Subota, 16.05.2009.

15:43

Mančester Junajted ponovo šampion

Fudbaleri Mančester Junajteda osvojili su treću uzastopnu titulu šampiona Engleske, osamnaestu u istoriji i jedanaestu u 17 sezona Premijer lige.

Izvor: B92

Manèester Junajted ponovo šampion IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

101 Komentari

Sortiraj po:

ado

pre 14 godina

poruka komentaru br 99 jel ovaj prica BAJKE NEKOM OVDE ustvari upravu si kada sam video rezultat u madridu ja u 'sebi reko ovo je ko rukometni sport jer u rukometu moze takav rezultat da bude i slazem se s'stobom sto nazivas barselonu[rukometasi]jer daju golove koliko oni hoce BARSELOOONAAA SANNNPPIIOOONN OLE

Vladan R

pre 14 godina

Onda me intresuje na koju utakmicu mislis jer je u prvoj utakmici MU pobedio u zaustavnom vremenu golom Vidica posto se lopta odbila od stative(bio prenos na RTS-u a meni kec trebao za isplatu pa se dobro secam) , a Nemanja nije neko ko bi istrcao kontru posle o-ruk napad Sanderlenda, nego se zna da ide u kazneni kada se izvode korneri a isti se izvode kada tim napada. A sto se Brusa i Vigana tice igrali su za sebe i samo za sebe sa zeljom da pobede(dokaz otvorena igra i to sto su poveli) ali nisu uspeli na njihovu zalost a na radost MU.

1943

pre 14 godina

@ Vanzemaljac, 17. maj 2009 18:14

Nemam pojma o cemu pricas i mislim da se nalazis u odredjenoj kategoriji zablude, 1943 je jedini nick koji koristim na b92...

Ipak, shvatam koliko te boli istina koju sam rekao o rukometnom klubu iz Barselone, i o Mancesteru kao najboljoj ekipi u Evropi - tako da ti oprastam za ovaj ispad...

Usput, klub za koji navijam, Real Madrid, je svakako makar 5-6 klasa iznad odredjenog katalonskog kluba koji se potencira i medijski favorizuje, vec par poslednjih godina.Brojevi i osnovno poznavanje fudbala i fudbalske istorije govore u prilog tome...

Naravno, posto preferiram fudbalske a ne medijske i rukometne timove, u finalu LS cu navijati za Mancester...

Pozic

R.M.C.F.
El Mejor Club Del Mundo

J.R.

pre 14 godina

Čestitke Mančesteru! Zasluženo su osvojili treću titulu u nizu!
Kažete da je najviše vremena na terenu proveo Nemanja Vidić? Naravno da će, realno, najbolji trener najviše da koristi najboljeg defanzivca!

Vanzemaljac

pre 14 godina

Najbolji tim u Evropi - tu nema sumnje...

Nadam se da ce odbraniti i titulu Evropskog prvaka protiv Rukometnog kluba Barselona...Navijacu za njih i za fudbal.

Cestitke
(1943, 16. maj 2009 19:25)

Ivane Helgera dzaba se krijes iza pseudonima 1943 znamo da si ti, i mozes samo da navijas za MU jer je tvoj RM 2-3 klase ispod Barce, MU, Chelsea-ja, .... VISCA EL BARCA

Ana

pre 14 godina

Nista novo.Potpuno ocekivana i ZASLUZENA titula Mancestera.A vi sto pronalazite te "nepravedno" dosudjene penale sta da vam kazem,ko gubi ima pravo da se ljuti.
THERE IS ONLY ONE RONALDO AND ONLY ONE UNITED!

stajlsov brat od rajlijevog strica

pre 14 godina

Vladane Baš detaljno pratiš PL za razliku od mene. Pa naravno da nsam mislio na ovu posljednju utakmicu sa sanderlendom. A o želji Brusa da omete Mančestera si dovoljno i ti rekao

Vladan R

pre 14 godina

Intresuje me kako samo Kin moze da posalje kako neko rece ovde sedam igraca Sanderlenda u napad (ako mislis na poslednji njihov mec) kada je on davno davnooo pre tog meca tj u decembru ej u decembru 2008 podneo ostavku(strasno je da neko ko samo povrsno prati PL pise ovako nebulozne komentare-SRAMOTA BAS SRAMOTA , isto tako verovatno ti je pouzdana i proverena tvrdnja da sviraju nepostojece penale za MU). I zasto da Brus ne proba da donese Viganu prvu popbedu protiv MU tj kad ce da proba ako ne sad kada mu bod nista ne znaci(mozda treba da igra na bod zbog Liverpula ili da bi prvenstvo bilo intresantnije)

FC.M U

pre 14 godina

Još idemo u Rim gdje nas tamo čeka trofej a Barselonu ćemo pobjediti i pokazaćemo im da nisu bolji i da nikad neće biti bolji od Mančestera.

NAJBOLJI M.U

pre 14 godina

Kakva Barselona i njen najlepši fudbal ona nikad neće biti dobar klub kao Što je Mančester i osvajati trofeje ikao što to radi Mančester.

Man.Utd

pre 14 godina

Mančester je najbolji liverpul mu nije ni dorastao Mančeser nema jake konkurencije jer su najbolji i osvajaju svaki trofej pred sobom.

zna se ko je najbolji

pre 14 godina

Mančester J. je mogu da kažem najbolji klub ikada i niko nema igrače kao oni Ronalda,Runia,Berbatova,Teveza,Vidića i ostalih da sad nenabrajam ima ih mnogo.

dany bhoy

pre 14 godina

potpuno zasluženo,tokom cijele sezone su bili najbolji...imali su malu krizu nakon dva poraza od Liverpoola i Fulhama i ništa više...najjača ekipa u Eng...bravi Man utd

stajlsov brat od rajlijevog strica

pre 14 godina

Ipak moram da nastavim, iako sam mislio da neće bit potrebe: Zbog neregularnog prvenstva glavni krivac je LFC sa demoliranjem na old prdfordu kada se primakao na 4 boda i natjerao sudije da OTVORE OČI bolje kad treba (ne)svirati penal! Nepostojeći Penali kad ne ide (bolton, everton, totenhem). Sa druge strane penal mora da bude više nego očigledan da bi se svirao protiv scuma (liverpul i fulham) al zato su spremni da zažmure čak i kad Berbatov i Vidić u roku od sekunde obojica igraju rukom. Koliko je bodova mančester izgubio protiv ekipa kojima je trener bivši Fergijev igrač? NULA. Roy Keane ima rezultat do 92min i šalje 7 igrača u napad nebi li pružio priliku ovima iz kontre. Stiv Brus u srijedu uvodi Mida umjesto defanzivca, toliko je želio da pobijedi da mu 1 bod ništa nije značio?? I naravno da ste u pravu kad kažete da mančester ima jednog čiku koji neće dozvoliti da LFC bude skorije prvak-David Gill. Kad on ode sa položaja koji ima u FA možda se neko ohrabri da preispita regularnost premier lige. Sve su ovo činjenice, a ne pristrasni komentari koje su scumu bitno pomogle da bude prvak.

Sasha LFC

pre 14 godina

Nema komentara Mancesterovih navijaca da ne spominju Liverpul. Neverovatno. Kompleks je cudna stvar.

U svakom slucaju potpuno zasluzeno osvojena titula Manchestera. Igrali su najbolje kada je to bilo i za ocekivati, u decembru i januaru. To je izgleda nepisano pravilo PL. Ukoliko ta dva meseca igras fantasticno gotovo je sigurno da osvajas titulu.

Sada preostaje LS i finale sa Barcom. Ocekujem da Manchester osvoji i taj trofej. Jednostavno su bolji od Barcelone. Spanci ne umeju da igraju protiv Engleskih timova. Doduse, faktor "srece" (u Barcinom slucaju citaj "sudija") uvek moze da odluci. Sezona bi pravedno bila zavrsena da se u finalu nasao Celzi posto bi to jos vise potcrtalo dominaciju engleskih timova.

Ocekujem da ce i sledeca sezona biti jednako zanimljiva. I da se vratim na pocetak mog komentara. Nadam se da ce sledeca sezona konacno prekinuti komentare iskompleksiranih navijaca Mancestera kao sto je ova to ucinila sa Celzijevim navijacima koji prestadose sa prozivkom. Znaci nadam se da ce sledece godine Manchester da gleda u ledja Liverpulu. To jos uvek ne znaci da ce biti osvojena titula posto je PL izuzetno jaka.

pablo

pre 14 godina

Navijaci Liverpoola smarate, tako su kukali navijaci Arsenala, pa Blackburna, Chelsea... Svi oni su uspeli da po koji put otmu Premiership MUTD-u. Liverpool nije... zao mi je, ali treba mnogo toga da bi se osvojila titula. Samo jedan cika zna kako se to radi, a taj je jos uvek u Mancesteru. Ko je igrao lepse, ko dao vise golova, ko ima manje kartona... sve su to ne bitne statistike, prvak je zna se ko!!!!!

Vladan R

pre 14 godina

Prosto je neverovatno koliko su navijaci LFC ostrasceni, neobjektivni i na svaki nacin pokusavaju da omalovaze titulu MU pa neki navedose da je LFC najefikasniji i da ima najmanje tj samo samo dva poraza a ne navode da imaju cak cetiri pobede manje i o kakvim to nepostojecim penalima pricaju bio je mozda poneki sumnjiv u domenu slobodnog sudijskog uverenja ali nepostojeci nikako. Sa druge strane ko je kriv LFC sto na Enfildu ne moze da dobije raznorazne Stouke Fulame, Hulove itd i ko im je kriv sto Benitez te utakmice pocinje bez Toresa odnosno Dzerarda jer kada je jedan od njih dvojce odsutan drugi jednostavno mora da igra od pocetka a ne da ulazi u 60 i nekom minutu.

Mirko

pre 14 godina

Sjajno,opet granitna odbrana i eto titule. Mislim da ni ona Progurana Barselona nece da im da gol. Nego, nesto nema grobara da hvale Barselonu.

AKO_SI_REKAO

pre 14 godina

Nemanja i Tošić u Engleskoj, Deki Stanković u Italiji, Jovanović ili Rnić u Belgiji, Bojan Krkić Perez u Španiji, Milan Stepanov u Portugalu, Miloš Ninković u Ukrajini, Pedja Djordjević i Dare Kovačević u Grčkoj, Savo u Rusiji. . .
Š A M P I O N I
(100%SRBIN, 16. maj 2009 16:01)


KOJA LOZANA :D :D

hehehehehe

pre 14 godina

(Ivan, 16. maj 2009 20:30)
A jel to beshe Vidic non-stop na terenu???A gde je toshic???
Gleda sa tribina Ronalda i Runija ili preko TV.hehehe
Makeda za tosica doktor fudbala a mali '91

minkybozza

pre 14 godina

E, ovo Rafino ludilo-virus kukumavkanja je presao i na luzerpulove navijace. Jeste, smetao vam je bocni vetar, kisa, duboka trava, tvrde lopte, vasionska zracenja... Dajte ljudi,pa sampion je onaj koji ima najvise pobeda, najvise bodova, najbolju igru u kontinuitetu (a ne u deset utakmica)... Prestanite vise sa tim trazenjem izgovora vec se pomirite sa cinjenicom da je ManUtd najbolji i to ce biti jos dugo, dugo. Cmokic za placka Rafu! Dobices neke silne milione za pojacanja, pa da vidimo koga ces sada da dovedes.

Micah Richards

pre 14 godina

Odbranu UTD-a nemože ni Čak Noris da prodje.

Dakle i dogodine ostaje titula u Mančesteru, ali ovoga puta uzima je City.
Samo da Ronaldinjo dodje, a Eto sa njim (željan šuški)

DidierDrogba

pre 14 godina

Cestitke Manchester-u na osvojenoj tituli.
Nisu igrali sjajno cele sezone ali je Liverpool imao previse oscilacija. Chelsea je unistio bivsi(hvala bogu) 'strucnjak', a Arsenal nema potrebno iskustvo i klupu za titulu.
Eh kad bi ostao Gus.


CFC PRIDE OF LONDON

delia glingon

pre 14 godina

Prvak EFA Premier Lige je kao Prvak Sveta, bravooooo MU, a na barceloni ce mo se osladiti!!! Mada je bolje osvoiti EFA prmier ligu nego LS!!!!

stajlsov brat od rajlijevog strica

pre 14 godina

Jovana, a šta ako ga ne DADNU? A ako ga mi DADNEMO vama? Liverpul treba da sačuva 2.mjesto, jer ko zna, možda mancester doživi sudbinu juventusa 2006. Stoga ne bi bilo fer da vam čestitam ono što po mom mišljenju niste zaslužili. Ekipa koja je od 80 osvojenih bodova igrom nezasluzeno osvojila samo 3 (emirates i KC, al im se čak i to vratilo na anfield), ekipa kojoj nisu svirani nepostojeći penali kad ne ide, najefikasnija i sa samo 2 poraza u ligi neće bit prvak.

Red_Devil^^

pre 14 godina

A sto je ponisten regularan gol Mancestera? O tome niko ni aber ne daje. Vazno da se spominju poklonjeni penali za Mancester. Mancesteru je u toku sezone ponisteno preko 5 golova. Budite ljudi i priznajte da ima i boljih od vas!!! Glory Glory Man United !!!

1943

pre 14 godina

Najbolji tim u Evropi - tu nema sumnje...

Nadam se da ce odbraniti i titulu Evropskog prvaka protiv Rukometnog kluba Barselona...Navijacu za njih i za fudbal.

Cestitke

ivan1

pre 14 godina

Kako mi idu na zivce ti smaraci. Potpuno nezasluzeno osvojena titula, uz pomoc penala i srecnih golova protiv manjih ekipa u zadnjim minutima. Liverpool je zasluzio da bude prvak, igrali su lep i efikasan fudbal, kao na strani tako i kod kuce. Ovaj MU danas ni gol nije sutnuo, nadam se da ce da ih rastavi Barca u finalu LS.
(Baca, 16. maj 2009 16:22)


ma suvisno je komentaristi !
moze taj liverpool da igra koliko god hoce lepo, oni jednostavno nemaju FERGUSONA - kako ti to nije jasno !
to sto se manchester "provlacio" protiv sitnih i malih ekipa je stvar MAN.UTD-a a to sto je LIVERPOOL kuci igrao neresene utakmice sa istim tim malim timovima je njihova stvar !

KAPIS ?

daj boze da zbog likova poput tebe manchester osvoji jos 3 vezane titule !

aaaaaa

pre 14 godina

Kako mi idu na zivce ti smaraci. Potpuno nezasluzeno osvojena titula, uz pomoc penala i srecnih golova protiv manjih ekipa u zadnjim minutima. Liverpool je zasluzio da bude prvak, igrali su lep i efikasan fudbal, kao na strani tako i kod kuce. Ovaj MU danas ni gol nije sutnuo, nadam se da ce da ih rastavi Barca u finalu LS.
(Baca, 16. maj 2009 16:22)

a koji su to penali?

cwd

pre 14 godina

Bilo je interesantno videti Tosica pored Ferdinanda kako......sede i cute!
A tek na kraju...kad je Toshke prigrlio Ronalda kad su skakutali na sredini terena...ahahaha!

Jowana

pre 14 godina

Nek nam je sa srecom ova titula!!! :-) KAKO JE DANAS DOBRO BITI NAVIJAC MANCHESTER UNITED-a!!! Oni momci su stvarno ovo zasluzili, i sad neka uzivaju!!!
Ali moram priznati da nisam zadovoljna danasnjom igrom, ako nesto mrzim onda je to - ‘igra’ da ne primimo gol, ako ga dadnemo odlicno, a ako ne – nista strasno!!!
Sada pocinju pripreme za Rim, i sigurna sam da je i to zavrsena prica (naravno sa srecnim krajem- za Man Utd)!!!
Pozzz za sve CRVENE DjAVOLE!!!

Pedja

pre 14 godina

Zao mi teveza :(
Onaj aplauz prilikom izlaska ne govori dobro :(

Svaka cast MU... poslednjih decenija stvarno su iznad ostalih klubova... Jedne godine umesa se arsenal, neke celsi, neke liverpul, a mancester je svake godine glavni kandidat za titulu...

Baca

pre 14 godina

Kako mi idu na zivce ti smaraci. Potpuno nezasluzeno osvojena titula, uz pomoc penala i srecnih golova protiv manjih ekipa u zadnjim minutima. Liverpool je zasluzio da bude prvak, igrali su lep i efikasan fudbal, kao na strani tako i kod kuce. Ovaj MU danas ni gol nije sutnuo, nadam se da ce da ih rastavi Barca u finalu LS.

nova igrica http://zzzex.mybrute.com

pre 14 godina

Jel neko video kako su smoreno delovali igraci Mancestera u svlacionici posle utakmice? Ne kontam zbog cega...

DaX

pre 14 godina

Konačno...18.titula je osvojena,od sledeće sezone se vodi nova bitka sa Liverpulom,ali ovoga puta će to biti bitka za titulu najtrofejnijeg engleskog kluba!Dva puta trostruki šampion Engleske,12 puta osvajač FA kupa,3 puta osvajač Karling (Liga) kupa,3 Lige (Kupa) šampiona,2 Interkontinentalna kupa (FIFA Svetsko fudbalsko prvenstvo za klubove) i ne znam ni ja koliko Community Shild-a...sve je to Manchester United,Najveći i najbolji klub na svetu...!

Србија!

pre 14 godina

СВАКА ЧАСТ МАНЧЕСТЕРУ НА НОВОЈ ТИТУЛИ, А ВИДИЋ ЈЕ ПОКАЗАО ТОКОМ ЦЕЛЕ СЕЗОНЕ ОДЛИЧНЕ ИГРЕ И СИГУРНО ЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈЗАСЛУЖНИЈИХ ЗА НОВИ ТРОФЕЈ!

http://www.youtube.com/watch?v=wxNDGLchC3M
http://www.youtube.com/watch?v=jd3RgfP-10M
http://www.youtube.com/watch?v=WNz9QrRfxLk

GIANNI-MAN UTD

pre 14 godina

E sada bih voleo da cujem ko igra najlepsi fudbal u Evropi,ko igra bolje od MAN UTD-a i slicne komentare.

Cele sam godine citao komentare pojedinih "strucnjaka" na ovom sajtu i cudio se kako neki od njih mogu da pisu razne gluposti na racum NAJVECEG KLUBA I NAJVECEG FUDBALSKOG MENADZERA NA SVETU.

Trebalo bi mi bar 3-4 strane teksta da objasnim nekima zasto pojedini igraci igraju za United zasto se ponekad igra i defanzivna formacija i slicno ali iskreno nemam ni vremena ni zelje da se prepucavam sa nekim "klincima" koji nisu ni bili rodjeni kada je Sir Alex dosao u United i kada je United osvojio prvu titulu u Premiership-u.

Legende stvaraju rezultati i niko ama bas niko se nikada nece secati kako je United dosao do titule ove godine.Moje je misljenje da je Sir Alex resio da ove sezone osvoji titulu igrajuci i malo defanzivniji fudbal nego inace samo da bi svima dokazao da se i tako moze osvojiti titula(isto kao sto je Chelsea osvajao titule sa Murinjom).

Pojedinim ovde treba objasniti:

Zasto je John O'Shea i dalje igrac United-a

Zasto je pre 3 sezone Ferguson doveo za mnoge preskupog Carrick-a,

Zasto je doveden Berbatov

Zasto Giggs i dalje igra fudbal

itd itd.

Odgovore na ova pitanja mozete da potrazite ako pogledate sve utakmice United-a ove sezone.

E sada i dalje mozete da pljujete Fergusona i United ali...

MANCHESTER UNITED IS ONCE AGAIN OLD/NEW CHAMPION OF ENGLAND!!!

Pozdrav svim navijacima United-a i cestitam na jos jednoj tituli.

GIANNI-MAN UTD
UNITED Forever!!!

P.S.Vest koja je upravo objavljena na zvanicnom sajtu ENGLISH PREMIER LEAGUE-a:

"Starting with the season 2009/10 all teams playing in the Barclay's English Premier League will play only to win the second place.First place will be reserved for MANCHESTER UNITED and next to the team name the word "UNTOUCHABLE" will be written.

pavle

pre 14 godina

Vidic je pojeo Van Persija... Pobedio je najbolji tim lige, stvarno su sjajni...
Najzasluzniji SAF i gomila pozrtvovanih igraca. Za ovu sezonu posebno bih istakao Runija i Vidica i otkrovenje sezone Rafaela!!! a moram i Ronalda, sta da radim kad je opet postigao 25+ golova. Stagod mislili (a ja mislim mnogo toga lose) o coveku, igra fantasticno!...

E da i Tevez obavezno mora ostati.

Glory glory Manchester United!!!

Rafa Benitez

pre 14 godina

Koja smor tekma ljudi....
Koliko su se ustekali da ne prime gol
Bravo za Manchester
Liverpul mi je u srcu ali ovo je realan ishod stvari

jovan

pre 14 godina

Svaka cast MAN Utd. Harali su cele sezone i kada je bio najveci pritisak izdrzali su sve.

Blagi boze za napisan clanak. Da li je autor uopste ovo procitao pre nego sto je objavio :)

"..kakvu nije zborio nijedna klub..."

"Na kraju ispostavilo se da je titulu Mančester Junajtedu donela čvrsta odbrana, adekvatno, jer je tokom cele sezone to bio najbolji deo sezone."

Stefan NI

pre 14 godina

Svim navijacima Mancester Junajteda cestitam na 18. osvojenoj titulu prvaka Engleske, posebno Nemanji Vidicu - najboljem igracu Junajteda ove sezone. Takodje cestitam titulu i ostalim nasim igracima u Mancesteru - Tosicu i Ljajicu!

Red Veteran

pre 14 godina

...and Reds go marching ON ON ON...
Vidic CAR !
Hvala Liverpoolu na uzbudljivoj sezoni.
Prvo slavlje, mali odmor i idemo u Rim po jos jedan trofej. Sir AF legenda.

North London

pre 14 godina

Manchester je igrao pomalo neoubicajen fudbal za njih(defanzivno)i vrebao svoju sansu iz kontra napada.To se i isplatilo na kraju dok je Arsenal igrao svoju igru na sredini terena i nekoliko puta pokusao da ugrozi Van der Sara ali im nije uspjelo.Mislim da je ovo realan rezulat meca koji su prizeljkivale obje strane.

Glas javnog mnjenja

pre 14 godina

KO MISLI DA JE MANCHESTER ZASLUZIO NEKA PREPORUCI A KO NE MISLI DA JE ZASLUZIO ZNAMO DA NAVIJA ZA LIVERPOOL I NEKA TUGUJE
Hahahhahahha

100%SRBIN

pre 14 godina

Nemanja i Tošić u Engleskoj, Deki Stanković u Italiji, Jovanović ili Rnić u Belgiji, Bojan Krkić Perez u Španiji, Milan Stepanov u Portugalu, Miloš Ninković u Ukrajini, Pedja Djordjević i Dare Kovačević u Grčkoj, Savo u Rusiji. . .
Š A M P I O N I

Mirko

pre 14 godina

Cestitke najboljima.Ostaje jos samo Rim da se pokaze koliko su iznad svih ove sezone.Ostalima vise rada i srece iduce sezone a manje price o najboljima.Diviti im se i uciti od njih.

chester

pre 14 godina

Prosto i jednostavno! Isli su na nereseno, to su i dobili!
Najsladje je sto se, manje vise, ponovila situacija od prosle sezone kada je Manchester uzeo titulu (odma' ispred chelsea) sa 87 bodova koliko ih ima i sada (ispred Liverpula)!

Ajde sad je red da neko konacno odbrani titulu u LS!

CRISTIANO RONALDO girl fan

pre 14 godina

Bravo!!!Znala sam da ce odbraniti trofeje u PL i LS...Utakmici su samo ne dostajali golovi...Kao i mnogima pre njega ni van Persiu nije bilo prolaza pored Nemanje...Nemanja No1...Ronaldo, Runi, Van der Sar i svi ostali su fenomenalno odigrali i pokazali zasto su shampioni samo su falili golovi.....Ali jedino vazno je pehar koji je na 3 godinu za redom opet na Old Trafordu.....Glory, glory Man. United...I LOVE CRISTIANO RONALDO and MANCHESTER UNITED

Glas javnog mnjenja

pre 14 godina

KO MISLI DA JE MANCHESTER ZASLUZIO NEKA PREPORUCI A KO NE MISLI DA JE ZASLUZIO ZNAMO DA NAVIJA ZA LIVERPOOL I NEKA TUGUJE
Hahahhahahha

100%SRBIN

pre 14 godina

Nemanja i Tošić u Engleskoj, Deki Stanković u Italiji, Jovanović ili Rnić u Belgiji, Bojan Krkić Perez u Španiji, Milan Stepanov u Portugalu, Miloš Ninković u Ukrajini, Pedja Djordjević i Dare Kovačević u Grčkoj, Savo u Rusiji. . .
Š A M P I O N I

Pedja

pre 14 godina

Zao mi teveza :(
Onaj aplauz prilikom izlaska ne govori dobro :(

Svaka cast MU... poslednjih decenija stvarno su iznad ostalih klubova... Jedne godine umesa se arsenal, neke celsi, neke liverpul, a mancester je svake godine glavni kandidat za titulu...

GIANNI-MAN UTD

pre 14 godina

E sada bih voleo da cujem ko igra najlepsi fudbal u Evropi,ko igra bolje od MAN UTD-a i slicne komentare.

Cele sam godine citao komentare pojedinih "strucnjaka" na ovom sajtu i cudio se kako neki od njih mogu da pisu razne gluposti na racum NAJVECEG KLUBA I NAJVECEG FUDBALSKOG MENADZERA NA SVETU.

Trebalo bi mi bar 3-4 strane teksta da objasnim nekima zasto pojedini igraci igraju za United zasto se ponekad igra i defanzivna formacija i slicno ali iskreno nemam ni vremena ni zelje da se prepucavam sa nekim "klincima" koji nisu ni bili rodjeni kada je Sir Alex dosao u United i kada je United osvojio prvu titulu u Premiership-u.

Legende stvaraju rezultati i niko ama bas niko se nikada nece secati kako je United dosao do titule ove godine.Moje je misljenje da je Sir Alex resio da ove sezone osvoji titulu igrajuci i malo defanzivniji fudbal nego inace samo da bi svima dokazao da se i tako moze osvojiti titula(isto kao sto je Chelsea osvajao titule sa Murinjom).

Pojedinim ovde treba objasniti:

Zasto je John O'Shea i dalje igrac United-a

Zasto je pre 3 sezone Ferguson doveo za mnoge preskupog Carrick-a,

Zasto je doveden Berbatov

Zasto Giggs i dalje igra fudbal

itd itd.

Odgovore na ova pitanja mozete da potrazite ako pogledate sve utakmice United-a ove sezone.

E sada i dalje mozete da pljujete Fergusona i United ali...

MANCHESTER UNITED IS ONCE AGAIN OLD/NEW CHAMPION OF ENGLAND!!!

Pozdrav svim navijacima United-a i cestitam na jos jednoj tituli.

GIANNI-MAN UTD
UNITED Forever!!!

P.S.Vest koja je upravo objavljena na zvanicnom sajtu ENGLISH PREMIER LEAGUE-a:

"Starting with the season 2009/10 all teams playing in the Barclay's English Premier League will play only to win the second place.First place will be reserved for MANCHESTER UNITED and next to the team name the word "UNTOUCHABLE" will be written.

chester

pre 14 godina

Prosto i jednostavno! Isli su na nereseno, to su i dobili!
Najsladje je sto se, manje vise, ponovila situacija od prosle sezone kada je Manchester uzeo titulu (odma' ispred chelsea) sa 87 bodova koliko ih ima i sada (ispred Liverpula)!

Ajde sad je red da neko konacno odbrani titulu u LS!

DaX

pre 14 godina

Konačno...18.titula je osvojena,od sledeće sezone se vodi nova bitka sa Liverpulom,ali ovoga puta će to biti bitka za titulu najtrofejnijeg engleskog kluba!Dva puta trostruki šampion Engleske,12 puta osvajač FA kupa,3 puta osvajač Karling (Liga) kupa,3 Lige (Kupa) šampiona,2 Interkontinentalna kupa (FIFA Svetsko fudbalsko prvenstvo za klubove) i ne znam ni ja koliko Community Shild-a...sve je to Manchester United,Najveći i najbolji klub na svetu...!

CRISTIANO RONALDO girl fan

pre 14 godina

Bravo!!!Znala sam da ce odbraniti trofeje u PL i LS...Utakmici su samo ne dostajali golovi...Kao i mnogima pre njega ni van Persiu nije bilo prolaza pored Nemanje...Nemanja No1...Ronaldo, Runi, Van der Sar i svi ostali su fenomenalno odigrali i pokazali zasto su shampioni samo su falili golovi.....Ali jedino vazno je pehar koji je na 3 godinu za redom opet na Old Trafordu.....Glory, glory Man. United...I LOVE CRISTIANO RONALDO and MANCHESTER UNITED

Stefan NI

pre 14 godina

Svim navijacima Mancester Junajteda cestitam na 18. osvojenoj titulu prvaka Engleske, posebno Nemanji Vidicu - najboljem igracu Junajteda ove sezone. Takodje cestitam titulu i ostalim nasim igracima u Mancesteru - Tosicu i Ljajicu!

Red Veteran

pre 14 godina

...and Reds go marching ON ON ON...
Vidic CAR !
Hvala Liverpoolu na uzbudljivoj sezoni.
Prvo slavlje, mali odmor i idemo u Rim po jos jedan trofej. Sir AF legenda.

Baca

pre 14 godina

Kako mi idu na zivce ti smaraci. Potpuno nezasluzeno osvojena titula, uz pomoc penala i srecnih golova protiv manjih ekipa u zadnjim minutima. Liverpool je zasluzio da bude prvak, igrali su lep i efikasan fudbal, kao na strani tako i kod kuce. Ovaj MU danas ni gol nije sutnuo, nadam se da ce da ih rastavi Barca u finalu LS.

ivan1

pre 14 godina

Kako mi idu na zivce ti smaraci. Potpuno nezasluzeno osvojena titula, uz pomoc penala i srecnih golova protiv manjih ekipa u zadnjim minutima. Liverpool je zasluzio da bude prvak, igrali su lep i efikasan fudbal, kao na strani tako i kod kuce. Ovaj MU danas ni gol nije sutnuo, nadam se da ce da ih rastavi Barca u finalu LS.
(Baca, 16. maj 2009 16:22)


ma suvisno je komentaristi !
moze taj liverpool da igra koliko god hoce lepo, oni jednostavno nemaju FERGUSONA - kako ti to nije jasno !
to sto se manchester "provlacio" protiv sitnih i malih ekipa je stvar MAN.UTD-a a to sto je LIVERPOOL kuci igrao neresene utakmice sa istim tim malim timovima je njihova stvar !

KAPIS ?

daj boze da zbog likova poput tebe manchester osvoji jos 3 vezane titule !

Mirko

pre 14 godina

Cestitke najboljima.Ostaje jos samo Rim da se pokaze koliko su iznad svih ove sezone.Ostalima vise rada i srece iduce sezone a manje price o najboljima.Diviti im se i uciti od njih.

pavle

pre 14 godina

Vidic je pojeo Van Persija... Pobedio je najbolji tim lige, stvarno su sjajni...
Najzasluzniji SAF i gomila pozrtvovanih igraca. Za ovu sezonu posebno bih istakao Runija i Vidica i otkrovenje sezone Rafaela!!! a moram i Ronalda, sta da radim kad je opet postigao 25+ golova. Stagod mislili (a ja mislim mnogo toga lose) o coveku, igra fantasticno!...

E da i Tevez obavezno mora ostati.

Glory glory Manchester United!!!

Србија!

pre 14 godina

СВАКА ЧАСТ МАНЧЕСТЕРУ НА НОВОЈ ТИТУЛИ, А ВИДИЋ ЈЕ ПОКАЗАО ТОКОМ ЦЕЛЕ СЕЗОНЕ ОДЛИЧНЕ ИГРЕ И СИГУРНО ЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈЗАСЛУЖНИЈИХ ЗА НОВИ ТРОФЕЈ!

http://www.youtube.com/watch?v=wxNDGLchC3M
http://www.youtube.com/watch?v=jd3RgfP-10M
http://www.youtube.com/watch?v=WNz9QrRfxLk

Red_Devil^^

pre 14 godina

A sto je ponisten regularan gol Mancestera? O tome niko ni aber ne daje. Vazno da se spominju poklonjeni penali za Mancester. Mancesteru je u toku sezone ponisteno preko 5 golova. Budite ljudi i priznajte da ima i boljih od vas!!! Glory Glory Man United !!!

minkybozza

pre 14 godina

E, ovo Rafino ludilo-virus kukumavkanja je presao i na luzerpulove navijace. Jeste, smetao vam je bocni vetar, kisa, duboka trava, tvrde lopte, vasionska zracenja... Dajte ljudi,pa sampion je onaj koji ima najvise pobeda, najvise bodova, najbolju igru u kontinuitetu (a ne u deset utakmica)... Prestanite vise sa tim trazenjem izgovora vec se pomirite sa cinjenicom da je ManUtd najbolji i to ce biti jos dugo, dugo. Cmokic za placka Rafu! Dobices neke silne milione za pojacanja, pa da vidimo koga ces sada da dovedes.

Rafa Benitez

pre 14 godina

Koja smor tekma ljudi....
Koliko su se ustekali da ne prime gol
Bravo za Manchester
Liverpul mi je u srcu ali ovo je realan ishod stvari

jovan

pre 14 godina

Svaka cast MAN Utd. Harali su cele sezone i kada je bio najveci pritisak izdrzali su sve.

Blagi boze za napisan clanak. Da li je autor uopste ovo procitao pre nego sto je objavio :)

"..kakvu nije zborio nijedna klub..."

"Na kraju ispostavilo se da je titulu Mančester Junajtedu donela čvrsta odbrana, adekvatno, jer je tokom cele sezone to bio najbolji deo sezone."

aaaaaa

pre 14 godina

Kako mi idu na zivce ti smaraci. Potpuno nezasluzeno osvojena titula, uz pomoc penala i srecnih golova protiv manjih ekipa u zadnjim minutima. Liverpool je zasluzio da bude prvak, igrali su lep i efikasan fudbal, kao na strani tako i kod kuce. Ovaj MU danas ni gol nije sutnuo, nadam se da ce da ih rastavi Barca u finalu LS.
(Baca, 16. maj 2009 16:22)

a koji su to penali?

cwd

pre 14 godina

Bilo je interesantno videti Tosica pored Ferdinanda kako......sede i cute!
A tek na kraju...kad je Toshke prigrlio Ronalda kad su skakutali na sredini terena...ahahaha!

Vladan R

pre 14 godina

Prosto je neverovatno koliko su navijaci LFC ostrasceni, neobjektivni i na svaki nacin pokusavaju da omalovaze titulu MU pa neki navedose da je LFC najefikasniji i da ima najmanje tj samo samo dva poraza a ne navode da imaju cak cetiri pobede manje i o kakvim to nepostojecim penalima pricaju bio je mozda poneki sumnjiv u domenu slobodnog sudijskog uverenja ali nepostojeci nikako. Sa druge strane ko je kriv LFC sto na Enfildu ne moze da dobije raznorazne Stouke Fulame, Hulove itd i ko im je kriv sto Benitez te utakmice pocinje bez Toresa odnosno Dzerarda jer kada je jedan od njih dvojce odsutan drugi jednostavno mora da igra od pocetka a ne da ulazi u 60 i nekom minutu.

1943

pre 14 godina

Najbolji tim u Evropi - tu nema sumnje...

Nadam se da ce odbraniti i titulu Evropskog prvaka protiv Rukometnog kluba Barselona...Navijacu za njih i za fudbal.

Cestitke

Jowana

pre 14 godina

Nek nam je sa srecom ova titula!!! :-) KAKO JE DANAS DOBRO BITI NAVIJAC MANCHESTER UNITED-a!!! Oni momci su stvarno ovo zasluzili, i sad neka uzivaju!!!
Ali moram priznati da nisam zadovoljna danasnjom igrom, ako nesto mrzim onda je to - ‘igra’ da ne primimo gol, ako ga dadnemo odlicno, a ako ne – nista strasno!!!
Sada pocinju pripreme za Rim, i sigurna sam da je i to zavrsena prica (naravno sa srecnim krajem- za Man Utd)!!!
Pozzz za sve CRVENE DjAVOLE!!!

stajlsov brat od rajlijevog strica

pre 14 godina

Jovana, a šta ako ga ne DADNU? A ako ga mi DADNEMO vama? Liverpul treba da sačuva 2.mjesto, jer ko zna, možda mancester doživi sudbinu juventusa 2006. Stoga ne bi bilo fer da vam čestitam ono što po mom mišljenju niste zaslužili. Ekipa koja je od 80 osvojenih bodova igrom nezasluzeno osvojila samo 3 (emirates i KC, al im se čak i to vratilo na anfield), ekipa kojoj nisu svirani nepostojeći penali kad ne ide, najefikasnija i sa samo 2 poraza u ligi neće bit prvak.

North London

pre 14 godina

Manchester je igrao pomalo neoubicajen fudbal za njih(defanzivno)i vrebao svoju sansu iz kontra napada.To se i isplatilo na kraju dok je Arsenal igrao svoju igru na sredini terena i nekoliko puta pokusao da ugrozi Van der Sara ali im nije uspjelo.Mislim da je ovo realan rezulat meca koji su prizeljkivale obje strane.

pablo

pre 14 godina

Navijaci Liverpoola smarate, tako su kukali navijaci Arsenala, pa Blackburna, Chelsea... Svi oni su uspeli da po koji put otmu Premiership MUTD-u. Liverpool nije... zao mi je, ali treba mnogo toga da bi se osvojila titula. Samo jedan cika zna kako se to radi, a taj je jos uvek u Mancesteru. Ko je igrao lepse, ko dao vise golova, ko ima manje kartona... sve su to ne bitne statistike, prvak je zna se ko!!!!!

DidierDrogba

pre 14 godina

Cestitke Manchester-u na osvojenoj tituli.
Nisu igrali sjajno cele sezone ali je Liverpool imao previse oscilacija. Chelsea je unistio bivsi(hvala bogu) 'strucnjak', a Arsenal nema potrebno iskustvo i klupu za titulu.
Eh kad bi ostao Gus.


CFC PRIDE OF LONDON

dany bhoy

pre 14 godina

potpuno zasluženo,tokom cijele sezone su bili najbolji...imali su malu krizu nakon dva poraza od Liverpoola i Fulhama i ništa više...najjača ekipa u Eng...bravi Man utd

hehehehehe

pre 14 godina

(Ivan, 16. maj 2009 20:30)
A jel to beshe Vidic non-stop na terenu???A gde je toshic???
Gleda sa tribina Ronalda i Runija ili preko TV.hehehe
Makeda za tosica doktor fudbala a mali '91

1943

pre 14 godina

@ Vanzemaljac, 17. maj 2009 18:14

Nemam pojma o cemu pricas i mislim da se nalazis u odredjenoj kategoriji zablude, 1943 je jedini nick koji koristim na b92...

Ipak, shvatam koliko te boli istina koju sam rekao o rukometnom klubu iz Barselone, i o Mancesteru kao najboljoj ekipi u Evropi - tako da ti oprastam za ovaj ispad...

Usput, klub za koji navijam, Real Madrid, je svakako makar 5-6 klasa iznad odredjenog katalonskog kluba koji se potencira i medijski favorizuje, vec par poslednjih godina.Brojevi i osnovno poznavanje fudbala i fudbalske istorije govore u prilog tome...

Naravno, posto preferiram fudbalske a ne medijske i rukometne timove, u finalu LS cu navijati za Mancester...

Pozic

R.M.C.F.
El Mejor Club Del Mundo

Vladan R

pre 14 godina

Intresuje me kako samo Kin moze da posalje kako neko rece ovde sedam igraca Sanderlenda u napad (ako mislis na poslednji njihov mec) kada je on davno davnooo pre tog meca tj u decembru ej u decembru 2008 podneo ostavku(strasno je da neko ko samo povrsno prati PL pise ovako nebulozne komentare-SRAMOTA BAS SRAMOTA , isto tako verovatno ti je pouzdana i proverena tvrdnja da sviraju nepostojece penale za MU). I zasto da Brus ne proba da donese Viganu prvu popbedu protiv MU tj kad ce da proba ako ne sad kada mu bod nista ne znaci(mozda treba da igra na bod zbog Liverpula ili da bi prvenstvo bilo intresantnije)

Mirko

pre 14 godina

Sjajno,opet granitna odbrana i eto titule. Mislim da ni ona Progurana Barselona nece da im da gol. Nego, nesto nema grobara da hvale Barselonu.

delia glingon

pre 14 godina

Prvak EFA Premier Lige je kao Prvak Sveta, bravooooo MU, a na barceloni ce mo se osladiti!!! Mada je bolje osvoiti EFA prmier ligu nego LS!!!!

Sasha LFC

pre 14 godina

Nema komentara Mancesterovih navijaca da ne spominju Liverpul. Neverovatno. Kompleks je cudna stvar.

U svakom slucaju potpuno zasluzeno osvojena titula Manchestera. Igrali su najbolje kada je to bilo i za ocekivati, u decembru i januaru. To je izgleda nepisano pravilo PL. Ukoliko ta dva meseca igras fantasticno gotovo je sigurno da osvajas titulu.

Sada preostaje LS i finale sa Barcom. Ocekujem da Manchester osvoji i taj trofej. Jednostavno su bolji od Barcelone. Spanci ne umeju da igraju protiv Engleskih timova. Doduse, faktor "srece" (u Barcinom slucaju citaj "sudija") uvek moze da odluci. Sezona bi pravedno bila zavrsena da se u finalu nasao Celzi posto bi to jos vise potcrtalo dominaciju engleskih timova.

Ocekujem da ce i sledeca sezona biti jednako zanimljiva. I da se vratim na pocetak mog komentara. Nadam se da ce sledeca sezona konacno prekinuti komentare iskompleksiranih navijaca Mancestera kao sto je ova to ucinila sa Celzijevim navijacima koji prestadose sa prozivkom. Znaci nadam se da ce sledece godine Manchester da gleda u ledja Liverpulu. To jos uvek ne znaci da ce biti osvojena titula posto je PL izuzetno jaka.

stajlsov brat od rajlijevog strica

pre 14 godina

Ipak moram da nastavim, iako sam mislio da neće bit potrebe: Zbog neregularnog prvenstva glavni krivac je LFC sa demoliranjem na old prdfordu kada se primakao na 4 boda i natjerao sudije da OTVORE OČI bolje kad treba (ne)svirati penal! Nepostojeći Penali kad ne ide (bolton, everton, totenhem). Sa druge strane penal mora da bude više nego očigledan da bi se svirao protiv scuma (liverpul i fulham) al zato su spremni da zažmure čak i kad Berbatov i Vidić u roku od sekunde obojica igraju rukom. Koliko je bodova mančester izgubio protiv ekipa kojima je trener bivši Fergijev igrač? NULA. Roy Keane ima rezultat do 92min i šalje 7 igrača u napad nebi li pružio priliku ovima iz kontre. Stiv Brus u srijedu uvodi Mida umjesto defanzivca, toliko je želio da pobijedi da mu 1 bod ništa nije značio?? I naravno da ste u pravu kad kažete da mančester ima jednog čiku koji neće dozvoliti da LFC bude skorije prvak-David Gill. Kad on ode sa položaja koji ima u FA možda se neko ohrabri da preispita regularnost premier lige. Sve su ovo činjenice, a ne pristrasni komentari koje su scumu bitno pomogle da bude prvak.

FC.M U

pre 14 godina

Još idemo u Rim gdje nas tamo čeka trofej a Barselonu ćemo pobjediti i pokazaćemo im da nisu bolji i da nikad neće biti bolji od Mančestera.

zna se ko je najbolji

pre 14 godina

Mančester J. je mogu da kažem najbolji klub ikada i niko nema igrače kao oni Ronalda,Runia,Berbatova,Teveza,Vidića i ostalih da sad nenabrajam ima ih mnogo.

Ana

pre 14 godina

Nista novo.Potpuno ocekivana i ZASLUZENA titula Mancestera.A vi sto pronalazite te "nepravedno" dosudjene penale sta da vam kazem,ko gubi ima pravo da se ljuti.
THERE IS ONLY ONE RONALDO AND ONLY ONE UNITED!

J.R.

pre 14 godina

Čestitke Mančesteru! Zasluženo su osvojili treću titulu u nizu!
Kažete da je najviše vremena na terenu proveo Nemanja Vidić? Naravno da će, realno, najbolji trener najviše da koristi najboljeg defanzivca!

Man.Utd

pre 14 godina

Mančester je najbolji liverpul mu nije ni dorastao Mančeser nema jake konkurencije jer su najbolji i osvajaju svaki trofej pred sobom.

NAJBOLJI M.U

pre 14 godina

Kakva Barselona i njen najlepši fudbal ona nikad neće biti dobar klub kao Što je Mančester i osvajati trofeje ikao što to radi Mančester.

AKO_SI_REKAO

pre 14 godina

Nemanja i Tošić u Engleskoj, Deki Stanković u Italiji, Jovanović ili Rnić u Belgiji, Bojan Krkić Perez u Španiji, Milan Stepanov u Portugalu, Miloš Ninković u Ukrajini, Pedja Djordjević i Dare Kovačević u Grčkoj, Savo u Rusiji. . .
Š A M P I O N I
(100%SRBIN, 16. maj 2009 16:01)


KOJA LOZANA :D :D

Micah Richards

pre 14 godina

Odbranu UTD-a nemože ni Čak Noris da prodje.

Dakle i dogodine ostaje titula u Mančesteru, ali ovoga puta uzima je City.
Samo da Ronaldinjo dodje, a Eto sa njim (željan šuški)

ado

pre 14 godina

poruka komentaru br 99 jel ovaj prica BAJKE NEKOM OVDE ustvari upravu si kada sam video rezultat u madridu ja u 'sebi reko ovo je ko rukometni sport jer u rukometu moze takav rezultat da bude i slazem se s'stobom sto nazivas barselonu[rukometasi]jer daju golove koliko oni hoce BARSELOOONAAA SANNNPPIIOOONN OLE

nova igrica http://zzzex.mybrute.com

pre 14 godina

Jel neko video kako su smoreno delovali igraci Mancestera u svlacionici posle utakmice? Ne kontam zbog cega...

stajlsov brat od rajlijevog strica

pre 14 godina

Vladane Baš detaljno pratiš PL za razliku od mene. Pa naravno da nsam mislio na ovu posljednju utakmicu sa sanderlendom. A o želji Brusa da omete Mančestera si dovoljno i ti rekao

Vanzemaljac

pre 14 godina

Najbolji tim u Evropi - tu nema sumnje...

Nadam se da ce odbraniti i titulu Evropskog prvaka protiv Rukometnog kluba Barselona...Navijacu za njih i za fudbal.

Cestitke
(1943, 16. maj 2009 19:25)

Ivane Helgera dzaba se krijes iza pseudonima 1943 znamo da si ti, i mozes samo da navijas za MU jer je tvoj RM 2-3 klase ispod Barce, MU, Chelsea-ja, .... VISCA EL BARCA

Vladan R

pre 14 godina

Onda me intresuje na koju utakmicu mislis jer je u prvoj utakmici MU pobedio u zaustavnom vremenu golom Vidica posto se lopta odbila od stative(bio prenos na RTS-u a meni kec trebao za isplatu pa se dobro secam) , a Nemanja nije neko ko bi istrcao kontru posle o-ruk napad Sanderlenda, nego se zna da ide u kazneni kada se izvode korneri a isti se izvode kada tim napada. A sto se Brusa i Vigana tice igrali su za sebe i samo za sebe sa zeljom da pobede(dokaz otvorena igra i to sto su poveli) ali nisu uspeli na njihovu zalost a na radost MU.

Baca

pre 14 godina

Kako mi idu na zivce ti smaraci. Potpuno nezasluzeno osvojena titula, uz pomoc penala i srecnih golova protiv manjih ekipa u zadnjim minutima. Liverpool je zasluzio da bude prvak, igrali su lep i efikasan fudbal, kao na strani tako i kod kuce. Ovaj MU danas ni gol nije sutnuo, nadam se da ce da ih rastavi Barca u finalu LS.

Glas javnog mnjenja

pre 14 godina

KO MISLI DA JE MANCHESTER ZASLUZIO NEKA PREPORUCI A KO NE MISLI DA JE ZASLUZIO ZNAMO DA NAVIJA ZA LIVERPOOL I NEKA TUGUJE
Hahahhahahha

CRISTIANO RONALDO girl fan

pre 14 godina

Bravo!!!Znala sam da ce odbraniti trofeje u PL i LS...Utakmici su samo ne dostajali golovi...Kao i mnogima pre njega ni van Persiu nije bilo prolaza pored Nemanje...Nemanja No1...Ronaldo, Runi, Van der Sar i svi ostali su fenomenalno odigrali i pokazali zasto su shampioni samo su falili golovi.....Ali jedino vazno je pehar koji je na 3 godinu za redom opet na Old Trafordu.....Glory, glory Man. United...I LOVE CRISTIANO RONALDO and MANCHESTER UNITED

stajlsov brat od rajlijevog strica

pre 14 godina

Jovana, a šta ako ga ne DADNU? A ako ga mi DADNEMO vama? Liverpul treba da sačuva 2.mjesto, jer ko zna, možda mancester doživi sudbinu juventusa 2006. Stoga ne bi bilo fer da vam čestitam ono što po mom mišljenju niste zaslužili. Ekipa koja je od 80 osvojenih bodova igrom nezasluzeno osvojila samo 3 (emirates i KC, al im se čak i to vratilo na anfield), ekipa kojoj nisu svirani nepostojeći penali kad ne ide, najefikasnija i sa samo 2 poraza u ligi neće bit prvak.

100%SRBIN

pre 14 godina

Nemanja i Tošić u Engleskoj, Deki Stanković u Italiji, Jovanović ili Rnić u Belgiji, Bojan Krkić Perez u Španiji, Milan Stepanov u Portugalu, Miloš Ninković u Ukrajini, Pedja Djordjević i Dare Kovačević u Grčkoj, Savo u Rusiji. . .
Š A M P I O N I

DaX

pre 14 godina

Konačno...18.titula je osvojena,od sledeće sezone se vodi nova bitka sa Liverpulom,ali ovoga puta će to biti bitka za titulu najtrofejnijeg engleskog kluba!Dva puta trostruki šampion Engleske,12 puta osvajač FA kupa,3 puta osvajač Karling (Liga) kupa,3 Lige (Kupa) šampiona,2 Interkontinentalna kupa (FIFA Svetsko fudbalsko prvenstvo za klubove) i ne znam ni ja koliko Community Shild-a...sve je to Manchester United,Najveći i najbolji klub na svetu...!

GIANNI-MAN UTD

pre 14 godina

E sada bih voleo da cujem ko igra najlepsi fudbal u Evropi,ko igra bolje od MAN UTD-a i slicne komentare.

Cele sam godine citao komentare pojedinih "strucnjaka" na ovom sajtu i cudio se kako neki od njih mogu da pisu razne gluposti na racum NAJVECEG KLUBA I NAJVECEG FUDBALSKOG MENADZERA NA SVETU.

Trebalo bi mi bar 3-4 strane teksta da objasnim nekima zasto pojedini igraci igraju za United zasto se ponekad igra i defanzivna formacija i slicno ali iskreno nemam ni vremena ni zelje da se prepucavam sa nekim "klincima" koji nisu ni bili rodjeni kada je Sir Alex dosao u United i kada je United osvojio prvu titulu u Premiership-u.

Legende stvaraju rezultati i niko ama bas niko se nikada nece secati kako je United dosao do titule ove godine.Moje je misljenje da je Sir Alex resio da ove sezone osvoji titulu igrajuci i malo defanzivniji fudbal nego inace samo da bi svima dokazao da se i tako moze osvojiti titula(isto kao sto je Chelsea osvajao titule sa Murinjom).

Pojedinim ovde treba objasniti:

Zasto je John O'Shea i dalje igrac United-a

Zasto je pre 3 sezone Ferguson doveo za mnoge preskupog Carrick-a,

Zasto je doveden Berbatov

Zasto Giggs i dalje igra fudbal

itd itd.

Odgovore na ova pitanja mozete da potrazite ako pogledate sve utakmice United-a ove sezone.

E sada i dalje mozete da pljujete Fergusona i United ali...

MANCHESTER UNITED IS ONCE AGAIN OLD/NEW CHAMPION OF ENGLAND!!!

Pozdrav svim navijacima United-a i cestitam na jos jednoj tituli.

GIANNI-MAN UTD
UNITED Forever!!!

P.S.Vest koja je upravo objavljena na zvanicnom sajtu ENGLISH PREMIER LEAGUE-a:

"Starting with the season 2009/10 all teams playing in the Barclay's English Premier League will play only to win the second place.First place will be reserved for MANCHESTER UNITED and next to the team name the word "UNTOUCHABLE" will be written.

stajlsov brat od rajlijevog strica

pre 14 godina

Ipak moram da nastavim, iako sam mislio da neće bit potrebe: Zbog neregularnog prvenstva glavni krivac je LFC sa demoliranjem na old prdfordu kada se primakao na 4 boda i natjerao sudije da OTVORE OČI bolje kad treba (ne)svirati penal! Nepostojeći Penali kad ne ide (bolton, everton, totenhem). Sa druge strane penal mora da bude više nego očigledan da bi se svirao protiv scuma (liverpul i fulham) al zato su spremni da zažmure čak i kad Berbatov i Vidić u roku od sekunde obojica igraju rukom. Koliko je bodova mančester izgubio protiv ekipa kojima je trener bivši Fergijev igrač? NULA. Roy Keane ima rezultat do 92min i šalje 7 igrača u napad nebi li pružio priliku ovima iz kontre. Stiv Brus u srijedu uvodi Mida umjesto defanzivca, toliko je želio da pobijedi da mu 1 bod ništa nije značio?? I naravno da ste u pravu kad kažete da mančester ima jednog čiku koji neće dozvoliti da LFC bude skorije prvak-David Gill. Kad on ode sa položaja koji ima u FA možda se neko ohrabri da preispita regularnost premier lige. Sve su ovo činjenice, a ne pristrasni komentari koje su scumu bitno pomogle da bude prvak.

chester

pre 14 godina

Prosto i jednostavno! Isli su na nereseno, to su i dobili!
Najsladje je sto se, manje vise, ponovila situacija od prosle sezone kada je Manchester uzeo titulu (odma' ispred chelsea) sa 87 bodova koliko ih ima i sada (ispred Liverpula)!

Ajde sad je red da neko konacno odbrani titulu u LS!

Micah Richards

pre 14 godina

Odbranu UTD-a nemože ni Čak Noris da prodje.

Dakle i dogodine ostaje titula u Mančesteru, ali ovoga puta uzima je City.
Samo da Ronaldinjo dodje, a Eto sa njim (željan šuški)

Rafa Benitez

pre 14 godina

Koja smor tekma ljudi....
Koliko su se ustekali da ne prime gol
Bravo za Manchester
Liverpul mi je u srcu ali ovo je realan ishod stvari

Mirko

pre 14 godina

Cestitke najboljima.Ostaje jos samo Rim da se pokaze koliko su iznad svih ove sezone.Ostalima vise rada i srece iduce sezone a manje price o najboljima.Diviti im se i uciti od njih.

Sasha LFC

pre 14 godina

Nema komentara Mancesterovih navijaca da ne spominju Liverpul. Neverovatno. Kompleks je cudna stvar.

U svakom slucaju potpuno zasluzeno osvojena titula Manchestera. Igrali su najbolje kada je to bilo i za ocekivati, u decembru i januaru. To je izgleda nepisano pravilo PL. Ukoliko ta dva meseca igras fantasticno gotovo je sigurno da osvajas titulu.

Sada preostaje LS i finale sa Barcom. Ocekujem da Manchester osvoji i taj trofej. Jednostavno su bolji od Barcelone. Spanci ne umeju da igraju protiv Engleskih timova. Doduse, faktor "srece" (u Barcinom slucaju citaj "sudija") uvek moze da odluci. Sezona bi pravedno bila zavrsena da se u finalu nasao Celzi posto bi to jos vise potcrtalo dominaciju engleskih timova.

Ocekujem da ce i sledeca sezona biti jednako zanimljiva. I da se vratim na pocetak mog komentara. Nadam se da ce sledeca sezona konacno prekinuti komentare iskompleksiranih navijaca Mancestera kao sto je ova to ucinila sa Celzijevim navijacima koji prestadose sa prozivkom. Znaci nadam se da ce sledece godine Manchester da gleda u ledja Liverpulu. To jos uvek ne znaci da ce biti osvojena titula posto je PL izuzetno jaka.

hehehehehe

pre 14 godina

(Ivan, 16. maj 2009 20:30)
A jel to beshe Vidic non-stop na terenu???A gde je toshic???
Gleda sa tribina Ronalda i Runija ili preko TV.hehehe
Makeda za tosica doktor fudbala a mali '91

minkybozza

pre 14 godina

E, ovo Rafino ludilo-virus kukumavkanja je presao i na luzerpulove navijace. Jeste, smetao vam je bocni vetar, kisa, duboka trava, tvrde lopte, vasionska zracenja... Dajte ljudi,pa sampion je onaj koji ima najvise pobeda, najvise bodova, najbolju igru u kontinuitetu (a ne u deset utakmica)... Prestanite vise sa tim trazenjem izgovora vec se pomirite sa cinjenicom da je ManUtd najbolji i to ce biti jos dugo, dugo. Cmokic za placka Rafu! Dobices neke silne milione za pojacanja, pa da vidimo koga ces sada da dovedes.

Pedja

pre 14 godina

Zao mi teveza :(
Onaj aplauz prilikom izlaska ne govori dobro :(

Svaka cast MU... poslednjih decenija stvarno su iznad ostalih klubova... Jedne godine umesa se arsenal, neke celsi, neke liverpul, a mancester je svake godine glavni kandidat za titulu...

Vladan R

pre 14 godina

Prosto je neverovatno koliko su navijaci LFC ostrasceni, neobjektivni i na svaki nacin pokusavaju da omalovaze titulu MU pa neki navedose da je LFC najefikasniji i da ima najmanje tj samo samo dva poraza a ne navode da imaju cak cetiri pobede manje i o kakvim to nepostojecim penalima pricaju bio je mozda poneki sumnjiv u domenu slobodnog sudijskog uverenja ali nepostojeci nikako. Sa druge strane ko je kriv LFC sto na Enfildu ne moze da dobije raznorazne Stouke Fulame, Hulove itd i ko im je kriv sto Benitez te utakmice pocinje bez Toresa odnosno Dzerarda jer kada je jedan od njih dvojce odsutan drugi jednostavno mora da igra od pocetka a ne da ulazi u 60 i nekom minutu.

Stefan NI

pre 14 godina

Svim navijacima Mancester Junajteda cestitam na 18. osvojenoj titulu prvaka Engleske, posebno Nemanji Vidicu - najboljem igracu Junajteda ove sezone. Takodje cestitam titulu i ostalim nasim igracima u Mancesteru - Tosicu i Ljajicu!

aaaaaa

pre 14 godina

Kako mi idu na zivce ti smaraci. Potpuno nezasluzeno osvojena titula, uz pomoc penala i srecnih golova protiv manjih ekipa u zadnjim minutima. Liverpool je zasluzio da bude prvak, igrali su lep i efikasan fudbal, kao na strani tako i kod kuce. Ovaj MU danas ni gol nije sutnuo, nadam se da ce da ih rastavi Barca u finalu LS.
(Baca, 16. maj 2009 16:22)

a koji su to penali?

1943

pre 14 godina

Najbolji tim u Evropi - tu nema sumnje...

Nadam se da ce odbraniti i titulu Evropskog prvaka protiv Rukometnog kluba Barselona...Navijacu za njih i za fudbal.

Cestitke

ivan1

pre 14 godina

Kako mi idu na zivce ti smaraci. Potpuno nezasluzeno osvojena titula, uz pomoc penala i srecnih golova protiv manjih ekipa u zadnjim minutima. Liverpool je zasluzio da bude prvak, igrali su lep i efikasan fudbal, kao na strani tako i kod kuce. Ovaj MU danas ni gol nije sutnuo, nadam se da ce da ih rastavi Barca u finalu LS.
(Baca, 16. maj 2009 16:22)


ma suvisno je komentaristi !
moze taj liverpool da igra koliko god hoce lepo, oni jednostavno nemaju FERGUSONA - kako ti to nije jasno !
to sto se manchester "provlacio" protiv sitnih i malih ekipa je stvar MAN.UTD-a a to sto je LIVERPOOL kuci igrao neresene utakmice sa istim tim malim timovima je njihova stvar !

KAPIS ?

daj boze da zbog likova poput tebe manchester osvoji jos 3 vezane titule !

NAJBOLJI M.U

pre 14 godina

Kakva Barselona i njen najlepši fudbal ona nikad neće biti dobar klub kao Što je Mančester i osvajati trofeje ikao što to radi Mančester.

Jowana

pre 14 godina

Nek nam je sa srecom ova titula!!! :-) KAKO JE DANAS DOBRO BITI NAVIJAC MANCHESTER UNITED-a!!! Oni momci su stvarno ovo zasluzili, i sad neka uzivaju!!!
Ali moram priznati da nisam zadovoljna danasnjom igrom, ako nesto mrzim onda je to - ‘igra’ da ne primimo gol, ako ga dadnemo odlicno, a ako ne – nista strasno!!!
Sada pocinju pripreme za Rim, i sigurna sam da je i to zavrsena prica (naravno sa srecnim krajem- za Man Utd)!!!
Pozzz za sve CRVENE DjAVOLE!!!

DidierDrogba

pre 14 godina

Cestitke Manchester-u na osvojenoj tituli.
Nisu igrali sjajno cele sezone ali je Liverpool imao previse oscilacija. Chelsea je unistio bivsi(hvala bogu) 'strucnjak', a Arsenal nema potrebno iskustvo i klupu za titulu.
Eh kad bi ostao Gus.


CFC PRIDE OF LONDON

Mirko

pre 14 godina

Sjajno,opet granitna odbrana i eto titule. Mislim da ni ona Progurana Barselona nece da im da gol. Nego, nesto nema grobara da hvale Barselonu.

Man.Utd

pre 14 godina

Mančester je najbolji liverpul mu nije ni dorastao Mančeser nema jake konkurencije jer su najbolji i osvajaju svaki trofej pred sobom.

FC.M U

pre 14 godina

Još idemo u Rim gdje nas tamo čeka trofej a Barselonu ćemo pobjediti i pokazaćemo im da nisu bolji i da nikad neće biti bolji od Mančestera.

nova igrica http://zzzex.mybrute.com

pre 14 godina

Jel neko video kako su smoreno delovali igraci Mancestera u svlacionici posle utakmice? Ne kontam zbog cega...

Red_Devil^^

pre 14 godina

A sto je ponisten regularan gol Mancestera? O tome niko ni aber ne daje. Vazno da se spominju poklonjeni penali za Mancester. Mancesteru je u toku sezone ponisteno preko 5 golova. Budite ljudi i priznajte da ima i boljih od vas!!! Glory Glory Man United !!!

Vanzemaljac

pre 14 godina

Najbolji tim u Evropi - tu nema sumnje...

Nadam se da ce odbraniti i titulu Evropskog prvaka protiv Rukometnog kluba Barselona...Navijacu za njih i za fudbal.

Cestitke
(1943, 16. maj 2009 19:25)

Ivane Helgera dzaba se krijes iza pseudonima 1943 znamo da si ti, i mozes samo da navijas za MU jer je tvoj RM 2-3 klase ispod Barce, MU, Chelsea-ja, .... VISCA EL BARCA

Red Veteran

pre 14 godina

...and Reds go marching ON ON ON...
Vidic CAR !
Hvala Liverpoolu na uzbudljivoj sezoni.
Prvo slavlje, mali odmor i idemo u Rim po jos jedan trofej. Sir AF legenda.

Србија!

pre 14 godina

СВАКА ЧАСТ МАНЧЕСТЕРУ НА НОВОЈ ТИТУЛИ, А ВИДИЋ ЈЕ ПОКАЗАО ТОКОМ ЦЕЛЕ СЕЗОНЕ ОДЛИЧНЕ ИГРЕ И СИГУРНО ЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈЗАСЛУЖНИЈИХ ЗА НОВИ ТРОФЕЈ!

http://www.youtube.com/watch?v=wxNDGLchC3M
http://www.youtube.com/watch?v=jd3RgfP-10M
http://www.youtube.com/watch?v=WNz9QrRfxLk

pavle

pre 14 godina

Vidic je pojeo Van Persija... Pobedio je najbolji tim lige, stvarno su sjajni...
Najzasluzniji SAF i gomila pozrtvovanih igraca. Za ovu sezonu posebno bih istakao Runija i Vidica i otkrovenje sezone Rafaela!!! a moram i Ronalda, sta da radim kad je opet postigao 25+ golova. Stagod mislili (a ja mislim mnogo toga lose) o coveku, igra fantasticno!...

E da i Tevez obavezno mora ostati.

Glory glory Manchester United!!!

delia glingon

pre 14 godina

Prvak EFA Premier Lige je kao Prvak Sveta, bravooooo MU, a na barceloni ce mo se osladiti!!! Mada je bolje osvoiti EFA prmier ligu nego LS!!!!

pablo

pre 14 godina

Navijaci Liverpoola smarate, tako su kukali navijaci Arsenala, pa Blackburna, Chelsea... Svi oni su uspeli da po koji put otmu Premiership MUTD-u. Liverpool nije... zao mi je, ali treba mnogo toga da bi se osvojila titula. Samo jedan cika zna kako se to radi, a taj je jos uvek u Mancesteru. Ko je igrao lepse, ko dao vise golova, ko ima manje kartona... sve su to ne bitne statistike, prvak je zna se ko!!!!!

cwd

pre 14 godina

Bilo je interesantno videti Tosica pored Ferdinanda kako......sede i cute!
A tek na kraju...kad je Toshke prigrlio Ronalda kad su skakutali na sredini terena...ahahaha!

zna se ko je najbolji

pre 14 godina

Mančester J. je mogu da kažem najbolji klub ikada i niko nema igrače kao oni Ronalda,Runia,Berbatova,Teveza,Vidića i ostalih da sad nenabrajam ima ih mnogo.

ado

pre 14 godina

poruka komentaru br 99 jel ovaj prica BAJKE NEKOM OVDE ustvari upravu si kada sam video rezultat u madridu ja u 'sebi reko ovo je ko rukometni sport jer u rukometu moze takav rezultat da bude i slazem se s'stobom sto nazivas barselonu[rukometasi]jer daju golove koliko oni hoce BARSELOOONAAA SANNNPPIIOOONN OLE

AKO_SI_REKAO

pre 14 godina

Nemanja i Tošić u Engleskoj, Deki Stanković u Italiji, Jovanović ili Rnić u Belgiji, Bojan Krkić Perez u Španiji, Milan Stepanov u Portugalu, Miloš Ninković u Ukrajini, Pedja Djordjević i Dare Kovačević u Grčkoj, Savo u Rusiji. . .
Š A M P I O N I
(100%SRBIN, 16. maj 2009 16:01)


KOJA LOZANA :D :D

North London

pre 14 godina

Manchester je igrao pomalo neoubicajen fudbal za njih(defanzivno)i vrebao svoju sansu iz kontra napada.To se i isplatilo na kraju dok je Arsenal igrao svoju igru na sredini terena i nekoliko puta pokusao da ugrozi Van der Sara ali im nije uspjelo.Mislim da je ovo realan rezulat meca koji su prizeljkivale obje strane.

jovan

pre 14 godina

Svaka cast MAN Utd. Harali su cele sezone i kada je bio najveci pritisak izdrzali su sve.

Blagi boze za napisan clanak. Da li je autor uopste ovo procitao pre nego sto je objavio :)

"..kakvu nije zborio nijedna klub..."

"Na kraju ispostavilo se da je titulu Mančester Junajtedu donela čvrsta odbrana, adekvatno, jer je tokom cele sezone to bio najbolji deo sezone."

dany bhoy

pre 14 godina

potpuno zasluženo,tokom cijele sezone su bili najbolji...imali su malu krizu nakon dva poraza od Liverpoola i Fulhama i ništa više...najjača ekipa u Eng...bravi Man utd

1943

pre 14 godina

@ Vanzemaljac, 17. maj 2009 18:14

Nemam pojma o cemu pricas i mislim da se nalazis u odredjenoj kategoriji zablude, 1943 je jedini nick koji koristim na b92...

Ipak, shvatam koliko te boli istina koju sam rekao o rukometnom klubu iz Barselone, i o Mancesteru kao najboljoj ekipi u Evropi - tako da ti oprastam za ovaj ispad...

Usput, klub za koji navijam, Real Madrid, je svakako makar 5-6 klasa iznad odredjenog katalonskog kluba koji se potencira i medijski favorizuje, vec par poslednjih godina.Brojevi i osnovno poznavanje fudbala i fudbalske istorije govore u prilog tome...

Naravno, posto preferiram fudbalske a ne medijske i rukometne timove, u finalu LS cu navijati za Mancester...

Pozic

R.M.C.F.
El Mejor Club Del Mundo

Vladan R

pre 14 godina

Intresuje me kako samo Kin moze da posalje kako neko rece ovde sedam igraca Sanderlenda u napad (ako mislis na poslednji njihov mec) kada je on davno davnooo pre tog meca tj u decembru ej u decembru 2008 podneo ostavku(strasno je da neko ko samo povrsno prati PL pise ovako nebulozne komentare-SRAMOTA BAS SRAMOTA , isto tako verovatno ti je pouzdana i proverena tvrdnja da sviraju nepostojece penale za MU). I zasto da Brus ne proba da donese Viganu prvu popbedu protiv MU tj kad ce da proba ako ne sad kada mu bod nista ne znaci(mozda treba da igra na bod zbog Liverpula ili da bi prvenstvo bilo intresantnije)

stajlsov brat od rajlijevog strica

pre 14 godina

Vladane Baš detaljno pratiš PL za razliku od mene. Pa naravno da nsam mislio na ovu posljednju utakmicu sa sanderlendom. A o želji Brusa da omete Mančestera si dovoljno i ti rekao

Ana

pre 14 godina

Nista novo.Potpuno ocekivana i ZASLUZENA titula Mancestera.A vi sto pronalazite te "nepravedno" dosudjene penale sta da vam kazem,ko gubi ima pravo da se ljuti.
THERE IS ONLY ONE RONALDO AND ONLY ONE UNITED!

J.R.

pre 14 godina

Čestitke Mančesteru! Zasluženo su osvojili treću titulu u nizu!
Kažete da je najviše vremena na terenu proveo Nemanja Vidić? Naravno da će, realno, najbolji trener najviše da koristi najboljeg defanzivca!

Vladan R

pre 14 godina

Onda me intresuje na koju utakmicu mislis jer je u prvoj utakmici MU pobedio u zaustavnom vremenu golom Vidica posto se lopta odbila od stative(bio prenos na RTS-u a meni kec trebao za isplatu pa se dobro secam) , a Nemanja nije neko ko bi istrcao kontru posle o-ruk napad Sanderlenda, nego se zna da ide u kazneni kada se izvode korneri a isti se izvode kada tim napada. A sto se Brusa i Vigana tice igrali su za sebe i samo za sebe sa zeljom da pobede(dokaz otvorena igra i to sto su poveli) ali nisu uspeli na njihovu zalost a na radost MU.