISANI ZAKONI ZA NEREDE NAVIJAČA, ISTJERATI FOSILE IZ NOGOMETNIH SAVEZA I DOVESTI MLADE OBRAZOVANE LJUDE, I NARAVNO IZGRADITI OBJEKTE SRAZMJERNE POSJETI NAVIJAČA A POD TIME MISLIM STADIONE OD MAXIMALNO 20 DO 30 TISUĆA MJESTA ZA VELIKU ČETVORKU I SRUŠITI OVE POSTOJEĆE

Tipolir

pre 13 godina

Novi blagi pad Srbije na rang listi?!
______________________

Mjesto na kojem se Srbija nalazi, nije baš osigurano, jer realno, minimalno šest reprezentacije spadaju ispred Srbije /poredane ispod teksta/.
Jasno, mnogi se neče s time složiti, ali kad pogledate koje su to
momčadi, mora se priznati njihov skori brzi uspon.
Da su se srpski navijači pomirili sa takvim stanjem, pokazuje eto i broj komentara /kojih jednostavno nema/, pa je izgleda došlo vrijeme,
da Srbija digne ruke od udbala/nogometa, kojega ionako nikad nije znala igrati!!

Montenegro -26
Denmark -27
Mexico -28
Turkey -29
Sweden -35
Estonia -74

Fica

pre 13 godina

tek cemo pasti na iducoj fifinoj listi kad danas puknemo i od bugara! Ovo je vise smesno sta se sve dogadja kod nas i u nasem fudbalu!

smrk

pre 13 godina

I gdje su sad likovi koji govore da ova lista nema veze sa vezom i da smo bolji od 90% reprezentacija koje su ispred nas.. Nama je trener (Antic) bio pola tima, dok je ova druga polovina (igraci) skoro ostala ista! (A mi polako ali sigurno klizimo na dole)

pierre

pre 13 godina

Na osnovu cega je Hrvatsa na 9. poziciji? Na osnovu cega su ispred Italije i Francuske???Nisu se ni plasirali na svetsko prvenstvo, a takodje ne znam koji su to veliki podvig naprarvili u poslednjih 10 godina...

vladimir

pre 13 godina

koja je glupost ova lista.crna gora jedno mesto iza nas a odigrali dobro 3 utakmice,a pre toga ih nigde nije bilo,a i koje ekipe su ispred nas to necu ni da pricam...

Mix

pre 13 godina

Немој сад неко да каже како смо ми бољи од ових или од оних - нпр. Египат бар има неке трофеје, ми имамо "славне" споредне улоге на којекаквим манифестацијама. Ова листа само каже колико смо дно, и за то није Пижон крив, тај пад је кренуо док је још Антић био на клупи.

pozdrav novom sadu-mom rodnom gradu

pre 13 godina

Realna lista po meni...

5-8. mjesto:
Hrvatska

18-22:
Srbija

20-25:
BIH

30-40:
Slovenija

40-60:
Makedonija i Crna Gora

F.C.R.S.

pre 13 godina

Makar bili 140 nasi IGRACI NE smeju da se predaju!!!Mnogi favoriti gube bodove gde i najmanje ocekuju pa tako i mi protiv Estonije!!!Ali s druge strane ako cemo realno SRBIJA MOZE DO BARAZA I PLASMANA NA EP 2012!!!Samo HRABRO do pobede!!!

pop

pre 13 godina

a gdje su sad oni koji su govorili da ce srbija nakon sp biti u top 10??? nemate napad nemate veznu liniju imate dobra imena u obrani ali estonci razbise ta dobra imena!! moj tip: 1.vas najveci problem je stankovic,iako igra u inter on nema blage veze o nogometu 2.napad vam je katastrofa a i nemate neku alternativu 3.jovanovic i kacar??? o boze odma na klupu ili odma izbacit iz teama 4.golman, mislim da je najgori u europi a mozda i u svijetu 5.kolarov i lukovic su losi ima tu jos i za 6.7.8. ali mi se neda vise .... 25 mjestu za tu repku je jos i dobro!!!!

hrvoje

pre 13 godina

Komšije, dok ste vi svoje snage upregnuli na uspoređivanje s Hrvatskom, zanemarili ste konkurenciju. I, eto, vidi vraga, prišuljali vam se đetići s leđa.
Zato bi bilo dobro da realno sagledate stvari, i usmjerite argumentiranu raspravu na temu "Srbija (25.) vs Crna Gora (26.) - tko je bolji!?
Mi i Slovenci vas promatramo sa sigurne udaljenosti.
Lijepi pozdrav!

na staru slavu

pre 13 godina

Današnjom pobjedom prestižemo Portugal i približavamo se Urugvaju na malu razliku. Pošto Bilić tvrdi da će na EP biti vrhunac ove repke i da je neuspjeh sve ispod finala realno je očekivati povratak među prvih pet u svijetu.

Haski tribunal

pre 13 godina

Kolika je nagrada za davanje informacije o hvatanju Ratka Mladica,tolika treba da bude nagrada da se Hrvatska izbaci iz TOP 10,jer je i to zlocin protiv covecnosti.

Gigolino

pre 13 godina

Od repke nemojmo očekivati ništa narednih godina sve dok Tole i društvo budu na vlasti.
DRAGAN DŽAJIĆ PREDSEDNIK FSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DRAGAN DŽAJIĆ PREDSEDNIK FSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DRAGAN DŽAJIĆ PREDSEDNIK FSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DRAGAN DŽAJIĆ PREDSEDNIK FSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dule_lfc

pre 13 godina

ajde montenigersi i vi i vase brkate devojke....ova lista je jedna od vecih prevara u fudbalu....pa 4/5 vase reprezentacije ni u zvezdi ne bi igralo a ne u nekom dobrom klubu....

hrvoje

pre 13 godina

Komšije, dok ste vi svoje snage upregnuli na uspoređivanje s Hrvatskom, zanemarili ste konkurenciju. I, eto, vidi vraga, prišuljali vam se đetići s leđa.
Zato bi bilo dobro da realno sagledate stvari, i usmjerite argumentiranu raspravu na temu "Srbija (25.) vs Crna Gora (26.) - tko je bolji!?
Mi i Slovenci vas promatramo sa sigurne udaljenosti.
Lijepi pozdrav!

nemanja

pre 13 godina

sad će početi komentari tipa "Zašto je Hrvatska ispred nas?" i sl...mada imamo igrače u boljim ligama i u boljim klubovima pogledajte statistiku.mi u ovoj godini imamo više poraza i više primljenih golova nego Hrvati u zadnjih 6 godina...bolje se držimo drugih sportova

Hose

pre 13 godina

Ja ne razumem ovu listu...Hrvati su na Ep dosli do polufinala i sada su trenutno deveti,ali nisu igrali ni na SP 2006 ni 2010 :S
(aaa, 17. novembar 2010 14:44)

Aj se ti najprije educiraj pa onda dođi ovdje baljezgat.
Hrvatska je bila na SP 2006 u Njemačkoj.

Isto tako ta Hrvatska je bila dva puta 5. na EP (1996. i 2008.) i jednom brončana na SP (1998).
Srbija se dva puta kvalificirala na SP i bila uvjerljivo zadnja u svojoj grupi.

Eto zašto je Hrvatska u TOP 10 i zašto je nogometna velesila i zašto je Hrvatska Brazil za Srbiju u nogometu.

Daljnje edukacije na ovu temu naplaćujem.

lijep pozdrav

CIB CIB CIB pogodi

pre 13 godina

Mislim nije mi namjera provocirati ali Hrvatska je stvarno najkvalitetnija momčad na ovim prostorima i ima najbolju ligu i školu nogometa..čak i najboljeg menadžera sa ovih prostora a i možda šire...Zdravko Mamić
Ima najveći uspjeh kao reprezentacija 98, jednog od najboljih napadača svih vremena Davor Šuker a bome i jedan od najružnijih stadiona na svijetu( Maximir), namještenih utakmica, ima navijače koji su izbrukali puno puta ime Dinama po Europi, nema svoj reprezentativni kamp(pazite 9 reprezentacija svijeta u 21 stoljeću) i mafijaše na čelu saveza i mafijaše koji pretendiraju na čelo saveza...objektivniji nisam mogao biti
Niste ni vi puno bolji niti gori od nas...imate relativno slične navijače poput naših koji vas brukaju di god stignu...imate mafijaše u savezu i namještenih utakmica...imali ste nekada strašne igrače npr. 98, niste baš uspješni poput nas ali osobno smatram da je pitanje vremena kada ćete pokazati koliko vrijedite...ono što je izuzetan uspjeh jest Partizan u ligi Prvaka ako se nevaram 2 puta u zadnjih 15 godina...i naravno Zvezda kao prvak Europe 91...
Dijagnoza: Klupski ste puno ispred nas gledano po tradiciji, reprezentativno ste daleko od nas, infrastrukturno smo tu negdje što se tiče stadiona(tj. ništa se nije promijenilo od Yuge), lige su nam trenutno podjednake po kvaliteti-možda smo mi malo uspješniji tekuće godine, što se tiče prodaje igrača tu smo mi daleko uspješniji od vas za što je zaslužan Mamić...sve u svemu najbolje rješenje bila bi REGIONALNA LIGA, DOBRO PROPISANI ZAKONI ZA NEREDE NAVIJAČA, ISTJERATI FOSILE IZ NOGOMETNIH SAVEZA I DOVESTI MLADE OBRAZOVANE LJUDE, I NARAVNO IZGRADITI OBJEKTE SRAZMJERNE POSJETI NAVIJAČA A POD TIME MISLIM STADIONE OD MAXIMALNO 20 DO 30 TISUĆA MJESTA ZA VELIKU ČETVORKU I SRUŠITI OVE POSTOJEĆE

budjelar

pre 13 godina

zadnjih 12 meseci...
poraz od litvanije (antic) sudija kriv.
poraz od n. zelanda (antic) uigravamo se.
nereseno protiv poljske (antic) kisa.
poraz od gane (antic) igrali rukomet nismo imali srece.
poraz od australije (antic) zavera, sudije.
poraz od grcke (antic) uigravamo se za novi ciklus.
poraz od estonije (???) nismo se jos uigrali.
nereseno protiv slovenije (???) nismo imali srece.
italija (0:3, pizon) bicemo oni pravi, od sad.

a da sjajna pobeda protiv farana, i urnebesna protiv nemacke, i neko se pita sto smo 25.!?!?! dobro je da smo u prvih 50!

srbija-bugarska (ocekujem nove biserske izjave...

jes

pre 13 godina

crnogorci 3 puta pobjedili pa se napalil ?!
a srbi 3 puta nisu pobjedili pa se napalili kako je cg smjesna, lista je prevara, crnogorke su brkate, hrvati nesto muljaju, fifa, vatikan,milo,nato,amerika...

kako vam ne dosadi da vrijedjate okolo. ne kaze se dzabe gledaj u se....

Miloš Krasić

pre 13 godina

ova lista realno je stanje našeg fudbala... pola igrača greje klupu samo kako bi njihovo ime nalazilo se na klubu velikog imena jedino nemanja i miloš nešto valjaju. Ja odsad navijam za komšije definitivno, Hrvatska!

acab

pre 13 godina

sta ostavljate takve komentare tipa "zasto je hrvatska deveta na listi" i tako to... pa dajte pogledajte malo stvarnost kako je i budite realni... bilic otkako je dosao u 47 utakmica ostvario je 33 pobjede 10 neodlucenih i 4 poraza i ako veceras hrvatska pobjedi maltu u kvalifikacijskoj utakmici za EP preskocit ce portugal i ovu godinu zavrsit bez ijednog poraza

na staru slavu

pre 13 godina

Današnjom pobjedom prestižemo Portugal i približavamo se Urugvaju na malu razliku. Pošto Bilić tvrdi da će na EP biti vrhunac ove repke i da je neuspjeh sve ispod finala realno je očekivati povratak među prvih pet u svijetu.

Cetinje

pre 13 godina

Crna Gora je upravo pobijedila Azerbedzan sa 2:0 i zvanicno je prestigla Srbiju.

25. Crna Gora
26. Srbija

Samo toliko, eviva Montenegro!

Realno

pre 13 godina

Rekli su komšije, i bile u pravu, nakon leta sledi skajdajving Srbije na FIFA lestvici i u svetu fudbala.

Okrenimo se basketu i odbojci, nije fubdal za nas, ako nas komšije ne ismeju, onda mi sami sebe ismejemo

pozdrav novom sadu-mom rodnom gradu

pre 13 godina

Realna lista po meni...

5-8. mjesto:
Hrvatska

18-22:
Srbija

20-25:
BIH

30-40:
Slovenija

40-60:
Makedonija i Crna Gora

pop

pre 13 godina

a gdje su sad oni koji su govorili da ce srbija nakon sp biti u top 10??? nemate napad nemate veznu liniju imate dobra imena u obrani ali estonci razbise ta dobra imena!! moj tip: 1.vas najveci problem je stankovic,iako igra u inter on nema blage veze o nogometu 2.napad vam je katastrofa a i nemate neku alternativu 3.jovanovic i kacar??? o boze odma na klupu ili odma izbacit iz teama 4.golman, mislim da je najgori u europi a mozda i u svijetu 5.kolarov i lukovic su losi ima tu jos i za 6.7.8. ali mi se neda vise .... 25 mjestu za tu repku je jos i dobro!!!!

zg slavac

pre 13 godina

Na osnovu cega je Hrvatsa na 9. poziciji? Na osnovu cega su ispred Italije i Francuske???Nisu se ni plasirali na svetsko prvenstvo, a takodje ne znam koji su to veliki podvig naprarvili u poslednjih 10 godina...
(pierre, 17. novembar 2010 13:41)
Evo pošto ne znaš ja ću ti pomoći: Hrvatska je 2002. igrala na sp, 2004. na ep, 2006. na sp(iako jedan dole pametni, tvrdi da nismo) 2008 ep na kojem smo u skupini osvojili max 9 bodova i igrali četvrt-finale...Valjda znaš da se za fifa listu gledaju zadnje 4 godine?

BRONCANI

pre 13 godina

vi zalite za covjekom s kojim niste uspili pobjedit one raspale francutze,s kojim ste bili 30. na svjetskom u ne bas nekoj skupini ,realno.mislim,ne razumijem u biti sta vi mislite da je najbolje za vas?

Tipolir

pre 13 godina

Novi blagi pad Srbije na rang listi?!
______________________

Mjesto na kojem se Srbija nalazi, nije baš osigurano, jer realno, minimalno šest reprezentacije spadaju ispred Srbije /poredane ispod teksta/.
Jasno, mnogi se neče s time složiti, ali kad pogledate koje su to
momčadi, mora se priznati njihov skori brzi uspon.
Da su se srpski navijači pomirili sa takvim stanjem, pokazuje eto i broj komentara /kojih jednostavno nema/, pa je izgleda došlo vrijeme,
da Srbija digne ruke od udbala/nogometa, kojega ionako nikad nije znala igrati!!

Montenegro -26
Denmark -27
Mexico -28
Turkey -29
Sweden -35
Estonia -74

krunisha

pre 13 godina

Svaka cast majstori....da sam srbin bilo bi me blam i ne bi progovar0 20 godina o fudbalu nista...ma jeli sramota da smo zemlja od pola miliona stanovnika mjesto iza vas ....stidite se i ne pricajte o fudbalu...cutite i pokrite se ushima

djedmedjed

pre 13 godina

znam da je tesko gledati komsiju stalno ispred sebe, no treba biti svjestan da Hrvatsku nitko nije gurnuo ispred Italije i Francuske samo tako.
Znaci da ta lista ima odredjenu logiku, a na kraju krajeva po njoj se odredjuju nositelji kvalifikacija.
Srbija se za razliku od Hrvatske u zadnjih deset godina plasirala samo na 2 natjecanja (SP 2006 i 2010), te je gubila od svega i svakoga.
To je i coravom jasno

ppetpet

pre 13 godina

pa ljudi ne mogu vjerovati da neki jos pitaju zasto je Hrvatska tako visoko na ljestvici. pa hrvati rijetko gube utakmice za razliku od srbije...npr. hrvatska je ovu godinu zavrsila bez ijednog poraza, u ovih 20 godina kvalifikacijskih ciklusa hrvatska je samo 8 puta izgubila alo 8 puta sta se ni vece reprezentacije ne mogu pohvaliti i to kod kuce samo jedan jedini poraz..a srbija da ne pricamo. Hrvati imaju konstantu dobrih igara i rezultata, skoro su na svim prvenstvima i imaju kult reprezentacije. to je cinjenica zato su stalno medu top 10 reprezentacija.

ANTE

pre 13 godina

MISLIM DA SRBIJA ZASLUZUJE DA BUDE 9. JER SRBIJA JE BILA NA SVJETSKOM PRVENSTVU 2010....A SLJEDECE JE AKO BOG DA 2034 GOD.....A HRVATI NIKAD NISU BILI TRECI NA SVJETU I IGRALI DVA CETVRT FINALA NA EURU...I POBJEĐIVALI REPKE POPUT ITALIJE ENGLESKE NJEMAČKE SPANJOLSKE
ARGENTINE NIZOZEMSKE ....TO JE SAMO JEDAN IZMISLJOTINA FIFE..UEFE..ITD...ZATO SRBIJA ZASLUZUJE 9 MJESTO....!!!!

CCC

pre 13 godina

#
# Crna Gora je upravo pobijedila Azerbedzan sa 2:0 i zvanicno je prestigla Srbiju.

25. Crna Gora
26. Srbija

Samo toliko, eviva Montenegro!
(Cetinje, 17. novembar 2010 15:01)

Ovi crnogorci postadose pravi evropski narod: barataju eurima, govore tecno talijanski.. sta reci, osim da ponovim EVIVA montenegro

pop

pre 13 godina

(Bivsi AS, 18. novembar 2010 00:59)

u beogradu je bilo 0:0 a niste niti jednu sansu imali zato ste i namjerno struju ugasili itd.. a u zagrebu 2:2 imali ste dvije sanse dva gola ali dva gola naseg golmana ladica, dominirali u beogradu i u zagrebu a nismo pobjedili to se zove peh!! a vi mislite da zog toga nismo otisli na ep, e tako nije jer mi smo najvazniju tekmu izgubili protiv makedonije!!! a vi slavite sto ste dva puta igrali x protiv nas hahahaha i nemoj da se brines i mi jedva cekamo nas sljedeci susret a bog da sto prije!!! hvalis vasu igru sinoc protiv bugarske pa ti nisi normalan, katastrofalna igra protiv jadnih bugara!!

Tipolir

pre 13 godina

Nerealne želje!
Nerealna samohvala!
Igrači bez kontrole-loši igrači!
Razvikani a neprovjereni igrači!
Loša kondicija igrača!
Nedisciplirani igrači!
Igre bez plana!
Slab trener, loš pedagog!
Sve u svemu loš, vrlo loš materijal, pa su
i rezultati više nego loši.

smrk

pre 13 godina

I gdje su sad likovi koji govore da ova lista nema veze sa vezom i da smo bolji od 90% reprezentacija koje su ispred nas.. Nama je trener (Antic) bio pola tima, dok je ova druga polovina (igraci) skoro ostala ista! (A mi polako ali sigurno klizimo na dole)

Mix

pre 13 godina

Немој сад неко да каже како смо ми бољи од ових или од оних - нпр. Египат бар има неке трофеје, ми имамо "славне" споредне улоге на којекаквим манифестацијама. Ова листа само каже колико смо дно, и за то није Пижон крив, тај пад је кренуо док је још Антић био на клупи.

Fica

pre 13 godina

tek cemo pasti na iducoj fifinoj listi kad danas puknemo i od bugara! Ovo je vise smesno sta se sve dogadja kod nas i u nasem fudbalu!

Hr Serbofan

pre 13 godina

Cestitam svojim sugradjanima na velikim ovogodisnjim uspesima u fudbalu, a to su Srbija na 25 mestu i svi poraza naseg predstavnika u ligi sampiona!!:) Posto su oni ove godine prosli izuzetno dobro na svetskom prvenstvu a u ligi sampiona njihovi klubovi nizu same pobede. a i mlada reprezentacija se kvalifikovala na ep..

Vesela plavusa

pre 13 godina

Blago sam se naježila zbog (radi) vaše blage oc(j)ene i blago dršćem.
Ma, da li je moguće da ove lenje, neobrazovane i bezobrazne fudbalere, koji za 90 minuta ne mogu da ubace ni jednom malu loptu medju onolike prečketine, toliko žalite i tako ste blagi i nežni prema njima.
Eh, vi muškići...

maxo

pre 13 godina

Za godinu dana Hrvatska među prvih 5.Crna gora među 20 najboljih,samo zato što ju vodi Hrvatski strućnjak Cico Kranjćar.Mislim da Srbija neće biti ni među 40 jer ako vi ne možete pobijediti jednu estoniju kod kuće ne znam ćemu se možete nadati

travis bickle

pre 13 godina

Kompleksi su gadna stvar...ne daju ti da činjenice sagledaš realno i čestitaš boljima od sebe. Ispadaš smiješan zbog njih, a da to ni ne znaš. Da, istina je puno puta bolna, na duge staze je bolje suočiti se s njom nego živjeti u zabludama.

doktor

pre 13 godina

Sobzirom da smo izgubili sluzbenim rezultatom od ITA 3:0,nismo puno ni pali...Opasno je sto bi mogli pasti u 3 sesir za kvalifikacije za SP

Vujo357

pre 13 godina

Ma bitno da je smenjen Radomir Antic,ta stetocina kome je savez,na ovu krizu,davao veliku platu! I sto je najgore od svega,ponekad je iz zezanja govorio o sebi u trecem licu! Sad kad on nije vise tu,ne moramo da brinemo! Sto on da puni marakanu,kad mozemo da igramo pred 2000 ljudi na JNA,sve sa Lomicem,Miricem i Trivunovicem u timu,a nije bitno ni sto se necemo kvalifikovati. Uostalom taj Antic je srusio ugled naseg fudbala na SP jer "smo imali otvoren put do polufinala" (izjava velikog&voljenog sportskog radnika Tomislava-pustio-sam-korenje-u-savezu-Karadzica).Nadam se da ce se tim dalje podmladjivati za SP 2014 i da ce uskoro dobiti sansu i Kodzo,golman Sevo i Antal the Puhalak,sto bi igrali tamo neki nadobudni klinci koji su standardni u inostransvu. Slucajno ako pomislite da nesto,mozda,nije kako treba u nasem fudbalu,setite se da su zato krivi stetocina Antic i huligani. Tole ostani!

Haski tribunal

pre 13 godina

Kolika je nagrada za davanje informacije o hvatanju Ratka Mladica,tolika treba da bude nagrada da se Hrvatska izbaci iz TOP 10,jer je i to zlocin protiv covecnosti.

F.C.R.S.

pre 13 godina

Makar bili 140 nasi IGRACI NE smeju da se predaju!!!Mnogi favoriti gube bodove gde i najmanje ocekuju pa tako i mi protiv Estonije!!!Ali s druge strane ako cemo realno SRBIJA MOZE DO BARAZA I PLASMANA NA EP 2012!!!Samo HRABRO do pobede!!!

pierre

pre 13 godina

Na osnovu cega je Hrvatsa na 9. poziciji? Na osnovu cega su ispred Italije i Francuske???Nisu se ni plasirali na svetsko prvenstvo, a takodje ne znam koji su to veliki podvig naprarvili u poslednjih 10 godina...

Gigolino

pre 13 godina

Od repke nemojmo očekivati ništa narednih godina sve dok Tole i društvo budu na vlasti.
DRAGAN DŽAJIĆ PREDSEDNIK FSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DRAGAN DŽAJIĆ PREDSEDNIK FSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DRAGAN DŽAJIĆ PREDSEDNIK FSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DRAGAN DŽAJIĆ PREDSEDNIK FSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vladimir

pre 13 godina

koja je glupost ova lista.crna gora jedno mesto iza nas a odigrali dobro 3 utakmice,a pre toga ih nigde nije bilo,a i koje ekipe su ispred nas to necu ni da pricam...

goran

pre 13 godina

Tooooo Tooole i Petrovicu PIONU, ovaj Pizonu.
Nek ih neko obavesti da je poenta da se napreduje ka prvom mestu a ne ka poslednjem...

doktor

pre 13 godina

Drago mi je da pripadnici drugih,manjih,nacija dolaze ovde da se pohvale kako su bolji,bar na listi,iako im je medjusobni skor sa Srbijom,pa i u fudbalu slabiji..Ipak im je Srbija reper za njihov uspeh,godimi to...Budite uspesni i u filmskoj,knjizevnoj,pa i drugim vrstama umetnosti kao najbrojniji narod regiona,to bi bilo pravo nadmetanje....A za ove "Srbe" sto nece vise da navijaju za svoju zemlju nego za komsije,poruka-Bilo Vas je i pre 300 god, i pre 50,naravno,pa ,zasto vas ne bi bilo i danas!

na sirokom polju

pre 13 godina

Prosto me boli uvo za nasu sadasnju poziciju.Znam da Montenegro nece da ide na evropsko prvenstvo.Pobedili tri utakmice i vec umislili..Sto se tice velike fudbalske sile Hrvatske, jedva cekam,pa makar to bilo na razigravanju kvalifikacija za evropsko prvenstvo.Postovane komsije uzivajte u vasem dostignucu..Sledece godine u ovo vreme,na istom mestu.Ce se prebrojimo, a sad u zdravlje.

Bivsi AS

pre 13 godina

Citam ove komentare pa prosto ne verujem svojim ocima!!ajde sto nas prozivaju Hrvati i Dukljani nego i mi sami sebe nipodastavamo!!pa ljudi,da li ste normalni bre,posle nekoliko losih utakmica zaboravljeno je sve dobro iz prethodnih kvalifikacija??ali neka...danas protiv Bugara(koji su uzgred budi receno za Azerbejdzan izmislili fudbal)smo pokazali da jos disemo a do kraja kvalifikacija cemo pokazati da srpski inat ponekad moze da proizvede i nesto dobro!Spreman sam glavu da dam da cemo pobediti i Italijane u Beogradu i Slovence u Ljubljani!!a Hrvati...cekamo vas samo,ponovo ce taj Stankovic koji za vas ne zna fudbal a za Italijane je kralj i svrstan je u nekoj anketi u najbolji tim Kalca u zadnjih 30 godina da vam da gol kao onda na Maximiru kad je Franjo bio bled kao krpa kad je Deki proslavljajuci gol pripucao iz kalasa!!!tad ste bili na vrhuncu sa sve Sukerom,zvanicno treci na svetu a mi smo vas sa igracem manje ponizili!!Da se ne zaboravI!!!

DD

pre 13 godina

koja je ovo debilana od teme. svi vi imate veze s nogometzom ko slon sa porculanom. jel možemo jednom pričat o sportu, bez politike i potkurivanja?

pierre

pre 13 godina

Na osnovu cega je Hrvatsa na 9. poziciji? Na osnovu cega su ispred Italije i Francuske???Nisu se ni plasirali na svetsko prvenstvo, a takodje ne znam koji su to veliki podvig naprarvili u poslednjih 10 godina...

na sirokom polju

pre 13 godina

Prosto me boli uvo za nasu sadasnju poziciju.Znam da Montenegro nece da ide na evropsko prvenstvo.Pobedili tri utakmice i vec umislili..Sto se tice velike fudbalske sile Hrvatske, jedva cekam,pa makar to bilo na razigravanju kvalifikacija za evropsko prvenstvo.Postovane komsije uzivajte u vasem dostignucu..Sledece godine u ovo vreme,na istom mestu.Ce se prebrojimo, a sad u zdravlje.

pozdrav novom sadu-mom rodnom gradu

pre 13 godina

Realna lista po meni...

5-8. mjesto:
Hrvatska

18-22:
Srbija

20-25:
BIH

30-40:
Slovenija

40-60:
Makedonija i Crna Gora

dule_lfc

pre 13 godina

ajde montenigersi i vi i vase brkate devojke....ova lista je jedna od vecih prevara u fudbalu....pa 4/5 vase reprezentacije ni u zvezdi ne bi igralo a ne u nekom dobrom klubu....

Haski tribunal

pre 13 godina

Kolika je nagrada za davanje informacije o hvatanju Ratka Mladica,tolika treba da bude nagrada da se Hrvatska izbaci iz TOP 10,jer je i to zlocin protiv covecnosti.

vladimir

pre 13 godina

koja je glupost ova lista.crna gora jedno mesto iza nas a odigrali dobro 3 utakmice,a pre toga ih nigde nije bilo,a i koje ekipe su ispred nas to necu ni da pricam...

hrvoje

pre 13 godina

Komšije, dok ste vi svoje snage upregnuli na uspoređivanje s Hrvatskom, zanemarili ste konkurenciju. I, eto, vidi vraga, prišuljali vam se đetići s leđa.
Zato bi bilo dobro da realno sagledate stvari, i usmjerite argumentiranu raspravu na temu "Srbija (25.) vs Crna Gora (26.) - tko je bolji!?
Mi i Slovenci vas promatramo sa sigurne udaljenosti.
Lijepi pozdrav!

doktor

pre 13 godina

Drago mi je da pripadnici drugih,manjih,nacija dolaze ovde da se pohvale kako su bolji,bar na listi,iako im je medjusobni skor sa Srbijom,pa i u fudbalu slabiji..Ipak im je Srbija reper za njihov uspeh,godimi to...Budite uspesni i u filmskoj,knjizevnoj,pa i drugim vrstama umetnosti kao najbrojniji narod regiona,to bi bilo pravo nadmetanje....A za ove "Srbe" sto nece vise da navijaju za svoju zemlju nego za komsije,poruka-Bilo Vas je i pre 300 god, i pre 50,naravno,pa ,zasto vas ne bi bilo i danas!

Bivsi AS

pre 13 godina

Citam ove komentare pa prosto ne verujem svojim ocima!!ajde sto nas prozivaju Hrvati i Dukljani nego i mi sami sebe nipodastavamo!!pa ljudi,da li ste normalni bre,posle nekoliko losih utakmica zaboravljeno je sve dobro iz prethodnih kvalifikacija??ali neka...danas protiv Bugara(koji su uzgred budi receno za Azerbejdzan izmislili fudbal)smo pokazali da jos disemo a do kraja kvalifikacija cemo pokazati da srpski inat ponekad moze da proizvede i nesto dobro!Spreman sam glavu da dam da cemo pobediti i Italijane u Beogradu i Slovence u Ljubljani!!a Hrvati...cekamo vas samo,ponovo ce taj Stankovic koji za vas ne zna fudbal a za Italijane je kralj i svrstan je u nekoj anketi u najbolji tim Kalca u zadnjih 30 godina da vam da gol kao onda na Maximiru kad je Franjo bio bled kao krpa kad je Deki proslavljajuci gol pripucao iz kalasa!!!tad ste bili na vrhuncu sa sve Sukerom,zvanicno treci na svetu a mi smo vas sa igracem manje ponizili!!Da se ne zaboravI!!!

Cetinje

pre 13 godina

Crna Gora je upravo pobijedila Azerbedzan sa 2:0 i zvanicno je prestigla Srbiju.

25. Crna Gora
26. Srbija

Samo toliko, eviva Montenegro!

CIB CIB CIB pogodi

pre 13 godina

Mislim nije mi namjera provocirati ali Hrvatska je stvarno najkvalitetnija momčad na ovim prostorima i ima najbolju ligu i školu nogometa..čak i najboljeg menadžera sa ovih prostora a i možda šire...Zdravko Mamić
Ima najveći uspjeh kao reprezentacija 98, jednog od najboljih napadača svih vremena Davor Šuker a bome i jedan od najružnijih stadiona na svijetu( Maximir), namještenih utakmica, ima navijače koji su izbrukali puno puta ime Dinama po Europi, nema svoj reprezentativni kamp(pazite 9 reprezentacija svijeta u 21 stoljeću) i mafijaše na čelu saveza i mafijaše koji pretendiraju na čelo saveza...objektivniji nisam mogao biti
Niste ni vi puno bolji niti gori od nas...imate relativno slične navijače poput naših koji vas brukaju di god stignu...imate mafijaše u savezu i namještenih utakmica...imali ste nekada strašne igrače npr. 98, niste baš uspješni poput nas ali osobno smatram da je pitanje vremena kada ćete pokazati koliko vrijedite...ono što je izuzetan uspjeh jest Partizan u ligi Prvaka ako se nevaram 2 puta u zadnjih 15 godina...i naravno Zvezda kao prvak Europe 91...
Dijagnoza: Klupski ste puno ispred nas gledano po tradiciji, reprezentativno ste daleko od nas, infrastrukturno smo tu negdje što se tiče stadiona(tj. ništa se nije promijenilo od Yuge), lige su nam trenutno podjednake po kvaliteti-možda smo mi malo uspješniji tekuće godine, što se tiče prodaje igrača tu smo mi daleko uspješniji od vas za što je zaslužan Mamić...sve u svemu najbolje rješenje bila bi REGIONALNA LIGA, DOBRO PROPISANI ZAKONI ZA NEREDE NAVIJAČA, ISTJERATI FOSILE IZ NOGOMETNIH SAVEZA I DOVESTI MLADE OBRAZOVANE LJUDE, I NARAVNO IZGRADITI OBJEKTE SRAZMJERNE POSJETI NAVIJAČA A POD TIME MISLIM STADIONE OD MAXIMALNO 20 DO 30 TISUĆA MJESTA ZA VELIKU ČETVORKU I SRUŠITI OVE POSTOJEĆE

pop

pre 13 godina

a gdje su sad oni koji su govorili da ce srbija nakon sp biti u top 10??? nemate napad nemate veznu liniju imate dobra imena u obrani ali estonci razbise ta dobra imena!! moj tip: 1.vas najveci problem je stankovic,iako igra u inter on nema blage veze o nogometu 2.napad vam je katastrofa a i nemate neku alternativu 3.jovanovic i kacar??? o boze odma na klupu ili odma izbacit iz teama 4.golman, mislim da je najgori u europi a mozda i u svijetu 5.kolarov i lukovic su losi ima tu jos i za 6.7.8. ali mi se neda vise .... 25 mjestu za tu repku je jos i dobro!!!!

Hose

pre 13 godina

Ja ne razumem ovu listu...Hrvati su na Ep dosli do polufinala i sada su trenutno deveti,ali nisu igrali ni na SP 2006 ni 2010 :S
(aaa, 17. novembar 2010 14:44)

Aj se ti najprije educiraj pa onda dođi ovdje baljezgat.
Hrvatska je bila na SP 2006 u Njemačkoj.

Isto tako ta Hrvatska je bila dva puta 5. na EP (1996. i 2008.) i jednom brončana na SP (1998).
Srbija se dva puta kvalificirala na SP i bila uvjerljivo zadnja u svojoj grupi.

Eto zašto je Hrvatska u TOP 10 i zašto je nogometna velesila i zašto je Hrvatska Brazil za Srbiju u nogometu.

Daljnje edukacije na ovu temu naplaćujem.

lijep pozdrav

F.C.R.S.

pre 13 godina

Makar bili 140 nasi IGRACI NE smeju da se predaju!!!Mnogi favoriti gube bodove gde i najmanje ocekuju pa tako i mi protiv Estonije!!!Ali s druge strane ako cemo realno SRBIJA MOZE DO BARAZA I PLASMANA NA EP 2012!!!Samo HRABRO do pobede!!!

CCC

pre 13 godina

#
# Crna Gora je upravo pobijedila Azerbedzan sa 2:0 i zvanicno je prestigla Srbiju.

25. Crna Gora
26. Srbija

Samo toliko, eviva Montenegro!
(Cetinje, 17. novembar 2010 15:01)

Ovi crnogorci postadose pravi evropski narod: barataju eurima, govore tecno talijanski.. sta reci, osim da ponovim EVIVA montenegro

Gigolino

pre 13 godina

Od repke nemojmo očekivati ništa narednih godina sve dok Tole i društvo budu na vlasti.
DRAGAN DŽAJIĆ PREDSEDNIK FSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DRAGAN DŽAJIĆ PREDSEDNIK FSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DRAGAN DŽAJIĆ PREDSEDNIK FSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DRAGAN DŽAJIĆ PREDSEDNIK FSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Miloš Krasić

pre 13 godina

ova lista realno je stanje našeg fudbala... pola igrača greje klupu samo kako bi njihovo ime nalazilo se na klubu velikog imena jedino nemanja i miloš nešto valjaju. Ja odsad navijam za komšije definitivno, Hrvatska!

Tipolir

pre 13 godina

Novi blagi pad Srbije na rang listi?!
______________________

Mjesto na kojem se Srbija nalazi, nije baš osigurano, jer realno, minimalno šest reprezentacije spadaju ispred Srbije /poredane ispod teksta/.
Jasno, mnogi se neče s time složiti, ali kad pogledate koje su to
momčadi, mora se priznati njihov skori brzi uspon.
Da su se srpski navijači pomirili sa takvim stanjem, pokazuje eto i broj komentara /kojih jednostavno nema/, pa je izgleda došlo vrijeme,
da Srbija digne ruke od udbala/nogometa, kojega ionako nikad nije znala igrati!!

Montenegro -26
Denmark -27
Mexico -28
Turkey -29
Sweden -35
Estonia -74

na staru slavu

pre 13 godina

Današnjom pobjedom prestižemo Portugal i približavamo se Urugvaju na malu razliku. Pošto Bilić tvrdi da će na EP biti vrhunac ove repke i da je neuspjeh sve ispod finala realno je očekivati povratak među prvih pet u svijetu.

zg slavac

pre 13 godina

Na osnovu cega je Hrvatsa na 9. poziciji? Na osnovu cega su ispred Italije i Francuske???Nisu se ni plasirali na svetsko prvenstvo, a takodje ne znam koji su to veliki podvig naprarvili u poslednjih 10 godina...
(pierre, 17. novembar 2010 13:41)
Evo pošto ne znaš ja ću ti pomoći: Hrvatska je 2002. igrala na sp, 2004. na ep, 2006. na sp(iako jedan dole pametni, tvrdi da nismo) 2008 ep na kojem smo u skupini osvojili max 9 bodova i igrali četvrt-finale...Valjda znaš da se za fifa listu gledaju zadnje 4 godine?

Hr Serbofan

pre 13 godina

Cestitam svojim sugradjanima na velikim ovogodisnjim uspesima u fudbalu, a to su Srbija na 25 mestu i svi poraza naseg predstavnika u ligi sampiona!!:) Posto su oni ove godine prosli izuzetno dobro na svetskom prvenstvu a u ligi sampiona njihovi klubovi nizu same pobede. a i mlada reprezentacija se kvalifikovala na ep..

krunisha

pre 13 godina

Svaka cast majstori....da sam srbin bilo bi me blam i ne bi progovar0 20 godina o fudbalu nista...ma jeli sramota da smo zemlja od pola miliona stanovnika mjesto iza vas ....stidite se i ne pricajte o fudbalu...cutite i pokrite se ushima

nemanja

pre 13 godina

sad će početi komentari tipa "Zašto je Hrvatska ispred nas?" i sl...mada imamo igrače u boljim ligama i u boljim klubovima pogledajte statistiku.mi u ovoj godini imamo više poraza i više primljenih golova nego Hrvati u zadnjih 6 godina...bolje se držimo drugih sportova

BRONCANI

pre 13 godina

vi zalite za covjekom s kojim niste uspili pobjedit one raspale francutze,s kojim ste bili 30. na svjetskom u ne bas nekoj skupini ,realno.mislim,ne razumijem u biti sta vi mislite da je najbolje za vas?

jes

pre 13 godina

crnogorci 3 puta pobjedili pa se napalil ?!
a srbi 3 puta nisu pobjedili pa se napalili kako je cg smjesna, lista je prevara, crnogorke su brkate, hrvati nesto muljaju, fifa, vatikan,milo,nato,amerika...

kako vam ne dosadi da vrijedjate okolo. ne kaze se dzabe gledaj u se....

Realno

pre 13 godina

Rekli su komšije, i bile u pravu, nakon leta sledi skajdajving Srbije na FIFA lestvici i u svetu fudbala.

Okrenimo se basketu i odbojci, nije fubdal za nas, ako nas komšije ne ismeju, onda mi sami sebe ismejemo

pop

pre 13 godina

(Bivsi AS, 18. novembar 2010 00:59)

u beogradu je bilo 0:0 a niste niti jednu sansu imali zato ste i namjerno struju ugasili itd.. a u zagrebu 2:2 imali ste dvije sanse dva gola ali dva gola naseg golmana ladica, dominirali u beogradu i u zagrebu a nismo pobjedili to se zove peh!! a vi mislite da zog toga nismo otisli na ep, e tako nije jer mi smo najvazniju tekmu izgubili protiv makedonije!!! a vi slavite sto ste dva puta igrali x protiv nas hahahaha i nemoj da se brines i mi jedva cekamo nas sljedeci susret a bog da sto prije!!! hvalis vasu igru sinoc protiv bugarske pa ti nisi normalan, katastrofalna igra protiv jadnih bugara!!

ANTE

pre 13 godina

MISLIM DA SRBIJA ZASLUZUJE DA BUDE 9. JER SRBIJA JE BILA NA SVJETSKOM PRVENSTVU 2010....A SLJEDECE JE AKO BOG DA 2034 GOD.....A HRVATI NIKAD NISU BILI TRECI NA SVJETU I IGRALI DVA CETVRT FINALA NA EURU...I POBJEĐIVALI REPKE POPUT ITALIJE ENGLESKE NJEMAČKE SPANJOLSKE
ARGENTINE NIZOZEMSKE ....TO JE SAMO JEDAN IZMISLJOTINA FIFE..UEFE..ITD...ZATO SRBIJA ZASLUZUJE 9 MJESTO....!!!!

Mix

pre 13 godina

Немој сад неко да каже како смо ми бољи од ових или од оних - нпр. Египат бар има неке трофеје, ми имамо "славне" споредне улоге на којекаквим манифестацијама. Ова листа само каже колико смо дно, и за то није Пижон крив, тај пад је кренуо док је још Антић био на клупи.

budjelar

pre 13 godina

zadnjih 12 meseci...
poraz od litvanije (antic) sudija kriv.
poraz od n. zelanda (antic) uigravamo se.
nereseno protiv poljske (antic) kisa.
poraz od gane (antic) igrali rukomet nismo imali srece.
poraz od australije (antic) zavera, sudije.
poraz od grcke (antic) uigravamo se za novi ciklus.
poraz od estonije (???) nismo se jos uigrali.
nereseno protiv slovenije (???) nismo imali srece.
italija (0:3, pizon) bicemo oni pravi, od sad.

a da sjajna pobeda protiv farana, i urnebesna protiv nemacke, i neko se pita sto smo 25.!?!?! dobro je da smo u prvih 50!

srbija-bugarska (ocekujem nove biserske izjave...

maxo

pre 13 godina

Za godinu dana Hrvatska među prvih 5.Crna gora među 20 najboljih,samo zato što ju vodi Hrvatski strućnjak Cico Kranjćar.Mislim da Srbija neće biti ni među 40 jer ako vi ne možete pobijediti jednu estoniju kod kuće ne znam ćemu se možete nadati

smrk

pre 13 godina

I gdje su sad likovi koji govore da ova lista nema veze sa vezom i da smo bolji od 90% reprezentacija koje su ispred nas.. Nama je trener (Antic) bio pola tima, dok je ova druga polovina (igraci) skoro ostala ista! (A mi polako ali sigurno klizimo na dole)

acab

pre 13 godina

sta ostavljate takve komentare tipa "zasto je hrvatska deveta na listi" i tako to... pa dajte pogledajte malo stvarnost kako je i budite realni... bilic otkako je dosao u 47 utakmica ostvario je 33 pobjede 10 neodlucenih i 4 poraza i ako veceras hrvatska pobjedi maltu u kvalifikacijskoj utakmici za EP preskocit ce portugal i ovu godinu zavrsit bez ijednog poraza

Tipolir

pre 13 godina

Nerealne želje!
Nerealna samohvala!
Igrači bez kontrole-loši igrači!
Razvikani a neprovjereni igrači!
Loša kondicija igrača!
Nedisciplirani igrači!
Igre bez plana!
Slab trener, loš pedagog!
Sve u svemu loš, vrlo loš materijal, pa su
i rezultati više nego loši.

doktor

pre 13 godina

Sobzirom da smo izgubili sluzbenim rezultatom od ITA 3:0,nismo puno ni pali...Opasno je sto bi mogli pasti u 3 sesir za kvalifikacije za SP

Vesela plavusa

pre 13 godina

Blago sam se naježila zbog (radi) vaše blage oc(j)ene i blago dršćem.
Ma, da li je moguće da ove lenje, neobrazovane i bezobrazne fudbalere, koji za 90 minuta ne mogu da ubace ni jednom malu loptu medju onolike prečketine, toliko žalite i tako ste blagi i nežni prema njima.
Eh, vi muškići...

Fica

pre 13 godina

tek cemo pasti na iducoj fifinoj listi kad danas puknemo i od bugara! Ovo je vise smesno sta se sve dogadja kod nas i u nasem fudbalu!

Vujo357

pre 13 godina

Ma bitno da je smenjen Radomir Antic,ta stetocina kome je savez,na ovu krizu,davao veliku platu! I sto je najgore od svega,ponekad je iz zezanja govorio o sebi u trecem licu! Sad kad on nije vise tu,ne moramo da brinemo! Sto on da puni marakanu,kad mozemo da igramo pred 2000 ljudi na JNA,sve sa Lomicem,Miricem i Trivunovicem u timu,a nije bitno ni sto se necemo kvalifikovati. Uostalom taj Antic je srusio ugled naseg fudbala na SP jer "smo imali otvoren put do polufinala" (izjava velikog&voljenog sportskog radnika Tomislava-pustio-sam-korenje-u-savezu-Karadzica).Nadam se da ce se tim dalje podmladjivati za SP 2014 i da ce uskoro dobiti sansu i Kodzo,golman Sevo i Antal the Puhalak,sto bi igrali tamo neki nadobudni klinci koji su standardni u inostransvu. Slucajno ako pomislite da nesto,mozda,nije kako treba u nasem fudbalu,setite se da su zato krivi stetocina Antic i huligani. Tole ostani!

goran

pre 13 godina

Tooooo Tooole i Petrovicu PIONU, ovaj Pizonu.
Nek ih neko obavesti da je poenta da se napreduje ka prvom mestu a ne ka poslednjem...

ppetpet

pre 13 godina

pa ljudi ne mogu vjerovati da neki jos pitaju zasto je Hrvatska tako visoko na ljestvici. pa hrvati rijetko gube utakmice za razliku od srbije...npr. hrvatska je ovu godinu zavrsila bez ijednog poraza, u ovih 20 godina kvalifikacijskih ciklusa hrvatska je samo 8 puta izgubila alo 8 puta sta se ni vece reprezentacije ne mogu pohvaliti i to kod kuce samo jedan jedini poraz..a srbija da ne pricamo. Hrvati imaju konstantu dobrih igara i rezultata, skoro su na svim prvenstvima i imaju kult reprezentacije. to je cinjenica zato su stalno medu top 10 reprezentacija.

travis bickle

pre 13 godina

Kompleksi su gadna stvar...ne daju ti da činjenice sagledaš realno i čestitaš boljima od sebe. Ispadaš smiješan zbog njih, a da to ni ne znaš. Da, istina je puno puta bolna, na duge staze je bolje suočiti se s njom nego živjeti u zabludama.

DD

pre 13 godina

koja je ovo debilana od teme. svi vi imate veze s nogometzom ko slon sa porculanom. jel možemo jednom pričat o sportu, bez politike i potkurivanja?

djedmedjed

pre 13 godina

znam da je tesko gledati komsiju stalno ispred sebe, no treba biti svjestan da Hrvatsku nitko nije gurnuo ispred Italije i Francuske samo tako.
Znaci da ta lista ima odredjenu logiku, a na kraju krajeva po njoj se odredjuju nositelji kvalifikacija.
Srbija se za razliku od Hrvatske u zadnjih deset godina plasirala samo na 2 natjecanja (SP 2006 i 2010), te je gubila od svega i svakoga.
To je i coravom jasno