Iz njegovog ugla: Sebastijan Burde

Tridesetogodišnji pilot iz Le Mana, osvajač četiri uzastopna Čempkar šampionata i vozač sa prvoklasnim pedigreom, dokazanim u Formuli 3000 i na trkama izdržljivosti, letos je prognan iz Formule 1. Trenutno je udomljen u Superliga formuli, gde nastupa za Sevilju. Burde je uoči trke ove serije u Monci govorio za sajt 422racing.com. U intervjuu čije najzanimljivije delove prenosimo, Sebastijan otkriva šta mu je smetalo na Toro Roso bolidima, opisuje svoj izgon iz elite auto-sporta, i podseća na sopstveno loše iskustvo sa Flaviom Briatoreom.

Pošaljite komentar
 1. Svakako je jasno da covek koji je osvojio tolike titule u Americkim open-wheel serijama nije los vozac. Medjutim, ne dopada mi se taj kruti stav da automobil mora da se prilagodi vozacu ili nista od dobrih rezultata.
  Ipak mislim da je covek taj koji treba da se prilagodi masini, pogotovu ako je situacija takva da timski kolega uspeva da napravi znacajne rezultate sa istim bolidom.
  (milan, 14. oktobar 2009 15:08)

  # Link komentara

 2. @ (Milutinac, 12. oktobar 2009 01:53):

  A da ti prvo procitas sta covek objasnjava pre nego sto odvalis prilicno plitko pitanje? Ne bi ti skodilo ... a ni nama.

  Jezivo kvalitetan vozac, steta sto nije uspeo u F1. No, ono sta iznenadjuje je koliko je realan, sa obe noge na zemlji i samosvestan. izuzetno reko u sportu uopste, a narocito u sportovime gde se obrce velika kinta.
  (Plikuscht, 12. oktobar 2009 16:54)

  # Link komentara

 3. Ruku na srce i nisi bio neki sofer, uvek si imao zamerke... Kako Fetelu nista nije smetalo?
  (Milutinac, 12. oktobar 2009 01:53)

  # Link komentara