Utorak, 25.05.2010.

04:11

Grušanović: "Ne žalim ni za čim"

Mijajlo Grušanović, nekada najbolji košarkaš i prvi strelac jugoslovenske lige svojevremeno je rekao ne i Partizanu i Crvenoj zvezdi.

Izvor: LB

Grušanoviæ: "Ne žalim ni za èim" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

djomla

pre 13 godina

Legendo! Gledao sam te i u Sapcu, ali u Borcevoj hali, tandem sa Brankom Zecom Milisavljevicem...mogli ste zmureci da igrate... veruj mi da znam da si bio i ostao idol mnogima, od posvecenosti, do zara, tehnike, ma sve, svaki segment igre... Igracino i ljudino, niko te ne zaboravlja, veruj mi. Sve najlepse ti zelim, drzi se i samo napred! I pozdravi mi imenjaka puno ;)

Mika NS

pre 13 godina

Mijajlo Grušanović je bio i ostao legenda Winston Yuba lige.Retko skroman čovek i veliki igrač.Nešto nalik njemu je i Milenko Topić.
Da je našoj košarci više ovakvih, pre svega ljudi.

nick

pre 13 godina

pred raspad stare yuge mikan je onoj sampionskoj yugoplastici za poluvreme dao 20 poena boza je bio u cudu.cuvali su ga naizmenicno kukoc ,radjai savic. secam se zakucavanja preko radje kada su splitske gripe prepoznale majstora. mirne dane i srecu porodici i majstoru.

dedvud

pre 13 godina

dajte cara na naslovnu, a ne u kosarkaski deo! steta je da ljudi, a posebno deca ne vide coveka koji bi po svim kriterijumima trebao da im bude uzor!! od danas sam za farmu na tv, ali mijajlovu!! ko je za, neka preporuci!

Marko

pre 13 godina

Zavoleo sam košarku zbog njega i Radoševića. Prva utakmica koju sam gledao bila je Beopetrol u hali sportova kad je i Kecman igrao (bio prvi skakač lige mislim).

Grušanovicu, hvala ti i dobrodošao u Arilje i sledeće sezone.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Alal vera majstore. Kad covek ovo procita ne moze da se ne zamisli, kako je nekim ljudima dovoljno malo da budu srecni a drugima da im das sve na svetu opet im ne valja. Sve najbolje legendo.

http://www.worldofbasketball.org

Dzamburu 'n Koma

pre 13 godina

Ala' vera Domacine.. Chovek me je nervirao (mislim na utakmicama) ..puni nas , ne moze mu niko nista.. A ovo kako provodi zivot, treba da bude primer nasoj omladini..kako jedan zivot ne mora da bude na visokoj nozi da bi bio ispunjen..i kvalitetan.. ODUSEVIO ME JE !!!

Dusko

pre 13 godina

Prvi kontakti moji sa kosarkom su bili kada me je otac kao klinca vodio u halu gimnazije da gledamo nasu Ivu, najpre Unikom, pa Borovicu, pa Zorka farmu. Secam se, te 1993, 1994 u Sapcu su pali redom Buducnost, Partizan, Zvezda.... a cuvali su ga Rebraca, Tomasevic, u stvari samo su trebali da ga cuvaju, nisu to mogli uopste. Tih godina smo 2 puta igrali polufinale plej ofa lige..... Mikane puno zdravlja, ti jesi uz Klenja, ali je Sabac tvoj grad i sapcani su tvoji i mnogo te pozdravljaju

mr Kiza

pre 13 godina

Sjajan igrac! Takvi kao on su i davali kvalitet nasoj ligi kroz devedesete, donoseci kvalitet i malim klubovima (kao i Radosevic u Borcu, Carapic u Mornaru, Stojkovic u Radnickom).

Steta je sto je igrao u malom klubu i u vreme kada smo imali plejadu sjajnih centara, pa nije mogao da igra u reprezentaciji sto je svakako zasluzio.

Nikola

pre 13 godina

Secam se kad je Partizan isao na zavrsni turnir Evrolige sa Tomasevicem, Drobnjakom i Koturovicem imao haos centre, ali te sezone ovaj covek je na utakmici sa takvim Partizanom imao vise poena i vise skokova od ukupnog zbira ova tri strasna centra. Da li to neko moze da zamisli voleo bi da sam gledao to cudo nisam siguran, ali mislim da je imao oko 40 poena.

LoshMi

pre 13 godina

Steta sto nema vise seniorske kosarke u Sapcu. :( A Grusanovic legenda, igrao je fudbal s mojim starim 80-thi godina! Sve najbolje mu zelim!
P.s. Selo se zove Klenje!

objektivni Lala

pre 13 godina

Nema sumnje da je dobar čovek,vredan, radan i pošten ali njegova odluka da ne pokaže veliki talenat na višem nivou se graniči sa...intelektualnom skromnošću (da ne budem grub)!

nixonn

pre 13 godina

nezaboravni Mikan Grusanovic.Uvjek ces ostati u mom sjecanju kao legendarni kosarkas. kakvi bre Milicici i boranija koja leti za novcem...

Bojan

pre 13 godina

Prosle godine je partizan gostovao u sapcu i igrao protiv ive prijateljsku utakmicu... Grusanovic je dao nesto malo ispod 30 poena partizanu. A covek ima jos malo pa 50 godina :D

Lucchese

pre 13 godina

Svaka čast za Mikana Grušanovića. eto kako čovek može da bude srećan, da uživa u sportu, da mu novac nije preterano bitan, a uz to i da bude najbolji igrač lige.
Još ako se dobro sećam imao je problem sa rukom koja mu je bila šuterska, neki problem sa tetivom, ili čime već, da nije mogao da je ispruži do kraja.
Svaka čast u svakom lsučaju, čovek za primer

trece oko

pre 13 godina

Bas sam se pitao gde je ovaj covek. Legenda!!!
O njemu najbolje govore ovi komentari na forumu. Ja sam prebrojao preko 1400 pozitivnih i 19 negativnih ocena tih komentara (za sada), a imam utisak da su te negativne ocene usmerene ka drugim pojedincima.
Mislim da o ovome coveku niko ne moze ni jednu losu rec da kaze. Evo, i dalje pokusavam da se setim kad je nekoga popljuvao, rekao losu rec o protivniku, bio nasilan i sl. Samo je lagano punio koseve.
Madjionicar. Za mene je on ostao svih ovih godina najveca misterija.

peki

pre 13 godina

Dobro ga se secam jos iz devedesetih godina. Covek je bio majstor pod obrucima. Svaka mu cast na igrama i skromnosti, nema svaki covek takve ljudske vrednosti...

krle

pre 13 godina

@Nikola 84, 25. maj 2010 06:03

Igrao je uporedu košarku i fudbal u FK Duško iz Klenja. Bio je centarfor, otpilike kao Žigić :).

Stvarno je bilo uživanje gledati ga kako je u mali dzep stavljao Tomaševića, Rebraču, Lisicu i ostale.

Babin_zub

pre 13 godina

"•E ovu farmu i ovog čoveka treba prikazivati u udarnom terminu da deca nešto nauče o životu i sportu, a ne one umobolnike.
(Max Emanuel, 25. maj 2010 08:44) "

Svrsishodniji komentar skoro nisam procitao.Bravo!

shomi

pre 13 godina

Chovek je car, ja sam ga gledao kao klinac 10000000 puta i svaki put se borio kao lav, svaka mu chast i na tome i na kosarkashkom znanju ...

Sabac

pre 13 godina

JA sam trenirao sa Mikanom do prosle godine u kk Sabac,i stvarno covekm ima znanje,ali nece da ga "pokaze"mladjima kada igras sa njim u ekipi ne smes da sutnes da igras, na utakmicama isto, plus da ne govorim koliko zauzima mesto nama klincima koji pored njega nemamo sansu da se dokazemo!!! Pravi covek je Manjencic, i on je igrao do ove sezone u tom timu,ali on sve radi da sutne neko drugi, trazi od trenera da izadje kada vidi da neko od nas klinaca sedi na klupi legenda MANjENCA!!!!!!!!!!!!!!

Oki

pre 13 godina

A to što je igrao fudbal za ćaletov tim u isto vreme kad i košarku i bio najbolji strelac u ligi? Ćale mu je rekao da ako hoće da igra košarku, mora da igra i fudbal :D

Johney

pre 13 godina

Covek je bio i ostao the best ..hehehe secam se kako se cela liga trudila da ga zaustavi... ali bezuspesno :) Ni Partizan ni Zvezda ni Buducnost nisu imali resenje za njega ... a on je samo punio, punio, punio... Veliki pozdrav za coveka koji je tako puno doneo nasoj kosarci :)

ns

pre 13 godina

Jedan od naših najvećih košarkaša. Kako je taj čovek sa 40ak godina igrao u Voši. 50 poena je postigao jednom prilikom. A nije uopšte trčao jer je vukao neku povredu. Cele utakmice je prešetao :)
Svaka čast Mikane!

Marko

pre 13 godina

Cini mi se da je on postizao te poene sa rukom koju nije mogao da ispravi do kraja.
Ko zna mozda mu je to i pomoglo da bude onako dobar igrac.
Svaka cast majstore.

Pedja

pre 13 godina

Ovo je jedan od razgovora na klupi Vojvodine između tadašnjeg trenera Vojvodine Stepanovića i Mijajla....u pauzi tajm-auta Stepi se obraća svom igraču Savi(Rajković valjda beše)-'Savo misliš li ti pogoditi šta danas' , a potom se obraća Mijajlu sa rečima:' Mijajlo majko,možeš li još?a ovaj mu odgovara nakon ko zna koliko koševa,skokova itd do tog tenutka:' Ne nemerem da me j...š više!!!' Publika u transu.Bio i ostao veliki igrač ,koji se tad sa lakoćom nosio sa Drobnjakom ,Tomaševićem i ostalom generacijom centara tadašnje Vinston Yuba lige.

Borislav Djuric

pre 13 godina

sva cast onome ko je uradio ovaj intervju, jer ovaj covjek je jedan od nasih najboljih kosarkasa, koji je po meni uz rame sa svim zlatnim kosarkasima.
On ne zali, ali ja zalim sto nije igrao za reprezentaciju i Partizan, jer bi na taj nacin nasa kosarka bila jos bogatija.
Svako dobro njemu i njegovoj porodici, puno usjeha u radu, posto je svojim primjerom i dalje uzor citavoj Srbiji.

KOĐR

pre 13 godina

Šljivotres (takođe poznat i kao Grušanović) može se svrstati u velike velikane (sic!) šabačkog sporta, zajedno sa Đorđem Rašićem.

WHO

pre 13 godina

Zanemeo sam,poznajem ovog coveka,uvek mi je bio misterija.Mogu sam o da kazem,da je ovo dokaz,da je coveku malo potrebno,da bi bio srecan,sve ostalo mu je potrebno da bi se pravio vazan!!!Merilo pravih vrednosti,treba da smo ponosni sto imamo ovako nesto!Ja jesam.

srdjan

pre 13 godina

Eee da su svi tako skromni kao on gde bi nam bio kraj.Na žalost malo je takvih ljudi.Pohlepa za novcem je danas veoma mnogo rasprostranjena.Svaaka čast.

Nikola 84

pre 13 godina

Stvarno je ljudina, on je jedno vreme i igrao fudbal, cini mi se po odlasku iz Ive Zorke...A posle se izgleda opet vratio kosarci...E to je pravi sportista.

makelele

pre 13 godina

Alal vera domacine. Grusanovic, Beric, pokojni Brkic, Tomasevic, Scepanovic jedni su od najzasluznijih sto kosarka i dalje zivi u Srbiji. Sacuvali su je od propadanja u onim uzasnim vremenima kada su svi bezali u Grcku, Spaniju, Italiju, Kipar, Tursku.

makelele

pre 13 godina

Alal vera domacine. Grusanovic, Beric, pokojni Brkic, Tomasevic, Scepanovic jedni su od najzasluznijih sto kosarka i dalje zivi u Srbiji. Sacuvali su je od propadanja u onim uzasnim vremenima kada su svi bezali u Grcku, Spaniju, Italiju, Kipar, Tursku.

Babin_zub

pre 13 godina

"•E ovu farmu i ovog čoveka treba prikazivati u udarnom terminu da deca nešto nauče o životu i sportu, a ne one umobolnike.
(Max Emanuel, 25. maj 2010 08:44) "

Svrsishodniji komentar skoro nisam procitao.Bravo!

Oki

pre 13 godina

A to što je igrao fudbal za ćaletov tim u isto vreme kad i košarku i bio najbolji strelac u ligi? Ćale mu je rekao da ako hoće da igra košarku, mora da igra i fudbal :D

Johney

pre 13 godina

Covek je bio i ostao the best ..hehehe secam se kako se cela liga trudila da ga zaustavi... ali bezuspesno :) Ni Partizan ni Zvezda ni Buducnost nisu imali resenje za njega ... a on je samo punio, punio, punio... Veliki pozdrav za coveka koji je tako puno doneo nasoj kosarci :)

ns

pre 13 godina

Jedan od naših najvećih košarkaša. Kako je taj čovek sa 40ak godina igrao u Voši. 50 poena je postigao jednom prilikom. A nije uopšte trčao jer je vukao neku povredu. Cele utakmice je prešetao :)
Svaka čast Mikane!

Pedja

pre 13 godina

Ovo je jedan od razgovora na klupi Vojvodine između tadašnjeg trenera Vojvodine Stepanovića i Mijajla....u pauzi tajm-auta Stepi se obraća svom igraču Savi(Rajković valjda beše)-'Savo misliš li ti pogoditi šta danas' , a potom se obraća Mijajlu sa rečima:' Mijajlo majko,možeš li još?a ovaj mu odgovara nakon ko zna koliko koševa,skokova itd do tog tenutka:' Ne nemerem da me j...š više!!!' Publika u transu.Bio i ostao veliki igrač ,koji se tad sa lakoćom nosio sa Drobnjakom ,Tomaševićem i ostalom generacijom centara tadašnje Vinston Yuba lige.

WHO

pre 13 godina

Zanemeo sam,poznajem ovog coveka,uvek mi je bio misterija.Mogu sam o da kazem,da je ovo dokaz,da je coveku malo potrebno,da bi bio srecan,sve ostalo mu je potrebno da bi se pravio vazan!!!Merilo pravih vrednosti,treba da smo ponosni sto imamo ovako nesto!Ja jesam.

Borislav Djuric

pre 13 godina

sva cast onome ko je uradio ovaj intervju, jer ovaj covjek je jedan od nasih najboljih kosarkasa, koji je po meni uz rame sa svim zlatnim kosarkasima.
On ne zali, ali ja zalim sto nije igrao za reprezentaciju i Partizan, jer bi na taj nacin nasa kosarka bila jos bogatija.
Svako dobro njemu i njegovoj porodici, puno usjeha u radu, posto je svojim primjerom i dalje uzor citavoj Srbiji.

shomi

pre 13 godina

Chovek je car, ja sam ga gledao kao klinac 10000000 puta i svaki put se borio kao lav, svaka mu chast i na tome i na kosarkashkom znanju ...

trece oko

pre 13 godina

Bas sam se pitao gde je ovaj covek. Legenda!!!
O njemu najbolje govore ovi komentari na forumu. Ja sam prebrojao preko 1400 pozitivnih i 19 negativnih ocena tih komentara (za sada), a imam utisak da su te negativne ocene usmerene ka drugim pojedincima.
Mislim da o ovome coveku niko ne moze ni jednu losu rec da kaze. Evo, i dalje pokusavam da se setim kad je nekoga popljuvao, rekao losu rec o protivniku, bio nasilan i sl. Samo je lagano punio koseve.
Madjionicar. Za mene je on ostao svih ovih godina najveca misterija.

dedvud

pre 13 godina

dajte cara na naslovnu, a ne u kosarkaski deo! steta je da ljudi, a posebno deca ne vide coveka koji bi po svim kriterijumima trebao da im bude uzor!! od danas sam za farmu na tv, ali mijajlovu!! ko je za, neka preporuci!

srdjan

pre 13 godina

Eee da su svi tako skromni kao on gde bi nam bio kraj.Na žalost malo je takvih ljudi.Pohlepa za novcem je danas veoma mnogo rasprostranjena.Svaaka čast.

Marko

pre 13 godina

Cini mi se da je on postizao te poene sa rukom koju nije mogao da ispravi do kraja.
Ko zna mozda mu je to i pomoglo da bude onako dobar igrac.
Svaka cast majstore.

Nikola 84

pre 13 godina

Stvarno je ljudina, on je jedno vreme i igrao fudbal, cini mi se po odlasku iz Ive Zorke...A posle se izgleda opet vratio kosarci...E to je pravi sportista.

krle

pre 13 godina

@Nikola 84, 25. maj 2010 06:03

Igrao je uporedu košarku i fudbal u FK Duško iz Klenja. Bio je centarfor, otpilike kao Žigić :).

Stvarno je bilo uživanje gledati ga kako je u mali dzep stavljao Tomaševića, Rebraču, Lisicu i ostale.

KOĐR

pre 13 godina

Šljivotres (takođe poznat i kao Grušanović) može se svrstati u velike velikane (sic!) šabačkog sporta, zajedno sa Đorđem Rašićem.

Lucchese

pre 13 godina

Svaka čast za Mikana Grušanovića. eto kako čovek može da bude srećan, da uživa u sportu, da mu novac nije preterano bitan, a uz to i da bude najbolji igrač lige.
Još ako se dobro sećam imao je problem sa rukom koja mu je bila šuterska, neki problem sa tetivom, ili čime već, da nije mogao da je ispruži do kraja.
Svaka čast u svakom lsučaju, čovek za primer

nick

pre 13 godina

pred raspad stare yuge mikan je onoj sampionskoj yugoplastici za poluvreme dao 20 poena boza je bio u cudu.cuvali su ga naizmenicno kukoc ,radjai savic. secam se zakucavanja preko radje kada su splitske gripe prepoznale majstora. mirne dane i srecu porodici i majstoru.

Mika NS

pre 13 godina

Mijajlo Grušanović je bio i ostao legenda Winston Yuba lige.Retko skroman čovek i veliki igrač.Nešto nalik njemu je i Milenko Topić.
Da je našoj košarci više ovakvih, pre svega ljudi.

Dzamburu 'n Koma

pre 13 godina

Ala' vera Domacine.. Chovek me je nervirao (mislim na utakmicama) ..puni nas , ne moze mu niko nista.. A ovo kako provodi zivot, treba da bude primer nasoj omladini..kako jedan zivot ne mora da bude na visokoj nozi da bi bio ispunjen..i kvalitetan.. ODUSEVIO ME JE !!!

Bojan

pre 13 godina

Prosle godine je partizan gostovao u sapcu i igrao protiv ive prijateljsku utakmicu... Grusanovic je dao nesto malo ispod 30 poena partizanu. A covek ima jos malo pa 50 godina :D

Nikola

pre 13 godina

Secam se kad je Partizan isao na zavrsni turnir Evrolige sa Tomasevicem, Drobnjakom i Koturovicem imao haos centre, ali te sezone ovaj covek je na utakmici sa takvim Partizanom imao vise poena i vise skokova od ukupnog zbira ova tri strasna centra. Da li to neko moze da zamisli voleo bi da sam gledao to cudo nisam siguran, ali mislim da je imao oko 40 poena.

nixonn

pre 13 godina

nezaboravni Mikan Grusanovic.Uvjek ces ostati u mom sjecanju kao legendarni kosarkas. kakvi bre Milicici i boranija koja leti za novcem...

Dusko

pre 13 godina

Prvi kontakti moji sa kosarkom su bili kada me je otac kao klinca vodio u halu gimnazije da gledamo nasu Ivu, najpre Unikom, pa Borovicu, pa Zorka farmu. Secam se, te 1993, 1994 u Sapcu su pali redom Buducnost, Partizan, Zvezda.... a cuvali su ga Rebraca, Tomasevic, u stvari samo su trebali da ga cuvaju, nisu to mogli uopste. Tih godina smo 2 puta igrali polufinale plej ofa lige..... Mikane puno zdravlja, ti jesi uz Klenja, ali je Sabac tvoj grad i sapcani su tvoji i mnogo te pozdravljaju

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Alal vera majstore. Kad covek ovo procita ne moze da se ne zamisli, kako je nekim ljudima dovoljno malo da budu srecni a drugima da im das sve na svetu opet im ne valja. Sve najbolje legendo.

http://www.worldofbasketball.org

mr Kiza

pre 13 godina

Sjajan igrac! Takvi kao on su i davali kvalitet nasoj ligi kroz devedesete, donoseci kvalitet i malim klubovima (kao i Radosevic u Borcu, Carapic u Mornaru, Stojkovic u Radnickom).

Steta je sto je igrao u malom klubu i u vreme kada smo imali plejadu sjajnih centara, pa nije mogao da igra u reprezentaciji sto je svakako zasluzio.

Marko

pre 13 godina

Zavoleo sam košarku zbog njega i Radoševića. Prva utakmica koju sam gledao bila je Beopetrol u hali sportova kad je i Kecman igrao (bio prvi skakač lige mislim).

Grušanovicu, hvala ti i dobrodošao u Arilje i sledeće sezone.

LoshMi

pre 13 godina

Steta sto nema vise seniorske kosarke u Sapcu. :( A Grusanovic legenda, igrao je fudbal s mojim starim 80-thi godina! Sve najbolje mu zelim!
P.s. Selo se zove Klenje!

djomla

pre 13 godina

Legendo! Gledao sam te i u Sapcu, ali u Borcevoj hali, tandem sa Brankom Zecom Milisavljevicem...mogli ste zmureci da igrate... veruj mi da znam da si bio i ostao idol mnogima, od posvecenosti, do zara, tehnike, ma sve, svaki segment igre... Igracino i ljudino, niko te ne zaboravlja, veruj mi. Sve najlepse ti zelim, drzi se i samo napred! I pozdravi mi imenjaka puno ;)

peki

pre 13 godina

Dobro ga se secam jos iz devedesetih godina. Covek je bio majstor pod obrucima. Svaka mu cast na igrama i skromnosti, nema svaki covek takve ljudske vrednosti...

Sabac

pre 13 godina

JA sam trenirao sa Mikanom do prosle godine u kk Sabac,i stvarno covekm ima znanje,ali nece da ga "pokaze"mladjima kada igras sa njim u ekipi ne smes da sutnes da igras, na utakmicama isto, plus da ne govorim koliko zauzima mesto nama klincima koji pored njega nemamo sansu da se dokazemo!!! Pravi covek je Manjencic, i on je igrao do ove sezone u tom timu,ali on sve radi da sutne neko drugi, trazi od trenera da izadje kada vidi da neko od nas klinaca sedi na klupi legenda MANjENCA!!!!!!!!!!!!!!

objektivni Lala

pre 13 godina

Nema sumnje da je dobar čovek,vredan, radan i pošten ali njegova odluka da ne pokaže veliki talenat na višem nivou se graniči sa...intelektualnom skromnošću (da ne budem grub)!

objektivni Lala

pre 13 godina

Nema sumnje da je dobar čovek,vredan, radan i pošten ali njegova odluka da ne pokaže veliki talenat na višem nivou se graniči sa...intelektualnom skromnošću (da ne budem grub)!

Sabac

pre 13 godina

JA sam trenirao sa Mikanom do prosle godine u kk Sabac,i stvarno covekm ima znanje,ali nece da ga "pokaze"mladjima kada igras sa njim u ekipi ne smes da sutnes da igras, na utakmicama isto, plus da ne govorim koliko zauzima mesto nama klincima koji pored njega nemamo sansu da se dokazemo!!! Pravi covek je Manjencic, i on je igrao do ove sezone u tom timu,ali on sve radi da sutne neko drugi, trazi od trenera da izadje kada vidi da neko od nas klinaca sedi na klupi legenda MANjENCA!!!!!!!!!!!!!!

makelele

pre 13 godina

Alal vera domacine. Grusanovic, Beric, pokojni Brkic, Tomasevic, Scepanovic jedni su od najzasluznijih sto kosarka i dalje zivi u Srbiji. Sacuvali su je od propadanja u onim uzasnim vremenima kada su svi bezali u Grcku, Spaniju, Italiju, Kipar, Tursku.

KOĐR

pre 13 godina

Šljivotres (takođe poznat i kao Grušanović) može se svrstati u velike velikane (sic!) šabačkog sporta, zajedno sa Đorđem Rašićem.

Pedja

pre 13 godina

Ovo je jedan od razgovora na klupi Vojvodine između tadašnjeg trenera Vojvodine Stepanovića i Mijajla....u pauzi tajm-auta Stepi se obraća svom igraču Savi(Rajković valjda beše)-'Savo misliš li ti pogoditi šta danas' , a potom se obraća Mijajlu sa rečima:' Mijajlo majko,možeš li još?a ovaj mu odgovara nakon ko zna koliko koševa,skokova itd do tog tenutka:' Ne nemerem da me j...š više!!!' Publika u transu.Bio i ostao veliki igrač ,koji se tad sa lakoćom nosio sa Drobnjakom ,Tomaševićem i ostalom generacijom centara tadašnje Vinston Yuba lige.

Babin_zub

pre 13 godina

"•E ovu farmu i ovog čoveka treba prikazivati u udarnom terminu da deca nešto nauče o životu i sportu, a ne one umobolnike.
(Max Emanuel, 25. maj 2010 08:44) "

Svrsishodniji komentar skoro nisam procitao.Bravo!

trece oko

pre 13 godina

Bas sam se pitao gde je ovaj covek. Legenda!!!
O njemu najbolje govore ovi komentari na forumu. Ja sam prebrojao preko 1400 pozitivnih i 19 negativnih ocena tih komentara (za sada), a imam utisak da su te negativne ocene usmerene ka drugim pojedincima.
Mislim da o ovome coveku niko ne moze ni jednu losu rec da kaze. Evo, i dalje pokusavam da se setim kad je nekoga popljuvao, rekao losu rec o protivniku, bio nasilan i sl. Samo je lagano punio koseve.
Madjionicar. Za mene je on ostao svih ovih godina najveca misterija.

srdjan

pre 13 godina

Eee da su svi tako skromni kao on gde bi nam bio kraj.Na žalost malo je takvih ljudi.Pohlepa za novcem je danas veoma mnogo rasprostranjena.Svaaka čast.

Nikola 84

pre 13 godina

Stvarno je ljudina, on je jedno vreme i igrao fudbal, cini mi se po odlasku iz Ive Zorke...A posle se izgleda opet vratio kosarci...E to je pravi sportista.

Borislav Djuric

pre 13 godina

sva cast onome ko je uradio ovaj intervju, jer ovaj covjek je jedan od nasih najboljih kosarkasa, koji je po meni uz rame sa svim zlatnim kosarkasima.
On ne zali, ali ja zalim sto nije igrao za reprezentaciju i Partizan, jer bi na taj nacin nasa kosarka bila jos bogatija.
Svako dobro njemu i njegovoj porodici, puno usjeha u radu, posto je svojim primjerom i dalje uzor citavoj Srbiji.

Oki

pre 13 godina

A to što je igrao fudbal za ćaletov tim u isto vreme kad i košarku i bio najbolji strelac u ligi? Ćale mu je rekao da ako hoće da igra košarku, mora da igra i fudbal :D

ns

pre 13 godina

Jedan od naših najvećih košarkaša. Kako je taj čovek sa 40ak godina igrao u Voši. 50 poena je postigao jednom prilikom. A nije uopšte trčao jer je vukao neku povredu. Cele utakmice je prešetao :)
Svaka čast Mikane!

Johney

pre 13 godina

Covek je bio i ostao the best ..hehehe secam se kako se cela liga trudila da ga zaustavi... ali bezuspesno :) Ni Partizan ni Zvezda ni Buducnost nisu imali resenje za njega ... a on je samo punio, punio, punio... Veliki pozdrav za coveka koji je tako puno doneo nasoj kosarci :)

Lucchese

pre 13 godina

Svaka čast za Mikana Grušanovića. eto kako čovek može da bude srećan, da uživa u sportu, da mu novac nije preterano bitan, a uz to i da bude najbolji igrač lige.
Još ako se dobro sećam imao je problem sa rukom koja mu je bila šuterska, neki problem sa tetivom, ili čime već, da nije mogao da je ispruži do kraja.
Svaka čast u svakom lsučaju, čovek za primer

nixonn

pre 13 godina

nezaboravni Mikan Grusanovic.Uvjek ces ostati u mom sjecanju kao legendarni kosarkas. kakvi bre Milicici i boranija koja leti za novcem...

LoshMi

pre 13 godina

Steta sto nema vise seniorske kosarke u Sapcu. :( A Grusanovic legenda, igrao je fudbal s mojim starim 80-thi godina! Sve najbolje mu zelim!
P.s. Selo se zove Klenje!

djomla

pre 13 godina

Legendo! Gledao sam te i u Sapcu, ali u Borcevoj hali, tandem sa Brankom Zecom Milisavljevicem...mogli ste zmureci da igrate... veruj mi da znam da si bio i ostao idol mnogima, od posvecenosti, do zara, tehnike, ma sve, svaki segment igre... Igracino i ljudino, niko te ne zaboravlja, veruj mi. Sve najlepse ti zelim, drzi se i samo napred! I pozdravi mi imenjaka puno ;)

WHO

pre 13 godina

Zanemeo sam,poznajem ovog coveka,uvek mi je bio misterija.Mogu sam o da kazem,da je ovo dokaz,da je coveku malo potrebno,da bi bio srecan,sve ostalo mu je potrebno da bi se pravio vazan!!!Merilo pravih vrednosti,treba da smo ponosni sto imamo ovako nesto!Ja jesam.

Marko

pre 13 godina

Cini mi se da je on postizao te poene sa rukom koju nije mogao da ispravi do kraja.
Ko zna mozda mu je to i pomoglo da bude onako dobar igrac.
Svaka cast majstore.

shomi

pre 13 godina

Chovek je car, ja sam ga gledao kao klinac 10000000 puta i svaki put se borio kao lav, svaka mu chast i na tome i na kosarkashkom znanju ...

krle

pre 13 godina

@Nikola 84, 25. maj 2010 06:03

Igrao je uporedu košarku i fudbal u FK Duško iz Klenja. Bio je centarfor, otpilike kao Žigić :).

Stvarno je bilo uživanje gledati ga kako je u mali dzep stavljao Tomaševića, Rebraču, Lisicu i ostale.

peki

pre 13 godina

Dobro ga se secam jos iz devedesetih godina. Covek je bio majstor pod obrucima. Svaka mu cast na igrama i skromnosti, nema svaki covek takve ljudske vrednosti...

mr Kiza

pre 13 godina

Sjajan igrac! Takvi kao on su i davali kvalitet nasoj ligi kroz devedesete, donoseci kvalitet i malim klubovima (kao i Radosevic u Borcu, Carapic u Mornaru, Stojkovic u Radnickom).

Steta je sto je igrao u malom klubu i u vreme kada smo imali plejadu sjajnih centara, pa nije mogao da igra u reprezentaciji sto je svakako zasluzio.

Bojan

pre 13 godina

Prosle godine je partizan gostovao u sapcu i igrao protiv ive prijateljsku utakmicu... Grusanovic je dao nesto malo ispod 30 poena partizanu. A covek ima jos malo pa 50 godina :D

Nikola

pre 13 godina

Secam se kad je Partizan isao na zavrsni turnir Evrolige sa Tomasevicem, Drobnjakom i Koturovicem imao haos centre, ali te sezone ovaj covek je na utakmici sa takvim Partizanom imao vise poena i vise skokova od ukupnog zbira ova tri strasna centra. Da li to neko moze da zamisli voleo bi da sam gledao to cudo nisam siguran, ali mislim da je imao oko 40 poena.

Dzamburu 'n Koma

pre 13 godina

Ala' vera Domacine.. Chovek me je nervirao (mislim na utakmicama) ..puni nas , ne moze mu niko nista.. A ovo kako provodi zivot, treba da bude primer nasoj omladini..kako jedan zivot ne mora da bude na visokoj nozi da bi bio ispunjen..i kvalitetan.. ODUSEVIO ME JE !!!

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Alal vera majstore. Kad covek ovo procita ne moze da se ne zamisli, kako je nekim ljudima dovoljno malo da budu srecni a drugima da im das sve na svetu opet im ne valja. Sve najbolje legendo.

http://www.worldofbasketball.org

Dusko

pre 13 godina

Prvi kontakti moji sa kosarkom su bili kada me je otac kao klinca vodio u halu gimnazije da gledamo nasu Ivu, najpre Unikom, pa Borovicu, pa Zorka farmu. Secam se, te 1993, 1994 u Sapcu su pali redom Buducnost, Partizan, Zvezda.... a cuvali su ga Rebraca, Tomasevic, u stvari samo su trebali da ga cuvaju, nisu to mogli uopste. Tih godina smo 2 puta igrali polufinale plej ofa lige..... Mikane puno zdravlja, ti jesi uz Klenja, ali je Sabac tvoj grad i sapcani su tvoji i mnogo te pozdravljaju

Marko

pre 13 godina

Zavoleo sam košarku zbog njega i Radoševića. Prva utakmica koju sam gledao bila je Beopetrol u hali sportova kad je i Kecman igrao (bio prvi skakač lige mislim).

Grušanovicu, hvala ti i dobrodošao u Arilje i sledeće sezone.

dedvud

pre 13 godina

dajte cara na naslovnu, a ne u kosarkaski deo! steta je da ljudi, a posebno deca ne vide coveka koji bi po svim kriterijumima trebao da im bude uzor!! od danas sam za farmu na tv, ali mijajlovu!! ko je za, neka preporuci!

nick

pre 13 godina

pred raspad stare yuge mikan je onoj sampionskoj yugoplastici za poluvreme dao 20 poena boza je bio u cudu.cuvali su ga naizmenicno kukoc ,radjai savic. secam se zakucavanja preko radje kada su splitske gripe prepoznale majstora. mirne dane i srecu porodici i majstoru.

Mika NS

pre 13 godina

Mijajlo Grušanović je bio i ostao legenda Winston Yuba lige.Retko skroman čovek i veliki igrač.Nešto nalik njemu je i Milenko Topić.
Da je našoj košarci više ovakvih, pre svega ljudi.