Subota, 08.05.2010.

23:24

EL: Teo najbolji, Marić u petorci

Košarkaš Olimpijakosa i srpski repezentativac Miloš Teodosić proglašen je za najboljeg igrača Evrolige u sezoni 2009/10.

Izvor: JT

EL: Teo najbolji, Mariæ u petorci IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

čika velja

pre 13 godina

Leaders, Full Season Rank Player Games Total Average
1 MARIC, ALEKS 18 380 21.11
2 KLEIZA, LINAS 22 393 17.86
3 SISKAUSKAS, RAMUNAS 21 356 16.95
4 TEODOSIC, MILOS 22 370 16.82
5 SATO, ROMAIN 16 261 16.31 ...

Još jednom se pokazalo da "novac vrti gde burgija neće"!
Aleks Marić je MVP, a gospoda iz Gavrikosa(ako ima takvih) su maaalo uzletela pa su mislili da će sa Barsom moći kao sa Partizanom... važi! Čak su toliko nekorektni bili da su "preskočili" i Kleizu!? I ovde niko ne proziva i ne mrzi Tea(dečku svaka čast za prikazano), jednostavno broj četvrti ne može biti bolji od prvog, a to je ALEKS MARIĆ MVP, živeli!

nikola

pre 13 godina

Da pokusam jos jednom, posto samm verovatno nekog uvredio...

Neko rece da su Maric i Kleiya vodili mrtvu trku po indeksu korisnosti- nije bilo mrtve trke jer je Maric ubedljivo vodio od pocetka do evo ovog F4(i na njemu je juce imao 30 indeksnih poena; posle prve faze imao je oko27 ind. poena prosek, a sledeci posle njega(moguce da je bio Kleiza) oko 19).

nik

pre 13 godina

Reprezentacija druga u Evropi, igrac iz repke MVP EL, Partizan na F4, Hemofarm blizu EL, i par igraca u najbolje dve petorke EL. Realniji pokazatelj da nam se kosarka vraca u vrh svetske kosarkaske scene.

kustodian

pre 13 godina

Svaka cast majstore, igras ubedljivo najlepsu kosarku u Evropi i potpuno si zasluzio ovu titulu. Nisi morao da das sve one trojke protiv Partizana sinoc, ali sta da se radi...

Samo napred :D

Ale

pre 13 godina

Svaka njemu cast.. ALI koliko je sportski od njega da trazi prekid igre da bi Roberts izasao zbog malo krvi na nozi? Kao da ostali ne igraju sa ogrebotinama? ? ?

Hvala ti crno bela ljubavi

pre 13 godina

Milose Teodosicu ako budes promasio jedno slobodno bacanje kad budes igrao za reprezentaciju ima da ti osisam tu tvoju kosu... Drago mi je sto je nas covek MVP... A toliko me je nervirao kad je pogadjao protiv Partizana...
Jos jedno veliko hvala Partizanu! Cela sezona je bila magicna...

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Cestitke za Tea, a posebno cestitke za nase momke Marica i McCalebb-a. Ovo je velika cast i jos jedan dokaz Partizanove kvalitete. Jos kod bi obadvojica ostala za iducu sezonu, auuu, to bi bilo super.

sta je? tako je!

pre 13 godina

ja sam iako veliki partizanovac donekle nasao satisfakciju u pobedi olimpijakosa jer ce teodosic imati priliku da se spancima revansira za poljsku! poraz koji mene jako boli. znaci teodosic vs riki rubio & navaro II dio. fali jos samo rubi fernandez da ugodjaj bude potpun. zato srecno olimpjakos i objasni im milose!

pile

pre 13 godina

alo bre ljudi.... o cemu mi ovde pricamo!!! ko bre mrzi Tea?! Niko od nas! U tim prozivkama nema nista licno. I sami znate da je toga uvek bilo sa obe strane. Ipak je on nas prvi plej... i sigurno nam je drago sto je i zvanicno najbolji!

Grobar-do-groba

pre 13 godina

Ljudi, jedno je statistika, a drugo ono sto prikazujete na terenu. MVP nije samo onaj koji je najbolji po statistici, vec i onaj koji dize ekipu kada je najpotrebnije, koji je najbolji u kriticnim trenucima. To je jedan MVP i veliki igrac. Teo svaka ti cast!

Dejan

pre 13 godina

Milosu svaka cast, netremice pratim njegov napredak vec 6 godina!Kao navijacu Partizana vise su mi upali u oci ona 3-4 uzastopna napada Olimpijakosa i greske kojima smo ih dozvolili, nego Miloseva pogodjena bacanja...

Dr.Max

pre 13 godina

Zao mi je sto je Partizan nesrecno izgubio u polufinalu-zasluzio je da prodje. Ali drago mi je zbog Teodosica u kakvu igracinu izrasta. Postao je pravi profesionalac koji daje sve od sebe. Nije imao nijedan promasaj sa penala kad je njegovom timu bilo najpotrebnije. Pogodio je nekoliko veoma teskih i bitnih trojki. Nasa reprezentacija je dobila pravi kosarkaski biser.

riki pfc

pre 13 godina

Svaka cast Teodosicu,ovo puno znaci za srpsku kosarku.Ja ipak mislim da on to priznanje nije dobio na osnovu igre koju je pokazao protiv Partizana.Sreca je prevagnula na stranu Olimpijakosa a i one faulove na kraju nismo morali da napravimo bas na Teu,svi znamo kako on izvodi slobodna bacanja.Da se onaj sa velikom frizurom nije nasao ispod naseg kosa na 2,5 sekundi prije kraja,Teo bi promasio cijeli obruc i tablu.Tri puta za redom masaju trojku a lopta se od obruca ili table odbija daleko pravo u ruke igraca olimpijakosa.Zato smatram da je sreca presudila a ne Teo,a cak i da je to on ucinio ne treba da budemo ljuti na njega,ipak je on profesionalac. Za naseg Boa mogu samo da kazem:SVAKA CAST MAJSTORE! Da je bio u ovakvoj formi od pocetka sezone vjerujem da bi bio ispred Tea.Mnogo sam ponosan na ove igrace i za mene su oni,vec od onih utakmica protiv Makabija,SAMPIONI.NIje mi uopste zao sto poslije Olimpijakosa nisam mogao da zaspim do 4 ujutro. Jos nesto,mislim da bi Partizan pruzio veci otpor Barsi nego Olimpijakos. Vjerovatno ce ih Barsa unakaziti. VOLIM GA KO OKA DVA.

Nemanja

pre 13 godina

Moram dapriznam da me je ova odluka iznenadila. Nije bio dominantan u polufinalu, tu bi se moglo reći da je Bo odigrao bolje od njega i mnogo racionalnije. Ali očigledno je presudilo to što se OLy plasirao u finale, jer Barsa nema nekog tako dominantnog. Tačno je da je u TOP16 i plejofu odigrao odlično i bio pravi vodja ekipe. Da nisu prošli u finale, ne bi dobio prizanje.

Znimljivo je da, recimo čildres nije pokupio onu loptu, Teodosić bi bio ispljuvan u grčkoj gore od Rašića kod nas. A sa druge strane, da je Raške dao onu trojku za produžetak, i mi posle pobedili, onda bi bio heroj:)) nisu daleko uloge tragičara i heroja. Svaka čast našim igračima, Teu, MAriću i BOu za individualna priznanja. A sledeće sezone MVP će biti Veseli

KG

pre 13 godina

Mozda ce zvucacati glupo i "nepatriotski", ali realno Bo McCalleb ga je rasturio u polufinalu. Uopste nije nesto vodio utakmicu. Da nije bilo Papalouskasa Olimpijakos bi izgubio 15 razlike, osim toga omasio je sut za pobedu i nije imao 3 asistencije na celom mecu...dobro, pogodio je ona bacanja na kraju.

Cestitke Aleksu Maricu !

miloš

pre 13 godina

Lepo je što je Teodosić proglašen za MVP, to će mu sigurno dati vetar u ledja za nastavak karijera. Dakle narednih 10-ak godina imaćemo plejmejkera sigurnog u sebe koji je i vođa na terenu.
Međutim, za Srbiju bi bilo bolje da je Marić proglašen za MVP jer bi smo onda imali jače argumente kada od FIBA budemo tražili da igra za našu reprezentaciju (zbog odredbe u njihovom zakonu da je promena reprezentacije za igrča moguća ukoliko on ZNAČAJNO poboljšava kvalitet košarke u zemlji za koju želi da igra. Niko ne bi mogao da osporava kvalitet MVP igrača! :) Toliko...

Teomania

pre 13 godina

Rekao sam vam!!! Sledeca stanica - Najbolji Evropski igrac, i jedan od najboljih plejmejkera u NBA. Videcete... Govorio sam i 4,5 godina da ce biti najbolji evropski igrac, pa mi je malo ko verovao, sad vam kazem da ce postati jedan od najboljih NBA plejmejkera... Zivi bili, pa videli...

KG

pre 13 godina

Ovde smo, ali nismo u finalu. Nisam razmišljao o individualnim priznanjima, a više bih voleo da sledeće godine osvojimo Evroligu nego da postanem MVP“.

AaAaAaAaA?!?!?!?!?!?!? Znaci li ovo da Maric ostaje u Partizanu?????????? Onda mozda i McCalleb ostane, posto je istakao da ima ambicije na NBA a ne evropske klubove!

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Jao kada i ostao Maric i Bo sledece godine bi kaznjavali sve redom! Nadam se da ce i Rakic/Brkic iz Radnickog preci u Partizan na leto, realno to su najbolja pojacanja iz nase lige.

sumadinac bg

pre 13 godina

Mislim da je emocija navijaca Partizana prema Teodosicu bespotrebna.To sto se dogodilo da Partizan izgubi je deo sporta a svima nama donelo osecaj ponosa i zadovoljstva zbog svega sto je uradjeno tokom sezone.Jedan od najskupljih i najboljih timova evrope mogao je da nas pobedi samo tako sto je imao naseg igraca Teodosica.Sto se tice Teodosica posle Saleta je to prvi ozbilan play koga imamo i to je naam se dobro za nasu kosarku.Dakle kao crveno beli skidam kapu Patrizanu i veliko postovanje za uspeh koji je neverovatan.I odlika velikih je bila da postuju protivnika koji ih dobije pa tako navijaci Partizana koji su deo ovog uspeha treba da budu na nivou svoih spektakularnih atmosfera u Pioniru.Cestitke Partizanu

GrobarNP

pre 13 godina

sa ovakvom statistikom ???

http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?gamecode=186&pcode=JDR

pa Maric je bre cele sezone MVP po statistici. Mada mi je drago sto je Srbin, ali je MNOGO vise zasluzio da MVP bude Maric!!!

Poz

Johny Grobar

pre 13 godina

Ja sam mrzeo Teodosica samo kada je izvodio ona zadnja 4 bacanja. Posle toga su se pomesana osecanja vratila na svoje pravo mesto a to je da je to jedan odlican momak, sa velikim talentom i radnim navikama.

WHO

pre 13 godina

Ljudi,o kakvom vi misljenju pricate prilikom dodele MVP priznanja.Ucinak teodosica je neverovatan ove sezone.Daleko je najopasniji igrac.Njegov sut iz igre je juce bio 3/13,a ne samo za tri poena.Ako se neko iole razume u kosarka neka je komentarise sa lajickog aspekta.Izbor je pravljen tako sto se odredjeni procenat daju glasovima navijaci,odn oni koji su glasali na sajtu evrolige,a srucnjaci odlucuju u najvecem.To je i sasvim logicno,nije ovo grand shou.Drugo neka neko ospori 13,5 poena;5 asistencija;2,5 skoka;Za 2p. 57,3%;za 3p. 41,9%;slobodna 89,2%.Ako se uzme u obzir ono sto se kroz ovu statistiku ne vidi,a to je da on po utakmici ima oko 15 suteva iz igre i izmedju 5 do 10 bacanja,to je izvanredan ucinak.Razumete,zamislite da u timu imate igraca koji svaki drugi sut iz igre pogodi,a pri tome u najjacoj ligi evrope.Zamislite da u istoj imate igraca koji svako desete bacanje promasi,a koji pri tome asistira 5 puta po utakmicki,i dobije pri tome jos pet lopti kako skokovima tako i kradjama lopti,a izgubi cinimi se 2,1 loptu,dobijate neverovatan ucinak.Njegov index uspesnosti u top16 bio je 19,a u plajofu 23,3.Sinoc je bio jedan od kljucnih igraca,medjutim pre bih prednost u sinocnoj utakmici dao Borusisu i Childresu.Borusisu zbog kljucna tri skoka vezana u napadu u produzetku,a Childresu ne samo zbog izjednacujuceg poena,vec i zbog skoka u napadu u jednoj od akcija u produetku.Kleizin ucinak bih izjednacio sa Teovim,dok je covek iz Senke bio Papalukas.Veoma vazan je bio big sofo koji je zaustavio Marica i zajedno sa Chaildrishem izbacio vranesa iz ritma zbog penala.Partizan sinoc nije bio losiji protivnik i da je pobedio,bilo bi zasluzeno.Cestitam momcima obe ekipe,kao i Bou i Maricu,na priznanjima.

Wabbit

pre 13 godina

Ja Teodosica stvarno mnogo gotivim kao igraca, ali mislim da je ovo priznaje stiglo prerano - prva petorka da, MVP ne jos.
Kao drugo mislim da Teodosic previse forsira sut za 3 poena i kada ga ide i kada ga ne ide, trebalo da iskoristi to sto u ekipi ima Papalukasa i unapredi ulazu.
Pod tri, u ovaj klip je mogla da se ubaci i neka asistencija, ipak je Teodosic drugi asistent ove godine.

Nikola

pre 13 godina

Ja neke ljude ne mogu da razumem... Zato sto se potrefilo da taj decko igra protiv Partizana,on je kao morao namerno da masi bacanja... Pa cekajte zasto je placen onda?

Decko je nas spasio 10 puta na evropskom prvenstvu i stalno dao svoj maksimum za reprezentaciju i on je dokazao koliki je srbin.

Ali postoji razlika izmedju reprezentacije i kluba,bilo bi dobro da je neki ovde shvate,jer se bzv brukaju nekim bezmislenim komentarima.

pepele

pre 13 godina

teodosica sam zamrzeo juce posle ona slobodnja bacanja!!!
(hmmm, 8. maj 2010 23:33)

Zamrzeo si reprezentativca nase zemlje, koji je sa 23 godine postao najbolji igrac evrolige, svaka ti cast.

peace...

pre 13 godina

bez zle namere, ali zaista nema razloga za pominjanje imena crvene zvezde..partizan je bez sumnje učinio neizmerno veliku stvar za srpsku, slobodno mogu reci i evropsku kosarku (s kojim budzetom se ravnopravno suprostavio velikanima) i umesto da navijači partizana uživaju u ovim, za njih, prelepim trenucima, vecina njih pominje crvenu zvezdu..ama bas nikakve veze sa zvezdom ovo nema..sve cestitke partizanu na lekciji timske igre i sportskog ponosa, i pozdrav svim ljudima koji žive za dan kada će ovde umreti i poslednja želja da i komšiji crkne krava..necemo se valjda mrzeti k'o oni italijani..to nam nikada dobro nije donelo....

Nikola

pre 13 godina

Ja neke ljude ne mogu da razumem... Zato sto se potrefilo da taj decko igra protiv Partizana,on je kao morao namerno da masi bacanja... Pa cekajte zasto je placen onda?

Decko je nas spasio 10 puta na evropskom prvenstvu i stalno dao svoj maksimum za reprezentaciju i on je dokazao koliki je srbin.

Ali postoji razlika izmedju reprezentacije i kluba,bilo bi dobro da je neki ovde shvate,jer se bzv brukaju nekim bezmislenim komentarima.

Javor Stjasni

pre 13 godina

koliko god da mi je zao sto Partizan nije usao u finale,toliko mi je drago sto su nasa dva igraca u petorci Evrolige,svi cemo mi biti ponosni na Teodosica kada bude igrao za reprezentaciju.

ivanbg

pre 13 godina

Gledam sad snimak posle utakmice izjave igraca sa suzama u ocima koliko im je krivo....a onda se vracaju na teren i nastavljaju da pevaju sa navijacima...
Hvala vam momci,junaci ovo je nesto fenomenalno,hvala za sve nervoze,nervne slomove ali i sve radosti koje ste nam priredili ove sezone!
Najbolji ste i ovo sto se desilo ove sezone je zaista magija!

Fredy House

pre 13 godina

Otkud odjednom sad Teodosic MVP,u cijem izboru?Zar nije bila mrtva trka izmedju Marica i Kleize sto se tice celog toka EL po broju indesnih poena?

Пеки

pre 13 godina

Није ми јасно чему мржња према Теодосићу? Зато што је поогодио она слободна бацања јуче? Па он гађа преко 85 % слободна ове сезоне... Имао је 3/13 за три , што је поклон Партизану малтене.

Глупо је да мрзимо наше људе. Овај млади момак је увек играо максимално за репрезентацију , сетимо се само прошлог европског првенства...

Честитке Теу , честитке Марићу , честитке Партизану на одличној игри целе сезоне.

sasa

pre 13 godina

Grobar sam,ali me raduje sto je Milos osvojio titulu za najboljeg igraca Evrolige,zasluzio je...ovo je dobro za nasu kosarku ,ipak je Milos nas reprezentativac i volio bi da vidim ga na svejtkom da daje trojke,slobodna kada je potrebno,a ne samo svojima:))))...Ja kako sam mogao zakluciti po ovoj Maricevoj izjavi,on ce ostati i sledece godine u Partizanu...bice super ako ostane,Veseli je vec izjavio da ce ostati,jos kada bi Bo ili Lee ostali,to bi bilo sjajno,ocuvali bi kostur nase ekipe:)))

srbin

pre 13 godina

Jos jedno lepo priznanje za srpsku kosarku, tu pre svega mislim na Partizanove igrace, ali i Teo je zasluzio cestitke jer je zaista bio najbolji ove sezone, pravi vodja Olimpiakosa. Mada su mogli Kecmanu dodeliti nagradu mec vinera jer je ove sezone pokazao da ima veliko srce i da nikad ne odustaje.

Jabilondo

pre 13 godina

„Ovde smo, ali nismo u finalu. Nisam razmišljao o individualnim priznanjima, a više bih voleo da sledeće godine osvojimo Evroligu nego da postanem MVP“.

Znachi, Maric ostaje. TO je bitno. Dakle, pashce i ta Evroliga.

Jea

pre 13 godina

Naš tim bude u F4, igra produžetke, kida, ponosno izgubi, a naš reprezentativac bude najbolji u evropi! Dugo će još evropa od nas da uči košarku :D

sex sex sex on the pitch

pre 13 godina

Olimpijakos u finalu a Teo najbolji igrac evrolige - ovo je najblize osvajanju titule za crvenu zvezdu u bilo kom sportu ove sezone

Turbonegro

pre 13 godina

Lisno, moje misljenje, da je nezasluzeno Teodosic proglasen za najboljeg igraca Evrolige. Mozete da se ne slazete sa mnom, ali to je moje misljenje, da je bio najbolji, nije, da je dobar, to stoji, ali nije pruzio najbolje partije ove sezone (tj. jeste ako se uporede prethodne, ove sezone je najbolje odigrao).

I sramota da onaj Childers bude proglasen za 2 petorku, obican siledzija, nista nije prikazao cele sezone.

растко љајић

pre 13 godina

Честитам делијама! Највећи успех кошаркашког клуба црвена звезда - Тео ем ви пи Евролиге.

pepele

pre 13 godina

teodosica sam zamrzeo juce posle ona slobodnja bacanja!!!
(hmmm, 8. maj 2010 23:33)

Zamrzeo si reprezentativca nase zemlje, koji je sa 23 godine postao najbolji igrac evrolige, svaka ti cast.

Jea

pre 13 godina

Naš tim bude u F4, igra produžetke, kida, ponosno izgubi, a naš reprezentativac bude najbolji u evropi! Dugo će još evropa od nas da uči košarku :D

Пеки

pre 13 godina

Није ми јасно чему мржња према Теодосићу? Зато што је поогодио она слободна бацања јуче? Па он гађа преко 85 % слободна ове сезоне... Имао је 3/13 за три , што је поклон Партизану малтене.

Глупо је да мрзимо наше људе. Овај млади момак је увек играо максимално за репрезентацију , сетимо се само прошлог европског првенства...

Честитке Теу , честитке Марићу , честитке Партизану на одличној игри целе сезоне.

sex sex sex on the pitch

pre 13 godina

Olimpijakos u finalu a Teo najbolji igrac evrolige - ovo je najblize osvajanju titule za crvenu zvezdu u bilo kom sportu ove sezone

peace...

pre 13 godina

bez zle namere, ali zaista nema razloga za pominjanje imena crvene zvezde..partizan je bez sumnje učinio neizmerno veliku stvar za srpsku, slobodno mogu reci i evropsku kosarku (s kojim budzetom se ravnopravno suprostavio velikanima) i umesto da navijači partizana uživaju u ovim, za njih, prelepim trenucima, vecina njih pominje crvenu zvezdu..ama bas nikakve veze sa zvezdom ovo nema..sve cestitke partizanu na lekciji timske igre i sportskog ponosa, i pozdrav svim ljudima koji žive za dan kada će ovde umreti i poslednja želja da i komšiji crkne krava..necemo se valjda mrzeti k'o oni italijani..to nam nikada dobro nije donelo....

sasa

pre 13 godina

Grobar sam,ali me raduje sto je Milos osvojio titulu za najboljeg igraca Evrolige,zasluzio je...ovo je dobro za nasu kosarku ,ipak je Milos nas reprezentativac i volio bi da vidim ga na svejtkom da daje trojke,slobodna kada je potrebno,a ne samo svojima:))))...Ja kako sam mogao zakluciti po ovoj Maricevoj izjavi,on ce ostati i sledece godine u Partizanu...bice super ako ostane,Veseli je vec izjavio da ce ostati,jos kada bi Bo ili Lee ostali,to bi bilo sjajno,ocuvali bi kostur nase ekipe:)))

Nikola

pre 13 godina

Ja neke ljude ne mogu da razumem... Zato sto se potrefilo da taj decko igra protiv Partizana,on je kao morao namerno da masi bacanja... Pa cekajte zasto je placen onda?

Decko je nas spasio 10 puta na evropskom prvenstvu i stalno dao svoj maksimum za reprezentaciju i on je dokazao koliki je srbin.

Ali postoji razlika izmedju reprezentacije i kluba,bilo bi dobro da je neki ovde shvate,jer se bzv brukaju nekim bezmislenim komentarima.

Jabilondo

pre 13 godina

„Ovde smo, ali nismo u finalu. Nisam razmišljao o individualnim priznanjima, a više bih voleo da sledeće godine osvojimo Evroligu nego da postanem MVP“.

Znachi, Maric ostaje. TO je bitno. Dakle, pashce i ta Evroliga.

Javor Stjasni

pre 13 godina

koliko god da mi je zao sto Partizan nije usao u finale,toliko mi je drago sto su nasa dva igraca u petorci Evrolige,svi cemo mi biti ponosni na Teodosica kada bude igrao za reprezentaciju.

ivanbg

pre 13 godina

Gledam sad snimak posle utakmice izjave igraca sa suzama u ocima koliko im je krivo....a onda se vracaju na teren i nastavljaju da pevaju sa navijacima...
Hvala vam momci,junaci ovo je nesto fenomenalno,hvala za sve nervoze,nervne slomove ali i sve radosti koje ste nam priredili ove sezone!
Najbolji ste i ovo sto se desilo ove sezone je zaista magija!

Nikola

pre 13 godina

Ja neke ljude ne mogu da razumem... Zato sto se potrefilo da taj decko igra protiv Partizana,on je kao morao namerno da masi bacanja... Pa cekajte zasto je placen onda?

Decko je nas spasio 10 puta na evropskom prvenstvu i stalno dao svoj maksimum za reprezentaciju i on je dokazao koliki je srbin.

Ali postoji razlika izmedju reprezentacije i kluba,bilo bi dobro da je neki ovde shvate,jer se bzv brukaju nekim bezmislenim komentarima.

srbin

pre 13 godina

Jos jedno lepo priznanje za srpsku kosarku, tu pre svega mislim na Partizanove igrace, ali i Teo je zasluzio cestitke jer je zaista bio najbolji ove sezone, pravi vodja Olimpiakosa. Mada su mogli Kecmanu dodeliti nagradu mec vinera jer je ove sezone pokazao da ima veliko srce i da nikad ne odustaje.

Wabbit

pre 13 godina

Ja Teodosica stvarno mnogo gotivim kao igraca, ali mislim da je ovo priznaje stiglo prerano - prva petorka da, MVP ne jos.
Kao drugo mislim da Teodosic previse forsira sut za 3 poena i kada ga ide i kada ga ne ide, trebalo da iskoristi to sto u ekipi ima Papalukasa i unapredi ulazu.
Pod tri, u ovaj klip je mogla da se ubaci i neka asistencija, ipak je Teodosic drugi asistent ove godine.

Fredy House

pre 13 godina

Otkud odjednom sad Teodosic MVP,u cijem izboru?Zar nije bila mrtva trka izmedju Marica i Kleize sto se tice celog toka EL po broju indesnih poena?

растко љајић

pre 13 godina

Честитам делијама! Највећи успех кошаркашког клуба црвена звезда - Тео ем ви пи Евролиге.

Johny Grobar

pre 13 godina

Ja sam mrzeo Teodosica samo kada je izvodio ona zadnja 4 bacanja. Posle toga su se pomesana osecanja vratila na svoje pravo mesto a to je da je to jedan odlican momak, sa velikim talentom i radnim navikama.

sumadinac bg

pre 13 godina

Mislim da je emocija navijaca Partizana prema Teodosicu bespotrebna.To sto se dogodilo da Partizan izgubi je deo sporta a svima nama donelo osecaj ponosa i zadovoljstva zbog svega sto je uradjeno tokom sezone.Jedan od najskupljih i najboljih timova evrope mogao je da nas pobedi samo tako sto je imao naseg igraca Teodosica.Sto se tice Teodosica posle Saleta je to prvi ozbilan play koga imamo i to je naam se dobro za nasu kosarku.Dakle kao crveno beli skidam kapu Patrizanu i veliko postovanje za uspeh koji je neverovatan.I odlika velikih je bila da postuju protivnika koji ih dobije pa tako navijaci Partizana koji su deo ovog uspeha treba da budu na nivou svoih spektakularnih atmosfera u Pioniru.Cestitke Partizanu

Turbonegro

pre 13 godina

Lisno, moje misljenje, da je nezasluzeno Teodosic proglasen za najboljeg igraca Evrolige. Mozete da se ne slazete sa mnom, ali to je moje misljenje, da je bio najbolji, nije, da je dobar, to stoji, ali nije pruzio najbolje partije ove sezone (tj. jeste ako se uporede prethodne, ove sezone je najbolje odigrao).

I sramota da onaj Childers bude proglasen za 2 petorku, obican siledzija, nista nije prikazao cele sezone.

WHO

pre 13 godina

Ljudi,o kakvom vi misljenju pricate prilikom dodele MVP priznanja.Ucinak teodosica je neverovatan ove sezone.Daleko je najopasniji igrac.Njegov sut iz igre je juce bio 3/13,a ne samo za tri poena.Ako se neko iole razume u kosarka neka je komentarise sa lajickog aspekta.Izbor je pravljen tako sto se odredjeni procenat daju glasovima navijaci,odn oni koji su glasali na sajtu evrolige,a srucnjaci odlucuju u najvecem.To je i sasvim logicno,nije ovo grand shou.Drugo neka neko ospori 13,5 poena;5 asistencija;2,5 skoka;Za 2p. 57,3%;za 3p. 41,9%;slobodna 89,2%.Ako se uzme u obzir ono sto se kroz ovu statistiku ne vidi,a to je da on po utakmici ima oko 15 suteva iz igre i izmedju 5 do 10 bacanja,to je izvanredan ucinak.Razumete,zamislite da u timu imate igraca koji svaki drugi sut iz igre pogodi,a pri tome u najjacoj ligi evrope.Zamislite da u istoj imate igraca koji svako desete bacanje promasi,a koji pri tome asistira 5 puta po utakmicki,i dobije pri tome jos pet lopti kako skokovima tako i kradjama lopti,a izgubi cinimi se 2,1 loptu,dobijate neverovatan ucinak.Njegov index uspesnosti u top16 bio je 19,a u plajofu 23,3.Sinoc je bio jedan od kljucnih igraca,medjutim pre bih prednost u sinocnoj utakmici dao Borusisu i Childresu.Borusisu zbog kljucna tri skoka vezana u napadu u produzetku,a Childresu ne samo zbog izjednacujuceg poena,vec i zbog skoka u napadu u jednoj od akcija u produetku.Kleizin ucinak bih izjednacio sa Teovim,dok je covek iz Senke bio Papalukas.Veoma vazan je bio big sofo koji je zaustavio Marica i zajedno sa Chaildrishem izbacio vranesa iz ritma zbog penala.Partizan sinoc nije bio losiji protivnik i da je pobedio,bilo bi zasluzeno.Cestitam momcima obe ekipe,kao i Bou i Maricu,na priznanjima.

Nemanja

pre 13 godina

Moram dapriznam da me je ova odluka iznenadila. Nije bio dominantan u polufinalu, tu bi se moglo reći da je Bo odigrao bolje od njega i mnogo racionalnije. Ali očigledno je presudilo to što se OLy plasirao u finale, jer Barsa nema nekog tako dominantnog. Tačno je da je u TOP16 i plejofu odigrao odlično i bio pravi vodja ekipe. Da nisu prošli u finale, ne bi dobio prizanje.

Znimljivo je da, recimo čildres nije pokupio onu loptu, Teodosić bi bio ispljuvan u grčkoj gore od Rašića kod nas. A sa druge strane, da je Raške dao onu trojku za produžetak, i mi posle pobedili, onda bi bio heroj:)) nisu daleko uloge tragičara i heroja. Svaka čast našim igračima, Teu, MAriću i BOu za individualna priznanja. A sledeće sezone MVP će biti Veseli

Dr.Max

pre 13 godina

Zao mi je sto je Partizan nesrecno izgubio u polufinalu-zasluzio je da prodje. Ali drago mi je zbog Teodosica u kakvu igracinu izrasta. Postao je pravi profesionalac koji daje sve od sebe. Nije imao nijedan promasaj sa penala kad je njegovom timu bilo najpotrebnije. Pogodio je nekoliko veoma teskih i bitnih trojki. Nasa reprezentacija je dobila pravi kosarkaski biser.

KG

pre 13 godina

Mozda ce zvucacati glupo i "nepatriotski", ali realno Bo McCalleb ga je rasturio u polufinalu. Uopste nije nesto vodio utakmicu. Da nije bilo Papalouskasa Olimpijakos bi izgubio 15 razlike, osim toga omasio je sut za pobedu i nije imao 3 asistencije na celom mecu...dobro, pogodio je ona bacanja na kraju.

Cestitke Aleksu Maricu !

miloš

pre 13 godina

Lepo je što je Teodosić proglašen za MVP, to će mu sigurno dati vetar u ledja za nastavak karijera. Dakle narednih 10-ak godina imaćemo plejmejkera sigurnog u sebe koji je i vođa na terenu.
Međutim, za Srbiju bi bilo bolje da je Marić proglašen za MVP jer bi smo onda imali jače argumente kada od FIBA budemo tražili da igra za našu reprezentaciju (zbog odredbe u njihovom zakonu da je promena reprezentacije za igrča moguća ukoliko on ZNAČAJNO poboljšava kvalitet košarke u zemlji za koju želi da igra. Niko ne bi mogao da osporava kvalitet MVP igrača! :) Toliko...

GrobarNP

pre 13 godina

sa ovakvom statistikom ???

http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?gamecode=186&pcode=JDR

pa Maric je bre cele sezone MVP po statistici. Mada mi je drago sto je Srbin, ali je MNOGO vise zasluzio da MVP bude Maric!!!

Poz

KG

pre 13 godina

Ovde smo, ali nismo u finalu. Nisam razmišljao o individualnim priznanjima, a više bih voleo da sledeće godine osvojimo Evroligu nego da postanem MVP“.

AaAaAaAaA?!?!?!?!?!?!? Znaci li ovo da Maric ostaje u Partizanu?????????? Onda mozda i McCalleb ostane, posto je istakao da ima ambicije na NBA a ne evropske klubove!

Teomania

pre 13 godina

Rekao sam vam!!! Sledeca stanica - Najbolji Evropski igrac, i jedan od najboljih plejmejkera u NBA. Videcete... Govorio sam i 4,5 godina da ce biti najbolji evropski igrac, pa mi je malo ko verovao, sad vam kazem da ce postati jedan od najboljih NBA plejmejkera... Zivi bili, pa videli...

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Jao kada i ostao Maric i Bo sledece godine bi kaznjavali sve redom! Nadam se da ce i Rakic/Brkic iz Radnickog preci u Partizan na leto, realno to su najbolja pojacanja iz nase lige.

pile

pre 13 godina

alo bre ljudi.... o cemu mi ovde pricamo!!! ko bre mrzi Tea?! Niko od nas! U tim prozivkama nema nista licno. I sami znate da je toga uvek bilo sa obe strane. Ipak je on nas prvi plej... i sigurno nam je drago sto je i zvanicno najbolji!

Dejan

pre 13 godina

Milosu svaka cast, netremice pratim njegov napredak vec 6 godina!Kao navijacu Partizana vise su mi upali u oci ona 3-4 uzastopna napada Olimpijakosa i greske kojima smo ih dozvolili, nego Miloseva pogodjena bacanja...

riki pfc

pre 13 godina

Svaka cast Teodosicu,ovo puno znaci za srpsku kosarku.Ja ipak mislim da on to priznanje nije dobio na osnovu igre koju je pokazao protiv Partizana.Sreca je prevagnula na stranu Olimpijakosa a i one faulove na kraju nismo morali da napravimo bas na Teu,svi znamo kako on izvodi slobodna bacanja.Da se onaj sa velikom frizurom nije nasao ispod naseg kosa na 2,5 sekundi prije kraja,Teo bi promasio cijeli obruc i tablu.Tri puta za redom masaju trojku a lopta se od obruca ili table odbija daleko pravo u ruke igraca olimpijakosa.Zato smatram da je sreca presudila a ne Teo,a cak i da je to on ucinio ne treba da budemo ljuti na njega,ipak je on profesionalac. Za naseg Boa mogu samo da kazem:SVAKA CAST MAJSTORE! Da je bio u ovakvoj formi od pocetka sezone vjerujem da bi bio ispred Tea.Mnogo sam ponosan na ove igrace i za mene su oni,vec od onih utakmica protiv Makabija,SAMPIONI.NIje mi uopste zao sto poslije Olimpijakosa nisam mogao da zaspim do 4 ujutro. Jos nesto,mislim da bi Partizan pruzio veci otpor Barsi nego Olimpijakos. Vjerovatno ce ih Barsa unakaziti. VOLIM GA KO OKA DVA.

Grobar-do-groba

pre 13 godina

Ljudi, jedno je statistika, a drugo ono sto prikazujete na terenu. MVP nije samo onaj koji je najbolji po statistici, vec i onaj koji dize ekipu kada je najpotrebnije, koji je najbolji u kriticnim trenucima. To je jedan MVP i veliki igrac. Teo svaka ti cast!

kustodian

pre 13 godina

Svaka cast majstore, igras ubedljivo najlepsu kosarku u Evropi i potpuno si zasluzio ovu titulu. Nisi morao da das sve one trojke protiv Partizana sinoc, ali sta da se radi...

Samo napred :D

Hvala ti crno bela ljubavi

pre 13 godina

Milose Teodosicu ako budes promasio jedno slobodno bacanje kad budes igrao za reprezentaciju ima da ti osisam tu tvoju kosu... Drago mi je sto je nas covek MVP... A toliko me je nervirao kad je pogadjao protiv Partizana...
Jos jedno veliko hvala Partizanu! Cela sezona je bila magicna...

Ale

pre 13 godina

Svaka njemu cast.. ALI koliko je sportski od njega da trazi prekid igre da bi Roberts izasao zbog malo krvi na nozi? Kao da ostali ne igraju sa ogrebotinama? ? ?

nik

pre 13 godina

Reprezentacija druga u Evropi, igrac iz repke MVP EL, Partizan na F4, Hemofarm blizu EL, i par igraca u najbolje dve petorke EL. Realniji pokazatelj da nam se kosarka vraca u vrh svetske kosarkaske scene.

sta je? tako je!

pre 13 godina

ja sam iako veliki partizanovac donekle nasao satisfakciju u pobedi olimpijakosa jer ce teodosic imati priliku da se spancima revansira za poljsku! poraz koji mene jako boli. znaci teodosic vs riki rubio & navaro II dio. fali jos samo rubi fernandez da ugodjaj bude potpun. zato srecno olimpjakos i objasni im milose!

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Cestitke za Tea, a posebno cestitke za nase momke Marica i McCalebb-a. Ovo je velika cast i jos jedan dokaz Partizanove kvalitete. Jos kod bi obadvojica ostala za iducu sezonu, auuu, to bi bilo super.

nikola

pre 13 godina

Da pokusam jos jednom, posto samm verovatno nekog uvredio...

Neko rece da su Maric i Kleiya vodili mrtvu trku po indeksu korisnosti- nije bilo mrtve trke jer je Maric ubedljivo vodio od pocetka do evo ovog F4(i na njemu je juce imao 30 indeksnih poena; posle prve faze imao je oko27 ind. poena prosek, a sledeci posle njega(moguce da je bio Kleiza) oko 19).

čika velja

pre 13 godina

Leaders, Full Season Rank Player Games Total Average
1 MARIC, ALEKS 18 380 21.11
2 KLEIZA, LINAS 22 393 17.86
3 SISKAUSKAS, RAMUNAS 21 356 16.95
4 TEODOSIC, MILOS 22 370 16.82
5 SATO, ROMAIN 16 261 16.31 ...

Još jednom se pokazalo da "novac vrti gde burgija neće"!
Aleks Marić je MVP, a gospoda iz Gavrikosa(ako ima takvih) su maaalo uzletela pa su mislili da će sa Barsom moći kao sa Partizanom... važi! Čak su toliko nekorektni bili da su "preskočili" i Kleizu!? I ovde niko ne proziva i ne mrzi Tea(dečku svaka čast za prikazano), jednostavno broj četvrti ne može biti bolji od prvog, a to je ALEKS MARIĆ MVP, živeli!

sex sex sex on the pitch

pre 13 godina

Olimpijakos u finalu a Teo najbolji igrac evrolige - ovo je najblize osvajanju titule za crvenu zvezdu u bilo kom sportu ove sezone

Turbonegro

pre 13 godina

Lisno, moje misljenje, da je nezasluzeno Teodosic proglasen za najboljeg igraca Evrolige. Mozete da se ne slazete sa mnom, ali to je moje misljenje, da je bio najbolji, nije, da je dobar, to stoji, ali nije pruzio najbolje partije ove sezone (tj. jeste ako se uporede prethodne, ove sezone je najbolje odigrao).

I sramota da onaj Childers bude proglasen za 2 petorku, obican siledzija, nista nije prikazao cele sezone.

Fredy House

pre 13 godina

Otkud odjednom sad Teodosic MVP,u cijem izboru?Zar nije bila mrtva trka izmedju Marica i Kleize sto se tice celog toka EL po broju indesnih poena?

растко љајић

pre 13 godina

Честитам делијама! Највећи успех кошаркашког клуба црвена звезда - Тео ем ви пи Евролиге.

GrobarNP

pre 13 godina

sa ovakvom statistikom ???

http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?gamecode=186&pcode=JDR

pa Maric je bre cele sezone MVP po statistici. Mada mi je drago sto je Srbin, ali je MNOGO vise zasluzio da MVP bude Maric!!!

Poz

pepele

pre 13 godina

teodosica sam zamrzeo juce posle ona slobodnja bacanja!!!
(hmmm, 8. maj 2010 23:33)

Zamrzeo si reprezentativca nase zemlje, koji je sa 23 godine postao najbolji igrac evrolige, svaka ti cast.

KG

pre 13 godina

Mozda ce zvucacati glupo i "nepatriotski", ali realno Bo McCalleb ga je rasturio u polufinalu. Uopste nije nesto vodio utakmicu. Da nije bilo Papalouskasa Olimpijakos bi izgubio 15 razlike, osim toga omasio je sut za pobedu i nije imao 3 asistencije na celom mecu...dobro, pogodio je ona bacanja na kraju.

Cestitke Aleksu Maricu !

Teomania

pre 13 godina

Rekao sam vam!!! Sledeca stanica - Najbolji Evropski igrac, i jedan od najboljih plejmejkera u NBA. Videcete... Govorio sam i 4,5 godina da ce biti najbolji evropski igrac, pa mi je malo ko verovao, sad vam kazem da ce postati jedan od najboljih NBA plejmejkera... Zivi bili, pa videli...

Пеки

pre 13 godina

Није ми јасно чему мржња према Теодосићу? Зато што је поогодио она слободна бацања јуче? Па он гађа преко 85 % слободна ове сезоне... Имао је 3/13 за три , што је поклон Партизану малтене.

Глупо је да мрзимо наше људе. Овај млади момак је увек играо максимално за репрезентацију , сетимо се само прошлог европског првенства...

Честитке Теу , честитке Марићу , честитке Партизану на одличној игри целе сезоне.

riki pfc

pre 13 godina

Svaka cast Teodosicu,ovo puno znaci za srpsku kosarku.Ja ipak mislim da on to priznanje nije dobio na osnovu igre koju je pokazao protiv Partizana.Sreca je prevagnula na stranu Olimpijakosa a i one faulove na kraju nismo morali da napravimo bas na Teu,svi znamo kako on izvodi slobodna bacanja.Da se onaj sa velikom frizurom nije nasao ispod naseg kosa na 2,5 sekundi prije kraja,Teo bi promasio cijeli obruc i tablu.Tri puta za redom masaju trojku a lopta se od obruca ili table odbija daleko pravo u ruke igraca olimpijakosa.Zato smatram da je sreca presudila a ne Teo,a cak i da je to on ucinio ne treba da budemo ljuti na njega,ipak je on profesionalac. Za naseg Boa mogu samo da kazem:SVAKA CAST MAJSTORE! Da je bio u ovakvoj formi od pocetka sezone vjerujem da bi bio ispred Tea.Mnogo sam ponosan na ove igrace i za mene su oni,vec od onih utakmica protiv Makabija,SAMPIONI.NIje mi uopste zao sto poslije Olimpijakosa nisam mogao da zaspim do 4 ujutro. Jos nesto,mislim da bi Partizan pruzio veci otpor Barsi nego Olimpijakos. Vjerovatno ce ih Barsa unakaziti. VOLIM GA KO OKA DVA.

Ale

pre 13 godina

Svaka njemu cast.. ALI koliko je sportski od njega da trazi prekid igre da bi Roberts izasao zbog malo krvi na nozi? Kao da ostali ne igraju sa ogrebotinama? ? ?

Wabbit

pre 13 godina

Ja Teodosica stvarno mnogo gotivim kao igraca, ali mislim da je ovo priznaje stiglo prerano - prva petorka da, MVP ne jos.
Kao drugo mislim da Teodosic previse forsira sut za 3 poena i kada ga ide i kada ga ne ide, trebalo da iskoristi to sto u ekipi ima Papalukasa i unapredi ulazu.
Pod tri, u ovaj klip je mogla da se ubaci i neka asistencija, ipak je Teodosic drugi asistent ove godine.

srbin

pre 13 godina

Jos jedno lepo priznanje za srpsku kosarku, tu pre svega mislim na Partizanove igrace, ali i Teo je zasluzio cestitke jer je zaista bio najbolji ove sezone, pravi vodja Olimpiakosa. Mada su mogli Kecmanu dodeliti nagradu mec vinera jer je ove sezone pokazao da ima veliko srce i da nikad ne odustaje.

Nikola

pre 13 godina

Ja neke ljude ne mogu da razumem... Zato sto se potrefilo da taj decko igra protiv Partizana,on je kao morao namerno da masi bacanja... Pa cekajte zasto je placen onda?

Decko je nas spasio 10 puta na evropskom prvenstvu i stalno dao svoj maksimum za reprezentaciju i on je dokazao koliki je srbin.

Ali postoji razlika izmedju reprezentacije i kluba,bilo bi dobro da je neki ovde shvate,jer se bzv brukaju nekim bezmislenim komentarima.

peace...

pre 13 godina

bez zle namere, ali zaista nema razloga za pominjanje imena crvene zvezde..partizan je bez sumnje učinio neizmerno veliku stvar za srpsku, slobodno mogu reci i evropsku kosarku (s kojim budzetom se ravnopravno suprostavio velikanima) i umesto da navijači partizana uživaju u ovim, za njih, prelepim trenucima, vecina njih pominje crvenu zvezdu..ama bas nikakve veze sa zvezdom ovo nema..sve cestitke partizanu na lekciji timske igre i sportskog ponosa, i pozdrav svim ljudima koji žive za dan kada će ovde umreti i poslednja želja da i komšiji crkne krava..necemo se valjda mrzeti k'o oni italijani..to nam nikada dobro nije donelo....

Grobar-do-groba

pre 13 godina

Ljudi, jedno je statistika, a drugo ono sto prikazujete na terenu. MVP nije samo onaj koji je najbolji po statistici, vec i onaj koji dize ekipu kada je najpotrebnije, koji je najbolji u kriticnim trenucima. To je jedan MVP i veliki igrac. Teo svaka ti cast!

sta je? tako je!

pre 13 godina

ja sam iako veliki partizanovac donekle nasao satisfakciju u pobedi olimpijakosa jer ce teodosic imati priliku da se spancima revansira za poljsku! poraz koji mene jako boli. znaci teodosic vs riki rubio & navaro II dio. fali jos samo rubi fernandez da ugodjaj bude potpun. zato srecno olimpjakos i objasni im milose!

Javor Stjasni

pre 13 godina

koliko god da mi je zao sto Partizan nije usao u finale,toliko mi je drago sto su nasa dva igraca u petorci Evrolige,svi cemo mi biti ponosni na Teodosica kada bude igrao za reprezentaciju.

Nikola

pre 13 godina

Ja neke ljude ne mogu da razumem... Zato sto se potrefilo da taj decko igra protiv Partizana,on je kao morao namerno da masi bacanja... Pa cekajte zasto je placen onda?

Decko je nas spasio 10 puta na evropskom prvenstvu i stalno dao svoj maksimum za reprezentaciju i on je dokazao koliki je srbin.

Ali postoji razlika izmedju reprezentacije i kluba,bilo bi dobro da je neki ovde shvate,jer se bzv brukaju nekim bezmislenim komentarima.

WHO

pre 13 godina

Ljudi,o kakvom vi misljenju pricate prilikom dodele MVP priznanja.Ucinak teodosica je neverovatan ove sezone.Daleko je najopasniji igrac.Njegov sut iz igre je juce bio 3/13,a ne samo za tri poena.Ako se neko iole razume u kosarka neka je komentarise sa lajickog aspekta.Izbor je pravljen tako sto se odredjeni procenat daju glasovima navijaci,odn oni koji su glasali na sajtu evrolige,a srucnjaci odlucuju u najvecem.To je i sasvim logicno,nije ovo grand shou.Drugo neka neko ospori 13,5 poena;5 asistencija;2,5 skoka;Za 2p. 57,3%;za 3p. 41,9%;slobodna 89,2%.Ako se uzme u obzir ono sto se kroz ovu statistiku ne vidi,a to je da on po utakmici ima oko 15 suteva iz igre i izmedju 5 do 10 bacanja,to je izvanredan ucinak.Razumete,zamislite da u timu imate igraca koji svaki drugi sut iz igre pogodi,a pri tome u najjacoj ligi evrope.Zamislite da u istoj imate igraca koji svako desete bacanje promasi,a koji pri tome asistira 5 puta po utakmicki,i dobije pri tome jos pet lopti kako skokovima tako i kradjama lopti,a izgubi cinimi se 2,1 loptu,dobijate neverovatan ucinak.Njegov index uspesnosti u top16 bio je 19,a u plajofu 23,3.Sinoc je bio jedan od kljucnih igraca,medjutim pre bih prednost u sinocnoj utakmici dao Borusisu i Childresu.Borusisu zbog kljucna tri skoka vezana u napadu u produzetku,a Childresu ne samo zbog izjednacujuceg poena,vec i zbog skoka u napadu u jednoj od akcija u produetku.Kleizin ucinak bih izjednacio sa Teovim,dok je covek iz Senke bio Papalukas.Veoma vazan je bio big sofo koji je zaustavio Marica i zajedno sa Chaildrishem izbacio vranesa iz ritma zbog penala.Partizan sinoc nije bio losiji protivnik i da je pobedio,bilo bi zasluzeno.Cestitam momcima obe ekipe,kao i Bou i Maricu,na priznanjima.

miloš

pre 13 godina

Lepo je što je Teodosić proglašen za MVP, to će mu sigurno dati vetar u ledja za nastavak karijera. Dakle narednih 10-ak godina imaćemo plejmejkera sigurnog u sebe koji je i vođa na terenu.
Međutim, za Srbiju bi bilo bolje da je Marić proglašen za MVP jer bi smo onda imali jače argumente kada od FIBA budemo tražili da igra za našu reprezentaciju (zbog odredbe u njihovom zakonu da je promena reprezentacije za igrča moguća ukoliko on ZNAČAJNO poboljšava kvalitet košarke u zemlji za koju želi da igra. Niko ne bi mogao da osporava kvalitet MVP igrača! :) Toliko...

Dr.Max

pre 13 godina

Zao mi je sto je Partizan nesrecno izgubio u polufinalu-zasluzio je da prodje. Ali drago mi je zbog Teodosica u kakvu igracinu izrasta. Postao je pravi profesionalac koji daje sve od sebe. Nije imao nijedan promasaj sa penala kad je njegovom timu bilo najpotrebnije. Pogodio je nekoliko veoma teskih i bitnih trojki. Nasa reprezentacija je dobila pravi kosarkaski biser.

Johny Grobar

pre 13 godina

Ja sam mrzeo Teodosica samo kada je izvodio ona zadnja 4 bacanja. Posle toga su se pomesana osecanja vratila na svoje pravo mesto a to je da je to jedan odlican momak, sa velikim talentom i radnim navikama.

Nemanja

pre 13 godina

Moram dapriznam da me je ova odluka iznenadila. Nije bio dominantan u polufinalu, tu bi se moglo reći da je Bo odigrao bolje od njega i mnogo racionalnije. Ali očigledno je presudilo to što se OLy plasirao u finale, jer Barsa nema nekog tako dominantnog. Tačno je da je u TOP16 i plejofu odigrao odlično i bio pravi vodja ekipe. Da nisu prošli u finale, ne bi dobio prizanje.

Znimljivo je da, recimo čildres nije pokupio onu loptu, Teodosić bi bio ispljuvan u grčkoj gore od Rašića kod nas. A sa druge strane, da je Raške dao onu trojku za produžetak, i mi posle pobedili, onda bi bio heroj:)) nisu daleko uloge tragičara i heroja. Svaka čast našim igračima, Teu, MAriću i BOu za individualna priznanja. A sledeće sezone MVP će biti Veseli

Jabilondo

pre 13 godina

„Ovde smo, ali nismo u finalu. Nisam razmišljao o individualnim priznanjima, a više bih voleo da sledeće godine osvojimo Evroligu nego da postanem MVP“.

Znachi, Maric ostaje. TO je bitno. Dakle, pashce i ta Evroliga.

sasa

pre 13 godina

Grobar sam,ali me raduje sto je Milos osvojio titulu za najboljeg igraca Evrolige,zasluzio je...ovo je dobro za nasu kosarku ,ipak je Milos nas reprezentativac i volio bi da vidim ga na svejtkom da daje trojke,slobodna kada je potrebno,a ne samo svojima:))))...Ja kako sam mogao zakluciti po ovoj Maricevoj izjavi,on ce ostati i sledece godine u Partizanu...bice super ako ostane,Veseli je vec izjavio da ce ostati,jos kada bi Bo ili Lee ostali,to bi bilo sjajno,ocuvali bi kostur nase ekipe:)))

Hvala ti crno bela ljubavi

pre 13 godina

Milose Teodosicu ako budes promasio jedno slobodno bacanje kad budes igrao za reprezentaciju ima da ti osisam tu tvoju kosu... Drago mi je sto je nas covek MVP... A toliko me je nervirao kad je pogadjao protiv Partizana...
Jos jedno veliko hvala Partizanu! Cela sezona je bila magicna...

ivanbg

pre 13 godina

Gledam sad snimak posle utakmice izjave igraca sa suzama u ocima koliko im je krivo....a onda se vracaju na teren i nastavljaju da pevaju sa navijacima...
Hvala vam momci,junaci ovo je nesto fenomenalno,hvala za sve nervoze,nervne slomove ali i sve radosti koje ste nam priredili ove sezone!
Najbolji ste i ovo sto se desilo ove sezone je zaista magija!

Jea

pre 13 godina

Naš tim bude u F4, igra produžetke, kida, ponosno izgubi, a naš reprezentativac bude najbolji u evropi! Dugo će još evropa od nas da uči košarku :D

kustodian

pre 13 godina

Svaka cast majstore, igras ubedljivo najlepsu kosarku u Evropi i potpuno si zasluzio ovu titulu. Nisi morao da das sve one trojke protiv Partizana sinoc, ali sta da se radi...

Samo napred :D

KG

pre 13 godina

Ovde smo, ali nismo u finalu. Nisam razmišljao o individualnim priznanjima, a više bih voleo da sledeće godine osvojimo Evroligu nego da postanem MVP“.

AaAaAaAaA?!?!?!?!?!?!? Znaci li ovo da Maric ostaje u Partizanu?????????? Onda mozda i McCalleb ostane, posto je istakao da ima ambicije na NBA a ne evropske klubove!

pile

pre 13 godina

alo bre ljudi.... o cemu mi ovde pricamo!!! ko bre mrzi Tea?! Niko od nas! U tim prozivkama nema nista licno. I sami znate da je toga uvek bilo sa obe strane. Ipak je on nas prvi plej... i sigurno nam je drago sto je i zvanicno najbolji!

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Cestitke za Tea, a posebno cestitke za nase momke Marica i McCalebb-a. Ovo je velika cast i jos jedan dokaz Partizanove kvalitete. Jos kod bi obadvojica ostala za iducu sezonu, auuu, to bi bilo super.

sumadinac bg

pre 13 godina

Mislim da je emocija navijaca Partizana prema Teodosicu bespotrebna.To sto se dogodilo da Partizan izgubi je deo sporta a svima nama donelo osecaj ponosa i zadovoljstva zbog svega sto je uradjeno tokom sezone.Jedan od najskupljih i najboljih timova evrope mogao je da nas pobedi samo tako sto je imao naseg igraca Teodosica.Sto se tice Teodosica posle Saleta je to prvi ozbilan play koga imamo i to je naam se dobro za nasu kosarku.Dakle kao crveno beli skidam kapu Patrizanu i veliko postovanje za uspeh koji je neverovatan.I odlika velikih je bila da postuju protivnika koji ih dobije pa tako navijaci Partizana koji su deo ovog uspeha treba da budu na nivou svoih spektakularnih atmosfera u Pioniru.Cestitke Partizanu

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Jao kada i ostao Maric i Bo sledece godine bi kaznjavali sve redom! Nadam se da ce i Rakic/Brkic iz Radnickog preci u Partizan na leto, realno to su najbolja pojacanja iz nase lige.

Dejan

pre 13 godina

Milosu svaka cast, netremice pratim njegov napredak vec 6 godina!Kao navijacu Partizana vise su mi upali u oci ona 3-4 uzastopna napada Olimpijakosa i greske kojima smo ih dozvolili, nego Miloseva pogodjena bacanja...

nik

pre 13 godina

Reprezentacija druga u Evropi, igrac iz repke MVP EL, Partizan na F4, Hemofarm blizu EL, i par igraca u najbolje dve petorke EL. Realniji pokazatelj da nam se kosarka vraca u vrh svetske kosarkaske scene.

nikola

pre 13 godina

Da pokusam jos jednom, posto samm verovatno nekog uvredio...

Neko rece da su Maric i Kleiya vodili mrtvu trku po indeksu korisnosti- nije bilo mrtve trke jer je Maric ubedljivo vodio od pocetka do evo ovog F4(i na njemu je juce imao 30 indeksnih poena; posle prve faze imao je oko27 ind. poena prosek, a sledeci posle njega(moguce da je bio Kleiza) oko 19).

čika velja

pre 13 godina

Leaders, Full Season Rank Player Games Total Average
1 MARIC, ALEKS 18 380 21.11
2 KLEIZA, LINAS 22 393 17.86
3 SISKAUSKAS, RAMUNAS 21 356 16.95
4 TEODOSIC, MILOS 22 370 16.82
5 SATO, ROMAIN 16 261 16.31 ...

Još jednom se pokazalo da "novac vrti gde burgija neće"!
Aleks Marić je MVP, a gospoda iz Gavrikosa(ako ima takvih) su maaalo uzletela pa su mislili da će sa Barsom moći kao sa Partizanom... važi! Čak su toliko nekorektni bili da su "preskočili" i Kleizu!? I ovde niko ne proziva i ne mrzi Tea(dečku svaka čast za prikazano), jednostavno broj četvrti ne može biti bolji od prvog, a to je ALEKS MARIĆ MVP, živeli!