Utorak, 05.01.2010.

14:25

Ivanovićeva u četvrtfinalu

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale međunarodnog tunira u Brizbejnu pobedom nad Timeom Baščinski sa 2:1, po setovima 6:2, 2:6, 6:4.

Izvor: B92

Ivanoviæeva u èetvrtfinalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Fed

pre 14 godina

Evo i pobede u rećem kolu sa 2:0, protiv teniserke koja je pobedila Klejbanovu. Šta će se danas zanerati Ani? To što nije, zbog povrede, igrala, jednom, za Srbiju, u FED kupu. Zaista, zašto se o tome danas ćuti? Navijamo za Žistin, ona voli da igra sa naš0m Jecom.

milos

pre 14 godina

ANa je bre najbolja....sratice se ona....veruj te u nju...ona je mlada.....ona je bolja od jelene jankovic sto puta...ajde ana idemo u polufinale.....samo napred.....srbija je uz tebe...volimo te ANCI....

ja

pre 14 godina

Ani jednostavno nedostaju mecevi sa jacim igracicama.
Tesko je pronaci motivaciju protiv ovih slabijih. Nadam se da ce Ana proci i sledece kolo i igrati polufinale sa Enan.
Videcete tada kako Ana zna da igra. Tacno pre 2 godine Ana je odigrala svoj poslednji mec protiv belgijanke. To joj je bio cetvrti susret sa njom i prvi put da joj je uzela jedan set. Mislim da je doslo vreme da joj uzme i oba seta, odnosno da pobedi. Ako u tome uspe, budite sigurni da se ove godine Ana vraca ne u prvih 10, vec u prve 3.

BorisNs

pre 14 godina

pre svega,bravo Ana,samo tako nastavi,da se vratis u top 10!i opet ne razumem ove ljude sto je pljuju,zasto uopste ostavljte komentar!?

Aramis

pre 14 godina

@Branko
I ja sam u pravu i vi ste u pravu, pogotovo kad o Ani govorimo. Ali, bez obzira na sve, meni se čini da ona ne igra kao nekad iz dva razloga - jedni su njena intima, zato ovde stavljam tačku, a onda mislim da je nju sve to ponelo, da je jedno vreme bila u oblacima i da nije dovoljno trenirala. Mislim da ove svetske teniserke imaju stabilnije i profesionalnije štabove, koji brinu samo o svoj teniserki, dok je Ana dete "Adidasa", ali nije jedina. Dok je kratko radila sa Krejgom, to je bilo posle prve igračke krize, došla je do finala IW-a i samo ju je ona oluja sprečila da ne potvrdi titulu (jake forhedne vetar je slao u aut, a Zvonareva joj je priredila sačekušu). Onda su oterali Krejga, verovatno je nešto brljao što starijem čoveku ne liči, ili se onaj golfer umešao u sve pa je posle Krejga najurio i onog mladog fitnesa. Neverovatni kupidonovski zapleti, kao u Šekspirovoj komediji "San letnje noći". Valjda je sad emotivno zrelija i valjda su joj misli okrenute tenisu. Videćemo. Pozdrav.

Milos

pre 14 godina

Ma daj bre kad cete vec jednom da shvatite da od nje vise nema nista. Videcete, ove sezone ce samo da padne jos dublje. Propala je ona kao igracica, samo ne znam sta jos treba da uradi da bi vas uverila u to.
(Bradonja, 5. januar 2010 18:48)

Prosto ne verujem sta citam!!!!Umesto da podrzavamo svoju igracicu koja nam je donela prvi srpski gren slem mi pljujemo po njoj i govorimo kako je propala igracica!!!Pa cak i da je 500. igracica na listi treba da je podrzavamo i da je hvalimo!!!Ne mogu prosto da poverujem da postoje ovakvi ljudi u Srbiji!!!Sramota!!!!
Napred Ana igras za sebe a ne za druge!!!

Igor

pre 14 godina

Ja prognoziram mec sa Pavljucenkovom u cetvrtfinalu. Ana ce je dobiti, a onda idemo na pravu stvar, potencijalni duel sa Henin u polufinalu, mogao bi dosta da pomogne Ani u sticanju samopouzdanja, jer vec od leta prosle godine verujem da bi pravi "lek" za Aninu igru bili mecevi sa visokorangiranim teniserkama, sa kojima dugo nije igrala jer je u 2009. turnire uglavnom zavrsavala u 1. ili 2.kolu, ili eventualno u osmini finala.
Navijajmo za polufinale Ivanovic vs Henin ;)

branko

pre 14 godina

Огромна већина колега је схватила али видим да неки и нису моје инсистирање на Аниним победама од 2 : 0 па ћу то мало да појасним. Уопште није суштина у РЕЗУЛТАТУ . Сем на оном завршном мастерсу, на свим осталим турнирима победе од 2 : 1 су једнако вредне као и оне од 2 : 0. Резултат од 2 : 0 у Анином случају ја узимам као знак СТАБИЛНОСТИ ЊЕНЕ ИГРЕ и лично сам уверен да би три-четири узастопне победе од по 2 : 0 Ану вратиле у нормалу а нормала значи: слабијe противницe се побеђују сигурно, са себи равнима се игра равноправно и побеђује и губи, бољима се пружа озбиљан отпор и такође побеђује али чешће губи. При таквом стању ствари потпуно је небитно да ли се ради о резултатима 2 : 0 или 2 : 1 односно 0 : 2 или 1 : 2. Ана је била у тој нормали, испала је из ње и ми сада пратимо њене покушаје да се врати. Ја сам написао што би по мом мушљењу био добар лек за то. Ето, то је суштина моје приче о 2 : 0.

Aramis

pre 14 godina

I Monfils i Blejk, vrlo jaki teniseri, dobili su danas svoje znatno slabije protivnike sa 2:1. I šta, to su sumnjičave pobede. Monfils i Blejk baš su se obrukali. Nikada se Srbi neće odreći svoje nebeske pameti. Neko je napisao da, kad se drugi set prepusti bez borbe, to se zove odmaranje (tankovanje) za treći set. Dopalo mi se ovo, zvuči logično. Ali, onda sledi kontradiktornost: ali "tankovanje" ne prolazi kod prvih deset. Koliko znam, Aninine protivnice nisu ni u prvih pedeset, a kamoli da je neka od njih u svetskom vrhu. Kako je teško pratiti nit logike, kad se logično razmišljanje ne trenira. Kako to da niko nije video napredak u Aninom psihičkom stanju, ona sada očigledno deluje stabilnije, sa obema nogama na zemlji, s obzirom da je prošle godine doživela neke mladalačke udare, koji su je izbacili iz teniske ravnoteže. Suviše je mlada, verovatno emotivna... Neko to što se zove ljubav podnosi kao limunadu, nekoga to potrefi kao tekila. Nismo svi isti. Upravo čitam njenu izjavu, kaže - moram biti agresivnija. Posle četiri meseca neigranja, mora mnogo da se radi i mnogo znoja da se prolije. Zašto hoćemo samo tih 2:0, voleo bih da znam. A ja bih više umesto 2:0 protiv ne znam koga, više voleo 2:1 protiv Žistin i Kim. Vi koji ne znate, Serena se u životu nagubila prvih setova, ali kad bi se zagrejala, u ona dva razbijala je čaše od kristala. Tenis se u Srbiji gleda poslednjih godinu-dve dana, zato on nema profilisanu i obaveštenu publiku kao košarkaši ili fudbaleri. Upravo je "Crvena zvezda" dobila "Dinamo" u Moskvi sa košem razlike i šta - sad će njeni navijači kukati što nije bilo 20 razlike. Neće, jer znaju pravila.

sanja

pre 14 godina

raduje me ova pobeda i to mnogo a takodje me raduje i to sto ne vidim ovde 200 negativnih komentara i pametovanja...
pustimo Anci da igra i da nas obraduje ovim pobedama, makar meni su ovakve vesti jako nedostajale i nadam se da ce ih biti mnogo u 2010.
SRECNO ANA!!!!

mr naciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii loolllllll

pre 14 godina

@ Pamtim ja i nečije pobede sa 2:1 protiv šezdesetih na listi, kada su mečevi trajali najmanje tri sata, uz obavezni "medical time".

hahahahahaha

MUČENJE, MUČENJE, MUČENJE. OPET MUČENJE. Stalno se nadamo kako će odjedom početi da igra super. pobjeđuje sve redom u 2 seta, samo što taj trenutak neće doći uskoro (vjerovatno nikad). Ona što je pukla u glavi, tako nije nijedan teniser/ka u istoriji sporta. Osvjiti Slam i odjedom zaboraviti igrati/servirati (?????!!!!!!).

Miloš Kosovac

pre 14 godina

Са оваквим стањем неће моћи далеко. Једино ако у следећем колу покаже да има физичку и менталну снагу да побеђује лако слабије од себе. Могућа је прекретница ако је спремна, ако није остаће да тавори и да обећава.Као да нема ко да јој покаже како се то враћа ка врху њена колегиница и по лепоти - Шарапова.Мора да се појави на терен и да гледа у противницу као што се гледају и р'жу бокесери пре почетка меча.Оне изјаве тенсисера после добијеног меча:"уживао сам у игри",су ноторна лаж. Иначе остаде у прошлост.

pero

pre 14 godina

Ne pali ta logika kao malo po malo. To je vise namucila se ovdje, namucila se ondje dok ne dodje ozbiljnija igracica i pokaze joj kako se igra. Sa igracicama koje su iznad 50-og mjesta na listi rezultat treba biti 2;0.

Bradonja

pre 14 godina

Ma daj bre kad cete vec jednom da shvatite da od nje vise nema nista. Videcete, ove sezone ce samo da padne jos dublje. Propala je ona kao igracica, samo ne znam sta jos treba da uradi da bi vas uverila u to.

Rastaman-ExMagio27

pre 14 godina

@ John

mozda je nekom zanimljivije da gleda El Aynaoui-a koji je bio top 15 nego kako ti kazes "prelepu lepoticu sarmantnu" (dobro malo karikiram) na koju verovatno bacas u nesvest i zato je gledas :) mnogo je atraktivniji El-ov tenis... Realno! ! i svi koji igraju tenis ce se sloziti da je atraktivniji nnjegov tenis. E sad slazem se da je ona predstavnik Srbije i da to treba ispostovati... ali ti si trazio jedan razlog zasto se prenosi El a mislim da sam ti Cp6uja ! !

ana ivanovic

pre 14 godina

eeee,bas ne volim ovaj zenski tenis,do juce je bila prva,a koja je sad?Mnogo vise volim muski tenis,nekako je standardniji,a i lepsi,ali u svakom slucaju drago mi je zbog Ane i samo napred!

Me,My self and I

pre 14 godina

Pomenuo bih par sitnica koje nikom nece pasti na pamet.Timea Bascinski je igracica madjarskog imena,slovenskog prezimena koja igra za svajcarsku.Mene podseca na Lejdi Gagu samo sto je dosta gabaritnija.Ana pobogu,zar sa debeljucom u 3 seta?

Davor

pre 14 godina

Ana Ivanovic ko Goran Ivanisevic. Fenomenalan talent, ali vrlo losa glava. Ivanovic je s svojim talentom vec trebala imati najmanje 3 grand slama, ali lici na Ivanisevica, koji je najmanje 6 Wimbledona trebao imati, ali to je taj: 'balkanski' mentalitet

Mila

pre 14 godina

Ana se uopšte nije mučila: prvi set dobila je bez muke, drugi set izgubila je bez muke, treći je dobila sigurno, uz nešto više truda. Tako se tenis igra, samo se u Srbiji priča da li je bilo 2:0 ili 2:1. To je beznačajno, samo se pobede računaju. Dosadni ste s tim svojim zanovetanjem, koje nema veze sa tenisom. Pamtim ja i nečije pobede sa 2:1 protiv šezdesetih na listi, kada su mečevi trajali najmanje tri sata, uz obavezni "medical time".

nas

pre 14 godina

Gledao sam i ovaj mec i vidi se blagi napredak u Aninoj igri ali naravno jos je to od prave forme.Pokazala je sampionski kvalitet u trenucima kada se lomio rezultat u 3 setu.I pored povrede desnog ramena imala je prilicno dobar servis.Sledeci mec je na programu u cetvrtak na Bozic.Nadam se da ce joj biti srecan.Pozdrav do cetvrtka.

Jela

pre 14 godina

Kako izgleda, opet se mučila. Pad u 2.setu i mala kriza pred kraj trećeg seta, ali je izvukla...dobro, početak je sezone, dug period neigranja je ostavio traga, nadajmo se da će Ana biti ona 'stara', sigurna u sebe i svoje udarce. Srećno!

Maria Manchini

pre 14 godina

Bravo lepotice !
Imala je pad u drugom setu, kao i sa J. Dokić, ali je smogla snage i izvukla se u trećem. Opet problemi sa podbacivanjem, što ozbiljno zabrinjava, jer je problem u glavi, ako na treningu to radi dobro, a u meču greši.
Ostaje da se nadamo da će da diže forumu i polako prevazilazi ovaj problem.
'Ajmo Ana !

franco

pre 14 godina

Valjda u trecem kolu, u prvom je dobila Dokicevu? Iako se i dalje muci u tri seta, vidan je napredak, barem ne ispada u prvom kolu. Zelim joj ekspresan povratak u prvih 10 i dobre igre za reprezentaciju!

Gardoš

pre 14 godina

Tri vezana poena, dve vezane lopte...Hm. Nije to dobra metafora. Kažete, namučila se. I Petrova je uzela Žistin deset gemova, pa niko nije rekao da se mučila. A jeste. Petrova je izgubila minimalnim rezultatom, a mogla je bolje, samo da nije olako proćerdala dva gema, na svoj servis. Mnogo je gemova Petrova dobila ne izgubivši nijedan poen. Žistin je samo gledala kako udarci sevaju. A sad o Ani. U trećem setu, koji je odlučivao pobednicu, njena pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Ne naglašava se najvažniji momenat u meču: posle ubedljivo izgubljenog drugog seta i posle prokockanog serviranja za 6:3, rezlultat je 5:4, ali tada Ana glatko pravi brejk i dobija meč. To se zove samopouzdanje i vera u sebe. To je za Anu sada najvažnije. Lako će ona, posle par meseci i sedam-osam turnira, da igra jako i da šalje projektile. Nego, malo me plaši što su je godine stigle, kao i Šarapovu. Koliko će one još dugo moći da izdrže protiv Venus, Serene, Kim, Žistin Dementijeve i Sigujami? Jedno ima ne smem da pomenem.

milica

pre 14 godina

Bravo Anči! težak meč, ali nema lakog povratka u svjetski vrh i nema lakih protivnica.najveći napredak je u pristupu važnim poenima.nije se slomila kad je izgubila svoj servis u trećem setu pri servisu za meč, već se odmah vratila i dobila meč.samo polako, treba vremena za sticanje samopouzdanja, a tad će se vidjeti vrhunska klasa Ane Ivanović.

zar je bitno ko sam

pre 14 godina

ODLICNO, ALI KAD JE IGRALA?

Mislio sam da ce igrati u noc izmedu utorka i srede (po nasem vremenu)!! Ma... kako god, bitno da je POBEDILA:)
Ponovo se igralo tri seta. I po rezultatu, bilo je DOSTA oscilacija. Ali ne ocekujem da ce igrati PERFEKTNO. Pocetak je godine. Niko ne igra kako ume i zna... Sa ovim pobedama, Ana podize samopouzdanje. I donekle, vraca IZGUBLJENU igru. Nadam se da ce OSVOJITI turnir, sto nije nemoguce. Koliko god to poricali, Ana se polako vraca (nadam se da ce tako biti i sa Jelenom).
Pa, nadam se da cu sledeci put biti bolje informisan o Aninom mecu. Nadam se da cemo je videti u polufinalu:)

Milan

pre 14 godina

Svaka joj cast nema sta vidi se da napreduje.Mislim da je ona vrh vrha hahah ali ne moze da se uporedi sa drugim teniserima,iako ima toliko uspeha ona moze da bude u Srbiji "najbolja" ali u drugim zemljama ne.Zbog toga nasi igraci nikad nisu bili medju boljima samo u okrugu svoje zemlje,ali ipak nemoze se poreci da nije uspesna.

Berina

pre 14 godina

BravO Ana, samo takoO nastavi, kakOo bilo ali samo pobedjuj....imala bi bolji renking na AO i bolji zreb...uz tebe uvek!!! :)
P.S:Dosta si popravilla igru...samo nastavi!!!

branko

pre 14 godina

Пре само 3 дана Ана је била тенисерка која се вероватно није сећала своје последње победе. Сада већ има две у три дана и то је сасвим друга ситуација. Свакако је добро да сада Ана добија те егал, неизвесне мечеве које је ономад редовно губила. Но, признаћете, то није Анин природни амбијент. Ана није била а не верујем ни да ће постати (а ја мислим и да не траба да постане) играчица дугих поена и дугих мечева. Зато и даље мислим оно што сам и јуче рекао: кад почне да добија мечеве са 2 : 0, тек тада ће то бити почетак повратка оне Ане какву смо гледали пре две године. У сваком случају, подршка Ани. Ето, успела је да добије два меча за редом и то је добро. Сад би било добро да после дуго времена добије и ДВА СЕТА за редом. Мислим да би то за њено самопоуздање било јако, јако важно.

Tatjana

pre 14 godina

Kako nisam imala priliku da gledm mec, slusala sam radio prenos, na osnovu reakcija australijskih komentatora Anino kretanje je definitivno bolje udarci su sigurniji ono sto njoj pravi problem je katastrofalan servis, setimo se Abne koja servira vise od 10 aseva po mecu koja posle dobrog servisa uvek brzo i efektivno zavrsava poene, to je ono sto je krasilo nekad njenu igru a sto sad nedostaje....Ali nadamo se da ce iz meca u mec to biti bolje i da ce sto je josh bitnije i samopouzdanje porasti = vrhunski tenis!!!

fabregas

pre 14 godina

Opet mucenje sa anonimnom teniserkom.Prvi set glatko dobije a onda drugi glatko izgubi i u trecem pri rezultatu 5:3 za Anu i njen servis ona izgubi taj gem.Da li ce opet da izjavi kako je puna samopuzdanja i da se u drugom setu povukla i igrala defanzivno.Ne moze iz glave daizbaci golfera

Miki

pre 14 godina

Kao i u prvom kolu protiv Jelene Dokic, dosta nesigurnosti, osciliranja tokom celog mece, nedostaje samopouzdanja... ali verujem da ce u nastavku sezone igrati sve bolje! Ipak puno srece Ani na ovom turniru... trebace joj!!!

Zaza

pre 14 godina

"Druga pobeda Kim Klajsters" - to lepo zvuči. "Druga pobeda Ane Ivanović" ne zvuči lepo. Lepše je ovo poetično "Ana Ivanović u drugom kolu."

john

pre 14 godina

Eurosport nije prenosio ovaj mec, vec je za vreme njega isao mec(pazi sad!!!): Deheart(USA)-El Aynaoui(Maroco)!!!!! Pa nikako mi nije jasno po cemu su to prikazivali umesto Ane Ivanovic!? Mozda su zakljucili da gledaocima iz Srbije nije dovoljno zanimljivo da gledaju njihovu teniserku, koja je uzgred najlepsa sportistkinja na svetu, bivsi br 1 i igra lep tenis, vec im je mnogo zanimljivije da gledaju dvojicu veterana koji prvih 50 videli nisu u svojoj karijeri, koji ni pocemu ne mogu da se svrstaju kao atraktivni ni zanimljivi. Ako neko razume neka proba da mi objasni?

Kajzer Soze

pre 14 godina

E Ana,Ana..Stice se utisak da Ana ne moze u istom ritmu da igra ceo mec.Zbog toga i igra 3 seta,kao da namerno pusta protivnici 2 set trazeci predah,odmor.U teniskim krugovima to je poznatije kao"tankovanje",ali to ne prolazi kod top10 teniserki.Srecno Ana

borijan

pre 14 godina

svaka cast ani.. ocigledno je da nije u igrackoj formi, cim tako lako gubi druge setove. ali, ako nastavi da dobija uz malo muke, polako ce se i to vratiti.. samo neka nastavi da bude uporna.. sve ovo deluje dobro za sad, samo treba meceva i vremena da se svi segmenti poklope.. sa moje tacke gledista, ako uspe da prodje u polufinale, to ce biti pun pogodak za nju.. ima ona kvalitet, samo joj treba da vrati samopouzdanje..

john

pre 14 godina

Eurosport nije prenosio ovaj mec, vec je za vreme njega isao mec(pazi sad!!!): Deheart(USA)-El Aynaoui(Maroco)!!!!! Pa nikako mi nije jasno po cemu su to prikazivali umesto Ane Ivanovic!? Mozda su zakljucili da gledaocima iz Srbije nije dovoljno zanimljivo da gledaju njihovu teniserku, koja je uzgred najlepsa sportistkinja na svetu, bivsi br 1 i igra lep tenis, vec im je mnogo zanimljivije da gledaju dvojicu veterana koji prvih 50 videli nisu u svojoj karijeri, koji ni pocemu ne mogu da se svrstaju kao atraktivni ni zanimljivi. Ako neko razume neka proba da mi objasni?

branko

pre 14 godina

Пре само 3 дана Ана је била тенисерка која се вероватно није сећала своје последње победе. Сада већ има две у три дана и то је сасвим друга ситуација. Свакако је добро да сада Ана добија те егал, неизвесне мечеве које је ономад редовно губила. Но, признаћете, то није Анин природни амбијент. Ана није била а не верујем ни да ће постати (а ја мислим и да не траба да постане) играчица дугих поена и дугих мечева. Зато и даље мислим оно што сам и јуче рекао: кад почне да добија мечеве са 2 : 0, тек тада ће то бити почетак повратка оне Ане какву смо гледали пре две године. У сваком случају, подршка Ани. Ето, успела је да добије два меча за редом и то је добро. Сад би било добро да после дуго времена добије и ДВА СЕТА за редом. Мислим да би то за њено самопоуздање било јако, јако важно.

borijan

pre 14 godina

svaka cast ani.. ocigledno je da nije u igrackoj formi, cim tako lako gubi druge setove. ali, ako nastavi da dobija uz malo muke, polako ce se i to vratiti.. samo neka nastavi da bude uporna.. sve ovo deluje dobro za sad, samo treba meceva i vremena da se svi segmenti poklope.. sa moje tacke gledista, ako uspe da prodje u polufinale, to ce biti pun pogodak za nju.. ima ona kvalitet, samo joj treba da vrati samopouzdanje..

Maria Manchini

pre 14 godina

Bravo lepotice !
Imala je pad u drugom setu, kao i sa J. Dokić, ali je smogla snage i izvukla se u trećem. Opet problemi sa podbacivanjem, što ozbiljno zabrinjava, jer je problem u glavi, ako na treningu to radi dobro, a u meču greši.
Ostaje da se nadamo da će da diže forumu i polako prevazilazi ovaj problem.
'Ajmo Ana !

milica

pre 14 godina

Bravo Anči! težak meč, ali nema lakog povratka u svjetski vrh i nema lakih protivnica.najveći napredak je u pristupu važnim poenima.nije se slomila kad je izgubila svoj servis u trećem setu pri servisu za meč, već se odmah vratila i dobila meč.samo polako, treba vremena za sticanje samopouzdanja, a tad će se vidjeti vrhunska klasa Ane Ivanović.

Berina

pre 14 godina

BravO Ana, samo takoO nastavi, kakOo bilo ali samo pobedjuj....imala bi bolji renking na AO i bolji zreb...uz tebe uvek!!! :)
P.S:Dosta si popravilla igru...samo nastavi!!!

Mila

pre 14 godina

Ana se uopšte nije mučila: prvi set dobila je bez muke, drugi set izgubila je bez muke, treći je dobila sigurno, uz nešto više truda. Tako se tenis igra, samo se u Srbiji priča da li je bilo 2:0 ili 2:1. To je beznačajno, samo se pobede računaju. Dosadni ste s tim svojim zanovetanjem, koje nema veze sa tenisom. Pamtim ja i nečije pobede sa 2:1 protiv šezdesetih na listi, kada su mečevi trajali najmanje tri sata, uz obavezni "medical time".

Davor

pre 14 godina

Ana Ivanovic ko Goran Ivanisevic. Fenomenalan talent, ali vrlo losa glava. Ivanovic je s svojim talentom vec trebala imati najmanje 3 grand slama, ali lici na Ivanisevica, koji je najmanje 6 Wimbledona trebao imati, ali to je taj: 'balkanski' mentalitet

Jela

pre 14 godina

Kako izgleda, opet se mučila. Pad u 2.setu i mala kriza pred kraj trećeg seta, ali je izvukla...dobro, početak je sezone, dug period neigranja je ostavio traga, nadajmo se da će Ana biti ona 'stara', sigurna u sebe i svoje udarce. Srećno!

Kajzer Soze

pre 14 godina

E Ana,Ana..Stice se utisak da Ana ne moze u istom ritmu da igra ceo mec.Zbog toga i igra 3 seta,kao da namerno pusta protivnici 2 set trazeci predah,odmor.U teniskim krugovima to je poznatije kao"tankovanje",ali to ne prolazi kod top10 teniserki.Srecno Ana

Gardoš

pre 14 godina

Tri vezana poena, dve vezane lopte...Hm. Nije to dobra metafora. Kažete, namučila se. I Petrova je uzela Žistin deset gemova, pa niko nije rekao da se mučila. A jeste. Petrova je izgubila minimalnim rezultatom, a mogla je bolje, samo da nije olako proćerdala dva gema, na svoj servis. Mnogo je gemova Petrova dobila ne izgubivši nijedan poen. Žistin je samo gledala kako udarci sevaju. A sad o Ani. U trećem setu, koji je odlučivao pobednicu, njena pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Ne naglašava se najvažniji momenat u meču: posle ubedljivo izgubljenog drugog seta i posle prokockanog serviranja za 6:3, rezlultat je 5:4, ali tada Ana glatko pravi brejk i dobija meč. To se zove samopouzdanje i vera u sebe. To je za Anu sada najvažnije. Lako će ona, posle par meseci i sedam-osam turnira, da igra jako i da šalje projektile. Nego, malo me plaši što su je godine stigle, kao i Šarapovu. Koliko će one još dugo moći da izdrže protiv Venus, Serene, Kim, Žistin Dementijeve i Sigujami? Jedno ima ne smem da pomenem.

franco

pre 14 godina

Valjda u trecem kolu, u prvom je dobila Dokicevu? Iako se i dalje muci u tri seta, vidan je napredak, barem ne ispada u prvom kolu. Zelim joj ekspresan povratak u prvih 10 i dobre igre za reprezentaciju!

nas

pre 14 godina

Gledao sam i ovaj mec i vidi se blagi napredak u Aninoj igri ali naravno jos je to od prave forme.Pokazala je sampionski kvalitet u trenucima kada se lomio rezultat u 3 setu.I pored povrede desnog ramena imala je prilicno dobar servis.Sledeci mec je na programu u cetvrtak na Bozic.Nadam se da ce joj biti srecan.Pozdrav do cetvrtka.

Miki

pre 14 godina

Kao i u prvom kolu protiv Jelene Dokic, dosta nesigurnosti, osciliranja tokom celog mece, nedostaje samopouzdanja... ali verujem da ce u nastavku sezone igrati sve bolje! Ipak puno srece Ani na ovom turniru... trebace joj!!!

fabregas

pre 14 godina

Opet mucenje sa anonimnom teniserkom.Prvi set glatko dobije a onda drugi glatko izgubi i u trecem pri rezultatu 5:3 za Anu i njen servis ona izgubi taj gem.Da li ce opet da izjavi kako je puna samopuzdanja i da se u drugom setu povukla i igrala defanzivno.Ne moze iz glave daizbaci golfera

zar je bitno ko sam

pre 14 godina

ODLICNO, ALI KAD JE IGRALA?

Mislio sam da ce igrati u noc izmedu utorka i srede (po nasem vremenu)!! Ma... kako god, bitno da je POBEDILA:)
Ponovo se igralo tri seta. I po rezultatu, bilo je DOSTA oscilacija. Ali ne ocekujem da ce igrati PERFEKTNO. Pocetak je godine. Niko ne igra kako ume i zna... Sa ovim pobedama, Ana podize samopouzdanje. I donekle, vraca IZGUBLJENU igru. Nadam se da ce OSVOJITI turnir, sto nije nemoguce. Koliko god to poricali, Ana se polako vraca (nadam se da ce tako biti i sa Jelenom).
Pa, nadam se da cu sledeci put biti bolje informisan o Aninom mecu. Nadam se da cemo je videti u polufinalu:)

Aramis

pre 14 godina

I Monfils i Blejk, vrlo jaki teniseri, dobili su danas svoje znatno slabije protivnike sa 2:1. I šta, to su sumnjičave pobede. Monfils i Blejk baš su se obrukali. Nikada se Srbi neće odreći svoje nebeske pameti. Neko je napisao da, kad se drugi set prepusti bez borbe, to se zove odmaranje (tankovanje) za treći set. Dopalo mi se ovo, zvuči logično. Ali, onda sledi kontradiktornost: ali "tankovanje" ne prolazi kod prvih deset. Koliko znam, Aninine protivnice nisu ni u prvih pedeset, a kamoli da je neka od njih u svetskom vrhu. Kako je teško pratiti nit logike, kad se logično razmišljanje ne trenira. Kako to da niko nije video napredak u Aninom psihičkom stanju, ona sada očigledno deluje stabilnije, sa obema nogama na zemlji, s obzirom da je prošle godine doživela neke mladalačke udare, koji su je izbacili iz teniske ravnoteže. Suviše je mlada, verovatno emotivna... Neko to što se zove ljubav podnosi kao limunadu, nekoga to potrefi kao tekila. Nismo svi isti. Upravo čitam njenu izjavu, kaže - moram biti agresivnija. Posle četiri meseca neigranja, mora mnogo da se radi i mnogo znoja da se prolije. Zašto hoćemo samo tih 2:0, voleo bih da znam. A ja bih više umesto 2:0 protiv ne znam koga, više voleo 2:1 protiv Žistin i Kim. Vi koji ne znate, Serena se u životu nagubila prvih setova, ali kad bi se zagrejala, u ona dva razbijala je čaše od kristala. Tenis se u Srbiji gleda poslednjih godinu-dve dana, zato on nema profilisanu i obaveštenu publiku kao košarkaši ili fudbaleri. Upravo je "Crvena zvezda" dobila "Dinamo" u Moskvi sa košem razlike i šta - sad će njeni navijači kukati što nije bilo 20 razlike. Neće, jer znaju pravila.

Milos

pre 14 godina

Ma daj bre kad cete vec jednom da shvatite da od nje vise nema nista. Videcete, ove sezone ce samo da padne jos dublje. Propala je ona kao igracica, samo ne znam sta jos treba da uradi da bi vas uverila u to.
(Bradonja, 5. januar 2010 18:48)

Prosto ne verujem sta citam!!!!Umesto da podrzavamo svoju igracicu koja nam je donela prvi srpski gren slem mi pljujemo po njoj i govorimo kako je propala igracica!!!Pa cak i da je 500. igracica na listi treba da je podrzavamo i da je hvalimo!!!Ne mogu prosto da poverujem da postoje ovakvi ljudi u Srbiji!!!Sramota!!!!
Napred Ana igras za sebe a ne za druge!!!

Zaza

pre 14 godina

"Druga pobeda Kim Klajsters" - to lepo zvuči. "Druga pobeda Ane Ivanović" ne zvuči lepo. Lepše je ovo poetično "Ana Ivanović u drugom kolu."

Tatjana

pre 14 godina

Kako nisam imala priliku da gledm mec, slusala sam radio prenos, na osnovu reakcija australijskih komentatora Anino kretanje je definitivno bolje udarci su sigurniji ono sto njoj pravi problem je katastrofalan servis, setimo se Abne koja servira vise od 10 aseva po mecu koja posle dobrog servisa uvek brzo i efektivno zavrsava poene, to je ono sto je krasilo nekad njenu igru a sto sad nedostaje....Ali nadamo se da ce iz meca u mec to biti bolje i da ce sto je josh bitnije i samopouzdanje porasti = vrhunski tenis!!!

sanja

pre 14 godina

raduje me ova pobeda i to mnogo a takodje me raduje i to sto ne vidim ovde 200 negativnih komentara i pametovanja...
pustimo Anci da igra i da nas obraduje ovim pobedama, makar meni su ovakve vesti jako nedostajale i nadam se da ce ih biti mnogo u 2010.
SRECNO ANA!!!!

branko

pre 14 godina

Огромна већина колега је схватила али видим да неки и нису моје инсистирање на Аниним победама од 2 : 0 па ћу то мало да појасним. Уопште није суштина у РЕЗУЛТАТУ . Сем на оном завршном мастерсу, на свим осталим турнирима победе од 2 : 1 су једнако вредне као и оне од 2 : 0. Резултат од 2 : 0 у Анином случају ја узимам као знак СТАБИЛНОСТИ ЊЕНЕ ИГРЕ и лично сам уверен да би три-четири узастопне победе од по 2 : 0 Ану вратиле у нормалу а нормала значи: слабијe противницe се побеђују сигурно, са себи равнима се игра равноправно и побеђује и губи, бољима се пружа озбиљан отпор и такође побеђује али чешће губи. При таквом стању ствари потпуно је небитно да ли се ради о резултатима 2 : 0 или 2 : 1 односно 0 : 2 или 1 : 2. Ана је била у тој нормали, испала је из ње и ми сада пратимо њене покушаје да се врати. Ја сам написао што би по мом мушљењу био добар лек за то. Ето, то је суштина моје приче о 2 : 0.

Igor

pre 14 godina

Ja prognoziram mec sa Pavljucenkovom u cetvrtfinalu. Ana ce je dobiti, a onda idemo na pravu stvar, potencijalni duel sa Henin u polufinalu, mogao bi dosta da pomogne Ani u sticanju samopouzdanja, jer vec od leta prosle godine verujem da bi pravi "lek" za Aninu igru bili mecevi sa visokorangiranim teniserkama, sa kojima dugo nije igrala jer je u 2009. turnire uglavnom zavrsavala u 1. ili 2.kolu, ili eventualno u osmini finala.
Navijajmo za polufinale Ivanovic vs Henin ;)

BorisNs

pre 14 godina

pre svega,bravo Ana,samo tako nastavi,da se vratis u top 10!i opet ne razumem ove ljude sto je pljuju,zasto uopste ostavljte komentar!?

Aramis

pre 14 godina

@Branko
I ja sam u pravu i vi ste u pravu, pogotovo kad o Ani govorimo. Ali, bez obzira na sve, meni se čini da ona ne igra kao nekad iz dva razloga - jedni su njena intima, zato ovde stavljam tačku, a onda mislim da je nju sve to ponelo, da je jedno vreme bila u oblacima i da nije dovoljno trenirala. Mislim da ove svetske teniserke imaju stabilnije i profesionalnije štabove, koji brinu samo o svoj teniserki, dok je Ana dete "Adidasa", ali nije jedina. Dok je kratko radila sa Krejgom, to je bilo posle prve igračke krize, došla je do finala IW-a i samo ju je ona oluja sprečila da ne potvrdi titulu (jake forhedne vetar je slao u aut, a Zvonareva joj je priredila sačekušu). Onda su oterali Krejga, verovatno je nešto brljao što starijem čoveku ne liči, ili se onaj golfer umešao u sve pa je posle Krejga najurio i onog mladog fitnesa. Neverovatni kupidonovski zapleti, kao u Šekspirovoj komediji "San letnje noći". Valjda je sad emotivno zrelija i valjda su joj misli okrenute tenisu. Videćemo. Pozdrav.

ja

pre 14 godina

Ani jednostavno nedostaju mecevi sa jacim igracicama.
Tesko je pronaci motivaciju protiv ovih slabijih. Nadam se da ce Ana proci i sledece kolo i igrati polufinale sa Enan.
Videcete tada kako Ana zna da igra. Tacno pre 2 godine Ana je odigrala svoj poslednji mec protiv belgijanke. To joj je bio cetvrti susret sa njom i prvi put da joj je uzela jedan set. Mislim da je doslo vreme da joj uzme i oba seta, odnosno da pobedi. Ako u tome uspe, budite sigurni da se ove godine Ana vraca ne u prvih 10, vec u prve 3.

Miloš Kosovac

pre 14 godina

Са оваквим стањем неће моћи далеко. Једино ако у следећем колу покаже да има физичку и менталну снагу да побеђује лако слабије од себе. Могућа је прекретница ако је спремна, ако није остаће да тавори и да обећава.Као да нема ко да јој покаже како се то враћа ка врху њена колегиница и по лепоти - Шарапова.Мора да се појави на терен и да гледа у противницу као што се гледају и р'жу бокесери пре почетка меча.Оне изјаве тенсисера после добијеног меча:"уживао сам у игри",су ноторна лаж. Иначе остаде у прошлост.

Me,My self and I

pre 14 godina

Pomenuo bih par sitnica koje nikom nece pasti na pamet.Timea Bascinski je igracica madjarskog imena,slovenskog prezimena koja igra za svajcarsku.Mene podseca na Lejdi Gagu samo sto je dosta gabaritnija.Ana pobogu,zar sa debeljucom u 3 seta?

Milan

pre 14 godina

Svaka joj cast nema sta vidi se da napreduje.Mislim da je ona vrh vrha hahah ali ne moze da se uporedi sa drugim teniserima,iako ima toliko uspeha ona moze da bude u Srbiji "najbolja" ali u drugim zemljama ne.Zbog toga nasi igraci nikad nisu bili medju boljima samo u okrugu svoje zemlje,ali ipak nemoze se poreci da nije uspesna.

ana ivanovic

pre 14 godina

eeee,bas ne volim ovaj zenski tenis,do juce je bila prva,a koja je sad?Mnogo vise volim muski tenis,nekako je standardniji,a i lepsi,ali u svakom slucaju drago mi je zbog Ane i samo napred!

mr naciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii loolllllll

pre 14 godina

@ Pamtim ja i nečije pobede sa 2:1 protiv šezdesetih na listi, kada su mečevi trajali najmanje tri sata, uz obavezni "medical time".

hahahahahaha

MUČENJE, MUČENJE, MUČENJE. OPET MUČENJE. Stalno se nadamo kako će odjedom početi da igra super. pobjeđuje sve redom u 2 seta, samo što taj trenutak neće doći uskoro (vjerovatno nikad). Ona što je pukla u glavi, tako nije nijedan teniser/ka u istoriji sporta. Osvjiti Slam i odjedom zaboraviti igrati/servirati (?????!!!!!!).

milos

pre 14 godina

ANa je bre najbolja....sratice se ona....veruj te u nju...ona je mlada.....ona je bolja od jelene jankovic sto puta...ajde ana idemo u polufinale.....samo napred.....srbija je uz tebe...volimo te ANCI....

pero

pre 14 godina

Ne pali ta logika kao malo po malo. To je vise namucila se ovdje, namucila se ondje dok ne dodje ozbiljnija igracica i pokaze joj kako se igra. Sa igracicama koje su iznad 50-og mjesta na listi rezultat treba biti 2;0.

Rastaman-ExMagio27

pre 14 godina

@ John

mozda je nekom zanimljivije da gleda El Aynaoui-a koji je bio top 15 nego kako ti kazes "prelepu lepoticu sarmantnu" (dobro malo karikiram) na koju verovatno bacas u nesvest i zato je gledas :) mnogo je atraktivniji El-ov tenis... Realno! ! i svi koji igraju tenis ce se sloziti da je atraktivniji nnjegov tenis. E sad slazem se da je ona predstavnik Srbije i da to treba ispostovati... ali ti si trazio jedan razlog zasto se prenosi El a mislim da sam ti Cp6uja ! !

Bradonja

pre 14 godina

Ma daj bre kad cete vec jednom da shvatite da od nje vise nema nista. Videcete, ove sezone ce samo da padne jos dublje. Propala je ona kao igracica, samo ne znam sta jos treba da uradi da bi vas uverila u to.

Fed

pre 14 godina

Evo i pobede u rećem kolu sa 2:0, protiv teniserke koja je pobedila Klejbanovu. Šta će se danas zanerati Ani? To što nije, zbog povrede, igrala, jednom, za Srbiju, u FED kupu. Zaista, zašto se o tome danas ćuti? Navijamo za Žistin, ona voli da igra sa naš0m Jecom.

fabregas

pre 14 godina

Opet mucenje sa anonimnom teniserkom.Prvi set glatko dobije a onda drugi glatko izgubi i u trecem pri rezultatu 5:3 za Anu i njen servis ona izgubi taj gem.Da li ce opet da izjavi kako je puna samopuzdanja i da se u drugom setu povukla i igrala defanzivno.Ne moze iz glave daizbaci golfera

Milan

pre 14 godina

Svaka joj cast nema sta vidi se da napreduje.Mislim da je ona vrh vrha hahah ali ne moze da se uporedi sa drugim teniserima,iako ima toliko uspeha ona moze da bude u Srbiji "najbolja" ali u drugim zemljama ne.Zbog toga nasi igraci nikad nisu bili medju boljima samo u okrugu svoje zemlje,ali ipak nemoze se poreci da nije uspesna.

Bradonja

pre 14 godina

Ma daj bre kad cete vec jednom da shvatite da od nje vise nema nista. Videcete, ove sezone ce samo da padne jos dublje. Propala je ona kao igracica, samo ne znam sta jos treba da uradi da bi vas uverila u to.

Davor

pre 14 godina

Ana Ivanovic ko Goran Ivanisevic. Fenomenalan talent, ali vrlo losa glava. Ivanovic je s svojim talentom vec trebala imati najmanje 3 grand slama, ali lici na Ivanisevica, koji je najmanje 6 Wimbledona trebao imati, ali to je taj: 'balkanski' mentalitet

Zaza

pre 14 godina

"Druga pobeda Kim Klajsters" - to lepo zvuči. "Druga pobeda Ane Ivanović" ne zvuči lepo. Lepše je ovo poetično "Ana Ivanović u drugom kolu."

mr naciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii loolllllll

pre 14 godina

@ Pamtim ja i nečije pobede sa 2:1 protiv šezdesetih na listi, kada su mečevi trajali najmanje tri sata, uz obavezni "medical time".

hahahahahaha

MUČENJE, MUČENJE, MUČENJE. OPET MUČENJE. Stalno se nadamo kako će odjedom početi da igra super. pobjeđuje sve redom u 2 seta, samo što taj trenutak neće doći uskoro (vjerovatno nikad). Ona što je pukla u glavi, tako nije nijedan teniser/ka u istoriji sporta. Osvjiti Slam i odjedom zaboraviti igrati/servirati (?????!!!!!!).

john

pre 14 godina

Eurosport nije prenosio ovaj mec, vec je za vreme njega isao mec(pazi sad!!!): Deheart(USA)-El Aynaoui(Maroco)!!!!! Pa nikako mi nije jasno po cemu su to prikazivali umesto Ane Ivanovic!? Mozda su zakljucili da gledaocima iz Srbije nije dovoljno zanimljivo da gledaju njihovu teniserku, koja je uzgred najlepsa sportistkinja na svetu, bivsi br 1 i igra lep tenis, vec im je mnogo zanimljivije da gledaju dvojicu veterana koji prvih 50 videli nisu u svojoj karijeri, koji ni pocemu ne mogu da se svrstaju kao atraktivni ni zanimljivi. Ako neko razume neka proba da mi objasni?

Mila

pre 14 godina

Ana se uopšte nije mučila: prvi set dobila je bez muke, drugi set izgubila je bez muke, treći je dobila sigurno, uz nešto više truda. Tako se tenis igra, samo se u Srbiji priča da li je bilo 2:0 ili 2:1. To je beznačajno, samo se pobede računaju. Dosadni ste s tim svojim zanovetanjem, koje nema veze sa tenisom. Pamtim ja i nečije pobede sa 2:1 protiv šezdesetih na listi, kada su mečevi trajali najmanje tri sata, uz obavezni "medical time".

Rastaman-ExMagio27

pre 14 godina

@ John

mozda je nekom zanimljivije da gleda El Aynaoui-a koji je bio top 15 nego kako ti kazes "prelepu lepoticu sarmantnu" (dobro malo karikiram) na koju verovatno bacas u nesvest i zato je gledas :) mnogo je atraktivniji El-ov tenis... Realno! ! i svi koji igraju tenis ce se sloziti da je atraktivniji nnjegov tenis. E sad slazem se da je ona predstavnik Srbije i da to treba ispostovati... ali ti si trazio jedan razlog zasto se prenosi El a mislim da sam ti Cp6uja ! !

Kajzer Soze

pre 14 godina

E Ana,Ana..Stice se utisak da Ana ne moze u istom ritmu da igra ceo mec.Zbog toga i igra 3 seta,kao da namerno pusta protivnici 2 set trazeci predah,odmor.U teniskim krugovima to je poznatije kao"tankovanje",ali to ne prolazi kod top10 teniserki.Srecno Ana

pero

pre 14 godina

Ne pali ta logika kao malo po malo. To je vise namucila se ovdje, namucila se ondje dok ne dodje ozbiljnija igracica i pokaze joj kako se igra. Sa igracicama koje su iznad 50-og mjesta na listi rezultat treba biti 2;0.

Gardoš

pre 14 godina

Tri vezana poena, dve vezane lopte...Hm. Nije to dobra metafora. Kažete, namučila se. I Petrova je uzela Žistin deset gemova, pa niko nije rekao da se mučila. A jeste. Petrova je izgubila minimalnim rezultatom, a mogla je bolje, samo da nije olako proćerdala dva gema, na svoj servis. Mnogo je gemova Petrova dobila ne izgubivši nijedan poen. Žistin je samo gledala kako udarci sevaju. A sad o Ani. U trećem setu, koji je odlučivao pobednicu, njena pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Ne naglašava se najvažniji momenat u meču: posle ubedljivo izgubljenog drugog seta i posle prokockanog serviranja za 6:3, rezlultat je 5:4, ali tada Ana glatko pravi brejk i dobija meč. To se zove samopouzdanje i vera u sebe. To je za Anu sada najvažnije. Lako će ona, posle par meseci i sedam-osam turnira, da igra jako i da šalje projektile. Nego, malo me plaši što su je godine stigle, kao i Šarapovu. Koliko će one još dugo moći da izdrže protiv Venus, Serene, Kim, Žistin Dementijeve i Sigujami? Jedno ima ne smem da pomenem.

Milos

pre 14 godina

Ma daj bre kad cete vec jednom da shvatite da od nje vise nema nista. Videcete, ove sezone ce samo da padne jos dublje. Propala je ona kao igracica, samo ne znam sta jos treba da uradi da bi vas uverila u to.
(Bradonja, 5. januar 2010 18:48)

Prosto ne verujem sta citam!!!!Umesto da podrzavamo svoju igracicu koja nam je donela prvi srpski gren slem mi pljujemo po njoj i govorimo kako je propala igracica!!!Pa cak i da je 500. igracica na listi treba da je podrzavamo i da je hvalimo!!!Ne mogu prosto da poverujem da postoje ovakvi ljudi u Srbiji!!!Sramota!!!!
Napred Ana igras za sebe a ne za druge!!!

Miloš Kosovac

pre 14 godina

Са оваквим стањем неће моћи далеко. Једино ако у следећем колу покаже да има физичку и менталну снагу да побеђује лако слабије од себе. Могућа је прекретница ако је спремна, ако није остаће да тавори и да обећава.Као да нема ко да јој покаже како се то враћа ка врху њена колегиница и по лепоти - Шарапова.Мора да се појави на терен и да гледа у противницу као што се гледају и р'жу бокесери пре почетка меча.Оне изјаве тенсисера после добијеног меча:"уживао сам у игри",су ноторна лаж. Иначе остаде у прошлост.

Me,My self and I

pre 14 godina

Pomenuo bih par sitnica koje nikom nece pasti na pamet.Timea Bascinski je igracica madjarskog imena,slovenskog prezimena koja igra za svajcarsku.Mene podseca na Lejdi Gagu samo sto je dosta gabaritnija.Ana pobogu,zar sa debeljucom u 3 seta?

franco

pre 14 godina

Valjda u trecem kolu, u prvom je dobila Dokicevu? Iako se i dalje muci u tri seta, vidan je napredak, barem ne ispada u prvom kolu. Zelim joj ekspresan povratak u prvih 10 i dobre igre za reprezentaciju!

Maria Manchini

pre 14 godina

Bravo lepotice !
Imala je pad u drugom setu, kao i sa J. Dokić, ali je smogla snage i izvukla se u trećem. Opet problemi sa podbacivanjem, što ozbiljno zabrinjava, jer je problem u glavi, ako na treningu to radi dobro, a u meču greši.
Ostaje da se nadamo da će da diže forumu i polako prevazilazi ovaj problem.
'Ajmo Ana !

branko

pre 14 godina

Пре само 3 дана Ана је била тенисерка која се вероватно није сећала своје последње победе. Сада већ има две у три дана и то је сасвим друга ситуација. Свакако је добро да сада Ана добија те егал, неизвесне мечеве које је ономад редовно губила. Но, признаћете, то није Анин природни амбијент. Ана није била а не верујем ни да ће постати (а ја мислим и да не траба да постане) играчица дугих поена и дугих мечева. Зато и даље мислим оно што сам и јуче рекао: кад почне да добија мечеве са 2 : 0, тек тада ће то бити почетак повратка оне Ане какву смо гледали пре две године. У сваком случају, подршка Ани. Ето, успела је да добије два меча за редом и то је добро. Сад би било добро да после дуго времена добије и ДВА СЕТА за редом. Мислим да би то за њено самопоуздање било јако, јако важно.

Aramis

pre 14 godina

@Branko
I ja sam u pravu i vi ste u pravu, pogotovo kad o Ani govorimo. Ali, bez obzira na sve, meni se čini da ona ne igra kao nekad iz dva razloga - jedni su njena intima, zato ovde stavljam tačku, a onda mislim da je nju sve to ponelo, da je jedno vreme bila u oblacima i da nije dovoljno trenirala. Mislim da ove svetske teniserke imaju stabilnije i profesionalnije štabove, koji brinu samo o svoj teniserki, dok je Ana dete "Adidasa", ali nije jedina. Dok je kratko radila sa Krejgom, to je bilo posle prve igračke krize, došla je do finala IW-a i samo ju je ona oluja sprečila da ne potvrdi titulu (jake forhedne vetar je slao u aut, a Zvonareva joj je priredila sačekušu). Onda su oterali Krejga, verovatno je nešto brljao što starijem čoveku ne liči, ili se onaj golfer umešao u sve pa je posle Krejga najurio i onog mladog fitnesa. Neverovatni kupidonovski zapleti, kao u Šekspirovoj komediji "San letnje noći". Valjda je sad emotivno zrelija i valjda su joj misli okrenute tenisu. Videćemo. Pozdrav.

Jela

pre 14 godina

Kako izgleda, opet se mučila. Pad u 2.setu i mala kriza pred kraj trećeg seta, ali je izvukla...dobro, početak je sezone, dug period neigranja je ostavio traga, nadajmo se da će Ana biti ona 'stara', sigurna u sebe i svoje udarce. Srećno!

milos

pre 14 godina

ANa je bre najbolja....sratice se ona....veruj te u nju...ona je mlada.....ona je bolja od jelene jankovic sto puta...ajde ana idemo u polufinale.....samo napred.....srbija je uz tebe...volimo te ANCI....

borijan

pre 14 godina

svaka cast ani.. ocigledno je da nije u igrackoj formi, cim tako lako gubi druge setove. ali, ako nastavi da dobija uz malo muke, polako ce se i to vratiti.. samo neka nastavi da bude uporna.. sve ovo deluje dobro za sad, samo treba meceva i vremena da se svi segmenti poklope.. sa moje tacke gledista, ako uspe da prodje u polufinale, to ce biti pun pogodak za nju.. ima ona kvalitet, samo joj treba da vrati samopouzdanje..

milica

pre 14 godina

Bravo Anči! težak meč, ali nema lakog povratka u svjetski vrh i nema lakih protivnica.najveći napredak je u pristupu važnim poenima.nije se slomila kad je izgubila svoj servis u trećem setu pri servisu za meč, već se odmah vratila i dobila meč.samo polako, treba vremena za sticanje samopouzdanja, a tad će se vidjeti vrhunska klasa Ane Ivanović.

Berina

pre 14 godina

BravO Ana, samo takoO nastavi, kakOo bilo ali samo pobedjuj....imala bi bolji renking na AO i bolji zreb...uz tebe uvek!!! :)
P.S:Dosta si popravilla igru...samo nastavi!!!

nas

pre 14 godina

Gledao sam i ovaj mec i vidi se blagi napredak u Aninoj igri ali naravno jos je to od prave forme.Pokazala je sampionski kvalitet u trenucima kada se lomio rezultat u 3 setu.I pored povrede desnog ramena imala je prilicno dobar servis.Sledeci mec je na programu u cetvrtak na Bozic.Nadam se da ce joj biti srecan.Pozdrav do cetvrtka.

Miki

pre 14 godina

Kao i u prvom kolu protiv Jelene Dokic, dosta nesigurnosti, osciliranja tokom celog mece, nedostaje samopouzdanja... ali verujem da ce u nastavku sezone igrati sve bolje! Ipak puno srece Ani na ovom turniru... trebace joj!!!

ana ivanovic

pre 14 godina

eeee,bas ne volim ovaj zenski tenis,do juce je bila prva,a koja je sad?Mnogo vise volim muski tenis,nekako je standardniji,a i lepsi,ali u svakom slucaju drago mi je zbog Ane i samo napred!

Aramis

pre 14 godina

I Monfils i Blejk, vrlo jaki teniseri, dobili su danas svoje znatno slabije protivnike sa 2:1. I šta, to su sumnjičave pobede. Monfils i Blejk baš su se obrukali. Nikada se Srbi neće odreći svoje nebeske pameti. Neko je napisao da, kad se drugi set prepusti bez borbe, to se zove odmaranje (tankovanje) za treći set. Dopalo mi se ovo, zvuči logično. Ali, onda sledi kontradiktornost: ali "tankovanje" ne prolazi kod prvih deset. Koliko znam, Aninine protivnice nisu ni u prvih pedeset, a kamoli da je neka od njih u svetskom vrhu. Kako je teško pratiti nit logike, kad se logično razmišljanje ne trenira. Kako to da niko nije video napredak u Aninom psihičkom stanju, ona sada očigledno deluje stabilnije, sa obema nogama na zemlji, s obzirom da je prošle godine doživela neke mladalačke udare, koji su je izbacili iz teniske ravnoteže. Suviše je mlada, verovatno emotivna... Neko to što se zove ljubav podnosi kao limunadu, nekoga to potrefi kao tekila. Nismo svi isti. Upravo čitam njenu izjavu, kaže - moram biti agresivnija. Posle četiri meseca neigranja, mora mnogo da se radi i mnogo znoja da se prolije. Zašto hoćemo samo tih 2:0, voleo bih da znam. A ja bih više umesto 2:0 protiv ne znam koga, više voleo 2:1 protiv Žistin i Kim. Vi koji ne znate, Serena se u životu nagubila prvih setova, ali kad bi se zagrejala, u ona dva razbijala je čaše od kristala. Tenis se u Srbiji gleda poslednjih godinu-dve dana, zato on nema profilisanu i obaveštenu publiku kao košarkaši ili fudbaleri. Upravo je "Crvena zvezda" dobila "Dinamo" u Moskvi sa košem razlike i šta - sad će njeni navijači kukati što nije bilo 20 razlike. Neće, jer znaju pravila.

ja

pre 14 godina

Ani jednostavno nedostaju mecevi sa jacim igracicama.
Tesko je pronaci motivaciju protiv ovih slabijih. Nadam se da ce Ana proci i sledece kolo i igrati polufinale sa Enan.
Videcete tada kako Ana zna da igra. Tacno pre 2 godine Ana je odigrala svoj poslednji mec protiv belgijanke. To joj je bio cetvrti susret sa njom i prvi put da joj je uzela jedan set. Mislim da je doslo vreme da joj uzme i oba seta, odnosno da pobedi. Ako u tome uspe, budite sigurni da se ove godine Ana vraca ne u prvih 10, vec u prve 3.

Tatjana

pre 14 godina

Kako nisam imala priliku da gledm mec, slusala sam radio prenos, na osnovu reakcija australijskih komentatora Anino kretanje je definitivno bolje udarci su sigurniji ono sto njoj pravi problem je katastrofalan servis, setimo se Abne koja servira vise od 10 aseva po mecu koja posle dobrog servisa uvek brzo i efektivno zavrsava poene, to je ono sto je krasilo nekad njenu igru a sto sad nedostaje....Ali nadamo se da ce iz meca u mec to biti bolje i da ce sto je josh bitnije i samopouzdanje porasti = vrhunski tenis!!!

zar je bitno ko sam

pre 14 godina

ODLICNO, ALI KAD JE IGRALA?

Mislio sam da ce igrati u noc izmedu utorka i srede (po nasem vremenu)!! Ma... kako god, bitno da je POBEDILA:)
Ponovo se igralo tri seta. I po rezultatu, bilo je DOSTA oscilacija. Ali ne ocekujem da ce igrati PERFEKTNO. Pocetak je godine. Niko ne igra kako ume i zna... Sa ovim pobedama, Ana podize samopouzdanje. I donekle, vraca IZGUBLJENU igru. Nadam se da ce OSVOJITI turnir, sto nije nemoguce. Koliko god to poricali, Ana se polako vraca (nadam se da ce tako biti i sa Jelenom).
Pa, nadam se da cu sledeci put biti bolje informisan o Aninom mecu. Nadam se da cemo je videti u polufinalu:)

sanja

pre 14 godina

raduje me ova pobeda i to mnogo a takodje me raduje i to sto ne vidim ovde 200 negativnih komentara i pametovanja...
pustimo Anci da igra i da nas obraduje ovim pobedama, makar meni su ovakve vesti jako nedostajale i nadam se da ce ih biti mnogo u 2010.
SRECNO ANA!!!!

Igor

pre 14 godina

Ja prognoziram mec sa Pavljucenkovom u cetvrtfinalu. Ana ce je dobiti, a onda idemo na pravu stvar, potencijalni duel sa Henin u polufinalu, mogao bi dosta da pomogne Ani u sticanju samopouzdanja, jer vec od leta prosle godine verujem da bi pravi "lek" za Aninu igru bili mecevi sa visokorangiranim teniserkama, sa kojima dugo nije igrala jer je u 2009. turnire uglavnom zavrsavala u 1. ili 2.kolu, ili eventualno u osmini finala.
Navijajmo za polufinale Ivanovic vs Henin ;)

branko

pre 14 godina

Огромна већина колега је схватила али видим да неки и нису моје инсистирање на Аниним победама од 2 : 0 па ћу то мало да појасним. Уопште није суштина у РЕЗУЛТАТУ . Сем на оном завршном мастерсу, на свим осталим турнирима победе од 2 : 1 су једнако вредне као и оне од 2 : 0. Резултат од 2 : 0 у Анином случају ја узимам као знак СТАБИЛНОСТИ ЊЕНЕ ИГРЕ и лично сам уверен да би три-четири узастопне победе од по 2 : 0 Ану вратиле у нормалу а нормала значи: слабијe противницe се побеђују сигурно, са себи равнима се игра равноправно и побеђује и губи, бољима се пружа озбиљан отпор и такође побеђује али чешће губи. При таквом стању ствари потпуно је небитно да ли се ради о резултатима 2 : 0 или 2 : 1 односно 0 : 2 или 1 : 2. Ана је била у тој нормали, испала је из ње и ми сада пратимо њене покушаје да се врати. Ја сам написао што би по мом мушљењу био добар лек за то. Ето, то је суштина моје приче о 2 : 0.

BorisNs

pre 14 godina

pre svega,bravo Ana,samo tako nastavi,da se vratis u top 10!i opet ne razumem ove ljude sto je pljuju,zasto uopste ostavljte komentar!?

Fed

pre 14 godina

Evo i pobede u rećem kolu sa 2:0, protiv teniserke koja je pobedila Klejbanovu. Šta će se danas zanerati Ani? To što nije, zbog povrede, igrala, jednom, za Srbiju, u FED kupu. Zaista, zašto se o tome danas ćuti? Navijamo za Žistin, ona voli da igra sa naš0m Jecom.