Nedelja, 27.06.2010.

22:11

Alonso o manipulacijama stjuarta

Španac Fernando Alonso posle trke za Veliku nagradu Evrope optužio je stjuarte za manipulacije tokom devete trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Izvor: JT

Alonso o manipulacijama stjuarta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

omega

pre 13 godina

auuu,koliko optuzbi na racun jednog i drugog-alonsa i hamiltona.ocigledno je da postoke dva tabora u kojima svako navija svim srcem za svog favorita. Mislim da alonso uopste nije nikakav placljivko, dokazao se valjda u trkama ranijih sezona,a hamilton uvek preteruje u svemu i od njega nikad ne znas sta da ocekujes, da li ce uopste zavrsiti trku.mije stvar samo u tome da vozis i vozis,treba da malo vodis racuna i o ostalim stvarima.treba on jos da uci

Fitti

pre 13 godina

Da, da, da, Hamilton bi zavrsio osmi, a on deveti, a zaboravlja da je on zavrsio deveti posto ga je Kobajasi obisao! I to na kakav nacin! Bolje mu je da cuti i da se pokrije usima!

Jura

pre 13 godina

Hamiltona nisu smeli da kazne ostrije iz prostog razloga sto greska nije njegova vec njihova.
A ova curica sto bez imalo blama preko radio veze trazi da neko bude kaznjen.... neverovatno. Koliko se ja secam, takve u skoli niko nije voleo i bili su predmet podsmeha. F1 godinama opstaje samo zahvaljujuci vozacima kao sto je Hamilton, a kad bi svi bili kao Placko mogli bi odmah da stave katanac.
Kapiras Alex? Cisto sumnjam da si to kadar.

ajde molim te

pre 13 godina

@Alfa Jež
ja ne znam kako je to Alonso dosao do dve titule i ne znam kako je Luis osvojio titulu. Cuo sam da je Alonso u te dve sezone imao vise pobeda nego Hamilton u celoj karijeri, a i to da je Hamilton do titule dosao dvesta metra pre kraja sampionata hrabro i neustrasivo svim srcem boreci se za cetvrto mesto sa neuporedivo jacim Timom Glokom. Ajd' mi objasni...

Njegovo Kubičanstvo Kubičanstveni

pre 13 godina

Odluka stjuarta je amaterska ili dobro promišljena u negativnom smislu. Taj taticin sin Hamilton mi nije baš najdraži. Nikad ništa slabije od Meklarena nije vozio i o njegovim kvalitetima trebamo pričati sa rezervnom. Da se razumemo, ne mislim da je on slab vozač samo bi voleo da ga vidim u npr. Renou pa tu nek se dokaže. Da Meklaren nije bio tako nepravedan i maliciozan prema Alonsu, koji je u to vreme sigurno bio najbolji vozač, on bi bio rame uz rame sa Prostom po broju titula. Ko se seća zna da nije imao podršku tima... Posle je morao u jadni Reno i normalno je da je postao malo frustriran. Uzmite sve ovo u obzir i to njegovo \\\"kukanje\\\" može da vam liči samo na ogorčenost.

R41nm4kER

pre 13 godina

Vidim da svi zaboravljaju najvazniju stvar- Hamilton je to uradio zbog problema sa prednjim krilom.Da se ukopao iza SC-a, ne bi ni bod osvojio na kraju.
Slazem se da je to bio nesportski sa njegove strane, ali rizikovao je i to se isplatilo ovog puta.
A stjuardi nisu mogli da ga drasticnije kazne iz prostog razloga sto je SC izasao na stazu kada nije smeo.
A Alonso neka kuka koliko hoce- da se malo vise koncentrisao na samu trku, a ne na kukanje na Hamiltona, osvojio bi jos neki prekopotreban bod.

brzi gonzales

pre 13 godina

pa sad je uspostavljen presedan. Zna se kazna za preticanje sigurnosnog auta. Sad ce svi da da ga obilaze jer je dobitak veci od gubitka( prolazak kroz box). A ako je tako, onda taj auto gubi smisao. A Hamilton se pravi nevest. dobar i lud dva brata rodjena. Nepravda gde god da okrenes glavu. Videti sudjenje na svetskom prventstvu u fudbalu. Smesno ili zalosno pitanje je sad.

Alkaloid

pre 13 godina

Najbolje je bilo na konferenciji za stampu to kako se Hamilton izgrbavio i pravio lud,kao nista ne zna.Po meni ok,to je F1,nema fer pleja,nikad ni nije bilo.Decko je dobio kaznu i ok,samo je iskoristio priliku i to vrlo sracunato,mislim da je racunao na neku kaznu i jednostavno se isplatilo.Voleli ili ne voleli Hamiltona jedno mu se mora priznati a to je da je beskompromisni vozac kojem uz to mozak jako brzo radi.

alex

pre 13 godina

Sejfti kar je trebao da saceka Fetela i da onda uspori vozace ili ako je vec izasao ispred Hamiltona, onda je ulazak u box morao biti zabranjen dok svi ne budu bili iza sejfti kara. Ne razumem zasto je Sumaher onoliko morao da ceka.

MARIO NS

pre 13 godina

POŠTENO GOVOREĆI VELIKA NEPRAVDA. ONO ŠTO JE HAMILTON URADIO ZASLUŽUJE DISKVALIFIKACIJU, ALI DA JE POŠTOVAO PRAVILA DESILO BI MU SE ISTO ŠTO I ALONSU I MASI. OVDE JE JEDINI KRIVAC FIA JER PRAVILA NISU JASNO DEFINISANA, PA KAKO BI SE U BUDUĆNOSTI IZBEGLE OVAKVE STVARI POTREBNO IH JE ŠTO PRE DEFINISATI. ŠUMAHER ZA OBILAZAK ALONSA DOBIJE 25 SEKUNDI, A HAMILTON ZA MNOGO VEĆI PREKRŠAJ REALNO MANJU KAZNU. SVI MI ISKRENI LJUBITELJI F1 SMO RAZOČARANI JER SU UPROPASTILI TRKU, KOJA JE OBEĆAVALA DA BUDE DOBRA

MadMax

pre 13 godina

Ne znam kako bi ste se vi ponasali da vozite pred svojom publikom, imate odlicno trece mesto, mozete i do drugog, a onda vam rival bezobzirno prekrsi pravilo o neprelazenju, i odjuri, a vi vozikate iza bezbedonosnog vozila jer postujete pravila. Verujem da bi ste i vi plakali i tuzakali, kao sto su to radili fudbaleri,jer nepravda boli.

molim?

pre 13 godina

Ferrarijevu trku je unuštio splet okolnosti, i to je najtačnije reći,
ali je veliki deo nosi greška sudija i kontrole trke uopšte.
Nije se smelo dozvoliti da Safety car izađe posle vodećeg, MORALO se sačekati da
prođe većina bolida pored pit-lanea, i da Vetel prođe još jedan krug i da ga onda
sačeka Safety car. Ili, ako je već izašao i zakasnio, trebao je da se povuče
u stranu i maksimalno uspori, a svi bolidi su trebali dobiti instrukciju
da ga obiđu (kao što je Hamilton uradio). To je bila osnovna greška. A onda
i malo Kobayasi sa svojom ludom strategijom, malo odugovlačenje sudija, malo
neke druge stvari... i eto. Da je Safety izašao samo 5 sekundi ranije, sve
bi bilo u redu. Ili da je izašao 5 sekundi kasnije, onda bi neko drugi prošao
kao dva Ferrarija. Alonso i Masa su jedini pratili Safety car i izgubili vreme
deok su neki prošli Safety (Vetel-regularno, Hamilton-neregularno) a neki usporili
i ušli u bokseve (Button, Kubica i ostalo društvo).
Hamiton je zaista trebalo da dobije crnu zastavu, jer se u situacijama sa safety carom
za takve prekršaje dobija isključenje. Masa je jednom izašao iz boksa u vreme safety
car kad je bilo crveno pa je dobio crnu zastavu. Po meni je ovo obilaženje još opasnije.
A ostalima po 5s, to ne bih ni konetarisao, to je smešno u najmanju ruku. Trebalo je
ili da ih ne kazne (i priznaju pošteno i muški svoju grešku), ili 25s
(što je ekvivalento sa drive-trough). Šta je 5s? Ništa!
Sve su svemu, činjenica je da nikakva kazna ne može da vrati Ferrariju dobre
pozicije koje je imao pre incidenta, a imao je postolje.

Dixie

pre 13 godina

Ako je tako dobar sto ga je obisao Kobayasi? Alonso je zaboravio sezone kada su sve dosudjivali u korist Ferrarija/Schumahera? Ima definitivno kratko pamcenje i definitivno je iskompeksiran!

Timer

pre 13 godina

Nisu mi jasni komentari gledalaca.Samo dvojica-trojica posteno kazu da je Hamilton po obicaju napravio bezobrazluk a ostali pisu nebuloze o placku,kompleksasu i ostale kojestarije koje NIKAKVE veze namaju sa ovim dogadjajem.
Covek se buni za punim pravom i ta cinjenica nikog ne interesuje??Ovo je Alonsa izbacilo iz trke za sampiona,da li biste vi reagovali drugacije?

PodvucenŽutim

pre 13 godina

Safety car mora da se postavi ispred prvog bolida.
Greske su napravili timovi odlascima u pitbox kad to nije trebalo.
Sledi da su krivi i stjuarti i timovi!

Vlada Edmonton

pre 13 godina

Da je nepeavedno jeste, ali zasto se on, kao takav moralista, nije odrekao pobede kada se Pike namerno zakucao u zid. Tada je on profitirao od sejfti kara.

paki

pre 13 godina

ovde se javljaju samo navijaci ferarija i meklarena. Realno alonso je upravu, krsenjem pravila hamilton je profitirao mnogo i trebao je da bude diskvalifikovan a ne da dobije prodji kroz, posle ne znam koliko krugova kada je napravio prednost nad ostalima.

stefan,MKD

pre 13 godina

ne volim Alonsa i odavno sam znao da je veliki placko ali sad je potpuno u pravo...cak je Hamilton kalkulisao sa ulaskom u boksa kako bi imao vremena da nabije prednosti pred Butona...ali veci skandal po meni je zadrzavanje Sumahera u boksa od 33 sekunde...da nije bilo dozvoljeno od Mercedesa ne bi ni ulazili u boks, a ovi pre sto su ulazili je bilo totalni haos...a da-FIA ce dodatno razmatrati te nepravilnoste i izrecice kazne a to sam siguran da ce biti novcane jer celnice FIA samo to i interesuje...

borivoje south central

pre 13 godina

Ja se zaista izvinjavam svima ali zaboravljate kako je doslo do toga da Hamiltonova drive thrukazna zavrsi kako mnogi kazu bez pravog efekta. Vozac ima tri kruga fore da odradi svaju kaznu. Kad su na pit wall-u saznali da je Hamilton dobio kaznu, dobio je naredbu da vozi najbrze sto moze. Dva kruga zaredom vozio je najbrze krugove i to za sekundu brze od konkurenata i zato se vratio na poziciju na kojoj je bio. Naravno u isto vreme Kobajashi je usporavao kolonu bolida iza sebe. Prema tome mada priznajem da je Lewis i previse arogantan danas je ispao frajer koliko god to neko zeleo da prizna ili ne. A Alonso bolje da je preticao one Force Indie ispred sebe umesto sto je cinkario kolege vozace (ponovo). Hvala.

dzoni

pre 13 godina

Fetel je u krugu kad je izasao sejfti kar odradio boks i vratio se opet na prvo mesto,kubica,barikelo i baton su isto napredovali,samo su ferarijevi vozaci nezadovoljni,hamilton je jedini odsluzio svoju kaznu...

Stefan Herceg-Novi

pre 13 godina

Ljudi ovdje pisu svakakve nebuloze,a prava istina je da je zapravo safety car zakazao i napravio neoprostivu gresku.Milion puta sam gledao kako safety car izlazi na stazu ali nijednom kao danas dok na njoj lete bolidi.Safety car po pravilu mora da izadje dok je staza cista,a ne da onako ulazi na stazu dok Hamilton i Alonso lete stazom.To je rekao i najbolje prokomentarisao strucni sukomentator na hrvatskoj televiziji,ja inace na njihovom kanalu pratim f1 jer iako ih ne volim zaista imaju vrhunske prenose f1.Covjek je rekao da je Hamilton nepravedno kaznjen jer ako je pruzena sansa da Fetel prodje dok safety car jos nije izasao na stazu onda je safetz car morao sacekati da prodju i ostali bolidi jer je to pravedno,a ne da ide redosled:Fetel,safety car,svi ostali...

Alfa Jež

pre 13 godina

Nando, MATORI, samo kukaš!!!
Ja navijam za Hamiltona, navijam za njega još i pre F1 karijere, zato što vozi srcem!!!
Kad bi bilo više HAMILTONA, šampionat bi bio još bolji!
Svaka njemu (Alonsu) čast na 2 titule prvaka, ali znamo kako je on došao do titule, a kako Hamilton, neko je skupljao druga mesta (super, ne mislim ništa loše), a neko je obilazio, držao obe noge na gasu i kad je trebalo da se koči...
Ono što je Luis danas uradio je idiotski...hrabro!!! :D
Jeste, napravio je prestup, i smatram da su sudije bile blage, mislim da ni diskvalifikacija ne bi bila preterana, ali je pokazao koliko mu je stalo!!! I to nešto govori!!! Trebalo je da ga kazne više, da daju primer, ali nije Hamilton kriv zbog toga...
A "Alojzi" bi trebalo da se seti šta mu je uradio Kamuji, a pre toga i Adrijan Zutil, kako je taj Ferari izgledao inferiorno pored BMW Sauber Ferrari-ja (nikad gore ime ekipe) pre nego što počne da trabunja o nekakvom "drugom mestu"...

Ne želim da me shvati neko pogrešno, mrzim kad se krše pravila, trebala je da padne oštrija kazna, ali Alonso, realno, mnogo voli da kuka...

Laki

pre 13 godina

A prethodnih godina, kad su se pravila krojila kako SCUDERIA-i odgovara? Bolje bi ti bilo da obratis vise paznje na sopstvenu voznju i ugled tima, da vas napusti epitet >SPOLJA GLADAC, IZNUTRA JADAC

F1

pre 13 godina

Apsolutno se slazem.Svi iskreni i objektivni ljubitelji Formule znaju da ova situacija nije bila pravedna za vozace koji postuju pravila.Nadam se da se ovakave stvari vise nece ponavljati.

Edd

pre 13 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti...odnosno da place i zali se jer je tako Alonso delovao tokom trke. Smesan je on i njegova Scuderia. Osim one trke i pobede u Bahrainu, gde im je Vettel ustupio prvo mesto, nista Ferrari nije pokazao. Bolje cuti Nando i radi na bolidu i suzbijaj kompleks Hamiltona.

Mika

pre 13 godina

Al neko ima komplekse...bolje nek cuti...patetican je previse...
Najbolje da se svi sklone pa da voze Ferrari, Hispania, Lotus, Virgin...zasto sam se toga setio?
Oni pricaju o necemu...

Necca

pre 13 godina

Ne znam koga od dvojce vise ne podnosim, Hamiltona ili Alonsa. Obojca su dvolicni i ljigavi. Ali moram priznati da ima dela istine u tome sto prica. Hamilton je PROSAO pored sejfti kara, dobio `samo` drajv tru, i zavrsio drugi. Mislim da je objekitvno zasluzio diskvalifikaciju. Da je i Alonso to uradio, verovatno bi kazne bile drasticnije, ne zato sto mrze Alonsa, nego zato sto kao eto jedan mozda slucajno, dvojca je vec previse .. sve u svemu nije bilo fer, ali sta sad ... Mogli bi da uvedu pravilo, da se zna, kao i kod onog obilazenja Sumahera, ako prodjes pored Sejfti Kara, crna zastava, pa ti samo izvoli ...

Jura

pre 13 godina

Sve vreme se raspitivao sta je sa Hamiltonom, da li je kaznjen i sl. Za vreme trke je imao vremena da razmislja jo tome, pa on je opsednut Hamiltonom. Uopste se ne ponasa muski vec kao neke detence stalno zapomaze i nesto cinkari.

Racing

pre 13 godina

Neobjasnjivi potezi stjuarta,prosto da ne poverujes.Prvo da izadju usred kolone vodecih i preseku je,sto je prilican hendikep za one koji su iza safety car-a,a potom im je trebalo toliko mnogo vremena da kazne Hamiltona,i to u drugoj polovini trke kad on vec stvori prednost, tako da ta kazna uopste nije imala znacaja.

modena

pre 13 godina

to nisam ni ja nikad video.sudije manipulisu svojim odlukama mnogo,tako da je 50% rezultata vezano za njih,danasnja trka i ponisten gol engleza je bruka za sport

Europe

pre 13 godina

Moram se sloziti da u ovim okolnostima nije sve bilo pravedno prema nekim vozacima i naravno prema Alonsu,iako ne navijam za njega,a najgore je kad posle krsenja pravila na kraju opet ispadnete nekaznjeno kaosto je slucaj sa Hamiltonom.

borivoje south central

pre 13 godina

A mozda bo trebalo da Alonsu dodele pocasnu titulu iz FIA pa da prestane vise da kuka. Vec godinama gde god da vozi samo slusamo kako ga sabotiraju mehanicari u Renou, mrzi ga sef Meklarena, mrze ga stjuarti..... Idi bre Fernando u NASCAR ko Montoja pa uzivaj u regularnosti !! Ili za promenu cuti, vozi i bori se kao svi ostali. Sta Hamilton da kaze kad ga je Weber udario od pozadi i izbacio ga iz bodova ?! Nisam cuo da je ovoliko kukao ! Ili Heiki koji je mogo zbog istog tog Webera da pogine danas? Ne dao Bog da neko slucajno tako udari Alonsa! Verovatno bi ga tuzio nekom medjunarodnom sudu pravde.

F1

pre 13 godina

Apsolutno se slazem.Svi iskreni i objektivni ljubitelji Formule znaju da ova situacija nije bila pravedna za vozace koji postuju pravila.Nadam se da se ovakave stvari vise nece ponavljati.

Racing

pre 13 godina

Neobjasnjivi potezi stjuarta,prosto da ne poverujes.Prvo da izadju usred kolone vodecih i preseku je,sto je prilican hendikep za one koji su iza safety car-a,a potom im je trebalo toliko mnogo vremena da kazne Hamiltona,i to u drugoj polovini trke kad on vec stvori prednost, tako da ta kazna uopste nije imala znacaja.

Jura

pre 13 godina

Sve vreme se raspitivao sta je sa Hamiltonom, da li je kaznjen i sl. Za vreme trke je imao vremena da razmislja jo tome, pa on je opsednut Hamiltonom. Uopste se ne ponasa muski vec kao neke detence stalno zapomaze i nesto cinkari.

modena

pre 13 godina

to nisam ni ja nikad video.sudije manipulisu svojim odlukama mnogo,tako da je 50% rezultata vezano za njih,danasnja trka i ponisten gol engleza je bruka za sport

borivoje south central

pre 13 godina

A mozda bo trebalo da Alonsu dodele pocasnu titulu iz FIA pa da prestane vise da kuka. Vec godinama gde god da vozi samo slusamo kako ga sabotiraju mehanicari u Renou, mrzi ga sef Meklarena, mrze ga stjuarti..... Idi bre Fernando u NASCAR ko Montoja pa uzivaj u regularnosti !! Ili za promenu cuti, vozi i bori se kao svi ostali. Sta Hamilton da kaze kad ga je Weber udario od pozadi i izbacio ga iz bodova ?! Nisam cuo da je ovoliko kukao ! Ili Heiki koji je mogo zbog istog tog Webera da pogine danas? Ne dao Bog da neko slucajno tako udari Alonsa! Verovatno bi ga tuzio nekom medjunarodnom sudu pravde.

Necca

pre 13 godina

Ne znam koga od dvojce vise ne podnosim, Hamiltona ili Alonsa. Obojca su dvolicni i ljigavi. Ali moram priznati da ima dela istine u tome sto prica. Hamilton je PROSAO pored sejfti kara, dobio `samo` drajv tru, i zavrsio drugi. Mislim da je objekitvno zasluzio diskvalifikaciju. Da je i Alonso to uradio, verovatno bi kazne bile drasticnije, ne zato sto mrze Alonsa, nego zato sto kao eto jedan mozda slucajno, dvojca je vec previse .. sve u svemu nije bilo fer, ali sta sad ... Mogli bi da uvedu pravilo, da se zna, kao i kod onog obilazenja Sumahera, ako prodjes pored Sejfti Kara, crna zastava, pa ti samo izvoli ...

Edd

pre 13 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti...odnosno da place i zali se jer je tako Alonso delovao tokom trke. Smesan je on i njegova Scuderia. Osim one trke i pobede u Bahrainu, gde im je Vettel ustupio prvo mesto, nista Ferrari nije pokazao. Bolje cuti Nando i radi na bolidu i suzbijaj kompleks Hamiltona.

Europe

pre 13 godina

Moram se sloziti da u ovim okolnostima nije sve bilo pravedno prema nekim vozacima i naravno prema Alonsu,iako ne navijam za njega,a najgore je kad posle krsenja pravila na kraju opet ispadnete nekaznjeno kaosto je slucaj sa Hamiltonom.

Mika

pre 13 godina

Al neko ima komplekse...bolje nek cuti...patetican je previse...
Najbolje da se svi sklone pa da voze Ferrari, Hispania, Lotus, Virgin...zasto sam se toga setio?
Oni pricaju o necemu...

Stefan Herceg-Novi

pre 13 godina

Ljudi ovdje pisu svakakve nebuloze,a prava istina je da je zapravo safety car zakazao i napravio neoprostivu gresku.Milion puta sam gledao kako safety car izlazi na stazu ali nijednom kao danas dok na njoj lete bolidi.Safety car po pravilu mora da izadje dok je staza cista,a ne da onako ulazi na stazu dok Hamilton i Alonso lete stazom.To je rekao i najbolje prokomentarisao strucni sukomentator na hrvatskoj televiziji,ja inace na njihovom kanalu pratim f1 jer iako ih ne volim zaista imaju vrhunske prenose f1.Covjek je rekao da je Hamilton nepravedno kaznjen jer ako je pruzena sansa da Fetel prodje dok safety car jos nije izasao na stazu onda je safetz car morao sacekati da prodju i ostali bolidi jer je to pravedno,a ne da ide redosled:Fetel,safety car,svi ostali...

MARIO NS

pre 13 godina

POŠTENO GOVOREĆI VELIKA NEPRAVDA. ONO ŠTO JE HAMILTON URADIO ZASLUŽUJE DISKVALIFIKACIJU, ALI DA JE POŠTOVAO PRAVILA DESILO BI MU SE ISTO ŠTO I ALONSU I MASI. OVDE JE JEDINI KRIVAC FIA JER PRAVILA NISU JASNO DEFINISANA, PA KAKO BI SE U BUDUĆNOSTI IZBEGLE OVAKVE STVARI POTREBNO IH JE ŠTO PRE DEFINISATI. ŠUMAHER ZA OBILAZAK ALONSA DOBIJE 25 SEKUNDI, A HAMILTON ZA MNOGO VEĆI PREKRŠAJ REALNO MANJU KAZNU. SVI MI ISKRENI LJUBITELJI F1 SMO RAZOČARANI JER SU UPROPASTILI TRKU, KOJA JE OBEĆAVALA DA BUDE DOBRA

Timer

pre 13 godina

Nisu mi jasni komentari gledalaca.Samo dvojica-trojica posteno kazu da je Hamilton po obicaju napravio bezobrazluk a ostali pisu nebuloze o placku,kompleksasu i ostale kojestarije koje NIKAKVE veze namaju sa ovim dogadjajem.
Covek se buni za punim pravom i ta cinjenica nikog ne interesuje??Ovo je Alonsa izbacilo iz trke za sampiona,da li biste vi reagovali drugacije?

borivoje south central

pre 13 godina

Ja se zaista izvinjavam svima ali zaboravljate kako je doslo do toga da Hamiltonova drive thrukazna zavrsi kako mnogi kazu bez pravog efekta. Vozac ima tri kruga fore da odradi svaju kaznu. Kad su na pit wall-u saznali da je Hamilton dobio kaznu, dobio je naredbu da vozi najbrze sto moze. Dva kruga zaredom vozio je najbrze krugove i to za sekundu brze od konkurenata i zato se vratio na poziciju na kojoj je bio. Naravno u isto vreme Kobajashi je usporavao kolonu bolida iza sebe. Prema tome mada priznajem da je Lewis i previse arogantan danas je ispao frajer koliko god to neko zeleo da prizna ili ne. A Alonso bolje da je preticao one Force Indie ispred sebe umesto sto je cinkario kolege vozace (ponovo). Hvala.

Vlada Edmonton

pre 13 godina

Da je nepeavedno jeste, ali zasto se on, kao takav moralista, nije odrekao pobede kada se Pike namerno zakucao u zid. Tada je on profitirao od sejfti kara.

Dixie

pre 13 godina

Ako je tako dobar sto ga je obisao Kobayasi? Alonso je zaboravio sezone kada su sve dosudjivali u korist Ferrarija/Schumahera? Ima definitivno kratko pamcenje i definitivno je iskompeksiran!

MadMax

pre 13 godina

Ne znam kako bi ste se vi ponasali da vozite pred svojom publikom, imate odlicno trece mesto, mozete i do drugog, a onda vam rival bezobzirno prekrsi pravilo o neprelazenju, i odjuri, a vi vozikate iza bezbedonosnog vozila jer postujete pravila. Verujem da bi ste i vi plakali i tuzakali, kao sto su to radili fudbaleri,jer nepravda boli.

Alkaloid

pre 13 godina

Najbolje je bilo na konferenciji za stampu to kako se Hamilton izgrbavio i pravio lud,kao nista ne zna.Po meni ok,to je F1,nema fer pleja,nikad ni nije bilo.Decko je dobio kaznu i ok,samo je iskoristio priliku i to vrlo sracunato,mislim da je racunao na neku kaznu i jednostavno se isplatilo.Voleli ili ne voleli Hamiltona jedno mu se mora priznati a to je da je beskompromisni vozac kojem uz to mozak jako brzo radi.

molim?

pre 13 godina

Ferrarijevu trku je unuštio splet okolnosti, i to je najtačnije reći,
ali je veliki deo nosi greška sudija i kontrole trke uopšte.
Nije se smelo dozvoliti da Safety car izađe posle vodećeg, MORALO se sačekati da
prođe većina bolida pored pit-lanea, i da Vetel prođe još jedan krug i da ga onda
sačeka Safety car. Ili, ako je već izašao i zakasnio, trebao je da se povuče
u stranu i maksimalno uspori, a svi bolidi su trebali dobiti instrukciju
da ga obiđu (kao što je Hamilton uradio). To je bila osnovna greška. A onda
i malo Kobayasi sa svojom ludom strategijom, malo odugovlačenje sudija, malo
neke druge stvari... i eto. Da je Safety izašao samo 5 sekundi ranije, sve
bi bilo u redu. Ili da je izašao 5 sekundi kasnije, onda bi neko drugi prošao
kao dva Ferrarija. Alonso i Masa su jedini pratili Safety car i izgubili vreme
deok su neki prošli Safety (Vetel-regularno, Hamilton-neregularno) a neki usporili
i ušli u bokseve (Button, Kubica i ostalo društvo).
Hamiton je zaista trebalo da dobije crnu zastavu, jer se u situacijama sa safety carom
za takve prekršaje dobija isključenje. Masa je jednom izašao iz boksa u vreme safety
car kad je bilo crveno pa je dobio crnu zastavu. Po meni je ovo obilaženje još opasnije.
A ostalima po 5s, to ne bih ni konetarisao, to je smešno u najmanju ruku. Trebalo je
ili da ih ne kazne (i priznaju pošteno i muški svoju grešku), ili 25s
(što je ekvivalento sa drive-trough). Šta je 5s? Ništa!
Sve su svemu, činjenica je da nikakva kazna ne može da vrati Ferrariju dobre
pozicije koje je imao pre incidenta, a imao je postolje.

brzi gonzales

pre 13 godina

pa sad je uspostavljen presedan. Zna se kazna za preticanje sigurnosnog auta. Sad ce svi da da ga obilaze jer je dobitak veci od gubitka( prolazak kroz box). A ako je tako, onda taj auto gubi smisao. A Hamilton se pravi nevest. dobar i lud dva brata rodjena. Nepravda gde god da okrenes glavu. Videti sudjenje na svetskom prventstvu u fudbalu. Smesno ili zalosno pitanje je sad.

Jura

pre 13 godina

Hamiltona nisu smeli da kazne ostrije iz prostog razloga sto greska nije njegova vec njihova.
A ova curica sto bez imalo blama preko radio veze trazi da neko bude kaznjen.... neverovatno. Koliko se ja secam, takve u skoli niko nije voleo i bili su predmet podsmeha. F1 godinama opstaje samo zahvaljujuci vozacima kao sto je Hamilton, a kad bi svi bili kao Placko mogli bi odmah da stave katanac.
Kapiras Alex? Cisto sumnjam da si to kadar.

alex

pre 13 godina

Sejfti kar je trebao da saceka Fetela i da onda uspori vozace ili ako je vec izasao ispred Hamiltona, onda je ulazak u box morao biti zabranjen dok svi ne budu bili iza sejfti kara. Ne razumem zasto je Sumaher onoliko morao da ceka.

Alfa Jež

pre 13 godina

Nando, MATORI, samo kukaš!!!
Ja navijam za Hamiltona, navijam za njega još i pre F1 karijere, zato što vozi srcem!!!
Kad bi bilo više HAMILTONA, šampionat bi bio još bolji!
Svaka njemu (Alonsu) čast na 2 titule prvaka, ali znamo kako je on došao do titule, a kako Hamilton, neko je skupljao druga mesta (super, ne mislim ništa loše), a neko je obilazio, držao obe noge na gasu i kad je trebalo da se koči...
Ono što je Luis danas uradio je idiotski...hrabro!!! :D
Jeste, napravio je prestup, i smatram da su sudije bile blage, mislim da ni diskvalifikacija ne bi bila preterana, ali je pokazao koliko mu je stalo!!! I to nešto govori!!! Trebalo je da ga kazne više, da daju primer, ali nije Hamilton kriv zbog toga...
A "Alojzi" bi trebalo da se seti šta mu je uradio Kamuji, a pre toga i Adrijan Zutil, kako je taj Ferari izgledao inferiorno pored BMW Sauber Ferrari-ja (nikad gore ime ekipe) pre nego što počne da trabunja o nekakvom "drugom mestu"...

Ne želim da me shvati neko pogrešno, mrzim kad se krše pravila, trebala je da padne oštrija kazna, ali Alonso, realno, mnogo voli da kuka...

PodvucenŽutim

pre 13 godina

Safety car mora da se postavi ispred prvog bolida.
Greske su napravili timovi odlascima u pitbox kad to nije trebalo.
Sledi da su krivi i stjuarti i timovi!

Fitti

pre 13 godina

Da, da, da, Hamilton bi zavrsio osmi, a on deveti, a zaboravlja da je on zavrsio deveti posto ga je Kobajasi obisao! I to na kakav nacin! Bolje mu je da cuti i da se pokrije usima!

paki

pre 13 godina

ovde se javljaju samo navijaci ferarija i meklarena. Realno alonso je upravu, krsenjem pravila hamilton je profitirao mnogo i trebao je da bude diskvalifikovan a ne da dobije prodji kroz, posle ne znam koliko krugova kada je napravio prednost nad ostalima.

Njegovo Kubičanstvo Kubičanstveni

pre 13 godina

Odluka stjuarta je amaterska ili dobro promišljena u negativnom smislu. Taj taticin sin Hamilton mi nije baš najdraži. Nikad ništa slabije od Meklarena nije vozio i o njegovim kvalitetima trebamo pričati sa rezervnom. Da se razumemo, ne mislim da je on slab vozač samo bi voleo da ga vidim u npr. Renou pa tu nek se dokaže. Da Meklaren nije bio tako nepravedan i maliciozan prema Alonsu, koji je u to vreme sigurno bio najbolji vozač, on bi bio rame uz rame sa Prostom po broju titula. Ko se seća zna da nije imao podršku tima... Posle je morao u jadni Reno i normalno je da je postao malo frustriran. Uzmite sve ovo u obzir i to njegovo \\\"kukanje\\\" može da vam liči samo na ogorčenost.

dzoni

pre 13 godina

Fetel je u krugu kad je izasao sejfti kar odradio boks i vratio se opet na prvo mesto,kubica,barikelo i baton su isto napredovali,samo su ferarijevi vozaci nezadovoljni,hamilton je jedini odsluzio svoju kaznu...

R41nm4kER

pre 13 godina

Vidim da svi zaboravljaju najvazniju stvar- Hamilton je to uradio zbog problema sa prednjim krilom.Da se ukopao iza SC-a, ne bi ni bod osvojio na kraju.
Slazem se da je to bio nesportski sa njegove strane, ali rizikovao je i to se isplatilo ovog puta.
A stjuardi nisu mogli da ga drasticnije kazne iz prostog razloga sto je SC izasao na stazu kada nije smeo.
A Alonso neka kuka koliko hoce- da se malo vise koncentrisao na samu trku, a ne na kukanje na Hamiltona, osvojio bi jos neki prekopotreban bod.

Laki

pre 13 godina

A prethodnih godina, kad su se pravila krojila kako SCUDERIA-i odgovara? Bolje bi ti bilo da obratis vise paznje na sopstvenu voznju i ugled tima, da vas napusti epitet >SPOLJA GLADAC, IZNUTRA JADAC

ajde molim te

pre 13 godina

@Alfa Jež
ja ne znam kako je to Alonso dosao do dve titule i ne znam kako je Luis osvojio titulu. Cuo sam da je Alonso u te dve sezone imao vise pobeda nego Hamilton u celoj karijeri, a i to da je Hamilton do titule dosao dvesta metra pre kraja sampionata hrabro i neustrasivo svim srcem boreci se za cetvrto mesto sa neuporedivo jacim Timom Glokom. Ajd' mi objasni...

stefan,MKD

pre 13 godina

ne volim Alonsa i odavno sam znao da je veliki placko ali sad je potpuno u pravo...cak je Hamilton kalkulisao sa ulaskom u boksa kako bi imao vremena da nabije prednosti pred Butona...ali veci skandal po meni je zadrzavanje Sumahera u boksa od 33 sekunde...da nije bilo dozvoljeno od Mercedesa ne bi ni ulazili u boks, a ovi pre sto su ulazili je bilo totalni haos...a da-FIA ce dodatno razmatrati te nepravilnoste i izrecice kazne a to sam siguran da ce biti novcane jer celnice FIA samo to i interesuje...

omega

pre 13 godina

auuu,koliko optuzbi na racun jednog i drugog-alonsa i hamiltona.ocigledno je da postoke dva tabora u kojima svako navija svim srcem za svog favorita. Mislim da alonso uopste nije nikakav placljivko, dokazao se valjda u trkama ranijih sezona,a hamilton uvek preteruje u svemu i od njega nikad ne znas sta da ocekujes, da li ce uopste zavrsiti trku.mije stvar samo u tome da vozis i vozis,treba da malo vodis racuna i o ostalim stvarima.treba on jos da uci

Jura

pre 13 godina

Sve vreme se raspitivao sta je sa Hamiltonom, da li je kaznjen i sl. Za vreme trke je imao vremena da razmislja jo tome, pa on je opsednut Hamiltonom. Uopste se ne ponasa muski vec kao neke detence stalno zapomaze i nesto cinkari.

borivoje south central

pre 13 godina

A mozda bo trebalo da Alonsu dodele pocasnu titulu iz FIA pa da prestane vise da kuka. Vec godinama gde god da vozi samo slusamo kako ga sabotiraju mehanicari u Renou, mrzi ga sef Meklarena, mrze ga stjuarti..... Idi bre Fernando u NASCAR ko Montoja pa uzivaj u regularnosti !! Ili za promenu cuti, vozi i bori se kao svi ostali. Sta Hamilton da kaze kad ga je Weber udario od pozadi i izbacio ga iz bodova ?! Nisam cuo da je ovoliko kukao ! Ili Heiki koji je mogo zbog istog tog Webera da pogine danas? Ne dao Bog da neko slucajno tako udari Alonsa! Verovatno bi ga tuzio nekom medjunarodnom sudu pravde.

Edd

pre 13 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti...odnosno da place i zali se jer je tako Alonso delovao tokom trke. Smesan je on i njegova Scuderia. Osim one trke i pobede u Bahrainu, gde im je Vettel ustupio prvo mesto, nista Ferrari nije pokazao. Bolje cuti Nando i radi na bolidu i suzbijaj kompleks Hamiltona.

Mika

pre 13 godina

Al neko ima komplekse...bolje nek cuti...patetican je previse...
Najbolje da se svi sklone pa da voze Ferrari, Hispania, Lotus, Virgin...zasto sam se toga setio?
Oni pricaju o necemu...

F1

pre 13 godina

Apsolutno se slazem.Svi iskreni i objektivni ljubitelji Formule znaju da ova situacija nije bila pravedna za vozace koji postuju pravila.Nadam se da se ovakave stvari vise nece ponavljati.

Racing

pre 13 godina

Neobjasnjivi potezi stjuarta,prosto da ne poverujes.Prvo da izadju usred kolone vodecih i preseku je,sto je prilican hendikep za one koji su iza safety car-a,a potom im je trebalo toliko mnogo vremena da kazne Hamiltona,i to u drugoj polovini trke kad on vec stvori prednost, tako da ta kazna uopste nije imala znacaja.

Europe

pre 13 godina

Moram se sloziti da u ovim okolnostima nije sve bilo pravedno prema nekim vozacima i naravno prema Alonsu,iako ne navijam za njega,a najgore je kad posle krsenja pravila na kraju opet ispadnete nekaznjeno kaosto je slucaj sa Hamiltonom.

Dixie

pre 13 godina

Ako je tako dobar sto ga je obisao Kobayasi? Alonso je zaboravio sezone kada su sve dosudjivali u korist Ferrarija/Schumahera? Ima definitivno kratko pamcenje i definitivno je iskompeksiran!

MARIO NS

pre 13 godina

POŠTENO GOVOREĆI VELIKA NEPRAVDA. ONO ŠTO JE HAMILTON URADIO ZASLUŽUJE DISKVALIFIKACIJU, ALI DA JE POŠTOVAO PRAVILA DESILO BI MU SE ISTO ŠTO I ALONSU I MASI. OVDE JE JEDINI KRIVAC FIA JER PRAVILA NISU JASNO DEFINISANA, PA KAKO BI SE U BUDUĆNOSTI IZBEGLE OVAKVE STVARI POTREBNO IH JE ŠTO PRE DEFINISATI. ŠUMAHER ZA OBILAZAK ALONSA DOBIJE 25 SEKUNDI, A HAMILTON ZA MNOGO VEĆI PREKRŠAJ REALNO MANJU KAZNU. SVI MI ISKRENI LJUBITELJI F1 SMO RAZOČARANI JER SU UPROPASTILI TRKU, KOJA JE OBEĆAVALA DA BUDE DOBRA

Timer

pre 13 godina

Nisu mi jasni komentari gledalaca.Samo dvojica-trojica posteno kazu da je Hamilton po obicaju napravio bezobrazluk a ostali pisu nebuloze o placku,kompleksasu i ostale kojestarije koje NIKAKVE veze namaju sa ovim dogadjajem.
Covek se buni za punim pravom i ta cinjenica nikog ne interesuje??Ovo je Alonsa izbacilo iz trke za sampiona,da li biste vi reagovali drugacije?

Necca

pre 13 godina

Ne znam koga od dvojce vise ne podnosim, Hamiltona ili Alonsa. Obojca su dvolicni i ljigavi. Ali moram priznati da ima dela istine u tome sto prica. Hamilton je PROSAO pored sejfti kara, dobio `samo` drajv tru, i zavrsio drugi. Mislim da je objekitvno zasluzio diskvalifikaciju. Da je i Alonso to uradio, verovatno bi kazne bile drasticnije, ne zato sto mrze Alonsa, nego zato sto kao eto jedan mozda slucajno, dvojca je vec previse .. sve u svemu nije bilo fer, ali sta sad ... Mogli bi da uvedu pravilo, da se zna, kao i kod onog obilazenja Sumahera, ako prodjes pored Sejfti Kara, crna zastava, pa ti samo izvoli ...

modena

pre 13 godina

to nisam ni ja nikad video.sudije manipulisu svojim odlukama mnogo,tako da je 50% rezultata vezano za njih,danasnja trka i ponisten gol engleza je bruka za sport

ajde molim te

pre 13 godina

@Alfa Jež
ja ne znam kako je to Alonso dosao do dve titule i ne znam kako je Luis osvojio titulu. Cuo sam da je Alonso u te dve sezone imao vise pobeda nego Hamilton u celoj karijeri, a i to da je Hamilton do titule dosao dvesta metra pre kraja sampionata hrabro i neustrasivo svim srcem boreci se za cetvrto mesto sa neuporedivo jacim Timom Glokom. Ajd' mi objasni...

Alfa Jež

pre 13 godina

Nando, MATORI, samo kukaš!!!
Ja navijam za Hamiltona, navijam za njega još i pre F1 karijere, zato što vozi srcem!!!
Kad bi bilo više HAMILTONA, šampionat bi bio još bolji!
Svaka njemu (Alonsu) čast na 2 titule prvaka, ali znamo kako je on došao do titule, a kako Hamilton, neko je skupljao druga mesta (super, ne mislim ništa loše), a neko je obilazio, držao obe noge na gasu i kad je trebalo da se koči...
Ono što je Luis danas uradio je idiotski...hrabro!!! :D
Jeste, napravio je prestup, i smatram da su sudije bile blage, mislim da ni diskvalifikacija ne bi bila preterana, ali je pokazao koliko mu je stalo!!! I to nešto govori!!! Trebalo je da ga kazne više, da daju primer, ali nije Hamilton kriv zbog toga...
A "Alojzi" bi trebalo da se seti šta mu je uradio Kamuji, a pre toga i Adrijan Zutil, kako je taj Ferari izgledao inferiorno pored BMW Sauber Ferrari-ja (nikad gore ime ekipe) pre nego što počne da trabunja o nekakvom "drugom mestu"...

Ne želim da me shvati neko pogrešno, mrzim kad se krše pravila, trebala je da padne oštrija kazna, ali Alonso, realno, mnogo voli da kuka...

MadMax

pre 13 godina

Ne znam kako bi ste se vi ponasali da vozite pred svojom publikom, imate odlicno trece mesto, mozete i do drugog, a onda vam rival bezobzirno prekrsi pravilo o neprelazenju, i odjuri, a vi vozikate iza bezbedonosnog vozila jer postujete pravila. Verujem da bi ste i vi plakali i tuzakali, kao sto su to radili fudbaleri,jer nepravda boli.

Jura

pre 13 godina

Hamiltona nisu smeli da kazne ostrije iz prostog razloga sto greska nije njegova vec njihova.
A ova curica sto bez imalo blama preko radio veze trazi da neko bude kaznjen.... neverovatno. Koliko se ja secam, takve u skoli niko nije voleo i bili su predmet podsmeha. F1 godinama opstaje samo zahvaljujuci vozacima kao sto je Hamilton, a kad bi svi bili kao Placko mogli bi odmah da stave katanac.
Kapiras Alex? Cisto sumnjam da si to kadar.

omega

pre 13 godina

auuu,koliko optuzbi na racun jednog i drugog-alonsa i hamiltona.ocigledno je da postoke dva tabora u kojima svako navija svim srcem za svog favorita. Mislim da alonso uopste nije nikakav placljivko, dokazao se valjda u trkama ranijih sezona,a hamilton uvek preteruje u svemu i od njega nikad ne znas sta da ocekujes, da li ce uopste zavrsiti trku.mije stvar samo u tome da vozis i vozis,treba da malo vodis racuna i o ostalim stvarima.treba on jos da uci

borivoje south central

pre 13 godina

Ja se zaista izvinjavam svima ali zaboravljate kako je doslo do toga da Hamiltonova drive thrukazna zavrsi kako mnogi kazu bez pravog efekta. Vozac ima tri kruga fore da odradi svaju kaznu. Kad su na pit wall-u saznali da je Hamilton dobio kaznu, dobio je naredbu da vozi najbrze sto moze. Dva kruga zaredom vozio je najbrze krugove i to za sekundu brze od konkurenata i zato se vratio na poziciju na kojoj je bio. Naravno u isto vreme Kobajashi je usporavao kolonu bolida iza sebe. Prema tome mada priznajem da je Lewis i previse arogantan danas je ispao frajer koliko god to neko zeleo da prizna ili ne. A Alonso bolje da je preticao one Force Indie ispred sebe umesto sto je cinkario kolege vozace (ponovo). Hvala.

paki

pre 13 godina

ovde se javljaju samo navijaci ferarija i meklarena. Realno alonso je upravu, krsenjem pravila hamilton je profitirao mnogo i trebao je da bude diskvalifikovan a ne da dobije prodji kroz, posle ne znam koliko krugova kada je napravio prednost nad ostalima.

Njegovo Kubičanstvo Kubičanstveni

pre 13 godina

Odluka stjuarta je amaterska ili dobro promišljena u negativnom smislu. Taj taticin sin Hamilton mi nije baš najdraži. Nikad ništa slabije od Meklarena nije vozio i o njegovim kvalitetima trebamo pričati sa rezervnom. Da se razumemo, ne mislim da je on slab vozač samo bi voleo da ga vidim u npr. Renou pa tu nek se dokaže. Da Meklaren nije bio tako nepravedan i maliciozan prema Alonsu, koji je u to vreme sigurno bio najbolji vozač, on bi bio rame uz rame sa Prostom po broju titula. Ko se seća zna da nije imao podršku tima... Posle je morao u jadni Reno i normalno je da je postao malo frustriran. Uzmite sve ovo u obzir i to njegovo \\\"kukanje\\\" može da vam liči samo na ogorčenost.

Vlada Edmonton

pre 13 godina

Da je nepeavedno jeste, ali zasto se on, kao takav moralista, nije odrekao pobede kada se Pike namerno zakucao u zid. Tada je on profitirao od sejfti kara.

Laki

pre 13 godina

A prethodnih godina, kad su se pravila krojila kako SCUDERIA-i odgovara? Bolje bi ti bilo da obratis vise paznje na sopstvenu voznju i ugled tima, da vas napusti epitet >SPOLJA GLADAC, IZNUTRA JADAC

stefan,MKD

pre 13 godina

ne volim Alonsa i odavno sam znao da je veliki placko ali sad je potpuno u pravo...cak je Hamilton kalkulisao sa ulaskom u boksa kako bi imao vremena da nabije prednosti pred Butona...ali veci skandal po meni je zadrzavanje Sumahera u boksa od 33 sekunde...da nije bilo dozvoljeno od Mercedesa ne bi ni ulazili u boks, a ovi pre sto su ulazili je bilo totalni haos...a da-FIA ce dodatno razmatrati te nepravilnoste i izrecice kazne a to sam siguran da ce biti novcane jer celnice FIA samo to i interesuje...

molim?

pre 13 godina

Ferrarijevu trku je unuštio splet okolnosti, i to je najtačnije reći,
ali je veliki deo nosi greška sudija i kontrole trke uopšte.
Nije se smelo dozvoliti da Safety car izađe posle vodećeg, MORALO se sačekati da
prođe većina bolida pored pit-lanea, i da Vetel prođe još jedan krug i da ga onda
sačeka Safety car. Ili, ako je već izašao i zakasnio, trebao je da se povuče
u stranu i maksimalno uspori, a svi bolidi su trebali dobiti instrukciju
da ga obiđu (kao što je Hamilton uradio). To je bila osnovna greška. A onda
i malo Kobayasi sa svojom ludom strategijom, malo odugovlačenje sudija, malo
neke druge stvari... i eto. Da je Safety izašao samo 5 sekundi ranije, sve
bi bilo u redu. Ili da je izašao 5 sekundi kasnije, onda bi neko drugi prošao
kao dva Ferrarija. Alonso i Masa su jedini pratili Safety car i izgubili vreme
deok su neki prošli Safety (Vetel-regularno, Hamilton-neregularno) a neki usporili
i ušli u bokseve (Button, Kubica i ostalo društvo).
Hamiton je zaista trebalo da dobije crnu zastavu, jer se u situacijama sa safety carom
za takve prekršaje dobija isključenje. Masa je jednom izašao iz boksa u vreme safety
car kad je bilo crveno pa je dobio crnu zastavu. Po meni je ovo obilaženje još opasnije.
A ostalima po 5s, to ne bih ni konetarisao, to je smešno u najmanju ruku. Trebalo je
ili da ih ne kazne (i priznaju pošteno i muški svoju grešku), ili 25s
(što je ekvivalento sa drive-trough). Šta je 5s? Ništa!
Sve su svemu, činjenica je da nikakva kazna ne može da vrati Ferrariju dobre
pozicije koje je imao pre incidenta, a imao je postolje.

Fitti

pre 13 godina

Da, da, da, Hamilton bi zavrsio osmi, a on deveti, a zaboravlja da je on zavrsio deveti posto ga je Kobajasi obisao! I to na kakav nacin! Bolje mu je da cuti i da se pokrije usima!

brzi gonzales

pre 13 godina

pa sad je uspostavljen presedan. Zna se kazna za preticanje sigurnosnog auta. Sad ce svi da da ga obilaze jer je dobitak veci od gubitka( prolazak kroz box). A ako je tako, onda taj auto gubi smisao. A Hamilton se pravi nevest. dobar i lud dva brata rodjena. Nepravda gde god da okrenes glavu. Videti sudjenje na svetskom prventstvu u fudbalu. Smesno ili zalosno pitanje je sad.

R41nm4kER

pre 13 godina

Vidim da svi zaboravljaju najvazniju stvar- Hamilton je to uradio zbog problema sa prednjim krilom.Da se ukopao iza SC-a, ne bi ni bod osvojio na kraju.
Slazem se da je to bio nesportski sa njegove strane, ali rizikovao je i to se isplatilo ovog puta.
A stjuardi nisu mogli da ga drasticnije kazne iz prostog razloga sto je SC izasao na stazu kada nije smeo.
A Alonso neka kuka koliko hoce- da se malo vise koncentrisao na samu trku, a ne na kukanje na Hamiltona, osvojio bi jos neki prekopotreban bod.

Alkaloid

pre 13 godina

Najbolje je bilo na konferenciji za stampu to kako se Hamilton izgrbavio i pravio lud,kao nista ne zna.Po meni ok,to je F1,nema fer pleja,nikad ni nije bilo.Decko je dobio kaznu i ok,samo je iskoristio priliku i to vrlo sracunato,mislim da je racunao na neku kaznu i jednostavno se isplatilo.Voleli ili ne voleli Hamiltona jedno mu se mora priznati a to je da je beskompromisni vozac kojem uz to mozak jako brzo radi.

dzoni

pre 13 godina

Fetel je u krugu kad je izasao sejfti kar odradio boks i vratio se opet na prvo mesto,kubica,barikelo i baton su isto napredovali,samo su ferarijevi vozaci nezadovoljni,hamilton je jedini odsluzio svoju kaznu...

PodvucenŽutim

pre 13 godina

Safety car mora da se postavi ispred prvog bolida.
Greske su napravili timovi odlascima u pitbox kad to nije trebalo.
Sledi da su krivi i stjuarti i timovi!

Stefan Herceg-Novi

pre 13 godina

Ljudi ovdje pisu svakakve nebuloze,a prava istina je da je zapravo safety car zakazao i napravio neoprostivu gresku.Milion puta sam gledao kako safety car izlazi na stazu ali nijednom kao danas dok na njoj lete bolidi.Safety car po pravilu mora da izadje dok je staza cista,a ne da onako ulazi na stazu dok Hamilton i Alonso lete stazom.To je rekao i najbolje prokomentarisao strucni sukomentator na hrvatskoj televiziji,ja inace na njihovom kanalu pratim f1 jer iako ih ne volim zaista imaju vrhunske prenose f1.Covjek je rekao da je Hamilton nepravedno kaznjen jer ako je pruzena sansa da Fetel prodje dok safety car jos nije izasao na stazu onda je safetz car morao sacekati da prodju i ostali bolidi jer je to pravedno,a ne da ide redosled:Fetel,safety car,svi ostali...

alex

pre 13 godina

Sejfti kar je trebao da saceka Fetela i da onda uspori vozace ili ako je vec izasao ispred Hamiltona, onda je ulazak u box morao biti zabranjen dok svi ne budu bili iza sejfti kara. Ne razumem zasto je Sumaher onoliko morao da ceka.