Sreda, 26.05.2010.

09:56

Lisac: "Četiri iz Srbije, zakucano"

Bitka oko termina završnice NLB lige sledeće sezone traje, broj učesnika je konačan, piše dnevni list Sport pozivajući se na Romana Lisca.

Izvor: B92

Lisac: "Èetiri iz Srbije, zakucano" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

nemam pojma

pre 13 godina

Klubovi iz ex-Yu daju kvalitet, tako da je NLB daleko kvalitetnija od domaće lige, gde nema novca, a samim tim i odliv igrača je veliki.Fudbal vam je dovoljan pokazatelj. U ovoj zemlji se prepotentnost smatra za patriotizam, i ta narcisoidnost Srbiji donosi mnogo nevolja. Nije to samo u sportu. Budimo skromniji i krenimo, već jednom napred.

moskva

pre 13 godina

Da ima samo malo ideje, inovacije i hrabrosti u nasem Kosarkaskom savezu. Kakva Cedevita i Lasko pivo, kakvi bakraci...Pa Rusija trazi partnera za formiranje zajednicke lige. Za sada igraju nesto sa Ukrajincima, Letoncima i Litvancima, ali to nije to. Uz ozbiljan menadzment i gomilu sponzora hteli bi da prave nesto kao u hikeju gde su napravili Kontinental ligu, koja je posle nekoliko godina postojanja postala druga u svetu-posle NHL. Ovde cene PFC do neba, dobro stoji i CZV, a oni koji prate kosarku znaju za Hemofarm itekako, ali znaju i za FMP. Uz jos 2 ukrajinska kluba-Azomavs i Kijev, 2 litvanska-Zalgiris i Ljetuvos, 1 letonski-Ventspils, 1 rumunski-Asesoft, i ruske-CSKA, Uniks, Himki i Dinamo, plus jos eventualno bugarski Lukoil i ako uspeju da ukljuce i poljski Prokom i Turow, moze da se napravi liga koja bi po kvalitetu bila jednaka spanskoj. Ali za to treba neko da prati vesti u inostranstvu, odrzava kontakte, lobira, predlaze....A ne da sedi u Beogradu i ceka sta ce da mu predlozi neki Lisac.

Dragan / Stuttgart

pre 13 godina

(NLB=NBA, 26. maj 2010 23:02)
Hvala na komentar. Mada mislim da nise pravo procitao o cemu se radi. Nisam ja nista napisao da li su Hrvatski klubovi jaki ili slabi. Neznam gde si to procitao. Pisao sam da vec godinama imamo najbolju kvotu. I to je fakt. Hrvatski klubovi samo ove godine uz veliku financijsku pomoc su donekle bili jaci. Ali nazalost ipak je sve skupa, i to se u zadnjem kolu i dokazalo, Srbija opet imala najbolju kvotu. I o tome se ovde radi. Netrebamo uopste da diskutujemo oko toga! E sad....nikakve dominacije od strane Hrvatskih klubova nije bilo. Da ti to bude jasno! A pogledaj u zadnjih godina koliko su slabi bili hrvatski klubovi i ipak su od strane NLB dobili ili wild-card ili na drugi nacin 4. mesto. Razumes? Pratim vec 35 godina kosarku i veruj mi jako dobro sam upucen. Nemoj samo da mi lupas o zadnjoj sezoni kako su hrvatski timovi donekle imali uspeha. O tome se ne-radi. Meni se radi o tome da je dogovoreno da liga ima 12 ekipa. Pa se znalo da ce Srbija imati 4 ekipa. A onda....se ojaca nacinalno prvenstvo. Nazalost odjednom opet liga sa 14 ekipa, kratka domaca liga, i tu neki Nimburk koji je uplatio 500.000€!!! E to mi sve mi se nesvidja....

Dragan / Stuttgart

pre 13 godina

(nikola, 27. maj 2010 01:05) ika.
Hvala na komentar. Na zalost nisi u pravu. Srbija i ove godine kroz zadnje kolo imala najbolju kvotu. OK dogovoreno je da Srbija ima cetiri mesta. To stoji. Ali je i dogovoreno da liga ima 12 ekipa. E vidis to je osnovni problem. Sa 12 ekipa bi se moglo komotno igrati nasa liga sa 10 ekipa. Nazalost su to opet promenili i sad se svadja oko tome kad nasa liga pocinje. Meni se jednostavno ne-svidja da imamo samo 4 vrhunske ekipe a sve ostale ekipe u Srbiji sve vise propadaju. A mislim da je moguce stvoriti jaku srpsku ligu sa najmanje 10 ekipa.

nikola

pre 13 godina

(Dragan / Stuttgart, 26. maj 2010 11:57)

Nema tu nikakve zavere i ajde prestanite sa tim! Hrvati imaju bolji koef. ove godine i zato su dobili tog 4. predstavnika, sa druge strane mi smo imali bolji koef. ukupno gledajuci zadnje 2 sezone i zato smo i mi dobili 4 predstavnika.Ali cak i da se nismo izborili za to, nekoliko kola pre kraja NLB-a je odluceno da Srbija u svakom slucaju ima 4 predstavnika sl.sezone,sta god da se desi, tako da su nas bukvalno castili tim jednim mestom, iako smo se mi i na terenu izborili za to,ali je malo falilo da hrvati imaju bolji koef. i za zadnje 2 godine, samo da su ostvarili koju pobedu vise ove sezone.Liga je trebala da bude od 12 timova,tako su se nasi dogovorili sa ovima iz NLB-a na pocetku sezone,ali onda su Covic i kompanija videli da su nam rezultati ove godine ocajni i da u tom slucaju mozemo da ostanemo sa samo 3 predstavnika,pa su trazili da se dogovor ponisti i trazili sto vise srpskih predstavnika u NLB i po ceni da se liga ipak igra sa 14 timova.I tako je i bilo, poklonili su nam jedno mesto,iako smo se na kraju sami izborili za njega,ali i da nismo opet bi imali 4 predstavnika.

Hoop Fan

pre 13 godina

NLB=NBA=HA,HA,HA!
Ovo je hrvatskim klubovima bila idealna prilika da osvoje NLB,zbog finansijskih problema u koje su upali naši klubovi na početku sezone...ali opet džaba!
Ako mislite da ste bolji,e to se zove arogancija,a u tom slučaju šta će vam naši klubovi u ligi.Podržavam istupanje naših klubova,dok se ne dobije zaslužen i ravnopravan status.

NLB=NBA

pre 13 godina

(Dragan / Stuttgart, 26. maj 2010 11:57)

Dragane moj vidi se da si previše pošvabio...Hrvatski klubovi su pokazali koliko su jaki ove sezone i koliku dominaciju imaju nad srpskim klubovima...Partizan koji je imao fantastičnu sezonu u Europi i koji je mora se reći nezasluženo uzeo naslov NLB-a u Zagrebu, nije dobio ni jednu utakmicu u Hrvatskoj ove sezone...čak je od Cibone gubio 2 puta zato molim te ne bulazni i ne podcjenjuj hrvatske klubove...Ciboni dolazi sponzor i ja vjerujem da će se Cibona dići u financijskom pogledu...Cedevita je jako puno uložila u ekipu i dovela Acu Petrovića koji će sigurno napraviti iskorak..a Zadar je imao lošu sezonu i sigurno će napraviti iskorak u sljedećoj...Zagreb isto ima jaku momčad zato molim te ne bulazni da ne razumiješ kako mi imamo 4 kluba...i još nešto...za onog koji kaže da u Hrvatskoj nije bilo pune dvorane...pa samo Zadar ima u prosjeku 5000 ljudi na utakmicama...a da ne govorim kada igraju sa Partizanom i Zvezdom i Cibonom...bude i po 10000 ljudi...a neću ni spominjati da je u Zagrebu srušen rekord NLB lige sa 15600 gledatelja u finalu Cibona Partizan...ja priznajem da je Srbija rasadnik talenata i da ima bolju školu košarke nego Hrvatska ali činjenica je da se hrvatski klubovi malo pomalo dižu i financijski i po kvaliteti...jedino što iz Srbije po meni odskače je Partizan koji je i 4 puta za redom osvojio NLb-e...ali da on nije tako jak sigurno bi Cibona dominirala sve te godine...oprostite i Hemofarm je isto kvalitetan...ali brate ova Zvezda i FMP-e stvarno nisu ni do koljena jednoj Cedeviti i Zagrebu, Olimpiji ili Budućnosti...barem što se tiče zadnje 2 godine...i meni se ovo sa Nymburkom ne sviđa ali što je tu je...i moram reći da ne razumijem tu toliku aroganciju koja dolazi iz Srbije...ispada kao da ste vi izmislili košarku...to što ste bili prvaci sve te godine djelo je ponajviše Partizana...znači jedan klub...zato molim vas budite sretni što imamo takvu ligu i takve klubove...mislim moram priznati da mi se gade ovi koji pljuju po NLB-u...nakon onog finala u Zagrebu ne mogu razumjeti kako netko može reći išta protiv Nlb-a...pozdrav i jedva čekam da počne sljedeća sezona...

Ivan

pre 13 godina

Pitanje dal cemo biti prvi po koeficijentu sledece god i da li cemo imati i ova 4 kluba!!!Nasi klubovi su bili jaki i pre ulaska u NLB za razliku od hrvatskih, slovenackih, bosnjackih klubova koji su imali slabe domace lige!Nismo slepi da ne vidimo da se radi o interesima pojedinaca koji bi da za sitnu zaradu koju dobijaju od NLB lige upropaste srpsku kosarku, jer nemaju morala...

SAINT

pre 13 godina

@ kiza
ajde budi iskren i reci koliko si odgledao kosarkaskih utakmica? nije mi jasno zbog cega dolazis na odeljak sa sportskim vestima umesto da fino podjes tamo gde su politicke vesti,ostavis komentar,urliknes jednom i budes zadovoljan...igokea?! istu tu igokeu recimo timovi tipa lovcen sa cetinja,tamis petrohemija,pivovarna lasko (koji ne igraju NLB)bi ponizili u bilo kojem mecu bilo gde i bilo kada,uostalom isti taj lovcen ih je dobio u pripremnom periodu pred ovu sezonu desetak razlike na nekom turniru...i ja bih voleo da tim iz moje zgrade bude samion evrope,ali ne ide to tako...moj savet- postoje mnogo lepsa mesta od ovog gde mozes da iskazes to nezadovoljstvo,mozes da istetoviras ime milorad na desnom guzu,da zapevas uz gajbu piva,podjes na stadion,poljubis se sa deckom,ali nemoj siriti mrznju,sve ce biti OK,veruj mi.

kiza

pre 13 godina

Ako ne pozovu Igokeu, od lige Bih vise nema nista,to je kraj!Srbija teba da dobije 5-og predstavnika,a kakav Nimburk da ide u nlb bez obzira sto to placaju.Onaj komentar za Lovcen je suvisno komentarisati,to je smesno da oni budu u nlb ligi

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Smesno je Bosni dati dva mesta i sigurno ce opet po pozivi ici Bosna a ne Igokea. Videli smo kako se Bosna proslavila ove sezone. Ajde neka, nama 4 mesta ali smo ubedljivo najkvalitetniji od svih. Napred Srbija!!!

http://www.worldofbasketball.org

Veran Sin Juga

pre 13 godina

klubovi iz Srbije imaće četiri mesta uprkos činjenici da su osvajali poslednjih sedam titula (Partizan četiri, FMP Železnik dve i hemofarm jednu).
7 titula Srbima kako ovo lepo zvuci.jel moze neko da se seti kad je neki ne Srpski klub osvojio ovo takmicenje???

stefan

pre 13 godina

ako bigledali kvalitet lige ( a ne rezultat u NLB ligi) onda je vise nego ocigledno da je srpska liga najbolja i da u njoj ima vise ozbiljnih timova nego u svim ostalim ligama zajedno...medjutim,ovo takmicenje je pocelo da se igra po nekim evropski formulama i koeficijentima koji nemaju ama bas nikakve veze sa zivotom...u hrvatskoj su ozbiljni timovi cibona,zadar,cedevita i zagreb(split je izgleda umro u kosarkaskom smislu) i svi oni treba da igraju regionalnu ligu...medjutim,u srbiji imamo partizan,hemofarm,FMP,crvenu zvezdu,radnicki,metalac pa cak i tamis koji su ozbiljni timovi koji mogu pobediti bilo koju ekipu iz bosne kad god hoce,uz to dvorane u kojima igraju radnicki i metalac su uvek pune,a ne pamtim kad sam video punu halu u hrvatskoj ili sloveniji...buducnost je kvalitetna ekipa,ima tradiciju i infrastrukturu i naravno da mora biti tu,s tim sto bih ja,recimo,ukljucio i lovcen sa cetinja koji je igrao finale balkanske lige,ima mladu i talentovanu ekipu i na cetinju mogu pasti timovi kao bosna,krka,zagreb vrlo lako...slovenija ima dva predstavnika i mislim da je to njihov maksimum,jer im je liga na vrlo slabom nivou,bez publike,olimpija nema konkurenta,ni po cemu nije jaca od crnogorske lige...bosna ima tradiciju i puna zetra je uvek neugodna ali oni zasluzuju samo jedan tim,bilo da je to igokea ili bosna,svejedno...NLB bi,po mom misljenju trebalo da izgleda ovako -- partizan,crvena zvezda,hemofarm,radnicki,FMP,metalac,buducnost,lovcen,bosna,olimpija,krka,cibona,zadar,cedevita,zagreb...ukljucivanjem numburka gubi se smisao,isto kao i ukljucivanjem makabija 2001....iako je pobedio zvezdu u pioniru( citaj sahrani0) taj tim ne moze izdrzati ovaj tempo utakmica i njegov ucinak nece biti veci nego ucinak recimo metalca iz valjeva,time ne pojacavamo ligu nego debljamo novcanik romana lisca.

hoop fan

pre 13 godina

To što drugi određuju koliko klubova iz Srbije će učestvovati,sami smo krivi jer svaki od naših klubova gleda samo sopstvene interese i na taj način naša klupska košarka stagnira....Jer budućnost srpske košarke ne leži samo u ova 4 kluba....Kada se formirala jadranska liga,ipak je kod nas bila najbolja situacija u klupskoj košarci,(rezultati u Evropi,te kasnije dominacija u Jadranskoj)tako da smo najviše i izgubili od svih zemalja čije ekipe trenutno učestvuju u NLB ligi.
Ukratko...da nije naših klubova,ne bi bilo ni ove lige,ali to niko ne vrednuje,ni u regionu ali nažalost ni kod nas.

Zareee

pre 13 godina

Ja sam iz Srbije i navijac sam vatreni Partizana,ali ne volim kada ljudi pisu nesto o cemu nista ne znaju...Za informaciju(brebrebre) Cedevita je dobila svih ovih 5 ekipa koje si ti nabrojao,plus Buducnost i jos FMP i u gostima...Tako da ako o necemu pises,procitaj malo o tome...A za to sto imamo samo 4 ekipe,sami smo krivi,ko prati malo vise desavanja u kosarci razumece...

...

pre 13 godina

@brebrebre

Ta Cedevita je bila bolja i od Zvezde, i FMP-a, i Radničkog.

Ozbiljno ljudi ulažu u klub i mesto im je u NLB ligi.

Raspored 4-4 srpska/hrvatska kluba je najrealniji.

Cira

pre 13 godina

Da smo od pocetka bili u prici oko organizacije lige, sada ne bi bili u ovakvoj poziciji da nam "zakucavaju" broj mesta.

Lako je sad biti pametan, praviti se naivan i zaboraviti ko je krenuo u pricu sa zajednickom ligom od nasih klubova.

To je tako prosta stvar da je izlisno o tome vise i polemisati. Tu smo gde smo.

Dragan / Stuttgart

pre 13 godina

Vec godinama imamo najbolju kvotu! A sta se desava? Uzima se Srbiji jedno mesto...da se cesima (Nimburk).... Smisao je bio da se smanji liga na 12 ekipe i da se domaca liga igra duze...Stvarno nerazumem kakva je to logika a pogotovo da Hrvati vec godinama imaju 4 ekipe...sa Sirokim cak 5 posto Siroki nema veze sa Bosnom. Koliko dugo cemo da igramo ovu ligu i da unistavamo nasu kosarku?

Aleksandar

pre 13 godina

po kvalitetu bi trebalo to malo drugacije da izgleda...
srbija sa 5 klubova (Partizan, Hemofarm, FMP, CZ, Radnicki) i jedna cedevita sigurno ne moze ni jednom od tih 5 da parira!!!
(brebrebre, 26. maj 2010 10:15)

Na zalost to ove godine nismo pokazali..

Cedevita je na tabeli bila ispred Zvezde, Radnickog i FMP-a

Cedevita 13-13
Zvezda 11-15
Radnicki 11-15
FMP 10-16

brebrebre

pre 13 godina

po kvalitetu bi trebalo to malo drugacije da izgleda...
srbija sa 5 klubova (Partizan, Hemofarm, FMP, CZ, Radnicki) i jedna cedevita sigurno ne moze ni jednom od tih 5 da parira!!!

Aleksandar

pre 13 godina

po kvalitetu bi trebalo to malo drugacije da izgleda...
srbija sa 5 klubova (Partizan, Hemofarm, FMP, CZ, Radnicki) i jedna cedevita sigurno ne moze ni jednom od tih 5 da parira!!!
(brebrebre, 26. maj 2010 10:15)

Na zalost to ove godine nismo pokazali..

Cedevita je na tabeli bila ispred Zvezde, Radnickog i FMP-a

Cedevita 13-13
Zvezda 11-15
Radnicki 11-15
FMP 10-16

brebrebre

pre 13 godina

po kvalitetu bi trebalo to malo drugacije da izgleda...
srbija sa 5 klubova (Partizan, Hemofarm, FMP, CZ, Radnicki) i jedna cedevita sigurno ne moze ni jednom od tih 5 da parira!!!

Zareee

pre 13 godina

Ja sam iz Srbije i navijac sam vatreni Partizana,ali ne volim kada ljudi pisu nesto o cemu nista ne znaju...Za informaciju(brebrebre) Cedevita je dobila svih ovih 5 ekipa koje si ti nabrojao,plus Buducnost i jos FMP i u gostima...Tako da ako o necemu pises,procitaj malo o tome...A za to sto imamo samo 4 ekipe,sami smo krivi,ko prati malo vise desavanja u kosarci razumece...

Dragan / Stuttgart

pre 13 godina

Vec godinama imamo najbolju kvotu! A sta se desava? Uzima se Srbiji jedno mesto...da se cesima (Nimburk).... Smisao je bio da se smanji liga na 12 ekipe i da se domaca liga igra duze...Stvarno nerazumem kakva je to logika a pogotovo da Hrvati vec godinama imaju 4 ekipe...sa Sirokim cak 5 posto Siroki nema veze sa Bosnom. Koliko dugo cemo da igramo ovu ligu i da unistavamo nasu kosarku?

Cira

pre 13 godina

Da smo od pocetka bili u prici oko organizacije lige, sada ne bi bili u ovakvoj poziciji da nam "zakucavaju" broj mesta.

Lako je sad biti pametan, praviti se naivan i zaboraviti ko je krenuo u pricu sa zajednickom ligom od nasih klubova.

To je tako prosta stvar da je izlisno o tome vise i polemisati. Tu smo gde smo.

hoop fan

pre 13 godina

To što drugi određuju koliko klubova iz Srbije će učestvovati,sami smo krivi jer svaki od naših klubova gleda samo sopstvene interese i na taj način naša klupska košarka stagnira....Jer budućnost srpske košarke ne leži samo u ova 4 kluba....Kada se formirala jadranska liga,ipak je kod nas bila najbolja situacija u klupskoj košarci,(rezultati u Evropi,te kasnije dominacija u Jadranskoj)tako da smo najviše i izgubili od svih zemalja čije ekipe trenutno učestvuju u NLB ligi.
Ukratko...da nije naših klubova,ne bi bilo ni ove lige,ali to niko ne vrednuje,ni u regionu ali nažalost ni kod nas.

stefan

pre 13 godina

ako bigledali kvalitet lige ( a ne rezultat u NLB ligi) onda je vise nego ocigledno da je srpska liga najbolja i da u njoj ima vise ozbiljnih timova nego u svim ostalim ligama zajedno...medjutim,ovo takmicenje je pocelo da se igra po nekim evropski formulama i koeficijentima koji nemaju ama bas nikakve veze sa zivotom...u hrvatskoj su ozbiljni timovi cibona,zadar,cedevita i zagreb(split je izgleda umro u kosarkaskom smislu) i svi oni treba da igraju regionalnu ligu...medjutim,u srbiji imamo partizan,hemofarm,FMP,crvenu zvezdu,radnicki,metalac pa cak i tamis koji su ozbiljni timovi koji mogu pobediti bilo koju ekipu iz bosne kad god hoce,uz to dvorane u kojima igraju radnicki i metalac su uvek pune,a ne pamtim kad sam video punu halu u hrvatskoj ili sloveniji...buducnost je kvalitetna ekipa,ima tradiciju i infrastrukturu i naravno da mora biti tu,s tim sto bih ja,recimo,ukljucio i lovcen sa cetinja koji je igrao finale balkanske lige,ima mladu i talentovanu ekipu i na cetinju mogu pasti timovi kao bosna,krka,zagreb vrlo lako...slovenija ima dva predstavnika i mislim da je to njihov maksimum,jer im je liga na vrlo slabom nivou,bez publike,olimpija nema konkurenta,ni po cemu nije jaca od crnogorske lige...bosna ima tradiciju i puna zetra je uvek neugodna ali oni zasluzuju samo jedan tim,bilo da je to igokea ili bosna,svejedno...NLB bi,po mom misljenju trebalo da izgleda ovako -- partizan,crvena zvezda,hemofarm,radnicki,FMP,metalac,buducnost,lovcen,bosna,olimpija,krka,cibona,zadar,cedevita,zagreb...ukljucivanjem numburka gubi se smisao,isto kao i ukljucivanjem makabija 2001....iako je pobedio zvezdu u pioniru( citaj sahrani0) taj tim ne moze izdrzati ovaj tempo utakmica i njegov ucinak nece biti veci nego ucinak recimo metalca iz valjeva,time ne pojacavamo ligu nego debljamo novcanik romana lisca.

...

pre 13 godina

@brebrebre

Ta Cedevita je bila bolja i od Zvezde, i FMP-a, i Radničkog.

Ozbiljno ljudi ulažu u klub i mesto im je u NLB ligi.

Raspored 4-4 srpska/hrvatska kluba je najrealniji.

Veran Sin Juga

pre 13 godina

klubovi iz Srbije imaće četiri mesta uprkos činjenici da su osvajali poslednjih sedam titula (Partizan četiri, FMP Železnik dve i hemofarm jednu).
7 titula Srbima kako ovo lepo zvuci.jel moze neko da se seti kad je neki ne Srpski klub osvojio ovo takmicenje???

Ivan

pre 13 godina

Pitanje dal cemo biti prvi po koeficijentu sledece god i da li cemo imati i ova 4 kluba!!!Nasi klubovi su bili jaki i pre ulaska u NLB za razliku od hrvatskih, slovenackih, bosnjackih klubova koji su imali slabe domace lige!Nismo slepi da ne vidimo da se radi o interesima pojedinaca koji bi da za sitnu zaradu koju dobijaju od NLB lige upropaste srpsku kosarku, jer nemaju morala...

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Smesno je Bosni dati dva mesta i sigurno ce opet po pozivi ici Bosna a ne Igokea. Videli smo kako se Bosna proslavila ove sezone. Ajde neka, nama 4 mesta ali smo ubedljivo najkvalitetniji od svih. Napred Srbija!!!

http://www.worldofbasketball.org

kiza

pre 13 godina

Ako ne pozovu Igokeu, od lige Bih vise nema nista,to je kraj!Srbija teba da dobije 5-og predstavnika,a kakav Nimburk da ide u nlb bez obzira sto to placaju.Onaj komentar za Lovcen je suvisno komentarisati,to je smesno da oni budu u nlb ligi

nikola

pre 13 godina

(Dragan / Stuttgart, 26. maj 2010 11:57)

Nema tu nikakve zavere i ajde prestanite sa tim! Hrvati imaju bolji koef. ove godine i zato su dobili tog 4. predstavnika, sa druge strane mi smo imali bolji koef. ukupno gledajuci zadnje 2 sezone i zato smo i mi dobili 4 predstavnika.Ali cak i da se nismo izborili za to, nekoliko kola pre kraja NLB-a je odluceno da Srbija u svakom slucaju ima 4 predstavnika sl.sezone,sta god da se desi, tako da su nas bukvalno castili tim jednim mestom, iako smo se mi i na terenu izborili za to,ali je malo falilo da hrvati imaju bolji koef. i za zadnje 2 godine, samo da su ostvarili koju pobedu vise ove sezone.Liga je trebala da bude od 12 timova,tako su se nasi dogovorili sa ovima iz NLB-a na pocetku sezone,ali onda su Covic i kompanija videli da su nam rezultati ove godine ocajni i da u tom slucaju mozemo da ostanemo sa samo 3 predstavnika,pa su trazili da se dogovor ponisti i trazili sto vise srpskih predstavnika u NLB i po ceni da se liga ipak igra sa 14 timova.I tako je i bilo, poklonili su nam jedno mesto,iako smo se na kraju sami izborili za njega,ali i da nismo opet bi imali 4 predstavnika.

moskva

pre 13 godina

Da ima samo malo ideje, inovacije i hrabrosti u nasem Kosarkaskom savezu. Kakva Cedevita i Lasko pivo, kakvi bakraci...Pa Rusija trazi partnera za formiranje zajednicke lige. Za sada igraju nesto sa Ukrajincima, Letoncima i Litvancima, ali to nije to. Uz ozbiljan menadzment i gomilu sponzora hteli bi da prave nesto kao u hikeju gde su napravili Kontinental ligu, koja je posle nekoliko godina postojanja postala druga u svetu-posle NHL. Ovde cene PFC do neba, dobro stoji i CZV, a oni koji prate kosarku znaju za Hemofarm itekako, ali znaju i za FMP. Uz jos 2 ukrajinska kluba-Azomavs i Kijev, 2 litvanska-Zalgiris i Ljetuvos, 1 letonski-Ventspils, 1 rumunski-Asesoft, i ruske-CSKA, Uniks, Himki i Dinamo, plus jos eventualno bugarski Lukoil i ako uspeju da ukljuce i poljski Prokom i Turow, moze da se napravi liga koja bi po kvalitetu bila jednaka spanskoj. Ali za to treba neko da prati vesti u inostranstvu, odrzava kontakte, lobira, predlaze....A ne da sedi u Beogradu i ceka sta ce da mu predlozi neki Lisac.

NLB=NBA

pre 13 godina

(Dragan / Stuttgart, 26. maj 2010 11:57)

Dragane moj vidi se da si previše pošvabio...Hrvatski klubovi su pokazali koliko su jaki ove sezone i koliku dominaciju imaju nad srpskim klubovima...Partizan koji je imao fantastičnu sezonu u Europi i koji je mora se reći nezasluženo uzeo naslov NLB-a u Zagrebu, nije dobio ni jednu utakmicu u Hrvatskoj ove sezone...čak je od Cibone gubio 2 puta zato molim te ne bulazni i ne podcjenjuj hrvatske klubove...Ciboni dolazi sponzor i ja vjerujem da će se Cibona dići u financijskom pogledu...Cedevita je jako puno uložila u ekipu i dovela Acu Petrovića koji će sigurno napraviti iskorak..a Zadar je imao lošu sezonu i sigurno će napraviti iskorak u sljedećoj...Zagreb isto ima jaku momčad zato molim te ne bulazni da ne razumiješ kako mi imamo 4 kluba...i još nešto...za onog koji kaže da u Hrvatskoj nije bilo pune dvorane...pa samo Zadar ima u prosjeku 5000 ljudi na utakmicama...a da ne govorim kada igraju sa Partizanom i Zvezdom i Cibonom...bude i po 10000 ljudi...a neću ni spominjati da je u Zagrebu srušen rekord NLB lige sa 15600 gledatelja u finalu Cibona Partizan...ja priznajem da je Srbija rasadnik talenata i da ima bolju školu košarke nego Hrvatska ali činjenica je da se hrvatski klubovi malo pomalo dižu i financijski i po kvaliteti...jedino što iz Srbije po meni odskače je Partizan koji je i 4 puta za redom osvojio NLb-e...ali da on nije tako jak sigurno bi Cibona dominirala sve te godine...oprostite i Hemofarm je isto kvalitetan...ali brate ova Zvezda i FMP-e stvarno nisu ni do koljena jednoj Cedeviti i Zagrebu, Olimpiji ili Budućnosti...barem što se tiče zadnje 2 godine...i meni se ovo sa Nymburkom ne sviđa ali što je tu je...i moram reći da ne razumijem tu toliku aroganciju koja dolazi iz Srbije...ispada kao da ste vi izmislili košarku...to što ste bili prvaci sve te godine djelo je ponajviše Partizana...znači jedan klub...zato molim vas budite sretni što imamo takvu ligu i takve klubove...mislim moram priznati da mi se gade ovi koji pljuju po NLB-u...nakon onog finala u Zagrebu ne mogu razumjeti kako netko može reći išta protiv Nlb-a...pozdrav i jedva čekam da počne sljedeća sezona...

SAINT

pre 13 godina

@ kiza
ajde budi iskren i reci koliko si odgledao kosarkaskih utakmica? nije mi jasno zbog cega dolazis na odeljak sa sportskim vestima umesto da fino podjes tamo gde su politicke vesti,ostavis komentar,urliknes jednom i budes zadovoljan...igokea?! istu tu igokeu recimo timovi tipa lovcen sa cetinja,tamis petrohemija,pivovarna lasko (koji ne igraju NLB)bi ponizili u bilo kojem mecu bilo gde i bilo kada,uostalom isti taj lovcen ih je dobio u pripremnom periodu pred ovu sezonu desetak razlike na nekom turniru...i ja bih voleo da tim iz moje zgrade bude samion evrope,ali ne ide to tako...moj savet- postoje mnogo lepsa mesta od ovog gde mozes da iskazes to nezadovoljstvo,mozes da istetoviras ime milorad na desnom guzu,da zapevas uz gajbu piva,podjes na stadion,poljubis se sa deckom,ali nemoj siriti mrznju,sve ce biti OK,veruj mi.

Dragan / Stuttgart

pre 13 godina

(NLB=NBA, 26. maj 2010 23:02)
Hvala na komentar. Mada mislim da nise pravo procitao o cemu se radi. Nisam ja nista napisao da li su Hrvatski klubovi jaki ili slabi. Neznam gde si to procitao. Pisao sam da vec godinama imamo najbolju kvotu. I to je fakt. Hrvatski klubovi samo ove godine uz veliku financijsku pomoc su donekle bili jaci. Ali nazalost ipak je sve skupa, i to se u zadnjem kolu i dokazalo, Srbija opet imala najbolju kvotu. I o tome se ovde radi. Netrebamo uopste da diskutujemo oko toga! E sad....nikakve dominacije od strane Hrvatskih klubova nije bilo. Da ti to bude jasno! A pogledaj u zadnjih godina koliko su slabi bili hrvatski klubovi i ipak su od strane NLB dobili ili wild-card ili na drugi nacin 4. mesto. Razumes? Pratim vec 35 godina kosarku i veruj mi jako dobro sam upucen. Nemoj samo da mi lupas o zadnjoj sezoni kako su hrvatski timovi donekle imali uspeha. O tome se ne-radi. Meni se radi o tome da je dogovoreno da liga ima 12 ekipa. Pa se znalo da ce Srbija imati 4 ekipa. A onda....se ojaca nacinalno prvenstvo. Nazalost odjednom opet liga sa 14 ekipa, kratka domaca liga, i tu neki Nimburk koji je uplatio 500.000€!!! E to mi sve mi se nesvidja....

Hoop Fan

pre 13 godina

NLB=NBA=HA,HA,HA!
Ovo je hrvatskim klubovima bila idealna prilika da osvoje NLB,zbog finansijskih problema u koje su upali naši klubovi na početku sezone...ali opet džaba!
Ako mislite da ste bolji,e to se zove arogancija,a u tom slučaju šta će vam naši klubovi u ligi.Podržavam istupanje naših klubova,dok se ne dobije zaslužen i ravnopravan status.

nemam pojma

pre 13 godina

Klubovi iz ex-Yu daju kvalitet, tako da je NLB daleko kvalitetnija od domaće lige, gde nema novca, a samim tim i odliv igrača je veliki.Fudbal vam je dovoljan pokazatelj. U ovoj zemlji se prepotentnost smatra za patriotizam, i ta narcisoidnost Srbiji donosi mnogo nevolja. Nije to samo u sportu. Budimo skromniji i krenimo, već jednom napred.

Dragan / Stuttgart

pre 13 godina

(nikola, 27. maj 2010 01:05) ika.
Hvala na komentar. Na zalost nisi u pravu. Srbija i ove godine kroz zadnje kolo imala najbolju kvotu. OK dogovoreno je da Srbija ima cetiri mesta. To stoji. Ali je i dogovoreno da liga ima 12 ekipa. E vidis to je osnovni problem. Sa 12 ekipa bi se moglo komotno igrati nasa liga sa 10 ekipa. Nazalost su to opet promenili i sad se svadja oko tome kad nasa liga pocinje. Meni se jednostavno ne-svidja da imamo samo 4 vrhunske ekipe a sve ostale ekipe u Srbiji sve vise propadaju. A mislim da je moguce stvoriti jaku srpsku ligu sa najmanje 10 ekipa.

...

pre 13 godina

@brebrebre

Ta Cedevita je bila bolja i od Zvezde, i FMP-a, i Radničkog.

Ozbiljno ljudi ulažu u klub i mesto im je u NLB ligi.

Raspored 4-4 srpska/hrvatska kluba je najrealniji.

brebrebre

pre 13 godina

po kvalitetu bi trebalo to malo drugacije da izgleda...
srbija sa 5 klubova (Partizan, Hemofarm, FMP, CZ, Radnicki) i jedna cedevita sigurno ne moze ni jednom od tih 5 da parira!!!

Dragan / Stuttgart

pre 13 godina

Vec godinama imamo najbolju kvotu! A sta se desava? Uzima se Srbiji jedno mesto...da se cesima (Nimburk).... Smisao je bio da se smanji liga na 12 ekipe i da se domaca liga igra duze...Stvarno nerazumem kakva je to logika a pogotovo da Hrvati vec godinama imaju 4 ekipe...sa Sirokim cak 5 posto Siroki nema veze sa Bosnom. Koliko dugo cemo da igramo ovu ligu i da unistavamo nasu kosarku?

SAINT

pre 13 godina

@ kiza
ajde budi iskren i reci koliko si odgledao kosarkaskih utakmica? nije mi jasno zbog cega dolazis na odeljak sa sportskim vestima umesto da fino podjes tamo gde su politicke vesti,ostavis komentar,urliknes jednom i budes zadovoljan...igokea?! istu tu igokeu recimo timovi tipa lovcen sa cetinja,tamis petrohemija,pivovarna lasko (koji ne igraju NLB)bi ponizili u bilo kojem mecu bilo gde i bilo kada,uostalom isti taj lovcen ih je dobio u pripremnom periodu pred ovu sezonu desetak razlike na nekom turniru...i ja bih voleo da tim iz moje zgrade bude samion evrope,ali ne ide to tako...moj savet- postoje mnogo lepsa mesta od ovog gde mozes da iskazes to nezadovoljstvo,mozes da istetoviras ime milorad na desnom guzu,da zapevas uz gajbu piva,podjes na stadion,poljubis se sa deckom,ali nemoj siriti mrznju,sve ce biti OK,veruj mi.

NLB=NBA

pre 13 godina

(Dragan / Stuttgart, 26. maj 2010 11:57)

Dragane moj vidi se da si previše pošvabio...Hrvatski klubovi su pokazali koliko su jaki ove sezone i koliku dominaciju imaju nad srpskim klubovima...Partizan koji je imao fantastičnu sezonu u Europi i koji je mora se reći nezasluženo uzeo naslov NLB-a u Zagrebu, nije dobio ni jednu utakmicu u Hrvatskoj ove sezone...čak je od Cibone gubio 2 puta zato molim te ne bulazni i ne podcjenjuj hrvatske klubove...Ciboni dolazi sponzor i ja vjerujem da će se Cibona dići u financijskom pogledu...Cedevita je jako puno uložila u ekipu i dovela Acu Petrovića koji će sigurno napraviti iskorak..a Zadar je imao lošu sezonu i sigurno će napraviti iskorak u sljedećoj...Zagreb isto ima jaku momčad zato molim te ne bulazni da ne razumiješ kako mi imamo 4 kluba...i još nešto...za onog koji kaže da u Hrvatskoj nije bilo pune dvorane...pa samo Zadar ima u prosjeku 5000 ljudi na utakmicama...a da ne govorim kada igraju sa Partizanom i Zvezdom i Cibonom...bude i po 10000 ljudi...a neću ni spominjati da je u Zagrebu srušen rekord NLB lige sa 15600 gledatelja u finalu Cibona Partizan...ja priznajem da je Srbija rasadnik talenata i da ima bolju školu košarke nego Hrvatska ali činjenica je da se hrvatski klubovi malo pomalo dižu i financijski i po kvaliteti...jedino što iz Srbije po meni odskače je Partizan koji je i 4 puta za redom osvojio NLb-e...ali da on nije tako jak sigurno bi Cibona dominirala sve te godine...oprostite i Hemofarm je isto kvalitetan...ali brate ova Zvezda i FMP-e stvarno nisu ni do koljena jednoj Cedeviti i Zagrebu, Olimpiji ili Budućnosti...barem što se tiče zadnje 2 godine...i meni se ovo sa Nymburkom ne sviđa ali što je tu je...i moram reći da ne razumijem tu toliku aroganciju koja dolazi iz Srbije...ispada kao da ste vi izmislili košarku...to što ste bili prvaci sve te godine djelo je ponajviše Partizana...znači jedan klub...zato molim vas budite sretni što imamo takvu ligu i takve klubove...mislim moram priznati da mi se gade ovi koji pljuju po NLB-u...nakon onog finala u Zagrebu ne mogu razumjeti kako netko može reći išta protiv Nlb-a...pozdrav i jedva čekam da počne sljedeća sezona...

Aleksandar

pre 13 godina

po kvalitetu bi trebalo to malo drugacije da izgleda...
srbija sa 5 klubova (Partizan, Hemofarm, FMP, CZ, Radnicki) i jedna cedevita sigurno ne moze ni jednom od tih 5 da parira!!!
(brebrebre, 26. maj 2010 10:15)

Na zalost to ove godine nismo pokazali..

Cedevita je na tabeli bila ispred Zvezde, Radnickog i FMP-a

Cedevita 13-13
Zvezda 11-15
Radnicki 11-15
FMP 10-16

Cira

pre 13 godina

Da smo od pocetka bili u prici oko organizacije lige, sada ne bi bili u ovakvoj poziciji da nam "zakucavaju" broj mesta.

Lako je sad biti pametan, praviti se naivan i zaboraviti ko je krenuo u pricu sa zajednickom ligom od nasih klubova.

To je tako prosta stvar da je izlisno o tome vise i polemisati. Tu smo gde smo.

stefan

pre 13 godina

ako bigledali kvalitet lige ( a ne rezultat u NLB ligi) onda je vise nego ocigledno da je srpska liga najbolja i da u njoj ima vise ozbiljnih timova nego u svim ostalim ligama zajedno...medjutim,ovo takmicenje je pocelo da se igra po nekim evropski formulama i koeficijentima koji nemaju ama bas nikakve veze sa zivotom...u hrvatskoj su ozbiljni timovi cibona,zadar,cedevita i zagreb(split je izgleda umro u kosarkaskom smislu) i svi oni treba da igraju regionalnu ligu...medjutim,u srbiji imamo partizan,hemofarm,FMP,crvenu zvezdu,radnicki,metalac pa cak i tamis koji su ozbiljni timovi koji mogu pobediti bilo koju ekipu iz bosne kad god hoce,uz to dvorane u kojima igraju radnicki i metalac su uvek pune,a ne pamtim kad sam video punu halu u hrvatskoj ili sloveniji...buducnost je kvalitetna ekipa,ima tradiciju i infrastrukturu i naravno da mora biti tu,s tim sto bih ja,recimo,ukljucio i lovcen sa cetinja koji je igrao finale balkanske lige,ima mladu i talentovanu ekipu i na cetinju mogu pasti timovi kao bosna,krka,zagreb vrlo lako...slovenija ima dva predstavnika i mislim da je to njihov maksimum,jer im je liga na vrlo slabom nivou,bez publike,olimpija nema konkurenta,ni po cemu nije jaca od crnogorske lige...bosna ima tradiciju i puna zetra je uvek neugodna ali oni zasluzuju samo jedan tim,bilo da je to igokea ili bosna,svejedno...NLB bi,po mom misljenju trebalo da izgleda ovako -- partizan,crvena zvezda,hemofarm,radnicki,FMP,metalac,buducnost,lovcen,bosna,olimpija,krka,cibona,zadar,cedevita,zagreb...ukljucivanjem numburka gubi se smisao,isto kao i ukljucivanjem makabija 2001....iako je pobedio zvezdu u pioniru( citaj sahrani0) taj tim ne moze izdrzati ovaj tempo utakmica i njegov ucinak nece biti veci nego ucinak recimo metalca iz valjeva,time ne pojacavamo ligu nego debljamo novcanik romana lisca.

hoop fan

pre 13 godina

To što drugi određuju koliko klubova iz Srbije će učestvovati,sami smo krivi jer svaki od naših klubova gleda samo sopstvene interese i na taj način naša klupska košarka stagnira....Jer budućnost srpske košarke ne leži samo u ova 4 kluba....Kada se formirala jadranska liga,ipak je kod nas bila najbolja situacija u klupskoj košarci,(rezultati u Evropi,te kasnije dominacija u Jadranskoj)tako da smo najviše i izgubili od svih zemalja čije ekipe trenutno učestvuju u NLB ligi.
Ukratko...da nije naših klubova,ne bi bilo ni ove lige,ali to niko ne vrednuje,ni u regionu ali nažalost ni kod nas.

moskva

pre 13 godina

Da ima samo malo ideje, inovacije i hrabrosti u nasem Kosarkaskom savezu. Kakva Cedevita i Lasko pivo, kakvi bakraci...Pa Rusija trazi partnera za formiranje zajednicke lige. Za sada igraju nesto sa Ukrajincima, Letoncima i Litvancima, ali to nije to. Uz ozbiljan menadzment i gomilu sponzora hteli bi da prave nesto kao u hikeju gde su napravili Kontinental ligu, koja je posle nekoliko godina postojanja postala druga u svetu-posle NHL. Ovde cene PFC do neba, dobro stoji i CZV, a oni koji prate kosarku znaju za Hemofarm itekako, ali znaju i za FMP. Uz jos 2 ukrajinska kluba-Azomavs i Kijev, 2 litvanska-Zalgiris i Ljetuvos, 1 letonski-Ventspils, 1 rumunski-Asesoft, i ruske-CSKA, Uniks, Himki i Dinamo, plus jos eventualno bugarski Lukoil i ako uspeju da ukljuce i poljski Prokom i Turow, moze da se napravi liga koja bi po kvalitetu bila jednaka spanskoj. Ali za to treba neko da prati vesti u inostranstvu, odrzava kontakte, lobira, predlaze....A ne da sedi u Beogradu i ceka sta ce da mu predlozi neki Lisac.

Zareee

pre 13 godina

Ja sam iz Srbije i navijac sam vatreni Partizana,ali ne volim kada ljudi pisu nesto o cemu nista ne znaju...Za informaciju(brebrebre) Cedevita je dobila svih ovih 5 ekipa koje si ti nabrojao,plus Buducnost i jos FMP i u gostima...Tako da ako o necemu pises,procitaj malo o tome...A za to sto imamo samo 4 ekipe,sami smo krivi,ko prati malo vise desavanja u kosarci razumece...

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Smesno je Bosni dati dva mesta i sigurno ce opet po pozivi ici Bosna a ne Igokea. Videli smo kako se Bosna proslavila ove sezone. Ajde neka, nama 4 mesta ali smo ubedljivo najkvalitetniji od svih. Napred Srbija!!!

http://www.worldofbasketball.org

kiza

pre 13 godina

Ako ne pozovu Igokeu, od lige Bih vise nema nista,to je kraj!Srbija teba da dobije 5-og predstavnika,a kakav Nimburk da ide u nlb bez obzira sto to placaju.Onaj komentar za Lovcen je suvisno komentarisati,to je smesno da oni budu u nlb ligi

Ivan

pre 13 godina

Pitanje dal cemo biti prvi po koeficijentu sledece god i da li cemo imati i ova 4 kluba!!!Nasi klubovi su bili jaki i pre ulaska u NLB za razliku od hrvatskih, slovenackih, bosnjackih klubova koji su imali slabe domace lige!Nismo slepi da ne vidimo da se radi o interesima pojedinaca koji bi da za sitnu zaradu koju dobijaju od NLB lige upropaste srpsku kosarku, jer nemaju morala...

nemam pojma

pre 13 godina

Klubovi iz ex-Yu daju kvalitet, tako da je NLB daleko kvalitetnija od domaće lige, gde nema novca, a samim tim i odliv igrača je veliki.Fudbal vam je dovoljan pokazatelj. U ovoj zemlji se prepotentnost smatra za patriotizam, i ta narcisoidnost Srbiji donosi mnogo nevolja. Nije to samo u sportu. Budimo skromniji i krenimo, već jednom napred.

nikola

pre 13 godina

(Dragan / Stuttgart, 26. maj 2010 11:57)

Nema tu nikakve zavere i ajde prestanite sa tim! Hrvati imaju bolji koef. ove godine i zato su dobili tog 4. predstavnika, sa druge strane mi smo imali bolji koef. ukupno gledajuci zadnje 2 sezone i zato smo i mi dobili 4 predstavnika.Ali cak i da se nismo izborili za to, nekoliko kola pre kraja NLB-a je odluceno da Srbija u svakom slucaju ima 4 predstavnika sl.sezone,sta god da se desi, tako da su nas bukvalno castili tim jednim mestom, iako smo se mi i na terenu izborili za to,ali je malo falilo da hrvati imaju bolji koef. i za zadnje 2 godine, samo da su ostvarili koju pobedu vise ove sezone.Liga je trebala da bude od 12 timova,tako su se nasi dogovorili sa ovima iz NLB-a na pocetku sezone,ali onda su Covic i kompanija videli da su nam rezultati ove godine ocajni i da u tom slucaju mozemo da ostanemo sa samo 3 predstavnika,pa su trazili da se dogovor ponisti i trazili sto vise srpskih predstavnika u NLB i po ceni da se liga ipak igra sa 14 timova.I tako je i bilo, poklonili su nam jedno mesto,iako smo se na kraju sami izborili za njega,ali i da nismo opet bi imali 4 predstavnika.

Dragan / Stuttgart

pre 13 godina

(NLB=NBA, 26. maj 2010 23:02)
Hvala na komentar. Mada mislim da nise pravo procitao o cemu se radi. Nisam ja nista napisao da li su Hrvatski klubovi jaki ili slabi. Neznam gde si to procitao. Pisao sam da vec godinama imamo najbolju kvotu. I to je fakt. Hrvatski klubovi samo ove godine uz veliku financijsku pomoc su donekle bili jaci. Ali nazalost ipak je sve skupa, i to se u zadnjem kolu i dokazalo, Srbija opet imala najbolju kvotu. I o tome se ovde radi. Netrebamo uopste da diskutujemo oko toga! E sad....nikakve dominacije od strane Hrvatskih klubova nije bilo. Da ti to bude jasno! A pogledaj u zadnjih godina koliko su slabi bili hrvatski klubovi i ipak su od strane NLB dobili ili wild-card ili na drugi nacin 4. mesto. Razumes? Pratim vec 35 godina kosarku i veruj mi jako dobro sam upucen. Nemoj samo da mi lupas o zadnjoj sezoni kako su hrvatski timovi donekle imali uspeha. O tome se ne-radi. Meni se radi o tome da je dogovoreno da liga ima 12 ekipa. Pa se znalo da ce Srbija imati 4 ekipa. A onda....se ojaca nacinalno prvenstvo. Nazalost odjednom opet liga sa 14 ekipa, kratka domaca liga, i tu neki Nimburk koji je uplatio 500.000€!!! E to mi sve mi se nesvidja....

Dragan / Stuttgart

pre 13 godina

(nikola, 27. maj 2010 01:05) ika.
Hvala na komentar. Na zalost nisi u pravu. Srbija i ove godine kroz zadnje kolo imala najbolju kvotu. OK dogovoreno je da Srbija ima cetiri mesta. To stoji. Ali je i dogovoreno da liga ima 12 ekipa. E vidis to je osnovni problem. Sa 12 ekipa bi se moglo komotno igrati nasa liga sa 10 ekipa. Nazalost su to opet promenili i sad se svadja oko tome kad nasa liga pocinje. Meni se jednostavno ne-svidja da imamo samo 4 vrhunske ekipe a sve ostale ekipe u Srbiji sve vise propadaju. A mislim da je moguce stvoriti jaku srpsku ligu sa najmanje 10 ekipa.

Veran Sin Juga

pre 13 godina

klubovi iz Srbije imaće četiri mesta uprkos činjenici da su osvajali poslednjih sedam titula (Partizan četiri, FMP Železnik dve i hemofarm jednu).
7 titula Srbima kako ovo lepo zvuci.jel moze neko da se seti kad je neki ne Srpski klub osvojio ovo takmicenje???

Hoop Fan

pre 13 godina

NLB=NBA=HA,HA,HA!
Ovo je hrvatskim klubovima bila idealna prilika da osvoje NLB,zbog finansijskih problema u koje su upali naši klubovi na početku sezone...ali opet džaba!
Ako mislite da ste bolji,e to se zove arogancija,a u tom slučaju šta će vam naši klubovi u ligi.Podržavam istupanje naših klubova,dok se ne dobije zaslužen i ravnopravan status.