Peter Zauber: četrdesetogodišnji bilans

U tekućoj F1 sezoni jubilarne startove proslavili su Ferari (800) i Lotus (500 gran pri trka), a na Hokenhajmu će biti obeležene četiri decenije postojanja Zauber motorsporta i tom prilikom formule Pedra de la Rose i Kamuija Kobajašija biće prigodno ukrašene. U periodu od četrdeset godina, Peter Zauber proslavio se kao konstruktor sportskih prototipova, osnovao je i održao F1 tim, dao prvi kokpit nekolikim zvezdama auto-sporta, u igru uveo jako zanimljive sponzore, vratio Mercedes u elitu i BMW-u obezbedio platformu za fabrički F1 angažman. Već i samo ovo nabrajanje ukazuje na karijeru dostojnu svakog poštovanja.

Pošaljite komentar
 1. Malaja, Malezija......kao da je bitno?!
  (http://en.wikipedia.org/wiki/Petronas, 27. jul 2010 19:39)

  # Link komentara

 2. Postovani g-ne Babicu,
  svojim komentarisanjem trka Formule 1 nekoliko godina unazad ste usrecili sve ljubitelje ovog sporta. Vasi komentari, kritike i zapazanja, informacije pre svega su uvek bili objektivni, nepristrasni i na mestu. Verujem, kada bi se sada sprovela anketa medju fanovima ovog sporta ko je najbolji komentator u Srbiji F1 unazad deset ili vise godina, da bi ste Vi dobili najvise ocene.
  Vasi tekstovi koji se objavljuju na ovom sajtu obiluju informacijama do kojih se ne moze lao doci surfujuci po netu. Takodje je objektivnost i nepristrasnost prilikom pisanja ovih clanaka Vasa velika vrlina. Na drugim sajtovima, pa i stranim tesko se moze videti na jednom mestu tekst kao ovaj, pa recimo tekst o tehnickim aspektima i slicno...
  Ako sam dobro primetio, Vi posecujete ove stranice, te citate komentare Vasih clanaka. Iskoristio bih ovu priliku, nadajuci se da ce ovo doci do Vas, da Vam, ako dozvolite misljenje jednog laika u ovoj tematici, skrenem paznju na komentarisanje protekle trke u Nemackoj.
  Svakako je bilo, barem neukusno to sto su Ferarijevi vozaci i/ili tim danas uradili. Prosli su sa nekakvom kaznom za sada, mada ce se jos videti kakvom tacnom. To nije predmet ovog komentara.
  Ono sto me cudi, a buduci da dolazi od Vas, je da ste istu situaciju u Kini 2008 godine sasvim drugacije iskomentarisali.
  Ovo je deo transkripta tog prenosa:
  "-Evo, evo manevra. Auh kakav napad i Raikonen...
  -Bez borbe... (drugi komentator)
  (U tom Masa prestize Kimija)
  -Interesuje me da li ce uopste biti potrebno da slazu neku pricu za sve ovo. Sve je potpuno jasno, a sve je potpuno logicno. Da niko ne shvati da sada govorim da, recimo, ovo nije trebalo da se desi... Ne. Trebalo je."

  -Kimi je tada, pre te trke i matematicki ispao iz borbe za naslov prvaka. OK ove sezone Masa nije, ali je, istina, daleko od toga. Pogotovo, sto mu je forma nakon nesrece pod znakom pitanja.
  -Tada su akteri bili opet dva Ferarijeva vozaca. Da li razlog za ovakvu razliku u komentarima to sto je sada u pitanju temperamentni Alonso a ne u svemu ravnodusan Kimi? Verujem i dalje da ste nepristrasni novinar.
  Kada sam pogledao snimak trke u Kini te godine naprosto nisam verovao kako ste tada i danas jako slicnu situaciju potpuno razlicito iskomentarisali.
  (Tomy, 26. jul 2010 18:11)

  # Link komentara